Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ένα μικρό μάθημα πιστωτικών τίτλων

Μια από τις βασικές διαφορές της επιταγής από την συναλλαγματική είναι ότι στο σώμα της επιταγής αναγράφεται η ημερομηνία έκδοσης, ενώ στην συναλλαγματική η ημερομηνία λήξης.

Η διαφορά είναι τεράστια. Για να εμφανίσεις προς πληρωμή μία συναλλαγματική, πρέπει να έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης της. Στην επιταγή τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Στην ημερομηνία έκδοσης μπορεί να τεθεί μια οποιαδήποτε ημερομηνία, όμως η επιταγή είναι πληρωτέα οποιαδήποτε στιγμή εμφανιστεί από τον κομιστή στην Τράπεζα. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος της μεταχρονολογημένης επιταγής. Ότι μπορεί να εμφανιστεί οποτεδήποτε, ακόμη και χωρίς προειδοποίηση.

Η επιταγή της Α.Ε.Κ ήταν μεταχρονολογημένη. Δηλαδή εκδόθηκε σε προγενέστερο χρονικό σημείο, αλλά ανέγραφε ως ημερομηνία έκδοσης την προχθεσινή. Αφού παρήλθε και η αναγραφόμενη ημερομηνία έκδοσης (άρα δεν υπάρχει ούτε καν δεοντολογικό έρεισμα στις αιτιάσεις της Α.Ε.Κ), παρουσιάστηκε προς πληρωμή στην Τράπεζα. Ο σοβαρός εκδότης είτε είναι φυσικό είτε νομικό πρόσωπο, εάν και εφόσον εκδίδει μεταχρονολογημένες επιταγές, έχει την υποχρέωση να έχει κατατεθειμένα στον λογαριασμό όψεως που διατηρεί τα απαιτούμενα ποσά ακόμη και πριν από την υποτιθέμενη ημερομηνία έκδοσης, ακριβώς επειδή θεωρητικά δεν ξέρει πότε θα εμφανιστεί προς πληρωμή η επιταγή. Πολύ περισσότερο έχει την υποχρέωση αυτή την ημέρα της υποτιθέμενης έκδοσης της επιταγής. Αν το υπόλοιπο δεν επαρκεί η επιταγή σφραγίζεται. Ο σοβαρός εκδότης φροντίζει να τροφοδοτήσει άμεσα τον λογαριασμό.Αν δεν το κάνει, το σφάλμα είναι δικό του και όχι του οφειλέτη που την σφραγίζει.

Η Α.Ε.Κ ήταν ασυνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις έναντι του Πανιωνίου. Τους δώσαμε παίκτες, τους διευκολύναμε στην πληρωμή, τους μετακυλήσαμε επιταγές και τελικά καταφέραμε να μην έχουμε χρήματα για να κάνουμε το κουμάντο μας, επειδή η Α.Ε.Κ δεν μπορούσε να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Για την ακρίβεια η Α.Ε.Κ ήθελε να χρησιμοποιεί δωρεάν παίκτες του Πανιωνίου, να επιτυγχάνει τους αγωνιστικούς της στόχους (εις βάρος μας αφού αφενός μας έλειπαν οι παίκτες που δώσαμε και αφετέρου είχαμε την υποχρέωση να αγοράσουμε άλλους στη θέση τους, δηλαδή να καταβάλουμε χρήματα ενώ αντίστοιχα δεν είχαμε εισπράξει) και να αποπληρώσει τον Πανιώνιο εάν και εφόσον οι συγκεκριμένοι παίκτες μεταγράφονταν σε άλλη ομάδα.Αυτό λέγεται ΘΡΑΣΟΣ. Για τέτοιους ανθρώπους δεν υπάρχει έλεος.

Η Π.Α.Ε Πανιώνιος έστω και καθυστερημένα προάσπισε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα και την υπόληψη της ομάδας. Συγχαρητήρια στον μεγαλομέτοχο για τη στάση του αυτή. Από εδώ και στο εξής αυτή είναι η στάση που πρέπει να κρατάμε έναντι οποιουδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να παίξει με το μέλλον της ομάδας μας.

