Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Enjoy the Silence?


Την τελευταίο καιρό δυσκολεύομαι ιδιαίτερα να γράψω ένα κείμενο της προκοπής. Κάτι που έχουμε χάσει τον ενθουσιασμό μας, κάτι τα άσχημα αποτελέσματα, κάτι η μέτρια εικόνα της ομάδας, κάτι που δεν βγαίνουν προς τα έξω ειδήσεις και ιδού το αποτέλεσμα.
Δεν μας έφτανε που έτσι κι αλλιώς ανέκαθεν δημοσιεύονταν ελάχιστες ειδήσεις για την ομάδα μας στον αθλητικό τύπο, άρχισαν να «κλείνουν» ή έστω να οδηγούνται σε κάποιου είδους αδράνεια και γνωστά Πανιώνια μπλόγκ, με τα οποία ανεξάρτητα αν συμφωνούσε ή διαφωνούσε κανείς, εντούτοις προσέφεραν στην Πανιώνια επικοινωνία και ενημέρωση.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει, το σίγουρο όμως είναι ότι δρομολογούνται μεγάλες ανακατατάξεις. Δεν έχω συγκεκριμένες πληροφορίες, το κρίνω όμως από το γενικότερο κλίμα. Η ομάδα μοιάζει σαν να ανυπομονεί να ολοκληρώσει τη χρονιά για να αρχίσει κάποιου είδους ξεσκαρτάρισμα.
Αυτή η σιωπή είναι πραγματικά τρομακτική. Ελπίζω να αλλάξει η ψυχολογία μετά το παιχνίδι της Κυριακής. Πρώτα απ’ όλα χαίρομαι ιδιαίτερα που θα δω τον Πανιώνιο χωρίς ελλείψεις ύστερα από πολύ καιρό. Εννοείται ότι θέλω πολύ να κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό, ακόμη περισσότερο όμως θέλω να δω την ομάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Ας έρθει κόσμος στο γήπεδο. Εξάλλου το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ είναι ένα από τα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια. Ας στηρίξουμε την ομάδα. Και επειδή κάποιοι (λίγοι) θα έρθουν με σκοπό να αποδοκιμάσουν τον Χούτο θα τους προτρέψω να μην το κάνουν. Εξάλλου έχει δίκιο ο Σταματόπουλος. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όλοι είναι περαστικοί. Και εδώ που τα λέμε η απομάκρυνση ελάχιστων προσώπων πόνεσε πραγματικά. Καλή επιτυχία Πανιωνάρα!!!

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Πανιώνιος - Εθνικός Αστέρας 4-1

Ο Πανιώνιος αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι τον Εθνικό Αστέρα στο Κορωπί. Η ομάδα μας επικράτησε με 4-1. Τα γκολ σημειώθηκαν από τους Αντερσον, Κουτσόπουλο, Ντελούρα και Λουρένσο, ενώ για τον Εθνικό Αστέρα σκόραρε ο Γκάτσης. Στο παιχνίδι αυτό δοκιμάστηκαν παίκτες με λίγο ή καθόλου χρόνο συμμετοχής. Ο μοναδικός παίκτης που αγωνίσθηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι ήταν ο Κούκετς ενώ για πρώτη φορά έπαιξε με τα κυανέρυθρα ο Γιάν Εκρά.

Οι ενδεκάδες του Πανιωνίου ανά ημίχρονο: Α’ Ημίχρονο Μπέλιτς, Κουτσόπουλος, Μπερτέ, Λάνγκαμπ, Ντιαβαρά, Κουμορτζί, Μπάρκογλου, Λουρένσο, Κούκετς, Γκονζάγκα και Εκρά.

