Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

MIA ΖΩΗ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ...

Σε αυτά τα παιχνίδια ο μέσος Πανιώνιος φίλαθλος μπορεί και να μην πηγαίνει στο γήπεδο. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Ο τρόπος της ήττας γνωστός. Αυτό που αλλάζει κάθε φορά είναι τα πρόσωπα και το λεπτό.

Ο Σωτήρης Νίνης της ρήτρας των εκατομμυρίων ευρώ, ο παίκτης στον οποίο κάποιοι εμπιστεύτηκαν τη φανέλα με το εθνόσημο μας απέδειξε ότι ΔΕΝ έχει ήθος. Διότι όποιος πετυχαίνει επαγγελματικά με λοβιτούρες είναι τουλάχιστον ανήθικος. Ο άνθρωπος αυτός με τη συμπεριφορά του μας απέδειξε ότι δεν δικαιούται ούτε τη φανέλα της Εθνικής, ούτε την επαγγελματική ανέλιξη. Γιατί στην Ευρώπη Σωτήρη, σε τέτοιου είδους βουτιές σε αποδοκιμάζουν ακόμη και οι δικοί σου φίλαθλοι. Με αυτά θα παραμείνεις ένας ταλαντούχος παίκτης αλάνας.

Αυτό που είδαμε σήμερα ήταν ένας επαγγελματικός τσαρλατανισμός τόσο από τον παίκτη του Παναθηναϊκού όσο και από τον διαιτητή της συνάντησης. Να το χαίρεστε και οι δύο το πρωτάθλημα…

Ναι το γκολ του Σισέ ήταν υπέροχο, ναι ο Πανιώνιος δεν ήταν σπουδαίος – και πως θα μπορούσε άλλωστε με τόσες ελλείψεις και με διαιτητή χειρουργό σε ορεινό πολεμικό χειρουργείο, δεν παύει όμως να έχασε ένα παιχνίδι από μια τεράστια απατεωνιά. Σαλτιμπάγκοι, τσιρκολάνοι και μπουλουκτσίδες, ηθοποιοί της κακιάς ώρας παρέλασαν από τη Νέα Σμύρνη. Αυτοί θα σηκώσουν σε λίγες ημέρες το πρωτάθλημα της ψευτιάς…

Για την ομάδα μας τώρα: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλά στημένη γι αυτό το οποίο ζητούσε. Να κρατήσει δηλαδή το μηδέν μέχρι το ημίχρονο. Η μοναδική μου ένσταση η μη χρησιμοποίηση του Κούκετς από την αρχή. Στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ ότι ο κος Παράσχος υπέπεσε σε σφάλματα. Αν δεν υπήρχαν θέματα τραυματισμού, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγήκε από το παιχνίδι ο Γιόνσον, γιατί επέλεξε τον Μανόλο και γιατί έβγαλε τον Τσότσαλιτς, προτιμώντας τον ανέτοιμο Νικολάου. Το μεγαλύτερη μυστήριο βέβαια είναι γιατί ενώ είχε εισέλθει ο Κούκετς, εντούτοις η ομάδα εξακολουθούσε να παίζει από δεξιά, με τον Μανόλο να σπαταλά τη μοναδική καλή ευκαιρία και να καταχράται συστηματικά την κατοχή της μπάλας. Για άλλη μία φορά ο Μπόσκο δεν υπήρχε. Βαρύ όνομα, βαρύ συμβόλαια, ελάχιστη προσφορά.

Αγωνιστικά πρέπει να κάνουμε μια παραδοχή. Ο Πανιώνιος στερείται παίκτες σε ολόκληρο τον άξονα. Χωρίς αυτό, χωρίς δηλαδή τον βασικό κορμό, ομάδα δεν πρόκειται να φτιάξουμε. Επιπλέον το καλοκαίρι μάλλον πρέπει να ξεχωρίσουμε τους παίκτες που μας κάνουν, από αυτούς που δεν μας κάνουν, συνυπολογίζοντας βέβαια εκείνους που χαιρόμαστε να τους βλέπουμε αλλά δεν προσφέρουν τίποτα.

Επόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη. Νίκη ισοδυναμεί με παραμονή στην κατηγορία σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό το φετινό μαρτύριο πρέπει να τελειώσει σύντομα και προς Θεού δεν πρέπει να αφήσουμε εκκρεμότητες για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω στον Γιώργο Τζαβέλλα να δει το βίντεο του αγώνα, να μπει στο youtube να δει λίγο Ρεκόμπα και μετά από όλα αυτά να ξανασκεφτεί τη στάση του και τις δηλώσεις του, παραδειγματιζόμενος από τον Μανιάτη και από κάθε άλλο παιδί που δουλεύει σκληρά και ταπεινά. Ναι έχεις μεγάλο ταλέντο, ναι αν δουλέψεις πολύ θα γίνεις σπουδαίος, σήμερα όμως δεν έχεις δικαίωμα να σηκώνεις το ανάστημά σου τόσο ψηλά…

Για το παγκόσμιο: Ήταν μακράν το πολυπληθέστερο, ήταν κεφάτο ( αν και έχουμε δει πολύ πιο σκληροπυρηνικά) αλλά δεν έφερε γούρι. Θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας σε παιχνίδι της u21 ομάδας και σε παγκόσμιο μακριά από τη φυσική μας έδρα.

Μακάρι να ήξερες Λορέντσο πόσο πολύ το θέλω!!!

Το σημερινό παιχνίδι είναι σημαντικό για όλους μας. Για εμένα τα παιχνίδια ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό είναι τα παιχνίδια της σεζόν, ανεξαρτήτως στόχων και βαθμολογικής θέσης. Είναι το παιχνίδι που ο γιός μου κι εγώ πρέπει να σταθούμε απέναντι σε ιδιαίτερα προσφιλή μέλη της οικογένειας και φίλους μας που υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό και να διατρανώσουμε το πάθος μας για την ομάδα της Σμύρνης.

