Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ




Η ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ , δημιούργησε ένα ημερολόγιο για το 2012 με φωτογραφίες από σημαντικές επιτυχίες της ποδοσφαιρικής μας ομάδας στο Ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και από τις ευρωπαϊκές της διακρίσεις για την δεκαετία 2000-2010 .

Καλούμε τους Πανιώνιους φίλαθλους μας να το προμηθευτούν καθώς εμπεριέχει αξέχαστες στιγμές που έχουμε ζήσει και η τιμή του είναι μόνο 5 ευρώ . Μπορείτε να το αγοράσετε από το χώρο που στεγάζεται η ΛΕΣΧΗ μας (οδός Σοφούλη κάτω από την θύρα 9 του γηπέδου) καθημερινά από τις 7 -10 το απόγευμα καθώς και πριν τα εντός έδρας παιχνίδια μας στη

θύρα 1 και θύρα 2 του γηπέδου μας . Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε

στο τηλέφωνο : 6947435689- ΧΡΗΣΤΟ.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη μας που στήριξαν και οικονομικά να εκδοθεί αυτό το υλικό και ευχόμαστε ένα καλύτερο αύριο στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ το δύσκολο νέο έτος . Χρόνια πολλά και κυανέρυθρα σε όλο το Πανιώνιο κόσμο.


Σχόλιο: Αξιόλογη προσπάθεια που πρέπει να στηριχθεί από όλους μας. Εξίσου καλή δουλειά έχει γίνει και με το ημερολόγιο του Βόλεϊ, το οποίο ήταν παράλειψή μου που δεν παρουσίασα.

Νέα Διοίκηση

Διάβαζα εδώ και ημέρες στο σύνολο του Πανιώνιου ίντερνετ τα ερωτηματικά των φιλάθλων για τον μη καθορισμό διοίκησης. Προτίμησα να μην πάρω μέρος στην κουβέντα για πολλούς λόγους. Κάποια ερωτηματικά ήταν εύλογα και δικαιολογημένα. Κάποια άλλα όχι… Έμοιαζαν με δημοσιεύματα κάποιων που ενώ υποτίθεται ότι ενημερώνουν τον μέσο Πανιώνιο φίλαθλο, στην πραγματικότητα εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία συγκεκριμένων συμφερόντων που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με αυτό που είναι και αντιπροσωπεύει ο Πανιώνιος. Δημοσιεύματα που χύνουν δηλητήριο ακόμη και πίσω από ένα κώμα, μια μικρή φαινομενικά αθώα προσθήκη ή περίφημες δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Σε μια περίοδο που η ομάδα αντιμετωπίζει τρομακτικά προβλήματα, όπως άλλωστε το σύνολο του ποδοσφαίρου αλλά και της Ελληνικής κοινωνίας, υπάρχουν κάποιοι που χρησιμοποιούν δημοσιογραφικά μέσα προκειμένου να δηλητηριάζουν την ομάδα. Σε χρόνο που θα έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί σαν μια γροθιά, κάποιοι ζουν και ενεργούν για το δικό τους ατομικό συμφέρον, εις βάρος μάλιστα της ομάδας…Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που το κάνουν…

Όπως και να έχει, υπήρξε ένας δικαστικός αγώνας ( ο οποίος δεν ήταν ανακοινώσιμος) και μια πρώτη νίκη του ερασιτέχνη. Μετά από πάρα πολλές δυσκολίες, επιτέλους έχουμε διοίκηση. Σαφέστατα και θα μπορούσε να είναι καλύτερη αν όλοι μας είχαμε μεγαλύτερη υπομονή και αποφασιστικότητα μπροστά τον κοινό σκοπό… Τέτοιες ώρες όμως, τέτοια λόγια.

