Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Χαρήκαμε επιτέλους

Τελικά οι κιτρινόμαυρες φανέλες μας ταιριάζουν. Δύο νίκες και αυτές απέναντι σε κιτρινόμαυρες φανέλες. Μακάρι να πάρει μπρος η μηχανή και απέναντι στις υπόλοιπες.

Σήμερα ο Πανιώνιος ήταν εξαιρετικός. Δυνατός, ουσιαστικός, ψυχωμένος. Νίκη, χαρά και μια όμορφη βδομάδα αρχίζει.

Δεν περίμενα να το πω, αλλά σήμερα η βραδιά ανήκει στον Μπόσκο. Κατά τη γνώμη μου αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Πανιωνίου. Ίσως γιατί δεν έπαιξε ως σέντερ φορ, αλλά σε θέση που του ταιριάζει. Νομίζω ότι από την ομάδα του Πανιωνίου διακρίθηκαν σχεδόν όλοι οι παίκτες. Ίσως το κέρδος του σημερινού παιχνιδιού να είναι ο Χίκα. Αυτό πάντως που μου άρεσε πολύ ήταν η αμυντική λειτουργία της ομάδας, η ολική επαναφορά του Τσότσα και η αθόρυβη αλλά ουσιαστική παρουσία του Κούμο

Η σημερινή Α.Ε.Κ ήταν για πολλά γκολ. Βασικά, ήταν αδύνατο να καταλάβεις ότι η ομάδα με τα κίτρινα είναι στην πρώτη τριάδα και η ομάδα με τα κόκκινα στην τελευταία. Αν η πίεση για το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο μεγάλη, θεωρώ ότι θα τα είχαμε πετύχει. Πέρα όμως από τη νίκη, η ομάδα έπαιξε ωραία μπάλα και μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι ευχαριστώ τον Ραφίκ Τζεμπούρ για τις αναμνήσεις αλλά και για την εν γένει στάση του, η οποία είναι τουλάχιστον συγκινητική. Αδυνατώ να καταλάβω πως ο παίκτης αυτός δεν υπήρξε αρχηγός της ομάδας, αλλά υπήρξε ο Γρηγόρης Μάκος.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου, για το πλήθος των οπαδών της Α.Ε.Κ που είχε συγκεντρωθεί στη θύρα 4. Μάλλον πρέπει να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας. Μπορεί να μην προκάλεσαν, είναι όμως ακατανόητο πως κατάφεραν τόσοι πολλοί να πάρουν εισιτήριο, χωρίς μάλιστα να «φιλοξενούνται» από Πανιώνιους.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση Π.Α.Ε Πανιώνιος

Φίλοι του Πανιώνιου,

Η ομάδα μας, ως γνωστό, βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη καμπή. Είναι χρέος όλων μας που αγαπάμε την ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας να σταθούμε δίπλα στους ποδοσφαιριστές μας αυτή τη στιγμή. Να συσπειρωθούμε όλοι μαζί, ο καθένας από το δικό του μετερίζι και να γίνουμε μία γροθιά, μία φωνή, μία μεγάλη οικογένεια, έτσι ώστε να οδηγήσουμε τον Πανιώνιο μας εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται.

Στον κρίσιμο αυριανό αγώνα καλούμε όλους τους Πανιώνιους να στηρίξουν με τη παρουσία τους τον Ιστορικό. Όλοι μαζίαύριο στο γήπεδο να εμψυχώσουμε με την φωνή μας τους ποδοσφαιριστές μας.

ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Προπονητολογία

Οι φήμες για τον νέο προπονητή του Πανιωνίου είχαν ξεκινήσει πριν την απομάκρυνση του κου Στόρε. Τα ονόματα λίγα. Η δεινή βαθμολογική θέση της ομάδας, σχεδόν επιβάλλει την επιλογή προπονητή από την εγχώρια αγορά. Αυτό που λένε γνώστη της Ελληνικής πραγματικότητας ή ακόμη σωστότερα προπονητή ειδικών αποστολών.

Με χαρά πληροφορήθηκα ότι κάναμε επίσημη πρόταση στον κο Λίνεν. Χάρηκα για δύο λόγους. Επειδή κι εγώ θεωρούσα τον κο Λίνεν κατάλληλο για τη θέση, αλλά κυρίως επειδή το κασέ του κου Λίνεν είναι υψηλό. Άρα, αφού ήμασταν διατεθειμένοι να προσλάβουμε τον Γερμανό, θεωρητικά είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε χρήματα για την πρόσληψη ικανού προπονητή.

Από τη στιγμή βέβαια που ο Γερμανός απέρριψε την προοπτική επανεγκατάστασής του στην Ελλάδα, ο κύκλος των προπονητών στένεψε πολύ. Το κακό είναι ότι καμία από τις περιπτώσεις που ακούγονται δεν ενθουσιάζει τον μέσο φίλαθλο του Πανιωνίου. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή σε πολλές περιπτώσεις υπερτονίζεται η οπαδική προέλευση των υποψηφίων.

Θεωρώ ότι δεν πρέπει να βιαστούμε. Δεν είναι υποχρεωτικό να επιλέξουμε άμεσα προπονητή. Στο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ λογικά θα έχουμε ως υπηρεσιακό προπονητή τον κο Μάντζιο. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μέσα σε δύο αγωνιστικές ενδέχεται να γίνουν ανακατατάξεις σε πολλές ομάδες, οπότε να μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε περισσότερους. Βέβαια στην περίπτωση αυτή κινδυνεύουμε να χάσουμε κάποιους από αυτούς που σήμερα προβάρουν την κυανέρυθρη φόρμα. Ρίσκο.

Από τους υπό απόλυση προπονητές θα σκεφτόμουν τον Παράσχο και τον Νιόπλια. Τον πρώτο γιατί είναι έντιμος και έχει δώσει καλό δείγμα δουλειάς και τον δεύτερο γιατί μπορεί να δουλέψει με νέους (οι οποίοι λογικά θα χρησιμοποιηθούν περισσότερο ύστερα από το ξεκαθάρισμα που θα γίνει), αλλά και να προσελκύσει αξιόλογες περιπτώσεις κατά τη μεταγραφική περίοδο.

Από τους ελεύθερους προπονητές της δεδομένης στιγμής θα ήμουν ανάμεσα στον Λεμονή και τον Μπουμπένκο. Στον πρώτο αξιολογώ δύο στοιχεία. Ότι γενικά είναι καλός προπονητής, κυρίως όμως την έντιμη στάση του προ διετίας. Μου πήρε αρκετό καιρό να καταλάβω πόσο εντάξει ήταν σε πολλά πράγματα. Το αν είναι Ολυμπιακός δεν με ζορίζει, για τον απλούστατο λόγο ότι όποιον προπονητή και να επιλέξουμε, λογικά θα είναι οπαδός άλλης ομάδας. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να θεωρεί ότι ο «γαύρος» Λεμονής δεν θα υπηρετούσε σωστά τα συμφέροντα του Πανιωνίου. Εμάς όμως δεν μας ενδιαφέρει η οπαδική προέλευση του προπονητή, αλλά το κατά πόσο θα μπορεί να προσφέρει έργο. Άλλωστε αν ψάξουμε στη σημερινή ομάδα να βρούμε πόσα από τα στελέχη ή τους παίκτες είναι οπαδοί του Πανιωνίου, μάλλον θα απογοητευτούμε. Ας μην είμαστε λοιπόν απόλυτοι με τον προπονητή…

Το ποδόσφαιρο που παίζει ο Μπουμπένκο δεν μου αρέσει καθόλου. Από την άλλη είναι προπονητής που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Ίσως είναι μια περίπτωση που θα μπορούσε να εξετασθεί. Πιθανόν να μπορούσαμε να καταλήξουμε σε λύση Κατσαβάκη, δεδομένου ότι είναι προπονητής ειδικών ρόλων, έχει συμπάθειες στη Νέα Σμύρνη και δεν έχει υπερτονισμένο οπαδικό χαρακτήρα.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι όπως ήρθαν τα πράγματα, κανένας προπονητής δεν μπορεί να μας δώσει εγγυήσεις. Η επιλογή μας όμως πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξουμε αργότερα και πάλι προπονητή. Η επιλογή μας πρέπει να είναι ψύχραιμη και ουσιαστική.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.Ε ΠΑΝΙΏΝΙΟΣ

Έχει συγκληθεί από την προηγούμενη εβδομάδα Γενική Συνέλευση για τις 16/11/2010(το νωρίτερο δυνατό που γινόταν νομικά) με σκοπό την πλήρη αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επειδή ωστόσο τα θέματα του συλλόγου χρειάζονται επείγουσα αντιμετώπιση τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε διοικητικό-οικονομικό επίπεδο και με δεδομένη τη μεγάλη αγωνία που όλοι μας στον Πανιώνιο βιώνουμε για την άσχημη μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας,ορίζεται από σήμερα το νέο διοικητικό σχήμα:

Πρόεδρος: Ηλίας Λιανός
Αντιπρόεδρος – Υπευθ. Αγωνιστικού Τμήματος: Λάζαρος Καμπανόπουλος
Αντιπρόεδρος – Υπευθ. Διοικητικού / Οικονομικού Τμήματος: Γιώργος Ζερβακάκος
Μέλη: Δημήτρης Ναλιτζής, Γιάννης Παρισινός, Στέλιος Αποσπόρης, Μενέλαος Δημητρίου. Αλέξανδρος Χαριτάκης, Χρήστος Σβωλόπουλος, Κωστας Γιαννακόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Οι παραπάνω αποτελούν το νέο Δ.Σ. του Πανιωνίου ΓΣΣ ΠΑΕ, έχοντας την πλήρη εξουσιοδότηση και οικονομική στήριξη του μεγαλομετόχου, ο οποίος δε θα συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων.

