Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Απαντητική επιστολή Γ. Ζερβακάκου

Πριν από λίγο έλαβα την παρακάτω επιστολή, συνοδευόμενη από συνημμένο έγγραφο, τα οποία και δημοσιεύω:

Αγαπητέ brfun atic,
Σου στέλνω επιστολή μου προς την ιστιοσελίδα sentragoal.gr και στο Κο Μιχάλη Λαδόπουλο, ο οποίος είναι συντάκτης άρθρου στη παραπάνω ιστιοσελίδα με τίτλο" ''Τα κάστρα πέφτουν από μέσα" στις 25/04/2011 στο οποιο με" φωτογραφίζει"
Σε παρακαλώ να το δημοσιεύσεις.
Με εκτίμηση

Γιώργος Ζερβακάκος

Αθήνα, 28/4/2011

Ακολουθώ την ποδοσφαιρική ομάδα του Πανιωνίου συνεχώς επί 30 τουλάχιστον έτη σε όλες τις δραστηριότητές της, αγωνιστικές και μη. Μάλιστα ήδη από το έτος 1983, ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος Μιχάλης Σταματελάτος, με τίμησε δίδοντάς μου για πρώτη φορά την δυνατότητα να συμμετάσχω διοικητικά στην ομάδα και συγκεκριμένα με την ιδιότητα του Υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων και τύπου. Έκτοτε προσέφερα συνεχώς στον Πανιώνιο ως χορηγός και εξέδιδα την εφημερίδα «Πανιώνιος Κόσμος» (συνεχώς από το έτος 1983). Στη συνέχεια και με την έλευση του κ. Τσακίρη διετέλεσα μεταξύ άλλων μέτοχος και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, ενώ με την σύσταση της Εternal AE δώρισα στην τελευταία τα δικαιώματα έκδοσης του Πανιώνιου Κόσμου.
Περαιτέρω και σε σχέση με όλως προσβλητικό δημοσίευμα που με φωτογραφίζει «ως υπεύθυνο σε Απήλιον και μπουτίκ» και ισχυρίζεται ότι στο διάστημα της πρόσφατης ενασχόλησής μου με τον Πανιώνιο «μετέτρεψα σε πολυτελείας το απλό εξοχικό μου», θα πρέπει, προς προστασία της επαγγελματικής μου τιμής και υπόληψης, της φήμης, του κύρους μου και της εν γένει προσωπικότητάς μου, να διευκρινίσω κατά τρόπο κατηγορηματικό τα κάτωθι:
Είμαι επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος πολυεθνικής εταιρείας εγκατεστημένης στην Ελλάδα καθώς και μέτοχος της μητρικής της εταιρείας (εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Γαλλία).
Ευτυχώς, η οικονομική κατάσταση της οικογενείας μου είναι τέτοια που δύναμαι όλα αυτά τα χρόνια να προσφέρω με ποικίλους τρόπους στον Πανιώνιο και όχι να βιοπορίζομαι από αυτόν. Ειδικώς και σε σχέση με τη δήθεν πολυτελή εξοχική μου κατοικία, αποκαθιστώντας την αλήθεια, διευκρινίζω ότι πρόκειται για την μόνιμη κατοικία μου, την οποία απέκτησα δια αγοράς πολύ πριν την πρόσφατη ενασχόλησή μου με τον Πανιώνιο και συγκεκριμένα κατά το έτος 2005.
Σε κάθε περίπτωση παραμένω στη διάθεση οποιουδήποτε- φιλάθλου του Πανιωνίου και μη- για την προέλευση των εισοδημάτων μου καθώς και για το κατά πόσο έχω «βάλει» ή έχω «βγάλει» από τον Πανιώνιο.
Στη συνέχεια και αναφορικά με σαφείς υπαινιγμούς του εν λόγω δημοσιεύματος περί προσπάθειας υπονόμευσης της εύρυθμης λειτουργίας της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ με δήθεν εξαργυρώσεις παραιτήσεων της γραμματέως και στελέχους της, οφείλω κάνω γνωστά τα κάτωθι:
Η ΠΑΕ Πανιώνιος κατά τον χρόνο της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος διέθετε δύο γραμματείς, την κα Λαμπράκου και την κα Βλάχου. Η κα Βλάχου απελύθη ενώ η κα Λαμπράκου παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Πλην όμως στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ μέχρι και προ 10 ημερών ουδεμία εξ αυτών είχε αντικατασταθεί, γεγονός που καταδεικνύει ότι η μη ύπαρξη γραμματέα στον Πανιώνιο όχι μόνο δεν υπονομεύθηκε, αλλά αποτέλεσε απόφαση και συνειδητή επιλογή της παρούσας διοίκησης.
Επιπλέον και αναφορικά με το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, τον Θοδωρή Κοκκινάκη, μέλος πανιώνιας οικογένειας, διευκρινίζω ότι παραιτήθηκε για αμιγώς επαγγελματικούς λόγους και μέχρι σήμερα δεν έχει αντικατασταθεί.
Τέλος, συνεχίζω σε κάθε περίπτωση να μην κατανοώ γιατί κάποιος επιλέγει αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή για τον Πανιώνιο να επιδίδεται σε «κυνήγι μαγισσών», ενώ αντιθέτως δεν διερωτάται για ποιόν λόγο ξαφνικά εργαζόμενοι επί σειρά ετών στον Πανιώνιο οδηγήθηκαν είτε σε παραίτηση είτε σε απόλυση;;;

Μετά τιμής,
Γιώργος Ζερβακάκος


Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν δημιουργηθεί τόσα θέματα στην Πανιώνια οικογένεια τις τελευταίες ημέρες.Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί μέχρι το τέλος.Και το τέλος δεν είναι η απόφαση της επιτροπής, αλλά η εξεύρεση λύσης στο τεράστιο διοικητικό και οικονομικό πρόβλημα της ομάδας.

