Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Κόψ' το ριμάδι...


Στα πλαίσια της ημέρας κατά του καπνίσματος, ο σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών, φίλων και Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών) διεξήγαγε καμπάνια ενημέρωσης στο κέντρο της Αθήνας και δωρεάν σπυρομέτρηση από γιατρούς του Αγίου Σάββα.

Καθώς περίμενα για να έρθει η σειρά μου, είχα αγωνία για το αποτέλεσμα. Υπήρξα καπνιστής για περίπου είκοσι χρόνια. Έκοψα το κάπνισμα πριν από 1,5 έτος περίπου, ύστερα από το θάνατο ενός πολύ αγαπημένου μου προσώπου και κατόπιν απαίτησης του γιού μου. Δεν είχα ιδέα όμως πόσο θα είχαν επηρεάσει την υγεία μου τα χρόνια που το τσιγάρο ήταν στη ζωή μου. Μόλις έκανα τη μέτρηση, η βοηθός με παρέπεμψε στον γιατρό. Σκούρα τα πράγματα σκέφτηκα. Προς μεγάλη μου έκπληξη, ο γιατρός μου είπε ότι η μέτρηση ήταν απόλυτα φυσιολογική, ότι είχα προλάβει να κόψω το κάπνισμα στην κατάλληλη χρονική περίοδο και πως είχα επιστρέψει στα όρια ενός μη καπνιστή. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη!

Όλοι μας έχουμε παιδιά. Το βασικότερο όμως είναι ότι έχουμε την υποχρέωση να παραμείνουμε στη ζωή των αγαπημένων μας προσώπων και μάλιστα υγιείς. Η εμπειρία μου λέει ότι το κάπνισμα κόβεται εύκολα αρκεί να έχεις ισχυρό κίνητρο. Ισχυρότερο κίνητρο από τα παιδιά δεν υπάρχει. Όλα είναι στο μυαλό μας. Λίγο πείσμα και υπομονή χρειάζεται και αυτό είναι όλο.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Θέλω τα 10 σου ευρώ για να πληρώσω τα πρόστιμα!!!

Χθες φάγαμε όλη μας την ημέρα να συζητάμε για τα όρια της άμυνας, για τη βία και για διάφορα θέματα υπό το πρίσμα πάντα της προσέλευσης οικογενειών και της προσέλκυσης νέων φιλάθλων. Διαβάσαμε πολλές και απόλυτα σεβαστές απόψεις και καταλήξαμε ότι πάνω απ΄ όλα προέχει η ανάγκη δημιουργίας της νέας γενιάς φιλάθλων του Πανιωνίου.

Χθες λοιπόν έμαθα κάτι για το οποίο κυριολεκτικά απόρησα. Όσοι πηγαίνουμε στο γήπεδο, ασφαλώς και έχουμε δει τα παιδιά που συνοδεύουν την ομάδα καθώς και τα ball boys. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για ένα Πανιωνάκι ή για έναν αθλούμενο στον Πανιώνιο από το να συμμετάσχει ενεργά στην Κυριακάτικη γιορτή της πόλης μας. Αυτό που δεν ήξερα είναι ότι οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά στο γήπεδο και τα παραλαμβάνουν από τη θύρα 4 (καμιά φορά τα τραβάνε από τα κάγκελα) υποχρεώνονται να καταβάλουν το ποσό των 10 ευρώ ως εισιτήριο!!!

Δεν με ενδιαφέρει να ακούσω καμία ιστορία για τα λογιστικά, για τα τουρνικέ και γενικά καμία δικαιολογία. Πιο φθηνιάριδες δεν μπορούσαμε να γίνουμε. Ντράπηκα που το άκουσα από πατέρα φίλαθλο του Ολυμπιακού που εμπιστεύτηκε την άθληση των δύο του παιδιών στην ομάδα μας και που παρακολουθεί τουλάχιστον 10 εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας. Με τέτοιες πρακτικές δεν τους κάνετε φίλους του Πανιωνίου που να χτυπιέστε κάτω. Ακόμη κι αν τους χαρίσετε τα διαρκείας. Αίσχος!!!

Πληρώστε λοιπόν τα πρόστιμα που σας επιβάλλονται, ανεχθείτε τους λίγους που αμαυρώνουν την ομάδα και ταυτόχρονα εξορίστε την παιδική εξέδρα στη θύρα 1 και βάλτε τους συνοδούς των παιδιών να πληρώνουν 10ευρα. Με τέτοιες πρακτικές ο Πανιώνιος θα σβήσει. Αλλά τι πειράζει; Μπορεί να μας έχουν μείνει οι multi culti οπαδοί της Υβέτ...

Quiz 1: Από ποιο τμήμα υποδομής ποδοσφαίρου του Πανιωνίου οι γονείς ετοιμάζουν την έξοδο του Μεσολογγίου γιατί η προπόνηση δεν κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα ;(το λέω πολύ ευγενικά)

Quiz 2: Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύστημα εκγύμνασης ανάλογα με την ηλικία ή ο κάθε προπονητής ενεργεί ανάλογα με την καλή (τις περισσότερες φορές) ή την κακή του διάθεση; Υπάρχει έλεγχος και αξιολόγηση; Γιατί έχω δει προπονητές που κυριολεκτικά σκίζονται και άλλους που είναι πιο βαριεστημένοι και από Μεξικάνους την ώρα της Σιέστα.

Quiz 3: Ποιο στέλεχος του ερασιτέχνη, όταν του διατυπώθηκαν παράπονα από γονείς παιδιών και του εκδηλώθηκε η πρόθεση τους να πάρουν τα παιδιά και να φύγουν τους απάντησε πως αν φύγουν δέκα από τον Πανιώνιο θα έρθουν 20 στη θέση τους γιατί πουλάμε μούρη με το όνομα;

Ψάξτε, βρείτε και διορθώστε άμεσα γιατί έχουμε εκτεθεί!

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Επεισόδια στη Ν. Σμύρνη

Αυτό είναι το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τα χθεσινοβραδινά θλιβερά επεισόδια:

Δύο συλλήψεις και τρεις προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, μεταξύ περίπου 40 - 50 οπαδών του Παναθηναϊκού και οπαδών του Πανιωνίου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Οι οπαδοί των δύο ομάδων συναντήθηκαν στο σημείο μετά από αγώνα Πόλο, που διεξήχθη στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν σε μπουτίκ του Πανιωνίου και συνεπλάκησαν με τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, ενώ προξένησαν φθορές σε μία τράπεζα, 6 καταστήματα, 8 ΙΧ αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες, και έβαλαν φωτιά σε τέσσερις κάδους απορριμμάτων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν δύο άτομα ελαφρά τα οποία διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τετάρτη στον Εισαγγελέα, ενώ οι άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι. Προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.

