Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Gucci παπούτσι, αλλά η κάλτσα τρύπια



Έχουμε πει πολλές φορές για την ιστορία, τη λάμψη και τη δόξα του Πανιωνίου. Καιρός να ασχοληθούμε και με κάτι πεζό. Την σκληρή οικονομική πραγματικότητα.

Από τον Γενάρη, καταλάβαμε ότι τα οικονομικά του ενιαίου Πανιωνίου είναι ιδιαίτερα περιορισμένα. Πρώτο ισχυρό ράπισμα η κατάθεση προσφυγής του Τόμας Μπέλιτς, η οποία οδήγησε στην αποδέσμευσή του, με άγνωστες στον πολύ κόσμο, οικονομικές συνέπειες για τον σύλλογο. Για την περίπτωση αυτή ακόμη περιμένουμε την άσκηση της έφεσης που θα δικαιώσει την ομάδα μας. Θα την δούμε;;;

Αμέσως μετά από αυτό, πληροφορηθήκαμε από τις εφημερίδες ότι υπήρχε σημαντική καθυστέρηση στις καταβολές των δεδουλευμένων των παικτών της πρώτης ομάδας. Φήμες ανέφεραν ότι ο Μπόσκο δεν είχε πάρει χρήματα για ένα ολόκληρο εξάμηνο, ενώ δεν είχαν καλυφθεί οι οικονομικές απαιτήσεις παικτών με πολύ μικρά συμβόλαια, όπως του Κοντοέ. Για το θέμα αυτό πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι δόθηκαν κάποια χρήματα και υποσχέσεις για την καταβολή και των υπολοίπων. Όλα αυτά ενώ η ομάδα κινδυνεύει με υποβιβασμό, ενώ ο Τσακίρης άφησε χρήματα φεύγοντας και ενώ ΔΕΝ αγοράσαμε παίκτη τον Γενάρη αλλά αποκτήσαμε δανεικούς, μερικοί απ’ αυτούς με πληρωμένα συμβόλαια από την πρώην ομάδα τους.

Φαίνεται όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι επιφανειακό. Πληροφορούμαι ότι είναι απλήρωτη ολόκληρη η κ20 ομάδα και ότι μέλη της κυριολεκτικά χαρτζιλικώνονται απ’ όσους μπορούν να προσφέρουν μια μικρή οικονομική βοήθεια για να καλύψουν τα άμεσα έξοδά τους. Σημαντικές καθυστερήσεις υπάρχουν και στους μισθούς υπαλλήλων του Πανιωνίου (κυρίως του ερασιτέχνη). Για να μην θεωρηθεί ότι μιλάμε για τεράστιους μισθούς, αρκεί να αναφέρω ότι ο σύλλογος καθυστερεί μισθούς ύψους 300-450 ευρώ τον μήνα, ενώ όλοι μας πληρώνουμε κανονικά τις συνδρομές μας!!! Όλοι αυτοί λαμβάνουν υποσχέσεις ότι θα εξοφληθούν εν καιρώ και αφού προηγουμένως έχει βρεθεί επενδυτής για την Π.Α.Ε!!! Και πως θα ζήσουν αυτοί μέχρι τότε;

Είχα ακούσει παλαιότερα ως φήμη (και δεν έχω λόγο να την αμφισβητήσω) ότι όταν η κ. Πάολα Βαγιωνή είχε πληροφορηθεί, επί προεδρίας του κ. Τσακίρη, ότι υπήρχε καθυστέρηση ενός μηνός σε μισθούς υπαλλήλων, είχε καταβάλει η ίδια τα χρήματα και είχε δημιουργήσει μεγάλο θέμα. Αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση.

