Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Δυο χαμένοι βαθμοί από σπόντα

Κι άλλες φορές μας έχει κάνει κηδείες η Καβάλα με τυχερά γκολ. Τις άλλες φορές όμως συνοδεύονταν τουλάχιστον από καλές εμφανίσεις.

Η σημερινή Καβάλα ήταν καλά στημένη, είχε σωστή ανάπτυξη, έδινε την εντύπωση καλής ομάδας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε την βαθμολογική της θέση.

Χωρίς να κάνει καμία σπουδαία φάση (άντε…έκανε την κεφαλιά του Νικουλάε και το σουτ του Καρντόσο), κατάφερε με ένα φάουλ από τα 30 μέτρα να φύγει με τον βαθμό ισοπαλίας, αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στον σβέρκο του…Σβέρκος. Είναι κοροηδίστικο να χάνεις τη νίκη με αυτό τον τρόπο…

Από την άλλη όμως, κι εμείς ευτυχίσαμε να σκοράρουμε στη μία και μοναδική μας ευκαιρία. Θεωρητικά και για την Καβάλα άδικο ήταν, αφού ούτε κι εμείς καταφέραμε να απειλήσουμε.

Γενικά, είδαμε ένα φλύαρο παιχνίδι αναμονής. Κυριολεκτικά φοβόταν ο Γιάννης το θεριό. Με δεδομένο ότι η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα στον Μήτρογλου, ουσιαστικά είδαμε τον Πανιώνιο προ της μεταγραφής του.

Με δεδομένο ότι ο Φανούρης ήταν αρνητικός και ο Ριέρα φλύαρος, ίσως ήταν λάθος που δεν ξεκίνησε τον αγώνα ο Μπόσκο. Όχι ότι φάνηκε ιδιαίτερα πλην του γκολ, όμως με την παρουσία του ίσως και να άνοιγαν περισσότεροι διάδρομοι για τον Μήτρογλου. Θεωρώ ότι ήταν ένα παιχνίδι που ταίριαζε στον Κούκετς.

Διακριθέντες από την ομάδα μας: Ο Μπόσκο (λόγω του γκολ), ο Γιάννης Κοντοές που διανύει την καλύτερη περίοδό του στον Πανιώνιο, ο Γιόνσον που είναι πολύ αξιόπιστος, ουσιαστικός και σοβαρός, ο Τσότσαλιτς σε μια από τις καλύτερες του ημέρες φέτος και ο Όμο (μαύρος σκύλος).

Κάποια λύση πρέπει να βρεθεί με τον Σίτο Ριέρα. Είναι πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Δείχνει αρκετά φορτισμένος και φλύαρος. Υπήρξε η φάση με τον Μήτρογλου, όπου ο Σίτο έπαιξε περισσότερο για τον εαυτό του και λιγότερο για την ομάδα. Δυστυχώς δεν έχουμε περιθώριο για τέτοιες πολυτέλειες.

Αυτό που τελικά θα κρατήσουμε είναι ότι η απόδοση της ομάδας, δεδομένης της βαθμολογικής μας θέσης αλλά και του σημερινού αγωνιστικού προσώπου της αντιπάλου θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη.

Σίγουρα χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία να ανέβουμε στη βαθμολογία και να πάρουμε μεγαλύτερη βαθμολογική ανάσα, αφού και τα αποτελέσματα των αντιπάλων μας το επέτρεπαν.

Συνεχίζουμε δυνατά!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΙ ΟΜΩΣ!!! ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Εδώ και ημέρες αναρωτιόμουν γιατί δεν έχει συγκροτηθεί το Δ.Σ της ομάδας. Τελικά έκανα λάθος. Δ.Σ υπάρχει!!!

Ειλικρινά, δεν μπορώ να αντιληφθώ τον λόγο που για το σημαντικό αυτό θέμα δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση. Δεν μπορώ να καταλάβω επίσης γιατί ποτέ δεν υπάρχει ένα σύντομο βιογραφικό των μελών του εκάστοτε Δ.Σ. Νομίζω ότι υπάρχει δικαιολογημένο ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων για τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει τις τύχες της ομάδες σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία. Δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να γνωρίζουμε το who is who του κάθε μέλους.

Ζητώ συγνώμη για την άγνοιά μου, αλλά πραγματικά υπάρχουν ονόματα μελών του Δ.Σ που δεν τα έχω ξανακούσει στη ζωή μου. Για να είμαι ειλικρινής πάντως, περίμενα ένα πολύ ισχυρότερο Δ.Σ από άποψης ονομάτων ή έστω μεγαλύτερη εμπλοκή του ερασιτέχνη, ο οποίος είναι και ο τυπικός ιδιοκτήτης. Με λίγα λόγια περίμενα την Πανιώνια διοικητική dream team…

Άντε λοιπόν να δεχθώ ότι μπορεί και να μην υπήρξε επίσημη ανακοίνωση, αλλά ότι κάποιος έπρεπε να αναζητήσει τα μέλη του Δ.Σ από την αντίστοιχη στήλη της επίσημης σελίδας. Είναι δυνατόν να μην έχει συνεδριάσει το νέο Δ.Σ; Δεν ήταν σημαντικό να το γνωρίζουμε; Δεν έπρεπε να γνωρίζουμε ότι τις τύχες της ομάδας της έχει αναλάβει μια ομάδα ανθρώπων και όχι ο πρόεδρος ατομικά; Για ποιο λόγο έπρεπε να υποβαθμιστεί τόσο πολύ ο ρόλος των υπόλοιπων μελών, τη στιγμή μάλιστα που τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στον Πανιώνιο και στον Πρόεδρό του; Νομίζω ότι τα ερωτηματικά μου είναι εύλογα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι το νέο Δ.Σ:

Πρόεδρος: Γεράσιμος Βεντούρης

Α' Αντιπρόεδρος:
Παναγιώτης Πάλλας
Β' Αντιπρόεδρος: Στυλιανός Λογοθέτης

Μέλη:
Ιωάννης Παρίσης, Σίμος Καμχής, Σωτήριος Σωτηρόπουλος, Θεόφιλος Αρκουμάνης, Κων/νος Αλβανός, Γεώργιος Κωνσταντινίδης.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Μίνι σχόλιο

Θέλησα να σχολιάσω τις δηλώσεις του κου Βεντούρη. Έραψα και έσβησα πολλές φορές το κείμενο. Αποφάσισα να κάνω μερικές μόνο επισημάνσεις.

