Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Η ανακοίνωση Τσακίρη σε απλά Ελληνικά

Διάβασα πολύ προσεκτικά την ανακοίνωση του κου Τσακίρη. Όπως όλοι μας γνωρίζουμε καλά, ο κος Τσακίρης είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Σμύρνη 1890, η οποία κατέχει μεταξύ άλλων το 89% των μετοχών της Π.Α.Ε Πανιώνιος (10% ανήκει στον ερασιτέχνη και 3% ανήκει σε μικρομετόχους).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή ο κος Τσακίρης δέχεται προφορές για ποσοστό από 5% έως 81% του μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε. Με λίγα λόγια είναι διατεθειμένος να κρατήσει ποσοστό μετοχών (μικρότερο ή μεγαλύτερο ανάλογα με τις προθέσεις του νέου ιδιοκτήτη). Είναι κατανοητό ότι είναι διατεθειμένος επίσης είτε να πουλήσει ένα μεγάλο πακέτο μετοχών σε έναν επενδυτή είτε μικρότερα πακέτα μετοχών (από 5%) σε περισσότερους. Το ενδεχόμενο αυτό είναι θετικό για τους Πανιώνιους περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων που επιθυμούν να αγοράσουν μετοχές της Π.Α.Ε, από την άλλη μεριά όμως είναι κακό γιατί από την πολυδιάσπαση των μετοχών μπορεί να καταλήξει ο Πανιώνιος σε εντελώς ακατάλληλα χέρια, χωρίς ουσιαστική δυνατότητα ελέγχου του πραγματικού ιδιοκτήτη…Σε απλά Ελληνικά, μέχρι να καταλάβουμε και να αποδειχθεί ποιος από τους νέους μετόχους θα είναι ποιος και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, το πουλάκι θα έχει πετάξει...

Παρέχει την δυνατότητα ελέγχου των οικονομικών, με την παροχή Info Memorandum και περαιτέρω διευκρινήσεων, χωρίς όμως να αναφέρεται σε παροχή δυνατότητας πλήρους ελέγχου, ενώ ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή έγγραφων δεσμευτικών προσφορών τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου. Ενώ στην αρχή της ανακοίνωσης αναφέρεται σε ανοιχτό διαγωνισμό, τον οποίο εγώ αντιλαμβάνομαι ως πλειοδοτικό, παρακάτω επιφυλάσσει στον εαυτό του το δικαίωμα να επιλέξει το ή τα πρόσωπα των νέων αγοραστών, χωρίς να διευκρινίζει τα κριτήρια επιλογής. Αυτό είναι και το πλέον σκοτεινό σημείο της ανακοίνωσης και ο λόγος για να μην πανηγυρίζει κανένας. Δεν έκανε πίσω. Εξακολουθεί να μπορεί να δώσει την Π.Α.Ε σε όποιον του αρέσει.

Απ’ όλα αυτά καταλαβαίνω μερικά απλά πράγματα:

  1. Ο κίνδυνος αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον κ. Ψωμιάδη ή από ανθρώπους της εμπιστοσύνης του ΔΕΝ έχει περάσει. Ίσα – ίσα. Μάλιστα παρέχεται το χρονικό περιθώριο για να παρουσιάσουν μια τέτοια πρόταση, η οποία να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε από τον ερασιτέχνη, ούτε από την πολιτεία. Γιατί κανείς δεν μποδίζει τον κο Τσακίρη να πουλήσει σε πολλούς ανθρώπους μικρά ποσοστά, γεγονός που θα καταστήσει αδύνατο τον έλεγχο των διασυνδέσεών τους.
  2. Ο χρόνος δεν μετρά υπέρ μόνο της πρότασης Ψωμιάδη, αλλά και υπέρ των Πανιώνιων. Έχουν αρκετές ημέρες καιρό για να προετοιμάσουν ένα πλήρη φάκελο, μια πρόταση που ο κος Τσακίρης δεν θα μπορέσει να αρνηθεί εύκολα.

Η δική μου πρόταση: Ήρθε η ώρα για να δούμε τις πραγματικές προθέσεις όλων. Να καταλάβουμε ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά και ποιος όχι. Ενδεχομένως να προκύψει και κάποιο άλλο πρόσωπο ή πρόταση.

Θεωρώ δύσκολο να αγοράσει την Π.Α.Ε ο κος Λιανός, γιατί απ’ ότι καταλαβαίνουμε δεν αντέχει οικονομικά την δεδομένη στιγμή. Από την άλλη έχει μεγάλη εμπειρία και πολύ ισχυρή ομάδα στελεχών, πολλούς από τους οποίους γνωρίζω και εκτιμώ απεριόριστα. Από την άλλη πλευρά, ο κος Καλογρίτσας δείχνει να έχει τα οικονομικά μέσα αλλά όχι την εμπειρία και τους κατάλληλους συνεργάτες για να μπορέσει να τρέξει με επιτυχία την ομάδα. Η λύση λοιπόν θα προκύψει από την ένωση. Ο κος Λιανός και η ομάδα του, ο κος Καλογρίτσας και κάθε άλλος Πανιώνιος που έχει την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχει έστω και με το 5%, πρέπει να παρουσιάσουν μια ΚΟΙΝΗ πρόταση αγοράς, όχι του πλειοψηφικού πακέτου, αλλά του 81%. Παράλληλα ο κος Καλογρίτσας ως κατασκευαστής δημοσίων έργων μπορεί να προσφέρει με ευκολία τις εγγυήσεις για την αποπεράτωση του προπονητικού. Μια τέτοια πρόταση, ισχυρή σε οικονομικό και ηθικό επίπεδο δύσκολα θα μπορέσει να αρνηθεί ο κος Τσακίρης. Κάθε τι άλλο θα του δώσει την ευκαιρία, εάν το επιθυμεί, να παραχωρήσει την Π.Α.Ε στον κο Ψωμιάδη.

