Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει την έναρξη των πωλήσεων των εισιτηρίων διαρκείας για την περίοδο 2011-2012. Η διάθεσή τους θα γίνει σε δύο χρονικές περιόδους.

Η πρώτη που ξεκινάει από την Πέμπτη 30 Ιουνίου και διαρκεί μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουλίου αφορά τους παλιούς κατόχους εισιτηρίου διαρκείας που επιθυμούν να το ανανεώσουν.

Από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, τα εισιτήρια διαρκείας θα διατίθενται πλέον ελεύθερα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Πωλήσεις θα γίνονται καθημερινά στα γραφεία της ΠΑΕ από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 17:00.

2 ΚΑΝΟΝΙΚΟ 150,00

2 ΠΑΙΔΙΚΟ 25,00

4 ΚΑΝΟΝΙΚΟ 250,00

4 ΠΑΙΔΙΚΟ 100,00

4 ΑΜΕΑ

150,00

6B ΚΑΝΟΝΙΚΟ 800,00

6B ΠΑΙΔΙΚΟ 300,00

5(ΣΕΙΡΕΣ Ι,Κ,Λ) ΚΑΝΟΝΙΚΟ 800,00

5(ΣΕΙΡΕΣ Ι,Κ,Λ) ΠΑΙΔΙΚΟ 300,00

6Α(ΣΕΙΡΕΣ Ι,Κ,Λ) ΚΑΝΟΝΙΚΟ 800,00

6Α(ΣΕΙΡΕΣ Ι,Κ,Λ) ΠΑΙΔΙΚΟ 300,00

5(ΣΕΙΡΕΣ Α ΕΩΣ Θ) ΚΑΝΟΝΙΚΟ 400,00

5(ΣΕΙΡΕΣ Α ΕΩΣ Θ) ΠΑΙΔΙΚΟ 200,00

6Α(ΣΕΙΡΕΣ Α ΕΩΣ Θ) ΚΑΝΟΝΙΚΟ 400,00

6Α(ΣΕΙΡΕΣ Α ΕΩΣ Θ) ΠΑΙΔΙΚΟ 200,00

7 ΚΑΝΟΝΙΚΟ 250,00

7 ΠΑΙΔΙΚΟ 100,00

VVIP ΚΑΝΟΝΙΚΟ 2.000,00

VVIP ΠΑΙΔΙΚΟ 500,00

Μια μεγάλη κατάκτηση των Blog ήταν η μείωση των τιμών των διαρκείας, ιδίως των παιδικών. Τότε βέβαια υπήρχαν διοικήσεις με ευαισθησίες και πρόεδροι που διόρθωναν επί τόπου με στυλό τις «λανθασμένες» τιμές…

Σε ένα σύλλογο με γερασμένη διοίκηση και φιλάθλους, το μέλλον είναι τα παιδιά. Η διοίκηση της Π.Α.Ε Πανιώνιος ανακοίνωσε τις τιμές των διαρκείας για την νέα χρονιά, οι οποίες θεωρητικά είναι μειωμένες, στην πράξη όμως αποσκοπεί πλαγίως σε μεγαλύτερα έσοδα μέσω της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων ευπαθών ομάδων και των παιδιών. Πόσο βοηθούμε την ανανέωση της εξέδρας μας όταν διπλασιάζουμε τις τιμές των παιδικών διαρκείας; Κι αν η απάντηση είναι ότι υπάρχει και φθηνότερο εισιτήριο και μαθητική εξέδρα (φωλιά των γαυρο – βαζελο – κοτοπουλο μπαμπάδων) θα απαντούσα ότι μέχρι και πριν δύο - τρία χρόνια τα παιδιά μέχρι 17 ετών έμπαιναν δωρεάν!!! Επίσης, όταν μπήκε εισιτήριο στα παιδιά, έστω και φθηνό, παρακολουθούσαν παίκτες επιπέδου Τζεμπούρ, Χούτου, Ρεκόμπα και Εστογιανώφ. Παίζαμε στην Ευρώπη, κάναμε sold out και αγοράζαμε 3.000 διαρκείας ως ανταπόδοση όλων αυτών.

Ενώ λοιπόν πολλά άλλαξαν στις τιμολογήσεις, αυτό που ΔΕΝ άλλαξε ήταν το καθεστώς των τζαμπατζήδων super γουάου Πανιώνιων με τις προσκλήσεις!!! Το παιδάκι να πληρώνει εισιτήριο για να δει την Πανιωνάρα αλλά ο κύριος με το πούρο (τρομάρα του – είχε πούρα και στους Γαργαλιάνους;), και το σκισμένο DG jean να παρακολουθεί δωρεάν και να κάνει κριτική αφ’ υψηλού (ή να βρίζει παίκτες της ομάδας), επειδή έχει τα κονέ…

Για τα μάτια του κόσμου αύξησαν τις τιμές των εισιτηρίων των vvip. Πόσοι όμως θα βρεθούν να δώσουν 2.000 ευρώ για να παρακολουθήσουν τον cuvra Πανιώνιο; Αλλά ακόμη κι αν βρεθούν, πόσα χρήματα μαζεύονται με το επιπλέον 200αρικο; Πόσοι είναι τέλος πάντων οι vvip και πόσο συνεπείς είναι στις οικονομικές τους υποχρεώσεις; Να μην ξεχνάμε ότι αύξηση 200 ευρώ για κάποιον vvip είναι τα τσιγάρα του, η βενζίνη της cayenne και οι καφέδες στο Da Capo, ενώ αύξηση 50% στο παιδικό διαρκείας για έναν μισθωτό είναι πραγματικά μεγάλη ιστορία…Σε κάθε περίπτωση, εν μέσω κρίσης, είναι δεδομένο ότι όλοι θα επιλέξουν φθηνότερη κατηγορία από πέρσι, συνεπώς θα μειωθούν τα ακριβά εισιτήρια και τελικά θα θιγούν περισσότερο οι ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά. Οι ανακοινώσεις όμως και οι φαμφάρες θα έχουν μείνει. Χωρίς βέβαια ουσιαστικό αντίκρισμα.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται τίποτα για έκπτωση στους παλαιούς κατόχους (η οποία δίνονταν τα τελευταία χρόνια), ούτε για την δυνατότητα αγοράς διαρκείας μέσω πιστωτικής κάρτας και άτοκων δόσεων (όπως ίσχυε μέχρι σήμερα), ενώ εντύπωση μου προκαλεί ότι δεν αναφέρεται η τιμή των διαρκείας στην θύρα 3. Αντιλαμβάνομαι ότι μέρος των εσόδων της συγκεκριμένης θύρας ενισχύουν τους Πάνθηρες (και σωστά). Αν όμως η παράληψη αναφοράς τιμής ισοδυναμεί με πλήρη εκμετάλλευση της συγκεκριμένης θύρας από τους οργανωμένους, θα περίμενα ως ανταπόδοση από αυτούς να πληρώνουν τυχόν πρόστιμα που πρόκειται να επιβληθούν στην ομάδα λόγω της δικής τους συμπεριφοράς.