Χαίρομαι που δηλώνει ότι δεν υπάρχει σχέση εξάρτησης με τον Ολυμπιακό. Θα χαρώ πολύ περισσότερο όταν αυτό αποδειχθεί έμπρακτα. Το φίλαθλο κοινό, ανεξαρτήτως προτίμησης ομάδας έχει άλλη εικόνα αυτή τη στιγμή…

Χάρηκα που θα κινηθούμε δικαστικά εναντίον του κου Κιντή, μια που διαπιστώνονται στοιχεία κακοδιαχείρισης και μάλιστα νομικά αξιολογήσιμα. Θα χαρώ ακόμη περισσότερο όμως αν ο έλεγχος γίνει σε βάθος και ψάξουμε στοιχεία και για την περίφημη μαύρη τρύπα...Το θέμα αυτό πρέπει να κλείσει. Ή υπάρχουν στοιχεία και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες ή πρέπει να πάψουν να διασύρονται κάποιοι από έρπουσες φήμες.

Χάρηκα που ψάχνουμε επενδυτή και μάλιστα που να μην προέρχεται από τον χώρο της νύχτας. Δεν χαίρομαι που ο όποιος επενδυτής δεν εκδηλώνει το ενδιαφέρον του τώρα που τον έχουμε ανάγκη...Είναι βέβαιο ότι δεν χρειαζόμαστε απλά και μόνο διαχειριστή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που εισπράττουμε και των χρημάτων από την πώληση παικτών μας. Αυτό αποδεδειγμένα μπορεί και το κάνει εξαιρετικά και ο κος Βεντούρης. Χρειαζόμαστε επενδυτή με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, με γνώσεις και όραμα για την ομάδα…

Λυπήθηκα που δεν προχωράει το θέμα του γηπέδου. Απόρησα όμως που ο κος Βεντούρης καλεί τον κο Τσακίρη να συμβάλει, όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες.

Χαίρομαι που ακούω από τον κο Βεντούρη ότι ο κος Τσακίρης έβαλε πολλά λεφτά στην ομάδα και φεύγοντας άφησε στα ταμεία ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν χάρηκα για τον τρόπο που επέλεξε να φύγει. Από την άλλη δεν υπήρξε άλλος πρόεδρος του Πανιωνίου που έφυγε αφήνοντας χρήματα στο ταμείο…

Χαίρομαι που ο κος Βεντούρης μπαίνει μπροστά και τραβάει την ομάδα. Δεν χαίρομαι όμως που μετά από τόσο καιρό δεν έχει ανακοινωθεί Δ.Σ.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Όπως κάθε χρόνο...


Απορώ γιατί πηγαίνουμε στο γήπεδο στα παιχνίδια με τις ομάδες του ΠΟΚ. Αφού το ξέρουμε…Όσο καλύτεροι κι αν είμαστε, όσο χάλια κι αν είναι εκείνοι, όσο πίσω κι αν είναι στη βαθμολογία ή όσο κι αν χρειαζόμαστε τους βαθμούς, ΠΑΝΤΑ θα βρεθεί ο πρόθυμος υπηρέτης των μεγάλων συμφερόντων. Ή ακόμη καλύτερα, πάντα τα ανθρώπινα λάθη θα είναι κατά της ομάδας μας.

Ειδικά με τον Παναθηναικό, μπορώ να αφηγηθώ δεκάδες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια όπου μας έκλεψε βαθμό ή βαθμούς στηριζόμενος στα ανθρώπινα διαιτητικά λάθη. Να δεχτώ ότι ο διαιτητής είναι άνθρωπος και κάνει λάθη. Αυτό που δεν δέχομαι είναι ότι ποτέ ομάδα του κέντρου δεν έχει αδικηθεί από ανθρώπινο διαιτητικό λάθος σε μεταξύ μας παιχνίδι. Σατανική σύμπτωση.

Τα πράγματα σήμερα ήταν απλά. Είδαμε τον χειρότερο Παναθηναϊκό των τελευταίων ετών, ο οποίος αν δεν είχε τον Σισέ, δεν θα ήταν καλύτερος από αρκετές ομάδες που βρίσκονται στο μέσον της βαθμολογίας. Κι όμως, στον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό που δεν απείλησε ουσιαστικά, πέρα από μία ή δύο ατομικές ενέργειες του Σισέ και που αντικειμενικά δεν έχει την ποιότητα να διεκδικήσει τίποτα σπουδαίο, χαρίστηκε σήμερα ο βαθμός της ισοπαλίας, εις βάρος του Πανιωνίου, ο οποίος είχε απόλυτη ανάγκη το τρίποντο.

Αποτέλεσμα; Η ομάδα του ΠΟΚ βρίσκεται στο μείον 7 και ο Πανιώνιος ανέβηκε απλά μία θέση, τη στιγμή που θα μπορούσε να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη βαθμολογική έστω κατάσταση. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Αυτό όμως δεν είναι πρωτάθλημα. Είναι κακή θεατρική παράσταση, στην οποία δικαίως επιβιώνουν παράγοντες με γνωριμίες, πιστόλια, τρελές εμπνεύσεις στο στοίχημα και καλογυμνασμένους φίλους.

