Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αντίο (;;;;;) Γιάννη

Ο Γιάννης Κοντοές είναι στα δικά μου μάτια αυτό που θέλω από έναν αθλητή του Πανιωνίου. Νέος, ταλαντούχος, προερχόμενος από τις ακαδημίες, που αν και άπειρος εκμεταλλεύτηκε όσο μπορούσε καλύτερα την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής που τον προτίμησε για την βασική ενδεκάδα και που κατέβαλε τεράστια προσπάθεια για να αναδειχθεί, καταφέρνοντας το στο τέλος. Πάνω απ’ όλα, φίλαθλος του Πανιωνίου.

Το παιδί αυτό είναι έτοιμο να φύγει από την ομάδα μας. Οι περισσότεροι από αυτούς που τον στήριζαν, σήμερα τον κατηγορούν. Ο Γιάννης δεν είναι σπουδαίος παίκτης, ο Γιάννης δεν κάνει για τον Πανιώνιο, ο Γιάννης δεν κάνει για την πρώτη εθνική, ο Γιάννης προτίμησε τα λεφτά, ο Γιάννης την έκανε για τους δραγουμάνους, ο Γιάννης είναι άλλος ένας που είδε τον Πανιώνιο ως…σκαλί στην καριέρα του, είπαν. Και όλο αυτό το πανδαιμόνιο καταλήγει πάντα στο ότι ο Πανιώνιος είναι πάνω από τα πρόσωπα.

Λάθος. Ο Πανιώνιος είναι πρόσωπα. Η ιστορία του δημιουργήθηκε από ανθρώπους με όνομα και επώνυμο που μόχθησαν για την ομάδα. Ο Γιάννης προσπάθησε, μόχθησε, την ίδρωσε την φανέλα βοηθώντας αδιαμαρτύρητα όταν και όπου του ζητήθηκε. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι από τις θέσεις τις άμυνας μόνο τέρμα δεν έχει παίξει μέχρι σήμερα. Θα μπορούσε να βάλει το δικό του λιθαράκι (μικρό ή μεγάλο) στην ιστορία του Πανιωνίου, αν…

Κι όμως αυτός ο παίκτης φεύγει. Για την ακρίβεια τον διώχνουμε. Είναι γνωστό ότι ο Κοντοές ήταν από τους πλέον χαμηλά αμειβόμενους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ακόμη και όταν ήταν πια εμφανές ότι φέτος ήταν η χρονιά του, κανείς δεν του πρότεινε ανανέωση συμβολαίου όταν έπρεπε. Φαίνεται ότι οι διοικούντες στηρίχθηκαν πολύ στα Πανιώνια αισθήματα του Γιάννη. Άσ’τον, είναι Πανιώνιος. Θα υπογράψει, φαντάζομαι ότι σκέφτηκαν. Αποτέλεσμα, να είναι ουσιαστικά ελεύθερος από τον Γενάρη. Κι όμως ο Κοντοές δεν έφυγε. Μόχθησε, βοήθησε και περίμενε την πρόταση του Πανιωνίου. Και αυτή ήρθε αλλά απ’ ότι μαθαίνω ήταν εξευτελιστική (η πρώτη τουλάχιστον).

