Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Πολυτάλαντος

Νηνεμία


Από το τέλος του προηγούμενου πρωταθλήματος μέχρι και σήμερα είχαν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες σε όλους μας. Η πρόσληψη ενός επιτυχημένου προπονητή, η διατήρηση του βασικού κορμού της ομάδας, δύο πολύ καλές μεταγραφές (Μπάλαμπαν και Ριέρα), η συμφωνία με την Εσπανιόλ και ο δανεισμός παικτών έστω και μικρών σε ηλικία από ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν όλα αυτά συντέλεσαν στη δημιουργία ενός πολύ καλού κλίματος αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά.

Οι φίλαθλοι της ομάδας ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που απεύθυναν παίκτες και διοίκηση και με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας επιβράβευσαν τον κο Τσακίρη για τις μέχρι σήμερα προσπάθειές του και ταυτόχρονα εκδήλωσαν την αισιοδοξία και τη στήριξή τους για τη νέα χρονιά.

Είναι γεγονός ότι σε όλο αυτό το διάστημα τόσο στις ιδιωτικές συζητήσεις μας όσο και δημόσια, οι περισσότεροι φίλαθλοι επισημαίναμε την ενίσχυση της ομάδας αλλά και την ύπαρξη χτυπητών αδυναμιών σε καίριες θέσεις. Επιπλέον μας προκαλούσε κατάπληξη ο πολύ μικρός αριθμός φιλικών παιχνιδιών. Τα πρώτα δείγματα από το Βέλγιο ήταν μάλλον ενθαρρυντικά ενώ τα φιλικά που διεξήχθησαν στην Ελλάδα μάλλον απογοητευτικά.

Η κακή εικόνα της ομάδας έγινε ακόμα χειρότερη στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας. Χτυπητές αδυναμίες, έλλειψη συντονισμού, κάκιστη φυσική κατάσταση, αδιαφορία από τον πάγκο. Ακολούθησαν οι δηλώσεις του κου Φερέρα που έριξαν κι άλλο λάδι στη φωτιά και κατόπιν αυτών οι δηλώσεις του κου Τσακίρη ( που όσο καλοπροαίρετα κι αν γίνονται σχεδόν πάντα δημιουργούν τεράστια ανησυχία στον κόσμο), οι οποίες επί της ουσίας στήριξαν τον προπονητή. Λογικό εφόσον δεν σκέφτεται την άμεση αντικατάστασή του.

Όλη αυτή η κατάσταση μας στεναχώρησε, μας εκνεύρισε, μας προβλημάτισε. Μετά όμως από την καταιγίδα ακολουθεί νηνεμία. Και μάλλον αυτό βιώνουμε ή πρέπει να βιώσουμε. Ας μην καταστρέψουμε το καλό κλίμα από την πρώτη αγωνιστική. Ας δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στον προπονητή και στους παίκτες της ομάδας. Ας βρει όμως ο κάθε παίκτης τη σωστή του θέση στο γήπεδο. Τα πειράματα έπρεπε να είχαν τελειώσει με το τελευταίο φιλικό. Ας σταματήσουμε να βαφτίζουμε κρέας το ψάρι και ας χρησιμοποιήσουμε τους παίκτες μας στις φυσικές τους θέσεις. Είμαι βέβαιος ότι η επιστροφή Ριέρα και κυρίως Εστογιανώφ θα βελτιώσει πολύ την κατάσταση, αρκεί μέχρι τότε να μην έχουμε υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.

Αυτό που μου δημιουργεί κατάπληξη είναι η στάση του κου Τσακίρη. Είναι αναμφισβήτητο ότι αγαπά την ομάδα και ότι δαπανά πάρα πολλά χρήματα. Δεν έχει σημασία το ακριβές νούμερο, όσο ότι δαπανά περισσότερα από τον οποιονδήποτε προγενέστερο πρόεδρο της ομάδας. Ενώ λοιπόν διαθέτει και χρόνο και χρήμα, ενώ ευαγγελίζεται τη δημιουργία ενός νέου σταδίου, το οποίο ασφαλώς και αποτελεί μια τεράστια επένδυση, εντούτοις θεωρώ ότι δεν προστάτευσε ο ίδιος την επένδυσή του. Διότι θεωρώ αδιανόητο να δαπανάς τόσα χρήματα για την επίθεση και να μην έχεις έναν αξιόλογο τερματοφύλακα ή καλούς κεντρικούς αμυντικούς. Ακόμη κι αν δεν είχε ζητήσει αυτούς τους παίκτες ο προπονητής, ο κος Τσακίρης θα έπρεπε να τους είχε αγοράσει με δική του πρωτοβουλία. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή η ομάδα δείχνει πολύ αδύναμη αμυντικά. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν δεν το βλέπει ο κος Φερέρα, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις από τον πάγκο: Λάτκα, Κοντοές, Κούκετς, Ανδριόλας έχουν θέση στην ομάδα.

Ας κάνουμε υπομονή μερικές ημέρες για να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα. Ίσως και η διακοπή του πρωταθλήματος να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε κάποιους βασικούς τομείς, όπως τη φυσική κατάσταση, η οποία πραγματικά προβλημάτισε όλους μας.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Πανιώνιος - Εργοτέλης 1-1... Ο Βασιλιάς της πλήξης

Η πρώτη εμφάνιση του Πανιωνίου ενώπιον του κοινού του στη Νέα Σμύρνη δεν συνοδεύτηκε από νίκη. Και για να είμαστε ειλικρινείς δεν αξίζαμε τους τρεις βαθμους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η απώλεια δύο βαθμών σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι δεν μας προβληματίζει. Πόσω μάλλον όταν ο αντίπαλός μας είχε σαφέστατα χειρότερη ομάδα από πέρσι.Εδώ κόντεψαν με αυτή την ομάδα να πάρουν το διπλό. Φανταστείτε να είχαν τους Κουτσιανικούλη και Ογκουνσότο...

Ο Πανιώνιος έχασε καθαρά το κέντρο. Δεν μπορούσε να βγάλει μια μπαλιά της προκοπής και προσπαθούσε με ανάπτυξη από τα πλάγια. Βέβαια,όταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας είναι ο Μανόλο, τότε δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα…

Ο σημερινός Πανιώνιος ήταν αναποτελεσματικός, ακίνδυνος, απόλυτα προβλέψιμος και απίστευτα βαρετός. Είναι βέβαιο ότι οι σημαντικές απουσίες έπαιξαν ρόλο. Όμως θεωρώ ότι δεν έχουμε βρει αντικαταστάτη του Μάκου, έχουμε τεράστιο πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας και σημαντικό στο τέρμα. Σημαντικό είναι βέβαια ότι δεν είχαμε εναλλακτική λύση και για τον αρνητικό Μπάλαμπαν (ο οποίος βέβαια δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά).

Αν κρίνω από το σημερινό και μόνο παιχνίδι, ο Όμο δεν κάνει όχι μόνο για τον Πανιώνιο, αλλά για καμιά ομάδα της κατηγορίας. Τέτοιοι παίκτες σε κάνουν να λυπάσαι για όσα παιδιά από την Ελλάδα ξεκίνησαν το ποδόσφαιρο με όνειρα, έκαναν θυσίες και τελικά έχασαν τη θέση τους σε μια ομάδα από έναν απίθανο Νιγηριανό. Δεν μπορώ να βρω κανένα λόγο που ο Όμο παίζει βασικός και ο Λάτκα είναι στον πάγκο. Ειλικρινά.

Αυτό που με προβληματίζει πολύ είναι η φυσική κατάσταση της ομάδας. Πιστεύω ακράδαντα ότι για την αγωνιστική κατάρρευση της ομάδας ευθύνεται η φυσική τους κατάσταση. Άλλωστε και οι ίδιοι οι παίκτες το είχαν επισημάνει στον κο Φερέρα. Ο τεχνικός της ομάδας πιστεύω ότι στάθηκε κατώτερος των αναμενομένων. Ήταν μάλλον απαθής. Αυτό το αποδεικνύτει και η μία και μοναδική αλλαγή που πραγματοποίησε. Ίσως φοβήθηκε μη χάσει το παιχνίδι...

Η εικόνα του Πανιωνίου με προβλημάτισε ιδιαίτερα. Πιστεύω ότι με την προσθήκη των Ριέρα και κυρίως του Εστογιανώφ θα ανεβάσουμε κατά πολύ την απόδοσή μας. Όμως δεν αποκλείεται η μεγάλη επένδυση του κου Τσακίρη να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα επειδή δεν θέλησε ή δεν προνόησε να επενδύσει λίγα χρήματα ακόμη για καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς (ή τουλάχιστον έναν) και τερματοφύλακα.