Κάποιος φίλος μου έλεγε τις προάλλες ότι έχει σιχαθεί τόσο από την κατάσταση που θα σταματήσει να βλέπει τον Πανιώνιο ακόμη και από την τηλεόραση.Λάθος. Πανιώνιος δεν είναι αυτή η κατάντια που ζούμε. Πανιώνιος είναι η αγάπη για την ομάδα πέρα από υστεροβουλίες και συμφέροντα. Να μπορείς να απολαμβάνεις την παρέα κάποιου χωρίς να χρειάζεται να σε συνδέει μαζί του τίποτα περισσότερο από την αγάπη για το κόκκινο και το μπλε. Υπάρχει περίπτωση να δούμε όλους συμφιλιωμένους κάτω από τα ίδια ιδανικά; Κάτω από την ριμάδα τη διαφορετικότητα που έχει γίνει βορά σε κάθε έναν που θέλει να κερδοσκοπήσει εις βάρος της τρέλας μας;Γίνεται. Και το αποδείξαμε στα ταπεινά μας τραπέζια στα οποία μετείχαν όλοι όσοι ήθελαν, με μόνη προυπόθεση την αγάπη τους για την ομάδα. Αφού το καταφέραμε εμείς, μπορούν να το καταφέρουν όλοι. Μικροί και μεγάλοι. Πλούσιοι και φτωχοί.Μόνο Πανιώνιος!Αν ο λόγος μου έχει κάποια αξία θα παρακαλούσα να κλείσουν άμεσα όλα τα ενδοπανιώνια μέτωπα. Καμιά φορά, ένα ποτήρι κρασί και μια συγνώμη είναι πιο πειστική και χρήσιμη από την οποιαδήποτε δικαστική ενέργεια.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι;;;

Πριν από λίγο καιρό, κάνοντας τον διοικητικό απολογισμό της ομάδας έδωσα τα συγχαρητήριά μου στην διοίκηση του κου Βεντούρη για την επίτευξη του αγωνιστικού στόχου της ομάδας που προέκυψε από την λαίλαπα Κιντή, δηλαδή την σωτηρία.

Θεωρούσα ότι μετά και τις εκλογές του ερασιτέχνη, η διοίκηση θα είχε όλο τον χρόνο να έρθει σε επαφές με υποψήφιους αγοραστές του πλειοψηφικού πακέτου ώστε να δοθεί λύση στο τεράστιο διοικητικό πρόβλημα της ομάδας. Θεωρούσα ότι όσο καλά τα κατάφερε σε αγωνιστικό επίπεδο, άλλο τόσο καλά θα τα κατάφερνε και στο καθαρά διοικητικό σκέλος, δηλαδή στην εκπλήρωση των όρων αδειοδότησης.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει πολλές αναλύσεις για το θέμα, χωρίς βέβαια να υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση. Γνωρίζουμε δύο πράγματα.1. Η ομάδα δεν έλαβε την άδεια και 2. οι διοικούντες εκφράζουν την βεβαιότητά τους για την ευτυχή έκβαση της έφεσής μας στην δευτεροβάθμια επιτροπή.

Όπως όλοι καταλάβαμε, αναγκαία προϋπόθεση για την δανειοδότηση δεν ήταν η μη ύπαρξη οφειλών. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι άλλες ομάδες με τεράστια χρέη έλαβαν την άδεια. Αποκλειστική προϋπόθεση ήταν η ύπαρξη διακανονισμού των οφειλών μέχρι μια συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία.

Αυτό δεν προϋποθέτει σώνει και καλά την άμεση εξεύρεση ζεστού χρήματος αλλά φαντάζομαι ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί με τους τρόπους που γενικά κινείται η αγορά π.χ με την παροχή έγγραφων εξασφαλίσεων, την έκδοση μεταχρονολογημένων επιταγών κ.λ.π. Αφού λοιπόν υπάρχουν παίκτες που διεκδικούν χρήματα από την ομάδα (και καλά κάνουν γιατί η πρώτη υποχρέωση κάθε εταιρείας είναι ή πρέπει να είναι η καταβολή των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών) και τα χρέη δεν τακτοποιήθηκαν ή διακανονίστηκαν σημαίνει είτε α) ότι δεν εισπράξαμε απαιτήσεις μας (βλέπε Μανιάτης), είτε β) το σκληρό πόκερ (εντός ή εκτός εισαγωγικών) των διαπραγματεύσεων δεν μας βγήκε γιατί οι παίκτες αυτή τη φορά είχαν το ατού της παροχής υπογραφής για την αδειοδότηση (και ο κόσμος έχει προχωρήσει από την δεκαετία του ’80) ή δεν γνωρίζαμε καλά τους όρους και τις προϋποθέσεις του νόμου.

Ότι κι αν έχει συμβεί, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ίδιο. Ο υποβιβασμός της ομάδας ο οποίος υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει το φιλί της ζωής σε ομάδες που υποβιβάστηκαν στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα χαρτιά. Αν λοιπόν τα πράγματα έχουν έτσι, η διοίκηση έκανε το χρέος της; Αυτό θα το μάθουμε σε λίγες ημέρες. Μέχρι τότε θα ελπίζουμε ότι η παραμονή στην κατηγορία που επιτεύχθηκε με τόσο κόπο δεν θα χαθεί για μερικές δεκάδες ευρώ που δεν διακανονίστηκαν. Πλέον δεν μπορώ να αποκλείσω την χειρότερη κατάληξη…

Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

υ.γ

τελικά θα μας απαντήσει κάποιος ξεκάθαρα αν οι ενημερότητες ήταν έγκυρες; Δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε πότε στάλθηκαν ούτε έχουμε την όρεξη να πάμε στα γραφεία της Π.Α.Ε για να τις δούμε. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μην υπάρχει εμπλοκή της ομάας γι αυτό το θέμα...



Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Είναι δυνατόν να έχουμε σχέση μ' αυτά;;;

Πριν από μερικές ημέρες διαβάσαμε σε αθλητικές ιστοσελίδες σχετικά με την καταγγελία της Καλλιθέας, σύμφωνα με την οποία δύο ομάδες είχαν χρησιμοποιήσει πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες κατά τις μεταγραφικές περιόδους.

Μάθαμε λοιπόν ότι οι ομάδες για να πραγματοποιήσουν μεταγραφές πρέπει να έχουν ρυθμισμένες τις οφειλές τους προς το δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία). Σε περίπτωση που μια ομάδα δεν είναι ενήμερη και προχωρήσει σε μεταγραφές παικτών, τότε μηδενίζεται σε κάθε παιχνίδι που χρησιμοποίησε τους συγκεκριμένους παίκτες. Είναι αντιληπτό ότι η ποινή είναι εξοντωτική.

