Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Στους 8 με άνεση


Το χθεσινό παιχνίδι προσφέρονταν κυρίως για να πάμε γήπεδο, να μυρίσουμε γρασίδι που λέει και μια ψυχή και να δούμε φίλους. Ο Αιγινιακός παρέταξε ένα καλοδουλεμένο και σοβαρό σύνολο το οποίο αγωνιστικά στάθηκε ιδιαίτερα καλά στο γήπεδο. Θα έλεγα ότι η ομάδα της Πιερίας είχε καλύτερη εικόνα από αρκετές ομάδες της κατηγορίας μας που παρακολούθησα αυτή τη σεζόν και σίγουρα άξιζε το ότι έφτασε τόσο ψηλά στον θεσμό. Κακή εντύπωση μου έκανε το ιδιαίτερα σκληρό παιχνίδι τους, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις θεωρώ ότι υπερέβη τα αθλητικά πλαίσια. Ανεξάρτητα από αυτό όμως μιλάμε για μια ενδιαφέρουσα ομάδα, με ενδιαφέροντες παίκτες, κάποιοι από τους οποίους θα μπορούσαν να αποτελούσαν μεταγραφικούς στόχους μας αν είχαμε μαντίλι να κλάψουμε. Ωραία και τα τρία γκολ (Γιάννου, Λάζνικ, Κούρντι). Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στην ομάδα είναι ότι αρχίζει να αποβάλει την αγωνιστική κακομοιριά που παρουσίαζε, με τις μπάλες που έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο, τους δήθεν τραυματισμούς για να κερδίζουμε χρόνο και τις 850 γραμμές άμυνας.

Από εκεί και πέρα: Διαφωνώ με τις αποδοκιμασίες εις βάρος του Ανέστη. Μιλάμε για ένα καλό και πολύ νεαρό παιδί. Ακούω ότι έχει μετανιώσει για την επιλογή του. Πριν καταδικάσατε κάποιον σκεφτείτε πόσο μεγάλο δέλεαρ είναι να κουνάει κάποιος μια σακούλα με λεφτά σε ένα νεαρό και επί της ουσίας άνεργο παιδί. Σε ένα παίκτη που η ομάδα του δεν τον πίστευε (μια ζωή τρίτος), ούτε του πρότεινε ανανέωση…Τίποτα άλλο. Είναι εντυπωσιακό πάντως το πόσο εύκολα προσεγγίζει η Α.Ε.Κ απευθείας τους παίκτες μας και τους δίνει χρήματα (προκαταβολές, δανεικά κ.λ.π)…

Πληροφορήθηκα πως εντονότατες αποδοκιμασίες δέχθηκε και ο Βασίλης Τσάβαλος. Κατανοώ απολύτως τους λόγους (φαντάζομαι κι εκείνος), δεν συμφωνώ με τον τρόπο.

Αυτή είναι μια περίοδος που μετράμε. Μετράμε αγωνιστικές επιτυχίες, μετράμε πόσους παίκτες χάνουμε, μετράμε το χρέος… Όταν τελειώσει αυτή η περίοδος λοιπόν θα πρέπει να μετρηθούμε και εμείς οι ίδιοι. Να δούμε πόσοι  (και πόσο) είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε την ομάδα στο σημείο που έχει βρεθεί, χωρίς εγωισμούς, παρεούλες και μικροσυμφέροντα…
 
Υ.Γ 1
Η τιμή των15 ευρώ στα εισιτήρια της 4 είναι υπερβολική για αγώνα κυπέλλου, απέναντι σε αντίπαλο χαμηλότερης κατηγορίας κα μάλιστα καθημερινή βράδυ. Αν θέλουμε κόσμο στο γήπεδο, θεωρώ ότι πρέπει να τιμολογηθεί το εισιτήριο στις  θύρες 4 και 7 στα 10 ευρώ, να διατηρηθούν τα 5 ευρώ στην 3 και να τιμολογηθούν στα ίδια χρήματα και τα εισιτήρια της 2. Με ακριβό εισιτήριο δεν έχετε ούτε κόσμο ούτε έσοδα.
 
Υ.Γ 2
Κόουτς ξέρεις ότι επιμεναμε ιδιαίτερα για τον Ανέστη και αποδείχθηκε ότι αγωνιστικά είχαμε δίκιο. Νομίζω ότι πλέον έφτασε η ώρα να δώσεις ευκαιρίες στον Σταυροθανασόπουλο. Είναι καλός παίκτης και καλό παιδί, απ' ότι μαθαίνω εργάζεται σκληρά και πρέπει να αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά του από φέτος, προκειμένου να μπορέσει την επόμενη σεζόν να μπει από την αρχή δυναμικά, αφού είναι δεδομένο ότι σε λίγους μήνες θα αποψηλωθεί το μεγαλύτερο μέρος της επίθεσής μας. Κάτι αντίστοιχο έκανες με τον Λάζνικ και σου βγήκε. Ο επιθετικός χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να σταθεί στα πόδια του και νομίζω ότι τώρα υπάρχει η δυνατόττα να τον στηρίξουμε.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα


Όλοι διαβάσαμε χθες την είδηση της επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στον νεαρό τερματοφύλακά μας Ανέστη και την Α.Ε.Κ. Μπορεί να μην προκύπτει από πουθενά ότι ο παίκτης υπέγραψε, θεωρούμε πλέον πιθανό να τον χάσουμε το καλοκαίρι. Σημερινά δημοσιεύματα αθλητικών εφημερίδων ανέφεραν ότι μαζί του πρόκειται να αποχωρήσει ο Αραβίδης και ο Λαμπρόπουλος. Αν συμπεριλάβουμε τον Αυλωνίτη και τον Κολοβό, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι σε μερικούς μήνες, το μόνο που θα έχει μείνει στον ποδοσφαιρικό πανιώνιο θα είναι χρέη, τα δοκάρια και το χορτάρι. Για όσους δεν κατάλαβαν, όσες ομάδες διαθέτουν κάποια ρευστότητα (ΠΑΟΚ, Α.Ε.Κ, Ολυμπιακός) κάνουν πάρτι με τους παίκτες μας. Ιδίως ο Ολυμπιακός έχει φτάσει μέχρι τις ακαδημίες. Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ περίοδο της ομάδας κατά την οποία να μπορούσε να φύγει ο οποιοσδήποτε παίκτης για την οποιαδήποτε ομάδα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κάποιοι θα βιαστούν να κακολογίσουν του παίκτες. Να απαιτήσουν την άμεση απομάκρυνσή τους. Να τους αποκαλέσουν ξένο σώμα. Προφανώς και δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της θυσίας αυτών των παιδιών τόσο καιρό. Είναι απλήρωτοι. Κάποιοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Ακούσαμε ακόμη και για λιποθυμίες. Κι όμως είναι εδώ, προσπαθούν να σώσουν αγωνιστικά τη χρονιά και δεν απαιτούν δικαστικά τα λεφτά τους. Υπάρχει κάτι περισσότερο που θα μπορούσαν να κάνουν; Ποιος από εμάς θα έμενε απλήρωτος σε μία δουλειά και για πόσο;

Οι τελευταίοι που φταίνε είναι οι παίκτες. Άλλωστε η ίδια η διοίκηση τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν λεφτά και ότι θα μπορούσαν να φύγουν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούσαν. Τι περιμένατε; Να τους λέει ο άλλος φύγε και να μένουν απλήρωτοι;

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Το μόνο που ελπίζουμε είναι να είναι ελπιδοφόρο το αποτέλεσμα του διαχειριστικού ελέγχου, προκειμένου να αναληφθεί μια προσπάθεια για την ανάσταση της ομάδας. Κι αυτό όμως αργεί. Κάθε μέρα που περνάει χάνουμε και από ένα παίκτη. Κινδυνεύουμε να χάσουμε ολόκληρη την ομάδα…Ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει τώρα. Έστω και μια θετική φήμη, μπορεί να ανακόψει την έξοδο των παικτών…

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Γιατί κι ο Μεγαλέξανδρος ήταν Πανιωνάρα!!!

Όλες οι νίκες δίνουν τρεις βαθμούς. Νίκες όπως η χθεσινή δίνουν πολύ περισσότερα πράγματα.

Είναι σπουδαίο να κερδίζεις ένα μεγάλο αντίπαλο, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο. Ο Παοκ είναι μια υπερπλήρης ομάδα με εξαιρετική ποιότητα σε όλες τις γραμμές, έχει μεγάλη οικονομική άνεση και παλεύει να καθιερωθεί στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Κόντρα σε ένα τέτοιο αντίπαλο, ο κος Παναγόπουλος έστησε την ομάδα με τέτοιο τρόπο, ώστε κατ' αρχήν να μην εκπέμπει τη μιζέρια του παρελθόντος και βεβαίως να μπορεί να διεκδικήσει το καλύτερο που της αναλογούσε. Έπαιξε και κέρδισε ακόμη και κόντρα στα προγνωστικά του ΟΠΑΠ που έδιναν στον άσσο την εξευτελιστική απόδοση του 5,75, λες και θα αντιμετωπίζαμε τη μεικτή κόσμου.