Κύριοι, δεν μπορείτε να έχετε απλήρωτους υπαλλήλους, από την στιγμή που υπερηφανεύεστε ότι καλλιεργείτε την άθληση 3.000 παιδιών εισπράττοντας ασφαλώς και τις αντίστοιχες εισφορές. Δεν είναι δυνατόν τα χρήματα των συνδρομών ΜΑΣ να μπαίνουν στο ίδιο καζάνι και να διατίθενται σε κατά κύριο λόγο στα ημιεπαγγελματικά τμήματα του συλλόγου. Είναι καλό να έχουμε πόλο, γυναικείο μπάσκετ και βόλεϊ ανδρών – γυναικών και να έχουμε και επιτυχίες, αρκεί να μην υποφέρουν υπάλληλοι και οι μικροί αθλούμενοι οι οποίοι χρηματοδοτούν τα μεγαλεία…

Βρείτε λύση ΤΩΡΑ πριν να αρχίσουν οι καταγγελίες στο Ι.Κ.Α, στην επιθεώρηση εργασίας και οι αγωγές. Ακόμη κι αν βρείτε τότε χρήματα για να τους πληρώσετε, η ηθική ζημία για τον σύλλογο θα είναι τεράστια.

Αυτό περιμένω από τις εκλογές του ερασιτέχνη. Να βγει ένας άνθρωπος που να εκλογικεύσει την κατάσταση, να κρατήσει τα τμήματα που πραγματικά μπορούμε να συντηρήσουμε και που αποφέρουν χρήματα στην ομάδα και να κινηθεί για την εξασφάλιση χώρων και μέσων άθλησης. Μακάρι να καμαρώσουμε την ευρωπαϊκή κούπα του πόλο, ας εξασφαλίσουμε όμως πρώτα ότι τα παιδιά μας θα έχουν τουλάχιστον καλές μπάλες για να παίζουν (γιατί ΔΕΝ έχουν), θα έχουν αποδυτήρια για να αλλάζουν τον χειμώνα, θα έχουν τουαλέτες για να μην ουρούν στον περιβάλλοντα χώρο και το κυριότερο θα είναι πληρωμένοι και ευχαριστημένοι οι προπονητές, στους οποίους τα εμπιστευόμαστε.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Εκλογές στις 6.4.2011

Αναδημοσίευση από τα "Επίκαιρα" ( www.e-epikaira.gr)

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο γήπεδο, η διοίκηση του Πανιωνίου ΓΣΣ γνωστοποίησε τη διενέργεια της Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών του ιστορικού συλλόγου.
Η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τετάρτη 6 Απριλίου στην αίθουσα κλειστού στίβου(κάτω από τις Θύρες 2-3) στις 6 το απόγευμα και σε περίπτωση μη απαρτίας στις 7 και μισή της ίδιας ημέρας.

Οι φετινές εκλογές αναμένεται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένο το γεγονός ότι η όποια διοίκηση προκύψει από τις εκλογές αυτές, κατέχει και την ΠΑΕ η ιδιοκτησία της οποίας –ως γνωστό- έχει μεταβιβαστεί από τον Κων/νο Τσακίρη στον Πανιώνιο ΓΣΣ (Ερασιτέχνη). Αυτή η παράμετρος έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στις εκλογές και παράλληλα έχει δώσει τροφή σε διάφορα σενάρια που αφορούν την επόμενη ημέρα της ΠΑΕ Πανιώνιος. Το κατά πόσο αυτά τα σενάρια ισχύουν θα φανεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, όταν θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες και τα ψηφοδέλτια.

Εν αναμονή των εξελίξεων…


Σχόλιο: Ιδού και η επιβεβαίωση των πληροφοριών.

Σε απλά Ελληνικά, το Δ.Σ της Π.Α.Ε (ουσιαστικά ο Ερασιτέχνης) από την μία δέχθηκε τις προτάσεις του κου Τσακίρη για την μη αλλαγή της διοίκησης μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, την ανάληψη πρωτοβουλιών για την εξεύρεση νέου ιδιοκτήτη εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράματος και την έγκρισή του από έκτακτη Γ.Σ και από την άλλη όρισε εκλογές στον ερασιτέχνη για τις 6.4.2011, δηλαδή προ της λήξης του πρωταθλήματος, οι οποίες μπορούν να ανατρέψουν πλήρως τόσο τις δεσμεύσεις αυτές όσο και τον έλεγχο της Π.Α.Ε. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. Θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, αλλά και την αντίδραση του κου Τσακίρη, ο οποίος πιθανότατα να είναι ο άμεσα θιγόμενος (κυρίως ηθικά) από τη συγκεκριμένη απόφαση.

