Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Τρίποντο από τα σύνορα


Αν κάποιος ήθελε να δει και τα τρία πρόσωπα που έχει παρουσιάσει ο Πανιώνιος σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, είχε την ευκαιρία να το κάνει σήμερα. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε την κεφάτη νεανική ομάδα που κυκλοφορεί με επιμονή την μπάλα (65% κατοχή σε εκτός έδρας παιχνίδι;;;;;) και γίνεται πολύ επικίνδυνη όταν βρει ελεύθερο χώρο. Στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιχρόνου είδαμε την ομάδα των ηττών, που γυρνάει άνευ λόγου πίσω παραχωρώντας γήπεδο στον αντίπαλο, που κάνει λάθη, που δεν δημιουργεί ευκαιρίες. Στο τελευταίο τέταρτο είδαμε την ομάδα που με την βοήθεια της απίθανης φετινής ρέντας κλέβει αποτελέσματα.
Ο Αραβίδης ήταν ο παίκτης που σκόραρε δύο φορές και χάρισε τους πόντους της  νίκης στην ομάδα μας. Είναι ο ίδιος παίκτης που έχασε τουλάχιστον δύο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να τελειώσει γρήγορα το παιχνίδι. Δικαιωματικά του ανήκει ο τίτλος του MVP. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αρκετούς διακριθέντες παίκτες. Ο Κολοβός αν και κάποιες φορές απρόσεκτος ήταν πηγή κινδύνου, ο Φανούρης στην ίδια περίοδο αρκετά καλός, κινητικός ο Οκόγιε και βέβαια εξαιρετικά πολύτιμος για άλλη μία φορά ο Ρόβας. Σε κακή βραδιά ο Περιστερίδης.
Δεν είμαι ειδικός στο ποδόσφαιρο. Ακόμη κι έτσι όμως αδυνατώ να καταλάβω τις αλλαγές του κου Ελευθερόπουλου. Μπορεί ο Σάμαρης να ήταν αρκετά εκνευρισμένος, από την άλλη όμως ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να δώσει μια πάσα της προκοπής. Με ποσοστό ρίσκου και η  αλλαγή του Κολοβού. Ευτυχώς που δεν τις πληρώσαμε...
Το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι φτάσαμε τους 18 βαθμούς. Νομίζω ότι ο σκοπός της παραμονής λογικά έχει επιτευχθεί. Θα είμαστε περισσότερο σίγουροι βέβαια αν μέχρι το τέλος του γύρου μαζέψουμε έστω τρεις βαθμούς ακόμη. Μας περιμένει δύσκολο πρόγραμμα αλλά νομίζω ότι κουτσά στραβά μπορούμε να το πετύχουμε.
Συγχαρητήρια σε όλους για τη νίκη και καλό κουράγιο στους οργανωμένους που έκαναν αυτό το μεγάλο ταξίδι. Να μην ξεχάσουμε ότι νικήσαμε και στο μπάσκετ, οπότε η νέα βδομάδα αρχίζει με χαμόγελο.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Πανιώνιος - Κέρκυρα 0-1


Δεν θα γράψω πολλά για το σημερινό παιχνίδι, γιατί δεν έγινα πολλά. Ήμασταν μέτριοι στο πρώτο ημίχρονο, σε βαθμό ώστε να μπορώ να θεωρήσω ότι το σπαταλήσαμε, ενώ στο δεύτερο στοιχειωδώς απειλήσαμε την Κέρκυρα, η οποία, αν και μετριότατη ομάδα, ήταν καλά στημένη, μας είχε διαβάσει πολύ καλά (ελέω Μάντζιου), έκλεινε αποτελεσματικά τους διαδρόμους και κατάφερε να μας χτυπήσει στην μία και μοναδική ουσιαστική της αντεπίθεση. Η πρόθεση βέβαια του Μάντζιου να χτυπήσει το παιχνίδι είχε διαφανεί από τη διπλή αλλαγή...Μας την έκανε λοιπόν την κηδεία. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο γιατί έχουμε πετύχει κι εμείς ανάλογες νίκες... Κρίμα γιατί το σημερινό τρίποντο θα μας έλυνε τα χέρια, καθώς το πρόγραμμα από εδώ και πέρα δυσκολεύει πολύ.

