Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση Πανιώνιου Γ.Σ.Σ

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ καλεί όλα τα μέλη της Πανιώνιας οικογένειας να δώσουν το παρών σε ανοικτή ενημέρωση-συζήτηση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 20:00 στην αίθουσα «Ηλίας Μισαηλίδης»Σκοπός είναι ο απολογισμός για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ, αλλά και η ενημέρωση των μελών για τις ενέργειες που γίνονται ή πρέπει να γίνουν για την εξασφάλιση της άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα της περιόδου 2012-13.

Αναβολή
Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει πως η προγραμματισμένη συζήτηση-ενημέρωση των μελών της Πανιώνιας οικογένειας δεν θα διεξαχθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου, λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην αίθουσα που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί. Η συζήτηση-ενημέρωση θα λάβει χώρα σε άλλη ημερομηνία και αίθουσα, η οποία θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΑΚΙ!!!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ποδοσφαιρικού τμήματος του ερασιτέχνη εί ναι η έλλειψη γηπέδων. Καθημερινά χάνουμε παιδιά από τις ακαδημίες κυρίως επειδή δεν έχουμε τους κατάλληλους χώρους για να προπονηθούν τα παιδιά. Χρήματα δε υπάρχουν, αλλά το κυριότερο είναι ότι και οι φίλαθλοι της ομάδας, με όσα έχουν δει στη ζωή τους, δύσκολα ενισχύουν τον Πανιώνιο με το οποιοδήποτε ποσό. Φωτεινή εξαίρεση η κατασκευή της τέντας για το γήπεδο του μπάσκετ, η οποία έλυσε πάρα πολλά προβλήματα, κυρίως όμως εξασφάλισε στα παιδιά έναν εξαιρετικό χώρο άθλησης. Το κλίμα αυτό βαλτώνει καθημερινά το τμήμα, στο οποίο έχουμε σπουδαίους προπονητές και μεγάλα ταλέντα. Για πόσο ακόμη;
Ως πρώτος στόχος για την αναβάθμιση του τμήματος είναι η επισκευή του γηπέδου που βρίσκεται δίπλα στην θύρα 4, με την αντικατάσταση του απαράδεκτου πλαστικού χλοοτάπητα που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλούμενων παιδιών. Υπολογίζουμε ότι το κόστος θα ανέλθει γύρω στις 7-8.000 ευρώ (με μεγάλη συμπίση του κόστους - όποιος ξέρει από γήπεδα μπορεί να το καταλάβει, καθώς μιλάμε για χώρο γύρω στα 600 τ.μ). Ιδανική θα ήταν και η επέκταση του γηπέδου, αλλά δυστυχώς το κόστος είναι μεγάλο για τις δυνάμεις μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι, θα αρκεστούμε σε αυτό που πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε και αυτό με την βοήθεια όλων.
Αυτή είναι η πρώτη δράση για την συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται. Θα υπάρξουν κι άλλες. Εννοείται ότι κάθε προσφορά (χορηγία, χρήματα, υλικά, προσωπική εργασία) είναι ευπρόσδεκτη.
Το έργο αυτό δεν είναι σημαντικό μόνο για τα παιδιά μας. Είναι σημαντικό για το σύνολο του Πανιωνίου γιατί θεωρώ ότι αν υλοποιηθεί θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στον Πανιώνιο και στους ανθρώπους του.
υ.γ
Για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κόσμου πρέπει να γίνει και κάτι άλλο. Να δοθούν μετοχές τις ομάδας σε όσους αγόρασαν εισιτήριο διαρκείας (σύμφωνα με την εξαγγελία της προηγούμενης διοίκησης) ή να επιστραφούν τα χρήματα ή έστω να διατεθούν για τον ως άνω σκοπό. Προσωπικά έχω δώσει χρήματα , έχω αγοράσει διαρκείας, έχω θέσει κατ' επανάληψη το θέμα αρμοδίως, αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Περσινά ξινά σταφύλια;

Επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να ανεβάσω ανάρτηση μετά το παιχνίδι με την Α.Ε.Κ. Αντιλαμβάνομαι ότι πλέον μπορεί να είναι περσινά ξινά σταφύλια, αλλά θα ήθελα να πω κι εγώ την γνώμη μου για το παιχνίδι και με την γενικότερη κατάσταση.
Θυμάμαι πολύ καλά, ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ουσιαστικά αντί άλλης ανάρτησης, είχα ανεβάσει μια φωτογραφία του τότε προπονητή με τον τίτλο: « ιδού ποιος ανέστησε τον Λάζαρο». Παρ’ όλο που η προχθεσινή Α.Ε.Κ ήταν κατά τη γνώμη μου ακόμη χειρότερη και ο Πανιώνιος σχεδόν ανύπαρκτος, δεν θα έβαζα τον ίδιο τίτλο στον Άκη Μάντζιο. Ο λόγος είναι ότι ο Μάντζιος διαχειρίζεται ένα πολύ φθηνότερο και λιγότερο ταλαντούχο σύνολο από τον προκάτοχό του κι μάλιστα νεόδμητο εν μέσω τρικυμίας. Παρατηρούμε ότι με τον Μάντζιο ο Πανιώνιος δεν τα πηγαίνει καλά στα εκτός, αλλά φέρνει αποτελέσματα στην έδρα του, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο απ’ ότι συνέβαινε με τον Λεμονή. Ο λόγος νομίζω ότι είναι απλός. Στα εκτός ο Πανιώνιος παίζει συνήθως με αιφνιδιασμούς, οι οποίοι πλέον δεν βγαίνουν, έχουμε στερηθεί σημαντικότατους παίκτες που είχαν τη δυνατότητα να δημιουργούν φάσεις, να διασπούν τις αντίπαλες άμυνες και σε κάποιο βαθμό να σκοράρουν (όπως ο Ριέρα και ο Εστογιανώφ) και δεν έχουμε βρει τους παίκτες εκείνους, οι οποίοι θα μπορούσαν να κλέψουν το αποτέλεσμα μέσα στο Ο.Α.Κ.Α (το ντεφορμάρισμα του Σκέμπρι είναι μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα) έστω και από αυτή τη διαλυμένη Α.Ε.Κ. Κάνουμε τραγικά πολλά λάθη στο κέντρο, πουλάμε διαρκώς την μπάλα, εξακολουθεί να μην υπάρχει ένας παίκτης στο κέντρο που να βγάλει μια μπαλιά της προκοπής και ο Κούτσι εξακολουθεί να παραμένει ένας απλά φιλότιμος σέντερ φορ που μένει τρομερά απομονωμένος. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσει κανείς ότι είμαστε πολύ κακοί στα στημένα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση…Πρακτικά, η ομάδα που θα κερδίσει αρκετά κόρνερ από τον Πανιώνιο, έχει πολύ μεγάλες ελπίδες να πάρει και το παιχνίδι.
Μπορεί λοιπόν το αγωνιστικό μας σύνολο να είναι πεπερασμένων δυνατοτήτων, οι ίδιοι παίκτες όμως, θεωρώ ότι έχουν την ικανότητα να μας κρατήσουν στην κατηγορία, καθώς σε καμία περίπτωση δεν υστερούν σε σχέση με συναδέλφους τους στις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίζονται για την παραμονή. Αυτό για την ώρα μου φτάνει.
Αυτό που αποφάσισε ο Πανιώνιος στην Γενική Συνέλευση του Νοεμβρίου (η ακόμη καλύτερα όσοι καταδέχθηκαν να λάβουν μέρος) ήταν ότι για φέτος προέχει η οικονομική σωτηρία της ομάδας έστω και εις βάρος της αγωνιστικής. Αυτός ήταν ο λόγος που πήραν ευκαιρίες ταλαντούχα παιδιά από τις υποδομές. Σαφέστατα και μια ομάδα νέων δεν θα είχε ελπίδες για αγωνιστική επιτυχία, χωρίς την σύμπραξη κάποιων έμπειρων παικτών. Θεωρώ όμως, ότι, ανεξάρτητα της τιμής αγοράς που διαδίδεται ότι ήταν εξαιρετικά χαμηλή, ο Πανιώνιος έσφαλε αποκτώντας τόσους πολλούς παίκτες. Μοιάζει λιγάκι με Πανιώνιο λογικής Μπέου, όπου αγόραζε πολλούς και φθηνούς παίκτες, προκειμένου να του βγουν 2 ή 3. Αντιλαμβάνομαι την λογική, δηλώνω όμως ότι απλά δεν μου αρέσει. Θα ήθελα, στη συγκεκριμένη συγκυρία, να ρισκάρουμε λίγο περισσότερο δίνοντας ευκαιρία στα δικά μας παιδιά. Ναι στους φθηνούς και ποιοτικούς έμπειρους παίκτες όχι όμως στο παιδομάζωμα. Ο Πανιώνιος των τελευταίων αγωνιστικών μοιάζει σαν ομάδα που μόλις έχει ξεκινήσει τα παιχνίδια μετά την προετοιμασία. Ο προπονητής έχει πολλούς νέους παίκτες και ίσως και ο ίδιος να μην έχει αποφασίσει για τον ρόλο τους.
Δεν αποκλείω να καταφέρουμε να σωθούμε και οικονομικά και αγωνιστικά. Ο Πανιώνιος όμως που θα αποκτά 10 παίκτες για να του μείνουν οι δύο και στην επόμενη μεταγραφική περίοδο θα κάνει το ίδιο χωρίς να δίνει ευκαιρίες στα δικά του παιδιά είναι λάθος. Λάθος και αγωνιστικό και οικονομικό. Γιατί ακόμη και από φθηνούς παίκτες άλλοι είναι αυτοί που συνήθως βγάζουν το καθαρό κέρδος…
Η χρονιά θα κριθεί στο τέλος. Για να φτάσουμε εκεί πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια με τους συνδιεκδικητές της παραμονής. Για καλή μας τύχη τα έχουμε σχεδόν όλα εντός. Σαφέστατα και τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι τεράστιας σημασίας, θα ήθελα όμως η ομάδα, ακόμη και σε παιχνίδια με λιγότερο ανταγωνιστικές λόγω βαθμολογικής θέσης ομάδες, όπως η Α.Ε.Κ να προσπαθούν περισσότερο γιατί κι εκείνα τα παιχνίδια μπορούν να προσφέρουν κρίσιμους βαθμούς. Και θεωρώ ότι έστω και ένα βαθμό μπορούσαμε να τον είχαμε πάρει μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο.