Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Και τώρα η Α.Ε.Κ

Για το χθεσινό παιχνίδι δεν θα ήθελα να γράψω πολλά, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν το παρακολούθησα. Άκουσα τη ραδιοφωνική μετάδοση του πρώτου ημιχρόνου και αποσπασματικά του δεύτερου, ενώ την όποια εντύπωση σχημάτισα από τα στιγμιότυπα του ΣΚΑΙ, από τις σημερινές αθλητικές εφημερίδες και από τα φιλικά μπλογκ.

Θα μπορούσα να πω ότι ανεξάρτητα από τις αμφισβητούμενες φάσεις και από το ποιος είχε δίκιο ή όχι, μένω πολύ ευχαριστημένος από τον βαθμό στο Βικελίδης. Δύσκολη έδρα από κάθε άποψη, κι όμως περάσαμε.

Αφού λοιπόν δεν μπορώ να ασχοληθώ με τον χθεσινό αγώνα, θα ήθελα να ασχοληθώ με την πορεία της ομάδας επ’ ευκαιρία και του χθεσινού αγώνα.

Αυτό που μου αρέσει πολύ στον φετινό Πανιώνιο είναι ότι σκοράρει με πολλούς παίκτες. Αυτός είναι φαντάζομαι ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τους αντίπαλους προπονητές.
Η αγωνιστική του ανάκαμψη όμως δεν έχει έρθει από την επίθεση (ή αποκλειστικά από την επίθεση) αλλά από δύο επιπλέον βασικά στοιχεία. Θεωρώ ιδιαίτερα κρίσιμη την κατακόρυφη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας. Όχι της άμυνας ως γραμμής (η οποία ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζει προβλήματα) αλλά της συνολικής αμυντικής λειτουργίας. Αυτό είναι αναμφίβολα έργο του προπονητή και του το αναγνωρίζω.

Ένα δεύτερο πολύ βασικό στοιχείο είναι η δυνατότητα και η αντοχή που δείχνει η ομάδα να ανταπεξέρχεται στην πίεση και να σκοράρει ακόμη κι όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την προσωπικότητα και το δέσιμο των παικτών. Αναμφισβήτητα διαθέτουμε παίκτες με προσωπικότητα και έχουν φροντίσει να το βγάζουν και στο γήπεδο. Στη δεδομένη στιγμή έχουν με το μέρος τους και την ψυχολογία, καθώς τα τελευταία θετικότατα αποτελέσματα τους έχουν δημιουργήσει αέρα νικητή.

Όλα αυτά οδηγούν και σε άλλα συμπεράσματα. Ήταν ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή του κου Τσακίρη. Όχι γιατί κράτησε τον κο Φερέρα, αλλά γιατί δείχνοντάς του εμπιστοσύνη (σε κάποιο βαθμό) τον βοήθησε να εγκαταλείψει απόλυτες θέσεις που πάντα βλάπτουν και ενδεχομένως να δει κάποια από τα σφάλματά του και να αξιοποιήσει καλύτερα το έμψυχο δυναμικό που έχει στη διάθεσή του.

Προσωπικά χαίρομαι για τις επιτυχίες του κου Φερέρα και για την καλή πορεία της ομάδας, σε αντίθεση όμως με πολλούς φίλους δεν θα του ζητήσω συγνώμη, για τον απλούστατο λόγο ότι θεωρώ πως πλέον κάνει πολύ καλύτερα τη δουλειά του και ο ίδιος, δηλαδή το αυτονόητο. Δεν τον αδικήσαμε εμείς, αλλά μάλλον ο ίδιος τον εαυτό του.

Υπάρχουν πράγματα τα οποία περιμένω: Ο τραυματισμός του Μπέλιτς ανοίγει τον δρόμο για την απόκτηση τερματοφύλακα. Στη χειρότερη περίπτωση θα βοηθήσει τους αναπληρωματικούς του να δείξουν τι αξίζουν. Ομολογώ ότι ο Μπεθέρα είναι πολύ καλύτερος απ’ ότι πίστευα πλην όμως είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ομάδας. Περιμένω επίσης την αξιοποίηση του Κούκετς. Απορώ γιατί έχει απαξιωθεί τόσο πολύ. Περιμένω τη λύση στο θέμα Κοιλιάρα, όπως και κάποιες καλές μεταγραφές. Τέλος θεωρώ υποχρέωση του προπονητή να εντάξει στα πλάνα της ομάδας τον Ρεκόμπα και να αξιοποιήσει το μεγάλο του ταλέντο, αλλά και να βελτιώσει την εικόνα του απέναντι στους οπαδούς, η οποία παραμένει μέχρι και σήμερα παγερή.

Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε καλά και να μείνουμε ενωμένοι και στα δύσκολα, δηλαδή κατά το διάστημα που η ομάδα θα κάνει την αναπόφευκτη κοιλιά . Ο δρόμος περνάει από το παιχνίδι με την Α.Ε.Κ. Για το παιχνίδι αυτό που έχει κομβική σημασία η Π.Α.Ε οφείλει να προβεί σε κάποιες ενέργειες.

Θεωρώ υποχρέωση όλων μας να γεμίσουμε το γήπεδο. Δεν πρέπει να μείνει απούλητο ούτε ένα εισιτήριο. Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η προπώληση των εισιτηρίων του αγώνα και να βρεθεί τρόπος διευκόλυνσης όλων των φίλων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προκειμένου να εκδώσουν την κάρτα φιλάθλου. Το μέτρο της έκδοσής της αποκλειστικά στα γραφεία της Π.Α.Ε ίσως δεν είναι καλό. Πιστεύω ότι θα βοηθούσε αρκετά η εγκατάσταση της απαιτούμενης υποδομής σε δύο ή τρία σημεία της Νέας Σμύρνης. Θεωρώ επίσης ότι πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό καμπάνια για το παιχνίδι με την Α.Ε.Κ και να βρεθούν τρόποι προσέλκυσης του κόσμου στο γήπεδο. Το γήπεδο πρέπει να είναι γεμάτο και να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θα μας εκτοξεύσουν κυριολεκτικά.

Αν μου επιτρέπεται να μιλήσω εξ ονόματος όλων, όλα τα μπλογκ είμαστε διατεθειμένα να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο κάθε καλή προωθητική ενέργεια. Όλοι και θέλουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε…Γι' αυτό υπάρχουμε άλλωστε

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΑΡΑ


Ένα σωματείο δεν είναι μόνο μεγάλο λόγω των αθλητικών του επιτυχιών αλλά και λόγω της επιρροής του σε μεγάλη μερίδα του φίλαθλου κόσμου. Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που λατρεύεται από μερικές χιλιάδες αντισυμβατικούς ανθρώπους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τα ιδανικά της ομάδας αποτελούν κανόνες ζωής των φιλάθλων. Αγνοί ποδοσφαιρόφιλοι, γνώστες του αθλήματος, άνθρωποι απλοί και καταδεκτικοί που εκτιμούν τη νίκη και την επιτυχία μόνο όταν αυτή αξίζει πραγματικά στην ομάδα, οι Πανιώνιοι ξεχωρίζουν ανάμεσα σε όλους τους υπόλοιπους φιλάθλους της Ελλάδας.

Υποστηρίζουμε μια καθαρά προσφυγική ομάδα, εντελώς αντισυμβατική, έξω από κάθε μπλοκ, συμφέρον και παράγκα. Είμαστε εμείς κόντρα σε όλους τους άλλους. Μια ομάδα που έχει τροφοδοτήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και συνολικά τον Ελληνικό αθλητισμό με τα κορυφαία ονόματά του τα τελευταία πενήντα χρόνια. Για όλους αυτούς τους λόγους ο Πανιώνιος των λίγων θεατών της Κυριακής είναι η αγαπημένη δεύτερη ομάδα όλων των Ελλήνων. Ίσως γιατί είναι εύκολο να θαυμάζεις κάτι ξεχωριστό, αλλά δύσκολο να επιλέγεις αυτό το ξεχωριστό πράγμα ως πυξίδα ζωής…

Την τελευταία φορά που επισκέφτηκα την Κύπρο διέμεινα στο πανέμορφο Παραλίμνι. Η έκπληξή μου ήταν τεράστια όταν διαπίστωσα ότι η τοπική ομάδα του Παραλιμνίου (Ένωση Νέων Παραλιμνίου) είναι το Κυπριακό alter ego του Πανιωνίου.

Η «Ενωσάρα», όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, φοράει κυανέρυθρα, τα οποία θυμίζουν την εμφάνιση της West Ham.

Η διοίκηση και οι φίλοι της έχουν πάρα πολλά κοινά μαζί μας. Αν και τοπική ομάδα και όχι από τις κορυφαίες της Κύπρου λατρεύεται από τους ανθρώπους της σαν μόνιμη πρωταθλήτρια. Ακριβώς δηλαδή όπως και η Πανιωνάρα.

Προς πείσμα όλων των υπολοίπων, τόσο εμείς όσο και οι Κύπριοι αδελφοί μας θεωρούμε ότι υποστηρίζουμε τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη.

Τόσο εμείς όσο κι εκείνοι έχουμε αναδείξει μεγάλα ποδοσφαιρικά ταλέντα. Το μεγαλύτερο καμάρι του Παραλιμνίου είναι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Τόσο εμείς όσο κι εκείνοι κοντεύουμε να γίνουμε μειοψηφία στην ίδια μας την περιοχή.

Τόσο εμείς όσο κι εκείνοι έχουμε γνωρίσει την βαρβαρότητα κατακτητών. Εμείς των Τούρκων και οι Κύπριοι αδελφοί μας των Άγγλων και των Τούρκων.

Ο Πανιώνιος είναι αμιγώς προσφυγική ομάδα. Το Παραλίμνι υποστηρίζεται από πολλούς πρόσφυγες της Τουρκοκρατούμενης Κύπρου και συγκεκριμένα της ευρύτερης περιοχής της Αμμοχώστου. Τεράστια ήταν η συμβολή των ανθρώπων του Παραλιμνίου στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου. Η ευρύτερη περιοχή του γηπέδου του Παραλιμνίου ονομάζονται και «τρίγωνο του θανάτου» εξαιτίας των ενεδρών που έστηναν στον Άγγλο κατακτητή. Η δράση τους αυτή οδήγησε στην κατεδάφιση του γηπέδου τους από τους Άγγλους. Το δικό μας γήπεδο χρησιμοποιείται από την Τουρκική Αλτάϊ.

Αυτά τα οποία μας συνδέουν με το Παραλίμνι είναι πολλά. Σχεδόν μεταφυσικά. Θεωρώ ότι η Ένωση Νέων Παραλιμνίου πρέπει να αδελφοποιηθεί με τον Πανιώνιο και να δημιουργηθεί μια στενή σχέση συνεργασίας.

Συγεκριμένα: Η ανάγκη επέκτασης του Πανιωνίου σε μία αγορά όπως της Κύπρου είναι σχεδόν επιτακτική. Οι Κύπριοι αδελφοί μας υποστηρίζουν Ελλαδίτικες ομάδες σχεδόν χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Τα ιδανικά και η ιστορία του Πανιωνίου μπορούν να μιλήσουν στην καρδιά του κάθε Κύπριου, ιδίως των προσφύγων. Αρκεί να μας μάθουν και να μας αγαπήσουν. Η Κύπρος καλλιεργεί το ποδόσφαιρο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει και σημαντικές επιτυχίες και σε συλλογικό και σε διεθνές επίπεδο. Υπάρχουν πολλά ταλέντα τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί είναι αυτονόητο ότι όταν δίνεις την ευκαιρία σε ένα Κύπριο, ουσιαστικά δίνεις την ευκαιρία σε ένα Ελληνόπουλο.

Ο Πανιώνιος μπορεί να έχει σταθερή και ισχυρή παρουσία στην Κύπρο, μέσω της αδελφοποίησης με το Παραλίμνι για την δημιουργία Ακαδημιών, μπουτίκ, συνδέσμου φιλάθλων, παρακολούθησης και απόκτησης ταλαντούχων παικτών. Δεν αποκλείεται επίσης να προκύψει και κάποιου είδους επιχειρηματική συνεργασία.

Αντίστοιχα το Παραλίμνι θα έχει τη δυνατότητα να λάβει τεχνογνωσία από τον Πανιώνιο σε θέμα ακαδημιών και ενδεχομένως να αποκτήσει παίκτες μας υπό μορφή δανεισμού ή ακόμη και με ελεύθερη μεταγραφή. Αυτό θα το βοηθήσει να ισχυροποιήσει τη θέση του στην Κύπρο, ενώ παράλληλα θα αυξήσει και το πρεστίζ του όντας συνεργαζόμενο με ομάδα της Super Leaque και συγκεκριμένα της Πανιωνάρας.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται υπάρχουν πολλοί Πανιώνιοι που διατηρούν δεσμούς τόσο με το Παραλίμνι όσο και με την ομάδα του. Σε πολλούς είναι αγαπητή η συγκεκριμένη ομάδα.

Έχω φροντίσει η συγκεκριμένη ανάρτηση να έρθει σε γνώση τόσο της διοίκησης του Παραλιμνίου όσο και του συνδέσμου των οργανωμένων οπαδών του. Ευελπιστώ ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και με τον Πανιώνιο.

Κάνω εγώ το προξενιό και ελπίζω οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές ( διοίκηση και φίλαθλοι) να κινηθούν και να υλοποιηθεί η αδελφοποίηση με το Παραλίμνι. Όσο κι αν ακούγεται ρομαντικό, ας πετύχουμε την ΕΝΩΣΗ έστω και ποδοσφαιρικά.