Β’ Ημίχρονο: Ανδριόλας, Γ. Μανιάτης, Χ. Μανιάτης, Ντελούρα, Λαζούρας, Αράπογλου, Λέκκας, Κοροβέσης, Αμοίρης και Αναστασόπουλος.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι το υπέρ μας σκορ στο παιχνίδι με την συνονόματη ομάδα της Αρκαδίας.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 2-1


Περίεργο αλλά ενδιαφέρον παιχνίδι. Το σημερινό ήταν το παιχνίδι των αντιφάσεων. Ενώ η ομάδα παρουσίασε συνολικά καλή αμυντική παρουσία, εντούτοις δέχθηκε δύο γκολ από παιδαριώδη λάθη της άμυνάς της. Η ομάδα έπασχε ιδιαίτερα στο ψηλό παιχνίδι. Αφού αξιωθήκαμε να δούμε γκολ του Σαλπιγγίδη με κεφαλιά, τα έχουμε δει όλα!!!
Ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Πανιώνιο. Η καλή ομάδα όμως ξέρει να αξιοποιεί και την μισή ευκαιρία. Και ο Π.Α.Ο το έκανε.
Παρ’ όλη την ήττα μένω ικανοποιημένος απ’ όλη την ομάδα εκτός από τον Ρεκόμπα (οι μεγάλοι παίκτες κρίνονται πάντα με λιγότερη επιείκεια).
Για άλλη μια βδομάδα ο Κρέσιτς ήταν εξαιρετικός (το αξίζει το νέο συμβόλαιο – δεν περίμενα ότι θα το έλεγα ποτέ αυτό), μου άρεσε πολύ ο Λάτκα (αν και ευθύνεται για το γκολ – νομίζω ότι συνεργάζεται καλύτερα με τον Λάγκαμπ), ο Λουρέντζο έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του αν και αγωνίσθηκε λίγο (μας έχει λείψει πάρα πολύ) ενώ ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω στον Κοντοέ. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο ταλέντο στο οποίο δεν έχουμε αναφερθεί όσο πρέπει. Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η απουσία του Γιάννη Μανιάτη. Αυτά να τα ακούν όσοι τον βρίζουν.
Αυτό το παιχνίδι ήθελα να το κερδίσουμε. Όχι για μένα αλλά για τον φουκαριάρη τον Θοδωρή, τον Κώστάκη, τον Γιώργο και τον ίδιο μου τον πατέρα μου που επιμένουν να είναι Παναθηναϊκοί υποστηρίζοντας μια ομάδα που έχει σαν σήμα της το φαγητό των αιγοπροβάτων (κάθε οικογένεια έχει τα προβλήματά της). Δεν πειράζει. Του χρόνου.

Υ.Γ

Ο επόπτης ας περάσει από το ταμείο…

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Δηλώσεις Σταματόπουλου και λίγα σχόλια


Οι δηλώσεις του κου Σταματόπουλου, όπως δημοσιεύθηκαν στην επίσημη σελίδα του Πανιωνίου: Ο αυριανός αγώνας με τον Παναθηναϊκό, που προέρχεται από αρνητικό αποτέλεσμα, ξέρουμε ότι είναι δύσκολος. Εμείς μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης για το κύπελλο, προσπαθήσαμε να συγκεντρωθούμε στον Παναθηναϊκό, βεβαίως το Κύπελλο δεν το ξεχνάμε και στον επαναληπτικό αγώνα θα παλέψουμε για την πρόκριση.

Αύριο θα πρέπει να παρουσιάσουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο, όπως κάναμε κατά διαστήματα στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Φυσικά θα χρειαστούμε και τύχη που στους τελευταίους αγώνες δεν είχαμε.

Σίγουρα δεν μπορώ να υπολογίζω τον Μανιάτη που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του καθώς και τον Κουμορτζί που είναι τιμωρημένος. Για τους Ντελούρα και Κοιλιάρα, θα πρέπει να περιμένω και τη σημερινή προπόνηση για να δω σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Σχόλια: Δύο ημέρες μετά το άτυχο αποτέλεσμα με τον Αστέρα έχουμε διαβάσει δεκάδες σχόλια, αναλύσεις και ανακοινώσεις οι οποίες δεν λένε ουσιαστικά τίποτα. Πέρα από συναισθηματικές κορώνες και αόριστες αναφορές στο καλό της ομάδας, την διαφορετικότητά μας και τα γνωστά προβλήματα, δεν ακούσαμε τίποτα για την ταμπακέρα. Δεν νομίζω ότι θα ασχολούνταν κανείς εάν η ομάδα απλά περνούσε περίοδο ντεφορμαρίσματος και έχανε κάποια παιχνίδια. Δεν έχει επίσης σημασία εάν έχουμε βγει από τους στόχους μας ή όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλοι (;) αντιλαμβανόμαστε μια σαθρή κατάσταση με μεγαλύτερο βάθος. Μήπως πρέπει να γίνουμε πιo ειλικρινείς με τον εαυτό μας; Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε το θέμα του γηπέδου; Μάλλον αυτό είναι που θα μας οδηγήσει στο ξεκαθάρισμα της κατάστασης.