38 σχόλια:

amanAM είπε...

η παροιμία είναι γνωστή:

Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Καλύτερα να φωνάζουν επειδή σφραγίσαμε μια επιταγή, παρά να νοιώθουμε και να είμαστε μ@λ@κες!

NK99 είπε...

Κύκλοι της ΑΕΚ απορουν γιατί το έκανε αυτό ο Τσακίρης.
Το ότι ήθελε να πάρει τα χρήματα του ούτε θα περάσει από το μυαλό του μέσου αεκτζή. Πίσω από τον Τσακίρη είναι ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ που βλέπουν ότι με τον Δέλλα και τον μπαπα μπούπα ντιοπ αμφισβητούνται τα πρωτεία τους.
Προφανώς η ΠΑΕ και ο τύπος της ΑΕΚ απευθύνονται σε ένα κοινό ιδιαίτερης νοημοσύνης.
Το ότι η επιταγή θα σφραγιζόταν σαφώς και ήταν γνωστό στην ΑΕΚ γιαυτό και δεν θα ψήφιζαν Τσακίρη. Αν τους είχε δώσει παράταση δεν θα τους ένοιαζε η αμφισβήτηση όχι μόνο της προσφυγικής καταγωγής αλλά και οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστορία της ΑΕΚ.

Griniaris είπε...

O br έχει δώσει την αυστηρή νομική πλευρά του καθεστώτος των επιταγών.Είναι γνωστό ότι δεν εφαρμόζεται στην αγορά.Όποιος εμφανίζει μεταχρονολογημένη επιταγή πριν την αναγραφόμενη ημερομηνία συνήθως "καίγεται".Όταν ο οφειλέτης συνήθως είναι συνεπής,όταν έχει ειδοποιήσει μια-δυο μέρες πριν ότι θα καθυστερήσει την πληρωμή μια-δυο μέρες,όταν τέλος πάντων σου δείχνει ότι έχει σκοπό να σε πληρώσει,του δίνεις τον απαραίτητο χρόνο.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως τίποτα από αυτά δεν ισχύει.Αν θυμάμαι καλά τα 500 χιλιάρικα αφορούσαν παλιές επιταγές που είχαν μετακυλισθεί για χθες.Παρ'όλα αυτά η ΑΕΚ δεν είχε σκοπό ούτε τώρα να πληρώσει.Το έδειχνε η πρόσφατη συμπεριφορά της.Δεν μπήκε καν στον κόπο να ειδοποιήσει όπως είχε υποχρέωση.Δεν έλαβε καν υπόψιν της την προειδοποίηση.Συνεπώς πολύ σωστά έπραξε ο Τσακ.

Το γέλιο είναι που φωνάζουν για τα τόσα λεφτά που μας έχουν δώσει για Ενσαλίβα,Τζιμπούρ,Μάκο που ζήτημα να έχουμε πάρει το ένα τρίτο από αυτά...

General Tanz είπε...

Good day φιλτατοι.

Διαβαζω στην SprtDay οτι χαλασε του Κασανο, διοτι τα μανατζεριλικια ζητησαν 350/per year απο τα 210 που ειχαν συμφωνησει!!

Αγωνιες, καρδιοχτυπια!!!!

Griniaris είπε...

Ο Κασάδο φεύγει,η αϋπνία έρχεται...

Katrinos είπε...

Εγώ ξέρω ότι σε 38 ημέρες παίζουμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι.
Μας λείπουν αυτά που μας έλειπαν (τίποτα σημαντικό δηλαδή ένας ολόκληρος άξονας και ένα αριστερό μπακ,ένας δημιουργικός μέσος), ο Αμπάλαμπαν έμεινε , ο Ριέρα δεν ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμος, βάζω και ένα ερωτηματικό στη παραμονή του Κούμο.

Έχουν αποκτηθεί ο Μάχο και ο δευτερότριτος τερματοφύλακας + αμέτρητες δοκιμές και διαπραγματεύσεις. Θεωρώ ότι τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζουν σε πολύ επικίνδυνο βαθμό. Η όλη αντιμετώπιση του θέματος μου βγάζει ή πολύ μεγάλη ανευθυνότητα του Jim ή πλήρη άγνοια όχι μόνο του ποδοσφαίρου αλλά και της διαπραγμάτευσης.