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς το κατάλληλο σπρώξιμο από τα media. Α, όλα κι όλα. Στον Σκάι το είδαν. Δεν ήταν πέναλτι…Δεν βοηθούσε όμως ρε παιδί μου και η θέση του αμυνόμενου…Και ο επόπτης; Τι έκανε;. Και από το σημείο αυτό αρχίζει το πανηγύρι. Ξεχνάμε ότι το πέτσινο πέναλτι ισοδυναμεί με βαθμό για τον Π.Α.Ο και δύο χαμένους βαθμούς για τον Πανιώνιο και αρχίζουμε να πυροβολούμε. Φταίνε οι επόπτες που δεν έβλεπαν τα ανούσια οφσάιντ του Παναθηναϊκού. Μα ήταν ανούσια. Ναι αλλά εκνευρίζονταν οι βεντέτες και δεν μπορούσαν να αποδώσουν. Κόκκινη το κατέβασμα του σόρτς από τον Μήτρογλου, λόγω…προσβολής δημόσιας αιδούς. Μάλιστα…Ήταν όντως μισοκατεβασμένο. Τον έδειξε καμία από τις πολλές κάμερες να το κατεβάζει και μάλιστα με πρόθεση να προκαλέσει; Όχι. Θα μπορούσε να του κατέβει όταν πήδηξε την πινακίδα. Ασφαλώς…Είπαμε όμως… Χέρι και πέναλντι του Σιόβα. Μα δεν υπήρξε καθαρή λήψη. Ναι…Αλλά όπως φανταζόμαστε την τροχιά της μπάλας κι αν είχαμε καθαρή λήψη, ε τότε θα ήταν σίγουρο πέναλτι. Με λίγα λόγια, ο μέσος τηλεθεατής αντί να μάθει ότι στη Ν. Σμύρνη έγινε αλλοίωση αποτελέσματος, κατάλαβε ότι ο διαιτητής και οι επόπτες βρέθηκαν απλά σε κακό βράδυ. Λογικά η συγκεκριμένη εκπομπή θα άρεσε στον καπετάνιο…Αλλά κι αν δεν του άρεσε, ξέρει αυτός…

Ας είναι. Γι’ άλλη μια φορά η ομάδα έδειξε κότσια. Αν συνεχίσει έτσι δεν πέφτει. Αρκεί να είναι μαζί της και τόσος κόσμος όσος ήταν σήμερα στο γήπεδο. Και ακόμα περισσότερος.

Κορυφαίοι σήμερα ήταν ο Μήτρογλου για το γκολ που έβαλε και ο Μάχο για το τετ α τετ με τον Σισέ. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί τερματοφύλακες στην Ελλάδα που να μπορούν να σταματήσουν με αυτό τον τρόπο τον Γάλλο άσσο.Ο παίκτης αυτός ΔΕΝ πρέπει να φύγει από τη Ν.Σμύρνη. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι σήμερα ήταν η σειρά των χαφ να διακριθούν. Ύστερα από καιρό μου άρεσε πολύ ο Τσότσα. Καλός και ο Όμο. Πολύ καλός ο Κοντοές και ο Ριέρα, αλλά για ένα ημίχρονο και κάτι. Νομίζω ότι και ο Σβέρκος στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε μας έδωσε την εντύπωση καλού παίκτη. Με λίγα λόγια ο σημερινός Πανιώνιος έχει κατά πολύ βελτιωμένη αμυντική απόδοση και πλέον ΑΠΕΙΛΕΙ. Καλή συνέχεια!

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

O άλλος Πανιώνιος


Πριν από λίγες ημέρες κάποιος φίλος μου είπε: «Τελικά, ο Πανιώνιος δεν είναι μαγαζί γωνία».Δεν του απάντησα. Ίσως γιατί ήμουν στεναχωρημένος από τη συνολική εικόνα της ομάδας τον τελευταίο καιρό. Ίσως γιατί ήμουν προβληματισμένος από συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την Πανιώνια ιδεολογία και κοσμοθεωρία.

Αν με ρωτούσε σήμερα θα του απαντούσα: Ασφαλώς και είναι. Και θα είναι, όσο υπάρχουν άνθρωποι που τον υποστηρίζουν με σθένος και δεν διστάζουν, ακόμη και με προσωπικό κόστος κάθε είδους, να δημιουργήσουν πράγματα για την ομάδα. Πράγματα που δεν προσπάθησε κανείς άλλος να δημιουργήσει για οποιαδήποτε Ελληνική ομάδα.

Με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο δημιουργός του «Κυανέρυθρου Πλανήτη» Άκης Μιχαηλίδης, σε συνεργασία με τον Zoran ( που είχε δημιουργήσει για λογαριασμό του Π.Κ τις τόσο όμορφες φανταστικές εμφανίσεις του Πανιωνίου - http://footballkitsdesign.blogspot.com).

Συγκεκριμένα, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα λεύκωμα στο οποίο θα παρουσιάζονται οι εμφανίσεις του Πανιωνίου από το 1890 μέχρι και σήμερα. Το εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο και δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη βοήθεια όλων.

Να πως μπορείτε να βοηθήσετε: Οι δημιουργοί χρειάζονται φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή που να παρουσιάζουν εμφανίσεις του Πανιωνίου από διάφορες χρονιές. Αν οι φωτογραφίες είναι μαυρόασπρες, τότε θα χρειαστεί να κάνετε και περιγραφή των χρωμάτων. Αυτό είναι σημαντικό για την πιστή ανακατασκευή των εμφανίσεων. Σίγουρα, θα χρειαστεί αναφορά του έτους της φωτογραφίας.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι κανείς δεν χρειάζεται να χαρίσει καμία φωτογραφία που του ανήκει, απλά να τη στείλει σε ηλεκτρονική μορφή ή έστω σε έγχρωμο φωτοαντίγραφο καλής ποιότητας για να μπορέσει να γίνει η περαιτέρω επεξεργασία.