Για όλους τους φίλαθλους του Πανιωνίου είναι εξίσου σημαντικό παιχνίδι για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί ιδεολογικά ο Παναθηναϊκός αντιπροσωπεύει ότι ένας Πανιώνιος απεχθάνεται περισσότερο. Το κατεστημένο. Κοινωνικό και οικονομικό. Δεν είναι τυχαίο ότι για να πρωταγωνιστήσει φέτος η ομάδα αυτή χρειάστηκε να συμπράξουν οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι της Ελλάδας, νοθεύοντας με τον πλούτο τους το Πρωτάθλημα και εκμηδενίζοντας κάθε έννοια ανταγωνισμού. Γιατί είναι αδιανόητο ο Π0αναθηναϊκός των εκατομμυρίων να συναγωνίζεται στο ίδιο πρωτάθλημα τον Πανθρακικό που αναγκάστηκε από τον πρώτο γύρο να ξεπουλήσει όλη του την ομάδα. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός υπήρξε διαχρονικά υπαίτιος σημαντικών δεινών για την ομάδα μας. Μέσα σε όλα αυτά πρέπει κανείς να υπολογίσει και τη θέληση του Προέδρου μας να στέκεται καλά η ομάδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Επί της ουσίας βέβαια είναι ένα απλό παιχνίδι, όπου ο νικητής παίρνει τρεις πόντους και τίποτα περισσότερο. Η ομάδα μας μετά τη νίκη στα Γιάννενα πήρε βαθειά βαθμολογική ανάσα και δεν έχει λόγους να αγχώνεται.

Εκεί λοιπόν είναι το κλειδί του παιχνιδιού. Ο Πανιώνιος έχει πολύ σημαντικές ελλείψεις, αλλά δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός μπορεί με ήττα να χάσει το πρωτάθλημα. Ναι. Αυτό το δώρο μπορούν να το κάνουν οι παίκτες μας. Αρκεί να θυμηθούν την αξία τους και το ότι υπηρετούν το ιστορικότερο ποδοσφαιρικό σύμβολο της Ελλάδας. Αδέλφια, με τη νίκη. Θα τα πούμε στο Παγκόσμιο και αμέσως μετά στο γήπεδο!!!

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ!!!

Ένα νέο μέλος προστέθηκε από σήμερα στην μεγάλη κυανέρυθρη οικογένεια. Ο Φανούρης Γουνδουλάκης έγινε σήμερα τα ξημερώματα «χαζομπαμπάς», αφού η αγαπημένη του σύζυγος Ελένη έφερε στον κόσμο μία χαριτωμένη κορούλα.

Σήμερα στο «Απήλιον» ο Φανούρης κέρασε τους συμπαίκτες του, οι οποίοι με τη σειρά τους του ευχήθηκαν υγεία και ευτυχία τόσο σε εκείνον και τη σύζυγο του, όσο και στο νέο μέλος της οικογένειας του.

Να σου ζήσει Φανούρη!

Φανούραρε, να σου ζήσει η κοράκλα!!!
να είναι υγιής και να προκόψει και εσείς να είστε πάντα καλά και να την χαίρεστε.
Αντί κεράσματος, μπορείς να βάλεις ένα γκολ στον Π.Α.Ο;
Όταν θελήσεις να κάνεις υιό, μη διστάσεις. Να επικοινωνήσουμε για να σου πω το κόλπο (γιατί σαφέστατα υπάρχει!!!).

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ και ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ


Το μέτρο της μη χορήγησης εισιτηρίων σε ομάδες του ΠΟΚ με βρίσκει κάτι παραπάνω από σύμφωνο.

Από παλιά, σε τέτοια παιχνίδια, ζούσαμε το φαινόμενο να είμαστε φιλοξενούμενοι στο ίδιο μας το γήπεδο. Προς τιμή της η Π.Α.Ε Πανιώνιος δεν χορηγεί εισιτήρια χάνοντας από τα έσοδα που θα εξασφάλιζε η παρουσία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είθισται να καταβάλουν ιδιαίτερα υψηλό εισιτήριο.

Στα πλαίσια αυτά έχουν ληφθεί πολλά και σωστά μέτρα αποτροπής των φιλάθλων του ΠΟΚ. Στο τελευταίο παιχνίδι όμως με ομάδα του ΠΟΚ διαπιστώσαμε όλοι ότι η μαθητική κερκίδα στην θύρα 1 είχε απρόσμενα πολύ κόσμο. Επειδή αδυνατώ να πιστέψω ότι όλοι αυτοί ήταν Πανιώνιοι μαθητές και αθλούμενοι στον Πανιώνιο που έτυχε να συρρεύσουν στο γήπεδο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, θεωρώ ότι μάλλον ήταν φίλαθλοι (παιδιά και γονείς) του Ολυμπιακού.

Οι συγκεκριμένοι ήταν πολύ ήσυχοι και δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα. Είναι γεγονός όμως ότι έχει δημιουργηθεί ένα ρήγμα στην ασφάλεια. Κι αν χθες δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό, δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο.

Επειδή τα θέμα ασφάλειας είναι καλό να τα επιλύεις άμεσα, εντοπίζω το συγκεκριμένο θέμα, επειδή θεωρώ ότι η με οποιονδήποτε τρόπο παρακολούθηση του αγώνα από οπαδούς του ΠΟΚ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στην δική μας ομάδα, διότι είναι απρόβλεπτη η συμπεριφορά τους.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-3

Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν μια μικρογραφία της χρονιάς. Ενθουσιασμός – απογοήτευση – ελπίδα. Μια όμορφη Κυριακή και για εμάς ύστερα από πολύ καιρό. Η ομάδα στα πρώτα 20-25 λεπτά έδειξε μεγάλο πάθος στον βούρκο των Ζωσιμάδων. Είχε θέληση για τη νίκη και ευτύχισε να πετύχει δύο πανέμορφα τέρματα με τους Τσότσαλιτς και Σίτο Ριέρα. Ο ΠΑΣ αντέδρασε και μέχρι το ημίχρονο είχε καταφέρει να φέρει στα ίσια το παιχνίδι χάρη στα γκολ του Μενδρινού (μεγάλη αστοχία η μη απόκτηση του συγκεκριμένου παίκτη από τον Πανιώνιο) και το αστείο πέναλτι του Μπακαγιόκο. Τη φάση αυτή θα περιμένω να την δω και το βράδυ, για την ώρα όμως θεωρώ τον καταλογισμό του συγκεκριμένου πέναλτι τουλάχιστον αυστηρή διότι είναι αδύνατον να έχει πρόθεση ανατροπής του οποιοσδήποτε από τους παίκτες του Πανιωνίου. Σε κάθε περίπτωση όμως η συγκεκριμένη φάση ήταν μια άστοχη ενέργεια του κατά τα άλλα πολύ καλού Ανδριόλα, ο οποίος δεν είχε κατά την ταπεινή μου άποψη κανένα λόγο να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο. Το γλολ της νίκης το πέτυχε ο άξιος αρχηγός Γιάννης Μανιάτης και μας έδωσε μια τεράστια βαθμολογική ώθηση, ιδίως αν συνυπολογίσουμε και το μεγάλο διπλό του Πανθρακικού στη Λάρισα.