Εαν μέχρι τώρα δεν είχαμε μεγάλο ζόρι , έχοντας τη πολυτέλεια του χρόνου (θεωρητικά) μπορούσαμε να αξιώνουμε το απόλυτα συμφάρον deal. Έχω την εντύπωση ότι σε λίγες μέρες το ζόρι θα περάσει σε εμάς και εκεί είναι που θα μας πιάσουν το κώλο.

NK99 είπε...

Νομίζω ότι ο προπονητής θα πρέπει να ξεκινήσει με τους παίκτες που έχει και μπορεί να βασιστεί να μοντάρει την ομάδα. Αν έρθεί και κάποιος άλλος τόσο το καλύτερο αλλά το μοντάρισμα δεν μπορεί να περιμένει άλλο.
Βιώνουμε και την πραγματικότητα ότι ο Πανιώνιος αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα γενικά δεν είναι πόλοι έλξης για ένα ποδοσφαιριστή καιεπομένως θα πρέπει κάθε φορά να δίνουμε περισσότερα από την αξία του παίκτη.
Προσωπικά κατανοώ απόλυτα τους διοικούντες που δεν ακριβοπληρώνουν τον κάθε Κασάνο...
Θεωρώ σχεδόν δεδομένο ότι την τελευταία ομάδα του Αυγούστου θα ψαχνόμαστε για παίκτες και αυτό που φοβάμαι είναι να μην φύγει στις 30 Αυγούστου ο Κούμο όπως τότε ο Τζιμπουρ (ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ ακόμα δεν έχουν βρει παίκτη για την θέση αυτή).
Νομίζω ότι ο προπονητής τα έχει λάβει υπόψη και την Παρασκευή θα δοκιμάσει ενδεκάδα πρωταθλήματος.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

'Αν, λέμε ρε παιδί μου, άν ΔΕΝ καλυφθεί η επιταγή της ΑΕΚ, τί γίνεται; Παίρνουμε τον Τζιμπούρ πίσω;;;
Σ' αυτή τη χώρα τα έχουμε δεί όλα. Λέτε να δούμε κι αυτό;!

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

'Αν, λέμε ρε παιδί μου, άν ΔΕΝ καλυφθεί η επιταγή της ΑΕΚ, τί γίνεται; Παίρνουμε τον Τζιμπούρ πίσω;;;
Σ' αυτή τη χώρα τα έχουμε δεί όλα. Λέτε να δούμε κι αυτό;!

br fun_atic είπε...

@Griniaris
Σαφέστατα και υπάρχουν άγραφοι κανόνες της αγοράς. Πάνω από αυτούς όμως είναι ο νόμος. Και ο νόμος επιτρέπει την εμφάνιση και σφράγιση μεταχρολογημέης επιταγής οποτεδήποτε. To ποιός θα είναι ο καμένος άσ' το καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση δεν μιλάμε για προμηθευτή, αλλά για Π.Α.Ε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η επιταγή δεν εμφανίστηκε νωρίτερα, αλλά σε χρόνο όπου θα έπρεπε να υπάρχει υπόλοιπο στον λογαριασμό της Α.Ε.Κ. Προσωπικά θα την σφράγιζα στο 8ημερο. Μου αρκεί πάντως που σφραγίστηκε.

br fun_atic είπε...

Διάβασα ότι χάλασε η μεταγραφή του Κασσάδο, αν και είχαμε συμφωνήσει αρχικά στο τίμημα και είχαμε υπογράψει προσύμφωνο.
Αν το προσύμφωνο δεν μπορεί να εξασφαλίσει με κάποιο τρόπο τους βασικούς όρους της κύριας σύμβασης (για παράδειγμα με κάποιες ρήτρες), τότε στην πραγματικότητα συζητάμε για ένα χαρτί αμφίβολης αξίας.

Εάν και εφόσον ο Κασσάδο μας έκανε, προφανώς και δεν έπρεπε να περιμένουμε τόσο καιρό και να στηριζόμαστε σε τέτοιου είδους χαρτιά, αλλά θα έπρεπε να υπογράψει μία και καλή συμφωνητικό.