Για άλλη μία φορά σε εντός έδρας παιχνίδι η ομάδα μας δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει στηθεί για να καθηλώσει τον αντίπαλο. Δεν το έχω κρύψει ποτέ ότι ο Καμπάνταης δεν είναι ο παίκτης που με τρελαίνει. Από την άλλη όμως δείχνει απελπιστικά μόνος του στην περιοχή. Όταν οι εξτρέμ μας είναι στατικοί, όταν όσες σέντρες γίνονται από τα πλάγια ψάχνουν ουσιαστικά τον απομονωμένο Καμπάνταη, δεν μπορείς να περιμένεις πολλά...Και όλα αυτά βέβαια ενώ το κέντρο μας είχε ενισχυθεί από δύο μπαλαδόρους (Μενδρινό και Ροβα) και όλοι μας περιμέναμε κάτι παραπάνω. Ίσως στα εντός έδρας παιχνίδια και με αντιπάλους αυτού του επιπέδου η ομάδα μας να πρέπει να αγωνίζεται με 4-4-2. Το 4-3-3 είναι δίκοπο μαχαίρι καθώς αποδεδειγμένα σε τέτοιου είδους  εντός έδρας παιχνίδια δεν δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και ίσως να μην αξιοποιεί τις ικανότητες του Καμπάνταη. Ούτε είμαι ούτε θέλω να κάνω τον ειδικό, με τα λίγα όμως που γνωρίζω αντιλαμβάνομαι ότι οι ευκαιρίες που δημιουργούμε είναι λίγες. Το πρόβλημα αυτό καλύφθηκε από τις νίκες, νομίζω όμως ότι αντικειμενικά υπάρχει. Χρειάζεται λύση.

Δεδομένου ότι η απόδοση της ομάδας ήταν κακή, δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε διακριθέντες παίκτες.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία

O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ στα πλαίσια της υλοποίησης του τμήματος Ειδικού Αθλητισμού προχώρησε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Άγιου Δημητρίου. Το ΕΕΕΕΚ, είναι η μεγαλύτερη μονάδα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα, στο οποίο φοιτούν 182 παιδιά ηλικίας 16-23 ετών με νοητική στέρηση, σύνδρομο DOWN, στο φάσμα του αυτισμού, γενικά με διανοητική αναπηρία. Εκπαιδεύονται στα εργαστήρια στην μαγειρική ,κεραμική, κηπουρική, κομμωτική, ραπτική ανάλογα την κλίση του καθενός. Σε συνάντηση αντιπροσωπείας της διοίκησης του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ.Σ την 17 Οκτωβρίου με τον διευθυντή του εργαστηρίου κ. Σ.Κονταρακη στο χώρο του σχολείου παρουσία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων συμφωνήθηκε η συνεργασία των δυο φορέων με στόχο την ανάπτυξη του ειδικού αθλητισμού.

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του στελέχωσε το Τμήβα Στίβου και Κολύμβησης με εξειδικευμένους προπονητές στον Ειδικό Αθλητισμό και θα δημιουργήσει Τμήματα εκγύμνασης Κολύμβησης και Στίβου αρχικά, αλλά και αγωνιστικά τμήματα ατόμων με Αναπηρίες. Στόχος του Συλλόγου είναι η παρουσία των, μέχρι τώρα αποκλεισμένων ατόμων από τα Γυμναστήρια και τους Στίβους, να μην είναι περιστασιακή, αλλά να συμμετέχουν ισότιμα με όλους τους υπόλοιπους αθλητές στις προπονήσεις και τους Αγώνες.