1o Παγκόσμιο συμπόσιο Πανιώνιου Ίντερνετ

Παρακαλώ πολύ όσους έχουν λάβει προσκλήσεις συμμετοχής στο 1ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Ανεξάρτητου Πανιώνιου Ίνερνετ και δεν έχουν απαντήσει ακόμη σχετικά με τη συμμετοχή τους ή μη, να το κάνουν το αργότερο σήμερα. Αύριο θα καταρτιστεί η τελική λίστα των συμμετεχόντων και θα γίνει η κράτηση. Να υπενθυμίσω ότι το θέμα του συμποσίου θα είναι :
Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 4-4-2 ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ.
Εννοείται ότι τα σχετικά συμπεράσματα του συμποσίου θα εξαχθούν μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Α.Ε.Κ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Το τμήμα Στίβου, στα πλαίσια της έναρξης της νέας προπονητικής περιόδου και προκειμένου να εγκαινιάσει το νέο ελαστικό τάπητα (ταρτάν), διοργανώνει αγώνες ανάδειξης ταλέντων, στις 28 Νοεμβρίου 2009, ημέρα Σάββατο και ώρα έναρξης 9:30 π.μ

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

• 9:30 π.μ. – 60μ (Αγόρια – Κορίτσια)
• 10:00 π.μ. – μήκος (Αγόρια – Κορίτσια)
• 10:30 π.μ. – 1000μ (Αγόρια – Κορίτσια)
• 11:00 π.μ. – σφαίρα (3 κιλά) (Αγόρια – Κορίτσια)
• 12:00 π.μ. – βραβεύσεις

Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής αγόρια και κoρίτσια Δημοτικών Σχολείων που έχουν γεννηθεί το έτος 1997 έως το έτος 2001. Οι πρώτοι έχουν δικαίωμα εγγραφής δωρεάν στις Ακαδημίες του τμήματος.
Εαν πιστεύεις ότι είσαι γρήγορος, έχεις αντοχή, πηδάς μακριά και είσαι δυνατός, έλα στην ημερίδα ανάδειξης ταλέντων στο Στάδιο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ. ΣΜΥΡΝΗΣ όπου αναδεικνύουμε τα μεγαλύτερα ταλέντα των Νοτίων Προαστείων.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μία ώρα πριν την έναρξη στη Γραμματεία των Αγώνων.
Για πληροφορίες τηλ επικοινωνίας 210 9328903 ώρες 18:00 – 21:00.

Χωρίς θέμα


Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, σαν σήμερα, κινδύνευσα να πεθάνω. Σώθηκα διότι από τύχη βρέθηκε δίπλα μου κάποιος συγγενής μου γιατρός και αντιμετώπισε έγκαιρα την κατάσταση.

Την ώρα εκείνη σκέφτηκα διάφορα πράγματα. Την μακαρίτισσα τη μάνα μου που έφυγε νωρίς και την στερηθήκαμε, χωρίς να καταφέρουμε να της ανταποδώσουμε τίποτα (και υπήρξαν σημαντικές χαρές και επιτυχίες από τη μέρα που έφυγε που θα ήθελα να ζήσει).

Θυμήθηκα επίσης ένα περιστατικό με τον γιό μου. Κάποτε τον έπιασα να έχει πάρει ένα τσιγάρο και να μιμείται ότι καπνίζει. Του έκανα παρατηρήσεις. Εκείνος μου απάντησε ότι δεν μπορώ να του δίνω συμβουλές για πράγματα που δεν τηρώ και ο ίδιος και ότι εφόσον έχω παιδιά θα έπρεπε να προσέχω την υγεία μου. Μεγάλη ήττα, αλλά ακόμη μεγαλύτερη αλήθεια.

Όλα αυτά οδήγησαν κάπου. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχω καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο. Ήταν εύκολο γιατί είχα ισχυρό κίνητρο και νοιώθω υπέροχα.

Όλοι οι καπνιστές θεωρούμε ότι το ελέγχουμε. Είναι ψέμα.

Ότι μπορούμε να το κόψουμε οποιαδήποτε στιγμή. Είναι ψέμα.

Πιστεύουμε ότι το κακό δεν θα έρθει σε εμάς. Είναι ψέμα.

Ότι ακόμη κι αν έρθει, αυτό θα συμβεί σε μεγάλη ηλικία. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα απ’ όλα.

Τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Δώστε μια ευκαιρία στα παιδιά σας και στον εαυτό σας. Τα παιδιά και η οικογένεια σας χρειάζονται και σας θέλουν κοντά στις χαρές και στις λύπες. Σίγουρα το θέλετε κι εσείς…

Κρίμα δεν είναι για ένα παλιοτσίγαρο να μην είσαι στα επόμενα γενέθλια των παιδιών σου, στη εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο και στην αποφοίτησή τους, στο γάμο τους ή στη γέννηση του εγγονιού σου;

Εύκολο είναι, αρκεί να έχεις κίνητρο. Και μεγαλύτερο κίνητρο από τα παιδιά απλά δεν υπάρχει…

Δεν το παίζω αντικαπνιστής (δεν είμαι), ούτε θεωρώ ότι το έχω ξεπεράσει ακόμη. Το παλεύω καθημερινά. Ήθελα όμως να μοιραστώ μαζί σας ότι νοιώθω υπέροχα.

Colgate


Διάβαζα σήμερα ότι ο προπονητής της Εθνικής Αλγερίας έθεσε ως προϋπόθεση συμμετοχής του Τζιμπουρ στο Μουντιάλ, την ένταξή του σε ομάδα μέχρι τις 15/12/2009 και τη συμμετοχή του στο Κόπα Άφρικα τον Γενάρη (21 ημέρες).

Τα περιθώρια για τον Ρεφίκ έχουν στενέψει και πρέπει να λάβει μια απόφαση εδώ και τώρα.

Ξέρω ότι ο χαρακτήρας του είναι περίεργος. Ξέρω ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Ξέρω ότι μπορεί να μην δέσει με την υπόλοιπη ομάδα. Ξέρω ότι ο συγκεκριμένος προπονητής πολύ δύσκολα θα τον φέρει σε λογαριασμό. Ξέρω ότι με το που θα τον αποκτήσουμε θα χρειαστεί να λείψει για σημαντικό διάστημα.

Ξέρω όμως και κάτι άλλο. Από την ημέρα που πληροφορήθηκα το ενδεχόμενο επιστροφής του τρομοκράτη, έχω διαρκώς ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Πρέπει να είναι κάποια ψυχοσωματική αντίδραση στην λογική. Νομίζω ότι έχω θέμα για τον Dr Rigas!!!

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

3459

Το παιγνίδι με τον Πανθρακικό ανήκει στο παρελθόν. Η ομάδα έπαιξε καλά από το 0-10 και από το 60-τέλος. Ενδιάμεσα δεν ήταν καλή όμως δεν είναι αυτή τη στιγμή αυτό το θέμα μου. Η ομάδα πέτυχε 5 κανονικά γκολ και μέτρησαν τα τρία που ήταν αρκετά για τη νίκη.

Το παιγνίδι λοιπόν με τον Πανθρακικό που είναι τελευταίος στη βαθμολογία και μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να αποσπάσει μια μόνο ισοπαλία με τον Άρη το παρακολούθησαν σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΠΑΕ 3459 άτομα ή σωστότερα τόσα ήταν τα εισιτήρια που διατέθηκαν. Από αυτά τα 1681 ήταν εισιτήρια διαρκείας. Στο γήπεδο βέβαια φαινόταν ότι ο κόσμος είναι περισσότερος αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πάντα. Οι τζαμπατζήδες είναι ένα φαινόμενο που πάντα εμφανιζόταν.

Στη συγκεκριμένη εποχή όμως δεν μπορώ να το καταλάβω. Σήμερα λοιπόν ο Πανιώνιος δείχνει σε όλους ότι έχει πια ξεφύγει από τη μιζέρια της εικοσαετίας 1977-1997. Στην ομάδα παίζουν παίκτες διεθνείς με σπουδαίες εθνικές ομάδες, κάποιοι δε όπως ο Ρεκόμπα διεκδικούν με αξιώσεις τον τίτλο ίσως του καλύτερου παίκτη που φόρεσε ποτέ την φανέλα του Πανιωνίου. Η ομάδα έχει βγεί τα τελευταία 8 χρόνια 4 φορές στην Ευρώπη με δύο προκρίσεις στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στην διοίκηση μετέχουν πρόσωπα με τα οποία μπορεί κάποιος να διαφωνήσει (και εγώ προσωπικά έχω διαφωνήσει πολλές φορές και πολύ έντονα ακόμη και με τον πρόεδρο κύριο Τσακίρη) έντονα αλλά δεν μπορεί να τους αρνηθεί κανείς ότι αγαπούν και πονούν την ομάδα και έχουν ένα όραμα γι αυτήν.

Γιατί τότε μόνο 3459 εισιτήρια; Ξέρω ότι ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τα εισιτήρια που θα είχαμε σε προηγούμενες χρονιές παίζοντας με τον τελευταίο. Ξέρω ότι ο κόσμος του Πανιωνίου και σε αυτό η συμμετοχή του Πανιώνιου διαδικτύου ήταν πολύ σημαντική, άρχισε να επανασυσπειρώνεται και να πλησιάζει ξανά στην ομάδα αγοράζοντας διαρκείας. Ξέρω ότι σε στιγμές οικονομικής κρίσης είναι πολύ δύσκολο να σηκωθεί κάποιος από τον καναπέ του όπου βλέπει δωρεάν ένα ποδοσφαιρικό παιγνίδι και να έρθει στο γήπεδο. Ξέρω όμως ότι αυτή η επανασυσπείρωση δεν είναι αρκετή. Χτες μιλούσα με τον δικηγόρο του κυρίου Τσακίρη για ένα θέμα σε σχέση με τις μετοχές μου στην ΠΑΕ και κατάλαβα για ακόμα μια φορά πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι ο μικρός αριθμός των εισιτηρίων. Όταν η ΠΑΕ προσπαθεί να διαπραγματευτεί ένα νέο διαφημιστικό συμβόλαιο ο διαφημιζόμενος δεν ενδιαφέρεται σχεδόν για τίποτα άλλο παρά για τον μέσο όρο των εισιτηρίων. Πόσοι έρχονται στο γήπεδο ρωτάει και είναι λογικό. Πληρώνει για διαφήμιση και θέλει να ξέρει σε πόσους απευθύνεται η καμπάνια του. Η αύξηση των εσόδων από τις διαφημίσεις αλλά και τα άλλα έσοδα που θα έρθουν στην ΠΑΕ σαν επακόλουθο της αύξησης του μέσου όρου των εισιτηρίων μπορεί μεθαύριο να μας γλυτώσει από το πούλημα ενός παίκτη. Ξέρω ότι κάποιοι δικοί μας ξαναγύρισαν στο γήπεδο, διάβασα εδώ ότι ακόμα και τώρα κάποιος αγόρασε διαρκείας όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Το γήπεδο μας έχει 11000 θέσεις, υπάρχει πολύς χώρος που μπορεί και πρέπει σιγά σιγά να γεμίσει.

Δεν νοείται φίλαθλος που λέει πως αγαπάει τον Πανιώνιο να μην παρακολουθεί αυτή την εποχή κάποια παιγνίδια ζωντανά την χρονιά. Η μόνη δύναμη που έχει η ομάδα είμαστε εμείς. Εμείς μπορούμε να εμπνεύσουμε ή να απογοητεύσουμε τους παίκτες, εμείς μπορούμε να εμπνεύσουμε ή να απογοητεύσουμε την διοίκηση. Εμείς μόνο μπορούμε να προστατεύσουμε το σύλλογο. Ζητάμε μεταγραφές γιατί βλέπουμε κενά στην ομάδα. Καλά κάνουμε και το ζητάμε αλλά και η διοίκηση ζητάει από μας και έχει δίκιο να είμαστε στο γήπεδο. Οι Πανιώνιοι του καφενείου και του καναπέ δεν προσφέρουν τίποτα. Θεωρώ απόλυτα σωστή και λογική την πρόταση των μπλόγκς για κυκλοφορία εισιτηρίου διαρκείας Β γύρου. Διάβασα ότι ο Μπερλουσκόνι το εφάρμοσε στην Μίλαν. Είναι απόλυτα λογικό και θα πρέπει και η δική μας διοίκηση να το εφαρμόσει. Μέσα στα Χριστούγεννα όπου όλοι όσοι πουλάνε κάτι διεκδικούν ένα μέρος από τον 13ο μισθό δεν καταλαβαίνω γιατί να μην το κάνει και η ΠΑΕ. Ξέρω ότι κάποιοι παραμύθιαζαν κάποιους για τους δεκάδες χιλιάδες Πανιώνιους που γέμιζαν κάποτε το γήπεδο. Δυστυχώς όμως σήμερα δεν έχουμε πια αυτό το δυναμικό φιλάθλων. Αλλά δεν είμαστε μόνο 3459. Ο δικηγόρος του κυρίου Τσακίρη με ρώτησε χτες και δεν ήξερα τι να του απαντήσω. Αυτοί οι 7000 που ήρθαν να δουν τα τριτο-δεύτερα της Μπορντώ γιατί δεν έρχονται στο γήπεδο τώρα με τους παίκτες που έχει η ομάδα. Αυτό είναι νομίζω το στοίχημα μας γενικά. Σε πρώτη φάση να προσεγγίσουμε αυτούς που ήρθαν με την Μπορντώ, με τη Γαλατά, με τη Σοσώ και να τους φέρουμε στο γήπεδο. Οι 3459 είναι οι μισοί. Για κάθε έναν από τους 3459 που ήταν στον προχτεσινό αγώνα υπήρχε και ένας που ενώ ήταν στο γήπεδο στα ευρωπαϊκά ματς προχτές ήταν αραχτός στον καναπέ του. Καιρός να σηκωθεί.

Β. Καράβολας

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Πανιώνιος – Σκάουτιγκ και διεθνείς σχέσεις

Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που φημίζεται για τα ταλέντα που έχει αναδείξει, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ. Πολλοί από τους περίφημους αυτούς παίκτες προήλθαν από τις ακαδημίες της ομάδας, άλλοι τόσοι όμως προήλθαν από ομάδες μικρών κατηγοριών.

Οι μεγάλες ομάδες στο παρελθόν δεν διέθεταν σπουδαίες ακαδημίες. Δεν είχαν την ανάγκη αυτή διότι διαθέτοντας την οικονομική ευρωστία είχαν τη δυνατότητα να αποκτούν οποιονδήποτε παίκτη (έναντι μάλιστα πινακίου φακής ή ακόμη και χωρίς άμεσα οικονομικά ανταλλάγματα – για ένα διορισμό στον Ο.Τ.Ε, για ένα σάμαλι κ.λ.π – έχουμε ακούσει πολλά) από τις ομάδες που διέθεταν τμήματα υποδομών, όπως ο Απόλλων, ο Εθνικός και ασφαλώς ο Πανιώνιος. Συνέπεια αυτών; Δεν μπόρεσε να γεφυρωθεί το ποιοτικό μας φράγμα γιατί μόλις αναδεικνύαμε κάποιον παίκτη τον χάναμε άμεσα…

Στις μέρες μας οι μεγάλες ομάδες όχι μόνο διαθέτουν οργανωμένο δίκτυο σκάουτιγκ στις μικρές κατηγορίες αλλά και οργανωμένα τμήματα υποδομών και μάλιστα σε βαθμό υπερβολής, αλλά έχουν την δυνατότητα να απορροφούν οποιονδήποτε ταλαντούχο πιτσιρικά τους γυαλίσει.

