Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Που πας καραβάκι;




Λίγο πριν την ανάληψη των καθηκόντων του κου Κιντή, είχα λάβει, όπως και οι υπόλοιποι bloggers, μια πάρα πολύ ευγενική πρόσκληση από την ΠΑΕ Πανιώνιος, με την οποία μας καλούσε να γνωριστούμε με τον μέλλοντα πρόεδρο της Π.Α.Ε και να ενημερωθούμε για τις επιδιώξεις και τα σχέδιά του.

Από την πρώτη στιγμή, ο κος Κιντής μας ενημέρωσε ότι ήθελε να κάνει οικονομικές περικοπές, καθώς ο μεγαλομέτοχος της ομάδας επιθυμούσε να συνεισφέρει λιγότερα χρήματα στον οικονομικό προϋπολογισμό της ομάδας. Απόλυτα κατανοητό και σεβαστό.

Θα προχωρούσε λοιπόν σε μείωση των εξόδων, θα στηρίζονταν στο περσινό έμψυχο υλικό της ομάδας, το οποίο θα συμπληρώνονταν από νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες, όπως και από παίκτες προσωπικότητες, οι οποίοι θα κόστιζαν ( φαντάζομαι πλέον ότι το ανέφερε σχηματικά– για να αντιληφθούμε την ποιότητά τους) 500.000 ευρώ έκαστος. Παράλληλα, ακολουθώντας το επιτυχημένο και κατά τη γνώμη του εφαρμόσιμο και στον Πανιώνιο παράδειγμα της Λυόν, ήθελε να δημιουργήσει δίκτυο σκάουτιγκ στην Αφρικανική Ήπειρο, με έμφαση στη Νιγηρία και δεύτερο δίκτυο σε γειτονικές μας χώρες. Τα αποτελέσματα του δικτύου αυτού θα τα βλέπαμε από τον Δεκέμβριο και ύστερα, σίγουρα όμως τον επόμενο Ιούνιο.

Στα σχέδια του κου Κιντή ήταν η ανακάλυψη ταλέντων στην Αφρικανική Ήπειρο, τα οποία θα έμεναν για κάποιο διάστημα σε μέρος που θα ήταν δυσπρόσιτο για τους σκάουτερ των άλλων ομάδων (!!!) και αργότερα θα αποστέλλονταν για δοκιμή στην Ελλάδα. Δεν θα ήθελα να κρίνω αυτή τη στιγμή τα παραπάνω σχέδια του κου Κιντή. Είναι στην κρίση του καθενός. Θα ήθελα όμως να δω την πρακτική όψη του πράγματος.

Τρεις μήνες μετά απ’ όλα αυτά είναι ομιχλώδης ο τρόπος επιλογής των Αφρικανών παικτών. Προφανώς κάποιοι επιλέγουν τους συγκεκριμένους παίκτες. Η λογική λέει ότι προτείνονται από τοπικούς μάνατζερ, ελέγχονται από τους σκάουτερ της ομάδας και κατόπιν αυτού έρχονται για δοκιμές στην Ελλάδα, με πολύ βασική την εξέταση των εργομετρικών τους στοιχείων, καθώς αυτά αποτελούν κριτήριο επιλογής του κάθε παίκτη για τον Δανό εργοφυσιολόγο. Στο σημείο αυτό βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι ο Δανός εργοφυσιολόγος, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, απέρριψε αρκετούς γνωστούς από τη συμμετοχή τους στο Ελληνικό πρωτάθλημα παίκτες, εγνωσμένης αξίας (ποδοσφαιρικής και οικονομικής) στηριζόμενος στα δήθεν άσχημα εργομετρικά τους, ενώ επέτρεψε τη δοκιμή άγνωστων και ασήμαντων παικτών, όπως και παικτών που αποδεδειγμένα παρουσιάζουν χρόνια προβλήματα υγείας. Αποκλείω να λειτουργούν έτσι τα πράγματα στη Λυόν. Εξάλλου, μπορεί το παράδειγμα της Λυόν να θεωρείται επιτυχημένο, πρέπει όμως να μην ξεχνάμε ότι εμπνεύστηκε και εφαρμόστηκε από Γάλλους και όχι από τον κο Κιντή.

Αν θυμάμαι καλά, κατά την πρώτη προπόνηση, βρίσκονταν στις εξέδρες πέντε με έξι Αφρικανοί παίκτες. Από τότε έχουν δοκιμαστεί αναρίθμητοι άλλοι και αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται επιπλέον επτά. Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός ότι στην παρούσα φάση δεν έχουμε θέση ελεύθερου παίκτη. Ας κρατήσουμε ότι από όλους όσους ήρθαν για δοκιμές, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες και μετά και τη χθεσινή εμφάνιση της ομάδας, αν κάποιος έχει πιθανότητες να τα καταφέρει είναι ο Πούπου. Κρατάμε επίσης το γεγονός ότι απελευθερώθηκαν παίκτες που αν και μέτριοι ήταν καλύτεροι σε αξία από τους Αφρικανούς

