Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Εμείς και ο Πανιώνιος Κόσμος

Είναι γεγονός ότι όταν ξεκίνησα να γράφω για τον Πανιώνιο στο δικό μου ή σε άλλα μπλογκ δεν ήξερα πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα. Ήξερα μόνο ότι είχα κάποιες θέσεις και απόψεις για διάφορα ζητήματα και ένα μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας με τα μέλη του φόρουμ.

Με τον καιρό δημιουργήσαμε μια μεγάλη διαδικτυακή παρέα, αποτελούμενη από ανθρώπους που διέφεραν σε χίλια πράγματα, αλλά είχαν ως κοινό τους την αγάπη για την ομάδα. Κάτι που μας ένωνε επίσης ήταν η απορία για τους λόγους απομάκρυνσης του Λίνεν. Δεν ήμασταν προσωπολάτρες, απλά μέσω του Γερμανού ονειρευτήκαμε τη δημιουργία ενός μεγάλου Πανιώνιου και με την απομάκρυνσή του νοιώσαμε το όνειρο αυτό να εξαφανίζεται.

Κατά τον χρόνο δημιουργίας της παρέας αυτής ένα ήταν το κόκκινο πανί. Ο Μάκης Διόγος. Είχαμε θεμελιώδεις διαφωνίες μαζί του, ενώ δεν έλειψαν οι φορές που μας αντιμετώπισε ιδιαίτερα επιθετικά, όπως κι εμείς άλλωστε. Οι θέσεις και οι απόψεις που εξέφραζε έδειχναν απόλυτα εναρμονισμένες με τις διοικητικές θέσεις, γεγονός που ενοχλούσε ακόμη περισσότερο, καθώς θεωρούσαμε τραγικό λάθος την απομάκρυνση του Γερμανού και μάλιστα για τους λόγους που ανακοινώνονταν ή διέρρεαν.

Ήταν λογικό και επόμενο λοιπόν να μην αγκαλιάσουμε την προσπάθεια που ξεκινούσε με τον Πανιώνιο Κόσμο. Είναι γεγονός ότι τα πρώτα φύλλα του Πανιώνιου κόσμου ήταν απογοητευτικά. Φτωχά σε ποιότητα άρθρα, ξεπερασμένες ειδήσεις, έλλειψη ταυτότητας, απόλυτη εναρμόνιση με τις διοικητικές θέσεις και το χειρότερο μια πεσιμιστική θεώρηση των πραγμάτων. Εν ολίγοις ένα έντυπο το οποίο ποιοτικά ήταν χειρότερο και από το ενημερωτικό φυλλάδιο των αγώνων. Απογοήτευση. Η ανάγνωση του Πανιώνιου Κόσμου κυριολεκτικά μπορούσε να μου χαλάσει τη μέρα. Για τον λόγο αυτό σταμάτησα να τον αγοράζω.

Όταν κάποια στιγμή δημιουργήσαμε τα Παγκόσμια κατάλαβα ένα απλό πράγμα. Ότι μπορούσε γύρω από ένα τραπέζι να μαζευτούν ανέλπιστα πολλοί άνθρωποι, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, με ένα και μόνο κοινό. Την αγάπη τους για τον Πανιώνιο. Το ένα και μοναδικό κοινό μας έδεσε γρήγορα, δημιουργήσαμε διαπροσωπικές σχέσεις και σίγουρα έναν εξαιρετικό λόγο να πηγαίνουμε στο γήπεδο πέρα από το ποδοσφαιρικό θέαμα. Γιατί η προσωπική επαφή είναι ακόμη σημαντικότερη.

Στα τραπέζια αυτά φιλοξενήσαμε σπουδαίους ανθρώπους και μεγάλες μορφές του Πανιωνίου. Φιλοξενήσαμε παλέμαχους και απλούς φιλάθλους. Κανείς δεν ήρθε με την επαγγελματική ή την κοινωνική του ιδιότητα, αλλά μόνο ως φίλος της ομάδας. Όσοι το έχουν ζήσει το ξέρουν καλά.

Η παρουσία του Μάκη Διόγου σε παγκόσμιο δημιούργησε τριβές. Αν και εξακολουθώ να διαφωνώ μαζί του σε αρκετά πράγματα, η προσωπική επαφή με τον "εχθρό" με βοήθησε να καταλάβω ένα απλό πράγμα. Αν θέλουμε το καλό της ομάδας, αν αγαπάμε ειλικρινά τον Πανιώνιο πρέπει να συνεισφέρουμε αλλά και να λαμβάνουμε από τον άλλο το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει. Και ο καθένας έχει να προσφέρει κάτι καλό, αρκεί να τον αντιμετωπίζουμε χωρίς στεγανά και παγιωμένες απόψεις.Ότι ισχύει για όλους, ασφαλώς ισχύει και για τον Μάκη.

Μέσα σ’ αυτό το διάστημα ο Πανιώνιος Κόσμος βελτιώθηκε πάρα πολύ. Άρχισε να δημιουργεί ένα συγκεκριμένο και μάλιστα ενδιαφέρον προφιλ. Η ποιότητα των κειμένων ανέβηκε σημαντικά, πόνταρε και κέρδισε το στοίχημα των συνεντεύξεων, κάλυψε ικανοποιητικά κάθε εκδήλωση του συλλόγου. Εξακολουθούσε βέβαια να είναι λιγότερο δυναμικός ή ίσως αιχμηρός στην άποψή του. Οι περισσότεροι θεωρήσαμε ότι αυτό συνέβαινε λόγω του ότι αποτελεί ιδιοκτησία της Eternal. Η αλήθεια ΄όμως είναι ότι αυτό που σε κάποιο βαθμό συγκρατούσε τους ανθρώπους του Π.Κ δεν ήταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά η εκτίμηση στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Τσακίρη. Λάθος τους, γιατί η μη έκφραση σωστών και τεκμηριωμένων απόψεων (και καλόπιστης κριτικής) δεν βοηθά τον μεγαλομέτοχο. Όμως έτσι έχουν τα πράγματα.

Φτάνουμε λοιπόν στο τελευταίο τεύχος του Π.Κ όπου με καταλύτη το φιάσκο του Εστογιανώφ, γίνεται μια απίστευτη έκρηξη. Πολλοί συντάκτες απελευθερώνονται, εκφράζουν σημαντικές απόψεις, πιάνουν τον σφυγμό του κόσμου για πρώτη φορά. Άξιος συγχαρητηρίων ο Μάκης για το πολύ αντρίκιο κείμενό του. Ναι, το 69 τεύχος του Πανιώνιου κόσμου αξίζει πραγματικά. Είναι ένα αξιόλογο φίλαθλο έντυπο, φτιαγμένο από Πανιώνιους, προορισμένο για Πανιώνιους και μάλιστα με πλήρη Πανιώνια νοοτροπία. Ο Πανιώνιος Κόσμος δεν είναι ούτε το ΑΕΚ empire, ούτε ο Γαύρος. Είναι καλός και αν συνεχίσει έτσι είναι βέβαιο ότι θα γίνει ακόμη καλύτερος.

Πληροφορούμαι ότι τώρα που ο Πανιώνιος Κόσμος βρήκε την ταυτότητά του, τώρα που είναι ένα βήμα από το να γίνει οικονομικά αυτάρκης βρίσκεται ένα βήμα πριν από την διακοπή της κυκλοφορίας του, θύμα κι αυτός των περίφημων οικονομικών περικοπών.

Ο Πανιώνιος δεν διαθέτει δικά του μέσα. Δεν διαθέτει πληθώρα δημοσιογράφων. Δεν έχει την πολυτέλεια να κλείσει το μοναδικό του έντυπο μέσο, με αντάλλαγμα να εξασφαλιστούν 500 ή 1.000 ευρώ την εβδομάδα (για την ώρα).

Όσο κι αν συμφωνεί ή αν διαφωνεί κάποιος με τον Πανιώνιο Κόσμο δεν πρέπει να το δεχθεί. Ήδη έχουμε επιτρέψει την αποψίλωση της ομάδας από ανθρώπους που προσέφεραν για χρόνια τις υπηρεσίες τους από αγάπη. Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι να δεχθούμε το κλείσιμο του μοναδικού Πανιώνιου εντύπου. Αντισταθείτε. Αγοράστε φύλλα του Πανιώνιου Κόσμου. Ίσως περισσότερα κι από όσα χρειάζεστε. Δείξτε ότι δεν είστε διατεθειμενοι να ανεχθείτε την κατάσταση αυτή. Δείξτε στους μάνατζερ ότι μπορούν να διαχειρίζονται τα οικονομικά, δεν μπορούν όμως να διαχειρίζονται την καρδιά της ομάδας. Εμάς τους ίδιους. Αν η δικαιολογία τους είναι τα 1.000 ευρώ, να τους τα προσφέρουμε. Τώρα είναι η στιγμή παλλικάρια να δείξουμε ότι πέρα από τις όποιες διαφωνίες μας, πέρα από τους καυγάδες του Γαλατικού χωριού είμαστε πράγματι διαφορετικοί και αντισυμβατικοί. Δεν μπαίνουμε σε μανατζαρίστικα καλούπια του ΠΟΚ.

Φίλε Μάκη, Φίλε Πάνο θα έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μου. Συνεχίστε δυναμικά. Δείξτε στον κόσμο τον πραγματικό σας εαυτό. Συμβάλλετε δημιουργικά στην ομάδα. Συνεχίστε στο δρόμο του τελευταίου τεύχους.

94 σχόλια:

lefterix είπε...

Είσαι συγκινητικός...

lol!!!

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Ευχαριστώ πολύ. Τίποτα άλλο...

Mάκης Διόγος

Katrinos είπε...

Η ενέργεια κλεισίματος του Π.Κ , εντάσεται σε μία σειρά ενεργειών που αποδεικνύει ότι η ΠΑΕ δεν έχει ιδέα του πως να δημιουργήσει σχέση με το φίλαθλο/οπαδό. Δεν πιστεύω ότι δεν θέλουν , απλά δεν γνωρίζουν.
Δεν προχωράω λοιπόν σε αναλύσεις τύπου χρειάζεται χρόνος, μεγαλύτερη προσπάθεια στη διανομή, προώθηση, σύνδεση του Π.Κ με ενέργειες της ΠΑΕ κλπ, διότι αφ'ενός βαριέμαι αφ'εταίρου ειλικρινά πιστέυω ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.(έτσι απλά)

Ας κλείσουμε λοιπόν το Π.Κ , το μοναδικό μέσο έκφρασης του Πανιωνίου και ας συνεχίσουμε το κυνήγι του οράματος του Jim περί δημιουργίας Multi culti εξέδρας.
Άλλωστε είναι και ρητώς διατυπωμένο ότι δεν μας πολυενδιαφέρει να προσεγγίσουμε τους γύρω γύρω διότι ο πιτσιρικάς με τη BMW δεν θα έρθει στη Ν.Σ, διότι δεν έχει πάρκινγκ.

Α ρε κούνια που σας κούναγε.......

Υ.Γ ΑΝ ήμουν πονηρός (που δεν είμαι) αν σκεφτόμουν βρώμικα (που δεν) θα υπέθετα ότι το φιάσκο Εστογιάννοφ και η υπόθεση κλεισίματος Π.Κ έχουν κάποια συγγένεια. Αλλά αυτά τα σκέφτονται πονηρά και βρώμικα μυαλά , φτου κακά μακριά απο εμάς.

Υ.Γ2 Χωρίς να γνωρίζω το παραμικρό για τα νούμερα και στοιχεία του Π.Κ , θα είναι αστείο εαν κάποιος ισχυριστεί ότι κλείνει στα πλαίσια της οικονομικής εξυγιάνσης, τουλάχιστον εαν έχω πέσει κοντά στον υπολογισμό μου.

Griniaris είπε...

Αντίθετα με τον br,εγώ δεν σταμάτησα ποτέ να αγοράζω τον ΠΚ.Ακόμη και τις φορές που δεν διάβαζα τίποτα άλλο από τις επικεφαλίδες.Ένιωθα όμως ότι έπρεπε να υπάρχει γιατί κάποια στιγμή,μέσα από τις διαφωνίες,μέσα από τους "τσακωμούς" θα γινόταν η εφημερίδα που όλοι θέλαμε.Η εφημερίδα που τόσο πλησίαζε τώρα στην πραγματική της υπόσταση.

Έχω διαφωνήσει πάρα πολλές φορές με τον Μάκη και τον ΠΚ.Πότέ όμως δεν διαννοήθηκα να μην υπάρχει εφημερίδα του Πανιωνίου.Όπως πάρα πολλές φορές διαφωνήσαμε με τις επιλογές Τσακίρη αλλά ποτέ δεν ζητήσαμε να φύγει.Όλα γίνονται για να γινόμαστε όλοι καλύτεροι.

Αν το πρόβλημα είναι οικονομικό,ας πάνε την εφημερίδα 2 ευρώ.Το ποσό είναι ευτελιστικό για να σταματήσει η μοναδική φωνή του Πανιωνίου.Πάλι κάποιος θα με πει καχύποπτο αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτή είναι ιδέα του Τσακίρη...

br fun_atic είπε...