Θα περιμένω επίσης με ενδιαφέρον να δω τα ψηφοδέλτια τα οποία θα κατέβουν...


Υγ

πολύ αξιόλογη τόσο η έντυπη όσο και η ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας επίκαιρα


Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Φήμες και ομίχλη

Πριν από λίγες ημέρες και με αφορμή την επιστολή του κ. Τσακίρη προς το Δ.Σ της Π.Α.Ε Πανιώνιος, πληροφορηθήκαμε την απόφαση της διοίκησης να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων. Σαφέστατα και τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις του νόμου για την δημόσια ανακοίνωση της πρόσκλησης των μετόχων (μέσω της εφημερίδας Φίλαθλος), όμως η συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση δεν έλαβε (γιατί άραγε) την δημοσιότητα που θα περιμέναμε ή που λάμβανε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Κανείς μάλιστα δεν έμαθε τα θέματα που είχαν τεθεί προς συζήτηση, πέρα ασφαλώς από τα θέματα που έθεσε ο κος Τσακίρης. Αν τα θέματα δεν ήταν σημαντικά, δεν θα συγκαλούνταν Γ.Σ και πολύ περισσότερο δεν θα προκαλούνταν η επέμβαση του κου Τσακίρη. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το θέμα προς συζήτηση ήταν ο καθορισμός της τιμής της μετοχής της Π.Α.Ε.

Με την επιστολή Τσακίρη, η οποία έγινε αποδεκτή στο σύνολό της από τους μετόχους, συμφωνήθηκε να μην αλλάξει η διοίκηση της Π.Α.Ε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ανεύρεση επενδυτή, να καθοριστεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα έπρεπε να βρεθεί επενδυτής και τέλος ύστερα από την εξεύρεση ή την αποτυχία εξεύρεσης επενδυτή, να συγκληθεί εκτάκτως η Γενική Συνέλευση των μετόχων, προκειμένου, είτε να εγκρίνει τον νέο επενδυτή, είτε να βρει λύση στο πρόβλημα.

Θεωρούσα λοιπόν, ότι μετά την αποδοχή των θέσεων του κου Τσακίρη, το διοικητικό είχε μπει στο ψυγείο για όσο διάστημα χρειάζονταν προκειμένου να μην επηρεαστεί η ομάδα αλλά και να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο που θα αναλάμβανε τις τύχες της Π.Α.Ε.

Σήμερα όμως πληροφορήθηκα (τις συγκεκριμένες πληροφορίες τις γράφω με μεγάλη επιφύλαξη) ότι παρ’ όλες τις παραπάνω δεσμεύσεις, είναι πρόθεση της διοίκησης του ερασιτέχνη να προχωρήσει σε εκλογές και μάλιστα εντός του πρώτου δεκαήμερου (!!!) του Απριλίου. Πληροφορούμαι μάλιστα ότι τα περισσότερα μέλη του παρόντος Δ.Σ ΔΕΝ θα διεκδικήσουν εκ νέου θέση σ’ αυτό. Την ίδια πρόθεση φαίνεται ότι έχουν και μέλη του Δ.Σ που παραιτήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Νέο Δ.Σ το οποίο δεν θα δεσμεύεται από την πρόσφατη απόφαση και θα αποτελείται ποιός ξέρει από ποιούς. Άγνωστο παραμένει το αν ο κος Βεντούρης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ή αν το κάνει, με ποιό τρόπο θα καταφέρει να συνεργαστεί με τους νέους σύμβουλους… Σε κάθε περίπτωση είναι λογικό να υπάρξουν σημαντικότατες διοικητικές ανακατατάξεις οι οποίες θα προκαλέσουν μεγάλες αλλαγές και στην ΠΑΕ.