Την Παρασκευή 19/10 έγινε παρουσίαση της συνεργασίας με το ΕΕΕΕΚ, αλλά και της πρωτοβουλίας της δημιουργίας του Τμήματος, στην εκπομπή της ΝΕΤ, Πρωινή Ενημέρωση.
Παρόντες στη συνέντευξη ήταν ο Πρόεδρος του Πανιωνίου Β. Τσάβαλος, ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Σπύρος Κονταράκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Εργαστηρίου και δυο μαθητές του ΕΕΕΕΚ η Τζίνα Γρηγοράκη και ο Γιάννης Χατζηαργυρίου. Στη συνέντευξη τονίστηκε η σημασία που δίνει ο Πανιώνιος στον Αθλητισμός για Όλους, χωρίς περιορισμούς ιδίως σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές της Κοινωνίας. Άπό την πλευρά του ο κ. Κονταράκης τόνισε τις δυσκολίες που υπάρχουν όχι μόνο στην άθληση των ατόμων με αναπηρίες, αλλά πολύ περισσότερο στην ίδια την ένταξη τους στην κοινωνία.

Παρών ήταν και ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η σημασία που δίνει η κοινωνία στα άτομα με 'ειδικά χαρίσματα', όπως είπε χαρακτηριστικά, δίνει και το στίγμα του πολιτισμού της.

http://www.ert.gr/webtv/net/item/7982-Prwinh-Enhmerwsh-19-10-2012#.UIEGhMVc0jF (από το 1.40.00 και μετά του βίντεο)

Σαν πρώτη συμβολική κοινή εκδήλωση οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ είναι επίσημοι προσκεκλημένοι του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ στον αγώνα ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ το Σάββατο 20/10/12 στο ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Θύρα 1 (Μαθητική και Αθλητική κερκίδα). Μαζί περιμένουμε όλους τους Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής, δωρεάν, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

 

Παγκόσμιο - UPDATE


Το πρώτο Παγκόσμιο συμπόσιο Πανιώνιου Ίντερνετ για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 με θέμα:  «Από το σφηνάκι αχινού στην Amstel” θα διεξαχθεί το Σάββατο 20/10/2012 και ώρα 13:30 στο σουβλατζίδικο «Γύρω Γύρο» (Αργείων 1 και Ακριτών 11 Π.Φάληρο). Πρόκειται για την προέκταση της Βυζαντίου στο Φάληρο. Η παρουσία όλων κρίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Νέοι χορηγοί για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου!!!




Μετά από την  BERGMANN KORD, την Aegean Παναγιώτης Βικάτος (Αγίας Βαρβάρας 92 Π.Φάληρο) και την Jetway, δύο νέοι χορηγοί προστέθηκαν στη λίστα εκείνων που εκδηλώνουν μέσω χορηγιών την έμπρακτη βοήθειά τους στις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Πανιωνίου. Πρόκειται για την 1 FB insurance Agents και το λογιστικό - φοροτεχνικό γραφείο της κας Μαρίας Καρτελιά (Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 173 Άγιος Δημήτριος).

Η προσφορά τους είναι πολύ σημαντική. Μακάρι να βρεθούν κι άλλοι χορηγοί, έτσι ώστε καμία ομάδα ποδοσφαίρου του Πανιωνίου να μην μείνει χωρίς υποστηρικτή.

Για πολλά Grammy!!!


1ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πανιώνιου Ίντερνετ περιόδου 2012-2013



Την 20/10/2012 και ώρα 13:30 θα διεξαχθεί το πρώτο  Παγκόσμιο Συμπόσιο Πανιώνιου Ίντερνετ της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Προτεινόμενος τόπος διεξαγωγής "Σουβλακοπωλείο Σμυρνιός".
Θέμα του Συμποσίου: "ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΗΝΑΚΙ ΑΧΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΣΤΕΛ".
Θα ακολουθήσει πορεία προς το γήπεδο.
Δηλώσεις συμμετοχής, προτάσεις για τον τόπο διεξαγωγής , αιτήματα για αλλαγή της ώρας στο:brfun_atic@yahoo.gr
Οι τελικοί σύνεδροι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την τελικών ώρα και τόπο διεξαγωγής του συμποσίου.

