Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Πανιώνιος - Κέρκυρα 2-0




Τέλος καλό, όλα καλά. Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί το χθεσινό παιχνίδι. Η απόδοση της ομάδας ήταν κακή, αμφιβάλω αν δημιουργήσαμε μία ευκαιρία της προκοπής πριν το γκολ του Κούτσι και θα μπορούσαμε άνετα να χάσουμε, αν ο Σιδεράκης δεν δήλωνε "παρών" με δύο σπουδαίες αποκρούσεις. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι το παιχνίδι δεν το κερδίσαμε χάρη στα γκολ των Κούτσι και Σκέμπρι, αλλά χάρη στις επεμβάσεις του Σιδεράκη. Αν η Κέρκυρα είχε σκοράρει, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουμε ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.
Αυτό που είδαμε χθες ήταν ένα ανούσιο παιχνίδι κέντρου, όπου όμως πουλούσαμε αδικαιολόγητα την μπάλα και επιτρέπαμε στην Κέρκυρα (που μπορεί και να ήταν από τις χειρότερες ομάδες που πέρασαν φέτος από το γήπεδό μας) να συντηρεί ελπίδες για ανέλπιστους βαθμούς. Στην κακή εικόνα του κέντρου συνέβαλε η πολύ κακή βραδυα του Όμο. Μεγαλύτερο πρόβλημά του οι πάρα πολύ κακές και απρόσεκτες μεταβιβάσεις του. Για άλλο ένα παιχνίδι θεωρώ ότι δεν ήταν ιδιαίτερα καλός και ο Σκέμπρι. Στα τελευταία παιχνίδια έχει πάψει να αποτελεί σοβαρή πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα και αναλώνεται σε κάποιες ατομικές ενέργειες στο κέντρο, με αποτέλεσμα να δείχνει απελπιστικά μόνος ο Κούτσι, ο οποίος ταλαιπωρείται από την έλλειψη της καλής κάθετης πάσας. Με δεδομένο ότι ο Φινλανδός είναι πολύ κακός με το κεφάλι,δεν έχει ταχύτητα ούτε όμως τροφοδοτείται με την καλή κάθετη μπαλιά, δημιουργεί ένα εντελώς μονοδιάστατο προφιλ.
Κάποια λύση πρέπει να βρεθεί. Η ομάδα χρειάζεται την καλή πάσα, πρέπει να βελτιωθεί στο ψηλό παιχνίδι όπως και στις στημένες φάσεις. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε σημαντικά προβλήματα. Χρειάζεται επίσης μια καλή εναλλακτική λύση στην επίθεση. Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τον Κούτσι. Ενώ όταν ντεφορμάρεται ο Μαλτέζος, η ομάδα δεν δείχνει καθόλου επικίνδυνη.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, το σημαντικό ήταν ότι καταφέραμε να πάρουμε το δεύτερο τρίποντο έναντι της Κέρκυρας, υποσκελίζοντας έτσι έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές μας για την παραμονή.
Κορυφαίος για την ομάδα μας ο Σιδεράκης. Σημαντική η παρουσία του Γουνδουλάκη (από τα πόδια του ξεκίνησαν και οι δύο φάσεις των γκολ), ενώ καλός ήταν και ο Σάμαρης. Νομίζω ότι ικανοποιητικός ήταν και ο Ζαν Ζακ Πιέρ που στην πρώτη του παρουσία έδειξε απλός και ουσιαστικός. Δεν είναι το σέντερ μπακ φόβητρο, ούτε όσο αθλητικός ο Τσότσα, όμως μάλλον θα βοηθήσει. Ακολουθεί το παιχνίδι με την Α.Ε.Κ. Θεωρώ ότι η ομάδα μας έχει τη δυνατότητα να φύγει με ένα καλό αποτέλεσμα από το Ο.Α.Κ.Α.
Και μια μικρή ανακοίνωση που ξεχνώ να αναρτήσω εδώ και ημέρες: Σήμερα (29-12) στο κλειστό Ανδρέας Βαρίκας (ώρα 12:00) θα γίνει η κοπή των Ακαδημιών του μπάσκετ. Όλες οι γενιές του Πανιώνιου μπάσκετ θα είναι εκεί. Απ’ ότι ακούω θα υπάρχει και μια όμορφη έκπληξη. Νομίζω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε ένα από τα καλύτερα τμήματα υποδομών του συλλόγου με την παρουσία μας στην κοπή της πίτας.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0

Από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε ότι η κλήρωση ήταν η χειρότερη δυνατή για την ομάδα μας. Νοκ άουτ αγώνας κυπέλου στο «Καραισκάκης» είναι κάτι που αντικειμενικά δύσκολα παλεύεται. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα ύστερα από την ήττα του Ολυμπιακού από την Ξάνθη και τις κραυγές για την διαιτησία. Νομίζω ότι κάπου εκεί εξαντλήθηκαν οι πιθανότητες του Πανιωνίου για πρόκριση.

