Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Κίνησε ο Εβραίος στο παζάρι


Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αναγκάστηκα να μείνω για λίγες ημέρες μακριά από τα θέματα της ομάδας, τα oποία τα πληροφορήθηκα με σχετική καθυστέρηση και γι αυτό το σχόλιό μου είναι κάπως ετεροχρονισμένο.Την πεντάρα βέβαια από τον Ολυμπιακό την παρακολούθησα στην πλατεία Μυτιληνιών Σάμου, με την πολύ καλή παρέα που μου προσέφεραν τα τοπικά εδέσματα ενός καφενείου, γεμάτου από Γαύρους...

Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα για την πρόσληψη του κ. Παράσχου. Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος προπονητής ήταν η καλύτερη δυνατή λύση για τη δεδομένη στιγμή αλλά και για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα.

Είναι γεγονός ότι πέρσι είχα αντιδράσει στην πρόσληψή του. Όμως είχα όλο τον καιρό για να εκτιμήσω το ήθος του και την προσφορά του, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα όπου θεωρούσα επιβεβλημένη την παραμονή του στην ομάδα είτε ως προπονητής είτε σε άλλο πόστο.

Καλός φίλος της σελίδας, ας το θυμηθεί ότι του το είχα πει ήδη από τον Απρίλιο…

Ξέρω ότι κάποιοι φίλοι του Πανιωνίου έχουν στραβώσει με την επαναπρόσληψη Παράσχου. Μάλλον έχουν δίκιο, γιατί θυμούνται το επιτυχημένο πέρασμα από την ομάδα μας των Μουρίνιο, Φέργκιουσον και Χίντινγκ και δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τον Παράσχο στον πάγκο…

Το έργο του Παράσχου δεν είναι εύκολο. Όταν παίζεις την παραμονής σου δεν έχεις εξασφαλισμένο τίποτα. Άλλωστε μιλάμε για καινούργιο πρωτάθλημα, καινούργιες ομάδες, καινούργιους συσχετισμούς. Αλλά και ο Πανιώνιος δεν είναι ακριβώς η ίδια ομάδα με πέρσι. Γιατί μπορεί ο Παράσχος να μην έχασε κανένα από τα περσινά πρωτοκλασάτα ονόματα, έχασε όμως αφανείς εργάτες που του έκαναν τη βρώμικη δουλειά. Ας ελπίσουμε ότι ο Καστοριανός τεχνικός θα διαβάσει καλά το ρόστερ, θα προτείνει καλούς παίκτες και θα συμπληρωθούν τα κενά. Σε σχέση με πέρσι έχει το αβαντάζ ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Γιατί ουσιαστικά πέρσι τη φιλοσοφία του Παράσχου την είχαμε δει από το παιχνίδι με τα Γιάννενα και ύστερα.

Καλώς ήρθες Γιώργο και καλή επιτυχία. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να σε γνωρίσουμε από κοντά.

Αυτό που μου αρέσει στην νέα διοίκηση είναι η ταχύτητα που εκτελεί το έργο της. Ειδικά η πρόσληψη Παράσχου έγινε αστραπιαία. Στην δήθεν επαγγελματική εποχή Κιντή είχαμε συνηθίσει να κινούνται τα πράγματα αργά. Πάρα πολύ αργά. Απελπιστικά αργά. Ξεκίνησαν οι δοκιμές τον Απρίλιο για να καταλήξουμε τον Σεπτέμβριο όχι μόνο να μην έχουμε λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά να έχουμε δημιουργήσει νέα. Είδες τι σου κάνουν οι ερασιτέχνες, όταν έχουν αγάπη για την ομάδα; Μπράβο σε όλους.

Το πώς θα πάει η ομάδα είναι άγνωστο. 50-50. Ελπίζω όμως να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το 50% που θα πάμε καλά. Νέα εμφάνιση, νέα διαρκείας σε καλές τιμές (τα οποία τόσο είχαν απαξιωθεί κατά την εποχή Κιντή), καλύτερη εξυπηρέτηση στο γήπεδο κ.λ.π. Με λίγα λόγια πρέπει στα πρώτα καλά αποτελέσματα να είμαστε έτοιμοι να εκτοξεύσουμε τον ενθουσιασμό του κόσμου, γεγονός που θα βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα.