Σχόλιο: ξεκάθαρος καταμερισμός εργασιών και αρμοδιοτήτων σε καθ' όλα άξιους και έντιμους ανθρώπους. Προσωπικά με εκπλήσσει η μη συμμετοχή του κου Τσακίρη στο νέο διοικητικό σχήμα, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση εύχομαι στη νέα διοίκηση υγεία, δύναμη, κουράγιο και καλή επιτυχία. Ελπίζω να τα καταφέρουν. Ακόμη όμως κι αν δεν συμβεί αυτό, είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουν πολύ.

Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να στείλω τις θερμότερες ευχές μου στον Γιώργο Ζερβακάκο.Η εκτίμηση μου για το πρόσωπό του είναι απεριόριστη.


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΛΙΝΕΝ ΤΩΡΑ

Όσο κι αν κοστίζει, όσο δύσκολο κι αν είναι, όποιους κι αν θέλει να φέρει μαζί του, φέρτε τον Λίνεν ΤΩΡΑ, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το ίνδαλμα των οπαδών της άμεσης απονομής Πανιώνιας δικαιοσύνης.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αν είναι να πέσουμε, ΔΕΝ θα το δω στη NOVA.

Οι δυσκολίες είναι δώρα Θεού. Γιατί τότε μπορείς και ξεχωρίζεις τους φίλους, τους γνωστούς και τους εχθρούς.

Ο Πανιώνιος, ύστερα από μεγάλα λάθη ετών, βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς από τόσο νωρίς αντιμετωπίζει το φάσμα του υποβιβασμού και μάλιστα σε μια χρονιά ορόσημο. Στα 120 χρόνια του.

Σε λίγες ημέρες, θα αναλάβουν τις τύχες της ομάδας άνθρωποι που την αγαπούν και την πονούν. Που δεν την βλέπουν ως ένα επιχειρησιακό project, αλλά που αποτελεί μέρος του dna τους. Το έργο τους θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν ή αν θα αποτύχουν. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα προσπαθήσουν πολύ.

Και όμως σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όπου ο σύλλογος ετοιμάζεται να δώσει έναν τεράστιο αγώνα, κυρίως για την αξιοπρέπειά του, βρέθηκαν πρόσωπα που θέλησαν να δυναμιτίσουν το κλίμα.

Δηλώνουν ότι τα ήξεραν, ότι τα είχαν προβλέψει, ότι είναι αηδιασμένοι, ότι θα μείνουν μακριά από την ομάδα.

Ανακάλυψαν την Αμερική; Όχι. Η πορεία της ομάδας ήταν προδιαγεγραμμένη από τον περασμένο Μάρτιο. Όλοι μας το είχαμε επισημάνει σε κάθε τόνο, αλλά ζούσαμε με την ελπίδα ότι μπορεί και να είχαμε κάνει λάθος. Ότι μπορεί απλά να ήμασταν γκρινιάριδες.

Δεν μπορώ να χαρώ γιατί οι εκτιμήσεις μου ήταν σωστές. Δεν μπορώ να χαρώ επειδή δεν δικαιώθηκε το σχέδιο Κιντή. Δεν μπορώ να κομπάσω γιατί όταν έθεσα την πρώτη ερώτηση στον κο Κιντή κατά την επίσημη παρουσίασή του, ξεκίνησα με τη φράση ότι θεωρώ εκ προοιμίου αποτυχημένο το σχέδιό του γιατί είναι υπερφίαλο και προσωποκεντρικό. Και κανείς άλλος δεν του είπε κατά πρόσωπο τότε κάτι αντίστοιχο.

Όμως δεν είναι η ώρα να πω : «Σας τα ΄λεγα. «Είχα δίκιο». «Ο Πανιώνιος με αηδιάζει». «Δεν θα ξαναπατήσω στο γήπεδο». «Θα κάψω το διαρκείας μου».

Κανείς μας δεν έχει την πολυτέλεια να πει κάτι τέτοιο.

Όλοι μας αναπολούμε τον Τσακίρη των πρώτων ετών. Την ομάδα του Λίνεν. Τις επιτυχίες. Και εκεί βέβαια ήμασταν πάντα εκεί. Όλοι μαζί. Με το γήπεδο γεμάτο.

Τα λάθη του Τσακίρη πολλά. Το κυριότερο λάθος του ότι δεν είχε ένα κύκλο έμπιστων ανθρώπων. Το πάθος του για την ομάδα τον οδήγησε εύκολα στα νύχια ανθρώπων που τον έβλεπαν ως πορτοφόλι. Ως κότα για μάδημα. Τσαλάκωσε την εικόνα του, καταστράφηκε σε κάθε επίπεδο και η πτώση του συμπαρέσυρε την ομάδα.

Όταν όμως ο Τσακ θέλει η ομάδα μπορεί. Όταν η ομάδα περάσει σε χέρια Πανιώνιων θα ξέρουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα ματώσουν για εμάς, για την ιστορία μας, για να έρθει και πάλι το χαμόγελο στα παιδιά μας. Αρκεί όλοι μας να είμαστε εκεί. Ο καθένας στο κάθισμά του. Με το κασκόλ του. Με τη φωνή του.

Αφήστε τον εγωισμό σας έξω από τα τουρνικέ και ενισχύστε την ομάδα. Ενωμένοι θα βγάλουμε τον Πανιώνιο από το αδιέξοδο. Τρέλανέ μας Ιστορικέ!!!

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Κοντεύουμε στον πάτο ή έχει κι άλλο;

Είχα την τύχη να μην δω το χθεσινό παιχνίδι (ούτε καν στιγμιότυπα) και να ακούσω τη ραδιοφωνική μετάδοση ελάχιστα (λίγο πριν το γκολ του Μανιάτη), οπότε ίσως είμαι λίγο πιο ψύχραιμος από εσάς.

Για το χθεσινό παιχνίδι δεν έτρεφα καμία απολύτως ελπίδα. Ούτε καν για θετικό αποτέλεσμα. Για μένα το μεγάλο στοίχημα του παιχνιδιού ήταν να δω την ενδεκάδα που θα κατέβαζε ο κος Στόρε σε ένα σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι και την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία, όντας απαλλαγμένος από την πίεση του δίδυμου Μπάγκσμπο – Κιντή.

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής απογοητεύτηκα. Δεν θα σταθώ στην παρουσία του Όμο, στις αλλαγές και σε επιμέρους στοιχεία. Θα σταθώ μόνο στο ότι δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλαμε να πετύχουμε στο παιχνίδι αυτό. Γιατί σίγουρα η ομάδα δεν ήταν καλά στημένη ούτε για νίκη, ούτε για ισοπαλία. Στην αγωνιστική και βαθμολογική κατάσταση που βρισκόμαστε μετράνε πάρα πολύ οι βαθμοί. Ο χθεσινός Πανιώνιος έμοιαζε να πηγαίνει για το όλα ή τίποτα. Κι αυτό πραγματικά δεν έχεις την πολυτέλεια να το κάνεις όταν από πάνω σου βρίσκονται δεκατρείς ομάδας, οι οποίες μάλιστα αρχίζουν να απομακρύνονται βαθμολογικά.

Όπως δεν μου άρεσε η λογική του Μπουμπένκο που κλείνονταν για το Χ και ό,τι έρθει μετά, έτσι δεν μου άρεσε και η λογική του κου Στόρε που ουσιαστικά κουτούλησε τον τοίχο, αντί να κοιτάξει να μπει από την πόρτα.

Αιφνιδιάστηκα ακόμη περισσότερο όταν διάβασα τις δηλώσεις του. Δεν περίμενε λέει να παίξει ο ΠΑΟΚ με δύο σέντερ φορ, ενώ έπαιζε στο γήπεδό του, βρίσκονταν σε άσχημη βαθμολογική θέση και απέναντί του έχει την κάκιστη άμυνα του Πανιωνίου.

Το κερασάκι στην χθεσινή τούρτα το έβαλαν οι δηλώσεις του κου Κατσιφαράκη. Αναμφίβολα λέει αλήθειες. Όμως η ομάδα στην καμπή που βρίσκεται χρειάζεται κάθε έμπειρο διοικητικό παράγοντα. Και είναι κρίμα που ο κος Κατσιφαράκης επιλέγει αυτή τη στιγμή για να αποστασιοποιηθεί από την ομάδα.

Το μέλλον μοιάζει σκοτεινό. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε το καλύτερο δυνατό διοικητικό σχήμα. Από μόνο του δεν φτάνει, καθώς για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο θα χρειαστεί να πετύχουν πολλές και κρίσιμες επιλογές, θα απαιτηθούν χρήματα και συστράτευση όλων μας. Ουσιαστικά θα γίνει αυτό που όλοι φοβόμασταν από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων του κου Κιντή. Να ξαναχτιστεί ολόκληρη η ομάδα τον χειμώνα και μάλιστα εν μέσω πανικού. Θα βγουν οι μεταγραφές; Θα βγει η αλλαγή προπονητή η οποία πλέον φαντάζει πάρα πολύ πιθανή; Θα αποκατασταθεί η τάξη στα αποδυτήρια; Θα θελήσει να βάλει χρήματα ο κος Τσακίρης και αν τα βάλει πόσο θα επηρεάσουν τον προυπολογισμό της επόμενης χρονιάς; Θα μπορέσει το διοικητικό σχήμα να αντέξει την πίεση; Θα σταθεί ο κόσμος δίπλα τους ή θα αρχίσουν από την πρώτη στιγμή τα λαϊκά δικαστήρια και τα επεισόδια, που ουσιαστικά θα βάλουν και την ταφόπλακα μας; Ακόμη όμως κι αν τα πετύχουμε όλα αυτά, τίποτα δεν μας εξασφαλίζει για την επόμενη χρονιά. Και πάλι το μπάτζετ θα είναι μικρό και πάλι θα ζητείται αγοραστής και πάλι οι ενδιαφερόμενοι θα είναι ύποπτες προσωπικότητες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έτσι που έφτασαν τα πράγματα πρέπει να κινηθούμε στα σίγουρα. Αν επιλεγεί η απομάκρυνση του κου Στόρε, θεωρώ ότι η μόνη λογική επιλογή είναι ο Έβαλντ Λίνεν. Μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, εμπνέει σεβασμό και μπορεί να ενώσει τον κόσμο.