Αν τα πράγματα είναι έτσι, τότε υπάρχει σοβαρή ευθύνη του προσώπου που είχε αναλάβει την μεταγραφή του διότι δεν την χειρίστηκε σωστά. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι ο Κασσάδο δεν είναι ο πρώτος παίκτης που υπογράφει φέτος προσύμφωνο ε τον Πανιώνιο και καταλήγει αλλού. Το ίδιο δεν είχε γίνει και με τον Πάλιτς; Άλλο που υποστηρίξαμε ότι δεν μας έκανε...

br fun_atic είπε...

Γράφει η σημερινή sporday, που αναδημοσιεύει δηλώσεις του Φαμπιάν σε μέσο της πατρίδας του: "Ο νεογέννητος υιός μου με έκανε να δω διαφορετικά τα πράγματα. Η περσινή ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω τραυματισμών και της αναχώρησης του Ρεκόμπα. Είχα την επιθυμία να επιστρέψω κοντά στους ανθρώπους μου".

Αυτό στην κρίση όλων σας για όσα έχουμε διαβάσει τελευταία.

Θα κρατήσετε και ένα άλλο σοβαρό στοιχείο. Ο υιός του είναι νεογέννητος. Για υπολογίστε πότε περίπου συνελήφθη και αν μπορεί το γεγονός αυτό να δικαιολογήσει καταστάσεις από πέρσι τον Δεκέμβριο και εντεύθεν.

Griniaris είπε...

Br,ουσιαστικά δεν διαφωνούμε...

Πιθανή ημερομηνία σύλληψης,Μάρτιος 2009.Κέρδισα;

br fun_atic είπε...

Παιδί είναι. Όχι ελέφαντας. Κατά τον Νοέμβριο με Δεκέμβριο 2009 κοίτα...Ο.κ δεν ξέρουμε πόσο νεογέννητο είναι...

Griniaris είπε...

Είναι οκτώ μηνών...

Griniaris είπε...

http://www.sport24.gr/html/ent/105/ent.376105.asp

Η πλήρης συνέντευξη...

Costix είπε...

Γραψτε "π@π@ριες".
Δλδ, αλλος ενας που μας πουλησε κανονικα και με το νομο ???
Τουλαχιστον ετσι μοιαζει, αν ειναι original η συνεντευξη.

Costix είπε...

Και αν ειναι ετσι που τα λεει, κακως παραξηγησαμε ολοι μας την ΠΑΕ οτι μας το λεει τελευταια στιγμη και μας δουλευει και το κανει για οικονομικους λογους. Γιατι πιθανοτατα ο Λολο πιεσε και κλαφτηκε στην ΠΑΕ τελευταια στιγμη να γυριζει στην Πενιαρολ. Αυτο καταλαβαινω εγω τουλαχιστον διαβαζοντας την συνεντευξη. Δεν αντεχε να μεινει μακρυα απο το παιδι ου και τους δικους του μια χρονια. Το λεει ξεκαθαρα. Thanks, Lolo.

Griniaris είπε...

Εγώ καταλαβαίνω ότι φταίει ο Φερέρα.Έδιωξε τον Ρεκόμπα,με αποτέλεσμα να μείνει ο Λόλο μόνος του με ένα νεογέννητο στην αγκαλιά.Τι να πρωτοκάνει,να φροντίσει το παιδί,να παίξει μπάλα,να κλάψει για τη μοναξιά του;Εξ ου και τα φαινόμενα νεύρων που εμφάνισε από Δεκέμβρη και μετά(εδώ κολλάει br).Πλάκωσε δυο-τρεις,έφαγε κόκκινες,έκανε την ομάδα μπουρδέλο και μετά τραυματίστηκε.Α ρε Φερέρα,μας διέλυσες...

IWN1998 είπε...