Θα ήθελα πολύ, η διοίκηση να είχε το σθένος να μειώσει τις τιμές κατά τα δυνατόν περισσότερο και να ανακοινώσει την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ. Όποιος είναι Πανιωνάρα να πληρώνει λίγα και να μην το παίζει μάγκας με τις προσκλήσεις…

Ως απλός φίλαθλος, ασφαλώς και θέλω να συμβάλω οικονομικά στην ομάδα. Θέλω να αγοράσω διαρκείας, θέλω να αγοράσω μετοχές, θέλω να ψωνίσω από την μπουτίκ. Αρκεί όμως η ομάδα να με σέβεται και ως φίλαθλο και ως πελάτη. Η αύξηση των παιδικών εισιτηρίων ΔΕΝ μπορεί να θεωρηθεί σεβασμός στον φίλαθλο - πελάτη. Ούτε η μη χορήγηση έκπτωσης σε παλαιούς κατόχους διαρκείας. Μετά από όλα αυτά και πριν λάβω την τελική απόφασή μου θα ήθελα να γνωρίζω προκαταβολικά ποιές θα είναι οι τιμές των απλών εισιτηρίων για τα εντός έδρας παιχνίδια. Χρήματα δεν περισσεύουν σε κανέναν. Αν εξακολουθήσει το μέτρο της τιμολόγησης στα 5 και 10 ευρώ, η αγορά διαρκείας μπορεί και να είναι ασύμφορη.

Προσωπικά, συνιστώ στους φιλάθλους του Πανιωνίου να αγοράσουν τα διαρκείας τους αφού δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και αφού βέβαια μειωθούν στα περσινά επίπεδα (ή και παρακάτω) οι τιμές των παιδικών διαρκείας και χορηγηθεί έκπτωση στους παλαιούς κατόχους.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.Ε ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Για λόγους συμφέροντος του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και επειδή με καθυστέρηση έφτασε στα γραφεία η νέα ολοκληρωμένη πρόταση των υποψηφίων αγοραστών η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 19:00 επανάληψη της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη αναβάλλεται.

Θα γνωστοποιηθεί νέα ημερομηνία και ώρα.

Το Δ.Σ.

Πριν από την επανάληψη της διαδικασίας

Ξέρω πολύ καλά ότι η ομάδα έχει κατά κάποιο τρόπο υπηρεσιακή διοίκηση. Ξέρω ότι πλέον τα μέλη της διοίκησης αυτής δεν έχουν κοινές απόψεις πάνω σε βασικά ζητήματα και ανταλλάσουν δημόσιες επιστολές μέσω του τύπου. Ξέρω ότι δεν έχουμε λεφτά, ότι έχουμε χρέη, ότι πιθανότατα δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές και ίσως είμαστε το νο1 φαβορί για υποβιβασμό πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά δεν μου αρέσουν τα εκβιαστικά διλήμματα (ή πουλάμε ή πέφτουμε – ιδίως όταν κανείς δεν μας εξασφαλίζει ότι πουλώντας σε αγνώστους δεν θα πέσουμε), ότι αν δεν είσαι μαζί μας είσαι με τους άλλους κ.λ.π

Τα πράγματα είναι απλά. Ναι η Π.Α.Ε πωλείται. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι ξεπουλάμε. Κύριοι επενδυτές η ομάδα ανήκει στον ερασιτέχνη και στα μέλη του. Από αυτούς αγοράζετε. Είναι πρόκληση να μην εμφανίζεστε στην συνέλευση των πωλητών, να μην αποκαλύπτετε τα στοιχεία σας, να μην μας δίνετε ατράνταχτες εγγυήσεις για την οικονομική σας επιφάνεια, αλλά να έχετε την απαίτηση να υπερψηφίσουμε όχι έγγραφη πρόταση αλλά δημοσιευμένες φήμες και μάλιστα χωρίς να ξέρουμε ποιος αγοράζει και τι σκοπούς έχει. Δώστε μας καθαρές εγγυήσεις, δώστε χρήματα και θα σας στρώσουμε κόκκινα χαλιά…

Μια λοιπόν που εσείς οι ίδιοι παραμένετε για την ώρα άφαντοι και δεν μας δίνετε ατράνταχτες εξασφαλίσεις, περιμένω τουλάχιστον κάτι άλλο. Υπάρχουν μέλη του Δ.Σ του ερασιτέχνη και της Π.Α.Ε που πείσθηκαν για τις προθέσεις σας. Υπάρχουν άνθρωποι που μας προτρέπουν να υπερψηφίσουν την πρότασή σας. Εγώ προσωπικά θα την υπερψηφίσω αν όλοι αυτοί βρεθούν στην σημερινή γενική συνέλευση και ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ για εσάς, για την πρότασή σας και την οικονομική σας επιφάνεια. Θέλω να μπορώ να βρω οποτεδήποτε στο μέλλον γραμμένη στα πρακτικά την τοποθέτηση όποιου παρέχει για δικό σας λογαριασμό εγγυήσεις. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια είναι γιατί οι άνθρωποι αυτοί, ενώ πείσθηκαν για τις προθέσεις σας, δήλωσαν ανακουφισμένοι όταν αποσύρατε την πρόταση εξαγοράς και χορηγήσατε μέσω της δωρεάς (ή όπως αλλιώς λέγεται) μια δοκιμαστική περίοδο γνωριμίας χωρίς δικαίωμα προτίμησης…Μάλλον λοιπόν δεν είναι και τόσο σίγουροι ή δεν θέλουν να αναλάβουν κι εκείνοι δεσμεύσεις έναντι του κόσμου του Πανιωνίου…