Το πρώτο πράγμα που εκτιμά ένας αθλητής είναι το ενδιαφέρον και η αγάπη του ίδιου του του συλλόγου. Θεωρώ ότι στον Κοντοέ δεν το δείξαμε. Αντί λοιπόν να βρίζουμε τον Κοντέ (που προπονούνταν μόνος του στο Κορωπί μέχρι την τελευταία στιγμή, περιμένοντας κάποια ουσιαστική αλλαγή – όχι περισσότερα λεφτά), ας ψάξουμε τις ευθύνες εκείνων που τον αφήνουν να φύγει χωρίς μάλιστα να λάβει η ομάδα μας ούτε ένα ευρώ ως αντάλλαγμα. Αλλά δεν πρέπει να απορεί κανείς. Οι διαχρονικοί σωτήρες του Πανιωνίου, οι μόνιμοι αξιωματούχοι, αυτά έκαναν μια ζωή και αυτά κάνουν. Αυτοί κατάντησαν τον ερασιτέχνη από μελίσσι αθλητικής δημιουργίας, αθλοπαιδιές. Αυτοί έχουν βρει τον τρόπο να απογοητεύουν το κάθε παιδί και την οικογένειά του. Να δημιουργούν αγανάκτηση σε κάθε έναν που θέλησε να εμπλακεί στα διοικητικά. Να δημιουργούν αντιπανιώνιους και όχι Πανιώνιους φιλάθλους. Να είναι ο Πανιώνιος μειοψηφία ακόμα και στην ίδια τη Ν. Σμύρνη. Να κρατούν την ομάδα όσο χαμηλά χρειάζεται για να ξεχωρίζουν οι ίδιοι. Να διεξάγονται Γ.Σ του ιστορικότερου σωματείου της χώρας με παριστάμενα 70 γεροντάκια (στην καλύτερη περίπτωση) και χωρίς αντίπαλο ψηφοδέλτιο…

Πράγματι, την έσωσαν την ομάδα. Και ήταν σίγουρα δύσκολο. Το κατάφεραν όμως με τους τρόπους και τα μέσα που χρησιμοποιούσαν από παλιά…Ας μην αναφερθώ. Όλοι τους ξέρουμε. Να μην γελιόμαστε. Τα ίδια θα γίνουν και φέτος και του χρόνου και μέχρι να βρεθεί και πάλι κάποιος τρελός να αναλάβει…

Μετά από όλα αυτά, θεωρώ ότι ο Γιάννης Κοντοές καλά κάνει που φεύγει. Αν μπορούσαν να φύγουν κι άλλοι από τον σημερινό Πανιώνιο θα το έκαναν. Μπορεί και να το κάνουν μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Ίσως δεν τους ήρθε η κατάλληλη πρόταση. Και να μην το ξεχνάμε και τα δικά μας :ποτέ οι Πανιώνιοι δεν αγάπησαν τα δικά τους παιδιά. Ποτέ δεν αγάπησαν τις σημαίες. Θεωρούσαν δεδομένους τους Πανιώνιους φιλάθλους – παίκτες και κάπου βαθιά μέσα τους θεωρούσαν δείγμα αποτυχίας την παραμονή τους στον Πανιώνιο…Εμείς οι ίδιοι μικραίνουμε τον σύλλογο.

Γιάννη, καλή σου τύχη. Να είσαι υγιής και να έχεις επιτυχίες. Μας στεναχωρείς πολύ που πηγαίνεις στην Α.Ε.Κ γιατί το σωματείο αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη πληγή του Πανιώνιου. Μεγαλύτερη και από τους δικούς του ανθρώπους. Αυτό είναι λάθος σου.

Τη στιγμή που θα υπογράφεις το νέο σου συμβόλαιο να ξέρεις ότι θα κλείνει οριστικά η εποχή Τσακίρη. Η εποχή όπου ο Πανιώνιος μπορούσε να διεκδικεί και να αποκτά ταλαντούχους παίκτες, να μην πουλάει στο ΠΟΚ χωρίς να καθορίζει ο ίδιος υψηλότατο τίμημα, να κρατάει (σε μεγάλο βαθμό) τους παίκτες που τον ενδιέφεραν, να φέρνει παίκτες αεροδρομίου, να έχει μια από τις καλύτερες επιθέσεις της Ελλάδας, να βλέπει παιδιά του να αγωνίζονται σε μεγάλα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Δεν είναι τυχαίο ότι από την ομάδα του Λίνεν ουσιαστικά δεν έμεινε κανένας παίκτης στον Πανιώνιο.

