Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ, καλεί τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση βάσει του Καταστατικού, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 και ώρα 18.00, στην αίθουσα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. επί των οδών Θ. Σοφούλη & Ι. Χρυσοστόμου γωνία.
 ΘΕΜΑΤΑ:
1. Λογοδοσία του διοικητικού συμβουλίου επί των πεπραγμένων αυτού.
2. Ανάγνωση της Εκθέσεως της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
3. Έγκριση του απολογισμού της οικονομικής χρήσεως που έληξε.
4. Ψήφιση του προϋπολογισμού της νέας χρήσεως (ο προϋπολογισμός για τη νέα χρήση θα ψηφιστεί σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, δεδομένου ότι λόγω οικονομικής κρίσης της χώρας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και οι Ομοσπονδίες αδυνατούν και για αυτό δεν έχουν καθορίσει μέχρι σήμερα τις οικονομικές επιχορηγήσεις με βάση τις αξιολογήσεις για κάθε Ερασιτεχνικό Αθλητικό Σωματείο της χώρας).
5. Συζήτηση και αποφάσεις και επί άλλων διαφόρων θεμάτων.
6. Διεξαγωγή αρχαιρεσιών.
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση θα διεξαχθείτην ίδια ημέρα και ώρα 19.00, στον ίδιο τόπο.

Σχόλιο:  Η Αίθουσα του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ είναι το πρώην ίντερνετ καφέ;

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Σαρακοστιανό κείμενο για σαρακοστιανό θέαμα


Ακόμη και χωρίς να έχουμε δει το πρώτο ημίχρονο ελέω Nova, μπορούσαμε να καταλάβουμε... Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα (νωθρότητα της ομάδας) το έφαγε και ο γάιδαρος (γρήγορο τέρμα του Πλατανιά - τραυματισμός Καμπάνταη) και ο Πανιώνιος για άλλη μία φορά φέτος βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς - νωρίς. Με την έναρξη του πρώτου ημιχρόνου κάτι προσπαθήσαμε να δείξουμε, μάλιστα ισοφαρίσαμε με τον Αραβίδη, ο οποίος είναι ο μοναδικός παίκτης του Πανιωνίου που προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του σε κάθε παιχνίδι, δυστυχώς όμως ήταν αδύνατο να κρατήσουμε αποτέλεσμα, δεδομένου ότι ο Πλατανιάς έφτανε στην περιοχή μας με χαρακτηριστική ευκολία, ενώ εμείς με δυσκολία περνούσαμε τη σέντρα. Κάπως έτσι ήρθε η εύκολη ήττα και δικαιώσαμε τους γκουρού του ΟΠΑΠ που έδιναν τον άσσο με 1,30 λες και παίζαμε με τη μεικτή κόσμου. Με δεδομένο ότι είχαμε ήδη φτάσει τους 31 βαθμούς, δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που δεν ρισκάραμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Πλατανιάς είναι μια μετριότατη ομάδα από την οποία ο σοβαρός Πανιώνιος θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και τη νίκη. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από μόλις μία εβδομάδα κερδίσαμε μια ομάδα που έχει την πολυτέλεια να κρατάει στον πάγκο παίκτες όπως ο Ναπολεόνι, ο Πίτου Γκαρσία και ο Σουμπίνιο (και παρ' όλα αυτά δεν δεχθήκαμε γκολ) και ασφαλώς δεν έχει καμία σχέση ποιοτικά με την ομάδα του χωριού του κου Μαρινάκη. Με δεδομένο ότι το παιχνίδι με τον Αστέρα είναι εξαιρετικά δύσκολο, επιλέγουμε να μετατρέψουμε σε κρίσιμο το παιχνίδι με την Ξάνθη. Ελπίζω οι από κάτω να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση, διότι καλό είναι να αντιμετωπίζεις αδιάφορος την ομάδα της Θράκης τις τελευταίες αγωνιστικές.