Όποιος έχει φωτογραφικό υλικό ή κρατάει αρχείο σχετικό με τον Πανιώνιο μπορεί να βοηθήσει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρόκειται για ένα άκρως πρωτότυπο εγχείρημα, το οποίο ελπίζουμε να κοσμεί σύντομα τις βιβλιοθήκες όλων μας.

Ευχής έργο θα ήταν να προσφερθεί βοήθεια και από τον σύλλογο παλαιμάχων, καθώς είναι βέβαιο ότι τα μέλη του κατέχουν σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία, θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας του δημιουργού. Καλή επιτυχία!

Υ.Γ

Εννοείται ότι η βοήθεια από άλλα Πανιώνια μέσα και blog είναι ευπρόσδεκτη για να μην πω απαραίτητη.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

This is Sparta!!!

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ονειρικό ντεμπούτο!!!


Μια σπασμένη μαύρη παράδοση, τρεις υπερπολύτιμοι βαθμοί και τεράστια βαθμολογική ανάσα, το κυριότερο όμως μια ομάδα με σαφέστατο προσανατολισμό και στόχους. Πολύ σκληρή για να πεθάνει. Αυτός είναι ο Πανιώνιος που θέλουμε, τυχεροί όσοι ταξίδευσαν για να τον δουν από κοντά!

Σήμερα ευτυχίσαμε να δούμε μια πολύ καλά στημένη ομάδα από τον κο Λεμονή, το κυριότερο όμως σημαντικούς μας παίκτες σε πολύ καλή βραδιά. Ο Μάχο εξαιρετικός όπως πάντα, ολόκληρη η αμυντική γραμμή σε σπουδαία απόδοση, ο Τσότσα πολύ βελτιωμένος, ο Ριέρα επιτέλους κεφάτος και χωρίς νεύρα. Το ίδιο καλές και οι αλλαγές. Ο Αναστασόπουλος και ο Σάμαρης με μεγάλη ψυχή.

Υπό άλλες συνθήκες θα ξεχώριζα ως κορυφαίο της ομάδας μας τον Γιόνσον, ο οποίος μας απέδειξε ότι διαθέτουμε ένα πολύ σοβαρό και ουσιαστικό δεξί μπακ. Ίσως να επέλεγα τον Κοντοέ.

Το ονειρεμένο ντεμπούτο όμως του Κώστα Μήτρογλου δεν μου αφήνει περιθώρια για άλλη επιλογή. Είχαμε ανάγκη από ένα καλό σέντερ φορ και αυτή τη στιγμή διαθέτουμε ένα τίγρη στη μηχανή. Δύο γκολ και πολύ καλή παρουσία με αλλά και χωρίς την μπάλα. Το παιδί είναι μεγάλο ταλέντο και στον Πανιώνιο θα έχει μια τρελή ευκαιρία να εκτοξεύσει την καριέρα του αρκεί να πιάσει την ευκαιρία για τα μαλλιά. Που να δέσει και με τους άλλους!!! Ευτυχώς που στην μπουτίκ δεν έχουν παιδικά νούμερα της φετινής εμφάνισης γιατί αύριο θα έπρεπε να ξηλωθώ ένα πενηντάρικο για χάρη του! Το αξίζει όμως!

Αυτός ο Πανιώνιος κύριοι δεν πέφτει, αλλά ακόμη κι αν πέσει θα ματώσει και μαζί του θα υποφέρουν και οι αντίπαλοι.

Γεμάτος ο ναός το επόμενο Σαββατοκύριακο για να πάει τρένο η ομάδα.

Η βδομάδα αρχίζει ΥΠΕΡΟΧΑ!!!

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ο Μήτρογλου στην πλατεία

Έληξε χθες το σίριαλ του δανεισμού του Κώστα Μήτρογλου στον Πανιώνιο. Η ομάδα μας είχε δείξει και παλαιότερα ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο παίκτη. Θυμάμαι καλά ότι ο Έβαλντ Λίνεν είχε προσπαθήσει να τον εντάξει στον Πανιώνιο. Μάλιστα το τίμημα τότε ήταν γύρω στις 200.000 ευρώ. Τελικά η μεταγραφή δεν προχώρησε γιατί ο Μήτρογλου προτίμησε να πάει στον Ολυμπιακό.

Μερικά πράγματα για τον παίκτη: Το ξέρουμε όλοι ότι ο Μήτρογλου είναι γαύρος μέχρι το κόκαλο. Ξέρουμε επίσης ότι έρχεται στην ομάδα μας με βαριά καρδιά. Νομίζω ότι είναι ανθρώπινο να είσαι απογοητευμένος όταν πηγαίνεις από την ομάδα της καρδιάς σου, που είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία, στον ουραγό. Είναι λογικό να είσαι απογοητευμένος όταν το δίλλημα που σου θέτουν είναι Πανιώνιος ή εξέδρα.

Από την άλλη, αν ο Μήτρογλου παραμερίσει το συναίσθημα και δει το θέμα επαγγελματικά θα καταλάβει ότι έρχεται σε μια ομάδα που τον πιστεύει, με έναν προπονητή που θα τον στηρίξει και που κάθε του γκολ θα μετράει διπλό, λόγω της δύσκολης κατάστασης που έχουμε περιέλθει.

Ο Πανιώνιος αποτελεί για τον Μήτρογλου μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει το παραπέρα βήμα στην καριέρα του. Να μην ξεχνά ότι όσοι παίκτες του Πανιωνίου εργάστηκαν σκληρά και παρουσίασαν έργο, είδαν την καριέρα τους να εκτοξεύεται. Άλλωστε δεν μιλάμε για μια τυχαία ομάδα, αλλά για την ιστορικότερη στην Ελλάδα. Την ομάδα απ’ την οποία έχουν περάσει επιθετικοί στους οποίους ο Μήτρογλου δεν θα ήταν ικανός να τους δέσει τα κορδόνια. Αυτό σημαίνει ότι ξέρουμε να εκτιμούμε τον καλό επιθετικό, αλλά περισσότερο τον παίκτη που θα κοπιάσει για την ομάδα μας και θα την βοηθήσει.

