Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Γιατί άργησες τόσο;


Το αυριανό είναι το τελευταίο τεύχος του Πανιώνιου Κόσμου. Δύο τεύχη του περίμενα με αγωνία. Το πρώτο και το τελευταίο. Έπρεπε να περάσουν 68 τεύχη για να συνειδητοποιήσουν οι συντελεστές τους ότι οι φίλαθλοι του Πανιωνίου είχαν ανάγκη από μία μαχητική και παράλληλα αντικειμενική εφημερίδα. Ένα έντυπο το οποίο θα μπορούσε να πιάσει τον σφυγμό του κόσμου.

Για μεγάλο διάστημα θεωρούσα ότι ο Π.Κ ήταν το επίσημο όργανο του Πανιωνίου. Ότι εκπροσωπούσε την άποψη και την οπτική της Eternal. Είναι γεγονός ότι πολλές φορές θέσεις και απόψεις του ενίσχυαν δικαιολογημένα την πεποίθηση αυτή. Για να αλλάξω άποψη χρειάστηκε να γνωρίσω πολλούς από τους συντελεστές του. Παρενθετικά αναφέρω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στον Πανιώνιο. Συχνά σχηματίζουμε άποψη για πρόσωπα και καταστάσεις στηριζόμενοι στην καλή ή την κακή φήμη, σε διαδόσεις και πεποιθήσεις άλλων, χωρίς να μπαίνουμε στον κόπο να γνωρίσουμε καλύτερα τα πρόσωπα αυτά και να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα. Τα παγκόσμια λοιπόν μας βοήθησαν να γνωρίσουμε πάρα πολλούς ανθρώπους και να σχηματίσουμε άποψη.

Η άποψή μου για τους συντελεστές του Π.Κ είναι ότι όλοι είναι Πανιώνιοι μέχρι το κόκαλο. Για μεγάλο διάστημα και περισσότερο από σεβασμό στο πρόσωπο του κου Τσακίρη κράτησαν μια διακριτική στάση στα πράγματα. Με τη στάση τους αυτή δεν βοήθησαν ούτε τον μεγαλομέτοχο ούτε το έντυπο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ πάντως. Έχουν αποκομίσει μια σημαντικότατη εμπειρία και ξέρουν πλέον πώς να χειριστούν τα πράγματα εάν και εφόσον προχωρήσουν στην έκδοση νέας εφημερίδας.

Θέλω να πιστεύω ότι το τελευταίο και μάλιστα συλλεκτικό τεύχος θα είναι ό,τι περιμέναμε από την εφημερίδα. Ο καλύτερος αποχαιρετισμός. Ένα φύλλο που θα αποκαταστήσει την εικόνα του εντύπου και των συντελεστών του.

Θεωρώ άδικο το κλείσιμο του Πανιώνιου Κόσμου. Θεωρώ επίσης ότι θα χαθεί μια σημαντική Πανιώνια φωνή σε μια χρονιά που αναμένεται δύσκολη. Θεωρώ τουλάχιστον άκομψο ότι ο Πανιώνιος Κόσμος κλείνει μετά το φιάσκο της μετακίνησης του Φαμπιάν. Θα μπορούσε άραγε η διοίκηση του Πανιωνίου να ανεχθεί μια αγωνιστική φωνή εν μέσω θύελλας από τις επιλογές της;

Τίποτα δεν χάθηκε βέβαια. Ακόμη κι αν κλείσει ο οριστικά ο Πανιώνιος Κόσμος, η φωνή του μέσου Πανιώνιου θα ακούγεται δυνατά από το ίντερνετ. Θα ακούγεται δυνατά στο γήπεδο.

Νομίζω ότι έχουμε όλοι την ηθική υποχρέωση να αποχαιρετίσουμε τον Πανιώνιο Κόσμο όπως του πρέπει. Να αγοράσουμε όλα τα φύλλα και να τον εξαντλήσουμε. Να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο κόσμος του Πανιωνίου είναι εδώ και επαγρυπνεί. Ότι δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί ενέργειες και πειραματισμούς που θα θίξουν την αξιοπρέπεια του συλλόγου.

Αγοράστε όσα περισσότερα φύλλα μπορείτε. Περισσότερα κι απ’ αυτά που έχετε ανάγκη. Και από Δευτέρα ραντεβού στο διαδίκτυο! Φαίνεται ότι μας περιμένει ένας μακρύς και δύσκολος χειμώνας.