Όπως πληροφορούμαι, εντός εβδομάδας (ίσως αύριο, πιθανότατα όμως την Τετάρτη) να πληροφορηθούμε την ημέρα διεξαγωγής της Γ.Σ του ερασιτέχνη. Πολλά ανοιχτά θέματα, τεράστια προβλήματα ελάχιστες εναλλακτικές λύσεις, το κυριότερο όμως κατακερματισμένος ο κόσμος σε στρατόπεδα. Ελπίζω ο καθένας από εμάς να αναλάβει τις ευθύνες του και να περιορίσει το πέταγμα του αετού στη σημερινή ημέρα και μόνο...

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Με το μυαλό του Φανούρη και τα πόδια του Λεωνίδα


Ο σημερινός Πανιώνιος ήξερε τι ήθελε. Όταν λοιπόν ξέρεις τι θέλεις και παίζεις στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου, τότε έχεις βάσιμες πιθανότητες να πετύχεις τον σκοπό σου, όπερ και εγένετο.

Το παιχνίδι ήταν αργό, μακρόσυρτο, κάποιες φορές κουραστικό. Είχε δύναμη, είχε πάθος, χωρίς όμως τις πολλές μεγάλες  ευκαιρίες (τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο), οι περισσότερες των οποίων ήταν του Ατρόμητου. Ακόμη όμως και όταν η ομάδα του Περιστερίου έχανε ευκαιρίες, δεν ένοιωθα φόβο ότι θα χάσουμε το παιχνίδι. Ίσως γιατί ο Φανούρης ήταν σε μεγάλα κέφια (οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είναι ποδοσφαιρική ιδιοφυία, ανεξάρτητα από το αν το σώμα κάποιες φορές δεν μπορεί να ακολουθήσει το μυαλό - ίσως ο Φανούρης να αποτελέσει σε μερικά χρόνια ένα πολύ μεγάλο ταλέντο της προπονητικής ή ένα καλό δάσκαλο Ακαδημιών ποδοσφαίρου), ίσως γιατί ο Αραβίδης είχε διάθεση να κυνηγήσει κάθε ευκαιρία, ίσως γιατί λίγο πολύ δείχναμε να μπορούμε να ανταποκριθούμε αμυντικά στην πίεση του Ατρόμητου. Αφού λοιπόν βρίσκαμε τον τρόπο να αποφύγουμε τα κλασικά παιδαριώδη λάθη τα οποία μας στοίχισαν ένα σωρό βαθμούς φέτος, θεωρούσα ότι κάτι καλό θα μπορούσε να βγει από το παιχνίδι. Το ομολογουμένως πολύ ωραίο γκολ της νίκης το πέτυχε ο Λεωνίδας Καμπάνταης ο οποίος συνδυάστηκε πολύ ωραία με τους Κολοβό και Γουνδουλάκη.

Ο Ατρόμητος δεν έμεινε απαθής και εξάντλησε όλο το επιθετικό του οπλοστάσιο. Πρόκειται για ομάδα που έχει την πολυτέλεια να διαθέτει παίκτες όπως ο Μάντζιος, ο Επστάιν, ο Σουπίνιο, ο Ναπολεόνι και τόσους άλλους, κάποιους εκ των οποίων κρατάει στον πάγκο (!!!) επειδή ατυχώς για την ομάδα του Περιστερίου το ποδόσφαιρο παίζεται με μόλις 11 παίκτες. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη μαγκιά του σημερινού Πανιωνίου. Ότι μπόρεσε να κρατήσει σκορ και αποτέλεσμα  κόντρα στο πραγματικά εντυπωσιακό βάθος του πάγκου του Ατρόμητου. Αυτή είναι τελικά η μεγάλη διαφορά του Παναγόπουλου από τον Ελευθερόπουλο. Έχει την ίδια ομάδα, τα ίδια ή και μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά είναι πιο, ας μου επιτραπεί η έκφραση, ταπεινός στον αγωνιστικό στόχο της ομάδας. Είμαι σίγουρος ότι θα του βγει σε καλό.

Σήμερα κάναμε ένα τεράστιο άλμα παραμονής, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι σωθήκαμε. Όσο συνεχίζονται τα παιχνίδια των από κάτω τόσο θα έχουμε λόγους να είμαστε επιφυλακτικοί. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους.

