Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Θετικά μηνύματα

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα παρακολούθησα την προπόνηση της πρώτης ομάδας στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης. Πρέπει να ομολογήσω ότι οι δέκα νοματαίοι που βρισκόμαστε εκεί κάθε απόγευμα απολαμβάνουμε την άπλα, τα μαλακά (αλλά διαλυμένα καθίσματα της 6 και τη δροσούλα, παρακολουθώντας παράλληλα την ομάδα που θα κληθεί να κρατήσει αξιοπρεπώς την ομάδα αυτή τη χρονιά.
Τι είδα: Μου αρέσει πολύ η ενέργεια που βγάζει ο κος Τερεζόπουλος αλλά και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ (ιδίως ο γυμναστής και ο προπονητής τερματοφυλάκων). Καταλαβαίνεις από μακρυά ότι έχουν δημιουργήσει μια δεμένη  οικογένεια που επιβάλλει σκληρή δουλειά αλλά παράλληλα προσφέρει στοργή στους παίκτες. Όσο το κλίμα είναι καλό δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα.
Το άλλο που μου αρέσει πολύ είναι ότι καθημερινά βλέπω στην προπόνηση μέλη της επιτροπής σωτηρίας. Είναι καλό να υπάρχει καλή επαφή διοίκησης - παικτών.
Όλο αυτό το καλό κλίμα νομίζω πως βγαίνει στο χορτάρι. Στις δύο προπονήσεις που έχω παρακολουθήσει την ομάδα βλέπω ένα δυναμικό, πολύ αθλητικό σύνολο παικτών που έχουν τον τσαμπουκά να πετύχουν. Μυ αρέσει πολύ ο δυναμισμός που βγάζουν και το πόσο πολύ γυρνάνε την μπάλα μέχρι να τους βγει η φάση. Από τους παίκτες αυτούς 3-4 θεωρώ ότι δεν έχουν αντιληφθεί τη διαφορά Κ20 και πρώτης ομάδας. Όλοι οι άλλοι είναι εκεί για να πάρουν τις ευκαιρίες τους.
Το μειονέκτημα που μου βγάζει η ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η ποδοσφαιρική ανωριμότητα των παικτών, η οποία βέβαια και είναι λογική και αναμενόμενη. Θεωρώ όμως ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούμε σε 2-3 θέσεις από έμπειρους  κατά το δυνατόν παίκτες. Αν συμβεί αυτό και με λίγη τύχη νομίζω ότι τα πάμε καλά.
Τα δείγματα λοιπόν είναι θετικά, θα έχουμε βέβαια όλο τον χρόνο να έχουμε καλύτερη εικόνα μετά τα πρώτα δυνατά φιλικά.
Όσο καλοί κι αν είναι οι παίκτες, όσο καλό το τεχνικό επιτελείο, όσο κοντά κι αν είναι η διοίκηση, η ομάδα αυτή δεν θα μπορέσει να πάει καλά χωρίς τον κόσμο. Οι λόγοι για τους οποίους έχει απογοητευτεί ο κόσμος  είναι συγκεκριμένοι και πραγματικοί. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε τα πράγματα όπως είναι και όχι μόνο όπως θα ελπίζαμε να είναι.
Η οικονομική κατάσταση είναι δεδομένη, το περίφημο μαγαζί γωνία δεν βρίσκεται να το αναλάβει κάποιος που να μπορεί να εξασφαλίσει όλα αυτά που αποτελούν προτεραιότητες όλων μας, η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο γνωστή, άρα περίπτωση θεαματικών αλλαγών δεν προβλέπεται για την ώρα.