Απ’ όλα αυτά (αν είναι αλήθεια) γεννάται ένα μεγάλο ηθικό ζήτημα, πέρα από την καταστρατήγηση των πρόσφατων δεσμεύσεων. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν αρκετοί που προετοιμάζουν την εκλογική τους κάθοδο ήδη από τον προηγούμενο Νοέμβριο. Είναι οι ίδιοι που θα ωφεληθούν από μια αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών. Το αντίθετο συμβαίνει με όσους θα ήθελαν να προβάλουν ένα διαφορετικό λόγο και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό εναλλακτικό ψηφοδέλτιο. Αυτοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Μήπως υπάρχει ανάγκη να αφήσουν τις επιτροπές, τους συλλόγους, τις ατέρμονες φιλολογικές συζητήσεις και τους εγωισμούς και να δημιουργήσουν ένα ισχυρότατο ψηφοδέλτιο από την νέα γενιά των Πανιώνιων που θα οδηγήσει τον ερασιτέχνη εκεί που του αξίζει; Μήπως είναι η ώρα οι άνθρωποι αυτοί να θέσουν στην κρίση των Πανιώνιων τις θέσεις και τα πεπραγμένα τους;

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Κρίμα και άδικο

Για το πρώτο ημίχρονο δεν έχω άποψη. Το καλό της υποθέσεως ήταν ότι ο Πανιώνιος πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με ένα τέρμα του συνήθη ύποπτου Κώστα Μήτρογλου και ατένιζε με πολύ μεγάλες ελπίδες τα επόμενα 45 λεπτά. Τα πράγματα θα ήταν βέβαια εντελώς διαφορετικά, αν ο Μάχο δεν είχε πιάσει το πέναλτι. Η έβδομη κάρτα του όμως μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, το οποίο ελπίζω να μην αποδειχθεί αξεπέραστο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα στάθηκε πραγματικά καλά. Πολλές φορές σκέπτομαι ότι τελικά αξίζει κάποιος να βλέπει τον Πανιώνιο στα εκτός έδρας όπου παραδοσιακά είναι πάντα καλύτερος. Σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και θα μπορούσαμε να είχαμε σημειώσει δεύτερο τέρμα είτε στη φάση του Μήτρογλου είτε στη φάση του Κρικβέλια.

Ο Ηρακλής δεν φάνηκε καθόλου. Μας έκλεισε όμως το σπίτι κυριολεκτικά στο παρά ένα, αφού κατόρθωσε να ισοφαρίσει και να μας στερήσει δύο υπερπολίτιμους βαθμούς, οι οποίοι μπορούσαν να μας εξασφάλιζαν την παραμονή σχεδόν από σήμερα. Κρίμα κι άδικο. Ανεξήγητη η αλλαγή του Σάμαρη από τον Σβέρκος, αφού και ο Σάμαρης είχε εισέλθει ως αλλαγή. Δεν ξέρω μήπως υπήρχε θέμα τραυματισμού.

Επειδή όμως ότι γράφει δεν ξεγράφει, θα κρατήσουμε ότι και η ισοπαλία δεν είναι τελικά κακό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των υπόλοιπων. Μας περιμένει ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι στην Κέρκυρα, όπου η γηπεδούχος ομάδα θα ζητήσει τη νίκη κι εμείς με τη σειρά μας τουλάχιστον ένα βαθμό.

Από την ομάδα μας ξεχωρίζω ολόκληρη την αμυντική γραμμή συμπεριλαμβανομένου του Μάχο, καλοί οι Μήτρογλου, Μάχο, Γουνδουλάκης, Ριέρα (ακόμη και με μέτρια απόδοση δίνει άλλη πνοή στην ομάδα), καλός ο Όμο στα αμυντικά του καθήκοντα (δεν κατάφερε όμως να δώσει ούτε μια σωστή πάσα στα πέντε μέτρα).­­­

Στις σημαντικές ειδήσεις του ΣΚ η επιστολή που απέστειλε ο κος Τσακίρης, ενόψει της αυριανής Γ.Σ του ερασιτέχνη. Συγκεκριμένα ο κος Τσακίρης έθεσε κάποια θέματα προς συζήτηση και συγκεκριμένα:

1. Δέσμευση της ΠΑΕ να μην αλλάξει το διοικητικό συμβούλιο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

2. Δέσμευση, τόσο της πλευράς του Κωνσταντίνου Τσακίρη, όσο και του Ερασιτέχνη, για ανεύρεση νέου επενδυτή.

3. Να τεθεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την εύρεση επενδύτη.

