Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΙΝΕΝ


Τον δρόμο γιά το διπλό κόντρα στον Παναθηναικό έδειξε ο προπονητής της ομάδας μας Έβαλτ Λίνεν. Ζήτησε προσοχή στην άμυνα και παρότρυνε τους φιλάθλους να γεμίσουν το γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Συγκεκριμένα δήλωσε τα παρακάτω:

«Αύριο θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα απέναντι στον Εργοτέλη, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα με μεγάλες πιθανότητες οι Ζιλμπέτρο Σίλβα, Σιμάο, Ίβανσιτς, Νίλσον και Καραγκούνης να ξεκινήσουν τον αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν μεγάλο κίνητρο για ένα θετικό αποτέλεσμα αφού στα δυο τελευταία τους παιχνίδια (σ.σ. Ηρακλή, Εργοτέλη) είχαν απώλειες.

Εμείς όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, βελτιώνοντας την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει ευκαιρίες και αυτό θα το πετύχουμε αν αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρό.

Η ομάδα μας τα τελευταία τρία χρόνια δουλεύει για να παρουσιάζει το δυνατόν καλύτερο θέαμα και για να προσελκύει περισσότερους φιλάθλους στο γήπεδο. Αν το γήπεδο το Σάββατο είναι γεμάτο, θα είναι κάτι φανταστικό! Αξίζει η ομάδα την συμπαράσταση των φιλάθλων του Πανιωνίου! Ομάδα και φίλαθλοι σαν μια γροθιά μπορούμε να πετύχουμε πολλά!».

Οφείλουμε όλοι να είμαστε εκεί.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-2


Στο γήπεδο του Ελληνικού, ο Πανιώνιος έπαιξε εχθές τόσο όσο χρειάζονταν για να καταβάλει τον αξιόμαχο Εθνικό με σκορ 2-0.

Η ομάδα παρατάχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο με αρκετές αλλαγές, καθώς κρίθηκε απαραίτητο να ξεκουραστούν αλλά και να προφυλαχθούν από τραυματισμούς βασικότατα στελέχη όπως ο Χούτος και ο Ρεκόμπα.

Ο Εθνικός ήταν απειλητικός και ιδιαίτερα κινητικός και τουλάχιστον στο πρώτο εικοσάλεπτο έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Στο 5’ ακυρώθηκε γκολ των γηπεδούχων ως οφσάιντ, ενώ στο 12’ είχε και δοκάρι με τον Τούλιο.

Τα γκολ του Πανιωνίου πέτυχαν οι Κουμορτζί στο 41’ και Μπάρκογλου στο 75’.

Το παιχνίδι αυτό ήταν μια πολύ καλή πρόβα για το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω στον θεσμό του Κυπέλλου. Άλλωστε κανείς στην Νέα Σμύρνη δεν κρύβει ότι το Κύπελλο Ελλάδος είναι ένας από τους σημαντικούς στόχους της ομάδας για φέτος. Αρκεί να σπάσουμε την κακοδαιμονία των προηγούμενων ετών που θέλει να αποκλειόμαστε στην φάση των 16.

Ο Κουμορτζί απέδειξε για άλλη μια φορά την καλή του φόρμα αλλά και το ότι μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην επίθεση, ενώ ο Μπάρκογλου πέτυχε ένα όμορφο γκολ, το οποίο ενδεχομένως να του ανεβάσει την ψυχολογία, καθώς είναι γεγονός ότι η μέχρι σήμερα παρουσία του στο Πρωτάθλημα ήταν κατώτερη των δυνατοτήτων του.

Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και γι’ αυτό δεν θα ήταν σωστό να γίνει ατομική κριτική των παικτών. Με μία μόνο εξαίρεση. Όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι ο Μίκαελ Ντελούρα είναι ένας νέος και ταλαντούχος παίκτης. Για έναν ολόκληρο χρόνο απείχε από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, ενώ φέτος μας χάρισε ένα πολύτιμο γκολ στο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ. Επιπλέον ο κος Λίνεν του δίνει αρκετές ευκαιρίες, τις οποίες ο Γερμανός επιθετικός καλά θα κάνει να τις αρπάξει από τα μαλλιά. Χθες έχασε μια σημαντική ευκαιρία για να διακριθεί και να δικαιώσει τον κο Λίνεν.

Ο Ντελούρα είναι από τους παίκτες που μπορεί να ωφεληθεί πολύ από την ύπαρξη του Ρεκόμπα και πρέπει να αδράξει τις ευκαιρίες που του δίνονται, διαφορετικά πρέπει να συμβιβαστεί με μια θέση μεταξύ ενδεκάδας και πάγκου. Ο συναγωνισμός φέτος είναι μεγάλος και οι ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν θα είναι μετρημένες.