Αν δεν μπορεί να γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά, ο Πανιώνιος πρέπει να πορευτεί με τα δικά του μέσα. Αν δεν λάβουμε τις εγγυήσεις και για τον λόγο αυτό δεν πουλήσουμε, η αυριανή ημέρα θα είναι απλά όσο δύσκολη είναι και η σημερινή. Ελπίζω όμως ότι η δυσκολίες θα ενώσουν ανθρώπους και μέσω ζυμώσεων θα προκύψει μια νέα ανανεωτική κίνηση που θα κινητοποιήσει τις Πανιώνιες δυνάμεις και θα δώσει όσες λύσεις μπορεί στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Να ξέρετε όμως ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας δεν είναι ούτε το οικονομικό ούτε το διοικητικό. Είναι η διχόνοια και η πολυδιάσπαση. Είναι ότι ξεχνάμε ότι ΟΛΟΙ μας υποστηρίζουμε την ίδια ομάδα (έστω και με διαφορετικά μέσα και τρόπο). Όταν οι Πανιώνιοι είναι ενωμένοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση Π.Α.Ε Πανιώνιος

Η διακοπείσα γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, θα συνεχιστεί την Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 19:00. Την Δευτέρα το πρωί, αναμένεται να κατατεθεί εγγράφως η πρόταση των υποψήφιων επενδυτών.


Σχόλιο: Η παρουσία όλων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, αφού ακούγεται ότι θα κατατεθεί πρόταση εξαγοράς της Π.Α.Ε.


Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ιεραπόστολοι

Η σημερινή Γενική Συνέλευση του Πανιωνίου ΓΣΣ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από χάσιμο χρόνου έως φιάσκο. Η επιτροπή που συναντήθηκε με τους υποψήφιους χρηματοδότες μας προσέφερε μόνο αόριστες προσωπικές εντυπώσεις και τίποτα το χειροπιαστό. Συγκεκριμένα, δεν παρουσίασαν καμία έγγραφη πρόταση, καμία χειροπιαστή εξασφάλιση, κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει την ταυτότητα και την οικονομική επιφάνεια των επενδυτών αλλά απαίτησε την ψήφο μας για την πώληση της ομάδας.Άκουσον άκουσον αναφέρθηκαν μόνο σε δημοσιεύματα που διέρρευσαν στον τύπο τις προηγούμενες ημέρες και σε σημειώσεις που κράτησαν τα μέλη της επιτροπής!!!Με λίγα λόγια απαίτησαν να λάβει απόφαση η Γ.Σ εγκρίνοντας τις σημειώσεις του κου Βεντούρη από την χθεσινή συνάντηση!!!

Κατά την άποψή μου ο κος Βεντούρης δεν απάντησε σε καμία καίρια ερώτηση, οι επενδυτές δεν εμφανίστηκαν, δεν εκπροσωπήθηκαν, δεν έστειλαν έστω μια επιστολή ούτε καν διαμήνυσαν στο Σώμα τις θέσεις τους μέσω Πανιώνιων που τους γνωρίζουν και που το προηγούμενο διάστημα πίεζαν για την αποδοχή της πρότασης. Το προεδρείο, εντελώς απροετοίμαστο για μια συζήτηση υψηλού επιπέδου δεν είχε καταλήξει σε απλά πράγματα, όπως για παράδειγμα αν οι συγκεκριμένοι ενδιαφερόμενοι είναι δωρητές, δανειστές, χορηγοί ή wanna be αγοραστές. Με λίγα λόγια η τριμελής επιτροπή που διεξήγαγε τις επαφές, παρουσιάστηκε στην Γ.Σ όπως οι ιεραπόστολοι στις φυλές των ιθαγενών. Με άδεια χέρια. Μάλλον ακόμη χειρότερα, διότι οι ιεραπόστολοι κρατούσαν τουλάχιστον ένα έγγραφο, δηλαδή την Αγία Γραφή. Εννοείται ότι δεν έγινε ψηφοφορία και το σώμα αποφάσισε να επανέλθει υπό την προϋπόθεση ότι οι επενδυτές θα καταθέσουν συγκεκριμένη έγγραφη πρόταση και εγγυήσεις. Προσωπικά θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν ξανακούσουμε κάτι γι αυτούς.

Πράγματα που μου έκαναν εντύπωση: Στην γενική συνέλευση ακούστηκε ότι εκπρόσωπος των επενδυτών είχε στο παρελθόν πολλές …επιτυχείς εμπνεύσεις στο ποδοσφαιρικό στοίχημα. Ότι όχι μόνο δεν έχει περιουσία αλλά έχει δυσμενή στοιχεία στον Τειρεσία. Ότι κανείς από αυτούς δεν προσφέρει την παραμικρή προσωπική εγγύηση καταβολής χρημάτων. Ότι πανεύκολα μπορούν να βρεθούν μεγαλομέτοχοι της Π.Α.Ε από απλοί σπόνσορες. Ότι ο εκπρόσωπος τους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον υποτιθέμενο εκπροσωπούμενο. Ακούστηκε μέχρι ότι κυκλοφορεί η φήμη ότι δεν υπάρχουν επενδυτές αλλά ότι οι πραγματικοί νέοι αγοραστές είναι άνθρωποι μέσα από τον Πανιώνιο!!! Αυτό που ήταν πολύ βασικό είναι ότι δεν ξέρουμε πόσα χρήματα θα πρέπει να τους επιστρέψουμε αν για τον οποιονδήποτε λόγο ΔΕΝ θελήσουμε σε ένα χρόνο να τους πουλήσουμε την ομάδα και τι θα κάνουμε αν ΔΕΝ τα έχουμε...

Από τη στιγμή που δεν θα προσφερθούν έγγραφες δεσμεύσεις, συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο, αποκάλυψη των ονομάτων των επενδυτών και προσωπικές εγγυήσεις, η ομάδα δεν πρέπει να πουληθεί. Μα, η ομάδα θα πέσει, θα πει κάποιος, γιατί τα χρήματα δεν υπάρχουν. Αν όμως πουληθεί υπό αδιαφανείς συνθήκες και πάλι κάποια στιγμή (και μάλλον σύντομα) θα πέσει ή μπορεί να έχει την τύχη της Καβάλας.