4. Δέσμευση, μετά το τέλος των επαφών, σύγκλισης έκτακτης Γ.Σ. για να εγκριθεί η αγορά και σε περίπτωση που δεν βρεθεί αγοραστής, νέα, έκτακτη Γ.Σ.

Εννοείται ότι περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι τα ονόματα εκείνων που θα διεκδικήσουν την προεδρία του ερασιτέχνη, άρα και τη διοίκηση του πλειοψηφικού πακέτου της Π.Α.Ε. Νομίζω ότι έφτασε ο καιρός να ανοίξουν οι παίκτες τα χαρτιά τους στο τραπέζι. Χαρτιά που παραμένουν κρυφά από τον Νοέμβριο.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Άντε πάλι στα σκατά

Σε ένα παιχνίδι που σκοράραμε τρία τέρματα, τα δύο από αυτά στο πρώτο ημίχρονο και που η αντίπαλός μας έπαιζε με 10 (έστω και για λίγο) κατορθώσαμε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται να παραχωρήσουμε ισοπαλία και να βρεθούμε και πάλι στον σωρό των ομάδων που διεκδικούν την παραμονή.

Νομίζω πως η ομάδα επαναπαύθηκε στα δύο γκολ του πρώτου ημιχρόνου και πίστεψε ότι θα περνούσε ένα ήσυχο απόγευμα στη λιακαδίτσα. Δεν υπολόγισε όμως ότι η Λάρισα έπαιζε το τελευταίο χαρτί. Παίξαμε με τη φωτιά για 45 λεπτά και η μπάλα μας τιμώρησε.Ως αποτέλεσμα και μόνο (γιατί υπάρχουν αμφισβητούμενες φάσεις) είναι δίκαιο κυρίως για το πάθος που έδειξε η Λάρισα σε σχέση με τον κυριλέ Πανιώνιο του δευτέρου ημιχρόνου.

Θεωρώ ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν από τις αλλαγές του κου Λεμονή. Μέχρι και την πρώτη αλλαγή η άμυνα δούλευε ρολόι. Μετά κάτι χάλασε στη σούπα. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι ήταν ατυχής η έμπνευση να μπει σέντερ μπακ στη θέση επιθετικού, καθώς από το σημείο αυτό και μέχρι και την είσοδο του Μπόσκο, ο Πανιώνιος δεν απειλούσε με τίποτα την αντίπαλη περιοχή. Ατυχήσαμε επίσης γιατί παρά τα τρία γκολ βρέθηκαν σε πολύ άσχημο απόγευμα αρκετοί παίκτες μας. Σχεδόν αόρατος ο Μήτρογλου, μέτριος ο Σβέρκος, κακός ο Όμο (σε εμφάνιση από τα παλιά), εκτός τόπου και χρόνου ο Κούμο που καταλαμβάνει άδικα θέση βασικού. Αντίθετα, ψυχή της ομάδας ο δυναμικός Γιάννης Κοντοές.

Θα ήθελα να δω με ησυχία και τα τρία γκολ της Λάρισας. Για την ώρα δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο. Έχω την εντύπωση ότι δύο τουλάχιστον από τα γκολ της ήταν αντικανονικά.Ένα άλλο σημείο κλειδί του παιχνιδιού ήταν η τεράστια ανοχή του έδειξε ο διαιτητής στον Νταμπίζα που θα μπορούσε να είχε αποβληθεί πάρα πολύ νωρίτερα.

Μετά από το δώρο δύο βαθμών, πρέπει να συγκεντρώσουμε πόντους στα επόμενα παιχνίδια. Ο αγώνας για την παραμονή φαίνεται ότι θα παιχτεί μέχρι και την τελευταία αγωνιστική και κάθε βαθμός θα είναι πολύτιμος.Ίσως να επαληθευτεί το σενάριο που θέλει τελικό το παιχνίδι με την Τρίπολη.