Δεν μπορώ να ξέρω αν οι Πανιώνιοι ξεκίνησαν ή προκάλεσαν τα επεισόδια. Μπορώ να πω ότι δεν με ενδιαφέρει. Από τη στιγμή όμως που συμμετείχαν δεν μπορούν να θεωρηθούν καλύτεροι από τους Βάζελους. Δεν έχουν τίποτα το διαφορετικό απ’ αυτούς. Γιατί στο ξύλο και στις μολότωφ, όλοι φαίνονται ίδιοι. Δυστυχώς

Δεν είναι αυτό το όνειρό μου για την ομάδα και δεν μπορεί να είναι το όνειρο κανενός. Δεν μπορεί να είμαστε περήφανοι σήμερα, γιατί πέσαμε στο λάκο με τα σκατά που κολυμπούν όλοι αυτοί που απαρτίζουν τους ιδιωτικούς στρατούς του Π.Ο.Κ. Από τους φανατικούς του Π.Ο.Κ δεν μπορεί κανείς να έχει απαιτήσεις. Από τους Πανιώνιους όμως περιμένουμε άλλα πράγματα.

Δεν είναι δυνατόν φίλε μου να υποστηρίζεις την ομάδα με τη μεγαλύτερη ιστορία, με τον πλέον εναλλακτικό χαρακτήρα, με τη μεγαλύτερη αθλητική κουλτούρα, την ομάδα που έχει επηρεάσει καταλυτικά τον Ελληνικό αθλητισμό σε κάθε άθλημα, τη μόνη ομάδα στην Ελλάδα που αποτελεί τρόπο και στάση ζωής και να ασχολείσαι με κροτίδες, μολότωφ και επεισόδια. Δεν σου ταιριάζει. Δεν μας ταιριάζεις.

Δεν είναι δυνατόν, η ομάδα με τα πενιχρότατα έσοδα να πληρώνει σε κάθε παιχνίδι 5.000-7.000 ευρώ πρόστιμο, επειδή κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να ρίξει ένα υβριστικό σύνθημα ή να πετάξει μια κροτίδα. Το ξέρω ότι μας κυνηγούν, το ξέρω ότι μας αδικούν, όμως κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι για να βοηθήσουμε την ομάδα μας.

Φέτος με όλα τα πρόστιμα που μας επιβλήθηκαν στερηθήκαμε μια καλή μεταγραφή. Στο μπάσκετ επιτείναμε το οικονομικό πρόβλημα και τιμωρήθηκε η έδρα. Ποιο ήταν το κέρδος; Το ότι δείξαμε ότι δεν «μασάμε»;

Όταν φίλε μου τραγουδάς «γιατί μονάχα η Πανιωνάρα μου ομορφαίνει τη ζωή» έχεις συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη κουβέντα είναι και πόσο λάθος είσαι όταν δεν φέρεσαι με τρόπο που να βοηθάει την ομάδα;

Στον Πανιώνιο έχουμε αρκετούς συνδέσμους φιλάθλων. Κάποια στιγμή πρέπει να λάβουμε σοβαρές αποφάσεις για την καλή λειτουργία τους. Προσωπικά θεωρώ πολυτέλεια την ύπαρξη τόσων συνδέσμων σε μια ομάδα με τόσο λίγους συνεπείς οπαδούς. Θεωρώ πολύ καλή ιδέα είτε την ενοποίηση των συνδέσμων σε έναν ή την ύπαρξη ενός ενιαίου φορέα που θα συντονίζει τους συνδέσμους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η περιφρούρηση των αγώνων, η απομάκρυνση οποιουδήποτε μπορεί να βλάψει την ομάδα και η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος που θα καθιστά ταυτόχρονα τη Ν. Σμύρνη ισχυρή έδρα, αλλά που θα μπορεί ταυτόχρονα να φιλοξενεί την οικογένεια και τα παιδιά. Μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι ένα σύγχρονο Βρετανικό γήπεδο αποτελεί ισχυρότατη έδρα; Και όμως, βρέθηκε ο τρόπος να υπάρχει το καλό κλίμα, να περνούν όλοι καλά, να υποστηρίζουν με θέρμη την ομάδα τους και να είναι γεμάτο το γήπεδο από ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Παιδιά, είναι κρίμα να μη νοιώθουμε περήφανοι για την ομάδα έστω και μία στιγμή. Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι την ομάδα. Αρκεί να δουλέψουμε οργανωμένα και να κινηθούμε με στόχο αποκλειστικά και μόνο το καλό του Πανιωνίου. Εσείς που ηγείστε των οργανωμένων έχετε ιδιαίτερα μεγάλη ευθύνη, γιατί έχετε τη δυνατότητα να δημιουργείτε το κλίμα του γηπέδου. Έχετε τη δυνατότητα να βοηθάτε ή να χαντακώνετε την ομάδα. Συνεπώς έχετε την υποχρέωση έναντι όλων να μην λεκιάζεται η υπόληψη της ομάδας από περιστατικά που δεν συνάδουν με την ιστορία και την κουλτούρα μας. Ας αποτελέσει το δυσάρεστο χθεσινό γεγονός την αφορμή για να τεθούν επί τάπητος κάποια σοβαρά θέματα που αφορούν τη λειτουργία και την οργάνωση των συνδέσμων και μακάρι η νέα χρονιά να μας βρει βελτιωμένους και σε αυτό το επίπεδο.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Κωνσταντίνου και Ελένης – Χρόνια Πολλά στους Πανιώνιους

Μεγάλη γιορτή η σημερινή και πολλοί εκείνοι που γιορτάζουν.

Πρώτος και καλύτερος ο ιδιοκτήτης του Πανιωνίου κος Κωνσταντίνος Τσακίρης. Πρόεδρε, χιλιόχρονος. Σου εύχομαι υγεία και επιτυχίες. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να είσαι καλά για να δίνεις χαρές και περηφάνια σε όλους μας.

Χρόνια πολλά και στον υπεύθυνο τύπου της ομάδας Κώστα Παπαδάκο. Να είσαι καλά Κώστα. Από εδώ και πέρα μόνο χαρές!

Χρόνια Πολλά στον Κώστα Ανδριόλα.

Χρόνια πολλά στους εξαφανισθέντες φίλους του μπλογκ Costas ns και CostasK. Να είστε καλά.

Last but not Least ο CostisT. Είναι πραγματικά τόσα πολλά που θέλω να γράψω για τον Κωστή. Αν υπάρχει ένας αισιόδοξος άνθρωπος στον πλανήτη, αυτός είναι ο Κωστής μας. Είναι ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη θετική ενέργεια που έχω συναντήσει ποτέ. Εδώ και περίπου ένα χρόνο με έχει τιμήσει με την φιλία του αλλά και με την κατάθεση των απόψεών του. Είναι ένας απόλυτα ανοιχτόμυαλος άνθρωπος και το στοιχείο του αυτό με επηρέασε πάρα πολύ. Αυτό που κυρίως έμαθα από τον Κωστή είναι να είμαι ανοιχτός σε κάθε Πανιώνιο, χωρίς να βάζω στεγανά και να θυμάμαι ότι πέρα από οποιαδήποτε διαφωνία μου με τον καθένα, έχω ένα μεγάλο κοινό. Την αγάπη για την ομάδα. Ο Κωστής με βοήθησε επίσης (όταν ένοιωσα έτοιμος) να γνωρίσω πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα. Θεωρώ ότι έκτοτε έγινα περισσότερο προσεκτικός και αντικειμενικός στις κρίσεις μου. Κι αν δεν το κατάφερα, είμαι μάλλον σε καλό δρόμο.