Έχει καταντήσει κουραστικό να φεύγουμε από το «Καραισκάκης» με τέσσερα και πέντε γκολ στην πλάτη, ανεξαρτήτως ρόστερ και προπονητή. Το θέμα γίνεται ακόμη πιο κουραστικό όταν δεχόμαστε τόσα γκολ ακόμη και από τα δεύτερα του Ολυμπιακού.

Ο χθεσινός Πανιώνιος, τουλάχιστον μέχρι το 2-0, δεν ήταν κακός. Από τη στιγμή όμως που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις 2-3 ευκαιρίες που είχε και αφού δεν του δόθηκε πέναλτι, το οποίο κατά τη γνώμη μου ήταν καθαρό (και σε καίριο χρονικά σημείο, είναι όμως από αυτά που δύσκολα δίνονται στην έδρα του Ολυμπιακού, το τέλος ήταν προδιαγεγραμμένο.

Διαβάζω σήμερα για λάθη του Άκη ως προς το στήσιμο της ομάδας και τις επιλογές των παικτών. Κάποιοι μάλιστα μιλούν και για παιχνίδι χάρισμα στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να συμφωνήσω. Ο χειρότερος παίκτης κατά τη γνώμη μου ήταν ο Μιχαηλίδης. Και όταν ο τερματοφύλακας είναι σε πολύ κακό βράδυ δεν χρειάζεται να ψάξεις άλλους λόγους για την ήττα. Να μην ξεχνάμε όμως ότι ο Σιδεράκης ήταν τραυματίας, οπότε η άλλη μας επιλογή ήταν ο νεοαποκτηθείς Ούγγρος. Με αυτά τα δεδομένα, λογικά έπραξε ο Άκης που τον διάλεξε. Του ασκείται επίσης κριτική για τον Οκόγιε. Πράγματι είναι περίεργη επιλογή να αφήνεις στον πάγκο τον Αμπτουλάγιεφ και να βάζεις βασικό έναν παίκτη που για μήνες αγνοούσαμε την τύχη του και πριν από αυτό έπαιζε στα Μέγαρα.Ο συγκεκριμένος παίκτης όμως τελικά με μπέρδεψε. Έκανε κάποιες ενέργειες που ήταν πραγματικά πολύ καλές και κάποιες άλλες που ήταν απίστευτα κακές. Από την άλλη ανεβοκατέβαινε ολόκληρη την πλευρά του. Ποιος μπορεί να πει ότι ήταν ο αδύναμος κρίκος; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ο Αμντουλάγιεφ, που ήταν μετριότατος στα παιχνίδια που αγωνίστηκε, θα ήταν καλύτερος;

Ούτε δοσμένο παιχνίδι υπάρχει ούτε τίποτα. Δεχθήκαμε ένα πολύ γρήγορο γκολ και όταν ο Ολυμπιακός ζευγάρωσε τα τέρματά του όλοι κατάλαβαν ότι είναι αδύνατον να γυρίσουμε το παιχνίδι και πιθανότατα έκαναν οικονομία δυνάμεων και ανθρώπινου δυναμικού για το παιχνίδι του Σαββάτου. Δεν ακούγεται ωραία, αλλά όμως είναι προς το συμφέρον της ομάδας.

Να μην ξεχνάμε ότι στόχος του Πανιωνίου δεν ήταν το κύπελλο (άσχετα που δεν θα λέγαμε όχι) αλλά η οικονομική (πρωτίστως) και αγωνιστική (δευτερευόντως) σωτηρία της ομάδας. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι και τα δύο είναι σε καλό δρόμο. Αυτό να κοιτάμε και όχι τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό.