Δυστυχώς, αν δεν αλλάξει δραστικά ο ερασιτέχνης και κυρίως τα πρόσωπα που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του κι αν δεν βρεθεί ένας σοβαρός επενδυτής να αναλάβει την Π.Α.Ε θα γυρίσουμε πολλές δεκαετίες πίσω…Αν δεν το έχουμε κάνει ήδη.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΦΑΞ ΚΕΡΑΥΝΟΣ!!!

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ




Μετά τη Νάξο και την Σύρο, φέτος, και συγκεκριμένα το τριήμερο 20/5 έως και 22/5/2011, ήταν η σειρά της Μυκόνου να υποδεχθεί κλιμάκιο μικρών αθλητών των ακαδημιών ποδοσφαίρου του Πανιωνίου και συγκεκριμένα δύο ομάδες γεννηθέντων το 2002 και 2003, με προπονητή τον κο Χάρη Κάλφα.

Η αποστολή του Πανιωνίου ήταν πολυπληθής, αποτελούμενη από εβδομήντα περίπου άτομα (αθλητές και συνοδούς γονείς), ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχής.

Την πρώτη ημέρα της αποστολής (20/5), οι ομάδες του Πανιωνίου αντιμετώπισαν στο γήπεδο του Α.Ο Μυκόνου στον Ορνό αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες του Μυκονιάτικου συλλόγου. Η ομάδα των «μικρών» (γεννηθέντων το 2003) επιβλήθηκε του Α.Ο Μυκόνου με 2-0, με τέρματα των Ζαχαρόπουλου και Τσάμη ενώ η ομάδα των «μεγάλων» (γεννηθέντων το 2002) γνώρισε την ήττα με σκορ 3-2. Τα τέρματα για την ομάδα του Πανιωνίου σημείωσαν οι: Χασιώτης και Βάσσης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Αθανάσιος Κουσαθανάς - Μέγας, αναπληρούμενος από τον κο Δημήτριο Σκαγιά – Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον κο Αντώνη Κουσαθανά – Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και την κα Ειρήνη Χαριτοπούλου – Κοινοτική Σύμβουλο, παρέθεσε δείπνο στην αποστολή του Πανιωνίου, τιμώντας, μέσω των μικρών αθλητών, το ιστορικότερο Ελληνικό σωματείο.

Την δεύτερη ημέρα της αποστολής, οι ομάδες του Πανιωνίου φιλοξενήθηκαν στις άρτιες εγκαταστάσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Σύγχρονη Παιδεία», δίνοντας τον δεύτερο φιλικό τους αγώνα με μαθητές της σχολής. Η ομάδα των γεννηθέντων το 2003 νίκησε με σκορ 2-0 και σκόρερ τους Φείδη και Μαργαρίτη. Η ομάδα των γεννηθέντων το 2002 επιβλήθηκε και εκείνη της ομάδας των εκπαιδευτηρίων με σκορ 6-1 και σκόρερ τους Κούτρα (2),Βάσση, Μαργαρίτη, Κεραμά και Παπαχρήστου.

Προς ανταπόδοση της φιλοξενίας οι γονείς των τμημάτων του Πανιωνίου τίμησαν με αναμνηστικές πλακέτες και λάβαρα του συλλόγου την ομάδα της Α.Ο Μυκόνου, τον Δήμαρχο Μυκόνου κό Αθανάσιο Κουσαθανά – Μέγα και την πρόεδρο των εκπαιδευτηρίων «Σύγχρονη Παιδεία» κα Ιωάννα Πελέκη-Καψάλη.

Πέρα από τους φιλικούς αγώνες, τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων με τις φημισμένες παραλίες, να απολαύσουν την Μυκονιάτικη φιλοξενία και να δουν το ανθρώπινο και προσιτό πρόσωπο ενός νησιού που λατρεύεται από το διεθνές τζετ σετ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα μέλη της αποστολής, όπου κι αν βρέθηκαν φορώντας τα σύμβολα του Πανιωνίου, εισέπραξαν αγάπη. Αυτό αποδεικνύει τη θέση που έχει ο Πανιώνιος στην καρδιά του κάθε υγιώς σκεπτόμενου Έλληνα φιλάθλου.