Πέρα και πάνω απ’ όλα όμως, αυτό που οφείλω στον Κωστή είναι ότι χωρίς αυτόν δεν θα είχα καταφέρει να γνωρίσω τόσους πολλούς υπέροχους ανθρώπους, που μετατρέπετε σε γιορτή την κάθε ημέρα, ιδίως όμως τα Κυριακάτικα απογεύματά μου. Τον ευχαριστώ και σας ευχαριστώ όλους.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Τα πρώτα συμπεράσματα ως προς τη διοίκηση

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων ου κου Κιντή. Το διάστημα αυτό δείχνει ικανό για να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα. Μάλιστα είχα θέσει στον εαυτό μου ως χρονικό όριο για την εξαγωγή των πρώτων συμπερασμάτων το διάστημα από την ανακοίνωση του Δ.Σ και του τεχνικού προσωπικού μέχρι και την πρόσληψη του προπονητή.

Ας πάρουμε τα πράγματα από ην αρχή.

Η μεγάλη αλλαγή στο νέο Δ.Σ έγκειται στην ανάθεση των καθηκόντων του Διευθύνοντος Συμβούλου στον Β’ Αντιπρόεδρο κο Γεώργιο Κωνσταντινίδη. Με τον τρόπο αυτό, ο κος Κορκίδης παραμένει στο Δ.Σ αποκλειστικά και μόνο με την ιδιότητα του Α’ Αντιπροέδρου, με ό,τι αυτό σημαίνει. Σημαντική ήταν κι η μετατόπιση του κου Παυλόπουλου από το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή σε ρόλο υπεύθυνου σκάουτιγκ νεαρών παικτών. Συνεπώς, επιλογή του κου Κιντή ήταν να αποδυναμωθούν δύο ιστορικά και πανίσχυρα μέχρι πρότινος στελέχη της ομάδας.

Πάμε τώρα στο θέμα του προπονητή. Είναι δεδομένο ότι ο κος Στόρε είχε μπει στο στόχαστρο της ομάδα από τον Ιανουάριο. Είναι προφανές ότι κάναμε πίσω λόγω της κακής βαθμολογικής μας θέσης. Ως άνθρωπος και ως νοοτροπία δείχνει να μοιάζει πολύ στον κο Κιντή ή τουλάχιστον να ασπάζεται απόλυτα τη φιλοσοφία του. Όταν γνωρίσεις τον κο Στόρε, αντιλαμβάνεσαι για ποιο λόγο δεν παρέμεινε στην ομάδα ο κος Παράσχος.

Είναι δεδομένο ότι ο κος Στόρε έχει την απόλυτη στήριξή του κου Κιντή. Αν επαληθευθούν οι φήμες που θέλουν να μην καλύπτεται η θέση του τεχνικού διευθυντή, τότε στον Πανιώνιο δημιουργούνται δύο νέο πανίσχυροι πόλοι. Στόρε και Κιντής. Με αποψιλωμένες τις αρμοδιότητες όλων των υπόλοιπων, οι δυο τους φαντάζουν ως τα απόλυτα αφεντικά της ομάδας.Είναι κάτι σαν το δίδυμο Παπανδρέου - Κουτσόγιωργας στο ΠΑ.ΣΟ.Κ του '80.

Την περσινή χρονιά ο Άκης Μάντζιος ήταν το μάτι της διοίκηση στα αποδυτήρια. Υπάρχουν ενδείξεις ότι θα αποτελέσει τον έναν από τους δύο βοηθούς του κου Στόρε. Ίσως λοιπόν ο ρόλος του να εξακολουθήσει να είναι διπλός.

Σημαντικό ρόλο στη νέα ομάδα φαίνεται ότι θα παίξει ο κος Μπάγκσμπο. Είναι δεδομένο ότι από τα πορίσματά του θα κριθούν πολλές επιλογές και σε αγωνιστικό (απόκτηση ή αποδέσμευση παικτών) και σε τεχνικό επίπεδο (πρόσληψη γυμναστή).

Στο βαθμό που μπορώ να καταλάβω, στο νέο αυτό σχήμα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος ισχυρός εκπρόσωπος του κου Τσακίρη. Θα το θεωρούσα απόλυτα λογικό, καθώς η συμμετοχή του κου Τσακίρη στο νέο Δ.Σ έγινε ουσιαστικά από σπόντα και συγκεκριμένα για να μπορεί να εμφανίζεται στη Λίγκα. Αυτό ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη θέση των κ. Κιντή και Στόρε. Κανείς δεν μπορεί να παρακάμψει τον κο Κιντή, μέσω του κου Τσακίρη και συνεπώς κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την απόλυτη εξουσία του κου Κιντή. Με δεδομένο ότι ο κος Τσακίρης υπήρξε Πρόεδρος της ομάδας για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιος έχει εν λευκώ τα κλειδιά του μαγαζιού.

Συνεπώς, δεν χωράει αμφιβολία ότι ο πρωταγωνιστής στην ομάδα είναι ένας. Το σχήμα είναι εξαιρετικά προσωποκεντρικό. Από τη στιγμή που ο κος Κιντής ανέλαβε την ευθύνη για τα πάντα, είναι λογικό να θέλει να περνούν όλα από τα χέρια του. Όμως θεωρώ ότι η μέχρι σήμερα διοικητική διάρθρωση, αποτελεί την πρώτη ανακολουθία των προγραμματικών δηλώσεων του κου Κιντή. Στην Γενική Συνέλευση είχε δηλώσει ενώπιον των παριστάμενων ότι το σχήμα του δεν θα ήταν προσωποκεντρικό και ότι θα υπήρχαν διακριτοί ρόλοι. Βέβαια όταν θέλησα να μάθω τα ονόματα των νέων στελεχών, προσπάθησε να αποφύγει την απάντηση (η ερώτηση όμως έμεινε). Βέβαια ουσιαστικά από τότε μας είχε προιδεάσει ότι στον Πανιώνιο οι ισχυροί άνδρες θα ήταν δύο. Ο ίδιος και ο προπονητής.

Με την υποβάθμιση των κων Κορκίδη και Παυλόπουλου, βλέπω ότι οι πρώτες επιλογές του κου Κιντή είχαν να κάνουν με την απομάκρυνση της παλιάς διοικητικής φρουράς της ομάδας. Όταν δεν υπάρχουν άλλοι ισχυροί διοικητικοί πόλοι, πως γίνεται το σχήμα να μην είναι προσωποκεντρικό;

Ο κος Κιντής είναι σίγουρα ένας δραστήριος άνθρωπος. Ειλικρινά δεν μπορώ να θυμηθώ τέτοια κινητικότητα στον Πανιώνιο και μάλιστα τόσο νωρίς. Σαφώς ο Πανιώνιος του κου Κιντή δείχνει πιο οργανωμένος. Όμως είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που δημοσιεύματα εφημερίδων εμπλέκουν τον Πρόεδρο της ομάδας μας με άλλες ομάδες. Δυσκολεύομαι να τα πιστέψω. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι το πιο μελανό σημείο της μέχρι σήμερα παρουσίας του κου Κιντή στον Πανιώνιο.