Στην Γενική Συνέλευση είδα ένα σωρό Πανιώνιους για τους οποίους κανείς δεν λέει καλό λόγο. Όλοι τους όμως είχαν άποψη και επιχειρήματα. Είναι κρίμα που άνθρωποι με τεράστια αγάπη για την ομάδα δεν έχουν ενεργοποιηθεί κάτω από ένα κοινό σκοπό. Ο Πανιώνιος θα πετούσε αν ο κάθε ένας από εμάς δεν προσπαθούσε να βγάλει το μάτι του άλλου.

Αφού παραδεχθούμε ότι η κατάσταση στην ομάδα είναι μπάχαλο πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Αν δοθούν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις ας πουληθεί η ομάδα σε συγκεκριμένα γνωστά πρόσωπα και όχι σε Κυπριακές Ε.Π.Ε. Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό ας βρούμε τρόπο να προσεγγίσουμε τον κο Λιανό, τον κο Τσακίρη και κάθε Πανιώνιο με αγάπη και οικονομική επιφάνεια. Ας συμβάλουμε όλοι με όποιο μέσο έχουμε. Η ομάδα και πρέπει και μπορεί να υπάρξει χωρίς επιχειρηματίες που δεν αποδεικνύουν την οικονομική τους επιφάνεια καθώς και την ταυτότητά τους. ­­­Λέμε ότι δεν έχουμε χρήματα αλλά από την άλλη δεν έχουμε κάνει και τίποτα για να αποκτήσουμε. Πέρσι, τα διαρκείας βγήκαν τον Απρίλιο και φέτος, δέκα μέρες πριν από την πρώτη προπόνηση η ομάδα δεν έχει βάλει στα ταμεία της ούτε ένα ευρώ από πωλήσεις διαρκείας. Για ποιο λόγο δημιουργείται αυτή η τεχνητή οικονομική πίεση; Για ποίο λόγο αφήνουμε τον χρόνο να περνάει; Κάποιος κακόβουλος θα έλεγε ότι ίσως και να βάζουμε το μαχαίρι στο λαιμό του μέσου Πανιώνιου για να αποδεχθεί έναν τύπο μνημονίου. Εμείς όμως δεν είμαστε «αγανακτισμένοι». Ως μέλη του ερασιτέχνη είμαστε η διοίκηση και της Π.Α.Ε και οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας μας περνούν κυριολεκτικά από τα χέρια μας.

Κλείνοντας θεωρώ δεδομένο ότι η συγκεκριμένη επιτροπή δεν μπορεί να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές. Ή πρέπει να αντικατασταθεί ή πρέπει να εμπλουτιστεί από γνώστες του αντικειμένου. Και δόξα τω θεώ στην υπόγα κάτω από τις εξέδρες υπήρχαν πολλά μεγαλοστελέχη που τα θέματα αυτά τα παίζουν στα δάχτυλα (και άρρωστοι Πανιώνιοι). Θεωρώ επίσης ότι αν δεν προχωρήσει η διαδικασία της πώλησης και παραμείνει η ΠΑΕ στα χέρια του ερασιτέχνη, πρέπει να παραιτηθεί ολόκληρο το Δ.Σ της Π.Α.Ε και να εκλεγεί από την Γ.Σ του ερασιτέχνη νέο, μιας που ο κος Βεντούρης μας είπε ότι ο ερασιτέχνης δεν διοικεί την Π.Α.Ε (άλλωστε τυπικά δεν μπορεί) αλλά επιλέγει την διοίκησή της. Ε, λοιπόν η επιλογή αυτή πρέπει να γίνεται από το κυρίαρχο σώμα.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, αν και η εκτίμησή μου είναι ότι οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να μετατραπεί ο Παπαλόης σε Παπαλούη.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Για να δούμε τι θα δούμε

Τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε πολλά, είπαμε πολλά και τελικά δεν μάθαμε τίποτα για την cuvra, τους μετόχους της, την οικονομική τους δύναμη, το επιχειρηματικό τους πλάνο και τις εγγυήσεις που θα προσφέρουν για την αγορά του πακέτου του 67%. Και ενώ συμβαίνουν αυτά, διαβάσαμε για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ποσού 500.000 ευρώ, για πιθανή πώληση βασικότατων παικτών μας, για πιθανή απομάκρυνση του προπονητή, για διάφορους μεταγραφικούς με απίθανη διαφορά ονόματος, επιπέδου και καριέρας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κυριαρχούν οι φήμες, λεφτά δεν υπάρχουν, σε λίγες ημέρες αρχίζει η προετοιμασία και όλη αυτή η πίεση μπορεί να οδηγήσει σε λάθη ως προς την επιλογή του νέου επενδυτή.

Αύριο είναι η γενική συνέλευση του ερασιτέχνη, στην οποία πολλά πράγματα μπορούν να ξεκαθαρίσουν. Ευελπιστώ ότι θα αποκαλυφθούν τα ονόματα των μετόχων της cuvra, θα αναλυθεί το επιχειρηματικό τους πλάνο και θα δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις. Ακόμη περισσότερο ευελπιστώ να διευκολυνθεί ο κόσμος του Πανιωνίου να παραβρεθεί και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι. Να μην ξεχνάμε ότι τα μέλη του ερασιτέχνη (ακόμη και τα πάρεδρα) έχουν το δικαίωμα να θέτουν ερωτήσεις. Ας κρατήσουμε υψηλό το επίπεδο και ας φροντίσουμε να ενημερωθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θεωρώ ότι κανένας Πανιώνιος δεν θα θελήσει να εμποδίσει να εξασφαλιστεί η ομάδα και μακάρι οι επενδυτές να είναι σοβαροί και να μας βγάλουν από το τεράστιο διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο. Από την άλλη μεριά είναι χρέος και ευθύνη όλων να είμαστε εκεί και με την παρουσία μας, τις ερωτήσεις μας και την ψήφο μας να θέσουμε εμπόδια σε ανθρώπους που μπορεί και να μην διαθέτουν τα εχέγγυα να διαχειριστούν τον ιστορικότερο σύλλογο της Ελλάδας.

Ραντεβού λοιπόν αύριο. Και μην ξεχνάτε. Γραφτείτε μέλη του ερασιτέχνη. Ο σύλλογος χρειάζεται και τα χρήματα και νέο αίμα. Πιθανότατα εκεί να χτυπήσει η καρδιά των εξελίξεων και πρέπει ο καθένας από εμάς να συμβάλει.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

BYE BYE CUVRA!!!