Ένα άλλο θέμα των ημερών είναι αυτό των οικονομικών περικοπών. Είναι γεγονός ότι μου είχε κάνει εντύπωση η περικοπή μισθών και η απόλυση του οδηγού του πούλμαν. Επειδή έψαξα το θέμα από πολλές πλευρές έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλες οι κινήσεις ήταν σωστές και δίκαιες. Έχω όμως μία ένσταση. Οι περικοπές θα έπρεπε να ξεκινήσουν από τους ποδοσφαιριστές. Άλλωστε αυτοί είναι οι υψηλότερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι της Π.Α.Ε και κάποιοι θα πρέπει επιτέλους αναγνωρίσουν ότι η προσφορά τους δεν είναι ανάλογη των χρηματικών τους απολαβών. Αυτό ισχύει τόσο για παίκτες της 20αδας όσο και για εξαφανισμένους παίκτες που έχουν καθίσει στα συμβόλαιά τους χωρίς να προσφέρουν το παραμικρό. Στοιχειώδης εντιμότητα και εξυπνάδα επέβαλε την κοινή συναίνεση λύση της συνεργασίας.

Τέλος πάντων, αφού τα πράγματα είναι έτσι, νομίζω ότι ήρθε η ώρα των ποδοσφαιριστών να δείξουν αν και πόσο αγαπούν την ομάδα. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να κάνει η διοίκηση τον κόπο να ζητήσει τις μειώσεις αλλά να τις προσφέρουν οι ίδιοι.

Αυτό νομίζω ότι είναι χρέος του αρχηγού μας, του Γιάννη Μανιάτη. Να μιλήσει δηλαδή με τους συμπαίκτες του και να προσφέρουν όλοι οικειοθελώς γενναία μείωση των απολαβών τους μέχρι το τέλος του χρόνου. Οφείλουν να θυμηθούν ότι όταν η ομάδα είχε ανθηρότερα οικονομικά ήταν και καλά αμοιβόμενοι και στην ώρα τους πάντα. Και αυτό δεν το βρίσκεις εύκολα σε Ελληνική ομάδα. Άλλωστε όπως λέει η παροιμία: "θα γυρίσει ο τροχός..." και μπορεί κι εκείνοι να δουν σε λίγο καιρό καλύτερες απολαβές από την ομάδα, πράγμα που ασφαλώς και εξαρτάται από την πορεία της. Πώς να διεκδικήσεις καλύτερα έσοδα από τον πάτο της βαθμολογίας;

Η κακή πορεία της ομάδας βλάπτει τα συμφέροντα και την καριέρα των ίδιων των ποδοσφαιριστών. Δεν νομίζω ότι παίκτες όπως ο Μπόσκο, ο Σίτο, ο Μανιάτης, ο Κούμο κ.λ.π θέλουν να προσφέρουν του χρόνου τις υπηρεσίες τους σε άλλη κατηγορια. Ακόμη όμως και σε περίπτωση μετριότατης πορείας δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν καλά συμβόλαια από άλλες ομάδες.,. Επιπλέον το θεωρώ άκομψο να πατήσουν στα συμβόλαιά τους και την ίδια στιγμή να κοιτούν στα μάτια άλλους εργαζόμενους της Π.Α.Ε (λιγότερο καλά αμειβόμενους) που έχουν υποστεί μικρές μεν, αλλά οπωσδήποτε περικοπές του μισθού τους. Ας το σκεφτούν ψύχραιμα και ας αποφασίσουν.

Το θετικό όλων αυτών είναι ότι κάτι αλλάζει. Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι αυτό δεν θα είναι για το καλύτερο.

Μια λοιπόν που έχουμε μπει στη διαδικασία αποκατάστασης των αδικιών, νομίζω ότι πρέπει να αποκατασταθεί άλλη μία μεγάλη αδικία της εποχής Κιντής. Χωρίς πολλά σχόλια, αυτή λέγεται Μάριος Νικολάου.Βέβαια στο παιχνίδι έχει μπει και ο Τάμυ. Ας το κρίνει ο προπονητής. Αν όμως χρειαστούμε παίκτη στη συγκεκριμένη θέση, ας στρέψουμε τα μάτια μας στον Κύπριο, ο οποίος μολονότι προσέφερε και αδικήθηκε κράτησε εντιμότατη στάση απέναντι στην ομάδα.