Όταν δεν βρίσκεται ισχυρός παράγοντας για το μπάσκετ που φέρνει επιτυχίες εδώ και χρόνια, που  δεν έχει χρέη και που υπάρχει η περίπτωση να αποκτήσει ένα σύγχρονο παλάτι τα επόμενα χρόνια, τότε αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο είναι να υπάρξει αλλαγή στο ποδόσφαιρο. Σε αυτό θα υπολογίσετε ότι όλοι οι παλαιοί ισχυροί του ποδοσφαίρου έχουν γονατίσει... Σε αυτό το πλαίσιο νομίζω ότι η βασική προτεραιότητα του πανιωνίου, εαν και εφόσον υπάρξει λύση στο οικονομικό μέσω του πτωχευτικού άρθρου ή του διακανονισμού των χρεών προς το δημόσιο, θα πρέπει να είναι η επιβίωση. Αν λοιπόν συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά, τότε θα καταλάβουμε ότι έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε την προσπάθεια, παρ'όλα τα δικαιολογημένα μας παράπονα. Το αξίζει ο ιδρώτας των παικτών και του προπονητικού επιτελείου που πασχίζουν να παρουσιάσουν μια ομάδα που θα παλέψει για το καλύτερη δυνατό αποτέλεσμα.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Φορολογική ενημερότητα - δικαίωμα στο όνειρο


Πριν από λίγο διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΠΑΕ για την εξασφάλιση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας όπως και για την άρση των κατασχέσεων. Είναι μια σημαντική επιτυχία καθώς, με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε παίκτες από την Κ20, να κάνουμε μεταγραφές, να σφραγίσουμε εισιτήρια και να έχουμε μια στοιχειώδη ρευστότητα.

Επειδή προφανώς μιλάμε για μια προσωρινή διαταγή, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν έχουμε υπαχθεί οριστικά σε κάποιο ευεργετικό άρθρο, ούτε ότι η φορολογική/ασφαλιστική ενημερότητα έχουν εξασφαλιστεί δια παντός. Επίσης, το σημερινό αποτέλεσμα δεν προδικάζει την έκδοση θετικής απόφασης από της κύριας αγωγής μας. Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα υπάρξει και άλλο δικαστήριο (δεν ξέρω αν θα είναι ασφαλιστικά μέτρα ή η συζήτηση της κύριας αγωγής μας). Αυτό δεν σημαίνει ότι αν τότε τα πράγματα δεν πάνε καλά θα τεθούν σε κίνδυνο οι σημερινές μεταγραφές. Άρα, από τη σημερινή διαδικασία κρατάμε ότι λάβαμε μια σημαντικότατη ανακούφιση, χωρίς όμως να έχουν κριθεί οριστικά τα πάντα. Μέχρι τη συζήτηση της αγωγής μας, αναμένεται και ο περίφημος νόμος με τον οποίο φημολογείται ότι θα διακανονιστούν όλα τα χρέη προς το δημόσιο σε 72 ή 100 δόσεις, γεγονός που αν συμβεί δεν θα έχουμε ανάγκη υπαγωγής σε άρθρο του πτωχευτικού κώδικα, καθώς το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το δημόσιο.

Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για το σημερινό αποτέλεσμα.
 
Υ.Γ
 
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δικαστικών ενεργειών εναντίον ανθρώπων που ευθύνονται για τη σημερινή οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Προσωπικά είμαι υπερ, εφόσον όντως προκύπτουν ευθύνες από δόλο ή βαριά αμέλεια. Για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης όμως υποτίθεται  ότι ελεγκτής και ελεγχόμενος δεν θα πρέπει να είναι το ίδιο πρόσωπο (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε)...

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Νίκη στα ψηλά βουνά


Είναι βέβαιο ότι τα φιλικά παιχνίδια δεν αποτελούν πλήρη απόδειξη της πορείας μιας ομάδας στο πρωτάθλημα. Σίγουρα όμως αποτελούν ένα καλό εργαλείο για τον προπονητή και τους φιλάθλους προκειμένου να βγάλουν κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Νομίζω ότι το πρώτο δυνατό φιλικό κόντρα στον ΠΑΣ άφησε ικανοποιημένους όλους μας για πολλούς λόγους.