Αντιγράφω από τον Σπορ fm

Για την επιστολή του κ. Τσολακάκη: «Δεν πήρα καμία επιστολή στα χέρια μου, ήταν δημόσια. Σύμφωνα με αυτά που λέγονται σε αυτή την επιστολή, ο Πανιώνιος θα έχει ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματά του πιο γρήγορα και από την Ελλάδα. Η καθυστέρηση στην είσπραξη των οφειλών είναι τραγική».

Για τη διαπραγμάτευση της ΠΑΕ με τους Κύπριους επενδυτές: «Υπάρχουν τρία-τέσσερα στρατόπεδα στον Πανιώνιο. Δεν γίνεται ο πωλητής να βάζει όρους στον αγοραστή. Η τιμή καθορίστηκε στη Γενική Συνέλευση, όταν κ. Τσακίρης παρέδωσε τις μετοχές. Χθες ρώτησα 30 διαφορετικά άτομα και μου είπαν πως δεν θα εμφανίζονταν ποτέ σε μία ανοικτή Γενική Συνέλευση, εάν ήταν σοβαροί επιχειρηματίες. Είναι δυνατόν, με την πορεία που έχω στον Πανιώνιο όλα αυτά τα χρόνια, να μην υπάρχει εμπιστοσύνη για τους ανθρώπους που έστειλα στον κ. Βεντούρη; Δεν θέλω να κατηγορήσω τον οποιονδήποτε, αλλά φοβάμαι ότι πολλοί άνθρωποι “πλανώνται πλάνην οικτρά” και έχουν καθυστερήσει τις διαδικασίες. Κρατάμε με “νύχια και με δόντια” τον προπονητή, την ώρα που ο Ερασιτέχνης χρωστάει 1.100.000 ευρώ. Έχουμε πρόταση οικονομική και εμείς αυτό που κάνουμε είναι να ψάχνουμε τα πρόσωπα στην Ελλάδα. Το μοντέλο που έχω προτείνει είναι να υπάρχει ένας εκτελεστικός διευθυντής, τα “κλειδιά” θα τα δώσουμε στον προπονητή, με τον κ. Βεντούρη να μένει στη θέση του. Οι άνθρωποι ζήτησαν ισοζύγιο πληρωμών και αυτό που βγήκε στην ιστοσελίδα της ομάδας, μου είπαν άνθρωποι που μίλησα, ότι ήταν “παιδική χαρά”».

Για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης: «Όταν έμαθα τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης ειλικρινά έπαθα κατάθλιψη, ότι δηλαδή θα πάμε σε μία ανοικτή Γενική Συνέλευση. Οι άνθρωποι (σ.σ. επενδυτές) ζητούν συνδιοίκηση. Αλλά τώρα είναι απογοητευμένοι και εγώ τους είπα χθες βράδυ να μην ασχοληθούν άλλο, γιατί θα εκτεθούν. Ειλικρινά ντρέπομαι».

Σχόλιο: Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την αντίδραση του κου Κατσιφαράκη. Έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών τον σύλλογο και μάλιστα από διάφορα πόστα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι με μόνη την δική του διαβεβαίωση έπρεπε ο σύλλογος να αλλάξει χέρια, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, χωρίς να ξέρουμε τα ονόματα των επενδυτών και χωρίς να παρουσιαστεί το επιχειρηματικό τους πλάνο. Θα μπορούσαν έστω να μας στείλουν τον εκπρόσωπό τους τον κο Παπαλόη, στον οποίο θα κάναμε αρkετές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Για τους επενδυτές που αντιπροσωπεύει, για την cuvra, για τι δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες, για την σχέση της οικογένειάς του με πασίγνωστο επιχειρηματία, για την εμπλοκή της οικογένειάς του με τον Ηλυσιακό...Κρίμα, γιατί χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία για να ενημερωθεί σωστά ο μέσος Πανώνιος φίλαθλος.
Εξανίσταται ο κος Κατσιφαράκης. Μα είναι δυνατόν σοβαροί επενδυτές να παρίστανται σε ανοιχτή γενική συνέλευση; Γιατί; Η ψήφος του κάθε μέλους μετράει διαφορετικά; Σε τελική ανάλυση οι σοβαροί αυτοί επενδυτές (όποιοι κι αν ήταν) δεν θα αγόραζαν πατάτες και καρπούζια αλλά τον σύλλογο σύμβολο του Ελληνκού αθλητισμού και έπρεπε να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που έχουν καθοριστεί για την πώληση. Και ΝΑΙ κε Κατσιφαράκη. Πάντα ο πωλητής θέτει όρους. Και πωλητές είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Όχι μόνο η παρέα του Members...Όλοι μας είχαμε το δικαίωμα να ενημερωθούμε για την πρόταση των επενδυτών, να την εγκρίνουμε ή να την απορρίψουμε.
Τη στιγμή που ο Τσακίρης χάριζε τις μετοχές στον ερασιτέχνη, ουσιαστικά κατέλυε την αριστοκρατική του τάξη του, που θεωρεί ότι μπορεί να ελέγχει τον σύλλογο λόγω μακροχρόνιας εμπλοκής της και στηριζόμενη στις ψήφους των γνωστών 30-40 μελών αλλά και στην ανοχή όλων μας.Το κάθε μέλος του ερασιτέχνη, όπως κι αν λέγεται και όποιος κι αν είναι παίζει πλέον τον δικό του ρόλο.Αρκεί να το καταλάβει.
Για τον λόγο αυτό καλώ για άλλη μία φορά σε μαζική εγγραφή μελών. Η δική μας προσπάθεια θα γίνει την Δευτέρα στις 18:00. Όποιος θέλει ακολουθεί. Θεωρώ επιτυχία ακόη και την εγγραφή ενός καινούργιου μέλους.
Μια που τα πράγματα έφτασαν εκεί, η λύση θα δοθεί από τον ερασιτέχνη. Από το κάθε ένα μέλοςτου συλλόγου. Η Γ.Σ πρέπει να γίνει για να σταματήσουν οι φήμες και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου. Είναι επιβεβλημένη η παρουσία στην Γ.Σ των κ. Τσακίρη και Λιανού, διότι είναι δύο από τα πρόσωπα που μπορούν να δώσου λύσεις και να συσπειρώσουν τον κόσμο κάτω από έναν κοινό σκοπό. Θεωρώ επιβεβλημένη επίσης την αλλαγή του καταστατικού του ερασιτέχνη κατά τρόπο που να βοηθά και να μην θέτει εμπόδια στην εγγραφή νέων μελών και στην συμμετοχή των δόκιμων μελών στις διαδικασίες του συλλόγου.Ελπίζω να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες γιατί ο χρόνος πιέζει απελπιστικά.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Βγες απ' το καβούκι σου

Πριν από επτά μήνες αντέδρασες στην πώληση της ΠΑΕ στο Μάκη. Φώναξες, διαμαρτυρήθηκες, πήγες σε συλλαλητήρια, έβρισες, καταράστηκες, αηδίασες αλλά τελικά χάρηκες όταν η ομάδα έμεινε σε Πανιώνια χέρια.