Εννοείται ότι η σημερινή ομάδα δεν μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στον Π.Α.Ο.Κ. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και η διακοπή λόγω της Εθνικής, την οποία απ’ ότι φαίνεται έχουμε απόλυτη ανάγκη.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Ανακοίνωση γιά το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Η Π.Α.Ε Πανιώνιος ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας μας οτι από το τον αγώνα του Σαββάτου στο στάδιο της Νέας Σμύρνης θα εφαρμοστεί πλήρως το ηλεκτρονικό σύστημα αγοράς εισιτηρίου αγώνα και εισόδου τον φιλάθλων στις θύρες.

Όσοι φίλαθλοι δεν έχουν βγάλει Κάρτα Φιλάθλου θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία της Π.Α.Ε για να εκδόσουν την Κάρτα η οποία παρότι δεν είναι υποχρεωτική για την έκδοση του απλού εισιτηρίου αγώνα, διευκολύνει και επιταχύνει πολύ τη διαδικασία έκδοσης του εισιτηρίου από τα εκδοτήρια. Σε αντίθετη περίπτωση, η έκδοση εισιτηρίου με την απλή μέθοδο, δηλαδή την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, θα σημαίνει μια διαδικασία χρονοβόρα η οποία θα επαναλαμβάνεται κάθε φορά που ο φίλαθλος θα θέλει να παρακολουθήσει την ομάδα στην Νέα Σμύρνη.

Η προπώληση των εισιτηρίων αγώνα με τον Εργοτέλη, για το Σάββατο 29 Αυγούστου, θα ξεκινήσει την Πέμπτη 27 Αυγούστου και θα συνιστούσαμε στους φιλάθλους να προσέλθουν για το εισιτήριο τους πολύ πρίν από την ώρα αιχμής του Σαββάτου. Παράλληλα με την προπώληση των εισιτηρίων αγώνα θα λειτουργούν και τα γραφεία της Π.Α.Ε Πανιώνιος για την έκδοση της Εθνικής Κάρτας Φιλάθλου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση λοιπόν, η ενδεδειγμένη διαδικασία είναι να περάσουν οι φίλαθλοι από τα γραφεία της Π.Α.Ε, να βγάλουν την Κάρτα Φιλάθλου τους και στην συνέχεια να περάσουν από τα εκδοτήρια για να προμηθευτούν το νέο τους, ηλεκτρονικό εισιτήριο για τον αγώνα του Σαββάτου.

Για τον λόγο αυτό, παρακάτω αναγράφονται οι ώρες και οι μέρες προπώλησης εισιτηρίων αγώνα και έκδοσης εθνικής κάρτας φιλάθλου:

Έκδοσης Εθνικής Κάρτας Φιλάθλου (από΄τα σημεία έκδοσης Εισιτηρίων Διαρκείας, γραφεία Π.Α.Ε Πανιώνιος, είσοδος από Θύρα 6 γηπέδου):

Πέμπτη 27 Αυγούστου 11.00 - 20.00
Παρασκευή 28 Αυγούστου 11.00 - 20.00
Σάββατο 29 Αυγούστου 10.00 - 14.00


Προπώληση Εισιτηρίων Αγώνα Πανιώνιος - Εργοτέλης (Εκδοτήριο Σοφούλη&Ι. Χρυσοστόμου / Έξω από τη θύρα 7-8)

Πέμπτη 27 Αυγούστου 11.00 - 20.00
Παρασκευή 28 Αυγούστου 11.00 - 20.00
Σάββατο 29 Αυγούστου 10.00 - 14.00

Από τις 14.00 και μετά, το Σάββατο 29 Αυγούστου, θα σταματήσει η έκδοση της Εθνικής Κάρτας από τα γραφεία της Π.Α.Ε για να κλείσουν οι θύρες και να ξεκινήσει ο κόσμος να προσέρχεται στο γήπεδο. Από τη στιγμή εκείνη θα γίνεται πώληση εισιτηρίων του αγώνα από τα εκδοτήρια, όμως ενημερώνουμε τους φιλάθλους οτι η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα και ο κόσμος που θα αποφασίσει να προσέλθει στα ταμεία εκείνες τις ώρες είναι πολύ πιθανό να χάσει μεγάλο μέρος του αγώνα μέχρι να εξυπηρετηθεί και μπεί στο γήπεδο.

Τα τηλέφωνα της Π.Α.Ε είναι στην διάθεση του κοινού για διευκρινήσεις επί της διαδικασίας.

Π.Α.Ε Πανιώνιος - 210.9311189-90


Η κάρτα φιλάθλου είναι μια μαγνητική κάρτα, σαν μια πιστωτική, στην οποία έχουν καταγραφεί προσωπικά δεδομένα ταυτότητας και επιπλέον έχει εκτυπωθεί η φωτογραφία του κατόχου (φυσικού προσώπου). Η κάρτα φιλάθλου θα χρησιμοποιείται για την αναγνώριση του φιλάθλου. Το εισιτήριο διαρκείας έχει φορτωθεί ήδη στην κάρτα φιλάθλου, ενώ νομίζω ότι θα γίνεται το ίδιο και με το απλό ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ακόμη όμως κι αν το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν θα φορτώνεται στην κάρτα φιλάθλου, ο κάτοχος της θα εξυπηρετείται σαφέστατα πιο σύντομα από αυτόν που την στερείται, για τον απλούστατο λόγο ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καταχωρούνται κάθε φορά τα στοιχεία ταυτότητός του. Αυτό ισοδυναμεί με καθυστέρηση και ταλαιπωρία για όλους. Είναι πολύ καλό να εκδώσουν όλοι οι φίλοι που έστω και περιστασιακά παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας την κάρτα φιλάθλου. Αλλιώς θα ταλαιπωρήσουν και θα ταλαιπωρηθούν. Και μια που θα μπουν στον ¨κόπο" (η διαδικασία κρατά ελάχιστα λεπτά) ας φορτώσουν και ένα εισιτήριο διαρκείας. Και με έξι άτοκες είναι σαν να πηγαίνουν μια φορά τον μήνα σε ένα σουβλατζίδικο.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Κέρδη και ζημίες

Ίσως θα ήταν περιττό να εκφράσω τη θλίψη του μπλογκ για την τεράστια οικολογική καταστροφή που ενέσκηψε στην Αθήνα. Θα ήθελα να πω μόνο δύο πράγματα: 1. Τα παιδιά μας είναι πλέον πολύ φτωχότερα, 2. όσοι αγόρασαν καταπατημένη ή καμένη δασική έκταση για να πραγματοποιήσουν το όνειρο της αποκεντρωμένης μεζονέτας στο δάσος ας μην ψάξουν μακριά για τους ενόχους. Είναι οι ίδιοι και ασφαλώς οι πωλητές των «οικοπέδων» τους. Και όσο βέβαια θα περιμένουμε να ξαναζωντανέψει (από μόνο του) το χαμένο δάσος κάποιοι καινούργιοι ιδιοκτήτες θα χτίζουν στα καμένα.

Για τον Πανιώνιο: Θεωρώ απόλυτα ορθή από κάθε άποψη την απόφαση για την αναβολή του χθεσινού παιχνιδιού. Οπωσδήποτε υπήρχε το ηθικό καθήκον, αλλά είναι πολύ πιθανό να προέκυπταν και θέματα ασφάλειας του αγώνα. Αν και ο Πανιώνιος δεν χορήγησε εισιτήρια στον Π.Α.Ο.Κ, εντούτοις ήταν γνωστό ότι πολλοί μεμονωμένοι (λέμε τώρα) φίλαθλοι του (με πολλά εισαγωγικά η λέξη), τόσο από την Αθήνα, όσο και από τη Θεσσαλονίκη, θα έρχονταν για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Η μειωμένη αστυνομική δύναμη, ίσως να μην μπορούσε να επιβάλει την τάξη. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια προέχει η ασφάλεια.

