Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη Γιώργου Τζαβέλλα στη wind

Γιώργο, η ομάδα του Πανιωνίου δεν έχει κάνει ακόμα τις εμφανίσεις που θα θέλατε. Τι είναι αυτό μπορεί να σας προσφέρει αισιοδοξία για την βελτίωση στο άμεσο μέλλον;

«Δεν πρέπει να ψάχνουμε για δικαιολογίες για όσα έχουν συμβεί ως τώρα. Ο Πανιώνιος φέτος έχει ένα ρόστερ με πολλούς ποιοτικούς παίκτες και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι τι ακριβώς δεν πάει καλά στο δικό μας παιχνίδι και τι πρέπει να διορθώσουμε έτσι ώστε να μην χάσουμε άλλο έδαφος. Δεν θέλω να πω αν φταίει η τύχη ή οτιδήποτε άλλο που δεν έχουμε βάλει ακόμη γκολ ή ότι δεν έχουμε πάρει τους βαθμούς που μας αξίζουν ως ομάδα. Απλά κοιτάμε μπροστά και με αποφασιστικότητα να βρει η ομάδα τον χαρακτήρα της και να έλθουν οι εμφανίσεις που της αρμόζουν..»

Εσύ προσωπικά κάνεις, πάντως, ένα καλό ξεκίνημα. Τι σε βοήθησε σ’ αυτό;

«Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μυστικά αναφορικά με τις δικές μου εμφανίσεις. Προσπαθώ μέρα με τη μέρα να είμαι καλύτερος και να δουλεύω πάνω στον εαυτό μου και πάνω στις απαιτήσεις της ομάδας. Είναι σημαντικό το γεγονός πως ο προπονητής μου εμπιστεύτηκε από την αρχή θέση βασικού στην ενδεκάδα κι αυτό μου έδωσε την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση να πάω καλά. Όμως κάθε φορά χρειάζεται η αυτοσυγκέντρωση και η προσπάθεια έτσι ώστε να βελτιώνομαι στο παιχνίδι μου. ΘΕΛΩ να γίνομαι καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι και προπάντων πιο χρήσιμος στην ομάδα μου..»

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, παιχνίδια σαν κι αυτό που έρχεται με τον Ατρόμητο στο γήπεδό σας αποκτούν μεγάλη βαρύτητα. Υπάρχει πίεση για το νικηφόρο αποτέλεσμα;

«Εγώ θα το πω αλλιώς, εδώ που φτάσαμε. Αν δεν νικήσουμε να μην βγούμε από το γήπεδο! Δεν υπάρχει τίποτε άλλο στο μυαλό μας. Σκεφτόμαστε το τι έγινε αλλά πιο πολύ έχουμε στο μυαλό μας αυτό που οφείλουμε απέναντι στην ομάδα, στον κόσμο μας και στους εαυτούς μας. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Θα μπούμε στο γήπεδο για τη νίκη και δεν θα βγούμε από μέσα από τον αγωνιστικό χώρο χωρίς αυτή! Από εμάς εξαρτάται και θα τα καταφέρουμε..»

Το φετινό πρωτάθλημα το βλέπεις πιο δύσκολο με βάση τις πρώτες αγωνιστικές που έχουμε διανύσει;

«Είναι όντως δύσκολο για όλους κι όχι μόνον για εμάς. Βλέπουμε πως ακόμα και οι ομάδες που ήρθαν φέτος στην Σούπερ Λίγκα είναι αρκετά δυνατές και ενισχυμένες. Παίρνουν αποτελέσματα και το έργο γίνεται δύσκολο για όλες τις ομάδες. Υπάρχει ποιότητα με αποτέλεσμα να είναι ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα και ασφαλώς πιο ανταγωνιστικό. Τίποτε δεν είναι εύκολο»

Ο κόσμος σας, πως ανταποκρίνεται απέναντί σας μετά τις πρώτες αγωνιστικές;

«Ο Πανιώνιος είναι μια μεγάλη ομάδα με υψηλές απαιτήσεις. Διαθέτει όλα τα στοιχεία για να κοιτάζει ψηλά και αισιόδοξα στο μέλλον. Ο κόσμος μας το ξέρει αυτό και έχει απαιτήσεις. Είναι αλήθεια πως εμείς τους έχουμε στεναχωρήσει και τους οφείλουμε ένα μεγάλο συγγνώμη για αυτό το λόγο. Όμως πιστεύω πως η συμπαράσταση είναι εντυπωσιακή καθώς είναι δίπλα μας και μας ενθαρρύνουν σε κάθε στιγμή. Τους νιώθουμε και σύντομα πιστεύω πως θα τους κάνουμε να είναι υπερήφανοι και ικανοποιημένοι από τις προσπάθειές μας..»

Σύλλογος Μικρασιατών Νομού Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες»



Ένας από τους λόγους που αγαπώ τόσο πολύ την Ξάνθη, είναι το ενδιαφέρον που δείχνουν οι κάτοικοί της για την πόλη τους, την καταγωγή τους και την διατήρηση της παράδοσης. Ανάμεσα στους κορυφαίους συλλόγους της πόλης είναι και ο Σύλλογος Μικρασιατών Νομού Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες».

Σε αντίθεση με άλλους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην πόλη, ο σύλλογος Μικρασιατών είναι λαογραφικός και όχι καρναβαλικός. Αυτό σημαίνει ότι δεν συμμετέχει στις καρναβαλικές εκδηλώσεις την Ξάνθης, αλλά μόνο στις λαογραφικές.

Ο Σύλλογος Μικρασιατών διαθέτει εξαιρετικό χορωδιακό και χορευτικό τμήμα. Κάθε χρόνο διοργανώνονται τμήματα διδασκαλίας παραδοσιακών χωρών (παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων). Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Μικρασιατών συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις στην Βόρεια Ελλάδα και είναι μάλιστα ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό. Ο Σύλλογος Μικρασιατών Νομού Ξάνθης συμμετέχει επίσης στις γιορτές παλιάς πόλης με το δικό του στέκι. Για όσους ξέρουν, το στέκι των Μικρασιατών είναι το μέρος που κάποιος μπορεί να φάει καλά και να διασκεδάσει παραδοσιακά στις γιορτές παλιάς πόλης. Τα έσοδα του συλλόγου προέρχονται από την λειτουργία της «ταβέρνας» στις γιορτές παλιάς πόλης, από τα σεμινάρια χορού και από την κυκλοφορία του ετήσιου ημερολογίου. Και το τελευταίο ευρώ που εισπράττεται επενδύεται και πάλι στον σύλλογο. Το μεγάλο έξοδο που καλείται να καλύψει ο σύλλογος σε ετήσια βάση είναι η κατασκευή και η συντήρηση των παραδοσιακών στολών που φορούν στο χορευτικό τμήμα. Οι στολές αυτές είναι πιστά αντίγραφα μικρασιάτικων τοπικών φορεσιών, με αξεσουάρ τα οποία φροντίζει να προμηθεύεται ο σύλλογος από την Τουρκία.

Ο σύλλογος Μικρασιατών διοργανώνει κατά τη διάρκεια της χρονιάς και άλλες εκδηλώσεις όπως τον ετήσιο χορό του. Εξαιρετικά επιτυχής ήταν η αναπαράσταση του Μικρασιάτικου αρραβώνα και γάμου, η οποία πέρα από το «θεατρικό» της στήσιμο περιλάμβανε μικρασιάτικη μουσική, τραγούδια και εδέσματα και όσους την παρακολούθησαν. Ήταν μια παράσταση που πραγματικά απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Θα ήταν ευχής έργο να βλέπαμε κάποτε τον σύλλογο αυτό να συμμετέχει σε εκδηλώσεις στη Νέα Σμύρνη. Δυστυχώς, το εξαιρετικό του χορευτικό τμήμα, έχουν τη χαρά να το απολαμβάνουν μόνο στη Βόρεια Ελλάδα.

Θα ήθελα να κάνω και μια προσωπική παράκληση. Επειδή τα έσοδα του συλλόγου είναι περιορισμένα, αλλά το έργο του είναι τεράστιο, θα σας παρακαλούσα να τους συνδράμουμε με κάθε τρόπο. Ο πιο εύκολος είναι με την αγορά του καταπληκτικού ημερολογίου που εξέδωσαν. Το ημερολόγιο αυτό είναι ένα υπέροχο οδοιπορικό στην Καππαδοκία με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και σχόλια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου www.mikrasiates.gr

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ;


Στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας, παρατηρήσαμε μια μικρή βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μας αναπτέρωσε τις ελπίδες για την μεγάλη ανατροπή του σκηνικού. Από την αρχή της σεζόν ανάγουμε διαρκώς το επόμενο παιχνίδι σε ματς της χρονιάς. Δυστυχώς όμως φτάσαμε σε ένα οριακό σημείο στο οποίο πράγματι το επόμενη παιχνίδι είναι ολόκληρη η χρονιά. Γιατί στο ματς με τον Aτρόμητο δεν χρειαζόμαστε ούτε την καλή εμφάνιση, ούτε την αγωνιστική βελτίωση στα σημεία, αλλά ξεκάθαρα τους 3 βαθμούς της νίκης. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς επίκληση της τύχης, της ατυχίας, ή της παράδοσης. Και για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, ο Ατρόμητος όχι μόνο αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα μ' εμάς και έχει τις ίδιες βλέψεις γιά το παιχνίδι, αλλά είναι και η ομάδα που προ δύο ετών στείλαμε στην Β' Εθνική.

Μπορεί σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι να αλλάξει τόσο ραγδαία η αγωνιστική εικόνα της ομάδας; Ίσως είναι δύσκολο.

Μια όμως που δυσκολευόμαστε να αλλάξουμε την αγωνιστική εμφάνιση της ομάδας, ας φροντίσουμε τουλάχιστον να αλλάξουμε την κυανέρυθρη εμφάνιση. Είναι γεγονός ότι η εμφάνιση την οποία χρησιμοποιεί η ομάδα από πέρσι μπορεί να θεωρηθεί αμφιλεγόμενη. Ίσως ήταν η μοναδική εμφάνιση των τελευταίων ετών που αντιμετώπισε τόσο αλληλοσυγκρουόμενα σχόλια. Σε κάθε περίπτωση έχει συνδυαστεί με μία κακή χρονιά και πολλές κακές εμφανίσεις της ομάδας, από πολλούς μάλιστα θεωρείται μέχρι και γρουσούζικη, γεγονός που μόνο καλό δεν κάνει στη φήμη της χορηγού Diadora, αλλά και στις πωλήσεις του συλλόγου.

Από την άλλη πλευρά, ενώ ήδη από το καλοκαίρι είχε παρουσιαστεί η επίσης αμφιλεγόμενη αισθητικά επετειακή εμφάνιση και είχε προγραμματιστεί η κυκλοφορία της στις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη, εντούτοις μέχρι και σήμερα δεν έχει κυκλοφορήσει και κατά δήλωση μάλιστα του Προέδρου δεν πρέπει να την περιμένουμε νωρίτερα από τον Νοέμβριο (!!!).

Θεωρώ ότι το θέμα της φανέλας υπήρξε ένα τεράστιο σφάλμα. Η χρονιά ξεκίνησε με αισιοδοξία, με πωλήσεις διαρκείας, με μεταγραφές, με τη διατήρηση του βασικού κορμού της ομάδας και με αλλαγές στα νούμερα των παικτών. Επιπλέον μιλάμε για την χρονιά όπου ο Πανιώνιος θα γιορτάσει τα 120 χρόνια ιστορίας του. Για όλους αυτούς τους λόγους η εμφάνιση θα έπρεπε να βρίσκονταν στις προθήκες της μπουτίκ, αλλά και σε κάθε άλλο μεγάλο αθλητικό κατάστημα (όπως κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες) ήδη από το πρώτο φιλικό της ομάδας ή ακόμη καλύτερα ταυτόχρονα με την διάθεση των διαρκείας και την πρώτη προπόνηση. Ο ενθουσιασμός του κόσμου θα είχε μετατραπεί σε σημαντικές πωλήσεις. Αλήθεια σήμερα των πέντε αγώνων και των δύο βαθμών, πόσοι έχουν τη διάθεση να διαθέσουν 50—60 ευρώ για τη νέα φανέλα;

Παράλληλα με την επίσημη φανέλα, έχει καθυστερήσει και η εμφάνιση του Π.Κ. Αντιλαμβάνομαι ότι η ψηφοφορία τελείωσε πριν από λίγες ημέρες, ίσως όμως να μην έπρεπε να είχε κρατήσει τόσο πολύ.