Υ.Γ

Εντύπωση μου προκαλεί το αποτέλεσμα του γκάλοπ στην επίσημη σελίδα του Πανιωνίου, σύμφωνα με το οποίο το 43,46% των φιλάθλων μας θεωρεί ότι η εικόνα του συλλόγου θα βελτιωθεί από τη δημιουργία νέου γηπέδου, το 24,83% από τις αγωνιστικές επιτυχίες,, το 3,16% από την κατασκευή προπονητικού κέντρου και το 25,75% από τις γεμάτες εξέδρες. Σύμφωνα με αυτό το γκάλοπ λοιπόν οι όντως διαφορετικοί Πανιώνιοι θεωρούν ότι θα βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας σε ένα νέο γήπεδο, ακόμη και χωρίς φιλάθλους ή αγωνιστικές επιτυχίες. Αυτό είναι πραγματικά ενδιαφέρον. Πριν προτρέξουν κάποιοι να βγάλουν συμπεράσματα θα δηλώσω ότι κι εγώ επιθυμώ την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου, αλλά όχι με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε τίμημα.


Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 0-1

Σε αυτό το παιχνίδι μπορούν να γίνουν πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις. Θα προσπαθήσω να συνθέσω όλες αυτές.


Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας μας είχε εγκλωβίσει στην αμυντική τακτική του, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αναπτυχθούμε σωστά και να απειλήσουμε με αξιώσεις. Ήταν επίσης ένα διάστημα κατά το οποίο δεν έβγαιναν με τίποτα οι εμπνεύσεις του Φαμπιάν Εστογιανώφ με αποτέλεσμα να είναι εμφανώς εκνευρισμένος.


Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα ήταν καλύτερη, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες, ενώ συνολικά είχε δύο δοκάρια (ένα σε κάθε ημίχρονο). Παρ’ όλα αυτά όχι μόνο δεν κατάφερε να προηγηθεί, αλλά δέχθηκε και ένα γκολ στην κόντρα από τον Καούνο (κρίμα που δεν είχαμε προσέξει αυτόν τον παίκτη).


Ήμασταν άτυχοι; Σίγουρα. Ήταν μαγική εικόνα το αποτέλεσμα; Ασφαλώς. Αξίζαμε να κερδίσουμε; Μάλλον όχι. Γιατί; Η έλλειψη επιθετικών είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Η ομάδα αναπτύσσεται σχετικά καλά μέχρι το κέντρο και από εκεί και ύστερα το χάος. Το γκολ σε εμάς πλέον είναι θέμα ατομικής έμπνευσης και τύχης και όχι συλλογική ενέργεια. Ίσως δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία ίσως όχι και αυτό γιατί στο ποδόσφαιρο κερδίζει η ομάδα που σκοράρει έστω και μία φορά και όχι αυτή που χάνει ευκαιρίες.


Πιθανόν να μην έχουμε χάσει τις ελπίδες μας για πρόκριση. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να βρεθούν σε καλή ημέρα τα αστέρια μας. Δεν είναι όμως δυνατόν να περιμένουμε σπουδαία πράγματα στην συνέχεια στηριζόμενοι αποκλειστικά σε ατομικές εμπνεύσεις και ενέργειες. Ο Πανιώνιος έχασε το σπουδαιότερο προσόν του. Δεν είναι πλέον ομάδα ή έστω δεν είναι η ομάδα που ήταν.

Αρνητικά: το ντεφορμάρισμα του Κουμορτζί (προσωπική μου άποψη)

Θετικά: Η μεγάλη άνοδος του Κρέσιτς.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Συναίνεση παντού


