Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Μπανάκι μανάκι


Έληξε χθες το σήριαλ της παροχής άδειας από την περιφέρεια στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης. Μια ιστορία που ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού και παραλίγο να μετατρέψει τον Πανιώνιο των χιλίων προβλημάτων σε τσιγγάνο.

Όπως ισχύει και στα υπόλοιπα θέματα, έτσι και τώρα, δεν είχαμε την παραμικρή πληροφόρηση. Τι διαπίστωσαν οι ελεγκτές της περιφέρειας; Ποια προβλήματα εντόπισαν; Ποια από αυτά επιλύθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού; Ήταν απλά τυπολάτρες ή υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφαλείας τα οποία πρέπει να γνωρίζει ο μέσος φίλαθλος όταν επιλέγει να παρακολουθήσει ένα ποδοσφαιρικό αγώνα;

Απόψεις ακούστηκαν πολλές: από το ότι και άλλα γήπεδα αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά πήραν άδεια (αλήθεια πόσο μας ενδιαφέρει αν για παράδειγμα λειτουργούν ή δεν λειτουργούν οι πυροσβεστήρες στο γήπεδο της Βέροιας), μέχρι ότι υπάρχει συνομωσία εις βάρος του Πανιωνίου. Πάντα μας φταίει ο εξωτερικός παράγοντας. Δεν εξετάσαμε βέβαια ότι τα προβλήματα δεν εντοπίστηκαν χθες αλλά είχαν επισημανθεί από καιρό, συνεπώς υπήρχε το χρονικό περιθώριο να ολοκληρωθούν οι όποιες εργασίες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ εκκρεμούσε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την ομάδα και διαβάζαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ηρωικές απόψεις περί μη καθόδου της στον αγωνιστικό χώρο που θα ορίζονταν να παίξει ως τυπικά γηπεδούχος, κάποια από τα μέλη της διοίκησης που ήταν επιφορτισμένα με την επίλυση του θέματος, έκαναν διακοπές!!! Δηλαδή έπρεπε να μηδενιστεί η ομάδα, δήθεν επειδή κάποιοι θέλουν το κακό μας, ενώ το μόνο που χρειάζονταν ήταν να βρεθούν λύσεις και μάλιστα από καιρό απ' όσους αμείβονται αδρά για να διοικούν την ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας. Έπρεπε να κάνουν ντου οι πάνθηρες για να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός (ο ποιός;;;) και να βρεθούν κάποιες λύσεις έστω και την τελευταία στιγμή; Έστω και δύσκολα, πήραμε παράταση ζωής μέχρι το τέλος του χρόνου. Και εννοείται ότι και πάλι δεν υπήρξε ενημέρωση.

Το ίδιο ραχάτι και στην περίπτωση Μενδρινού. Οι μεταγραφές μας άνω των 24 ετών μετρημένες. Οι περισσότερες από τις ομάδες με παρόμοιους με εμάς στόχους έχουν δικαίωμα να κάνουν μεταγραφές (και προφανώς θα έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν τα προβλήματά τους τον Γενάρη ενώ εμείς όχι). Επιλέγουμε τον Μενδρινό έναντι του Φανούρη γιατί δεν μπορούσαμε να αντέξουμε και τα δύο συμβόλαια (θεωρητικά, γιατί κανείς δεν ρώτησε τον Φανούρη πόσα θέλει για να ανανεώσει). Αποκτούμε δύο παίκτες άνω των 24αρων ετών (ο ένας με τραυματισμούς και ο άλλος γεματούλης) και τελικά μαθαίνουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη μεταγραφή επειδή το συμβόλαιο του Μενδρινού δεν θεωρήθηκε ανανέωση, διότι σύμφωνα με τις φήμες κάποιος δεν κατάθεσε τα απαραίτητα έγγραφα εγκαίρως... Ενημέρωση από φήμες, ανακρίβειες και κανείς δεν αναλαμβάνει το κόστος των λαθών... Τι ακριβώς να στηρίξει ο κόσμος;