Στον Πανιωνιο ψάχναμε μπάτλερ και υπηρέτριες. Όχι αφεντικά. Όποιος δεν το ξέρει ας υπολογίσει ότι οι Πανιώνιοι είναι ψυχοπαθείς και φευγάτοι.Με τον τρελό και τον μεθυσμένο δεν τα βάζεις.

lefterix είπε...

Ανεξάρτητα από το ότι γράφω στην εφημερίδα,(σιγά,θα μου πείς,μην είσαι και η στελεχάρα,και δεν διαφωνώ...) ξεχνάμε ότι ο Π.Κ. είναι και η εφημερίδα-παρηγοριά τω ξενιτεμένων Πανιώνιων...
Αν κουβεντιάσετε με κάποιον που δεν ζεί στην Αθήνα και παράλληλα γιά διάφορους λόγους δεν μπορεί να παρακολουθεί τους αγλωνες της ομάδας, δεν μπορείτε να διανοηθείτε με τι αγωνία περιμένει το Σάββατο γιά να τη διαβάσει...
Αν ακούσετε ιστορίες ανά την Ελλάδα, δεν θα το πιστεύετε...
Αλλά και αν κουβεντιάσετε με τους ανθρώπους που γράφουν, είτε περιστασιακά, είτε σε μόνιμη βάση, όλοι θα σας πουν ότι κάνουν κατάθεση ψυχής...
Ακόμα και αν δεν έγραφα, επειδή έχω τρέλλα, θα μάζευα όλα τα φύλλα, όπως έχω κάνει και στα παλιότερα Πανιώνια έντυπα, και τα φυλλάω σαν κόρη οφθαλμού...

br fun_atic είπε...

Είναι αστείο να μιλάμε για σωστή διαχείριση όταν κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ήταν ελεύθεροι οι Τσέζαρεκ, Αμπάρης, Καρντόσο και Ζουέλα κι εμείς φέρνουμε τριτοκοσμικούς για δοκιμές.

Δεν φτάνουν μόνο τα νούμερα και οι μετρήσεις για να κάνεις ομάδα. Όταν λοιπόν δεν μπορείς να δεις αυτά, προφανώς και αντιμετωπίζεις τον ΠΚ σαν προβληματική επιχείρηση, με την δικαιολογία μάλιστα ότι σε βάζει 1.000 ευρώ μέσα την εβδομάδα και δεν σε ενδιαφέρει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει άλλο έντυπο.

br fun_atic είπε...

κι όπως λέει και ο λαός το φθηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι. αν οι δοκιμές δεν μας βγουν αγωνιστικά τότε ή η ομάδα θα πέσει αλλά θα είμαστε οκ λογιστικά ή θα αναγκαστούμε να τα σκάσουμε χοντρά τον Γενάρη

br fun_atic είπε...

Και καλά όλα τα άλλα. Δεν υπάρχουν δέκα Πανιώνιοι επιχειρηματίες να βάλουν από μία διαφήμιση στον Π.Κ για να στερήσουν το μοναδικό επιχείρημα σε εκείνους που θέλουν να τον κλείσουν;
Δε νομίζω...

antonis είπε...

Εντάξει καλή η προσπάθεια και καλό είναι να υπάρχει μια εφημερίδα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ στα περίπτερα.Αλλά μην ξεχνάμε οτι τα πρωτοσέλιδα του ΠΚ είναι πρωτοσέλιδα για κολλημένους γαυροβάζελους και οχι για σκεπτόμενους πανιώνιους.Τα μισά πρωτοσέλιδα είναι για το ΠΟΛΟ(που μας έχει κάνει περήφανους)αλλά είναι ζήτημα τα ασχολείται το 5% των φιλάθλων μας με το πόλο.Τα άλλα μισά είναι πρωτοσέλιδα με τις αγιογραφίες-συνεντεύξεις άμπαλων παικτών τύπου κοντοέ, και δημοσίων υπαλλήλων τύπου Γουνδουλάκη.
Ούτε ένα πρωτοσέλιδο, έτσι για τα μάτια του κόσμου για τα τραγικά λάθη του ΤΣΑΚΙΡΗ?
Έχει αναρωτηθεί ο ΠΚ που πήγαν τα λεφτά απο της πωλήσεις των παικτών?
Γιατι να μην έχουμε πλεονασματικό η τουλάχιστον ισοσκελισμένο
ισολογισμό με τόσο έσοδα απο τις πωλήσεις?
Είναι σκάνδαλο για τον ΠΚ οτι ο Σύλλογος έχει ελλειματικούς ισολογισμούς?
Ειναι σκάνδαλο για τον ΠΚ οτι του χρόνου ο σύλλογος θα πρέπει να καταβάλει 450.000 ευρώ στον ΤΣΑΚΙΡΗ για το προπονητικό?
Αλήθεια έχει ψάξει ο κύριος Διόγος και ο ΠΚ πόσο θα κόστιζε στο ΠΑΝΙΩΝΙΟ αν πλήρωνε ενοίκιο για τις εγκαταστάσεις του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ?
Αν λαμβάναμε απαντήσεις απο τον ΠΚ στα παραπάνω ερωτήματα, τότε σίγουρα περισσότεροι Πανιώνιοι θα τον αγόραζαν.

Υ.Γ Κύριε Δίογο το κόμμα σας, έστω και εκ των υστέρων δικαιώθηκε για την χρησιμότητα των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.Με τις υπερτιμολογήσεις υποθηκεύθηκε το μέλλον των παιδιών μας,και ανοίξαμε την πορτα στο ΔΝΤ.
Έχετε αναρωτηθεί γιατι κάποιοι που δεν έχουν μία, και δεν μπορούν να καλύψουν το συμβόλαιο του ΕΣΤΟΓΙΑΝΟΦ θέλουν να κάνουν γήπεδο με 60 εκατ ευρώ.
Που θα τα βρούν οι τυχάρπαστοι τα λεφτά,μήπως μπεί ο σύλλογος σε τεράστιες περιπέτειες που θα είναι και η ταφόπλακα του.
Αλήθεια ήθελα να ξέρω πόσα λεφτά έχουν ξοδευθεί για τις μελέτες και για τα σχέδια του γηπέδου.
Εύχομαι να το ψάξετε και να πάρουμε απαντήσεις απο τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΚΟΣΜΟ.

IWN1998 είπε...

Δεν θεώρησα ποτέ εχθρό το Μάκη Διόγο αλλά συμπανιώνιο με τον οποίο άλλοτε διαφωνούσα και άλλοτε συμφωνούσα.

Θεωρώ ότι ένα μέτρο σαν τον κλείσιμο του ΠΚ εντάσσεται στη δυναμική τακτική διαχείρισης Αμερικανικού τύπου, που επιδεικνύει σε τρέχοντα χρόνο η ΠΑΕ. Θα είχε κάποια λογικοφάνεια ένα τέτοιο ριζικό μέτρο αν είχαν πριν ληφθεί κάποια μέτρα οικονομιών όπως η μείωση σελίδων, η μείωση της περιοδικότητας του εντύπου και η εκτύπωσή του σε φθηνότερο χαρτί.

Δεν γνωρίζω και πόσο κακό πιθανόν προξενούμε στην κυκλοφορία του ΠΚ και εμείς στα blogs με την ειδησεογραφική και σχολιαστική δραστηριότητά μας. Ίσως ο Μάκης Διόγος έχει κάποια γνώση του θεματος ή έχει υπ' όψη του κάποιο πρακτικό τρόπο να συνεισφέρουμε, αν όντως υπάρχει και τέτοια παράμετρος του προβλήματος.

Κατανοώ και όσους γράφουν ότι ο ΠΚ δεν ανέδειξε σε βάθος κάποια θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν την πανιώνια κοινότητα και έχουν σχέση με τη διαχείριση της ΠΑΕ.
Σαφώς το έντυπο έχει εκδότη με επιχειρηματική συγγένεια πρώτου βαθμού με την ΠΑΕ και μπορεί να υπάρχουν και δυσκολίες τέτοιου τύπου (αν και όντως στο τ.69 έγινε μια προσπάθεια πιο ειλικρινούς ανάδειξης των θεμάτων).
Ίσως αυτό είναι ενγενές μειονέκτημα του ΠΚ, αλλά δεν παύει να μας δίνει την ευκαιρία να διαβάζουμε σημαντικές Πανιώνιες φωνές (Πατσουράκος, Κατσούλας, Λαδόπουλος κλπ) που σαφώς δεν είναι κατευθυνόμενες. Θα ήμουν αγενής αν δεν σημείωνα με έμφαση ότι και ο Διόγος με τα όσα έγραφε και διαφωνούσαμε, επιτέλεσε ένα σημαντικό έργο ενημέρωσης, δίνοντας το έναυσμα διαλόγων στα blogs, που ανέδειξαν θέματα και προτάσεις επ' αυτών των θεμάτων.

Προσωπικά πιστεύω ότι ακόμα και ο Ετερναλικός ΠΚ είναι χρησιμότατη έντυπη Πανιώνια παρουσία και μεγαλύτερο κενό θα δημιουργήσει το κλείσιμό του από το οικονομικό κέρδος που θ' αποφέρει.
Και πιθανότατα κάποιοι βλέπουν πολύ δύσκολο το να ελέγξουν τους γράφοντες για Πανιώνια θέματα. Τους φθάνει η κριτική απ' όσους δεν πληρώνουν, να έχουν και την κριτική και των εντύπων που εκδίδουν;

br fun_atic είπε...

Το κάθε μέσο τελεί υπό την κρίση των αναγνωστών του. Ο Π.Κ δεν απορρίφθηκε από τον κόσμο αλλά από τους λογιστές. Στον Πανιώνιο δεν έχουμε τη δυνατότητα να χάσουμε κανένα. Δεν μας περισσεύουν τα μέσα.

Αν κλείσει το μοναδικό Πανιώνιο έντυπο (όσο καλό ή κακό αν είναι), να ετοιμαστείτε για πολλές αλλαγές ποκικού τύπου. Ο Πανιώνιος αργά αλλά σταθερά αποΠανιωνιοποιείται.

br fun_atic είπε...

αυτο που θέλω να πω ειναι οτι ο πανιωνιος κοσμος δεν θα γινει ποτέ new york times ή ο πανιωνιος εισαγγελέας, σε κάθε περιπτωση και με βαση τη σημερινη του εικόνα δεν αξίζει να κλεισει

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Κύριε Αντώνη με το το σεβασμό. Ολα αυτά τα σωστά ερωτήματα που μου θέσατε τα κάνατε στον κύριο Τσακίρη που πρόσφατα συνατήσατε;

Αν ναι πολύ ευχαρίστωώς θα δημοσιεύσω κείμενο σας στον ΠΚ (εχω δει ότι γράφετε καλά...), αν όχι για ποιο λόγο δεν τις θέσατε;

Και το λεω αυτό γιατί κατά καιρούς μας "κατηγορούν" για διάφορα, αλλά όταν οι κατήγοροι" έχουν τον Τσακίρη μπροστά τους γιατί δεν τον ρωτούν οι ίδιοι τα θέματα που τους απασχολούν;

Οσο για τα πρωτοσέλιδα και την ύλη, ο ΠΚ έκανε συνεντευξεις ΣΕ ΟΛΟΥΣ (όλους όμως με την σειρά...) τους παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το Πόλο έκανε περήφανους όλους τους πανιώνιους.

Οσο για κριτική στη διοίκηση για ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω πρωτοσέλιδα... Ισως δεν αγοράζετε συχνά την εφημερίδα και δεν θα τα είχατε δει...

http://www.panionios.gr/files/pk/teyxos_61.pdf

http://www.panionios.gr/files/pk/teyxos_11.pdf

Χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης. Απλά προσπαθώ να ααντήσω στα εωρτήματα που θέσατε...

Μάκης

Katrinos είπε...

@ Mάκης

Ένα καλό πρώτο βήμα θα ήταν μια αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας του Π.Κ. Εκδοτική, Εμπορική, Οικονομική.

Όταν πρέπει να παρθούν τέτοιου είδους αποφάσεις βάζουμε κάτω τα Pros and Cons ,και αναλόγως αποφασίζεις. Συνήθως τέτοια δουλειά δεν γίνεται, απλά ένας λογιστής παίρνει μια απόφαση που βασίζεται σε πολύ στενά και δυστυχώς πρόχειρα πλαίσια. Όταν όμως υπάρχει τεκμηριωμένος αντίλογος και δέσμευση για ενέργειες που μπορεί να φέρουν αποτέλεσμα , είναι πολλές οι φορές που η αρχική απόφαση αναστέλλεται (τουλάχιστον).

Εαν υπάρχει διάθεση , είμαι ατ γιόρ ντισπόσαλ, να βοηθήσω.

Υ.Γ Για Π.Χ εαν η κυκλοφορία της εφημερίδας εξαρτάται απο τον αγωνιστικό ενθουσιασμό των οπαδών ο Jim που είναι σίγουρος ότι θα βγούμε C/L θα πρέπει να είναι ένθερμος υποστηρικτής της εκδοτικής προσπάθειας.

vyruss είπε...