Μετά από όλα αυτά, ειλικρινά τρέμω την αποτυχία του κου Κιντή. Γιατί η απομάκρυνση του κου Κιντή είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει απομάκρυνση του κου Στόρε και ίσως του κου Μπάγκσμπο, συνεπώς η ομάδα θα παραμείνει χωρίς διοίκηση, χωρίς προπονητή, χωρίς εργοφυσιολόγο και χωρίς τεχνικό διευθυντή. Η γνώμη μου δεν πρόκειται να αλλάξει, ακόμη κι αν υπάρχει αντίθετη πρόβλεψη στα συμβόλαια όλων. Η αποτυχία του κου Κιντή θα προκαλέσει ένα τεράστιο ντόμινο.

Συνεπώς, μετά από όλα αυτά, δεν έχουμε άλλο περιθώριο από το να βοηθήσουμε τον κο Κιντή να πετύχει. Ας ελπίσουμε ότι η απόλυτη εξουσία που διαθέτει δεν θα μετατραπεί σε αλαζονεία (όπως συμβαίνει συνήθως), γιατί αυτό θα βλάψει τόσο τον ίδιο, όσο και την ομάδα.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Οι πρώτες εντυπώσεις


Την Παρασκευή που μας πέρασε, μετά το φιλικό με τον Αστέρα, αποφασίσαμε όλοι οι «ιντερνίστες» που βρεθήκαμε στο γήπεδο να πάμε κάπου για φαγητό. Σαφέστατα και δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για Παγκόσμιο, γιατί Παγκόσμιο σημαίνει τσίπουρο και Costix.

Σ’ αυτό το κάτι σαν Παγκόσμιο, είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε σημαντικότατες προσωπικότητες του Πανιωνίου, με τιμώμενο πρόσωπο το νέο μας προπονητή κύριο Στόρέ (τονίζονται και οι δύο συλλαβές).

Δεν ξέρω αν ήταν καλό που η πρώτη επαφή μας έγινε σε ένα κάτι σαν Παγκόσμιο. Είναι δεδομένο ότι ο άνθρωπος υπέστη μεγάλο πολιτισμικό σοκ. Ελπίζω να κράτησε το πόσο αγαπούμε και νοιαζόμαστε για την ομάδα και όχι το πόσο περίεργοι φαινόμασταν.

Δεν μπορώ να πω ότι μιλήσαμε πολύ. Κανείς από εμάς δεν ήθελε να τον περάσει από ιερά εξέταση στην πρώτη μας γνωριμία. Περισσότερο προσπαθήσαμε να τον ενημερώσουμε για την ομάδα, την ιστορία της, το ποδόσφαιρο που μας αρέσει να βλέπουμε. Ελπίζω να κατάλαβε ότι οι Πανιώνιοι πέρα από κάθε τι άλλο είναι απαιτητικοί και περήφανοι φίλαθλοι. Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτοσκοπός, καθώς είναι βέβαιο ότι εκτιμούμε την προσπάθεια, το καλό ποδόσφαιρο και τους νεαρούς και ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Για κάποιο απροσδιόριστο λόγο ο άνθρωπος αυτός μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Είναι κοινωνικός (κρατά όμως τις αποστάσεις που χρειάζονται), είναι προσεκτικός στις διατυπώσεις του και λιγομίλητος. Δεν τον λες όμως στεγνό βορειοευρωπαίο. Αν σταθεί κανείς στο παρουσιαστικό του και στην ηλικία του και δεν τον συναναστραφεί, ίσως να βγάλει λανθασμένα συμπεράσματα. Από κάποιες λεπτομέρειες της κουβέντας κατάλαβα καλά (και δεν πέφτω έξω) ότι νοιώθει πολύ μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό του. Το ότι είναι ήδη νταμπλούχος Σουηδίας αποδεικνύει ότι ξέρει καλά τη δουλειά του. Το ζητούμενο και μάλλον όλο το στοίχημα είναι εάν θα μπορέσει να προσαρμοστεί στις συνθήκες και στις απαιτήσεις του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Εάν διαβεί τον Ρουβίκωνα, θα πετύχει. Είναι βέβαια πολύ τυχερός που επέλεξε (ή επιλέγη) από τον Πανιώνιο. Η ομάδα μας θα του προσφέρει κάτι σπάνιο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολύ μεγάλη στήριξη. Γιατί εδώ έχουμε μια πολύ ισχυρή αλυσίδα. Ο κος Τσακίρης είναι προφανές ότι στηρίζει σθεναρά τον κο Κιντή και ο κος Κιντής στηρίζει ακόμη πιο σθεναρά τον κο Στόρέ. Νομίζω ότι το μέλλον του ανήκει. Θα έχουμε βέβαια την ευκαιρία στο επόμενο διάστημα να βγάλουμε περισσότερα και ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Ένα άλλο θέμα που θα ήθελα να σχολιάσω είναι η απομάκρυνση του κου Παυλόπουλου από τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Κατά τη γνώμη μου είναι μια κίνηση που θα συζητηθεί (ή θα έπρεπε να συζητηθεί) ιδιαίτερα. Είναι αναμφιβήτητο ότι ο κος Παυλόπουλος γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο πόστο. Από την άλλη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που του είχαν καταλογίσει λανθασμένες επιλογές, με μεγαλύτερη και πιο πρόσφατη του Κάρλος Καστελιόνε. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω τους λόγους της απομάκρυνσής τους. Θεωρώ λάθος όμως που η θέση του παραμένει και ίσως παραμείνει κενή. Στην περίπτωση αυτή το σχήμα γίνεται ακόμη πιο προσωποκεντρικό. Με δεδομένο ότι ο κος Κιντής έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επιλέξει παίκτη, διότι κατά τη γνώμη του δεν έχει τα προσόντα, είναι δεδομένο ότι το αποκλειστικό βάρος της επιλογής πέφτει στον κο Στόρε. Αν σε αυτό προσθέσει κανείς ότι ο κος Κιντής του έχει αναθέσει μια σειρά από άλλες αρμοδιότητες (όπως μας είχε ενημερώσει στη γενική συνέλευση), τότε είναι δεδομένο ότι ο νέος προπονητής θα φέρει ένα τρομακτικό βάρος. Θα είναι όμως όλες αυτές οι αρμοδιότητες ουσιαστικές ή θα του έχουν δοθεί τυπικά;

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, είναι ότι στον Πανιώνιο θα έχουμε αρχή ενός ανδρός. Ο κος Κιντής έχει βάλει ένα τεράστιο στοίχημα. Έχει αναλάβει τα πάντα, έχει αποδεχθεί την ευθύνη για τα πάντα και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μόνο 50/50. Ή θα είναι απόλυτα επιτυχημένος ή απόλυτα αποτυχημένος.