Υ.Γ
Προτείνω τον συγκεκριμένο τόπο διεξαγωγής αναλογιζόμενος την δύσκολη οικονομική κατάσταση όλων. Να έχουμε όμως στο μυαλό μας ότι στο συγκεκριμένο μαγαζί ίσως και να μην επαρκεί ο χώρος.

Υ.Γ 2
Ο κάθε σύνεδρος οφείλει να φέρει μαζί του τουλάχιστον μια πρόταση χορηγίας για τις ομάδες υποδομών ποδοσφαίρου...Θα προτιμηθούν προτάσεις χορηγίας από εισηγμένες εταιρείες.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Όταν τα κουκιά δεν βγαίνουν


Μια συζήτηση με ένα καλό Πανιώνιο φίλο μου άνοιξε τα μάτια για ένα θέμα που νομίζω ότι πέρασε χωρίς να του δώσουμε την δέουσα προσοχή.

Την προηγούμενη βδομάδα λοιπόν, διαβάσαμε το παρακάτω δημοσίευμα (http://www.sport-fm.gr/article/585305), κατά το οποίο Μπάλαμπαν και Ριέρα θα διεκδικήσουν δικαστικά οφειλόμενα σε αυτούς χρήματα. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, το συμβόλαιο του Ριέρα λύθηκε στις 13/12/2011 δηλαδή λίγες ημέρες μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (4/12/2011), κατά το οποίο ο Ισπανός δέχθηκε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή του αγώνα και τιμωρήθηκε (λίγες ημέρες αργότερα) με ποινή επτά αγωνιστικών.

Με δεδομένη την τιμωρία, ο Ισπανός θα επέστρεφε στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις μετά από 1 ½ με 2 μήνες, γεγονός καταστροφικό τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο. Να υπενθυμίσω ότι ο Ισπανός ήταν υπότροπος…

 

Μετά τη λύση του συμβολαίου, ο Ριέρα προσπάθησε να βρει ομάδα στο Μεξικό για να καταλήξει στην Ουκρανική Τσερνομόρετς, στην οποία, αν δεν κάνω λάθος αγωνίζεται έως και σήμερα. Όλα αυτά όμως αφού πρώτα είχε εξασφαλίσει το ελευθέρας του…Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου μας ήταν δεδομένη από την αρχή της σεζόν και ο Ισπανός γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να εισπράξει τα χρήματα που ζητούσε. Σίγουρα είχε στα χέρια του το διαπραγματευτικό όπλο τα μη υπογραφής για τη λήψη της αδειοδότησης (άλλωστε το είχε ξανακάνει στο παρελθόν), από την άλλη όμως ήξερε ότι, αν παρέμενε στην Ελλάδα, θα έμενε εκτός αγωνιστικής δράσης για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και κινδύνευε να μην εισπράξει απολύτως τίποτα από τα οφειλόμενα. Ιδίως αν ο Πανιώνιος έπεφτε κατηγορία λόγω της δικής του υπογραφής. Συνεπώς, θεωρητικά είχε κάθε λόγο να φέρει μια οικονομική προσφορά που να αποφέρει χρήματα στον σύλλογο προκειμένου να εξασφαλίσει ένα καινούργιο πιο εξασφαλισμένο συμβόλαιο και παράλληλα να εξασφαλίσει μέρος ή το σύνλο των χρημάτων του.

