Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Sir εναντίον Don

Διάβασα σήμερα το πρωί ότι ο προπονητής της ομάδας δεν χρησιμοποίησε τον Σίτο Ριέρα στο παιχνίδι του Σαββάτου λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Τον έστειλε μάλιστα στην διοίκηση για τα περαιτέρω. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ασυγχώρητο παράπτωμα του Ισπανού επιθετικού ήταν ότι άργησε στο προγραμματισμένο δείπνο κατά 20 λεπτά, μολονότι οι παίκτες δεν μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο με το πούλμαν της ομάδας αλλά με τα προσωπικά τους μέσα. Σύμφωνα με άλλους, το παράπτωμα συνίσταται στο ότι ο Ισπανός δυσανασχέτησε όταν έμαθε ότι δεν θα ξεκινούσε τον αγώνα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ριέρα είναι ένας παίκτης με αρκετά ελαττώματα, σίγουρα όμως ιδιαίτερα χρήσιμος στην καλή του ημέρα. Επιπλέον είναι παίκτης που θα μπορούσε να φέρει χρήματα στην ομάδα από πιθανή μεταγραφή του…

Από τη στιγμή που ο κος Λεμονής ανέλαβε τις τύχες της ομάδας μας, η απόδοση του Ριέρα ήταν διαρκώς πτωτική, ενώ συχνά ήταν τα προβλήματα στις σχέσεις τους. Οι καβγάδες ξεκίνησαν με το καλημέρα, όταν ο κος Λεμονής άφησε τον Ριέρα εκτός ομάδας λόγω μαλλιών. Δεν του άρεσε η μοϊκάνα, δεν του άρεσε το ξανθό σαντρέ και όταν τέλος πάντων συμβιβάστηκε ο Σίτο σε ένα κλασικό κούρεμα έμεινε εκτός αποστολής προετοιμασίας!!! Η επιστροφή του Λόλο και η χρησιμοποίηση του Γουνδουλάκη ως βασικού, ουσιαστικά ανάγκαζαν τον Ισπανό να παίζει είτε ως αριστερό εξτρέμ είτε ως σέντερ φορ, θέσεις που σαφέστατα δεν τις έχει. Αυτό κατά τη γνώμη μου τον οδηγεί στο να είναι φλύαρος και επιδειξιομανής όταν παίζει, μόνο και μόνο επειδή θέλει και πρέπει ως επαγγελματίας να ξεχωρίσει, γεγονός βέβαια που τελικά βλάπτει και τον ίδιο και την ομάδα.

Σε αυτό το διάστημα βέβαια και ο ίδιος έδωσε αρκετές λαβές με τα νεύρα και τις ανόητες κόκκινες κάρτες που έλαβε, πρέπει να ερευνηθεί όμως αν όλα αυτά οφείλονται στις τεταμένες σχέσεις του με τον προπονητή. Παρά το φιλί που έδωσε ο κος Λεμονής στον Σίτο όταν πέτυχε το γκολ της χρονιάς, έχει γίνει σαφές ότι δεν τον υπολογίζει και ιδιαίτερα αφήνοντάς τον στον πάγκο με την πρώτη ευκαιρία. Αλήθεια, ο κος Λεμονής πιστεύει ότι οι παίκτες που ξεκινούν στην θέση του Σίτο είναι καλύτεροί του;

Είμαι της άποψης ότι ο προπονητής είναι ο κύριος των αποδυτηρίων και πραγματικά δεν θα με ενοχλούσε η αυστηρότητα του κου Λεμονή, όταν αυτή θα ήταν απολύτως απαραίτητη. Έστω λοιπόν ότι δεν του άρεσαν οι στυλιστικές απόψεις του Σίτο. Δεν είδα να κάνει θέμα με την εμφάνιση του Μήτρογλου ή με τα τατουάζ και το μαλλί του Λόλο. Δεν θυμάμαι να τιμώρησε τον Μήτρογλου όταν έβγαλε το σημαιάκι του κόρνερ στο Χαριλάου ή όταν έβγαλε το σόρτς του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δεν θυμάμαι να τον κρατούσε στον πάγκο όταν μάζευε τις κίτρινες κάρτες σαν τα στραγάλια κάθε φορά που πανηγύριζε…Αρκέστηκε να θυμηθεί τον προβληματικό του χαρακτήρα στο τέλος της χρονιάς, αφού βέβαια ο Μήτρογλου μας είχε σώσει με καθαρά προσωπικούς του βαθμούς σε κρίσιμα παιχνίδια και σε δύσκολες έδρες, αφού βέβαια ήταν δεδομένο ότι ούτε είχαμε τα λεφτά να τον κρατήσουμε (αυτό μπορεί και να αμφισβητείται) ούτε μας τον ξαναέδινε ο Βαγγέλης…