Το Σάββατο παίζουμε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει ολόκληρη τη χρονιά και γι αυτό πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα στην ομάδα για να τη βοηθήσουμε να κερδίσει έστω και με μισό γκολ. Η εκτίμησή μου πάντως είναι ότι ο Πανιώνιος θα εμφανιστεί πολύ καλύτερος και θα μας «αποζημιώσει» για το χθεσινό βράδυ.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Πανιώνιος - Παναιτωλικός 1-0






Είναι γεγονός ότι το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό το φοβόμουν αρκετά. Οι Αγρινιώτες εξακολουθούν να έχουν καλή και υπολογίσιμη ομάδα, μπορεί και να είναι από τις ομάδες που θα παίξουν για την παραμονή και σίγουρα ήταν ένα εντός έδρας παιχνίδι από αυτά που δεν πρέπει με κανένα τρόπο να χάσεις. Από την άλλη μεριά η ομάδα ήταν καταπονημένη από το παιχνίδι της Τετάρτης και δεν ήξερα πόσο σύντομα θα μπορούσαν να κοπάσουν τα πανηγύρια λόγω της πρόκρισης, αφού τα μυαλά των νεαρών είναι πολλές φορές πάνω από το κεφάλι. Με λίγα λόγια θα μπορούσαν να συμβιβαστώ ακόμη και με την ισοπαλία.
Από την πρώτη στιγμή η ομάδα έδειχνε κινητική, με περισσότερα αποθέματα δυνάμεων απ’ όσα περίμενα, καλά στημένη και με αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας. Η κακή μέρα του Σούλη δημιουργούσε θέματα στο κέντρο, πάντως η ομάδα έδειχνε ότι πατούσε αρκετά καλά. Μπορεί να μην έγιναν οι πολλές φάσεις, νομίζω όμως ότι η ομάδα μας (κρίνοντας από την συνολική εικόνα) άξιζε περισσότερο την νίκη, σε ένα παιχνίδι που ήταν βέβαιο ότι θα κρίνονταν στο ένα τέρμα. Το πέτυχε ο Κούτσι και έτσι φύγαμε ευχαριστημένοι, σε μια θριαμβευτική εβδομάδα για τον Πανιώνιο στα περισσότερα αθλήματα. Μας περιμένουν πολλά και δύσκολα παιχνίδια έχουμε όμως και τους παίκτες και την ψυχολογία και πλέον και την βαθμολογική συγκομιδή για να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Μια μικρή παρατήρηση. Όλοι χειροκροτήσαμε την ομάδα των νέων παικτών μας. Πλέον η αγωνιστική εικόνα είναι καλή, έχω την εντύπωση όμως ότι οι νέοι μας τραβήχτηκαν και πάλι στον πάγκο. Χθες για παράδειγμα θα μπορούσε να πάρει ευκαιρίες και ο Σταυροαθανασόπουλος (πήρε ο Κούρντι). Οι ευκαιρίες στους νεαρούς μας παίκτες εντάσσονται άμεσα στα πλαίσια της οικονομική εξυγίανσης και δεν πρέπει να τις ξεχνάμε.
Χθες ήταν η τελευταία εμφάνιση του Τσότσαλιτς με την φανέλα μας. Πολύτιμος παίκτης, άριστος επαγγελματίας και χαρακτήρας. Στεναχωρήθηκα πολύ που φεύγει. Αντιλαμβάνομαι ότι από τη στιγμή που δεν μπορούσε να βρεθεί μια άλλη λύση δεν υπήρχε τρόπος να παραμείνει. Τον συγχαίρω για την εν γένει παρουσία του και για το ήθος του. Μακάρι να τον ξαναδούμε με την φανέλα του ιστορικού.
Πριν από το παιχνίδι έγινε η κοπή της πίτας μας με τυχερό τον Griniaris. Μακάρι αυτή να είναι μια φανταστική χρονιά τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους που συμμετείχαν και ανάμεσά τους τον Κώστα Πετρόπουλο και τον Πάνο Τσελέντη που εκπροσώπησαν την διοίκηση της ομάδας.
Καλή εβδομάδα σε όλους.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Beautiful Day - http://www.youtube.com/watch?v=co6WMzDOh1o&ob=av2e