Ακολούθησε μια συνέντευξη του κου Πηλαδάκη, ο οποίος ουσιαστικά δήλωσε ότι το παιχνίδι της παραμονής της στην κατηγορία δεν θα ήταν αποκλειστικά βαθμολογικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποια ή κάποιες από τις ομάδες του πρωταθλήματος είχαν υποπέσει σε σοβαρές παραβάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και στον υποβιβασμό ή έστω ότι είχαν δημιουργήσει χρέη τα οποία δεν θα τους επέτρεπαν να λάβουν την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Χθες λοιπόν διαβάσαμε στο διαδίκτυο το παρακάτω κείμενο: «Οσμή σκανδάλου αναδύεται από την υπόθεση με τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο υπεύθυνος για την έκδοση δελτίων και του απαγορεύτηκε η είσοδος στα γραφεία της ΕΠΟ.

H Καλλιθέα έχει καταγγείλει ότι τα δελτία που προσκόμισαν Ιωνικός και Εθνικός προκειμένου να κάνουν μεταγραφές τον περασμένο Ιανουάριο είναι πλαστά. Η ΕΠΟ είχε εκδώσει τα δελτία, παρά ταύτα προχώρησε στην ανάκλησή τους, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο σε όλα τα δελτία που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο για τις ομάδες όλων των κατηγοριών.

Λέγεται μάλιστα ότι η τελευταία φορά που εκδόθηκε στον Ιωνικό ασφαλιστική ενημερότητα ήταν τον Μάιο του 2009 (!), την ώρα που υπάρχει έντονη φημολογία ότι ομάδα της Σούπερ Λίγκας έχει ακολουθήσει την ίδια μεθοδολογία, ώστε να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι τον ίδιο δρόμο έχουν ακολουθήσει ομάδες της Γ’ Εθνικής και ότι αν αποκαλυφθεί ο αριθμός, μπορεί το πρωτάθλημα να τιναχτεί στο αέρα!

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπεύθυνος (διευθυντής) για την έκδοση δελτίων τέθηκε σε διαθεσιμότητα και του απαγορεύτηκε η είσοδος στα γραφεία της ΕΠΟ, καθώς στοχοποιείται για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.».

Χωρίς να υπάρξει δημοσίευμα που να εμπλέκει τον Πανιώνιο στην ιστορία αυτή, εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ διευκρινίζει πως αποτελεί πάγια τακτική της η αποστολή, στην ΕΠΟ, την Σούπερ Λίγκα, αλλά και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, τόσο της Ασφαλιστικής, όσο και της Φορολογικής ενημερότητας.

Ειδικότερα για τις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, τα έγγραφα στάλθηκαν στην ΕΠΟ στις 14 Ιουνίου 2010 και στις 13 Ιανουαρίου 2011 αντίστοιχα.»

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τι ακριβώς είχα διαρρεύσει στον τύπο. Αν η διαρροή μιλούσε για πλαστές φορολογικές ενημερότητες που εκδόθηκαν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, τότε η ανακοίνωση μπορεί να αποτελεί πλήρη διάψευση εμπλοκής της στο σκάνδαλο, εφόσον αναφέρει διαφορετικές ημερομηνίες έκδοσης. Αν δεν είχε διαρρεύσει όμως η ημερομηνία έκδοσης των πλαστών ενημεροτήτων, τότε η ανακοίνωση της Π.Α.Ε δεν αποτελεί διάψευση αλλά απλή μετάθεση της ευθύνης σε άλλες διοικήσεις.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πούμε ότι σε περίπτωση που ο Πανιώνιος εμπλέκεται σε τέτοιο σκάνδαλο αντιμετωπίζει το φάσμα του υποβιβασμού, ενώ ο υπεύθυνος της πλαστογραφίας (όποιος κι αν είναι) ενήργησε εγκληματικά εις βάρος των συμφερόντων της ομάδας. Άραγε η πρόθεση της διοίκησης Βεντούρη να κινηθεί νομικά εις βάρος του κ. Κιντή, μπορεί να σχετίζεται με το συγκεκριμένο ζήτημα;

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αγωνιστικός απολογισμός

Θα επιχειρήσω μια απόλυτα υποκειμενική αξιολόγηση του φετινού ρόστερ:

Τόμας Μπέλιτς. Σχεδόν μηδενική η συμμετοχή του, στο λίγο που τον είδαμε δεν απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί με αξιώσεις κάτω από τα δοκάρια ομάδας πρώτης κατηγορίας, γεγονός που αποδεικνύεται και από την μετέπειτα πορεία του.

Γιάννης Μανιάτης: Καλή η απόδοσή του στα περισσότερα παιχνίδια που αγωνίστηκε, σημαντική και η παρουσία του υπό την ιδιότητα του αρχηγού.

Ντάτο Κιρκβέλια: Τον είδαμε σε λίγα παιχνίδια. Είναι έμπειρος, την ξέρει τη θέση, έδειχνε σοβαρός, έχει αρκετά καλή σέντρα, πιθανότατα δεν έχει δέσει ακόμη άψογα με τους συμπαίκτες του. Νομίζω ότι πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία το καλοκαίρι, ίσως όμως θα έπρεπε να μειωθούν οι οικονομικές απαιτήσεις για την απόκτησή του, γιατί με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα φαντάζουν εξωπραγματικές.

Μάρκους Γιόνσον. Δεν είναι λαμπερός, είναι όμως πάρα πολύ σοβαρός και έμπειρος παίκτης. Βοήθησε να μην φανεί ιδιαίτερα το κενό του Γιάννη Μανιάτη. Αρκετά καλός στα αμυντικά του καθήκοντα. Έδωσε μερικές πάρα πολύ σημαντικές ασίστ. Πρέπει να μείνει.

Μάρτιν Λάτκα. Πολύ καλός και αξιόλογος παίκτης. Το κασέ του όμως είναι μάλλον απαγορευτικό, ιδίως τώρα που έχουν βρεθεί λύσεις στη θέση του.

Σουλεϊμάν Όμο. Είχαμε βαρεθεί να λέμε ότι ο άνθρωπος δεν είναι κεντρικός αμυντικός αλλά αμυντικό χαφ. Ο Τάκης Λεμονής τον χρησιμοποίησε στη σωστή θέση και έβγαλε από τον Σούλη το 100% των δυνάμεών του. Από τους πιο βελτιωμένους παίκτες του Πανιωνίου και σημαντικός παράγοντας για την παραμονή. Περιμένουμε πολλά τη νέα σεζόν. Πρέπει να βελτιώσει την πάσα του.