Προσωπικά εξακολουθώ να θεωρώ το ρίσκο του εξωπραγματικά μεγάλο για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι τέτοια ανοίγματα μπορεί να τα κάνει ένας ηγέτης όταν έχει την απόλυτη στήριξη του κόσμου. Ο κος Κιντής δεν την έχει και το ξέρει. Ελπίζει ότι θα την έχει εάν και εφόσον έρθουν τα αποτελέσματα. Δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ ότι δεν είναι Τσακίρης, αλλά έχει την στήριξη του Τσακίρη. Αυτά είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Όμως το σχέδιο αυτό δεν έχει αναχώματα και γι' αυτό ίσως και να είναι προβληματικό. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι προσπαθεί να πετύχει πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν ξεχνώ βέβαια τη δήλωση του κου Κιντή, ότι οι αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας θα γίνουν σταδιακά. Θα ήταν ευχής έργο, γιατί πραγματικά δεν έχουμε το κουράγιο να δούμε για άλλη μία χρονιά το ίδιο έργο. Εντελώς νέα ομάδα, νέος προπονητής, νέο σύστημα, πίστωση χρόνου. Σίγουρα μέσα στα άλλα, θα εξετάσουμε τη συνέπεια λόγων και έργων του κου Κιντή.

Είναι βέβαιο ότι εξακολουθώ να τον βλέπω με πολύ μεγάλο σκεπτικισμό. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει αυτό που μου είπε καλός φίλος της σελίδας. «Κάτσε να φέρει τα αποτελέσματα και θα αλλάξεις γνώμη». Μακάρι να έχει δίκιο. Στο σημείο αυτό βέβαια πρέπει να του αναγνωρίσουμε και ορισμένα πράγματα. Είναι σίγουρο ότι τρέχει πολύ για την ομάδα. Η πρόοδος στο κομμάτι της επικοινωνίας είναι ξεκάθαρα δικό του έργο. Τέλος, για πρώτη φορά στα χρόνια που θυμάμαι την ομάδα, υπάρχει ξεκάθαρο αγωνιστικός στόχος. Ευρώπη ή αποτυχία.
Ας μην έχει παράπονα από εμάς ο κος Κιντής. Ακόμη και να θέλουμε να αγιάσουμε, δεν μας αφήνουν τα αθλητικά μέσα, τα οποία κάθε τρεις και λίγο του καταλογίζουν σχέσεις επαγγελματικής φύσεως με την πρώην ομάδα του. Δεν ξέρω τι εξυπηρετούν όλες αυτές οι ειδήσεις. Το θέμα είναι ότι σίγουρα δεν εξομαλύνουν το μεταξύ μας κλίμα.

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Η ομάδα μας, κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Συγχαρητήρια στα παιδιά που αγωνίστηκαν υπέροχα. Ήταν η καλύτερη τους εμφάνιση τον τελευταίο καιρό. Απέδωσαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στον προπονητή κ. Χάρη Κάλφα για την εξαιρετική ομάδα που έχει δημιουργήσει. Σήμερα ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι προσπάθειές του. Συγχαρητήρια επίσης στους γονείς των παιδιών που αξίζουν να είναι περήφανοι για τα παιδιά τους. Τέλος συγχαρητήρια στον Ο.Ν.Α Ν. Σμύρνης και στον Πανιώνιο για την υπέροχη πρωτοβουλία της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Αποτελέσματα Αγώνων

Ιώδιο Black Panthers – Μπαρτσόνα 2-3. Πρώτο παιχνίδι,, πρώτη ήττα, με τέσσερα όμως δοκάρια.
Ιώδιο Black Panthers – Blue Red Arrows 4-0. Το παιχνίδι αυτό ήταν ουσιαστικά η αναμέτρηση των ομάδων του ίδιου τμήματος. Αποκλεισμός των Blue Red Arrows. Από το σημείο αυτό τα παιδιά ενώνονται σε μία ομάδα.
Ιώδιο Black Panthers – Μίλωνας ΙΙ 4-0
Ιώδιο Black Panthers Χατζηκυριάκειο ΙΙ 0-5. Συντιβή. Μπορείς να κερδίσεις τα πάντα, όχι όμως και τη μεγάλη διαφορά ηλικίας.
Ιώδιο Black Panthers – Χατζηκυριάκειο Ι 2-1. Και πάλι έγινε προσπάθεια να αδικηθεί η ομάδα μας, καθώς χρησιμοποιήθηκαν παιδιά πολύ μεγαλύτερης ηλικίας (ακόμη και 4 χρόνια μεγαλύτερα). Η έγκαιρη αντίδραση όμως αποκατέστησε τις ισορροπίες και η νίκη ήλθε αβίαστα!

Η ΟΜΑΔΑ ΙΩΔΙΟ - BLACK PANTHERS

H ομάδα Ιώδιο - Black Panthers.
Από αριστερά προς τα δεξιά: Ορφέας, Γιάννης, Αντώνης, Γιώργος. Δυστυχώς στη φωτογραφία δεν έχω το πέμπτο μέλος της ομάδας, Γιάννη. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει ανάρτηση για τα αποτελέσματα της ομάδας, προς τέρψιν του χορηγού!!!

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Π.Α.Ο ΡΟΥΦ


Σε εκδήλωση που έγινε χθες στον σταθμό του μετρό "Κεραμεικός", ο Πανιώνιος συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 60 χρόνων από την μετονομασία του Αστέρα Ρουφ σε Π.Α.Ο Ρουφ.
Η ομάδα μας εκπροσωπήθηκε από παιδιά που συμμετέχουν σε ομάδες Juniors και προ- Juniors.
Εκ μέρους όλων των γονιών, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους του Π.Α.Ο Ρουφ για την πρόσκληση, την φιλοξενία αλλά και για τα αναμνηστικά δώρα που προσέφεραν στα παιδιά.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

BLACK PANTHERS ARE COMING!!! AND THEY ‘RE KICKING ASSES!!!


Και το όνομα αυτής: "BLACK PANTHERS". Πρόκειται για ομάδα ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου (κατηγορία 2003-2004) που θα συμμετάσχει στο 4ο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί αυτό το Σάββατο στο γήπεδο του Πανιωνίου.

Προπονητής: Χάρης Κάλφας. Υπεύθυνος ομάδας: BRFUN@IC.

Ζητείται: Βοηθός προπονητή, Φροντιστής, Φυσιοθεραπευτής, Σπόνσορας, Πρόεδρος και κάποιος με τα προσόντα του Αχιλλέα Μπέου. Δεχόμαστε χορηγίες, έναντι διαφήμισης στη φανέλα και στο σορτσάκι. Και επειδή οι καλές ομάδες περιτριγυρίζονται από μοντέλα, ευελπιστούμε στην παρουσία τους. Επειδή όμως οι παίκτες είναι ανήλικοι, οι ενδιαφερόμενες θα τύχουν εξέτασης και εγκρίσεως του υπεύθυνου της ομάδας.

Και επειδή κάποτε ο πρόεδρος του Πανιωνίου κος Τσακίρης είχε πει πως με τους Τζιμπουρ και Χούτο έκανε κι εκείνος τον προπονητή, αποφάσισα να ακολουθήσω την αγωνιστική του τακτική. Πέντε παίκτες, τέσσερις επιθετικοί, ένας αμυντικός (μετά βίας) και κανένας τερματοφύλακας!!! Να δούμε τώρα πια από τις πριμαντόνες θα κάτσει τέρμα...