Διαβάζω ανελλειπώς τον Π.Κ. από το πρώτο τεύχος μέχρι σήμερα και δε μπορώ να κρύψω πως με έκανε περήφανο η είδηση ότι επιτέλους υπάρχει εφημερίδα που ασχολείται με τα θέματα του Ιστορικού. Με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι χωρίς να είναι οπαδική φυλλάδα με εξώφυλλα του στυλ "ΠΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΠΑΜΠΗ!" μου έδινε την ευκαιρία να διαβάσω νέα και άρθρα περί Πανιωνίου χωρίς τα γνωστά κοκκινοπράσινα (κλπ) γυαλιά των λοιπών μέσων ενημέρωσης.

Και μόνο το ότι έχω πάντα το τελευταίο τεύχος φάτσα-κάρτα στο σαλόνι μου και όλοι όσοι μπαίνουν το παρατηρούν, και μόνο το ότι τραβάει την προσοχή όποιου μας βλέπει να το διαβάζουμε στο δρόμο ή σε καφετέριες, προσθέτει κάτι στη φωνή μας ως Πανιώνιους. Μας κάνει έστω και λίγο πιο ορατούς στο μονότονο αθλητικό κατεστημένο της χώρας.

Η γνώμη μου είναι πως, είτε συμφωνούμε είτε όχι με τα γραφόμενα στον ΠΚ, Θα είναι μεγάλο λάθος η διακοπή της έκδοσής του, και θα έχει ως συνέπεια να μειωθεί το προφίλ μας σαν ΠΓΣΣ και ΠΑΕ.

Στο μάτι τους μπαίνεις μόνο όταν δεν κρύβεσαι στις σκιές!

NK99 είπε...

Κάποιοι θα χρεώσουν το κλείσιμο της εφημερίδας στους οπαδούς του Πανιωνίου που δεν την αγόραζαν. Για την ΠΑΕ αφού είμαστε λίγοι δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα της κριτικής ούτε το δικαίωμα της ενημέρωσης.
Ήμουν από αυτούς που τύχαινε να είμαι το Σάββατο επαρχία και έψαχνα από χωρίον εις χωρίον να αγοράσω την εφημερίδα. Μετά σταμάτησα να την παίρνω για τους λόγους που αναφέρθηκαν σε προηγούμενα σχόλια. Την ευθύνη κατά τη γνώμη μου για το κλείσιμο της εφημερίδας τη φέρει 100% η ΠΑΕ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ.
Το "ζω για να σε δω όπως ονειρεύομαι" έχει πάει περίπατο εδώ και πολλούς μήνες.
Προσωπικά δεν χρεώνω την αποτυχία σε όσους επιμελήθηκαν το έντυπο παρά την μεγάλη διαφορά απόψεων διότι υπό άλλες συνθήκες αισθάνομαι ότι θα είχαν καταφέρει πολύ περισσότερα.
Τέλος αισθάνομαι ότι η ΠΑΕ εδώ και αρκετό καιρό ίσως και ασυνείδητα με τις πρακτικές διχάζει τον κόσμο του Πανιωνίου και αυτό δεν έχει να κάνει με τις ποδοσφαιρικές επιλογές της.

br fun_atic είπε...

Είναι γεγονός ότι πολλές φορές είχα πειράξει τον Μάκη για την πανελλαδική κυκλοφορία του Π.Κ.
Έχω ζητήσει σε πολλά μέρη της Ελλάδας τον ΠΚ και με κοίταξαν σαν εξωγήινο.

Αν πάρεις το τελευταίο τεύχος θα διαβάσεις συνέντευξη του Μάχο, τουλάχιστον τρία κείμενα με σοβαρή κριτική, το πολύ ενδιαφέρον κείμενο για τη νίκη του Παιωνίου. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει ικανοποιητική κάλυψη των τμημάτων. Τι άλλο να περιμένει κανείς; Ήταν ένα καλό τεύχος και θα έπρεπε να συνεχίσει έτσι.

@Μάκης
μια που προσφέρεται, δεν χρησιμοποιείτε συμβουλευτικά τον Katrinos? Μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Timoros είπε...

Θα ηταν παραλογο να χρεωσει κανεις επικεφαλείς (τις επικεφαλής) λιγες πωλησεις. Ειμαστε οσοι ειμαστε και ηταν γνωστο απο την αρχη.

Θα ηταν παραλογο ομως να συνεχισει να πληρωνει ο τσακιρης 7,000 ευρω τον μηνα για να υπαρχουν ατομα σαν τον αντωνη πιο πανω που θεωρει ότι ο ΠΚ ειναι το εντυπο μεσω κουκουλωματος της συστηματικης και σκανδαλωδης κλωπης εκατομυριων του πανιωνιου από τον τσακιρη.

Ειναι κριμα για τους πολλους φιλους που γοθσταρανε να εχει ο πανιωνιος μια εφημεριδα (εστω με αδυναμιες). Αλλα οσο υπαρχουν ατομα με τετοια κομπλεξ, μικροπρεπεια, κουτοπνηρια, καλυτερα να σταματαει καθε προσπαθεια που σημαινει τζαμπα εξοδο.

Griniaris είπε...

@Timoros
Αφήνω το οικονομικό μέρος στην άκρη γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι υπάρχουν τρόποι να μαζευτεί αρκετά.Είτε με μια μικρή αύξηση είτε με μείωση των εξόδων είτε άλλους τρόπους που ήδη αρκετοί φίλοι ανέφεραν.

Πηγαίνοντας στο ηθικό μέρος,με το σκεπτικό αυτό δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί καμμία εφημερίδα.Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα βλέπουν στην έκδοση οποιασδήποτε εφημερίδας κάποιες σκοπιμότητες.Το να κλείνεις τη φωνή σου όταν κάποιος σε κατηγορεί απλά εξυπηρετεί τους σκοπούς αυτού.Κι αν το πάρεις κι αλλιώς γιατί ο Τσακίρης να τιμωρήσει όλους τους άλλους επειδή κάποιοι δεν του φέρονται καλά;

Timoros είπε...

γρκινιαρη, εγω κι εσευ τρωμε κουτοχορτο. αλλα οι αντωνιδες (αναφερομαι στον παραπανω και οχι στον αμαναμ) δεν τρωνε. τωρα που καταλαβαν τι παιχνιδι παιζεται στην πλατη τους και δεν μπορει πλεον να το συγκαλυψει ο ΠΚ, κλεινει.

ουτε 1 ευρω το μηνα δεν αξιζει να πληρωνει ο τσακ, αφου τα εβγαλε ολα στο φως ο αντωνης. η κοροιδια τελειωσε.

υπαρχει βεβαια και η αλλη θεωρια που λεει οτι κλεινει γιατι οι δημοσιογραφοι εκαναν αυστηρη κριτικη στα τελευταια τευχη, αρα τα πηρε στην κρανα το αφεντικο τους και βαζει λουκετο.

ΥΓ. α ρε αχιλλεα που θελεουν καποιοι

Katrinos είπε...

@ Timoros
Πάντα θα υπάρχουν επικριτές , κακόπιστοι, πονηροί , ή απλά άνθρωποι που έχουν αγωνία για το μέλλον της ομάδας και την εκφράζουν με το δικό τους τρόπο.
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για το κλείσιμο του Π.Κ ή οποιασδήποτε παρόμοιας προσπάθειας.

Βάζεις το Π.Κ σε μια κατηγορία 'τσάμπα έξοδο'.
Στα δικά μου μάτια έστω και εαν δεν είμαι αυτός που πληρώνει , σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί τσάμπα. Τα pros του είναι συντριπτικά περισσότερα απο τα cons, με βασικότερο τη φωνή της ομάδας και τη προβολή της σε ένα εχθρικότατο περιβάλλον (vyruss με καλύπτεις απόλυτα).
Αν λοιπόν το θέμα είναι τα 7Χ11= 77Κ , υπάρχουν τρόποι , ίσως όχι να έρθει στο break even αλλά να μη 'πονάνε' αυτά τα έξοδα.

Το πως καταλήγει ο Π.Κ δείχνει κατα την άποψη μου ότι το όλο εγχείρημα ξεκίνησε (όπως πολλά) πρόχειρα , στηριζόμενο στο μεράκι ορισμένων αρθρογράφων και τον πρόσκαιρο ενθουσιασμό του χρηματοδότη. Δεν το είδαν σαν ένα συγκεκριμένο project με στόχους βιωσιμότητας.

Το έχω γράψει και παραπάνω υπάρχει τρόπος , θέληση να υπάρχει.

Υ.Γ Για π.χ οι κυρίες που ανέλαβαν την οργάνωση της παρουσίασης του νέου γηπέδου (λογικά ο Τσακ ξέρει για ποιές γράφω) ρωτήθηκαν εαν θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξεύρεση χορηγών?

Timoros είπε...

κατρινε, νομιζω η υποθεση σου οτι δεν ξεκινησε με στοχους βιωσιμοτητας ειναι λαθος. προχειρα, ναι πολυ προχειρα, αλλα παντα με σκοπο το συνεχομενο ρετουσαρισμα. τα παιδια ποθ γραφουν (ολοι αφιλοκερδως κατ'εμας τα κοροιδα, η με μεγαλες απολαβες για τους πονηρους αντωνιδες) εδειξαν ανεκαθεν μεγαλη διαθεση interaction + δεκτικοι στο feedback των αναγνωστων. μαλιστα, ανεκαθεν ειχε ο ΠΚ φιλοδοξιες να παραμεινει για πολλα χρονια - μαλσιτα η πρωτη πανιωνια εφημεριδα που θα το καταφερνε αυτο, καθως ολες οι προηγουμενες προσπαθειες (και μερικες ηταν πολυ καλες) κρατησαν ελαχιστα.

παρτε το χαμπαρι οτι καποιοι θελουν τον πανιωνιο να ειναι πανιωνακι. γιατι και οι ιδιοι ειναι ανθρωπακια, και αυτο τους εκφραζει καλυτερα. και οσο αυτοι ειναι ανεκτοι απο τους υπολοιπους, δεν θα αλλαξει κατι ποτε. δεν γινεται συνεχεια ολα να τα κανει η διοικηση, η ο χρηματοδωτης. την νοοτροποια, μονο οι φιλαθλοι μπροουν να την αλλαξουν μονοι τους. η μιζερια τρεφεται και μεγαλωνει απο την αδιαφορια των υπολοιπων. η κοινη λογικη λεει οτι δεν μπορει να πληρωνει συνεχεια ενας μαλακας και να του λενε οτι τους κοροοιδευει κι ολας. και αυτα δεν ισχυουν μονο για ΠΚ φυσικα.

Griniaris είπε...

Θεωρώντας την τελευταία παράγραφο και όσους πιστεύουν σε αυτή τουλάχιστον αστείους,μένω στην πρώτη.Με κάνεις να πιστεύω ότι ο Τσακίρης κλείνει τον ΠΚ για το γινάτι μερικών.Αξίζουν τόσο πολύ αυτοί στην ψυχή του Τσακ ώστε να κλείνει τη μοναδική φωνή του Πανιωνίου στα περίπτερα;Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει τόσο δυνατή που να καλύπτει τους όποιους "ψιθύρους"...

Griniaris είπε...

ΥΓ.Το τελευταία παράγραφος αναφέρεται στο προηγούμενο σχόλιο,για την έντονη κριτική...

IWN1998 είπε...

Τώρα από μια κριτική έχουμε φθάσει να λέμε βαριά λόγια αγνοώντας καμιά δεκαριά άλλες που εκφράσθηκαν σε αυτό το blog. Δεν φαίνεται λογικό. Αλλά όπως έχω ξαναπεί φαίνεται να μας έλκουν τα άκρα και όχι η λογική.

Timoros είπε...

ο τσακιρης ειναι ο ανθρωπος που εδωσε κανα 2 μυρια για να καυλωσουμε για ρεκομπα. δε νομιζω να εκλεινε ο ΠΚ για 5-7,000 ευρω τον μηνα εαν οι πανιωνιοι το γουσταριζαν (ακομα και σε οικονομικη κριση). αλλα οσο υπαρχει τετοια καχυποχια, ουτε 1 ευρω. καντε εφημεριδα μονοι σας και αποκαλυψτε ολα τα σκανδαλα του τσακιρη.

και περαν του τσακιρη. αυτοι που γραφουν νομιζεις οτι εχουν πολυ ορεξη να συνεχισουν? να δουλευουν τζαμπα και να τους λενε και εντεταλμενους, λαμογια και δεν ξερω και εγω τι αλλο?

οτι καλο παει να γινει θα γκρεμιζεται οσο ανεχεστε την μικροτητα. δεν μπορει παντα οι λιγοι να τραβανε το καρο. λετε για κριτικη και ποσο καλη ειναι. οκ, αλλα μονο για αυτους που τραβανε το καρο? οι υπολοιποι οχι, ποτε?

γιατι μονο για κακους πανθηρες διαβαζω εδω οταν κανουν λακαμιες (και καλα κανετε). ομως και αυτοι τραβανε το καρο τους και προσφερουν αλλου. τα πανιωνακια-αντωνακια τι προσφερουν?

br fun_atic είπε...