Πρώτα απ’ όλα η νίκη έχει την αξία της ακόμη και σε επίπεδο αλάνας. Πόσω μάλλον όταν αυτή επιτυγχάνεται από μια εντελώς άπειρη και νεανική ομάδα απέναντι σε έναν έμπειρο και σοβαρό αντίπαλο. Το στοιχείο όμως που μετράει πολύ στη δική μου συνείδηση είναι ότι καταφέραμε να κερδίσουμε μια ομάδα με παρόμοιους στόχους με εμάς αλλά με μεγαλύτερη εμπειρία. Χωρίς λοιπόν να πετάμε στα ουράνια, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από το πρώτο σοβαρό δείγμα της δουλειάς του κου Τερεζόπουλου. Εννοείται ότι περιμένουμε με αγωνία και το επόμενο φιλικό κόντρα στον Παναιτωλικό. Είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο κος Τερεζόπουλος θα δώσει πολύ καλό δείγμα δουλειάς, επιμένω όμως ότι θα χρειαστεί και πολύ τύχη. Σίγουρα θα χρειαστεί (προπονητής και ομάδα) μεγάλη στήριξη από όλους μας.

Από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και με δεδομένο ότι δεν έχουμε καθαρόαιμο σέντερ φορ (έχω έναν στο σπίτι αν ενδιαφέρεστε) και επιτελικό χαφ, κρατάω ότι δείχνει να σκοράρει με σχετική άνεση (είναι βέβαια πάρα πολύ νωρίς για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα γι αυτό). Στα αρνητικά είναι οι πολλοί τραυματισμοί και μάλιστα όχι νεαρών παικτών, όπως θα περίμενε κανείς, που δεν έχουν ξανακάνει προετοιμασία επιπέδου πρώτης κατηγορίας, αλλά έμπειρων και αναντικατάστατων παικτών.

Στα μεταγραφικά εξακολουθεί να παίζει πολύ το όνομα του Ιμπαγάσα και κάτι ψήνεται με έναν επιθετικό (καλό όπως ακούω, δεν ξέρω όμως όνομα). Το κόστος μεταγραφής ακούγεται στην πιάτσα ότι ανέρχεται στις 40.000 ευρώ. Δύσκολη επιλογή γιατί μιλάμε για ένα παίκτη που μπορεί να σου κάνει τη διαφορά από το πουθενά, είναι γνωστό όμως ότι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών, ενώ και ο χρόνος συμμετοχής του λογικά θα είναι μικρός ανά παιχνίδι. Αν το ποσό είναι όντως αυτό, εγώ προσωπικά θα έπαιρνα το ρίσκο να τον εντάξω στην ομάδα, δεδομένου ότι θα χρειαστούμε την εμπειρία και την κλάση του σε κάποια καθοριστικά παιχνίδια. Να μην ξεχνάμε ότι φέτος πέφτουν τέσσερις, ενώ αρκετές ομάδες θα παίξουν με νεαρούς παίκτες, άρα το κάτι παραπάνω στο ρόστερ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Βέβαια, η απόκτηση Ιμπαγάσα θα ρίξει κι άλλο νερό στην κουβέντα που γίνεται για τις σχέσεις μας με τον Ολυμπιακό, με αρνητική επίπτωση στους φιλάθλους και κατά συνέπεια στην πώληση των διαρκείας. Επειδή όμως μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο και δη πανιώνιο, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος…Θα τον δούμε σύντομα και βλέπουμε…

Καλές οι μεταγραφικές φήμες, όμως ακόμη δεν έχουμε νέα για την υπαγωγή της ομάδας σε κάποιο ευεργετικό άρθρο. Υποτίθεται ότι θα έχουμε νέα στις επόμενες ημέρες. Αυτό που δυσκολεύομαι να καταλάβω, γιατί είναι γεγονός ότι δεν έχω καταφέρει να συλλέξω τις απαραίτητες πληροφορίες, είναι με ποιο τρόπο θα καταφέρουμε να πάρουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα…Από Πέμπτη τα σπουδαία…