23 σχόλια:

IWN1998 είπε...

BRF, μια διόρθωση. Στο περσινό ντεμπούτο Παράσχου με τον Ατρόμητο, μετά από επεισοδιακό ματς, που ακυρώθηκε κανονικό γκολ Εστογιανόφ και έδωσε ρεσιτάλ τσίρκου ο κος Σπανός, είχαμε χάσει με 1-0.
Ελπίζω φέτος ν' ανταποδώσουμε (όχι στο ρεσιτάλ τσίρκου αλλά στο γήπεδο).

br fun_atic είπε...

Ζητώ συγνώμη για το λάθος. Μπέρδεψα τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο.

Katrinos είπε...

Εγώ θα σταθώ στη μέχρι τώρα συμπεριφορά της διοίκησης.
Γρήγορη , αποφασιστική με γνώμονα τη κοινή λογική.

Άμεσο χεσίδι στο τηγάνι (αλήθεια πόσα χρόνια έχει να συμβεί αυτό?), νέα τιμολογιακή πολιτική , ικανοποιόντας το κοινό αίσθημα - οικονομική κρίση και πορεία ομάδας, πρόσληψη άνθρώπου στα πλαίσια της τέχνης του εφικτού.


Επόμενες κινήσεις πολλές , αλλά θεωρώ κρίσιμη αυτή της τοποθέτησης τεχνικού διευθ/ντή ή/και Γενικού αρχηγού (γράφω τοποθέτηση όχι πρόσληψη...), ώστε ο Παράσχος να έχει επιπλέον βοήθειες. Σημαντική θα είναι η παραμονή του Ακη προκειμένου να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο μεταξύ του πρίν και του τώρα.

Είναι καλή περίοδος να κάνουμε μια νέα αρχή, βολεύουν οι καταστάσεις , το πρόγραμμα η διάθεση των φιλάθλων και τα πεπραγμένα της διοίκησης.

Σε συνέχεια των παραπάνω είναι επιτακτική η ανάγκη κάποιοι κάθονται στα συμβόλαια τους να ξεβολευτούν και ή να προσφέρουν ή να μας αδειάσουν τη γωνιά (και το ρόστερ και το Budget)

br fun_atic είπε...

είναι γεγονός ότι αυτό με τον Μάντζιο φάνηκε κάπως άκομψο, πιστεύω όμως ότι δεν έγινε με κακή πρόθεση.
Τον στήριξαν και ως προσωπικότητα και για να μην χάσει τα αποδυτήρια, εν μέσω σημαντικών παιχνιδιών. Είναι γεγονός ότι ο προπονητής που φέρει την ταμπέλα του υπηρεσιακού δεν εμπνέει ιδιαίτερο σεβασμό. Από την άλλη θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό να είχαμε διαφορετική εξέλιξη των πραγμάτων με καλύτερη εμφάνιση στο "Καραισκάκης".

Η ουσία είναι μία. Ότι η διοίκηση πήρε γρήγορα την καλύτερη απόφαση για την ομάδα, γιατί ο Παράσχος έχει δείξει δείγμα της δουλειάς του και από την άλλη είναι ιδιαίτερα συγκινητική η παραμονή του Μάντζιου ως βοηθού.Αυτή είναι η ουσία. Ενότητα και πίστη για καλύτερο αύριο

br fun_atic είπε...

Να κρατήσουμε και μια σημαντική λεπτομέρεια. Ο Παράσχος απαίτησε το πάγωμα των απομακρύνσεων (φαντάζομαι ότι δεν εννοεί τα παλτά και τους δημόσιους υπαλλήλους) που σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν τις ευκαιρίες τους, δέχθηκε ως βοηθό τον Μάντζιο και δεν απαίτησε άλλους συνεργάτες πλην του γυμναστή, που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε μεγάλες ανακατατάξεις, αναταραχή και έξοδα.

Το μικρό δείγμα γραφής που έχουμε από την διοίκηση και τον Παράσχο δείχνει ταχύτητα και νοικοκυριό, που αντικειμενικά μας έλειπαν.

General Tanz είπε...

Καλημερες.