@timoros

Τα 7.000 τον μήνα είναι σίγουρα μεγάλο ποσό.Θα σου πω ότι αν έβγαζα κάθε μήνα 7.000 ευρώ μπορεί και να είχα λύσει κάθε μου πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι αντιλαμβάνομαι πλήρως την αξία των χρημάτων.

Στα 7.000 ευρώ θα συνυπολογίσω τη δουλειά κάποιων ανθρώπων, με πρώτο τον Τσελέντη.Επίσης τη σημαντική πρόοδο που έκανε το έντυπο.

Αυτά πρέπει να σταθμίσει ο Τσακ (που ως λιοντάρι που λέει και ο Costix) λογικά είναι λίγο ζοχάδας και τα παίρνει εύκολα κρανίο και να αποφασίσει να τον κρατήσει, για το πρεστίζ του συλλόγου.

Να μην πληρώνει όμως 7.000. Να μειωθεί το κόστος. Θα βοηθούσε πολύ το όλο εγχείρημα αν και οι συντάκτες έπιαναν λίγο περισσότερο τον σφιγμό του κόσμου (αυτό θα ανέβαζε τις πωλήσεις).

Όποιος από εμάς μπορεί να βοηθήσει τον Π.Κ θα το κάνει. Προσωπικά δεν μπορώ να συνεισφέρω κάτι περισσότερο από κείμενα. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΠΚ έχει διαφορετικό στυλ από το δικό μου και δεν ξέρω αν κολλάμε.

υ.γ
για τη μείωση του κόστους ίσως να βοηθούσε η αλλαγή χαρτιού, η μετατροπή του σε μηνιαίο περιοδικό (με τα συν και τα πλην του αυτό)...

υ.γ 2
αν μου έλεγες πριν από 1 1/2 χρόνο ότι θα έγραφα κείμενο υπέρ του ΠΚ θα σε είχα περάσει για τρελό...

υ.γ3
Ξέρεις τι είναι αυτό που γεννάει τα σενάρια; Ότι ο Κόσμος δεν νοιώθει εμπιστοσύνη στον κο Κιντή. Ούτε καν άνετα... Μέχρι πέρσι ακόμη κι αν βλέπαμε λάθη είχαμε την πεποίθηση ότι την τελευταία στιγμή θα τα βελτιώσει Ο Τσάκ.Αυτό σημαίνει εμπιστοσύνη. Σήμερα υπάρχει μεγάλη καχυποψία στο πρόσωπο του προέδρου, που μοιραία αντανακλά στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη. Δεν λέω ότι ο Κιντής δεν είναι ικανός άνθρωπος. Δεν λέω ότι τον κρίνουμε αποκλειστικά και μόνο ως πρώην πρόεδρο της Α.Ε.Κ. Μας δίνει όμως διαρκώς την εντύπωση (και μάλλον έτσι είναι) ότι δεν έχει ιδέα που έχει έρθει, ούτε κάνει την παραμικρή προσπάθεια να μας μάθει...
Είναι αδύνατον να διοικήσεις σωστά αν δεν γνωρίζεις καλά τον "διοικούμενο".
Δεν ξέρω ποιος είναι ο Αντώνης, αλλά ας μην τον παρεξηγούμε.Μην ξεχνάς ότι μας έπεσαν μαζεμένες πολλές αλλαγές που δεν προλάβαμε να τις αφομοιώσουμε + δεν έχουμε δει το παραμικρό δείγμα της νέας ομάδας.

br fun_atic είπε...

@timoros

Τα 7.000 τον μήνα είναι σίγουρα μεγάλο ποσό.Θα σου πω ότι αν έβγαζα κάθε μήνα 7.000 ευρώ μπορεί και να είχα λύσει κάθε μου πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι αντιλαμβάνομαι πλήρως την αξία των χρημάτων.

Στα 7.000 ευρώ θα συνυπολογίσω τη δουλειά κάποιων ανθρώπων, με πρώτο τον Τσελέντη.Επίσης τη σημαντική πρόοδο που έκανε το έντυπο.

Αυτά πρέπει να σταθμίσει ο Τσακ (που ως λιοντάρι που λέει και ο Costix) λογικά είναι λίγο ζοχάδας και τα παίρνει εύκολα κρανίο και να αποφασίσει να τον κρατήσει, για το πρεστίζ του συλλόγου.

Να μην πληρώνει όμως 7.000. Να μειωθεί το κόστος. Θα βοηθούσε πολύ το όλο εγχείρημα αν και οι συντάκτες έπιαναν λίγο περισσότερο τον σφιγμό του κόσμου (αυτό θα ανέβαζε τις πωλήσεις).

Όποιος από εμάς μπορεί να βοηθήσει τον Π.Κ θα το κάνει. Προσωπικά δεν μπορώ να συνεισφέρω κάτι περισσότερο από κείμενα. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΠΚ έχει διαφορετικό στυλ από το δικό μου και δεν ξέρω αν κολλάμε.

br fun_atic είπε...

υ.γ
για τη μείωση του κόστους ίσως να βοηθούσε η αλλαγή χαρτιού, η μετατροπή του σε μηνιαίο περιοδικό (με τα συν και τα πλην του αυτό)...

υ.γ 2
αν μου έλεγες πριν από 1 1/2 χρόνο ότι θα έγραφα κείμενο υπέρ του ΠΚ θα σε είχα περάσει για τρελό...

υ.γ3
Ξέρεις τι είναι αυτό που γεννάει τα σενάρια; Ότι ο Κόσμος δεν νοιώθει εμπιστοσύνη στον κο Κιντή. Ούτε καν άνετα... Μέχρι πέρσι ακόμη κι αν βλέπαμε λάθη είχαμε την πεποίθηση ότι την τελευταία στιγμή θα τα βελτιώσει Ο Τσάκ.Αυτό σημαίνει εμπιστοσύνη. Σήμερα υπάρχει μεγάλη καχυποψία στο πρόσωπο του προέδρου, που μοιραία αντανακλά στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη. Δεν λέω ότι ο Κιντής δεν είναι ικανός άνθρωπος. Δεν λέω ότι τον κρίνουμε αποκλειστικά και μόνο ως πρώην πρόεδρο της Α.Ε.Κ. Μας δίνει όμως διαρκώς την εντύπωση (και μάλλον έτσι είναι) ότι δεν έχει ιδέα που έχει έρθει, ούτε κάνει την παραμικρή προσπάθεια να μας μάθει...
Είναι αδύνατον να διοικήσεις σωστά αν δεν γνωρίζεις καλά τον "διοικούμενο".
Δεν ξέρω ποιος είναι ο Αντώνης, αλλά ας μην τον παρεξηγούμε.Μην ξεχνάς ότι μας έπεσαν μαζεμένες πολλές αλλαγές που δεν προλάβαμε να τις αφομοιώσουμε + δεν έχουμε δει το παραμικρό δείγμα της νέας ομάδας.

Timoros είπε...

γρινιαρη, δικαιωμα σου να κρινεις ως "αστεια" την μη-ανεκτικοτητα αλλων σε υβρεις εναντιων τους. εσυ ισως στην θεση τους να μην σε αγγιζαν αυτα. αλλα αυτοι ειναι εκει, και τα "παιζουν μπαλα" περαν των οριων τους εδω και πολυ καιρο.

φιλτατε οικοδεσποτα. δεν γενναει ο κιντης τα σεναρια. αυτα προυπηρχαν του κιντη και η χρυση εποχη της ακμης τους ξεκινησε απο τοτε που σταματησαν να πεφτουν οι φαπες του αχιλλεα.

br fun_atic είπε...

Εδώ υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή. Σε ένα έντυπο σαν τον Π.Κ δεν μπορείς να διαβάσεις ότι ο τάδε παίκτης ή ο δείνα προπονητής είναι άσχετος και μυρωδιάς, όπως θα ήθελαν πολύ.

Από την άλλη δεν είχα καταλάβει ποτέ γιατί δεν έκαναν έστω καλόπιστη κριτική. Γιατί δεν έγραφαν ευγενικά αυτά που έβλεπε όλο το υπόλοιπο γήπεδο. Αυτό τον είχαν παρατηρήσει κι άλλοι. Ήταν θέμα του καθενός να βρει τον λόγο. Αν κάποιος βαριέται να ψάξει και ξύνει την κεφάλα του έξω από τον τυροπιτά μπορεί να βγάλει 500 σενάρια συνωμοσίας.Αυτός είναι πεπεισμένος ότι οι τύποι είναι εγκάθετοι. ΟΚ

Από την άλλη, επειδή μου αρέσει να ψάχνω όσο μπορώ πριν διατυπώσω άποψη ( κι αν διαπιστώσω ότι κάπου έκανα λάθος το παραδέχομαι), φρόντισα να γνωρίσω κάποιους από τους ανθρώπους του ΠΚ και κατάλαβα ότι οι άνθρωποι δεν ήταν εγκάθετοι, αλλά συνπανιώνιοι που απλά έτρεφαν μεγάλη εκτίμηση στον Τσακ.

Ηλιθιωδώς αυτό τους φρέναρε. Και λέω ηλιθιωδώς γιατί όταν εκτιμάς κάποιον τον βοηθάς με την άποψή σου. Δεν την κρύβεις. Αυτό είναι όλο.

Katrinos είπε...

@timoros
Μου επιβεβαιώνεις αυτό που ήδη υποψιαζόμουν. Τι δουλειά έχουν οι άνθρωποι που γράφουν με την εκδοτική προσπάθεια? Τι δουλειά έχουν με τη διανομή, την Εμπορική πολιτική, τη προσέλκυση χορηγών, τις προωθητικές ενέργειες?

Μπορεί όντως να είχε στόχο βιωσιμότητας , αλλά μέθοδο αμφιβάλλω. Και φτάνουμε στο σημείο , ακριβώς επειδή δεν έγιναν τα παραπάνω και υπάρχουν κάποιες φωνές απο τους λίγους αλλά και αγωνία απο τους πολλούς να κλείνει ο Π.Κ. Εξακολουθώ να το βλέπω ώς λάθος κίνηση, της στιγμής , του momentum.

Eαν ο Τσακ έχει τσαντιστεί απο δύο - τρείς που διατυπώνουν την άποψη τους ας κουλάρει λίγο να το συζητήσει και ας πάρει τις αποφάσεις του ήρεμα. Προς όφελος της ομάδας. Εαν ο Π.Κ έχει αποτύχει στους αρχικούς του στόχους, ας γίνει reboot.

Υ.Γ Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν μου αρέσει να κάνω υποδείξεις , ιδιαίτερα απο τη στιγμή που δεν πληρώνω, αλλά οφείλω απο τη στιγμή που πιστεύω σε κάτι να το παλεύω μέχρι τέλους

Griniaris είπε...

@Timoros
Διευκρίνησα επειδή μεσολάβησαν κι άλλα σχόλια ότι θεωρώ αστείους αυτούς που πιστεύουν ότι ο Τσακ κλείνει την εφημερίδα γιατί τσαντίστηκε που του ασκήθηκε έντονη κριτική στα τελευταία τεύχη....

br fun_atic είπε...

Θεωρώ ότι ο Αχιλλέας έκανε αρκετά καλά.
Προίκισε τον σύλλογο με κάποιους καλούς παίκτες που τους μοσχοπουλήσαμε.
Συνέβαλε στον διακανονισμό των χρεών (μεγάλη μαγκιά του Καιμακάμη).
Επέλεξε ή έστω απλά πούλησε την ομάδα στον νο1 κατάλληλο να την αναλάβει.

Έκανε και πάρα πολλά λάθη.

Αν είχαμε πρόεδρο τον Αχιλλέα δεν ξέρω αν θα είχα μπλογκ. Ο ένας λόγος είναι αυτός που φαντάζεσαι και ο άλλος είναι γιατί δεν θα είχα τη διάθεση να του προσφέρω τη γνώμη μου, επειδή κι εκείνος δεν θα την άκουγε.

Any way. Ο Τσακ μάλλον κολλάει λίγο στην Πανιώνια γκρίνια και ξεχνάει την εκτίμηση που του τρέφουν οι Πανιώνιοι.

Timoros είπε...

κατρινος: καμια παρεξηγηση, dont worry

griniaris: ουπς, λακαμια μου, σορρυ. τωρα σε'πιασα

zamis είπε...

Εγω λεω να παμε για κανα ποτακι.

Katrinos είπε...

@zamis
και εγώ ...... (ευκαιρία ψάχναμε μάλλον)

Griniaris είπε...

Το μόνο που μπορεί να κάνει τον Τσακ να αλλάξει γνώμη είναι ένα καλό παγκόσμιο.Έστω και σε μπαράκι...

General Tanz είπε...

Ποτακια!!!!

Timoros είπε...

ο τσακ δεν λεει ποτε οχι σε αλκοολ

br fun_atic είπε...

@griniaris
παγκόσμιο σε μπαράκι; Θα τρίζουν τα κόκαλα από τις συναγρίδες...Εγώ είμαι μέσα.Να βρούμε όμως μπαρακι που να μπορούμε να μιλήσουμε.