25 σχόλια:

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Φίλε BR μας αδικείς λίγο. Η εφημερίδα ήταν μαχητική και στα 70 φύλλα της. Μαχητικά υπερασπίστηκε τον Πανιώνιο σε όλα τα αθλήματα. Ισως θα έπρεπε να είναι περισσότερο κριτικός για ορισμένες καταστάσεις, αλλά αυτό πάλι δεν αλλοιώνει ότι κάθε Σάββατο οι Πανιώνιοι είχαν την εφημερίδα τους. Μια εφημερίδα ποιοτικά εξαιρετικά, με ενδιαφέροντα άρθρα, αποκλειστικότητες, συνεντεύξεις και θέματα απ' όλα τα τμήματα...

Τέλος πάντων φτάσαμε στο τέλος, που μπορεί να είναι και μια νεα αρχή...

Μάκης

amanAM είπε...

Aκη, πάρε και για μένα ένα τεύχος, εδώ που είμαι δεν θα μπορέσω...

br fun_atic είπε...

Εννοούσα αυτό που μόλις έγραψες. Είχατε μια συγκεκριμένη παρουσία, από σεβασμό προς τον Τσακίρη, η οποία εύκολα παρεξηγούνταν από το αναγνωστικό κοινό.
Όπως και να 'χει, είμαι σίγουρος ότι αν αύριο το πρωί κάνατε μόνοι σας μιά νέα εφημερίδα, αυτή θα ήταν εντελώς διαφορετική και σίγουρα πολύ καλύτερη σε διάφορα πράγματα.

br fun_atic είπε...

@Μάκης

άκου "ανίερη συμμαχία"...

Τελικά δεν κατάλαβα. Εσείς κάνατε το πάρτυ ή εμείς, που αν και με πολλές απουσίες, ήμασταν περισσότεροι;

antunix είπε...

Πάει και αυτός...

http://www.dokari.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18056:2010-07-30-21-48-39&catid=65:2008-06-09-00-37-53&Itemid=352

br fun_atic είπε...

άρα ο Επστάϊν συμφωνούσε με 250.000. Το θέμα είναι, μια που διαβάσαμε ότι η διαφορά μας ήταν 70.000 τον χρόνο, αν μας ζητούσε 270.000 και του δίναμε 200.000 ή μας ζητούσε 250.000 και του δίναμε 180.000.

br fun_atic είπε...

Αυτό που μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση είναι πως αν και σήμερα εκδόθηκε το τελευταίο τεύχος του Π.Κ δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην επίσημη σελίδα. Ούτε καν ένα ευχαριστώ σε ανθρώπους που μόχθησαν και μάλιστα αφιλοκερδώς.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

BR λείπει ο Κώστας Ο Παπαδάκος που πιστεύω κάτι θα έβαζε...

Το ανίερη ξέρεις που πάει...

br fun_atic είπε...

πλάκα ήταν:) Άκου ανίερη...που πας και τα βρίσκεις...

Ο Παπαδάκος θα σε ευχαριστούσε προσωπικά; Δεν τον αναπληρώνει κανείς; Εσύ καλά κάνεις που το δικαιολογείς και εγώ καλά κάνω να το θεωρώ γαϊδουριά.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Κοίταξε αμα βγεί νέα εφημερίδα θα είμαστε σοφότεροι και εμπειρότεροι. Αυτό είναι σίγουρο. Ασε που θα έχουμε κάτι ωραίες νέες πένες... Το έπιασες το υπονοούμενο;

Από την ΠΑΕ Πανιώνιος ευχαριστήριο δεν περιμένω...

NK99 είπε...

Μόλις διάβασα τον Π.Κ. Ωραίο το άρθρο σου brf. Θα ήθελα απλά να επισημάνω ή μάλλον να συμπληρώσω ότι η άλλη άποψη, η κριτική, ακόμα και η άδικη κριτική σε παίκτες προπονητές προέδρους ιδιοκτήτες, ΔΕΝ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ. Δεν μπορεί να τον πληγώσει...Ίσως να ενοχλεί τους αποδέκτες της κριτικής ειδικά όταν είναι άδικη αλλά τον Πανιώνιο δεν τον πληγώνει.
Αυτή η λάθος θεώρηση είναι η αιτία που ο Π.Κ δεν είχε την αποδοχή που του έπρεπε στο όχι μικρό διάστημα της κυκλοφορίας του. Αυτή είναι η άποψη μου.

br fun_atic είπε...

@nk99

σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Θέλω να ξέρεις ότι τα πιστεύω τα όσα έγραψα. Βαριέμαι απίστευτα την μικροψυχία που αντιμετωπίζει ο ένας Πανιώνιος τον άλλο.

