Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Κάθε βδομάδα και καλύτερα

Η θριαμβευτική νίκη με 3-1 επί του Π.Α.Ο.Κ ήταν το επιστέγασμα της εξαιρετικής εμφάνισης της ομάδας από την αρχή της σεζόν. Ο πρώτος υποψήφιος για υποβιβασμό, σύμφωνα με πολλούς, Πανιώνιος, επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, εξαιρετική αγωνιστική συνέπεια, σταθερότητα και σοβαρότητα, με απόδοση συγκρινόμενη μόνο με τον Ολυμπιακό των εκατομμυρίων.

Για άλλη μία σεζόν, έδωσε ευκαιρίες σε ελληνόπουλα, τα οποία αναδείχθηκαν και κατέπληξαν με την απόδοσή τους την ποδοσφαιρική Ελλάδα, δημιουργώντας πολύ μεγάλη υπεραξία, ενώ οι όποιες μεταγραφικές κινήσεις ήταν στο σχεδόν στο σύνολό τους επιτυχημένες (πράγμα σπάνιο). Αν και ομάδα με σχετικά μικρό βάθος, άρα και με μικρές δυνατότητες rotation, μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και να επιτύχει στόχους υψηλότερους από αυτούς που είχαν τεθεί στην αρχή της χρονιάς, χωρίς τραυματισμούς (τύχη ή ικανότητα του γυμναστή;). Το πραγματικά μεγάλο επίτευγμα ήταν ότι κατόρθωσε να βρει λύσεις μετά από την αποχώρηση των Μπουμάλ και Χατζηισαία και μάλιστα να παραμείνει εντός υψηλότατων στόχων.

Τα επιτεύγματα της ομάδας δεν είναι μόνο αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά, αφού κατόρθωσε να πουλήσει παίκτες με ιδιαίτερα καλούς όρους, απ’ ότι έχουμε πληροφορηθεί, και να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στις παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία του συλλόγου.

Η ονειρική πορεία επιβραβεύεται από την συμμετοχή στα Play Off, ενώ η συμμετοχή σε ευρωπαικές διοργανώσεις μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω χρηματιστηριακή άνοδο των μετοχών των παικτών μας.

Επόμενος στόχος η εξασφάλιση αδειοδότησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά πάνω απ’ όλα η οικονομική εξυγίανση. Αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επωφελή πώληση παικτών μας, πλην όμως είναι εξίσου σημαντική η διατήρηση του βασικού κορμού, του προπονητή και ταυτόχρονη επιτυχή αγωνιστική ενίσχυση και κάλυψη των κενών, με έμφαση και πάλι στους νεαρούς έλληνες παίκτες.

Πολλά συγχαρητήρια στην διοίκηση, το προπονητικό τιμ και κυρίως τους παίκτες.