Για άλλη μία φορά ο Παράσχος χρησιμοποίησε εξαιρετικά το υλικό της ομάδας, έβαλε παίκτες αγωνιστές και πήρε το πρώτο του τρίποντο, που είναι γεγονός ότι άξιζε από καιρό. Ανάμεσα σε παίκτες που έδειξαν εξαιρετική δύναμη και πάθος είναι δύσκολο να επιλέξεις τον καλύτερο.

Η προτίμησή μου είναι ο Τσότσαλιτς. Πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ στην πρώτη του εμφάνιση και μάλιστα σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Το τέρμα του ανέβασε την ψυχολογία όλης της ομάδας και θεωρώ ότι ήταν καταλυτικό για την εξέλιξη του αγώνα. Ο νεαρός ήταν εξαιρετικός. Απέδειξε ότι δεν είναι επένδυση για το μέλλον αλλά μπορεί να βοηθήσει άμεσα και επιπλέον ότι άξιζε πολύ περισσότερα χρήματα από τις 70.000 ευρώ που απαιτήθηκαν για τη μεταγραφή του. Οι Γιόνσον και Τσότσαλιτς απέδειξαν ότι με καλό σκάουτιγκ και λίγα χρήματα μπορεί ο Πανιώνιος να αποκτήσει παίκτες που κυριολεκτικά να τρώνε σίδερα.

Μετά από όλα αυτά περιμένουμε με ανυπομονησία το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, έχουμε καλή ψυχολογία και πάμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Όχι άλλο πάρτι τίτλου στη Νέα Σμύρνη. Θα προηγηθεί το μεγαλύτερο Παγκόσμιο που έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα. Σας παρακαλώ να ξεκινήσετε τις δηλώσεις συμμετοχής από σήμερα.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ 1-2

Μια πολύ αξιόλογη και οργανωμένη ομάδα όπως η Καβάλα δικαιούται να προχωρήσει στον θεσμό του Κυπέλλου και γιατί όχι να κατακτήσει και το τρόπαιο. Η φετινή Καβάλα είναι όσα ευχόμασταν να είναι η δική μας ομάδα. Πληθώρα πολύ ποιοτικών παικτών σε όλες τις γραμμές, αγωνιστική πειθαρχία, ταχύτητα, εκτελεστική δεινότητα, πολύ καλοί προπονητές.Επιπλέον πήρε φαλάγγι όλες τις κορυφαίες ομάδες. Το όνειρο κάθε Πανιώνιου. Ναι το άξιζε περισσότερο.

Τι μας έδειξε η Καβάλα απ’ όλα αυτά σήμερα; Όλα. Σε δείγμα, αλλά τα πάντα. Καλό κοουτσάρισμα, ταχύτητα, τέχνη, δύναμη, αξιοποίηση και της μισής ευκαιρίας. Τις λίγες φορές που η ομάδα της Καβάλας βγήκε στον αιφνιδιασμό καρδιοχτηπήσαμε. Η μπάλα έφτανε στην περιοχή μας σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Δύο ευκαιρίες δύο γκολ και δικαίωση του νόμου του ποδοσφαίρου.

Από την άλλη μεριά ο Πανιώνιος ήταν μετά από πολύ καιρό φιλότιμος, μάτωσε το παιχνίδι, προσπάθησε πολύ, είχε και ατυχίες, αλλά τελικά δεν ήταν καθόλου ουσιαστικός.

Προηγηθήκαμε, είχαμε την ευκαιρία σε δύο καταπληκτικές ευκαιρίες του Μπόσκο να τελειώσουμε το παιχνίδι, όμως λυπάμαι πολύ που το λέω, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Κροάτης επιθετικός αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Κάποιες φορές φέτος μας έδειξε δείγματα του ταλέντου του, κάποιες άλλες όμως (και είναι μέχρι στιγμής οι περισσότερες) δεν δικαίωσε το όνομα, την ιστορία του αλλά και τις ελπίδες μας. Μας στοίχισε πολύ η μη είσοδος του Κούκετς από το πρώτο ημίχρονο αλλά και η αποβολή του Λάτκα, η οποία ήταν αν μη τι άλλο αχρείαστη.

Το θέμα δεν είναι αν αποκλειστήκαμε ή όχι από το Κύπελλο. Η ομάδα δεν κατάφερε να ανεβάσει την ψυχολογία της, κουράστηκε εν όψει μάλιστα του κρίσιμου παιχνιδιού με τα Γιάννενα, έχασε τον Λάτκα για άλλη μία αγωνιστική και ίσως και τον Ριέρα, που ελπίζω να μην έχει κάτι σοβαρό.

Αυτό που κερδίσαμε είναι τον Πρόεδρό μας. Και μόνο η παρουσία σου Πρόεδρε αρκεί (ήσουν και στη σωστή θύρα μάλιστα). Την έχουμε μεγάλη ανάγκη. Συνεχίζουμε.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

O φόβος του πέους είναι για τις παρθένες!!!