Από την αναβολή όμως μπορεί να προκύψουν και κάποια αγωνιστικά οφέλη. Συγκεκριμένα:

1. Ο Ρεκόμπα δεν ήταν απολύτως έτοιμος. Πιθανότατα δεν θα ξεκινούσε το παιχνίδι. Με την αναβολή έχει άλλη μία εβδομάδα στη διάθεσή του ώστε να επανέλθει πλήρως, χωρίς ενδεχομένως να ρισκάρει έναν νέο τραυματισμό. Αν το παιχνίδι γίνει στις 23/9, τότε θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό (και καλώς εχόντων των πραγμάτων) να συμπεριληφθεί στην αρχική ενδεκάδα. 2. Ριέρα: Θα προλάβει να εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών στα παιχνίδια με τον Εργοτέλη και τον Λεβαδειακό, συνεπώς θα τον έχουμε στη διάθεσή μας στο δύσκολο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ. 3. Σμόγιε: Επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα και ίσως μπορεί κι εκείνος να προσφέρει μια σημαντική εναλλακτική λύση. 4 Μέχρι τις 23/9 δεν αποκλείεται να έχει ενισχυθεί επιπλέον η ομάδα μεταγραφικά. 5. Αγωνιστικά ο Π.Α.Ο.Κ δεν είναι σε καλή κατάσταση και ίσως ήταν μια ευκαιρία το χθεσινό παιχνίδι. Όμως απ’ ότι διαβάζω, σε περίπτωση που διεξαχθεί το παιχνίδι στις 23/9 και με την προϋπόθεση ότι ο Π.Α.Ο.Κ θα έχει προκριθεί στους Ευρωπαϊκούς ομίλους, τότε θα είναι υποχρεωμένος να δώσει μέσα σε 15 ημέρες 5 πολύ δύσκολα παιχνίδια ( το ένα ευρωπαϊκό), αντιμετωπίζοντας τον Πανιώνιο τέταρτο στη σειρά. 6. Εστογιανώφ: Μπορούμε να ελπίζουμε σε τόσα πολλά, να αγωνιστεί δηλαδή στο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ; Φαντάζομαι πως όχι, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει. 7. Το χθεσινό παιχνίδι ήταν λίγο δίκοπο μαχαίρι από ψυχολογικής απόψεως. Εφόσον όμως θα προηγηθεί ευκολότερο πρόγραμμα, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε τον Π.Α.Ο.Κ με πολύ καλύτερη ψυχολογία και ίσως με περισσότερο κόσμο (αν και Τετάρτη).

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Για το αυριανό παιχνίδι...

Η τύχη έφερε έτσι τα πράγματα ώστε να μην μπορέσω να παρακολουθήσω από κοντά το αυριανό παιχνίδι (δυστυχώς θα χάσω και το δεύτερο εντός έδρας). Δεν θα έχω την ευκαιρία να δω από κοντά την ομαδάρα μας στο πρώτο της παιχνίδι, αλλά και όλους εκείνους τους φίλους και τους γνωστούς που συναντώ στο γήπεδο. Δεν θα καταφέρω να γνωρίσω από κοντά τον διπλανό μου κάτοχο διαρκείας (θα γίνει όμως αυτό σύντομα – έτσι φίλε;), δεν θα κατορθώσω να μυρίσω το γρασίδι του γηπέδου (θα το κάνεις όμως εσύ CostisT για ‘μένα) και το κυριότερο δεν θα κατορθώσω να πανηγυρίσω μαζί με όλους σας την πρώτη μας επιτυχία. Θέλω να πιστεύω ότι αύριο θα πάμε καλά.

Εύχομαι ο μόνος που θα λείψει από το αυριανό παιχνίδι να είμαι εγώ. Εύχομαι να εξαντληθεί και το τελευταίο εισιτήριο. Εύχομαι να αγοραστούν μέχρι αύριο όσο το δυνατόν περισσότερα διαρκείας, αλά και να συνεχιστεί και η πώλησή τους στο επόμενο διάστημα. Εύχομαι να πανηγυρίσουμε αύριο την πρώτη μας νίκη. Και επειδή δεν θα είμαι εκεί, σας παρακαλώ, πανηγυρίστε εσείς και για μένα. Εννοείται ότι περιμένω τα σχόλια και τις απόψεις όλων σας για το αυριανό παιχνίδι.

Άντε παλικάρια και με τη νίκη!!! Χρόνια πολλά Τοτέμ!!!

Δηλώσεις κ. Τσακίρη


Ο Πρόεδρος του Πανιωνίου κ. Κ. Τσακίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πριν περίπου 2 μήνες θέσαμε, όλοι μαζί, κάποιο στόχο σε ότι αφορά τα εισιτήρια διαρκείας. Σήμερα αισθανόμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου μας. Δεν έχουν σημασία τα νούμερα. Για εμάς έχει τεράστια σημασία η εμφανής αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας των φιλάθλων μας. Κινητοποιήθηκαν, ενδιαφέρθηκαν, έφεραν και άλλους να αγοράσουν. Αυτό είναι για τον Πανιώνιο η μεγαλύτερη νίκη.
Η φετινή αύξηση των εισιτηρίων διαρκείας, πρέπει να αποτελέσει ένα εφαλτήριο για την επόμενη χρονιά. Να θέσουμε ακόμα υψηλότερα τον πήχη. Να κάνουμε απολύτως κατανοητό σε όλους ότι αγοράζουμε διαρκείας όχι επειδή πιστεύουμε πως έχουμε καλή ομάδα, όχι για να επιβραβεύσουμε την όποια διοίκηση και τις όποιες μεταγραφές. Παίρνουμε διαρκείας κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τις όποιες καλές ή κακές συγκυρίες, γιατί απλά είμαστε Πανιώνιοι και πλέον έχει γίνει συνείδηση για όλους μας, ότι ο αριθμός των διαρκείας αποτελεί ένδειξη αξιοπρέπειας του συλλόγου και μέτρο αγάπης άνευ όρων.
Αυτή είναι πραγματικά υγιής φίλαθλη νοοτροπία και αυτές τις μέρες πραγματικά νιώθω υπερήφανος που είμαι Πανιώνιος.
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Σχόλιο: Οι Πανιώνιοι φίλαθλοι επιβράβευσαν την διοίκηση του κου Τσακίρη. Επιβράβευσαν την αγάπη του κου Τσακίρη για την ομάδα, όπως επίσης τους κόπους και τα έξοδα που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Επιβράβευσαν επιπλέον την ευαισθησία που έδειξε ο κος Τσακίρης στο θέμα των παιδικών εισιτηρίων διαρκείας. Γιατί η μονοκονδυλιά του κου Τσακίρη στην τιμή των παιδικών διαρκείας μας έκανε να νοιώσουμε υπερηφάνεια για τον Πρόεδρο που έχουμε και ταυτόχρονα μας δημιούργησε την υποχρέωση ώστε να προωθήσει ο καθένας με τις όποιες δυνάμεις του τα φετινά διαρκείας. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης των πωλήσεων. Είναι χρέος της διοίκησης να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια γι’ αυτό. Και σε οργανωτικό και σε αγωνιστικό επίπεδο. Τα Πανιώνια μπλόγκ θα δημοσιεύσουν σε λίγες ημέρες μια σειρά προτάσεων για την περαιτέρω προώθηση των διαρκείας. Είναι βέβαια και δικό μας χρέος να υποστηρίζουμε την διοίκηση της ομάδας σε κάθε καλή ενέργειά της. Ας μην είμαστε ολιγαρκείς. Τα 2.000 εισιτήρια είναι το όριο της αξιοπρέπειας αλλά σίγουρα υπολείπονται της αξίας και της ιστορίας της ομάδας. Όσοι φίλοι θεωρούν ότι έχουν την οικονομική δυνατότητα και τη θέληση να ενισχύσουν την ομάδα, μέσω της αγοράς διαρκείας ας το κάνουν.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Δηλώσεις Φερέρα στην επίσημη σελίδα

«Το Πρωτάθλημα ξεκινά την Κυριακή για εμάς. Είμαστε έτοιμοι και δουλέψαμε πολύ σκληρά γι αυτό. Είχαμε τραυματισμούς και κάποιες ατυχίες κατά την προετοιμασία, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και όλα αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε, συνεπώς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Οφείλουμε να είμαστε δυνατοί μέσα στο γήπεδο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

«Πρώτος μας αντίπαλος μας είναι ο ΠΑΟΚ. Δε συνηθίζω να μιλάω για τους αντιπάλους. Προτιμώ να μιλώ για τη δικιά μας ομάδα. Όπως και να έχει πάντως, γνωρίζουμε τον αντίπαλο μας. Ξέρουμε ότι είναι μία δυνατή ομάδα, με καλούς παίκτες και ότι είναι μία από τις ισχυρές ομάδες του Πρωταθλήματος. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας, αλλά δεν τον φοβόμαστε και την Κυριακή θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να νικήσουμε. Η νίκη είναι το αποτέλεσμα που θα διεκδικήσουμε, για να ξεκινήσουμε «με το δεξί» στο φετινό πρωτάθλημα».