Κι όμως δεν γράφτηκες μέλος του ερασιτέχνη. Δεν απαίτησες τα χέρια που θα διαχειριστούν την ομάδα να είναι τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ Πανιώνια χέρια. Δεν έλαβες μέρος στις αποφάσεις, δεν πήγες στην Γ.Σ αλλά έμεινες απλός θεατής των εξελίξεων. Όπως κάνεις και τώρα. Πίνεις τον καφέ σου, τρως την τυρόπιτά σου, κάνεις την κριτική σου αλλά δεν παίρνεις μέρος στις εξελίξεις. Όταν καταλάβεις τι δύναμη άφησε στα χέρια σου ο «τρελός» φεύγοντας θα είναι αργά γιατί η ομάδα θα έχει πάει σε άλλα χέρια. Ελληνικά; Κυπριακά; Πανιώνια; Γνωστά; Άγνωστα;Σίγουρα όμως όχι στα δικά σου.

Ακόμη και τώρα δεν είναι αργά. Γράψου μέλος στον ερασιτέχνη. Δώσε τα 70 ευρώ που με τη σειρά τους θα σου δώσουν το δικαίωμα να παλέψεις για τις ιδέες σου εκεί που χτυπάει η καρδιά της ομάδας. Στα ερασιτεχνικά τμήματα. Εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις για τον Πανιώνιο και τν ΠΑΕ. Ακόμη κι αν δεν μπορέσεις να ψηφίσεις άμεσα, θα μπορείς να είσαι εκεί για να πεις την γνώμη σου. Για να κάνεις κάτι ουσιαστικό για την ομάδα.

ΜΑΖΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΤΩΡΑ!!!

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Για να ξέρουμε τι μας γίνεται




Αυτό είναι μέρος του ελέγχου μου για την COUVRA HOLDING LTD. Τον έλεγχο διενήργησε στην Κύπρο γα λογαριασμό του blog ο δικηγόρος Αμμοχώστου κος Ανδρέας Λοίζου, τον οποίο ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και την ταχύτατη ανταπόκριση.

Προκαταβολικά θα ζητήσω συγνώμη για την άγνοια, αλλά δεν γνωρίζω το Κυπριακό Δίκαιο, ούτε σε βάθος τον τρόπο λειτουργίας μιας Κυπριακής εμπορικής εταιρείας. Γνωρίζω καλά ότι το σύστημα των εμπορικών εταιρειών της Κύπρου διαφέρει πάρα πολύ από το δικό μας. Θα βγάλω συμπεράσματα με όσα γνωρίζω και εννοείται ότι αναμένω τα δικά σας σχόλια ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη.

H COUVRA είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Σύμφωνα με το Ελληνικό δίκαιο (φαντάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και στην Κύπρο) ευθύνεται μέχρι του ποσού του μετοχικού της κεφαλαίου, το οποίο όμως όπως φαίνεται στο φύλλο είναι μόλις 1.000 ευρώ!!! Περιττό να αναφέρω ότι ΔΕΝ υπάρχει εταιρεία περιορισμένης ευθύνης στην Ελλάδα με τόσο χαμηλό μετοχικό κεφάλαιο.

Η Courva είναι εταιρεία Holding, δηλαδή ο σκοπός της είναι ο έλεγχος ανωνύμων εταιριών αποκτώντας την κυριότητα της πλειοψηφίας των μετοχών τους. Υπάρχουν τρεις τύποι εταιρειών εκμετάλλευσης (Holding): 1. Εκμετάλλευση επιχειρησιακού εμπορίου, 2. Εκμετάλλευση διαχείρισης των κεφαλαίων, 3. Εκμετάλλευση της διαχείρισης.

Απ’ ότι φαίνεται, η courva ανήκει στην τρίτη κατηγορία. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Η εκμετάλλευση της διαχείρισης είναι μια ανάμιξη μιας επιχειρησιακής εκμετάλλευσης και εκμετάλλευση της διαχείρισης κεφαλαίων. Κυρίως εκμεταλλεύεται και διαχειρίζεται τις μετοχές και τα κεφάλαια των δικών της θυγατρικών εταιρειών αλλά δεν ασκεί καμία επιχειρησιακή δραστηριότητα η ίδια. Η εταιρεία εκμετάλλευσης της διαχείρισης είναι η προτιμώμενη εκδοχή για μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση που θα ήθελε να χωρίσει διάφορα τμήματα της επιχείρησής της σε διαφορετικές θυγατρικές εταιρείες. Η εταιρεία εκμετάλλευσης μπορεί να χορηγήσει δάνεια και υπηρεσίες στις θυγατρικές εταιρείες και οι θυγατρικές εταιρείες μπορούν να ωφεληθούν από την υπάρχουσα οργανωτική δομή. Αλλά η πτώχευση μιας εκ των θυγατρικών εταιρειών θα επηρεάσει την εταιρεία εκμετάλλευσης. Το κέρδος της θυγατρικής εταιρείας μπορεί να μεταφερθεί ως μερίσματα στην εταιρεία εκμετάλλευσης που είναι μια εγκεκριμένη offshore και δεν φορολογείται.