Τον Γενάρη θα χρειαστούμε τουλάχιστον τρεις μεταγραφές. Τους παίκτες αυτούς πρέπει να τους εντοπίσουμε από τώρα. Εννοείται ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να πουλήσουμε βασικό μας παίκτη αυτή τη στιγμή. Το βασικότερο όμως είναι να μείνουμε όλοι μας κοντά στην ομάδα. Να τη στηρίξουμε τώρα που μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η επόμενη μέρα

Έφυγε Κιντής, αλλάζει η διοίκηση, ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Τι κάνουμε άμεσα για την ομάδα; Όπως αναφέρει και το προηγούμενο κείμενο, θεωρώ επιβεβλημένη την άμεση αλλαγή εμφάνισης. Ας είναι αυτό το πρώτο δείγμα της νέας εποχής. Έχουμε βέβαια τόσα προβλήματα που κάποιος θα πει: άλλαξε ο Μανωλιός…Μπορεί να έχει και δίκιο. Από την άλλη όμως νομίζω ότι θα είναι μια κίνηση που θα ενώσει τον κόσμο και θα συσπειρώσει την ομάδα. Και αν και τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, είναι βέβαιο ότι ένας παπάς με φούξια ράσο δεν θα έκανε ακριβώς τη σωστή εντύπωση.

Σήμερα είναι Παρασκευή. Τελευταία εργάσιμη ημέρα και τελευταία προπόνηση της ομάδας στο Κορωπί. Δεν θα έπρεπε να πάει κόσμος στην προπόνηση; Να εκφράσει τον ενθουσιασμό του για τις αλλαγές; Να στηρίξει παίκτες και προπονητή; Νομίζω πως είναι επιβεβλημένο. Και να μην ξεχνάμε ότι την επόμενη εβδομάδα, πριν από το παιχνίδι με την Α.Ε.Κ, η τελευταία προπόνηση γίνεται στη Ν. Σμύρνη.

Αυτά για αρχή. Για πρώτες βοήθειες…

Εννοείται ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα, όπως και οι κίνδυνοι για την ομάδα. Κάποιοι άνθρωποι κυριολεκτικά θα χάσουν τον ύπνο τους μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αξίζει όμως να είμαστε κοντά στη μεγάλη προσπάθεια που θα γίνει. Να στηρίξουμε την ομάδα με κάθε τρόπο…

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Μια που άλλαξε η διοίκηση και προσβλέπουμε όλοι σε μεγάλες αλλαγές γενικώς, μήπως είναι εύκολο να αλλάξουμε άμεσα και εμφάνιση; Αυτό το σίχαμα δεν υποφέρεται. Αν δεν είναι εύκολο να αγωνιστούμε με μια απλή κόκκινη μπλούζα με μπλε σορτσάκι, ας βάλουμε τουλάχιστον την περσινή πιτζάμα (όχι την μπλέ...την κόκκινη).
Δεν εμπνέουμε που δεν εμπνέουμε αγωνιστικό σεβασμό (μέχρι τώρα βέβαια), ας μην είμαστε ντυμένοι και καρνάβαλοι...

Αντίο Γιώργο...

Ο Πανιώνιος αλλάζει σελίδα. Ύστερα από αρκετούς μήνες, ο Πανιώνιος έρχεται στα χέρια Πανιώνιων. Στα χέρια ανθρώπων με αίμα στις φλέβες τους.Κυανέρυθρο.

Θα ήθελα να αποχαιρετίσω τον Γιώργο Κιντή. Όχι με τον τρόπο που περιμένετε και που περιμένει.

Υπήρξα από τους φανατικότερους επικριτές του σχεδίου του (όχι του ίδιου προσωπικά). Θεωρώ όμως ότι είναι ικανός άνθρωπος. Πολύ ικανός πωλητής, αφού κατάφερε να μας κάνει να «αγοράσουμε» ένα σχέδιο το οποίο ήταν ξένο προς την ιστορία μας, την ομάδα μας, εμάς τους ίδιους και εξ’ αρχής καταδικασμένο σε αποτυχία. Αυτό πράγματι απαιτεί εξαιρετικές ικανότητες και ευφυΐα.

Γιώργο, δεν ξέρεις από ποδόσφαιρο και όσο είσαι τόσο εγωκεντρικός δεν πρόκειται να μάθεις κιόλας. Δεν σου κρατώ κακία. Σου εύχομαι υγεία και επιτυχία σε ό,τι κάνεις. Απλά ας μην είναι το ποδόσφαιρο... Σε δύο εβδομάδες θα μπορείς επιτέλους να υποστηρίξεις ανοιχτά την αγαπημένη σου ομάδα, κι εμείς θα μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για τη δική μας, ανακουφισμένοι επιτέλους, δίπλα σε γνωστούς και αγαπημένους μας ανθρώπους, στους οποίους έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη. Στο καλό.

Ζερβακάκος Λιάνος. Είμαι ενθουσιασμένος! Περιμένω να φτιάξουν ένα πολύ ισχυρό Δ.Σ αποτελούμενο από Πανιώνιους. Θα ήθελα να δω ένα «πολυσυλλεκτικό» Δ.Σ, αποτελούμενο από ανθρώπους με κύρος και επίπεδο. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν. Θέλω όμως να τους δω να ματώνουν στην προσπάθεια. Είμαστε μαζί σας.

Μίκαελ Στόρε. Χωρίς πολλά. Είσαι ελεύθερος από τα βαρίδια, δείξε μας τι μπορείς να κάνεις. Ξεκαθάρισε την ομάδα, κράτα 23-25 παίκτες και πάρε το καλύτερο δυνατό από όλους.

Ξεκινήστε τον μεταγραφικό σχεδιασμό από τώρα. Τον Γενάρη πρέπει να αρχίσει η μεγάλη αντεπίθεση. Μέχρι τότε βέβαια πρέπει να έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε από τον χαμένο χρόνο. Θα τα καταφέρουμε; Τουλάχιστον ξέρουμε ότι θα προσπαθήσουμε.

Θα χρειαστεί πρόεδρος από την Πανιώνια ιστορία (θα πρότεινα τον Χάιτα) και έναν γενικό αρχηγό παλιάς κοπής.

Όλοι εμείς πρέπει μέχρι και τον Γενάρη να κόψουμε τα σχόλια και την κριτική, να συμβάλουμε στην προσπάθεια της ομάδας και να διευκολύνουμε το έργο των ανθρώπων αυτών που προσπαθούν να βγάλουν τον Πανιώνιο από το μεγαλύτερο τέλμα των τελευταίων ετών. Η ομάδα δεν πονά γιατί είναι φτωχή ή ουραγός, αλλά επειδή αποδομήθηκε. Αναδόμηση τώρα!

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ;

Ο Πρόεδρος του Πανιωνίου ΓΣΣ ΠΑΕ κ. Γιώργος Κιντής προέβη σήμερα στην κάτωθι δήλωση:
"Προφανώς η πλήρης ευθύνη για την ως τώρα αγωνιστική και εξωαγωνιστική εικόνα της ομάδας είναι δική μου. Εννοείται, επίσης, ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η παραίτησή μου είναι στη διάθεση του μετόχου".


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥΣ!!!




2 ΧΡΟΝΙΑ BRFUNATIC!!!


Η σελίδα της προσωπικής μας ψυχοθεραπείας κλείνει σήμερα τα δύο της χρόνια!

Μέσα σε δύο δύσκολες χρονιές για την ομάδα, είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε τις απόψεις μας, την κριτική μας, αλλά πολύ περισσότερο τις προτάσεις μας, με τις οποίες θεωρούσαμε ότι θα καταφέρναμε να δούμε τον Πανιώνιο όσο ψηλά του αξίζει.

Μπορεί να μη χαρήκαμε αγωνιστικές επιτυχίες, μπορέσαμε όμως να απολαύσουμε ο ένας την παρέα του άλλου. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά πολύ σημαντικούς ανθρώπους. Ανθρώπους που χωρίς αυτούς, δεν θα υπήρχε ο Πανιώνιος. Γιατί ο Πανιώνιος υπάρχει χάρη στο μεράκι και στην προσφορά συγκεκριμένων ανθρώπων.