Τον Δήμαρχο Μυκόνου, τα μέλη του Δημοτικού και Κοινοτικού Συμβουλίου, τον Α.Ο Μυκόνου, τους ιδιοκτήτες των εκπαιδευτηρίων Σύγχρονη Παιδεία κ. Γ. Καψάλη και κα Ι. Πελέκη,τον πρόεδρο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Γ.Παπαδημητρίου, για την άψογη φιλοξενία, τους προπονητές των ομάδων κο Χάρη Κάλφα (ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ), Πέτρο Δημητσάντο (Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ),Πέτρο Ντζιαβίδα (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ),για τον ζήλο και την φιλοτιμία τους , τον κο Κωνσταντίνο Ζιάκα και την κα Αγγελική Ασημομύτη για την άψογη οργάνωση της εκδρομής και στην παραμικρή της λεπτομέρεια και τους χορηγούς κο Παναγιώτη Κούκα – Βράκα ο οποίος προσέφερε τα αναμνηστικά μπλουζάκια και τα λάβαρα με τα σήματα του Α.Ο. Μυκόνου και του Πανιωνίου, τον κο Ασημομύτη Γεράσιμο που προσέφερε τα παραδοσιακά γλυκά και τον κο Δημήτριο Κάτση ο οποίος κατασκεύασε και προσέφερε τα πανο του Πανιωνίου,την εφημερίδα Μykonos News και την κα Κοντιζά Ελένη και το sportcyclades.gr.

Την αποστολή του Πανιωνίου αποτέλεσαν οι παρακάτω αθλητές: Ομάδα 2002:Ζιάκας,Βάσσης,Κεραμά,Παπαχρήστος,Κούτρας,Ορφανός,Χασιώτης,Τσαπατσάρης,Μαμάι και Νικολάκης. Ομάδα 2003:Φείδης,Τσάμης,Μαρίνος,Βόγκλι,Κάτσης,Χατζημιχάλης,Ρίπης,Ζαχαρόπουλος και Μαργαρίτης

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Συνεργασία με την Givova - νέα εμφάνιση της ομάδας

Η εταιρία που θα προμηθεύει φέτος τον Πανιώνιο με το αθλητικό υλικό θα είναι η Ιταλική Ginova. Θεωρείται ανερχόμενη εταιρία και "ντύνει" την Εθνική ομάδα της Μάλτας και την Κατάνια. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να ανεβάσω (για την ώρα) φωτογραφίες των νέων εμφανίσεων, μπορείτε όμως να τις δείτε στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=83855&Sport=1&Competition=1713&Season=84545&Country=82&Team=16705&Period=196737
Όσοι τις είδαν από κοντά με ενημέρωσαν ότι είναι πολύ καλές ποιοτικά, όπως και το υπόλοιπο αθλητικό υλικό της εταιρίας.
Δεν το έχω κρύψει ποτέ ότι οι εμφανίσεις τις diadora δεν μου άρεσαν. Με πολύ μεγάλη δυσκολία μπόρεσα να συνηθίσω την κόκκινη, ενώ οι φετινές ήταν μάλλον οι χειρότερες εμφανίσεις από τότε που θυμάμαι τον Πανιώνιο. Μου αρέσουν οι εντελώς απλές γραμμές και ό,τι θυμίζει Πανιώνιο από το παρελθόν.Για τον λόγο αυτό από τις εμφανίσεις των τελευταίων ετών προτιμούσα τις hummel που ήταν απλές αλλά έβγαζαν δυναμισμό. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής οι νέες εμφανίσεις δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα. Μεγαλύτεροι σε ηλικία Πανιώνιοι με ενημέρωσαν ότι η ριγέ θυμίζει κάποια παλαιότερη εμφάνιση του Πανιωνίου (την οποία δεν θυμάμαι).
Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω κανέναν, αφού είναι θέμα προσωπικού γούστου. Βέβαια, δεν θα ήθελα να κρίνω από την φωτογραφία, αλλά θα περιμένω να τις δω από κοντά γιατί πολλές φορές μια μέτρια φωτογραφία μπορεί να χαντακώσει ένα προϊόν. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι επιτυχίες στην ομάδα με την νέα φανέλα και καλές πωλήσεις!!!