Ας υπάρξει η αναγκαία συνεννόηση λοιπόν για το καλό της ομάδας η οποία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση παραμονές του αγώνα με την Λάρισα και ας βρεθεί η καλύτερη δυνατή και ενωτική λύση.

56 σχόλια:

Griniaris είπε...

Ασφαλώς και δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς.Φοβάμαι πως αν δεν εμφανιστεί καινούρια λύση από το πουθενά,δεν τον γλυτώνουμε τον Μάκαρο.
Η λύση ερασιτέχνη(όσο καλή κι αν είναι η πρόταση Vassili για συσπείρωση) έχει δοκιμαστεί κι έχει αποτύχει.
Η λύση Λιανού χρειάζεται μάλλον περισσότερο χρόνο.
Η λύση Καλογρίτσα έχει πιθανόν καεί από την άρνηση του ελέγχου.
Η λύση πολυμετοχικού Πανιώνιου με μικρομετόχους αντιλαμβάνεστε ότι θα οδηγήσει σε χειρότερα.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ αυτή την ώρα είναι πιθανή συνεργασία Λιανού-Καλογρίτσα χωρίς βέβαια να ξέρω τις μεταξύ τους σχέσεις.Μακάρι οι εμπλεκόμενοι να βάλουν νερό στο κρασί τους και από πλευράς χρόνου και από πλευράς εμπιστοσύνης για να γίνει το καλύτερο δυνατόν...

Griniaris είπε...

Τσακιρης στον sport fm

vassilis είπε...

Η πρόταση μου δεν είναι να την πάρει ο ερασιτέχνης. Ειναι ένας ισχυρός ερασιτέχνης ωστε να μπορεί να οδηγήσει σε μια άλλη λύση.

Ποτέ δεν θεώρησα ότι ο Ερασιτέχνης μπορεί να σηκώσει το βάρος της ΠΑΕ.

Griniaris είπε...

Το κατάλαβα αυτό.Για την ιδέα της συσπείρωσης είπα ότι ήταν καλή...

Griniaris είπε...

Πλήρης μεταστροφή του Τσακίρη.Το θέμα της πώλησης στους φερόμενους "συνεργάτες" Ψωμιάδη έχει τελειώσει.Δεσμεύτηκε ότι θα μπει μπροστά,τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς βάζει στοίχημα ότι δεν θα εμφανιστεί καμμία σοβαρή πρόταση...

br fun_atic είπε...

O ερασιτέχνης έχει τρομακτικό οικονομικό άνοιγμα και έχει χάσει τα πλέον αξιόλογα στελέχη του.

Για να αρθρώσει λόγο ο ερασιτέχνης θα πρέπει πρώτα να κάνει βασικές επιλογές ως προς τα τμήματα που θα διατηρήσει και τις προτεραιότητές του, να φροντίσει να είναι συνεπής προς τους αθλούμενους και τους προπονητές, να δημιουργήσει κατάλληλους χώρους άθλησης και πολλά άλλα.

Εννοείται ότι προτρέπω τον οποιονδήποτε να γραφτεί μέλος του ερασιτέχνη αλλά τον ενημερώνω ότι κι εκεί θα αντιμετωπίσει μεγάλες αγκυλώσεις.

Η λύση για την Π.Α.Ε είναι ένωση Καλογρίτσα, Λιανού, Μικρομετόχων (νέων και παλιών)

Ron Barceló είπε...

Παράνοια και Ψυχεδέλεια..

General Tanz είπε...

ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!
Αυτα τα ολιγα που εχουμε δηλ, να τα δωσουμε στους γιατρους????

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ!!!!!!!!!!!

Griniaris είπε...

Αυτό που μου έμεινε εμένα μετά το τέλος της συνέντευξης είναι μια μεγάλη απορία...

Ρε Κωνσταντίνε,πόσοι είστε εκεί μέσα;

NK99 είπε...

Τον πραγματικό Τσακίρη τον απήγαγαν εξωγήινοι μετά την φιέστα με την ΑΕΚ πριν τρία χρόνια και μας στέλνουν σωσίες...r

Bertheway είπε...

Χθες δεν ήθελε,σήμερα θέλει,αύριο μπορεί να μην θέλει,μεθαύριο μάλλον θα θέλει και την άλλη βδομάδα δεν ξέρει αν θα θέλει ή όχι.Μα πόσο χρονών είναι ο μεγαλομέτοχος τελικά?

Bertheway είπε...

Πάντως η σωστή λύση είναι να μαζευτούνε Λιανός,Καλογρίτσας και σια,να μιλήσουνε και να καταθέσουν ΜΙΑ πρότραση για αγορά της ΠΑΕ.Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να αγοράσουν το 81% αλλά και με το 51% πάλι μεγαλομέτοχοι θα είναι.Άλλωστε έχει και ο ερασιτέχνης το άλλο 10% επόμενως το ποσοστό που μπορεί να πέσει σε ξένα χέρια είναι 39%

Bertheway είπε...