Y

Λυπάμαι πολύ για την εικόνα που έδωσαν οι οπαδοί του Περιστερίου και ο πρόεδρός τους, λυπάμαι που ο διαιτητής (που κατά τα άλλα έπαιξε έδρα) χαρίστηκε στην απίστευτη ρίψη βεγγαλικών εκ μέρους των οπαδών του Ατρομήτου, λυπάμαι που μέρος των οπαδών μας (5-10) μπήκαν στον κόπο να πέσουν στο επίπεδο αυτών των τύπων και τέλος λυπάμαι για τις συνεχείς πτώσεις των παικτών μας για καθυστέρηση και  για την μέγιστη ανοησία με τις μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό δεν ξέρω αν το καταδέχονται οπαδοί της Δόξας Κρανούλας. Όποιος είχε τη φαεινή ιδέα να ξέρει ότι μας εξασφάλισε μερικά δευτερόλεπτα αλλά μας ξεφτίλισε πανελληνίως...

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 4-2


Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δει κανείς το σημερινό παιχνίδι. Αν το δούμε από την άποψη της στατιστικής, τότε δίκαια χάσαμε αφού ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες ευκαιρίες, σχεδόν απόλυτη κατοχή της μπάλας και πέτυχε τέσσερα πολύ όμορφα γκολ.

Η στατιστική όμως κάποιες φορές δεν μπορεί να περιγράψει ακριβώς αυτό που βλέπουμε δια ζώσης. Ο ΠΑΟΚ αν και είχε την εδαφική υπεροχή ήταν μάλλον φλύαρος ιδίως στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη ο Πανιώνιος, αν και είχε σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, βρήκε τον τρόπο να μετουσιώσει σε τέρματα τις ευκαιρίες που είχε και διεκδικούσε ισότιμα τον βαθμό της ισοπαλίας μέχρι το 75. Ισοπαλία με δύο γκολ στην Τούμπα δεν είναι μικρό πράγμα.  Πέρα από την καλή ομάδα του ΠΑΟΚ και τη ζεστή ατμόσφαιρα ο Πανιώνιος είχε να αντιμετωπίσει τη διαιτησία που ξεκάθαρα έπαιζε έδρα. Όσο όμως κι αν υποστηρίζει ένας διαιτητής τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, φαντάζομαι ότι δεν θα θέλει να εκτεθεί με τον τρόπο που εξετέθη ο σημερινός διαιτητής, όταν απέφυγε να αποβάλει τον Κατσουράνη στην ανατροπή του Καμπάνταη. Αυτό ήταν το σημείο κλειδί του σημερινού αγώνα, καθώς ο Πανιώνιος θα μπορούσε να αντέξει στην πίεση 10 παικτών αλλά και επειδή ο Κατσουράνης σκόραρε αλλά και συμμετείχε σε άλλο ένα τέρμα. Από το 75 μέχρι το τέλος δεχθήκαμε άλλα δύο τέρματα τα οποία ήταν περισσότερο προϊόν της κούρασης και της απογοήτευσης.

Με τα αν όμως δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Η ουσία είναι ότι τον βαθμό της ισοπαλίας μάλλον δεν τον είχαμε στο πρόγραμμα, αλλά αν τον είχαμε εξασφαλίσει σήμερα θα είχαμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη σωτηρία, συνυπολογίζοντας τα αποτελέσματα των υπόλοιπων συνδιεκδικητών της παραμονής. Θα κρατήσω την καλή παρουσία και τη διάθεση των παικτών, η οποία θα είναι χρήσιμη στα επόμενα παιχνίδια, ιδίως στο εντός έδρας με τον Ατρόμητο και θα επισημάνω ότι για άλλο ένα παιχνίδι δεχθήκαμε τέρμα από αμαρκάριστο αντίπαλο εντός μικρής περιοχής. Τα λάθη και τα φθηνά τέρματα πληρώνονται ακριβά ιδίως σε δύσκολες έδρες όπως την Τούμπα.