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν διοίκηση που έχει εκλεγεί από τον κόσμο να απαξιώνει τόσο πολύ τα μέλη που της εξέλεξαν και τους απλούς φιλάθλους. Δήθεν επειδή ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται. Δήθεν επειδή στις γενικές συνελεύσεις μαζεύονται λίγοι. Ναι αλλά λίγοι ήταν αυτοί που ψήφισαν και επέλεξαν τη διοίκηση του Πανιωνίου. Όταν μας εκλέγουν είναι αρκετοί και όταν πρέπει να ενημερωθούν για τα απολύτως απαραίτητα (οικονομικά, θέματα ασφαλείας, πορεία της ομάδας) μας πέφτουν λίγοι;

Νομίζω ότι χάσαμε την ουσία. Εκλεγμένη διοίκηση που απαξιώνει και χάνει τον κόσμο δεν μπορεί να πάει μακριά. Όσα έμμισθα στελέχη κι αν φέρει. Όσες γνωριμίες κι αν έχουν (που πολύ αμφιβάλλω). Όσο μάγκες κι αν θεωρούν ότι είναι.

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Πρώτο δείγμα θετικό


Καλή ποδοσφαιρική χρονιά αδέρφια. Ξεκίνημα με το δεξί από το αφιλόξενο για τον Πανιώνιο Ηράκλειο και ο πρώτος βαθμός στο σακούλι.

Δεν θα ήθελα να γράψω πολλά. Στο αγωνιστικό κομμάτι θα ήθελα να πω ότι η αμυντική μας λειτουργία είναι σε καλό επίπεδο και μάλιστα πιο ώριμη από πέρσι. Αυτό που πρέπει να βελτιωθεί είναι η ευκολία με την οποία δεχόμαστε κάρτες. Ο Γιαννακόπουλος συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Δημιουργικά δεν ενθουσιάστηκα. Είναι άδικο να βγάλω συμπεράσματα από το πρώτο παιχνίδι, νομίζω όμως ότι ο Πανιώνιος με τον Μενδρινό στο καλό του 70λεπτο μου αρέσει περισσότερο. Έχει την ικανότητα να ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες και να τροφοδοτεί έξυπνα τους επιθετικούς μας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Χωρίς μια ισχυρή καθοδήγηση από το κέντρο οι επιθετικοί μας (με εξαίρεση τον Αραβίδη) δεν βγάζουν το τσαγανό που χρειάζεται.Δείχνουν θαμποί. Κάπως έτσι είχαν τα πράγματα και σήμερα, αφού κατορθώσαμε να πάρουμε τον βαθμό χάρη στην αμυντική μας λειτουργία (είναι ζήτημα αν χάσαμε δυο επουσιώδεις ευκαιρίες σε όλο το παιχνίδι) που μπλόκαρε τον ΟΦΗ, ο οποίος στα χαρτιά φάνταζε ισχυρότερος. Επιθετικά δείξαμε να έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Αν και είναι νωρίς, με ανησύχησε πολύ η επιθετική μας απόδοση, σε σημείο που πιστεύω ότι πρέπει άμεσα να βρεθούν αξιόπιστες λύσεις. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο αυτό είναι εφικτό, μετά την εμπλοκή με το συμβόλαιο του Μενδρινού. Τελικά έπαθε γαστρεντερίτιδα ή όντως υπάρχει θέμα με το συμβόλαιο; Ότι και να έχει από τα δύο το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.Σκατά...Αστειάκι...

Καλή και η απόδοση του κου Παντέλη από τον πάγκο, ο οποίος έστησε ορθολογικά την ομάδα, έχοντας προφανέστατα βάλει ως στόχο το Χ, στόχο που υπηρέτησε με συνέπεια με τις αλλαγές και με το εν γένει κοουτσάριμα.  Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν οι δηλώσεις του. Όταν όλη η Ελλάδα έχει δει το παιχνίδι, δεν μπορεί να δηλώνει ότι στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε την ευκαιρία για κάτι καλύτερο από την ισοπαλία (με τι ευκαιρίες;;;;;) και ότι μας μπλοκάρισε η αποβολή του Λαμπρόπουλου στο 85!!!.

Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών είναι δύσκολο, ότι μαζεύουμε είναι καλό. Συνεχίζουμε με τον βάζελο ελπίζοντας σε αντίστοιχη ή καλύτερη συγκομιδή βαθμών.

Καλή επιτυχία στην ομάδα και υγεία σε όλους.