Το κέρδος όλων μας δεν ήταν τα περίπου 340.000 χτυπήματα που δέχθηκε η σελίδα τα δύο αυτά χρόνια (που ως νούμερο είναι σοκαριστικό), αλλά ότι κατορθώσαμε, χρησιμοποιώντας ένα εντελώς απρόσωπο μέσο, να ενδυναμώσουμε την προσωπική επαφή.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη. Θέλω να ξέρετε, ότι ανεξάρτητα από το αν τα καταφέρνω ή όχι, προσπαθώ διαρκώς για την αναβάθμιση της ποιότητας του μπλογκ, το οποίο δεν θα υπήρχε χωρίς όλους εσάς. Μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο με την ενεργή συμμετοχή κι άλλων φίλων. Τα κείμενα, οι απαντήσεις και οι θέσεις είναι πολύτιμα, γιατί αναζωογονούν και στηρίζουν το μπλογκ.

Θα ήθελα να αφιερώσω τη σημερινή ημέρα στην Ακραιφνή Πανιώνιο. Η Μίνα αποτελεί την προσωποποίηση αυτού που εκφράζει το μπλογκ. Να είσαι πάντα καλά!

Θα την αφιερώσω επίσης στη γυναίκα μου, η οποία, παρά τις συχνές διαμαρτυρίες της για τον χρόνο που δαπανώ στην προσπάθεια αυτή, έμπρακτα τη στηρίζει.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Λεύκωμα Λέσχης Φίλων Πανιωνίου



Τα καλά μαντάτα από τη δασκάλα του γιου μου, απαιτούσαν ένα πολύ καλό δώρο. Και τι καλύτερο από το λεύκωμα που εξέδωσε η Λέσχη φίλων του Πανιωνίου.
Το λεύκωμα καταπιάνεται με την περίοδο από το 1890 έως και το 1940. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από την περίοδο της Σμύρνης, από τη Σμύρνη και από αθλητές που υπηρέτησαν τον σύλλογο μέχρι και το 1940. Σε κάποιο βαθμό, το λεύκωμα ακολουθεί την έκθεση φωτογραφίας, οπότε θα μπορούσε να θεωρηθεί και αναμνηστικό της.
Επειδή οι ανάλογες εκδόσεις σπανίζουν, νομίζω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο δεν πρέπει να λείπει από καμία Πανιώνια βιβλιοθήκη. Κοστίζει 30 ευρώ και μαζί με το λεύκωμα παίρνετε και ένα cd με τον πρώτο ύμνο του Πανιωνίου, σε στοίχους Στέλιου Σπεράντζα (Απηλιώτης - που τόσο του κακοποιήσαμε το όνομα για να ονομάσουμε το προπονητικό) και μουσική Δημοσθένη Μιλανάκη (αμφότεροι απόφοιτοι της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης).
Μπορείτε να το βρείτε: 1. Στον Γαλαξία, όσο διαρκεί η έκθεση φωτογραφίας (τον πουλάει ο ευγενέστατος κος Ζογκ) και 2. στη Λέσχη Φίλων Πανιωνίου.
Θερμά συγχαρητήρια.
Περιμένουμε ασφαλώς τον δεύτερο τόμο, για την περίοδο από το 1940 έως και σήμερα.

Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης


Έγιναν χθες τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης για τα 120 χρόνια του Πανιωνίου, η οποία φιλοξενείται στον Δημοτικό πολυχώρο «Γαλαξίας».

Είναι μια πάρα πολύ αξιόλογη δουλειά, η οποία στηρίχθηκε στην αγάπη και το μεράκι συγκεκριμένων ανθρώπων, χωρίς τους οποίους ο Πανιώνιος μπορεί και να είχε σβήσει.

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, η ομάδα εργασίας, συνεπικουρούμενη από τον ιστορικό κ. Λουμάκη, κατόρθωσε να βρει σειρά εγγράφων, φωτογραφιών, ενθύμιων, σφραγίδων, αρχειακό υλικό καθώς και υλικό που χορηγήθηκε από τα τμήματα του Πανιωνίου, ιδιώτες, εφημερίδες, αρχεία Τραπεζών και συλλόγων και να στήσει, χωρίς ουσιαστική οικονομική ενίσχυση μια θεματική φωτογραφική έκθεση.

Ο εκθεσιακός χώρος ορίζεται από ταμπλό στα οποία υπάρχουν φωτογραφίες ταξινομημένες ανά εποχή (ο Πανιώνιος στη Σμύρνη, στην Αθήνα, στη Ν. Σμύρνη), και ανά άθλημα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβος, γυναικείος αθλητισμός, τμήματα Πανιωνίου), και μάλιστα κατά τέτοιο τρόπο ώστε μπορεί κανείς μέσα σε ελάχιστη ώρα να κάνει ένα φλας μπακ στα 120 χρόνια ιστορίας.

Αν κάποιος πάει με την διάθεση να ρίξει απλά και μόνο μια ματιά στις φωτογραφίες και να φύγει, τότε η έκθεση μπορεί να του φανεί φτωχή. Αν όμως δαπανήσει λίγο περισσότερο χρόνο για να διαβάσει τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες, τότε θα φύγει από την έκθεση πλουσιότερος και πραγματικά υπερήφανος. Στη σημείο αυτό πρέπει να αναφέρω ότι είχε συγκεντρωθεί περισσότερο υλικό, το οποίο δεν μπορεί να εκτεθεί λόγω στενότητας του χώρου.

Η έκθεση αυτή φιλοδοξεί να γίνει η αφορμή για μεγαλύτερα πράγματα, όπως την ανασύσταση του ιστορικού αρχείου και την δημιουργία αθλητικού μουσείου. Όλα αυτά βέβαια χρειάζονται μόχθο και το βασικότερο πόρους.

Η έκθεση θα διαρκέσει πολλές ημέρες και καλό είναι να διαθέσετε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν από τον Πανιώνιο: οι κ. Κορκίδης, Κατσιφαράκης, Κωνσταντινίδης, Βεντούρης, Τσελέντης, Κοκκινάκης, Παυλόπουλος, Ζερβακάκος, Μιχαηλίδης, Παπαδάκος και Κολιδάς (ζητώ συγνώμη για όσους ξεχνώ).

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

Δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή, προεκλογική ή μη. Ξέρω ότι είναι η μοναδική εκδήλωση που έχει γίνει μέχρι στιγμής για τα 120 χρόνια του συλλόγου. Πρέπει να πάμε όλοι, ακόμη κι αν το ηθικό μας είναι στο ναδίρ. Πάνω απ' όλα ο Πανιώνιος και η ιστορία του.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Σκέψεις μετά το Βατερλώ




Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανεβάσατε πολλά μηνύματα, τα οποία νομίζω ότι θέλουν μια συνολική απάντηση.

Θα ήθελα να εξηγήσω για ποιο λόγο θεωρώ ως κύριο υπεύθυνο της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τον Γιώργο Κιντή και όχι τον προπονητή ή τον ιδιοκτήτη (οι οποίοι έχουν ευθύνες, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι του ίδιου βαθμού – θα προσπαθήσω να το αποδείξω).

Ο κ. Κιντής παρουσίασε τόσο σε εμάς όσο και στον ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε ένα σχέδιο, με το οποίο πίστευε ότι θα μπορούσε η ομάδα να έχει αξιόλογη πορεία και μάλιστα με χαμηλότερο κόστος. Το σχέδιο ήταν σαφέστατα ριψοκίνδυνο. Ως ασπίδα προστασίας προβάλλονταν ο Δανός Γενς Μπάγκσμπο, ο οποίος θα μπορούσε να αναμορφώσει τους παίκτες και την ομάδα, χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές. Το σχέδιο από μόνο του δεν ήταν κακό, αρκεί να εφαρμόζονταν σωστά και χωρίς δογματισμούς. Το κυριότερο όμως που έπρεπε να γίνει ήταν ότι θα έπρεπε να εφαρμοστεί από το έμψυχο προσωπικό που γνώριζε τον Πανιώνιο και μπορούσε να το φέρει στα μέτρα μας.

Γιατί λοιπόν φταίει ο Γιώργος Κιντής; Από τον Απρίλιο πήρε στα χέρια του τα κλειδιά του μαγαζιού. Δεν είναι ασυνήθιστο για τον Πανιώνιο, καθώς στα πέντε χρόνια της ιδιοκτησίας του κου Τσακίρη, υπήρξε πρόεδρος μόλις για έξι μήνες. Πάντα κάποιος άλλος διαχειρίζονταν την ομάδα εν λευκώ; Σωστό ή λάθος, έτσι γίνονταν.

Ο κος Κιντής δεν αρκέστηκε στο ρόλο του προέδρου – μάνατζερ. Έδιωξε από την ομάδα κάθε έμπειρο στέλεχος. Ανθρώπους που κατείχαν σημαντικές θέσεις και την αγαπούσαν. Κυριολεκτικά δεν άφησε πέτρα πάνω σε πέτρα. Τη θέση τους πήραν άνθρωποι χωρίς δεσμούς με την ομάδα (με εξαίρεση τον Φώτη Στρακόσια) που προσέφεραν φθηνότερες υπηρεσίες, αποδεχόμενοι να ελέγχονται πλήρως από τον αόρατο Δανό και τον κο Κιντή. Ο κος Κιντής, αν και δήλωνε ότι δεν ήξερε από ποδόσφαιρο, ανέλαβε τα πάντα. Μέχρι και το σκάουτιγκ. Όσοι δεν εκδιώχθηκαν, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Το Δ.Σ σταμάτησε να συνεδριάζει και κάθε απόφαση λαμβάνονταν από τον κ. Κιντή.

Για την ιστορία θα αναφερθώ σε μερικά ονόματα τα οποία αποχώρησαν ή απομακρύνθηκαν από την ομάδα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθούμε σε κάθε επίπεδο.

Δέδες: ο άνθρωπος που κανένας παίκτης ή προπονητής δεν μπορούσε να παραβλέψει την παρουσία του. Γενικός αρχηγός με την πλήρη έννοια του όρου.