Χωρίς λεφτά ακόμη και μια διοίκηση πρωτοδικείου δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Μπορεί απλά να προσπαθήσει να διαχειριστεί μια εξαιρετική δύσκολη κατάσταση, η οποία γίνεται ακόμη δυσκολότερη ύστερα από συγκεκριμένες επιλογές που διαφαίνεται ότι έκανε ο Ολυμπιακός. Κάποια στιγμή πρέπει, πέρα από το θέμα τον στημένων, να μας απασχολήσει και το αν είναι δίκαιο να υπάρχει στο πρωτάθλημα μια ομάδα τραστ, ικανή να επηρεάζει τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος μέσω των παικτών που δανείζει αφειδώς και κατά το δοκούν…

Δεν ξέρω αν θα κάνω άλλη ανάρτηση μέσα στο 2011, οπότε εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και ευτυχισμένη, με επιτυχίες στους σκοπούς την Πανιωνάρα μας.

Υ.Γ
Χάρηκα πολύ που είχα την ευκαιρία να βοηθήσω έστω και λίγο...

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί, το προσωπικό του brfun_atic κι εγώ προσωπικά, σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και καλά Χριστούγεννα!!!
Υγεία σε όλους, χαρές και επιτυχίες στην Πανιωνάρα μας!!!

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Πολλά συγχαρητήρια στην generation X!!!

Αξιοπρεπέστατα στάθηκε στα Πηγάδια η ομάδα έκτακτης ανάγκης που παρέταξε ο Άκης Μάντζιος. Οι νεαροί παίκτες του Πανιωνίου κράτησαν ψηλά τη σημαία της ομάδας και απέδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια. Αναλογιζόμενοι ότι οι περισσότεροι δεν έχουν εμπειρία στην κατηγορία και έχουν παίξει μαζί μόνο σε επίπεδο Κ-20, ότι δεν έχουν κάνει προετοιμασία επαγγελματικού επιπέδου και ότι οι εμπειρότεροι παίκτες της ενδεκάδας ήταν Σκέμπρι, Γουνδουλάκης και Πετκάκης μπορούμε να σκεφτούμε ότι πολλοί από τους σημερινούς πρωταγωνιστές θα μπορούσαν να είχαν προωθηθεί στην πρώτη ομάδα από την άνοιξη και με την συμπλήρωση της ενδεκάδας από μερικούς έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ένα ικανοποιητικό αγωνιστικό σύνολο και να βοηθήσουν τον Πανιώνιο να λύσει το τρομακτικό οικονομικό του πρόβλημα.

Είπαμε όμως…Την περσινή άνοιξη συντελέστηκε ένα έγκλημα που δεν ξέρουμε πόσο χαμηλά θα οδηγήσει φέτος την ομάδα…Δυστυχώς…

Δεν θα ήθελα να κάνω ατομική αξιολόγηση. Θα ήθελα μόνο να συγχαρώ τον Άκη Μάντζιο, τον Γιάννη Παυλόπουλο και όλους όσοι συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί η συγκεκριμένη generation X του Πανιωνίου.

Ο πρώτος γύρος κλείνει με το εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα. Δεν έχω ιδέα ποιους παίκτες θα έχουμε τότε, αυτό που ξέρω είναι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ζωής ή θανάτου και η νίκη επιβεβλημένη. Συνεχίζουμε…

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο Τσάκας και ο Βούτας

Για άλλη μία χρονιά τηρήθηκαν τα έθιμα και οι παραδόσεις. Το τρίποντο του Παναθηναϊκού έπρεπε να έρθει, απλά άλλαξε το όνομα. Τον δρόμο λοιπόν που χαράζουν τόσα χρόνια ο Καραγκούνης, ο Νίνης και οι υπόλοιποι τριφυλλοφόροι βατραχάνθρωποι, ζογκλερ, τσιρκολάνοι και πορτοφολάδες, ακολούθησε ο Λέτο κερδίζοντας άλλο ένα πέτσινο πέναλτι το οποίο έβαλε στο παιχνίδι τον μετριότατο χθες Παναθηναϊκό, δίνοντάς του τη δυνατότητα να πιέσει και αργότερα να πετύχει την ανατροπή.

Είναι ντροπή για επαγγελματία ποδοσφαιριστή και μάλιστα του επιπέδου του Λέτο να βγάζει το ψωμί του με αυτό τον άθλιο τρόπο. Είναι επίσης ντροπή να υπάρχουν στην πρώτη κατηγορία διαιτητές και επόπτες και να παίζουν εδώ και χρόνια το παιχνίδι των ομάδων του κέντρου κλείνοντας τα μάτια σε φάσεις που γίνονται μπροστά στα μάτια τους και εφαρμόζοντας τον κανονισμό κατά το δοκούν. Νομίζω όμως ότι μερίδιο ευθύνης έχει και ο Ντάτο, ο οποίος έχει την εμπειρία να γνωρίζει ότι ο τρόπος αντίδρασής του είναι βούτυρο στο ψωμί του Λέτο και του κάθε Λέτο.