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρατήρηση για το μπάσκετ. Κάθε απόφαση του κου Λιανού θα είναι σεβαστή. Στα δικά μου μάτια φαντάζει βέβαια ανεξήγητη η διάθεση αποχώρησης του, δεδομένης μάλιστα της προοπτικής κατασκευής του νέου γηπέδου (προσωπικά θα ήθελα να δοθούν τα χρήματα αυτά σε έργα υποδομής στο γήπεδο του ερασιτέχνη και όχι στην κατασκευή ενός πολυτελούς και ίσως εξεζητημένου γηπέδου μπάσκετ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία), αλλά τέλος πάντων σεβαστή. Νομίζω όμως ότι ο κος Λιανός θα έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει πλήρως τη θέση του προκειμένου να υπάρξει ο χρόνος να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση (έχω πληροφορηθεί για μια κίνηση που γίνεται από φίλους της ομάδας) προκειμένου να μην προκαλείται τόσο άγχος και πίεση σε παίκτες και φιλάθλους.
Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι τη λύση ΔΕΝ μπορεί να τη δώσει ο ερασιτέχνης, αφού ήδη σηκώνει τον σταυρό της ΠΑΕ και φυσικά δεν μπορεί να αναλάβει άλλη μία ανώνυμη εταιρεία. Πέρα όμως από το καθαρά πρακτικό πρόβλημα, θεωρώ ότι ο ρόλος του ερασιτέχνη είναι και πρέπει να είναι διαφορετικός από την διοίκηση επαγγελματικών τμημάτων. Είναι η διαπεδαγώγηση των παιδιών μας και η εξασφάλιση άρτιων συνθηκών άθλησης. Δυστυχώς όμως η ανάληψη ευθυνών πέρα των ορίων του ερασιτεχνικού αθλητισμού δημιουργεί προβλήματα τόσο στον ερασιτέχνη, όσο και στα παιδιά μας.

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Αθλοδιακοπές ή ευκαιρία για πολιτικές παράτες;



Οι αθλοδιακοπές είναι ένα πολύ πετυχημένο πρόγραμμα του ΟΝΑ Ν. Σμύρνης, το οποίο απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά μας και δευτερευόντως δίνει δουλειά σε άνεργους αλλά πολιτικά δραστήριους  συμπολίτες μας .

Το πρόγραμμα αυτό δεν θα μπορούσε να πετύχει ΠΟΤΕ χωρίς την καθοριστική συμβολή του Πανιωνίου, ο οποίος παραχωρεί χώρους άθλησης, υλικοτεχνική υποδομή, ενώ κάποιοι από τους συμμετέχοντες προπονητές είναι προπονητές του Πανιωνίου.Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο κάθε γονιός εμπιστεύεται το πρόγραμμα αυτό γιατί αφενός διοργανώνεται αρκετά καλά από τον ΟΝΑ( με την καθοριστική συμβολή του προπονητή του Πανιωνίυ κ. Ίκαρου Φατούρου), κυρίως όμως γιατί υπάρχει η εγγύηση του Πανιωνίου.

Κορυφαία στιγμή του προγράμματος ήταν η τελετή λήξης, η οποία τα πρώτα χρόνια διοργανώνονταν στις εγκαταστάσεις του Πανιώνιου. Οι μικροί αθλητές χρησιμοποιούσαν τον χώρο του ταρτάν για την παρέλαση και για επιδείξεις κάποιων αθλημάτων (τζούντο, δρόμους, γυμναστική κ.λ.π), ενώ ακολουθούσαν αθλητικοί αγώνες (πόλο, ποδόσφαιρο βόλει κ.λ.π) στις εγκαταστάσεις του Πανιωνίου. Αυτό σημαίνει ότι  ο κόσμος δεν ταλαιπωρούνταν και κυρίως έβλεπε τα παιδιά του να συμμετέχουν σε αθλητικές δοκιμασίες, που είναι και η ουσία του προγράμματος.