Κάτι που έχω ως άνθρωπος είναι ότι μου αρέσει να βρίσκω κάτι καλό ακόμη και σε κάτι τραγικό ή τέλος πάντων δυσάρεστο. Αυτό είναι κάτι που έχω εφαρμόσει πρώτα στον εαυτό μου και μετά στους άλλους και νομίζω ότι αποφορτίζει καταστάσεις

Στα πλαίσια αυτά και επειδή επειδή είναι καλό να προσέχουμε για να έχουμε ας δούμε ποιες ομάδες θα καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε στην Β’ Εθνική σε περίπτωση που το πρωτάθλημα αυτό τελείωνε σήμερα και παράλληλα υποβιβαζόμασταν.
Έχουμε και λέμε:

1.Εθνικός Αστέρας: Κοντά, φιλόξενο περιβάλλον και ενδιαφέρουσες ταβέρνες. Τσομπανάκος και τα ουζερί γύρω από την πλατεία της Καισαριανής. Ψώνιο!!!
2.Διαγόρας και Ρόδος. Παραλίες, μπαράκια, αλλοδαπές γκόμενες στο νησί με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στην Ελλάδα. Καλύτερα και από πενταήμερη.Παγκόσμιο στο Φαληράκι και τα μυαλά στα κάγκελα!!!
3.Παναιτωλικός: Έχω μια ιδιαίτερη απέχθεια για το Αγρίνιο, τρελαίνομαι όμως για το κοκορέτσι τους..
4.Δόξα Δράμας. Μακρινό ταξίδι, πόλη χωρίς ίχνος νυχτερινής ζωής. Ευτυχώς που η Ξάνθη είναι σχετικά κοντά.Μου αρέσει η Σταυρούπολη και το Φρακτό.
5.Αγροτικός Αστέρας. Ουδέν Σχόλιο.
6.Πιερικός.Ωραία εκδρομή στα χωριά κοντά στο Λιτόχωρο. Υπάρχει και ένα πρότυπο χωριό και ο πάντα ενδιαφέρων Όλυμπος. Κοντινές εκδρομές προς Βέροια, Λουτρά Αριδαίας, και ασφαλώς Θες/νικη. Στην παραλία της Κατερίνης η κυρίες μπορούν να ψωνίσουν πολύ καλά και φθηνά δερμάτινα.
7.Πανσερραικός. Προσκύνημα στην πρώτη Σερρών (μάλλον μόνος μου θα το κάνω) και ξενάγηση στα κατατόπια από τον πολύ Jamie Poursas. Groovy baby.
8.Αναγέννηση Καρδίτσας. Λίμνη Πλαστήρα. Θα προτιμήσω Τρίκαλα.
9.Θρασύβουλος.Σταθερή αξία στο παϊδάκι.Έχω αγοράσει και ένα καινούργιο πουπουλένιο μπουφάν, οπότε όλα Ο.Κ
10.Αν μαζί με εμάς πέσει ο Πανθρακικός, η Ξάνθη και ο Λεβαδειακός θα είναι η καλύτερή μου. Αθάνατο σουβλάκι, Αθάνατη Γκατζολία.

Απορώ τι τη θέλουμε τη super League!!!

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Πειράζει που δεν ξενερώνουμε ποτέ;;;

Πως αντιμετωπίζεις μια κατάσταση που όλοι μα όλοι έχουν δίκιο αλλά παράλληλα έχουν φταίξει στον βαθμό που τους αναλογεί για τη δημιουργία ενός αδιεξόδου;

Ο μόνος τρόπος που αντιλαμβάνομαι είναι ο απλούστερος και ο πιο ενστικτώδης. Γιατί ο άνθρωπος υπάρχει όσο διατηρεί το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Γιατί ο ίδιος ο Πανιώνιος υπάρχει όσο δεν το βάζει κάτω.

Δεν με ενδιαφέρει το μέλλον του Πανιωνίου χωρίς τον κο Τσακίρη. Δεν το φοβάμαι γιατί τα πιο πολλά χρόνια τα έχω ζήσει χωρίς εκείνον.

Δεν με φοβίζει αν κάποιοι κερδίσουν από την ομάδα ή έστω βγάλουν το πολυπόθητο γι αυτούς μεροκάματο. Πάντα συνέβαινε.

Δεν με φοβίζει ο Πανιώνιος χωρίς τους συγκεκριμένους μεγάλους ή ανερχόμενους παίκτες. Γιατί πάντα βγάζαμε και πάντα μας έφευγαν. Όμως ο πραγματικοί Πανιώνιοι ήταν όσοι θεωρούνταν γραφικοί όσο έπαιζαν.

Δεν φοβάμαι τον υποβιβασμό γιατί τον έχω ξαναζήσει.

Δεν φοβάμαι τη μιζέρια γιατί στα τόσα χρόνια οι καλές στιγμές ήταν λίγες αλλά ανεξίτηλες.

Δεν με φοβίζει αν θα χαλάσει η φιέστα των 120 ετών. Είμαστε η ζωντανή ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού και αυτό δεν αλλάζει από μια κακή χρονιά.

Αυτό που με φοβίζει είναι όταν ξεχνάμε ποιοι είμαστε και γιατί υποστηρίζουμε αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα. Πάνω απ’ όλα είναι η περηφάνια μας και το φιλότιμό μας.

Ας στηρίξουμε την ομάδα. Ας βοηθήσουμε τους παίκτες να αποβάλουν το άγχος τους και να μας δείξουν αυτό που πραγματικά μπορούν.

Την Τετάρτη δεν νοείται να υπάρξει φίλος του Πανιωνίου που να μην έρθει στο γήπεδο. Και πρώτος απ’ όλους ο Πρόεδρος. Στην πρώτη σειρά των επισήμων. Για να τον βλέπουμε και να μας βλέπει.

Όποιος θέλει και όποιος μπορεί ας αναλάβει τις ευθύνες του. Ο Πρόεδρος να σταθεί στην ομάδα, ο προπονητής να την προετοιμάσει καλά. Οι παίκτες να ματώσουν τη φανέλα. Εμείς, ως φίλαθλοι μπορούμε και πρέπει να είμαστε εκεί και να υποστηρίξουμε την ομάδα.