Ακαδημίες Πανιωνίου

Αυτό το ΠΣΚ η Μύκονος βάφεται Κυανέρυθρη!!! Οι μικροί της ομάδας μας (junior 2002-2003) θα δώσουν φιλικούς αγώνες στην Μύκονο με τοπικές ομάδες. Η αποστολή θα αριθμεί περισσότερα από 70 άτομα (αθλητές και συνοδούς), ενώ ιδιαίτερο είναι και το ενδιαφέρον των Μυκονιατών για τους αγώνες αυτούς. Θα ήθελα να πω ότι όπου κι αν έχουν αγωνιστεί οι μικροί (Νάξος, Σύρος κ.λ.π) αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερα αγάπη ενώ όλοι μας απολαύσαμε εξαίσια φιλοξενία, την οποία λόγω εγκαταστάσεων (ίσως και νοοτροπίας) του Πανιωνίου δύσκολα μπορούμε να ανταποδώσουμε στον ίδιο βαθμό.Το σίγουρο είναι ότι όπου πηγαίνουμε αποκτούμε καινούργιους φίλους για την ομάδα μας.Να ευχηθούμε καλή επιτυχία και νίκες στις μικρές μας ομάδες.

Πρόγραμμα αγώνων:
20/05/2011 ΓΗΠΕΔΟ Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ
18.30 Α.Ο.ΜΥΚΟΝΟΥ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (2003)
19.30 Α.Ο.ΜΥΚΟΝΟΥ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (2002)
21/05/2011 ΓΗΠΕΔΟ ΙΔΙΩΤ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ''ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ''
10.00 ''ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ''-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ(2003)
11.00 ''ΣΥΓXΡΟΝΗ ΠΑΙΔΙΕΙΑ''-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ(2002)

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Μερικές προτάσεις

Το προηγούμενο διάστημα δέχθηκα αρκετές προσκλήσεις για να συμμετάσχω σε συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του Πανιωνίου. Το σκέφτηκα καλά και δεν πήγα σε καμία. Κάποιοι σκέφτηκαν ότι φοβήθηκα. Αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί δεν έχω τίποτα και με κανέναν ούτε έχω λόγους να φοβάμαι. Δεν πήγα γιατί δεν είμαι παράγοντας του Πανιωνίου, δεν έχω και καμιά ιδιαίτερη διάθεση να γίνω και δεν έχω σκοπό να μπαίνω σε ατέρμονες φιλολογικές συζητήσεις τη στιγμή που χρειαζόμαστε άμεσες λύσεις σε πρακτικά προβλήματα. Μέσα από αυτό το μπλογκ λέω τις απόψεις μου και όποιος συμφωνεί ή διαφωνεί μπορεί να σχολιάσει (υπό την προϋπόθεση ότι σέβεται τους κανόνες λειτουργίας). Έμαθα ποια πράγματα προτάθηκαν (κάποια από αυτά σωστά και κάποια εντελώς εκτός τόπου και χρόνου) και θα ήθελα να καταθέσω τις δικές μου προτάσεις.

Τα οικονομικά μας είναι άσχημα. Καλύτερα όμως από άλλων ομάδων. Έχουμε χάσει τον βασικό μας χρηματοδότη, όπως όμως και οι περισσότερες άλλες ομάδες. Δεν έχουμε χρήματα για μεταγραφές αλλά όμως μπορούμε να στηριχθούμε σε κάποιους νεαρούς παίκτες από την Κ-20. Δεν θέλουμε στενές σχέσεις με το ΠΟΚ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσουμε κάθε εμπορική επαφή. Ισως τελικά να είμαστε σε καλύτερη θέση από άλλες ομάδες.