Κάσπερ Ρίσγκαρντ: Καλό βιογραφικό, αλλά ούτε που τον είδαμε.

Σίτο Ριέρα: Μετριότατη η χρονιά του Σίτο. Θεωρώ όμως ότι ακόμη κι όταν είναι μέτριος είναι χρήσιμος στην ομάδα γιατί είναι ο παίκτης που μπορεί εύκολα να σπάσει το αντίπαλο κέντρο και να βοηθήσει την ομάδα να μην είναι στατική και προβλέψιμη. Είναι ποιοτικός παίκτης.

Βασίλης Σκούρτης. Τον είδαμε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Μπόσκο Μπάλαμπαν. Ο πιο ωφελημένος παίκτης από την παρουσία του Κώστα Μήτρογλου. Από τη στιγμή που η ομάδα δεν τον χρειάστηκε ως σέντερ φορ (έτσι κι αλλιώς δεν είναι) απέδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει από άλλο πόστο. Όλα αυτά είναι καλά αλλά το συμβόλαιό του είναι αστρονομικό. Θεωρώ ότι είναι πολυτέλεια για τον σημερινό Πανιώνιο.

Κώστας Μήτρογλου: Τα νούμερα μιλούν μόνα τους. Βρήκε την ομάδα που του ταιριάζει γάντι. Μας πήρε από το χέρι και μα κράτησε στην κατηγορία., Τόσο απλά. Θεωρώ ότι δεν είναι προς το συμφέρον του να γυρίσει στον Ολυμπιακό. Το μέλλον του είναι στο εξωτερικό. Δύο επιλογές. Ή μένει άλλο ένα χρόνο στον Πανιώνιο και κάνει όλο τον κόσμο να παραμιλάει (μπορεί άνετα να βγει πρώτος σκόρερ στο επόμενο πρωτάλημα) ή φεύγει εδώ και τώρα για το εξωτερικό. Του οφείλουμε πάρα πολλά.

Σεντρίκ Βαρό. Ακριβός, αργός, μέτριος.

Γιώργος Γκαλίτσιος: Χρήσιμος παίκτης με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Η παραμονή του στον Πανιώνιο μπορεί να τον ωφελήσει σε προσωπικό επίπεδο.

Νταβόρ Κούκετς Έχει πολύ καλά τελειώματα φάσεων, για άλλη μια χρονιά όμως δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου. Να μην ξεχνάμε ότι το συμβόλαιό του είναι αρκετά υψηλό.

Δημήτρης Κολοβός. Στηρίχθηκε πάρα πολύ από τον Στόρε και όλοι ελπίζαμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα αναδεικνύονταν φέτος. Η κακή πορεία της ομάδας δεν τον βοήθησε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες. Περιμένουμε πάρα πολλά από τον μικρό και σύντομα.

Σολομόν Οκπάκο: Από αυτά που είδαμε δεν κάνει ούτε για πλάκα…

Μάρκους Πρελ: αδύνατον να κριθεί. Θα έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Αστέρα.

Φανούρης Γουνδουλάκης: Περίεργη χρονιά για τον Φανούρη. Είναι έξυπνος και εγκεφαλικός παίκτης. Χρήσιμος στην ομάδα και στον προπονητή. Τα τελειώματα των φάσεων όμως πολλές φορές δεν είναι καλά, έτσι γίνεται εύκολα ο αποδιοπομπαίος τράγος της εξέδρας. Με καλές και κακές εμφανίσεις φέτος. Οι περισσότερες καλές στο τέλος, οπότε αυτό μάλλον επηρεάζει την συνολική εικόνα. Είναι παίκτης ψυχολογίας. Αν θεωρήσει ότι υποστηρίζεται από τον προπονητή αποδίδει καλύτερα. Ίσως λοιπόν η στήριξη του κου Λεμονή να τον βοήθησε.

Μπεναρντ Κυμορτζί. Μετριότατη χρονιά. Σε διαρκή πτώση ο Γκανέζος. Πιστεύω ότι θα φέρει πρόταση στον σύλλογο, αλλά τα χρήματα που θα εισπράξουμε θα είναι κατώτερα από αυτά που αναμέναμε δύο χρόνια πριν.

Ανδρέας Σάμαρης. Ο παίκτης αυτός μου αρέσει. Προσπαθεί πολύ και από τους που πήραν ευκαιρίες είναι αυτός που ξεχώρισε περισσότερο.

Δημήτρης Σιόβας. Ξεκίνησε μέτρια, αλλά στην πορεία βελτιώθηκε κατακόρυφα. Περιμένουμε πολλά από τον Δημήτρη.

Δημήτρης Αναστασόπουλος: Μπορεί και να σπατάλησε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Πρέπει να δουλέψει πολύ γιατί βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της καριέρας του.

Γιάννης Κοντοές. Η μεγάλη μου αδυναμία. Συγνώμη αλλά με τον Γιάννη δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Τον λέτε άμπαλο, τον λέτε μέτριο όπως λέτε επίσης ότι δεν κάνει για ομάδα Α’ κατηγορίας. Μπορείτε να μου δείξετε άλλο παίκτη που να μπορεί να παίξει επιτυχώς σε τρεις θέσεις της άμυνας; Μακάρι να είχαν όλοι το πάθος και την αγωνιστική του δύναμη. Για εμένα είναι από τους βασικότερους συντελεστές της παραμονής.

Έντιν Τσότσαλιτς. Ο κορυφαίος σέντερ μπακ της ομάδας. Ο κος Λεμονής τον χρησιμοποίησε σωστά και ωφεληθήκαμε. Ένα από τα σπουδαιότερα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας. Κάντε του ανανέωση, βάλτε ρήτρες γιατί ο παίκτης αυτός θα πάει ψηλά.

Αμίρης Κούρντι, Μοχάμεντ Σαλαλί, Χρήστος Κοντοχρήστος, Λεωνίδας Παναγόπουλος: Δεν τους είδαμε σχεδόν καθόλου.