Απ’ όλα αυτά μπορούν να εξαχθούν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Είναι βέβαιο ότι η επιλογή ων παικτών έγινε ιδιαίτερα βιαστικά. Απ’ αυτά που βλέπω έχω κάθε δικαίωμα να πιστεύω ότι φέραμε παίκτες για να δικαιολογήσουν τις εξαγγελίες για τη δημιουργία δικτύου, παρά για να ενισχύσουν ουσιαστικά την ομάδα. Επιλέχθηκαν παίκτες που θεωρητικά παίζουν σε θέσεις που έχουμε ανάγκη, κανένας όμως από αυτούς δεν δείχνει ικανός να στελεχώσει την πρώτη ομάδα. Αυτό αποτελεί μια μεγάλη αποτυχία του υπό σύσταση Αφρικανικού δικτύου. Και των ντόπιων και των δικών μας σκάουτερ. Παράλληλα είναι μια τεράστια αποτυχία της διοίκησης του κου Κιντή. Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση με την επιλογή των πολλαπλών δοκιμών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές δεν επηρέαζαν τις μεταγραφικές κινήσεις. Θα μπορούσαμε να είχαμε θωρακιστεί σε θέσεις που είχαμε ανάγκη και παράλληλα να κάνουμε δοκιμές με σκοπό την εξεύρεση ταλέντων προς μελλοντική ενίσχυση. Γι αυτό άλλωστε έχουμε τη δεύτερη ομάδα. Εδώ όμως στηρίξαμε τις μεταγραφικές μας κινήσεις αποκλειστικά στις δοκιμές των Αφρικανών, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να μην έχουμε σχηματίσει ένα μήνα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος την ομάδα μας.

Ο κος Κιντής έδειξε τα σχέδιά του, τα προσπάθησε όσο μπορούσε, πλην όμως δεν έχει πετύχει κανέναν από τους στόχους που έχει θέσει, πλην ενδεχομένως από την μείωση του προϋπολογισμού. Η ομάδα χρειάζεται άμεσες και σωστέ κινήσεις. Πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. Οι πειραματισμοί πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουν και να διοικηθεί ο Πανιώνιος συνετά και λογικά, με ορθή τοποθέτηση και του τελευταίου ευρώ του προϋπολογισμού.

Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο κος Κιντής μας είχε πει ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα τον βρίζουμε, αλλά τα αποτελέσματα της δουλειάς του θα τα δούμε μετά. Κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί την πιθανότητα ένα μήνα πριν από το πρωτάθλημα και αφού έχει γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ότι όχι μόνο δεν θα είχαμε ομάδα, αλλά ότι θα υπήρχε και το ενδεχόμενο μεταγραφής και του Κούμο.

Δυστυχώς ο σημερινός Πανιώνιος είναι απογοητευτικός. Αυτή η εικόνα αποκλείεται να αφήνει τον κο Τσακίρη να κοιμάται ήσυχος τα βράδια. Το πλοίο κατευθύνεται στα βράχια. Πάρτε μέτρα όσο είναι καιρός.

63 σχόλια:

Unknown είπε...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΤΣΑΚ.
ΚΑΙ Ο ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

br fun_atic είπε...

φίλε Τάσο,
κι εγώ ελπίζω να έχει προβληματιστεί ο Τσακ από το γεγονός ότι ο μήνας τελειώνει και δεν έχει ολοκληρωθεί η ομάδα. Για την ακρίβεια ούτε καν έχουν αρχίσει οι μεταγραφές.

br fun_atic είπε...

Πάντα επιθυμούσα την καλύτερη οργάνωση του Πανιωνίου και την είσοδο στην διοίκηση επαγγελματιών. Αυτό προυποθέτει προσδιορισμό των στόχων, κατανομή αρμοδιοτήτων, αυστηρό έλεγχο, τήρηση χρονοδιαγραμμάτων και ασφαλώς συνέπεια λόγων και έργων.
Αναρωτιέμαι τι ακριβώς απ' αυτά έχουμε δει.
Ακόμη κι αν αύριο το πρωί κάνουμε 2-3 αξιόλογες μεταγραφές θα εξακολουθούμε, έτσι που ήρθαν τα πράγματα, να ΄διατρέχουμε τον κίνδυνο να μην δέσει η ομάδα ούτε στοιχειωδώς μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Αψογος το ανέβασα και στα Κυανέρυθρα Νέα.

Το άρθρο σου είναι πολύ ωραία τυπωμένο στον ΠΚ...

Μάκης

br fun_atic είπε...