Κι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά; Θα γράψουμε και αυτή της κατάσταση εκεί που γράψαμε και όλες τις προηγούμενες. Γιατί εμείς δεν ξενερώσαμε ποτέ...Γιατί εμείς θα είμαστε στο Ναό όταν κάποιοι άλλοι θα έχουν φύγει. Γιατί εμείς δεν είμαστε στο γήπεδο για τις επενδύσεις και τα συμβόλαια. Αλλά γι αυτό το σήμα που κάποιοι έχουν την τρελή τύχη να υπηρετούν, χωρίς να έχουν αντιληφθεί το μέγεθός του.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Πανιώνιος - Ηρακλής 0-0

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι θα ήθελα να πω ελάχιστα. Όταν αδυνατείς να κερδίσεις στην έδρας σου τον συγκεκριμένο Ηρακλή, με τις τόσες ελλείψεις, που αγωνίζεται μάλιστα με 10 παίκτες για ενάμισι ημίχρονο, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Ειλικρινά δεν ξέρω που πρέπει να πιστέψουμε και τι ακριβώς πρέπει να αλλάξει στην ομάδα. Η ομάδα πέφτει…

Στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε έναν καλό πρόεδρο, ένα πολύ καλό ρόστερ, έναν σωστά εκτελεσμένο προϋπολογισμό και μια ομάδα τσαλακωμένη να γιορτάζει τα 120 χρόνια προσφοράς την στον Ελληνικό αθλητισμό. Είναι πολύ πικρό το ποτήρι που πίνουμε φέτος.


Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ελευθερία - Ισότης - Αδελφότης...Εδώ είναι Βαλκάνια

Τις προηγούμενες ημέρες όλοι μας γίναμε μάρτυρες τεράστιων αυθαιρεσιών. Ο πρόεδρος της ομάδας μας προπυλακίστηκε από οπαδούς του Ατρόμητου, οι οποίοι δεν δίστασαν να πετάξουν καθίσματα στον αγωνιστικό χώρο και να συγκρουστούν με τις Αστυνομικές δυνάμεις. Τιμολόγιο; 20.000 ευρώ. Τόσο κοστίζει στην Ελλάδα η οπαδική αλητεία. Στο πρώτο βέβαια υβριστικό σύνθημα που ακούγεται στη Νέα Σμύρνη, η ταρίφα είναι γνωστή. 8.000 ευρώ. Το σύνολο σχεδόν των εισπράξεων.

Οι ομορφιές του προέδρου του Ατρόμητου που πυροδότησαν τα επεισόδια κόστισαν φθηνότερα. Μόλις 5.000 ευρώ. Τόσα δεν θα έδινε για λουλούδια σε δευτεροκλασάτο μπουζούκι.Κάνεις το κομμάτι σου, κάνεις και τον Ζορό και όλα αυτά για 5 χιλιάρικα. Τζάμπα!!! Αν βέβαια ήταν απλός οπαδός θα είχε φάει οκτώ μήνες άνευ αναστολής και θα βρίσκονταν αυτή τη στιγμή σε κάποιο ευαγές ίδρυμα. Αυτή η αστυνομία βέβαια δεν μπόρεσε να συλλάβει κανέναν στο Περιστέρι. Μπόρεσαν όμως να συλλάβουν εκείνο τον φουκαρά φίλαθλο του Ηρακλή που μεθυσμένος χαστούκισε τον τερματοφύλακα του Άρη. Από την πόρτα και στην κλούβα. Εύκολα και γρήγορα.

Και μετά σου λέει ότι προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε τη βία από τα γήπεδα. Ήθελα να ήξερα ποιος είναι τελικά ο μεγαλύτερος αλήτης. Εκείνος που ασχημονεί ή αυτός που επιβάλει τα γελοία πρόστιμα; Ο οπαδός ή αυτός που μπορεί να κάνει διαφορετική εφαρμογή και ερμηνεία του νόμου ανάλογα με το όνομα του κατηγορούμενου;

Το Ελληνικό κράτος διά του αρμόδιου υπουργού του αποφάσισε την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών. Κανείς δεν αντέδρασε κι ας παραβιάζονται θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος με τη συγκεκριμένη απόφαση. Τα δικαίωματα βτης ελεύθερης μετακίνησης και του συνέρχεσθαι τα έχει καταργήσει μόνο η χούντα.

Φαίνεται όμως ότι οι διατάξεις αυτές δεν μπορούν να ξεφύγουν από την γενικότερη γελοιότητα. Οι εκατοντάδες οπαδοί του Άρη στα πηγάδια δεν είναι Έλληνες πολίτες; Δεν τους πιάνει η απαγόρευση μετακίνησης; Δεν υπήρχαν; Ήταν οφθαλμαπάτη; Κι ας μη μου πει κανείς ότι αυτοί δεν μετακινήθηκαν αλλά ήταν Ξανθιώτες, γιατί η ουσία της διάταξης είναι η μη παρουσία αντιπάλων στα γήπεδα.

Τελικά στην Ελλάδα οι επαχθείς νόμοι εφαρμόζονται επαχθώς στους αδύναμους και παρακάμπτονται πλήρως στους ισχυρούς.Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο Πανιώνιος δεν πρέπει να μένει απαθής προβάλλοντας την Πανιώνια διαφορετικότητα. Πρέπει να παλεύει με νύχια και δόντια για να μην παίζονται παιχνίδια στη δική του πλάτη.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το κύπελλο δεν μπορεί να είναι στόχος καμίας ομάδας. Κι αυτό γιατί είναι μια εντελώς απρόβλεπτη διοργάνωση, στην οποία η κατάκτηση του τροπαίου μπορεί να επιτευχθεί χάρη σε πολλούς αστάθμητους και απρόβλεπτους παράγοντες. Γι αυτό το λόγο το κύπελλο σε οποιαδήποτε χώρα είναι διοργάνωση εκπλήξεων.

Θεωρητικά κατά τη φετινή χρονιά μπορούμε να κάνουμε καλή πορεία στη διοργάνωση αυτή, κυρίως λόγω των καλών κληρώσεων που είχαμε μέχρι και σήμερα.