Πλέον στο παιχνίδι των Ακαδημιών, πέρα από τις γνωστές ποδοσφαιρικές ομάδες, έχουν μπει και οι ακαδημίες 5 Χ 5 οι οποίες έχουν καταφέρει να αποσπάσουν ένα σημαντικό κομμάτι των διαθέσιμων ταλέντων. Οι ακαδημίες αυτές , από τη στιγμή που δεν διαθέτουν ανδρικά τμήματα και ακριβώς επειδή δεν συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα προτιμούν να διαθέτουν τους ταλαντούχους παίκτες στις μεγάλες ομάδες.

Έτσι η δεξαμενή από την οποία ομάδες σαν τον Πανιώνιο αντλούσαν ταλέντα πέραν των Ακαδημιών τους έχει αρχίσει να στερεύει.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Στην Ελλάδα δεν δίνουμε ευκαιρίες στους νεαρούς Έλληνες παίκτες. Για πολλούς λόγους προτιμούμε τους φθηνούς παίκτες από το εξωτερικό.

Ακόμη κι έτσι έχει ο Πανιώνιος πρόσβαση σε τέτοιες μεταγραφές; Μπορούμε να αποκτήσουμε φθηνούς κοινοτικούς ή ξένους παίκτες οι οποίοι να μπορούν να αποδώσουν άμεσα; Όχι.

Μπορεί ο σκόυτερ να κάνει ικανοποιητική δουλειά μέσα σε ένα ταξίδι ή με μόνη την παρακολούθηση dvd; Ούτε.

Νομίζω ότι η συνεργασία με τν Εσπανιόλ ήταν σε κάποιο βαθμό λανθασμένη. Σίγουρα ενισχύθηκε το κύρος της ομάδας και αποκτήθηκε ένας ταλαντούχος παίκτης όπως ο Σίτο Ριέρα. Από εκεί και πέρα αποδείχθηκε ότι η Εσπανιόλ ήταν διατεθειμένη να μας δανείσει παίκτες απλά και μόνο για να αποκτήσουν κάποιες ευκαιρίες για αγωνιστική δράση. Όχι όμως και παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά ή να κάνουν τη διαφορά. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τον ταλαντούχο Ισραηλινό που λέγεται ότι ζητήσαμε…

Μια τέτοια συνεργασία ίσως και να μας συμφέρει οικονομικά, μακροπρόθεσμα όμως μπορεί και να μας ζημιώνει, διότι οι συγκεκριμένοι δανεικοί παίκτες δεν έχουν ιδιαίτερο κίνητρο να αγωνιστούν, ιδίως όταν η επιστροφή τους ή η ένταξή τους στην πρώτη ομάδα της Εσπανιόλ δεν είναι εξασφαλισμένη κι εμείς παράλληλα χάνουμε την ευκαιρία να καθιερώσουμε στη θέση τους κάποιους Έλληνες ταλαντούχους παίκτες.

Γιατί μια ομάδα σαν την Εσπανιόλ δέχθηκε να συνεργαστεί μαζί μας; Είναι προφανές. Θέλησε να ανοίξει με το μικρότερο κόστος μια πόρτα προς ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα και να έχει τον πρώτο λόγο (χωρίς σπουδαίες δεσμεύσεις) στα όποια ταλέντα μπορούσαν να της υποδειχθούν, τα οποία, δεδομένης της διαφοράς των οικονομικών μεγεθών, θα μπορούσε να αποκτήσει φθηνά.

Αυτοί λοιπόν είναι πιο έξυπνοι; Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο;

Για πολλά χρόνια το Ελληνικό πρωτάθλημα τροφοδοτήθηκε και στηρίχθηκε από παίκτες της Βαλκανικής. Βούλγαροι, Γιουγκοσλάβοι, Ρουμάνοι και σε κάποιες περιπτώσεις Τούρκοι και Κύπριοι προσέφεραν σπουδαίες υπηρεσίες. Σημαντικό ότι για όλους αυτούς, που μαθαίνουν τα βασικά του ποδοσφαίρου από την παιδική τους ηλικία, το Ελληνικό πρωτάθλημα και ομάδες όπως ο Πανιώνιος αποτελούσαν μια τεράστια επαγγελματική ευκαιρία.

Με δεδομένα τα προβλήματα που προανέφερα ως προς την εύρεση Ελλήνων παικτών, ο Πανιώνιος οφείλει να αναπτύξει συνεργασίες και αδελφοποιήσεις με ομάδες της Βαλκανικής και της ευρύτερης Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αν είναι δυνατόν να δημιουργήσει Ακαδημίες ή έστω να δώσει το brand name σε Ακαδημίες του εξωτερικού κατά τα πρότυπα των μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων. Ακούγεται παράδοξο; Αφού το κάνουν οι κορυφαίες Ευρωπαϊκές ομάδες, σίγουρα δεν είναι…

Ο Πανιώνιος πρέπει αποκτήσει πρόσβαση σε φθηνούς ξένους παίκτες που θα βλέπουν τον Πανιώνιο ως τεράστιο άλμα στην καριέρα τους. Αυτοί οι παίκτες θα έχουν και τεράστια μεταπωλητική αξία. Πρέπει εν ολίγοις να γίνουμε Εσπανιόλ στη θέση της Εσπανιόλ. Η συνεργασία με αυτές τις ομάδες και η παρουσία παικτών από την Βαλκανική μπορεί να έχει και άλλα οφέλη. Μπορεί να προσελκύσει θεατές και αθλούμενους από τις χώρες αυτές. Γιατί είναι σίγουρο ότι ο Αλβανός, ο Βούλγαρος και ο Σέρβος μετανάστης και αντίστοιχα τα παιδιά τους θα έχουν ως πρότυπο και θα παρακολουθούν τους ομοεθνείς τους, άρα και την ομάδα τους. Μήπως δεν θέλουμε τους μετανάστες; Μα όλοι οι Μικρασιάτες, είμαστε εξαναγκασμένοι μετανάστες…

Εννοείται βέβαια ότι δεν προτείνω τον αφελληνισμό του Πανιωνίου ή την μη ανάδειξη Ελλήνων παικτών, αλλά ουσιαστικά την προσεκτική επιλογή ξένων παικτών από οικίες αγορές και την επαγγελματική οργάνωση του τμήματος σκάουτιγκ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτήσω ένα κείμενο το οποίο θα προτείνει μια συγκεκριμένη αδελφοποίηση – συνεργασία, η οποία θεωρώ ότι θα μπορέσει να μας ανοίξει τον δρόμο σε μια φιλόξενη και παρθένα ποδοσφαιρική αγορά την οποία έχουμε παραμελήσει, ενώ θα μπορεί να δημιουργήσει και αρκετές επιχειρηματικές συνεργασίες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τόσο τον Jon όσο και τον Vassili K για τις ιδέες που μου έδωσαν. Είναι πάντα μεγάλη ευχαρίστηση να κουβεντιάζω μαζί τους.

Αλλάχ ουάκμπαρ!!!


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας Goal, το οποίο επικαλείται δημοσιογραφικές πληροφορίες, επίκειται η επιστροφή του Ρεφίκ Τζιμπούρ στον Πανιώνιο, υπό την μορφή εξάμηνου δανεισμού, μέχρι δηλαδή το καλοκαίρι του 2010. Ο Ρεφίκ λέγεται ότι έχει ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο επιστροφής του, καθώς η αγωνιστική απραξία στην οποία βρίσκεται μπορεί να βλάψει τα σχέδιά του για συμμετοχή στο μουντιάλ με την ομάδα της Αλγερίας.

Το ίδιο δημοσίευμα επιμένει για το ενδεχόμενο μεταγραφής του τερματοφύλακα της Ζενίτ Καμίλ Τσοντοφάλσκι και αναφέρει ενδιαφέρον για τον μη κοινοτικό σέντερ μπακ Εντιν Τσότσαλιτς.

Είναι βέβαιο ότι το παραπάνω δημοσίευμα στέκει τουλάχιστον ως σενάριο. Ο Ρεφίκ θα ήθελε να αγωνιστεί για λίγους μήνες σε φιλικό περιβάλλον, να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να διεκδικήσει και πάλι τη συμμετοχή στην Εθνική ομάδα της Αλγερίας. Όσοι ξέρουν τον Ρεφίκ γνωρίζουν καλά ότι η Εθνική ομάδα της χώρας του αποτελεί βασικότατη προτεραιότητά του επειδή είναι και πιστός μουσουλμάνος αλλά και πατριώτης. Από την άλλη είναι εξίσου βέβαιο ότι με δεδομένη την ανυπαρξία σοβαρής πρότασης πώλησής του, η Α.Ε.Κ θα σκέφτονταν σοβαρά το ενδεχόμενο δανεισμού του για ένα διάστημα για να αποφύγει κάποια σημαντικά έξοδα. Βέβαια τα πράγματα θα ήταν ίσως διαφορετικά αν άλλαζε προπονητή…

Αν δεχθούμε το δημοσίευμα αυτό ως αληθινό, τότε πρέπει να σκεφτούμε ορισμένα πράγματα. Δεν υπάρχει Πανιώνιος που να μην ήθελε τον Ρεφίκ στην ομάδα. Η συμβολή του ήταν τεράστια, αλλά είναι βέβαιο ότι και η «τρέλα» του μας πάει. Χωράει όμως στην ομάδα τη δεδομένη στιγμή; Μπορεί να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους παίκτες και τον προπονητή; Κι αν έχουμε αμφιβολίες για όλα αυτά, μήπως δεν αξίζει να το ρισκάρουμε εφόσον μιλάμε για δανεισμό έξι μηνών; Από την άλλη πλευρά, αν δεν τον αποκτήσουμε έστω και με αυτό τον τρόπο, μπορεί η Α.Ε.Κ να καταβάλει τις προσεχείς δόσεις; Ή δεν θα έχουμε ούτε τα χρήματα, ούτε τον παίκτη; Μήπως ο εξάμηνος δανεισμός του σε συνδυασμό με την συμμετοχή του

στο Μουντιάλ, βοηθούσε στο να πάρει μια καλή μεταγραφή και συνεπώς θα κατάφερνε η ομάδα μας να εξοφληθεί από την Α.Ε.Κ;

Ο Τζιμπούρ είναι ένας απρόβλεπτος παίκτης. Ένας απρόβλεπτος άνθρωπος. Προσωπικά θα έπαιρνα το ρίσκο. Και αυτό γιατί είμαι βέβαιος ότι έχοντας το κίνητρο της συμμετοχής του στο Μουντιάλ αλλά και της μεταγραφής του σε ομάδα του εξωτερικού θα προσπαθούσε πάρα πολύ. Προσωπικά θα θεωρούσα σωστό να αποκτηθεί με τη μορφή μεταγραφής και όχι δανεισμού για να μπορέσουμε να καρπωθούμε όλα τα οφέλη. Πως θα τον δαμάσει ο Φερέρα; Πως θα χωρέσει στο σχήμα; Πως θα παίξει η ομάδα με τόσους επιθετικούς; Δεν το γνωρίζω. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι οι προπονήσεις της ομάδας θα αποκτήσουν τεράστιο ενδιαφέρον και σίγουρα ο καθένας θα πρέπει να ματώσει για να πάρει τη φανέλα του βασικού. Αυτό προσωπικά μου αρκεί.

Μου κάνει εντύπωση πάντως που κανείς δεν αναφέρεται σε ενδιαφέρον της

ομάδας για δημιουργικό χάφ, καθώς είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε έναν παίκτη που να ξέρει να κρατά τη μπάλα στο κέντρο και να μοιράζει παιχνίδι. Με έναν παίκτη επιπέδου Ντάριο Φερνάντεζ θα μπορούσαμε να κάναμε θαύματα…Αλήθεια; Τι πρόκειται να γίνει με τον Αλβάρο;

Για τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις: Στο βαθμό που μου επιτρέπει η έρευνα που έχω κάνει, θεωρώ ότι ο Τσοντοφάλσκι είναι καλή περίπτωση. Προσωπικά προτιμώ για διάφορους λόγους τον Μπλάζιτς. Για τον Τσότσαλιτς δεν έχω ιδέα.

Αυτό που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είναι οι αποδεσμεύσεις του χειμώνα. Γιατί ωραία τα λέμε για τις μεταγραφές τόσων παικτών, αλλά δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου με αυτούς που πρέπει ή που θα αναγκαστούμε να αποδεσμεύσουμε…Ποιοι και πόσοι είναι; Πόσο μεγάλα ή μικρά ονόματα;

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Πανιώνιος 3 (;;;) Πανθρακικός 1

Το σημερινό παιχνίδι είχε κάτι από Ανατολή,τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Ράθυμη διάθεση, βόλεμα μετά το πρώτο γκολ του Εστογιανώφ και ένα βαρύ μενού με πολλά μπαχαρικά, το οποίο κυριολεκτικά κοίμισε και έκατσε βαρύ στο στομάχι των θεατών και παραλίγο και στης ομάδας…

Μετά την ισοφάριση του Πανθρακικού με το γκολ φωτοβολίδα, όλοι μας θυμηθήκαμε τους φίλους που φοβόντουσαν το παιχνίδι. Ο λόγος ήταν απλός. Η ομάδα μας δεν μπορούσε να ελέγξει το κέντρο με αποτέλεσμα η μπάλα να ανεβοκατεβαίνει πολλές φορές άσκοπα. Είδαμε τρεξίματα, είδαμε κάποιους καλούς συνδυασμούς και κάποια φοβερά μαγικά του Εστογιανώφ, αλλά όσο παρέμενε το 1-1 και ο Πανιώνιος δεν απειλούσε ουσιαστικά την εστία του Ρόκα, όλα φαίνονταν ανούσια.

Η λύτρωση ήρθε στο τέλος με τα γκολ των Όμο και Ριέρα.