Κλείνοντας θα ήθελα να γράψω δύο κουβέντες για τον Γιώργο Γκαλίτσιο. Σκόραρε, πόνεσε και το έδειξε. Δεν ήταν μικρό πράγμα να πέσει κατηγορία η ομάδα της καρδιάς του από δικό του γκολ. Στάθηκε όμως κύριος και επαγγελματίας αν και δάκρυσε για την ομάδα του. Μακάρι αυτό να το βλέπαμε από τόσους και τόσους δικούς μας παίκτες που μετά το «βήμα στην καριέρα τους» μετατράπηκαν στους μεγαλύτερους γενίτσαρους.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ο Αχιλλέας έρχεται (;)

Σύμφωνα με δύο δημοσιεύματα του αθλητικού site sportdog, ο Αχιλλέας Μπέος βρέθηκε στα αποδυτήρια του Πανιωνίου, προκειμένου να παροτρύνει τους παίκτες να…νικήσουν τη Λάρισα στο παιχνίδι της Κυριακής. Μάλιστα υπαινίχθη ότι μπορεί να επανέλθει στα διοικητικά της ομάδας.

http://www.sportdog.gr/article/17174/den-eipe-akrivos-kerdiste-tous

http://www.sportdog.gr/article/17145/kerdiste-tous-rixte-tous

Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς: Ασφαλώς και ο Αχιλλέας Μπέος είναι Πανιώνιος. Ασφαλώς και παρακολουθεί την ομάδα σε κάθε της παιχνίδι. Ασφαλώς κατά το διάστημα της ενασχόλησης του με τα διοικητικά του Πανιωνίου υπήρξαν ενέργειές του που ωφέλησαν την ομάδα, με σημαντικότερες την διαγραφή των χρεών και την αγορά μερικών παικτών οι οποίοι σε βάθος χρόνου απέφεραν σημαντικότατα έσοδα στην ομάδα.

Όμως αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος μιας άλλης ομάδας και εκ του λόγου αυτού δεν νομιμοποιείται να βρίσκεται στα αποδυτήρια της ομάδας μας, ακόμη κι αν μεγάλωσε στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Το θέμα αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό. Η σημαντική είδηση βέβαια είναι ο υπαινιγμός για την επιστροφή του στα διοικητικά της ομάδας. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη πρόθεσή του διαφαίνονταν εδώ και καιρό. Το τελευταίο διάστημα είχαν πυκνώσει οι επισκέψεις του στη Ν. Σμύρνη, άνθρωποι του φιλικού περιβάλλοντός του δραστηριοποιούνταν σημαντικά από την περίοδο του συλλαλητηρίου και ύστερα, ενώ κυκλοφορούν και φήμες (το γράφω με μεγάλη επιφύλαξη γιατί είναι αδύνατον να το επιβεβαιώσω) ότι επισκέπτονταν και τα γραφεία της Π.Α.Ε.­­

Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι μπορεί να επιθυμεί να επανέλθει στα διοικητικά της ομάδας. Θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς από την μεγάλη μερίδα των Πανιώνιων φιλάθλων που ακόμη και με συλλαλητήρια απαιτούσαν την απομάκρυνσή του και να προβεί σε επιχειρηματική κίνηση ματ εις βάρος του Κωνσταντίνου Τσακίρη, καθώς θα έχει κατορθώσει να αποκτήσει φθηνά ή δωρεάν το μαγαζί που του είχε πουλήσει ο ίδιος πανάκριβα.

Με δεδομένη την αγωνιστική εικόνα του Βόλου αλλά και τις εμφανίσεις του Πανιωνίου στις επιτυχημένες από τις χρονιές του Μπέου, δεν αποκλείω να μπορεί να επαναλάβει αγωνιστικές επιτυχίες. Είναι όμως ο Μπέος αυτό που έχει ανάγκη ο Πανιώνιος τη δεδομένη στιγμή; Νομίζω πως όχι. Είναι δεδομένο ότι η παρουσία του θα διχάσει τους φιλάθλους. Επιπλέον θεωρώ ότι δεν έχει την οικονομική δύναμη για να παρουσιάσει σταθερό και μακροχρόνιο έργο, πράγμα που μας έχει αποδείξει και με την προηγούμενη ανάμειξή του στα διοικητικά. Υπάρχει όμως και ένα θέμα εξίσου σημαντικό. Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να ισχύει στην πραγματικότητα, ο σημερινός Πανιώνιος θεωρείται από την πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων ως δορυφορική ομάδα του Ολυμπιακού. Νομίζω ότι εμπλοκή του Αχιλλέα Μπέου στα διοικητικά της ομάδας, ύστερα και από το θέμα των περίφημων αποκαλύψεων Κούγια μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημία στο κύρος του συλλόγου.

