Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Σκόρπια λόγια

Δεν είμαι σίγουρος αν η ποδοσφαιρική επιτυχία είναι ένα φρούτο που φυτρώνει παντού αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Εξάλλου ακόμη και η επιτυχία είναι κάτι το σχετικό, γιατί έχει να κάνει με τις συνθήκες της εποχής.

Τα πολλά λεφτά σε μια ομάδα εξασφαλίζουν καλές μεταγραφές, όχι όμως υποχρεωτικά και τους στόχους. Οι καλοί παίκτες προκαλούν δέος, δεν είναι υποχρεωτικό όμως να αποτελέσουν καλή ομάδα. Το έργο του καλού προπονητή σπάνια αναγνωρίζεται, ιδίως σε μία καλή ομάδα, αλλά το έργο του κακού κατακρίνεται αμέσως. Είναι καλό να έχεις μια πολύ καλή διοικητική ομάδα, αρκεί όμως να έχεις και τον ηγέτη. Με μόνη την ομάδα το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρο, με μόνο τον ηγέτη μπορεί και να έχεις πιθανότητες στην επιτυχία, αρκεί να μην κουραστεί ο αρχηγός.

Σε όλα αυτά πρέπει κανείς να συνυπολογίσεις τους τραυματισμούς, το πρόγραμμα, τις επιδόσεις των άλλων, τη διαιτησία και σε μεγάλο βαθμό την τύχη. Τελικά, ο ιδιοκτήτης μιας ΠΑΕ διαφέρει πολύ από τον ιδιοκτήτη ενός αλόγου κούρσας; Μήπως τελικά τα πράγματα είναι εντελώς ρευστά όταν δεν ανήκεις στους top 3?

Τα πράγματα στον Πανιώνιο γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, γιατί είναι προφανές ότι δεν έχουμε προσδιορίσει την έννοια της επιτυχίας. Και πώς να το κάνεις όταν ως ομάδα δεν έχεις σταθερούς στόχους; Πότε ο στόχος μας ήταν η Ευρώπη, πότε το κύπελλο, πότε η παραμονή και πότε η αξιοπρεπής παρουσία με ό,τι αυτό σημαίνει.

Ένα εγγενές πρόβλημα των Πανιώνιων είναι ότι είμαστε φοβικοί με την επιτυχία. Αν ρωτήσεις τον μέσο Πανιώνιο θα σου απαντήσει ότι έγινε φίλαθλος της ομάδας για το θέαμα και όχι για τα κύπελλα. Αν τον ρωτήσεις όμως τις κορυφαίες στιγμές που θυμάται θα σου μιλήσει για τους τελικούς και τα κύπελλα και όχι για συγκεκριμένες φάσεις αγώνων.Στην καλύτερη περίπτωση να σου πει για μυθικές εποχές, στις οποίες όμως ο Πανιώνιος ήταν πρωταγωνιστής. Διεκδικούσε αλλά έχανε κύπελλα κυρίως από εξωαγωνιστικούς λόγους.

Λέμε ότι μας ενδιαφέρει η καλή μπαλίτσα και όχι τα αποτελέσματα, ενώ είναι βέβαιο ότι αν παίξεις καλή μπαλίτσα στο ανύπαρκτο Ελληνικό πρωτάθλημα θα έχεις τουλάχιστον αξιοπρεπή πορεία. Από την άλλη βέβαια, αν και δεν μας ενδιαφέρει η επιτυχία, στήνουμε άνετα λαϊκά δικαστήρια σε περιόδους αποτυχίας. Αν και όλοι μας επιζητούμε την επαγγελματική μας επιτυχία, αν και όλοι μας θέλουμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, εντούτοις μαθαίνουμε τα παιδιά μας να αποδέχονται εύκολα την ήττα του Πανιωνίου. Λογικό για όσους έχουν μνήμες από τη δεκαετία του 80 και ύστερα. Αγαπάμε την ομάδα, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να ξεσκιστούμε στην κριτική, να χαλάσουμε το κλίμα, να κατακρίνουμε τον κάθε ένα ακόμη κι εκείνον που πραγματικά προσπαθεί. Είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αλλά δημιουργούμε συνεχώς παρεξηγήσεις και σενάρια συνωμοσίας. Μας ενοχλεί να μας αποκαλούν ομάδα γειτονιάς, αλλά υποστηρίζουμε την ομάδα λιγότερο απ’ ότι κάνουν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη.