 

Διαβάζοντας πάλι το δημοσίευμα δυσκολεύομαι να καταλάβω το σκεπτικό του οικονομικού σκέλος της συμφωνίας. Αφήσαμε τον Ριέρα ελεύθερο, έχοντας την υποχρέωση να του καταβάλουμε σε βάθος χρόνου τα δεδουλευμένα; Τι ακριβώς μας χάρισε δηλαδή ο Ισπανός για να κερδίσει την ελευθερία του; Απλά και μόνο την υπογραφή για τη λήψη της αδειοδότησης, εξασφαλίζοντας το σύνολο των δεδουλευμένων του; Ειλικρινά, δεν θυμάμαι περίπτωση από άλλη ομάδα ή και από τον Πανιώνιο που να έμεινε ελεύθερος παίκτης, διατηρώντας στο ακέραιο τις οικονομικές του αξιώσεις…

 

 Αν, αντί να τον αφήσουμε ελεύθερο, τον πουλούσαμε έναντι κάποιου ποσού (οποιουδήποτε ποσού), δεν θα ξεπληρώναμε τα δεδουλευμένα που σήμερα διεκδικεί; Δηλαδή, ένας παίκτης του επιπέδου του δεν μπορούσε να φέρει στον Πανιώνιο προσφορά 150.000 ευρώ (όσα και τα οφειλόμενα δεδουλευμένα); Δεν μπορούσε έστω να φέρει προσφορά 50.000 ευρώ ή και λιγότερα όπου απλά θα μείωναν το τελικό οφειλόμενο ποσό και παράλληλα θα εξασφαλίζαμε την πολυπόθητη υπογραφή;

 

Ακόμη κι αν μας πίεζε ιδιαίτερα με την μη υπογραφή για την αδειοδότηση, εμείς δεν είχαμε ως διαπραγματευτικό όπλο την πρόσφατη (τότε) τιμωρία του;  Τέλος, πως είναι δυνατόν, εφόσον είχε επιτευχθεί διακανονισμός οφειλών με μια σειρά παικτών με ακριβά συμβόλαια, οι οποίοι έμειναν όλοι ελεύθεροι να μην τους έχει καταβληθεί, όπως διαβάζουμε συχνά – πυκνά, το παραμικρό ποσό μέχρι σήμερα; ΟK, ο κακός Τσακίρης μας έπαιρνε τα χρήματα του Απήλιον από τα τηλεοπτικά. Κάτι όμως θα έπρεπε να μένει στο ταμείο… Με δεδομένο ότι το μπάτζετ μειώθηκε δραστικά από τον Ιανουάριο του 2012 και εντεύθεν, πως είναι δυνατόν να μην έχουμε καταβάλει ποσά προς εξόφληση των οφειλών ή έστω προς μείωση των οφειλόμενων; Ποιο είναι το μπάτζετ σου σημερινού Πανιωνίου των χαρισματικών πιτσιρικάδων; Με δεδομένο ότι τόσο οι παίκτες μας όσο και το προπονητικό τιμ αμείβονται με πολύ χαμηλά ποσά (απ’ όσο μαθαίνουμε και από τις διαρροές που γίνονται), πως γίνεται να μένουν απλήρωτοι παίκτες, υπάλληλοι και προπονητικό προσωπικό  ενώ ταυτόχρονα μην μπορούν να εξυπηρετηθούν κατ’ ελάχιστον παλαιά χρέη; Αληθεύει ότι υπάρχει παίκτης ή παίκτες που παίζουν στον Πανιώνιο χωρίς αμοιβή; Πάνω λοιπόν σε αυτά τα απλά ερωτηματικά, που δικαιούται να έχει ο κάθε φίλαθλος όταν τα μπακαλίστικα οικονομικά δεν βγαίνουν, πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις η διοίκηση της Π.Α.Ε.

 

Ο φόβος όλων ήταν να μην πέσουμε κατηγορία γιατί, πέρα από το πρεστίζ, θα μειώνονταν δραστικά τα έσοδα. Πως γίνεται λοιπόν με μπάτζετ ομάδας χαμηλότερης κατηγορίας και έσοδα ομάδας SL να βρισκόμαστε στη συγκεκριμένη οικονομική θέση;

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Χορηγικό Πρόγραμμα Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Πανιωνίου