Πανιώνιος σημαίνει πίκρες, στεναχώριες, απογοητεύσεις και αδικίες όταν όμως έρχεται η πουτάνα η χαρά, δεν συγκρίνεται με τίποτα!!! Δεν υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα που να μπορεί να σου μαυρίζει για χρόνια την ψυχή και ξαφνικά να σε κάνει να νοιώθεις θεός.
Δεν χαίρομαι για τη νίκη, ούτε για την πρόκριση. Δεν περιμένω κύπελλο και τίτλους.
Γνωρίζω ότι παίκτες μας και στελέχη μας ταλαιπωρούνται για μήνες. Έκαναν Χριστούγεννα χωρίς να μπορούν να προσφέρουν στις οικογένειές τους το πλούσιο γιορτινό τραπέζι και τα σπουδαία δώρα. Κάποιοι από αυτούς δεν είχαν καν τα στοιχειώδη… Χαίρομαι γι’ αυτούς λοιπόν, που σήμερα, με τα ίδια οικονομικά γιορτάζουν την αντρίκια πρόκριση.
Χαίρομαι για την απόβλητη γενιά του Κιντή. Για τα παιδιά που ενώ κέρδιζαν στα γήπεδα έχαναν το δικαίωμα στο όνειρο από τους Αφρικανούς απεσταλμένους των μάνατζερ. Χαίρομαι για όλο το τεχνικό επιτελείο των υποδομών και ιδίως για τον φίλο μου τον Γιάννη Παυλόπουλο. Χαίρομαι για τον Άκη Μάντζιο. Ε ναι λοιπόν, δεν είναι λύση ανάγκης. Είναι καλός προπονητής!!! Χαίρομαι για φίλους που ξαναβρέθηκαν κοντά μας στον Ναό και λυπάμαι για τα υπόλοιπα αδέλφια που δυστυχώς θυμούνται την ομάδα μόνο στις νίκες. Χαίρομαι για τον Βασίλη τον Τσάβαλο γιατί έχει τραβήξει πολλά όπως και για τους υπόλοιπους που δίνουν τον αγώνα τους στα διοικητικά της Π.Α.Ε.
Χαίρομαι για τα μικρά παιδιά που έζησαν αυτές τις μεγάλες στιγμές και λυπάμαι για τον δικό μου πιτσιρικά που μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια που με συντροφεύει στο γήπεδο δεν ήταν εκεί μαζί μου…Από δική μου απόφαση…
Είναι μέρα μεγάλης χαράς και δικαίωσης. Μακάρι να σωθεί η ομάδα οικονομικά και αγωνιστικά. Ελπίζω τα παιδιά να καταφέρουν να ρίξουν τους τόνους μέχρι την Κυριακή γιατί μας περιμένει ένα σπουδαίο και ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι.
Φίλοι μου καλοί, την Κυριακή πριν το παιχνίδι έχουμε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ και κοπή πίτας. Στείλτε mail για να ξέρω άτομα για την κράτηση. Καλή μέρα σε όλους!!!

