Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Τελευταίο παγκόσμιο της σεζόν





Χθες κάναμε το τελευταίο μας παγκόσμιο για τη σεζόν 2011-2012. Έδρα το δημιουργικό ψητοπωλείο «Μάραθος» στη Ν. Ερυθραία (Σμύρνης 3 – καταπληκτική διεύθυνση;). Πρόκειται για ένα πάρα πολύ ωραίο μαγαζί, εξαιρετικά καλόγουστο και με φοβερή ποιότητα φαγητού. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους φίλους μένουν κοντά ή και σε όσους απλά εκτιμούν το καλό φαγητό. Εξαιρετικά σουβλάκια (χοιρινά και κοτόπουλο) άψογα μαριναρισμένα και τρυφερά, πολύ νόστιμες χειροποίητες πατάτες, φανταστικό λουκάνικο και πρώτα πιάτα. Όπως λέει και ο εκ των ιδιοκτητών Πανιώνιος φίλος μας, η καλή ταβέρνα φαίνεται από το κρασί, την ελιά και τη φέτα. Κι εκεί τα κατάφερε άψογα. Την παράσταση έκλεψε η κεφάτη σερβιτόρα, πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής, η οποία ύστερα από παράκληση του ΑΜΑΝΑΜ δε δίστασε να κάνει ασκήσεις εδάφους στη μέση του δρόμου!!! Αυτά μόνο σε παγκόσμια γίνονται!!! Το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο μαγαζί θα σκίσει.

Το κακό της υποθέσεως είναι ότι ενώ παλαιότερα στα παγκόσμια μιλούσαμε αποκλειστικά και μόνο για τον Πανιώνιο, πλέον δεν έχουμε τι να πούμε. Ίσως γιατί δεν βλέπουμε πουθενά φως. Φαντάζομαι ότι δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε ξενερώσει τόσο πολύ. Αυτό πιστεύω ότι θα είναι ένα πρόβλημα που πιθανότατα θα αντιμετωπίσει η διοίκηση την καινούργια σεζόν. Ίσως να αποτυπώνεται ήδη από την κίνηση των διαρκείας…

Δύσκολη χρονιά έρχεται…Ευτυχώς που έχουμε και τα παγκόσμια!!!

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Allou fun park Panionios G.S.S


Σύμφωνα με το καταστατικό του Πανιωνίου, πρωτεύων σκοπός του συλλόγου είναι η ανάδειξη αθλητών και η διαπαιδαγώγηση νέων ανθρώπων μέσω του αθλητισμού και των ιδεωδών του. Ο σκοπός αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί θεωρητικά, με την ανάγνωση για παράδειγμα ενός βιβλίου, αλλά μέσα στους αθλητικούς χώρους. Συνεπώς εξίσου πρωτεύων στόχος του συλλόγου είναι η συντήρηση ή βελτιστοποίηση των αθλητικών χώρων που διαθέτει και κατά το δυνατόν η δημιουργία νέων.

Ένοιωσα τεράστια θλίψη όταν αντίκρισα το μικρό γηπεδάκι 5 Χ 5 ισοπεδωμένο. Θα γίνει λέει κάτι ανάμεσα σε παιδότοπο και χώρο απασχόλησης των μικρών παιδιών που περιμένουν το τέλος της προπόνησης των αδελφών τους. Με λίγα λόγια ισοπεδώθηκε ένας αθλητικός χώρος όχι για να δημιουργηθεί ένας νέος και μάλιστα καλύτερος αλλά για να απασχολούνται τα μη αθλούμενα παιδιά.  Με λίγα λόγια, ο Πανιώνιος έλυσε όλα τα προβλήματα στέγασης των τμημάτων του και μεριμνά τώρα για τις οικογένειες και τα μη αθλούμενα μέλη...Μάλιστα. Κάπως έτσι σκέφτονταν και η Μαρία Αντουανέτα και είδαμε πως κατέληξε. Είχα ακούσει ότι ο ίδιος χώρος δεν θα ήταν καν αθλητικός αλλά κάτι σαν παιδότοπος. Θα δούμε...

Ο συγκεκριμένος χώρος δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας και σίγουρα ήταν ακατάλληλος για παιδιά μεγαλύτερα των οκτώ ετών. Από την άλλη όμως φιλοξενούσε τουλάχιστον τρία τμήματα μικρών παιδιών καθημερινά, το οποία ισοδυναμεί με  παροχή αθλητικών υπηρεσιών σε περισσότερα από 40 παιδιά ημερησίως και ταυτόχρονα με αντίστοιχα έσοδα. Παράλληλα απελευθέρωνε χώρο για τα μεγαλύτερα παιδιά που έχουν απόλυτη ανάγκη από μεγαλύτερους χώρους άθλησης.