Το brfunatic προσυπέγραψε το χθεσινό μήνυμα του Προέδρου κου Τσακίρη, με το οποίο καλούσε τον κόσμο της ομάδας σε συναίνεση. Για άλλη μια φορά θα πρωτοτυπήσουμε και θα πάμε ένα βήμα πιο κάτω την Προεδρική εντολή. Με την πρωτοβουλία μας θα πέσει και το τελευταίο κάστρο ενδο - Πανιώνιας αντιπαράθεσης. Και το σύνθημα είναι ένα: «Τέρμα οι έτοιμες τυρόπιτες». Τέρμα τα ύποπτα ραντεβού Πανιώνιων φιλάθλων στον τυροπιτά. Το σπιτικό είναι καλύτερο. Γι’ αυτό και προς εκτόνωση και της τελευταίας εστίας κρίσης σας καταθέτουμε μια συνταγή τυρόπιτας την οποία μπορείτε να εκτελέσετε εύκολα και οικονομικά στο σπίτι σας και να απολαύσετε σε ταπεράκι την Τετάρτη στο γήπεδο. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Υλικά
ζύμη για 4 φύλλα βέργας
3/4 κιλού φέτα τριμμένη
6 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές λάδι
λάδι για τα φύλλα
Εκτέλεση:
1. Ανοίγουμε με τον πλάστη 4 φύλλα.
2. Κτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη φέτα, το γάλα το λάδι Ανακατεύουμε καλά.
3. Αλείφουμε καλά με λάδι ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε ένα φύλλο. Με ένα μεγάλο κουτάλι στρώνουμε το 1/3 από το μίγμα, απλώνουμε πάνω το άλλο φύλλο και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων. Λαδώνουμε καλά το τελευταίο φύλλο, τρυπάμε με ένα μαχαιράκι εδώ και εκεί στην επιφάνεια και ψήνουμε στους 200οC για 1 ώρα περίπου.

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Ποτέ την Κυριακή


Τελικά τα κείμενα της Κυριακής πυροδοτούν καταστάσεις. Κάτι που η ομάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση, κάτι τα προβλήματα, κάτι ο χρόνος που όλοι έχουμε και καταφέρνουμε κάθε Κυριακή να χαλάμε τις καρδιές μας.


Σήμερα όμως είναι Δευτέρα, ξεκινά μια καινούργια εβδομάδα, στην οποία έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Το παιχνίδι με τον Αστέρα δεν είναι τόσο σημαντικό λόγω κυπέλλου. Το κύπελλο είναι στόχος και όχι αυτοσκοπός. Είναι σημαντικό για να αποκατασταθούν οι σχέσεις ομάδας και φιλάθλων. Χρειάζεται λοιπόν να γίνουν διάφορα πράγματα:


1. Να στηρίξουμε όλοι την ομάδα. Η παρουσία των φιλάθλων είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη. 2. Να διορθωθεί η αδικία που έγινε εις βάρος των παικτών της ομάδας, ιδίως δε του Μάκου και του Μανιάτη. Το ζεστό χειροκρότημα όλων μας είναι αρκετό. Με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε την ομάδα και αποδοκιμάζουμε τους λίγους που μας εξέθεσαν. 3. Να εκφραστεί η στήριξη στο πρόσωπο του προπονητή και του Προέδρου. Ο Πρόεδρος άκουσε την κριτική του, ελπίζω να την έλαβε υπόψη του, τώρα όμως είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε βαθιές τομές.


Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι χθες εκτίμησα ιδιαίτερα τον Σταματόπουλο για την στάση που κράτησε στην Αθλητική Κυριακή. Ο Σταματόπουλος είναι ο ήρωας της χρονιάς για τους παρακάτω λόγους: 1. Απέδειξε ότι αγαπάει πραγματικά την ομάδα. Διαφορετικά δεν θα αναλάμβανε το τεράστιο ρίσκο να ηγηθεί μιας ομάδας πρώτης εθνικής που βρίσκονταν σε κακό χάλι και να την διατηρήσει όσο ψηλότερα γίνεται. Το επαγγελματικό ρίσκο που ανέλαβε είναι τεράστιο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτεθεί. 2. προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό ένωσε τους παίκτες. Να σκεφτούμε μόνο σε τι θέση θα βρισκόμασταν αν δεν είχε αναλάβει την ομάδα ο Σταματόπουλος. 3. Μπορεί να είναι άπειρος, όμως προσπαθεί να παλέψει με το υλικό που έχει. 4. Το μόνο που ζήτησε ήταν τη στήριξη των φιλάθλων, την οποία του την αρνήθηκαν στην πρώτη ευκαιρία.