Η σημερινή εμφάνιση πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα,έστω και προσωρινά. Ας μας διαθέσει η Diadora μια κλασική κυανέρυθρη εμφάνιση για τα λίγα παιχνίδια που απομένουν μέχρι την κυκλοφορία της επετειακής. Η χορηγός εταιρεία δεν είχε τα αντανακλαστικά να συλλάβει ότι πολλοί από όσους παρακολουθούν ποδόσφαιρο και κατά συνέπεια δαπανούν χρήματα στην μπουτικ είναι ιδιαίτερα προληπτικοί. πέρα από αυτό όμως, δύσκολα αγοράζει κάποιος μιά εμφάνιση που είναι συνδεδεμένη με αγωνιστικές αποτυχίες. Αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στις τρέχουσες πωλήσεις αλλά και στις μελλοντικές. Γι αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το κακό κλίμα και με τις σημερινές εμφανίσεις. Πέρα όμως από δοξασίες, μια νέα εμφάνιση θα αναπτερώσει κι άλλο το ηθικό των παικτών, αλλά και των φιλάθλων. Αν συνδεθεί και με την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας, μπορεί να θεωρηθεί έως και συλλεκτική.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μερικές προτάσεις: Τα ανεξάρτητα Πανιώνια μπλογκ είχαν προτείνει, εν όψει των φετινών εορτασμών, την κυκλοφορία μεμονωμένων ιστορικών εμφανίσεων. Για παράδειγμα θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να κυκλοφορούσε σε συλλεκτικό αριθμό η φανέλα του Μαύρου, του Αναστόπουλου, του Σαραβάκου (γιού, αλλά κυρίως πατέρα), του Δέδε κ.λ.π. Η κίνηση αυτή έχει εξασφαλισμένες πωλήσεις, αλλά επιπλέον θα συγκινήσει τους φιλάθλους και θα ανταποκριθεί πλήρως στον σκοπό της. Θα τιμήσει δηλαδή τους διαχρονικούς ήρωες του Πανιωνίου. Αυτή την ουσία έχουν ή θα έπρεπε να έχουν οι εορτασμοί για τα 120χρονα.

Οποιαδήποτε εμφάνιση όμως κυκλοφορήσει θα πρέπει να διατίθεται σε ΚΑΘΕ μέγεθος. Από βρεφικό μέχρι και πολλά XL. Νομίζω ότι τόσο τα μωρά και τα παιδιά κάθε ηλικίας, όσο ο κος Απέγητος, ο κος Ζερβάκος, αλλά και όποιος άλλος φίλος διαφέρει σωματικά από τον μέσο όρο (νοιώθω ήδη την αποθέωση τον ευτραφών φίλων για τη διατύπωση) πρέπει να έχει το δικαίωμα να βρίσκει και να φορά την εμφάνιση της αγαπημένης του ομάδας. Έτσι δεν είναι;

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Ο.Σ.Φ.Π – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0

Η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας συνεχίστηκε για άλλη μία αγωνιστική, χωρίς όμως να ακολουθήσει και αντίστοιχη επιθετική βελτίωση. Αποτέλεσμα αυτών να έχουμε μια βελτιωμένη παρουσία, χωρίς όμως βαθμολογικό αντίκρισμα.


Απέναντι λοιπόν στον μάλλον ακίνδυνο επιθετικά Πανιώνιο, ο Ολυμπιακός παρέταξε μια ενδεκάδα με απουσίες και προφανή στόχο την οικονομία δυνάμεων. Για άλλη μία φορά η ανάπτυξη της ομάδας μας σταματούσε λίγο πριν από τη μεγάλη περιοχή και ουσιαστικά αναζητήσαμε τον βαθμό της ισοπαλίας με τα στημένα και κάποια σουτ εκτός περιοχής. Η μεγάλη ζημιά από το σημερινό παιχνίδι ο τραυματισμός του Ρεκόμπα. Θλάση μπορεί να σημαίνει απουσία μέχρι και 20 ημέρες. Να δούμε που θα βρούμε λύσεις στην επίθεση τώρα.


Ο τραυματισμός του βέβαια ήταν και σε κάποιο βαθμό αναμενόμενος, αφού και πρόβλημα αντιμετωπίζει και ασφαλώς από την αρχή του πρωταθλήματος κάνει τα πάντα (τον έχουμε δει ακόμη και να γυρνάει στην άμυνα για να μαρκάρει) ΧΩΡΙΣ την παραμικρή βοήθεια. Άντε να δούμε πότε θα βρουν τα πατήματά τους οι επιθετικοί και πότε θα αρχίσουν να συνεργάζονται. Αν δεν γνωρίζονται, ας τους συστήσει κάποιος.


Αν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη θεωρείται το πιο δύσκολο της χρονιάς και πιθανόν να «επιτρέπει» την επιθετική ατολμία, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και μπορεί να συνεχιστεί στα υπόλοιπα παιχνίδια.


Ο Πανιώνιος των 2 βαθμών σε 5 αγωνιστικές καλείται να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, σε ένα παιχνίδι πραγματικό τελικό και για τις δύο ομάδες. Ή κερδίζουμε και προχωράμε ή χάνουμε και μπαίνουμε σε περιπέτειες. Αυτό ελάχιστοι πλέον δεν το καταλαβαίνουν (ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν). Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης.

Ο.Σ.Φ.Π - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Η αποστολή της ομάδας

Μπέλιτς, Μπεθέρα, Μανιάτης, Γουέλιγκτον, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Τζαβέλλας, Όμο, Νικολάου, Καστελιόνε, Κοντοχρήστος, Αναστασόπουλος, Κουμορτζί, Σίμωσης, Ρεκόμπα, Μπάλαμπαν, Ριέρα

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΝΑΡΚΕΣ!!!


Aπό την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου 2009 είναι γνωστό ότι ο Πανιώνιος έψαχνε φορ περιοχής. Κάποιον που να έχει έφεση στο σκοράρισμα και που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις μπαλιές του Ρεκόμπα και τις κούρσες του Λόλο. Όπως συνηθίζεται ακούστηκαν πολλά ονόματα, αλλά η ομάδα έμεινε χωρίς κλασικό φορ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, με ολέθριες συνέπειες.

Θεωρώ ότι το πρόβλημα αυτό ήταν γνωστό και στον κο Φερέρα, ο οποίος εισηγήθηκε τον απόκτηση του Μπόσκο Μπάλαμπαν με τον οποίο είχε συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν. Ο Μπάλαμπαν, αποκαλούμενος και «Σούπερ Μπόσκο» λόγω των κατορθωμάτων του στο Βέλγιο ήρθε στον Πανιώνιο μετά βαΐων και κλάδων, προκειμένου να αναλάβει τη θέση του σέντερ φόρ. Πολλά τα δημοσιεύματα και οι αναφορές. Μάλιστα όλοι έγραφαν ότι ο Πανιώνιος θα δημιουργήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα επιθετική τετράδα με τους Μπάλαμπαν, Ριέρα, Ρεκόμπα και Εστογιανώφ (με προφανή σέντερ φόρ τον Κροάτη). Ακολούθησε και η συνέντευξή του στον Π.Κ, σύμφωνα με την οποία αρέσκονταν περισσότερο να σκοράρει παρά να δίνει την ασίστ και αρκετά άλλα δημοσιεύματα στα οποία ο Κροάτης επιθετικός επευφημούσε τον Ρεκόμπα για τις μπαλιές που μπορούσε να του βγάλει και να τον βοηθήσει στο σκοράρισμα. Επιστέγασμα όλων αυτών ήταν οι συχνές αναφορές για τα κατορθώματα του Κροάτη στις προπονήσεις και για τα γκολ που πετύχαινε σε φιλικές αναμετρήσεις.

Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές όμως, όσοι παρακολουθήσαμε τον Μπάλαμπαν δεν είδαμε έναν σέντερ φόρ περιοχής. Δεν είδαμε καν έναν παίκτη που να δυσκολεύονται να τον κρατήσουν οι αντίπαλοι αμυντικοί. Είδαμε έναν ντελικάτο επιθετικογενή παίκτη, ο οποίος τραβιέται αρκετά έξω από την περιοχή και κάνει παιχνίδι. Το επιστέγασμα όλων είναι που είδαμε τον βασικό μας σέντερ φόρ να εκτελεί κόρνερ (!!!). Θεωρήσαμε λοιπόν ότι μπορεί έτσι να του βγήκαν τα συγκεκριμένα παιχνίδια, όπως επίσης και ότι δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά.

Προκαλεί σοκ όμως το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Goal, με τίτλο «φωνάζει για στήριγμα» σύμφωνα με το οποίο «... Ο Μπάλαμπαν δεν είναι (και δεν ήταν ποτέ άλλωστε) αυτό που λέμε «βαρβάτος» επιθετικός περιοχής, που θα απασχολεί αντιπάλους επιθετικούς και δεν θα βγαίνει ποτέ από το «κουτί»...». Ακολουθούν πολλές άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Εμείς όμως θέλαμε επιθετικό του κουτιού. Γιατί επιθετικούς εκτός κουτιού έχουμε πολλούς. Η μεγάλη περιοχή του αντιπάλου μοιάζει για τον Πανιώνιο στα μέχρι σήμερα παιχνίδια ως ένα ναρκοπέδιο. Σπάνια κάποιος το πατάει και όλες οι επιθετικές ενέργειες γίνονται απ’ έξω. Στημένα, σουτ και κάποιες ελάχιστες σέντρες χωρίς παραλήπτη.

Πότε ακριβώς περίμεναν οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τον Πανιώνιο να γράψουν αυτά τα οποία γνώριζαν για τον Μπόσκο; Γιατί όλο το καλοκαίρι μας τον περιέγραφαν ως τον σέντερ φόρ που ψάχναμε; Γιατί αυτού του είδους τα δημοσιεύματα εμφανίζονται τώρα; Ίσως γιατί πλέον έχουμε προσωπική άποψη και φυσικά τα μάτια μας δεν μπορεί να τα ξεγελάσει κανείς.

Βέβαια εάν όλα αυτά ισχύουν τότε ο κος Φερέρα πρέπει να χρεωθεί άλλη μια πολύ βαριά ευθύνη. Διότι ναι μεν εισηγήθηκε την απόκτηση ενός καλού παίκτη, που σύμφωνα όμως με τα παραπάνω δεν ταιριάζει στις επιθετικές μας ανάγκες. Παράλληλα εισηγήθηκε ή έστω συμφώνησε με την αποδέσμευση επιθετικών παικτών τους οποίους είχαμε ακόμη ανάγκη. Γιατί όσο κι αν ακούγεται παράξενο ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή χρειάζονταν και τον Λουρέντζο και τον Γκονζάγκα και τον Μπάρκογλου (κι ας μην το παραδέχονται οι φίλοι που ποτέ δεν τον συμπάθησαν, αλλά και ποτέ δεν υπολόγισαν ότι δεν πήρε και τις σωστές ευκαιρίες από την ομάδα). Για να λέμε και αλήθειες, ο σημερινός Μπόσκο δεν είναι καλύτερος ούτε από τον Ντελούρα, που πολλοί αγάπησαν να μισούν. Αλλά βέβαια αυτός ανήκει στα παλτά του Λίνεν...

Αυτά ας τα συνυπολογίσει ο κος Τσακίρης την επόμενη φορά που θα κληθεί να υπερασπίσει τον κο Φερέρα, διότι μάλλον ανέλαβε από ευθιξία πολύ περισσότερες ευθύνες απ’ όσες του αναλογούν. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι ποτέ το λάθος δεν πρέπει να προσπαθούμε να το διορθώσουμε με άλλο λάθος. Ο κος Τσακίρης ξέρει τι εννοώ. Ελπίζω δηλαδή.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοίνωση Π.Α.Ε Πανιώνιος για τα εισιτήρια με τον Ο.Σ.Φ.Π

Η Π.Α.Ε Πανιώνιος ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας οτι δεν θα παραλάβει εισιτήρια από την Π.Α.Ε Ολυμπιακός και οτι στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος δεν θα δωθούν εισιτήρια σε φιλάθλους του Ολυμπιακού για τον αγώνα της Νέας Σμύρνης.

Ανακοίνωση Π.Α.Ε Πανιώνιος για τα εισιτήρια του φόρουμ

Μετά την επιτυχία του φόρουμ φιλάθλων Πανιωνίου να μαζέψει €3750 και να τα παραδόσει στην Π.Α.Ε Πανιώνιος για την αγορά 150 παιδικών εισιτηρίων διαρκείας της θύρας 2, διοργανώνεται εκδήλωση με έξι ομάδες ποδοσφαίρου, με παιδια γεννημένα το 1997, στην οποία και θα παραδοθούν τα εισιτήρια διαρκείας από ποδοσφαιριστές της ομάδας μας.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009, στο γήπεδο 5*5 της οδού Ραιδεστού στην Νέα Σμύρνη και θα γίνει με την συμμετοχή των ομάδων: Ίκαρος Καλλιθέας, Ο.Ν.Α, Δάφνη Π. Φαλήρου, Μίλωνας, Θρίαμβος Νέου Κόσμου και Παλαιό Φάληρο.

Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε ενα τουρνουά με αγώνες λίγων λεπτών και στις 11.00 θα προσέλθουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας για να γίνει η διαδικασία παράδοσης των εισιτηρίων διαρκείας στους μικρούς πποδοσφαιριστές.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Πανιώνιος – Π.Α.Ο.Κ 0-0

Το σημερινό ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, οι οποίες στο τέλος μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.


Για πρώτη φορά από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με ορθολογιστικό σχήμα και με παίκτες που τουλάχιστον είχαν εμπειρία της θέσης τους. Μια ενδεκάδα χωρίς ρίσκα και χωρίς πρωτοποριακούς νεοτερισμούς. Εντυπωσιακή ήταν και η πολυπληθής παρουσία του κόσμου που στήριξε την ομάδα με τον σωστό Πανιώνιο τρόπο.


Στα θετικά θα κρατήσω την βελτιωμένη αμυντική γραμμή και την καλή εν γένει αμυντική λειτουργία της ομάδας. Οι Κοντοές και Λάτκα αξιοποίησαν την ευκαιρία που τους δόθηκε με τον καλύτερο τρόπο, ενώ νομίζω ότι ήταν θετικός και ο Καστεγιόνε, τουλάχιστον όση ώρα είχε δυνάμεις.


Θεωρώ ότι ο Ρεκόμπα θα μπορούσε σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις να μας χαρίσει τους τρείς βαθμούς, ενώ σπατάλησε και κάποιες επιθέσεις.


Ένας παίκτης που μου άρεσε και στα δύο παιχνίδια που τον παρακολούθησαν ήταν ο Σίτο Ριέρα. Δεν μου δίνει την εντύπωση ότι το «έχει» το γκολ, όμως είναι ένα χρήσιμο επιθετικό εργαλείο, το οποίο είμαι περίεργος να δω πως και που θα χωρέσει με την επιστροφή του Λόλο.


Αν θεωρήσουμε ότι σήμερα συμμαζέψαμε αρκετά την αμυντική λειτουργία, νομίζω ότι δεν καταφέραμε να λύσουμε τα προβλήματα της επίθεσης. Για άλλη μία φορά ο Μπάλαμπαν αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών και πέρα από το γεγονός ότι απασχολούσε αμυντικούς του Π.Α.Ο.Κ, δε νομίζω ότι κατάφερε να προσφέρει σπουδαιότερες υπηρεσίες. Βέβαια ο επιθετικός ζει από το γκολ και ίσως η παρατεταμένη αφλογιστία να τον «κομπλεξάρει». Στην πράξη όμως δεν είδαμε κάτι σπουδαίο. Θεωρώ ότι ο κος Φερέρα δεν έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και θα μπορούσε να τον είχε αντικαταστήσει νωρίτερα δίνοντας μεγαλύτερη ευκαιρία στον νεαρό Σίμωση.


Αν και η σημερινή εμφάνιση μπορεί να θεωρηθεί ως βελτίωση κατά 50%, εντούτοις έχει σημασία η βαθμολογική συγκομιδή, η οποία είναι φτωχή.


Τελειώνοντας θα ήθελα να παρατηρήσω ότι για τρίτη φορά στην έδρα μας αντιμετωπίσαμε κακή διαιτησία. Ο σημερινός διαιτητής δεν προστάτεψε τους παίκτες του Πανιωνίου από τα φονικά μαρκαρίσματα των Π.Α.Ο.Κτζίδων, ενώ δεν κράτησε ίσες αποστάσεις καθώς σε όλες τις μικρο - φάσεις, ακόμη και στις προφανείς, έδειχνε Π.Α.Ο.Κ. Σύμπτωση η οποία επαναλαμβάνεται παύει να αποτελεί σύμπτωση και η διοίκηση οφείλει να λάβει μέτρα.

Κώστα, φέρε τα παιδιά σου!!!

Προβληματίστηκα πολύ χθες όταν ξαναδιάβασα μια απάντηση του Κώστα σε προηγούμενο θέμα. Είχε πει: «ειλικρινά, χαίρομαι για το κουράγιο σας, την αισιοδοξία σας και την (προσπάθεια για) αισιόδοξη θεώρηση των πραγμάτων. Ελπίζω να μπορέσω να την συμμεριστώ το βράδυ της Τετάρτης. Προς το παρόν είναι αδύνατον. Όπως είναι αδύνατον να υποβάλω τα παιδιά μου σε αυτό το μαρτύριο του να παρακολουθήσουν αυτόν τον Πανιώνιο. Αδύνατον ...Αν τα καταφέρω, ίσως πάω μόνος μου.

Σήμερα το πρωί λοιπόν ρώτησα τον γιο μου: "Τι λες"; "Τι θα κάνουμε σήμερα"; «Θα κερδίσουμε» μου είπε με κεκτημένη ταχύτητα. Το ξανασκέφτηκε και μου είπε «ίσως και να χάσουμε. Δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε και χάλια». «Θα πάμε;» Τον ρώτησα. «Ασφαλώς» μου είπε. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα χάσει την προπόνηση, την οποία δεν θέλει να χάνει ποτέ και για κανένα λόγο.

Εάν λοιπόν μπορεί να υπάρχει έστω και ένας αισιόδοξος πατέρας και ένα αισιόδοξο παιδί τότε μπορούμε όλοι να πάρουμε τα «ρίσκα» μας σήμερα το απόγευμα.

Από χθες έχουμε πάρει κάποια αισιόδοξα μηνύματα. Στην αποστολή ο Σμόγιε και ο Εστογιάνωφ ( ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα αποθεωθεί κατά την είσοδό του), ορθολογιστικές αλλαγές στα κεντρικά μπακ, πιθανότατα η πρώτη εμφάνιση του Καστεγιόνε και κατά πάσα περίπτωση σύστημα που ανταποκρίνεται στους παίκτες που διαθέτουμε. Ισχύει λοιπόν και στους καθολικούς η παροιμία που λέει ότι και ο άγιος (Αιμίλιος) φοβέρα θέλει.

Το παιχνίδι αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο μάθημα για τα παιδιά μας. Καλή εμφάνιση και καλό αποτέλεσμα με τις παραπάνω αλλαγές θα τους αποδείξει ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει στη δουλειά του να είναι ανοιχτόμυαλος και χωρίς εμμονές. Πρέπει να ακούει τους ανθρώπους που αποδεδειγμένα θέλουν το καλό του και τον συμβουλεύουν με αγάπη, έστω και με άκομψο τρόπο. Καμιά φορά στη φιλία οι πολλές ευγένειες και η διπλωματία βλάπτουν.

Αν πάλι δούμε μια από τα ίδια, θα δείξουμε στα παιδιά μας ακριβώς τα ίδια πράγματα, αλλά θα πάρουν και ένα μεγάλο μάθημα ζωής. Ότι πολλές φορές η ευτυχία μας εξαρτάται από τις επιλογές ή τις εμμονές τρίτων ισχυρότερων ανθρώπων. Πρέπει όλοι λοιπόν να παλεύουμε στη ζωή μας για να μειώνουμε κατά το δυνατό αυτού του είδους τις εξαρτήσεις.

Ξέρω ότι έχω γίνει κουραστικός αλλά θα το πω για άλλη μία φορά. Είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι που θα βρεθούμε σήμερα στο γήπεδο θα έχουμε αφήσει επαγγελματικές εκκρεμότητες. Είναι δύσκολο το γήπεδο σε εργάσιμη ημέρα και ώρα ( για ορισμένους). Είμαι βέβαιος όμως ότι ακόμη και εκείνοι που θα είναι κουρασμένοι, πνιγμένοι ή και απογοητευμένοι, όταν κοιτάξουν το ρολόϊ λίγο πριν από το παιχνίδι θα ακούσουν την καρδιά τους και θα έρθουν. Είναι ανάγκη το γήπεδο να είναι γεμάτο σήμερα. Καλή ημέρα σε όλους και καλή δουλειά.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Εγώ/Εμείς/ Ο Πανιώνιος

Η ανακοίνωση που βγήκε μετά το ματς με τον Αστέρα μας εξηγεί τη λογική πρόσληψης και κρίσης των προπονητών από την διοίκηση του Πανιωνίου. Προσωπικά θεωρώ ότι έπρεπε να έχει βγει πριν απο πολύ καιρό αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί ή να συμφωνεί με κομμάτια της ανακοίνωσης αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί ότι μέσα από αυτήν διαφαίνεται ένα όραμα και ένα πλάνο ανάπτυξης της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.
Η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Προσωπικά κρατάω τα κριτήρια που μας θέτει η ανακοίνωση αυτή καθώς και τη συμφωνία μου αλλά και τις ενστάσεις μου για μια μελλοντική συζήτηση όταν η ομάδα θα πηγαίνει καλύτερα. Θα ήθελα στο μέλλον ή ίδια η διοίκηση να ανοίξει τη συζήτηση αυτή. Η σύντομη αλλά κατά τη γνώμη μου πολύ ουσιαστική ιστορία του Πανιώνιου διαδίκτυου εγγυάται για μια συζήτηση επιπέδου.

Αφήνοντας το πλάνο ανάπτυξης και πηγαίνοντας κατευθείαν στον προπονητή έχω να πω τα εξής: Ο προπονητής μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι δεν εκμεταλλεύεται όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Εξαιτίας αυτής της εμμονής έχουν έρθει αυτά τα κακά αποτελέσματα. Ο πρόεδρος αποφάσισε να τον στηρίξει.
Η στήριξη αυτή είναι ουσιαστικά ένα στοίχημα με τον εαυτό του. Αν η ομάδα στρώσει (κάτι το οποίο όλοι ευχόμαστε καθώς δεν είμαστε κυνηγοί κεφαλών να επιθυμούμε το κεφάλι οποιουδήποτε αλλά απλά οπαδοί της ομάδας) θα του πούνε όλοι μπράβο γιατί έδειξε στοιχεία ηγέτη, πήγε κόντρα στο ρεύμα, στήριξε τον προπονητή και άλλα τέτοια περίεργα που συνήθως οι διάφοροι λένε εκ του ασφαλούς στον ισχυρό. Θα μαζευτούν γύρω του, θα φωτογραφίζονται μαζί του και θα μας λένε ότι θα πρέπει να είμαστε ευτυχείς που τον έχουμε για πρόεδρο.

Αν η ομάδα δεν στρώσει ο πρόεδρος θα αναγκαστεί να διώξει τον προπονητή δεχόμενος μια τεράστια προσωπική ήττα. Τότε θα είναι μόνος του θα δέχεται τα πυρά όλων και αν η ομάδα κινδυνεύει θα ακούει στο γήπεδο έντονες αποδοκιμασίες αλλά και βρισιές γι αυτόν και την οικογένεια του.

Με τον κύριο Τσακίρη έχουμε πολλές φορές διαφωνήσει στο παρελθόν. Μάλιστα τα email που έχω στείλει στη διοίκηση πολλές φορές είχαν πολύ οξείς χαρακτηρισμούς. Όμως όλα αυτά ξεχνιούνται όταν η ομάδα μπαίνει στο γήπεδο. Την τελευταία χρονιά του Μπέου παρακολούθησα όλα σχεδόν τα παιγνίδια. Όταν με ρώταγαν γιατί, τους έλεγα ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει αν πρόεδρος είναι ο Μπέος ή ο Τσακίρης εγώ υποστηρίζω τη φανέλα που έρχεται κατευθείαν από τον "συνωστισμό" της Σμύρνης (βλέποντας την Μαριέτα υποψήφια βουλευτή δεν μπορώ να μην το θυμάμαι). Αυτό πρέπει να γίνει και αύριο. Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ανάκαμψη πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα. Οχι να περιμένουμε την πρώτη στραβή για να γιουχάρουμε ή να γκρινιάξουμε όπως τότε αλλα να έχουμε υπομονή. Η ομάδα δεν πρέπει να πάει με ένα κλίμα γκρίνιας και μουρμούρας. Πρέπει να πάει αποφασισμένα. Το Σάββατο πριν ξεκινήσει το παιγνίδι έβλεπα τα πρόσωπα των αναπληρωματικών, από αυτούς που λέμε ψυγειάτους. Ηταν πρόσωπα απαθή, πρόσωπα ανθρώπων που ξερουν ότι τυπικά βρίσκονται εκεί.