Υποτίθεται ότι τα παιδιά αυτά θα βρουν καταφύγιο στο χορτάρι. Όταν βέβαια δεν το χρησιμοποιεί η πρώτη ομάδα, όταν δεν γίνονται εργασίες, όταν δεν βρέχει και φυσικά όταν δεν έχει πέσει φάρμακο (το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο). Και όλα αυτά ανάμεσα στις 17:00 και 18:00 καθημερινώς καθώς μεγαλύτερη χρήση του γηπέδου προϋποθέτει την χρήση των προβολέων άρα τεράστια έξοδα. Υπάρχει βέβαια και η λύση, τα μικρά παιδιά να μπουν στο πετσί του Πανιωνίου και να περιφέρονται ως νέοι πρόσφυγες από εδώ και από εκεί. Άραγε έχει σκεφτεί κανείς ποιός θα πρωτοχωρέσει στο χορτάρι; Έχουμε το αθλητικό υλικό για να διεξαχθεί προπόνηση τόσων παιδιών ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο; Υποτίθεται ότι η ισοπέδωση του γηπέδου έγινε με την άδεια του τμήματος... Κάτι μου λέει ότι ο έφορος δεν είχε ιδέα...Και το λεω πολύ ευγενικά...

Ο σύλλογος που δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τους υπαλλήλους τους προπονητές και τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, που δεν μπορούσε να μας συνδράμει με το οποιοδήποτε ποσό στην προσπάθεια για να ανακατασκευάσουμε το μεγαλύτερο γήπεδο 5 Χ 5, βρήκε χρήματα (όσα κι αν είναι αυτά) για να γκρεμίσει και όχι για να χτίσει. Είναι ο ίδιος σύλλογος που ανέχονταν μέχρι και σήμερα τη λειτουργία του...ίντερνετ καφέ (;;;) ( με χαρά μου μαθαίνω ότι θα φύγει οικειοθελώς, καλό έστω κι έτσι) και που απαίτησε την εκκένωση της λέσχης φίλων Πανιωνίου με το πρόσχημα της δημιουργίας αθλητικού χώρου...Ναι, να γίνει αθλητικός χώρος η Λέσχη που είναι ένας χώρος μη αθλητικής απασχόλησης ομάδας φιλάθλων, είναι αδύνατον όμως να αποφασίζετε ταυτόχρονα να καταστραφεί ενεργός αθλητικός χώρος για χάρη των...μη απασχολούμενων παιδιών. Ακόμη κι αν αυτοί που έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση ήταν τόσο σίγουροι ότι το σχέδιο ήταν σωστό, όφειλαν να περιμένουν να εφαρμόσουν το πλάνο για ένα χρόνο κρατώντας εφεδρικό το γήπεδο, κι αν όλα πήγαιναν καλά να προχωρούσαν στην ανακατασκευή του και όχι στη δημιουργία παιδικής χαράς.  Εκτίμησή μου βέβαια ότι μάλλον το μπάσκετ απαίτησε και απέκτησε άλλο ένα χώρο. Γιατί δεν μου  βγάζει κανείς από το μυαλό ότι σύντομα θα δούμε το πρώην γηπεδάκι να γεμίζει με μπασκέτες.

 Λυπάμαι πραγματικά που δεν είμαι πλέον στο συμβούλιο για να παλέψω τη ματαίωση αυτής της καταστροφής (θα ήθελα΄βέβαια πολύ να δω τα πρακτικά του ΔΣ που πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση και τις υπογραφές όσων το υπερψήφισαν), χαίρομαι όμως που η υπογραφή μου δεν υπάρχει ούτε ως μειοψηφία στην καταστροφή αθλητικού χώρου.

Αντιλαμβάνεστε ότι πλέον υπάρχει επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης του σχεδίου για την ανακατασκευή του άλλου γηπέδου από τον κόσμο του Πανιωνίου και καλώ όποιον έχει την οικονομική ικανότητα να συνδράμει. Έτσι για το γαμώτο. Για να μπει μια ταμπέλα που να λέει ότι ο κόσμος φτιάχνει αθλητικούς χώρους εκεί που ο Πανιώνιος γκρεμίζει.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Η απάντηση Τσακίρη στην ανακοίνωση της ΠΑΕ που εκδόθηκε μετά την ανασκευασμένη δήλωση μέλους του ΔΣ ή αλλιώς η ζωή συνεχίζεται

Μετά από μπαράζ διαρροών στον τύπο, δηλώσεων διοικούντων,άτακτη ανασκευή αυτών, μεγαλόπνοα «ενωτικά» καλέσματα, η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ επανήλθε με επίσημη- αυτή τη φορά- ανακοίνωση (16/7/2012), λίβελο και πάλι προς τον πρόσωπό μου. Άλλη μία προσπάθεια να με χαρακτηρίσουν στη συνείδηση των φιλάθλων ως δράκο του «παραμυθιού» τους. Το παραμύθι όμως δεν έχει δράκο, έχει μόνο αριθμούς και έγγραφα και γι’ αυτό τελειώνει ΕΔΩ.

Τόσο οι σημερινοί νόμιμοι εκπρόσωποι της ΠΑΕ όσο και οι προκάτοχοί τους έθεσαν τις υπογραφές τους σε συμβάσεις που καθορίζουν τον τρόπο πληρωμής του προπονητικού κέντρου καθώς και της αποπληρωμής άτοκου δανείου που χορήγησα προσωπικά στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Οι ως άνω κύριοι επέλεξαν την απευθείας εκτέλεση των συμβάσεων αυτών μέσω της Superleague, υπήρχαν κι άλλοι τρόποι…ΑΥΤΟΙ όμως επέλεξαν αυτόν τον τρόπο καταβολής!!!Και όμως σήμερα εμένα«θέλουν» δράκο…

Ποτέ δεν δέσμευσα ούτε ένα ευρώ, ενώ μου οφείλονται πολύ περισσότερα του ενός…. Ποτέ δεν μου καταβλήθηκε ούτε ένα ευρώ έναντι….

Αντίθετα, η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές -έως σήμερα- προς το προπονητικό κέντρο Απήλιον, όχι μόνο για μισθώματα αλλά για πλήρη παροχή υπηρεσιών άθλησης, ύψους 309.960€. Το ποσό αυτό αφορά οφειλές από τον Ιανουάριου του 2012 έως και τον τρέχοντα μήνα, ενώ μέρος αυτού και συγκεκριμένα ποσό 49.680 €, έχει ήδη αποδοθεί ως ΦΠΑ αν και ανείσπρακτος από την ΠΑΕ. Μάλιστα και το προπονητικό κέντρο όλους αυτούς τους 7 μήνες –προς γνώση σας- έχει εργαζομένους και προμηθευτές που πληρώνονται για να καλύπτουν αποκλειστικά της ανάγκες της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

Πέραν αυτών, εξ άτοκου δανείου που χορήγησα προσωπικά στην ΠΑΕ, πολύ μετά την αποχώρησή μου, εκκρεμούν ήδη ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους27.953,87 €, ενώ σε λίγες μέρες καθίστανται ληξιπρόθεσμα και άλλα ποσά.

Όλες τις ανωτέρω οφειλές όχι μόνο δεν έσπευσα να εισπράξω,αλλά επιπλέον διευκόλυνα πλειστάκις την ΠΑΕ με την κατά προτεραιότητα διευθέτηση άλλων υποχρεώσεων της, όπως προκύπτει και από σχετική μεταξύ μας αλληλογραφία. Και φυσικά ποτέ δεν τις κοινοποίησα δημοσίως…

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης υπό τον δούρειο ίππο της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ έχει ποινικές και αστικές προεκτάσεις. Αν και οι συντάκτες της ανακοίνωσης μου δίδουν νόμιμο δικαίωμα να στραφώ αστικά κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,ΔΕΝ θα το πράξω. Πλην όμως, θα καλέσω εξωδίκως την ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ να μου υποδείξει άμεσα τους συντάκτες της ανακοίνωσης για να στραφώ κατά αυτών ατομικά, αναφέροντας την αξιόποινη πράξη τους ενώπιον των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών. Αν δε η ΠΑΕ τυχόν κωφεύσει, θα στραφώ κατά του νομίμου εκπροσώπου της.

Για το ανωτέρω σίριαλ δεν θα προβώ σε κανένα χαρακτηρισμό,χωρούν πολλοί όμως, και τους αφήνω στους φίλους του Πανιωνίου, εντός και εκτός εισαγωγικών κατά τον «ενωτικό» διαχωρισμό των νυν διοικούντων!!!


Αθήνα, 17/7/2012

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
Σχόλιο: Αυτό που ουσιαστικά λέει ο κος Τσακίρης είναι ότι με το που άσκησε ένα συμβατικό δικαιωμά του δέχθηκε πόλεμο λάσπης ως προς την αγάπη του για την ομάδα. Αν κατάλαβα καλά από τις επίσημες ανακοινώσεις της ΠΑΕ ή μελών της, ο κος Τσακίρης θα δέχεται ύβρεις κάθε φορά που δεν διευκολύνει οικονομικά την ομάδα και από την ανακοίνωση του κου Τσακίρη ότι θα προβαίνει σε οικονομικό εμπάργκο κάθε φορά που δέχεται ύβρεις. Απ όλη αυτή την ιστορία ζημιωμένη θα βγει η ομάδα. Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να διαβάσω άλλη φορά ανακοίνωση της ΠΑΕ. Θα ήθελα να τοποθετηθεί το Δ.Σ του ερασιτέχνη που είναι εκλεγμένο ή έστω μέλη του. Θέλω να ακούσω την τοποθέτηση ανθρώπων που εκτιμώ για τον δρόμο που έχει πάρει η ομάδα. Για τους λόγους που έχουμε φτάσει σε αυτή την εσωτερική κόντρα που θα μας οδηγήσει στη διάλυση... Όχι, την ευθύνη δεν την έχει η ΠΑΕ. Κάποιοι στο ΔΣ της σήμερα είναι και αύριο δεν θα είναι. Η ευθύνη ανήκει στον ερασιτέχνη που πρότεινε και διόρισε το συγκεκριμένο ΔΣ ΠΑΕ.