Το brfunatic αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να πέσουν οι τόνοι για το καλό της ομάδας. Ελπίζουμε όμως να σταματήσουν οι προκλήσεις εις βάρος της σελίδας και των ατόμων που θέλοντας απλά να εκδηλώσουν την αγάπη τους για την ομάδα εκφράζουν εδώ την άποψή τους.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Χωρίς Τίτλο

Αγαπητοί φίλοι,

Ο προπονητής που αποθεώνατε έφυγε χωρίς καμία σοβαρή εξήγηση. Ίσως ο μόνος λόγος να ήταν η ιδιοτροπία ενός παίκτη. Την ομάδα που λατρεύουμε την αποδοκιμάσατε χθες. Παραλίγο να προπηλακίσετε και τα δύο πιο αξιόλογα Ελληνόπουλα που έχουμε στην ομάδα, με την δικαιολογία ότι κάποιος κάπου έγραψε ότι θέλουν μεταγραφή. Τα τόσα χρόνια όμως, και πολύ περισσότερο φέτος, που ο Μανιάτης και ο Μάκος ματώνουν τη φανέλα δεν μετρούν για ‘σας; Σε ποιόν Πανιώνιο πιστεύετε τελικά; Ποια ομάδα αγαπάτε; Γιά όλα αυτά που έγιναν αυτή τη χρονιά ευθύνονται ο Λίνεν, ο Μανιάτης και ο Μάκος;

Πρόεδρε όλοι ξέρουμε ότι αγαπάς την ομάδα. Ξέρουμε ότι έχεις κάνει και λάθη. Το ξέρεις κι εσύ. Όμως εξακολουθείς να έχεις την εμπιστοσύνη και την στήριξη όλων μας. Όφειλες όμως να κάνεις κάτι παραπάνω. Από τον Ιανουάριο που ανέλαβες την Προεδρία της ομάδας πιστέψαμε ότι θα έβαζες πλάτη. Ότι θα ήσουν ο μπροστάρης στον αγώνα ανασυγκρότησης της ομάδας. Δεν τα έχεις καταφέρει. Ξεκίνα τουλάχιστον τώρα. Κάτι καλό μπορεί να βγει από αυτή τη χαμένη χρονιά. Ως αφεντικό της ομάδας έχεις τη δυνατότητα να αποκαταστήσεις την τάξη. Έχεις τη δυνατότητα να κρατήσεις τον κορμό της ομάδας. Έχεις τη δυνατότητα να εκθέσεις όσους μας κοροϊδεύουν. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε και τον Τσακίρη οπαδό και τον Τσακίρη Πρόεδρο.

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Πανιώνιος - Εργοτέλης 0-0


Κάθε φορά που παρακολουθώ ένα παιχνίδι από την τηλεόραση, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνω κριτική του αγώνα. Ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου είναι πολλά περισσότερα από σουτ, χαμένες ευκαιρίες και στατιστικά στοιχεία. Πολλές φορές μάλιστα ένα παιχνίδι φαίνεται εντελώς διαφορετικό στο γήπεδο απ’ ότι στην τηλεόραση.

Από τον τηλεοπτικό δέκτη είδα έναν Πανιώνιο σε κακή φόρμα, όχι ικανό να καθαρίσει το παιχνίδι, με τις γνωστές επιθετικές ελλείψεις. Γνωρίζω ότι η στατιστική εικόνα του παιχνιδιού ίσως και να με διαψεύδει. Δεν είδα όμως ομάδα που να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό της στα play off σε ένα παιχνίδι εντός έδρας.

Ο Εργοτέλης είναι καλή ομάδα και καίγονταν για τους βαθμούς. Ο καλός Πανιώνιος όμως αυτό τον συγκεκριμένο Εργοτέλη μπορούσε να τον κερδίσει. Ξέρω ότι πολλοί θα αναφερθείτε στο απίστευτο δοκάρι του Μαϊστόροβιτς και στο πέναλτι που δεν δόθηκε στον Εστογιανώφ. Πράγματι με ένα από αυτά θα καθαρίζαμε το παιχνίδι. Η συνολική μας εικόνα όμως έπειθε ότι μπορούμε να χτυπήσουμε τα παιχνίδια με Π.Α.Ο, Ολυμπιακό και Π.Α.Ο.Κ που ακολουθούν; Νομίζω όχι. Αν εξακολουθούμε να διατηρούμε κάποιες ελπίδες οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι και οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές της πεντάδας δεν παρουσιάζουν αξιόλογη εικόνα.