@Μάκης
Να είσαι καλά. Ευχαριστώ.
Έτσι που πάνε τα πράγματα έχει να πέσει πολύ παγκόσμιο από Σεπτέμβριο :)

Να σε ρωτήσω και κάτι, αν ξέρεις από το ρεπορτάζ; 1. Όλοι αυτοί που δοκιμάζονται έχουν περάσει εργομετρικά; Αν ναι πότε τα έστειλαν στη Δανία και πήραν και απάντηση; Δηλαδή είναι να απορείς. Πότε μας τους πρότειναν, πότε τους είδαμε, πότε τους φέραμε, πότε τους περάσαμε εργομετρικά, πότε μας απάντησαν από τη Δανία και πότε αποφασίσαμε να τους δοκιμάσουμε.
2. Οι Καρντόσο, Τσέζαρεκ κ.λ.π εκτός από τα εργομετρικά, δοκιμάστηκαν κιόλας; Να ήταν τόσο χάλια τα εργομετρικά του Καρντόσο που κόπηκε χωρίς δεύτερη σκέψη; Εγώ θυμάμαι που έτρεχε σαν το μαύρο σκυλί. Σε τελική, ακόμη κι αν τα εργομετρικά του ήταν μέτρια, δεν υπήρχε περίπτωση να άρεσε στον προπονητή και να αποφάσιζε διαφορετικά; Δεν υπήρχε περίπτωση με ατομικό πρόγραμμα να βελτιώνονταν;


Αντιδράσεις στο Blog των Ιώνων για τις μεταγραφές και το πρόσωπο του νέου αντιπροέδρου. Το θέμα, αν και σημαντικό, πέρασε στα ψιλά.

http://iones1890.blogspot.com/2010/07/blog-post_27.html

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Παγκόσμιο κάργα. Μάλιστα σου προτείνω ένα να γίνει στα θρυλικά παϊδάκια του Θησείου....

Λοιπόν για τα άλλα. Οχι οι Καρντόσο, Τσέζαρεκ δεν δοκιμάσθηκαν. Δεν θα δεχόντουσαν με τίποτα. Για τους Αφρικανούς μάλλον δεν εχουν περάσει εργομετρικά... Μάλλον...

br fun_atic είπε...

Ο Griniaris μας και το εξαιρετικό "Γιατί είμαι Πανιώνιος" ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ στο τελευταίο τεύχος του Πανιώνιου Κόσμου.
Καλό θα ήταν Μάκη να είναι πρωτοσέλιδο και στο πρώτο τεύχος του νέου εντύπου.
Συγχαρητήρια και στους δύο!!!

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Γιατι όχι...

Griniaris είπε...

Μάκη,

Σ'ευχαριστώ για την τεράστια τιμή που μου έκανες...

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Δική μας τιμή είναι φίλε. Το κείμενο είναι εξαιρετικό. Επρεπε να το έχω βάλει πολύ νωρίτερα. Τέλος πάντων. Κάθε εμπόδιο για καλό... χα χα χα

br fun_atic είπε...

μήπως όμως το νέο έντυπο θα πρέπει να έχει ένα πιο "αγωνιστικό" όνομα; Δεν κάνεις έναν διαγωνισμό; Να σου προτείνουν οι φίλοι με mail ονόματα και τα επικρατέστερα να τεθούν σε ψηφοφορία. Είναι καλό το όνομα του εντύπου αντιπροσωπεύει τους αναγνώστες.

br fun_atic είπε...

Και κάτι άλλο που θα αναλύσω σε κείμενο αργότερα.

Πέρσι κυκλοφόρησε η επετειακή φανέλα, η οποία αργότερα απώλεσε τον τίτλο της. Επιπλέον δε έγινε η παραμικρή εκδήλωση για τον εορτασμό των 120 χρόνων του συλλόγου, επειδή στην πραγματικότητα κλείναμε τα 119. Φέτος που πράγματι κλείνουμε τα 120 πως θα το γιορτάσουμε; Άλλες ομάδες όταν γιόρταζαν πολύ λιγότερα χρόνια από την ίδρυσή τους έκαναν σημεία και τέρατα. Εμείς θα τη βγάλουμε μόνο με ένα ματσάκι παλαιμάχων στη Σμύρνη;

Τώρα θα μου πεις: Και ποιος να τα οργανώσει; Ο καθ' ύλην υπεύθυνος δεν έχει ιδέα τι θα πει Πανιώνιος. Δεν ξέρει καν τι θα πουν 120 χρόνια αθλητικής ιστορίας. Έχει μείνει στα 86...Με λίγα λόγια, ένας αθλητής του Πανιωνίου που γράφτηκε στην ομάδα κατά τον χρόνο ίδρυσής της και ήταν ας πούμε 20 ετών. ήταν 54 ετών κατά τον χρόνο ίδρυσης της Α.Ε.Κ. Δηλαδή όταν οι άλλοι ξεκινούσαν, εμείς είχαμε από χρόνια παλαίμαχους!!!

Griniaris είπε...

Καλό θα ήταν επίσης να βρεθεί και ο "Μαθουσαλίξ" του Πανιωνίου και να τιμηθεί στην πρώτη κιόλας αγωνιστική.Και εννοώ τον πιό ηλικιωμένο αθλητή της ομάδας...

ΥΓ.Όχι ρε τον Μπάλαμπαν...

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Κάτσε ρε Br ακόμα δεν αποφασίσαμε αν θα βγει νέο έντυπο και εσύ θέλεις άλλο όνομα;

br fun_atic είπε...

διαβάζω στο Panionios in Chios: "Σημερα η ομαδα δινει φιλικο παιχνιδι προπονητικου χαρακτηρα με τον Εθνικο Αστερα στις 19.00.Με την αντιπαλη ομαδα θα αγωνιστει και ο δοκιμαζομενος Σαλαλι ,ο οποιος αγωνισθηκε 5 λεπτα στο παιχνιδι με τον Αστερα Τριπολης,δειχνοντας καποια ενδιαφεροντα στοιχεια".