Υπό άλλες συνθήκες, αν αντιμετωπίζαμε την Καβάλα, θα θεωρούσαμε σίγουρη την πρόκριση, ακόμη και αγωνιζόμενοι σε έναν αγώνα και μάλιστα στο γήπεδό της. Η σημερινή Καβάλα είναι πολύ ενισχυμένη, ισχυρή στο γήπεδό της, αλλά διανύει κι εκείνη περίοδο αγωνιστικής πτώσης, όπως κι εμείς, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό.

Ο Πανιώνιος δείχνει να βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Μη έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή του ίσως δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για την συνέχεια στο κύπελλο, επειδή όλα τα επόμενα παιχνίδια που θα δώσει στο επόμενη δίμηνο είναι τελικοί. Από την άλλη όμως η πρόκριση στο Κύπελλο θα ανεβάσει κατακόρυφα το ηθικό και μπορεί να βοηθήσει στην μερική διάσωση μιας πολύ προβληματικής χρονιάς..

Η γνώμη μου είναι ότι στο σημερινό παιχνίδι πρέπει να παίξουμε συντηρητικά. Άλλωστε βολευόμαστε από δύο αποτελέσματα. Με την νίκη περνάμε στην επόμενη φάση και με την ισοπαλία φέρνουμε το παιχνίδι σε επαναληπτικό στη Ν. Σμύρνη. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι ένας καθαρός αποκλεισμός από σήμερα. Είναι βέβαιο ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα καταρρακώσει την ψυχολογία όλων και το παιχνίδι με τον Ηρακλή για το Πρωτάθλημα (που είναι εξίσου σημαντικό) θα γίνει μαρτύριο.

Το να συζητάμε για το αν θα περάσουμε ή αν θα φέρουμε ισοπαλία με την Καβάλα είναι μια έμμεση παραδοχή της αγωνιστικής μας αποτυχίας. Πέρα από αυτή όμως υπάρχει και ένα μεγάλο οικονομικό θέμα. Αυτό προκύπτει από τη μη μετάδοση του αγώνα. Αν ο Πανιώνιος ήταν ένα θελκτικό τηλεοπτικό προϊόν προφανώς και θα μεταδίδονταν ο αγώνας. Δυστυχώς θα πρέπει να αρκεστούμε στο ραδιόφωνο και ασφαλώς να πάρουμε χαμπάρι ότι η κακή πορεία των τελευταίων ετών θα αρχίσει να μας χτυπά την πόρτα και σε επίπεδο χορηγών αλλά και σε επίπεδο εσόδων από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ένα μήνυμα με 11 παραλήπτες


Πριν από λίγα χρόνια, ο Πανιώνιος παίζοντας για την ιστορία του, την αξιοπρέπειά του, τη διαφάνεια του Ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και τους στόχους του είχε κερδίσει τον Ατρόμητο, οδηγώντας τον στη δεύτερη κατηγορία. Όχι όπως έστελναν εμάς. Τίμια.

Από τότε δημιουργήθηκε από την πλευρά του Ατρόμητου μια τρομακτική αντιπαλότητα. Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο. Κατά τη λογική των Περιστεριωτών, έπρεπε ο Πανιώνιος να στήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι, να βγει εκτός στόχων και να οδηγήσει στη δεύτερη κατηγορία τον Εργοτέλη, ο οποίος σε κάθε περίπτωση ήταν πολύ πιο αξιόλογη ομάδα από τον Ατρόμητο;

Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε να αντιμετωπίσουμε ξανά τον Ατρόμητο σε ένα παρόμοιο παιχνίδι. Η διαφορά είναι ότι και οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Ο χαμένος κυριολεκτικά βυθίζεται. Μπορεί ο κος Σπανός να μην τρέφει όπως δηλώνει καμία αντιπαλότητα για την ομάδα μας, επιφυλάσσει όμως το δικαίωμα αυτό για λογαριασμό των οπαδών της ομάδας του. Και για να αποδείξει τα λεγόμενά του αλλά και για να επιτρέψει και στον τελευταίο κάφρο να χλευάσει την ομάδα μας, έβαλε γενική είσοδο 10 ευρώ.

Προς τους παίκτες του Πανιωνίου:

Θα μπορούσα να σας πω πολλά. Κρατήστε μόνο ένα. Είστε πολύ καλύτεροι παίκτες από τους Περιστεριώτες. Έχετε πολύ καλύτερη ομάδα. Αγωνίζεστε σε έναν πραγματικά ιστορικό σύλλογο. Είστε ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Ρίξτε τους τρία γκολ, μια κατηγορία και θα σας περιμένουμε για να σας αποθεώσουμε στο επόμενο εντός έδρας.

Με τη νίκη!!!

υ.γ

Την Α.Ε.Κ θα την κανονίσουμε έτσι όπως της πρέπει και με τον τρόπο που καταλαβαίνει


Χορός Παλαίμαχων Πανιωνίου

Η Πρόσκληση για τον ετήσιο χορό των παλαιμάχων στο κέντρο διασκέδασης «Καρδιοφτερουγίσματα» ήταν πράγματι δελεαστική. Δεν δίνεται καθημερινά η ευκαιρία να βρεθείς ανάμεσα σε μεγάλες δόξες του Πανιωνίου και κατ’ επέκταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Έτσι λοιπόν κανονίσαμε με τους καλούς φίλους: ΑΜΑΝΑΜ μετά της Υψηλοτάτης συζύγου του, Griniaris μετά της κας Griniaris και Antun σε σόλο καριέρα (keep walking για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου) να βρεθούμε στον χορό. Εννοείται ότι αμέσως κάναμε γαλαρία και η διασκέδαση άρχισε.

Ο χορός είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και το κέντρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Το πρόγραμμα γνήσια λαϊκό, λόγος που οδήγησε πολλούς από τους παλαίμαχους στην πίστα. Την παράσταση όμως έκλεψε το ζαϊμπέκικο του Βαγγέλη Βλάχου. Η Π.Α.Ε εκπροσωπήθηκε από τον Α’ Αντιπρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παύλο Κορκίδη.

Στο τέλος όλοι φύγαμε με το δωράκι μας, καθώς είχαν συγκεντρωθεί πολλά δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά. Ήταν πραγματικά ιδιαίτερη η τιμή μας που οι παλαίμαχοι του Πανιωνίου μας ευχαρίστησαν για την διαφήμιση της εκδήλωσης.