Ισαάκ Πούπο: Μακριά κι αλάργα…

Γιούργκεν Μάχο. Αν δεν υπήρχε ο Μάχο ο Μήτρογλου δεν θα μπορούσε να σώσει την ομάδα. Ο Αυστριακό μας κράτησε ζωντανούς και ο Κώστας μας έδωσε το φιλί ης ζωής. Για μένα ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας (δεδομένου ότι τον είχαμε ολόκληρη τη χρονιά). Του οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή. Ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος.

Βάσλαβ Σβέρκος. Στα βίντεο δείχνει καλύτερος…Μπορεί να χρειάζονταν να κάνει προετοιμασία για να δέσει με τους υπόλοιπους. Όνομα και πράγμα καθώς σκοράρει με τον…σβέρκο!

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Το νέο Δ.Σ των Παλαιμάχων

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του συνδέσμου Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αντώνης Μανίκας
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δημήτρης Χριστοδούλου
ΤΑΜΙΑΣ: Πέτρος Καπώνης
Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Πλεξίδας
Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτρης Ναλιτζής
ΜΕΛΗ: Γιάννης Κυριαζής, Γιάννης Βλάχος, Κώστας Λαγός, Κώστας Σταματιάδης

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Οι παλαίμαχοι είναι οι θεματοφύλακες της ιστορίας του συλλόγου.Να μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι η ζωντανή ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας και είδος προς εξαφάνιση. Μετά από 20 ή 30 χρόνια πιθανότατα να μην υπάρχει ο συγκεκριμένος σύλλογος.
Είναι όλοι γνωστοί και πολύ αξιόλογοι. Ας μου επιτραπεί όμως έναπροσωπικό σχόλιο. Έχω την τύχη να γνωρίζω προσωπικά τον Δημήτρη Χριστοδούλου. Τον περίφημο "Μπούλη". Είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος με τον σύλλογο, πολύ δυναμικός και εξαιρετικά δραστήριος. Τέτοιοι άνθρωποι θα ήταν χρήσιμοι ακόμη και σε πόστα της Π.Α.Ε. Τους έχουμε ανάγκη.Χαίρομαι πολύ που θα υπηρετήσει τον σύλλογο από τη θέση του γενικού γραμματέα.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Διοικητικός Απολογισμός


Διοίκηση είναι η τέχνη του εφικτού. Κάτω από αυτό το πρίσμα θα κάνω τον διοικητικό απολογισμό της χρονιάς.

Η πορεία της φετινής χρονιάς ήταν προδιαγεγραμμένη εδώ και ένα χρόνο, όταν ο Κωνσταντίνος Τσακίρης ανέθεσε την διοίκηση της ομάδας εν λευκώ στον Γιώργο Κιντή.

Ήδη από την παρουσίασή του στο members έγινε κατανοητό ότι θα προσπαθούσε να δημιουργήσει αρχή ενός ανδρός, προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο το οποίο δεν είχε δοκιμαστεί σε καμία άλλη Ελληνική ομάδα, αλλά το κυριότερο από ένα άνθρωπο που δήλωνε (και έτσι ήταν πραγματικά) άσχετος από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι ο Κωνσταντίνος Τσακίρης δεν «τσίμπησε» τόσο από το αγωνιστικό σχέδιο του Κιντή (εντός ή εκτός εισαγωγικών) όσο: α) από την συμμετοχή στον σχεδιασμό του Γενς Μπάγκσμπο, ο οποίος, αν είχε σοβαρή συνεργασία με την ομάδα, θα μπορούσε με την εμπειρία του και με τις γνωριμίες να προσελκύσει προσιτούς και ποιοτικούς παίκτες για την ομάδα, και β) από το γεγονός ότι ήταν πράγματι εφικτό να περιοριστεί η οικονομική του συμμετοχή, αφού ο βασικός κορμός ΥΠΗΡΧΕ.

Το σχέδιο του Γιώργου Κιντή είχε έναν βασικό άξονα. Θα έφερνε φθηνούς ξένους παίκτες, όμως η ομάδα θα αποκτούσε τρείς παίκτες με μεγάλη εμπειρία και ποιότητα, τους οποίους σχηματικά κοστολογούσε στις 500.000 ευρώ έκαστος.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Γιώργος Κιντής, όταν ανέλαβε την ομάδα, ήταν να την αποψιλώσει από τους ανθρώπους που την ήξεραν, που την αγαπούσαν και το κυριότερο από αυτούς που θα μπορούσαν να φέρουν αντιρρήσεις στα σχέδιά του. Έτσι ανέλαβε σχεδόν τα πάντα ο ίδιος, συνεπικουρούμενος από τον Γενς Μπάγκσμπο, ο οποίος αν και λάμβανε έναν παχυλότατο μισθό, αρκούνταν στο να επισκέπτεται δύο ή τρεις φορές τον μήνα την ομάδα, ενώ στο υπόλοιπο διάστημα του έστελναν εργομετρικά στοιχεία και δεκάδες ολιγόλεπτα μονταρισμένα βίντεο των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων από τα οποία έπρεπε να αποφανθεί για την αξία τους!!! Με λίγα λόγια ουσιαστικά προσέφερε υπηρεσίες δι’ αλληλογραφίας…

Τα οικονομικά φέτος ήταν ιδιαίτερα στριμωγμένα καθώς ο Κ. Τσακίρης είχε δηλώσει προκαταβολικά ότι δεν θα έβαζε χρήματα στην ομάδα. Άλλωστε ουσιαστικά ο Γιώργος Κιντής την ανέλαβε με τον όρο να την τρέξει με χαμηλό κόστος και με την μικρότερη δυνατή οικονομική συμμετοχή του μεγαλομετόχου, πράγμα που ήταν εφικτό, δεδομένου ότι η ομάδα είναι καλό κορμό και χρειάζονταν ΤΟ ΠΟΛΥ τρεις ποιοτικές προσθήκες,. Παρ’ όλα αυτά η χρονιά ξεκίνησε με μεγάλη οικονομική αιμορραγία καθώς οι μισθοί που ακούγονταν ότι λάμβαναν οι Κιντής και Μπάγκσμπο αντιστοιχούσαν σε 2 ή και 3 καλές μεταγραφές (+ έξοδα, ταξίδια, λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας, ακριβά ξενοδοχεία κ.λ.π), δόθηκαν αποζημιώσεις σε πρόσωπα που απομακρύνθηκαν ενώ μεγάλα ποσά δαπανήθηκαν για (άχρηστα) τεχνολογικά βοηθήματα, τα οποία αμφιβάλω αν διαθέτουν οι κορυφαίες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος. Πέρα απ’ αυτό η διοίκηση του κου Κιντή απέτυχε να βρει λύση με κάποια από τα μεγάλα συμβόλαια. Συγκεκριμένα: δεν προχώρησε το θέμα της λύσης της συνεργασίας με τον Μπόσκο Μπάλαμπαν, που ακούγονταν ότι ήθελε διακαώς ο κος Κιντής, ενώ ταυτόχρονα αρκεστήκαμε να δώσουμε δανεικό τον Φαμπιάν χωρίς ουσιαστικό αντάλλαγμα, πέρα από την αποφυγή καταβολής του συμβολαίου του.