Δηλαδή, επειδή δεν μας χωρούν οι υπό δοκιμή παίκτες, δίνουμε και ε άλλους, μπας και βγάλουμε συμπέρασμα.
Αυτό πραγματικά ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ!!!

br fun_atic είπε...

ουπς...κατάλαβα λάθος.Όπως και να 'χει να το βγάλετε!!!

σου έχω και ονόματα για το έντυπο:

Πανιώνια Π@@@@@τσα
Πανιώνια ψω@@@@@@η
Γα.....ω το ΠΟΚ

Μιά που θα κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα, φαντάζεσαι τι πλάκα θα έχει να ζητάς την Πανιώνια π@@@τσα από το περίπτερο απέναντι το οικόπεδο της Α.Ε.Κ;

Costix είπε...

Αγαπητε Γκρινιαρη,
για μια ακομη φορα θερμα συγχαρητηρια για το κειμενο σου, καθε φορα που το διαβαζω συγκινουμαι.

Επισης αγαπητε Μακη,
και σε σενα θερμα συγχαρητηρια για την ιδεα της δημοσιευσης του ιστορικου πια αυτου κειμενου, στο τελευταιο μαλιστα τευχος του Π.Κ.
Ευχομαι συντομα κοντα μας με καινουργιο εντυπο.

@brfun
οχι μονο οι Ιωνες αλλα και οι Πανθηρες στο site τους κανουν θεμα για τον καινουργιο αντιπροεδρο. Μηπως πρεπει να ριξεις λιγο φως στην υποθεση, ως δαιμονιος ρεπορτερ που εισαι ??? Εγω το παιδι το εχω γνωρισει και μου φανηκε μια χαρα, αλλα βεβαια πολυ νεαρος για αντιπροεδρος του Πανιωνιου. Μηπως ομως ο Τσακ θελει να πει κατι μ' αυτη τη κινηση ???

br fun_atic είπε...

Το θέμα που θέτεις παίρνει πολύ μεγάλη κουβέντα.
Το συγκεκριμένο παιδί ΔΕΝ το γνωρίζω. Απ' ότι έχω μάθει είναι ο γιός του πρώην προέδρου και ιατρού της ομάδας κου Κατσιφαράκη. Απ'ότι έμαθα είναι 24 ετών και φοιτητής.

Μπορεί να είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου και το πλέον άψιο. Δεν έχω άποψη. Αυτό που ξέρω είναι ότι στο Δ.Σ μιάς οποιαδήποτε Α.Ε βρίσκονται συνήθως άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν στην εταιρεία λόγω των γνώσεων, την εμπειρίας και των ικανοτήτων τους. Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι ένα παιδί 24 ετών, για το οποιο δεν ξέρουμε καν αν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, έχει αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Προσωπική μου άποψη είναι ότι στο Δ.Σ του Πανιωνίου που είναι μιά απίστευτα τιμητική θέση μπορουν να τοποθετούνται μόνο άνθρωποι με σημαντικές ικανότητες ή μεγάλη συνεισφορά στον σύλλογο.

br fun_atic είπε...

συνεχίζω

Ο κος Τσακίρης αντικειμενικά έχει πρόβλημα ανεύρεσης τέτοιων ανθρώπων. Εδώ που τα λέμε, ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπορούν να αφήσουν στην άκρη τα επαγγελματικά τους και να ασχοληθούν ενεργά με τον Πανιώνιο, διαθέτοντας απίστευτα πολλές ώρες. Ίσως γι αυτό και οι θέσεις στο Δ.Σ έγιναν έμμισθες.
Αντιλαμβάνομαι την αντικειμενική δυσκολία από την άλλη βέβαια δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο Πανιώνιος μπορεί να διοικείται από κάθε έναν που απλά διαθέτει την ώρα ή από εκπροσώπους των οργανωμένων.
Στην όλη αυτή ιστορία, δεν με ενοχλεί τόσο η τοποθέτησή του στο Δ.Σ όσο η ανάθεση της Αντιπροεδρίας που είναι μια θέση νευραλγική και εξόχως τιμητική. Το βρίσκω υπερβολικό.
Επιπλέον επειδή ο πατέρας του μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος, το θέμα μυρίζει και λίγο οικογενειοκρατία. Νομίζω ότι δεν ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη επιλογή. Ας ελπίσουμε ότι ο μικρός θα μας διαψεύσει.

Griniaris είπε...

Εγώ θα διαφωνήσω κάθετα με όλους.Είναι το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση.Με δεδομένο το ρόστερ της ομάδας,κάποιος από τη διοίκηση θα έπρεπε να μπορεί να συνεννοείται με αυτούς στη διάλεκτο των ανηλίκων.Κι αφού έχουμε μέλος της οικογένειας γι αυτή τη θέση,γιατί να βάλουμε κάποιον άγνωστο;


ΥΓ.Όπως πολύ σωστά το έθεσε ο zamis,γελάμε για να μην κλαίμε...

br fun_atic είπε...

