Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Εκλογές Πανιώνιου Γ.Σ

Την 1/2/2016 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του Πανιώνιου Γ.Σ. Τα τελευταία χρόνια, το αποτέλεσμα των εκλογών του ερασιτέχνη παρουσίαζε ενδιαφέρον αποκλειστικά και μόνο γιατί καθόριζε σε μεγάλο βαθμό τα άτομα τα οποία αναλάμβαναν την ευθύνη  της Π.Α.Ε. Από τη στιγμή που τα δύο θέματα αποσυνδέθηκαν, ατόνησε και το ενδιαφέρον, οπότε επιστρέψαμε σε ολιγομελείς γενικές συνελεύσεις, σε περιορισμό εγγραφής νέων μελών, σε καθυστέρηση καταβολής των συνδρομών και φυσικά σε έλλειψη ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην διοίκηση. Πρακτικά λοιπόν, το τυπικό ψηφοδέλτιο αποτελούνταν από ένα αριθμό προσώπων που είχαν όρεξη, χρόνο και διάθεση να ασχοληθούν και  από μέλη τα οποία υπήρχαν απλά και μόνο για να συμπληρώνουν των αναγκαίο αριθμό που προβλέπει το καταστατικό.

 

Η ανάληψη της διοίκησης από τον Άρη Μισαηλίδη άλλαξε την κατάσταση αυτή. Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζονταν από ανθρώπους που στο σύνολό τους (με ελάχιστες εξαιρέσεις) συμμετείχαν γιατί ήθελαν να βοηθήσουν. Ο Πρόεδρος του Πανιωνίου Γ.Σ είναι ένας άνθρωπος μετρημένος, σοβαρός και νοικοκύρης. Όντας ανοιχτόμυαλος και δημοκρατικός άφησε χώρο στους συνεργάτες του, τους περιέβαλε με εμπιστοσύνη και τους άφησε να παράξουν έργο. Αποτέλεσμα αυτών ήταν ο δραστικός περιορισμός των εξόδων, η μείωση των χρεών, η επίλυση οργανωτικών προβλημάτων και η βελτίωση της λειτουργίας των τμημάτων, έργο που οφείλεται στην καλή επιλογή εφόρων. Το διοικητικό συμβούλιο του κ. Μισαηλίδη κλήθηκε να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, όπως το οικονομικό, το γηπεδικό, σοβαρά θέματα ανάμεσα στα τμήματα, αλλά και το βάρος του υποβιβασμού της ομάδας πόλο και της ανδρικής ομάδας μπάσκετ. Το μέγεθος των συγκεκριμένων προβλημάτων ξεπέρασαν την δυναμική του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, οπότε η λήξη της θητείας συνέπεσε με την ανάγκη ανανέωσης.

 

Η εξαιρετικά καλή εντύπωση που έχει προκαλέσει η προεδρία Μισαηλίδη, βοήθησε ώστε να ενισχυθεί το ενδιαφέρον για συμμετοχή στα διοικητικά. Ο πρόεδρος του Πανιωνίου βρέθηκε σε μεγάλη δυσκολία κατά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου καθώς, ο αριθμός των μελών που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον ήταν τέτοιος ώστε να είναι δυνατή η δημιουργία όχι ενός αλλά δύο ψηφοδελτίων απαρτιζόμενων από πρόσωπα τα οποία στο σύνολό τους θα μπορούσαν να προσφέρουν έργο.

 

Ο γλυκός αυτός πονοκέφαλος οδήγησε στη δημιουργία ενός εξαιρετικά ισχυρού ψηφοδελτίου. Η ποιότητα του καταδεικνύεται από τα πρόσωπα που εκλέγονται ως αναπληρωματικά, τα οποία στο σύνολό τους έχουν προσφέρει μεγάλο και μακροχρόνιο έργο και αρκετοί εν ενεργεία (ή κατά το πρόσφατο παρελθόν) σύμβουλοι. Με δεδομένο ότι τα αναπληρωματικά μέλη έχουν δικαίωμα να παρίστανται στα συμβούλια και να εκφέρουν γνώμη (όχι όμως να ψηφίζουν), αντιλαμβανόμαστε ότι στην πραγματικότητα θα έχουμε ένα εκτεταμένο συμβούλιο ανθρώπων που ήρθαν για να βοηθήσουν.

 
Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω αν στην εκλογική διαδικασία το ψηφοδέλτιο του κ. Μισαλίδη θα βρεθεί αντιμέτωπο με κάποιο άλλο. Η λογική λέει πως όχι. Σε κάθε περίπτωση, αν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο αναλάβει τις τύχες του συλλόγου για τα επόμενα δύο χρόνια, θα πρέπει να φανεί αντάξιο των προσδοκιών που θα δημιουργήσει. Θα πρέπει μέσω της συμμετοχής και της κοινής προσπάθειες να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μικρά και μεγάλα προβλήματα, κυρίως όμως τις παθογένειες του συλλόγου που δεν τον αφήνουν να ανοίξει τα φτερά του. Αυτός είναι ο μεγάλος εχθρός. Δυνατά και νοικοκυρεμένα λοιπόν, με ομόνοια και σύμπνοια καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα για το καλό του συλλόγου της καρδιάς μας.

Καλό είναι να προσέλθουν στη γενική συνέλευση όλοι οι φίλοι που ενδιαφέρονται για το καλό του συλλόγου. Να ψηφίσουν, να εγγραφούν ή απλά να ενημερωθούν. Ο Πανιώνιος που έχετε στο μυαλό σας, ως όραμα και ιδεολογία βρίσκεται στα ταρτάν, στα γυμναστήρια και στα γήπεδα του ερασιτέχνη.