Άλλοι καιροί


Πριν από μερικά χρόνια, όταν ο κ. Τσακίρης είχε μειώσει με μια διαγραφή στην αφίσσα την τιμή των παιδικών διαρκείας, είχα ανεβάσει τη συγκεκριμένη εικόνα με τη λεζάντα: "Τώρα έχω κι εγώ τη θέση μου στο γήπεδο". Γιατί ακόμη κι ένα παιδί μπορούσε με το χαρτζιλίκι του να αγοράσει διαρκείας στον Πανιώνιο ακόμη και σε μια θεωρητικά ακριβή θύρα. Τη συγκεκριμένη χειρνομία την είχα εκτιμήσει ιδιαίτερα, αφού θεωρώ ότι είχα αγωνιστεί (όπως και οι υπόλοιποι blogger βέβαια) για να υπάρξει λογική τιμολόγηση και επειδή και ο μεγαλομέτοχος από την μεριά του άκουσε,διάβασε και κατάλαβε το δίκαιο του αιτήματος. Αυτό υποδηλώνει εξυπνάδα... Από τότε τα παιδιά μου (γιατί αγόρασα διαρκείας και στα δύο) με συντροφευαν στο γήπεδο...Έχασαν παιχνίδια μόνο για λόγους υγείας ή για σχολικά παραπτώματα...
Σήμερα, που έχουμε ανάγκη και από το τελευταίο ευρώ ζητάμε από ένα παιδί να πληρώσει στην ίδια θύρα 5 φορές ακριβότερα το διαρκείας του. Συγνώμη κύριοι αλλά εγώ δεν ξέρω παιδί με χαρζιλίκι 250 ευρώ. Δεν πρόκειται να εισπράξετε τα 50αρικα που τα έχετε ανάγκη και επιπλέον δυσαρεστήσατε άνευ λόγου και αιτίας τους γονείς. Θα δεχόμουν να μας βλέπατε όλους σαν κινούμενα 250αρικα αν είχαμε ξεπουλήσει τα διαρκείας. Απ' ότι μαθαίνω η κίνησή τους είναι απογοητευτική, σε βαθμό όπου ο κάθε συνετός διαχειριστής μιας ομάδας όφειλε να βρει λύσεις για να μπουν χρήματα στο ταμείο.
Τη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν θα την αφαιρέσω, ούτε τη λεζάντα...Θα υπάρχει εκεί για να σας θυμίζει ότι αυτό που χρειαζόμαστε στον Πανιώνιο πέρα από τις αδειοδοτήσεις, τα λεφτά του Τσακίρη και τους χορηγούς είναι τα παιδιά.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Εδώ ο κόσμος καίγεται...


Σήμερα έγινε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος.  Η αίσθηση του κόσμου είναι πως πρόκειται για καλή κλήρωση. Διαφωνώ κάθετα. Πρόκειται για μια πονηρή έως δύσκολη κλήρωση. Ας δούμε το πρόγραμμα όπως δημοσιεύθηκε στο πανιώνιο group monopanionios:



Α΄ γύρος
αγων: Πανιώνιος - Άρης
αγων: Βέροια -
Πανιώνιος
αγων:
Πανιώνιος - Ο.Φ.Η
αγων: Λεβαδειακός -
Πανιώνιος
αγων:
Πανιώνιος - Α.Ε.Κ
αγων: Πας Γιάννινα -
Πανιώνιος
αγων:
Πανιώνιος - Κέρκυρα
αγων: Πανθρακικός -
Πανιώνιος
αγων:
Πανιώνιος - Π.Α.Ο.Κ
10η αγων: Ατρόμητος -
Πανιώνιος
11η αγων:
Πανιώνιος - Πλατανιάς Χανίων
12η αγων: Αστέρας Τρίπολης -
Πανιώνιος
13η αγων:
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός
14η αγων: Ξάνθη -
Πανιώνιος
15η αγων:
Πανιώνιος - Ολυμπιακός

Β΄ γύρος


16η αγων: Άρης -
Πανιώνιος
17η αγων:
Πανιώνιος - Βέροια
18η αγων: Ο.Φ.Η -
Πανιώνιος
19η αγων:
Πανιώνιος - Λεβαδειακός
20η αγων: Α.Ε.Κ -
Πανιώνιος
21η αγων:
Πανιώνιος - Πας Γιάννινα
22η αγων: Κέρκυρα -
Πανιώνιος
23η αγων:
Πανιώνιος - Πανθρακικός
24η αγων: Π.Α.Ο.Κ -
Πανιώνιος
25η αγων:
Πανιώνιος - Ατρόμητος
26η  αγων: Πλατανιάς Χανίων -
Πανιώνιος
27η αγων:
Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης
28η αγων: Παναθηναϊκός -
Πανιώνιος
29η αγων:
Πανιώνιος - Ξάνθη
30η αγων: Ολυμπιακός - Π
ανιώνιος



Όπως παρατηρούμε, στις πρώτες αγωνιστικές αντιμετωπίζουμε όλες τις συνυποψήφιες ομάδες για την παραμονή. Αν το σύνολο του κ. Ελευθερόπουλου προλάβει  να δέσει και να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας έχει καλώς. Αν όμως δεν έχουμε πετύχει αγωνιστική εικόνα τουλάχιστον εφάμιλλη των συγκεκριμένων ομάδων τότε το παιχνίδι της παραμονής θα γίνει εξαιρετικά δύσκολο. Σημειώνω ότι στον δεύτερο γύρο το πρόγραμμα από την 24 αγωνιστική και κάτω είναι  πολύ δύσκολο. Η γνώμη μου είναι ότι δύσκολα θα την γλυτώσουμε φέτος. Μακάρι να βγω ψεύτης και ο Θεός μαζί μας.