Αυτά που προτείνω είναι τα εξής: Διοικητικά: 1. Η προεδρία της Π.Α.Ε στον κο Βεντούρη, ο οποίος δεδομένων των συνθηκών τα πήγε καλά. Απομάκρυνση προσώπων από το Δ.Σ που διχάζουν τον κόσμο ή που δεν χαίρουν εμπιστοσύνης. Στελέχωση του Δ.Σ από πετυχημένα στελέχη προηγούμενων διοικήσεων (Ζερβακάκος, Καμπανόπουλος κ.λ.π). Είσοδος στο Δ.Σ νέων μελών προερχόμενων από τον ερασιτέχνη (π.χ από τον Ορφέα 1890). Εκπροσώπηση στο Δ.Σ των συνδέσμων των οργανωμένων. Παλαιότερα είχα εκφράσει αντιρρήσεις για το θέμα αυτό, σήμερα όμως το θεωρώ επιβεβλημένο καθώς προέχει η ενότητα.

Ιδιοκτησιακό: Ψάχνουμε επενδυτή (πλούσιο δηλαδή), ο οποίος να σιχαίνεται το Π.Ο.Κ, να μην είναι διαπλεκόμενος στο ποδόσφαιρο, να μην είναι διαπλεκόμενος με το κράτος (δημόσια έργα, προμήθειες κ.λ.π) και να αγαπά την ομάδα. Τον είχαμε και τον διώξαμε. Ίσως βρεθεί κάποιος άλλος στο μέλλον αλλά αποκλείεται να έχει όλα αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ας βρεθεί λοιπόν τρόπος να επιστρέψει ο Τσακίρης. Μάλλον εδώ θα χρειαστεί να γίνει μια συνάντηση ανάμεσα στον πρώην μεγαλομέτοχο και τους Πάνθηρες και να τελειώσουν μία και καλή οι παρεξηγήσεις (αν γίνεται). Όποιος ονειρεύεται επενδυτές, κεφαλαιούχους και ομάδες λαικής βάσης ας έχει στο μυαλό του ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει μείνει κανένας με λεφτά στην τσέπη, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να μας αναλάβει (και όσο περνάει ο καιρός και δυσκολεύουν τα πράγματα θα είναι ακόμη δυσκολότερο) και ότι οι Πανιώνιοι (πολλοί από εμάς τέλος πάντων) είναι ωραίοι στην κριτική αλλά δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη. Όποια λύση πρέπει να βρεθεί μέχρι τον Ιούνιο όπου θα πρέπει να ξεπληρώσουμε οφειλές και να κάνουμε (αν κάνουμε μεταγραφές)…Δεν έχουμε λοιπόν χρόνο για φιλοσοφίες. Προσωπικά δεν θα ήθελα να διοικεί ο Τσακίρης. Φαντάζομαι ότι ούτε εκείνος θα ήθελε. Νομίζω όμως ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα ισχυρότατο Δ.Σ από έντιμους ανθρώπους που θα διοικούν τον Πανιώνιο με σύνεση, θα υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί για να μην επαναληφθούν «παρεξηγήσεις» του παρελθόντος και από εκεί και πέρα ο κος Τσακίρης θα βάζει μόνο τα χρήματα που είναι αδύνατον να βρεθούν από άλλη πηγή για να λειτουργήσει σωστά η ομάδα. Προτεραιότητα πρέπει να είναι οι νέοι, το σκάουτιγκ και το προπονητικό. Εννοείται όμως ότι θα χρειαστούν και μερικοί έμπειροι παίκτες.