Το δίδυμο Κιντή και Μπάγκσμπο, για λόγους που γνωρίζουν εκείνοι, απέρριψαν μια σειρά από αξιόλογους, ποιοτικούς και προσιτούς παίκτες, οι οποίοι μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα και μάλιστα στο μετριότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Παράλληλα, ο Γιώργος Κιντής έχασε ακόμη περισσότερους αξιόλογους παίκτες κατά την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, αφού τους έκανε προτάσεις που δεν ανταποκρίνονταν στην αξία τους, με το σκεπτικό ότι, αν έμεναν στα αζήτητα, θα μπορούσε να τους αποκτήσει φθηνά αργότερα. Αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε παίκτες όπως ο Επστάιν, μολονότι η οικονομική διαφορά που μας χώριζε δεν ήταν μεγαλύτερη από 20.000 έως 30.000 ευρώ. Αποκτήσαμε λοιπόν τους Αφρικανούς και τους Αλβανούς (κάποιους από αυτούς σε εξωπραγματική τιμή ή με πολυετή συμβόλαια), όχι όμως και τους παίκτες εκείνους που θα μπορούσαμε να δώσουν ποιότητα στο ρόστερ.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ ο Γιώργος Κιντής δήλωνε σε κάθε τόνο ότι θα αποκτούσαμε παίκτες από την αγορά της Νιγηρίας, την οποία έλεγε ότι γνώριζε καλά αλλά και ότι είχε τις κατάλληλες διασυνδέσεις, μολονότι η ομάδα έστειλε τους Λαγονικάκη και Παυλόπουλο να αξιολογήσουν τους μεταγραφικούς στόχους, δεν αποκτήσαμε κανέναν Νιγηριανό. Ακούγεται μάλιστα ότι όλοι οι παίκτες που αποκτήσαμε ελέγχονταν από έναν ή δύο μάνατζερ.

Η βασική αποτυχία του Γ. Κιντή δεν ήταν το αγωνιστικό αλλά το οικονομικό σκέλος. Ακούγαμε ότι η ομάδα δημιουργεί μια τεράστια μαύρη τρύπα, ενώ ουσιαστικά δεν είχε κάνει μεταγραφές. Φαντάζομαι ότι κάποια από αυτά τα ζητήματα έχει στο μυαλό του ο κος Βεντούρης όταν δήλωνε ότι η Π.Α.Ε θα κινηθεί νομικά εις βάρος του κ. Κιντή.

Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει τον Αύγουστο όταν όλοι οι παίκτες που μας ενδιέφεραν είχαν κλείσει αλλού, ενώ οι τιμές άλλων μεταγραφικών μας στόχων αντί να πέφτουν ανέβαιναν. Ακολούθησαν ενέργειες πανικού, οι οποίες εξέθεσαν τόσο την ομάδα όσο και τον προπονητή, του οποίου όχι μόνο δεν έγινε δεκτή καμία μεταγραφική εισήγηση, αλλά βρίσκονταν στην δυσάρεστη θέση να του εμφανίζουν στην προπόνηση παίκτες που ούτε γνώριζε, ούτε χρειάζονταν, ούτε είχε ζητήσει. Λάθος του που δεν παραιτήθηκε άμεσα, καθώς επιλέγονταν να παλέψει την κατάσταση εκτέθηκε τελικά και ο ίδιος.

Μέσα στο διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο ο Κωνσταντίνος Τσακίρης έκανε δύο τεράστια λάθη. 1. Την ανάθεση της ομάδας και μάλιστα εν λευκώ στον Γιώργο Κιντή και 2. ότι ενώ έβλεπε να μην προχωρά ο σχεδιασμός δεν ζήτησε ευθύνες και δεν πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ουσιαστικά ξύπνησε μετά την τρίτη - τέταρτη αγωνιστική και ενώ τα αποτελέσματα αλλά κυρίως οι εμφανίσεις ήταν τραγικές. Δυστυχώς τότε δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, αφενός γιατί δεν βρήκε στηρίγματα (για να είμαστε ειλικρινείς σε κάποιο βαθμό δικαίως) και γιατί είχε λήξει η μεταγραφική περίοδος.

Η ομάδα βγήκε προς πώληση. Η περίπτωση Καλογρίτσα δεν μπορούσε να προχωρήσει για διάφορους λόγους, ενώ επήλθε και ρήξη στις σχέσεις Τσακίρη – Λιανού. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κος Λιανός όφειλε να προχωρήσει, εφόσον το ενδιαφέρον του ήταν σοβαρό. Λάθος που δεν το έκανε.

Τελικά καταλήξαμε στο να αποτελεί ο Big Mac τον μοναδικό ενδιαφερόμενο για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου. Η λύση αυτή έδειχνε καλή στα μάτια του Κ. Τσακίρη, δεδομένου ότι εξασφάλιζε άμεσα την παραμονή της ομάδας. Ο Πανιώνιος μπορούσε να εξασφαλίσει άμεσα ποιοτικότατους παίκτες σε θέσεις που πονούσε, να σώσει την παρτίδα και να μην δώσει ούτε ένα ευρώ…Βέβαια ίσως θα πλήρωνε μελλοντικά άλλο βαρύτερο τίμημα…