Ίσως σήμερα να πετάξαμε λευκή πετσέτα στα Ευρωπαϊκά μας όνειρα. Μπορεί και να είναι καλύτερα για να επικεντρωθούμε στο εσωτερικό της ομάδας και να λύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο προβλήματα ως το καλοκαίρι, όταν και η ομάδα θα χρειαστεί να αναδιοργανωθεί ριζικά. Έχει καταντήσει βαρετό αλλά για άλλο ένα καλοκαίρι θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε μια ομάδα από την αρχή, ιδίως αν αληθεύουν όλα όσα ακούγονται για απομακρύνσεις βασικών παικτών. Κάπου είναι και επόμενο αφού αναμένουμε και καινούργιο προπονητή.

Στα θετικά η καλή παρουσία του Μάκου, Εστογιανώφ, Κοντοέ όπως επίσης και του Κρέσιτς (ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια). Στα αρνητικά η κακή παρουσία του Κουμορτζί, που αναδεικνύεται στο απόλυτο βαρόμετρο της ομάδας (μαζί με τον Εστογιανώφ ασφαλώς).

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Πρώτο ραντεβού με Μανιάτη


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας goal, η διοίκηση της ομάδας πρότεινε στον Γιάννη Μανιάτη την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2011 (έχει συμβόλαιο για 1 1/2 έτος ακόμα). Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Πανιώνιος, πρότεινε στον Βοιωτό αμυντικό αύξηση των ετήσιων αποδοχών του από το ποσό των 130.000 ευρώ που λαμβάνει σήμερα στις 200.00. Η πρόταση του Πανιωνίου απορρίφθηκε, πρόκειται όμως να υπάρξει και δεύτερη συνάντηση.


Σχόλιο: Σε αντίθεση με πολλούς που κατά καιρούς έχουν στοχοποιήσει τον Γιάννη Μανιάτη, τον θεωρώ έναν πολύ καλό και κυρίως εξελίξιμο παίκτη, ο οποίος να μην ξεχνάμε ότι είναι μόλις 23 ετών και αρχηγός του Πανιωνίου. Η φετινή του παρουσία είναι ικανοποιητική και επιπλέον γνωστό το ενδιαφέρον ομάδων του ΠΟΚ και του εξωτερικού να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο σημερινός Πανιώνιος είναι πολύ πιο εύρωστος οικονομικά απ’ ότι στο παρελθόν. Συνεπώς πρέπει κάποια στιγμή να αποδείξει ότι ξέρει να κρατά και επιπλέον να τιμά τους ποδοσφαιριστές που έχουν προσφέρει και τον ενδιαφέρουν. Μετά απ’ όλα αυτά η ετήσια αύξηση συνολικού ποσού 70.000 ευρώ για τον Γιάννη Μανιάτη φαντάζει μικρή, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ανακοίνωση Π.Α.Ε Πανιώνιος


Η Π.Α.Ε Πανιώνιος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Η Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της ημέρας (Αγ. Βαλεντίνου), όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας θα έχουν ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ τόσο στη ΘΥΡΑ 1(μαθητική / αθλητική κερκίδα) όσο και στην ΘΥΡΑ 2 του σταδίου της Νέας Σμύρνης. Αναμένουμε οι κερκίδες του γηπέδου μας το Σάββατο να είναι ομορφότερες από κάθε άλλη φορά.

Σχόλιο: Ο Εμπνευστής της πρωτοβουλίας αυτής σίγουρα δεν είναι παντρεμένος ή έχει δεσμό και βρίσκεται ακόμη στα "μέλια". Αγαπητέ φίλε, ο κάθε άνδρας δικαιούται δύο ώρες χαλάρωσης την εβδομάδα. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που θα έχει υποχρεωθεί να αγοράσει ένα κάρο σαχλαμάρες, θα πρέπει να πάρει και το έτερο ήμισυ στο γήπεδο; Θα έπρεπε να είχες εισηγηθεί και το Δ.Σ να εγκρίνει σχεδόν ομόφωνα ( - 1 ψήφος, βλέπε Πάολα Τσακίρη) τον διπλασιασμό της τιμής του γυναικείου εισιτηρίου. Έστω και το κάνετε το ψυχικό. Αυτό το ανεξαρτήτου ηλικίας τι το θέλετε; Την ίδια μέρα όμως τα παιδάκια θα πληρώσουν και πάλι εισιτήριο. Γιά όνομα του Θεού!!!