Απ’ όλα αυτά καταλαβαίνουμε ότι κρίσιμο στοιχείο για την πώληση του Πανιωνίου στην curva είναι η φερεγγυότητα των υπόλοιπων εταιρειών που διαχειρίζεται η Κυπριακή εταιρεία και ακόμη κυριότερο το όνομα του μεγαλομετόχου τους. Θα μπορούσα να καταλάβω το τι μας γίνεται αν μαθαίναμε ότι ο κος τάδε ή ο κος δείνα ενδιαφέρονταν να αγοράσει την Π.Α.Ε Πανιώνιος. Τα πράγματα θα ήταν ξεκάθαρα και ίσως τότε να μην μας ενδιέφερε ιδιαίτερα όλο το νομικό – φορολογικό σύστημα. Στην περίπτωσή μας όμως ξεκινήσαμε ανάποδα και ο κόσμος του Πανιωνίου αναμένει τις εξελίξεις γνωρίζοντας μόνο κάποιες πληροφορίες για τον νομικό – φορολογικό κυκεώνα όχι όμως και το όνομα του πραγματικού κεφαλαιούχου. Δεν αποκλείω να είναι η curva μια φερέγγυα και σοβαρή εταιρεία. Από την άλλη θεωρώ ότι αν ενδιαφέρονταν σοβαρά για τον Πανιώνιο θα είχε προσφέρει η ίδια ΑΜΕΣΑ τις απαραίτητες εγγυήσεις για να προχωρήσει η ιστορία. Επίσης αν είχε διαθέσιμα τόσα πολλά κεφάλαια για το ποδόσφαιρο, θα μπορούσε να επενδύσει στο Κυπριακό πρωτάθλημα, αφού το κόστος της θα ήταν εξαιρετικά μικρότερο (δεδομένης της οικονομικής κατάστασης και στην Κύπρο). Αφού αυτό δεν φαίνεται να έχει γίνει μέχρι σήμερα, καθώς δεν δείχνει να έχει πειστεί για την φερεγγυότητά της ακόμη και ο αντιπρόεδρος της ομάδας, νομίζω ότι το θέμα πρέπει να λάβει τέλος και να ξεκινήσει επιτέλους ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά η οποία θα είναι ακόμη πιο δύσκολη από τη φετινή.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ο χρόνος τρέχει...

Πριν από μερικές ημέρες μάθαμε ότι ο Πανιώνιος απέστειλε στους Κύπριους επενδυτές ένα προσύμφωνο απαιτώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις (και οικονομικές εγγυήσεις) προκειμένου να προχωρήσει η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Από την μεριά τους, οι Κύπριοι επενδυτές (αν είναι Κύπριοι – καθώς μιλάμε για Κυπριακή εταιρεία) απέσυραν το ενδιαφέρον τους άμα τη λήψει του προσυμφώνου, διαμηνύοντας ότι θα επανέλθουν στην περίπτωση όπου απαλείφουν οι σκληροί όροι και αρθούν προυποθέσεις του προσυμφώνου.

Με αυτά και με εκείνα έχουμε φτάσει στις 6 Ιουνίου και δεν έχουμε ιδέα τι πρόκειται να γίνει με την ομάδα. Θα πουληθεί; Δεν θα πουληθεί; Αν δεν πουληθεί, με ποιο τρόπο θα βγάλουμε τη χρονιά; Πόσο είναι το χρέος της ομάδας; Με ποιο τρόπο θα ισοσκελιστεί (αν ισοσκελιστεί); Θα παραμείνει ο κος Λεμονής στην τεχνική ηγεσία; Αν ναι πόσο θα μας κοστίσει (επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι); Ποιοι είναι οι στόχοι; Ποιος θα είναι ο σπόνσορας; Πότε θα βγουν τα διαρκείας και πόσο θα κάνουν;

Με λίγα λόγια ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΑ που βαδίζουμε…

Μέσω ενός πολύ καλού Κύπριου φίλου μου (τον οποίο ευχαριστώ πολύ) έκανα μια πολύ μικρή έρευνα για την εταιρεία που ενδιαφέρθηκε να μας αποκτήσει…Το αποτέλεσμα; Καθόλου διαφωτιστικό. Μια νεοσύστατη, τυπική Κυπριακή εταιρεία, με εξαιρετικά μικρό μετοχικό κεφάλαιο, με εκπρόσωπο που λογικά διατηρεί τις μετοχές ως καταπιστευματοδόχος, που συνδέεται με κάποιες άλλες εταιρείες οι οποίες δεν προέκυψαν από τον δικό μου έλεγχο και με έναν Έλληνα εκπρόσωπο τον οποίο κανείς δεν αναφέρει ονομαστικά, αλλά έχουν διαρρεύσει πληροφορίες ότι έχει δυσμενή στοιχεία στον Τειρεσία…Κερασάκι στην τούρτα η επίσημη τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ομάδας που εκφράστηκε με απαξίωση για την επενδυτική εταιρεία.

Που βαδίζουμε λοιπόν; Τι ακριβώς περιμένουμε;
Προσωπικά θα ήθελα μια επίσημη τοποθέτηση από την Π.Α.Ε Πανιώνιος. Συνεχίζουμε ή δεν συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις με τους Κύπριους. Αν δεν συνεχίζουμε, πρέπει να προχωρήσει ο σχεδιασμός, δηλαδή να μάθουμε αν ο κος Λεμονής θα είναι ή δεν θα είναι ο προπονητής της ομάδας και να επιλέξει εκείνος το ρόστερ. Ταυτόχρονα πρέπει να καθοριστεί ο στόχος της χρονιάς.

Για να μην γελιόμαστε. Δύσκολα θα βρεθεί να βάλει κάποιος λεφτά στην ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βγει η χρονιά με όσα έχουμε, χωρίς μάλιστα να μεγαλώσει το χρέος. Επιπλέον δύσκολα θα μπορέσουμε να βγάλουμε χρήματα από πωλήσεις παικτών μας. Τα σπουδαιότερα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας είναι ο Λόλο, ο Μάχο, ο Κούμο, ο Σιόβας, Τσότσαλιτς και ο Ριέρα. Οι Λόλο, Κούμο και Ριέρα έκαναν μέτρια χρονιά, ο Σιόβας είναι εξελίξιμος αλλά για την ώρα όχι αρκετά αποδοτικός οικονομικά, ο Μάχο μπορεί να φέρει χρήματα στο ταμείο θα αφήσει όμως δυσαναπλήρωτο κενό (και για να αγοράσεις καλό τέρμα θέλεις κι εσύ αρκετά χρήματα) και μένει ο Τσότσα (κάποιος πρέπει να του κάνει ανανέωση γιατί αν δεν γίνει θα τραβάμε τα μαλλιά μας) που κεντρίζει το ενδιαφέρον των Ισραηλινών. Το πρωτάθλημα του Ισραήλ μπορεί να μην είναι κάτι σπουδαίο, όμως λεφτά υπάρχουν και ο κος Ζάχαβι ξέρει τον τρόπο να παίρνουν μεταγραφές παίκτες από αυτό στην Αγγλία. Μέσα σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι χάσαμε τον Κοντοέ χωρίς να βάλουμε ούτε ένα ευρώ στο ταμείο…