Στο μανιφέστο του Griniaris θα ήθελα να προσθέσω μερικά δικά μου σημεία.

Δεν έγινα Πανιώνιος από τον πατέρα μου. Έγινα Πανιώνιος όταν συνειδητοποίησα την καταγωγή μου. Πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο είμαι Μικρασιάτης. Είμαι Πανιώνιος γιατί η ομάδα αυτή είναι μέρος της πολιτιστικής μου κληρονομιάς. Είμαι Πανιώνιος γιατί είμαι φανατικός Νεοσμυρνιώτης. Τοπικιστής όσο δεν παίρνει. Είμαι Πανιώνιος γιατί μεγάλωσα βλέποντας να κρατούν τη σημαία της ομάδας πρόσωπα στα οποία είχα μεγάλη εκτίμηση. Άνθρωποι με περιεχόμενο και αξία. Είμαι Πανιώνιος γιατί αθλήθηκα και γιατί αθλούνται τα παιδιά μου. Είμαι Πανιώνιος γιατι ταιριάζει στον τρόπο που βλέπω τη ζωή. Είμαι Πανιώνιος και για τα κύπελλα και τις επιτυχίες. Γι’ αυτά που ήρθαν και κυρίως γι’ αυτά που θα έρθουν. Και πρέπει να έρθουν. Είμαι Πανιώνιος για τη ζεστή ανθρώπινη επαφή.

Τι περιμένω; Περιμένω να υποστηρίξουμε ειλικρινά και άδολα την ομάδα. Να βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι για τη μεγάλη μας αγάπη. Είμαστε λίγοι για να σπαταλιώμαστε, αλλά έχουμε δημιουργική τρέλα και αυτό μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να πάει ψηλά. Δεν θέλω να βλέπω Πάνθηρες, Ίωνες, Λέσχη και απλούς φιλάθλους. Θέλω να δω ένα γήπεδο που να υποστηρίζεται από μια τρελή και δυναμική παρέα. Με την ίδια φιλοσοφία και στάση ζωής. Θα γίνει; Αυτό το ξέρει ο καθένας από εμάς…

Το ότι κάθομαι και φιλοσοφώ καλοκαιριάτικα δεν είναι καλό. Αν και βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου θα έπρεπε να είχαμε χαρά και ανυπομονησία για το νέο πρωτάθλημα, μάλλον έχουμε κάνει την ανάγκη φιλότιμο. Όσο θυμάμαι τον Πανιώνιο δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου χρονιά που να φαίνονταν όλα τόσο ρευστά και αβέβαια.

Αντιλαμβάνομαι ότι όσα έχω γράψει είναι ασύνδετα. Αλλά κι εγώ ο ίδιος έτσι νοιώθω…

Βλέπω πρόεδρο και διοικητική ομάδα, αλλά δεν βλέπω ηγέτη. Βλέπω προπονητή, αλλά δεν βλέπω παίκτες. Βλέπω στελέχη, αλλά δεν βλέπω τον ιθύνοντα νου. Βλέπω νεανική ορμή, αλλά δεν βλέπω εμπειρία. Βλέπω στόχο, αλλά δεν βλέπω την παραμικρή ένδειξη για την επίτευξή του. Βλέπω χρήματα, αλλά δεν βλέπω να επενδύονται με πρόγραμμα.

Τελικά αυτό που βλέπω είναι κούραση και όχι φρεσκάδα. Νομίζω ότι όλοι μας χρειαζόμαστε κάτι για να αλλάξει το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα. Η χρονιά ξεκινά άσχημα. Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τις μεταγραφές, όσο με το κακό κλίμα.

56 σχόλια:

zamis είπε...