Για να λέμε την αλήθεια, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε άνετα να φύγει νικητής από το γήπεδο, πετυχαίνοντας μάλιστα και αρκετά γκολ. Νικήθηκαν όμως από το άγχος που τους προκάλεσε το γρήγορο γκολ του Αραβίδη και βέβαια από την εξαιρετική απόδοση του Ανέστη. Ο νεαρός τερματοφύλακας πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Είναι κρίμα που για άγνωστους λόγους, το παιδί αυτό έμενε διαρκώς στην αφάνεια και προωθούνταν άλλοι τερματοφύλακες που δεν είχαν ούτε τα μισά από τα προσόντα του. Ο Πανιώνιος, ζει από την πώληση των παικτών. Επετηρίδες και πλάτες είναι εις βάρος της ομάδας τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε καθαρά οικονομικό επίπεδο. Θεωρώ αδιανόητο να εντοπίζουμε την αξία παικτών άνθρωποι που δεν έχουμε επαγγελματική σχέση με το ποδόσφαιρο και να μην το κάνουν οι προπονητές της ομάδας. Παρόμοιες περιπτώσεις παικτών είναι ο Κοντοχρήστος, ο Σταυροθανασόπουλος αλλά και άλλοι, οι οποίοι μολονότι έδειχναν καλά στοιχεία, βρίσκονταν διαρκώς μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας...Αυτά παρενθετικά...

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εκτέλεση φάουλ από τον Λάζνικ. Ο Αυστριακός έχει ανάγκη να πάρει ευκαιρίες και να σταθεί στα πόδια του. Σίγουρα μέχρι και σήμερα, χρησιμοποιούμενος βέβαια ελάχιστα, δεν έχει δείξει κάτι σπουδαίο. Από την άλλη τα στημένα του είναι κίνδυνος θάνατος, οπότε καλά κάνει ο κος Παναγόπουλος και του δίνει ευκαιρίες (άλλωστε δεν έχουμε άλλον στη θέση του). Τέλος καλό λοιπόν, όλα καλά!!!

Στα highlights του χθεσινού παιχνιδιού το ότι ο καλός φίλος Μίλτος είδε επιτέλους μετά από χρόνια μια live νίκη του Πανιωνίου!!! Επιτέλους έπιασαν τόπο τα έξοδα φίλε!!!

Ακολουθούν παιχνίδια κλειδιά κόντρα σε αντιπάλους με κοινούς στόχους με εμάς. Οι επόμενες αγωνιστικές θα είναι καθοριστικές για την ομάδα. Μακάρι να τα πάμε καλά και να καθαρίσουμε νωρίς το θέμα της παραμονής, γιατί μας περιμένει μακρύ και δύσκολο καλοκαίρι. Σε λίγους μήνες κινδυνεύουμε να χάσουμε τα μεγαλύτερα κεφάλαια της ομάδας, γεγονός που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς διοικητική μεταρρύθμιση και κεφάλαια.

 

Υ.Γ
Μπίτσι, χθες έγινε η θάλασσα γιαούρτι και δεν είχες κουτάλι... Εντός των ημερών θα λάβεις ένα δέμα με σφαίρες, στα πρότυπα του Προβόπουλου και του Πρετεντέρη :)

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Επιστροφή στις αξίες - Καλή χρονιά!!!


Κυανέρυθρα αδέρφια, καλή μας χρονιά. Ευτυχισμένο το 2014, με υγεία, δουλειά για όλους και χαρές.

Να είμαστε όλοι καλά και να καμαρώνουμε την Πανιωνάρα μας.

Για να την καμαρώνουμε όμως, πρέπει να γίνουν ορισμένα πράγματα. Πρέπει ο Πανιώνιος να ξαναγίνει ανεξάρτητος, αξιοπρεπής και ενάντιος στο αθλητικό κατεστημένο. Πρέπει να πασχίζει να μένει έξω από σπέκουλες. Να διατηρεί το αθλητικό όραμα των προγόνων μας. Να προασπίζει τις ακαδημίες του. Να δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά και αυτά να ανταποδίδουν την ευεργεσία με καθαρές νίκες στους αγωνιστικούς χώρους. Όλα αυτά πρέπει να τα απαιτούμε με κάθε τίμημα. Όταν εμείς είμαστε καθαροί, όταν εμείς είμαστε ενωμένοι, όταν εμείς επιβάλουμε στη ζωή μας την καθαρότητα των ιδεών της ομάδας, τότε όλα μπορούν να συμβούν. Και σε αγωνιστικό και σε οικονομικό επίπεδο. Μην περιμένετε καθαρούς επενδυτές όταν εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε καθαροί. Όταν εμείς οι ίδιοι απαρνούμαστε τα στοιχεία της διαφορετικότητάς μας. Όταν δεχόμαστε να αλλάξουμε τα πιστεύω μας. Όταν δυσκολευόμαστε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με έναν φίλο πανιώνιο γιατί έχουμε γίνει από δύο χωριά χωριάτες. Όπως πολύ σωστά λέει ένας καλός φίλος, το πρόβλημα του Πανιωνίου δεν είναι κατά βάση οικονομικό, αλλά ηθικό. Εύχομαι λοιπόν, στην χρονιά που έρχεται να βρούμε λύσεις στα ηθικά μας προβλήματα. Ίσως έτσι βρούμε λύσεις και στα οικονομικά.

Καλή χρονιά.