Ελλείψει τερματοφύλακα και αμυντικών είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε Τotaalvoetbal ( για τους μη εξοικειωμένους καταλυτικό ποδόσφαιρο). Τρέχουν όλοι, μαρκάρουν όλοι και όποιος δεν κάνει τάκλιν πάει σπίτι (μάλλον μου)...

Μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που έχω για να προετοιμάσω την ομάδα, θα προσπαθήσω να τους ενδυναμώσω τα Πανιώνια ιδανικά και στρατιωτική αγωνιστική πειθαρχία. Αν δεν πετύχουν όλα αυτά θα εφαρμόσουμε δύο πατροπαράδοτα αγωνιστικά συστήματα. Το σύστημα «γιούργια» και το σύστημα του «σταυρού».

Ανεξάρτητα από την πλάκα, το Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου είναι μια εκπληκτική εκδήλωση, στην οποία λαμβάνουν μέρος ομάδες 5 ατόμων, χωρισμένες σε ηλικιακές κατηγορίες. Εκτός από παιδικές και εφηβικές ομάδες, δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ενήλικοι. Μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει αρκεί να παρουσιάσει ομάδα, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο (για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Ο.Ν.Α Ν. Σμύρνης). Τα παιχνίδια ξεκινούν στις 9:00 το πρωί και θα διαρκέσουν σχεδόν όλη την ημέρα. Οι κανόνες απλοί. Η ομάδα που κερδίζει συνεχίζει. Οι Βlack Panthers ή θα αποκλειστούν στο πρώτο παιχνίδι ή θα πάρουν το κύπελλο.

Η προσπάθεια αυτή αξίζει την συμπαράσταση όλων μας.

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ!!!

Αν και δεν μας αρέσει να ακούμε εντούτοις πολλές φορές μεταξύ μας λέμε ότι η Νέα Σμύρνη είναι ένα χωριό και ο Πανιώνιος η ομάδα της.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα μ’ αυτό. Αν μια ομάδα ενός χωριού έχει καταφέρει να επηρεάσει τόσο καταλυτικά την αθλητική ιστορία μιάς ολόκληρης χώρας και μάλιστα σε πολλά αθλήματα, τότε μαγκιά μας. Φερόμαστε όμως ως χωριό ή υστερούμε ακόμη και σ’ αυτό;

Η ομάδα μια επαρχιακής ομάδας υποστηρίζεται απ’ όλους. Στην πλατεία της επαρχιακής πόλης, δύσκολα βλέπεις παιδιά να φορούν φανέλες άλλης ομάδας, ενώ το γήπεδο αποτελεί σημείο αναφοράς και τμήμα της κοινονικοποίησης των κατοίκων. Μια τοπική γιορτή που τελείται κάθε δεκαπέντε ημέρες. Στο κεντρικότερο σημείο της επαρχιακής πόλης είναι εγκατεστημένα τα γραφεία της ομάδας και σε κάθε περίπτωση βλέπεις σύμβολα και σημαίες της ομάδας. Μπορούμε λοιπόν, πριν από την επίτευξη των μεγαλεπήβολων σχεδίων, να γίνουμε πρώτα ένα αξιοπρεπές χωριό;

Ναι μπορούμε.

Με τα παγκόσμια αποδείξαμε ότι ο Πανιώνιος ως ιδέα, ως τρόπος και στάση ζωής μπορεί και ενώνει τελείως διαφορετικούς ανθρώπους. Και αν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ανάμεσα σε 20-30 άτομα, τότε μπορεί να γίνει σε ευρεία κλίμακα. Ανοίξτε την καρδιά σας στον συνάνθρωπο. Ας γίνουμε όλοι οι Πανιώνιοι μία παρέα.Είναι τραγικό μια χούφτα άνθρωποι να είμαστε χωρισμένοι σε μαγαζάκια. Είναι κρίμα να απομακρύνονται άνθρωποι από την ομάδα και να μην προσπαθούμε να τους δώσουμε κίνητρο για να επιστρέψουν στην τρέλα τους. Γιατί μετριοπαθής και λογικός Πανιώνιος δεν γεννήθηκε ακόμη. Είναι κρίμα να είμαστε τόσοι λίγοι και να μην γνωριζόμαστε στην εξέδρα και προσωπικά. Όπως πηγαίνω στο γήπεδο και πλέον ξέρω ότι θα βρω 10-15 φίλους μου, έτσι θέλω να το βιώσετε και οι υπόλοιποι. Όταν εμείς θα είμαστε καλά μεταξύ μας, τότε και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα είναι καλύτερη και η ομάδα θα μπορεί να παίζει καλύτερα. Θα μπορέσει η Νέα Σμύρνη να γίνει ξανά μια πραγματική έδρα. Όχι μια έδρα φανατικών οπαδών, αλλά η έδρα μιάς μεγάλης παρέας. Γιατί την ιστορία την γράφουν τελικά οι παρέες...

Για την επίτευξη των σχεδίων της ομάδας, αλλά και για την σύσφιξη των δεσμών μας, θεωρώ απαραίτητη τη δημιουργία ενός κέντρου αναφοράς του Πανιώνιου στην κεντρική πλατεία. Στην καρδιά της Ν. Σμύρνης. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι ιδανικότερο σημείο από τον Γαλαξία απλά δεν υπάρχει. Από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσουμε ότι ο Γαλαξίας είναι πολύτιμος για τον Πανιώνιο γιατί θα μπορεί να στεγάσει υπηρεσίες όπως την έκδοση εισιτηρίων (απλών και διαρκείας), ταμείων, όπου ο κάθε γονιός θα μπορεί να καταβάλει τη συνδρομή, γραφείο ενημέρωσης για το νέο γήπεδο, αλλά και σημείο αναφοράς των Πανιώνιων, τότε σίγουρα θα υπάρξει τρόπος για να περιέλθει στην ομάδα. Είναι προεκλογική η περίοδος που διανύουμε και σίγουρα αυτή τη φορά το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί στον πόντο. Θα μπορέσουμε να δούμε ποιος πολιτικός είναι Πανιώνιος και ποιος είναι για τις ψήφους των Πανιώνιων. Σ' αυτούς μαύρο και τελείωσε το θέμα...

Πριν από κάθε τι πρέπει να προωθήσουμε την ιδέα και το σήμα του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη και στους όμορους Δήμους. Πρέπει να γίνουν επισκέψεις και σεμινάρια σε όλα τα σχολεία. Πρέπει να διοργανώνονται αγώνες επιλογής αθλητών στα σχολεία. Οι καλύτεροι να γίνονται αθλητές του Πανιωνίου με υποτροφία ενός έτους. Ο Πανιώνιος πρέπει να γίνει συνώνυμο των κορυφαίων αθλητών. Τέλος, δεν πρέπει να υπάρχει παιδί στους όμορους δήμους, ιδίως όμως στη Ν. Σμύρνη που να μην έχει μπλουζάκι του Πανιωνίου. Θεωρώ απίθανο να μην μπορούμε να παραγγείλουμε ένα απλό μπλουζάκι με το σήμα της ομάδας, το οποίο θα διαθέτουμε σε κάθε παιδί. Το κόστος του ενός ευρώ για την μπλούζα θα δημιουργήσει πολλαπλά μελλοντικά οφέλη.