Οργανωμένοι: Ο Πανιώνιος των 2.500-3.000 ανθρώπων δεν έχει την πολυτέλεια να έχει 3-4 συνδέσμους οργανωμένων (άλλους νόμιμους και άλλους περίπου νόμιμους). Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ένας και μόνος σύνδεσμος (το όνομά του δεν με απασχολεί) όπου θα μετέχουν μικροί και μεγάλοι. Δεν θα είναι ξέφραγο αμπέλι και θα εξασφαλίζεται ότι τον Πανιώνιο θα τον παρακολουθούν μόνο όσοι έχουν τα μυαλά για να μην τον βλάπτουν. Αν ισχύσει η διάταξη για μηδενισμό σε περίπτωση ρήψης κροτίδων τότε η ομάδα μας μπορεί να κινδυνεύσει. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ακόμη και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας. Για όλα αυτά τα θέματα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Συνεπώς πρέπει να σταματήσει να υπάρχει ηλικιακός διαχωρισμός στους συνδέσμους και να μπουν μικροί και μεγάλοι στον ίδιο σύνδεσμο. Πρέπει να υπάρχει ενότητα και συγκερασμός του ενθουσιασμού των νέων και της εμπειρίας των μεγάλων.

Αγωνιστικός στόχος: Ο φετινός αγωνιστικός στόχος πρέπει να είναι διπλός. Η εξασφάλιση της παραμονής και η ανάδειξη νέων παικτών από την Κ-20. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αν μέσα σε αυτή την οικονομική συγκυρία όπου ρευστό δεν υπάρχει ούτε για δείγμα μπορεί να βοηθήσει σε κάποιο βαθμό ο Τσακίρης για την αγορά ή παραμονή παικτών μας, τότε έχουμε πιθανότητες και για κάποια σχετικά καλή πορεία. Χρειαζόμαστε και το επιχειρηματικό του δαιμόνιο για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε έσοδα από πωλήσεις παικτών μας. Ίσως χρειαστεί και ο παίκτης βιτρίνα. Προσωπικά θα ήθελα τον Φαμπιάν, εφόσον όμως μπορεί να δουλέψει με νέα παιδιά και προσαρμόσει τις οικονομικές απαιτήσεις του στις νέες οικονομικές συνθήκες. Θα μπορούσα όμως να δεχθώ την πώλησή του (σε καλή τιμή) και την εξασφάλιση του Μήτρογλου. Θεωρώ λάθος να γίνουν μεγάλες μειώσεις στους μισθούς των ποδοσφαιριστών. Αν είναι να γίνουν περικοπές να γίνουν από τα μεγάλα συμβόλαια και μόνο. Θεωρώ επιβεβλημένη την παραμονή του Κοντοέ καθώς και κάθε άλλου παίκτη που σέβεται και αγαπά την ομάδα.

Έσοδα: Καμπάνια από τώρα για τα διαρκείας. Η τιμή τους πρέπει να μειωθεί, όμως είναι επιβεβλημένο να αποκτήσουν περισσότεροι Πανιώνιοι. Καλή είναι η ιδέα για αγορά ενιαίου διαρκείας που να καλύπτει και άλλα αθλήματα, όπως και συνδρομή του ερασιτέχνη. Αν όλο αυτό προσφέρονταν σε ανταγωνιστική τιμή, τότε θα παρουσίαζε ενδιαφέρον.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Σωθήκαμε και στα χαρτιά, βουνό όμως τα προβλήματα

Η προσπάθεια που δόθηκε στον δεύτερο γύρο, εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, για να αποδείξει η ομάδα μας ότι αξίζει να αγωνίζεται με τις καλύτερες ομάδες της χώρας, δεν εμποδίστηκε από την γραφειοκρατία. Ο Πανιώνιος κέρδισε την έφεση, όλοι νοιώθουν δικαιωμένοι και χαρούμενοι και νομίζω πως αξίζει να συγχαρούμε όσους συνέβαλαν ενεργά στο να ευοδωθεί η προσπάθεια αυτή.