Τελικά πόσο ήρθε ή πόσο έπρεπε να έρθει το παιχνίδι; Επισήμως ο Πανιώνιος πέτυχε τρία γκολ. Του ακυρώθηκαν άλλα τόσα, προσωπικά όμως πιστεύω ότι τουλάχιστον το ένα από αυτά ήταν έγκυρο.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, αλλά πολύ περισσότερο ο επόπτης, έκαναν ό,τι μπορούσαν καλύτερο για να έρθει το ματσάκι Χ. Τελικά δεν τους κάναμε τη χάρη και πλέον αγναντεύουμε από την πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Μετά από τόσες καλές εμφανίσεις αλλά και τόσους βαθμούς που έχουμε συλλέξει, δικαιούμαστε να βλέπουμε με αισιοδοξία το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

Και γιατί όχι να ελπίζουμε για ένα διπλό στο Χαριλάου

Υ.γ
όλοι χαρήκαμε με την επιστροφή του Εστογιανώφ, με το πρώτο του φετινό τέρμα και πολύ περισσότερο με την βράβευσή του από την Pepsi.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Στα πλαίσια της ενδέκατης αγωνιστικής ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει σε εντός έδρας παιχνίδι τον ουραγό Πανθρακικό. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στις 16:45, δηλαδή αργότερα από την ώρα που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Το παιχνίδι είναι σημαντικό για πολλούς λόγους. Η ομάδα μας θέλει να συνεχίσει το καταπληκτικό σερί της και να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς που θα την οδηγήσουν ακόμη υψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Αντίστοιχα ο Πανθρακικός ψάχνει το φιλί της ζωής για να κρατηθεί στην κατηγορία. Μεγάλη ημέρα για τον προπονητή της ομάδας μας αλλά και για τον Σίτο Ριέρα, καθώς πρόκειται να αντιμετωπίσουν την παλιά τους ομάδα.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πούμε ότι η παρουσία όλων μας είναι επιβεβλημένη καθώς και το παιχνίδι προμηνύεται ενδιαφέρον, αλλά επιπλέον έχουμε πάρα πολύ καιρό να απολαύσουμε από κοντά την ομαδάρα μας. Θεωρώ ότι έχουμε όλοι χρέος να συρρεύσουμε στο γήπεδο κι να αποθεώσουμε την ομάδα για τις χαρές που μας έχει χαρίσει τον τελευταίο καιρό.

Ελπίζω να δούμε ωραίο παιχνίδι και μάλιστα σε φίλαθλο πνεύμα. Θα χειροκροτήσουμε τον αντίπαλο, θα καλωσορίσουμε τους φίλους που θα ταξιδέψουν από την Κομοτηνή και θα τους επιφυλάξουμε την καλύτερη φιλοξενία. Εφόσον βέβαια δεν έχουν σκοπό να κερδίσουν.

Διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρατεύσουμε τις χειρότερες ΚΑΤΑΡΕΣ και τα πιο σκοτεινά ξόρκια. Φίλοι μας Θράκες. Μην παίζετε μαζί μας. Κάποια πράγματα είναι πάνω από τις δυνάμεις σας. Θα αντιμετωπίσετε πλάσματα της κόλασης που δεν χωρά η πιο αρρωστημένη φαντασία. Γύρω από το γήπεδο θα στηθεί ένας χορός δαιμονικών δυνάμεων. Μια πύλη της κολάσεως. Οι πιο σκοτεινοί μάγοι, χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές έχουν διαρκείας στην ομάδα μας. Είναι τέτοια η έκταση του φαινομένου που σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε και ειδική τιμή μειωμένου εισιτηρίου για τα κολασμένα αδέλφια μας (ε ρε τι άλλο πρέπει να κάνει ο Μόγκριτς γι' αυτή την ομάδα!!!)… Κουκλάκια βουντού, πεντάλφες, σολομωνική τσέπης και απίστευτα ξόρκια θα εκτοξευθούν εναντίον σας. Τι είναι η β’ εθνική μπροστά στα τάγματα του σκότους; Παιδική χαρά…

Το σύνθημά μας: "φέτος όλοι Πανιωνάρα όλοι διαρκείας" ήταν μια επίκληση προς τους Andromalius,Amduscias,Abaddon,Allocen,Asmoday,Armaros,Andras,Astaroth,Azael,Baal,Belial,Bifrons,Belphegor,Dantanian και Eligor (http://mystikos-planitis.blogspot.com/2009/11/blog-post_8547.html). Γιατί στον Πανιώνιο τίποτα δεν γίνεται τυχαία, όσο χαζό κι αν ακούγεται...

Αν κάποια στιγμή ακούσετε ουρλιαχτά και κλάματα να ξέρετε ότι είναι οι ψυχές των αντιπάλων μας που τριγυρνούν στο γήπεδο αποχωρισμένες από τα σώματα τους, που χτίστηκαν στα θεμέλια και στους τοίχους του σταδίου της Νέας Σμύρνης. Οι ψυχές όσων τόλμησαν να διεκδικήσουν από την ομάδα μας ό,τι δεν τους άνηκε.

Αν κάποια στιγμή νοιώσετε ανεξήγητο φόβο και πανικό, αν για κάποιο λόγο νοιώσετε το αίμα να παγώνει στις φλέβες σας και έχετε την εντύπωση ότι ένα ζευγάρι μάτια σας παρακολουθούν, πιστέψτε το. Δεν είναι της φαντασίας σας.Είναι αλήθεια!!! Την ώρα που θα τελειώνει το παιχνίδι, ο ήλιος θα έχει δύσει. Τότε αρχίζει η δική μας ώρα. Katsoula's boys

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Μπράβο Βασίλη!!!

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα στον προηγούμενο Πανιώνιο Κόσμο το παρθενικό άρθρο του Βασίλη Καράβολα.

Ο Βασίλης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς κατ’ επανάληψη έχει τιμήσει το blog μου με τα εξαιρετικά του άρθρα.

Βασίλη καλή αρχή. Έχεις τις ευχές όλων μας για καλή επιτυχία. Περιμένουμε να είσαι αυθεντικός, δίκαιος, όπου χρειάζεται οξύς και σίγουρα σωστός στις κρίσεις και στις απόψεις σου. Εν ολίγοις να παραμείνεις αυτός που είσαι.

Σίγουρα αποτελείς έναν πρόσθετο καλό λόγο για την αγορά του Πανιώνιου Κόσμου, ο οποίος είναι γεγονός ότι βελτιώνεται συνεχώς.

Υ.γ

Προς όποιον επέλεξε τον Βασίλη: Σοφή κίνηση!!!

Τζαβέλλας – Εθνική - Ρεχάγκελ και Κούμο

Αν και δεν κατάφερε να κάνει την παρθενική του εμφάνιση με την Εθνική, η παρουσία του Γιώργου Τζαβέλλα, έστω και στον πάγκο, συνοδεύτηκε από την εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Ουκρανία και την πανηγυρική πρόκριση στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Η κλήση του στην Εθνική στη δεδομένη χρονική στιγμή αποτελεί μια τεράστια επαγγελματική ευκαιρία. Θα είναι απίστευτα μεγάλη τιμή και για τον Γιώργο και για τον σύλλογο η κλήση του στην Εθνική ομάδα που θα εμφανιστεί στο Μουντιάλ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να εργαστεί σκληρά και να συνεχίσει τις πολύ καλές εμφανίσεις. Το μέλλον του Γιώργου περνά από τα πόδια του και από την προσπάθειά του χωρίς να χρειάζεται να περιμένει ομάδες που αναμένουν ως σωτήρες πλούσιους θείους από το Σικάγο. Όλα θα έρθουν αρκεί να το θέλει πραγματικά.

Για άλλη μία φορά η επίσημη Σταχτοπούτα μας έκανε περήφανους. Ναι παίζει βαρετό ποδόσφαιρο. Πράγματι διαθέτει κάποιους παίκτες που αποτελούν ποδοσφαιρικά απολιθώματα. Όμως όταν όλοι αυτοί αποφασίζουν να υποτάξουν το εγώ τους και να γίνουν ομάδα έρχονται τα αποτελέσματα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους.

Ο Ότο Ρεχάγκελ μπορεί να μην είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου. Μπορεί να διαθέτει μειονεκτήματα όπως η ισχυρογνωμοσύνη και το πείσμα. Όμως είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Πάντα πίσω από τις ενέργειές του υπήρχε ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο και ένας ακόμη πιο συγκεκριμένος στόχος. Είναι πολύ εύκολο να τον κατηγορήσεις, αλλά ακόμη πιο εύκολο να σε εκθέσει στο τέλος. Τελευταίο θύμα του ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος αλλά και μια ολόκληρη σειρά δημοσιογράφων που δεν λένε να καταλάβουν ότι ο Ρεχάγκελ πέρα και πάνω απ’ όλα είναι μια πονηρή αλεπού. Χθες έγινε προφανές για πιο λόγο παρέταξε την ομάδα στο Ολυμπιακό στάδιο με αποκλειστικό σκοπό το μηδέν στην άμυνα. Και είχε δίκιο, και ήταν σωστός και μπράβο του…Δεν ξέρω ποια θα είναι η πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ. Φαντάζομαι ότι δεν θα είναι καλή. Όπως δεν ήταν καλή και στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ανεξάρτητα απ’ αυτό δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε τη συνδρομή αυτού του ανθρώπου ο οποίος μας έχει οδηγήσει σε δύο ευρωπαϊκά, στην κατάκτηση του ενός, σε ένα κύπελλο συνομοσπονδιών και σε ένα μουντιάλ, όταν μάλιστα διαθέτει μια ομάδα με παίκτες πολύ συγκεκριμένων δυνατοτήτων, που προέρχονται από ένα υπανάπτυκτο πρωτάθλημα το οποίο δίνει ευκαιρίες στον κάθε τυχαίο αλλοδαπό, αλλά όχι στα δικά μας παιδιά. Ε αυτό είναι πράγματι άθλος για τον Ρεχακλή…Νομίζω ότι σε αυτό το Μουντιάλ πρέπει να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Όχι υποχρεωτικά τα παιδιά του 2004 ή τα παιδιά που έφεραν την πρόκριση. Απλά την καλύτερη δυνατή ομάδα. Υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες που έχουν θέση. Ο Τζόρβας, ο Σηφάκης, ο Νίνης, ο Μήτρογλου, αλλά και οι δικοί μας Μανιάτης και Τζαβέλλας μπορούν να αποτελέσουν στελέχη της ομάδας αυτής. Μια που η ομάδα αυτή θα εκπροσωπήσει τον Ελληνισμό και μάλιστα σε μια γωνιά του κόσμου όπου υπάρχουν αρκετοί συμπατριώτες μας, ας φροντίσουμε να τους κάνουμε περήφανους και να στείλουμε τους καλύτερους.

Αγαπητέ Κούμο. Μακάρι όλοι οι παίκτες να είχαν το δικό σου πείσμα, τη δική σου θέληση και την δική σου αγωνιστικότητα. Σου εύχομαι ολόψυχα να πετύχεις τους στόχους σου με την ομάδα μας. Σου/Μας αξίζει ένας τίτλος. Ακόμη όμως κι αν δεν έρθει, θα θέλαμε να ξέρετε ότι θα σας στηρίζουμε εφόσον βλέπουμε την έντονη προσπάθειά σας και το πνεύμα νικητή που εσύ τουλάχιστον διαθέτεις και με το παραπάνω

Ίωνες - Γιατροί χωρίς σύνορα


ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΩΝΕΣ 1890 ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ.Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009.Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΑΞΙΑΣ 2 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ(ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:19:00 - 21:00) ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΡΑ 5 ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΚΑΙ ΑΕΚ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ(ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ) ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ!!!

Φαντάζομαι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η απόφαση να μη "κυνηγήσεις" την καριέρα του γιατρού στην Ελλάδα, όπου πιθανότατα θα έχεις και επαγγελματική καταξίωση και οικονομικά οφέλη και να στραφείς στην ουσία της επιστήμης σου δηλαδή στην αγάπη και βοήθεια του συνανθρώπου, χωρίς μάλιστα την αξίωση αμοιβής, όπου κι αν βρίσκεται ο συνάνθρωπος που έχει την ανάγκη σου.
Στηρίζουμε όλοι την πρωτοβουλία τω "Ιώνων" και των "Γιατρών Χωρίς Σύνορα". Αυτή τη φορά, πριν πάμε στο γήπεδο ας μην αφήσουμε τα κέρματα στο σπίτι. Ας τα πάρουμε μαζί μας και ας ενισχύσουμε το έργο αυτό. Θα πρότεινα επίσης, όσα χρήματα κατασχεθούν από την αστυνομία κατά την είσοδο στον αγώνα να ενισχύσουν τον σκοπό αυτό ή να τον ενισχύουν σε μόνιμη βάση. Φαντάζομαι ότι την πρωτοβουλία αυτή θα έπρεπε να την υποστηρίξει η ίδια η ομάδα.
Εξαιρετική η πρωτοβουλία των Ιώνων, την στηρίζουμε όλοι και πιστεύω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε την περίφημη Πανιώνια διαφορετικότητά μας.

υ.γ
μιά έκκληση και προς τους άλλους οργανωμένους.
Παιδιά ξέρουμε ότι αγαπάτε και στηρίζετε την ομάδα. Όμως πολλές φορές, ίσως και από νεανικό ενθουσιασμό, έχετε ξεφύγει σε συμπεριφορές που στοίχισαν στην ομάδα τουλάχιστον οικονομικά. Στηρίξτε κι εσείς την προσπάθεια των Ιώνων.Αυτή τη φορά ας μη γίνει απολύτως τίποτα. Ούτε υβριστικά συνθήματα, ούτε ρίψη αντικειμένων.Τίποτα απολύτως. Και η Π.Α.Ε Πανιώνιος ας καταβάλει στους Γιατρούς Χωρίς σύνορα το ποσό που θα πλήρωνε σε περίπτωση επιβολής χρηματικού προστίμου στην ομάδα.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ TOP MODEL!!! ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙ!!!


Ανάμεσα σε μια εξέδρα αγχωμένων, κακομούτσουνων και νευρικών Πανιώνιων, υπάρχει εδώ και χρόνια μια πανέμορφη κοπέλα που λαμπρύνει (κυριολεκτικά) με την παρουσία της τα Κυριακάτικα απογεύματα μας. Το δικό μας top Πανιώνιο model. Η Άννα Μπαξεβάνη.

Η Άννα Μπαξεβάνη έγινε ευρύτερα γνωστή από τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό παιχνίδι του Mega «Η εκδίκηση της ξανθιάς», στο οποίο κατάφερε να ξεχωρίσει και να κλέψει τις καρδιές μας, δίνοντας την λάθος απάντηση για τους άλλους αλλά την σωστή για ‘μας (http://www.youtube.com/watch?v=YsSQ6wCGPxI). Θα την κατηγορήσει κανείς που ήξερε μόνο τους Πάνθηρες; NO WAY.

Έχω τη χαρά να φιλοξενώ σήμερα μια μίνι συνέντευξη της στην οποία μας μιλάει για τη ζωή της, τη Νέα Σμύρνη, τα σχέδιά της και την μεγάλη της αγάπη. Την ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ. Αυτό είναι το δώρο του μπλογκ για τα 100.000 χτυπήματα.