Προσωπικά πιστεύω ότι η διοίκηση πρέπει να εξετάσει τον Σίτο Ριέρα κατ’ αντιπαράσταση με τον προπονητή και όποιο θέμα υπάρχει μεταξύ τους να λυθεί άμεσα. Το σίγουρο είναι ότι εφόσον ενδιαφερόμαστε για το καλό της ομάδας, οι παίκτες πρέπει να χρησιμοποιούνται ΔΙΚΑΙΑ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παίζουν οι κατά τεκμήριο καλύτεροι και όχι οι αρεστοί…

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να εξετάσει η διοίκηση της ΠΑΕ είναι την απόδοση της ομάδας. Έχουμε χάσει απίστευτους βαθμούς στην έδρα μας, το ποδόσφαιρο που αποδίδουμε δεν είναι ιδιαίτερα καλό ενώ δεχόμαστε γκολ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Από ολιγωρία της άμυνας στην μεγάλη ή ακόμη χειρότερα στην μικρή περιοχή… Ίσως αυτό θα ήταν ένα θέμα που θα μπορούσε η διοίκηση να επισημάνει στον προπονητή, που πιθανότατα έχει μερίδιο ευθύνης.

Πρέπει επίσης να του θυμίσουμε ότι ο λόγος που έχει κλειστό τριετές συμβόλαιο είναι για να έχει τον απαραίτητο χρόνο να δώσει το στίγμα του στην ομάδα και να αναδείξει παίκτες από τις υποδομές μας ή έστω να αποκτήσει παίκτες που να μπορούν να αξιοποιηθούν και να αποδώσουν αγωνιστικά και οικονομικά. Για να παίξει ο Κολοβός που είναι κατά τεκμήριο μία από τις μεγαλύτερές μας ελπίδες πριν το 89 έπρεπε να έρθουν τα πάνω κάτω… Έστω λοιπόν ότι κατά τη γνώμη του προπονητή οι μικροί δεν είναι ακόμα έτοιμοι. Δεν το πιστεύω, γιατί κανένας δεν γεννιέται φτασμένος, αλλά μπορώ να το δεχθώ. Οφείλω βέβαια να παρατηρήσω ότι ο κος Λεμονής εξακολουθεί να στηρίζεται σε παίκτες που βρήκε στην ομάδα καθώς οι περισσότεροι από αυτούς που αποκτήθηκαν επί των ημερών του, με εξαίρεση ίσως τους Ντάντο (κάποιες φορές) και Κούτσι δεν έχουν δείξει απολύτως τίποτα…

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο σημερινός Πανιώνιος δεν αντέχει να αιμορραγεί με τα μεγάλα συμβόλαια και με τις ακριβές και αμφίβολες μεταγραφές. Δεν αντέχει να πληρώνει παχυλούς μισθούς και εξωπραγματικά πριμ. Όφειλε σε μία χρονιά που όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, που δίνουν ευκαιρίες στους Έλληνες παίκτες, που στην κατηγορία παίζουν τρεις κατά τεκμήριο ανέτοιμες γι’ αυτήν ομάδες (Αστέρας, Δόξα, Λεβαδειακός) να φροντίσει να αναδειχθούν παίκτες. Έτσι δεν πάμε πουθενά. Κάτι άλλο αρκετά σημαντικό είναι ότι ο φετινός και πανάκριβος για τα δεδομένα της κατηγορίας Πανιώνιος δεν έχει ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό στυλ. Περισσότερο προσπαθεί να κλέψει το αποτέλεσμα από το να παίξει στρωτά και καθαρά το παιχνίδι του. Αυτό στα δικά μου μάτια αποκαλύπτει ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα το οποίο κρύφτηκε κάτω από το χαλάκι λόγω του καλού βαθμολογικού ξεκινήματος…Ας το βγάλουμε στο φως και ας το αντιμετωπίσουμε όσο είναι ακόμη καιρός. Να μην ξεχνάμε ότι το χρέος της ομάδας μπορεί να θεωρηθεί διαχειρίσιμο μόνο αν μειώσουμε το μπάτζετ, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ίσως σε λίγο καιρό θα πρέπει να παρατάξουμε μια αρκετά διαφορετική ομάδα, στηριζόμενη σε παίκτες που σήμερα απαξιώνουμε, αφού προηγουμένως έχουμε πραγματοποιήσει μια σημαντική βαθμολογική συγκομιδή, αρχής γεννωμένης από τα εντός έδρας παιχνίδια…Με λίγα λόγια καμία σχέση με αυτό που ζούμε σήμερα.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0-3

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα, ενώ ο Πανιώνιος παραδόθηκε αμαχητί. Από το συνονθύλευμα παικτών, τεχνικού και συστημάτων (λέμε τώρα) δεν διασώθηκε κανείς. Μοναδική εξαίρεση οι Πάνθηρες που έδωσαν χρώμα, υποστήριξαν την ομάδα μέχρι το τελευταίο λεπτό και πέρασαν και πολιτικά μηνύματα.
Ο κόσμος του Πανιωνίου υπέφερε στις εξέδρες...Κάποια στιγμή πρέπει αυτό να το λάβουμε υπόψιν σοβαρά...Όλοι.
Η νέα διοίκηση της ΠΑΕ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο έκδοσης διαρκείας εκτός έδρας γιατί στη Ν. Σμύρνη ο Πανιώνιος δεν βλέπεται... Ειλικρινά δεν θυμάμαι από πότε έχουμε να δούμε νίκη της ομάδας στο γήπεδό μας.Απ' ότι καταλαβαίνω γι' αυτό δεν ευθύνεται κανείς...Ίσως τελικά να φταίμε εμείς. Δεν ξέρω...
Μέχρι να ξεκαθαρίσω μέσα μου το τι ακριβώς θα κάνω με το Δ.Σ θα αποφεύγω να σχολιάζω εκτενώς... Εννοείται ότι έχω θέση και άποψη από παλιά η οποία δεν αλλάζει.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Απαραίτητες διευκρινήσεις

Σήμερα το πρωί επικοινώνησα με τον πρόεδρο του Πανιώνιου Γ.Σ.Σ και του εξέθεσα μια σειρά από παράπονα που έχω ως μέλος του Δ.Σ του ερασιτέχνη. Ο Πρόεδρος δεν είχε αντίρρηση να εκθέσω και δημόσια τα παράπονά μου και γι’ αυτό το κάνω. Θα κάνω και ένα μικρό απολογισμό της μέχρι σήμερα παρουσίας μου:

  1. Στο πρώτο Δ.Σ του ερασιτέχνη αποφασίσαμε τα ονόματα των εκπροσώπων του στο Δ.Σ της Π.Α.Ε. Το τρίτο όνομα δεν ήταν του κου Σταμούλη αλλά του κου Δημητρίου, ο οποίος θα αναλάμβανε τα καθήκοντά του κατόπιν άδειας από την εργασία του. Αυτή δεν έχει εξασφαλιστεί μέχρι σήμερα, είναι πιθανό να γίνει τις επόμενες ημέρες. Στα δικά μου μάτια ήταν προφανές ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα ενεργούσαν κατόπιν αποφάσεων και ρητών εντολών του Δ.Σ της Π.Α.Ε και όχι αυτόνομα, ιδίως στα σημαντικά θέματα. Ανεξάρτητα από το τι έχει παρουσιαστεί στον τύπο δηλώνω εντίμως ότι: α) Το Δ.Σ του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ δεν συζήτησε ούτε αποφάσισε ποτέ ως σώμα την παραμονή των κων Βεντούρη και Τσολακάκη στην διοίκηση της Π.Α.Ε. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να έγινε κατόπιν απόφασης του Προεδρείου για λόγους ανάγκης και για σύντομο διάστημα (μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου και την Γ.Σ του ερασιτέχνη από την οποία θα προκύψει η νέα διοίκηση της ΠΑΕ), πλην όμως ουδέποτε τέθηκε ως θέμα σε Δ.Σ, δεν συζητήθηκε στο σώμα και δεν υπήρξε κοινή απόφαση. Προσωπικά είμαι κάθετα αντίθετος με την συγκεκριμένη επιλογή κυρίως όμως με τον τρόπο λήψης απόφασης.
  2. Ουδέποτε το Δ.Σ του Ερασιτέχνη συζήτησε και αποφάσισε την πρόσληψη των κων Σουφλέρη και Κουτλίδη. Τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ ήταν αντίθετα με την ανάμιξή τους σε θέματα του Πανιωνίου, μορφώνοντας άποψη όχι από προσωπική επαφή (δεν τους γνωρίζουμε ούτε κατ’ όψη) αλλά από δημοσιεύματα που διαβάσαμε στο ίντερνετ. Τα δύο νέα στελέχη της ομάδας είναι προσωπική επιλογή των δύο εκ των τριών εκπροσώπων του ερασιτέχνη στην ΠΑΕ. Προσωπικά εξακολουθώ να είμαι κάθετα αντίθετος με την κίνηση αυτή.
  3. Ουδέποτε το Δ.Σ ενημερώθηκε διεξοδικά ή έλαβε αποφάσεις για σημαντικά οικονομικά θέματα που αφορούν στην Π.Α.Ε, όπως για την απόκτηση παικτών, για την σύναψη σύμβασης χορηγίας κ.λ.π. Δεν αμφισβητώ ότι οι κινήσεις αυτές μπορεί να ήταν αναγκαίες, οφείλω όμως να τονίσω ότι δεν υπήρξε απόφαση του συλλογικού οργάνου, άρα δεν δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές στα μέλη που εκπροσωπούν τον ερασιτέχνη. Γνωρίζαμε μόνο για την ύπαρξη κάποιου προσυμφώνου, το οποίο ακόμη και σήμερα δεν ξέρω κατά πόσο ήταν δεσμευτικό, πότε κι από ποιόν υπογράφηκε. Υποθέτω ότι πρέπει να φέρει τν υπογραφή του κου Βεντούρη, το θέμα αυτό όμως το αναφέρω με επιφύλαξη. Μια όμως που δεν έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου δεν γνωρίζω αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο κόστος των συγκεκριμένων παικτών, ενώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι χρέος του προπονητή είναι να αναδεικνύει παίκτες από τις Ακαδημίες, ιδίως όταν το κασέ του είναι τόσο υψηλό.
  4. Ουδέποτε το Δ.Σ του ερασιτέχνη αποφάσισε την ανάληψη της διοργάνωσης του ομίλου του πόλο. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων ότι η απόφαση ελήφθη από πρόσωπο το οποίο δεν αποτελεί μέλος του Δ.Σ του Ερασιτέχνη. Είμαι κάθετα αντίθετος στην κίνηση αυτή διότι ο Πανιώνιος έχει διοίκηση και δεν μπορεί ο κάθε ένας να αποφασίζει αυθαίρετα και διότι ΔΕΝ έχουμε τα χρήματα να ανταποκριθούμε στο κόστος της διοργάνωσης. Το βασικότερο όμως είναι ότι έχει φτάσει ο Οκτώβρης, δεν έχουμε προυπολογισμό αλλά αναλαμβάνουμε διοργανώσεις επειδή έτσι ήρθε σε κάποιον… Σε κάθε περίπτωση είτε θα έπρεπε να αποπεμφθεί ο κύριος που ενήργησε άνευ εξουσιοδοτήσεως ή να αναλάβει το κόστος της διοργάνωσης από την ατομική του περιουσία.
  5. Είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρο να ενημερώνομαι από τα δελτία τύπου για αποφάσεις του Ερασιτέχνη και της Π.Α.Ε οι οποίες ελήφθησαν χωρίς σύγκληση των οργάνων. Το πιο κουραστικό απ’ όλα είναι να απολογούμαι για θέματα στα οποία δεν έχει ζητηθεί καν η γνώμη μου, έστω τηλεφωνικώς.

Ο Πρόεδρος του Πανιωνίου θεωρώ ότι κατάλαβε το εύλογο των παραπόνων μου. Κι εγώ με τη σειρά μου μπορώ να αντιληφθώ ότι μια νέα διοίκηση μπορεί να κάνει λάθη, ιδίως όταν οι καταστάσεις είναι ιδιαίτερα πιεστικές ή όταν δεν είναι εύκολο να αποβληθούν άμεσα πρακτικές ετών… Την οριστική μου απόφαση για το αν θα παραμείνω στο Δ.Σ θα την λάβω, εκτός απροόπτου, μετά την εκλογή νέας διοίκησης της Π.Α.Ε από την Γ.Σ του Ερασιτέχνη, ελπίζοντας ότι σε αυτό θα συμμετάσχουν όλες οι μεγάλες δυνάμεις του Πανιωνίου. Εννοείται ότι μέχρι τότε θα αξιολογώ τη στάση του ερασιτέχνη στα παράπονα που έχω διατυπώσει. Θέλω να γίνει κατανοητό ότι πριν μπω στο ψηφοδέλτιο ζήτησα τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά συγκεκριμένες δεσμεύσεις…Οι λόγοι που εξέθεσα παραπάνω, για την δική μου ψυχοσύνθεση, είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και υπό άλλες συνθήκες θα με είχαν οδηγήσει σε άμεση και αμετάκλητη παραίτηση. Ο λόγος που δεν επέμεινα είναι γιατί πραγματικά εμπιστεύομαι τον Βασίλη Τσάβαλο αλλά και τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ του ερασιτέχνη, τα οποία είναι άφθαρτα, έντιμα και Πανιώνιοι μέχρι το κόκαλο. Θέλω να γίνει κατανοητό όμως ότι ούτε ζούσα ούτε θα ζήσω από τον Πανιώνιο, δεν έχω φιλοδοξίες ή σκοπιμότητες και το μόνο που θέλησα ήταν να εργαστώ για τον ερασιτέχνη και να προσφέρω δευτερευόντως καλές υπηρεσίες στην Π.Α.Ε μέσω των συντεταγμένων οργάνων και διαδικασιών μέχρις ότου προκύψει ένα ισχυρό Δ.Σ Π.Α.Ε ή πωληθεί η ομάδα.