«Έμαθα και εγώ, αλλά και όλη η ομάδα, ότι οι πωλήσεις των διαρκείας έχουν διπλασιαστεί από πέρσι και έχουν φτάσει σε αριθμό-ρεκόρ για τον Πανιώνιο. Αυτό μας δίνει δύναμη γιατί οι οπαδοί μας στέκονται δίπλα στην προσπάθεια που καταβάλουμε. Γι αυτούς τους οπαδούς λοιπόν, οφείλουμε να δώσουμε το 100% για να τους κάνουμε να φύγουν χαρούμενοι από το γήπεδο. Όχι μόνο την πρώτη αγωνιστική, αλλά όλο το φετινό Πρωτάθλημα».

Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί. Τι καλά που θα ήταν όμως αν είχαμε έναν επιθετικό ακόμη και έναν σέντερ μπακ...Και εκείνο το παλικαράκι. Τον Χρόσο από τη Νίτρα, που διαβάζαμε επί δύο μήνες...


Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Τουρνέ και τούρνε...Τουρνικέ...Πες το βρε μάγκα μου το ΝΑΙ (στο διαρκείας)

H Π.Α.Ε εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τα εισιτήρια του αγώνα με τον Π.Α.Ο.Κ:

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17403&catid=5

Σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι όποιος προτιμήσει να αγοράσει το (ακριβό) εισιτήριό του κατά την ημέρα του αγώνα και μάλιστα λίγο πριν από την έναρξη, απλά ατύχησε.

Είναι προτιμότερο λοιπόν να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας (ένα ανά ταυτότητα) τις προηγούμενες ημέρες του αγώνα.

Οι άνθρωποι το λένε ξεκάθαρα. Η προσέλευση και αγορά του εισιτηρίου έως και μία ώρα πριν τον αγώνα ισοδυναμεί με καθυστέρηση εισόδου (χάνετε την έναρξη, ίσως και ΟΛΟ το πρώτο ημίχρονο).

Επειδή αυτή η ιστορία με τα τουρνικέ μάλλον θα τραβήξει, είναι προτιμότερο να αγοράσετε όλοι το ιδιαίτερα προσιτό διαρκείας, με το οποίο και οικονομία θα κάνετε και θα εξασφαλίσετε την ομαλή είσοδό σας στο γήπεδο και μάλιστα χωρίς ταλαιπωρία. Νομίζω ότι ειδικά φέτος το διαρκείας αξίζει από κάθε άποψη...

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Πρόεδρε αγόραζε στο Limit Down...

Η ομάδα πέρσι προσπάθησε για την υπέρβαση. Για τη λέξη αυτή έχουν χυθεί τόνοι μελανιού και πολλά mb αναρτήσεων στο ίντερνετ. Πέρσι λοιπόν πιστέψαμε ότι το ας πούμε καλό, μέχρι τότε, κλίμα στα αποδυτήρια (είχαν προηγηθεί τα μπάνια του λαού και τα τσαλιμάκια του Τζιμπουρ), ο καλός προπονητής και κάποιες ηχηρότατες προσθήκες της τελευταίας στιγμής μπορούσαν να οδηγήσουν την ομάδα ένα σκαλί επάνω. Το σκαλί αυτό ισοδυναμεί με δόξα και κέρδη.


Κανείς μας όμως δεν ήταν προετοιμασμένος γι’ αυτό το ένα αλλά μεγάλο βήμα. Διότι υπέρβαση δεν γίνεται με 977 διαρκείας, ούτε με την προσθήκη των Ουρουγουανών από τον Οκτώβριο και αφού είχαν προηγηθεί ατυχέστατα εντός έδρας αποτελέσματα που μας στοίχισαν τη χρονιά, ούτε με τα τότε διοικητικά αντανακλαστικά τα οποία αντέδρασαν λανθασμένα στις ιδιοτροπίες ενός πολύ δύσκολου ποδοσφαιριστή.


Αυτό που επέδρασε όμως αρνητικά, περισσότερο απ’ ό,τιδήποτε ήταν το sold-out. Και αυτό διότι η ομάδα δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην πίεση, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ψυχολογικά τις γεμάτες εξέδρες και πολύ περισσότερο το αρνητικό αποτέλεσμα που ακολούθησε.


Τα αφήνουμε όλα αυτά στο παρελθόν; Όχι. Γιατί υπέρβαση κάνεις και όταν καταφέρεις να σηκωθείς μετά από ένα ισχυρό χτύπημα. Και αυτό το καταφέραμε. Φέτος η χρονιά ξεκινά δυναμικά. Πολύ περισσότεροι φίλοι στο γήπεδο (αν και όχι όσοι επιβάλλεται – αγοράστε διαρκείας), καλύτερη ομάδα (έστω και με ελλείψεις), καλύτερο κλίμα στα αποδυτήρια.


Η χρονιά αυτή έχει απίστευτες προοπτικές για τον Πανιώνιο, αρκεί να κινηθεί σωστά. Το φετινό, μπορεί και να είναι το φτωχότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Σαφέστατα αποδυναμωμένος ο Ολυμπιακός. Ξεπουπουλιασμένος ο δικέφαλος μετά και την αποχώρηση του Κυργιάκου, στα χαρτιά ενισχυμένος ο Π.Α.Ο (κυρίως λόγω Σισέ), συνολικά όμως η ομάδα λόγω αμυντικών ελλείψεων και προπονητή δεν πείθει, Ξάνθη και Λάρισα (τα ίδια ή και χειρότερα)… Και μας μένουν μόνο ο Π.Α.Ο.Κ και ο Άρης, που είναι ανταγωνιστικές ομάδες, που έχουν ενισχυθεί σημαντικά, αλλά που δεν απέχουν από εμάς έτη φωτός.


Ποιο το μήνυμα απ’ όλα αυτά; Φέτος μπορεί να είναι η χρονιά της υπέρβασης. Αρκεί στις ελάχιστες ημέρες που απομένουν για το κλείσιμο των μεταγραφών να ενισχυθεί η ομάδα ουσιαστικά. Να μην υπάρξει κανένα κενό σε καμία θέση.


Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές για εμάς, το κλίμα καλό και το «χρηματιστηριακό» σύνθημα ένα…Πρόεδρε Αγόραζε!!! Αυτή μπορεί να είναι η μεγάλη σου ευκαιρία!!!

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Μπερνάρ Γιάο (αλλά σίγουρα γουάου) Κουμορτζί

Πριν από λίγο αναρτήθηκε το παρακάτω κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα:

Στα γραφεία της ΠΑΕ βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Μπενάρντ Κουμορτζί για να υπογράψει επέκταση του συμβολαίου του. Συγκεκριμένα το «μαύρο διαμάντι» των κυανέρυθρων ανανέωσε το παλιό του συμβόλαιο που έληγε το 2012, με νέο το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2013.
Αμέσως μετά την υπογραφή ο «Κούμο» δήλωσε στο panionios.gr, σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του: «Αισθάνομαι υπέροχα που υπέγραψα για ένα ακόμα χρόνο. Ο Πανιώνιος δεν είναι απλά μια καλή ομάδα, είναι μία υπέροχη οικογένεια».
Σε ότι αφορά τους στόχους για φέτος απάντησε: «Προσωπικά θέλω να προσφέρω ακόμα περισσότερα στην ομάδα. Για τον Πανιώνιο πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα φέτος και θα προσπαθήσουμε να πάμε καλύτερα από ότι πέρσι».
Τέλος ο Μπενάρντ έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους φίλους του Πανιωνίου: «Τους ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα στήριξη της ομάδας. Να συνεχίσουν να είναι κοντά μας και να έρχονται στο γήπεδο. Το γεμάτο γήπεδο είναι καλό και για τον Πανιώνιο, αλλά και για εμάς σαν ποδοσφαιριστές του».

Σχόλιο: Όταν ήρθε ο Κούμο στην ομάδα, δυσκολευόμουν να καταλάβω γιατί ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελούσε (τότε) την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας. Η πρώτη του χρονιά ήταν περίεργη. Ίσως το τρακ της μεγαλύτερης ομάδας, ίσως η ανασφάλεια του δανεισμού με το δικαίωμα αγοράς. Τη δεύτερη χρονιά του όμως ο Κούμο μας έδωσε τα διαπιστευτήριά του. Πέρσι όμως ήταν ο βασικός στυλοβάτης της ομάδας. Σαφέστατα και η ανανέωση του Κούμο, αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία της διοίκησης που θωρακίζει την ομάδα. Οι σωστές ενέργειες όμως πρέπει να συνεχιστούν με μεταγραφές στις θέσεις που πονάμε.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Ιστορικές ομάδες εξαφανίζονται

Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο χωριό. Στο χωριό αυτό υπάρχει ένα πρωτάθλημα 16 ομάδων, από τις οποίες οι τρεις μόνο είναι πλούσιες, τέσσερις με πέντε ανήκουν στην μεσαία τάξη και οι υπόλοιπες ανήκουν στους μικρομεσαίους. Κι ενώ τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα στην πρώτη κατηγορία, δημιουργήσαμε τρεις επιπλέον αλλά και τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.