Η ομάδα μας είχε ένα πραγματικά καλό εικοσάλεπτο. Καλή ανάπτυξη, πίεση ψηλά και ένα γκολ. Αν και η απόδοση σιγά – σιγά έπεφτε, η ομάδα μας κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με τον αέρα του ενός τέρματος γεμίζοντάς μας με ελπίδες για ένα δυνατό τρίποντο στην Ν.Σμύρνη.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε κάπως πιο φοβισμένα. Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε τον παίκτη στο κέντρο που να μπορεί να κοντρολάρει τον ρυθμό, να κρατήσει τη μπάλα ή να δώσει την καλή κάθετη μπαλιά και να διασπάσει εύκολα τις άμυνες. Είναι επίσης γεγονός ότι ο Κούτσι είναι ένας πολύ καλός και φιλότιμος παίκτης, δεν έχει όμως το ειδικό βάρος παικτών όπως ο Μήτρογλου ή ο Εστογιανώφ που μπορούν να απασχολήσουν παίκτες και να δημιουργήσουν ευκαιρίες ακόμη και από το πουθενά. Παίκτες αυτού του τύπου μπορούν να απασχολήσουν την αντίπαλη άμυνα και να κερδίσουν χρόνο που σε τέτοια παιχνίδια είναι πολύτιμος.

Όσο λοιπόν δεν κερδίζαμε χρόνο τόσο δίναμε την δυνατότητα στον Παναθηναικό να μας βάζει στην περιοχή μας, συνεπώς ήταν θέμα χρόνου να δεχτούμε την ισοφάριση. Απλά αυτή ήρθε με τον σιχαμένο τρόπο που έρχεται εδώ και τόσα χρόνια.

Μετά την ισοφάριση ο Πανιώνιος έπεσε πολύ και ο Παναθηναϊκός πίεσε ακόμη περισσότερο για να πετύχει την ανατροπή. Τα κατάφερε χάρη στην ίδια την άμυνα του Πανιωνίου και την λανθασμένη ενέργεια του Κούμο την οποία δεν κατόρθωσε να διορθώσει ο καλός χθες Ελευθερόπουλος.

Σύντομα συμπεράσματα: Η ομάδα που διαθέτουμε ακόμη και χωρίς τον Λόλο ή τον Ριέρα μπορεί να σταθεί στην κατηγορία. Υπάρχουν παίκτες που είναι νεαροί και έχουν διάθεση να φανούν. Το πρόβλημα είναι ότι οι παίκτες αυτοί καλούνται στα μέσα της χρονιάς να τιμήσουν μια φανέλα χωρίς να έχουν δέσει και χωρίς να έχουν βρει τους αυτοματισμούς τους, οπότε μου φαίνεται λογικό να μην μπορούν να παρουσιάσουν ένα καλό και ομοιογενές σύνολο για 90 λεπτά. Καλό είναι τόσο οι παίκτες όσο και ο προπονητής να αποβάλουν το άγχος τους και να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Κατανοούμε τις δυσκολίες και τους έχουμε εμπιστοσύνη. Αντιλαμβάνομαι ότι η ομάδα μπορεί να χάσει και άλλους παίκτες μέχρι τον Γενάρη. Ξαναλέω ότι όσοι παίκτες κι αν φύγουν δεν πρέπει να αλλάξει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Θα είναι αδύνατο να καλυφθεί το κενό αυτό. Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν μπαλαδόρο στο κέντρο. Θεωρώ ότι αυτός δεν είναι ο Ντάριο. Θεωρητικά κάνει γι αυτό το ρόλο και με το παραπάνω, να μην ξεχνάμε όμως ότι τα χρόνια έχουν περάσει και ότι απ’ όλες τις ομάδες που τον απέκτησαν έφυγε ως ελεύθερος. Ναι, είναι μια μεταγραφή που μιλάει στην καρδιά του κόσμου, όμως προέχει το καλό της ομάδας.