Μεχρι πριν λιγο καιρο υπηρχε ανησυχια και επιφυλακτικοτητα.
Με αρχη ομως τον χειρισμο της ιστοριας Λολο,στη συνεχεια τις δηλωσεις για Κουμο που θα κτισουμε πανω του αλλα θα τον πουλησουμε αν ερθουν τα σωστα φραγκα και με αποκορυφωμα την κυριολεκτικα αχαρακτηριστη τελευταια ανακοινωση,το πραγμα εχει ξεφυγει.
Μακαρι τα φαινομενα να απατουν αλλα αυτο που φαινεται ειναι οτι ο Κιντης τα εχει χαμενα.

Griniaris είπε...

Συγνώμη,έχεις ακούσει ποτέ για "προσθέσεις" στην Αγία Γραφή,στο Κοράνι,στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο κλπ.;Άσε λοιπόν ήσυχα τα ιερά σύμβολα...

Όσο για τις απορίες σου,εκφράζονται και αυτές από το μανιφέστο:Γιατί μόνο ο Πανιώνιος μπορεί να αντέξει την τρέλα μας και μόνο η τρέλα μας μπορεί να αντέξει τον Πανιώνιο....

Griniaris είπε...

zamis,αν και συμφωνώ ελπίζω να μην έχεις δίκιο...

zamis είπε...

Κι εγω κι ολοι μας griniari ελπιζουμε ολα αυτα ναναι κακες στιγμες μοναχα.
Αλλα πραγματικα ειμαι περιεργος να μαθω το σκεπτικο αυτης της σουρεαλ ανακοινωσης που κατα τη γνωμη μου εκθετει το συλλογο και προδιδει μεγαλη συγχυση.
Οπως και ειμαι περιεργος να μαθω ποιος εχει δωσει τετοια βαρυτητα στην αποκτηση του Βαζβαζ που μονο η νασα δεν εχει πεσει πανω του για να γινει καλα..
Ας ελπισουμε λοιπον οτι κατι παραπανω ξερουν απο μας και τσαμπα τρεμουμε.
Αν και ετσι παμε κοντρα στο ρητο σου..

claire είπε...

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=68990

Ο Τσακίρης υποψήφιος για πρόεδρος στη superleague

Griniaris είπε...

Δεν ξέρω σε ποια ανακοίνωση από όλες αναφέρεσαι αλλά το άσχημο είναι ότι η φράση σου κολλάει σε όλες.
Ο Βαζ έχω την εντύπωση ότι δεν μας έχει στοιχίσει τίποτα.Απλά του δίνουμε την ευκαιρία,αν γίνει καλά κι αν αποδώσει.Αν όχι,θα έχουμε χάσει μόνο τα ιατρικά έξοδα...

br fun_atic είπε...

Αν νομίζεις ότι είσαι ο Δημιουργός τότε δυο φίλες μου πρέπει να δουλέψουν υπερωρίες :)

Griniaris είπε...

Υποννοείς κάτι κακό αλλά παραπέμποντας σε σχόλιο του Κατρίνου γίνομαι "δήθεν αδαής"...

c@mel είπε...

Ας περιμένουμε να δούμε τι θα βγει (και τι θα κατεβει στο γήπεδο) από όλα αυτά και μετά κρίνουμε και κατακρίνουμε. Δεν τον έχω τον Τσακίρη για τόσο μ@λ@κ@ να το πετάξει τόσο έξω το μαγαζί. Προσωπικά αν και είμαι κι εγώ απογοητευμένος, βλέποντας όλοι να πέρνουνε παίκτες 33χρονών και πάνω κάτι μου λέει ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Θα μου πείτε το ίδιο είναι ο Γκοβού των 33 χρόνων με τον Σκούρτη των 18 (πόσο είναι τελοσπάντων); Όχι. Αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι αν φύγει ο Σκούρτης (και ο κάθε Σκούρτης) στην αντεπίθεση, άντε να τον πιάσει ο Δέλλας (και ο κάθε Δέλλας).

Katrinos είπε...