Μικρός απολογισμός: Ήμουν υπέρ της δημιουργίας κοινού ενωτικού ψηφοδελτίου με τον κο Αρκουμάνη. Η κίνηση αυτή δεν προχώρησε γιατί δεν υπήρχε ο αναγκαίος χρόνος και γιατί έγιναν λάθος χειρισμοί και από τις δύο πλευρές. Δεν θεωρώ ότι είχε κάποια ιδιαίτερη λύση για την ΠΑΕ ή για τον ερασιτέχνη, είναι όμως έντιμος άνθρωπος και η συνεργασία ανάμεσα σε Πανιώνιες δυνάμεις θα μπορούσε να οδηγήσει στην συσπείρωση όλων των μεγάλων δυνάμεων του Πανιωνίου γύρω από το Δ.Σ της Π.Α.Ε. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία, δεν είναι όμως αργά για να βρεθεί λύση.

‘Ήμουν και είμαι αντίθετος με την συνεργασία με παλαιούς παράγοντες του Πανιωνίου. Δεν έχω τίποτα προσωπικό, σέβομαι τα χρόνια τους στον Πανιώνιο, θεωρώ όμως ότι η ομάδα πρέπει να αλλάξει σελίδα. Στο μέχρι σήμερα διάστημα δεν έχω αναλάβει καμία απόφαση για τα διοικητικά της Π.Α.Ε και έχω ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με την τροποποίηση του καταστατικού και θέματα με μισθώσεις καταστημάτων του γηπέδου…Σε αυτό το διάστημα πρόλαβα να χαλάσω κάπως την καρδιά μου με φίλους από την Λέσχη τους οποίους εκτιμώ, πρέπει όμως κι εκείνοι να αντιληφθούν (και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουν γιατί είναι καλά παιδιά) ότι υπάρχουν για να βοηθούν τον Πανιώνιο και όχι το αντίστροφο.

Εκτιμώ τον χρόνο που έχουν δαπανήσει οι εκπρόσωποι του ερασιτέχνη στην Π.Α.Ε και τον κόπο που έχουν καταβάλει. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι πέρα από τα θέματα μικρής σημασίας και καθημερινότητας της Π.Α.Ε στα υπόλοιπα ζητήματα πρέπει να ενεργούν ως εκπρόσωποι του ερασιτέχνη (δηλαδή κατόπιν αποφάσεων του Δ.Σ ) και όχι αυτόνομα. Προσωπικά θα απολογούμαι για αποφάσεις που λήφθηκαν με την συμμετοχή μου και την υπογραφή μου.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ιδού ποιός ανέστησε τον Λάζαρο


Σε καιρούς τρομακτικής οικονομικής κρίσης, όπου ο μέσος άνθρωπος μετράει και το κέρμα για να μπορεί να κοιτάει τα παιδιά του στα μάτια, ο προπονητής μας αμοίβεται με περισσότερες από 15.000 ευρώ το παιχνίδι, έχει το δικαίωμα να αποκτά όποιους συνεργάτες θέλει, να καθορίζει το ποσό με το οποίο θα αμοίβονται, να δεσμεύει την ομάδα για τους παίκτες που θα αποκτήσει, να αφαιρεί το δικαίωμα από τους καλύτερους μας παίκτες να προετοιμαστούν με την ομάδα, δεν έχει αναδείξει ούτε μισό παίκτη από τις υποδομές και εμείς τον χειροκροτούμε επειδή απλά και μόνο ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ (ΣΥΝΗΘΩΣ) ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ.Ε, λοιπόν σήμερα δεν έκανε ούτε αυτό και ανέστησε την χειρότερη ΑΕΚ όλων των εποχών...