Χμμμ, οι Πάνθηρες είναι λιγότερο...διπλωμάτες και ίσως περισσότερο...πειστικοί.

br fun_atic είπε...

δεν είδα σχόλια για το unicef - Πανιώνιος...
Μάκη θέλεις να σου δώσω το copyright? Αν το τυπώσεις σε μπλουζάκια βλέπει να βγάζεις δωρεάν τα πρώτα τεύχη της νέας εφημερίδας.

Griniaris είπε...

Το Unicef-Πανιώνιος είναι από τις κορυφαίες στιγμές του photoshop σου...

Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο Πανιώνιος θα δεχόταν να φορέσει μπλουζάκι με τον Κιντή...

c@mel είπε...

Απλά ενημερωτικά, τέλος ο Επστάιν.

http://www.sport-fm.gr/article/285117

NK99 είπε...

Δηλαδή τι ήθελαν να χάσει ο άνθρωπος 200.000 για να παίξει στον Πανιώνιο? Δύο καλά συμβόλαια έχει ο μέσος ποδοσφαιριστής στην καριέρα του. Κρατάω μία πισινή μήπως δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα διότι αν ισχύουν όσα διαβάζουμε σε συνδυασμό με αυτά που βλέπουμε...τότε είμαστε πολύ κοντά στον υποβιβασμό.
Οι 4 των 500 μάλλον εγιναν τον 200.
Με 200 δηλαδή θα βρούν παίκτη σαν τον Επσταιν?

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Γειά σου ρε br! Ζωγραφίζεις με το φωτο-σοπ.
Σ' αυτή δέ με την UNICEF, νομίζω πως αποτυπώνεις όλη τη γλυκύτητα και τη στοργή με την οποία περιβάλλει τα αφρικανά ο jim beam! Εύγε!

br fun_atic είπε...

Μου βγαίνει μάλλον το απωθημένο. Μου άρεσε βέβαια η επιστήμη μου, αλλά μου άρεσε πολύ και η διαφήμιση. Κατά καιρούς έχω διάφορες κουφές ιδέες. Ίσως και να ήμουν καλός. Δεν θα μάθουμε ποτέ...

br fun_atic είπε...

Για να πω όμως και του στραβού το δίκιο, ο Κιντής με εμπνέει. Είναι ο μούσος μου.
Κάτι μεταξύ σε Γκαλά και Ντόρα Μάαρ

(οι μούσες των Νταλί και Πικάσο).

br fun_atic είπε...

Γράφει ο Μάκης Διόγος στα κυανέρυθρα Νέα (αρχίσαμε τις αλλαξο...Μάκη μου):

"Για δεύτερη φορά "ναυαγεί" η απόκτηση του Ντένις Επστάιν από τον Πανιώνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από την μεγάλη οικονομική διαφορά (περίπου 70.000 ευρώ το χρόνο) και το θέμα του συμβολαίου, η πλευρά του Πανιωνίου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της γιατί "διέρρευσε" στον Τύπο η οικονομική διαφορά των δυο πλευρών.

Αν ο Επστάϊν σύμφωνα με τον κο Κιντή πρέπει να αμείβεται με κάτω από 200.000 τον χρόνο (γιατί απ'ότι διάβασα τόσα του προτείναμε και μάλιστα με τα μπόνους και το 70% με ιδιωτικά συμφωνητικά), τότε ο Πούπου και οι υπόλοιποι Αφρικανοί πρέπει να αμείβονται με ψωμί και νερό.

Το πόσο μου αρέσουν οι αριστεροί όταν υποστηρίζουν τα δίκαια των εργαζομένων και τις ευπαθείς κοινωνικές και φυλετικές ομάδες δεν λέγεται. Σε ευχαριστώ Θεέ μου που δεν είχα ποτέ αφεντικό και δη αριστερό.

Αν θέλει να φέρει με αυτούς τους όρους τον ελεύθερο Επστάϊν, μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί δεν μπόρεσε να κάνει άλλη μεταγραφή...
Καλά, για έμπειρο των 500.000 δεν το συζητώ. Δεν πρόκειται να βρούμε ποτέ, εκτός κι αν έχει πολύ μεγάλο κουσούρι.

br fun_atic είπε...

Από τη συνέντευξη του Στόρε όπως δημοσιεύθηκε στην Πανιώνια ιδέα: "Θεωρείτε πως η ομάδα χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση; Και αν ναι σε ποιες θέσεις;

«(σ.σ. γελάει) Σε αυτή την ερώτηση απαντάω πάντα το ίδιο πράγμα. Δουλειά μου είναι να κερδίζω με τους παίκτες που έχω στη διάθεση μου. Αυτό πρέπει να καταφέρουμε. Να παίζουμε κάθε μέρα καλύτερα. Σίγουρα θέλουμε να γίνουν κάποιες μεταγραφές, είναι καλό να ενισχυθεί η ομάδα, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα. Θα δούμε τι θα γίνει».

Τι να πεις και σε βρε καψερέ...

Griniaris είπε...