@Griniaris
Καταγγέλω τη τουλάχιστον παράξενη συμπεριφορά σου καθώς και την ύποπτη αναφορά του ονόματος μου και δήθεν σχολίου που διατύπωσα σε προηγούμενο post το οποίο σου επιτρέπει να περνάς απαρατήρητος , ενώ ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι ξέρεις........
Θα σε παρακαλούσα πολύ να εγκαταλείψεις τη πρακτική της ασάφειας και των υπονοούμενων και της απόκρυψης και να βγείς μπροστά γεναία και να αποκαλύψεις τη μεγάλη αλήθεια.

Μ.Α.Π.Τ

Επειγόντως μεταγραφές και διακοπές!!
(αν και σε πολλές περιπτώσεις δεν βλέπω να βοηθάνε...)

zamis είπε...

Εννοω την ανακοινωση που ο Μπελιτς πηγε προετοιμασια αλλα δεν τον θελουμε ενω μας θελει αυτος και τον Παλιτς που ηρθε ταβερνα και τον θελουμε αλλα οχι και τοσο αμα βρουμε καλυτερο που θα θελουμε περισσοτερο.
Καλα λες κι ο Βζ τετοια περιπτωση θαναι..
Μονο ο αντιπροεδρος του Εδεσσαικου λειπει:)

zamis είπε...

Παει ο φοιτητης και ο Ουρος.Next please.Ose-i-ha!


http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/92144-με-οσέι-το-πρώτο-φιλικό

Griniaris είπε...

Katrinos, ΔΞ/ΔΑ...

zamis,το φαντάστηκα αλλά ήθελα να τονίσω ότι την ίδια σύγχυση προκαλουν ανακοινώσεις όπως του Λόλο και του Κούμο...

Αν θυμάμαι καλά ο Οσέι δεν ήταν κακός...

zamis είπε...

http://www.contra.gr/Columns/Scouting/248254.html

ρε μπας?
ερχεται κι ο βαζ

zamis είπε...

http://ghanasoccernet.com/2010/05/ransford-osei-wants-fc-twente-stay/
βρηκα κι αυτο Μαιος 2010

zamis είπε...

ενα ενα..αυτο πιο προσφατο και ενδιαφερον.
μακαρι ρε σεις να γελασει το χειλακι μας στο ποτακι


http://www.ghanaweb.com/GhanaHomePage/SportsArchive/artikel.php?ID=183437

br fun_atic είπε...

poios einai o say? Einai autos poulene say,say,say, say the magic word, sagapo s.a.g.a.p.ooooooo

br fun_atic είπε...

Δεν έχω καταλάβει σε ποια ομάδα ανήκει ο παίκτης, αν τον αποκτήσαμε ή πρόκειται να τον αποκτήσουμε ή αν τον παίρνουμε δανεικό.

c@mel είπε...

http://www.gazzetta.gr/football-latest-news/item/92163-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1

O παίκτης ανήκει στην Μακάμπι. Έληξε ο δανεισμός του στην Τβέντε και δεν θέλει να μείνει στο Ισραήλ. Από την στιγμή που ο τσίκλας έμεινε ικανοποιημένος, όλοι οι άλλοι περιττεύουν.

br fun_atic είπε...

Τα βρήκα...
Μιλάμε για ταλέντο που όμως δεν στέριωσε πουθενά και που δεν αγωνίστηκε πέρσι. Η μπάλα βέβαια δεν ξεχνιέται...
Λογικό να μην μπορεί να σταθεί στο Ολλανδικό πρωτάθλημα με την πρώτη, ούτε όμως στο Ισραηλινό;

Πόσες θέσεις ξένου έχουμε ρε παιδιά και δεν το ξέρουμε;;;

Ron Barceló είπε...

http://www.gazzetta.gr/football/champions-league/item/92163-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Μάλιστα...
Επίσης, άκουγεται τελαυταία και για το Λεντέσμα του γαυρου.
Πως θα σας φαινότανε μια τέτοια προσθήκη?
Προσωπικά, θα προτιμούσα Καρντόσο, αν κ οι 2 είναι πολύ καλοί παίχτες στη θέση τους

c@mel είπε...

O Λεντέσμα είναι τρελή παιχτούρα. Αλλά νομίζω ότι αυτός θέλει να γυρίσει Αργεντινή.

IWN1998 είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=KgCqNPxItns

vyruss είπε...