Άδειες εξέδρες ΤΕΛΟΣ


Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με γκρίνια. Ο κόσμος δυσκολεύτηκε να πιστέψει ότι η ομάδα θα μπορούσε να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο ύστερα από την αποχώρηση των Τζιμπούρ και Φερνάντεζ.


Τα πρώτα δείγματα γραφής δεν ήταν καλά. Άλλοι τα απέδωσαν στην ατυχία και άλλοι στην αποδυνάμωση της ομάδας. Το σίγουρο όμως είναι ότι η ομάδα έχασε πολλούς βαθμούς στις πρώτες αγωνιστικές και μάλιστα εντός έδρας.


Το παιχνίδι με τον Άρη όμως αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας με την προσθήκη των Ουρουγουανών. Δεν είναι μόνο η μεγάλη τους κλάση, αλλά και η σιγουριά που εμπνέει η παρουσία τους στους υπόλοιπους παίκτες.


Ο φετινός Πανιώνιος μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Το είδαμε στο παιχνίδι με τον Άρη, όπου καταφέραμε να γυρίσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και μάλιστα εναντίον μιας ομάδας που ουσιαστικά έπαιζε διπλή ζώνη άμυνας, όπως επίσης και στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Η Κρητική ομάδα δεν βρίσκεται τυχαία στην συγκεκριμένη βαθμολογική θέση. Κι όμως αυτή την ομάδα ο Πανιώνιος κατόρθωσε να κερδίσει εκτός έδρας με 2-5. Πολλοί βέβαια θα πουν ότι ο Εργοτέλης είχε ελλείψεις. Ελλείψεις όμως είχε και στο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο και είδαμε τα αποτελέσματα.


Η ουσία είναι μία. Η ομάδα έχει δυνατότητες και προσπαθεί για το καλύτερο. Χρειάζεται βέβαια να καταβάλει μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα και ίσως και έναν καλύτερο τερματοφύλακα.


Η διοίκηση έκανε το χρέος της. Και μάλιστα με το παραπάνω. Αρκεί βέβαια να μην αποχωρήσουν τον Γενάρη χρήσιμοι παίκτες και να προχωρήσει εγκαίρως στις απαραίτητες ανανεώσεις συμβολαίων.


Μετά από όλα αυτά ένα πράγμα χρειάζεται. Να μιλήσει ο κόσμος του Πανιωνίου. Μια γειτονιά είμαστε. Όλοι φίλοι και γνωστοί. Ας αφήσουμε για λίγο την άνεση του σπιτιού και ας υποστηρίξουμε έμπρακτα την ομάδα. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε. Ας γίνει η αρχή το Σάββατο. Να μην αφήσουμε απούλητο ούτε ένα εισιτήριο. Το μέλλον μας ανήκει.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Αλβάρο Ρεκόμπα


Ένα απόγευμα το περασμένου καλοκαιριού κυκλοφόρησε στην πλατεία η είδηση ότι ο Ρεκόμπα θα έρχονταν στον Πανιώνιο; Ποιος Ρεκόμπα αναρωτήθηκαν πολλοί. Κάποιος ξάδελφος, κάποιος συγγενής ή μια απλή συνωνυμία με τον μεγάλο σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου; Κι όμως ήταν αλήθεια. Ο Αλβάρο Ρεκόμπα θα γίνονταν ο δικός μας ήρωας. Και το πιστέψαμε μία και καλή όταν τον είδαμε να καταφθάνει στο Ελ. Βενιζέλος. Και μαζί με εμάς το πίστεψε και όλη η Ελλάδα.

Τότε άρχισαν όλοι να αναρωτιούνται και πάλι. Ήρθε για να παίξει ή ήρθε για μια ποδοσφαιρική αρπαχτή; Είναι τραυματίας; Ήρθε για διακοπές με τον φίλο του τον Χούτο; Θα καταδεχθεί να παίξει στο Ελληνικό πρωτάθλημα και στο μισοάδειο γήπεδο του Πανιωνίου; Θα μπορέσει να ενταχθεί στην ομάδα ή θα το παίξει βεντέτα;

Όσοι τον είδαμε από κοντά κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ομάδα καταλάβαμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων και απόλυτα προσιτό. Ο τρόπος που φέρονταν στους φίλους της ομάδας και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά που του ζητούσαν αυτόγραφο ήταν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ανερχόμενους ποδοσφαιριστές, που μετά το πρώτο τους πρωτοσέλιδο θεωρούν ότι έχουν κατακτήσει τα πάντα.