Νομίζω ότι ο κόσμος του Πανιωνίου, πρέπει να παραμερίσει τα όσα διάβαζε τόσο καιρό στις εφημερίδες και να στηρίξει τον Κώστα. Όχι τον γαύρο Μήτρογλου, αλλά ένα παιδί 22 ετών που μπορεί και να μας βοηθήσει και να βοηθηθεί, φορώντας την τιμημένη φανέλα του Ιστορικού. Δεν με ενδιαφέρει αν θα γίνει Πανιώνιος ή αν στο σπίτι του θα παρακολουθεί Ολυμπιακό. Με ενδιαφέρει να βάλει την μπαλίτσα στο πλεκτό όσες φορές θα χρειαστεί για να γλυτώσουμε την παρτίδα.Αυτό που περιμένω είναι να φανεί επαγγελματίας, συνεπής στις υποχρεώσεις του και να βοηθήσει τη νέα του ομάδα.

Τα ίδια ισχύουν και για τους παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα αυτή τη στιγμή. Πολλές φορές ο κόσμος είναι πολύ σκληρός μαζί τους. Θεωρώ μεγάλη αλητεία να φωνάξει κάποιος στον πιτσιρικά Σάμαρη να πετάξει τη φανέλα και να φύγει. Δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός. Ξέρω ότι το παιδί αυτό έχει αναλάβει μια τεράστια ευθύνη. Και το παλεύει σε κάθε παιχνίδι. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους. Έχουμε καλούς παίκτες. Το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι παιχνίδι ικανότητας μόνο, αλλά σε μεγάλο βαθμό ψυχολογίας. Και η ψυχολογία των καλών μας παικτών είναι στα τάρταρα. Σε αυτό έχουμε συμβάλει κι εμείς. Να μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει παίκτης που να θέλει να χάνει ή παίζει στην ομάδα που θα υποβιβαστεί. Κι αυτοί υποφέρουν. Κι αυτοί στεναχωριούνται. Ας τους δώσουμε την υποστήριξή μας και το θερμό χειροκρότημα σε αυτούς που ξεχωρίζουν.

Καθένας μπορεί να έχει την όποια γνώμη θέλει για την διοίκηση της ομάδας και να την εκδηλώνει. Δεν δικαιολογείται όμως να αποδοκιμάζει, χλευάζει ή προπηλακίζει παίκτες που φορούν τη φανέλα του ιστορικού. Σε τελική ανάλυση δεν φταίει ο κάθε παίκτης για τις ανεπάρκειές του, αλλά αυτοί που τον επέλεξαν. Ας στηρίξουμε την ομάδα μας. Από αυτούς τους παίκτες περιμένουμε την σωτηρία. Δεν μπορούμε να τους κόβουμε τα πόδια.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι χάρηκα πολύ που ο Μάρτιν Λάτκα έχει πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το αξίζει πραγματικά.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Περί διαφορετικότητας

Θυμάμαι κάτι κουβέντες που κάναμε τις καλές ημέρες. Αναλύαμε την Πανιώνια διαφορετικότητα και λέγαμε: είμαστε διαφορετικοί φίλαθλοι γιατί υποστηρίζουμε την ομάδα και την ιστορία της, χωρίς να μας ενδιαφέρουν οι νίκες και οι επιτυχίες. Είμαστε διαφορετικοί γιατί δεν ξενερώνουμε από τις δυσκολίες. Είμαστε διαφορετικοί επειδή ακόμη και στα μπαράζ ή στην β’ υποστηρίξαμε την ομάδα. Είμαστε διαφορετικοί γιατί ξεχωρίζουμε σε ήθος από τους ΠΟΚατζήδες.

Αυτά λοιπόν τα λέγαμε ΤΟΤΕ. Σήμερα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, που πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα για άλλη μία φορά να μην πέσει κατηγορία, που πρέπει να κρατήσουμε ψηλά την ιστορία του Πανιωνίου, πόσα από αυτά ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ; Τίποτα. Μόνο τσαμπουκάδες, κατάρες, βρισιές και απαξίωση των πάντων.

Έχω βαρεθεί να ακούω για χρόνια ότι τίποτα και κανένας δεν είναι καλός για τον Πανιώνιο. Παίκτες, πρόεδροι, στελέχη. Κανένας. Αλήθεια, εμείς είμαστε καλοί φίλαθλοι γι αυτή την σπουδαία ομάδα; Στην καλύτερη περίπτωση είμαστε σαν τους καταδότες με την κουκούλα. Μόλις έρθει η δυσκολία, αμέσως τεντώνουμε το δάχτυλο και δείχνουμε τον ένοχο. Και σε λίγο άλλο και άλλο και άλλο…

Ξεχνάμε όμως ένα πράγμα. Ο Πανιώνιος είναι μια σπουδαία ομάδα με λίγους φιλάθλους, με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες (αν δεν βρεθεί ο θείος απ’ το Σικάγο), με ελάχιστα στελέχη και ακόμη λιγότερους ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι, όχι απλά να κουνήσουν το δάχτυλο τα κριτικής, αλλά να χωθούν στα σκατά για το καλό της ομάδας και μάλιστα εις βάρος της οικονομικής, επαγγελματικής ή οικογενειακής τους υπόστασης.

Καλώς ή κακώς δεν μας περισσεύει κανείς. Ούτε ο Τσακίρης, ούτε ο Βεντούρης, ούτε ο Λιανός, ούτε ο τελευταίος φίλαθλος της ομάδας. Κανείς. Ας το καταλάβουν κι εκείνοι και ας βοηθήσουν τν ομάδα, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες μικροδιαφορές έχουν.