Αυτό που με νευριάζει στον Πανιώνιο είναι η αδράνεια, η αμπελοφιλοσοφία και μεμψιμοιρία. Αν είμαστε όντως διαφορετικοί πρέπει να το αποδείξουμε.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

update για το περίπτερο

Ύστερα από την ανάρτηση δύο κειμένων στο site panioniosnet.gr σχετικά με το περίπτερο της ομάδας στην πλατεία και την χρήση της δικής μου φωτογραφίας, θα ήθελα να επανέλθω στο θέμα.
Πράγματι το περίπτερο παρουσιάζει ελλείψεις με κυριότερες, κατά την γνώμη μου, την ανυπαρξία έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού για την προώθηση της κατασκευής του νέου γηπέδου. Ως προς αυτό πιστεύω ότι χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία προώθησης, όμως μπορεί να μειωθεί η ζημία αν οργανωθούμε καλύτερα τις επόμενες ημέρες.
Προσωπικά δεν με πείραξε η πώληση ειδών. Πιο πολύ με πειράζει που πολλές φορές ο ερασιτέχνης καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων των προπονητών.
Ανεξάρτητα από τις ελλείψεις του περιπτέρου, θα ήθελα να συγχαρώ τους ανθρώπους που το «τρέχουν». Είναι άξιοι άνθρωποι, που εκτιμώ και που σίγουρα προσπαθούν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα υπό αντίξοες συνθήκες.

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Αφιέρωμα στον Λορέντσο Σίτο Ριέρα – Sitor(i)erador


Ο Ριέρα γεννήθηκε στο Μανακόρ των Βαλεαρίδων νήσων στις 5.1.1987. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις περίφημες ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Αργότερα βρέθηκε στην συμπολίτισσα Εσπανιόλ, απ’ όπου αποκτήθηκε ως δανεικός από τον Πανθρακικό και κατόπιν μεταγραφής από την Πανιωνάρα.

Αν με ρωτούσε κάποιος ποιες θεωρώ τις πιο πετυχημένες περσινές μεταγραφές, θα του έλεγα δύο ονόματα. Ριέρα και Τσότσαλιτς. Αυτό που φαντάζομαι ότι εκτιμήσαμε όλοι στον Λορέντσο είναι το αγωνιστικό του πάθος.Εκτιμώ επίσης ότι ως καλός επιθετικός σκόραρε σε παιχνίδια μεγάλης βαθμολογικής σημασίας. Γιατί ο καλός παίκτης είναι για τα σημαντικά παιχνίδια.

Θεωρώ ότι σε κάθε παιχνίδι προσπαθούσε να δώσει το καλύτερο δυνατό. Σε μια πραγματικά περίεργη χρονιά ο Λορέντσο αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα χαφ και την επίθεση. Απ’ ότι ξέρω δεν είναι αυτός ο αγωνιστικός του ρόλος. Θα ήθελα πάρα πολύ να τον δω ως καθαρόαιμο επιθετικό, είτε ως δεύτερο επιθετικό σε 4-4-2 είτε ως τον παίκτη πίσω από τους δύο επιθετικούς.

Στο βαθμό που μπορώ να καταλάβω, θεωρώ ότι πρέπει να είναι καλός επαγγελματίας. Πολύ σωστός στις δηλώσεις του κατά την απόκτηση από τον Πανιώνιο, μεγάλη προσπάθεια στα παιχνίδια, χαμηλό προφίλ γενικά, πολύ καλή δημόσια παρουσία στην εκδήλωση του χορηγού. Απλός, καταδεκτικός, υπομονετικός. Μοναδικό μελανό σημείο το επεισόδιο με τον Μανιάτη, το οποίο ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πήρε διαστάσεις από τις εφημερίδες.

Από τον Λορέντσο περιμένω πολλά την επόμενη χρονιά. Αν θυμάμαι καλά έχει τριετές συμβόλαιο, οπότε η χρονιά που μας έρχεται θα είναι κρίσιμη για την επίτευξη μιας καλής μεταγραφής. Και αυτό θα είναι απόλυτα κατανοητό και ανθρώπινο καθώς ο Λορέντσο έχει ξεκινήσει από την Μπαρτσελόνα, ενώ ο αδελφός του ανήκει στην Λίβερπουλ.

Όπως κι αν έχει, είναι από τους παίκτες που εκτιμώ ιδιαίτερα και σίγουρα είναι από τους αγαπημένους μου.

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Συνέντευξη Στάρε

Ο κύριος Stahre δήλωσε: «Με λένε Μίκαελ Στόρε, είμαι 34 ετών. Ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα σε ηλικία 14 χρονών. Έχω δουλέψει με παιδιά ηλικίας 6-14 ετών, καθώς και με ποδοσφαιριστές από τα 10 μου σε μόνιμη βάση. Στην ΑΙΚ, αρχικά προπονούσα την ομάδα Νέων και τα τελευταία χρόνια την πρώτη ομάδα. Για μένα ο Πανιώνιος είναι πολύ σπουδαία ομάδα, όπως και όλο το κλαμπ. Σαφέστατα και εξετάζω τι βρίσκεται γύρω από την ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στον Πανιώνιο. Στην Σκανδιναβία δεν δίνονται συχνά τέτοιες ευκαιρίες σε προπονητές. Η πρώτη εικόνα από την ομάδα είναι θετική. Ο κόσμος την αγαπάει και την υποστηρίζει. Θα δώσουμε τα πάντα για την εκπλήρωση των στόχων».

Σε ερώτηση για το πώς οραματίζεται αγωνιστικά τον Πανιώνιο είπε: «Αρχικά δε θα μιλήσουμε για ποδοσφαιρική τακτική ή κάτι παρόμοιο. Πρώτα βλέπουμε και μετά χτίζουμε. Θα ήθελα ο στόχος μας να είναι καθημερινός. Επτά ημέρες την εβδομάδα. Έχω ένα αγωνιστικό πλάνο, το οποίο θα σας παρουσιάσω σε προσεχείς συναντήσεις μας. Γενικότερα στη ζωή μου έχω μάθει να πορεύομαι με πλάνο. Θεωρώ πως οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν αυτό στο οποίο είναι καλοί. Εφόσον το κάνουν αυτό με σοβαρότητα ο στόχος θα επιτευχθεί».

Σε ερώτηση για τον ερχομό του σε μία χώρα με διαφορετική φιλοσοφία και κουλτούρα από την δική του και αν θα αποτελέσει αυτό τροχοπέδη για τη επίτευξη τον στόχων του, δήλωσε με νόημα: «Αν δεν πίστευα στον εαυτό μου δεν θα βρισκόμουν εδώ».