Μια πολύ καλή ευκαιρία για φθηνή και αποδοτική διαφήμιση είναι το χορηγικό πρόγραμμα των ακαδημιών του ποδοσφαίρου. Τα παιδικά πρωταθλήματα τα παρακολουθεί αρκετός κόσμος κάθε εβδομάδα, οι περισσότεροι δε είναι κάτοικοι όμορων ή κοντινών της Ν. Σμύρνης περιοχών. Είναι γεγονός ότι οι ομάδες του Πανιωνίου πάντα κεντρίζουν το ενδιαφέρον, καθώς αποτελούν υποδομές ομάδας πρώτης κατηγορίας. Το σημαντικό όμως είναι ότι οι Ακαδημίες του Πανιωνίου σημειώνουν επιτυχίες στα τουρνουά που αγωνίζονται.Ό,τι καλύτερο δηλαδή!

Υποχρέωση του χορηγού θα είναι, έναντι διαφήμισης στις φανέλες των παιδιών που θα αγωνίζονται κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε τουρνουά ποδοσφαίρου, η αγορά ενός πλήρους σετ εμφάνισης για κάθε ένα από τα παιδιά της ομάδας. Υπάρχουν διαφορετικά αγωνιστικά σετ. Η τιμή καθορίζεται ανάλογα με το σετ και τον αριθμό των παιδιών που λαμβάνουν χορηγία. Με λίγα λόγια, ο χορηγός που αναλαμβάνει περισσότερα παιδιά επιτυγχάνει καλύτερη συνολική τιμή. Με μικρό λοιπόν διαφημιστικό κόστος, ο χορηγός θα έχει σημαντική προβολή στα γνωστά τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου.  Εννοείται ότι οποιαδήποτε φωτογράφηση εντός της χρονιάς θα γίνει με την εμφάνιση του χορηγού.

Οι αγορά των εμφανίσεων θα γίνει από τον χορηγό από την μπουτίκ του Πανιωνίου, γεγονός που σημαίνει ότι ο Πανιώνιος θα ωφεληθεί έξτρα από το 10% του ακαθάριστου ποσού, καθώς σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης κάθε αγορά από την μπουτίκ δίνει στον ερασιτέχνη το ως άνω ποσοστό. Άρα ο χορηγός ντύνει τα παιδάκια των ομάδων, βοηθάει οικονομικά τον δοκιμαζόμενο Ερασιτέχνη και πετυχαίνει την τόσο απαραίτητη για τις μέρες που διανύουμε προβολή.

 

Αναλυτική κατάσταση ομάδων που ζητούν χορηγό. Αναφέρεται το όνομα του προπονητή, το έτος γέννησης των παιδιών, και το τουρνουά

 

1. Βλάχος (2001-2002), 2 ομάδες, Τουρνουά Φωστήρα.

2. Κουρκουβέλας (2001) 1 ομάδα, Τουρνουά Φωστήρα.

3. Εμβολιάδης (2002-2003) 2 ομάδες, Τουρνουά Φωστήρα

4. Σαϊπάς (2002-2003) 1 ομάδα, Τουρνουά Φωστήρα

5. Χάιτας (2002-2003) 1 ομάδα, Τουρνουά Δημόπουλος

6. Λαμπαδηνός (2000-2001) 1 ομάδα, Πρωτάθλημα Φωστήρα

7. Κουζινός (1998-1999) Τουρνουά Μινώταυρος.

8. Κοροπούλης (1998-1999) Τουρνουά Μινώταυρος

9. Γιάννακας (1998-1999) Τουρνουά Μινώταυρος

10 Ζαλάβρας (2004) Τουρνουά Φωστήρα.

 
Οι χορηγοί μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον στους στη Γραμματεία ποδοσφαίρου του Πανιωνίου και να συννενοηθούν για το αθλητικό πακέτο και το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας με την μπουτικ του Πανιωνίου, που αποτελεί τον επίσημο προμηθευτή αθλητικού υλικού του Πανιωνίου.