Κύριε Πρόεδρε εμείς σαν φίλαθλοι θα στηρίξουμε την ομάδα και θα προσπαθήσουμε να της δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται για να πάρει μπροστά. Εσείς όμως σαν διοίκηση πρέπει να φροντίσετε να γίνουν οι παίκτες μια ΟΜΑΔΑ και μια γροθιά. Πέρσι μας λέγανε για τα αποδυτήρια και τον Λίνεν. Τα πρόσωπα που είδα φέτος έδειχναν κάτι χειρότερο από την ύπαρξη φατριών. Καταλαβαίνω την λογική σας απέναντι στον προπονητή. Θα πρέπει όμως και αυτός να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια. Οτι σε κάθε παιγνίδι θα πρέπει να παίζουν οι πιο κατάλληλοι.

Δυστυχώς εγώ λόγω επαγγελματικών αλλά και προσωπικών υποχρεώσεων δεν μπορώ να παρακολουθώ ματς που γίνονται μεσοβδόμαδα. Όμως θα είμαι ψυχικά εκεί όπως εξάλλου και όλοι μας γιατί ο Πανιώνιος είναι ένα αναπόσπαστο μέρος του εαυτού μας. Ένα κομμάτι μας που όσο και αν μας πονάει δεν μπορούμε να το κόψουμε γιατί θα ακρωτηριαστούμε. Παραφράζοντας λοιπόν τον Asimov τολμώ να γράψω ότι εγώ/εμείς/ο Πανιώνιος είμαστε ένα και σαν ένα θα δώσουμε όλοι μας την αυριανή μάχη ελπίζοντας σε μια νεα αρχή.

Βασίλης Καράβολας

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με ιδιαίτερη αισιοδοξία. Νέος προπονητής, μεταγραφές, στόχοι για κάτι καλύτερο. Κυρίως όμως επιδίωξη για να ξορκιστεί το κακό που στοίχειωσε τη χρονιά της υπέρβασης.

Όταν η ομάδα μας κάλεσε να στηρίξουμε τη νέα προσπάθεια με την αγορά διαρκείας όλοι ανταποκριθήκαμε με τα μέσα που μπορούσε να διαθέσει ο καθένας μας. Πολλοί από εμάς θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον πρόεδρο για τις μεταγραφές του Εστογιανώφ και Ρεκόμπα, οι οποίες έγιναν σε τέτοια περίοδο πέρσι, που ο κόσμος δεν πρόλαβε να τις επιβραβεύσει με την αγορά διαρκείας. Φέτος όμως υπήρχε και ο χρόνος και η διάθεση.

Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι δεν υπήρξα στο παρελθόν κάτοχος διαρκείας. Ως Πανιώνιος είχα βιώσει τόσες πολλές απογοητεύσεις, ώστε δεν ήθελα να θεωρούμαι μόνιμος πελάτης σε ένα θέαμα παραλόγου. Φέτος όμως είχα λόγους να στηρίξω αυτή την προσπάθεια. Η έκκληση της ομάδας και η μονοκονδυλιά του προέδρου στην τιμή των παιδικών διαρκείας ήταν για ‘μένα το μεγαλύτερο κίνητρο.

Όλοι μας, φίλαθλοι, οργανωμένοι οπαδοί και μπλογκ θεωρήσαμε ως θέμα αξιοπρέπειας την πώληση ενός ικανοποιητικού αριθμού διαρκείας και νομίζω ότι βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε περισσότερο. Το εκπληκτικό είναι ότι χωρίς ουσιαστική ενθάρρυνση από το τμήμα μάρκετιγκ (?) της Π.Α.Ε ο κόσμος του Πανιωνίου κόντεψε να καλύψει τις απαιτήσεις του συνθήματος των 3.000 διαρκείας ( γιατί πραγματικός στόχος 3.000 διαρκείας ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν υπήρξε).

Ποια όμως είναι η επόμενη ημέρα; Θα μιλάμε για ραγδαία στατιστική αύξηση των πωλήσεως εισιτηρίων διαρκείας ή θα χρησιμοποιήσουμε τα εισιτήρια αυτά κατά τρόπο δημιουργικό; Είναι βέβαιο ότι πολλά διαρκείας – ιδίως παιδικά – αγοράστηκαν είτε ως απλή οικονομική ενίσχυση της ομάδας είτε με στόχο να καταφέρουν τα παιδιά να παρακολουθήσουν κάποια παιχνίδια μέσα στη χρονιά ( σε αυτό βοήθησε ιδιαίτερα η τιμολόγησή τους).

Ανεξάρτητα από την ύπαρξη και κάποιων ας πούμε εικονικών διαρκείας ( ο όρος είναι μάλλον αδόκιμος), όλοι εμείς οι υπόλοιποι, έχουμε χρέος απέναντι στην ομάδα να την ενισχύουμε με την φυσική μας παρουσία σε κάθε παιχνίδι. Ιδίως τώρα που βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη χρονική στιγμή.

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι απογοητευμένοι, τόσο από την πορεία της ομάδος όσο και από τις δηλώσεις του προέδρου. Ο κος Τσακίρης όμως ανέλαβε στο ακέραιο την ευθύνη των επιλογών του, κόντρα, αν θέλετε, στην κοινή πεποίθηση κόσμου και αθλητικών δημοσιογράφων που ασχολούνται με την ομάδα περί του λάθους.

Ο κος Τσακίρης αυτή τη στιγμή βάζει ένα στοίχημα, το οποίο με την σειρά μας αποδεχόμαστε. Μπορεί να θεωρούμε ότι σφάλει, ο μόνος όμως τρόπος για να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας είναι μέσω αντίστοιχα της υποστήριξης της ομάδας.

Από τη στιγμή που ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές υπάρχουν αξιέπαινοι φίλοι που αγοράζουν διαρκείας, σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει παράταση της καταλυτικής ημερομηνίας διάθεσης.

Εάν αυτό δεν μπορεί να καταστεί δυνατόν και ο κος Τσακίρης είναι βέβαιος ότι με τις επιλογές του θα επέλθει η αγωνιστική ανάταση, ας δημιουργήσει τον πρωτοποριακό θεσμό του εισιτηρίου διαρκείας β’ γύρου ( τον οποίο εμπνεύστηκε και πρότεινε ο pgss1890 και αποτελεί κατά τη γνώμη μου ριζοσπαστική ιδέα) ή διαρκείας συγκεκριμένου πλήθους αγώνων (π.χ πακέτο τριών – πέντε – δέκα αγώνων ή μόνο ντέρμπυ) σε προνομιακή τιμή.

Κλείνοντας, θα ήθελα να παρακαλέσω για άλλη μία φορά για την αθρόα προσέλευση των φιλάθλων μας στον αυριανό αγώνα. Οι αποδοκιμασίες και τα έκτροπα πρέπει να αποφευχθούν με ΚΑΘΕ τρόπο. Οφείλουμε όμως να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας και να διαδηλώσουμε την αγάπη μας για την ομάδα. Αρκεί το θερμό χειροκρότημα και η παρουσία μας εκεί που ο ιστορικός μας έχει ανάγκη. Θα ήθελα επίσης να παρακαλέσω τους παίκτες να υπερβάλουν εαυτό, καθώς κατανοούμε απόλυτα τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες καλούνται να αγωνιστούν.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ERGA OMNES


Ένα σύντομο σχόλιο για τη συνέντευξη του κου Τσακίρη: http://www.pgss.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17451&catid=5

Ο κος Τσακίρης, με τη σημερινή δήλωσή του υπό την ιδιότητα του Προέδρου και ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε Πανιώνιος έβαλε ένα στοίχημα έναντι όλων. Κυρίως όμως έναντι της "κοινής λογικής". Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι όσοι ηγέτες έβαλαν τέτοιου είδους στοιχήματα έχασαν. Οι ελάχιστοι που τα κέρδισαν γράφτηκαν στην ιστορία ως μεγάλοι.


Χρέος του κου Τσακίρη να υποστηρίξει τις επιλογές του.


Χρέος όλων εμάς να στηρίξουμε τις δικές μας ιδέες και την ομάδα.


Πέρσι το φθινόπωρο κάναμε ένα sold out από ενθουσιασμό. Σήμερα οφείλουμε να κάνουμε ένα νέο sold out για να στηρίξουμε την ομάδα μας.


Εάν αυτό το μπλογκ σημαίνει κάτι για εσάς, σας παρακαλεί:


Ελάτε όλοι στο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ μαζί με τα παιδιά σας. Μην αφήσετε απούλητο ούτε ένα εισιτήριο. Αγοράστε διαρκείας. Δείξτε με κόσμιο τρόπο την δυναμική σας, χωρίς επεισόδια, προπηλακισμούς και λαϊκά δικαστήρια. Υποστηρίξτε την ομάδα. Όχι ακρότητες. Όχι αποδοκιμασίες. Τους τρεις βαθμούς όμως θα τους πάρει ο κόσμος. Κόντρα και αυτός σε όλους.


Γιατί ο Πανιώνιος ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να ξαναπάει στον πάτο.

Ένα πικρό γράμμα, σταλμένο με αγάπη

Θέλησε κάποτε, ένας χωρισμένος φίλος μου να με πείσει για το πόσο καλός πατέρας ήταν. Μου μίλησε για τα δώρα που έκανε στο παιδί του, για τα επώνυμα ρούχα που του αγόραζε, για τη μεγάλη διατροφή που κατέβαλε πάντα την πρώτη του μηνός και για τα υψηλά δίδακτρα που πλήρωσε στο καλό ιδιωτικό σχολείο.

Δεν μου είπε όμως πόσες ώρες περνούσε στη δουλειά για να προσφέρει όλα αυτά και εν τέλει πόση ώρα καθημερινά ασχολούνταν με το παιδί του, την διαπαιδαγώγηση και τα προβλήματά του. Είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος καταλάβαινε ότι είχε μετατραπεί από πατέρας σε χρηματοδότη του παιδιού του. Ίσως γι αυτό μου είχε πει όλα αυτά.Τύψεις.

Πολύ φοβάμαι ότι ένα παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε στον Πανιώνιο αυτή τη στιγμή. Ο καλός Πανιώνιος πρόεδρός μας, ο Πρόεδρος που αποδεδειγμένα έχει τα προσόντα να γράψει το όνομά του στην Πανιώνια ιστορία (και αυτό το έχουν πετύχει ελάχιστοι) μετατράπηκε για λόγους που γνωρίζει ο ίδιος από πατέρας της ομάδας σε χρηματοδότη.

Ναι ξοδεύει πολλά, όμως το όραμα και η ελπίδα δεν αγοράζονται με χρήματα, αλλά με πάθος.

Ο Πανιώνιος που είδαμε σήμερα δεν έχασε από τα λάθη του προπονητή ή των παικτών. Απλά μας έδειξε σε αγωνιστικό επίπεδο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά. Προβλήματα οργάνωσης, μάρκετιγκ, επικοινωνίας, αγωνιστικού σχεδιασμού, σκάουτιγκ, προπονητή, παικτών. Εν τέλει οράματος. Στους επιμέρους τομείς ευθύνες μπορεί να έχουν πολλοί. Συνολικά όμως - και είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζει και ο ίδιος - ευθύνη έχει μόνο ένας.

Κύριε πρόεδρε,

θεωρώ ότι εάν εσύ δεν είχες χάσει το πάθος σου, δύσκολα θα έπαιζαν τον Πανιώνιο άπειροι διαιτητές που θα τον αδικούσαν μάλιστα στην πρώτη ευκαιρία. Δύσκολα θα βρίσκονταν διαιτητές σαν τον σημερινό να μας χλευάσουν μέσα στην ίδια μας την έδρα. Δύσκολα θα δανειζόμασταν παίκτες που είναι ακόμη στην ανάπτυξη. Δύσκολα θα αγοράζαμε παίκτες που δεν κάνουν ούτε για τον Πανιώνιο ούτε για την κατηγορία. Και το κυριότερο δύσκολα θα είχαμε για προπονητή κάποιον που δεν θα σέβονταν ούτε το όνομά του, ούτε την ιστορία μας.

Διότι ο κος Φερέρα, έχοντας δεχτεί τρία γκολ σε ΕΝΑ ημίχρονο από τον χειρότερο Αστέρα που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια, αρκέστηκε στο να σηκώσει τρεις αναπληρωματικούς αμυντικούς για ζέσταμα. Λες και θέλαμε να κρατήσουμε το σκορ. Δεν ήταν η Λίβερπουλ αντίπαλος. Ήταν η Τρίπολη.
Μεγάλη προσβολή. Για εσένα, για εμάς, τα παιδιά μας και την ιστορία ενός μεγάλου συλλόγου.