Και εγω συντασσομαι απολυτα με την κινηση της διοικησης για την προσληψη Παρασχου. Τα πραγματα βεβαια κατα την γνωμη μου ειναι πολυ πιο δυσκολα φετος, και φυσικα να μην ξεχναμε και το "Συν Αθηνα και χειρα κινει".
Για μενα ειναι ξεκαθαρο οτι χωρις ενισχυση τον Δεκεμβριο, θα τον μυρισουμε τον κρινο.

br fun_atic είπε...

ο Παράσχος φέτος παίρνει μεγαλύτερη ευκαιρία. Πρώτον γιατί έχει μπροστά του 1 1/2 γύρο και δεύτερον επειδή θα κάνει και μεταγραφές.Θα δούμε πως θα πάει. Δεν βλέπω τον λόγο να πάει χειρότερα.

Μιά που ο στρατηγός θέτει θέμα κρίνου, πρέπει να δούμε ποιοί θα αποφασίσουν για τις μεταγραφές. Υπάρχει υπεύθυνος για το αγωνιστικό κομμάτι, από την άλλη δεν έχουμε τεχνικό διευθυντή και προσφάτως απολύσαμε όλους τους σκάουτερ πλην του Λίμα. Ελπίζω να βοηθήσει ο Παράσχος στο συγκεκριμένο κομμάτι. Πάντως η διοίκηση πρέπει και στα μεταγραφικά να κινηθεί γρήγορα και ουσιαστικά.

Katrinos είπε...

Kαι όμως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν στο κομμάτι μεταγραφών. Μέσα και γύρω απο την ομάδα.
Ήρθε η ώρα να αποδείξουν ποιοί πραγματικά στέκονται δίπλα στην ομάδα αυτές τις δύσκολες ώρες και ποιοί μπορούν να συνεισφέρουν με μειωμένο ή ανύπαρκτο κόστος , φυσικά με τη προσμονή οτι όταν στρώσουν τα πράγματα θα έχουν προβάδισμα σε οποιαδήποτε συνεργασία....

amanAM είπε...

Ποιόν εννοείς σαν Εβραίο που κίνησε στο παζάρι?

Αρχικά διαβάζοντας το ποστ, υπέθεσα πως εννοούσες εσένα, σαν σχήμα (α)λόγου, αλλά... πολύ αδυνατούλης σχετικά ο εβραίος της φωτογραφίας, και αναρωτιέμαι εάν υπάρχει κάποιο άλλο, κρυφό μήνυμα!!!

:-)

General Tanz είπε...

Ο Παρασχος για μενα θα πρεπει να ειναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ των μετεγγραφων, στα πλαισια βεβαια των οικονομικων δυνατοτητων που εχει την δεδομενη στιγμη ο Πανιωνιος.
Θα ειναι εναντια σε ποδοσφαιρικη αλλα και κοινη λογικη, η ενασχοληση ΑΛΛΩΝ στο πιο ευαισθητο κομματι της λειτουργιας μιας ΠΑΕ.
Επιπροσθετως, θα ειναι και μια καλη ευκαρια να δειξει τι μπορει να κανει και φυσικα να κριθει και για αυτο στο τελος της σαιζον.

br fun_atic είπε...

Δηλαδή έπρεπε να βρω χοντρό Εβραίο που να πηγαίνει στο παζάρι;;;;

Σύντροφε ΑΜΑΝΑΜ, ολισθαίνεις επικίνδυνα σε σενάρια συνομοσιολογίας :)

br fun_atic είπε...

@general

Εννοείται γιατί αυτός θα κριθεί. Δεν εννοούσα να καπελωθεί.Απλά θεωρώ λογικό να γίνει μια σοβαρή προεργασία που να τον βοηθήσει στην επιλογή.

Υπάρχει και κάτι άλλο.

Αγαπητέ Τσακ, ο καιρός δεν είναι δύσκολος μόνο για τους εφοπλιστές. Είναι δύσκολος για όλο τον κόσμο. Για να μην σου πω ότι είναι δύσκολος κυρίως για όλο τον κόσμο.

Με ικανοποίηση βλέπω δείγματα νοικοκυρέματος στα οικονομικά από τη νέα διοίκηση. Αυτό πρέπει και να το εκτιμήσεις και να συνδράμεις.