Ο Σύνδεσμος των παλαιμάχων δείχνει ιδιαίτερα δυναμικός. Μετά την επιτυχή διοργάνωση του χορού, ετοιμάζουν, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 120 χρόνια του Πανιωνίου, εκδρομή στη Σμύρνη και πιθανότατα φιλικό αγώνα με τοπική ομάδα ενώ θα έχουμε την σπάνια τύχη να απολαύσουμε τους παλαίμαχους της ομάδας μας σε φιλικό με την ομάδα παλαιμάχων της Μπαρτσελόνα. Εντυπωσιακό!!!

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο Δημήτρη Χριστοδούλου για την μεγάλη χαρά που μας έδωσε καλώντας μας στον χορό και να συγχαρώ τόσο τον ίδιο όσο και το υπόλοιπο προεδρείο για την αξέχαστη βραδιά.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Πάμε παρακάτω

Μετά από την ιδιαίτερα εποικοδομητική χθεσινή κουβέντα, όπου κατά τη γνώμη μου γράφτηκαν πράγματα που έπρεπε να γραφτούν τη συγκεκριμένη στιγμή, μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω, ελπίζοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επειδή η βαθμολογική μας θέση δεν αφήνει περιθώρια για μεσοπρόθεσμα σχέδια, οι άμεσοι στόχοι είναι η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής και η συνέχεια στο Κύπελλο.

Χθες παρουσιάστηκε ο κος Παράσχος στους παίκτες. Οι εφημερίδες γράφουν ότι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, μια που δείχνει πιο «ανθρώπινος» από τον Φερέρα, θέλει να δουλέψει με τη μπάλα και θα προσπαθήσει να έρθει πιο κοντά στους παίκτες της ομάδας. Όλα αυτά ακούγονται θετικά. Έχω την πεποίθηση ότι ο κος Παράσχος θα τα πάει αρκετά καλά στο Περιστέρι και γιατί θα οργανώσει την ομάδα βάση των νέων συνθηκών και γιατί πάντα έχει λόγους να αποδεικνύει ο ίδιος πράγματα στον Ατρόμητο και τον κο Σπανό.

Οι εφημερίδες γράφουν διάφορα για την αρχική σύνθεση. Προφανώς ο κάθε δημοσιογράφος προωθεί μέσω των δημοσιευμάτων τους «δικούς» του παίκτες μια που είναι αδύνατο να είναι αυτή τη στιγμή στο μυαλό του Παράσχου ή να γνωρίζει τα σχέδιά του προπονητή, αφού καλά καλά ο ίδιος δεν γνωρίζει την ομάδα. Η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι θα κινηθεί εκ του ασφαλούς, κάνοντας ελάχιστες αλλαγές, εφόσον αυτές είναι επιβεβλημένες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μου το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο κος Παράσχος είναι για 6 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για ένα έτος. Θεωρώ ότι μία τέτοια συμφωνία είναι σωστή και εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια των συμβαλλόμενων μερών.

Αυτό που περιμένω από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι την αγωνιστική άνοδο αρκετών μας παικτών. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι Ριέρα, Εστογιανώφ και Κουμορτζί θα είναι ανανεωμένοι, γεγονός που περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία.

Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να παρακολουθήσω το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Αν τα καταφέρω θα υπάρξει σχόλιο. Διαφορετικά θα υπάρξει μια τυπική ανάρτηση απλά για να μπορέσει να γράψει ο καθένας τη γνώμη του. Συνεχίζουμε...

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Μαύρη ειν' η νύχτα στα βουνά


Όταν ο κος Τσακίρης ανέλαβε τον Πανιώνιο όλοι θεωρήσαμε ότι κάτι άλλαζε προς το καλύτερο. Νέος, απόλυτα επιτυχημένος επαγγελματικά, ακραιφνής οπαδός της ομάδας και εύρωστος οικονομικά. Τα πρώτα δείγματα γραφής του; Εξαιρετικά. Πρόσληψη του Έβαλντ Λίνεν, νοικοκύρεμα της ομάδας, αγωνιστικές επιτυχίες, πώληση παικτών στην πραγματική τους αξία για πρώτη φορά στον Πανιώνιο και έργα υποδομής. Μέσα σε όλα αυτά διαγνώσαμε τη θέλησή του για την κατασκευή του γηπέδου, όπως αυτή εκφράστηκε από την ανάθεση της μελέτης στην dimand και το σύνολο των ενεργειών του. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υπήρχε ΟΡΑΜΑ στη Νέα Σμύρνη.

Με την έλευση του Άλβαρο Ρεκόμπα όλοι θεωρήσαμε ότι ο Πανιώνιος άλλαζε επίπεδο και θα κινούνταν, χάρη στη δημιουργική «τρέλα» του Προέδρου του, στο επίπεδο της ομάδας της δεκαετίας του 70. Ο υπερβατικός Πανιώνιος όμως απέτυχε γιατί κανείς δεν μπορούσε να αντέξει το βάρος του, ο ένας προπονητής διαδέχονταν τον άλλο, πουλήθηκαν παίκτες αξίας και τα χρήματά από τις μεταγραφές τους είτε τα περιμένουμε ακόμη είτε κατά δήλωση του προέδρου μας δεν επενδύθηκαν καλά.

Η πρόσληψη του κου Φερέρα έγινε με σκοπό να επανοικοδομηθεί η ομάδα, αλλά τουλάχιστον όπως αντιλαμβάνονται οι φίλαθλοι και μόνο αυτοί, η ομάδα δέχθηκε την χαριστική βολή.