Υποτίθεται ότι τα πρωταθλήματα αυτά αποτελούν το φυτωρίου Ελληνικού ποδοσφαίρου. Τεράστιος μύθος, καθώς κι εκεί κυριαρχούν οι αμφιβόλου ποιότητας ξένοι – αλλά και τα έσοδα των ομάδων είναι τόσο λίγα, που δεν επαρκούν για τη συντήρησή τους.


Στο τοπίο αυτό θεωρούσα εξαιρετική ιδέα την συγχώνευση ομάδων, ώστε να προκύψουν νέες υγιείς οικονομικά και απόλυτα ανταγωνιστικές. Το δέον όμως πάντα αλλάζει στην Ελληνική πραγματικότητα. Στην Ελλάδα φαίνεται ότι είμαστε μαλωμένοι με το νοικοκυριό, το πρόγραμμα και τον μακροχρόνιο σχεδιασμό. Ακόμη και σωστές θεωρητικά κινήσεις πολλές φορές θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους ή παραλλάσσονται σε τέτοιο βαθμό, ώστε καταλήγουν κυριολεκτικά αγνώριστες.


Διάβαζα για την συγχώνευση του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον Θερμαϊκό. Αν μάθαινε για την ενέργεια αυτή κάποιος Ελληνο - Αυστραλός θα πίστευε ότι γίνεται για καλό σκοπό, δηλαδή για να προκύψει και τέταρτη ισχυρή ομάδα στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Η φιλική μας ομάδα, το συγγενικό σωματείο, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς θα εξαφανιστεί για 500.000 ευρώ!!! Διότι τόσα του έλειπαν για να μπορέσει να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής. Αυτά τα χρήματα δεν κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν οι περήφανοι Πόντιοι...


Και εφόσον τα χρήματα αυτά δεν μπόρεσαν να συγκεντρωθούν, έπεσε στο τραπέζι η λύση να εξαγοράσουν τον Θερμαϊκό και το Α.Φ.Μ του προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν έστω στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλάζοντας όμως το ιστορικό όνομά τους σε Απόλλωνας Πόντου. Παρόμοια ισχύουν για τον Ηλυσιακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε σήμερα ( ή μήπως θα αντιμετωπίσουμε το Αιγάλεω;), ενώ η κατάσταση δεν είναι καλύτερη για ιστορικά σωματεία όπως οι Εθνικός και ο Απόλλωνας (Σμύρνης, Αθήνας, διαλέγετε και παίρνετε).


Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει. Και τι με ενδιαφέρουν όλα αυτά; Προφανώς θα ήταν κάποιος που γνώρισε τον Πανιώνιο πρόσφατα και μέσω των υπερβατικών ονείρων. Αυτόν που νομίζει ότι η Ιστορία ενός συλλόγου εξασφαλίζει την επιτυχία και την μακροημέρευση. Δυστυχώς τα πράγματα δεν έχουν έτσι.


Τα τελευταία χρόνια στον Πανιώνιο έχουμε μια πάρα πολύ καλή διοίκηση. Με τα όποια λάθη της. Η διοίκηση αυτή, υπήρξαν στιγμές που πραγματικά ενέπνευσε τον κόσμο. Αυτό που ίσως δεν έχει καταλάβει μέχρι και σήμερα ο κος Τσακίρης είναι ότι υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις και επιλογές, το όνομά του μπορεί να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου. Μπορεί όμως να συμβεί και το αντίθετο. Διότι η απόλυτη επιτυχία πολλές φορές μετατρέπεται εύκολα στην απόλυτη αποτυχία…Ας έχει κι αυτό στο μυαλό του…Μέτριος πάντως δεν θα είναι...


Όσο καλή και επιτυχημένη κι αν παρουσία του κου Τσακίρη, ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο κος Τσακίρης δεν θα είναι αιώνια στην ομάδα. Άλλωστε και ο ίδιος ο Πρόεδρος έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη στον χρόνο της αποχώρησής του. Ο Πανιώνιος θα υπάρξει ή πρέπει να υπάρξει και στην μετά – Τσακίρη εποχή. Γιατί και τότε η φανέλα θα είναι ίδια, ο κόσμος θα είναι ο ίδιος, η ομάδα θα είναι η ίδια και τα προβλήματα επίσης. Μια διοίκηση μπορεί να προσφέρει χρήματα και για τον λόγο αυτό όραμα. Οι υπερβάσεις όμως γίνονται από τον κόσμο. Αυτός είναι ο κινητήριος μοχλός της κάθε ομάδας. Και οι ομάδες που εξαφανίστηκαν λόγω των μυστήριων συγχωνεύσεων είχαν ένα κοινό. Δεν είχαν κόσμο ή έστω είχαν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο και επιπλέον η κερκίδα τους είχε γεράσει… Αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται και στη Νέα Σμύρνη…


Επειδή κανείς μας δεν θέλει να δει τον Πανιώνιο (ξανά) σε άλλη κατηγορία, επειδή κανείς μας δεν θέλει να δει τον Πανιώνιο να συγχωνεύεται υπό τέτοιες συνθήκες και να αλλάζει όνομα, χρώμα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε την ομάδα με όποιον τρόπο μπορούμε. Ο καλύτερος τρόπος είναι η φυσική μας παρουσία σε κάθε παιχνίδι της ομάδας. Υπάρχουν και άλλοι: Μπορούμε να αγοράζουμε διαρκείας σε όσα τμήματα μπορούμε και θέλουμε, μπορούμε να γίνουμε μέλη του ερασιτέχνη, μπορούμε να πηγαίνουμε τα παιδιά μας στα τμήματα υποδομής της ομάδας και πολλά άλλα ακόμη.


Ας μην τα περιμένουμε όλα από την διοίκηση. Ο κόσμος του Πανιωνίου πρέπει να πάρει τα πράγματα στα χέρια του και μαζί την τύχη της ομάδας. Πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι. Πρέπει να επιστρέψουν όλοι όσοι έχουν απογοητευθεί. Πρέπει να ενεργοποιηθεί και η παραμικρή Πανιώνια δύναμη. Και τότε δεν θα θεωρούμε τυχερούς τους εαυτούς μας που έχουμε πρόεδρο του κ. Τσακίρη, αλλά θα είναι τιμή για τον κ. Τσακίρη να προεδρεύει της ομάδας. Τότε μόνο θα μπορούμε να ελπίζουμε για το μέλλον.

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

120 Χρόνια Ιστορίας. Ποιός το έχει μάθει;

Η χρονιά που διανύουμε είναι ορόσημο για τον σύλλογο. Γιατί δεν είναι μικρό πράγμα να είσαι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα, η οποία πρόκειται να γιορτάσει 120 χρόνια παρουσίας - ιστορίας στον Ελληνικό αθλητισμό.

Ο Πανιώνιος βέβαια δεν υπάρχει απλά για περισσότερο από ένα αιώνα, αλλά έχει αφήσει την σφραγίδα του στον Ελληνικό αθλητισμό. Σπουδαίοι αθλητές, αξέχαστες στιγμές και το κυριότερο μια διαχρονική διαφορετική κουλτούρα που τον κάνει να ξεχωρίζει ακόμη και στα χρόνια του άκρατου επαγγελματισμού.