Δυστυχώς, τα τελευταία δύο χρόνια η τελετή λήξης γίνεται στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 2.000 γονείς και άνω από 1.500 παιδιά συνωστίζονται σε συνθήκες καύσωνα σε ένα χώρο παντελώς ακατάλληλο για μια τέτοια διοργάνωση. Φέτος οι συνθήκες διεξαγωγής ήταν κυριολεκτικά άθλιες. Στριμωχτήκαμε από 2,5 ώρες σαν τα ποντίκια σε ένα χώρο με αφόρητη ζέστη για να παρακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε από χαιρετισμούς και πολιτικά λογίδρια μέχρι χορούς ζούμπα, χιπ χοπ και ακροβατικά. Εμβόλιμα παρακολουθήσαμε και κάποιες αθλητικές επιδείξεις. Η ταλαιπωρία του κόσμου ήταν απίστευτη! Δυστυχώς, όταν έλαβε τον λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, απέδωσε την ευθύνη στον Πανιώνιο γιατί δήθεν δεν του παραχώρησε το στάδιο της Ν.Σμύρνης.  τοποθέτηση αυτή εξέθεσε τον Πανιώνιο σε χιλιάδες κόσμο κα μάλιστα ΑΔΙΚΑ, όπως αποδείχθηκε…

Από την ανακοίνωση του Πανιώνιου Γ.Σ.Σ (http://www.panionios.gr/el/nea/teleutaia/269-anakoinosi-panioniou-gss.html) αποδεικνύεται ότι ο Πανιώνιος δεν παραχώρησε τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου διότι δεν έπρεπε να υποστεί βλάβη το γκαζόν, κυρίως όμως γιατί υπάρχει συμβατική υποχρέωση έναντι της Λίγκας. Κατά τα λοιπά, ο Πανιώνιος παραχωρούσε κάθε άλλο χώρο (αθλητικές εγκαταστάσεις, ταρταν, εξέδρες κ.λ.π).

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξέδωσε ανακοίνωση (http://www.panionianea.gr/2014/07/o.html) στην οποία απαντούσε στην τοποθέτηση του Πανιωνίου, κατά τρόπο που και πάλι μας αποδίδει ευθύνες, μέσω νομικίστικων επιχειρημάτων.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας: Ο Πανιώνιος ΔΕΝ διοργανώνει αθλοδιακοπές. Ο Πανιώνιος ΔΕΝ διοργανώνει την τελετή λήξης. Μπορεί η διοργανώτρια αρχή να ήθελε να διοργανώσει φιέστες και παράτες. Ας το έκανε, αφού ρώτα έβρισκε τον κατάλληλο χώρο. Επέλεξε να στριμώξει χιλιάδες κόσμου σε συνθήκες μειωμένης ασφάλειας και υγιεινής, προφανώς για να είναι πιο φαντασμαγορική η φωτογραφία… Δικαίωμά σας, αλλά μην κατηγορείτε τον Πανιώνιο γι αυτή σας την αστοχία.

 

Όπως προείπα, ο θεσμός των αθλοδιακοπών μου αρέσει πολύ. Θα ήθελα (και είχα επιμείνει πολύ όταν μπορούσα) να διοργανώνεται από τον Πανιώνιο και όχι από τον Ο.Ν.Α. Έτσι όπως γίνεται αυτή τη στιγμή, ο πανιώνιος αποκτά χωρίς κέδρος κέρατα.

Γενικά, και για να είμαι ξεκάθαρος, δεν είμαι σύμφωνος σε οποιουδήποτε τύπου συνεργασίας με τον Δήμο Ν.Σμύρνης, εκτός κι αν από αυτή βγαίνει ωφελημένος ο Πανιώνιος.Έχω κουραστεί αό το να χτίζονται και να συντηρούνται πολιτικές καριέρες από τον Πανιώνιο. Μας έχετε, δεν σας έχουμε ανάγκη.