Κάτσε τώρα γιατί κάτι θυμήθηκα και ήθελα να το ρωτήσω από χθες. Γιατί Μάκη μου όταν αναφέρεσαι στον Φαμπιάν, βάζεις τη λέξη δανεισμό σε εισαγωγικά; Ξέρασέ τα όλα :)

IWN1998 είπε...

Τελικά το συμπέρασμα είναι ... ότι χρειαζόμαστε τις φάπες του Αχιλλέα! Μόνο που ο Αχιλλέας τις έριχνε πιο πολύ αλλού εκεί που το χέρι της ΠΑΕ τώρα είναι πολύ μαλακό. Τέλος πάντων.

Πάντως να πω ότι ο ΠΚ δεν εκφράζει μόνο πρόσφατα κριτική στην ΠΑΕ και στις επίσημες συνιστώσες του συλλόγου (και στην ΚΑΕ και αλλού).
Έχοντας διαβάσει αρκετά τεύχη του, πιστεύω ότι σε αρκετές περιπτώσεις ειχε ασκηθεί κριτική και ο ΠΚ δεν ήταν μονολιθικός πχ δεν έλεγαν ίδια πράγματα Διόγος και Κατσούλας και Λαδόπουλος και άλλοι. Νομίζω ότι μαλλον αδικήθηκε ο ΠΚ πολλές φορές από τη γενίκευση της κριτικής των blogs τη βασισμένη σε συγκεκριμένες και κατά περίπτωση απόψεις κάποιων από τους δημοσιεύοντες στο έντυπο. Ναι θα μπορούσε να είναι πιο δηκτικός σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως υπήρξαν και περιπτώσεις που έχουν περιγράψει άλλοι bloggers που έγραψαν εκεί και δεν υπήρξε το έντυπο ιδιαίτερα ανοικτό. Αλλά σε γενικές γραμμές, έχω την άποψη ότι η εικόνα του αδικήθηκε με τη θεώρηση ότι πατρονάρεται από άκρου εις άκρον.

br fun_atic είπε...

Διαβάζω σχετικά με το ενδεχόμενο δανεισμού του Καστίγιο στον ΠΑΟΚ (που δεν περπάτησε):
"Το κόστος του ετήσιου δανεισμού άγγιζε τις 300.000 ευρώ με τον Καστίγιο να θέλει πάρα πολύ να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά αυτό όπως φαίνεται δεν θα γίνει αφού ο ΠΑΟΚ του έκοψε τα... φτερά".

Καλός παίκτης, κάτω από τις 500.000.Βρε μπας και αξίζει τον κόπο;;;

General Tanz είπε...

@ brf
Δυσκολη αποφαση, εφ'ενος λογω χαρακτηρα και εφ'ετερου λογω το οτι εχει να παιξει μπαλλα κοντα στα 2 χρονια.
Παιχταρας αλλα και μουν#$#%λο!!!

No bet απο μενα!!!

Timoros είπε...

εμενα μου κανει εντυπωση που δεν τον ζητησε ο εβαλδιος (ειχε δηλωσει οτι ειναι ο καλυτερος παικτης του γαυ το 06-07)

br fun_atic είπε...

Εμένα πάλι μου κάνει εντύπωση που δεν τον έκλεισε ο Πανιώνιος :)

300.000 ο Καστίγιο; Σούπερ.Είναι γεγονός ότι ο Δανός εργοφυσιολόγος θα βγάλει αφρούς αν δει τα στοιχεία του. Από την άλλη βέβαια αν είναι τόσο μάγκας, ας έρθει να σκοράρει εκείνος. Και στην τελική γι αυτό τον έχουμε τον ειδικό. Για να πάρει τον Καστίγιο της 2χρονης αποχής και να τον ξανακάνει παικταρά.

br fun_atic είπε...

Δεν ξέρω αν ο Βαζ Τε είναι παιδί μάλαμα, αλλά τα 57 ματς σε 7 χρόνια (όπως διάβασα) δεν είναι και για να πανηγυρίζεις :)

Griniaris είπε...

Br,ο σκοπός είναι ειδικός.Και όπως και να το κάνουμε άλλο σφηνάκια καρπούζι κι άλλο σφηνάκια αχινού...

Για Καστίγιο ίσως αν δεν κάνει τα αποδυτήρια μπουρδέλο...

General Tanz είπε...

@ Timoros

Εβαλντ μπορει και να ζητησε, αλλα ο Αχμετωφ μολις ακουει γαβρος βγαζει κατι αφρους απο στομα, καθοτι 15 πηγε το μαλλι!!!!
Οτι ζηταει απο αλλους για Καστιγιο πολλαπλασιαζει επι 10 αν τον ο θελει γαβρος!!!

br fun_atic είπε...

να υπολογίσουμε ότι ο Καστίγιο είναι εξαφανισμένος από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, έχει απόλυτη ανάγκη να παίξει μπάλα, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μείνει στην Ουκρανία, άρα έχει πάρα πολύ καλούς λόγους να μην θέλει να κάνει μπουρδέλο τα αποδυτήρια.

Μου αρέσει που μιλάμε για Καστίγιο και δεν έχουμε δει ακόμη τον σίγουρο κατά τα δημοσιεύματα Καρντόσο.

br fun_atic είπε...

Γιατί όποιος κάνει μπουρδέλο τα αποδυτήρια επιστρέφει στο Ντόνετσκ...

Για κερί αναμμένο τον κόβω...

br fun_atic είπε...

Και μια που το συζητάμε. Αύριο η ομάδα φεύγει για την Ουγγαρία; Με ποιούς;;; Τα πιτσιρίκια;;;

Έ ρε γκρίνια που έχω να ρίξω από αύριο...

Βαγγέλης είπε...

Τον ΠΚ τον έχω αγοράσει λίγες φορές και δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Σίγουρα όμως είναι η μοναδική οπαδική εφημερίδα που μπορώ να την διαβάσω ολόκληρη. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Αν είναι οικονομικό το θέμα καλό είναι να μειωθεί το κόστος. Οχι να σταματήσει η λειτουργία της. Χρειαζόμαστε μία τέτοια φωνή. Αν είναι θέμα το ότι κάποιοι είναι καχύποπτοι απέναντι της μπορούν να μην την αγοράζουν. Είναι η καλύτερη διαμαρτηρία πιστεύω. Αλλά οι καχύποπτοι είναι η μειοψηφία. Δεν θέλω να κλείσει η εφημερίδα για αυτούς.

Ο Κούμο λένε θέλει αύξηση. Τι λέει βρε. Δεν βλέπει τι γίνεται?

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=24484678

Griniaris είπε...

Br,υπάρχει μια παροιμία που λέει "ο λύκος κι αν εγέρασε...".

Όσο για την γκρίνια,ασφαλώς και θα συμβάλλω τα μέγιστα...

br fun_atic είπε...

Μα είσαι ο ειδικός...

Πολλοί στον Πανιώνιο γκρινιάζουν, αλλά ένας έγινε φίρμα με το όνομα Griniaris (lol).

akis είπε...

Θεωρώ τον ευατό μου τυχερό που φιλοξενούμαι στις σελίδες του Πανιώνιου Κόσμου. Για την ακρίβεια είναι και μεγάλη μου τιμή. Αν μου κόπηκε η διάθεση και η όρεξη να συμμετέχω? ΚΑΘΟΛΟΥ. Θα εξακολουθώ να κλέβω χρόνο από την οικογένεια μου για τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ και φιλοδοξώ να συνεχίσουν την στήλη τα παιδιά μου (το πήγα πολύ μακριά). Σε όσους κατα καιρούς δεν αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, ένα πράγμα θα τους έλεγα, ΚΡΙΜΑ ... Ευχαριστώ το έντυπο αυτό για τις συγκινήσεις που μου χαρίζει. Για την ακρίβεια και μπούρδες να γράφει, πάντα θα βρώ την μία γραμμή που θα με αγγίξει.Θα δω το σήμα του Γυμνάσιου από το 1893(για το οποίο αγνοούσα την ύπαρξη του), θα βρω έγχρωμες φωτογραφίες από το παιχνίδι με την Ατλέτικο το 1971, θα διαβάσω ιστορίες από παλαίμαχους παίκτες, φοβερά άρθρα της Κυριακής Τρακάδα, φωτογραφίες του Μιχάλη Σταματελάτου, το πρόσφατο ταξίδι στη Σμύρνη ... πάντα κάτι θα με συγκινεί. Έφτιαξα πριν από καιρό μία αφίσσα, προσπαθώντας να χωρέσω την Ιστορία του συλλόγου σε μία σελίδα Α3.Σκοπός μου ήταν να μοιραστεί στα σχολεία και μέσω της εφημερίδας για να μάθει κάποιος σε λίγες γραμμές κάτι από 120 χρόνια Ιστορίας, μιά τζούρα.Μου πήρε πάρα πολύ χρόνο το στήσιμο και σίγουρα αδίκησα κάποιους. Ομολογώ όμως ότι δεν θα έκανα τίποτα αν δεν είχα γνωρίσει -όπως και πολλοί από εσάς-τον Τσακίρη. Αυτός με έκανε να ονειρεύομαι, αυτός ίσως είναι και η αιτία που κάποιοι δημιούργησαν blogs σχετικά με την κοινή μας αγάπη, τον Πανιώνιο. Οι μικρότεροι σε ηλικία δεν έχουν γνωρίσει τις "υπέροχες Διοικήσεις" που πέρασαν από τον Ιστορικό. Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά τις ξέχασαν.
Ο Πανιώνιος βγήκε τα τελευταία χρόνια από την αδράνεια, σε επίπεδο ερασιτέχνη αλλά και στο ποδόσφαιρο.Πολλοί από εμάς είχαμε αποκοιμηθεί. Μένω αρκετά μακριά και αυτό με βοηθάει να βλέπω πιό ρεαλιστικά τις καταστάσεις που διαδραματίζονται και χωρίς καχυποψία. Μαθαίνω από τα λάθη του παρελθόντος, θέλω υγεία στον σύλλογο.Είναι αστείο να διαβάζω ότι ο Πανιώνιος θα πλήρωνε λιγότερα εάν πήγαινε στον Άγιο Κοσμά για προπονήσεις.Σίγουρα πολλές κακίες δεν καταπίνονται. Σκληρή η ζωή, έτσι?
Από την άλλη όμως ο καλύτερος ηγέτης σε έναν σύλλογο, είναι αυτός που θα με κάνει καλύτερο ΠΑΝΙΩΝΙΟ,ενεργό και συμμέτοχο-συνένοχο στα όνειρα. Ο Πανιώνιος θέλει εργάτες, είναι πολύ μεγάλος για ελεημοσύνες.Θέλει μαχητές και όχι πολέμιους. Όποιος έχει την διάθεση (και πιστεύω οι περισσότεροι που γράφουν εδώ έχουν καλές προθέσεις), ξέρουν και πως να βοηθήσουν. Όχι για μένα ...για τον φουκαριάρη τον πρόσφυγα Σύλλογο.

br fun_atic είπε...

Σήμερα ανακοινώνει ο Στόρε την αποστολή.

br fun_atic είπε...

@akis
κοινή μας φίλη ζαχαρώνει το μπλουζάκι με το σήμα του Κατμαντού.
Δεν το γλιτώνεις :)

NK99 είπε...

Προσωπικά θα πάρω διαρκείας, θα γραφτώ και μέλος του ερασιτέχνη και θα πάρω όταν υπάρξει ευκαιρία συμβολικά κάποιες μετοχές. Δεν ξέρω άλλο τρόπο να βοηθήσω...Αν η ΠΑΕ θέλει βοήθεια ας τη ζητήσει...Μέχρι στιγμής δεν με ρώτησε κανένας έστω τι δουλειά κάνω. Ενδεχομένως να υπάρχουν οπαδοί που μπορούν να προσφέρουν κάτι...μία πληροφορία...
Όσο για την κριτική τα τελευταία χρόνια κατά γενική ομολογία γίνεται το θέατρο του παραλόγου με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να έχει χάσει ένα σωρό χρήματα χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Να μην το σχολιάσουμε?
Και αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν πανε καλά και το τελευταίο που φταίει είναι η μείωση του μπάτζετ
Να μην γράψουμε τις ανησυχίες?
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσακίρης σε εξωαγωνιστικά θέματα που είναι κατά την άποψη μου πιο σημαντικά και από τα αποτελέσματα κρατάει την σημαία ψηλά και η ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΨΗΛΑ (ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων).

br fun_atic είπε...

@nk99
αν θέλεις μπορείς να γράψεις τι δουλειά κάνεις. Μάλιστα έχω και στήλη που διαφημίζει Πανιώνιους επιχειρηματίες και επαγγελματίες.Αυτό λειτουργεί αμφίδρομα.

Για να γίνεις μέλος του ερασιτέχνη πρέπει τυπικά να σε προτείνουν δύο μέλη. Είναι λίγο αναχρονιστικό αυτό. Προσωπικά χρησιμοποίησα τα ονόματα δύο φίλων, που ήξερα ότι είναι μέλη...Σου δίνουν και μια πολύ ωραία κάρτα.

akis είπε...