Αν γίνουν μεταγραφές αυτές πρέπει να είναι φθηνές και έξυπνες. Προσωπικά δεν θα ήθελα να γίνουν μεταγραφές. Θα ήθελα να δοθούν ευκαιρίες στους νέους μας και να αποκτήσουμε μόνο παίκτη σε θέση που δεν μπορούμε να βρούμε λύση από το ρόστερ. Χθες μου άρεσε πολύ ο Ρόκας και ο Σκέμπρι ενώ θεωρώ ότι ευκαιρίες πρέπει να πάρει και ο Σιδεράκης.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω άλλα δύο - τρία θέματα: Όλοι νευριάσαμε με την διαιτησία και με τις προκλήσεις παικτών του Παναθηναικού. Όλοι βρίσαμε, κάναμε χειρονομίες και εκδηλώσαμε την οργή μας. Ποιος ο λόγος όμως για τα σπασμένα καθίσματα, τη ρίψη αντικειμένων και κροτίδων; Όσα χρήματα περιμένουμε να βγάλουμε σε ένα ντέρμπι πρέπει να τα δίνουμε στα πρόστιμα; Ρε παιδιά, χρήματα ΔΕΝ υπάρχουν. Με τα 6-7 χιλιάρικα δεν ήταν προτιμότερο να πληρώσουμε έναν παίκτη για να περάσει κι αυτός καλά Χριστούγεννα. Κρίμα.

Το άλλο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι την εμμονή κάποιων φίλων με τον Ελευθερόπουλο. Με ποια λογική κάποιοι τον βρίζουν μετά από κάθε αγώνα και καταριούνται μέλη της οικογένειάς του; Με ποια λογική υπάρχουν αδελφοί Πανιώνιοι που βρίζουν παίκτες που φορούν το σήμα της ομάδας; Μου φαίνεται αδιανόητο.

Αστυνομικές δυνάμεις: Έλεος, πια. Κάθονται οι ΜΑΤατζίδες μπροστά μας και έχουν το θράσος να προκαλούν λεκτικά φιλάθλους της ομάδας. Εμένα με προσβάλει η παρουσία αστυνομικής δύναμης στην θύρα μας. Συγνώμη αλλά δεν είμαστε ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ούτε έχουμε δημιουργήσει το παραμικρό θέμα. Αυτή η ιστορία πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Νομίζω ότι μια χαλαρή αστυνόμευση από σεκιουριτάδες είναι υπέρ αρκετή.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Λεβαδειακός - Πανιώνιος 0-0

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να δει ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Αν είσαι φανατικός οπαδός, το κάνεις επειδή νοιώθεις το ηθικό καθήκον να την ακολουθείς όπου παίζει, ανεξαρτήτως μάλιστα του θεάματος. Σε περίοδο που η ομάδα παρουσιάζει καλό θέαμα και είσαι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος επειδή δεν μπορείς να στερηθείς το θέαμα για μία εβδομάδα. Εμένα προσωπικά μου αρέσει να απολαμβάνω την παρέα καλών φίλων και να την συνδυάζω με ένα ποδοσφαιρικό απόγευμα. Κάπως έτσι έγινε και χθες στη Λιβαδειά. Φίλοι, καλή παρέα και για επιδόρπιο Πανιωνάρα.

Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν πως ο Λεβαδειακός δεν έμοιαζε για ομάδα β’ Εθνικής ή όπως είπε καλός μου φίλος ίσως εμείς να μην δείχναμε την διαφορά των κατηγοριών. Είναι γεγονός βέβαια, ότι στο φετινό πρωτάθλημα ελάχιστες ομάδες μοιάζουν με πρώτης εθνικής και γι αυτό τον λόγο δεν θα βαρεθώ να λέω πόσο λάθος ήταν ο σχεδιασμός μας από την άνοιξη και ύστερα και πόσο πολύ μας χαντάκωσε οικονομικά…