Αυτό που προτείνει ο BrF δηλαδή

Costix είπε...

Πιστευω οτι τον Κωνσταντινο τον εχει φαει η περηφανεια του και ο εγωισμος του. Γι' αυτο δεν μπορει να δει τα λαθη του και τα επαναλαμβανει. Βαλτε επιπλεον και τον παρορμητισμο του και εδεσε η σουπα. Εγω παντως εξακολουθω να τον αγαπαω σαν ανθρωπο και να τον ποναω γι' αυτα που τραβαει, ασχετα απο οτι ειναι ο ιδιος ο βασικος υπευθυνος.

vyruss είπε...

Χαχααχα NK99 ΕΓΡΑΨΕΣ!

dimosthenis είπε...

Ότι και να γραψεις BR μέσα σε ελάχιστα λεπτά η πραγματικότητα σε ξεπερνά. Είναι τρελός...είναι τρελός ο πρόεδρος. Είναι ο πιο πλούσιος και ο πιο σαλταρισμένος Πανιώνιος που έχει φανεί ποτέ. Δεν ψυχολογείται, δεν αναλύεται, δεν μπαίνει σε κατηγορίες. Από κει που του 'χεις σούρει τα ακατονόμαστα και θες να τον πνίξεις, εκεί σου ρχεται να τον φιλήσεις. Πόσο βασανίζεται αυτός ο άνθρωπος;, τι σκέψεις αντιφατικές και πόσες επελαύνουν στο σαλταρισμένο μυαλό του; η κυρίαρχη είναι να σωθεί η ομάδα με οποιοδήποτε τίμημα, ακόμα και ο Μάκαρος, ο όποιος βάρβαρος. Έτσι πουλάει το Λιανό και τους συνεργάτες του και τους εκθέτει. Προκαλεί τρομακτικές αντιδράσεις των πάντων. Δεν είδα ούτε ένα υποστηρικτή του να τον υπερασπίζεται φανερά και επώνυμα. Κάτω από αυτές τις αντιδράσεις (;)αλλάζει και βγάζει τη χθεσινή ανακοίνωση που προσπαθείς να αναλύσεις, βάζοντας προϋποθέσεις και περιθώρια για την πώληση ένα κείμενο καθαρά νομικοοικονομικό με δικό του τέλος που εκφράζει την ανθρώπινη πίκρα του για τους υβριστές που συμμερίζομαι απόλυτα.
Σήμερα είναι μια άλλη μέρα μιλάει ο παλιός Τσακίρης, ο Πανιώνιος που αγάπήσαμε και που πάντα συγχωρήσαμε για τις όποιες λαλακίες έχει κάνει. Και τι λέει "ότι ο Λιανός και οι συνεργάτες του (Ζερβακάκος) είναι αυτοί οι μοναδικοί που μπορούν να σώσουν τον Πανιώνιο με τη βοήθειά μου" Ιστορίες καθημερινής τρέλας. Επιτέλους ξύπνησες από το λήθαργο της απελπισίας και είδες αυτό που όλοι οι Πανιώνιοι σου λέγαμε. Άντε τώρα ζήτα συγγνώμη από το Λιανό και παρακάλεσέ τον να γυρίσει να αναλάβει την προεδρία της ομαδας και γιατι όχι να αποτελέσει φορέα της πολυμετοχικότητας της ομάδας, με καθαρό όμως ορίζοντα χωρίς πιέσεις χρόνου και διλημματων τύπου αγαπούλα.
Εμείς όλοι μαζί ο καθένας με τις δυνατότητες μας πρέπει να συνδράμουμε την προσπάθεια αυτή τόσο για την ΠΑΕ όσο και για τον ερασιτέχνη με το πάθος που δείξαμε όλες αυτές τις μέρες.

br fun_atic είπε...

@bertheway

αν κάποιος του προτείνει να αγοράσει το 51 και κάποιος άλλος τον 80, ποιόν λες να προτιμήσει;Όσο μεγαλύτερο ποσοστό τόσο καλύτερα.

dimosthenis είπε...

Βρισκόμαστε εκεί που ξεκινήσαμε το Σάββατο, πιο σοφοί και πιο κουρασμένοι. Σπαταλήσαμε πολλή Πανιώνια ενέργεια, αλλά γίναμε μια γροθιά. Το σοκ το υποστήκαμε ελπίζω και οι παίχτες. Φάτε τα τυρόγαλα την Κυριακή. Πάμε όλοι μαζί, τρελοί και σαλταρισμένοι με πρώτο το μεγαλομέτοχο.

br fun_atic είπε...

Αυτό το οποίο φοβάμαι είναι η δυνατότητα αγοράς μικρών ποσοστών.Αν γίνει από Πανιώνιους στα πλαίσια μάλιστα μιας ευρείας συνεργασίας είναι καλό.Αν όμως πολυδιασπαστεί το μετοχικό κεφάλαιο, τότε έχουμε λόγους να ανησυχούμε.

br fun_atic είπε...