Η μόνη αλήθεια που μας έχει πει ο Κιντής μέχρι τώρα είναι ότι δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο.Και φροντίζει να μας το αποδεικνύει μέρα με τη μέρα...

br fun_atic είπε...

Κάτι σημαντικό για την υπόθεση Επστάϊν.
Δημοσίευμα της εφημερίδας goal αναφέρει ότι ο Επστάϊν δεν υπολογίζεται από τον Λίνεν. Για τον λόγο αυτό δεν δηλώθηκε στην Ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού, ενώ η θέση του συμπληρώθηκε από τον Μήτρογλου, που δεν θεωρείται γηγενής.

Αν οι άνθρωποι του Πανιωνίου ήξερας όλα αυτά, τότε είναι λογικό να κρατούν ιδιαίτερα σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις τους με τον Επστάϊν.

Αν ο Γερμανός αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό ουσιαστικά για να αποτελέσει το δέλεαρ της μεταγραφής του Κούμο, τότε ίσως και οι αποδοχές που είχαν συμφωνηθεί να ήταν ακόμη και πλασματικές. Υποτίθεται ότι ο Πανιώνιος και ο Ντένις είχαν δώσει τα χέρια πριν μπει στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Δεν γνωρίζουμε όμως τις αποδοχές που είχαν συμφωνήσει τότε. Λογικά, με όλα αυτά τα δεδομένα, ο Πανιώνιος θα πιέζει για να πετύχει στις αποδοχές που είχε συμφωνήσει τότε ή ακόμη πιό χαμηλές.

Το σίγουρο είναι ότι η θέση του Επστάϊν στον Ολυμπιακό δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένη και δεν αποκλείεται, αν δεν συμφωνήσει με τον Πανιώνιο, να κληθεί να βρει άλλη ποδοσφαιρική στέγη. Σε αυτό βέβαια δεν α είναι σύμμαχός του και ο χρόνος.

br fun_atic είπε...

Δεν είμαστε σε θέση βέβαια να ξέρουμε τις σχέσεις των εκπροσώπων του Επστάϊν με τον κ. Τσακίρη.
Κατά το παρελθόν είχαν περάσει διάφορες διακυμάνσεις, με νεότερη κρίση την υπογραφή του Επστάϊν στον Ολυμπιακό. Δεν αποκλείω όλα αυτά να δημιουργούν απόλυτες σχέσεις και απαιτήσεις.

Ron Barceló είπε...

Κλαίω με τα βιντεάκια με τα καραγκιοζιλίκια του...νέου αντιπροέδρου. Αυτη είναι άλλη μία ένδειξη πως έχει χαθεί κάθε μέτρο κ σοβαρότητα φέτος. Δεν υπάρχουν αυτά πουθενά αλλού...

Επίσης, δεν θα τα βάψουμε μαύρα για τον Επστάιν. Ίσως κ καλύτερα έτσι. Με το ζόρι παντρειά δε γίνεται. Ας μείνει τρίτη επιλογή στον πάγκο του γαύρου.Κλάιν Μάιν - έχω Κολοβό!

br fun_atic είπε...

από το the player.gr

Σε λίγες ώρες ο Κεντρέ θα είναι κάτοικος Αθηνών και πάλι, αφού μετά τα μεσάνυχτα θα αφιχθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το πρωί της Παρασκευής θα περάσει από ιατρικά και εργομετρικά τεστ και αμέσως μετά, αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, πιθανότατα διετές.

Δηλαδή αποκτούμε παίκτη χωρίς να έχει ελέγξει προκαταβολικά τα εργομετρικά του ο Δανός εργοφυσιολόγος; Σκάνδαλο.

Κάτι μου λέει ότι ο Δανός εμφανίζεται μόνο όταν η μεταγραφή είναι ακριβή. Γιατί σε Γάλλους, Αφρικανούς, κουτσούς και φθηνούς παίκτες λέει NAI

Ron Barceló είπε...

Προβλέπω sold-out του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αυτο το σ/κ

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Καλημέρα. Να ξέρετε ότι οι εκπρόσωποι του Εσπτάιν, Τσέλιος, Μαυρόπουλος δεν μιλάνε με τον Πανιώνιο. Ο παίκτης εκπροσωπείται από τον δικηγόρου του μόνο! Ενημερωτικά...

Τώρα αν θα επανέλθουμε τι να πω;

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Ετσι για να σας φτιάξω τη μέρα, να ξέρετε ότι η ομάδα απέρριψε και τον Κάμπορα... Δεν είχε μεταπωλητική αξία...

Ron Barceló είπε...

Ποιος Κάμπορα? Εδώ έχουμε τιτάνα Μπόσκο κ το βέλος Μπουβάλ..Που να χώραγε σε τέτοιο δίδυμο-φωτιά.

Μάκη, ο Ντάριο είναι ακόμα στη γύρα?

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Δεν εχω ιδέα για Ντάριο. Για Μπόσκο είσαι άδικη Αrgy. Είναι καλός και έμπειρος παίκτης, απλά είναι συνόλου. Θυμάσαι πέρυσι; Οταν η ομάδα ήταν καλά έβαλε 9 γκολ, αν δεν κάνω λάθος. Δεν πρέπει να απαξιώνουμε παίκτες με τέτοια εμπειρία, γιατί βρίσκουν παράθυρα διάφοροι και θέλουν να μας φορτώσουν Αφρικανάκια.