Ξέρεις τι πιστεύω ότι έγινε με τον Π.Κ; Για τους συντελεστές του, η δημιουργία ενός Πανιώνιου εντύπου ήταν όνειρο ζωής. Αυτό τους το πραγματοποίησε ο Τσακίρης, με προσωπικό του οικονομικό κόστος. Είμαι βέβαιος ότι ποτέ δεν τους είπε τι να γράψουν ή τι να μην γράψουν. Από την άλλη ήταν λογικό και για τους συντελεστές να κρατούν μια πιο ήπια στάση. Αυτό ήταν όλο. Ούτε εντεταλμένοι ήταν , ούτε όργανα της eternal

Griniaris είπε...

Απαρατήρητη βλέπω πέρασε η καινούρια φανέλα.Τίποτα πιο χάλια για τα 120 χρόνια δεν βρέθηκε;

br fun_atic είπε...

Με προλαβες

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Δειτε σχόλιο στα ΚΝ

Griniaris είπε...

Κι αν έχουν σκοπό να φτιάξουν επετειακή,γιατί δεν παραγγέλθηκε ήδη;Και γιατί πρέπει να εμφανιστούμε με μια φανέλα που θυμίζει ερασιτεχνικό πρωτάθλημα;

Για το φιλικό έχουμε καμμία πληροφόρηση;

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

2-2 Κούκετς, μανιάτης τα γκολ

br fun_atic είπε...

Η νέα εμφάνιση μου θυμίζει ανατολικής ομάδας πριν από την πτώση του τοίχους.κάτι από Ρουμανία,Βουλγαρία ή ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.εξαιρετικά μίζερη.άκουσα ότι γράφτηκαν συνθήματα κατα του κιντή και του κατσιφαρακη.την ώρα που πέρασα από το γήπεδο μάλλον τα είχαν σβήσει.ξέρει κανείς τίποτα;

antonis είπε...

2-2 με ομάδα β εθνικής που είναι και στην αρχή της προετοιμασίας.Οι Δραγουμάνοι του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Πάνε καρφί την ομάδα για β κατηγορία. Απλά να ενημερώσουνε τον Σουηδό τουρίστα που φέρανε να προλάβει να κάνει όσα περισσότερα μπάνια μπορεί, γιατί θα αποτελέσει σύντομα το πρώτο εξιλαστήριο Θύμα τους.
Θα ακολουθήσει βέβαια και ο κιντής,αρκεί στο τέλος να μένει στο απυρόβλυτο ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ(ΗΘΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ)

Υ.Γ Γιαννάκη Κοντοέ οι δηλώσεις σου περί ευρώπης είναι σε απόλυτη συνάρτηση με την μπάλλα που ξέρεις.Δε φταίς όμως εσύ, αλλά αυτοί που έχουν απαξιώσει σε τέτοιο σημείο το ρόστερ της ομάδας που δικαιωματικά έχεις και θέση βασικού.

KYR είπε...

Καταθλιπτικη η νεα φανελα.
Στην πορτα της θ5 γραφτηκαν συνθηματα κατα του νεου αντιπροεδρου.

br fun_atic είπε...

Τα οποία μάλλον σβηστηκαν άμεσα

Βαγγέλης είπε...

Τέτοια εμφάνίση μπορεί να βρει κανείς και στο Intersport. Ο χορηγός δεν γινόταν να τυπωθεί με μεγαλύτερη γραμματοσειρά? Βέβαια η νέα εμφάνιση είναι το λιγότερο.
Τα 120 χρόνια θα τα γιορτάσουμε ή κόβουμε λεφτά και από εκεί?

br fun_atic είπε...

Θα μαζευτουμε όλοι οι φίλοι και θα κάνουμε ένα παγκόσμιο για τα 120 χρόνια.το πολύ πολύ να εκδοθεί και το βιβλίο με την κανέλα. Δεν βλέπω να γίνεται κάτι περισσοτερο

claire είπε...

Αισιόδοξος ο Στόρε: http://www.sport-fm.gr/article/285499

Ron Barceló είπε...

Πωωω

Γύρισα από τριήμερο, ανοιξα να δω νέα της ομάδας κ η ξενέρα πάει συννεφο. Ισοπαλία με ομάδα β-εθνικής, στασιμότητα κ ανυπαρξια στα μεταγραφικά, το Σουηδό στον κόσμο του να βλέπει βελτίωση(!!) κ το χειρότερο, τη νέα φανέλα να είναι πιο άκτυρη από ποτέ.

Ρε μας τρελάνετε?!

ps: Αν ισχύει αυτό που λέγεται για το λόγο που χάλασε η μεταγραφή Επστάιν, βρείτε καράβι να φύγετε.