Σε ερώτηση για τον αν έχει καταλήξει τι ακριβώς χρειάζεται η ομάδα, απάντησε:«Φυσικά έχω ενημερωθεί και έχω δει πολλούς αγώνες σε DVD, αλλά σε αυτή την χρονική στιγμή είναι αντιεπαγγελματικό να αναφερθώ εκτενέστερα σε αυτό. Αργότερα θα συμβεί αυτό. Μέχρι τις 20-21 Μαΐου που θα βρίσκομαι στην Ελλάδα θα παρακολουθήσω τις προπονήσεις της ομάδας και θα ενημερώνομαι καθημερινά. Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και πάλι γι αυτά τα θέματα»

Σε ερώτηση για το αν θα προτιμήσει την Σουηδική αγορά για μεταγραφές είπε:«Σκοπός μου είναι να έχουμε καλούς παίκτες, άνευ χρώματος και καταγωγής. Ποδοσφαιριστές με καλό χαρακτήρα και καλά στοιχεία. Σαφέστατα στο μυαλό μου βρίσκεται και η Σουηδική αγορά».

Σε ερώτηση σχετικά με την αγωνιστική του φιλοσοφία: «Κάθε φορά να εστιάζουμε την τακτική μας στον αγώνα. Γενική η φιλοσοφία έχει να κάνει με την ροή του αγώνα και το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Βασικότερο κομμάτι είναι να βοηθήσουμε την ομάδα και να φαινόμαστε πάντα νικητές. Ακόμη και σε αγώνες στους οποίους χάνουμε να μπορούμε ψυχολογικά να αισθανόμαστε νικητές. Σκοπός μας η βοήθεια της ομάδας».

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ

Πέρασα και σήμερα από το περίπτερο του ερασιτέχνη στην πλατεία. Μου έκαναν εντύπωση διάφορα πράγματα. Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου. Το δεύτερο ότι υπήρχαν μόνο δύο κυρίες που προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Είναι βέβαιο ότι χρειάζονται περισσότερα χέρια.
Σίγουρα στον πάγκο υπήρχαν αρκετά ενδιαφέροντα προϊόντα. Αν δεν κάνω λάθος, υπήρχαν και κουπόνια για την οικονομική στήριξη της ομάδας, όπως επίσης και φυλλάδια για τα εισιτήρια διαρκείας.
Επειδή όλοι ενδιαφερόμαστε για την επιτυχία του περιπτέρου, πρέπει να σταθούμε στις ελλείψεις.
1. Δεν υπάρχει ενημερωτικό υλικό για το νέο γήπεδο. Απαράδεκτο, γιατί θα χαθεί μια τεράστια ευκαιρία ενημέρωσης των κατοίκων της Νέας Σμύρνης.
2. Δεν λειτουργούσε η τηλεόραση, στην οποία προβάλλονταν το καταπληκτικό βίντεο για το νέο γήπεδο. Άκουσα για προβλήματα στην ρευματοδότηση, τα οποία ασφαλώς και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.
3. Δεν υπάρχει κάποιο έντυπο για το πως μπορεί να γίνει κανείς μέλος του ερασιτέχνη.
Υπάρχουν αρκετές ημέρες για να διορθωθούν αυτές οι ελλείψεις. Στην πραγματικότητα όμως οι ελλείψεις αυτές θα καθορίσουν την επιτυχία ή την αποτυχία του περιπτέρου. Γιατί φαντάζομαι ότι το ζητούμενο δεν είναι να πουλήσουμε μερικές μπλούζες, αλλά να φέρουμε τον κόσμο κοντά στην ομάδα και το κυριότερο να τον ενημερώσουμε για την ανάγκη δημιουργίας του νέου σταδίου.
4. Κάτι που μου κάνει εντύπωση (διατηρώ όμως επιφυλάξεις για την ορθότητα αυτού που λέω) είναι ότι μέχρι και σήμερα στο περίπτερο του Πανιωνίου δεν έχω δει (ίσως δεν έτυχε)άλλο μέλος του Δ.Σ, εκτός από τον κο Τσελέντη. Θεωρώ σωστό να βρίσκονται στο περίπτερο μέλη του Δ.Σ με πρώτο τον Πρόεδρο, όπως επίσης θα ήταν μια καλή ιδέα να βλέπαμε ακόμη και τον κο Τσακίρη. Θα ήταν εντυπωσιακό να βλέπαμε κάποιους τόσο σημαντικούς ανθρώπους να μοιράζουν φυλλάδια ή και να ενημερώνουν οι ίδιοι τον κόσμο. Ξέρω ότι πολλοί θα βρουν την ιδέα αυτή περίεργη. Ξεχνούν όμως ότι ο Πανιώνιος είναι οικογένεια. Ίσως οι ίδιοι άνθρωποι δεν έχουν προλάβει ή δεν θυμούνται παλιούς προέδρους της ομάδας, οι οποίοι ήταν πάντα παρόντες σε κάθε εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη, προκειμένου να δώσουν έμφαση στη συμμετοχή και στον ρόλο του Πανιωνίου.

Έμαθα ότι τις επόμενες ημέρες θα εμφανιστούν στην πλατεία οι locomondo. Πληροφορήθηκα ότι οι τύποι αυτοί, που είναι εξαιρετικά συμπαθείς στη νεολαία, υποστηρίζουν τον Πανιώνιο. Δεν το ήξερα. Να μην γκρινιάξω που μέχρι και σήμερα δεν έχουν εμφανιστεί πριν από κάποιο παιχνίδι της ομάδας. Ευελπιστώ στο αυτονόητο. Ότι κάποιος θα τους παρακαλέσει να κάνουν κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους μια αναφορά στα διαρκείας και στο νέο στάδιο.

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΣΤΟ ΠΑΛΟΥΚΙ

Να κι ένας φωτογράφος με πραγματική αίσθηση μαύρου χιούμορ. Τι έκανε ο αθεόφοβος; Με το που ανέλαβαν καθήκοντα πήγε και έστησε τον Κιντή και τον Στάρε στο...παλούκι. Προειδοποίηση; Χρησμός; Διάθεση γι' αστείο;
Παιδιά; Χαμογελάτε. Σας εξήγησε όμως κανείς ότι το παλούκι δεν είναι φόντο αλλά τόπος εκτέλεσης ποινών στη Νέα Σμύρνη; Έχετε την εντύπωση ότι τυχαία έχει όλα αυτά τα γκράφιτι; Οι φράσεις "κάρφωσε (ή κρέμασέ) τον στο παλούκι" ή "καρφώστε του το δελτίο στο παλούκι σας λένε τίποτα"; Η φωτογραφία αυτή έχει μεγάλη αρχειακή αξία και ο φωτογράφος μόλις κέρδισε ελευθέρας για όλα τα επόμενα παγκόσμια.

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

200.000 χαμόγελα

Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για το brfunatic. Μόλις πριν λίγο το counter ξεπέρασε τις 200.000 επισκέψεις, νούμερο που ήταν αδύνατο να διανοηθώ όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία.
Δυστυχώς δεν μπορώ να σας κάνω εκπλήξεις, προσφορές και δώρα. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη και να σας πω ότι απολαμβάνω απίστευτα πολύ την διαδικτυακή αλλά και φυσική σας παρέα. Συνεχίζουμε!!!