Δεύτερη είδηση η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ΠΑΕ κατά του κ. Τσακίρη. Δεν θα μπω στην ουσία της. Θα πω μόνο ότι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι τέτοιου είδους αντεγκλήσεις. Ίσως βέβαια να πρόκειται για ανακοίνωση αντίστοιχη πρόσφατης άλλης που απ' ότι μάθαμε είχε ως απώτερο σκοπό να προκαλέσει τον μεγαλομέτοχο να ενισχύσει την ομάδα!!! Μάλλον έχουμε χάσει τον έλεγχο των καταστάσεων (όλοι μας) ή ζούμε ένα Πανιώνιο bdsm όργιο και δεν το έχουμε καταλάβει. Παιχνίδια σαδισμού, υποταγής, και εξευτελισμού με τελικό θύμα την ομάδα...  Πέφτουμε, ο κόσμος δεν στηρίζει γιατί δεν ξέρει από που να στηριχθεί και τι να πιστέψει και κανένας δεν έχει διάθεση να παραμερίσει επιτέλους τον εγωισμό του για το συμφέρον της ομάδας. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τα περιφερόμενα παπαγαλάκια (κάποια βέβαια μοιάζουν περισσότερο με ιπποποταμάκια) που εκμεταλλεύονται την αγάπη του κόσμου για την ομάδα και ενδεχομένως την αμάθειά του για να τον φουσκώσουν με ανοησίες. Είναι αυτοί που υπάρχουν για να τους αποθεώνει ο κόσμος στους καφενέδες. Όλο μέλι μέλι όμως και από τηγανίτα τίποτα.  ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ...Δεν με ενδιαφέρει να μάθω ποιός ξεκίνησε τον καβγά. Με ενδιαφέρει να μάθω ποιός θα προσπαθήσω να τον σταματήσει.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Σωστή κίνηση

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία έχει άμεσο αντίκτυπο στην δυνατότητα άθλησης των παιδιών και των εφήβων, καθώς πολλές οικογένειες στην ανάγκη να μειώσουν τα έξοδα τους περικόπτουν το κόστος άθλησης. Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης δεν μπορεί και δεν θα μείνει αδρανής μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα. Ο Σύλλογος των 3.500 αθλητών πορεύεται εδώ και 122 χρόνια με το βλέμμα στραμμένο στην Κοινωνία και στην αθλούμενη νεότητα. Παρ' όλο που εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει την παραμικρή -οικονομική ή άλλη- στήριξη από την Πολιτεία και τους άλλους φορείς, πήρε την απόφαση να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του τις οικογένειες των αθλητών να συνεχίσουν την άθλησή τους.
Για τον σκοπό αυτό, με ομόφωνη απόφαση του, το ΔΣ του Πανιωνίου ΓΣΣ όρισε εκπτώσεις στις συνδρομές των αθλητών στις Αθλητικές Ακαδημίες του Συλλόγου για τα παιδιά ανέργων και πολυτέκνων. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε μείωση 50% στην τιμή της συνδρομής εάν ο ένας γονιός είναι άνεργος και 75% αν είναι άνεργοι και οι δύο γονείς. Για τα παιδιά πολυτέκνων ισχύει έκπτωση 50% για το πρώτο παιδί και 75% για το δεύτερο και πέραν. Η έκπτωση θα γίνεται με απλή επίδειξη στις Γραμματείες της κάρτας ΟΑΕΔ ή Πολυτέκνου.
Επιπλέον αποφασίστηκε η μείωση στην τιμή εγγραφής Μέλους στον Ερασιτέχνη Πανιώνιο στο ποσό των 40€ ετησίως.

Το σύνολο των αποφάσεων είναι σωστό. Υπάρχει όμως περιθώριο βελτιώσεων. Θεωρώ ότι έκπτωση (μικρότερη) θα έπρεπε να γίνει σε όλους τους αθλούμενους, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες για όλο τον κόσμο και επειδή υπάρχουν πλέον σύλλογοι γύρω μας που προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες με χαμηλότερη συνδρομή. Είναι προτιμότερο λοιπόν να μειώσουμε τις συνδρομές μας προκειμένου να μην δούμε για άλλη μία χρονιά να μειώνεται ο αριθμός των αθλούμενων. Για παράδειγμα: Είναι άσχημο να απαιτείς συνδρομή 45 ευρώ για το ποδόσφαιρο με χώρους προπονήσεων στα μικρά γηπεδάκια όπου γης, τη στιγμή που για παράδειγμα η Άρσεναλ ζητάει 40 ευρώ για προπόνηση σε γήπεδο 11 Χ11. Κι αν κάποιος πει ότι η Άρσεναλ είναι μακρυά, μπορώ να του δώσω παραδείγματα κοντινών μας ομάδων που ζητούν τα ίδια χρήματα για προπόνήσεις σε αξιοπρεπή γήπεδα, ενω κάποιες χορηγούν και αθλητικό υλικό.