Απέγητος: ο άνθρωπος που μπορούσε να συγκρατεί τον ιδιοκτήτη, όταν παρασύρονταν από τον ενθουσιασμό του.

Παυλόπουλος: Ο υπεύθυνος σκάουτιγκ και μεταγραφών του Πανιωνίου. Από τη στιγμή που ο Γιάννης περιορίστηκε στις Ακαδημίες, οι μεταγραφές του Πανιωνίου έγιναν μπάτε σκύλοι αλέστε. Ο κατάλογος μπορεί να συμπληρωθεί από τα ονόματα των Κορκίδη, Ζυγούρη, Κουτρούπη κ.α.

Από τη στιγμή που ο κος Κιντής αποδόμησε πλήρως την ομάδα και την άφησε γυμνή από στελέχη, είναι ο κος υπεύθυνος για την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Υπάρχουν και στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν. Κατά τη γνώμη μου το βασικότερο είναι να αποκαλυφθεί το όνομα εκείνου που μας προμήθευσε τόσους και μάλιστα ακατάλληλους παίκτες. Αυτό θα μας οδηγήσει σε νέα χρήσιμα συμπεράσματα. Έχω κάποιες ενδείξεις, όχι όμως τέτοιες που να με οδηγούν στο να πάρω το ρίσκο της δημοσιοποίησής τους.

Η στάση του κου Κιντή αποσυντόνησε την ομάδα και σε αγωνιστικό επίπεδο. Οι παίκτες ήταν οι πρώτοι που εισέπραξαν το αρνητικό κλίμα. Ήταν αυτοί που κατάλαβαν πρώτοι ότι τους περιμένει μια πάρα πολύ σκληρή χρονιά. Πολλοί θέλησαν να φύγουν. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει για διάφορους λόγους. Άρα έπρεπε να παραμείνουν στην ομάδα με μηδενική ψυχολογία. Το κουπί θα το τράβαγαν για άλλη μία φορά οι: Λάτκα, Μανιάτης, Κούμο και Ριέρα. Αυτό οδήγησε σε γκρίνιες, μουρμούρες και παρεούλες. Τέλος στην αγωνιστική πειθαρχία.

Στο σημείο αυτό μπαίνει και ο κος Στόρε. Ο, τι και να λέει ο κος Κιντής, ο κος Στόρε δεν αποτέλεσε επιλογή του. Το όνομά του έπαιξε για τον Πανιώνιο, πολύ πριν ο κος Κιντής αναλάβει την ομάδα. Τον Γενάρη που συζητήθηκε το όνομά του, υπεύθυνος για τις μεταγραφές του Πανιωνίου ήταν ο κος Παυλόπουλος. Είναι προφανές ότι τον έφερε εκείνος. Πως λοιπόν μπορεί να νοιώθει ο Δανός, όταν έχασε το μοναδικό αξιόπιστο σύμμαχό του στο Δ.Σ και τον άνθρωπο με τον οποίο θα συνεργάζονταν για τις μεταγραφές;Ο Στόρε δεν είχε την παραμικρή στήριξη. Άλλο σχέδιο του παρουσίασαν και άλλο τον κάλεσαν να εφαρμόσει. Γιατί δεν έφυγε; Γιατί δεν κατήγγειλε; Ο Σουηδός είναι πείσμων και μαχητής. Καταλάβαινε ότι δεν είναι προπονητής σε ομάδα, αλλά τσατσά σε μπουρδέλο. Η παραίτηση θα τον δικαίωνε ηθικά στα μάτια όλων μας αλλά θα έριχνε την ομάδα σε ακόμη μεγαλύτερο τέλμα. Έμεινε, πάλεψε και φορτώθηκε ευθύνες που δεν του αναλογούν. Γι’ αυτό καλό είναι να τον αφήσουμε για λίγο έξω από την ιστορία, γιατί έδειξε άντερα που άλλοι δεν θα μπορούσαν.

Ποιος ο ρόλος του κου Τσακίρη σε όλο αυτό; Παρά τις φωνές όλων όσων τον εκτιμούν από την πρώτη στιγμή, στήριξε ένα απίστευτα ριψοκίνδυνο σχέδιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν έχει ακούσει τη φωνή της λογικής αλλά ακολούθησε την παλαβή άποψη κάποιου στον οποίο είχε εκτίμησε. Έτσι απομάκρυνε τον Λίνεν, έτσι έκανε θεό τον Χούτο, έτσι άρχισε να μοιράζει εκατομμύρια για την υπέρβαση, έτσι μοίραζε και φέτος χρήματα για το σχέδιο Λυών. Γιατί όσο και να φαίνεται περίεργο, χρήματα έχει δώσει και μάλιστα πολλά. Πολλοί παίκτες ήρθαν με τίποτα, άλλοι όμως κοστίζουν πολύ, όπως κοστίζει ο κος Κιντής, ο κος Μπάγκσμπο, τα ταξίδια τους, η διαμονή τους στα ακριβότερα ξενοδοχεία, τα τηλεφωνήματά τους και τα εξελιγμένα συστήματα. Είναι χαζός ο Τσακίρης; Όχι. Αλλά είναι γνωστό ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το πάθος του, το κουμπί του. Το πάθος του Τσακίρη είναι ο Πανιώνιος. Είναι δύσκολο να τον πείσεις για το αυτονόητο και το νοικοκυρεμένο, σχετικά εύκολα όμως μπορείς να του πουλήσεις το παράδοξο, αν του παρουσιάσεις ότι το σχέδιο αυτό μπορεί να απογειώσει την ομάδα.

Οι ευθύνες του είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Δική του επιλογή ήταν η μη στήριξη Πιλάβιου, δική του ευθύνη η καταστροφή των σχέσεων με κάθε ομάδα της κατηγορίας, δική του ευθύνη ο πόλεμος με τη διαιτησία και τελευταίο επίτευγμα η ιστορία με την προεδρία της Λίγκας. Με λίγα λόγια, είμαστε που είμαστε χάλια, πλέον μας κυνηγάει το σύμπαν.Είναι γεγονός ότι ο κος Τσακίρης διανύει ένα πολύ δύσκολο διάστημα. Κατάφερε όμως το απίστευτο. Ενώ κυριολεκτικά λατρεύονταν από τους φιλάθλους και ήταν αξιοσέβαστος ανάμεσα στους υπόλοιπους προέδρους, κατάφερε να τον παρουσιάζει ο ένας και ο άλλος ως γραφικό και αφελή.

Προσωπικά πιστεύω ότι έστω και εν θερμώ ο κος Κιντής πρέπει να απομακρυνθεί. Εδώ και τώρα. Θα έσωνε την αξιοπρέπειά του αν μας απάλλασσε από την παρουσία του. Για να μη χρειαστεί να του πληρώνουμε και αποζημιώσεις. Αν κανείς δεν αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία, ο κόσμος θα είναι απόλυτα δικαιολογημένος να εκφράζει την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου...Και όταν αυτό συμβαίνει είναι τραυματική εμπειρία.

Πρέπει στην ομάδα να επιστρέψουν όλα τα έμπειρα στελέχη. Αν είναι δυνατόν και σήμερα το πρωί. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το ρόστερ και να προπονούνται με την πρώτη ομάδα αυτοί που πραγματικά είναι ικανοί να αποδώσουν άμεσα. Πρέπει επίσης να αναβαθμιστούν οι Έλληνες παίκτες. Αν είναι να πέσουμε, να πέσουμε με Έλληνες και όχι με απίθανους Αφρικανούς.

Μια που η ομάδα πέρασε την κόκκινη γραμμή είναι ανάγκη να συμβούν δύο πράγματα. Να πάρει το τιμόνι ο κος Τσακίρης και να παρουσιάσει ο κος Στόρε την ομάδα που εκείνος θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις. Να μας δώσει δείγμα της δουλειάς του. Πρέπει από τώρα να εντοπίσουμε τους μεταγραφικούς στόχους μας για τον Γενάρη και αν είναι δυνατόν να τους κλείσουμε, με κάθε τίμημα. Από εδώ και τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

IΔΟΥ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ


Σήμερα είχαμε την ατυχία να παρακολουθήσουμε ένα παιχνίδι ανάμεσα στη νο1 υποψήφια ομάδα για υποβιβασμό και σε μια μετριότατη ομάδα του Ελληνικού πρωταθλήματος. Δίκαια νικητής ο Εργοτέλης, καθώς ο Πανιώνιος αποτελεί το ευκολότερο διπλό στην κατηγορία.

Ως προς τον αγώνα: Δεν είδαμε ομάδα. Κάποιοι παίζουν για την πάρτη τους, όταν και όσο έχουν διάθεση. Κάποιοι άλλοι απλά έχουν κάνει τα ποδοσφαιρικά ζευγαράκια της Αγίας Παρασκευής. Υπάρχει και μια μεγάλη ομάδα παικτών, που είναι εντελώς ανύπαρκτοι. Για την ιστορία έχω να πω ότι φεύγοντας ο Γιώργος Παράσχος άφησε ομάδα περίπου το ίδιο ρόστερ. Ως τι να τον κρατούσαμε;

Το όνομα του υπεύθυνου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι γνωστό. Γιώργος Κιντής. Η παραμονή του είναι επιζήμια για την ομάδα. Χωρίς άλλο σχόλιο.