Ενώ λοιπόν βρισκόμαστε στις αρχές της σημαντικότατης αυτής χρονιάς δεν γνωρίζουμε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων. Διότι θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν πολλές και σημαντικές εορταστικές εκδηλώσεις. Ομιλίες, συναυλίες, εκθέσεις και γενικά ότι χρειάζεται για να γιορτάσουμε όλοι μαζί το σπουδαίο αυτό γεγονός, αλλά και για να δείξουμε σε όλους τους υπόλοιπους τον πλούτο που κρύβεται πίσω από τα 120 χρόνια της ιστορίας μας. Η φετινή είναι μια χρονιά μνήμης και περηφάνιας.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχουν πολλαπλά οφέλη. Ζεσταίνουν τον κόσμο, τον δένουν με την ομάδα, δημιουργούν συγκίνηση στους μεγάλους και περηφάνια στους μικρούς. Και σίγουρα όλα αυτά τα χρειαζόμαστε, ιδίως από τη στιγμή που θέτουμε μεγαλεπήβολους στόχους. Εννοείται ότι όλες αυτές οι εκδηλώσεις θα έπρεπε να καταλήγουν στο μήνυμα στήριξης των τμημάτων της ομάδας με την αγορά διαρκείας. Πως αλλιώς περιμένουμε να γίνει κάποιος μέλος του ερασιτέχνη ή κάτοχος διαρκείας στο μπάσκετ ή στο ποδόσφαιρο (και δεν εννοώ αποκλειστικά Πανιώνιος);

Καθημερινά βλέπουμε στο counter της κεντρικής σελίδας να προστίθενται στο σύνολο των πωλήσεων 20-30 άτομα. Αυτοί όμως είναι όσοι ενδιαφέρθηκαν, όσοι προβληματίστηκαν, όσοι μπήκαν στον κόπο να φτάσουν μέχρι την Αίθουσα Πεντζαρόπουλος. Το Πανιώνιο μήνυμα όμως πρέπει να φτάσει σε όλους. Ακόμη και στους αραχτούς της πλατείας.

Η ομάδα πρέπει να ανοιχτεί στον κόσμο. Το γήπεδο να ανοίξει για τις εκδηλώσεις. Πρέπει να κινητοποιηθεί μέσω των εκδηλώσεων και ο τελευταίος αδιάφορος κάτοικος της Νέας Σμύρνης. Διότι αν χάσουμε το παιχνίδι στη γειτονιά μας δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα στο μέλλον. Ας το δούμε ως ένα πιλοτικό πρόγραμμα.

Προσωπικά θα ήθελα να παίζει ο Πανιώνιος σημαντικό ρόλο στη ζωή της Νέας Σμύρνης σε ετήσια βάση. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις του Πανιωνίου καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Θα έπρεπε να υπάρχει ένας μεγάλος χορός. Μια φιλανθρωπική εκδήλωση που θα προσέφερε ανακούφιση σε αναξιοπαθούντες αθλητές της ομάδας, παλιούς και σύγχρονους. Αθλητικά τουρνουά για όλα τα αθλήματα και για όλες τις ηλικίες. Μεταξύ μας, στη Νέα Σμύρνη έχουμε παραχωρήσει πολύ μεγάλο χώρο στον ΟΝΑ και μάλιστα αδικαιολόγητα από τη στιγμή που εδράζει ένας από τους κορυφαίους συλλόγους της χώρας.Επιπλέον θα έπρεπε να υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις για τα παιδιά. Με αθλητικό ή μη χαρακτήρα. Έχουμε ανάγκη τη νέα γενιά.

Ο Πανιώνιος πρέπει να γίνει πρώτος στην Νέα Σμύρνη και αμέσως μετά στα Νότια Προάστια. Για τον λόγο αυτό θα μου άρεσε ιδιαίτερα να μην γίνονται απλές εγγραφές στα τμήματα υποδομής, αλλά επιλογή μέσα από trials. Η φράση «αθλούμαι στον Πανιώνιο» πρέπει να γίνει συνώνυμη του ότι «είμαι κορυφαίος – είμαι ταλέντο». Πριν από χρόνια ο Πανελλήνιος είχε διαφημίσει ένα πρόγραμμα επιλογής νέων αθλητών μέσω αξιολόγησης από ιατρικές, εργομετρικές και λοιπές εξετάσεις. Στο τέλος οι προπονητές των τμημάτων ενημέρωναν τους γονείς των παιδιών για τα αθλήματα που ταιριάζουν στο παιδί τους. Όσο κι αν φαίνεται εξωτική αυτή η ιδέα, γνωρίζω καλά ότι όχι μόνο είναι απολύτως εφαρμόσιμη, αλλά και ιδιαίτερα φθηνή. Στον κόσμο όμως προκαλεί τεράστια εντύπωση.

Ο Πανιώνιος πρέπει να συνεργαστεί στενά με τους δάσκαλους της γυμναστικής όλων των σχολείων. Τα παιδιά που δείχνουν έστω και το ελάχιστο ταλέντο πρέπει να αξιοποιούνται άμεσα. Καλή θα ήταν η ιδέα διοργάνωσης σχολικών αγώνων υπό την αιγίδα του Πανιωνίου. Εννοείται ότι πρέπει να συνεχιστούν οι επισκέψεις στα σχολεία κλιμακίων αθλητών και να επεκταθούν και σε σχολεία εκτός Νέας Σμύρνης.

Κάτι άλλο που θα έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει είναι η κυκλοφορία συλλεκτικού άλμπουμ – λευκώματος, το οποίο πραγματικά λείπει από την Πανιώνια βιβλιοθήκη, όπως επίσης και η κυκλοφορία σχετικού γραμματοσήμου, φιλοτελικής σειράς, επετειακών νομισμάτων – μεταλλείων, όπως επίσης και κάθε είδους επετειακό προϊόν. Φαίνονται υπερβολικά; Μάλλον σε όποιον δεν μπορεί να διακρίνει ότι τα αντικείμενα αυτά αποτελούν και εμπορεύματα, που αν προωθηθούν σωστά θα αφήσουν και κέρδη. Διότι συλλέκτες και φιλοτελιστές μπορεί να βρει κανείς σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανεξάρτητα των οπαδικών προτιμήσεών τους.

Γενικά θεωρώ ότι δεν πρέπει να αφήσουμε ανεκμετάλλευτο ούτε ένα δευτερόλεπτο από τη φετινή χρονιά. Δυστυχώς όμως, και το επαναλαμβάνω, δεν γνωρίζουμε ακόμη και σήμερα το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων. Αυτό προσωπικά που δημιουργεί την σκέψη ότι μπορεί και να μην υπάρχει μέχρι και σήμερα πρόγραμμα ή όταν αυτό υπάρξει να είναι πρόχειρο. Εορταστικές εκδηλώσεις έτσι απλά για να γίνουν. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Στο θέμα όμως αυτό θα επιμείνω γιατί το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό.

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Μεταγραφικές φήμες

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Sport Day (άρθρο του Γιάννη Χωριανόπουλου) ο Πανιώνιος ενδιαφέρεται να εντάξει στις δυνάμεις του, ως δανεικό, τον διεθνή με την ομάδα του Ισραήλ Μπεν Σαχάρ, τον οποίο όλοι είχαμε ξεχωρίσει στα παιχνίδια με την Εθνική.


Ο Μπεν Σαχάρ προορίζεται ως αντικαταστάτης του Φαμπιάν Εστογιάνωφ για το διάστημα της απουσίας του. Για τον λόγο αυτό ο Πανιώνιος πρόκειται να ζητήσει τον δανεισμό του από την Εσπανιόλ, στην οποία ανήκει, για χρονικό διάστημα έξι μηνών. Ο Σαχάρ αποκτήθηκε φέτος το καλοκαίρι από την Εσπανιόλ. Η προηγούμενη του ομάδα ήταν η Τσέλσι, ενώ έχει αγωνιστεί στις ΚΠΡ, Σέφιλντ Γουέντστεϊ, Πόρτσμουθ και Ντε Γκρααφστσαπ. Η μεταγραφή αυτή φαίνεται εφικτή κυρίως λόγω της συνεργασίας μας με την Ισπανική ομάδα αλλά και του γεγονότος ότι ο Ισραηλινός θα αγωνιστεί ως βασικός στην ομάδα μας για έξι μήνες.

Ως προς το δημοσίευμα: Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν το δημοσίευμα αυτό αποτελεί είδηση ή φήμη. Είναι γεγονός ότι ο Σαχάρ είναι πολύ καλός παίκτης και σίγουρα θα βοηθούσε πολύ. Δεν ξέρω όμως εάν είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου ή αν για τους παίκτες που προέρχονται από το Ισραήλ υπάρχει κάποια ειδική πρόβλεψη για να αγωνίζονται ως κοινοτικοί. Πιστεύω ότι δεν ισχύει τίποτα από τα δύο. Αν δεν ισχύει λοιπόν τίποτα απ’ αυτά, τότε η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η ομάδα έχει συμπληρωμένες τις θέσεις των ξένων, ενώ παράλληλα ενδιαφέρεται και για τον Μπλάζιτς, ο οποίος καταλαμβάνει κι αυτός με τη σειρά του θέση ξένου παίκτη. Βλέποντας το ρόστερ της ομάδας, πιστεύω ότι είναι εφικτό να αδειάσει μία θέση ξένου. Όχι όμως και δεύτερη. Για τους λόγους αυτούς είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός με το σενάριο αυτό.