Ο μεγαλομέτοχος όμως όφειλε τη δεδομένη χρονική στιγμή να ακούσει τον κόσμο του Πανιωνίου που δεν επιθυμούσε τη λύση αυτή. Όφειλε να αναλάβει την τύχη της ομάδας στην πιο δύσκολη στιγμή της και να διορθώσει τα δικά του λάθη, δεδομένου ότι και ο ίδιος θεωρούσε πως τα δικά του χέρια ήταν τα πιο κατάλληλα. Σε κάθε περίπτωση όφειλε έστω στιγ΄νά επιχειρηματικά να προασπίσει τα χρήματα που είχε ρίξει στην ομάδα τόσα χρόνια και την γενικότερη επένδυσή του. Αυτό είναι και το κορυφαίο λάθος του κου Τσακίρη στα χρόνια της διοίκησής του,το οποίο φαντάζομαι ότι θα τον ακολουθεί…

Φτάνουμε λοιπόν στην διοίκηση Γεράσιμου Βεντούρη. Δεν είχε στήριξη, δεν είχε χρήματα και ανέλαβε την ομάδα στον πάτο. Ο στόχος της διοίκησής του τριπλός. 1. Να μειώσει το μπάτζετ και να μην δημιουργήσει μεγάλο άνοιγμα, 2. να σώσει την κατηγορία και 3. να βρει επενδυτή. Είναι γεγονός ότι η διασύνδεση της ομάδας με τον Ολυμπιακό δεν άρεσε σε κανέναν. Από την άλλη όμως, ξεκινώντας έγραψα ότι διοίκηση είναι η τέχνη του εφικτού. Με δεδομένο ότι η ομάδα δεν είχε πόρους αλλά αντίθετα άνοιγμα, η λύση της προσέγγισης με τον Ολυμπιακό ήταν, αν και μας πόνεσε όλους, ρεαλιστική και απέδωσε. Συνεπώς εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι η διοίκηση του κου Βεντούρη έφερε εις πέρας την αποστολή της μολονότι δεν είχε πολλές πιθανότητες επιτυχίας και της αξίζουν συγχαρητήρια. Τον τελευταίο καιρό ακούστηκαν πολλά για επιστροφή του Αχιλλέα Μπέου στα διοικητικά της ομάδας μέσω του ερασιτέχνη, ίσως και με την ανοχή ή την στήριξη της απερχόμενης διοίκησης του κου Βεντούρη. Στις εκλογές όμως αποδείχθηκε ότι οι φήμες αυτές δεν ευσταθούσαν ή έστω δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς το ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο που κατέβηκε (της παράταξης του κου Βεντούρη) είχε τα εχέγγυα να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο και το κυριότερο να είναι συνεπής στις διαβεβαιώσεις που είχε πρόσφατα δώσει στον κο Τσακίρη. Αυτή είναι μια ακόμη συνεισφορά της διοίκησης Βεντούρη προς την ομάδα.

Τώρα που κλείσαμε αρκετές από τις πληγές της χρονιάς, φτάνουμε στο μεγαλύτερο πρόβλημα. Στην ανεύρεση νέου μεγαλομετόχου. Νομίζω ότι η διοίκηση του κου Βεντούρη θα πρέπει να ολοκληρώσει τον κύκλο της με την παραχώρηση της ομάδας σε κάποιον σοβαρό επενδυτή ( ο όρος αυτός είναι αδόκιμος όταν μιλάμε για Ελληνικό ποδόσφαιρο ή σε περίπτωση αδυναμίας ανεύρεσης η αμέσως καλύτερη επιλογή θα ήταν ο συνασπισμός όλων των Πανιώνιων δυνάμεων στην διοίκηση της Π.Α.Ε, συμπεριλαμβανομένων του ερασιτέχνη, του κου Λιανού, του κου Τσακίρη και κάθε άλλου που θα μπορούσε να προσφέρει, χωρίς όμως να αναλάβει για άλλη μία χρονιά ο ερασιτέχνης το αποκλειστικό βάρος της διοίκησης. Με λίγα λόγια η διοίκηση του κου Βεντούρη, μετά από την επιτυχία της διαθέτει το ειδικό βάρος να βάλει στο ίδιο τραπέζι όλες τις Πανιώνιες δυνάμεις και να τις ενώσει για το καλό του συλλόγου.


Υ.Γ

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στο διοικητικό σχήμα του Γιώργου Ζερβακάκου, το οποίο πραγματικά έδωσε μεγάλη μάχη, κατάφερε να βάλει σε σειρά τα οικονομικά και να απαλλάξει την ομάδα από παίκτες που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Η διοίκηση Ζερβακάκου άνοιξε τον δρόμο στην διοίκηση Βεντούρη καθώς διευκόλυνε το έργο της, όπως και το έργο του κου Λεμονή. Θεώρησα λάθος την παραίτηση του Γ. Ζερβακάκου με αφορμή του θέμα της πρόσληψης του κου Δάρα. Θα μπορούσε να συνεχίζει το έργο της δίνοντας απλά τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονταν σε μεγάλη ένταση και σαφέστατα ήθελαν, μέσω της παραίτησης, να προασπίσουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Τελείωσε το μαρτύριο...

Ο καιρός καλός, το εισιτήριο φθηνό, κόσμος τηρουμένων των αναλογιών αρκετός, το θέαμα βαρετό αλλά η ομάδα σώθηκε και μαθηματικά.

Ήταν μια βασανισμένη χρονιά που ξεκίνησε με τις φανφάρες του μοντέλου Λυών, του νέου γηπέδου και της εξασφάλισης της τρίτης θέσης και κατέληξε στην διάσωση από το ναυάγιο στην β’ εθνική στο παραπέντε. Ασφαλώς και δεν είναι για να πανηγυρίζει κανείς, σίγουρα όμως ανακουφιστήκαμε.Τέλος καλό, όλα καλά; Θα εξαρτηθεί από το ιδιοκτησιακό μέλλον της ομάδας, το οποίο πλέον μπαίνει στο προσκήνιο.

Έχω την εντύπωση ότι η ομάδα είχε στο μυαλό της κυρίως τον βαθμό της ισοπαλίας. Λογικό γιατί ενδεχόμενη ήττα μπορεί και να μας έβαζε σε περιπέτειες, ενώ ο ένας βαθμός μας έλυνε τα χέρια. Ο Μήτρογλου ήταν σε κακή μέρα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην κάνουμε ουσιαστικά ούτε μία ευκαιρία της προκοπής.­Κατά τη γνώμη μου λίγοι παίκτες μας διακρίθηκαν. Καλός ο Ντάτο, αρκετά καλός ο Γκαλίτσιος, συμπαθητικός ο Κούμο, κινητικός ο Ριέρα χωρίς όμως κάτι το ουσιαστικό. Καλύτερος παίκτης μας ο Φανούρης Γουνδουλάκης. Καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, καλές μεταβιβάσεις και αρκετά κινητικός. Η ισοπαλία ήταν τελικά δίκαιο αποτέλεσμα γιατί οι Σέρρες ήταν ακόμη χειρότερες.

Ο Γκαλίτσιος και ο Μήτρογλου έλαβαν, όταν αντικαταστάθηκαν, από τον κόσμο του Πανιωνίου το ζεστό χειροκρότημα αναγνώρισης της βοήθειας που προσέφεραν.

Να δούμε τώρα πόσοι από τους παίκτες που στελέχωσαν την σημερινή 18αδα θα συνεχίσουν και του χρόνου στην ομάδα μας.

Το κερασάκι στην τούρτα τα πανό που ανέβασαν οι Πάνθηρες με τα οποία κατηγορούσαν τους Κιντή και Τσακίρη ότι εγκατέλειψαν την ομάδα στα δύσκολα και ότι είχαν πρόθεση να την ρίξουν στην β' εθνική. Αν και υπήρχε κινητικότητα και διαβουλεύσεις για να κατέβουν, εντούτοις κατέβηκε μόνο το ένα κι αυτό στο ημίχρονο.Δικαίωμα του καθενός να έχει όποια γνώμη θέλει για τον οποιονδήποτε. Θα συμφωνήσω μαζί τους ότι ο Τσακίρης δεν έπρεπε να φύγει τον χειμώνα αλλά να βγάλει ο ίδιος την ομάδα από το αδιέξοδο που την είχε φέρει η ίδια του η επιλογή της εν λευκώ ανάθεσης της διοίκησης στον Κιντή. Προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλογίσει πρόθεση στον Τσακίρη για υποβιβασμό της ομάδας...

Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσω, με τη βοήθειά σας, να κάνω απολογισμό της χρονιάς σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Πάρτυ υποδομών Βόλεϊ



Ο Πανιώνιος είναι ο σύλλογος που έφερε το βόλεϊ στην Ελλάδα.Παρ' όλα αυτά για πολλά χρόνια δεν καλλιεργούσε συστηματικά το συγκεκριμένο άθλημα.Έτσι όχι μόνο δεν μπορούσενα επιδείξει επιτυχίες και παρουσία στις μεγάλες κατηγορίες, αλλά ουσιαστικά ζούσε στην σκιά του Μίλωνα.
Τα τελευταία χρόνια όμως κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει.Η δουλειά στα τμήματα υποδομής έχει αρχίσει να αποδίδει και οι μικρές ομάδες του Πανιωνίου παρουσιάζουν πλέον ισχυρό αγωνιστικό πρόσωπο και επιτυχίες.Οι ακαδημίες του βόλεϊ, αν και θεωρητικά προσοδοφόρες, αντιμετωπίζουν τα ίδια οικονομικά προβλήματα με τα άλλα τμήματα του ερασιτέχνη (γιατί άραγε;;;), με κυριότερο τις καθυστερήσεις πληρωμής του χώρου όπου διεξάγονται οι προπονήσεις!!! Δεν θα ήθελα να αναφέρω ποιο είναι το μηνιαίο μίσθωμα, γιατί είναι πραγματικά εξευτελιστικό να μην καταβάλλεται στην ώρα του...
Για την ενίσχυση των υποδομών του βόλεϊ λοιπον διοργανώνεται ένα πάρτυ την Παρασκευή 16 Απριλίου στο fuente.Η είσοδος είναι μόλις 10 ευρώ.Νομίζω ότι η προσπάθεια αυτή αξίζει την βοήθειά μας.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Έσπασε η γκίνια

Σήμερα έχουμε κάθε λόγο να είμαστε χαρούμενοι! Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ολόκληρο το πρωτάθλημα για να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης κόντρα στην κατάρα των τελευταίων δευτερολέπτων και των διαιτητικών λαθών. Νίκη στην Κέρκυρα, τρεις παλικαρίσιοι βαθμοί που σε συνδυασμό με τις ήττες του Αστέρα και του Ατρόμητου μας εξασφαλίζουν την παραμονή στην κατηγορία. Απομένουν δύο παιχνίδια στα οποία έχουμε χρέος να πάρουμε βαθμούς για να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση και να αποκαταστήσουμε το γόητρό μας.

Σκόρερ για την ομάδα μας ο συνήθης ύποπτος Μήτρογλου. Ο ταλαντούχος παίκτης που περίσσευε στην ενδεκάδα του Βαλβέρδε είναι αναντικατάστατος και λάμπει στον Πανιώνιο. Αυτό ας το έχει στο μυαλό του ενόψει καλοκαιριού γιατί τις καριέρες των επιθετικών τις χτίζουν τα γκολ και όχι τα σήματα στην φανέλα…

Η ομάδα μας ήταν καλά στημένη και θεωρώ πετυχημένες τις επιλογές του κου Λεμονή. Η αμυντική γραμμή ήταν πάρα πολύ καλή, με τους Σιόβα και Τσότσα να έχουν δημιουργήσει ένα αξιόλογο κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τους Ντάτο και Γκαλίτσιο σε αρκετά καλή ημέρα.Εξίσου καλός ο Μάχο που κράτησε την ομάδα όταν χρειάστηκε. Πολύ καλός ο Μπόσκο, κινητικός ο Ριέρα, πάρα πολύ χρήσιμος ο παραλίγο μοιραίος Όμο, εις βάρος του οποίου καταλογίστηκε μάλλον υπερβολικό πέναλτι, το οποίο ξαναέβαλε την Κέρκυρα στο παιχνίδι και άφησε την ομάδα με 10 παίκτες. Με καλές εμπνεύσεις ο Φανούρης, χρησιμότατος ο Μπόσκο. Όμως για σήμερα ο παίκτης του αγώνα είναι ο Σιόβας. Καλή τοποθέτηση, γκολ, τρεις βαθμοί και φύγαμε!!!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους (και στα παιδιά που ακολούθησαν την ομάδα κάνοντας ένα τόσο μακρινό ταξίδι) για την καλή εμφάνιση και τη νίκη. Καλή εβδομάδα!!!