Θα ήθελες να μας πεις μερικά πράγματα για εσένα; Γεννήθηκες και μεγάλωσες στη Ν. Σμύρνη; Σε ποιο σχολείο πήγαινες;

Είμαι γέννημα θρέμμα Νεοσμυρνιώτισσα! Πήγαινα στο 5ο Δημοτικό, στο 5ο Γυμνάσιο και στο 5ο Λύκειο.

Εργάζεσαι ως μοντέλο;

Ναι . Μου αρέσει να κάνω κάποιες επιλεκτικές δουλειές για να βγάζω το χαρτζιλίκι μου παράλληλα με τις σπουδές μου.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια – οι σπουδές σου;

Σπουδάζω Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο , αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι η υποκριτική . Παρακολουθώ μαθήματα εντατικά εδώ και ένα χρόνο σε δραματική σχολή και σκοπεύω να ασχοληθώ επαγγελματικά με την ηθοποιία.

Ποια είναι η σχέση σου με την ομάδα; Είσαι μόνο φίλαθλος ή έχεις αθληθεί και στον Πανιώνιο;

Λατρεύω τον Πανιώνιο από μικρή ηλικία. Εκτός από φανατική οπαδός, παρακολουθούσα και μαθήματα βόλλεϋ .

Πότε ξεκίνησες να πηγαίνεις στο γήπεδο;

Στα 14 !!!!

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για μια κοπέλα και μάλιστα τόσο όμορφη να παρακολουθεί έναν αγώνα ποδοσφαίρου; Θέλω να πω, το γήπεδο είναι ένας φιλόξενος χώρος για μια κοπέλα; Τι προβλήματα έχεις τυχόν αντιμετωπίσει;

Δεν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα . Οι οπαδοί παρακολουθούν αφοσιωμένοι τον αγώνα και ακόμα και στο φλερτ είναι ευγενικοί. Εξάλλου, έχουμε ένα κοινό , μας συνδέει η ίδια αγάπη για τον Πανιώνιο.

Παρακολουθείς καθόλου τα Πανιώνια μπλογκ ή γενικά αθλητικά site; Ποια είναι η γνώμη σου;

Ναι τα παρακολουθώ και τα βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Μου αρέσει να διαβάζω τα σχόλια τα οποία πολλές φορές είναι ιδιαίτερα χιουμοριστικά, τις αναλύσεις και επίσης να βλέπω φωτογραφίες και βίντεο από τους αγώνες.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης και γιατί;

Ο Αλβάρο Ρεκόμπα επειδή είναι ίσως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από την Ελλάδα. Βέβαια μου αρέσει ο Τζαβέλας και ο Μανιάτης γιατί είναι ΄Ελληνες , παθιάζονται με την ομάδα και έτσι μας αρέσει.

Ποιόν θεωρείς τον πιο γοητευτικό στην ομάδα;

Τον Φάμπιαν Εστογιανόφ.

Ερώτηση κρίσεως. Οι διπλανοί σου καταφέρνουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα;

Αυτό είναι δικό τους θέμα . Εγώ είμαι απορροφημένη στην ομαδάρα και ούτε προσέχω τι γίνεται γύρω μου.

Ποια είναι τα σχόλια των υπόλοιπων Πανιώνιων που σε βλέπουν στο γήπεδο; Είμαι σίγουρος ότι θα έχεις δεχτεί πειράγματα. Θυμάσαι το πιο έξυπνο;

Αυτό που θα σου πω είναι ότι τα σχόλια είναι θετικά……….Ένα σχόλιο που μου έχει μείνει είναι από ένα δεκατριάχρονο αγοράκι: «Θα ήθελα να δω μαζί σου ένα ηλιοβασίλεμα κόκκινο και μπλε».

Δυνατός ο μικρός στο φλέρτ. Από ποια θύρα παρακολουθείς συνήθως τα παιχνίδια της ομάδας; Είμαι σίγουρος ότι η πληροφορία αυτή θα ενδιαφέρει πολύ κόσμο.

Gate 3

Στο παιχνίδι είσαι ψύχραιμη ή υπάρχει περίπτωση να έχουμε ανακαλύψει και το πρώτο μοντέλο «χούλιγκαν»;

Νομίζω ότι μπορεί και να το έχετε ανακαλύψει!!!!!!

Αυτό τον καιρό εμφανίζεσαι στο τηλεπαιχνίδι του Mega «Η εκδίκηση της Ξανθιάς» μαζί με άλλες 49 δίμετρες κουκλάρες. Έχουμε πιθανότητες να δούμε στην ίδια εξέδρα εσένα και τις φίλες σου; Αν ναι πότε και που; Γιατί μάλλον εκείνη την ημέρα θα πάμε για sold out.

Υπόσχεση: Θα κανονίσω μία Κυριακή να έρθουμε και οι 50 με κασκόλ του Πανιωνίου και να φωνάζουμε μες στη 3 με τους υπόλοιπους πάνθηρες.

Αμήν και πότε!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τη χαρά που μας έδωσες.

Είναι κατανοητό ότι η Αννα Μπαξεβάνη έχει κλέψει τις καρδιές όλων μας. Αυτό οδηγεί μοιραία στην αποκαθήλωση από το μπλογκ της φωτογραφίας της Ρίας Αντωνίου και στη στέψη της δικής σταρ Πανιώνιος. Πέρα από όμορφη εμφάνιση έχει πραγματικά όμορφη ψυχή. Να μια πραγματικά διαφορετική Πανιώνιος

Σου ευχόμαστε όλοι υγεία και καλή επιτυχία σε κάθε σου επαγγελματική κίνηση.

100.000 ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Τα 100.000 χτυπήματα τα αντιλαμβάνομαι μόνο με ένα τρόπο. Περνάτε καλά. Το ίδιο κι εγώ. Αυτό το μπλογκ δεν έχει να κάνει μόνο με το ποδόσφαιρο ή με τον Πανιώνιο. Έχει να κάνει και με την καλοπέραση. Καλή παρέα, καλοί φίλοι, καλό φαγητό, καλό ποτό, καλό χιούμορ.

Είναι πολύ μεγάλη μου ευχαρίστηση να ξέρω ότι έχω ανακαλύψει τόσους πολλούς fun_atic τύπους. Σας ευχαριστώ και για την υποστήριξη και για την παρέα…

Ακόμη κι αν δεν καταφέρουμε να κάνουμε την Πανιωνάρα μεγάλη, θα την βλέπουμε πάντα έτσι. Στην ψυχή μας και στα γλέντια μας.

Επειδή ήσασταν καλά παιδιά, σας αφιερώνω την επόμενη ανάρτηση με πολύ αγάπη!!!

ΚΛΗΣΗ ΤΣΑΒΕΛΛΑ - ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ


Στην Εθνική Ελλάδας κλήθηκε εχθές (Σάββατο) ο Γιώργος Τζαβέλλας. O αμυντικός του Πανιωνίου κλήθηκε λίγο μετά τη λήξη του αγώνα Ελλάδα – Ουκρανία και σήμερα προπονήθηκε με τους υπόλοιπους διεθνείς ενόψει του επαναληπτικού αγώνα με την Ουκρανία.
Ο Γιώργος Τζαβέλλας συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και θα αναχωρήσει μαζί με την Εθνική τη Δευτέρα για την Ουκρανία.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας αποκτήθηκε προκειμένου να καλυφθεί το κενό που άφηνε στην ομάδα η μεταγραφή του Σπυρόπουλου. Μέχρι και το καλοκαίρι, το μόνο που λέγαμε όλοι για τον Γιώργο Τζαβέλλα ήταν ότι δεν άφησε να φανεί το κενό του Σπυρόπουλου. Ο Γιώργος όμως, κάνοντας ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα μέχρι σήμερα μας απέδειξε ότι διαθέτει μεγάλο ταλέντο και ότι δεν είναι ο αντι-Σπυρόπουλος αλλά μια αυθύπαρκτη ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Προσωπικά του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

Μακάρι από εδώ και για το μέλλον η ομάδα μας να παρακολουθείται περισσότερο από τον εκάστοτε εκλέκτορα της Εθνικής. Μέχρι και σήμερα παίκτες μας με αξία αγνοούνταν επιδεικτικά ενώ καλούνται και χρησιμοποιούνταν στην Εθνική αμέσως μόλις μεταγράφονταν σε μεγαλύτερη ομάδα, ανεξαρτήτως της απόδοσής τους. Μεγαλύτερο θύμα αυτής της νοοτροπίας ήταν ο μεγάλος Θανάσης Σαραβάκος ο οπποίος κλήθηκε μόλις τρεις φορές στην Εθνική ομάδα.

Αν σε αυτή τη χώρα δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε πουθενά την αξιοκρατία, ας το κάνουμε τουλάχιστον στην Εθνική. Τον μεγαλύτερο πρέσβη και την επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Κάντο όπως ο Καβαλιέρε!!!

Οι καλές ιδέες είναι χρήσιμες όχι μόνο όταν είναι απλές και εύκολες στην εφαρμογή, αλλά και όταν υλοποιούνται στον κατάλληλο χρόνο.

Εδώ και αρκετό καιρό έχει κατατεθεί από τον Pgss1890 μια καταπληκτική ιδέα, την οποία υποστηρίζω με σθένος. Το εισιτήριο διαρκείας Β’ Γύρου. Έχω ξαναγράψει πως το πάθος μου είναι το γεμάτο γήπεδο. Γι’ ατό το λόγο υποστηρίζω κάθε καλή πρωτοβουλία που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι γεγονός ότι η ομάδα είχε ένα καταπληκτικό καλοκαίρι από πλευράς πωλήσεων διαρκείας, ένα απογοητευτικό ξεκίνημα το οποίο επανέφερε στους παλαιότερους μνήμες των εποχών του υποβιβασμού και ένα απίστευτο σερί στους τελευταίους πέντε αγώνες, το οποίο συνοδεύτηκε από πολύ καλές εμφανίσεις. Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν υπέροχα.

Είναι γεγονός ότι το πρόγραμμα που έχουμε μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είναι αρκετά έως πολύ δύσκολο. Τα τρία πρώτα παιχνίδια όμως είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας. Πανθρακικός, Άρης στη Θεσσαλονίκη και Α.Ε.Κ στη Νέα Σμύρνη. Η καλή παρουσία και η αυξημένη συγκομιδή βαθμών είναι βέβαιο ότι θα ανεβάσουν την ψυχολογία όλων μας στα ύψη. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία και να ανακοινωθεί η έκδοση εισιτηρίων διαρκείας β’ γύρου.

Η πρωτοβουλία θα έχει πάρα πολλά οφέλη: 1. Άμεσα έσοδα κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Δεκεμβρίου, 2. Ενίσχυση της εξέδρας και αύξηση του αριθμού των μόνιμων θεατών, 3. Απόκτηση διαρκείας από ανθρώπους που για διάφορους λόγους δεν απέκτησαν εισιτήριο κατά την κανονική περίοδο πώλησης. Εφόσον τα διαρκείας αυτά θα διατεθούν σε μια αναλογικά καλή τιμή είναι βέβαιο ότι θα αποκτηθούν και από ανθρώπους χαμηλότερου εισοδήματος που ίσως δεν είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν διαρκείας σε μία περίοδο δύσκολη όπως οι καλοκαιρινές διακοπές και η έναρξη της σχολικής χρονιάς. 4. Μεγαλύτερος αριθμός πελατών για τη νέα χρονιά, 5. Ενίσχυση της ψυχολογίας όλων, καθώς η διάθεση των συγκεκριμένων διαρκείας θα καταδείξει την αισιοδοξία μας. 6. Προσέγγιση των δύσκολων και απαιτητικών «πελατών» που θέλουν να δουν πρώτα αποτελέσματα.

Εννοείται βέβαια ότι μια τέτοια πρωτοβουλία δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη της, αλλά πρέπει να υποστηριχθεί από καλή διαφημιστική καμπάνια (όχι απαραίτητα ακριβή – σίγουρα όμως έξυπνη). Ένα πετυχημένο σποτ σε αθλητικούς ραδιοσταθμούς (όχι μόνο στον σπορφμ, αλλά και σε άλλους Πανελλήνιας εμβέλειας) καθώς και ένα σποτάκι στην τηλεόραση (νομίζω ότι στο περιβάλλον του Προέδρου υπάρχει κάποιο έμπιστο πρόσωπο που θα μπορούσε να το αναλάβει ως προς το δημιουργικό σκέλος). Πιστέψτε με. Στα κορυφαία κανάλια υπάρχουν άνθρωποι κλειδιά που θα το δουν ιδιαίτερα θερμά το θέμα, αρκεί να κινηθούμε σωστά και μεθοδικά. Υπάρχουν Πανιώνιοι εκεί που δεν το περιμένεις. Αρκεί να ενδιαφερθείς, να κινηθείς και να ψάξεις… Στην τελική ανάλυση έχουν χρέος να μας βοηθήσουν και όλοι εκείνοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι που δηλώνουν φίλοι ή οπαδοί του Πανιωνίου... Εκτός κι αν είναι στα λόγια...

Tip: Αλήθεια, το ξέρετε ότι η κα Γκαγκάκη του ΑΝΤ1 δήλωσε πρόσφατα ότι είναι Πανιώνιος; Η συγκεκριμένη κυρία δεν είναι απλή παρουσιάστρια αλλά πολύ σημαντικό στέλεχος του σταθμού...

Ένα άλλο θέμα είναι αυτό της φανέλας. Η καινούργια εμφάνιση έχει προκαλέσει αντικρουόμενες γνώμες. Στο βαθμό που το θέμα είναι καθαρά αισθητικό το καταλαβαίνω. Προσωπικά, αν και δεν μου αρέσει γιατί δεν μου θυμίζει Πανιώνιο αλλά Λάτιν ομάδα, θα την αγοράσω και το ίδιο προτρέπω να κάνουν όλοι οι φίλοι, καθώς ο σύλλογος προσβλέπει στα έσοδα από την μπουτίκ. Ελπίζω να είναι καλύτερη στην πραγματικότητα…Πάντως είναι γεγονός ότι σπάνια βρίσκεις σε παγκόσμιο επίπεδο επιτυχημένη ομάδα με σχεδόν αμιγώς μπλε εμφάνιση.

Χάρηκα επίσης ιδιαίτερα για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εμφάνιση δεν θα αποτελέσει την επετειακή φανέλα, η οποία κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι κλασική Πανιώνια.