Γκούμας: Η ομάδα φαίνεται ότι προσέγγισε τον Γιάννη Γκούμα, οι οικονομικές απολαβές όμως που του προσέφερε φαίνεται ότι δεν τον ικανοποίησαν. Ο Πανιώνιος είναι διατεθειμένος να καλύψει λογικές οικονομικές απαιτήσεις, οι οποίες φαντάζομαι ότι προσδιορίζονται τόσο από την ηλικία του παίκτη, όσο και από το γεγονός ότι είναι ελεύθερος, χωρίς να διαφαίνεται το ενδιαφέρον άλλης ομάδας.

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Σε έναν εξαιρετικό άνθρωπο

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ γιά την περιποίηση και την παρέα. Χάρηκα ιδιαίτερα που σας γνώρισα όλους και θα χαρώ ακόμη περισσότερο όταν θα σας ανταποδώσω τη φιλοξενία.
brfunatic

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Σύντομες σκέψεις για τα μεταγραφικά

Φαίνεται ότι το θέμα Μπλάζιτς προχωράει. Θα έχουμε σύντομα εξελίξεις. Από τερματοφύλακα θα τα καταφέρουμε. Από επιθετικούς τι κάνουμε; Σε περίπτωση τραυματισμού ή τιμωρίας κάποιου από τους δύο βασικούς επιθετικούς, ποιός θα τους αντικαταστήσει; Φαντάζομαι ο Γουνδουλάκης ή ο Σίμωσης. Επαρκούν;

Νομίζω ότι το μικρό ρόστερ της ομάδας, μπορεί να είναι καλό για την προετοιμασία και για την ισορροπία των αποδυτηρίων, είναι όμως δομημένο με κάπως ριψοκίνδυνοι τρόπο. Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που στα χαρτιά βγάζει φλόγες από την μέση και επάνω, δεν έχει όμως εναλλακτικές λύσεις, σε αντίθεση με την άμυνα. Αν δεν ενισχυθούμε (και μάλλον δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτιωτικών κινήσεων) ίσως η ομάδα να στηρίζεται σε μια πολύ συγκεκριμένη ενδεκάδα, όπου η έλλειψη κάποιων βασικότατων και αναντικατάστατων παικτών θα δημιουργεί απίστευτα προβλήματα. Εκτός βέβαια και αν οι Λουκίνας, Σίμωσης και Κοντοχρήστος βγάλουν από φέτος μάτια.

Ήδη διαπιστώσαμε τις απουσίες των Κοιλιάρα και Λουρέντζο...Ο τραυματισμός του Εστογιάνωφ μας προβλημάτισε ως προς την πληρότητα του κέντρου, με δεδομένο μάλιστα ότι ο Κούκετς δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Επιπλέον υπάρχουν και δύο διαφημισμένες μεταγραφές που για την ώρα δείχνουν προβληματικές. Καστεγιόνε και Σμόγιε. Υπό αυτές τις συνθήκες θα τα καταφέρει ο Κούμο να βγάλει όλη τη χρονιά ή θα σκάσει στο τρέξιμο;

Όλοι συμφωνούν ότι η εικόνα της ομάδας δείχνει καλή. Μακάρι. Μάλλον όμως αναφέρονται στην εικόνα μιας πολύ συγκεκριμένης ενδεκάδας, που ίσως δεν έχει εναλλακτικές λύσεις. Ακόμη κι αν όλα τα πράγματα έρθουν ευνοϊκά και δεν υπάρξουν τραυματισμοί ή τιμωρίες είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα έρθει η κούραση. Και τότε φοβάμαι ότι θα αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα από τον πάγκο.

Από εδώ η έξοδος

Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις με τον Σαρλ Ιτάνζ. Αιτία στάθηκαν οι παράλογες απαιτήσεις και η πολύ κακή συμπεριφορά του μάνατζέρ του, ο οποίος δήλωσε στον Πρόεδρο, «ή μας δίνετε αυτά που θέλουμε ή φεύγουμε». Φημολογείται ότι πήραν φεύγοντας δύο πολύ... προσωπικα αντικείμενα του Τσακίρη, αλλά μάλλον όχι αυτα ακριβώς που ήθελαν...


Θεωρητικά η περίπτωση αυτή φαίνονταν καλή. Προσπάθησα λοιπόν χθες το απόγευμα να βρω στιγμιότυπα από αποκρούσεις του. Δεν βρήκα τίποτα. Αυτό είναι λογικό ως προς την «καριέρα» του στη Λίβερπουλ, διότι έχει παίξει σε ελάχιστα παιχνίδια, χωρίς μάλιστα να έχει καταφέρει να αγωνιστεί έστω σε έναν αγώνα πρωταθλήματος, αλλά καθόλου λογικό αναφορικά με την καριέρα του στην Λάνς, στην οποία έμεινε για πολλά χρόνια, όντας βασικός.


Το μόνο βίντεο που βρήκα και μάλιστα σε αφθονία ήταν αυτό που στάθηκε η πέτρα του σκανδάλου για την απομάκρυνσή του από την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Στο βίντεο αυτό ο Ιτανζ καταγράφηκε να λικνίζεται και να γελάει κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου για τους νεκρούς της Λίβερπουλ. Οι φίλαθλοι έδειξαν άμεσα την οργή τους απαιτώντας την απομάκρυνση του από την ομάδα, ενώ απίστευτα είναι και τα σχόλια τα οποία συνοδεύουν το βίντεο στο youtube. Κάποια από αυτά έχουν ακραίο ρατσιστικό χαρακτήρα.


Θα βρείτε το βίντεο στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=tK-ZhzwIdus αλλά και σε πολλές άλλες. Προσέξτε ιδιαίτερα τους στίχους του τραγουδιού, τα πρόσωπα όλων των παραβρισκόμενων και τη συμπεριφορά του Ιτάνζ.


Έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι στον Πανιώνιο δεν επιβιώνουν παίκτες με προβληματικό χαρακτήρα ή συμπεριφορά. Κανείς μας δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί τη δημιουργία πειρατικής γαλέρας έστω κι αν ο σκοπός είναι η αγωνιστική πρόοδος της ομάδας. Πάμε γι’ άλλα

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Φιλικό: Πανιώνιος – ΑΕΚ 0-1

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχω άμεση αντίληψη, καθώς δεν το παρακολούθησα στο γήπεδο. Από τη ραδιοφωνική μετάδοση και από τα σχόλια στο ίντερνετ κατάλαβα ότι γενικά είχαμε καλή παρουσία, καλή κυκλοφορία, χάσαμε ευκαιρίες, αλλά τελικά ηττηθήκαμε από το γκολ του δικού μας τρομοκράτη Ρεφίκ Τζιμπουρ. Σίγουρα έλειψαν οι Ρεκόμπα και Εστογιανώφ, ειδικά ο πρώτος, καθώς θα μπορούσε να τροφοδοτήσει με τις φαρμακερές πάσες του την επίθεση και από την άλλη πλευρά όμως υπήρχαν οι σημαντικές απουσίες των Μπλάνκο και Σκόκο.

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που γλυκαίνουν το χάπι της ήττας με την καλή παρουσία. Στο ποδόσφαιρο δυστυχώς κερδίζει αυτός που θα σημειώσει τα περισσότερα τέρματα ανεξάρτητα από την ποιότητα του παιχνιδιού του αντιπάλου. Η γενική εντύπωση είναι σημαντική σε αθλήματα όπως το καλλιτεχνικό πατινάζ. Από το σημερινό παιχνίδι λοιπόν θα μου μείνει η πίκρα της ήττας, έστω και φιλικής, ενώ την καλή παρουσία θα την κρατήσω απλά και μόνο ως μια υπόσχεση για το μέλλον.

Θα παρακαλούσα τους φίλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι από κοντά ή μέσω νόβα να μοιραστούν μαζί μας τις εντυπώσεις τους για να έχουμε καλύτερη άποψη. Προσωπικά θα ήθελα πολύ να μάθω για την αμυντική λειτουργία της ομάδας καθώς και για την απόδοση του Μπέλιτς.


Κάτι άλλο το οποίο συνδέεται έστω και έμμεσα με το σημερινό παιχνίδι ήταν οι ιδιαίτερα αυξημένες πωλήσεις των διαρκείας. Περισσότερα από 200!!! Οι σημερινές πωλήσεις αγγίζουν σχεδόν τις εβδομαδιαίες πωλήσεις διαρκείας. Μακάρι να αυξηθούν κι άλλο, μακάρι ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας.Μακάρι να ξεπεράσουμε και το στοίχημα των 3.000. Αυτό που πραγματικά ελπίζω είναι οι πωλήσεις αυτές να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο εικονικές (συμβολικές - οικονομική ενίσχυση της ομάδας) αλλά να έγιναν από φίλους που είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν την ομάδα και με τη φυσική τους παρουσία τη νέα χρονιά. Ο Πανιώνιος πρέπει να παίζει σε γεμάτο γήπεδο, έστω κι αν αυτό είναι παλιό. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να ελπίσει ότι στο μέλλον θα αποκτήσει και το νέο του σπίτι. Αυτό που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ιστοιρικότερο συλλόγου της χώρας.


Που είναι η Boca; Οέο;

Η έναρξη της συνεργασίας με την Boca Juniors είχε διαφημιστεί με τον πλέον εμφαντικό τρόπο. Και είναι γεγονός ότι τα όσα είχαμε διαβάσει μας είχαν τουλάχιστον ξαφνιάσει , καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ κατέληγαν στο ότι ο Πανιώνιος και η Μπόκα είχαν ως κοινό σημείο αναφοράς τη Σμύρνη, καθώς μέλη των ιδρυτών της Αργεντίνικης ομάδας ήταν Σμυρνιοί πρόσφυγες. Μάλιστα, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και κάποιο μέλος της διοίκησης της Μπόκα, Ελληνικής καταγωγής, ο οποίος μας αφού μας είχε διηγηθεί αρκετές δακρύβρεχτες ιστορίες υπογράμμιζε ότι άνοιγε ο δρόμος για τη συνεργασία με την Μπόκα, καθώς θα υπογράφονταν μνημόνιο συνεργασίας.

Πριν από λίγο καιρό πληροφορηθήκαμε ότι η Μπόκα θα έρχονταν στην Ελλάδα προκειμένου να δώσει ένα φιλικό παιχνίδι . Όχι όμως με τον Πανιώνιο, αλλά με τον Άρη. Μεγάλη έκπληξη, καθώς είχαν προηγηθεί όλες αυτές οι επαφές. Πολλοί, ιδίως στο Πανιώνιο ίντερνετ, είχαν εκφράσει ερωτηματικά για το φιλικό αυτό και διερώτονταν γιατί ο Πανιώνιος δεν είχε φροντίσει να κλείσει κι εκείνος ένα φιλικό παιχνίδι. Η φήμη που κυκλοφορούσε ήταν πως οι Αργεντίνοι αξίωναν για το φιλικό αυτό παιχνίδι ένα ποσό που άγγιζε τις 200.000 ευρώ. Ποσό τεράστιο, αν αναλογιστεί κανείς ότι με τα χρήματα αυτά μπορεί να πραγματοποιηθεί μια μεταγραφή. Επιπλέον είναι βέβαιο ότι το ποσό αυτό δεν θα μπορούσαμε να το καλύψουμε ούτε μέσω της πώλησης εισιτηρίων, ούτε μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης του αγώνα. Άρα θα έπρεπε να τους πληρώσουμε από την τσέπη μας.

Διάβαζα λοιπόν σήμερα δηλώσεις που αποδίδονταν σε μέλη της διοίκησης της Μπόκα, ενόψει του φιλικού με τον Άρη, οι οποίες συνέκλιναν στο ότι θα υπέγραφαν μνημόνιο συνεργασίας με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία θα είναι και η μοναδική ομάδα με την οποία θα συνεργαστούν στην Ελλάδα. Είναι απίστευτο για πότε ξεχάστηκαν οι Σμυρνιοί παππούδες, η θάλασσα που ενώνει τις δύο ομάδες και η κοινή καταγωγή.

Τελικά τι έγινε; Τι έφταιξε; Η Μπόκα Τζούνιορς είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο, με τεράστια παραγωγή ταλέντων. Η αποκλειστική συνεργασία με μια τέτοια ομάδα τόσο για λόγους ουσίας όσο και πρεστίζ είναι εξαιρετικής σημασίας. Βέβαια δεν γνωρίζουμε ποιο θα ήταν το πλήρες περιεχόμενο της συνεργασίας μας. Εάν ήταν ένα είδος αδελφοποίησης με παράλληλη δυνατότητα προτίμησης σε παίκτες της τότε χάσαμε μια εξαιρετική ευκαιρία, έστω κι αν το τίμημά της ήταν 200.000 ευρώ. Γιατί ελάχιστες ομάδες στον κόσμο έχουν οργανωμένο δίκτυο σκάουτιγκ στην Λατινική Αμερική, πόσω μάλλον τη δυνατότητα να κόβουν φρούτα από τον κήπο της Εδεμ. Την Μπόκα Τζούνιορς. Η συνεργασία αυτή, υπό τις κατάλληλες βέβαια προυποθέσεις, φαντάζομαι ότι θα ήταν πολύ περισσότερο σημαντική ένανατι της αντίστοιχης με την Εσπανιόλ (εδώ ειδικά πρέπει να συμβιβαστούμε και με την ιδέα ότι αναπτύξαμε συνεργασία με την συμπολίτισα της Μπάρτσα, με την οποία όλοι οι Πανιώνιοι έχουμε ιδιαίτερο δέσιμο). Αντίστοιχα αποκόμισε τεράστια οφέλη μια ανταγωνιστική μας ομάδα, η οποία ήδη κινείται δυναμικά στην αγορά της Λατινικής Αμερικής.Σε βαθμό υπερβολής μπορώ να πω.

Εάν βέβαια δεν θα γίνονταν τίποτα απ’ όλα αυτά, αλλά οι Αργεντίνοι είχαν βγει στη γύρα για να συγκεντρώσουν χρήματα μέσω φιλικών τότε το πράγμα αλλάζει.

Θα ήθελα πάρα πολύ να πληροφορηθώ καλύτερα για το θέμα αυτό και νομίζω ότι η διοίκηση της ομάδας πρέπει να εκδώσει μια σχετική ανακοίνωση ή αν τέλως πάντων δεν είναι δυνατή μια επίσημη τοποθέτηση, θα ήταν καλοδεχούμενο κάποιο σχετικό ενημερωτικό άρθρο στον Π.Κ ή σε οποιαδήποτε άλλη αθλητική εφημερίδα.

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Πήγε διακοπές το Brfun@ic?

Ο Brfunatic βρίσκεται ήδη από χθες στις καλοκαιρινές του διακοπές. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι κάνει διακοπές και το blog. Απεναντίας.


Όσο θα βρίσκομαι στις διακοπές μου θα έχω πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μου. Θα είμαι εδώ για να ανεβάζω κειμενάκια σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις της ομάδας και για να ακούω τις θέσεις και τις απόψεις σας. Στο βαθμό βέβαια που θα το επιτρέπουν και τα …οικογενειακά βάρη.


Μια που οι εξελίξεις στην ομάδα δεν είναι σπουδαίες, θα χαιρόμουν αν μου γράφατε για τα μέρη που είστε ή που θα πάτε διακοπές και να μου στέλνατε και φωτογραφίες. Θα χαρώ επίσης να ανεβάσω φωτογραφίες από ταξίδια ή από τόπους που έχετε πάει για διακοπές, στις οποίες θα μου άρεσε να εμφανίζεται κάπου και ένα κυανέρυθρο κασκόλ. Ο Πανιώνιος παντού.


Τις τελευταίες ημέρες πρόσθεσα στη σελίδα μου ένα flag counter (το ζήλεψα από την Πανιώνια ιδέα). Διαπίστωσα λοιπόν ότι υπάρχουν αναγνώστες από διάφορα μέρη του κόσμου, τους οποίους θα παρακαλούσα ιδιαίτερα να μας γράψουν για τα μέρη που βρίσκονται, να μας στείλουν φωτογραφίες και να μας πουν για τη σχέση τους με την ομάδα.


Γενικά στο διάστημα των διακοπών θα ήθελα πολύ να διαβάσω κείμενα φίλων που διαβάζουν το blog αλλά δεν έχουν γράψει ή έχουν γράψει λίγο μέχρι σήμερα. Θα ήταν ωραίο, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου να διευθυνθεί η Πανιώνια συντροφιά μας. Άλλωστε εδώ είναι ένας χώρος διαλόγου για όλους τους Πανιώνιους φιλάθλους.


Όπου κι αν είστε ή όπου κι αν πάτε σας εύχομαι καλές διακοπές και καλή ξεκούραση. Και μην στεναχωριέστε. Το καινούργιο πρωτάθλημα δεν αργεί καθόλου.