Πληροφορίες: Γραμματεία Ποδοσφαίρου Πανιωνίου Γ.Σ.Σ
              Έφορος: Άρης Μισαηλίδης

Επικοινωνία καθημερινά 1700-2100. Τηλ 210-9328902

Μπουτικ Πανιωνίου: Θοδωρής Κοκκινάκης: 210- 9346070

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Πασάς στα Γιάννενα


Έχοντας πετύχει μέχρι και σήμερα τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα είχαμε μιλήσει αρκετές φορές για την κακή ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος, για την εύνοια της τύχης και για το βατό πρόγραμμα των πρώτων οκτώ αγωνιστικών. Νομίζω ότι η σημερινή εκτός έδρας νίκη με ανατροπή μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά στην καλή απόδοση και στη σκληρή δουλειά. Ο Πανιώνιος υπήρξε σήμερα ουσιαστικός, επικίνδυνος και άξιος και για τον λόγο αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους παίκτες όσο και στην τεχνική ηγεσία. Θεωρώ ότι σήμερα έπιασε την καλύτερή του απόδοση στο πρωτάθλημα.

Είναι γεγονός ότι για δεύτερη φορά φέτος βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στο πρώτο δίλεπτο του αγώνα. Το γκολ αυτό αποσυντόνισε την ομάδα μας, η οποία μέχρι και την ισοφάριση διατηρούσε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις.  Η καλή εκτέλεση όμως του πέναλτι από τον Φανούρη Γουνδουλάκη (το οποίο κέρδισε ο καλός σήμερα Καμπάνταης) ηρέμησε την ομάδα, με αποτέλεσμα να βελτιώνει διαρκώς την απόδοσή της. Η καλή πορεία συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ο Πανιώνιος υπήρξε ακόμη καλύτερος και ουσιαστικός. Το γκολ του Λαμπρόπουλου μας έδωσε τη νίκη στους Ζωσιμάδες, που θα μπορούσε να είχε έρθει ευκολότερα αν μας είχε καταμετρηθεί και τρίτο γκολ, το οποίο μας αρνήθηκε ο επόπτης του αγώνα, σε μια ομολογουμένως βέβαια δύσκολη φάση.

Η ουσία είναι μία. Σε έξι αγωνιστικές έχουμε 15 (!!!) βαθμούς και υποδεχόμαστε εντός την Κέρκυρα. Με νικηφόρο αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να κλειδώνουμε από τον Οκτώβριο (!!!) την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Το σενάριο αυτό μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να αποδώσει ακόμη καλύτερα, καθώς δεν θα αγωνίζεται με άγχος.

Μου άρεσαν: Κορυφαίος του Πανιωνίου ο Περιστερίδης. Αν και φέρει μεγάλη ευθύνη στο πρώτο γκολ, εντούτοις κράτησε ανέπαφη την εστία του σε τουλάχιστον 2-3 πολύ επικίνδυνες φάσεις. Καλοί σε απόδοση οι Γουνδουλάκης, Καμπάνταης, Λαμπρόπουλος. Φιλότιμος ο Αραβίδης, προσωπικά θα προτιμούσα δίδυμο Κολοβού, Ντούνη. Ίσως βέβαια να μέτρησε το γεγονός ότι ο Αραβίδης βοηθάει πολύ και αμυντικά...
Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Σάμαρη στην αρχική ενδεκάδα. Μπορεί να μην συνέπεσε με εξαιρετική απόδοση, έπεισε όμως ότι αν πάρει χρόνο συμμετοχής μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά.

Υ.Γ
Τελικά η Λέσχη Φίλων Πανιωνίου είναι το καλύτερο μέρος για να παρακολουθήσεις εκτός έδρας αγώνα.Έχει μακράν το ωραιότερο ποδοσφαιρικό σκηνικό με τα δεκάδες ενθύμια και τις φωτογραφίες, διαθέτει μεγάλη τηλεόραση και προτζέκτορα, θαμώνες με χιούμορ και είναι μακράν η φθηνότερη. Νομίζω ότι αξίζει την στήριξη του κόσμου.