Από εκεί και πέρα. Σήμερα η ομάδα διέσχισε τη λεπτή κόκκινη γραμμή. Πλέον όσοι ανέχονται την δημιουργηθείσα κατάσταση είναι συνένοχοι. Αυτό σημαίνει ότι οι κκ Τσακίρης και Στόρε πρέπει να λάβουν δραστικότατα μέτρα. Το ίδιο ισχύει και για στελέχη και παράγοντες της ομάδας. Ξεκαθαρίστε τη θέση σας και φύγετε ή παλέψτε δυναμικά για την ομάδα. Αλλιώς θα φορτωθείτε ευθύνες που δεν σας αναλογούν.

Όλοι εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να στηρίζουμε την ομάδα. Ελπίζουμε απλά ότι κάποιος από αυτούς που διαχειρίζονται την τύχη της ομάδας θα λυπηθούν το χάλι της.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ

Πριν πας στο γήπεδο, δώσε αίμα. Είναι εύκολο, γρήγορο ανώδυνο και προσφέρει ζωή.
Μπορεί κάποιος στιγμή να το χρειαστεί ένας συνάνθρωπός μας, ένας φίλος Πανιώνιος, εσύ ή η οικογένειά σου.
Στηρίζουμε όλοι την προσπάθεια.

Δε θα πρέπει να δίνετε αίμα, αν υπάρχει το ενδεχόμενο η αιμοδοσία να σας δημιουργήσει πρόβλημα υγείας. Το πρώτο μέλημα της υπηρεσίας μετάγγισης αίματος είναι να εξασφαλίσει ότι η αιμοδοσία δε θα προκαλέσει κανένα κακό στο δότη.
Δε θα πρέπει να δώσετε αίμα:

* Αν νιώθετε αδιάθετοι/-ες
* Αν είστε έγκυος ή ήσασταν έγκυος τον τελευταίο χρόνο
* Αν βρίσκεστε αντιμέτωποι/-ες με διάφορες νοσογόνες καταστάσεις, όπως καρδιακές παθήσεις, υψηλή ή χαμηλή πίεση, διαβήτη, επιληψία
* Αν παίρνετε συγκεκριμένα φάρμακα.

Ισως να έχετε τη δυνατότητα να δώσετε αίμα αργότερα. Εντούτοις, σε κάποιες περιπτώσεις, θα αποκλειστείτε από την αιμοδοσία, για να προστατεύσετε την ίδια σας την υγεία.
Δε θα πρέπει να δίνετε αίμα, αν αυτό μπορεί να βλάψει το λήπτη
Το αίμα μπορεί να μεταδώσει μολύνσεις, που είναι απειλητικές για τη ζωή των ασθενών στους οποίους γίνεται η μετάγγιση. Δε θα πρέπει να δίνετε αίμα αν:

* έχετε ή ενδέχεται να έχετε προσβληθεί από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, όπως από τον ιό ανοσολογικής ανεπάρκειας του ανθρώπου ( HIV ) ή από σύφιλη, το οποίο μπορεί να περάσει στον ασθενή μέσω του αίματός σας
* ο τρόπος ζωής σας σας θέτει σε κίνδυνο να μολυνθείτε από κάποιο ιό, ο οποίος μπορεί να μεταδοθεί μέσω του αίματός σας: για παράδειγμα, αν έχετε περισσότερους του ενός ερωτικούς συντρόφους ή αν έχετε ερωτικές επαφές με πόρνες
* έχετε κάνει ποτέ ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών
* στο πρόσφατο παρελθόν είχατε κάνει τατουάζ, σκαριφισμό ή τρύπημα αυτιών ή σώματος
* είχατε σεξουαλική επαφή με ανθρώπους των παραπάνω κατηγοριών.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Φιλικό: Πανιώνιος - Θρασύβουλος 4-2

Η ομάδα μας αντιμετώπισε χθες το απόγευμα σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο «Απήλιον» τον Θρασύβουλο. Επικρατήσαμε με 4-2. Σύμφωνα με τον Τηλέμαχο Βαρβαρέσο της sportday, πολύ καλή απόδοση είχαν οι Κούρντι και Γουνδουλάκης και ασφαλώς είναι στα υπόψιν του κ. Στόρε, ο οποίος πρόλαβε να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Με δεδομένο ότι οι Ριέρα και Βαζ Τε είναι αμφίβολοι (περισσότερες ελπίδες ο Ισπανός) για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, θεωρώ αρκετά πιθανή την κλήση του Φανούρη από τον πάγκο.

Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με δύο διαφορετικές ενδεκάδες. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η πρώτη, που αποτελούνταν από τους: Μπέλιτς, Βαρό, Κοντοέ, Τσότσαλιτς, Αναστασόπουλο, Κούρντι, Ρίσγκαρντ,Γουνδουλάκη, Πούπο, Μπάλαμπαν και Παρτούς.

Τα γκολ για την ομάδα μας πέτυχαν οι: Γουνδουλάκης, Μπάλαμπαν, Κοντοχρήστος και Ντούνης (δύο σε κάθε ημίχρονο).

Ο Σεντρίκ Βαρό αποχώρησε από το φιλικό λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σήμερα.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο δαιμόνιος φωτορεπόρτερ του brfunatic, έκανε πάλι το θαύμα του...
Συνέλαβε με την κάμερά του, την πρώτη επίσκεψη μέλους του Δ.Σ στο χορτάρι της Νέας Σμύρνης!!!
Για όσους δεν κατάλαβαν, το πτηνό είναι...γλάρος!!!

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Δυο γραμμές σε έναν υποψήφιο δήμαρχο

Άσε μας να ζούμε στην πόλη μας, με την περηφάνια μας, τις αναμνήσεις μας και τα προβλήματά μας. Γιατί αυτό που για σένα είναι πρόβλημα, για μας είναι έρωτας!!!

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ο ΦΑΝΗΣ ΜΑΣ



Κάποιες φορές είναι δύσκολο να βρεις λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις για έναν άνθρωπο.
Ο Φάνης Χριστοδούλου ήταν ο ήρωας των παιδικών μου χρόνων. Ο αθλητής που γέμιζε υπερηφάνεια όλους τους μικρούς Πανιώνιους. Αυτός, που γνωρίζαμε ότι είχε τα προσόντα να κάνει καριέρα παντού,ακόμη και στο απλησίαστο τότε NBA, αλλά που είχαμε το προνόμιο να θαυμάζουμε οι λίγοι στριμωγμένοι Πανιώνιοι στο γήπεδο της Αρτάκης.
Σήμερα ο "μπέμπης", ζητά την ψήφο μας. Του την οφείλουμε γι αυτό που είναι και για τις αναμνήσεις μου μας έχει χαρίσει.
Ας γεμίσουμε με Πανιώνιους το Δημοτικό Συμβούλιο της Ν.Σμύρνης, με πρώτο τον αξεπέραστο Φάνη.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Πανιώνιος WEB TV


Όπως ενημερώθηκα από τον υπεύθυνο μάρκετιγκ της Π.Α.Ε Πανιώνιος κο Θοδωρή Κοκκινάκη, βρίσκεται στα σκαριά το πλάνο δημιουργίας Πανιώνιας Web Tv. Η νέα διαδικτυακή τηλεόραση θα καλύψει με τον καλύτερο τρόπο το κενό ενημέρωσης που υπάρχει για τα θέματα του Πανιώνιου. Στόχοι της η παρουσίαση των παικτών και του τεχνικού επιτελείου, των προπονήσεων της πρώτης ομάδας, των αγώνων των τμημάτων υποδομής, όπως και η προβολή του τρόπου λειτουργίας των ακαδημιών.

Το εγχείρημα είναι μεγάλο και θα απαιτηθεί η στελέχωση της νέας τηλεόρασης από Πανιώνιους γνώστες του αντικειμένου. Για τον λόγο αυτό θα διεξαχθεί διαγωνισμός από την Π.Α.Ε Πανιώνιος και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Σχόλιο: Ασφαλώς και υποστηρίζω το εγχείρημα αυτό. Νομίζω ότι θα είναι σπουδαίο να παρακολουθούμε μια τηλεόραση που θα καλύπτει επαρκώς τα θέματα του Πανιωνίου. Ευελπιστώ ότι θα καλύπτονται με αντικειμενικότητα τα θέματα τόσο της Π.Α.Ε όσο και του ερασιτέχνη αλλά και των τμημάτων. Ελπίζω το νέο κανάλι να στελεχωθεί από τους καλύτερους και να προσφέρει στην ομάδα.

Θα ήθελα όμως να κάνω μια μικρή παρατήρηση. Μια τηλεόραση, έστω και διαδικτυακή συνεπάγεται έξοδα. Άλλωστε, όπως προκύπτει από την ενημέρωση θα στελεχωθεί από εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο φαντάζομαι ότι θα είναι έμμισθο. Τα έξοδα αυτά είναι σίγουρα για καλό σκοπό, εφόσον βέβαια θα υπάρχει αντικειμενικότητα. Από την άλλη δυσκολεύομαι να κατανοήσω το κλείσιμο του Π.Κ τη στιγμή που το προσωπικό του δούλευε εθελοντικά και τα έξοδα συντήρησής του ήταν πάρα πολύ μικρότερα (και σε καλό δρόμο ώστε να καλυφθούν από τα έσοδα).