Μήπως έχουμε νέα για τον Σούλι; Είναι καλά το παιδί;

τρελοπανιωνιος είπε...

ενα ξερω την πρωτη φορα αν κανεις ενα λαθος χτυπας το κεφαλι σου και λες εκανα μαλακια οκ... την δευτερη φορα που ξανακανεις το ιδιο λαθος κοιτας τον ευτο σου στον καθρεφτη και δεν ξερεις πως ξαναεγινε τετοια μαλακια... Αν τελικα κανεις το ιδιο λαθος για 3 φορα τοτε κατι δεν παει καλα ε δεν ειναι νορμαλ,( Delura , Smogie ) τα δυο πρωτα ..!! Λογικα μετα απο τοσες εξετασεις, γιατρους , βιβλια σε βιβλιοθηκες κτλ κτλ πιστευω οτι ο Βαζ δεν θα εχει προβλημα αλλιως θα πρεπει καποιος να μας εξιγησει ορισμενα πραγματα....

τρελοπανιωνιος είπε...

ποιος ακουσε για Λεντέσμα ? ΜΕΓΑΛΗ παικτουρα...!!!!! μακαρι να καναμε μια τετοια κινηση, τρελα καλυτερος απο Καρντοσο και για μενα ο πιο αδικημενος παικτης που περασε απο την Ελλαδα !! Με μια κινηση τετοια θα ηταν ολα τα λεφτα, χρειαζομαστε ακομα επιθετικο , κεντρικο αμυντικο, εναν δευτερο τερματοφυλακα και εναν αριστερο μπακ ποτε θα γινουν αυτες η μεταγραφες ? τελικα τοσα ταξιδια στην Αφρικη δεν μπορεσαμε να βρουμε κανεναν παικτη ? αυτοι οι πιτσιρικαδες απο την ν Αφρικη απο την Γκανα τι εγιναν ειναι σταντ μπαι η δεν μας εκαναν τελικα ?

Katrinos είπε...

@Tρελλοπανιώνιος.
Πόσο δίκιο έχεις......Έλπίζω μόνο αυτή τη φορά να πάρουμε ρίσκο χωρίς να δεσμεύουμε και θέση στην ομάδα. Να τον έχουμε πάρει με πολύ χαμηλό κόστος και εαν βγεί οκ αλλιώς δεν τρέχει τίποτα. Αλλιώς θα είναι τρίτη μαλακία στη σειρά.

Πάντως εαν κοιτάξει κάποιος γύρω γύρω, οι κινήσεις που γίνονται στη S/L είναι τουλάχιστον αστείες. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα μου βγαίνει ότι δεν υπάρχει μαντίλι να κλάψουν στις περισσότερες παε. Ή όλοι περιμένουν να πέσουν οι τιμές και κινούνται προσεκτικά ή η φετινή σεζόν θα είναι η φτωχότερη όλων.
Π.Χ Ο Αστέρας που έχει τη μεγαλύτερη λίστα απο όλες τις ομάδες, ήδη έκοψε δύο λόγω τραυματισμών. Ακόμα και ο Μαρινάκης που και έχει χρήματα και πρέπει να κάνει δυο τρεις κινήσεις για να ξεκινήσει η θητεία του θετικά, μιλάει θα συνετή διαχείρηση.

Ελπίζω να καταλήξουμε σύντομα στην υλοποίηση του πλάνου 4 500άρηδες κλπ, διότι φοβάμαι ότι το μεγαλύτερο θέμα μας είναι η αναποφασιστηκότητα στη τελική επιλογή και τα μπερδέματα μεταξύ Στόρε-Κιντή-Μπάνσμπο κλπ.
Καλή η αναμονή και η προσεκτική επιλογή αλλά ο χρόνος τρέχει και πρέπει πολλοί νέοι να δέσουν πολύ γρήγορα.

zamis είπε...

http://theplayer.gr/?ID=FCyfeYRuO2b5c1Uc&Rec_ID=7586

zamis είπε...

http://apokrouseis.blogspot.com/

br fun_atic είπε...

