Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Πανιωνάρα - Πανθρακικός 2-0


Το αποτέλεσμα του σημερινού παιχνιδιού μπορεί να συνοψιστεί με το παλιό σύνθημα "ο αγώνας τώρα συνεχίζεται". Οι βαθμοί της νίκης και  η διάθεση που έδειξαν οι παίκτες μας κάνουν να βλέπουμε με αισιοδοξία το δύσκολο πρόγραμμα. Πήραμε μεγάλη ανάσα, χωρίς όμως να σημαίνει ότι έχουμε καθαρίσει το θέμα της παραμονής. Το διπλό της Βέροιας στην Ξάνθη εξηγεί το γιατί. Διακριτική η παρουσία του κου Σπάθα...

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να δημιουργήσει τις μεγάλες φάσεις. Το ομολογουμένως πολύ ωραίο γκολ του Σάμαρη ανέβασε το ηθικό και την απόδοση της ομάδας, η οποία ευτύχισε να ζευγαρώσει τα τέρματά της με το εξίσου ωραίο γκολ του Καμπάνταη. Ο Πανθρακικός έδειξε καλά στοιχεία (θεωρώ ότι ήταν από τις καλές μικρομεσαίες ομάδες που είδαμε στη Ν. Σμύρνη) και θα μπορούσε να μας έκανε ζημιά σε 2-3 περιπτώσεις. Ευτυχώς για εμάς δεν τα κατάφερε. Λογική η απόφαση του κου Παναγόπουλου να στηριχθεί σε ένα σχήμα από πολλούς έμπειρους παίκτες στο ματς της χρονιάς. Επιτυχημένο το ξεκίνημά του, διότι πέρα από τη νίκη σε ένα σπουδαίο παιχνίδι κατάφερε (ευτύχισε) να μην δεχθεί τέρμα.

Παρά τον καλό καιρό, το φθηνό εισιτήριο, τις εξαιρετικές συνθήκες, τα πανιώνια προσκλητήρια και τις ξαναμμένες παρθένες που ήταν πρόθυμες να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία, το γήπεδο δεν γέμισε. Μάλλον πρέπει να συνηθίσουμε την ιδέα ότι τόσοι είμαστε. Τόσοι στηρίζουμε τον ιστορικό στη Ν. Σμύρνη, ακόμη λιγότεροι πηγαίνουν στα εκτός και ένα κονκλάβιο 30-40 γέρων θα ψηφίζει στις εκλογές του ερασιτέχνη. Πολύ φοβάμαι ότι η δική μας γενιά θα κλειδώσει την πόρτα της Ν. Σμύρνης, εκτός κι αν δώσουμε σημασία στα παιδιά, αν αφήσουμε στην άκρη τους ανούσιους καβγάδες και εργαστούμε για το καλό αυτού του τεράστιου συλλόγου. Μελαγχολική λοιπόν η σημερινή νίκη. Συνεχίζουμε...

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πανιώνιο προσκλητήριο


Παραιτήσεις, ανακοινώσεις, ανάληψη ευθυνών και αναταραχή. Νέος προπονητής, ίδια ομάδα, μεγαλύτερα προβλήματα. Γκρίνια και φαγωμάρα. Όλα αυτά μπαίνουν στο ψυγείο. Μπροστά μας υπάρχει μόνο το παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Το θέλουμε πολύ και πιστεύω ότι θα το πάρουμε, αρκεί να κάνουμε όλοι το χρέος μας. Διοίκηση, τεχνικό επιτελείο, παίκτες και φίλαθλοι. Από αυτό το παιχνίδι δεν μπορεί να λείπει κανείς.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Κερκυραϊκό μπουρδέτο


Δύσκολο να μιλήσει κανείς για το σημερινό παιχνίδι. Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε στο παιχνίδι της χρονιάς με πραγματικά πολλές και μεγάλες απουσίες. Αντιμέτωπο είχε τον κακό αγωνιστικό χώρο και την Κέρκυρα που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί. Ακόμη κι έτσι όμως δείχναμε ικανοί να φύγουμε με τη νίκη από το νησί των Φαιάκων υπό την προϋπόθεση ότι θα πετυχαίναμε τουλάχιστον ένα γκολ και θα διαχειριζόμασταν καλά τον χρόνο και το έμψυχο υλικό μας. Το σκορ άνοιξε νωρίς από τον Κολοβό, ο οποίος είχε και άλλες ευκαιρίες να σκοράρει. Γενικά η ομάδα έδειχνε στο πρώτο ημίχρονο φρέσκια και ικανή να κρατήσει τη νίκη και να εξασφαλίσει την παραμονή.

Κάποιος στη θέση του κου Ελευθερόπουλου αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος, σίγουρα όμως με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου θα φρόντιζε να γυρίσει την ομάδα σε ένα πιο αμυντικό σχήμα. Θα έκλεινε τους χώρους και θα έβαζε στο παιχνίδι πιο αμυντικογενείς παίκτες. Ότι περίπου έκανε ο Λίνεν στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Από την αρχή της χρονιάς παίζουμε τόσο ανοιχτά και επιθετικά, λες και φοβόμαστε μη μας συλλάβει η αστυνομία ποδοσφαιρικού θεάματος. Λες και έχουμε την επιθετική γραμμή φωτιά (και άμυνα για σεμινάρια). Όταν όμως παίζεις τόσο ανοιχτά κόντρα στην ομάδα που παίζει το τελευταίο της χαρτί στην κατηγορία, όταν βγάζεις από το παιχνίδι τον Ρόκα και βάζεις στη θέση του τον Οκόγιε, η άμεση συνέπεια είναι να χάσεις το κέντρο και μαζί με αυτό το παιχνίδι. Παίκτες μετατοπίστηκαν εσωτερικά σε θέσεις που τους είναι άγνωστες και αποδεδειγμένα δεν είναι καλοί, ακολούθησαν άλλες δύο αλλαγές που έκαναν τα πράγματα χειρότερα και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, ουσιαστικά χωρίς ντουφεκιά. Ήττα και το φάσμα του υποβιβασμού είναι πλέον ανοιχτό. Είναι τραγικό αλλά η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος έχει πάρει από εμάς έξι ολόκληρους βαθμούς σκοράροντας μάλιστα τρία τέρματα, από τη στιγμή που κατά μέσο όρο σκοράρει ένα κάθε 17 τελικές...Πολύ βαρύ.

Ο κος Ελευθερόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του. Προσωπικά θεωρούσα ότι η αλλαγή προπονητή έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα, όταν υπήρχε βατό πρόγραμμα μπροστά μας και δυνατότητα να αλλάξουν κάποια λάθη. Αυτή τη στιγμή, όποιος αναλάβει θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ισχυρότερες ομάδες του πρωταθλήματος έχοντας μια ομάδα με χαμηλή ψυχολογία και τεράστια αγωνιστικά προβλήματα.Με λίγα λόγια δύσκολα βρίσκεις κορόιδο και μάλιστα έντιμο.

Αν έπρεπε να διαλέξω εγώ ο ίδιος προπονητή θα έφερνα εδώ και τώρα τον Μάντζιο, διότι γνωρίζει την ομάδα, μπορεί να κερδίσει βαθμούς και επειδή δεν αμφιβάλλω για την εντιμότητά του, που είναι ιδιαίτερα σημαντική ιδίως στο τέλος του πρωταθλήματος...

Από την άλλη όμως οφείλω να λάβω πολύ σοβαρά υπόψιν το αίτημα των παικτών για παραμονή του Ελευθερόπουλου, εφόσον είναι αληθινό και ομόφωνο.

Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι με τον Πανθρακικό είναι ζωής ή θανάτου. Αν κερδίσουμε έχουμε σημαντικές ελπίδες να πετύχουμε μια αγχωτική παραμονή. Ήττα μπορεί να σημαίνει υποβιβασμό. Με λίγα λόγια χρειάζεται μια πολύ σοβαρή απόφαση εδώ και τώρα.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