@dimosthenis

φοβάμαι ότι είμαστε πολύ πιο πίσω.Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι σχέσεις Λιανού - Τσακίρη, ο κόσμος έχει γίνει μαλλιά κουβάρια, δεν έχουμε προπονητή, όλα αυτά είναι βέβαιο ότι μπορεί και να έχουν επηρεάσει την ομάδα και όλα αυτά ενώ έχουμε μπροστά μας ένα σπουδαίας σημασίας παιχνίδι. Η λογική λέει ότι η Λάρισα δεν θα το δει χαλαρά και γιατί έχει ανάγκη από τους βαθμούς και γιατί το αντιμετωπίζει ως φιέστα, δεδομένου ότι είναι το τελευταίο παιχνίδι στο Αλκαζάρ.

dimosthenis είπε...

Όχι άλλη πίκρα, πάμε να δούμε τι μπορεί να περισώσουμε. Δεν είμαστε χειρότεροι από πολλούς άλλους, ας κάνουμε την υπέρβαση ενισχύοντας με την παρουσία μας στην τελευταία προπόνηση, την ομάδα το Μάτζιο και τη διοίκηση. Ας δείξουμε όλοι ότι κάτι μάθαμε όλη από αυτή την κρίση. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από όσα μας χώρισαν τις τελευταίες μέρες. Πάνω από όλους ο Πανιώνιος.

zamis είπε...

Ευτυχως,σε πρωτη φαση η παρεα του κ.Τσακιρη απομακρυνεται.
Ελπιζω σε δευτερη φαση(και οσο ταχυτερα τοσο καλυτερα) η ομαδα να περασει σε Πανιωνιο σχημα(πολυ θα ηθελα να ξερω τα αισθηματα Λιανου βεβαια μετα τα ευτραπελα που προηγηθηκαν).
Στα σιγουρα δεν δεχομαι οτι τα πλεον ικανα χερια ειναι τα δικα του.
Νισαφι πια.

Templar είπε...

@ brfun

Φίλε έχω να προσθέσω κάτι στην πρόταση σου. Θεωρώ ότι και στις ΠΑΕ έχει ισχύ ο νόμος περί ΑΕ, που θέτει δύο σοβαρά θέματα.
1. Τα δικαιόματα μειοψηφίας. Το δικαίωμα δηλαδή των κατόχων ποσοστού πάνω από 5% να θέσουν θέμα νομικού και οικονομικού ελέγχου προς την εκάστοτε διοίκηση
2. Το μαγικό όριο του 33% με βάση το οποίο μπλοκάρονται οι σπουδαίεες αποφάσεις.
Αναρωτιέμαι λοιπόν αν θα υπήρχει η δυνατότητα οργανωμένης ισχυρής μειοψηφίας που θα λειτουργούσε ως υπερασπιστής - θεματοφύλακας των ιερών και οσίων! Ποιο λαμόγιο θα αγόραζε την ΠΑΕ αν ήξερε ότι κινδυνεύει καθημερινά από ελέγχους μιας οργανωμένης ομάδας μικρομετόχων?
Για απλό προβληματισμό το θέτω... Ίσως η συγκέντρωση ενός ποσοστού άνω του 5% από απλούς πανιώνιους φιλάθλους να μην είναι τελείως ουτοπιστικό...

IWN1998 είπε...

To 33% που θίγει ο Συμπανιώνιος είναι ουσιαστική δικλείδα ασφαλείας. Φανταστείτε αν υπήρχε μια τέτοια αναλογία, τότε καταστάσεις στυλ Κιντή, μπορεί να αποφεύγονταν.

@zamis. Ίσως τελικά είναι τα ικανότερα διαθέσιμα χέρια. Κάποιων άλλων τα χέρια δυστυχώς κρατιούνται μακριά γιατί το πιάτο καίει αρκετά.

@griniaris & nk99. Ζωγραφίσατε!!!

br fun_atic είπε...

@templar

συμφωνώ απόλυτα.

Βάζω όμως κάποια ερωτηματικά.

Αν ο Τσακίρης πουλήσει ο 81@ μένει με 8%, γιατί αν δεν κάνω λάθος έχει το 89 συνολικά. 8% Ο Τσακ+ 10% ο ερασιτέχνης και 3% οι μικροί μέτοχοι, μας κάνει μόλις 21%. Άρα αναγκαστικά για να γίνει αυτό που λες χρειάζεται να περάσει ποσοστό κι σε άλλους μικρούς μετόχους.

2. Αν ο Λιανός ή μιά ομάδα Πανιωνίων προτείνει να αγοράσει το 51% και κάποια άλλη ομάδα επιχειρηματιών το 81% σε ποιους λες να την δώσει;

3. Αν δώσει το 51%, τότε ισχυρή μειοψηφία είναι ο ίδιος ο Τσακίρης, οπότε μπορεί να ελέγχει ουσιαστικά τον νέο μεγαλομέτοχο.

4. αν αγοράσουν από 5% 11 άγνωστοι άνθρωποι, μπορούμε να αποδείξουμε αν συνδέονται μεταξύ τους ή με κάποιον τρίτο;

5. Αν από την άλλη πολλοί Πανιώνιοι αγοράσουν από 5 % και προσχωρήσουν σε μια ενωτική κίνηση, αυτό θα είναι σίγουρα καλό.

Επειδή λοιπόν τα σενάρια είναι άπειρα, πρότεινα κάτι απλό και καθαρό. Όποιος μπορεί αγοράζει από 5% (ή και περισσότερο) και γίνεται μία σοβαρή πρόταση με μπροστάρη τον Λιανό.Προσωπικά θα ήθελα να διατηρήσει ποσοστό και ο Τσακίρης.

Πολύ φοβάμαι όμως ότι δύσκολα θα εκδηλωθεί σοβαρό ενδιαφέρον...

zamis είπε...

@Iωνα
Λυπαμαι αλλα το μονο θετικο που βρισκω αυτη τη στιγμη ειναι οτι η κοζα νοστρα μαζευτηκε,οποτε ναι,σε σχεση με τον φιλο του,καλυτερα να μεινει ο κ.Τσακιρης αφου ετσι θα συνδραμουν-με τον ενα η αλλο τροπο-και καποιοι''αρρωστοι'' Πανιωνιοι.
Κατα τα αλλα τον θεωρω πλεον πηγη μονιμου κινδυνου.

br fun_atic είπε...

@zamis
θα συνδράμουν;;;;

Ας περιμένουμε 10 ημέρες...

Templar είπε...

1. Πράγματι χρειάζονται και άλλοι (ένας ή πολλοί)
2. Αν είχα να κάνω με κοινή λογική θα σου έλεγα το δεύτερο, αλλά με αυτά που βλέπω τελευταία η κοινή λογική πού είναι???
3. Έχεις απόλυτο δίκιο σαν ποσοστό. Σαν διάθεση όμως?
4. Σαφώς και θα πρέπει να μπουν δικλείδες ασφαλείας...
5. Αυτό ίσως είναι η αρχή της λύσης!!! Το βλέπεις να έχει ελπίδες υλοποίησης? 1ο Στάδιο: μαζεύεται μια οργανωμένη ομάδα φιλάθλων και συγκεντρώνει το 5% και σε επόμενο στάδιο κινείται για το 33% με συμμαχίες (ερασιτέχνη, Λιανό, Ίδρυμα Ωνάση ή δεν ξέρω ποιον άλλον...)

Μεμονομένη αγορά του 5% είναι σαφώς κάτι που είναι πιο εύκολο και γρήγορο, αλλά σε αυτή την αγορά φοβάμαι ότι είναι δύσκολο...

Bertheway είπε...

@BrF

Εξαρτάται από τις προτεραιότητες του Τσακ.Αν τον ενδιαφέρει να πάρει χρήματα πίσω άμεσα σίγουρα θα κοιτάξει από που θα πάρει τα πιο πολλά.Αν απλά τον ενδιαφέρει να φύγει από πάνω του η λειτουργία της ΠΑΕ και γενικά η καθημερινότητα όπως είχε δηλώσει παλιά ίσως σκεφτεί και το ενδεχόμενο σε ποιον είναι καλύτερα για την ομάδα.
Πιστεύω ότι δεν κοιτάει μόνο τα χρήματα.Σύμφωνα με αυτά που ακούμε,είπε ότι ο Ψωμιάδης είναι αυτός που μπορεί να σώσει φέτος την ομάδα.Όχι αυτός που έδωσε τα πιο πολλά.

IWN1998 είπε...

Για μη Πανιώνιους (πχ Λιανό) δεν είναι και τόσο ελκυστικό, το όποιο πακέτο τους βάζει υπό έλεγχο. Συνεπώς μιλάμε ότι μόνον άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα θα έπαιρναν κάτω από 67% ... Αυτή είναι η γνώμη μου.
Το ζήτημα είναι ότι ο τσακίρης δεν μπορεί οικονομικά πια και θέλει βοήθειες... Θα τον βοηθήσουν οι λεγόμενοι Πανιώνιοι οικονομικής επιφάνειας; Ίδωμεν.

Αν δεν κάνω λάθος, και στην εφοπλιστική του εταιρία, από τον Οκτώβριο του 2008, έχει παραχωρήσει ένα μεγάλο ποσοστό 35-38%, δε θυμάμαι, σε άλλη εταιρία με την οποία συνεργάζεται και η οποία έχει υπό τον πλήρ έλεγχό της τα 3 από τα 4 τάνκερ του (εκτός απ' αυτό που το έχουν τώρα οι πειρατές...). Δεν είμαι και πολύ ενημερωμένος σε ναυτιλιακά κλπ, αλλά δεν μοιάζει ο Τσακίρης να μπορεί μόνος πια και το λέει από την ίδια περίπου περίοδο ... 2008 φθινόπωρο, από τότε που άρχισαν τα προβλήματα του Πανιωνίου.
Να προσθέσω και το προφίλ του χαρακτήρα του που περιέγραψε ο Costix ... αυτά βλέπουμε όλο αυτό το διάστημα...

br fun_atic είπε...

έχει ρίξει και την μπανανόφλουδα των 5.000 υπέρ του ερασιτέχνη. Σου λέει, όποιος θέλει να αγοράσει μια Π.Α.Ε δεν έχει για πέταμα 5.000 ευρώ και μάλιστα υπερ του ερασιτέχνη; Κάποιος άλλος θα ζητούσε εγγυητική επιστολή ή κάποια άλλη διασφάλιση.

Θέλω κι εγώ να δω πόσοι είναι εκείνοι που θα εκδηλώσουν το σοβαρό ενδιαφέρον και μάλιστα θα καταβάλουν το 5 χίλιαρο...

NK99 είπε...

Το δε μπορεί πλέον είναι κατανοητό...αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει κάποιος να βάζει συνεχώς χρήματα. Οι προύπολογισμοί της πΑΕ πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι. Δεν πρέπει να δαπανώνται περισσότερα χρήματα από τα έσοδα. Αν δεν φτάνουν για να μείνουμε στην Α τότε να πέσουμε.
Το να παρακαλάμε συνεχώς κάποιον να βάζει τα λεφτά συνεχώς θα μας οδηγεί σε καταστάσεις σαν την σημερινή.

br fun_atic είπε...

Επίσης, δεν έχει τεθεί ποσό ανά μετοχή. Ουσιαστικά, κι αυτός που θέλει να αγοράσει το 5% θα του κάνει οικονομική πρόταση. Θα έχει όμως την υποχρέωση να καταβάλει το 5 χίλιαρο...

επειδή λοιπόν πάνω στα ποσοστά μπορούν να γίνουν πολλά σενάρια, η μόνη λύση είναι η ισχύς εν τη ενώσει και σε κάθε περίπτωση να βρεθεί τρόπος να αποκλειστούν άγνωστοι μικροαγοραστές...

Templar είπε...

@iwn

Σύμφωνα με αυτά που ακούγονται, πράγματι φαίνεται να έχει στριμωχτεί αρκετά και έχεις δίκιο χρειάζεται βοήθεια.
Το πρόβλημα είναι ποιος από τους έχοντες τη δυνατότητα φίλους του Πανιωνίου, προτείθεται να μπει σε μια διαδικασία που θα του τρώει χρήματα και χρόνο μόνο για να κάνει το κέφι του, ενώ θα πρέπει ταυτόχρονα να έρχεται σε καθημερινή επαφή με όλο αυτό το κύκλωμα με "managers", παράγοντες κάθε είδους, αγαπούλες κλπ?
Πολυμετοχικότητα ίσως είναι η μόνη λύση...

br fun_atic είπε...

@νκ99

αν πέσουμε αυτή τη στιγμή, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην πέσουμε και παρακάτω ή στην καλύτερη περίπτωση θα δυσκολευτούμε να ανέβουμε σύντομα. Δες το παράδειγμα του ΟΦΗ που είναι το πλέον κοντινό στην περίπτωσή μας.

br fun_atic είπε...

Ναι στην πολυμετοχικότητα, κατόπιν όμως κοινής συνεννόησης...

Templar είπε...

Έχει κανείς αίσθηση για τι ποσά μιλάμε? Σε τι αντιστοιχεί ας πούμε το 5 ή το 33%?

Έχεις δίκιο brfun!

br fun_atic είπε...

όχι. δεν προσδιόρισε τιμή μετοχής. Είπε δέχομαι προτάσεις και διατηρώ το δικαίωμα να επιλέξω. Θεωρητικά μπορεί να επιλέξει ακόμη κι αυτή που δεν τον συμφέρει οικονομικά.Μπορεί επίσης να έχει μιά καλύτερη οικονοική πρόταση για το 51% και μια αναλογικά χειρότερη για το 81% και να προτιμήσει τη δεύτερη αν θέλει να απεμπλακεί τελείως.

Νομίζω ότι δεν θέλει να απεμπλακεί. Να μην ξεχνάμε ότι το Απήλιον του ανήκει, άρα θα θέλει να έχει συμμετοχή στο Δ.Σ (και μάλιστα με σημαντικό ποσοστό) για να μπορεί να εξασφαλίζει το προπονητικό.
Τα πράγματα είναι απλά. Συνεννόηση και κατάρτιση μιας πρότασης που να μην μπορεί να αρνηθεί.

Αν όμως σε αυτό το σκηνικό, σε αυτή τη δυσκολία δεν μπορούν να βρεθούν Πανιώνιοι να κάνουν μια καλή οικονομική πρόταση, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

Templar είπε...

Έχεις και πάλι δίκιο brfun...

Φοβάμαι ότι δεν θα είναι τελικά θέμα χρημάτων αλλά διάθεσης και συννενόησης...

Αναμονή και προσευχές λοιπόν...

IWN1998 είπε...

@nk99. Όπως έγιναν τα πράγματα με τις χρήσεις από 2008 και μετά και τις μαύρες τρύπες... πως να είμαστε ισοσκελισμένοι;

Για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός μας, πρέπει να εξυγιανθούμε με προσεκτικά αργά βήματα. Αν το κάνουμε γρήγορα, θα επέλθει ο υποβιβασμός από τη λιτότητα που αναγκαστικά μάλλον θα μειώσει και τις δυνατότητες της ομάδας δραστικά.
Αν υποβιβαστούμε, θα έχουμε λιγότερα έξοδα αλλά και πολύ λιγότερα έσοδα.
Είναι ένας φαύλος κύκλος και ίσως απ' αυτόν μπορεί να μας βγάλει αν μπει τώρα νέο αίμα στην ΠΑΕ, δεν υποβιβαστούμε και παράλληλα ξεκινήσει η εξυγίανση. Εγώ θεωρώ επίσης ότι είναι προτιμητέο να δοθεί το Γενάρη ο Κουμορτζί και μάλιστα με κάποια ανταλλάγματα πιθανόν χρήσιμα σε θέσεις που πονάμε και κάποια χρήματα να πάνε για μια ακόμα μικρή ενίσχυση και να κλείσει κάπως και η τρύπα. Πολλοί θα αντιδράσουν γιατί τώρα που έχουμε αγωνιστικό πρόβλημα δεν είναι ώρα για πωλήσεις παικτών. Αλλά μιλάμε για ένα χαφ εκεί που έχουμε 20 και για παίκτη που δεν είναι στα πάνω του εδώ και καιρό παρότι προσπαθεί.

vassilis είπε...