Κατόπιν αυτών και επειδή με ενδιαφέρει κυρίως το συμφέρον των παιδιών και του Πανιωνίου, προτείνω να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να διοργανώσουμε μόνοι μας αυτό τον εξαιρετικό θεσμό, να προσφέρουμε στα παιδιά καλύτερες συνθήκες άθλησης και βέβαια να βάλουμε στα ταμεία μας ένα απαραίτητο χρηματικό έσοδο.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον κο Μισαηλίδη για την ανακοίνωση, διότι είχε τα αντανακλαστικά να αντιδράσει σε μια δημόσια τοποθέτηση του αντιδημάρχου η οποία εξέθεσε πολύ τον σύλλογο και μάλιστα άνευ λόγου.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η γυναίκα του Καίσαρα



Ο καλός φίλος " Μάγιστρος των Οφφικίων" δεν έχει και την καλύτερη γνώμη για την γυναίκα του Καίσαρα. Θεωρεί ότι ούτε είναι ούτε δείχνει τίμια.
Εγώ πάλι, πολύ θα ήθελα να πιστέψω ότι και είναι και δείχνει...
Μπορεί να μας πει κάποιος έγκυρα τι είδους γυναίκα είναι όταν διαβάζουμε αυτά;

Μιλάμε για τον Ελευθερόπουλο που παιρνούσε προς τα έξω ότι είχε αγαπήσει τον Πανιώνιο (άσχετα αν στο τελευταίο του παχνίδι είχε πετάξει κάτω τη φανέλα) και ήθελε να εφαρμόσει τις ιταλικές τεχνικές προόνησης, που όχι μόνο δεν έπαιρνε μισθό αλλά πλήρωνε και από την τσέπη του για να κάει η ομάδα στην προετοιμασία και που προετοίμασε μια ολόκληρη φουρνιά παικτών, οι καλύτεροι παίκτες της οποίας, ως εκ θαύματος, βρέθηκαν στον γαύρο. Δυστυχώς όψιμους πανιωνάρες, παλαίμαχους από τον γαύρο και από αλλού είχαμε την ατυχία να έχουμε κατά καιρο΄ς στην ομάδα και πιστεύω ότι όλοι τους την έβλαψαν με τον τρόπο τους...

Μιλάμε για παράγοντες που ψηφίστηκαν από τον κόσμο για να υπηρετούν τα συμφέροντα της ομάδας και παράλληλα να διατηρούν την αξιοπρέπεια του συλλόγου στο ακέραιο. Για ποιά αξιοπρέπεια μιλάμε όταν παράγοντας άλλης ομάδας σου πληρώνει τον προπονητή;

Για ποιο συμφέρον της ομάδας μιλάμε όταν ο υπάλληλος άλλου σωματείου έχει πρόσβαση σε σειρά πληροφοριών που μπορεί να θεωρούνται και απόρρητες και ενημερώνει σχετικά τον εργοδότη του; Ποιό συμφέρον όταν ο προποητής σου είναι υπάλληλος άλλης ομάδας (να ήταν ο μόνος άραγε;).

Αυτό το θέμα δεν μπορεί να περάσει στο ντούκου...





 

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Παγωμένη πρώτη


Η πρώτη προπόνηση κάθε ομάδας είναι μια μέρα γιορτής. Νέοι στόχοι, νέοι παίκτες, νέες ελπίδες.

Δυστυχώς η χθεσινή πρώτη του Πανιωνίου δεν ήταν έτσι.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο αγωνιστικός στόχος της ομάδας είναι η παραμονή. Αν σε αυτό υπολογίσει κανείς ότι  και τα προηγούμενα χρόνια «φλερτάραμε» με τον υποβιβασμό, καταλαβαίνουμε ότι για έξι τουλάχιστον χρόνια βρισκόμαστε στον ίδιο περίπου παρονομαστή. Άρα νέους στόχους δεν έχουμε.