Η ανοργανωσιά τελικά δεν έχει τέλος. Ζήσαμε για να δούμε Δ.Σ αποτελούμενο από εκπροσώπους οργανωμένων οπαδών. Ζήσαμε για να ακούσουμε ότι τα στελέχη της ομάδας δεν είναι επαγγελματίες αλλά τίμιοι ερασιτέχνες. Ζήσαμε για να μάθουμε ότι ο Πρόεδρος ζήτησε στην Γ.Σ των μετόχων να μάθει αν κάποιος από τους παριστάμενους ήταν διατεθειμένος να συμμετάσχει στο Δ.Σ. Παίκτες πάνε και έρχονται, αποκτάμε πιτσιρικάδες που δεν λαμβάνουν καμία ευκαιρία, φέρνουμε παίκτες αμφιβόλων προσόντων τους οποίους εξασφαλίζουμε με μακροχρόνια συμβόλαια και αποκτούμε ποδοσφαιριστές οι οποίοι αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν σοβαρούς τραυματισμούς. Τους μισθοδοτούμε μέχρι την αποθεραπεία τους και τους αποδεσμεύουμε μόλις αποθεραπευτούν και αρχίζουν να αποδίδουν.

Έτσι λοιπόν ο Πανιώνιος πέτυχε το εξής παράδοξο. Να έχει δημιουργήσει μια ομάδα με σκοπό την έξοδο στην Ευρώπη, υπό την αναγκαία προϋπόθεση όμως ότι την ίδια περίοδο δεν θα πρωταγωνιστούν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, να διαθέτει κατά τη δήλωση του Προέδρου μας ένα μπάτζετ 8,5 εκ ευρώ, μέρος του οποίου θα καλυφθεί από την πώληση βασικών μας παικτών και όλα αυτά όταν ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας τη δεδομένη στιγμή είναι η παραμονή στην κατηγορία!!!

Η βαθμολογική θέση της ομάδας, η μη ουσιαστική ενίσχυση κατά τις μεταγραφικές περιόδους σε όλες τις θέσεις που είχαμε ανάγκη αλλά και η πρόσληψη του κου Παράσχου – ενός προπονητή ειδικών αποστολών – συνηγορούν σε αυτό.

Δεν αποκλείω ότι ο κος Παράσχος θα πετύχει στο έργο του. Δεν αποκλείω να διατηρηθούμε εύκολα στην κατηγορία και να κατακτήσουμε ακόμη και το κύπελλο. Όμως όλα αυτά τα πληρώσαμε χρυσάφι. Αμφιβάλω αν ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς διέθεσαν τόσα πολλά χρήματα για τόσο φτωχό αποτέλεσμα. Το ζήτημα είναι ότι ο Πανιώνιος ξεκίνησε ως υπερβατικός και έχει επανέλθει στο σημείο που μας άφησε ο Αχιλλέας Μπέος. Η μόνη διαφορά είναι το μεγαλύτερο μπάτζετ, το προπονητικό (που δεν ανήκει στην ομάδα) και οι θυγατρικές.

Αυτό που ζούμε δεν είναι γιορτή 120 χρόνων. Άλλωστε πέρα από την περίεργη φανέλα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να θυμίζει ότι γιορτάζουμε το ό,τιδήποτε. Αυτό που ζούμε είναι μια τεράστια απογοήτευση. Ένα απίστευτο ξενέρωμα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι είμαστε τόσο κάτω στη βαθμολογία, ούτε ότι για άλλη μία φορά θα παλέψουμε για να μην μπούμε σε βαθμολογικές περιπέτειες, ούτε που χάσαμε τον Λίνεν και τον Ρεκόμπα. Το κακό είναι ότι έχουμε χάσει τον οραματιστή Τσακίρη των δύο πρώτων ετών...

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΚΥ - ΡΙ - Ε!!!


Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει ότι σήμερα επήλθε κατ’ αρχάς συμφωνία με τον κ. Γιώργο Παράσχο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου για 1,5 χρόνο.
Ο κ. Παράσχος θα αναχωρήσει σήμερα για την ιδιαίτερη πατρίδα του και αύριο θα επιστρέψει στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της συμφωνίας.
Ο κ. Παράσχος θα βρεθεί αύριο Πέμπτη στις 5 μ.μ. στο"Απήλιον" για μία πρώτη γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Οι Γιαννιώτες μας έδειξαν το δρόμο.

Από την πρώτη στιγμή της παραίτησης του κου Φερέρα ακούσαμε και διαβάσαμε πολλά ονόματα που φέρονταν ως υποψήφια για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Τελικά καταλήξαμε σε δύο που με τη σειρά τους εκπροσωπούν δυό διαφορετικούς κόσμους, δυό διαφορετικές νοοτροπίες και δυό ποδοσφαιρικές σχολές. Ποιος είναι ο κατάλληλος; Με ψυχρή θεώρηση των πραγμάτων και κρίνοντας αποκλειστικά και μόνο από το βιογραφικό, κανένας. Γιατί κανείς από τους δύο δεν έχει διαβεί τα ποδοσφαιρικά σύνορα της χώρας του, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει τεράστιο πρόβλημα στη δεδομένη χρονική στιγμή.Δεν μπορείς να θεωρήσεις πετυχημένο έναν προπονητή που δεν έχει επιδείξει επιτυχίες και στο εξωτερικό, καθώς για τον άνθρωπο αυτό δεν ξέρεις το εξής απλό: Αν είναι εύκολα και γρήγορα προσαρμόσιμος στις διαφορετικές απαιτήσεις διαφορετικών πρωταθλημάτων.

Ποιόν να επιλέξουμε λοιπόν; Ο ΠΑΣ μας έδωσε τη λύση.Δεν πρέπει να επιλέξουμε αυτόν που ανταποκρίνεται σε υποκειμενικές επιδιώξεις και θέλω μας, αλλά αυτόν που ταιριάζει σε αυτό που είναι και εκπροσωπεί ο Πανιώνιος. Αυτό έκανε ο Αναστόπουλος στα Γιάννενα, αυτό έκανε ο Λίνεν στον Πανιώνιο. Μπορεί κανείς από τους δύο να μην είναι ο νέος Μουρίνιο και οι δύο όμως ταίριαξαν απόλυτα στην ομάδα, την ιστορία, τους παίκτες, τον κόσμο και την ιδεολογία της. Ας μην επιλέξουμε προπονητή μέσα στην πυρκαγιά. Ας βρεθεί η πλέον κατάλληλη λύση που να ανταποκρίνεται σε αυτό το αυτονόητο κριτήριο. Χρειαζόμαστε τον προπονητή που θα ταιριάξει σαν το παλιό μας παπούτσι.