Ενδεχόμενος υποβιβασμός του Πανιωνίου, με αυτό τον τρόπο, θα συνιστούσε άνευ λόγου τεράστια ηθική και οικονομική ζημία, όπως θα συνέβαινε με την οποιαδήποτε παραδοσιακά μεγάλη ομάδα της χώρας μας που θα βρίσκονταν στη θέση μας. Για τον λόγο αυτό οι φίλαθλοι του Ηρακλή έχουν κάθε λόγο να είναι πικραμένοι και τους καταλαβαίνουμε απόλυτα.

Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο, αλλά η αδειοδότηση ήταν ένα πολύ μεγάλο όχι όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα του Πανιωνίου. Χωρίς στιβαρή διοίκηση και οικονομική άνεση η ομάδα μας, δυστυχώς, θα είναι από τις πρώτες υποψήφιες για υποβιβασμό στο νέο πρωτάθλημα, εκτός κι αν συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία με ομάδες του κέντρου, ενδεχόμενο που δεν αρέσει σε κανέναν Πανιώνιο. Κύριο μέλημα της διοίκησης του κου Βεντούρη πρέπει να είναι η επιλογή της καλύτερης δυνατής διοικητικής λύσης ή ακόμη καλύτερα η συσπείρωση όλων των Πανιώνιων δυνάμεων κάτω από τον κοινό σκοπό.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν λύσεις και η ομάδα δεν θα βρεθεί ποτέ πια στη δυσάρεστη θέση να παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία είτε στους αγωνιστικούς χώρους είτε στα χαρτιά.

Ένα μικρό σχόλιο. Οι τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν απέδειξαν με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια ότι δεν πληρούν τις αγωνιστικές προυποθέσεις της κατηγορίας. Γι αυτό τον λόγο θεωρώ λάθος να σωθεί κάποιες απ’ αυτές εις βάρος του Ηρακλή. Αντίθετα οι καλύτερες ομάδες της β’ κατηγορίας απέδειξαν ότι αγωνιστικά είναι καλύτερες από τις υπόλοιπες συνδιεκδικήτριες τους και γι αυτό θεωρώ ότι στη θέση του Ηρακλή πρέπει να ανέβει μια ομάδα απ’ αυτές.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πως καταντήσαμε λοχία...

Τέτοιες ημέρες πριν από ένα χρόνο θεωρούσαμε ότι έχουμε μια ομάδα με ανθηρά οικονομικά (σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες ομάδες της κατηγορίας) και ισχυρό ιδιοκτήτη, με πρόεδρο έναν νέο τεχνοκράτη (τρομάρα του), με εξαγγελίες για πέμπτη ή ακόμη και τρίτη θέση, με προπονητή ένα νεαρό και φιλόδοξο κάτοχο ντάμπλ, με έναν αξιόλογο κορμό παικτών, με έναν ποδοσφαιριστή αστέρι (Φαμπιάν) και με την παρουσίαση του νέου αθλητικού κέντρου που αποτελεί όνειρο για την περιοχή μας.

Σήμερα ξέρουμε ότι χρήματα δεν υπάρχουν, ούτε ισχυρός χρηματοδότης, ούτε στιβαρή διοίκηση (καλές προθέσεις υπάρχουν, στις μέρες μας όμως όλοι υποτάσσονται στα χρήματα ή στην ποδοσφαιρική αλητεία), στηριζόμαστε σε δανεικούς, χάσαμε το αστέρι μας, θεωρούμαστε μέρος του Ελληνικού ποδοσφαιρικού κατεστημένου και ομάδα δορυφόρος, σωθήκαμε την τελευταία στιγμή και ευελπιστούμε να μην χάσουμε την παρτίδα στα χαρτιά. Το κυριότερο όμως είναι ότι ο κόσμος μας διχάστηκε και έχασε την πίστη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση της επιτροπής. Ελπίζω να δικαιωθούμε. Όμως τα προβλήματά μας θα υπάρχουν και μετά από την απόφαση της επιτροπής…Και δυστυχώς είναι πολλά και ίσως αξεπέραστα χωρίς κάποια εντυπωσιακή ενέργεια…