@br
To μπλουζάκι -επειδή δεν μπορώ να κάνω και διαφορετικά- θα πάει στα χέρια που ανέφερες...

NK99 είπε...

Το κανείς δεν με ρώτησε τι δουλειά κάνω πάει στο ότι η ΠΑΕ θα μπορούσε να ζητήσει (προαιρετικά) από τους οπαδούς που έχει καταχωρήσει στα αρχεία της ορισμένα πρόσθετα στοιχεία όπως το επάγγελμα τους. Μπορεί ανάμεσα μας να υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βοηθήσουν αφιλοκερδώς σε ορισμένα θέματα.

Υπάρχει κάπου γραμμένη η ακριβής διαδικασία πως γίνεται κανείς μέλος?
Φαντάζομαι ότι θέλουμε νέα μέλη...

br fun_atic είπε...

@akis
για το καλό σου, γιατί απ' ότι καταλαβαίνω από τη συγκεκριμένη ΔΕΝ γλιτώνεις εύκολα.

@νκ99
τώρα σώθηκες...Και μια που δεν σε ρωτάει η ΠΑΕ, μπορείς να το πεις in private σε εμάς και θα δεχθούμε με μεγάλη ευχαρίστηση κάθε πληροφορία :)

Γιατί είναι γνωστό ότι πέρα από τα υπόλοιπα, είμαστε ΚΑΙ πολύ περίεργοι τύποι :)

Για τον ερασιτέχνη:πηγαίνεις στα γραφεία του στο γήπεδο, συμπληρώνεις αίτηση με τα στοιχεία σου, καταβάλεις 70 ευρώ, σου ζητάνε τα ονόματα δύο μελών που σε προτείνουν (επειδή γράφτηκα πρόσφατα δεν ξέρω αν έχω δικαίωμα να προτείνω - αν μπορώ όμως ευχαρίστως), σε βγάζουν φωτογραφία και συ παραδίδουν μια ωραία κάρτα. Εύκολο είναι, αρκεί να ξέρεις δύο ονόματα μελών.

antonis είπε...

Εξέφρασα κάποιες λογικές απορίες σχετικά με το προπονητικό κέντρο και η απάντηση του Μάκη ήταν γιατί δεν τις εξέφρασα προσωπικά εγώ στο ΤΣΑΚΙΡΗ, ενώ ο ΑΚΙΣ είπε ότι αυτά είναι κακίες .
Μάκη, δεν θέλω να υποτιμώ τον εαυτό μου, αλλά διαφορετικό το ειδικό βάρος ενός απλού φιλάθλου από το δικό σου, και στην τελική είναι και στα πλαίσια της δουλείας σου και της εφημερίδας.(Ασε που μπορεί να με μπερδεύεις με τον ΑΝΤΩΝΗ τον ΑΜΑΝ)
Όσο για τον ΑΚΙΣ , ενδεχόμενος να έχει δίκιο , οφείλει όμως να το αποδείξει. Ας ψάξει να μας πει πόσο θα μας κόστιζε αν νοικιάζαμε τις εγκαταστάσεις του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ που τις χρησιμοποιεί και η εθνική , και πόσο πληρώνει το Χρόνο ο ΣΠΑΝΟΣ για τα γήπεδα του ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ που χρησιμοποιεί ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ.
Δεν είμαι κακοπροαίρετος , απλά όπως πολλοί φίλαθλοι του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ δεν έχω λάβει απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα, και απορίες.

akis είπε...

@antonis
θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιό απλά μπορώ.Αν νοικιάζαμε τις εγκαταστάσεις θα πληρώναμε στον Άγιο Κοσμά ένα χ ποσό σε πραγματικό χρόνο και με πραγματικό χρήμα. Στην σημερινή υπάρχουσα κατάσταση, καλείται να πληρώσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανιώνιος (Τσακίρης) στο προπονητικό κέντρο ΑΠΗΛΙΟΝ (ιδιοκτησίας Τσακίρη) ένα ποσό μεγάλο. Μάλιστα ... καλείται λοιπόν ο Τσακίρης να πληρώσει τον ευατό του €450.000, θα τα βγάλει από την μία τσέπη δηλαδή και θα τα βάλει στην άλλη. Αφού γνωρίζεις λοιπόν από ισολογισμούς θα μπορούσες να υποθέσεις ότι πρόκειται για λογιστικό τρικ.Εγώ μηχανολόγος είμαι αλλά αυτό μου ήρθε στο μυαλό.Δεν αναφέρθηκες για τις ακαδημίες του συλλόγου που εκατοντάδες αθλητές μας γυμνάζονται στο Απήλιον... να πάνε και αυτοί στον Άγιο Κοσμά? Εκεί θα πρέπει να πληρώσουμε με πραγματικά χρήματα και όχι με αριθμούς που αποτυπώνονται σε λογιστικά βιβλία. Όσο για τα χρήματα των μεταγραφών, αυτά έρχονται με δόσεις όπως γνωρίζεις και μακροπρόθεσμα. Αντίθετα, οι λάθος επιλογές πρώην και νυν συνεργατών του Τσακίρη (αλλά και του ίδιου κατόπιν του δικού μας ενθουσιασμού + παρορμητισμού), ηθελημένες ή μή, πληρώνονται μετρητοίς. Τα τραγικά λάθη του Τσακίρη, ήταν τραγικά για αυτόν και την οικογένεια του και την τσέπη τους.Για εσένα και για μένα δεν στοίχισαν. Εγώ απλά στεναχωρήθηκα γιατί περίμενα καλύτερη πορεία. Μέχρι εκεί. Για το πόλο που αναφέρεσαι με ποιανού λεφτά στήθηκε η ομάδα που θαυμάζουμε σήμερα? Θα τρελλαθείς άμα ακούσεις την αμοιβή του Γιαννουρή στα χρόνια που ήταν στον Πανιώνιο. Το πρόγραμμα για νέο Αθλητικό κέντρο στο οποίο έχουν αλλάξει πάρα πολλές φορές τα σχέδια, είναι προϊόν εθελοντικής εργασίας κάποιου ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ? Ή κάποιος τα έχει πληρώσει τα σχέδια για να γίνουν? Δεν ξέρω νούμερα, αλλά δεν ξέρω και σύλλογο με δυναμικότητα ανάλογη με την δική μας που να εισρέουν κατά χιλιάδες τα ευρώ στα ταμεία. Ούτε ο ΠΑΟΚ με sold out έχει κέρδη, ψάχνεται για κρατικές επιχορηγήσεις.Και εμείς κριτικάρουμε την διαχείρηση που γίνεται στα χρήματα που δεν είναι δικά μας αντί να δούμε πως ο άνθρωπος αυτός θα πλαισιωθεί με αγνούς ΠΑΝΙΩΝΙΟΥΣ και όχι περαστικές βδέλες.

br fun_atic είπε...

@antonis

αν και δεν είμαι οικονομολόγος, οπότε μπορεί και να σφάλω, έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις.
Όταν ο Τσακίρης αγόρασε τον Πανιώνιο, αγόρασε το σύνολο. Τα θετικά, τα αρνητικά, τους παίκτες, τα χρέη, τις απαιτήσεις, τα πάντα. Το ποσοστό ιδιοκτησίας του είναι τέτοιο που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Με αυτό το δεδομένο, το προπονητικό θα μπορούσε να δημιουργηθεί από χρήματα του Τσακίρη (ή και συνεταίρου) ή ακόμη και από έσοδα από την Π.Α.Ε. Όπως σου είπα το μαγαζί είναι δικό του.
Αυτή τη στιγμή έχουν δημιουργηθεί αρκετές θυγατρικές εταιρείες, κάποιες από αυτές είναι απόλυτα εξαρτημένες μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται ένας λογιστικός δεσμός.
Το πόσο χρεώνει ο Τσακίρης την ΠΑΕ για το προπονητικό θα είχε ενδιαφέρον για εκείνον ο οποίος θα αγόραζε μόνο την ΠΑΕ, γιατί στην περίπτωση αυτή θα επωμίζονταν τα χρέη.
Αν πάλι το προπονητικό ήταν μία εγκατάσταση που θα εξυπηρετούσε αποκλειστικά και μόνο τη μεγάλη ομάδα, θα μπορούσα να βρω περισσότερους λόγους να συμφωνήσω μαζί σου. Η διαφορά μας είναι ότι το προπονητικό επιτελεί ένα τεράστιο έργο, το οποίο δεν θα μπορούσε να γίνει στο Ελληνικό ή αλλού.
Για τον Τσακίρη μπορούμε να καταστρώσουμε 1000 σενάρια και όλα να στέκουν λογικά. Δεν έχει νόημα αυτό.Γιατί; Γιατί δεν ξέρουμε τις σκέψεις του.
Θα σου δώσω ένα παλό παράδειγμα. Ναι η ΠΑΕ μπαίνει μέσα. Το έλλειμμα όμως το καλύπτει ο Τσακίρης. Αν λοιπόν τα πράγματα έχουν έτσι, ο Πανιώνιος δεν είναι ελλειμματικός.Από την άλλη βέβαια με αυτό το σύστημα δεν μπορεί να αναπτυχθεί.

br fun_atic είπε...

Τις προάλλες ο ΑΜΑΝΑΜ έγραψε για την πολυδιάσπαση του Πανιωνίου σε θυγατρικές και για την ύποπτη τοποθέτηση στη θέση του Προέδρου ενός ανθρώπου που ειδικεύεται στο να πουλά και αγοράζει εταιρείες. Μέχρι εδώ το σενάριο αυτό στέκει λογικά και μπορείς να το συζητήσεις για ώρες. Στο τέλος βέβαια θα καταλάβεις ότι η συζήτηση δεν έχει νόημα γιατί στην πραγματικότητα κανείς μας δεν ξέρει τις προθέσεις του μετόχου. Θα μπορούσε να κάνει αυτό για να πουλήσει την ομάδα με το κομμάτι ή για να τη διοικήσει καλύτερα, αφού κάθε εταιρεία θα είχε ένα απόλυτα συγκεκριμένο αντικείμενο.

Άρα ως προς τα οικονομικά μπορεί κανείς να επαινέσει τον Τσακίρη για τις πετυχημένες πωλήσεις και να τον ψέξει για κάποιες πάρα πολύ κακές αγορές, οι οποίες τελικά όμως μάτωσαν τη δική του τσέπη.

Το ποιός είναι ο Τσακίρης θα το καταλάβουμε τη μέρα που θα φύγει.

Timoros είπε...

σχετικα με τις "μη-κακοπροαιρετες ερωτησεις" του αντωνη, απαντω με βαση παντα δημοσια γνωστα στοιχεια και κοινη λογικη και μονο.

Αγιος κοσμας? δεν εχω διαβασει πουθενα να νοικιαζεται σε αλλες ομαδες, αρα δεν βελπω -απο πλευρας ΕΠΟ τουλαχιστον- τετοια προθεση, που εαν υπηρχε, τοτε σιγουρα θα γινοταν ουρα απο πολλες ομαδες της αττικης. Δευτερον, απο πλευρας πανιωνιου, δεν ικανοποιει τις προδιαγραφες. Το κορωπι ειναι ως γνωστον 2 γηπεδα χορτο αποκλειστικα για Α ομαδα (θα ητανε ενα μονο εαν εφθανε) + 1 συνθετικο για ακαδημιες/υποδομες. Ο Αγιος κοσμας, ειναι μονο 2 χορτο (και αυτο γνωστο, αφου φαινεται εαν πας να το δεις) και θα πρεπει να το μοιραζεσαι με εθνικη. Συν ολες τις συνοδευτικες κτιριακες εγκατασασεις (γραφεια, εργομετρικα, φυσιοθεραπευτικα, ισοκινιτικα, κλπ, κλπ) που και αυτα θα πρεπει να τα μοιραζεσαι. Επειδη σε καμια χωρα του πολιτισμενου κοσμου (ουτε καν εδω) δεν υπαρχουν 2 ομαδες να μοιραζοονται ενα προπονητικο κεντρο, φανταζομαι καποιος λογος υπαρχει. Εαν βεβαια ειναι να ριξουμε τις απαιτησεις/προδιαγραφες για το του που και πως προετοιμαζεται ο Πανιωνιος, τοτε ασφαλως η οικονομικοτερη λυση ειναι το Ζηρηνειο, η τερψιθεα και το μαρκοπουλο (απο 3 μηνες στο καθενα μεσα στη σαιζον αφου βγαινουν οφφ τα χορταρια τους κατα σειρα) και ακομα πιο φθηνα να αλλαζουν οι παικτες ρουχα μεσα στο πουλμαν, οπως γινοτανε μεχρι πριν 3 χρονια. Αλλα λεω να μιλαμε μηλα με μηλα και οχι μηλα με πορτοκαλια. Τελος, ακομα και ο μπεος, εστω και με λαθος επιλογη οικοπεδου (ακαταλληλο για πολλους λογους) προσπαθισε να φτιαξει το προπονητικο σπιτι του πανιωνιου. Αυτο, γιατι προφανως μια ομαδα που θελει να λεγεται πανιωνιος πρεπει να εχει καποια στανταρ σε αυτο το θεμα.