Πρέπει να καταργηθεί η εγγραφή που πληρώνει ο κάθε αθλητής ετησίως. Η εγγραφή έχει νόημα όταν εγγράφεσαι για πρώτη φορά σε ένα σύλλογο ή όταν επανέρχεσαι μετά από σημαντική αποχή. Σε άλλους συλλόγους η εγγραφή ισοδυναμεί με καταβλή κάποιου ποσού έναντι παροχής αθλητικού υλικού. Επειδή σε εμάς δεν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι μάλλον ένα έξοδο που επιβάλλεται στους γονείς κάθε Σεπτέμβριο άνευ λόγου και αιτίας. Το μέτρο αυτό είναι άδικο ιδίως για εκείνους που παρακολουθούν διαρκώς τις προπονήσεις και τις αθλητκές εκδηλώσεις του συλλόγου. Δεν εξετάζω ότι το ποσό αυτό ενισχύει την ομάδα για τον απλούστατο λόγο ότι όσοι δεν έχουν ή δεν μπορούν να το πληρώσουν θα επιλέξουν κάποιο άλλο σύλλογο. Οι εποχές έχουν αλλάξει...

Μία ερώτηση: Αν θυμάμαι καλά, δεν πληρώναμε εξτρά ποσό για την εγγραφή ως μέλος στον ερασιτέχνη, αλλά την ετήσια συνδρομή. Εδώ τι ακριβώς μειώθηκε; Μήπως πρόκειται για το ποσό της ετήσιας συνδρομής; Αν ναι, είναι μια πολύ σημαντική απόφαση. Πλέον κανείς δεν θα έχει δικαιολογία να μην είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του ή να μν είναι μέλος του ερασιτέχνη.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Απάντηση σε ένα φίλο


Χθες είδα ένα φίλο που εκτιμώ πολύ. Σοβαρός και μετρημένος στις θέσεις και στις αναλύσεις του. Ήταν πολύ προβληματισμένος. Τον φόβιζε η ίδια η ομάδα, τον φόβιζε η απειρία του προπονητή, τον φόβιζε η οικονομική κατάσταση. Είναι ένας από αυτούς που πιστεύει ότι η ομάδα βρίσκεται στην αγκαλιά του Ολυμπιακού. Δλικαια; Άδικα; Το πιστεύει. Δυστυχώς δεν είναι ο μόνος…Παρενθετικά θα ήθελα να αναφέρω το εξής: Η σημερινή διοίκηση αποκρούει με βδελυγμία τον χαρακτηρισμό του Πανιωνίου ως παραρτήματος του Ολυμπιακού. Από την άλλη υπάρχει μια πολύ μεγάλη μερίδα φιλάθλων και οπαδών που το πιστεύει. Η εντύπωση αυτή συμβάλει στην μειωμένη κίνηση των διαρκείας και στην διαρκώς επιδεινούμενη απογοήτευση του κόσμου. Όλα δείχνουν μαύρα και ύποπτα.

Πως μπορείς να πείσεις κάποιον ότι δεν είσαι παράρτημα; Με πράξεις. Με το να χρησιμοποιείς Πανιώνιους σε κάθε θέση. Παίκτες, προπονητές, στελέχη. Με διακοπή συνεργασιών που δείχνουν ως προνομιακοί συνεταιρισμοί. Ας μην κρυβόμαστε. Τα τελευταία χρόνια ο Πανιώνιος είχε στενή συνεργασία με τον Ολυμπιακό. Δεν λέω ότι σώνει και καλά υπήρξαμε παράρτημά του. Σίγουρα όμως η στενότητα της συνεργασίας μπορεί να παρεξηγηθεί από μερίδα των φιλάθλων μας. Η κατάσταση αυτή δεν αρέσει σε κανέναν. Όλοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν στα δύσκολα αρκεί να έχουν την εντύπωση ότι βοηθούν τον ίδιο τον Πανιώνιο και όχι κάποιο προνομιακό συνομιλητή του…Κλείνει η παρένθεση.

Ο φίλος λοιπόν αυτός, όταν τον ρώτησα για τη λύση του προβλήματος, μου είπε ότι η μόνη λύση που μπορούσε να φανταστεί ήταν η παραίτηση της διοίκησης. Θεωρούσε ότι  το συγκεκριμένο διοικητικό σχήμα έδωσε όσα μπορούσε και πλέον αποτελεί τροχοπέδη των εξελίξεων. Θεωρούσε ότι τα στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί δεν συμβάλλουν στην κινητοποίηση του κόσμου. Επειδή η συζήτησή μας έμεινε στη μέση ας μου επιτρέψει να του απαντήσω από εδώ:

Πέρσι τον Σεπτέμβριο ζήσαμε το παράδοξο της εκλογικής αναμέτρησης δύο συνδυασμών, δηλαδή περίπου 40 υποψηφίων για τις θέσεις του Δ.Σ του ερασιτέχνη, επί συνόλου 100 παριστάμενων στις εκλογές. Με λίγα λόγια ο ένας στους δύο ήταν υποψήφιος. Δυστυχώς αυτό είναι το μέγεθος του σημερινού Πανιωνίου. Το μέγεθος δείχνει ακόμη μικρότερο αν αναλογιστούμε ότι πάνω κάτω 30 μέλη μπορούν να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της σημερινής διοίκησης και να επιτύχουν ενδεχομένως την ανάληψη της διοίκησης του συλλόγου. Οι 20 από αυτούς θα πρέπει να μείνουν στο Δ.Σ του ερασιτέχνη και οι υπόλοιπο στην Π.Α.Ε. Είναι διαθέσιμοι 30 Πανιώνιοι; Έχοντας πουλήσει μόλις 40 διαρκείας, αρχίζω να πιστεύω ότι τελικά είναι δύσκολο να βρεις έστω και τις 30 υπογραφές…Που 30 τρελούς για διοίκηση.

Άρα περίπτωση ριζικής αλλαγής του διοικητικού σκηνικού δεν υπάρχει. Δεν έχει νόημα άλλωστε να υπάρξει, αφού θα φύγει μια παράταξη και θα έρθει μία άλλη. Πάλι στρατόπεδα και πόλωση.

Το δικό μου σκεπτικό ήταν πάντα διαφορετικό. Εντάχθηκα στην Πανιώνια κίνηση γιατί πραγματικά πίστευα σε πολλά παιδιά από αυτά που την απαρτίζουν. Σίγουρα υπήρχαν αξιόλογοι άνθρωποι και στο άλλο ψηφοδέλτιο. Προσωπικά επιθυμούσα τη σύνθεση ενιαίου ψηφοδελτίου, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε ότι εγώ προσωπικά θα έμενα απ’ έξω. Για διάφορους λόγους (με ευθύνη και των δύο παρατάξεων) αυτό δεν έγινε. Η Πανιώνια κίνηση κέρδισε τις εκλογές και κατάρτισε διοίκηση πρωτοδικείου της ΠΑΕ. Οδήγησε την ομάδα στο τέλος του πρωταθλήματος, εξασφάλισε την παραμονή, όχι όμως και την αδειοδότηση. Εκκρεμεί βέβαια να δούμε το αποτέλεσμα της προσφυγής του Εργοτέλη, που είναι ικανή να ανατρέψει όλα όσα πιστεύουμε σήμερα…

Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη διοίκηση εξάντλησε το όριο της νομιμοποίησης από την ΓΣ του Νοεμβρίου και πιθανόν να εξάντλησε και τις δυνάμεις της. Λογικό διότι λόγω των προβλημάτων υπερεκτέθηκε ην κριτική. Θεωρώ σκόπιμο να υπάρξει νέα ΓΣ στην οποία να παρουσιαστούν τα πλήρη στοιχεία της ομάδας και να υπάρξει ένα είδος ψήφου εμπιστοσύνης. Αν απαιτείται νέα απόφαση Πρωτοδικείου, μια τέτοια ενέργεια θα ήταν σωστή τόσο από νομική όσο και από ηθική άποψη και σίγουρα θα έκλεινε τα στόματα όσων διαφωνούν χωρίς να προτείνουν λύσεις. Στα πλαίσια αυτής της Γ.Σ θα έπρεπε να υπάρξει περιθώριο ανανέωσης του διοικητικού σχήματος με την είσοδο στο Δ.Σ της Π.Α.Ε προσώπων που εκπροσωπούν όλες στις τάσεις του Πανιωνίου. Μόνο τότε το διοικητικό σχήμα θα ήταν πραγματικά ενωτικό και θα μπορούσε να κινητοποιήσει προς το συμφέρον της ομάδας κάθε Πανιώνια δύναμη. Δεν έχει άδικο ο μέσος Πανιώνιος ένα είναι προβληματισμένος. Για να μπορέσουμε να του αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατόν ενωτικό σχήμα. Τότε μπορεί και να μην χτυπάει τόσο άσχημα η απειρία ομάδας και προπονητή.Τότε κανείς δεν θα μπορούσε να μιλήσει για γαυροποίηση του ιστορικού μας σωματείου.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Καλή αρχή!!!


Ημέρα γιορτής σήμερα στη Ν. Σμύρνη, καθώς διεξήχθη ο αγιασμός και η πρώτη προπόνηση της ομάδας μπροστά στο κοινό της.

Αρκετός κόσμος στις εξέδρες και μάλιστα αρκετά ενθουσιώδης. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τόσο κόσμο. Σαφέστατα και ο λόγος δεν ήταν ότι αμφέβαλα για την αγάπη του κόσμου, πιθανολογούσα όμως ότι τα προβλήματα της ομάδας, το νεανικό ρόστερ και ο νέος προπονητής θα κρατούσαν αρκετούς από τους φιλάθλους στο σπίτι τους. Ευτυχώς έκανα λάθος. Η συμπαράσταση της εξέδρας εκδηλώθηκε με πολλά καπνογόνα, κροτίδες και διαφόρων τύπων βεγγαλικά, με...αντίκτυπο στο ταρτάν της ομάδας. Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση: Δεν είναι ωραίο να διακόπτεται ο ιερωμένος που τελεί αγιασμό, δηλαδή που ζητάει τη βοήθεια του θεού για την ομάδα μας, από κροτίδες και υβριστικά συνθήματα.