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Εργοτέλης - Πανιώνιος 1-0

Με την ευκαιρία της δεύτερης ανάρτησης της χρονιάς, θα ήθελα να σαες ευχαριστήσω για τις ευχές και να ευχηθώ με τη σειρά μου σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και χαρές από την Πανιωνάρα μας.
Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε στο Ηράκλειο, μολονότι είχαμε την ευκαιρία να αποσπάσουμε έναν βαθμό, σε μια έδρα που είναι δύσκολη για όλους. Το παιχνίδι ήταν μέτριο, οι ευκαιρίες λιγοστές και το τρίποντο κρίθηκε στο πέναλτι που κέρδισε ο Εργοτέλης. Ο Τσότσα παίζει δυναμικά μέσα στην περιοχή. Αυτού του είδους τα τάκλιν του έχουν βγει πάρα πολλές φορές προς όφελος της ομάδας, ενώ για να είμαστε ειλικρινείς σε κάποιες περιπτώσεις (αρκετές θα έλεγα) του έχουν χαριστεί τα πέναλτι. Αυτή τη φορά δεν ήταν τυχερός και η ομάδα μας βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, χωρίς να καταφέρει να αντιδράσει ουσιαστικά. Θεωρώ ότι αν ο Σιδεράκης ήταν καλύτερα διαβασμένος, θα γνώριζε τον τρόπο εκτέλεσης πέναλτι του Λεάλ και θα είχε σημαντικές πιθανότητες να το αποκρούσει, καθώς αν και τεχνικό, δεν παύει να είναι ένα πλασέ με 50 χλμ/ώρα. Μολονότι ο νεαρός τερματοφύλακας στην αρχή της χρονιάς μου δημιουργούσε ελπίδες, σήμερα αντιλαμβάνομαι ότι έχει πάρα πολύ δρόμο μπροστά του. Πρόσεξα χαρακτηριστικά ότι στο Ηράκλειο έχασε σχεδόν όλες τις φάσεις (με εξαίρεση μία ή δύο). Καλοδεχούμενος λοιπόν ο Ντάνι Φερνάντεζ, ο οποίος, αν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μπορεί να βοηθήσει.
Δεν λυπήθηκα καθόλου που δεν θα κλείσει στην ομάδα μας ο έτερος Φερνάντεζ. Ναι είναι αγαπητός, ναι έχει πλασάρει καλά τον εαυτό του ως Πάνθηρα, ναι στα καλά του μπορούσε να βοηθήσει. Να μην ξεχνάμε όμως ότι είναι πλέον 34 ετών και ότι από την στιγμή που έφυγε στον Πανιώνιο δεν στέριωσε πουθενά αλλά και οι καλές εμφανίσεις του σε υψηλό επίπεδο ήταν ελάχιστες. Τα χρήματα του συμβολαίου του ΔΕΝ μας περισσεύουν. Προτιμώ να τα κρατήσουμε για να μείνει κοντά μας ο Τσότσα.
Όπως πολύ σωστά έλεγε ο Αντώνης Πανούτσος στη Νόβα, ο Πανιώνιος πρέπει να δώσει ευκαιρίες στα δικά του παιδιά (δεν θα του βγουν όλα, αλλά είναι σίγουρο ότι θα του βγουν κάποια) και αν κάνει μεταγραφές αυτές πρέπει να είναι έξυπνες, φθηνές και καλές, δηλαδή προσθήκες ελάχιστον ποιοτικών και έμπειρων παικτών στον άξονα. Νομίζω λοιπόν ότι αφού κατά πάσα πιθανότητα κλείνουμε την τρύπα του τερματοφύλακα, θα ήταν καλό να βρούμε και έναν δεύτερο σέντερ φορ. Ξέραμε ότι ο Κούτσι δεν είναι η επιτομή της ποιότητας. Είναι απλά ένας τυπικός φορ, πολύ φιλότιμος, με εμφανή αδυναμία όμως στο ψηλό παιχνίδι, παράξενη για το ύψος του. Ξεκίνησε καλά, πέτυχε αρκετά γκολ, το τελευταίο διάστημα όμως είναι πάρα πολύ πεσμένος. Με δεδομένο ότι από τον Φανούρη και τον Κολοβό λογικά δεν περιμένουμε τα πολλά γκολ, μένει μόνος ο Σκέμπρι για να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Χωρίς όμως το εύκολο τέρμα θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες, ιδίως αφού δεν έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε ικανοποιητικούς βαθμούς αλλά και επειδή οι ομάδες που ήταν θεωρητικά πιο κοντά στον υποβιβασμό (βλέπε Αστέρας, Λεβαδειακός και Δόξα) πουλάνε πολύ ακριβά το τομάρι τους.
Γενικά για την ομάδα θα ήθελα να πω ότι έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο. Σε μόλις τέσσερα παιχνίδια, έχουν αρχίσει να δείχνουν ομάδα, η οποία μεταξύ μας, δεν είναι χειρότερη από τον Πανιώνιο την αρχής της περιόδου και συγκεκριμένα από τα παιχνίδια της ομάδας χωρίς τον Φαμπιάν. Μακάρι το στοίχημα να κερδίσουμε το στοίχημα και να επιστρέψουμε σε αυτό που μας αρέσει να είναι ο Πανιώνιος. Θα ήθελα να κάνω ειδική μνεία στον Σταυροθαλασσόπουλο. Τον έχω δει μόνο στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε τον τελευταίο καιρό. Με εντυπωσιάζει όμως η τεχνική του κατάρτιση και ο τσαμπουκάς του. Ίσως και να έπρεπε να πάρει κάποιες ευκαιρίες.
Καλή εβδομάδα σε όλους.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ποδαρικό με νίκη και Τσότσα

Δυστυχώς δεν κατάφερα να δω από κοντά το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, οπότε δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Από τα στιγμιότυπα που είδα στην Νόβα συμπεραίνω ότι η ομάδα στάθηκε ιδιαίτερα καλά. Ακόμη και από τις λίγες φάσεις μπορούσες να καταλάβεις την εξαιρετική παρουσία των Σάμαρη και Κολοβού, ενώ πραγματικά ευχαριστήθηκα το γκολ του Φανούρη. Μπορεί ο Φανούρης να είναι το πρόσωπο που κάποιοι αγαπούν να μισούν, ας του αναγνωρίσουμε όμως ότι σε δύσκολες στιγμές βρέθηκε κοντά και βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα. Η νίκη επί του Αστέρα επιβεβαιώνει ότι αργήσαμε χαρακτηριστικά να ανεβάσουμε τα πιτσιρίκια και τον Μάντζιο. Ωραία μπαλίτσα, οικονομική ομάδα και ο κόσμος χαίρεται που ξαναβλέπει πραγματικό Πανιώνιο.Το ταλέντο όμως και η νεανική ορμή δεν φτάνουν χρειάζονται και μερικά άλλα πράγματα.