Πάντως ενημερωτικά και ο Μπόσκο είναι στη μαύρη λίστα του Κιντή, όχι του Στόρε ο οποίος τον θέλει. Οπως ήθελε ο άνθρωπος και Τσέζαερκ, Καρντόσο αλλά άλες οι βουλές του μάγου Γιένς...

antunix είπε...

Να ξέρετε ότι φέτος θα καταρρίψουμε και ένα νέο ρεκόρ…
Λαϊκά δικαστήρια από τον Αύγουστο…

antunix είπε...

Η ομάδα πάντως πάει για φούντο… Είναι μακράν η χειρότερη από τους μικρομεσαίους που ενισχύθηκαν!

NK99 είπε...

Ο Επσταιν όπως και να έχει δεν μπορεί να παραιτηθεί από τα 200.000 που θα πάρει από τον ΟΣΦΠ. Εξάλλου αν δεν τον θέλουν μπορούν να τον αποζημιώσουν και να πάει όπου θέλει και σίγουρα όχι στον Πανιώνιο.
Αλήθεια ποιος σοβαρός επαγγελματίας παίκτης θα ήθελε να παίξει αυτή τη στιγμή στον Πανιώνιο?
Αναρωτιέμαι πως νιώθει ο Μανιάτης ή πως θα είναι ο Κούμο όλη τη χρονιά αν δεν πάρει μεταγραφή.

br fun_atic είπε...

Το βίντεο για τον Κατσιφαράκη στο Blog των Ιώνων είναι όλα τα λεφτά. Τραγουδάει ο Πάριος Jr ή κάνω λάθος;

@Μάκης
ασφαλώς και ενδιαφερόμαστε για την μεταπωλητική αξία των παικτών. Ιδίως τώρα που δεν έχουμε να πουλήσουμε και κανέναν άλλο!!!

Ήθελα βέβαια να ήξερα τι μεταπωλητική αξία έχει ο Βαζ Τε, ο Σαλαλί, ο Όμο,ο Μπουβάλ, ο Μπόσκο, και όλα τα υπόλοιπα πουλέν.

Δικηγόρος ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις; Ξέχνα τη μεταγραφή. Δεν πρόκειται να βρουν άκρη...

Ρε μπαγάσα Μάκη, τελευταίο τεύχος και μας έκανες να το περιμένουμε...Αν άκουγες λίγο νωρίτερα...Δεν πειράζει. Την επόμενη φορά.
Κάτι βασικό. Ο γιός μου είναι από σήμερα εξόριστος στην ακριτική Κεφαλλονιά (Πόρος) στα βαζελοξαδέλφια του. Που θα βρει τεύχος του Π.Κ; Θέλω συγκεκριμένο όνομα και διεύθυνση. ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙ ΚΑΗΚΕΣ!!!ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ :)

Ron Barceló είπε...

Ο Τσέζαρεκ πετάει με τα αρειανά, ενώ απ'όσο ξέρω ο Καρντοσο είναι ακόμη ελεύθερος.
Οσο καλή θέληση κ να έχω για Μπόσκο, είναι κάποιες φορες που με κουράζει αφάνταστα. Είναι σαν να έχει θέληση αλλά να μην μπορεί. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο παίκτης αυτός είναι φορ περιοχής, όπως επέμενε να τον χρησιμοποιεί ο προφέσορας πέρσι.
Επίσης, αδικία είναι ο παραγκωνισμός Κοιλιάρα. Δεν μπορεί ένας παίκτης που πριν 3 χρόνια ήταν ο μισός Εργοτέλης, να μην μας κάνει. Εκτός κ αν υπάρχουν άλλα ζητήματα που δεν γνωρίζω.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

BR θέλω να σου απαντήσω για εκείνο περί αριστερων που έγραψες. Φιλαράκι ένα σύνθημα είναι σωστό και διαχρονικό: Ιδια είναι τα αφεντικά δεξιά & αριστερά. Λοιπόν όταν είναι κάποιος αφεντικό δεν έχει ιδεολογία.

Argy είπες το μαγικό. Ο Μπόσκο είναι περιφερειακός επιθετικός. Τον είδες το Α΄ημίχρονο με Αστέρα; Ξέρει μπάλα, θέλει χώρο. Μπορεί να βοηθήσει. Μην τρελλαθούμε δεν εχουμε παίκτες σαν τον Μπόσκο...

br fun_atic είπε...

Ο Μπόσκο είναι σίγουρα καλός και έμπειρος παίκτης. Όμως με αυτά που όλοι είδαμε πέρσι, δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να στηριχθεί επάνω του ολόκληρη η επίθεση της ομάδας.

Ασφαλώς και ήταν χρήσιμοι οι Καρντόσο και Φερνάντεζ. Για την ώρα βέβαια προέχει η κάλυψη άλλων θέσεων. Χωρίς αριστερό μπακ δεν πας πουθενά.

br fun_atic είπε...