Πληροφορήθηκα ότι η συγκεκριμένη νέα εμφάνιση θα παρουσιαστεί στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Καταλαβαίνω ότι το συγκεκριμένο «προϊόν» πρέπει να προωθηθεί και η προώθηση δεν θα είναι πετυχημένη αν η φανέλα δεν χρησιμοποιείται από την ομάδα, από την άλλη πλευρά συμφωνώ απόλυτα με την λογική και την ανάρτηση του Ίωνα αλλά και με τις θέσεις των υπόλοιπων φίλων ότι δεν αλλάζεις την φανέλα με την οποία κερδίζεις. Τόσο καιρό είχαμε διατυπώσει επιφυλάξεις για το γούρι της συγκεκριμένης εμφάνισης. Η αλλαγή όμως ως προς το σορτς συνοδεύτηκε από πολύ καλές εμφανίσεις και βαθμολογική άνοδο και σίγουρα αυτό δεν έμεινε απαρατήρητο από κανέναν. Θα πρότεινα λοιπόν η καινούργια εμφάνιση να αντικαταστήσει για την ώρα την λευκή και να χρησιμοποιείται εναλλάξ με την κόκκινη, τουλάχιστον μέχρι να συνδεθεί κι αυτή με αγωνιστικές επιτυχίες. Έτσι όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι…

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

1o Παγκόσμιο συμπόσιο Ανεξάρτητου Πανιώνιου Ίντερνετ. Θέμα:Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 4-4-2 ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ


Και για να το κάνουμε λίγο πιο επίσημο, αλλά και για να ενημερωθούν όσοι τυχόν δεν παρακολούθησαν την προηγούμενη κουβέντα:

Τις τελευταίες ημέρες «έπεσε» η ιδέα για μια ευρεία ιντερνετο – Πανιώνια συνάντηση για φαγητό και ποτό πριν από τον αγώνα με την Α.Ε.Κ (6/12/2009).

Όποιος ενδιαφέρεται για τη συνάντηση θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μου με mail (brfun_atic@yahoo.gr) για να του δώσω τις σχετικές πληροφορίες (όνομα μαγαζιού, διεύθυνση, ώρα συνάντησης κ.λ.π).

Επειδή κατά πάσα πιθανότητα θα μαζευτούμε αρκετά άτομα και θα ήταν σκόπιμο να κάνουμε κράτηση, θα πρέπει να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας το αργότερο μέχρι την 30/11/2009.

Πληροφοριακά σας αναφέρω ότι θα πρέπει να έχετε πάρει υπηρεσιακό σημείωμα από τις γυναίκες σας, διάρκειας αρκετών ωρών, διότι συνήθως αυτού του είδους οι συναντήσεις κρατάνε πολλές (ευχάριστες όμως) ώρες. Με δεδομένο ότι το παιχνίδι αρχίζει στις 7:00 και λογικά δεν θα συναντηθούμε πριν τη 1:00, έχουμε μόλις πεντέμισι ωρίτσες πριν το παιχνίδι. Κοινώς ίσα που προλαβαίνουμε…

Ασφαλώς μετά θα πάμε και στο γήπεδο (δεν είμαι απόλυτα βέβαιος όμως αν θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον αγώνα…

Όσοι ενδιαφέρεστε για τη συνάντηση αλλά δεν μου έχετε ξαναστείλει email, σας παρακαλώ πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης από την οποία θα φαίνονται τα στοιχεία σας, δίνοντάς μου ταυτόχρονα και το ψευδώνυμο σας (π.χ papadopoulos@yahoo.gr).

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και για να μη θεωρηθεί ότι θα γίνει αυθαίρετη επιλογή προσώπων: 1. Στη συνάντηση μπορούν να έρθουν όσοι από εσάς έχουν μια σταθερή παρουσία στα μπλογκ. Δεν έχει νόημα να συναντηθούμε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων.

2. Από τη συνάντησή μας εξαιρούνται α) μέλη της διοίκησης του Πανιωνίου (πρώην και νυν), β) στελέχη του Πανιωνίου (πρώην και νυν), γ) εργαζόμενοι στον Πανιώνιο καθώς και όσοι διατηρούν έμμεση ή άμεση επαγγελματική ή επαγγελματικού τύπου σχέση με την ομάδα, δ) οργανωμένοι οπαδοί και στελέχη συνδέσμων οργανωμένων οπαδών.

Επειδή δεν ξέρω πόσοι τελικά θα συναντηθούμε καλό θα ήταν να κρατήσουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων σε κάποιο λογικό πλαίσιο. Σε περίπτωση που συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός ατόμων (που να υπερβαίνει δηλαδή τα όρια μιας μεγάλης παρέας), τότε η συνάντηση θα γίνει σε δύο γκρουπ.

Σε περίπτωση κωλύματος συμμετοχής σας παρακαλώ να με ενημερώσετε εγκαίρως, προκειμένου να μη δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα στο μαγαζί.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ηρθε η φανέλα


Ήρθε η πολυαναμενόμενη νέα εμφάνιση του Πανιωνίου. Η φανέλα της ομάδας, φτιαγμένη από την Diadora, θα τεθεί σε διάθεση για τους φίλους του Πανιωνίου, από Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009 στις Μπουτίκ του συλλόγου (Ι. Χρυσοστόμου και Αγίου Ανδρέου)

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Είσαι Νότιος; Ρίχνεις κατάρες; Γίνε Πανιώνιος!!!


Τώρα εξηγούνται όλα. Ακόμη και τα ανεξήγητα. Γιατί ο Ενσαλίβα δεν έπιασε ποτέ στην Α.Ε.Κ; Γιατί ο Τζιμπουρ αν και στοίχισε 3εκ ευρώ, βρέθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα στα αζήτητα; Γιατί ο Μάκος εξαφανίστηκε από το ρόστερ της Α.Ε.Κ; Γιατί ο Καστίγιο που πάντα έκανε πάρτι στην άμυνά μας βρέθηκε να παίζει μπάλα στις ρώσικες στέπες; Γιατί ο Ριβάλντο που νόμιζε ότι ήταν καλύτερος από τον Ρεκόμπα βρέθηκε σε χρόνο ντε - τέ στο Καζακστάν; Πως τιμωρήθηκε ο Ντάρμπισάιρ για το οφ σάιτ γκολ που σημείωσε εις βάρος μας; Τι δουλειά κάνουν σήμερα όσοι μας έφερναν ληγμένα dvd; Γιατί ο Νίνης μετά το πρώτο γκολ στην Α’ Εθνική που πέτυχε εις βάρος της ομάδας μας βρέθηκε στο χειρουργικό κρεββάτι; Γιατί ο Χούτος βρέθηκε στην Γ' Εθνική της Ιταλίας; Σε ποιο υπουργείο βρίσκεται σήμερα ο Σουφλιάς που δεν προχώρησε το θέμα του γηπέδου και καθυστέρησε να δώσει λύση το θέμα του υπόγειου γκαράζ της Νέας Σμύρνης; Σε ποια ομάδα προεδρεύει ο Αχιλλέας Μπέος που τόλμησε να τα βάλει με την θύρα 3;

Ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια την αδικία του Π.Ο.Κ και όσους τον βλάπτουν με τον μόνο τρόπο που επιτρέπει η Σμυρναίικη παράδοσή μας. ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ…

Τα παιδιά της Ατάρτης βρίσκονται στην εξέδρα, έτοιμα να συντρίψουν κάθε έναν που βλάπτει την ομάδα μας…Όταν η αστυνομία ψάχνει για κέρματα και αιχμηρά αντικείμενα, μερικά αδέλφια μας περνούν στο γήπεδο κουκλάκια βουντού, μαγικά ραβδιά και βιβλία σολομωνικής. Καλώς ήρθατε στην ΚΟΛΑΣΗ…

Κύριοι, δεν χρειαζόμαστε ούτε παίκτες, ούτε προπονητές, ούτε οργάνωση…Ας είναι καλά τα ξόρκια, τα μάγια, τα ταρώ, το κληρονομικό χάρισμα ορισμένων, η Μάρα Μεϊμαρίδου (γνωστή Πανιώνιος), τα βουντού και προπάντων ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ…μπουυυ!!!

Για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν την ομάδα με τον γνωστό Πανιώνιο τρόπο, πληροφοριες στο παρακάτω λίνκ…Μωρέ αυτό δεν είναι γήπεδο…Είναι το Χόγκουαρτς. Α ρε Τσακίρη Ντάμπλντορ!!!

http://www.marameimaridi.gr/

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ένα σπουδαίο διπλό!!!


Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Χαίρομαι όταν βλέπω τον Πανιώνιο να παίζει επιθετικά, να τρέχει και να μαρκάρει ψηλά. Ο Πανιώνιος, με τη φόρα της πολύ καλής εμφάνισης στο Ολυμπιακό στάδιο, ήταν φανερό ότι είχε ανέβει στην αγαπημένη μου Ξάνθη για να διεκδικήσει βαθμό ή βαθμούς.

Από τα πρώτα λεπτά έγινε φανερή η μεγάλη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Όμως απέναντι σε μια ομάδα που αμύνεται πολύ καλά, που διαθέτει έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες και μία από τις πιο δύσκολες έδρες, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Τελικά φύγαμε με τη νίκη ύστερα από τα δύο γκολ του Μπάλαμπαν.

Είναι δύσκολο να κερδίζεις, όσο καλή επίθεση κι αν έχεις , αν αντιμετωπίζεις προβλήματα στην άμυνα. Η αμυντική μας γραμμή όμως ήταν σήμερα πάρα πολύ καλή και θεωρώ ότι μεταμορφώνεται με τον Λάτκα. Νομίζω ότι πλέον η μη καθιέρωση του Μάρτιν στην αρχική ενδεκάδα θα αποτελεί έγκλημα εκ προθέσεως καθώς η διαφορά του με τον Όμο είναι χαώδης. Εκτός αυτού θεωρώ ότι δένει πάρα πολύ καλά και με τον Κοντοέ.

Ένα το κρατούμενο ο Λάτκα. Η αγωνιστική άνοδος όμως του Πανιωνίου περνάει και από τα πόδια των Τζαβέλα και Γουνδουλάκη που για άλλη μία φορά ήταν πολύ καλοί. Εξαιρετική η παρουσία του Σίτο Ριέρα, ενώ αυτονόητα σπουδαία ήταν και η παρουσία του Μπόσκο Μπάλαμπαν, ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ που μας έδωσαν τη νίκη. Ο Κροάτης έχει ανεβάσει κάθετα την απόδοσή του και φαντάζομαι ότι μπορούμε να περιμένουμε κι άλλα απ’ αυτόν. Παρατηρώ όμως ότι για την ώρα έχει επαρκείς δυνάμεις για ένα ημίχρονο με φουλ τις μηχανές.

Ο αδύναμος κρίκος της σημερινής ενδεκάδας ήταν ο κατά τα άλλα αγαπητός μου Μανόλης Σκούφαλης. Ταλαιπώρησε τη μπάλα, έκανε λάθος μεταβιβάσεις και γενικά δε νομίζω ότι βοήθησε ιδιαίτερα. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω ακριβώς το επίπεδο φυσικής κατάστασης του Εστογιανώφ, θεωρώ όμως ότι θα μπορούσε να πάρει πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αν ο Φαμπιάν είχε χρησιμοποιηθεί από την αρχή ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, όταν και παρουσιαστήκαμε (για άλλη μία φορά) πολύ πιο δυνατοί.

Είναι βέβαιο ότι ο καλός Φαμπιάν μπορεί τη συγκεκριμένη ομάδα να την ανεβάσει ένα επίπεδο παραπάνω με την ποιότητά του. Το μεγάλο στοίχημα θα είναι ο τρόπος χρησιμοποίησης του Ρεκόμπα όταν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΟΜΟ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ


Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα το κείμενο του Ίωνα στο μπλογκ του σχετικά με τις δύο αναρτήσεις της διαδικτυακής Goalday με τίτλους «τρείς απουσίες ενόψει Ξάνθης» και «τι γίνεται με Ρεκόμπα».

Η δεύτερη ανάρτηση, η οποία είναι και χρονικά προγενέστερη (http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=5937668) αφήνει έναν εμφανέστατο υπαινιγμό για τον Αλβάρο Ρεκόμπα. Το επίμαχο τμήμα είναι το παρακάτω: «Τρεις παίκτες, από τους οποίους οι δύο πολύ δύσκολα θα φορέσουν και πάλι τη φανέλα του Πανιωνίου θα απουσιάσουν από το κυριακάτικο παιχνίδι της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, ο Εμίλιο Φερέρα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ντάριο Σμόγιε που έπαθε και πάλι θλάση και έκανε θεραπεία, καθώς και τον Άλβαρο Ρεκόμπα, ο οποίος θεωρητικά ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, πλην όμως ουδείς γνωρίζει... πού ακριβώς το ακολουθεί».

Η μεταγενέστερη ανάρτηση ανασκευάζει λίγο τα πράγματα ως προς τον τραυματισμό του Ρεκόμπα, υπαινίσεται όμως ότι ίσως ο Αλβάρο δεν χωρά στα αγωνιστικά πλάνα του Φερέρα, όπως ενδεχομένως και ο Εστογιανώφ. Το πλήρες κείμενο είναι το εξής:

"Σε λιγότερο από ένα μήνα θα επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Πανιώνιου ο Αλβάρο Ρεκόμπα.

Ο Ουρουγουανός σταρ των «κυανέρυθρων» απαλλαγμένος πλέον τόσο από τους μικροτραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν όσο και από το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τη μέση του ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

«Οι εργομετρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε ο «Τσίνο» έχουν δείξει ότι έχει μείνει πίσω στο συγκεκριμένο τομέα, εξ ου και επί παραδείγματι οι προπονήσεις που κάνει και με τον εργοφυσιολόγο της ομάδας τις τελευταίες ημέρες.

Ουσιαστικά πλέον ο Ρεκόμπα πρέπει να αυξήσει τους ρυθμούς προπόνησης και γι' αυτό ακριβώς από την προσεχή Δευτέρα, όπως όλα δείχνουν, θα πηγαίνει στο Κορωπί, όχι μόνος του, αλλά με την υπόλοιπη ομάδα, αν και βέβαια θα ακολουθεί ειδικό ατομικό πρόγραμμα, εκπονημένο από το γυμναστή Βασίλη Αλεξίου πλέον, ώστε να επιστρέψει στις αρχές Δεκεμβρίου πανέτοιμος από κάθε άποψη.

Το θέμα, βεβαίως, που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι ότι, παρά το γεγονός πως ο «Κινέζος» είναι εκτός δράσης το τελευταίο διάστημα, ο Πανιώνιος τα πηγαίνει περίφημα και, όταν επιστρέψει, θα «πονοκεφαλιάσει» τον Φερέρα για να τον χωρέσει στην ενδεκάδα. Υπάρχει και η άλλη όψη του «νομίσματος», πάντως. Και έχει να κάνει με τον Εστογιανόφ, που από τότε που επέστρεψε δεν έχει βρει θέση στο βασικό σχήμα...».