Μεταγραφή πριν κλείσει η αυλαία;


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας goal news o Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Π.Α.Ε κ. Κωνσταντίνος Τσακίρης, συναντήθηκε στην οικία του με τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό Ματίας Λέκι.


Ο παίκτης είχε απασχολήσει τον Πανιώνιο κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, χωρίς όμως να υπάρξει συμφωνία, μάλλον κατόπιν επιλογής του, καθώς προτιμούσε να αγωνιστεί στην Αγγλία.


Τα περιθώρια όμως στένεψαν ιδιαίτερα για τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό, καθώς, αν και είχε προτάσεις, τις απέρριψε, διότι δεν δέχονταν να υποβληθεί σε δοκιμή ή ιατρικές εξετάσεις. Υπό αυτές τις συνθήκες καμία Ευρωπαϊκή ομάδα δεν έδειξε σοβαρό ενδιαφέρον αφού εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερα υψηλό κασέ και βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία από το καλοκαίρι του 2008, όταν και έμεινε ελεύθερος από την Θέλτα.


Κατόπιν αυτών ο Λέκι, ο οποίος έχει μάνατζερ τον Ουρουγουανό γνώριμό μας Πάκο Κασάλ, αυτοπροτάθηκε σε πολλές από τις Ελληνικές ομάδες που μπορούσαν να καλύψουν το κασέ του (Πανιώνιος, Αστέρας, Ιωνικός, Ά.Ε.Κ). Ασφαλώς και δεν υπήρξε συμφωνία διότι ο Λέκι αξιώνει 300.000 ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς και κατόπιν αυτού κλειστό ετήσιο συμβόλαιο με καθαρές απολαβές 1.000.000 ευρώ. Μπροστά του δηλαδή ο Αλβάρο Ρεκόμπα μοιάζει κελεπούρι.


Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την αξία αυτού του παίκτη. Όμως το κασέ του είναι σχεδόν απαγορευτικό, αληθινή πολυτέλεια για ομάδες όπως ο Πανιώνιος. Η αγωνιστική του απραξία είναι μεγάλη και ασφαλώς είναι αδιανόητο να αποκτήσουμε παίκτη χωρίς να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Η μεταγραφή αυτή, εάν και εφόσον πραγματοποιηθεί, διότι η όποια συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι όταν και λήγει η μεταγραφική περίοδος για τους ελεύθερους του καλοκαιριού, έχει προοπτική για την επόμενη σεζόν, καθώς η ομάδα δεν στερείται πλέον ετοιμοπόλεμων αμυντικών, αλλά επιθετικών.


Φαντάζομαι ότι ο κος Τσακίρης θα συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα και θα προχωρήσει στην καλύτερη κίνηση για τα συμφέροντα της ομάδας.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Ημιτελικός LEN TROPHY


Την ισπανική Μπαρτσελόνα πρόκειται να αντιμετωπίσει ο Πανιώνιος στην ημιτελική φάση του LEN Trophy ανδρών στο πόλο. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 28/2 ή 1/3 στη Νέα Σμύρνη και η ρεβάνς στις 21 ή 22 Μαρτίου στη Βαρκελώνη. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε την Μπαρτσελόνα. Την είχαμε αντιμετωπίσει την περίοδο 2006-2007 στα προκριματικά της Ευρωλίγκα και είχαμε ηττηθεί με 12-11. Το παιχνίδι είναι σημαντικό, η παρουσία της Μπαρτσελόνα συγκινεί πάντα τους Πανιώνιους φιλάθλους και το σημαντικότερο ο δρόμος για τον τελικό είναι ανοιχτός. Είναι μεγάλη παράληψη που δεν έγραψα τίποτα για την μεγάλη χθεσινή επιτυχία της ομάδας και απολογούμαι γι’ αυτό. Εμπρός Ιστορικέ.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Άρης - Πανιώνιος 1-0


Στην μαγειρική, για να πετύχεις ένα φαγητό πρέπει να έχεις υλικά εξαιρετικής ποιότητας και να τα χρησιμοποιήσεις όταν και όσο χρειάζεται. Αν όμως ξεχάσεις ένα βασικό συστατικό, όσο καλός μάγειρας κι αν είσαι, όσο καλά κι αν είναι τα υλικά σου, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Άνοστο.