Συνέντευξη σε Ουρουγουανούς συμπατριώτες του έδινε. Τι να έλεγε; Ότι γύρισε πίσω επειδή και η δεύτερη έξοδός του στην Ευρώπη απέτυχε κατ' ουσίαν; Έχετε δει πολλούς να κάνουν πισωγύρισμα και να 'ναι πραγματικά ευτυχείς; Σίγουρα το οικογενειακό θέμα που θίγει είναι σημαντικό και έπαιξε ρόλο αλλά αν είχε πάρει μεταγραφή για μια ομάδα που έπαιζε Τσαμπιονς Λιγκ θα το έλεγε;
Το ότι κλάφτηκε στην ΠΑΕ ήταν ο λόγος που ήθελαν να τον δώσουν στην Κύπρο από το Μάιο; Δεν νομίζω.

Και ο Μπάλαμπαν έχει οικογενειακά προβλήματα αλλά εκείνος δεν ήθελε να γυρίσει με τα μηδενικά χρήματα που θα έπαιρνε στο Ζάγκρεμπ. Και ο Λόλο νομίζει κανένας ότι στην Πενιαρόλ παίρνει τα λεφτά του εδώ συμβολαίου του; Πιστεύω όχι. Απλά γι' αυτόν μέτρησε θετικά να πάει στην οικογένεια του φέτος όπως λέει στη συνέντευξη, έστω και με λιγότερα λεφτά και με δεδομένο ότι δεν υπήρχε ουσιαστικά καλή πρόταση στην Ευρώπη και η ΠΑΕ είχε δηλώσει την αδυναμία της να στηρίξει το βαρύ του συμβόλαιο.
Αυτή είναι η κατάσταση. Εδώ υπήρξε σύμπτωση διαθέσεων και συμφερόντων και έληξε φιλικά το θέμα. Στην περίπτωση του Σούπερ Κροάτη Ήρωα δεν βρέθηκε η μέση λύση ... αλλά καλύτερα γιατί εγώ φέτος πιστεύω΄ότι πρώτα ο Θεός θ' αποδώσει καλύτερα.

br fun_atic είπε...

@costix

θα θυμάσαι βέβαια που η ΠΑΕ ευχαρίστησε τον Φαμπιάν για την διευκόλυνση. Τρέχα γύρευε...

br fun_atic είπε...

Επίσης πρέπει να θυμηθείς και την συνέντευξη του στον Π.Κ που έλεγε ότι έρχεται ορεξάτος. Δεν έκανε κουβέντα ούτε για τον μπέμπη ούτε για τη γυναίκα του.
Ας μας πει ο Μάκης αν τον είδε μελαγχολικό. Γιατί η συνέντευξη μας έδινε να καταλάβουμε ότι έρχεται ορεξάτος.
Ο άνθρωπος είχε έρθει για να εξεταστεί και για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία... Είναι τρομακτικές συμπτώσεις να του έλειψε σε μία μέρα ο τζούνιορ, να βρήκε ομάδα, να συμφώνησε και να δέχθηκε πρόταση την Πενιαρόλ την οποία αποδέχθηκε άμεσα ο Πανιώνιος.

zamis είπε...

Πλερωσανε τα χανουμια?

Costix είπε...

Well, show me the way to the next whisky bar,
oh don't ask why,
oh don't ask why !!!

zamis είπε...

yeah!

br fun_atic είπε...

Γεια σου costix με τις ροκιές σου και την Alabama σου. Πιάσε ένα jim beam !!!

Griniaris είπε...

Ε όχι και Jim Beam με Jim Morrison.Θα πέσει φωτιά να μας κάψει...

br fun_atic είπε...

Είσαι αντιδραστικός,παλαιοκομματικός και μονολιθικός.

IWN1998 είπε...

Για το "θέατρο" ΠΑΕ και παίκτη (?) στην περίπτωση Εστογιανόφ, σας θυμίζω την πρώτη συνέντευξη του Ιουνίου, αλλά διαβάστε και το 'προφητικό' σχόλιο του blogger στο τέλος περί τρικ κλπ κλπ(δεν χρειαζόταν μάλλον και τόσες υπερφυσικές ικανότητες μαντικής μάλλον).
Απλά κάποιοι από μας γνωρίζουν λίγο καλύτερα ή ε΄΄ιναι πιο οξυδερκείς.

http://panionianea.blogspot.com/2010/06/fabian-estoyanoff-100.html

re-la-re είπε...