keep the faith αδέλφια

Η αποβολή του Λεωνίδα Καμπάνταη στο 13ο λεπτό ήταν αυτή που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να μην καταφέρει ο Πανιώνιος να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιαννινα, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 (αντιγράφω από τα Πανιώνια Νέα).
Ο Πανιώνιος προσπάθησε, πίεσε να φέρει το μάτς στα ίσια, όμως του έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια (αντιγράφω από τα Πανιώνια Νέα).
Ο προπονητής του Πανιωνίου κος Ελευθερόπουλος στάθηκε στη φάση της αποβολής : " Δεν μιλάω για τη διαιτησία συνήθως, αλλά στη φάση της αποβολής του Καμπάνταη το σωστό ήταν να αποβληθούν και οι δύο. Είμαι σίγουρος ότι βγάζεις και τους δύο. Έχουν κάνει έγκλημα και οι δύο, όχι μόνο ο Καμπάνταης". (αντιγράφω από τα Πανιώνια Νέα).
Και ο κόουτς συνεχίζει: "... Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι. Άλλαξαν τα πράγματα με την αποβολή. Προσπαθήσαμε να κρατάμε τη μπάλα, ώστε να ξεκουράζονται και τα χαφ μας (αντιγράφω από τα Πανιώνια νέα - ας μου πει κάποιος τι λέει γιατί λόγω τιμής δεν καταλαβαίνω). "...Μπήκαμε καλά στο ματς αλλά η εικόνα της βαθμολογίας μένει". Από τη μεριά του ο προπονητής του ΠΑΣ χαρακτήρισε τυχερή τη νίκη της ομάδας του.
Είναι προφανές ότι υπήρχε πλάνο, οι παίκτες όμως δεν έκαναν όσα είχαν διδαχθεί στην προπόνηση και σαφέστατα η αποβολή του Καμπάνταη δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Κρατάμε την πίστη αδέλφια, δεν κάνουμε κριτική, δεν αναρωτιόμαστε γιατί για παράδειγμα η Μενδρινός δεν ήταν ούτε βασικός, που ακριβώς πιέσαμε τον ΠΑΣ και δημιουργήσαμε ευκαιρίες, για ποιο ακριβώς λόγο μπήκε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ο αριστερός μπακ Τσαμουρλίδης (για να οργώσει όλη την πτέρυγα; ), για ποιο λόγο η ομάδα αγόρασε ένα σωρό αμυντικούς κάθε είδους και ο προπονητής δηλώνει ότι δεν είχαμε αμυντικό χαφ, γιατί δεν πήραμε ούτε δείγμα επιθετικού και συνεχίζουμε να στηρίζουμε με την παρουσία μας στο γήπεδο, μακριά από οθόνες και πληκτρολόγια. Μετά τα παιχνίδια βέβαια με Κέρκυρα και Πανθρακικό αρχίζουν τα αγγούρια (κι αυτά δηλαδή δύσκολα είναι), αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Κι όμως βρέθηκαν γραφεία

Καλή δουλειά Zamis!!! Έκλεισες στόματα

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Πάμε γι' άλλα


Δύσκολο παιχνίδι, σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα και με ενδεκάδα  με πολλές βασικές ελλείψεις. Αυτά ήταν τα δεδομένα που είχαμε πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, οπότε φαντάζομαι κάπου μας περνούσε από το μυαλό το ενδεχόμενο να μην φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα από το Ο.Α.Κ.Α. Άλλωστε και η Α.Ε.Κ κάθε άλλο παρά αδιάφορη θα ήταν, καθώς η νίκη θα της έδινε πολύ μεγάλη βαθμολογική ανάσα, ανεβάζοντάς την στο μέσο περίπου του βαθμολογικού πίνακα. Δυστυχώς για άλλη μία φορά φέτος ο Πανιώνιος ουσιαστικά σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο. Ο ρόμβος της Α.Ε.Κ και η πίεσή της ψηλά μας αποδιοργάνωσε σε τέτοιο βαθμό που δυσκολευόμασταν να αλλάξουμε δυο πάσες ή ακόμη χειρότερα να περάσουμε με αξιώσεις τη γραμμή του κέντρου. Σαράντα πέντε λεπτά χωρίς ουσιαστική ευκαιρία, χωρίς αυτοσυγκέντρωση, χωρίς ιδιαίτερη διάθεση (σε αντίθεση με όσα πίστευε ο κος Παναγόπουλος πριν από το παιχνίδι). Στο διάστημα αυτό η Α.Ε.Κ πατούσε απλά καλύτερα, πίεζε, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες και κατάφερε να προηγηθεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ, δώρο του διαιτητή. Η θέση του φάουλ ήταν εξαιρετική, η εκτέλεση πλασεδάκι σε άκρως προβλέψιμο σημείο, με τον Περιστερίδη, ο οποίος κατά τη γνώμη μου βρίσκονταν εκτός θέσης, να δέχεται ένα μάλλον φτηνό γκολ.

Ο Πανιώνιος ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο (σε αυτό βοήθησε και η επιλογή του Λίνεν να τραβήξει σταδιακά την ομάδα του προς τα πίσω αφήνοντας γήπεδο), έχασε ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Καμπάνταη. Εξαιρετική ευκαιρία σε ένα κρίσιμη χρονικό σημείο το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει ολόκληρη την εξέλιξη του παιχνιδιού. Η Α.Ε.Κ δεν κατόρθωσε να διπλασιάσει τα τέρματά της, χάνοντας πέναλτι το οποίο άνευ λόγου παραχώρησε ο Περιστερίδης (εξιλεώθηκε για το σφάλμα με την απόκρουση), κατάφερε όμως να πάρει μια μάλλον εύκολη και πιθανότατα δίκαιη νίκη.

Ο καλός και πλήρης Πανιώνιος θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το σημερινό παιχνίδι. Ακόμη και σε μια Α.Ε.Κ η οποία είναι σαφέστατα βελτιωμένη σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Ο σημερινός όμως ήταν περιορισμένων δυνατοτήτων, άρα μάλλον ακίνδυνος.