Στο πρώτο ημίχρονο ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος, ή μάλλον πιο ουσιαστικός στις επιθέσεις του. Κι εμείς δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες όχι όμως τόσο μεγάλες , ώστε να ζεσταθεί ο κόσμος στις εξέδρες. Θεωρώ ότι ένα μεγάλο πρόβλημα του Πανιωνίου είναι ότι δεν έχει τον παίκτη στο κέντρο που να μπορεί να κρατήσει την μπάλα όταν χρειάζεται, να την μοιράσει και γενικά να βοηθήσει την άμυνα και την επίθεση να μην δείχνουν αποκομμένες. Μας λείπει πολύ και ο Όμο…Από την άλλη έχουμε στην άμυνα την εγγύηση του Τσότσα. Δυναμικός, μετρημένος, ουσιαστικός. Έχει όλα τα προσόντα να κάνει μεγάλη καριέρα (έχει και τα γενέθλιά του σήμερα – Χρόνια του πολλά).

Στο δεύτερο ημίχρονο θα περίμενε κανείς να πιέσουμε περισσότερο προσπαθώντας να εκμεταλλευτούμε και την ανύπαρκτη προετοιμασία του Λεβαδειακού και την κούραση από τα συνεχή παιχνίδια. Δεν το είδαμε. Μπορώ να πω ότι τα στο δεύτερο ημίχρονο τα προβλήματα στο κέντρο ήταν ακόμη μεγαλύτερα.

Θεωρητικά ένας βαθμός στο συγκεκριμένο γήπεδο στο οποίο έχουμε πολύ κακή παράδοση είναι καλός. Θα μπορούσε να θεωρηθεί καλός και βάση της πορείας του παιχνιδιού, της απόδοσης των ομάδων αλλά και του γεγονότος ότι η Λεβαδειακός είχε και δοκάρι. Στην πράξη όμως και επειδή είναι βέβαιο ότι ποιοτικά ο Πανιώνιος είναι ανώτερος της ομάδας της Λιβαδειάς, χάσαμε την ευκαιρία να χτυπήσουμε ένα παιχνίδι από το οποίο θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε περισσότερους βαθμούς, δεδομένου ότι ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα. Να μην ξεχνάμε ότι από άποψη βαθμών είμαστε πάνω – κάτω στα περσινά επίπεδα, ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι υπάρχει στη μηχανή μας παίκτης με την δυναμική του Μήτρογλου που μας κράτησε σχεδόν μόνος του στην κατηγορία.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η αποβολή του Ριέρα. Νομίζω ότι ήταν λάθος του Κάκου που σφύριξε την λήξη πάνω στην αντεπίθεση. Θα μπορούσε να αφήσει την φάση να εξελιχθεί. Από την άλλη βέβαια η μπάλα ήταν περίπου στο κέντρο και δεν μπορώ να πω ότι εξελίσσονταν κάποια σπουδαία φάση. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι απλά υπήρχε η υποψία μιας καλής αντεπίθεσης. Το ζήτημα είναι ότι μετά τη λήξη του αγώνα έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Ριέρα λόγω διαμαρτυριών, τον οποίο κινδυνεύουμε να στερηθούμε για άλλες τέσσερις αγωνιστικές. Αν δεν κάνω λάθος και πέρσι ο Σίτο είχε πάει από νωρίς για χριστουγεννιάτικες διακοπές… Αυτό σημαίνει ότι μετά κι από αυτό, ένας από τους πλέον ακριβοπληρωμένου παίκτες μας θα έχει παίξει, λόγω καρτών σε λιγότερα από τα μισά παιχνίδια του πρώτου γύρου, ενώ σε κάποια από τα υπόλοιπα δεν ήταν βασικός.

Θεωρώ τον Ριέρα πολύ καλό και χρήσιμο παίκτη. Από την άλλη θα ήθελα, το πάθος που επέδειξε στις διαμαρτυρίες να το επιδείκνυε και μέσα στον αγώνα. Χθες δεν είδαμε τον καλό Ριέρα που σίγουρα έχουμε ανάγκη.Επίσης όταν εκτός γηπέδου φέρεται ως επαγγελματίας, σφραγίζοντας (δικαιολογημένα) επιταγές για οφειλόμενες δόσεις (ενέργεια που οδηγεί βέβαια την ομάδα στα νύχια του Τειρεσία και της στερεί το μπλοκ των επιταγών, άρα και την δυνατότητα να διακανονίζει οφειλές της), το ίδιο απαιτώ να το κάνει και εντός γηπέδου. Να είναι επαγγελματίας στην απόδοση και στην συμπεριφορά του. Είναι αδιανόητο να αμείβεται με αυτά τα χρήματα και να περνάει τον μισό καιρό εκτός πρωταθλήματος λόγω καρτών.

Πολύ φοβάμαι, ότι αν και καλός παίκτης, λόγω συμπεριφοράς και ταπεραμέντου δεν θα κάνει τη μεγάλη καριέρα. Ποια ομάδα σοβαρού πρωταθλήματος μπορεί να επενδύσει σε παίκτη με τέτοιου είδους συμπεριφορά; Καλά θα κάνει ο Σίτο να σκεφτεί καλά, να αφήσει τα νεύρα στην άκρη και να βοηθήσει την ομάδα. Για όσο θα θέλει ή θα θέλουμε να είναι μαζί μας.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μια προσωπική απάντηση

Σήμερα το πρωί διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο (http://lfathpaniwniou.blogspot.com/2011/11/blog-post_30.html) στην ιστοσελίδα της νεοσύστατης Λέσχης Φίλων Αθηνών Ιστορικού Πανιωνίου, την οποία καλωσορίζω στην Πανιώνια blogόσφαιρα. Θα ήθελα να τοποθετηθώ στο κείμενο αυτό ως απλός Πανιώνιος, χωρίς να εκπροσωπώ κανέναν, ιδίως την Πανιώνια κίνηση, το Δ.Σ του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ ή τον πρόεδρό του.

Θα συμφωνήσω με την παράγραφο που λέει ότι επί εποχής Τσακίρη τα οικονομικά του συλλόγου ( και κάποιων συνεργατών βεβαίως βεβαίως) ήταν λυμένα και ότι με ευθύνη Πανιώνιων (συγνώμη, όχι όλων μας) απομακρύνθηκε. Πέραν αυτού του τμήματος, φοβάμαι ότι δεν μπορώ να συμφωνήσω με τίποτα άλλο. Ο λόγος απλός. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση θεωρώ ότι παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική Πανιώνια πραγματικότητα από αυτή που γνωρίζουμε και βιώνουμε.

Εφόσον το ίδιο το κείμενο παραδέχεται ότι επί εποχής Τσακίρη τα οικονομικά του Πανιωνίου ήταν λυμένα, εφόσον υπάρχει η παραδοχή ότι ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και εφόσον η Πανιώνια κίνηση έχει αναλάβει εδώ και μόλις δύο μήνες, είναι ευνόητο ότι το όποιο οικονομικό πρόβλημα δημιουργήθηκε στο διάστημα από την αποχώρηση Τσακίρη έως την ανάληψη της διοίκησης του ερασιτέχνη από την Πανιώνια κίνηση. Όπως λοιπόν ο συντάκτης του κειμένου ρωτά για τους όρους αποδέσμευσης του Εστογιανώφ, νομίζω ότι μπορώ να τον ρωτήσω για τους όρους πρόσληψης του κου Λεμονή και του επιτελείου του ( οι οποίοι όταν θα βρουν νέα εργασία θα ήθελα πολύ να μάθω αν θα είναι με αντίστοιχες απολαβές), για τις μεταγραφές (ή δανεισμούς) παικτών αμφίβολης αξίας, για την πώληση Μανιάτη και για το περίφημο μπόνους μεταγραφής του (αυτό δεν έχει ξαναγίνει πουθενά), για τον δανεισμό Μήτρογλου, Γκαλίτσιου κ.λ.π, για τις σχέσεις στοργής με τον Ολυμπιακό που ξεκίνησαν με το που πέρασε ο Τσακίρης το κατώφλι της Ν. Σμύρνης κ.λ.π. Θα ήθελα επίσης να μάθω με ποιο τρόπο ο Πανιώνιος διακανόνιζε τις οφειλές του, με ποιο τρόπο πλήρωνε (αν πλήρωνε) παίκτες ή προμηθευτές του, γιατί δεν προέβη σε κάθε ενέργεια για να αποτρέψει την κατάθεση προσφυγών ή την ήττα σε δικαστικούς αγώνες σχετικούς με αποζημιώσεις παραγόντων (δικαστικούς αγώνες που σε πρώτο βαθμό είχε κερδίσει ο Πανιώνιος), γιατί άφησε εκτός προετοιμασίας τους παίκτες με τα ακριβότερα συμβόλαια (που οδήγησε κάποιους από αυτούς στην κατάθεση νέων προσφυγών) και τέλος γιατί δεν κατάρτισε ήδη από τον Απρίλιο ένα ρόστερ που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές του δυνατότητες αλλά και στις συνθήκες που υπάρχουν σε ολόκληρη την πρώτη κατηγορία αλλά και την Ελλάδα γενικότερα.

Πριν από τις εκλογές, όλοι μας γνωρίζαμε ότι ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, ιδίως δε οικονομικό. Ο οικονομικός έλεγχος όμως απέδειξε το τρομακτικό μέγεθος. Κι όμως, αυτό που δεν γνώριζε επακριβώς η Πανιώνια κίνηση ή ο μέσος φίλαθλος του Πανιωνίου, κάποιοι το γνώριζαν από καιρό. Και όχι μόνο το γνώριζαν αλλά δεν έπραξαν απολύτως τίποτα για να δώσουν λύσεις. Αντίθετα, διατήρησαν ένα πανάκριβο ρόστερ σε επίπεδο παικτών και προπονητικής ομάδας ουσιαστικά ποντάροντας σε ενδεχόμενη καλή πορεία της ομάδας και πώληση παικτών τον Γενάρη. Με λίγα λόγια τζόγος. Δεν υπήρχε σχέδιο όμως για την περίπτωση όπου ο Πανιώνιος δεν θα παρουσίαζε καλή αγωνιστική εικόνα ή που δεν θα υπήρχε συγκεκριμένο και σημαντικό ενδιαφέρον για παίκτες μας. Αγνόησαν την οικονομική κατάσταση της χώρας και του ποδοσφαίρου που έχει αναγκάσει ομάδες όπως ο Άρης να διώξουν όλους τους λάτιν παίκτες και να στηριχθούν σε ένα νεανικό και σε μεγάλο βαθμό ελληνικό σύνολο ή ομάδες όπως ο Παναθηναικός ή ο Ολυμπιακός που έχουν για χορηγό τους τον ΟΠΑΠ!!! Αγνόησαν επίσης ότι αυτή τη στιγμή αγωνίζονται στην κατηγορία ομάδες που δεν πρόλαβαν καν να κάνουν μεταγραφές ή σωστή προετοιμασία και θεωρητικά είναι με το ένα πόδι στην β’… Δεν έκαναν έστω μια πρόταση μείωσης των αποδοχών του τεχνικού επιτελείου και των παικτών, μολονότι είναι δεδομένο ότι με την παρούσα κατάσταση ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν θα έβρισκε στην αγορά αντίστοιχο συμβόλαιο με του Πανιωνίου.Όλη αυτή η ιστορία μου θυμίζει λίγο την πορεία του Ελληνικού στρατού έως την κόκκινη μηλιά…

Μέσα σε όλα αυτά ας μην πιάσουμε καλύτερα το θέμα του ερασιτέχνη γιατί θα πρέπει να γράφω μέχρι αύριο…

Ναι, τα μέλη της Πανιώνιας κίνησης είναι άνθρωποι απλοί, χωρίς οικονομική άνεση, χωρίς γνωριμίες, χωρίς διασυνδέσεις. Προσωπικά χαίρομαι που δεν έχω γνωριμίες τύπου cuvra και Αράβων μεγιστάνων. Ναι, ο νέος Πρόεδρος του Πανιωνίου είναι ένας άνθρωπος καθημερινός, απλός, καταδεκτικός, μη προερχόμενος από τα Πανιώνια τζάκια και την κάστα των διαχρονικών παραγόντων. Κι όμως κύριοι, αυτός που ονομάζετε ανύπαρκτο την παλεύει την κατάσταση που άλλοι δημιούργσαν σαν παλικάρι. Με αυτά που έχει και όσο μπορεί. Σίγουρα όμως δεν κρύβει από τον κόσμο του Πανιωνίου ΤΙΠΟΤΑ γι αυτό και όλοι κατανοούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και το μέγεθος του αγώνα του.

Όχι, η Πανιώνια κίνηση δεν υποσχέθηκε λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να υποσχεθεί λύσεις σε όλα τα συγκεκριμένα προβλήματα που κάποιοι δημιούργησαν στον Πανιώνιο. Μπορεί όμως να προσπαθήσει να εκλογικεύσει την κατάσταση με την βοήθεια του κόσμου και να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό. Ποιο είναι αυτό; Στην παρούσα χρονική στιγμή, με τόσα έξοδα και χωρίς έσοδα κανείς δεν μπορεί να περιγράψει ακριβώς. Το βέβαιο όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή κάποιοι ματώνουν…

Σίγουρα η Πανιώνια κίνηση δεν υφάρπαξε την ψήφο κανενός. Ήταν άλλωστε τόσοι λίγοι αυτοί που ψήφισαν και τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι ώστε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτό δεν συνέβη με τίποτα. Τα μέλη της κάθε παράταξης ψήφισαν τον εαυτό τους… Μια που μιλάμε όμως για τις εκλογές του ερασιτέχνη ας θυμηθούμε τα γεροντάκια που σηκώθηκαν ύστερα από χρόνια από το κρεβάτι του πόνου για να έρθουν να ψηφίσουν, ας θυμηθούμε ανθρώπους που όλοι μας γνωρίζουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν έστω και ένα πακέτο τσιγάρα και όμως κατέθεταν τα 140 ευρώ για να ανακτήσουν το δικαίωμα ψήφου, τον κατάλογο μελών που δεν έχει εκκαθαριστεί ποτέ, με αποτέλεσμα να γεννιέται ένας εν δυνάμει στρατός ψηφοφόρων του 140 ευρου και ασφαλώς τα στρατευμένα άκυρα και λευκά. Όλοι αυτοί οι φίλοι που έκαναν τον κόπο να έρθουν, να βρουν χρήματα, να περιμένουν αρκετή ώρα για να ψηφίσουν και τελικά με το άκυρο ή το λευκό να δηλώσουν αμέτοχοι για το μέλλον του Πανιωνίου. Όλοι αυτοί που στήριξαν ένα σχέδιο προσφυγής του Πανιωνίου στο Πρωτοδικείο υπό αδιαφανείς διεργασίες και σίγουρα ΧΩΡΙΣ την διενέργεια οικονομικού ελέγχου.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι ποτέ και κανένας δεν απαξίωσε ιστορικά στελέχη του Πανιωνίου. Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή σε όποιον θέλει να προσφέρει. Ιδίως τώρα που δεν υπάρχουν πλέον τα λεφτά του Τσακίρη και που η εμπειρία ετών μπορεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν απλοί και καθημερινοί άνθρωποι…Στην τελευταία γενική συνέλευση άνοιξε ένας κατάλογος με τα ονόματα όσων επιθυμούν να βοηθήσουν μέσω διοίκησης Πρωτοδικείου της ΠΑΕ. Στο βαθμό που γνωρίζω, ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει τα ιστορικά αυτά στελέχη...Κρίμα, γιατί κάποιοι από αυτούς θα είχαν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν κάποια από τα λάθη που οι ίδιοι έπραξαν και φτάσαμε έως εδώ και ενδεχομένως και το όνομά τους έναντι του κόσμου του Πανιωνίου... Ακόμη όμως κι αν δεν ήθελαν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία μπορούν πάντα να καταθέσουν οι ίδιοι αίτηση στο πρωτοδικείο. Δεν τους εμποδίζει κανένας. Μπορούν επίσης να καταθέσουν μομφή στην διοίκηση του ερασιτέχνη. Καλοδεχούμενη θα είναι για να μπορέσουμε επιτέλους να πούμε ανοιχτά κάποια πράγματα για το παρόν, κυρίως όμως για το πρόσφατο παρελθόν του συλλόγου.

Καλή ημέρα και καλό μήνα σε όλους