Επειδή λοιπόν η χρονιά δεν βγαίνει, ας κινηθούμε γρήγορα και σωστά. Από την ομάδα δεν πρέπει να φύγει κανείς. Επειδή θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνουμε μεταγραφές χωρίς εξωτερική βοήθεια (Τσακίρης ή δανεισμούς από τον Ολυμπιακό) αλλά και επειδή η ιστορία με τους δανεικούς πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει προτείνω τα εξής:

  1. Χωρίς λεφτά αγωνιστικά δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τίποτα καλύτερο από την παραμονή. Και ο στόχος αυτός θα είναι δύσκολος γιατί έχουν ανέβει ομάδες ισχυρές και με δυνατές έδρες.
  2. Για να επιτευχθεί η παραμονή (που πρέπει να είναι η πρώτος και βασικός στόχος της ομάδας) ο Πανιώνιος πρέπει να στηριχθεί στην ομοιογένεια. Να μην αλλάξει προπονητή, να μην διώξει βασικό παίκτη. Επιπλέον πρέπει η ομάδα να ενισχυθεί από παιδιά της πολύ ταλαντούχου ομάδας Κ-21. Ο Κολοβός, ο Μπούζας και δυο τρεις άλλοι πρέπει να πάρουν τη μέγιστη δυνατή στήριξη. Χαμένοι για χαμένοι, αν είναι να πέσουμε, να πέσουμε με τα δικά μας παιδιά ή να σταθούμε στην κατηγορία αναδεικνύοντας τη νέα γενιά ποδοσφαιριστών.
  3. Πρέπει να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση του ερασιτέχνη με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Να ενημερωθεί ο κόσμος σωστά και να λάβει τις αποφάσεις του. Στην τελική ανάλυση αν η ομάδα πρέπει να προχωρήσει με την παρούσα διοίκηση, αυτή πρέπει να έχει την συναίνεση του κόσμου. Το ότι είναι νεοεκλεγείσα δεν παίζει κανένα ρόλο, για τον απλούστατο λόγο ότι ο κόσμος (έστω και οι 30-40 ηλικιωμένοι) ψήφισαν διοίκηση με αποστολή της την πώληση της ομάδας. Αφού οι στόχοι δείχνουν να αλλάζουν θεωρώ ότι χρειάζεται νέα ψήφο εμπιστοσύνης.
  4. Πρέπει να βρεθεί άμεσα χορηγός και το κυριότερο να ξεκινήσει η διάθεση φθηνών εισιτηρίων διαρκείας. Εννοείται ότι πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τους στόχους και το ρόστερ της ομάδας. Ας το πάρουμε χαμπάρι. Αφού τα εισιτήρια δεν φέρνουν έσοδα στον Πανιώνιο, ας βρούμε τρόπο να είναι γεμάτο τουλάχιστον το γήπεδο. Φθηνό διαρκείας, φθηνό εισιτήριο, διευκολύνσεις στις οικογένειες και τα παιδιά.
  5. Κυκλοφορείστε άμεσα την νέα εμφάνιση. Πρέπει με κάθε τρόπο να συγκεντρωθούν χρήματα. Πάρτε πρωτοβουλίες οικονομικής ενίσχυσης κατά το πρότυπο των supporters. Πολύ φοβάμαι ότι αφήνουμε τον χρόνο να κυλάει και αυτό μπορεί και να το πληρώσουμε.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ!!!



Τη χρονιά που πέρασε τα παγκόσμια ήταν ελάχιστα। Αφενός δεν υπήρχαν λόγοι να χαρούμε, ούτε φυσικά θέματα για να συζητήσουμε αφού η κατάσταση στον Πανιώνιο έδειχνε τραγική. Η ομάδα σώθηκε, τα προβλήματα έμειναν και θεωρητικά ακόμη και σήμερα δεν υπήρχε λόγος για Παγκόσμιο। Σωστό; ΛΑΘΟΣ!
Σε μία εβδομάδα από σήμερα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 8-6-2011 θα διεξαχθεί μεγάλο παγκόσμιο συμπόσιο Πανιώνιου ίντερνετ προς τιμήν του καλού μας φίλου Λευτέρη Τακάκη που αποφάσισε να μετεγκατασταθεί στην Κρήτη।

Ο Λευτέρης είναι καλός φίλος και σίγουρα από τα καλύτερα παιδιά που κυκλοφορούν στον Πανιώνιο. Εμβληματική φυσιογνωμία, σπουδαίος άνθρωπος, μεγάλη Πανιώνια καρδιά.Φεύγει και αφήνει πίσω του μόνο φίλους...Σε αγαπούν βρε μπαγάσα ακόμη κι εκείνοι που κουτούλησες!!!

Ασφαλώς και δεν τον χάνουμε, γιατί έχει υποσχεθεί ότι σε όλα τα εντός παιχνίδια θα είναι εδώ. Σε κάθε περίπτωση το αξίζει το παγκόσμιο και γι αυτό το διοργανώνουμε।

Για να μπορέσει να γίνει κράτηση, θα παρακαλούσα να με ενημερώσετε με mail (brfun_atic@yahoo.gr) για την παρουσία σας και τον αριθμό των ατόμων που τυχόν θα φέρετε μαζί σας. Δεκτές και προτάσεις για χώρο τέλεσης, αν και λίγο πολύ συμφωνούμε σε κάποια μέρη. Δεν θα στείλω προσωπικές προσκλήσεις γιατί ο χρόνος είναι επαρκέστατος.

Για φίλους που θέλουν να έρθουν για πρώτη φορά, ισχύει ο κανόνας που ίσχυε πάντα। Δήλωση συμμετοχής από mail παρόχου και όχι free mail (yahoo κ.λ.π) από το οποίο να προκύπτει το πραγματικό όνομα του αποστολέα.

Μακάρι να συνδυάσουμε το παγκόσμιο με καλές ειδήσεις για την ομάδα!