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί έχουμε βάλει λυτούς και δεμένους να συναρμολογήσουν τον Βαζ Τε.
Ακόμη κι αν τον φτιάξουμε κομμάτι, κομμάτι, θα πρέπει να ξεπεράσει και την τεράστια αγωνιστική του απραξία.

Όσο καλός και ταλαντούχος κι αν είναι, αξίζει τον κόπο; Μήπως χάνουμε την ευκαιρία να κλείσουμε κάποιον στη θέση του που θα μπορεί να προσφέρει άμεσα;

Katrinos είπε...

Εαν το κόστος είναι πολύ χαμηλό έως και μηδενικό δεν μας απασχολεί δεδομένου ότι δεν θα επηρεάσει τις λοιπές μεταγραφικές κινήσεις της ΠΑΕ. Αν περιορίζει τυχόν εναλλακτικές μας κινήσεις και εγώ δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμοτητα.

Αυτό που με απασχολεί και ανησυχώ σφόδρα είναι η υποψηφιότητα Τσακ.
Φαίνεται ότι ο δικός μας βγαίνει στο μπλόκ Τζίγκερ ενώ απέναντί θα βρεί μια περίεργη κατάσταση που εκφάζει όχι μονο το Γαύρο αλλά και την αντιπολίτευση του Τζίγκερ μέσα στο ΠΑΟ + Μπέο! Εαν τελικά αλλάξουν τα κόζα στη S/L , το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ένα εχθρικό περιβάλλον ιδιαίτερα στο τομέα διαιτησία. Σε γενικές γραμμές έχω εμπιστοσύνη στις κινήσεις του , αλλά προτιμώ την ουδετερότητα απο το να πάρουμε τη πλευρά του χαμένου. Αν φυσικά χάσει.

br fun_atic είπε...

Που μπορούμε να βρούμε άραγε πληροφορίες για το φιλικό;Δεν έχω ιδέα ποια εφημερίδα καλύπτει ρο ρεπορτάζ του Πανιωνίου στην Ουγγαρία. Αν το καλύπτει καμία δηλαδή.

NK99 είπε...

Κερδίζουμε 3-0 στο 75...

General Tanz είπε...

3-0 τελικο.
Λατκα, Μποσκο και Φανουρης τα γκολ.

Katrinos είπε...

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/92333-πήρε-παναγόπουλο-ο-πανιώνιος

Τι ειν τούτο πάλι?

Katrinos είπε...

Θέμα που έθεσε ο Μάκης και που είχε ξεχαστεί. Την ώρα που κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι και μας έχει κάνει ο Jim το στομάχι τούμπανο ΜΕ Βορειοκορεάτες, τραυματισμένους, προβληματικούς κλπ, η ΑΕΚ παίρνει Μπούμπα Ντούπα - πως λέγετε Ντιόπ. Κάτι λεφτουδάκια που μας οφείλει και σκάνε μέσα στον Ιούλιο θα τα πάρουμε? Γιατί κάτι μου λέει ότι οι δόσεις του Τζιμπούρ και του Μάκου πήγαν κατα Πόρτσμουθ μεριά...

Επίσης άκουσα σε δελτίο ειδήσεων ότι ομάδα της Θεσ/κης εμπλέκεται σε σκάνδαλο πλαστών τιμολογίων (ξέπλενε χρήματα προς διαφημιστικούς σκοπούς έναντι 10%). Αυτή η ομάδα μπορεί να συνεχίσει να παίζει στη S/L ? Σίγουρα όχι (εαν ζούσαμε στην Ελβετία διότι στη Βαλκανική χερσόνησο όλα μάλλον επιτρέπονται)

Timoros είπε...

20 ιουλιου πλεωνετε, αλλιως στις 21 μπαπα-μπουπα-σφραγιζεστε

Το θεμα liscensing ειναι το νεο πυρηνικο οπλο της ΕΠΟ. Ποια διαιτησια? Εδω πλεον η επο εχει την δυναμη να διαλεγει ποιος απο τις 5-6 ομαδες που δεν πληρουν προυποθεσεις πεφτει. Και ολα υπο πεπλο απολυτης μυστικοτητας. Μαμισε τα κατρινε.

br fun_atic είπε...

Δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος να σφραγίσει τις επιταγές, να τραβήξει μηνύσεις στους εκδότες και να της καθώς και μια αίτηση πτώχευσης;

Είναι δεδομένο ότι για την οικονομική κατάσταση του Πανιωνίου ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η ΑΕΚ.

c@mel είπε...

Ο Πανιώνιος αγωνίστηκε με τους: Μπέλιτς, Κούρντι, Αράπι, Λάτκα, Κοντοέ, Μανιάτη, Σάμαρη, Κοιλιάρα, Κούκετς, Μπάλαμπαν, Σταυροθανασόπουλο.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν οι: Σιδεράκης, Γιόνσον, Κοντοχρήστος, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Αναστασόπουλος, Κουμορτζί, Πούπο, Γουνδουλάκης, Κολοβός, Σκούρτης.

Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που δοκιμάστηκαν ήταν και ο 24χρονος Αλβανός αριστερός μπακ Ρενάτο Αράπι.
(Γιατί όπως ξέρουμε τον Αράπι κι αν τον πλένεις, ο Κιντής θα τον πάρει.)

br fun_atic είπε...

μάλλον βρέθηκε!!!
Δεν θέλω πολλά. Απλά να τους βγουν στον πλειστηριασμό οι καρέκλες, τα γραφεία, τα τασάκια, ακόμη και τα κύπελλα.

br fun_atic είπε...

Ο Αράπι μας προέκυψε από το σκάουτιγκ απόστασης αυτοκινήτου;

br fun_atic είπε...

Ο Αράπι θα είναι η χαρά του ρατσιστή. Και Αλβανός και Αράπι.

br fun_atic είπε...

για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πέρσι δεν είχαμε ρίξει σε φιλικό 3 γκολ.Θα μου πεις ότι παίζαμε με ομάδες της πρώτης κατηγορίας του Βελγίου. Από την άλλη σήμερα οι βασικοί ήταν μοιρασμένοι, οπότε ίσως μια ομάδα που θα βρίσκονταν πιο κοντά στο τελικό σχήμα θα απέδιδε ακόμη καλύτερα.

br fun_atic είπε...

Απ' ότι διάβασα, ο Πανιώνιος στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε με 4-4-2, ενώ στο δεύτερο με 4-5-1. Προφανώς αυτά θα είναι τα σχήματα που θα χρησιμοποιούμε ανάλογα με τη δυναμικότητα του αντιπάλου Αν θυμάμαι καλά, κάτι αντίστοιχο έκανε και ο Παράσχος.

Katrinos είπε...

Σε βλέπω στην είσοδο του προπονητικού τους, επικεφαλής ομάδας με δικαστικό κλητήρα και μεταφορείς, να ρωτάς που είναι ο υπεύθυνος, 'να μωρέ μια κατασχεσούλα να κάνουμε ξέρετε εσείς', ΄παιδιά ξεκινήστε με τη τροπαιοθήκη μαζί με τα κύπελα'
-'αφεντικό λίγα είναι'
-'δεν πειράζ, πόσα μένουν?'
- 'κανα πεντακοσάρικο αφεντικό'
- ' αυτό το μελαψό παιδί ποιός είναι?'
- ' ο Ραφίκ κύριε'
- 'φορτώστε και αυτόν στο φορτηγό μαζί με τα κύπελα και κλείνουμε, για τώρα.'
- 'επι τη ευκαιρία να φορτώσουμε και το Μάκο κύριε? αφού δεν θα το ξοφλήσουν'
- χμμμ όχι να μείνει , αυτή θα είναι η τιμωρία τους.'

br fun_atic είπε...

όσους παίκτες θα φορτώσω, θα τους στείλω για ένα μήνα στο Άγιο Όρος (τον Τζιμπουρ στη Μέκα) να αγιαστούν και αν χρειαστεί να εξορκιστούν.

br fun_atic είπε...

το cv του arapi

http://en.wikipedia.org/wiki/Renato_Arapi

IWN1998 είπε...

Ο Ρενάτο Αράπι είχε σαν τελευταία ομάδα στην Αλβανία τη Μπέσα, προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού (και με Πανιώνια ιστορία αφού ήταν αυτη που νικήσαμε το 71 και πήραμε το βαλκανικό κύπελλο).