Κάτι ανάλογο είδαμε και σήμερα. Έναν άνοστο Πανιώνιο. Χωρίς τα μεγάλα του αστέρια και σε μέτρια βραδιά τους εργάτες του. Χωρίς αρχή και τέλος. Και πώς να έχεις τέλος όταν δεν έχεις επιθετικούς… Πρώτη φορά, στα όσα χρόνια παρακολουθώ ποδόσφαιρο, βλέπω μια ομάδα με τόσους μέσους. Επιθετικούς μέσου, αμυντικούς μέσους, δημιουργικούς μέσους και δεν συμμαζεύεται, χωρίς όμως έστω έναν επιθετικό.

Τα προβλήματα και οι ελλείψεις μας είναι γνωστές. Όμως νομίζω ότι ευθύνες για την σημερινή ημιτελή συμφωνία του Πανιωνίου φέρει και ο μαέστρος. Όλοι μας δικαιούμαστε μια κακή στιγμή. Η συγκεκριμένη όμως ήταν αρκετά επώδυνη για την ομάδα. Νομίζω ότι ο Σταματόπουλος, έχοντας καλές προθέσεις, δηλαδή να κρατήσει το 0 στην άμυνα και να πετύχει ό,τι καλύτερο μπορούσε στην επίθεση, δεν είδε καλά στο βάθος του πάγκου, δεν χρησιμοποίησε τα «κατάλληλα υλικά» και αυτό στοίχισε. Επιπλέον για κάποιο ανεξήγητο λόγο επέμεινε στις επιθέσεις αποκλειστικά από τα δεξιά, ενώ είχε παίκτες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα και στην Αριστερή πλευρά του μέτριου Άρη.

Και αυτό πρέπει να το τονίσουμε. Ο Άρης δεν ήταν καλός. Πέρα από το γκολ και την μεγάλη ευκαιρία του Κόκε δεν απείλησε σοβαρά. Οι όποιες του ευκαιρίες είχαν μάλλον στατιστική αξία και σίγουρα δεν απέδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα έστω και από τον άνοστο Πανιώνιο… Η ευκαιρία για θετικό αποτέλεσμα φαντάζει ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτούμε ότι η διαιτησία ήταν τουλάχιστον δίκαιη.

Είναι γεγονός ότι τα περιθώρια για τα play off έχουν στενέψει πάρα πολύ. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα θα τα παρατήσει ή ότι εμείς θα σταματήσουμε να την στηρίζουμε.

Εξακολουθώ βέβαια να απορώ για τους λόγους που απέτρεψαν τον Αλβάρο Ρεκόμπα να βοηθήσει στη σημερινή προσπάθεια. Δεν ρίσκαραν να υποτροπιάσει το τράβηγμα στο πόδι του ενόψει συνέχειας; Γιατί είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συνέχεια μετά το σημερινό αποτέλεσμα; Έχουμε βλέψεις για το κύπελλο; Μήπως όμως δεν γνωρίζουμε ποιους θα αντιμετωπίσουμε, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποκλείσουμε τον Αστέρα, για να κατακτήσουμε αυτό τον τίτλο; Άλλος παίκτης δεν έχει αγωνιστεί ποτέ με τράβηγμα; Ο Τζιμπούρ κατ’ επανάληψη έπαιξε με κατάγματα… Δεν ξέρω, η κατάσταση αυτή με απογοητεύει. Μακάρι να δοθούν ευκαιρίες και να βοηθήσει στη συνέχεια. Στο τέλος της ευθείας όμως, όταν γίνει και ο απολογισμός, θα έχει και εκείνος το μερίδιο της κριτικής που του αναλογεί.

Στα θετικά: Επιτέλους έχουμε αμυντικό δίδυμο. Ο Λάτκα απέδειξε ότι είναι ο παίκτης που μας έλειπε, προσαρμόστηκε τάχιστα και συνδυάζεται εξαιρετικά με τον Λάγκαμπ.

Πάμε μπροστά. Συνεχίζουμε.