Εφόσον η goalday είναι σίγουρη για την αποχώρηση του Ρεκόμπα, αλλά δεν γνωρίζει τον λόγο του διαζυγίου, θα ήταν καλό να ενημερωθεί σχετικά και επισήμως από την Π.Α.Ε. Και αν δεν είναι δυνατό ή δόκιμο να ενημερωθεί για τις σχέσεις του Αλβάρο με τον Φερέρα, ας ενημερωθεί για όλα τα υπόλοιπα. Αν πάλι ο κος Φερέρα θεωρεί ότι θέλει να απαντήσει στο θέμα αυτό θα ήταν καλό να το κάνει στην συνέντευξη τύπου.

Εάν το ρεπορτάζ του κου Φιτσαντωνάκη, για τον οποίο έχω μια αρκετά καλή γνώμη από τα μέχρι σήμερα άρθρα του, είναι λανθασμένο, αναληθές ή και φανταστικό (μη στηριζόμενο δηλαδή σε διασταυρωμένες πληροφορίες) τότε πρέπει να ενημερωθούμε όλοι από την Π.Α.Ε και πολύ περισότερο ο δημοσιογράφος της συγκεκριμένης εφημερίδας για το είδος του τραυματισμού του Αλβάρο, για το πρόγραμμα που ακολουθεί, για το άτομο που εκπονεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα και για τον ακριβή χρόνο επιστροφής του Αλβάρο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Θεωρώ πολύ καλή ιδέα μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Αλβάρο στον Π.Κ καθώς είναι αναγκαίο να απαντήσει και για τις τοποθετήσεις του στα Ιταλικά μέσα και για τον τραυματισμό του αλλά και για τις σχέσεις του με την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Καθαρές δουλειές και ακόμη πιο καθαρές εξηγήσεις…

Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη συνέντευξη δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν και σίγουρα αποτελεί υποχρέωση του κου Διόγου έναντι του κόσμου του Πανιωνίου.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΤΣΟΝΤΟ-ΦΑΛ-ΣΚΙ

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Κώστα Φιτσαντωνάκη στην Goal, το οποίο επικαλείται έγκυρες πληροφορίες, έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ του Πανιωνίου και του τερματοφύλακα της Ζενίτ Πετρούπολης Καμίλ Τσοντοφάλσκι. Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας αναμένεται στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου προκειμένου να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών.

Ο συγκεκριμένος τερματοφύλακας είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν και άλλες Ελληνικές ομάδες όπως την Λάρισα και την Α.Ε.Κ, ενώ τον είχαμε ξανακούσει για τον Πανιώνιο.

Το ύψος του είναι 1,91, είναι 31 ετών και έχει αγωνιστεί στις : Κόζιτσε, Τρεντσίν, Μποέμιανς 1905 και Ζενίτ Πετρούπολης (2003-2009). Όπως επισημαίνει το άρθρο, τα τελευταία δύο χρόνια έχει μόλις 2 συμμετοχές, ενώ συμπληρωματικά θα ήθελα να αναφέρω ότι τα τελευταία έξι χρόνια που αγωνίζεται στην Ζενίτ έχει μόλις 45 συμμετοχές. Θεωρείται καλός τερματοφύλακας, είναι κοινοτικός και σίγουρα είναι σπουδαία περγαμηνή η συμμετοχή του στην Ζενίτ, όμως θεωρώ ότι και πάλι αναλαμβάνουμε κάποιο σχετικό ρίσκο. Βέβαια από το να αγοράζαμε τον άγνωστο, νεαρό και φέρελπι τερματοφύλακα ο οποίος θα μάθαινε και πάλι στο κεφάλι μας είναι προτιμότερο να αγοράσουμε κάποιον πιο έμπειρο και με διεθνείς παραστάσεις. Με δεδομένη την απόκτηση κοινοτικού διαβατηρίου από τον Μπαρόνι (ή και πιθανή επιστροφή του στην Εσπανιόλ), η απόκτηση κοινοτικού τερματοφύλακα ανοίγει τον δρόμο για την απόκτηση ενός καλού ξένου σε θέση που έχουμε ανάγκη.

Για να είμαι ειλικρινής τον συγκεκριμένο τερματοφύλακα δεν τον ξέρω. Μου φαίνεται ότι θα μας πάρει καιρό να βρούμε επαρκή στοιχεία γι’ αυτόν. Με πείθει κάπως το γεγονός ότι ήθελε διακαώς να τον φέρει ο Ίβιτς στην Α.Ε.Κ και αυτό γιατί θεωρώ τον Σέρβο καλό σκάουτερ και με σωστές διασυνδέσεις.

Όλα αυτά ακούγονται ωραία αλλά προσωπικά θα προτιμούσα τον Μπλάζιτς. Ξέρουμε όλοι ότι είναι ταλαντούχος, τον έχουμε δει και θαυμάσει, γνωρίζει το πρωτάθλημά μας και θεωρώ ότι η απόκτησή του δεν έχει το παραμικρό ρίσκο. Ο Μπλάζιτς έχει αποδείξει την αξία του και θεωρώ ότι μπορεί να έχει μελλοντικά να αποφέρει και έσοδα στον σύλλογο. Επειδή εδώ και χρόνια πάσχουμε στη θέση «1» θεωρώ ότι αυτή τη φορά πρέπει να κινηθούμε εκ του ασφαλούς και να αποκτήσουμε τερματοφύλακα που να μπορεί να κάνει τη διαφορά και αυτό γιατί κατά την ταπεινή μου γνώμη στην θέση του τερματοφύλακα υστερούμε έναντι όλων σχεδόν των ομάδων της α’ κατηγορίας.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Η ευκαιρία μας

Η ομάδα του Πανιωνίου μπήκε σε μια περίοδο ποδοσφαιρικής παρακμής αμέσως μετά την μεταπολίτευση. Οι παικταράδες που την είχαν οδηγήσει επί Τζο Μάλλετ στη δεύτερη θέση και που είχαν αποκλείσει την Αθλέτικο Μαδρίτης και που γι αυτούς μιλούσε όλη η Ελλάδα έφυγαν και στη θέση τους μπήκαν νέα παιδιά που δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και να το κρατήσουν στο επίπεδο που ήταν για 25 χρόνια (από το 1950 μέχρι το 1975). Σε αυτή την περίοδο παρακμής που κράτησε άλλα 25 χρόνια υπήρξαν τα 2 κύπελλα που μας κράτησαν σε ένα καλύτερο επίπεδο από άλλες ομάδες της Αθήνας. Σε αυτά τα 25 χρόνια ο αριθμός των φιλάθλων μας μειώθηκε σημαντικά. Μικρύναμε σαν σύλλογος. Μας εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ που προσπάθησε να προβληθεί σαν η ομάδα των χαμένων πατρίδων (ποιος από εμάς ξεχνάει τη διαφήμιση της στην τηλεόραση στη δεκαετία του 1990).

Από το 1998 και μετά άρχισε μια σταδιακή αντιστροφή της εικόνας. Οι συνεχείς έξοδοι στην Ευρώπη και τα καλά αποτελέσματα εκεί μας τόνωσαν το ηθικό αλλά και θύμισαν σε όλους ποιοι πραγματικά είμαστε. Μια ομάδα με βαριά φανέλα και όχι μια ομάδα που κάθε χρόνο κινδυνεύει όπως συνέβαινε τα 25 χρόνια της παρακμής (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Αυτό που καθιερώνει μια ομάδα είναι η διάρκεια της και όχι τα τυχόν ξεπετάγματα της. Ηδη έχουν αρχίσει να γράφονται σε αναλύσεις ότι ομάδες σαν τον Αρη, τον Ηρακλή, τη Λάρισα και τον Πανιώνιο πρέπει να πρωταγωνιστούν. Εμάς που μας είχαν ξεχάσει για τόσα χρόνια άρχισαν σιγά σιγά να μας προσθέτουν στον κατάλογο αυτό.

Ταυτόχρονα στην αθλητική Αθήνα συνέβησαν και πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα. Ο γιγαντισμός των 3 πλούσιων ομάδων του ΠΟΚ οδήγησε σε πρακτική εξαφάνιση όλων των εκτός από εμάς παραδοσιακών αθηναϊκών ποδοσφαιρικών δυνάμεων. Ο Απόλλων, ο Φωστήρας, ο Εθνικός ακόμα και ο Ιωνικός που εμφανίστηκε αργότερα δεν μπόρεσαν να αντέξουν σε βάθος χρόνου και καταποντίστηκαν. Ο Ατρόμητος το ίδιο και χρειάστηκε να ενωθεί με τη Χαλκηδόνα για να επανέλθει στο προσκήνιο. Το ίδιο θα παθαίναμε και μεις αν δεν μας είχε σώσει ο Δήμος εκείνο το εφιαλτικό καλοκαίρι του 1992.

Όμως τα τελευταία χρόνια η κατάσταση αλλάζει. Η ΑΕΚ που τόσα χρόνια προσπαθούσε να καπηλευτεί την Ιωνία και τους πρόσφυγες της Σμύρνης έχει μπει σε μια βαθιά κρίση. Δεν μπορεί να συναγωνιστεί τους άλλους δύο και χωρίς γήπεδο και ουσιαστικά προπονητικό κέντρο μικραίνει συνέχεια. Με συνεχείς γκρίνιες, τσακωμούς και χρέη δίνει την εικόνα ομάδας που έχει μπει στην περίοδο της μεγάλης παρακμής της.

Κύριε πρόεδρε, αυτή είναι η ευκαιρία μας αλλά και η ευκαιρία η δική σας να μείνετε στην ιστορία του συλλόγου σαν σημείο αναφοράς. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ένα όραμα και προσεκτικές κινήσεις, χωρίς μεγάλα χρέη και ανοίγματα (δηλαδή όραμα χωρίς ταυτόχρονα να υποθηκεύουμε οικονομικά το μέλλον). Η δημιουργία μιας καλής ομάδας με σταθερό κορμό επιτέλους και με αρκετούς έλληνες παίκτες. Ο σταθερός κορμός φέρνει κόσμο στο γήπεδο γιατί με τους παίκτες συνδέεται συναισθηματικά ο φίλαθλος. Πάρτε παράδειγμα τον Γουνδουλάκη. Είναι ένας παίκτης που για αρκετά χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μας. Μεγάλωσε μαζί μας και μεγαλώσαμε μαζί του. Τον νιώθουμε δικό μας και γι αυτό χαιρόμαστε που τώρα που η ομάδα παίζει καλά είναι μέσα στην ενδεκάδα. Ο κόσμος που αγκάλιασε το καλοκαίρι την ομάδα με τα 2600 διαρκείας βλέπει τα σημάδια της ανάκαμψης και θέλει να βοηθήσει. Είναι καιρός να αφήσουμε πίσω μας τον Λίνεν (και εμείς σαν κόσμος, αλλά και εσείς σαν διοίκηση). Ο Λίνεν πρόσφερε γιατί με τις δυο εξόδους του στην Ευρώπη και την δεύτερη συμμετοχή μας στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ αν και αδύνατοι στη δεκαετία του 2000 αποδείξαμε στον ουδέτερο φίλαθλο ότι δεν είμαστε κομήτες και ότι έχουμε διάρκεια. Ο Λίνεν πρόσφερε και τον ευχαριστούμε γι αυτό, έφυγε όμως για κάποιους λόγους. Αναγνωρίζουμε το έργο του και δεν τον θεοποιούμε ούτε τον δαιμονοποιούμε. Όμως τώρα μπροστά μας είναι ένας μεγαλύτερος στόχος. Όχι πια η επιβεβαίωση ότι είμαστε η τέταρτη δύναμη στην Αθήνα που δεν έχει νόημα καθώς εξαφανίστηκαν όλες οι άλλες, αλλά η πορεία για την αύξηση των φιλάθλων μας και την κυριαρχία μας όχι μόνο στη Νέα Σμύρνη αλλά και στους κοντινούς της δήμους. Είναι η ευκαιρία μας να δημιουργήσουμε μια μεγάλη περιοχή στην οποία θα κυριαρχούμε και θα είμαστε το αθλητικό σημείο αναφοράς. Η εμφάνιση της ομάδας προχτές έδειξε ότι μετά από τόσες αμφισβητήσεις και προβλήματα τον τελευταίο χρόνο μπορεί αγωνιστικά να στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια. Μπορεί να στηρίξει την ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση του κόσμου του Πανιωνίου και την υπερκάλυψη τον επόμενο χρόνο του στόχου των 3000 διαρκείας. Προσωπικά χαίρομαι και συμφωνώ με την άρνηση σας να πάρετε εισιτήρια αλλά και να δώσετε στους 2.5 μεγάλους. Συμφωνώ γιατί η εποχή που είχαμε έναν πλασματικό μέσο όρο εισιτηρίων στηριγμένο στους μεγάλους αριθμούς των φιλάθλων των 2.5 μεγάλων πέρασε. Όπως πέρασε και η εποχή που έρχονταν στη Νέα Σμύρνη και αισθάνονταν ότι έπαιζαν στην έδρα τους. Είναι καιρός να παίζουν και αυτοί μόνοι τους σε μια εχθρική γι αυτούς ΑΘΗΝΑΙΚΗ έδρα. Με αυτό τον τρόπο έρχονται οι αγωνιστικές επιτυχίες και η καταξίωση. Είναι καιρός να βγούμε και από την Φερερολογία που αναπτύχθηκε τον τελευταίο καιρό, ο άνθρωπος δείχνει ότι βλέπει τα λάθη του και τα διορθώνει και αυτό είναι το σημαντικό. Όλες οι αθλητικές εφημερίδες μας είχαν τρελάνει ότι ο Τεν Κάτε για ένα χρόνο μάθαινε το υλικό του ΠΑΟ, ο Φερέρα τουλάχιστον χρειάστηκε μόνο κάποιους μήνες. Ας τον αφήσουμε λοιπόν να κάνει τη δουλειά του και ας ασχοληθούμε και εσείς σαν διοίκηση αλλά και εμείς σαν φίλαθλοι με την αύξηση της συσπείρωσης των φιλάθλων μας. Σε αυτό τον τομέα μπορεί να βοηθήσει πραγματικά και η συνεργασία με την Εσπανιόλ. Πέρα από τους δανεικούς παίκτες να δούμε πως μια ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν διευρύνει τη βάση των φιλάθλων της. Ποιες μεθόδους χρησιμοποιεί και πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε κάποιες από αυτές. Είναι νομίζω η εποχή που σε αυτόν τον τομέα πρέπει να βγούμε από τον ερασιτεχνισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και να οργανωθούμε επαγγελματικά. Προσωπικά θα προτιμούσα σε οικονομικό επίπεδο την επαγγελματική οργάνωση της ΠΑΕ σε αυτό τον τομέα σε βάρος μιας μεταγραφής τον Ιανουάριο.