Νέοι παίκτες: στην χθεσινή προπόνηση είδαμε αρκετούς πιτσιρικάδες, κάποιους από τους παίκτες που έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία, ενώ δεν είδαμε τον Καλίν, και τον Καμπάνταη. Εφόσον δεν έχουμε λάβει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα οι συμφωνίες και τα συμβόλαια των παικτών είναι μετέωρα. Συνεπώς όσοι βρεθήκαμε χθες στο γήπεδο δεν ξέρουμε αν είδαμε το ρόστερ της ομάδας ή όχι.

Νέες ελπίδες: Η μοναδική ελπίδα είναι η υπαγωγή σε κάποιο ευεργετικό άρθρο ή ο διακανονισμός των χρεών με κάποια καλύτερη ρύθμιση. Μαθαίνουμε ότι ο φάκελος ετοιμάζεται, ότι όλα πάνε καλά, πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι η λύση πρέπει να βρεθεί μέχρι τις 31/7 όταν και απ’ όσο γνωρίζω, λήγει η προθεσμία υποβολής των νέων συμβολαίων. Κινδυνεύουμε λοιπόν να πετύχει η εγχείρηση αλλά να πεθάνει ο ασθενής…

Ακριβώς επειδή δεν έχουμε νέους στόχου, νέους παίκτες και νέες ελπίδες, ο κόσμος που τίμησε την ομάδα με την παρουσία του ήταν λίγος. Για να ακριβολογώ, δεν θυμάμαι να έχω δει λιγότερους τα τελευταία χρόνια. Το ακόμη πιο άσχημο όμως ήταν η μάλλον κρύα ατμόσφαιρα που επικρατούσε.

Η διοίκηση της ομάδας πρέπει να λάβει υπόψιν της κάποια δεδομένα από τη χθεσινή πρώτη. Οι φίλαθλοι είναι κουρασμένοι και οι οργανωμένοι αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα. Αυτό σημαίνει ότι στην παρούσα φάση είναι επιτακτική η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος του κόσμου για την ομάδα. Οι πιτσιρικάδες θα χρειαστούν τύχη και στήριξη. Οι άδειες εξέδρες θα μας δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα.

Λύση: Τα διαρκείας δεν αποτελούσαν ΠΟΤΕ σοβαρό έσοδο για τον Πανιώνιο. Όταν λοιπόν δεν μπορείς να μαζέψεις χρήματα είναι καλό να μαζεύεις κόσμο. Να μην ξεχνάμε ότι για να έχουν νόημα οι νομικές ενέργειες πρέπει η ομάδα να παραμένει στην κατηγορία και να εισπράττει σημαντικά ποσά από τα τηλεοπτικά ή από τις μεταγραφές. Μια λοιπόν η κύρια πηγή εσόδων μας βρίσκεται εκεί και όχι στα διαρκείας, πρέπει να διαθέσουμε τα εισιτήρια διαρκείας σε τιμές ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ, με σκοπό όχι να μαζέψουμε λεφτά αλλά φιλάθλους. Όλοι όσοι το έχω συζητήσει συμφωνούμε ότι η τιμολογιακή πολιτική τα ομάδας είναι εντελώς λανθασμένη διότι ούτε φέρνει σημαντικά έσοδα, ούτε δημιουργεί νέους φιλάθλους και την μελλοντική στήριξη της ομάδας. Θα χρειαστεί μια γενναία απόφαση και μια σημαντική μείωση των τιμών διαρκείας, ακόμη και σε επίπεδο που θα μπορούσε να  θεωρηθεί εξευτελιστικό, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την στήριξη που η ομάδα χρειάζεται.

Ας αφήσουμε την προπονητική ομάδα (η οποία φέτος είναι εξαιρετική) να κάνει τη δουλειά της, ας της ευχηθούμε να έχει την τύχη που είχαν οι δύο προηγούμενες  και αν δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να στηρίξει το μεγάλο ταλέντο αυτών των νεαρών παιδιών.

Πρόταση: 50 ευρώ διαρκείας στην 1-2, 100 ευρώ διαρκείας στην 4-7 και σημαντική μείωση σε κάθε άλλη θύρα. Φέρτε αυτόν τον ταλαιπωρημένο κόσμο στο γήπεδο!!!