Είναι μια από τις προσπάθειες εξεύρεσης αριστερού μπακ που κάνουμε. Πάντως οι Ρώσοι το χειμώνα στη Σπάρτακ Νάλτσικ τον απέρριψαν.

Πάντως είναι διεθνείς με όλες τις μικρες εθνικές Αλβανικές ομάδες, ότι και αν λέει αυτό και με όχι απαγορευτική τιμή.

Βαγγέλης είπε...

Πολλές δοκιμές παιχτών. Δεν θυμάμαι να έχουμε κάνει ποτέ τόσες πολλές. Θα ακολουθήσουν και άλλες πιστεύω. Τους περνάμε από κόσκινο.

Ξέρετε αν με την Μαγιόρκα συνεργαζόμαστε ακόμα?

Βαγγέλης είπε...

BR

Σχετικά με το κείμενο σου θέλω να ρωτήσω τι διαφορές μπορεί να έχουν μεταξύ τους οι Πάνθηρες, οι Ιωνες, η Λέσχη κτλ? Πιστεύω ότι όλοι τους θα μπορούσαν προσφέρουν στον Σύλλογο περισσότερα αν ήταν ενωμένοι σε ένα σύνδεσμο. Δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα. Μου κακοφαίνεται...

br fun_atic είπε...

Βαγγέλη,
τα θέματα των οργανωμένων δεν τα ξέρω καθόλου.
Ξέρω όμως ότι είμαστε ελάχιστοι. Στη θύρα 3 είναι οι Πάνθηρες. Αλλού κάθονται οι ΝεοΣμυρνιώτες, αλλού οι Καλλιθεάτες, αλλού οι Μπραχαμιώτες, αλλού οι Νεοκοσμίτες. Πάρε τώρα τη 2. Σε μια άκρη της είναι οι Ίωνες. Σε κάποιο σημείο της 4 είναι μέλη της Λέσχης.
Όποτε συναντήθηκαν οι άνθρωποι αυτοί δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν.
Για να μη λέμε για τους άλλους, ας δούμε τι γίνεται και στο ίντερνετ.
Είναι κουραστικό να βλέπεις παντού εχθρούς και συνωμοσίες.
Θα ήταν ευχής έργο να υ0ήρχε ένας σύνδεσμος οργανωμένων. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει πρέπει να υπάρξει ενιαίος φορέας συντονισμού.

zamis είπε...

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/92461-στόρε-δεν-φοβάμαι

Μου αρεσε πολυ ο Σουηδος.Συγκεκριμενος και με πληρη επιγνωση της καταστασης.

br fun_atic είπε...

Δεν πέσαμε έξω.έχει πάθος με την ομάδα.λίγο να του κάτσει ο κόσμος θα τον αγαπήσει.έχω πολύ καλή διαίσθηση για τον στορε.

br fun_atic είπε...

Πάθος με τη δουλειά του ήθελα να πω

zamis είπε...

http://www.theplayer.gr/index.php?ID=FCyfeYRuO2b5c1Uc&Rec_ID=7877


''Την έκπληξη έκανε η ΑΕΚ, η οποία βρέθηκε κοντά στην υποψηφιότητα Κανελλόπουλου. Η ένωση ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον Τσακίρη, επειδή ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου έκανε δηλώσεις για την ένωση και τις προσφυγικές της ρίζες.''

Ron Barceló είπε...

Η προσφυγοπούλα κάνει μεταγραφές, τα κοτοπουλάκια πανηγυρίζουν κ ο Πανιώνιος περιμένει ακόμα να πληρωθεί το μισό μύριο για το Τζιμπούρ..
Κ για το 'ευχαριστώ', ο θιγμένος Αγαμίδης στηρίζει το γαυρο-Κανελλόπουλο. Στις κωλοτούμπες καλοί είστε.
Αναρωτιέμαι ποια θα είναι η στάση του Κιντή, όταν το φιλαράκι του από απέναντι δεν πληρώσει ούτε αυτή τη δόση..