Από εκεί και πέρα, η σημερινή μέρα έμοιαζε κάπως με την αντίστοιχη περσινή. Οι περισσότεροι από τους παριστάμενους δεν ήξεραν τα ονόματα των παικτών. Λογικό αφού στην πρώτη προπόνηση έλαβε μέρος η νέα γενιά της ομάδας. Η διαφορά με πέρσι είναι ότι στην πρώτη προπόνηση συμμετείχαν και πάλι νέοι, όμως εξακολουθούσαν να υπάρχουν παίκτες μεγάλης αξίας και εμπειρίας και επιπλέον ελπίζαμε σε κάποια μεταγραφική ενίσχυση. Φέτος, ίσως αυτό που βλέπουμε τώρα να είναι αυτό που θα βλέπουμε ολόκληρη τη χρονιά.

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με αρκετούς ανθρώπους της ομάδας. Οι περισσότεροι ήταν συγκρατημένα αισιόδοξοι. Θεωρούν ότι κάποιοι παίκτες θα ξεπεταχθούν μέσα στη χρονιά, ενώ θεωρούν ότι διατηρούμε τις ελπίδες μας ακριβώς επειδή αρκετές άλλες ομάδες βρίσκονται στην ίδια ή χειρότερη θέση από εμάς. Το μέλλον θα δείξει. Σίγουρα μεγάλο ρόλο θα παίξει και η κλήρωση.

Σε θετικό κλίμα και οι δηλώσεις του κου Ελευθερόπουλου κατά την παρουσίασή του. Αρκεί οι δηλώσεις του να μετουσιωθούν σε πράξεις και η στήριξη της διοίκησης να είναι μέχρι το τέλος της σεζόν. Καλώς ή κακώς έχουμε μια ολόκληρη χρονιά για να μάθουμε αν ο κος Ελευθερόπουλος θα μπορέσει να παρουσιάσει αξιόλογο προπονητικό έργο και ταυτόχρονα αν η διοίκηση θα τον στηρίξει ακόμη και στις δύσκολες (ή πολύ δύσκολες ώρες). Σε κάθε περίπτωση χάρηκα που είδα στην πρώτη προπόνηση της ομάδας τον κο Μανίκα, ο οποίος είναι βέβαιο ότι μπορεί να βοηθήσει ποικιλοτρόπως τον νέο προπονητή.

Θετικότατη εντύπωση μου δημιουργεί η απόφαση της διοίκησης να προσφέρει δόσεις στην αγορά των διαρκείας. Από τη στιγμή που σήμερα είδαμε αρκετό κόσμο αλλά οι πωλήσεις των διαρκείας δεν ξεπερνούν τα 40, σημαίνει ότι ο κόσμος θέλει αλλά δεν μπορεί να αγοράσει. Χρέος της διοίκησης να τον διευκολύνει με κάθε τρόπο. Επαναλαμβάνω ότι σε αυτό θα βοηθήσει η θέσπιση εκπτωτικών διαρκείας για παιδιά, ηλικιωμένους, ανέργους κ.λ.π. Από το να μην εισπράξουμε ΤΙΠΟΤΑ, καλό είναι να εισπράξουμε κάτι ΤΩΡΑ, που τα έχουμε και μεγαλύτερη ανάγκη. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι κατά τη γνώμη μου η ΑΜΚ δεν μπορεί να προχωρήσει όσο δεν έχουν τακτοποιηθεί οι υποχρεώσεις του Πανιωνίου έναντι των περσινών αγοραστών διαρκείας και εκείνων που κατέβαλαν χρήματα στην τράπεζα. Ακούγεται και κάπως χαζό να περιμένεις ποσά από υποψήφιους επενδυτές - νέους μετόχους τη στιγμή που έχεις πουλήσει μόλις 4 διαρκείας... Το θέμα αυτό πρέπει να κλείσει με την επιστροφή των χρημάτων των περσινών δικαιούχων μετοχών και με την ταυτόχρονη διενέργεια εράνου. Να δώσει ο καθένας ότι θέλει και μπορεί, χωρίς να περιμένει κάτι από την ομάδα. Δεν είναι ντροπή. Άλλωστε κι αυτό που κάνει ο ΠΑΟ με την εγγραφή μελών, ένα είδος εράνου είναι. Θυμάμαι ότι και η ΑΕΚ σε κάποια φάση, για να μαζέψει χρήματα είχε χρησιμοποιήσει μια τηλεφωνική γραμμή ειδικής χρέωσης. Εύκολο, απλό και αρκετά αποτελεσματικό, κι ας μην είμαστε τόσοι όσοι εκείνοι.

Εύχομαι σε όλους καλή αγωνιστική χρονιά, με επιτυχίες για την Πανιωνάρα μας. Συνεχίζουμε δυνατά.