Ποια Είναι αυτά; Η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι το ξεκαθάρισμα του ρόστερ και των ακριβών συμβολαίων πρέπει να σταματήσει εδώ ή για να γίνω ακόμη πιο συγκεκριμένος δεν πρέπει να δώσουμε αυτή τη στιγμή ούτε τον Σιόβα ούτε τον Τσότσα.

Θεωρώ ότι οι δύο αυτοί παίκτες, πολύ σύντομα θα προσελκύσουν σημαντικό ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού, συνεπώς θα είναι κρίμα να δοθούν εδώ και τώρα. Επιπλέον είναι αδύνατον να αντικατασταθεί ολόκληρη η άμυνα μέσα σε λίγες ημέρες χωρίς να υπάρξει βαθμολογική απώλεια.

Κάποιοι βιαστικοί δημοσιογράφοι, έσπευσαν να γράψουν ότι ο Τσότσα θα μείνει ελεύθερος. Είναι αυτοί που με τα κείμενά τους δημιουργούν συστηματικά προβλήματα. Λυπάμαι που το λέω αλλά αν είχαν πάρει ένα με δύο τηλέφωνα θα είχαν μάθει ότι τέτοια περίπτωση δεν υπήρχε…Πως έχουν λοιπόν τα πράγματα; Πράγματι υπάρχει πρόταση από την Μακάμπι για τον Τσότσα. Αυτή, απ’ ότι μαθαίνω από ανεπίσημες πηγές δεν υπερβαίνει τις 330.000 + 10% επί της τιμής μεταπώλησης και ο Πανιώνιος γλυτώνει το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του, το οποίο είναι καταβλητέο στο επόμενο διάστημα. Συνεπώς φτάνουμε (ή υπερβαίνουμε) το μισό εκατομμύριο. Αν κάποιος το δει ψυχρά οικονομικά δεν είναι άσχημα για ένα παίκτη που δεν στοίχισε σχεδόν τίποτα.

Απ’ ότι ακούω, όταν υπάρχει για ένα παίκτη ενδιαφέρον από ομάδα του Ισραήλ, τότε δεν είναι καθόλου απίθανο, το επόμενο διάστημα, να ενδιαφερθεί γι αυτόν ομάδα από την Αγγλία. Κι εκεί τα λεφτά είναι χοντρά… Ιδίως αν μιλάμε για έναν από τους καλύτερους (αν όχι τον καλύτερο) κεντρικό αμυντικό του πρωταθλήματός μας. Αντί λοιπόν να δαπανήσουμε χρήματα για την μεταγραφή του Ντάριο, ας ανανεώσουμε το συμβόλαιο του Τσότσα, ας εγγυηθεί κάποιος από τους ισχυρούς Πανιώνιους το συμβόλαιό του (ακόμη και με ποσοστό επί των δικαιωμάτων του) και ας τον πουλήσουμε όταν θα μπορεί να αποφέρει μεγαλύτερο κέρδος στον σύλλογο χωρίς να δημιουργεί αγωνιστικό κενό. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον Σιόβα. Θεωρώ ότι και ο Τσότσα θα το έβλεπε θετικά, καθώς ναι μεν το Ισραήλ είναι μια πόρτα για την Αγγλία, αν όμως η πόρτα αυτή δεν ανοίξει, τότε η καριέρα του μπορεί να πάρει την κάτω βόλτα.

Αναμένω την μεταγραφή του Ντάνι Φερνάντεζ, καθώς έχει αποδείξει ότι είναι καλός τερματοφύλακας και τον έχουμε απόλυτη ανάγκη καθώς ο Σιδεράκης δείχνει υπερβολικά ασταθής και ανώριμος για τη θέση του βασικού. Έχει προσόντα αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή ο Πανιώνιος χρειάζεται μια πιο έτοιμη λύση. Καλή χρονιά σε όλους!!!