Σημαντικός λοιπόν θα είναι και ο ρόλος του ερασιτέχνη. Ο κος Βεντούρης και το νέο Δ.Σ της Π.Α.Ε προκρίνει τη λύση Μπέου; Θεωρούν ότι αυτή είναι η κατάλληλη λύση στα προβλήματα; Η λύση Μπέου, θεωρείται συνέχεια των Πανιώνιων χεριών; Αν όχι, μήπως η επάνοδός του Αχιλλέα θα γίνει μέσω των εκλογών του ερασιτέχνη; Ποια θα είναι η στάση των μελών του ερασιτέχνη σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Αχιλλέα ή προσώπου της εμπιστοσύνης του; Πως θα αντιδράσει ο Πανιώνιος της λαϊκής βάσης; Σε τελική ανάλυση (και αφήνοντας στην άκρη την Πανιώνια ιδιότητα του Μπέου) πόσο διαφορετική θα είναι ενδεχόμενη επάνοδός του από την συζητούμενη πρόθεση του Μάκαρου για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Π.Α.Ε το φθινόπωρο;Γιατί δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι για το πλειοψηφικό πακέτο;

Θεωρώ ότι η επανεμφάνισή του είναι πιθανή. Κρίσιμη θα είναι η αντίδραση του Κωνσταντίνου Τσακίρη. Μπορεί να έχει παραχωρήσει δωρεάν στον ερασιτέχνη το πλειοψηφικό πακέτο, δεν παύει όμως να κρατά ένα σημαντικό ποσοστό των μετοχών, να είναι ιδιοκτήτης του προπονητικού, το οποίο συνδέεται άμεσα με την Π.Α.Ε­­ και να είναι ο άνθρωπος που αγόρασε από τον Μπέο και παράλληλα μεταβίβασε δωρεάν της μετοχές του στον ερασιτέχνη, άρα ο άνθρωπος που κινδυνεύει να δει στο μέχρι πρότινος μαγαζί του αφεντικό τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Θα το επιτρέψει; Θα αντιδράσει;­ Θα βάλει πάνω από την προσωπική του αξιοπρέπεια την πίκα που έχει έναντι της μερίδας του κόσμου (αλλά και των κρατούντων στον ερασιτέχνη) που τον αποδοκίμασαν; Το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον…

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση Πανθήρων

Αύριο, βράδυ Παρασκευής (4/3), στις 21.00, στο καφέ Κλεψύδρα της Πλατείας Έχουμε Πανιώνια γιορτή! Κόβουμε την πίτα μας (έστω και καθυστερημένα), τιμούμε μορφές τις κυανέρυθρης Ιστορίας και στη συνέχεια συμμετέχουμε στο πάρτυ, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση ενός δικού μας ανθρώπου που μας χρειάζεται δίπλα του! Είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να είμαστε εκεί!
Σας περιμένουμε όλους!Αύριο, βράδυ Παρασκευής (4/3), στις 21.00, στο καφέ Κλεψύδρα της Πλατείας έχουμε Πανιώνια γιορτή! Κόβουμε την πίτα μας (έστω και καθυστερημένα), τιμούμε μορφές τις κυανέρυθρης Ιστορίας και στη συνέχεια συμμετέχουμε στο πάρτυ, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση ενός δικού μας ανθρώπου που μας χρειάζεται δίπλα του! Είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να είμαστε εκεί!
Σας περιμένουμε όλους!

Σχόλιο: Θεωρώ επιβεβλημένη την στήριξη όλων μας προς τον μεγαλύτερη σύνδεσμο του Πανιωνίου, ιδίως όταν ο σκοπός της εκδήλωσης είναι ανθρωπιστικός. Θα ήθελα να πληροφορηθούμε από τους Πάνθηρες τους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμη και όσοι για κάποιο λόγο δεν μπορέσουμε να είμαστε εκεί αύριο.