Θέλουμε να το παλέψουμε όλοι μαζί; Ναι. Έχουμε τις πιθανότητές μας να μην δούμε τον Πανιώνιο να ξεφτιλίζεται. Δεν μπορούμε; Τότε αφήνουμε στην άκρη την καραμελίτσα της Πανιώνιας διαφορετικότητας και αναγνωρίζουμε ότι δεν έχουμε τίποτα διαφορετικό από κανένα καραγκιόζη του ΠΟΚ.

Τον τελευταίο καιρό βλέπω να μειώνονται τα σχόλια από ανθρώπους που εκτιμώ. Το καταλαβαίνω γιατί κι εγώ νοιώθω έτσι. Ξεχάσαμε όμως ένα πράγμα. Τα μπλογκ δημιουργήθηκαν για να υποστηρίζουν την ομάδα. Έδωσαν βήμα λόγου στον απλό φίλαθλο που μπορούσε να κάνει την κριτική του, κυρίως όμως μπορούσε να προσφέρει την στήριξη, την θετική την ενέργεια και τις προτάσεις του. Όμως μπλογκ χωρίς σχόλια, χωρίς δημιουργικές προτάσεις, χωρίς επικοινωνία δεν υπάρχουν. Η επιτυχία τους βρίσκεται στον διάλογο και στην ποιότητα της κουβέντας. Σε τίποτα άλλο.

Δεν είμαι αρκετά πλούσιος για να βοηθήσω οικονομικά, δεν είμαι αρκετά νέος ή χωρίς υποχρεώσεις για να φωνάζω στην 3 ή για να πηγαίνω σε εκδρομές. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να κρατήσω με νύχια και με δόντια αυτή τη γωνιά διαλόγου και να περιμένω τις προτάσεις σας και την στήριξη προς την ομάδα. Την ίδια στήριξη που πρέπει να προσφέρουμε όλοι στην ομάδα και στο γήπεδο. Ανεξαρτήτως εμφάνισης ή αποτελέσματος.

Είναι σίγουρο ότι μας πονάει όλους αυτή η εικόνα. Δεν πρόκειται να αλλάξει όμως αν δεν αποδείξουμε ότι όντως είμαστε διαφορετικοί φίλαθλοι…Πρώτα όμως πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλοί φίλαθλοι.

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Κάθε φορά και χειρότερα

Νομίζω πως σήμερα χάθηκε μία από τις μεγαλύτερες μάχες για την παραμονή στην κατηγορία. Η Ξάνθη έβαλε δύο γκολ πριν το 30 και κράτησε τη νίκη, αφού σε καμία περίπτωση δεν κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε αξιόλογες ευκαιρίες..

Κατά τη γνώμη μου, το σημερινό παιχνίδι είχε χαθεί πριν να παραταχθεί η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Ο κος Λεμονής, μολονότι γνωρίζει ότι το κέντρο της ομάδας μας είναι προβληματικό και ο εύκολος στόχος κάθε αντιπάλου, θεώρησε σκόπιμο να παρατάξει από την αρχή την ομάδα σε 4-3-3.Ως προπονητής της εξέδρας και μόνο, θεωρώ ότι αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος που μας στοίχισε την ήττα.

Ήταν τεράστιο ρίσκο το σχήμα αυτό απέναντι σε μία ομάδα που σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ και που έχει πάρει πολύ σημαντικά διπλά φέτος, από τη στιγμή μάλιστα που είναι γνωστό ότι ούτε γκολ βάζουμε ούτε έχουμε καλή αμυντική λειτουργία. Θεωρούσα ότι ο κος Λεμονής θα κρατούσε τα καλά από το παιχνίδι με τον Βόλο, αλλά θέλησε να ανακατέψει την τράπουλα…

Για άλλη μία φορά ο Σάμαρης και ο Τσότσαλιτς ήταν αρνητικοί, ο Βαρό προβληματικός, ο Ριέρα νευρικός, ο Μπέλιτς ο γνωστός με μέσο όρο τουλάχιστον ένα γκολ ανά παιχνίδι και μας έμενε μόνο ο Μπόσκο που ήταν δραστήριος, αλλά αυτό δεν έφτανε σε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι. Η είσοδος των Όμο και Σκούρτη έδωσαν μια μικρή πνοή, τίποτα όμως ιδιαίτερο. Δεν ξέρω αν ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έσκυψε για να αποκρούσει.

Από σήμερα η παραμονή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ακολουθεί πολύ δύσκολο πρόγραμμα και η ενίσχυση δεν λέει να φανεί. Η τρομακτική απογοήτευση δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο να παρατήσουμε την προσπάθεια. Όμως είναι γεγονός ότι τα πράγματα έγιναν πάρα πολύ δύσκολα.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ίωνες - Γιατροί χωρίς σύνορα




Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία των φίλων του Πανιώνιου «ΙΩΝΕΣ 1890», έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.
Τα μέλη της κίνησης διοργανώνουν οικονομική καμπάνια για την ενίσχυση της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». Πρόκειται για συνέχεια και της αντίστοιχης περσινής πετυχημένης καμπάνιας που είχαν διοργανώσει οι «Ίωνες 1890» ενισχύοντας το έργο των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».
Στον αυριανό αγώνα με τη Skoda Ξάνθη, αλλά και στους επόμενους εντός έδρας με ΠΑΟ και Καβάλα, οι φίλοι του Πανιωνίου θα μπορούν να αγοράζουν κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης από τα γραφεία της κίνησης «Ίωνες 1890» απέναντι από τη Θύρα 5-6 του γηπέδου της Νέας Σμύρνης. Εκεί θα βρίσκονται και γιατροί της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» με τους οποίους θα μπορούν, όσοι επιθυμούν, να συνομιλήσουν έτσι ώστε να γνωρίσουν το έργο τους.

Εννοείται ότι όλοι πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη. Μπράβο παιδιά. Καλή κίνηση.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Φασούλι το φασούλι

Εδώ και καιρό, πολλοί Πανιώνιοι αναρωτιούνταν για τις προθέσεις του Αχιλλέα. Άλλοι έλεγαν ότι θα μας δώσει το παιχνίδι γιατί είναι Πανιώνιος, άλλοι ότι δεν θα μας το δώσει γιατί δεν έχει σωθεί, ενώ κάποιοι άλλοι υποστήριζαν ότι δεν θα μπορούσαμε να του έχουμε εμπιστοσύνη.

Για να αναρωτιέται κάποιος όλα αυτά προφανώς δεν έχει εμπιστοσύνη στη δική του ομάδα. Δικαιολογημένα μετά απ’ όσα έχουμε δει φέτος.

Τελικά το παιχνίδι ήρθε ισόπαλο. Για να φτάσουμε στο Χ χρειάστηκε να χάσουμε δύο ή τρείς ευκαιρίες και να χάσει ο Βόλος τα άχαστα. Υπό προϋποθέσεις ο βαθμός στον Βόλο δεν μπορεί να θεωρηθεί κακός, το ζήτημα όμως είναι ότι για άλλη μία εβδομάδα δεν μας βόλεψαν τα αποτελέσματα των άλλων. Έτσι όχι μόνο δεν ξεκολλήσαμε από την τριάδα του τέλους, αλλά είδαμε και κάποιους από τους άμεσους αντιπάλους μας να ξεμακραίνουν. Η παραμονή όμως δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά αγώνας αντοχής και είναι στο χέρι μας να διαχειριστούμε την κατάσταση. Η ατυχία είναι ότι αντιμετωπίσαμε τον Βόλο νωρίς, καθώς οι ομάδες του Τσιόλη έχουν τη φήμη ότι ξεφουσκώνουν στον β’ γύρο.

Η ομάδα, ύστερα από καιρό είχε ένα στοιχειώδες κέντρο. Όχι τόσο πολύ στο δημιουργικό, όσο στο αμυντικό σκέλος. Μου άρεσε πολύ ο μόνιμα αποδιοπομπαίος τράγος Όμο. Είχαμε βαρεθεί να φωνάζουμε ότι τα χαφ του ταιριάζουν. Δεν ήταν αλάνθαστος ήταν όμως τουλάχιστον αξιοπρόσεκτος. Τολμώ να πω ότι και άλλοι από τους παίκτες που συνήθως ακούν τα σχολιανά τους ήταν καλοί ή τουλάχιστον πολύ βελτιωμένοι. Ανάμεσα σε αυτούς τοποθετώ τους Βαρό και Σιόβα. Δεν απέφυγαν τα λάθη, όμως συνολικά θεωρώ θετική την απόδοσή τους. Εννοείται βέβαια ότι για άλλη μία φορά καλύτερος παίκτης ήταν ο Μάχο που σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις κράτησε το μηδέν.

Ο Πανιώνιος του Λεμονή δεν είναι εντυπωσιακός. Έχει αρχίσει όμως να δείχνει κάπως καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν αυτοματισμοί. Όμως πλέον φτάνει στην αντίπαλη περιοχή, πράγμα αυτονόητο για τις περισσότερες ομάδες, όχι όμως και για τον φετινό Πανιώνιο. Ο Λεμονής, σε αντίθεση με τον Στόρε, δείχνει να αποζητά ακόμη και τον βαθμό της ισοπαλίας, με λίγα λόγια δεν ρισκάρει υπερβολικά για τη νίκη και αυτό σίγουρα μας είναι χρήσιμο.

Το θέμα όμως είναι ότι θα χρειαστούμε καλές εμφανίσεις, μεγάλη βελτίωση και οπωσδήποτε κάποιες νίκες. Εννοείται ότι απαγορεύεται η ήττα με ομάδα στα μέτρα μας στη Ν.Σμύρνη.

Συνεχίζουμε δυνατά και ελπίζουμε σε σημαντική ενίσχυση και νίκη επί της Ξάνθης.

Αλλαγή φρουράς

Μετά τη μεταβίβαση του 67% των μετοχών του κ. Τσακίρη στον Ερασιτέχνη, έχουμε και επίσημα την αλλαγή φρουράς στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας.

Η πορεία του κου Τσακίρη στον Πανιώνιο μοιάζει με ρομάντζο. Ξεκινά από τον μεγάλο έρωτα, προχωράει στη σχέση, τον αρραβώνα, τον γάμο, τις υποχρεώσεις, τα παιδιά και καταλήγει σε ένα πολύ οδυνηρό διαζύγιο. Στα πέντε αυτά χρόνια υπήρξαν καλές και κακές στιγμές. Υπήρξαν σωστές και εντελώς λανθασμένες επιλογές. Όλα αυτά θα κριθούν σε βάθος χρόνου, σε σύγκριση βέβαια με το μέλλον της ομάδας.