Εμείς κ. Πρόεδρε δεν σε εκτιμήσαμε για τα λεφτά σου, αλλά για τον αντικομφορμισμό και την τρέλα σου. Γιατί είσαι ένας από εμάς, με τη μόνη διαφορά ότι εσύ έχεις και την οικονομική επιφάνεια για να κάνεις τα όνειρα μας γιά τον Πανιώνιο πραγματικότητα. Τα λάθη σου όμως τον τελευταίο χρόνο μας στέρησαν το όνειρο. Ψάξε το γιατί. Εσύ γνωρίζεις καλύτερα.

Δεν θέλω να σου υποδείξω λύσεις. Να σου δείξω με το δάχτυλο φταίχτες. Απλά ήθελα να σου πω αυτά που ίσως (ή μάλλον σίγουρα) δεν θα σου πει κανένας από αυτούς που είναι ή που θέλουν να είναι στον κύκλο σου. Γιατί αλήθειες από αυτούς που σε βλέπουν ως πορτοφόλι με πόδια ΔΕΝ πρόκειται να ακούσεις. Έστω και πικρές...
Με συγχωρείς και καλή σου μέρα.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ


Το καλό με εμάς τους Πανιώνιους είναι ότι όσα κι αν λέμε, για όσα κι αν γκρινιάζουμε, τα ξεχνάμε όλα λίγο πριν το παιχνίδι ( το μετά βέβαια είναι μια άλλη ιστορία).


Η Πανιωνάρα είναι η αρρώστια μας αλλά και η γιατρειά μας.


Μπαίνοντας στο γήπεδο, αφήνουμε για λίγο όλα μας τα προβλήματα και όλα μας τα άγχη. Ξεχνάμε τις αναλύσεις, τα συστήματα, τα παράπονα και προσδοκούμε να ζήσουμε 90’ ευχάριστα λεπτά με την αγαπημένη μας ομάδα. Κάποτε το καταφέρνουμε και κάποτε όχι. Αυτό βέβαια το ξέρουμε και είναι επιλογή μας.


Το μόνο όμως που είναι βέβαιο είναι ότι Η ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ ΜΑΣ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ


Αύριο θα είναι για ΄μένα η πρώτη μου επαφή με την καινούργια ομάδα. Είναι αλήθεια ότι περιμένω με ανυπομονησία την ώρα που θα μπω στο γήπεδο, όπως επίσης και το ότι θα καταφέρω να γνωρίσω από κοντά και δύο καλούς φίλους του μπλόγκ.


Φίλοι,

όλοι εσείς που αγοράσατε διαρκείας καθώς και όλοι εσείς που αγαπάτε την ομάδα ελάτε αύριο στο γήπεδο. Η κάθε παρουσία μετράει.


Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να αναρτήσω σχόλιο αμέσως μετά τον αγώνα, λόγω ανειλημμένων οικογενειακών υποχρεώσεων. Και αυτές μάλλον είναι και οι σπουδαιότερες. Χρησιμοποιείστε λοιπόν τον ανάρτηση αυτή και ως χώρο αποτύπωσης της άποψής σας μετά το παιχνίδι, χωρίς όμως ακρότητες.


Στη νίκη, στους φίλους, στο ωραίο θέαμα, στη ζεστή ατμόσφαιρα, στην Πανιωνάρα μας.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Μέτρα, Στόχοι και Όνειρα

Παρακολουθώ εδώ και μέρες την συζήτηση η οποία διεξάγεται σε σχέση με τα κολλήματα του προπονητή και τους παίκτες που πολλοί φίλαθλοι θεωρούν ότι έχουν μπει στο ψυγείο. Κάποιοι μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να επιθυμούν την αλλαγή του προπονητή. Θα διαφωνήσω με αυτή την άποψη και τους λόγους θα προσπαθήσω να τους εξηγήσω παρακάτω.

Το θεμελιώδες ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί ξεκάθαρα είναι το τι ακριβώς ζητάμε από έναν προπονητή όταν τον προσλαμβάνουμε. Η απουσία απάντησης από τη διοίκηση σε αυτό το ερώτημα δημιούργησε κατά τη γνώμη μου όλες αυτές τις συζητήσεις για τον Έβαλντ Λίνεν την προηγούμενη χρονιά. Για τον φίλαθλο ο Έβαλντ Λίνεν ήταν απόλυτα πετυχημένος. Στα δύο χρόνια που δούλεψε έβγαλε την ομάδα και τις δύο φορές 5η παίζοντας πολλές φορές καλό ποδόσφαιρο. Η αποδοχή αυτή από τους φιλάθλους ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στο sold-out. Συνεπώς για τους φιλάθλους μετράει μόνο η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Για τη διοίκηση όμως; Όταν ο Λίνεν προσελήφθη ποια ήταν τα πράγματα που η διοίκηση του ζήτησε να κάνει; Φυσικά η καλή αγωνιστική παρουσία ήταν ένα από αυτά. Όμως υπήρχαν (από όσο έχω καταλάβει τα χρόνια αυτά) και άλλα. Πρώτο ήταν η ανάδειξη νέων παικτών από τα σπλάχνα της ομάδας. Θυμάμαι στο πρώτο ματς στη Νεα Σμύρνη του Λίνεν όταν χάσαμε 3-0 από τον Καστίγιο ότι ο Λίνεν χρησιμοποίησε τον 17χρονο Κόντη, και για αυτό δέχτηκε τα δημόσια συγχαρητήρια του προέδρου κου Τσακίρη. Στη συνέχεια τι συνέβει; Ο Λίνεν βοήθησε σημαντικά στην εξέλιξη παικτών που ΗΔΗ υπήρχαν στην ομάδα αλλά δεν ανέδειξε καινούργιους. Οι παίκτες που πουλήσαμε είναι ο Σπυρόπουλος, Μάκος, Φερνάντεζ (από την εποχή του Μπέου), ο Τζιμπούρ που πήραμε με ανταλλαγή από το Περιστέρι με τον Μαγκντί και επίσης κάποια λεφτά πήραμε και από τον Ενσαλίβα. Νέοι παίκτες με μόνη εξαίρεση τον Κοντοέ δεν βγήκαν. Από ποιους παίκτες που έχουμε σήμερα μπορούμε να προσδοκούμε έσοδα; Από τον Μανιάτη (από την εποχή Μπέου), Κουμορτζί (που τον ακριβοπληρώσαμε) και Εστογιάνοφ (που μας έκατσε λόγω Ρεκομπα). Τον Ριέρα δεν τον βάζω γιατί ήρθε λόγω Φερέρα. Τα οικονομικά της ομάδας είναι τέτοια που η παραγωγή παικτών από τις ακαδημίες είναι μονόδρομος. Ο Λίνεν όταν έβλεπε ότι ένας πιο έμπειρος παίκτης μπορούσε να μας οδηγήσει ψηλά δεν έδινε ευκαιρίες σε πιτσιρικάδες. Σας φίλαθλος συμφωνώ μαζί του. Σαν πορτοφόλι που πρέπει να πληρώνει τα έξοδα της ομάδας (προσπαθώντας να μπω όσο μπορώ στη θέση του κου Τσακίρη) βλέπω ότι έτσι οι δυνατότητες υψηλών εσόδων από μεταγραφές στο μέλλον περιορίζονται. Αυτό πιστεύω ότι ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα του Λίνεν, τον οποίο προσωπικά θεωρώ έναν εξαιρετικό προπονητή για τον Πανιώνιο.Τα υπόλοιπα που μας λένε διάφοροι είναι κατά τη γνώμη μου εντελώς αστεία. Όμως σε ένα επαγγελματικό ποδόσφαιρο που κυριαρχείται από τη λέξη μπατζετ και όχι από τη λέξη τρίπλα καταλαβαίνω τη θέση της διοίκησης.

Σε αντίθεση με τον Λίνεν πιστεύω ότι ο κος Φερέρα προσελήφθη κύρια για να βγάλει ταλέντα και να στελεχώσει με αυτά την πρώτη ομάδα και σε δεύτερη φάση για να έχει αγωνιστικές επιτυχίες. Ταλέντα που σε πρώτη φάση θα ρίξουν το κόστος της ομάδας (φτηνά συμβόλαια) και σε δεύτερη φάση θα ενισχύσουν το ταμείο της μέσα από την πώληση τους. Πιστεύω ότι έχοντας αυτό στο μυαλό του έστησε την ομάδα. Όμως σε όλα χρειάζεται ένα μέτρο. Σαν φυσικός που είμαι μου αρέσουν τα ξεκάθαρα γεγονότα. γεγονότα λοιπόν:
Με Εργοτέλη: Σιόβας, Ομο, Γουέλικτον και μετά Αναστασόπουλος δεν είχαν καμία εμπειρία με Α Εθνική.
Με Λεβαδειακό: Σιόβας, Ομο, Αναστασόπουλος, Σίμωσης δεν είχαν καμία εμπειρία με Α Εθνική.
Σε αυτούς να προσθέσουμε και τον Τζαβέλα που ουσιαστικά έχει ένα γύρο εμπειρία καταλήγουμε σε μια εντελώς άπειρη άμυνα.

Είναι προφανές ότι με τόσους νεαρούς και άπειρους παίκτες θα υπάρχουν στην αρχή ιδίως, άτυχα αποτελέσματα. Χρειάζεται ένα μέτρο στην χρησιμοποίηση τους. 4 στην ίδια ενδεκάδα μου φαίνονται πάρα πολλοί, ιδίως για μια ομάδα που δεν είναι νεοφώτιστη και έχει έναν κορμό από την προηγούμενη χρονιά. Από το ένα άκρο (Λίνεν που σπάνια έβαζε έναν 17χρονο στην ομάδα) μέχρι το άλλο άκρο που σχεδόν η μισή ομάδα δεν έχει ξαναπαίξει Α Εθνική θα πρέπει να υπάρχει μια μέση λύση. Αν θέλουμε γρήγορο στόπερ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε π.χ. τον Κοντοέ που έχει ήδη ένα χρόνο εμπειρία και είναι δικό μας παιδί. Αν επιμένει στον Ομο μπορεί να τον χρησιμοποιήσει με τον Λάτκα που χωρίς να είναι μεγάλος σε ηλικία έχει σημαντικές εμπειρίες. Αλλά και τους δυο μαζί , Σιόβα και Όμο μου φαίνεται εντελώς παράλογο. Πιστεύω πάντως ότι αυτό το μέτρο στη χρήση άπειρων παικτών μπορεί εύκολα να το βρει ο σημερινός προπονητής και δεν χρειάζεται αλλαγή του. Φέτος υπάρχει μια ακόμα πρωτοτυπία για τα δεδομένα του Πανιωνίου. Πουλήθηκε ένας μεγάλος αριθμός διαρκείας. Στο τέλος της χρονιάς θα πρέπει λοιπόν οι φίλαθλοι αυτοί να πουν χαλάλι τα λεφτά που δώσαμε ώστε όχι μόνο να τα δώσουν και τον επόμενο χρόνο αλλά και να προσελκύσουν και νέους πελάτες. Αυτό το γεγονός θα πρέπει να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού όλων, από τον προπονητή μέχρι τη διοίκηση. Είναι ένας ακόμα λόγος που θα πρέπει να σταματήσουν οι υπέρμετροι πειραματισμοί.

Συνεπώς θα πρέπει η διοίκηση να βγει και να ξεκαθαρίσει στους φιλάθλους τους στόχους της ομάδας. Οι φίλαθλοι μπορεί με Ρεκόμπα, Εστογιάνοφ, Κουμορτζί και Ριέρα να ονειρεύονται κύπελλα και ευρώπες. Η διοίκηση όμως τι θέλει; Ποιος είναι ο στόχος που έχει θέσει στον προπονητή; Γιατί με αυτό τον στόχο θα κριθεί και ο προπονητής. Σε αυτό το στόχο της διοίκησης θα πρέπει επίσης να υπάρχει ένα μέτρο, μια χρυσή τομή ανάμεσα στις αγωνιστικές επιτυχίες και στην ανάδειξη νέων παικτών. Περιμένω τη διοίκηση να μας πει ξεκάθαρα. Φίλοι του Πανιωνίου φετινός στόχος μας είναι να βγούμε π.χ. έβδομοι αλλά ταυτόχρονα να στήσουμε μια ελληνική ομάδα με πολλούς γηγενείς παίκτες που θα οδηγήσει το σύλλογο σε μεγάλες επιτυχίες την επόμενη πενταετία. Ή να μας πει ότι στόχος μας είναι να βγούμε στην Ευρώπη. Όποιος και να είναι αυτός ο στόχος πρέπει να τον μάθουμε και εμείς και μάλιστα τώρα. Γιατί μόνο τότε η κριτική μας απέναντι και στο προπονητή αλλά και στη διοίκηση θα έχει βάση. Αλλιώς θα κρίνουμε με αυτά που ονειρευόμαστε. Τα όνειρα μας δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχουν μέτρο. Εγώ π.χ. ονειρεύομαι τον Πανιώνιο νικητή κόντρα στην Μπαρτσελόνα (και όχι τη μισητή Εσπανιόλ) σε τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ. Με αυτό το όνειρο είναι προφανές ότι ούτε ο Μουρίνιο δεν έχει θέση στην ομάδα.