Ο σπανος τον εχει εγκαταλειψει τον ασπροπυργο και εχει παει σε καινουργιες εγκαταστασεις στο περιστερι, τις οποιες εχτισε ο δημος απο το μηδεν ,ε ολοκληρωτικα δικη του δαπανη. Εαν συμφερε τον ιδιοκτητη να φιαχνει προπονητηρια και να τα νοικιαζει τοτε ο σπανος θα καθοταν στον ασπροπυργο. Και πανω σε αυτο μπορω να πω οτι τα 450,000 ενοικειο το χρονο για να αποσβεσει τα 9 μυρια κοστος, θελουν 31 χρονια. Αυτο ειναι με εξαιρετικα χαμηλη υποθεση κοστοςυ χρηματος (3.00% discount rate, NPV calculation). Δεν ειναι λοιπον η καλυτερη μπιζνα και γι αυτο και 50 χρονια δεν εφτιαξε κανεις προπονητικο και μαλιστα των προδιαγραφων του δικου μας ππου εχουμε σημερα. Και εαν ηταν τοσο φοβερη η αποδωση των 450,000 επι του κοστους και ο τσακ ειναι εδω με σκοπο την τσεπη του και οχι τον πανιωνιο, γιατι δεν το πουλαει το πακετακι σε τριτο, μαζι με το ενοικειο της παε?

Φυσικα, εσυ που δεν τρως κουτοχορτο θα πεις "μα ποια 9 μυρια λες, που το ξερω οτι δεν λεει ψεματα για το νουμερο αυτο ο τσακ?". Εκει καλο να στειλεις εναν μηχανικο να αξιολογισει το εργο και να επανεθρεις.

Στο φιναλε και να εκλεβε η απηλιον αε την ΠΓΣΣ ΠΑΕ, τι σε νοιαζει εσενα? - αφου η ΠΑΕ ανοικει στον τσακιρη κατα 88% και 10% στον ερασιτεχνη. Εκτος εαν εισαι στο 2% των μετοχων, αρα ναι παω πασω. Οι φιλαθλοι θα επρεπε να χαιρονται που ο πανιωνιος εχει απο τα καλυτερα προπονητικα κεντρα της χωρας πλεον, απο εκει που ητανε σαν τσιγγανος 50 χρονια και οχι εαν η Α εταιρεια του τσακιρη χρεωνει πολλα η λιγα την Β εταιρεια.

IWN1998 είπε...

Πάντως αλήθεια είναι ότι εγώ αν ήμουν ο Τσακίρης δεν θα μου άρεσε να μου έλεγαν οι φίλοι της ομάδας μου ότι το ποιος είμαι θα το καταλάβουν όταν αποχωρήσω.
Το συμπέρασμα είναι με λιγη σκέψη ότι απαξιωμένα ή ανύπαρκτα τμήματα του συλλόγου όπως ο στίβος και το πόλο έχουν δει πολύ καλύτερες μέρες ΛΟΓΩ ΤΣΑΚΙΡΗ. Το ποδόσφαιρο είχε μια διετία αρκετά καλής πορείας αλλά και ακόμα ως φέτος δεν είναι επ' ουδενί σε χειρότερο επίπεδο απ' αυτό που το ανέλαβε ο Τσακίρης.
Και είναι αλήθεια ότι ακόμα και ο επαγγελματισμός στην ΠΑΕ, όσο και αν τον κριτικάρουμε μάλλον καλύτερος από τα όσα θυμόμαστε παλιά είναι.
Προσωπικά θεωρώ ότι υπέπεσε ο άνθρωπος σε λάθη που δημιουργούν προβλήματα στην παραπέρα πορεία, ήρθε και η φοβερή κρίση συνάμα, αλλά οι προθέσεις δεν μπορούν να κτακριθούν και κυρίως δεν μπορεί να κατακριθεί η όποια επιδίωξη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να έχει επιχειρηματικό κέρδος από την επένδυσή του. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θέλει να εκκαθαρίσει τον Πανιώνιο με τις κινήσεις Κιντή. Απλά έχει πειστεί ότι χρειάζεται να δοκιμάσει αυτού του είδους τη διαχείριση αφου για δυο χρόνια τώρα άλλες εναλλακτικές απέτυχαν.
Προσωπικά δεν συμφωνώ με το πακέτο Κιντή αλλά θέλαω να θεωρώ αγνές τις προθέσεις Τσακίρη και για μένα το επιχειρηματικό κέρδος αυτού που βάζει τα χρήματά του στην υπόθεση, είναι θεμιτό.
Αυτό που καλώ να προσεχτεί με την κριτική μου είναι τα ρίσκα που βάζουν οι σχεδιασμοί Κιντή, που κατ' εμέ ίσως αγωνιστικά να χρειάζονται ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ... και κάποιο μέτρο. Πιθανόν όμως οι φύλακες να έχουν λάβει τα μέτρα τους.

Timoros είπε...

λαθος εκαν, 34 χρονια ειναι με 3.0%
ανοιξε ενα εξελακι
βαλε στο Β1:

=NPV(0.03,B5:B99)

και απο Β2 και κατω βαζε 450,000 τον χρονο μεχρι το Β1 να γινει 9 μυρια

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Πρέπει να παραδεχθώ ότι όταν διάβασα το κείμενο του BR για τον ΠΚ δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση. Τελικά εμείς οι Πανιώνιοι είμαστε εντελώς διαφορετικοί. Δεν λεει ότι είματε σωστοί, μπορεί να είμαστε τραγικά λάθος, αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ...

Επειδή με έχουν πάρει πολλοί Πανιώνιοι τηλ. σχετικά με το επερχόμενο κλείσιμο του ΠΚ, θέλω να καταθεσω ένα άλλο ενδεικτικό στοιχείο για το πως αντιμετωπίζει η ΠΑΕ πλέον τον ΠΚ.

Η ομάδα αναχωρεί αύριο για προετοιμασία στην Ουγγαρία, και ο κύριος Κιντής "εκοψε" τον ΠΚ από την αποστολή επειδή όπως μου δήλωσε ήθελε ο δημοσιογράφος που θα παει να ασκεί κριτική...

**** Να μην σας πω ποιος (και πως...) παει με την αποστολή...

Μην ψάχνετε λοιπόν γιατί θα κλείσει ο ΠΚ...

IWN1998 είπε...

Αποστολή:

Μπέλιτς, Μάχο, Γιόνσον, Όμο, Σιόβας, Κοντοές, Λάτκα, Γ. Μανιάτης, Αναστασόπουλος, Κοντοχρήστος, Κούρντι, Κουμορτζί, Κούκετς, Σάμαρης, Τσοτσαλίτς, Γουνδουλάκης, Σίμωσης, Μπουβάλ, Λουκίνας, Μπάλαμπαν, Ριέρα, Κοιλιάρας, Ισαάκ Πούπο, Σταυροθανασόπουλος, Γκέζος, Καμπούρης, Ανέστης, Χρ. Μανιάτης, Κολοβός, Καρδαρης, Σκούρτης, Σιδεράκης.

Αν δεν με γελάνε τα μάτια μου ούτε ο Βαζ Τε ούτε ο Πλάζιτς ούτε οι υπό δοκιμή!

br fun_atic είπε...

@Ίων
Με ερμήνευσες λάθος. Ουσιαστικά είπα ότι πολλοί ήρθαν στον Πανιώνιο ως μεσσίες αλλά έφυγαν νύχτα. Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι την ημέρα που θα φύγει ο Τσακίρης, η ομάδα θα είναι σε καλό επίπεδο και θα πάει σε εξίσου καλά χέρια.

@Μάκης
Δεν πίστευες την ανταπόκριση ή δεν πίστευες ότι όλοι θα είχαν κάτι καλό να πουν; Ότι και να πίστευες, αποδεικνύεται ότι έχεις ευθύνες για έναν καλύτερο ΠΚ.

@Κιντής
Είμαστε τρελοί. Μήν το ξεχνάς...

@Στόρε
Με αυτή την αποστολή μας έκοψες τα πόδια...

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@ BR

Κοίταξε φιλαράκι. Μια εφημερίδα είναι "ζωντανό" πράγμα. Βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Κάποιοι καλοπροαίρετα πιστεύω ξεχνούν ότι είμαστε εβδομαδιαίο έντυπο που σημαίνει ότι δεν προλαβαίναμε την επικαιρότητα. Τέλος πάντων...

@ Δεν πίστευα ότι όλοι θα ειχαν έναν καλό λόγο. Αλήθεια...

NK99 είπε...

32 παίκτες αν τους μέτρησα καλά. Μάλλον ο προπονητής θα τεστάρει ποιοι νέοι είναι σε θέση να βοηθήσουν φέτος.
Το μονταρισμα της ομάδας θα γίνει μάλλον αργότερα ελπίζω πριν τον Σεπτέμβριο.

Griniaris είπε...

Μου φαίνεται ότι όσο πάμε κοροϊδευόμαστε και περισσότερο.Αυτό δεν είναι αποστολή ομάδας,είναι πενταήμερη σχολείου.
Οι Βαζ τε και Πλάζιτς που είναι,που λέει κι ο Ίωνας;Μόνο για να φάνε τους φέραμε ή πρέπει να ενεργοποιήσουμε κι άλλο amber alert;

Τόσο δύσκολη είναι ρε γαμώτο αυτή η ρημάδα η ενημέρωση;Έλεος κ.Κιντή.Δεν έχεις πάρει κανένα μαγαζάκι να διοικήσεις.Με ανθρώπους έχεις να κάνεις,όχι με ζώα.Άκου τον br που σου λέει ότι είμαστε τρελοί.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Για την ασποστολή και τις απουσίες ρεπορταζ στα Κ.Ν.

Αντε να θυμηθούμε τα παλιά... αϊντε...

zamis είπε...

http://www.sport24.gr/html/ent/102/ent.373102.asp

Ron Barceló είπε...

Και όπως λέει κ μια γραφική ψυχή:
Γελάει ο κόσμος...

Ron Barceló είπε...

Γκοβού εσείς? Πούπο εμείς!
Τρέλανε μας εντελώς μωρή Πανιωνάραααα

br fun_atic είπε...

Φυσιοθεραπείες ο Βαζ Τε.Από τώρα;

Για τον Πάλιτς θα δούμε; Ποιός θα δει αφού όλη η ομάδα θα είναι στην Ουγγαρία;;;

Ο Φουανμαγιόρ πότε πρόλαβε να απορριφθεί;;;

Πόσο κάνουν όλοι αυτοί; Πόσο φθηνότεροι είναι από τον Φαμπιάν;

br fun_atic είπε...

@Μάκης
Αυτό σημαίνει ότι όλοι είχαμε απαιτήσεις από το έντυπο.
Αν δεν μπορεί να κρατηθεί σε έντυπη μορφή ο Π.Κ κάντε τον ηλεκτρονικά, αλλά κάντε τον όπως πρέπει.

amanAM είπε...

Πολλοί Αντώνηδες πέσαμε, κι έχουμε χάσει την μπάλα... Δεν έφταναν οι Καρπετο-Πανούτσοι, είμαστε πολλοί και οι υπόλοιποι!

Εγώ θα σταθώ στο εξής:

Τimoros είπε...
ο τσακιρης ειναι ο ανθρωπος που εδωσε κανα 2 μυρια για να καυλωσουμε για ρεκομπα. δε νομιζω να εκλεινε ο ΠΚ για 5-7,000 ευρω τον μηνα εαν οι πανιωνιοι το γουσταριζαν (ακομα και σε οικονομικη κριση)...


... και πιστεύω πως έχει πολύ ζουμί αυτό το κομμάτι:

2 χρόνια πριν, που ο Τσακίρης γούσταρε να καυλώσει ο ίδιος και να καυλώσει κι εμάς τους απλούς οπαδούς, έδινε εκατομμύρια από την τσέπη του, κι έφερε Ρεκόμπες, αλλά... μετά από λίγο καιρό, ο Τσακίρης ξενέρωσε!!!

2 χρόνια μετά, το μόνο πλέον που καυλώνει τον ίδιον, είναι να κόβει δαπάνες!!! Δεν θα κάνω εγώ κουμάντο στην τσέπη του, αλλά μάλλον το λάθος μας (των απλών οπαδών) είναι ότι ξιπαστήκαμε με τα χρήματα που ξόδευε ο Τσακίρης, και δεν αναρωτηθήκαμε τι θα απογίνει η ομάδα όταν θα ξενερώσει ο μέγας (και κύριος) μέτοχος...

Τότε που ξόδευε τα μύρια για να φέρει Ρεκόμπες, έπρεπε να φωνάζουμε και όχι να χειροκροτάμε, έπρεπε τότε να κάνουμε κριτική πως με την αλόγιστη σπατάλη χρημάτων για παίκτες αεροδρομίου, θα έρθει μια μέρα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα χρέη...