Από τον κ. Τσακίρη θα κρατήσω ότι ήταν ο μόνος πρόεδρος του Πανιωνίου που είχε τα χρήματα και τις καλές προθέσεις να δημιουργήσει κάτι μεγάλο. Θα κρατήσω επίσης τις προσπάθειές του για να γίνει ο Πανιώνιος οικονομικά αυτάρκης. Σε αυτό πίστεψε ότι θα βοηθούσε η πρόσληψη του κ. Μαλντέρα και του επιτελείου του (η οποία στοίχησε πολύ και όπως ήταν αναμενόμενο απέδωσε ελάχιστα), όπως και η δημιουργία του προπονητικού, στο οποίο θα μπορούν να «δημιουργηθούν» τα αστέρια του μέλλοντος. Κρατάω επίσης ότι για πέντε χρόνια ο Πανιώνιος δεν ήταν το τσιράκι κανενός, δεν κατηγορηθήκαμε για κανενός είδους βρομιά, δεν ξεπουλήσαμε παίκτη μας αντί πινακίου φακής, δεν ξαναείδαμε στη Ν. Σμύρνη τις ορδές των δήθεν φιλάθλων του ΠΟΚ. Στα χρόνια αυτά καταφέραμε να βγούμε δύο φορές στην Ευρώπη και να κερδίσουμε αντιπάλους που δεν τους είχαμε κερδίσει για δεκαετίες. Αξιωθήκαμε να δούμε παικταράδες όπως ο Ντάριο , Ραφίκ, ο Φαμπιάν και ο Αλβάρο. Για πρώτη φορά στην ιστορία το αεροδρόμιο έγινε κυανέρυθρο. Με λίγα λόγια υπήρξαν στιγμές που νοιώσαμε πραγματικά υπερήφανοι.

Υπάρχουν και πράγματα που θα ήθελα να ξεχάσω. Θα ήθελα να ξεχάσω την άδικη απόλυση του Λίνεν, τον Χούτο και την παρέα του, τις μαύρες τρύπες, την εντελώς λανθασμένη τοποθέτηση των χρημάτων που λαμβάναμε από τις μεταγραφές. Γιατί ο κος Τσακίρης πουλούσε ακριβά, αλλά αγόραζε ακριβότερα παίκτες που δεν βοήθησαν καθόλου. Θα ήθελα να ξεχάσω το δόγμα της μεταπωλητικής αξίας, όπου ως αρχή ήταν καλή αλλά ως εφαρμογή κάκιστη, καθώς οδήγησε στην απόκτηση παικτών που δεν είχαμε ανάγκη, στην απομάκρυνση παικτών που είχαμε ανάγκη αγωνιστικά αλλά που κρίθηκε ότι δεν είχαν μεταπωλητική αξία και στο αγωνιστικό κάψιμο άλλων, που έπρεπε για να πουληθούν ακριβότερα να αποκτήσουν έναν πολυσύνθετο ρόλο, τον οποίο δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τελευταίας κατηγορίας ο Κούμο.

Αυτό που κυρίως θα ήθελα να ξεχάσω ήταν το ότι κάθε τρεις και λίγο κάποιος απίθανος έπαιρνε εν λευκώ την ομάδα, έκανε τα πειράματά του και έφευγε, αφήνοντας πίσω του συντρίμμια . Χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια για να αναλάβουν την ομάδα άνθρωποι που δεν πειραματίστηκαν, αλλά που προσπάθησαν μέσα σε ένα μήνα να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Ο κο. Τσακίρης ήθελε να είναι ο πιο πλούσιος Πάνθηρας. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι δεν ήταν καλός πρόεδρος. Για αυτό και έψαχνε πάντα κάποιον να αναλάβει αυτό τον ρόλο. Πάντα βέβαια έκανε την λάθος επιλογή. Αυτό ήταν το μεγάλο του λάθος. Το τραγικό όμως είναι ότι τους κατάλληλους ανθρώπους τους είχε πάντα δίπλα του.

Τελικά κάναμε ένα κύκλο και επιστρέψαμε εκεί που μας άφησε ο κ. Μπέος. Ένα βήμα πριν από την β’ κατηγορία και μάλιστα χωρίς αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία.

Η νέα διοίκηση έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο. Να σώσει τον Πανιώνιο από τον υποβιβασμό, ο οποίος θα είναι εξευτελιστικός και θα αποτελέσει μια άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή. Η μεγαλύτερη ευθύνη της όμως θα είναι να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Η δική μου πρόταση και ευχή για την νέα διοίκηση είναι να προσελκύσει όλους που θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα και να τους ενώσει. Να μην παραδώσει τα κλειδιά σε έναν. Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει μόνος του το βάρος αυτό. Δεν μας περισσεύει κανείς. Αυτό λοιπόν που μπορεί να κάνει ο κος Βεντούρης είναι να χρησιμοποιήσει το αναμφισβήτητο κύρος του προς αυτή την κατεύθυνση, να γεφυρώσει τις διαφορές και να οδηγήσει τον Πανιώνιο στην πολυμετοχικότητα. Αυτή είναι η λύση για τον Πανιώνιο. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο σκάουτιγκ Ελλήνων παικτών και στην καλή λειτουργία των Ακαδημιών, τόσο στο Κορωπί όσο και υπό τη στέγη του ερασιτέχνη.

Εύχομαι στη νέα διοίκηση υπομονή, κουράγιο, υγεία και επιτυχίες.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Μετά τη μέθοδο Yo-Yo, o YAYA

Αφού απέτυχε η πανάκριβη μέθοδος Yo-Yo (γιατί το ζήτημα ήταν να τρέχουν οι παίκτες και όχι όλοι μας πανικόβλητοι), καιρός να δοκιμάσουμε και τον ΥΑΥΑ. Έτσι κι αλλιώς εδώ που φτάσαμε, δεν έχουμε και πολλές άλλες επιλογές. Φαντάζομαι ότι για κάποιον που μπορεί να λύνει "...δικαστικές υποθέσεις σεξουαλικού περιεχομένου..." το πρόβλημά μας είναι παιχνιδάκι...
Ας μας πει ο ΥΑΥΑ λοιπόν που θα βρούμε χρηματοδότη, παίκτες και λεφτά και πως θα γίνει να μην χάσουμε τον βασικό κορμό της ομάδας μας στο χρονικό σημείο όπου έχουμε ανάγκη από κάθε ποιοτικό μας παίκτη.Αν προσφύγουμε σήμερα, θα έχουμε λύσεις πριν από το παιχνίδι με την Ξάνθη, καθώς εγγυάται αποτελέσματα εντός εβδομάδας.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011