Σε κάθε περίπτωση η τηλεόραση αυτή είναι καλοδεχούμενη. Δεν γνωρίζω αν θα υπάρχει συνδρομή. Για το θέμα αυτό καλό θα ήταν να ενημερωθούμε από την Π.Α.Ε Πανιώνιος.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Πρώτη αποτίμηση

Έχοντας διανύει την Πέμπτη αγωνιστική, ήτοι το 1/6 του πρωταθλήματος και κοιτώντας τις υπόλοιπες ομάδες από τον πάτο, μπορούμε νομίζω να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα για τον φετινό Πανιώνιο. Αυτά είναι τα πρώτα δικά μου:

Ξεκινώ με τις ομάδες που παρατάξαμε μέχρι σήμερα:

Πανιώνιος – Ολυμπιακός Βόλου: Μάχο, Μανιάτης, Φουγκουαγιό, Γιόνσον (63' Χίκα), Λάτκα, Μπάλαμπαν, Γουνδουλάκης (72' Κούκετς), Σιόβας, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε Ρικάρντο (56' Ριέρα).

Πανιώνιος - Ξάνθη: Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Σιόβας, Βάρο, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (46' Κοντοές), Βαζ Τε (82' Σαλαλί), Μπάλαμπαν (90'+ Όμο), Ριέρα.

Πανιώνιος – Άρης: Μάχο, Μανιάτης (64' Χίκα), Λάτκα, Βαρό, Σαλαλί (78' Κούκετς), Κουμορτζί, Κοντοές (89' Φουνγκβάγιο), Κούρντι, Σιόβας, Βαζ Τε, Μπάλαμπαν

Παναθηναικός – Πανιώνιος: Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Ριέρα (85' Χαλαλί), Μπάλαμπαν, Βάρο (72' Χίκα), Κουμορτζί, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε (86' Κούκετς).

Καβάλα - Πανιώνιος: Μάχο, Κοντοές, Βάρο, Λάτκα, Σιόβας (Πούπο 69'), Μανιάτης, Κουμορτζί, Κούκετς (Βαζ Τε-52'), Τσότσαλιτς, Μπάλαμπαν, Σαλαλί (Χίκα 81').

Ο κορμός του Πανιωνίου αποτελείται από εννέα παίκτες. Οι βασικοί και ανατικατάστατοι είναι οι Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Σιόβας, Μπάλαμπαν, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε. Σ’ αυτούς θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει και τον Ριέρα, ο οποίος έχει χάσει παιχνίδια λόγω τιμωρίας και τραυματισμών. Οι συνήθεις αλλαγές του Πανιωνίου είναι οι Χίκα, Κούκετς, Σαλαλί. Ο παίκτης ο οποίος ξεκίνησε δύο παιχνίδια αλλά αργότερα έχασε τη θέση του στη βασική ενδεκάδα είναι ο Φανούρης Γουνδουλάκης, ενώ την αντίστοφη διαδρομή ακολουθεί ο Κοντοές. Μικρή συμμετοχή μέχρι και σήμερα έχουν οι Πούπο και Φουγκουάγιο.Συμμετοχή σε μία μόλις αγωνιστική ο Κούρντι, ο οποίος όμως έκλεψε τις παραστάσεις.

Η αμυντική γραμμή που έχει παγιωθεί είναι Βαρό, Λάτκα, Σιόβας και Κοντοές η οποία συμπληρώνεται από τους Τσότσαλιτς και Κουμορτζί. Η επιθετική μας γραμμή αποτελείται ουσιαστικά από τους Βαζ Τε και Μπάλαμπαν. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι αλλαγές μας αφορούν κυρίως τα χαφ.

Θα προσπαθήσω να κάνω ατομική κριτική των παικτών μέχρι και σήμερα, με την υποσημείωση ότι δεν είμαι ειδικός και αποτελεί προσωπική μου εκτίμηση.

Μάχο: Σταθερή αξία. Ίσως η καλύτερη μεταγραφή.Λύνει το χρόνιο πρόβλημα του Πανιωνίου κάτω από τα δοκάρια. Αποτελεί την απόδειξη ότι η μεταπωλητική αξία δεν μπορεί να αποτελεί μοναδικό κριτήριο. Του προσάπτουν ευθύνη σε κάποια τέρματα, την οποία θεωρώ άδικη, δεδομένου ότι έχει αποσοβήσει πολύ περισσότερα.

Μανιάτης: Πολύ καλός. Σταθερή αξία και ισχυρή προσωπικότητα. Θεωρώ λάθος την χρησιμοποίησή του στα χαφ, καθώς εκεί έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις, ενώ στην άμυνα όχι, μια που είναι σαφέστατα καλύτερος τόσο από τον Γιόνσον, όσο και από τον Βαρό.

Φουγκουάγιο: από τα λίγα που είδα, δεν τον θεωρώ καλό ούτε ως αλλαγή.

Γιόνσον: Τον έχουμε δει λίγο. Από το μικρό δείγμα, έδειξε χειρότερος από πέρσι. Τον θεωρώ πάντως καλύτερο από τον Βαρό.

Λάτκα: Πολύ βελτιωμένος. Σταθερή αξία. Αρχοντική παρουσία.Ο πολύ καλός άξονας που τον περιλαμβάνει μέχρι τη μεσαία γραμμή, δυστυχώς διακόπτεται στην επίθεση.

Βαρό: Δεν με έχει πείσει ούτε από τα αριστερά, ούτε από τα δεξιά. Έχω κατά καιρούς διαβάσει καλές κριτικές. Δεν συμφωνώ. Νομίζω ότι είναι χειρότερος από τον Μανιάτη και απλά δεν συγκρίνεται με τον Τζαβέλλα.

Τσότσαλιτς: Άλλοτε μου αρέσει και άλλοτε όχι. Είναι από τους παίκτες που γενικά μου αρέσουν πολύ και περιμένω περισσότερα. Με τόσα χαφ θα ήθελα να τον δω κεντρικό αμυντικό μαζί με τον Λάτκα.

Σιόβας. Βελτιωμένος από πέρσι. Από την άλλη είχε, μαζί με τον Βαρό, εμπλοκή στα περισσότερα γκολ που δέχθηκε η ομάδα. Νομίζω ότι θα άξιζε τον κόπο να βλέπαμε στη θέση του τον Τσότσα.

Κουμορτζί. Αμυντικά έχει αρχίσει να βρίσκει τον δρόμο του. Είναι από τα βαρόμετρα του Πανιωνίου. Σε χειρότερη κατάσταση από το παρελθόν, αλλά σίγουρα πολύ χρήσιμος.

Κούκετς: Το μεγάλο ερωτηματικό. Εξαιρετικός στα φιλικά της δεύτερης ομάδας, μεταμορφώνεται όταν παίζει βασικός. Ίσως να χρειάζεται χρόνο καθιέρωσης. Μου δίνει την εντύπωση παίκτη ψυχολογίας.

Βαζ Τε: Ξέρει καντάρια μπάλα. Υστερεί σε φυσική κατάσταση. Πολύ χρήσιμος για ένα ημίχρονο. Μου φαίνεται καλή ιδέα να μπαίνει, για την ώρα, στο δεύτερο ημίχρονο. Οφείλει να γίνει περισσότερο ομαδικός.

Ριέρα: Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης. Φέτος με ξενερώνει. Πολλές φορές κάνει κατάχρηση της μπάλας. Παίζει αρκετά για τον εαυτό του, ενώ η συμπεριφορά του σε αρκετές περιπτώσεις εξέθεσε την ομάδα. Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να μείνει στον πάγκο για να συνετιστεί. Είναι σπουδαίος παίκτης και οφείλει να προστατεύει την εικόνα του.

Μπάλαμπαν: Δεν μου άρεσε, ούτε μου αρέσει. Νομίζω ότι είναι ο αδύναμος κρίκος στην επίθεση. Αν ήμουν προπονητής θα έδινα ευκαιρίες σε άλλους παίκτες. Δεν με ενδιαφέρει η «αόρατη» συνεισφορά του, καθώς δουλειά του είναι να σκοράρει. Δεν με ενδιαφέρει επίσης αν χρειάζεται στήριγμα δίπλα του. Εφόσον δεν το έχουμε, καλύτερα να βάλουμε στη θέση του κάποιον που δεν χρειάζεται στήριγμα. Είμαι αυστηρός στην κριτική μου υπολογίζοντας και το μέγεθος του συμβολαίου του. Για τα μισά χρήματα, ίσως και να το έβλεπα διαφορετικά...

Κοντοές: Μεγάλη μου αδυναμία. Πολύ βελτιωμένος. Χαίρομαι πραγματικά για την πρόοδο και την ψυχή του Γιάννη. Αξίζει να αγοράσεις στο παιδί σου φανέλα με το νούμερο και το όνομά του.

Κούρντι. Μικρό δείγμα, αλλά εντυπωσιακό. Πρέπει να του δοθούν ευκαιρίες.

Σαλαλί: Θα τον προτιμούσα στη θέση του Μπόσκο. Δείχνει να έχει υψηλή τεχνική κατάρτιση.

Χίκα: Είναι γρήγορος, έχει τεχνική κατάρτιση, αλλά είναι φτερό στον άνεμο. Ανάμεσα σε αυτόν και τον Κούκετς, ειλικρινά δεν ξέρω ποιον να προτιμήσω. Κανείς από τους δύο δεν με εμπνέει για μεγάλα πράγματα.

Πούπο: Κάτι πήγε να δείξει χθες, πάντως αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο στον Λιβεριανό είναι το πενταετές συμβόλαιο που υπέγραψε.


Μεγάλα ερωτηματικά: Αδυνατώ να καταλάβω γιατί δε βλέπουμε τον Κολοβό και γιατί έχει εξαφανιστεί ο Αναστασόπουλος. Είναι δύο παίκτες που φέτος θα μπορούσαν να πάρουν ευκαιρίες. Αντικειμενικά, οι παίκτες που τους συναγωνίζονται για την 11αδα και πολύ περισσότερο για την 18αδα δεν είναι καλύτεροι. Να δύο παίκτες που έχουν μεταπωλητική αξία και όμως δεν παίρνουν ευκαιρίες...