Και ακολούθησε ο αγώνας με τον Άρη. Ο τραυματίας, ο περιπατητής και ο τουρίστας, που περίμεναν οι άσπονδοι φίλοι μας δεν είχε έρθει στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Αντιθέτως είχαμε μπροστά μας μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα. Το μεγαλείο αυτού του παίκτη δεν φάνηκε στις ενέργειές του που οδήγησαν στα γκολ. Φάνηκε στις ενέργειες που δεν κατάλαβαν οι υπόλοιποι παίκτες. Γιατί πραγματικά σε κάποιες περιπτώσεις η υπόλοιπη ομάδα δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τις εμπνεύσεις του.

Πράγματι ο Αλβάρο Ρεκόμπα είναι αυτή τη στιγμή το πιο πολύτιμο πετράδι στο στέμμα του Πανιωνίου. Δεν είναι όμως μόνος του και αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ποτέ. Διαθέτουμε μια εξαιρετική ομάδα που απαρτίζεται από νέους και ταλαντούχους παίκτες που χρειάζονται την στήριξή μας. Γιατί αυτοί οι παίκτες ίδρωναν την φανέλα και πριν από τον Ρεκόμπα. Είναι αυτοί οι οποίοι μας χάρισαν χαρές τα προηγούμενα χρόνια.

Με την αλλαγή των αγωνιστικών πλάνων κάποιοι μπορεί να παίζουν λιγότερο ή και να βρεθούν στον πάγκο. Αυτό σημαίνει μόνο ότι ο ανταγωνισμός για την θέση του βασικού (ή ακόμη και του αναπληρωματικού) θα είναι μεγαλύτερος. Και αυτό μόνο καλά μπορεί να φέρει. Οι φίλαθλοι του Πανιωνίου πρέπει να εκτιμήσουν την προσπάθεια και την καλή διάθεση κάθε παίκτη, όσο μεγάλη κι αν είναι.

Το Πρωτάθλημα μόλις άρχισε για ‘μας. Και αυτό ας το καταλάβουν όλοι.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Εισαγωγή


Όπως γράφαμε και στις σχολικές εκθέσεις, ένα από τα ελαττώματα των Ελλήνων είναι η ξενομανία. Η ευκολία δηλαδή να εντάσσουμε στη ζωή μας και στις καθημερινές μας συνήθειες συμπεριφορές και πρακτικές που δεν συνάδουν με την ψυχοσύνθεσή μας, αλλά είναι αποδεκτές μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από το εξωτερικό.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου.Μολονότι η ιστορία και η παράδοσή μας υπαγορεύουν να χαιρόμαστε με το θέαμα και να τιμούμε αυτόν που αγωνίστηκε καλά (και όχι οπωσδήποτε τον νικητή), να βοηθούμε τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και να πράττουμε πολλές φορές αντίθετα από το στενό συμφέρον μας (φιλότιμο), εντούτοις στον χώρο του αθλητισμού με ευκολία ακολουθήσαμε το κακό παράδειγμα ξένων χωρών, μετατραπήκαμε σε οπαδούς και εντάξαμε στην ζωή μας τον κύκλο του αίματος και της βίας.

Με τα χρόνια, ο αθλητισμός, από γνήσιο λαϊκό θέαμα μετατράπηκε σε επιχείρηση, η οποία ως γνήσιος έμπορος επιδιώκει σχεδόν αποκλειστικά το κέρδος και τη νίκη και μάλιστα με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιττο.

Οι επιχειρήσεις αυτές προστατεύονται από ιδιωτικούς στρατούς μισθοφόρων, που έχοντας ως άλλοθι την αγάπη τους γιά την ομάδα, δεν διστάζουν να επιδοθούν σε βίαια επεισόδια κατά συνανθρώπων τους.

Έτσι απομακρύνθηκαν σταδιακά από τα γήπεδα σχεδόν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι, αφήνοντας πίσω τους άδεις εξέδρες και την μιζέρια που όλοι μας γνωρίζουμε.

Η σελίδα αυτή είναι αφιερωμένη σε όλους όσοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν το θέαμα, να προτιμούν τον αθλητισμό από τον οπαδισμό και γενικότερα σε όσους θεωρούν πως εκδιώχθηκαν από τα γήπεδα εξαιτίας της βίας και της κατάντιας του υποτιθέμενου επαγγελματικού αθλητισμού.

Ειδικότερα, η σελίδα αυτή είναι ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα σε φιλάθλους του Πανιωνίου, χωρίς να αποκλείονται και οι πραγματικοί φίλαθλοι άλλων ομάδων.

Θα δημοσιεύονται οι απόψεις που θα κινούνται αποκλειστικά και μόνο σε φίλαθλο πνεύμα (κατά προτίμηση επώνυμες), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι απόψεις αυτές θα υιοθετούνται από το brfun_@ic.

Τα email θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση brfun_atic@yahoo.gr
Καλή αρχή