Μερικά απλά πραγματάκια τώρα που έφυγε από πάνω μας ο βραχνάς (προς το παρόν).

α) Ο Τσακίρης θα πουλούσε το 67% στη νέα ιδιοκτησία και όχι όλες τις μετοχές του.
β) Παλιά ο Πανιώνιος ήταν εταιρεία λαϊκής βάσης με εκατοντάδες μικρομετόχους και κατέληξε στον Μοβσεσιαν.
γ) Η συσπείρωση γύρω από τον ερασιτέχνη είναι εκ των ουκ άνευ. Μόνο ο ερασιτέχνης έχει τη δυνατότητα να συσπειρώνει τον κόσμο. Χτες σε μια αυθόρμητη συγκέντρωση 500 και πάνω ανθρώπων δεν άναψε ούτε αναπτήρας όχι να γίνουν φασαρίες.
δ) Ο Τσακίρης το λέει και σήμερα απεξω απεξω με τον μόνο που μπορούσε να βρει κοινό έδαφος από τους μεγάλους ήταν ο Τζίγκερ. Αυτός έφυγε άρα νοιώθει απόλυτα μόνος.
ε) Τα βασικά έσοδα της ΠΑΕ είναι τα τηλεοπτικά σε μια κοινωνία που δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος της. Ο Τσακίρης βλέπει μια κατάρρευση αυτών των εσόδων να έρχεται και μια ΠΑΕ να είναι με δική του ευθύνη φορτωμένη με συμβόλαια. Τι θα γίνει; Ποιος παίκτης θα σπάσει το συμβόλαιο του; Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για 3 εκατομμύρια σχεδόν μόνο τα τηλεοπτικά.

Συμπέρασμα: Στήριξη στον ερασιτέχνη, στήριξη στον Λιανό και στον Ζερβακάκο, στήριξη στην ομάδα. Αν σωθούμε φέτος και μείνει το ίδιο διοικητικό σχήμα του χρόνου θα στήσουμε μια χαμηλού μπάτζετ ομάδα όπως στο μπάσκετ περιμένοντας να περάσει η θύελλα.

br fun_atic είπε...

@iwn
θυμάμαι καλά που ο Τσακίρης έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι ο ίδιος ισοσκέλιζε τον προϋπολογισμό με δικά του χρήματα. Προφανώς δεν μπορεί να το κάνει φέτος.

br fun_atic είπε...

φοβερό το κείμενο του Σπυρόπουλου (από λινκ που βρήκα στου Ίωνα)

http://www.exedrasports.gr/blogs/articleblog/?cid=92&aid=84665

claire είπε...

Άρθρο του Καίσαρη για τον Πανιώνιο:
http://sport24.gr/Columns/kaisaris/h_plateia_eipe_no_passaran.643048.html

br fun_atic είπε...

@clair
μέσα σε όλα ξεχάσαμε να σου ευχηθούμε για τα γεννέθλιά σου. χρόνια σου πολλά έστω και καθυστερημένα

Katrinos είπε...

Αγαπούλες καλησπέρα να'ούμε.

Κερδίσαμε τη μάχη όχι το πόλεμο. Χθες εξελίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές, για μένα μια βραδυά ορόσημο που έφερε τους Πανιώνιους πιό κοντά. Εαν βλέπατε τις αντιδράσεις όλων όσων προσπάθησαν να ανατραπεί η όλη ιστορία την ώρα του sms του Τσακ, θα καταλαβαίνατε οτι ο όρος συγκλονιστικός δεν είναι υπερβολικός. (εγώ προσωπικά αναφέρομαι στους δύο πρώην (?) αντιπροέδρους , το κο Βεντούρη και το Ν. Ζαμάνη, σίγουρα θα υπήρξαν και άλλοι , απλά έτυχε να είμαι κοντά σε αυτούς).

Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει τη συνέχεια , κυρίως λόγω του χαρακτήρα του μεγαλομετόχου , αλλά και του ότι δεν γνωρίζουμε ούτε τι κρύβει η παρ'ολίγον συμφωνία ούτε ποιές οι πραγματικές προθέσεις του ιδίου (του μεγαλομετόχου)

Χρειάζεται επαγρύπνηση και στήριξη.

claire είπε...

@br fun: Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!

Ιδού και σε audio οι δηλώσεις του Τσακίρη. http://www.sport-fm.gr/article/304066

zamis είπε...

Δλδ η''προταση'' Ψωμιαδη δεν υπηρξε ποτε,η προταση απο την οποια ο ιδιος αποδεσμευθηκε ενω ειχε δεσμευθει προφορικα,εγινε απο τους εξωγηινους που δε ξερει και ποιοι ειναι.
ψιλο γαζι...

zamis είπε...