Η επιλογή του Κιντή ήταν δική σου. Συνεπώς δεν μπορείς να απαιτείς από τον Λιανό, τον Ζερβακάκο και τον Καμπανόπουλο να σου βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά εκ των ενόντων, με το μπάχαλο που μας άφησε ο επαγγελματίας.

Κανείς δεν ζητά μεγαλεία, όμως η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί ουσιαστικά και αυτό δεν γίνεται με περικοπές. Καλό θα ήταν για μαζέψουμε λίγο και τους οργανωμένους γιατί δεν μας περισσεύουν χρήματα για πρόστιμα...

br fun_atic είπε...

άλλη μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση:

"Το νέο Δ.Σ. θα ανακοινωθεί επισήμως μετά τη Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16/11/2010".

άραγε θα επιτρέπεται η παρουσία και σε κατόχους διαρκείας όπως την προηγούμενη φορά;

Griniaris είπε...

Εγώ ήμουν της άποψης να κρατηθεί ως πρώτος προπονητής ο Μάντζιος,για πολλούς λόγους.Είμαι και ήμουν υπέρ του Παράσχου αλλά να είχε αναλάβει προ αεκ.Ξέρω,δεν γινόταν και το ήθος του δεν θα επέτρεπε να εγκαταλείψει την Ξάνθη.Μιλάω όμως γενικά για οποιονδήποτε προπονητή...

YΓ.Br,το πηρες το mail;

br fun_atic είπε...

δεν έλαβα τίποτα. στείλε μέσω f/b

c@mel είπε...

Ένα Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο μπράβο στον Άκη Μάντζιο που δέχτηκε να παραμείνει σαν βοηθός του Παράσχου. Αν και στην ουσία η διοίκηση μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ τον έχρισε πρώτο προπονητή, μετά τον Γαύρο έκανε τον Αλέκο και πήρε άλλον. Είμαι σίγουρος ότι ο Άκης το ήθελε πάρα πολύ και σίγουρα άλλος στην θέση του θα την είχε κάνει.
Άκη, ψυχάρα για πάντα Πανιωνάρα!

br fun_atic είπε...

Μπράβο και στον Παράσχο που τον κράτησε. Ούτε αυτό ήταν δεδομένο

c@mel είπε...

Ναι πολύ σωστό κι αυτό.

Bertheway είπε...

Κανονικά στο ποδόσφαιρο(βλέπε Αγγλία) τις μεταγγραφές δεν τις κάνει ο προπονητής.Της κάνει ο manager της ομάδας.O τεχνικός διευθυντής που λέμε εμείς εδώ.Ο προπονητής απλά ζητάει παίχτες σε θέσεις πχ ένα αριστερό μπακ,ένα σέντερ μπακ,ένα σέντερ φορ,ένας επιτελικός μέσος(τυχαία μου ήρθαν αυτές οι θέσεις) και στο τέλος εγκρίνει ή όχι τους παίχτες που του προτείνουν.Στο Ελλάντα βέβαια κάθε ομάδα έχει το δικό της σύστημα.
Όσο για το ΔΣ άλλο ένα καινούργιο μέλος σκεφτόταν να παραιτηθεί όταν εμείς του ανακοινώσαμε την πρόσληψη Παράσχου.Μας είπε αν είναι να μην κάνω τίποτα και να μην έχω λόγο σε τίποτα ποιο το νόημα να είμαι εκεί?

br fun_atic είπε...

όταν δέχθηκε να μπει στο δ.σ δεν έκανε κουβέντα για τα καθήκοντά του;

br fun_atic είπε...

@bertheway
μια που σε βρήκα έχω να σου πω με νόημα ότι παίκτες που χάνουν τις προπονήσεις για τον οποιονδήποτε λόγο, είναι απόλυτα δίκαιο να τρώνε ΠΑΓΚΟ...

Recoba είπε...

Ο Μάριος Νικολάου (είναι κι αγαπημενος μου ποδοσφαιριστής) αναμφισβήτητα θα βοηθούσε πολύ στα χαφ, να πω μόνο πως το καλοκαίρι υπέγραψε διετές συμβόλαιο στην ΑΕΛ Λεμεσού, οπότε χαιρετίσματα...
Παρεπιπτόντως η ΑΕΛ βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας

br fun_atic είπε...

τα συμβόλαια υπάρχουν για να σπάνε.60000 ευρώ είχα ακούσει ότι έπαιρνε.πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;