@Μάκης

Τσίμπισες αμέσως με τους αριστερούς :)
Εγώ προσωπικά δεν δέχομαι τέτοιου είδους δικαιολογίες. Αποκλείεται η ιδεολογία και η στάση ζωής ενός ανθρώπου να μην εκφράζεται όταν αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο.Να μεταμορφόνεται. Οταν αυτό συμβαίνει, κάτι δεν πάει καλά.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@ BR συμφωνω μαζί σου... Είναι πολύ δύσκολο να είσαι συνεπής και να έχει στάση ζωής σύμφωνα με την ιδεολογία σου... Δύσκολο αλλά αξίζει τον κόπο πίστεψε με!

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Αριστερό μπάκ θα πάρουμε τον Αφρικανό Φουκουτέτοιο που δοκιμαζουμε στο καρπένησι. Φρέσκο νέο...

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους παίκτες του Κούπερ, αφού μόλις στο 3ο λεπτό ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή των Πολωνών και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σαντομιέρσκι. Προτού όμως προλάβει να σουτάρει, σπρώχτηκε από πίσω και ο νορβηγός διαιτητής, Έσπεν Μπέρντσεν, έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Ναφτί (79' Πρίττας), Κάλβο (64' Τσεσνάουσκις), Τόχα, Τσέζαρεκ, Κόκε (70' Καζναφέρης), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Μίτσελ.

O... ακατάλληλος (ελεω Μπανγκτσμπο....) και ακριβός (ήθελε 250.000 ευρώ) Τσέζαρεκ βασικός και αναντικατάστατος. Εμείς στη θέση του έχουμε τον συμπαθή Ρικάρντο Βαζ Τε...

Griniaris είπε...

Η σκηνή που με τρομάζει είναι ο Αχιλλέας να κατεβαίνει στα αποδυτήρια του Βόλου και να τους φωνάζει να σταματήσουν...

br fun_atic είπε...

Λες να κατέβει; Δεν το βλέπω;

Griniaris είπε...

Ας μας λυπηθεί ο Θεός τότε...

br fun_atic είπε...

Η μόνη λύση είναι Παγκόσμιο με τον Αχιλλέα πριν από το παιχνίδι στη φυσική μας έδρα. Θα τον αναλάβει ο Costix και όλα καλά.
Αν δεν στον κάνει να φωνάζει "Πανιώνάρα" να μη με λένε brF.

Τι άλλο θα κάνουμε Θεέ μου για την αρρώστια;

br fun_atic είπε...

Ο οποίος Ολυμπιακός Βόλου θα παίξει φιλικό με την Μονακό στην έδρα της.

Miltos@Chios είπε...

ειναι αυτος?http://www.youtube.com/watch?v=7GDtn8eR2IA

Miltos@Chios είπε...

Ναι,τωρα το ειδα στo site των Ιωνων.Απιστευτο!

br fun_atic είπε...

Έτσι φαίνεται.
Πάντως ο Τσακ τα κατάφερε. Έχει πλέον γύρω του ανθρώπους με χιούμορ.

Δεν θεωρώ ότι το βίντεο μειώνει το παιδί. Για να είμαστε ειλικρινείς, αν δούμε ποιού έχουν διατλέσει μέλη του Δ.Σ και πρόεδροι του Πανιωνίου, θα καταλήουμε ότι το συγκεκριμένο βίντο είναι πταίσμα.

Αμβιβάλλω για τιςικανότητές του. Στο χέρι του βέβαια είναι να μας τις αποδείξει. Επιμένω όμως ότι η ύπαρξη ελεύθερου προς διάθεση χρόνου δεν πρέπει να είναι το μοναδικό κριτίριο επιλογής μελών του Δ.Σ

br fun_atic είπε...

Μπίνουμε στο 3ο στάδιο της προετοιμασίας. Γιούπι!Γιούπι!

Εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: Στα πλαίσια της προετοιμασίας, η Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ ανακοινώνει οτι η ομάδα μας θα ταξιδέψει στην Γερμανία, στις 9 Αυγούστου, στην περιοχή Μπάντ Κρόιζναχ (Bad Kreuznach), εβδομήντα (70) χιλιόμετρα από την Φρανκφούρτη και στις 10 Αυγούστου θα δώσει φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Ισπανική Μάλαγα, στις 19.00 τοπική ώρα.

Η ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της 11ης Αυγούστου.

Εύλογες ερωτήσεις: 1. Μπήκαμε στο 3ο στάδιο προετοιμασίας. Ξέρουμε ποιάς ομάδας;;;
2. Λίγο σύντομο δεν είναι το 3ο στάδιο προετοιμασίας; Από 9-11 Αυγούστου; Μήπως μετράνε και τα υπόλοιπα φιλικά;

br fun_atic είπε...

έχει και συνέχεια

http://www.youtube.com/watch?v=Evyxo_uOh3k&feature=related

ήμαρτον κύριε

Miltos@Chios είπε...

Θου κυριε...

br fun_atic είπε...

Το δεύτερο βίντεο είναι εντελώς για τα μπάζα. Για τα θηρία που λέει σε αντίστοιχες περιπτώσεις και ο Στρατηγός