Αμ η μαζα με την μονιμη αρνηση και γκρινια της,τοσο μπαναλ..τι δλδ δεν ισχυει το ολοι μαζι μαγκες η ολοι μαζι μαλακες,πεφτω απο τα συννεφα.

υ.γ.το ποδοσφαιρο ηταν πιο καθαρο το 2006 με τζιγκερ και κοκκαλη αλλα οι φιλοι μου ειναι ο θωμας,ο κομποτης,ο μακης και λοιποι συγγενεις.

ρε τι ακουμε και δεν πηδιομαστε απ'το παραθυρο

br fun_atic είπε...

Για να είμαι ειλικρινής προτιμώ τις σουρεάλ δηλώσεις από τον Μάκη.άσε που τις έχω συνηθίσει και θα μου έλειπαν

cdu είπε...

Εμένα πάλι με εκφράζουν 100% όσα έγραψε ο zamis. Οι παλινωδίες και οι ανακολουθίες δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή. Είναι πολλές φορές στη ζωή που η αλλαγή μιας κακής απόφασης είναι χειρότερη και από τέτοια έχουμε χορτάσει στον Πανιώνιο. Γιατί μου φαίνεται πως κάποιος μας είπε "εγώ προσπάθησα να δώσω την ομάδα αλλά εσείς δεν θέλατε, οπότε στο τέλος που θα κάνουμε μαγαζί στη Β, μη ζητάτε τα ρέστα". Λοιπόν, καλύτερα στη Β παρά Ψωμιάδη, σίγουρα, αλλά ήταν κάποιες αποφάσεις και κάποιοι περιορισμοί/αποκλεισμοί που έφεραν το δίλημμα "Ψωμιάδης ή β εθνική γιατί δεν βάζω μία", έτσι;
Κουράγιο σε όλους σας. Για τον κύριο Τσακίρη η συμβουλή μου είναι - ειλικρινά, χωρίς ίχνος ειρωνίας - γρήγορα στο γιατρό. Πέρασα μια αντίστοιχη κατάσταση με ένα πολύ κοντινό μου άνθρωπο και έμαθα πολλά για τα μπερδεμένα μονοπάτια του μυαλού, αλλά ευτυχώς υπάρχουν λύσεις.

br fun_atic είπε...

Σιόβας,λάτκα,τσότσα,βαρο και κούμο με προβλήματα τραυματισμων.με λίγα λόγια δεν έχουμε άμυνα.πρόστιμο επιβλήθηκε στους παίκτες για τις εμφανίσεις με Διαγόρα,ολυμπιακό και ατρόμητο,παιχνίδι για το οποίο είχαν λάβει πριμ ανεξαρτήτως αποτελέσματος.αφιερωμένο στον zamis

br fun_atic είπε...

Μάλλον πρέπει να ανεβάσουμε στην πρώτη ομάδα τους αμυντικούς της u8

zamis είπε...

ευχαριστω brf.
επιτελους που λεει κι ο Μακης.

http://www.youtube.com/watch?v=_aIhh9nFYv4

IWN1998 είπε...

@brf. Έχουμε άμυνα. Υπάρχουν ακόμα Μανιάτης και Κοντοές και οι ‘χρυσές εφεδρείες’ Όμο και Φουνκουάγιο... Μην ξεχνάμε ότι το ματς έχει πανηγυρικό χαρακτήρα για την ΑΕΛ...Πάντως κανείς δεν ξέρει ποτέ...Κάποτε θυμάμαι έκαναν αποχή οι παίκτες από τις προπονήσεις και πήγαν μόνοι με ΙΧ σε επαρχιακό γήπεδο να παίξουν και ήυρθε το ανέλπιστο διπλό. Όταν σ’ έχουν όλοι για ζόμπι, τότε κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει...

@cdu kai @zamis. Φίλοι μου αν ο Τσακίρης δεν ήταν Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ, τι αξία θα είχε τούτη η ενασχόλησή μας με την ομάδα. Θα έλειπε το αλάτι από τη ζωή. Ενώ τώρα στανιάρουμε με τα σκωτζέζικα ντους μας, νοιώθουμε συνεχώς τις χαρμολύπες μας και γενικά ικανοποιείται ο Πανιώνιος μαζοχισμός μας στο έπακρον. Ενώ με το Μάκαρο είτε δεν θα μιλάγαμε καθόλου ή αν μιλάγαμε, θα ήμασταν καλά κρυμμένοι.

Πάντως είδατε ότι η εξοικονόμηση ξεκίνησε άμεσα με τα πρόστιμα στους παίκτες (όχι ότι δεν τα ήθελαν και αυτοί...) και γυρίσαμε πάλι με όλα τούτα στην οικονομική λύση του προπονητή, που πολλοί θέλαμε να συνεχίσει και να μας "βγει" φέτος λίρα εκατό. Όλα καλά.

Βέβαια κατά Τζέρι Βεντούρη, μια ανάσα είναι όλο τούτο. Ας την αναπνεύσουμε βαθιά, ας την απολαύσουμε, ως την επόμενη κρυάδα, που θα μας ξανακόψει την αναπνοή...

Griniaris είπε...

Και για να απομυθοποιούμε και κάποιους,μην ξεχνάμε ότι ο Παράσχος με ένα σκεπτικό του στυλ "μη με μπλέκετε εμένα με τέτοια",παράτησε την ομάδα σύξυλη.Μάντιος και πάλι Μάντζιος...