Κύριε Πρόεδρε, είναι η ευκαιρία μας, είναι η ευκαιρία σας να γίνετε ορόσημο, είναι καιρός να την αδράξουμε-αδράξετε.


Β. Καράβολας

Δηλώσεις κ. Τσακίρη στην ΕΡΑ

"Είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σίγουρα υπάρχουν άλλα παιχνίδια που έχουμε αδικηθεί πιο πολύ. Σίγουρα δεν είναι το σωστό timing που βγήκε αυτή η ανακοίνωση, όπως ομολογώ και τώρα που είμαι πιο νηφάλιος, το ύφος δεν είναι τέλειο αλλά η ουσία είναι απόλυτα σωστή.

Η ουσία είναι ότι είναι ένα πρωτάθλημα τριών ομάδων, οι υπόλοιποι δεν έχουμε καταλάβει τη ρόλο βαράμε, εκτός από το να συμπληρώνουμε τις αγωνιστικές, ουδείς ασχολείται μαζί μας, και ακόμα και όταν γίνεται μια λάθος διαιτησία όπως έγινε εχτές στο δικό μας παιχνίδι, όλη η συζήτηση είναι γιατί δεν μιλάτε όταν σας είχε αδικήσει εσάς με τον Ολυμπιακό, και το τι έγινε στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ και στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, και αυτό που έχουμε τόσα χρόνια είναι στην ουσία αν αδικείται πιο πολύ ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός μεταξύ τους, ε δεν με νοιάζει αυτό, γιατί και οι τρεις αδικούν τους άλλους δεκατρείς. Έλεος πια δεν αντέχω άλλο να το ακούω.

Λέγαμε για τον κο.Γκαγκατση, λέγανε για τον κο.Γκαγκατση, γι αυτό και δεν μιλάγαμε για την διαιτησία. Γιατί υποτίθεται πως υπήρχε ένας άνθρωπος, ο οποίος φορούσε τα μαύρα και ήταν ο κακός, άλλοι φορούσαν τα άσπρα, ξέραμε ποιος ήταν ο καλός και ποιος ο κακός και πιστεύω ότι οι ανακοινώσεις του Πανιωνίου ήταν περιττές. Έφυγε ο κος.Γκαγκατσης ΄και βλέπουμε τα ίδια πράγματα. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ο πράσινος ή ο κόκκινος, αυτός που ελέγχει την διαιτησία, που αδικείται ή αδικεί, δεν μας νοιάζει. Οι άλλοι 13 τι θα γίνει, μπορούμε να παίξουμε μπάλα επιτέλους;

Τα κανάλια και οποιαδήποτε δημοσιογράφος ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως με τις φάσεις που μας δείξανε μπορούν να κρίνουν αν είναι ή δεν είναι. Η φάση αυτή όπως το λέμε είναι από την λεωφόρο Κηφισίας τραβηγμένη, πάνω από 100 μέτρα μακριά, χωρίς να υπερβάλω σε αυτό, έχει τραβηχτεί και μια γραμμή αυθαίρετη, ποιος την τράβηξε αυτή τη γραμμή; Αυτή η κάμερα που δείχνει τη φάση είναι εντελώς ακατάλληλη. Ποτέ δεν έχει γίνει ανάλυση οφσάιντ με κάμερα που είναι 100 μέτρα μακριά. Ποτέ. Βάζεις μια κάμερα που είναι κοντά, και εκεί πέρα ναι, να βάλεις γραμμές, αυτή η κάμερα που δείχνουνε δεν υπάρχει. Απλά. Έπρεπε να βγούνε να πούνε ο οπερατέρ, παιδία σορρυ την έχασα την φάση. Έτσι. Την πατήσαμε και συνεπώς δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα.

Απλό είναι. Ανάλυση από τέτοια κάμερα για οφσάιντ δεν έχει ξαναγινεί. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό το πράγμα. Δεν μπορείς να βάλεις γραμμές όταν η κανονική κάμερα έχει χάσει την φάση. Δεν φαίνονται καν οι παίχτες. Είναι τόσο μακριά η λήψη που είναι όλα θολά. Βγείτε και πείτε. Παιδία δεν την έχουμε την φάση τη χάσαμε σορρυ. Πάμε παρακάτω. Δεν θα το ξανακάνουμε απλό είναι. Κάναμε και ανάλυση. Είναι δυνατόν; Βγαίνει ο κος. Βαρουχας και κάνει ανάλυση το άσπρο-μαύρο, την φάση που είναι πεντακάθαρη με τον Γουνδουλακη μπροστά και ούτε γραμμές έχουμε εκεί ούτε τίποτα, εκεί έχουμε το γκαζόν, το κούρεμα του γκαζόν το οποίο παρεμπίπτοντος στον ΚΑΠ υποχρέωση τον ομάδων να κουρεύουν έτσι το γκαζόν. Για κάποιο λόγο είναι αυτό.

Λοιπόν και κάνει το άσπρο-μαύρο και λέει ότι είναι οφσάιντ και λέει και ο κος.Μιχος παίξε το πάλι, όχι δεν το ξαναδείχνω ; Μα καλά κοροϊδευόμαστε τώρα ; Έχει να κάνει με όλα. Εγώ δεν ξέρω αν έχει δει το πέναλτι του Όμο, εγώ περιμένω να πάρω το DVD γιατί είδα ότι υπάρχει μια κάμερα πίσω από το τέρμα, και εκεί μπορείς να δεις αν είναι πέναλτι ή όχι. Την έδειξαν μόνο μια φορά στο γρήγορο. Δείξανε 25 φορές και στο ζωντανό και μετά στις εκπομπές την πλάγια κάμερα. Πλαγίως, το χέρι και το γόνατο είναι στην ίδια ευθεία. Δεν μπορείς να καταλάβεις αν χτυπάει χέρι ή γόνατο, δεν γίνεται από το πλάι.

Εγώ δεν είμαι σίγουρος και πραγματικά ψάχνω γιατί θέλω να καταλάβω και εγώ για την πάρτη μου. Δεν μπορώ να καταλάβω. Περιμένω το DVD για να το δω από πίσω. Δεν το δείξανε. Όταν ο Παναθηναϊκός όμως ζήτησε σε μια φάση του Σισε ότι δεν είναι οφσάιντ, εκεί το είδαμε κανονικότατα. Με τα σωστά ριπλει, με τις σωστές κάμερες, με όλα. Και όντως δεν ήταν οφσάιντ. Πέρυσι με τον Εργοτέλη έπρεπε να βγει ο Κουμορτζί με κόκκινη και έβγαλε δεύτερη κίτρινη στον Ντιαβαρά. Αυτά τα πράγματα είναι για γέλια. Και το άλλο το κλασικό που θα ακούσετε είναι ότι όταν μας σφάζει ο Ολυμπιακός δεν μιλάμε άρα είμαστε παράρτημα του Ολυμπιακού που μιλάμε τώρα. Και πέρσι που μας κέρδισε ο Ολυμπιακός με δυο γκολ οφσάιντ και με ένα πέναλτι που δεν μας έδωσε και να γινόντουσαν αυτά πάλι θα χάναμε γιατί ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος εκείνη την ημέρα. Αυτό που είδαμε εχτές όμως γελάει όλη η Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι που έχει διαφορά και για αυτό φωνάζουμε. Αυτό το παιχνίδι ήταν δικό μας.

Να σας πω την αλήθεια δεν περίμενα να αντιδράσουμε έτσι μετά το 2-0. Και μάλιστα όταν τελείωσε και το ημίχρονο έλεγα σε ένα σημείο μα είναι δυνατόν να είμαστε με 10 παίχτες και μετά ούτε θα το δεχόμουνα αυτό. Έλεγα ότι εντάξει κάποιο ξέσπασμα είναι θα πέσουμε δεν αντέχεται αυτό το πράγμα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι αδύνατον να υπάρχει αυτή η εικόνα που είχαμε εχτές με 10 παίχτες. Την δεκαετία του ’80 γίνεται αυτό το πράγμα, γιατί ήταν άλλο το ποδόσφαιρο, δεν έτρεχαν τόσο πολύ κλπ αλλά πλέον σήμερα αν έχεις 10 παίχτες βασικά είσαι τελειωμένος. Επιτελικά τουλάχιστον. Μόνο από κανένα φαουλ ή από Κανά τέτοιο μπορείς να απειλήσεις. Αλλά εμείς, είχαμε τον πλήρη έλεγχο, ήτανε εκπληκτικό αυτό το πράγμα, δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Όχι μόνο από τον Πανιώνιο. Σχεδόν από καμία ομάδα"

Για την απόφαση να κρατήσει τον Εμιλιο Φερερα δήλωσε: "Εγώ νομίζω ότι αυτό που βοήθησε με την απόφαση μου, είναι ότι πρέπει να σταματήσουμε κάποτε να ρίχνει ο ένας τις ευθύνες στον άλλο. Δηλαδή αυτό που θέλουμε να περάσουμε είναι το ότι όλοι μαζί μάγκες όλοι μαζί ‘’μαλάκες’’. Όταν λοιπόν εκεί που έρχεται η ώρα να πούμε όλοι μαζί είμαστε ‘’μαλάκες’’ έτσι αρχίζουμε να διώχνουμε τον προπονητή, να διώχνουμε τον ένα παίχτη, τον πρόεδρο το ένα τ άλλο., έτσι δεν γίνεται δουλειά.

Όταν λοιπόν εκεί είπαμε, όπα παιδιά όλοι μαζί είμαστε, όλοι φταίμε, ξεκινάμε από εμένα προσωπικά. Άμα λέω εγώ ο πρόεδρος ότι παίρνω την ευθύνη, λογικά θα την πάρουν και οι από κάτω. Γιατί φιλότιμο υπάρχει σε κάθε άτομο. Αρκεί να υπάρχει σωστός τρόπος αν του το βγάλεις και να το εκμεταλλεύεται. Και από εκεί και πέρα νομίζω ότι έχουμε φτιάξει αυτή την ατμόσφαιρα. Έχουμε φτιάξει μια ατμόσφαιρα που είναι τουλάχιστον οι παίχτες, ο προπονητής κλπ είναι όλοι μαζί, είναι όλοι μαζί να πέσουνε και όλοι μαζί να κερδίσουνε. Βλέπεις μια νοοτροπία πολύ καλή. Μπορεί να παίξουμε καλά, μπορεί άσχημα αλλά είμαστε όλοι μαζί.

Σχόλιο: Η μακαρίτισσα η μάνα μου έλεγε ότι στη ζωή είναι καλύτερο να σε φοβούνται από το να σε λυπούνται. Όσες ανακοινώσεις κι αν βγάλεις σε αυτό ή σε άλλο ύφος, με σωστό ή λάθος timing δεν θα πετύχεις τίποτα περισσότερο από την απλή συμπάθεια. Έχουμε βαρεθεί να είμαστε συμπαθείς. Έχουμε βαρεθεί να είμαστε η πιο αγαπημένη δεύτερη ομάδα στην Ελλάδα.
Πριν να επιρρίψουμε ευθύνες στους άλλους για το πρωτάθλημα των τριών (και σίγουρα υπάρχουν) πρέπει να φτιάξουμε το δικό μας σπίτι. Οργάνωση και σοβαρότητα παντού. Προσωπικά δεν θέλω να υπάρχουν ως στελέχη στον Πανιώνιο φιλότιμοι ερασιτέχνες φίλαθλοι. Θέλω σοβαρούς τεχνοκράτες ακόμη κι αν κάτω από το κουστούμι φοράνε φανέλα του ΠΟΚ (αν βέβαια καταφέρεις να βρεις Πανιώνιους τεχνοκράτες ακόμη καλύτερα...).Να παράγουν έργο και να κρίνονται αυστηρά βάσει της επαγγελματικής σχέσης που θα υπάρχει, χωρίς δικαιολογίες.

Είναι πολλοί τομείς που φαίνεται ότι θέλουν πολύ δουλειά. Το σκάουτιγκ, το μάρκετιγκ όπως και οι σχέσεις μας με την διαιτησία (όσες ομάδες έδωσαν πόστο σε δυνταξιούχο διαιτητή με διασυνδέσεις δεν έχασαν). Επίσης φαίνεται ότι έχουμε χάσει την επαφή με καλούς μάνατζερ... Δες τι έκανε ο Εργοτέλης με τον Ουρουγουανό Λεάλ και πόσα θα μπορούσαμε να κάναμε εάν ο Αλβάρο σήκωνε το τηλέφωνο...Τι θέλεις και στέλνεις ανθρώπους στη Λατινική Αμερική όταν έχεις στην ομάδα σου έναν ζωντανό θρύλο ο οποίος τυχαίνει να συνδέεται με συγγενικό δεσμό με έναν από τους καλύτερους μάνατζερ - σκάουτερ της Λατινικής Αμερικής...


Ο κόσμος στηρίζει τον Πανιώνιο. Δες την φετινή εικόνα στην εξέδρα και σύγκρινέ τη με την περσινή και την προπέρσινη και όλα αυτά υπό το πρίσμα ότι η πορεία μας μέχρι τώρα δεν είναι σταθερή. Δώσε κίνητρο στον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο. Να κάνουμε έδρα τη Νέα Σμύρνη. Μέχρι και σήμερα η κάθε ομάδα πιστεύει ότι μπορεί να μας κόψει βαθμούς. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Αν εμείς δεν είμαστε σοβαροί τότε κανείς δεν μπορεί να μας δει με σοβαρότητα.Παίξε το παιχνίδι με τους κανόνες που το παίζουν οι μεγάλοι... Ασφαλώς και σε στηρίζουμε. Ασφαλώς και θέλουμε να πηγαίνουμε όλοι μαζί και στα καλά και στα άσχημα. Πρέπει όμως να μας δώσεις να καταλάβουμε ότι τα πάντα στον Πανιώνιο (και τα πιο μικρά) αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και όχι σύμφωνα με την Πανιώνια διαφορετικότητα. Διάλεξες δύσκολη ομάδα. Δεν είμαστε γκρινιάριδες (πέραν ενός και μάλιστα φίλου) αλλά απαιτητικοί. Δεν είναι δύσκολο όμως να μας έχεις για πάντα μαζί σου...
Πρόεδρε είναι κρίμα να είναι άδεια η θέση σου γήπεδο...