Ο φετινός Πανιώνιος είναι μια μέτρια ομάδα, ίσως γιατί δεν έχει δέσει και επειδή σίγουρα δεν έχουμε πετύχει ακόμη την ιδανική ενδεκάδα. Διαθέτει αρκετούς παίκτες με σημαντικές παραστάσεις, εμπειρία και μεγάλη ποιότητα, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν καταφέρει να δώσουν το κάτι παραπάνω. Από τη στιγμή που έχουμε παθητικό στο ισοζύγιο τερμάτων που έχουμε δεχθεί και που έχουμε πετύχει, σημαίνει ότι έχουμε πρόβλημα και στην άμυνα και στην επίθεση. Είναι ανεξήγητο γιατί έχουμε γεμίσει από χαφ κάθε είδους και δεν έχουμε αποκτήσει τους δυο – τρεις παίκτες στις θέσεις που πραγματικά είχαμε ανάγκη. Η απουσία του Τζαβέλλα είναι κάτι περισσότερο από αισθητή, ενώ ενδεχόμενη πώληση των Ριέρα, Μανιάτη , Κουμορτζί θα μας αποσυντονίσει εντελώς. Σε σχέση με πέρσι, δείχνουμε να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, όμως λόγω της έλλειψης σέντερ φόρ όλο το παιχνίδι μας φτάνει μέχρι τη μεσαία γραμμή και μετά το χάος. Είμαστε πάρα πολύ προβλέψιμοι, ενώ έχουμε χάσει την ισχύ που είχαμε στα στημένα. Δεν ξέρω αν έχουμε γενικά καλύτερη φυσική κατάσταση, το μόνο βέβαιο είναι ότι σειρά παικτών δεν βρίσκονται στο φόρτε τους για διάφορους λόγους. Αδύναμοι κρίκοι από άποψη αντοχής οι Βαζ Τε και Μπάλαμπαν.Πρακτικά όμως ο μόνος που κάτι έχει δείξει απ’ αυτούς είναι ο Σαλαλί. Το μεγάλο μα πρόβλημα η έλλειψη συγκέντρωσης σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού. Στο διάστημα από το 43' μέχρι και το 65' παρατηρούνται όλα μας τα αμυντικά προβλήματα. Η ομάδα δείχνει κάπως light. Δεν κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Δίνουμε την εντύπωση ομάδας που ο κάθε αντίπαλος μπορεί να διεκδικήσει αποτέλεσμα, εντός ή εκτός έδρας, χωρίς μάλιστα να καταβάλει τεράστια προσπάθεια. Οι παίκτες δείχνουν κάπως ξενερωμένοι, ενώ πολλοί είναι ξεκάθαρο ότι παίζουν για τον εαυτό τους. Γενικά θεωρώ ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης, αλλά χρειαζόμαστε γερή ενίσχυση τον Γενάρη. Αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν εμπνέει τον κόσμο και ουσιαστικά έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στην ανάδειξη κάποιων από τους νεαρούς παίκτες.

Σημαντικές ελλείψεις σε διοικητικό επίπεδο με κυριότερη αυτή του γενικού αρχηγού. Θεωρώ πως αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας.Δεν μπορούν να διαρρέουν φήμες εις βάρος του Στάρε για θέματα πειθαρχίας, όταν η ομάδα δεν έχει γενικό αρχηγό. Υπάρχουν φήμες ότι πολλά από τα σημαντικά διοικητικά στελέχη της ομάδας είτε παραγκωνίστηκαν, είτε αποσύρθηκαν διακριτικά και αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι καλά νέα. Το υπόλοιπο διοικητικό μοντέλο με αφήνει πλέον παγερά αδιάφορο. Θεωρώ ότι είναι κατά πολύ κατώτερο του αναμενόμενου. Πολύ φασαρία για το τίποτα τελικά…Εντυπωσιάζει το ότι ποτέ δεν έχουμε μάθει για συνεδριάσεις του Δ.Σ. Βρε μας και δεν…

Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει σε τι μας έκανε καλύτερους ο Δανός γκουρού. Λόγω τιμής προτιμούσα τα λεφτά που του διαθέτουμε να πήγαιναν σε κάποια μεταγραφή ή αν είμαστε τόσο φιλάνθρωποι στην Κιβωτό του κόσμου…

Στάρε: Μου αρέσει, το παλεύει είναι καλός, αλλά πρέπει να γίνει πιο τολμηρός και να δώσει το δικό του στίγμα. Η θέση κανενός προπονητή δεν είναι εξασφαλισμένη σε καμία ομάδα του κόσμου. Είναι καλύτερο να σε θυμούνται γι αυτά που έκανες και όχι γι αυτά που δεν έκανες, αν και μπορούσες.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΘΕΜΑ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ

Για το σημερινό παιχνίδι με την Καβάλα θαμπορούσαμε να κάνουμε πολλές φιλοσοφικές συζητήσεις. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να μιλήσουμε για τη διαιτησία που μας αδίκησε. Ναι, αλλά κάποιος άλλος θα πει δικαιολογημένα ότι αδίκησε και την Καβάλα, οπότε ουσιαστικά θα μιλούσαμε για μια κακή διαιτησία που δεν επηρέασε το αποτέλεσμα.

Θα μπορούσε κάποιος άλλος να μιλήσει για τις αλλαγές της ενδεκάδας ή για τη φλύαρη υπεροχή μας. Κατά τη γνώμη μου άξιος λόγου ήταν μόνο ο Βαζ Τε, ο οποίος σε ένα μετριότατο πρωτάθλημα μπορεί να παίζει όσο χρειάζεται (και αντέχει) ώστε να διακρίνεται. Οι υπόλοιποι (καινούργια πρόσωπα ή αλλαγές) δεν φάνηκαν, με εξαίρεση ίσως τον Πούπο. Και αφού τέλος πάντων μιλήσουμε για πολλά, ίσως και να μην βγάλουμε συμπέρασμα για τους λόγους και αυτής της ήττας από μια μετριότατη ομάδα, όπως η φετινή Καβάλα και όπως όλες οι προηγούμενες που αντιμετωπίσαμε. Μα μετριότατη ομάδα είμαστε κι εμείς, οπότε ανάμεσα σε δύο μέτριες ομάδες το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό. Τελικά τι φταίει; Μήπως ο περσινός Πανιώνιος, με δύο προσθήκες, θα μπορούσε να ξεχωρίσει στο κάκιστο φετινό πρωτάθλημα;

Κατά τη γνώμη μου αυτό που φταίει είναι το ισοζύγιο άμυνας και επίθεσης. Έχουμε αποδείξει ότι για την ώρα μπορούμε να σκοράρουμε το πολύ ένα γκολ ανά παιχνίδι πρωταθλήματος. Αυτό θα μπορούσε να είναι σημαντικό, αν δεν δεχόμασταν γκολ στην άμυνα. Ο κος Στάρε είχε δημιουργήσει μια τετοια ομάδα στο παρελθόν. Το κακό είναι ότι δεχόμαστε, από στιγμιαία λάθη (αλά Πασχάλη) ένα με δύο γκολ ανά παιχνίδι. Άρα είναι δεδομένο ότι για την ώρα μπορούμε να πετύχουμε νίκη μόνο όταν ο αντίπαλος δεν σκοράρει.

Είναι τόσο κακή η άμυνά μας; Νομίζω πως όχι. Άλλωστε θεωρώ ότι αρκετοί αμυντικοί μας όπως ο Λάτκα, ο Σιόβας ( σε μικρότερο βαθμός) και ο Κοντοές ( η μεγάλη φετινή έκπληξη) είναι βελτιωμένοι.

Το πρόβλημά μας είναι η επίθεση. Αν και έχουμε ένα σωρό ικανούς περιφερειακούς επιθετικούς, δεν έχουμε το εύκολο γκολ. Όσες αναλύσεις κι αν ακούσω δεν πρόκειται να πειστώ για τον Μπόσκο και θεωρώ ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα είμαστε μεταξύ σφύρας και άκμονος, αφού κανείς δεν μπορεί να μας προσφέρει το εύκολο γκολ. Δυστυχώς επιβεβαιώνονταν όσα λέγαμε το καλοκαίρι. Το πράγμα φωνάζει.

Η ομάδα δεν έχει σέντερ φορ αξιώσεων. Θα μπορέσουμε να βρούμε, θα έχουμε τα χρήματα να τον αγοράσουμε; Δεν ξέρω. Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πιθανόν από την δέκατη αγωνιστική και ύστερα να μπορούμε να κάνουμε ένα μικρό ντεμαράζ, εάν και εφόσον έχουμε τα ψυχικά αποθέματα. Για την ώρα το μόνο που πρέπει να βλέπουμε μπροστά μας είναι το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, το οποίο έχει αποκτήσει πλέον τεράστια σημασία.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμιο Συμπόσιο Πανιώνιου Ίντερνετ


Το επόμενο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πανιώνιου Ίντερνετ θα διεξαχθεί την 31η Οκτωβρίου 2010, σε χώρο που θα επιλεγεί κατόπιν προτάσεων.

Θέμα συμποσίου: «Με πίσσα και πούπουλα απ’ τον δικέφαλο».

Η ανακοίνωση γίνεται ένα μήνα νωρίτερα προκειμένου να έχετε εξασφαλίσει τις αναγκαίες «άδειες».

Σε κάθε περίπτωση όμως τα γυναικόπεδα συμμετέχουν κανονικά.