Η Alabama ή αλλιώς whiskey bar είναι σε μουσική Κουρτ Βάιλ και είναι κομμάτι του Μικρού Μαχάγκονυ του Μπρέχτ και αργοτερα της όπερας των Μπέρτολντ Μπρέχτ- Κουρτ Βάιλ "Η άνοδος και η πτωση της πόλης Μαχάγκονυ".

Ενω η όπερα είναι στα γερμανικά το τραγούδι των πορνών είναι στα αγγλικά. Ούτε morisson ούτε τρίχες. Μπρέχτ και Βάιλ κατά του κεφαλαίου.

Υ.Γ. Γεια σου ρε Αντώνη με το μπαγλαμά σου. Κάποια στιγμή θα παίξουμε παρέα.

br fun_atic είπε...

Αυτή τη δήλωση εννοούσα.
Εδώ υπάρχει μια περίεργη ιστορία.

-Κανένα νέο του Φαμπιάν για μήνες.
-Φήμες για ενδιαφέρον πώλησής του.
-Μια επιστολή του προς τους φιλάθλους, την οποία παρακάλεσε να δημοσιοποιήσουν στο φόρουμ.
-Έλευσή του στην Ελλάδα, εξέταση και διαβεβαίωση περί αποκατάστασης της υγείας του σε ποσοστό 90%.
-Συνέντευξη στον Π.Κ
-Πρόταση δανεισμού
-Αποδοχή της πρότασης την επόμενη ημέρα.
-Τριγμοί στον Π.Κ

Κανείς μας δεν έχει τις γνώσεις για να καταλήξει για την ώρα για τι πράγμα μιλάμε. Σύμπτωση; Κοινή επιθυμία Πανιωνίου - Φαμπιάν; Επικοινωνιακό βατερλό;

Επειδή δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβληματιζόμαστε και επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ας περιμένουμε μέχρι τον επόμενο Ιούνιο για να δούμε κατά πόσο θα επιστρέψει ο Φαμπιάν.
Θα γυρίσει ή μέχρι τότε θα δεχθούμε πρόταση πώλησής του;

Θα σας θυμίσω τη συνέντευξή του στον Π.Κ που έκανε λόγο για ενδιαφέρον πρώην ομάδων του. Εκεί δεν μίλησε το πατρικό φίλτρο;

Griniaris είπε...

Τουλάχιστον μάθε το όνομα.Morrison λέγεται...

zamis είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=3dLAv0NklTg

Ο τεραστιος Jim Morrison ανοιγει τις Πορτες της συμβατικης και μικρονοης πραγματικοτητας και περναει στην αληθεια της αλλης μεριας.

br fun_atic είπε...

θέλετε πολύ mr roboto ακόμη για να συνέλθετε :)

Griniaris είπε...

Αυτό μάλιστα br,είναι τραγούδι για jim beam.Παίρνεις το μπουκάλι και κοπανάς τον dj...

c@mel είπε...

«Κλείνει» Κεντρέ

http://www.sport-fm.gr/article/283979

c@mel είπε...

Οι επιστολές Κιντή-Αδαμίδη στη δημοσιότητα

http://www.sport-fm.gr/article/284004

amanAM είπε...

Καταραμένο ίντερνετ, καταραμένο γιουτούμπ!!!

Πάνω που είχα αρχίσει να παίζω μέχρι και την συννεφιασμένη Κυριακή στο μπαγλαμαδάκι, έκανα αναζήτηση να δω τι υπάρχει σε μπαγλαμαδάκι, και... απογοητεύτηκα!!!

Πω πω, έχω πολλά να μάθω... Ήδη τύπωσα ένα κατεβατό από ακόρντα, αλλά τι να το κάνεις, θα πρέπει να το λιώσω το μπαγλαμαδάκι, για να παίξω κάτι αξιοπρεπώς. Χρειάζομαι επειγόντως έναν που να ξέρει, να μου πει μερικά κόλπα.

Εμπαθέστατε, από Σεπτέμβρη θα πρέπει να με "αναλάβεις"...