Βασίλης Καράβολας

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚ

1. Διοργάνωση συναυλίας στην πλατεία Νέας Σμύρνης στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου με σκοπό την προώθηση των διαρκείας, τον εορτασμό των 120 χρόνων της ομάδας μια γιορτη διαφημιση για την ομαδα μας για το «ζέσταμα» των φιλάθλων. Η συναυλία αυτή θα μπορούσε να αποτελεί μέρος των Ιωνικών Γιορτών.
2. Δημιουργία κέντρων πώλησης διαρκείας και σε άλλα σημεία της Νέας Σμύρνης, όπως και σε όμορους δήμους. Ως χώρους στέγασής τους προτείνουμε τα ΚΑΠΗ.
3. Δημιουργία κέντρων πώλησης διαρκείας και σε όμορες περιοχές. Επειδή ίσως δεν θα είναι εφικτή η δημιουργία online συστήματος, θα μπορούσαν απλά στα κέντρα αυτά να υποβάλλονταν αιτήσεις, ενώ θα ακολουθούσε η αποπληρωμή του εισιτηρίου και η έκδοση της κάρτας.
4. Αδελφοποίηση με σωματεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Να πούμε ότι ο Αστέρας Τρίπολης διαθέτει 1.000.000 ευρώ ετησίως σε εννέα σωματεία της Πελοποννήσου, με αντάλλαγμα την άμεση πρόσβαση σε ταλέντα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Καούνος. Με τον τρόπο αυτό αντλεί και ταλέντα και οπαδούς.
5. Δημιουργία κατά τα πρότυπα του franchising ακαδημιών ποδοσφαίρου (5χ5) σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το κόστος είναι μικρό, αλλά τα οφέλη τεράστια. Γνωρίζουμε καλά ότι μια αντίστοιχη Ακαδημία του Ολυμπιακού, είχε κόστος κτήσης επιχείρησης γύρω στα 30.000 ευρώ, τα οποία αποσβέστηκαν εντός διετίας.
6. Πρόσληψη έμπειρων και εξειδικευμένων στελεχών και δημιουργία τμήματος μάρκετιγκ, στο οποίο πάσχουμε. Δημιουργία οργανογράμματος και πλάνου εκδηλώσεων για όλη τη χρονιά.
7. Nα απλωθούμε και αλλού και σε γειτονικούς δήμους και με δορυφορικές ομάδες, όπως κάποτε που υπήρχε ο Πανιώνιος-Νεας Σμύρνης Καλλιθέας που ηταν δορυφορική ομάδα (τον λέγαμε μικρό Πανιώνιο).
8. Θα μπορούσε π.χ. να βγεί μέσα από την Proton Bank που βλέπουμε ότι συνεργαζόμαστε μια κάρτα Visa του Πανιωνίου την οποία θα μπορούσε να προμηθευτεί ο κάτοχος του εισητηρίου διαρκείας με προνομιακούς όρους (π.χ. χωρίς συνδρομή , μειωμένο επιτόκιο). Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως μπορεί αυτό να το κάνει μια εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων και δεν μπορεί να το κάνει ο Πανιώνιος. Και το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με τις άλλες εταιρείες
9. Δεν θα ήταν συμφέρον για ένα μαγαζί στη Νέα Σμύρνη ή στη γύρω περιοχή να αποκτήσει πρόσβαση σε μια ομάδα πελατών που είναι τα διαρκείας του Πανιωνίου και τα μέλη του ερασιτέχνη αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να τους κάνει μια έκπτωση π.χ 15%; Στο περιοδικό που βγάζει η ΠΑΕ(το 119) μπορεί σε ένα σημείο να αναφέρεται η λίστα με τα καταστήματα αυτά.
10. Να γίνουν εκθέσεις φωτογραφίας, έκδοση άλμπουμ και ντοκυμανταίρ για τα 120 χρόνια του συλλόγου. Ένα ντοκυμανταίρ μπορεί να ασχοληθεί με τους μεγάλους σκόρερ που βγάλαμε και βγήκαν πρώτοι σκόρερ.
11. Κυκλοφορια εμφανίσεων μυθικών μορφών της ομαδας. Αντί δηλαδή να βγάλουμε μία συλλεκτική να βγάλουμε τη φανέλα του Μαύρου, του Αναστόπουλου, του Σαραβάκου πατέρα και υιού, του Μπαρζόφ, του Πάντιτς, του Δέδε, του Πεντζαρόπουλου και τόσων άλλων. Δηλαδή να κυκλοφορήσουν διάφορες φανέλες εποχής με τα νούμερα των θρύλων. Να πω ότι την ιδέα αυτή την έχει ήδη εφαρμόσει ο Π.Α.Ο και άκουσον - άκουσον η Λάρισα
12. Να κυκλοφορήσουν ξαχωριστά διαρκείας β' γύρου για όσους δεν μπόρεσαν να βγάλουν τώρα.
13. Nα βρεθουν ολες οι λιστες με παλιους φιλαθλους του Πανιωνιου (υπαρχουν στην λεσχη) ωστε να ξανααναθερμανουμε το μικροβιο μεσα τους.
14. Να κυκλοφορήσει laptop με το σήμα της ομάδας. Είναι ευκαιρία τώρα που τα σχολεία θα δίνουν κουπόνια για αγορά laptop να μπορούν να πηγαίνουν τα δικά μας πιτσιρίκια με το δικό μας laptop. Με αυτό τον τρόπο θα αισθάνονται ότι ανήκουν και αυτά σε μια μεγάλη ομάδα. Μάλιστα θα μπορούσε αυτό να γίνει και σχετικά εμπορικά επιτυχημένο αν έτρεχε κύρια ελεύθερο λειτουργικό (linux). Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που ψάχνουν στην Ελλάδα τέτοια laptop και δεν τα βρίσκουν.

Η ιδέα γιά την συνεργασία ανάμεσα στα μέλη των ανεξάρτητων μπλογκ και την επεξεργασίας προτάσεων προς την διοίκηση ανήκει στον Pgss1890. Για να καταστεί δυνατή η επικοινωνία μας, δημιουργήθηκε μία σελίδα μπλογκ, στην οποία πολλοί φίλοι κατέθεσαν τις ιδέες τους το καλοκαίρι. Οι ιδέες αυτές επεξεργάστηκαν και αναρτώνται πλέον στην τελική τους μορφή. Πρόκειται γιά προτάσεις που στοχεύουν στην συσπείρωση των Πανιώνιων φιλάθλων, στην ενίσχυση των πωλήσεων διαρκείας και στην άνθιση του εμπορικού τμήματος του Πανιωνίου. Κανείς μας δεν υποστηρίζει ότι με τις ιδέες αυτές ο Πανιώνιος θα λύσει όλα του τα προβλήματα. Όμως μπορούν να ζεστάνουν τον κόσμο και να αυξήσουν τις πωλήσεις. Θα σταθώ στην εξαιρετική ιδέα του εισιτηρίου διαρκείας β' γύρου. Ποτέ και καμία Π.Α.Ε δεν συνέχισε την προώθηση των διαρκείας πέρα από την έναρξη του Πρωταθλήματος. Επειδή γνωρίζουμε καλά ότι οι Πανιώνιοι φίλαθλοι είναι αρκετά δύσπιστοι, θεωρούμε ότι η συνέχιση της προώθησης καθώς και η έκδοση διαρκείας β' γύρου σε ανάλογη τιμή μπορεί να έχει τεράστια επιτυχία, ιδίως εάν η ομάδα πηγαίνει καλά. Επλίζουμε να βοηθάμε, όπως επίσης και να υλοποιηθούν κάποιες από τις πολύ καλές ιδέες.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΡΑΝΟΣ ΙΩΝΩΝ

Οι Ίωνες ανάρτησαν την παρακάτω έκκληση:

Επειδή εκεί έξω υπάρχει πρόβλημα και επειδή πιστεύουμε πως το βλέπετε κι εσείς , θέλουμε να να σας ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ για κάτι. Όλο το καλοκαίρι , μέλη των ΙΩΝΩΝ αλλά και ΠΑΝΙΩΝΙΑ αδέλφια , συγκεντρώσαμε στην "γιάφκα" μας , ΥΛΙΚΟ που θα "ανάψει" φυτιλιές σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα "επιβίωσης" . Το υλικό αυτό αποτελείται από ΡΟΥΧΑ και ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ικανά να τονώσουν το ηθικό αυτών των ανθρώπων .

Σας ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν όποιος γνωρίζει κάποιον / κάποιους , κάποια οικογένεια άπορη , κάποιους που κάηκαν κυριολεκτικά πριν λίγες μέρες , αν έχετε ακούσει κάτι για την οικογένεια που μένει ένα τετράγωνο πιο κάτω από εσάς και υπάρχει πρόβλημα , αν στην δουλειά σας κάτι πήρε το αυτί σας....τότε γράψτε μας ένα mail ,το συντομότερο δυνατόν . ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ μας με ένα σχόλιο - μήνυμα . ΑΜΕΣΑ . ΤΩΡΑ .

Νομίζω ότι είναι μιά αξιόλογη προσπάθεια, την οποία πρέπει να στηρίξουμε όλοι.

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ

Από χθες ήθελα να γράψω κάτι για τα γενέθλια του Πανιωνίου. Γιατί όπως και να το κάνεις είναι σπουδαίο να αγγίζεις τα 120 χρόνια ιστορίας σε οποιονδήποτε τομέα.

Τι είναι όμως σπουδαιότερο; Η ηλικία ή η διαδρομή;

Έχω το παράδειγμα ανθρώπων που έχουν επιβιώσει για σχεδόν ένα αιώνα, αλλά δεν έχουν ζήσει τίποτα και αντίθετα το παράδειγμα ανθρώπων που στα τριάντα τους χρόνια έζησαν τα πάντα.

Εκτιμώ τους χορτάτους ανθρώπους. Όσους ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος και οικονομικής κατάστασης, θεωρούν ότι έχουν πάρει όσα μπορούσε να τους προσφέρει ή ζωή ή όσα οι ίδιοι θέλησαν να λάβουν.

Αυτό είναι και το βασικό στοιχείο του Πανιωνίου και έχει επηρεάσει καταλυτικά την Πανιώνια ιδεολογία μας. Είναι χορτάτος σύλλογος και για τον λόγο αυτό αισθανόμαστε κι εμείς πλήρεις. Όχι από τίτλους και διακρίσεις. Από στιγμές όμορφες και δύσκολες, από σπουδαία πρόσωπα, από φοβερούς αθλητές και κυρίως από εξαιρετικούς ανθρώπους που πέρασαν από την ομάδα.

Ο Πανιώνιος της μεγάλης ιστορίας και των λίγων διακρίσεων έχει μεγαλοσύνη. Εκφράζει την τιμιότητα, την ανεκτικότητα και την ευγένεια, χαρακτηριστικά που έχουν όλοι οι Πανιώνιοι σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό.

Αυτή την διαδρομή λοιπόν τιμούμε σήμερα. Αυτή την ιδεολογία. Αυτή τη στάση ζωής που άντεξε για 119 χρόνια και θα αντέξει για άλλα τόσα. Γιατί οι άνθρωποι με περιεχόμενο και κουλτούρα θα χρειάζονται πάντα τον εκφραστή τους στον Ελληνικό αθλητισμό.

Επιτέλους ΚΑΛΑ νέα!!!


Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση του διαδικτυακού τόπου gazzetta.gr (άρθρο του Κώστα Γουλή) ο αγαπημένος μας Λόλο ολοκλήρωσε τον κύκλο του προγράμματος αποθεραπείας του και απομένει η ανάκτηση της φυσικής του κατάστασης με πρόγραμμα το οποίο θα ακολουθήσει τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες. Αν όλα πάνε καλά δεν αποκλείεται να τον έχουμε κοντά μας στις αρχές Οκτωβρίου.
Δεν χρειάζεται να πούμε το πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε τον Λόλο, ιδίως μετά το μέτριο έως κακό ξεκίνημα της ομάδας.
Οι ευχές μας συντροφεύουν τον Φαμπιάν και αναμένουμε με ανυπομονησία το πρώτο του παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη για να τον αποθεώσουμε.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Λεβαδειακός -Πανιώνιος 1-0

Για το παιχνίδι αυτό δεν έχω ξεκάθαρη άποψη διότι δεν το παρακολούθησα από την τηλεόραση. Φρόντισα όμως να δω τα στιγμιότυπά του στην αθλητική Κυριακή, δηλαδή αναγκάστηκα να περιμένω μέχρι τις 2 τα ξημερώματα και ασφαλώς διάβασα κάθε σχετική πληροφορία για το παιχνίδι αυτό.


Δεν θα συμφωνήσω με την τοποθέτηση ότι ουσιαστικά χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι. Πράγματι είχαμε μια κάποια επιθετική πρωτοβουλία, μάλλον ανούσια όμως και οι όποιες ευκαιρίες σπαταλήθηκαν από τον Ρεκόμπα. Για κάποιο λόγο θεώρησε ότι έπρεπε να βγάλει ο ίδιος το φίδι από την τρύπα. Στα στιγμιότυπα που παρακολούθησα δεν είδα πάσες του προς τους επιθετικούς. Ίσως γι’ αυτό να μην φάνηκε καθόλου ο Μπάλαμπαν, ο οποίος με τη σειρά του έχασε μεγάλη ευκαιρία, αποφασίζοντας να σουτάρει ο ίδιος και να μην πασάρει σε ακάλυπτο συμπαίκτη του. Βέβαια είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που δεν τροφοδοτείται. Σύμπτωση;


Η εκτέλεση του πέναλντι του Ρεκόμπα ήταν τραγική, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι απέναντί του έχει έναν πανύψηλο και ταλαντούχο τερματοφύλακα (αχ πρόεδρε). Ο προπονητής της ομάδας που παίζει ο γιός μου βγάζει καντήλες όταν τα παιδάκια εκτελούν το πέναλντι στο κέντρο της εστίας. Φαντάζομαι πως θα αντιδρούσε αν είχε στην ομάδα του κάποιον που μπορεί να στείλει την μπάκα κυριολεκτικά όπου θέλει στο τέρμα, αλλά επιλέγει το κέντρο του, το οποίο καλύπτεται από δύο μέτρα πόδια…


Για τη συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν μπορώ να έχω άποψη, μπορώ να πω όμως ότι στη φάση του γκολ όντως έγινε μια κλασική κομπίνα από τους παίκτες του Λεβαδειακού και το γκολ που δεχθήκαμε θα είχε εύκολα αποσοβηθεί από άμυνα με εμπειρία και προσωπικότητα.


Αυτό που δεν βγαίνει με τίποτα στο γήπεδο (τουλάχιστον στην εικόνα που είχα εγώ) είναι τα περίφημα μαθήματα τακτικής. Δεν βλέπω μια ομάδα καλοδουλεμένη και με αυτοματισμούς, αν και οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζονται καλά. Τολμώ να πω ότι ο Πανιώνιος και η Ξάνθη ήταν μάλλον οι χειρότερες ομάδες της αγωνιστικής, από πλευράς ετοιμότητας και δεσίματος. Είναι βέβαια εντυπωσιακό να αναλογιστούμε ότι ο Πανιώνιος δεν έχει τόσους καινούργιους παίκτες στην ενδεκάδα του, σε αντίθεση με ομάδες όπως η Καβάλα, που θα κλείσει αρκετά σπίτια.


Από αυτό το παιχνίδι κρατάω την παρουσία του Σίμωση, ο οποίος ήρθε για να μείνει. Δυναμικός, μέσα σε όλες τις φάσεις, θα διεκδικεί συνεχώς θέση στην ενδεκάδα. Μπράβο!!!


Επόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα στην έδρα μας. Θεωρώ ότι θα γίνουν τα πραγματικά αποκαλυπτήρια της ομάδας μπροστά στο κοινό της. Δεν υπάρχει περιθώριο για ήττα, απέναντι σε μια ομάδα που της έχουμε πάρει τον αέρα. Μέχρι τότε, μπορούμε να ελπίζουμε στην παρουσία και στην καλή εμφάνιση των Σμόγιε και Ριέρα.


Τελειώνοντας θα ήθελα να πω κάτι για τις δηλώσεις του κου Φερέρα. Πράγματι δεν υπάρχει κανόνας του ποδοσφαίρου που επιβάλει να γίνονται όλες οι αλλαγές. Όμως το ποδόσφαιρο δεν είναι σκάκι. Παίζεται από ανθρώπους με αισθήματα, ψυχολογία και συγκεκριμένες αντοχές. Η είσοδος ενός παίκτη μπορεί να βελτιώσει μια ομάδα, αλλάζοντας απλά την ψυχολογία της. Δεν νομίζω ότι ο κος Φερέρα δεν το γνωρίζει. Με τέτοιου είδους δηλώσεις όμως υποτιμά και τη δική του νοημοσύνη και τη δική μας. Κυρίως όμως υποτιμά τους παίκτες του πάγκου του. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο απαθής στον πάγκο και αυστηρός με παίκτες που κάποια στιγμή θα κληθεί να χρησιμοποιήσει…

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Ευχαριστώ πολύ!!!


Είναι θαυμάσιο να ανταλλάσεις απόψεις σε ένα μπλογκ με κάποιους τους οποίους δεν γνωρίζεις αλλά νοιώθεις οτι έχεις πολλά κοινά, αλλά είναι ακόμη καλύτερο να γνωρίζεις από κοντά αυτούς τους ανθρώπους και να αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ακόμη καλύτεροι στην πραγματικότητα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την υπέροχη ημέρα και κυρίως για τη γνωριμία.
υ.γ
όποιος δεν λαμβάνει υπόψη του τα δελτία καιρού που αναρτώ, ΧΑΝΕΙ!!!

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Δύο προτάσεις για την Π.Α.Ε

Χθες το βράδυ η διαδικτυακή κοινότητα Panionios. net παρέδωσε στον Πρόεδρο της ομάδας κ. Κ. Τσακίρη μια επιταγή ποσού 3.750 ευρώ, τα οποία συγκέντρωσε από εισφορές μελών της, προκειμένου να αγοραστούν παιδικά εισιτήρια.


Απ’ ότι καταλαβαίνω, δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την διάθεση των εισιτηρίων. Εννοώ ότι δεν έχει αποφασιστεί η διαδικασία και τα κριτήρια με τα οποία θα αποκτήσουν τα 150 παιδιά τα εισιτήρια διαρκείας τους.


Το brfunatic έχει υποστηρίξει κατ’ επανάληψη κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην επάνοδο της Πανιώνιας οικογένειας στο γήπεδο. Ιδίως των παιδιών. Στα πλαίσια αυτά θα ήθελα να συγχαρώ δημοσίως το φόρουμ για την πρωτοβουλία του και να καταθέσω στην Π.Α.Ε δύο προτάσεις:


Α) Τα συγκεκριμένα διαρκείας να διατεθούν σε αριστούχους μαθητές, σχολείων της Νέας Σμύρνης και όμορων περιοχών ως ηθική επιβράβευση, σε μαθητές χαμηλού εισοδήματος, σε άνεργους φίλους της ομάδας και σε συνταξιούχους. Τα εισιτήρια αυτά αγοράστηκαν με αγάπη και πρέπει να διατεθούν με αγάπη.


Β) Μέρος των εισιτηρίων αυτών ή άλλα εισιτήρια προσφορά της Π.Α.Ε να διατεθούν τιμής ένεκεν σε προσωπικότητες της Νέας Σμύρνης και του Μικρασιατικού Ελληνισμού, σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ωνάσης, σε παλαιμάχους ποδοσφαιριστές, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στους πολιτικούς αρχηγούς, και γενικά σε σημαντικά πρόσωπα που κατέχουν κορυφαίες πολιτικές ή θεσμικές θέσεις, ανεξαρτήτως συλλογικής τους προτίμησης.


Πρέπει να αποδείξουμε ότι ο Πανιώνιος τιμά τους θεσμούς και επιπλέον ότι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες και να καταδείξει το διαφορετικό φίλαθλο πνεύμα που πρεσβεύει. Είναι μία κίνηση που δεν έχει γίνει ποτέ και από κανένα και σίγουρα, εάν διαφημιστεί σωστά θα συζητηθεί και θα ωφελήσει τον σύλλογο.

Δηλώσεις κου Φερέρα

Ο κος Φερέρα προέβη στις παρακάτω δηλώσεις στην επίσημη σελίδα του Πανιωνίου:


«Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με την ισοπαλία με τον Εργοτέλη στην έδρα μας. Ξέρω ότι αρκετοί από τους οπαδούς μας απογοητεύτηκαν από αυτό το αποτέλεσμα. Εγώ σε αντίθεση μπορώ να πω ότι δεν το θεωρώ ένα τόσο κακό αποτέλεσμα για τους εξής λόγους:
1. Παίξαμε πολύ καλά για 35’ μέχρι που δυστυχώς δεχτήκαμε την ισοφάριση και αυτό επέδρασε άσχημα στην ψυχολογία.
2. Παίξαμε με μία ομάδα πολύ καλή, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει μεγάλη μερίδα των οπαδών μας. Και αυτό αποδείχθηκε μία εβδομάδα μετά στο φιλικό του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό.
3. Παίξαμε στις 5 η ώρα με 36 βαθμούς θερμοκρασία. Προσκαλώ όποιο φίλαθλο θέλει, να παρακολουθήσει αγώνες με τέτοιες θερμοκρασίες για να δει τι ρυθμό και τι αντοχές θα έχουν οι ομάδες. Αυτό εξάλλου το είπε και ο αντίπαλος προπονητής, για τη δική του ομάδα, μετά τον αγώνα»

«Στο φιλικό αγώνα στην Κέρκυρα, συνεχίσαμε τη δουλειά που κάνουμε, παίξαμε ένα καλό παιχνίδι. Νομίζω ότι η νίκη, αλλά και γενικότερα η όλη εμφάνιση, έστω και εναντίον μίας ομάδας χαμηλότερης κατηγορίας, λειτούργησε καλά στην ψυχολογία μας».

«Την Κυριακή παίζουμε εναντίον του Λεβαδειακού εκτός έδρας. Ξέρουμε ότι ο Λεβαδειακός είναι πολύ δυνατός στην έδρα του. Αυτό μπορεί εύκολα να το δει κανείς και από τα στατιστικά της ομάδας πέρσι στο γήπεδο της. Είναι μία ομάδα που δύσκολα χάνει και ακόμα πιο δύσκολα δέχεται γκολ εντός έδρας. Αυτοί δηλαδή που είναι οι 2 βασικοί μας στόχοι την Κυριακή. Να πετύχουμε γκολ και να κερδίσουμε τον αγώνα. Επιπρόσθετα, η παράδοση είναι σε βάρος μας, αφού ο Πανιώνιος δεν έχει κερδίσει ποτέ σε αυτό το γήπεδο. Είναι λοιπόν μία πρόκληση αυτός ο αγώνας, αλλά πιστεύω ότι στους παίκτες μας αρέσουν οι προκλήσεις. Εξάλλου οι παραδόσεις υπάρχουν για να σπάνε κάποια στιγμή...»

«Γνωρίζουμε όλοι στην ομάδα ότι θα παίξουμε την Κυριακή έχοντας στο πλευρό μας πολλούς φιλάθλους μας. Η παρουσία του κόσμου μας στο πλευρό μας, μας δίνει αφενός δύναμη απ’ τη μία, αλλά και μας κάνει να αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε το στόχο μας.
Δεν μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και ούτε υπάρχει ομάδα που να μπορεί να κερδίσει όλα τα παιχνίδια της χρονιάς. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ προς τους φιλάθλους μας, είναι ότι θα προσπαθήσουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα στο γήπεδο. Αυτό θα κάνουμε και στη Λιβαδειά».

Καλή σχολική χρονιά


Θα ήθελα να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου σε όσους σπουδάζετε, καθώς και σε όσους έχετε παιδιά σχολικής ή προσχολικής ηλικίας καλή σχολική χρονιά.
Υγεία και πρόοδο σε εσάς και στα παιδιά σας!

Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω στα πρωτάκια. Η πρώτη ημέρα στο σχολείο κρύβει απίστευτα και αξέχαστα συναισθήματα και εικόνες. Νέο σχολείο, νέα αίθουσα, νέοι φίλοι, νέα δασκάλα, αγωνία για το άγνωστο. Άγνωστες μυρωδιές και χρώματα. Ποιός μπορεί να ξεχάσει τη μυρωδιά των μολυβιών και των καινούργιων βιβλίων; Τη γεύση από το τσαλαπατημένο σάντουιτς; Την καινούργια τσάντα, τα περίεργα και άγνωστα βιβλία;

Σήμερα αρχίζει για τα πρωτάκια ένα υπέροχο ταξίδι, το οποίο θα ολοκληρωθεί μετά από δώδεκα χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να διαπαιδαγωγηθούν, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να κοινωνικοποιηθούν και να δημιουργήσουν φιλίες που θα κρατήσουν για μια ολόκληρη ζωή.

Ας απολαύσουν αυτό το υπέροχο ταξίδι, κι εμείς με τη σειρά μας ας βοηθήσουμε τα παιδιά μας να δουν το σχολείο ως έναν ναό γνώσης, ως ένα μέσο διεύρυνσης του πνεύματος τους. Ας τα υποστηρίξουμε και ας τα επιβραβεύσουμε σε κάθε ευκαιρία.
Το πρώτο κουδούνι του σχολείου αποτελεί την έναρξη του ταξιδιού της γνώσης, της κουλτούρας και της παιδείας. Την ουσιαστική ένταξη του παιδιού στην κοινωνία και στη σχολική οικογένεια που είναι εξίσου σημαντική με την φυσική.

Αυτό που πρέπει να κατανοήσει όμως το κάθε παιδί είναι ότι το συγκεκριμένο ταξίδι έχει αρχή, όχι όμως και τέλος. Ίσως γι’ αυτό είναι και τόσο συναρπαστικό.
Καλή πρόοδο.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

O καιρός το Σάββατο


Το brfunatic σε συνεργασία με τους εγκυρότερους παγκοσμίως οργανισμούς πρόγνωσης καιρού, είναι στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσει την ενότητα «ο καιρός το Σάββατο».

Γι’ αυτό το Σάββατο λοιπόν, αναμένεται κάθετη πτώση της θερμοκρασίας έως και οκτώ βαθμούς σε όλη τη χώρα. Αναμένονται επίσης βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε πεδινά, ορεινά και νησιά του Αιγαίου, ενώ θα πνέουν άνεμοι Βόρειοι – ΒορειοΑνατολικοί εντάσεως οκτώ (8) και τοπικά (9) μποφόρ. Κλειστά θα είναι τα πορθμεία ολόκληρης της χώρας, ενώ αναμένεται και απαγόρευση πλεύσης των επιβατηγών πλοίων. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας θα υπάρξουν και ακραία καιρικά φαινόμενα (ανεμοστρόβιλοι και χαλάζι). Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά από το μεσημέρι του Σαββάτου(και ώρα 1:30), ενώ για την Κυριακή αναμένεται πλήρης εξασθένιση των φαινομένων και αίθριος καιρός...

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοίνωση Π.Α.Ε Πανιώνιος


Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. και η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έναρξη χορηγικής συνεργασίας με την, γνωστή στο χώρο της pizza delivery εταιρία, PIZZA FAN για την αγωνιστική περίοδο 2009-10.

Η PIZZA FAN είναι μία ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της PIZZA DELIVERY από το 1996 και αποτελεί σήμερα την Νο 1 ελληνική αλυσίδα στον συγκεκριμένο τομέα.


Σχόλιο: Είναι ευυπρόσδεκτος ο κάθε οικονομικός υποστηρικτής της ομάδας, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για εταιρεία που είναι από τις κορυφαίες στο είδους της. Επειδή ο τίτλος της επίσημης ανάρτησης ήταν Πανιώνιος Pizza Fan προς στιγμήν πάγωσα γιατί νόμιζα ότι πρόκειται να μετονομαστούμε. Κάναμε χρόνια να ξεπεράσουμε το chippita Πανιώνιος και το σύνθημα "Δώστε στον Φάνη γαριδάκια¨...

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για καλή συνεργασία και μακάρι να στηριχθούμε και από άλλους σημαντικούς ή και σημαντικότερους χορηγούς.

Διαρκείας Μπάσκετ

Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για το Μπάσκετ του Πανιωνίου. Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι η ομάδα πέρασε δύσκολες στιγμές. Όμως δείχνει ότι έχει βρει τον δρόμο της και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια αξιόλογη και ανταγωνιστική ομάδα. Ιδιαίτερα θετικό είναι ότι η ομάδα θα αγωνίζεται από φέτος στην ιστορική της έδρα έχοντας την ιδιαίτερη συμπαράσταση όλων των φίλων της.
Νομίζω ότι είναι χρέος μας να ενισχύσουμε τη σημαντική αυτή προσπάθεια με την αγορά ενός διαρκείας. Επειδή όμως οι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, και αρκετοί από τους φίλους του Πανιωνίου έχουν διαθέσει ήδη χρήματα για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας στο ποδόσφαιρο, θα πρότεινα να παρέχεται το δικαίωμα οικονομικής συνεισφοράς σε οποιονδήποτε φίλο επιθυμεί να βοηθήσει, χωρίς αυτή να συνδέεται με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας. Κάθε ευρώ είναι χρήσιμο για τη νέα ομάδα μας.

Ανακοίνωση Π.Α.Ε Πανιώνιος - Βράβευση ποδοσφαιριστών / Αγορά διαρκείας από τα μέλη του Panionios.net

Σε εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Μπουτίκ του συλλόγου (Ι. Χρυσοστόμου 1 – Νέα Σμύρνη) από τα μέλη της διαδικτυακής κοινότητας panionios.net, θα βραβευτούν οι ποδοσφαιριστές Κουμορτζί, Ρεκόμπα, Εστογιάνοφ και Μανιάτης.

Τα μέλη της κοινότητας θα παραδώσουν επίσης στην ΠΑΕ Πανιώνιος επιταγή με το ποσό των 3.750 Ευρώ το οποίο συγκέντρωσαν και προορίζεται για την αγορά 150 παιδικών εισιτηρίων διαρκείας.

Τέλος, κατά την εκδήλωση, ο Φαμπιάν Εστογιάννοφ θα παραλάβει ειδική τιμητική πλακέτα από τον Nova Sport FM 94,6 οι ακροατές του οποίου τον επέλεξαν ως έναν εκ των καλύτερων παικτών της περιόδου 2008-2009..


Σχόλιο: Πρόκειται για μια ιδιαίτερα καλή προσπάθεια του φόρουμ η οποία πρέπει να στηριχθεί από όλους τους φίλους της ομάδας. Κατά την εκδήλωση αυτή θα βραβευθούν παίκτες που πραγματικά έχουν ματώσει τη φανέλα της ομάδας και θα διατεθεί από τη συγκεκριμένη διαδικτυακή κοινότητα το συνολικό ποσό το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει προκειμένου να αγοραστούν παιδικά διαρκείας. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.

Ελπίζω να υπάρξει αυστηρή επιλογή των παιδιών που θα αποκτήσουν τα συγκεκριμένα διαρκείας και να προτιμηθούν παιδιά άπορων οικογενειών. Ελπίζω επίσης η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του φόρουμ να σημάνει μια ποιοτική στροφή του.

Πόσες αράδες αγοράζω με ένα ευρώ;


Στα μάτια όλων των φιλάθλων του, ο Πανιώνιος είναι μια μεγάλη, αλλά διαφορετική ομάδα. Μια ομάδα που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων, όχι οπωσδήποτε με τις επιτυχίες και τα τρόπαιά της, αλλά με το ήθος της, το πνεύμα της και κυρίως με τους τεράστιους αθλητές που έχει αναδείξει. Μας αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι με αυτό τον τρόπο; Σίγουρα όχι.


Οι περισσότεροι Έλληνες δεν είναι φίλαθλοι αλλά οπαδοί - ομάδων και κομμάτων. Δεν τους ενδιαφέρει το άθλημα αλλά το τρόπαιο. Δεν υποστηρίζουν ιδέες αλλά νικητές και συμφέροντα.. Από τον μέσο λοιπόν Έλληνα οπαδό, ο Πανιώνιος των δύο κυπέλλων δεν μπορεί να θεωρηθεί μεγάλη ομάδα.


Οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα χαίρουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης από το κατεστημένο, τις κυβερνήσεις, την αθλητική δικαιοσύνη, την ποδοσφαιρική ηγεσία και την διαιτησία. Ο Πανιώνιος από την μεριά του όχι μόνο είχε δεν είχε ουδέποτε την εύνοια κανενός αλλά πολλές φορές αδικήθηκε και πολεμήθηκε ακριβώς επειδή ήταν πάντα αντίθετος με το κατεστημένο (ή έτσι θέλουμε να ελπίζουμε).


Την ίδια αντιμετώπιση έχει ο Πανιώνιος και από το σύνολο των αθλητικών εφημερίδων και αθλητικών μέσων. Μια οποιαδήποτε αθλητική εφημερίδα έχει στο καθημερινό της φύλλο τόσες πολλές ειδήσεις για όλα τα αθλήματα και τις κατηγορίες που πραγματικά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τη διαβάσεις. Μέσα σε αυτό τον πλούτο ειδήσεων στον Πανιώνιο διατίθενται ελάχιστες αράδες και αυτές για τα απολύτως απαραίτητα.


Ποιος λέει ότι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Α.Ε.Κ και ο Π.Α.Ο.Κ δικαιούνται και πρέπει να καταλαμβάνουν με τις ειδήσεις τους 3-5 σελίδες στις αθλητικές εφημερίδες; Γιατί οι ειδήσεις του Άρη και του Ηρακλή καταλαμβάνουν μία ολόκληρη σελίδα; Γιατί ακόμη και στον ΠΑΣ διαθέτουν μεγαλύτερο χώρο καθημερινά; Γιατί οι ειδήσεις του Πανιωνίου πρέπει να συνωστίζονται στον συρφετό των ειδήσεων όλων των υπόλοιπων ομάδων, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι νεοφώτιστες (κάποιες εκ των οποίων είναι κυριολεκτικά αλεξιπτωτιστές στην κατηγορία); Γιατί πρέπει να πληρώνουμε ακριβότερα τις ειδήσεις της ομάδας μας; Γιατί να κοστίζει στον μέσο Πανιώνιο ένα ευρώ ένα κειμενάκι πέντε γραμμών, τη στιγμή μάλιστα που οι ειδήσεις που περιέχει είναι συνήθως γνωστές ή επαναλαμβανόμενες;


Και καλά. Το να μην μπορείς να διαβάσεις εκτεταμένα ρεπορτάζ για τον Πανιώνιο σε εφημερίδες που έχουν καθαρά οπαδικό χαρακτήρα, ας πούμε ότι το καταλαβαίνω. Το να διαβάζω όμως μισή αράδα ειδήσεις σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας στις οποίες εργάζονται ή κατέχουν σημαντικά πόστα δημοσιογράφοι που δεν έχουν κρύψει τα Πανιώνια αισθήματά τους δεν το καταλαβαίνω καθόλου. Και πως να το καταλάβω, αφού ο Πανιώνιος δεν έχει καλύτερη αντιμετώπιση και από ηλεκτρονικά μέσα με τα οποία έχει και οικονομικούς δεσμούς...


Ο Πανιώνιος είναι μεγάλη ομάδα. Και αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους. Επειδή δεν είναι εύκολο να πείσουμε τον μέσο ανώνυμο οπαδό για το μεγαλείο της ομάδας μας, ας ξεκινήσουμε από τις αθλητικές εφημερίδες. Ο Πανιώνιος δικαιούται και πρέπει να καταλαμβάνει μεγαλύτερο χώρο σε καθημερινή βάση. Διεκδικούμε τουλάχιστον τη μία σελίδα που καλύπτει τις ειδήσεις ομάδων όπως ο Άρης και κυρίως ο Ηρακλής.


Η Π.Α.Ε διά του εκπροσώπου της πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αυξηθεί ο χώρος των ειδήσεων του Πανιωνίου. Αν δεν το καταφέρουν ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ας μποϊκοτάρουμε την αγορά αθλητικών εφημερίδων. Μπορεί να μην είμαστε τόσοι πολλοί, σίγουρα όμως αν σταματήσουμε να αγοράζουμε αθλητικές εφημερίδες το μήνυμά μας θα ληφθεί. Θα είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε σε όλους ότι ο Πανιώνιος υπάρχει και είναι ισχυρός. Σε τελική ανάλυση ζητούμε μόνο το αυτονόητο. Να αντιμετωπιζόμαστε ως μεγάλη και ιστορική ομάδα. Να πιάνει τόπο και το δικό μας ευρώ.