Τότε, έπρεπε να προβλέψουμε πως με 5-6 παίκτες εργαλεία στο ίδιο κόστος, θα φτιάχναμε ομάδα, και δεν θα ξενέρωνε και ο κύριος μέτοχος... Εάν τότε φωνάζαμε, τώρα θα λέγαμε: Εγώ τάλεγα!!!

Αντί αυτού, ξιπαστήκαμε με τον Ρεκόμπα που θα τους κάνει όλους ρόμπα, και οι μόνες ρόμπες, και μάλιστα ξεκούμπωτες καταλήξαμε να είμαστε εμείς!

Τώρα, θα πρέπει να συνηθίσουμε πως δεν θα ξαναδούμε ποτέ παίκτη αεροδρομίου, και εάν η Πανιώνια Εφημεριδούλα δεν κάνει επαρκείς πωλήσεις και μπαίνει μέσα 2-3-5 χιλιάδες ευρώ τον μήνα, θα κλείνει!!!

Για πόσα χρόνια θα είχαμε την εφημεριδούλα μας, εάν δεν είχαμε αποκτήσει ποτέ έναν Ρεκόμπα? Τι αξίζει περισσότερο? Είναι μεγάλη ήττα να κλείνει η εφημερίδα μας, για λόγους οικονομίας.

Πόσους Πανιώνιους κόσμους μας στοίχισε ο Σμόγιε?
Πόσους Πανιώνιους Κόσμους μας στοίχισε ο Λουρέντσο?

Δεν ανήκω στους τακτικούς αναγνώστες του Π.Κ., λυπάμαι γι αυτό, αλλά εάν η αιτία είναι ότι εγώ και κάποιοι άλλοι 100-200-500-1000 δεν αγοράζαμε τακτικά τον Π.Κ., θα ήθελα να μάθω εάν είχε ο Π.Κ. άλλα 1000 φύλα πωλήσεις, πάλι δεν θα έμπαινε μέσα? Δεν θα έμπαινε 5 χιλιάρικα τον μήνα, θα έμπαινε 3,5 χιλιάρικα. Τότε θα έμενε εν ζωή?

Όπως είπε και ο Διόγος, ο Π.Κ είναι ένας ζωντανός οργανισμός και εξελίσσεται, και αυτό που πιστεύω εγώ είναι πως αφού θα ξεπεράσει τις παιδικές του αρρώστιες θα βρεί τον δρόμο του, εάν τον αφήσουν.

Εάν ο λόγος που πάει για κλείσιμο ο ΠΚ είναι πως δεν συγκίνησε το αγοραστικό κοινό, και όχι το χρέος του, τότε... εάν τα εισιτήρια για τον όποιον λόγο μειωθούν κι άλλο, θα κλείσει και η ομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αχαριστία μας να μην τρέχουμε στο γήπεδο κάθε Κυριακή?

Ο Π.Κ. είναι η βιτρίνα του μαγαζιού μας. Καλή, κακή ή μέτρια, είναι μια βιτρίνα. Χωρίς Π.Κ. θα είμαστε σαν μαγαζί που έχει βάψει άσπρα τα τζάμια, σαν αποθήκη με κινέζικα ρούχα.

Θα επιμείνω λοιπόν, να ξανασκεφτεί ο Τσακίρης πως αντί να ψάχνει φταίχτες σε όσους κάνουν κριτική, ή σε όσους δεν έρχονται στο γήπεδο ή δεν αγοράζουν την εφημερίδα της ομάδας μας, να καταλάβει πως το ξενέρωμα του μας το έχει μεταδώσει, όπως μας μετέδωσε 4 χρόνια πριν την όρεξη και την καύλα του για τον Πανιώνιο!

Εμείς θα είμαστε πάντα Πανιώνιοι, είτε ξενερωμένοι, είτε καυλωμένοι. Αυτός μας έκανε να καυλώσουμε πριν τον Ρεκόμπα, και ακόμα περισσότερο με αυτόν, αλλά... αυτός είναι και αυτός που μας ξενέρωσε!

Επί Μπέου, εγώ Πανιώνιος ήμουνα, αλλά τελείως ξενερωμένος. Ας ελπίσουμε πως το πείραμα Κιντή θα πετύχει τελικά, και πως θα δούμε μπαλίτσα (και όχι τον Πανιώνιο να συρρικνώνεται συνέχεια), γιατί εάν συνεχίσει έτσι να πηγαίνουμε από ξενέρωμα σε ξενέρωμα, μας βλέπω σύντομα να μην είμαστε ούτε 1000 στο γήπεδο. Και τότε, πάλι εμάς θα κατηγορεί σαν αχάριστους ο Τσακίρης.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Αντων ΑμανΑΜ θα μου επιτρέψεις να συμφωνήσω σε όλα όσα γράφεις... Πλάκα κάνω, αλλά συμφωνώ απολύτως φίλε!

Λοιπόν πως λεει η παροιμία; Μην τάξεις του αγιου κερί και του παιδιού κουλούρι; Ε λοιπόν από χθες έχει προστεθεί... και του Πανιώνιου εφημερίδα.

Πέφτουν ιδέες βροχή. Μια είναι του BR να κάνουμε τον ΠΚ ηλεκτρονικό ή άλλη να βγάλουμε μια εφημερίδα οι συντάκτες του ΠΚ. Ολες οι προτασεις εξετάζονται από το πολιτικό γραφείο του ΠΚ (χα χα χα) και σύντομα θα υπάρξουν αποφάσεις.

Ρε παιδιά δεν είνια καλοκαίρι αυτό που ζω! Στα 46 μου φτιάχνω νέο κόμμα, να φτιάξω και εφημερίδα από την αρχή; Λες; Γιατί όχι...

Μάκης

br fun_atic είπε...

έβγα έξω άρχηγέ!!! Έβγα έξω άρχηγέ!!!

Μάλλον το συγκεκριμένο δεν σου λέει κάτι, γιατί είναι βέβαιο ότι δεν έχεις ζήσει μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο σύνταγμα :)

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Ασε ρε φιλαράκι. Και όμως έχουμε κάνει μεγάλες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Ως ΚΚΕ Εσωτερικού, το 1985 με Λεωνίδα Κύρκο ομιλητή. Γεμίσαμε τη πλατεία μόνο με Αθηναίους -ες...

Μάκης

amanAM είπε...

Μόνο βουνό με βουνό δεν σμίγει...

Μάκη, μπορεί να έχω διαφωνήσει μαζί σου σε ορισμένα θέματα, αλλά θα αγωνιστώ για να μπορείς να λες την γνώμη σου!!!

Μα ποιός είμαι τέλος πάντων? Ο Βολταίρος?

amanAM είπε...

Όποιος άκουσε τις τότε ομιλίες του Λεωνίδα Κύρκου, δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τον καλύτερο ρήτορα της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας.

Σε ταξίδευε ο Λεωνίδας.

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Σωστά ομιλεί ο Βολταίρος ΑμανΑΜ....

br fun_atic είπε...

και οι άλλοι σε ταξίδευαν και μάλιστα με πούλμαν!!!

Griniaris είπε...

Πάντως ένα θέμα που θα ήθελα να θίξω είναι ότι ο Αντώνης και ο Ίωνας μη μεταδίδοντας ειδήσεις διαπράττουν λάθος.Γνώμη μου είναι ότι ο ΠΚ δεν είναι ενημερωτική εφημερίδα.Δεν μπορεί να είναι όταν κλείνει Τετάρτη και τυπώνεται Πέμπτη.Ο ΠΚ είναι πάντα κατά τη γνώμη μου εφημερίδα διακίνησης απόψεων.Ως τέτοια την κρίναμε ή κατακρίναμε πολλές φορές.Προσδοκία μας είναι να εκφράζει ως επί το πλείστον την κοινή Πανιώνια γνώμη,γι αυτό και ζητάμε να μην κλείσει...

ΥΓ.Ελπίζω να μην θεωρηθεί ως υποδειξη προς τα blogs των δύο φίλων αλλά απλά μια γνώμη...

Panos είπε...

@ ΑμανΑμ, σχετικά με το "Δεν ανήκω στους τακτικούς αναγνώστες του Π.Κ., λυπάμαι γι αυτό, αλλά εάν η αιτία είναι ότι εγώ και κάποιοι άλλοι 100-200-500-1000 δεν αγοράζαμε τακτικά τον Π.Κ., θα ήθελα να μάθω εάν είχε ο Π.Κ. άλλα 1000 φύλα πωλήσεις, πάλι δεν θα έμπαινε μέσα? Δεν θα έμπαινε 5 χιλιάρικα τον μήνα, θα έμπαινε 3,5 χιλιάρικα. Τότε θα έμενε εν ζωή?

Ο Πανιώνιος Κόσμος πωλείται 1,5€. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι από κάθε φύλλο που πωλείται, επιστρέφει στους εκδότες του 1€ (το υπόλοιπο παίρνει η διανομή, εφημεριδοπώλες κλπ)

Για να είναι βιώσιμος πρέπει να πουλάει 2400 φύλλα κάθε βδομάδα. Στις καλές του ημέρες η εφημερίδα πωλούσε (Αθήνα και Επαρχία) ~1500 φύλλα. Αυτό μας κάνει -900 € ανα τεύχος το οποίο έπρεπε να καλύπτει ο χρηματοδότης, ή να καλύπτεται από διαφημίσεις.

Δυστυχώς η περίφημη "Πανιώνια Οικονομία" απεδείχθη ανύπαρκτη.

Δεν υπήρξαν Πανιώνιοι επιχειρηματίες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) που να στήριξαν διαφημιστικά την προσπάθεια. Επίσης απεδείχθημεν ανεπαρκείς, οι συντελεστές της προσπάθειας, στο να μαζέψουμε διαφήμιση.

amanAM είπε...

Εάν τα "απαραίτητα" φύλλα για να αυτοχρηματοδοτείται ο ΠΚ είναι 2400 την εβδομάδα, σημαίνει ότι τα μηνιαία έξοδα είναι περί τις 10 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τον Τσακ, έφτασε στο σημείο να βάζει από την τσέπη του 5 με 7 χιλιάδες... Άρα οι μηνιαίες πωλήσεις, είναι σχεδόν όσα θα έπρεπε να πωλούνται ανά εβδομάδα!

Ένα το κρατούμενο.

Όσο μικρότερη είναι η κυκλοφορία, τόσο λιγότερα ελκυστική γίνεται σε έναν επιχειρηματία η διαφήμιση στο έντυπο αυτό. Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, για να ξοδέψει ο άλλος, για διαφήμιση, πόσο μάλλον, εάν η κυκλοφορία είναι μικρή.

Δεύτερο το κρατούμενο.

----------

Γιατί δεν στρώνονται οι Πάνθηρες, σε στύλ ΟΔΗΓΗΤΗ ή ΘΟΥΡΙΟΥ, να πουλάνε φύλλα? Πως ήταν το προγραμματάκι που παίρναμε το πάλαι ποτέ? Έξω από κάθε θύρα, πριν μπούμε στο γήπεδο, να είναι εκεί στημένοι 2-3 εθελοντές, να πουλάνε φύλλα, και στην χειρότερη, να παίρνουνε αυτοί το μισό ευρώπουλο?

Γιατί δεν υπάρχει στην Πλατεία ένα Πανιώνιο κιόσκι, να προβάλλει γενικά τον Πανιώνιο, και ειδικά να πουλάει και Π.Κ.? Να γίνει προώθηση των διαρκείας, κλπ.

Να προσελκύσει ο Π.Κ. τον επιχειρηματικό κόσμο, να δημοσιεύει ισολογισμούς κλπ, στην τοπική εφημερίδα. Μια από τις εφημερίδες, οφείλει να είναι τοπική.

Ένα (μικρό) μέρος του Π.Κ. να αναφέρεται σε τοπικά θέματα-προβλήματα της Ν Σμύρνης, για να προσελκύσει περισσότερες διαφημίσεις, και να τραβήξει την προσοχή της Δημοτικής αρχής, των επιχειρήσεων και των δημοτών (ακόμα και των μη Πανιώνιων)?

-------------

Μήπως τα 2 πρώτα κρατούμενα, έχουν εφησυχάσει τους εργαζόμενους στον Π.Κ. και λόγω ότι είναι δύσκολο να γίνει αυτοχρηματοδοτούμενος ο Π.Κ. τους έχει κάνει χαλαρούς στο να βρούνε τρόπους να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος?

Ένας οικονομικά ανεξάρτητος Π.Κ. θα μπορεί να κάνει κριτική, ενώ ένας πλήρως εξαρτώμενος οικονομικά, δεν είναι λογικό να στρογγυλεύει τις γωνίες?

Και όσο τις στρογγυλεύει, δεν είναι λογικό να γίνεται λιγότερο δελεαστικός για να τον αγοράσει κάποιος?

@Griniaris

Κάπως πρέπει να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου. Δεν θεωρώ ότι θα ιδρώσει το αυτί του Τσακίρη, το αντίθετο θα έλεγα, πιστεύω πως θα του φαίνεται αστεία η αντίδραση μου, αλλά... ακόμα κι αν τον διασκεδάζω με τις αντιδράσεις μου, δεν σημαίνει πως εγώ δεν θα πρέπει κάπως να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου!