Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

H επόμενη μέρα

Το χθεσινό κείμενο, που παρεξηγήθηκε από πολλούς φίλους, το υπαγόρευε η ηθική μου και ήταν φόρος τιμής στην περίοδο που ο Κωνσταντίνος Τσακίρης μας έκανε να ονειρευτούμε.

Από σήμερα καλούμαστε να αντικρύσουμε κατάματα την σκληρή πραγματικότητα. Να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω. Στα χρόνια της ανυποληψίας, των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων και των περίεργων διοικήσεων και όλα αυτά ίσως σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα. Γενικά, δεν έχουμε την παραμικρή υποψία για το πόσο χαμηλά μπορεί να βρεθεί η ομάδα.

Ο Πανιώνιος είναι τελευταίος και αντιμετωπίζει το φάσμα του υποβιβασμού. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να σωθούμε, όπως επίσης δεν ξέρω πόσο βαρύ θα είναι το κόστος της σωτηρίας.

Αν η εποχή Κιντή μας ενόχλησε γιατί ο Πανιώνιος έπεσε σε ξένα χέρια που μας αντιμετώπισαν χωρίς συναισθηματισμούς και σεβασμό στην ιστορία μας, τα πράγματα σήμερα γίνονται ακόμη χειρότερα.

Δεν ξέρω αν θα έχω τη διάθεση να παρακολουθώ το νέο ποδοσφαιρικό «υπερθέαμα». Ακόμη όμως κι αν δεν καταφέρουν να μου κόψουν το γήπεδο, πολλά πράγματα θα έχουν αλλάξει μέσα μου. Είμαι προετοιμασμένος βέβαια γιατί λίγο πολύ τα έχω ξαναζήσει.

Ο Πανιώνιος θα πέσει πολύ χαμηλά. Θέλω να ελπίζω ότι εκείνη τη στιγμή θα βρεθούν οι Πανιώνιες δυνάμεις που θα τον αναστήσουν. Τότε ίσως ξαναδούμε τον Πανιώνιο που ονειρευτήκαμε τα πρώτα χρόνια της προεδρίας Τσακίρη.

Ήδη μένει μετέωρο το προπονητικό. Επένδυση του Τσακίρη θα πει κανείς. Και τι μας νοιάζει; Κι όμως δεν είναι έτσι. Η σωστή λειτουργία των τμημάτων υποδομής και του προπονητικού ήταν το κλειδί για να γίνει ο Πανιώνιος ισχυρός και οικονομικά ανεξάρτητος. Να δώσει την ευκαιρία σε νεαρούς Έλληνες παίκτες να πάρουν τη θέση φοβερών μορφών του Ελληνικού ποδοσφαίρου που ανέδειξε η ομάδα. Όλα αυτά πιθανότατα πάνε περίπατο.

Αντιλαμβάνομαι την πίκρα του κόσμου. Ακούω για συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις. Δεν μου φαίνεται παράλογη αντίδραση γιατί η πίκρα είναι μεγάλη. Αυτό όμως που χρειάζεται είναι να μείνει ο κόσμος ενωμένος. Η διάλυση και η διχόνοια ωφελεί μόνο εκείνους που μας επιβουλεύονται.

Ως μπλόγκερ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη που μου παρείχατε επί δύο χρόνια. Θα ήθελα επίσης να με συγχωρέσετε για λάθη που τυχόν έκανα. Πάντα όμως είχα καλή πρόθεση. Δεν ξέρω αν το μπλογκ μου θα μείνει ανοιχτό. Από τη μία θέλω πολύ να δώσω και πάλι βήμα σε Πανιώνιους σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Από την άλλη αυτό που ήθελα ήταν μέσω των κειμένων μου, των ιδεών μου και του γόνιμου διαλόγου να βοηθήσω την ομάδα. Ειλικρινά δεν ξέρω αν έχω τη διάθεση να προσφέρω την οποιαδήποτε βοήθεια στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα στο μυαλό μου και δεν ξέρω τι στάση θα κρατήσω τελικά. Ίσως χρειαστεί να αναστείλω τη λειτουργία για ένα διάστημα για να βάλω στο μυαλό μου τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και να διαχειριστώ την κατάσταση. Μακάρι τα πράγματα να μπορούσαν να αλλάξουν την τελευταία στιγμή. Μακάρι οι Πανιώνιες δυνάμεις να μπορέσουν να προτείνουν μια λύση που δεν θα οδηγήσει σε αυτές τις εξελίξεις. Δε μας αξίζει να πέσουμε τόσο χαμηλά. Κουράγιο φίλοι.

58 σχόλια:

amanAM είπε...

η αλήθεια είναι πως κι εγώ, έχω ακριβώς το ίδιο "πρόβλημα":

Δεν αισθάνομαι ότι θα έχω πολλά να πω, τουλάχιστον όσον αφορά την ΠΑΕ του κυρίου Ψωμιάδη.

Τελικά, ούτε ο Τσακίρης έδινε σημασία επί της ουσίας σε όσα λέγαμε, αλλά τουλάχιστον είχαμε αυτήν την ψευδαίσθηση. Με τον Ψωμιάδη τι να κρίνεις, και τι να προτείνεις?

Με το προπονητικό, υπάρχει ήδη πρόβλημα με τις ακαδημίες, ξεκινάνε στον Πανιώνιο πολλά παιδάκια, αλλά όσοι έχουν κάποια προοπτική εξέλιξης, πρέπει να μετακινηθούν εν τέλει στο Κορωπί, απόσταση απαγορευτική για τους περισσότερους εφήβους, δεδομένου ότι ο χρόνος τους είναι ήδη πιεσμένος, και οι υποχρεώσεις πολλές.

Έτσι, από την Νέα Σμύρνη μέχρι το Κορωπί, χάνονται οι περισσότεροι...

Ένα προπονητικό, στην παραλία του Π Φαλήρου ας πούμε, θα είχε πολύ μεγάλη διαφορά.

NK99 είπε...

Br σημασία έχει να αισθάνεσαι εσύ καλά με αυτό που κάνεις.

Η αλήθεια είναι ότι με το BLOG έχεις προσφέρει απίστευτη υπηρεσία στο σύλλογο. Προσωπικά οφείλω να σε ευχαριστήσω για την δυνατότητα που δίνεις στον κόσμο του Πανιωνίου να εκφράζει την άποψη του.

Templar είπε...

Αγαπητοί φίλοι συν Πανιώνιοι, πραγματικά είναι δύσκολο να περιγραφούν τα συναισθήματα σήμερα...
Παρακολουθώ το blog σου φίλε brfun εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν έχω γράψει ποτέ τίποτα.
Ζηλεύω την παρέα σας και τα παγκόσμια και ακόμη κι αν δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, είναι βέβαιο ότι έχουμε βρεθεί στις κερκίδες (ίσως πιτσιρικάδες το 79 στο Καραϊσκάκη, στα μπαράζ, στον τελικό του ΟΑΚΑ το 89, στους υποβιβασμούς και την Β Εθνική, στο κύπελλο του μπάσκετ και στα φοβερά play off με Άρη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, στα ευρωπαϊκά με Τουλούζ, Λάτσιο (θυμάστε τη βροχή εκείνο το βράδυ? με πνευμονία γύρισα!) και Μπάρτσα, πάλι στο Καραϊσκάκη με τον Ναλιτζή, στο sold out του Άλβαρο κλπ κλπ κλπ) και έχουμε πανυγηρίσει ή έχουμε κλάψει μαζί. Παίρνω λοιπόν το θάρρος να σας μιλήσω σαν φίλος και παλιός γνωστός... Ρε παιδιά τέλειωσε... Νοιώθω ότι έχασα οριστικά κάποιον δικό μου... Πάει ο Πανιώνιος. Ακόμη κι αν πάρει ο Μάκαρος το Τσάμπιονς Λήγκ με την ομάδα που θα λέγεται "ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ", δεν ξέρω αν θα μπορώ να το χαρώ... Δεν ξέρω αν αισθάνεστε το ίδιο και συγγνώμη που σας κούρασα, αλλά είμαι 38 ετών, από γονείς Πανιώνιους, και με δυο κοριτσάκια που από τα πρώτα πράγματα που έμαθαν, είναι να απαντούν περήφανα στην ερώτηση "τι ομάδα είσαι?" να λένε "Νιόνιος!"
Με έμαθαν και τις έμαθα ότι είμαστε Πανιώνιοι γιατί είμαστε διαφορετικοί, γιατί πρεσβεύουμε ήθος και αξιοπρέπεια, γιατί σεβόμαστε και χειροκροτούμε τον αντίπαλο, γιατί αγωνιζόμαστε για την τιμή και όχι για το τρόπαιο... Τι να τους πω σήμερα ρε παιδιά?

pgss4ever είπε...

molis akousa sthn ERASPORT oti o Parschos ta mazepse kai thn ekane giati den thelei sinergasies me .....psomiadi .Kai o katiforos den ehei teliomo

br fun_atic είπε...

αυτό ήταν το μόνο σίγουρο.

Pav είπε...

Ο Τσακίρης, πάντως, στους οπαδούς που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του, είπε: «Με στεναχωρήσατε που ήρθατε εδώ. Βρήκα έναν άνθρωπο που θα με κάνει να απαλλαγώ από τα βάσανά μου… Ο Ψωμιάδης μπορεί να σώσει την ομάδα και είναι η κατάλληλη λύση αυτή τη στιγμή για τον Πανιώνιο. Ως άνθρωπο, οι περισσότεροι τον έχουν παρεξηγήσει».

Αφού με τις λαλακίες του κατέστρεψε ότι βρήκε κατέληξε και στο συμπέρασμα ότι ο Μακ είναι και παρεξηγημένο άτομο.
Καλά ο τύπος ήταν άκρως επικίνδυνος για την ομάδα και δεν θέλαμε να το παραδεχτούμε.
Κύριε Τσακίρη τους εχθρούς μας τους ξέραμε τους φίλους μας έπρεπε να φοβόμαστε.

Jamie S. Poursas είπε...

Φίλε BR, όλοι μας έχουμε στεναχωρεθεί αφάνταστα από τις εξελίξεις, το μόνο σίγουρο. Σέβομαι την άποψή σου, αλλά θα ήταν άδικο να χαθεί μια Πανιώνια φωνή στις ζωφερές ημέρες που έρχονται. Να ξέρεις πως έχεις την στήριξη όλων μας, όποια απόφαση κι αν πάρεις.

br fun_atic είπε...

@pav

κράτα μικρό καλάθι για τις δηλώσεις...

@Jamie
το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν ξέρω το να κάνω.Με περίπου 400.000 επισκέψεις έχω υποχρέωση στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται ή έστω ενδιαφέρονται για τη γνώμη μου. Από την άλλη το μπλογκ υπήρχε για τον Πανιώνιο που ονειρευόμουν, που ήθελα, που πίστευα ότι μπορούσε να φτιάξει ο Τσακίρης. Η νέα κατάσταση δεν με εκφράζει.Πρέπει να ηρεμήσω και να δω ψύχραιμα τα πράγματα.

Jamie S. Poursas είπε...

Πίστεψέ με, κανείς από εμάς αυτήν την στιγμή δεν ξέρει πως να αντιδράσει. Συνιστώ ψυχραιμία.
Από την μία σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει Πανιώνιος που να θέλει να στηρίξει το καινούριο καθεστώς.
Από την άλλη δεν μπορούμε να αφήσουμε την ομάδα μόνη, ειδικά αυτήν την περίοδο.
Είμαι μπερδεμένος.
Ας κάνουμε υπομονή 1-2 μέρες να δούμε την κατάσταση πως θα διαμορφωθεί.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω.

zamis είπε...

Το κειμενο σου μπορει να παρεξηγηθηκε απο μουτζαχεντιν,πιθανοτατα απο τους ιδιους που καποτε αποθεωναν τον Τσακιρη την ωρα που αυτο εδω το μπλογκ εκανε πραγματικη κριτικη για την παρακμη που ερχοταν(και ηρθε).
Επομενως,δεν πρεπει να σε αφορα,κατα τη γνωμη μου.
Απο κει και περα,εμενα προσωπικα δεν με πειθει το επιχειρημα του πρωην μεγαλομετοχου οτι εδωσε την ομαδα στον γκανγκστερ γιατι ετσι μονο θα σωθει.
Στην καλυτερη ειναι αλλη μια-η κορυφαια-τραγικη επιλογη.
Αλλα και ετσι,αθωα και καλοπροαιρετη να ειναι η πραξη του(που δυστυχως αμφιβαλλω πολυ),γραφει μια θλιβερη ιστορια εξοδου που στιγματιζει τον συλλογο.
Και το χειροτερο,ανοιγει τους ασκους του αιολου.

Vangelis είπε...

Δεν λυπάμαι καθόλου για τον Τσακίρη...Θα πάρει σίγουρα ό,τι του αξίζει...Τον Ιστορικό λυπάμαι γιατί τον "τελείωσε". Τελικά, είχε ένα γενικό πλάνο από την αρχή...Μας το έπαιζε και πάνθηρας...Σιχαμένος...απλά...

dimosthenis είπε...

κράτα είσαι η ψυχοθεραπεία μας. Γιατί αν σιγήσεις, κάνεις χάρη σε όσους βυσοδομούν σε βάρος της ομάδας. Κράτα "πάντα ανοιχτά πάντ' άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας". Ευχαριστούμε Br για όσα μας έχεις προσφέρει μέχρι σήμερα και για όσα θα μας προσφέρεις στο μέλλον. Βλέπεις εκβιασμό.

c@mel είπε...

Τι κατέστρεψε ο αλήτης.

http://www.youtube.com/watch?v=mZhaxNbehwc&feature=player_embedded

IWN1998 είπε...

Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι η ενέργεια του Τσακίρη έγινε από ειλικρινή απόγνωση και υπό το πρίσμα της άμεσης φυγής του που υπαγορεύουν προσωπικά του προβλήματα αλλά και πιθανόν άλλα θέματα που υποπτεύομαι ότι έχουν σχέση με το ευρύτερο ποδοσφαιρικό σκηνικό και γεγονότα που τρέχουν και το αφορούν. Οι αιτίες όμως όπως σωστά γράφει και o Zamis ίσως να μην δικαιολογούν το αποτέλεσμα και μάλιστα το μακροπρόθεσμο, το οποί λέει ότι δεν έχει σκεφτεί και προσθέτω εγώ ότι μάλλον δεν θέλει να το σκέπτεται.

Ο Παράσχος δεν έχει θέση στην μετεξέλιξη αυτής της ομάδας γιατί υποθέτω ότι δεν μπορεί να παίξει κατά περίπτωση και κατά το δοκούν των διοικούντων ρόλους μαριονέτας. ίσως ο Στόρε να ήταν πολύ κατάλληλος για την περίπτωση... αλλά έτσι και αλλιώς έρχεται ο τέως ως χθές προπονητής της Καβάλας...απ' ότι όλα δείχνουν.

Τα blogs δεν έχουν να παίξουν ρόλο εποικοδομητικής κριτικής στη νέα μετεξέλιξη γιατί δεν θα υπάρχει μάλλον καμιά περίπτωση ν' ακούγεται η όποια κριτική τους από την άλλη πλευρά, οπότε:

this is the end

IWN1998 είπε...

...Το πρπονητικό δεν είναι εκκρεμές. Δεν το αγοράζουν οι 'επενδυτές' αλλά το νοικιάζουν. Και στο 1.5 εκατ. που παίρνει ο Τσακίρης, τα 450.000 είναι για την αποπεράτωση...

br fun_atic είπε...

από τον sporfm

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το γκρουπ επιχειρηματιών-στενών συνεργατών του Μ. Ψωμιάδη, δεν πρόκειται να αγοράσει το «στολίδι» του «ιστορικού, το προπονητικό του κέντρο.

Η ομάδα, ωστόσο, θα συνεχίσει να προπονείται στο «Απήλιον», στο Κορωπί, αφού πρόθεσή τους είναι να δώσουν τα χρήματα που απαιτούνται για το ενοίκιο.

br fun_atic είπε...

το θέμα του αντίτιμου για την πώληση με ενδιαφέρει πολύ. Είχα ακούσει ότι δεν υπήρχε τίμημα για την πώληση. Αν πράγματι υπάρχει μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι 1,5 εκ ευρώ είναι ένα μικρό ποσό, το οποίο θα μπορούσε να υπερκαλυφθεί από τους Πανιώνιους επιχειρηματίες. Έγινε άραγε στον Τσακίρη μια οικονομική πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί;

zamis είπε...

@Iωνα
Γιατι,ακουγοταν η κριτικη των μπλογκς μεχρι τωρα?
Απλα,επικοινωνησαμε καποιοι ανθρωποι που ειμαστε εκτος των οργανωμενων.
Αυτο μενει και ειναι σημαντικο.

br fun_atic είπε...

@zamis

Δεν γράφαμε για να μας ακούσουν. Γράφοντας όμως παράγαμε ιδέες για πολλά θέματα της ομάδας, τα οποία όποιος είχε διάθεση να τα ακούσει θα έβγαινε ωφελημένος. Ασφαλώς και υπήρξαν θέματα που μας ακουσαν και άλλα που μας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια.Και μόνο όμως που ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει γνώμες και να μιλήσει για την αγαπημένη του ομάδα ήταν σπουδαίο.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Br, Amanam, Ίωνα, εσείς που έχετε μπλόγκ, μήν σας κάνει η θλίψη να παραλογίζεστε. Άκου εκεί να μή συνεχίσετε τα μπλόγκ.
Δηλαδή, ως προς αυτό το θέμα (άν ακούει η διοίκηση) τί άλλαξε; μήπως άκουγε ο Τσακίρης;
Εδώ θα είμαστε, θα τα λέμε μεταξύ μας να γουστάρουμε!

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

O Μάκης Διόγος μόλις είπε στο ράδιο πως ο Παράσχος αποχώρησε (ούτως ή άλλως δέν είχε υπογράψει ακόμη) και παραιτήθηκε και ο Κώστας ο Παπαδάκος και αναμένονται και άλλοι...

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Br, ίσως το τίμημα τής πώλησης (πραγματικά...κοψοχρονιά) να είναι σε άμεση συνάρτηση με τα τιμήματα τής αγοράς παικτών από την Καβάλα.
Εγώ πραγματικά είχα αναρωτηθεί, πού στο διάολο ψωνίζει ο big Mac παίκτες, και δέν μπορούμε εμείς...
Δέν θυμάμαι ποιόν παικταρά είχανε πάρει με...30.000!
Οριστε, παίρνει με 1,5 μύριο ολόκληρο Πανιώνιο.
Πρέπει να μάς περνάνε για πολύ μαλάκες.

Unknown είπε...

Paretithike o Parasxos...giati arage? Mipos epidei tora i nea diikisi sxediazei tin amesi polisi ton Koumo/Maniati opos eidame simera (pali) na grafonte stis efimerides?

claire είπε...

Παραιτήθηκε ο Παρασχος. Μόλις το διάβασα! :( Πλήρης διάλυση και ακολουθουν και άλλοι... Για εμένα τουλάχιστον (αφού είμαι 20 χρονών, μάλιστα σήμερα τα κλείνω) είναι η χειρότερη περίοδος της ομάδας που εχω βιώσει ποτέ. Μακάρι ο εφιάλτης να τελειώσει γρήγορα. Κουράγιο σε όλους τους φίλους της ομάδας.

Griniaris είπε...

Ποιό blog θα κλείσεις,ρε;Το δικό μου το blog;Aστειέυεσαι βέβαια...

Πέρα από πλάκα,καμμία φωνή δεν πρέπει να σιγήσει.Δεν υπάρχει φωνή που δεν ακούγεται ακόμη κι αν δεν λαμβάνεται προσωρινά υπ'όψιν.Κατηγορούμε τον Τσακίρη που αφήνει την ομάδα στα χέρια του Ψωμιάδη.Ας μην κάνουμε λοιπόν κι εμείς το ίδιο.Η σιγή και οι άδειες εξέδρες εξυπηρετούν μόνο αυτούς που έχουν κακόβουλα σχέδια....

zamis είπε...

Griniari σε βλεπω στον παγκο με πουρο και τσιπουρα

Griniaris είπε...

Ναι,πούρο σβησμένο στο μάτι και τσίπουρο να τρέχει στις πληγές...

IWN1998 είπε...

Οι ενδείξεις που έχουμε ήταν ότι τα blogs διαβάζονταν χωρίς να εισακούγονται και οι όποιες γνωστές παρεμβάσεις έγιναν εδώ και αλλού, έγιναν για να αντικρούσουν απόψεις και προτάσεις των blogs και όχι για να συμφωνήσουν. Κάποια μικρά ψιλο-οργανωτικά θέματα που και που, εισακούσθηκαν τα τελευταία χρόνια αλλά με τρόπο που δεν τα προήγαγε (πχ. εισιτήρια διαρκείας Β' Γύρου).
Αλλά τέλος πάντων, υπήρχε η αίσθηση ότι διαβάζονται πράγματα και ότι λέγε-λέγε ίσως κάτι γίνει.

Τώρα δεν μπορώ να έχω τέτοιες φρούδες προσδοκίες, εν αντιθέσει μάλλον περιμένω άλλα ...

@brf. Το πρόβλημα δεν ήταν το 1.5 εκατ. Το πρόβλημα είναι ότι η χρήση ως το τέλος Ιουνίου με συνθήκες που ίσως εξασφαλίζουν την παραμονή της ομάδας με μεθόδους σχετιζόμενους αποκλειστικά με τα αγωνιστικά, απαιτεί το λιγότερο +2 εκατ πέρα του 1.25 εκατ. του σημερινού πλεονάσματος. Ο δε τσακίρης έθεσε και σαν όρο +450.000 για την αποπεράτωση του Απήλιου.
Μόνον ο Λιανός, θεωρώ ότι μπορεί να θέλει να ξεκαθαρίσει το τι συνέβη ακριβώς.
Με τον καλογρίτσα θεωρώ ότι έγινε προσχηματική επαφή, μήπως και αποσβέσει αντιδράσεις.

Οι λύσεις είναι είτε δεχόμαστε τον Ψωμιάδη και υπομένουμε το ότι μπορεί να συμβεί είτε ο ερασιτέχνης προβάλλει προσκόμματα στο γήπεδο, το σήμα κλπ και συνεχίζεται η σύγκρουση, με κατάληξη τον υποβιβασμό της ομάδας και όχι μόνο...Στην δεύτερη περίπτωση, η μόνη εφικτή πρόταση είναι η επανίδρυση του ποδοσφαιρικού Πανιώνιου από τον ερασιτέχνη και το ξεκίνημα από το μηδέν, άσχετα με την ΠΑΕ Πανιώνιος του κου Ψωμιάδη.
Η επιλογή δεν πρέπει να βασιστεί στον θυμό και στην αγανάκτηση της στιγμής γιατί για τον ποδοσφαιρικό σύλλογο, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΖΩΗΣ Η ΘΑΝΑΤΟΥ και ίσως αντι για ΤΕΛΟΣ
ΕΠΟΧΗΣ που αναφέραμε χθες σε τίτλους και κείμενα, αυτό να είναι το ΤΕΛΟΣ με πιο καθοριστική μορφή.

@claire. Και μεις οι μεγαλύτεροι, τέτοια κατάσταση δεν έχουμε ζήσει. Μίλαγα για μέρες 96 προ ημερών, αλλά δυστυχώς ακόμα και τότε, ήταν καλύτερη η θέση μας. Γιατί; Γιατί τώρα φρόντισε ο κος Τσακίρης να μας βάλει πλέον ηθικό δίλημμα για την ύπαρξη της ομάδας...

Griniaris είπε...

Ίωνα,
όταν ξεκίνησαν τα blogs,προφανώς δεν είχατε την απαίτηση όσα γράφονται να γίνονται και πράξη.Αυτό ήρθε με τον καιρό.Το ίδιο ζητάω να κάνετε και τώρα.Τώρα χρειάζονται περισσότερο οι φωνές σας.Φαντάζομαι ότι φτιάξατε τα blogs για τον κόσμο και όχι για την διοίκηση.Τα ίδια ισχύουν και για το Μάκη...

Griniaris είπε...

ΥΓ.Τον δικό μας το Μάκη εννοώ...

zamis είπε...

Ψευδο-ηθικο και ψευδο-διλημμα,η γνωμη μου Ιωνα.

Ron Barceló είπε...

Μάγκας και μπεσαλής είναι αυτός που δεν τα παρατάει κ όχι αυτός που παραιτείται στη πιο δύσκολη στιγμή - Παράσχο και σία.
Αφήστε τη μοιρολατρεία και ελάτε απόψε στις 8:30 στο γήπεδο.
Εμείς είμαστε αυτοί που μένουμε στο τέλος.
Δεν θα κανουμε τη χάρη σε κανένα λαμόγιο.

Unknown είπε...

Na MHN dosei o erasitexnis to gipedo & to sima sti podosferiki omada!!!

king_ego είπε...

Δεν μπορώ να μπω στο κεφάλι κανενός, κρίνω από τις πράξεις. Όσα καλά και αν θεωρήσω οτι έκανε χθες τα ισοπέδωσε όλα. Πολύ απλά προχώρησε σε stop loss αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες. Τι κατάρα αύτη η ΟΜΑΔΑ διοικητικά πάντα να ταλαιπωρείτε! Θα θελα να γράψω πολλά αλλά νιώθω μια εξάντληση και κρατάω δυνάμεις γι’απόψε. Ραντεβού στο γήπεδο.

IWN1998 είπε...

@Griniaris. Προσωπικά δεν είπα ότι θα κλείσω το blog. Απλά θα έχει άλλη κατεύθυνση όσο αφορά την πανιώνια πλευρά του, περίπου όπως τα λες δηλαδή, χωρίς στόχο να προτείνει προς τη διοίκηση και με το σκεπτικό ότι Πανιώνιος υπάρχει και περα από το ποδόσφαιρο.

IWN1998 είπε...

@BRF and all. Πως μπορεί να εξηγηθεί η πριν από λίγες μέρες δριμεία επανεμφάνιση του Τιμωρού (νομίζω στο δικό μου blog) που επι τη ευκαιρία της αποχώρησης Αποσπόρη από το τότε ΔΣ, του έκανε αυστηρότατη και απαξιωτική κριτική, σε σχέση με τον άνθρωπο που χθες πούλησε στα γρήγορα για να φύγει μια ώρα αρχίτερα...
Αν διαβάζει ο Costas θα μου πει πάρα περί ψυχαναλυτικών τάσεων που με διακατέχουν...

Griniaris είπε...

Νομίζω Ίωνα ότι δεν έχει νόημα αυτήν την περίοδο να ψάχνουμε τα πως και τα γιατί του Τσακίρη για πολλούς και ευνόητους λόγους που δεν μπορούν να αναφερθούν...

Όσον αφορά στα blogs,το να το κλείσεις με το να μην ασχολείσαι είναι το ίδιο.Αν αυτή την ώρα εκλείψουν οι δικές σας σοβαρές φωνές,καήκαμε...

vassilis είπε...

Παληκάρια

το αντίτιμο είναι 1.5 εκατομμύρια ευρώ. Δεν ξέρω πόσο σημαντικό είναι αλλά μαζί με το 1 που ζητούσε η ομάδα των Πανιώνιων για να λειτουργήσει η ΠΑΕ σήμαινει διαφορά 2.5 εκατομμυρίων ευρώ δηλαδή κοντά στα 850 εκατομμρια δραχμές.

Ότι έπαιξε ρόλο έπαιξε. Το πόσο σημαντικό ρόλο δεν το ξερω.

Τωρα η εντύπωση μου είναι ότι η χτεσινή ΓΣ απλά επικύρωσε μια αποφαση που είχε ήδη παρθεί.

Κλαίρη, έχουμε ζήσει και χειρότερα. Οταν ο Τσολακάκης, ο Βεντούρης και ο Δικαίος Δαβάκης πήγαν τον Μοβσεσιάν στα δικαστήρια και απελευθέρωσαν την ομάδα από το βραχνά Κοσκωτά.

Θεωρώ ότι πρέπει να στηρίξουμε τον ερασιτεχνη. Αυτός θα σηκώσει τη σημαία και αυτός θα κληθεί σε 3 χρόνια (είμαι σιγουρος γι αυτό) να βρει μια λύση για την ΠΑΕ, δηλαδή έναν αγοραστή για τον Ψωμιάδη. Λύση υπάρχει λοιπόν. Δεν απαξιώνουμε την ομάδα γιατί μας χρειάζεται το όνομα του Πανιωνίου αλλά στηρίζουμε τον Ερασιτέχνη όσο μπορούμε. Γιατί εκεί θα χτιστεί το ΝΕΟ όνομα του Πανιωνίου.

Βαγγέλης είπε...

IWN
Πολλές αποφάσεις του ήταν ανεξήγητες. Σίγουρα κάτι σημαίνει αυτό αλλά αν το αναλύσουμε δεν θα βγάλουμε άκρη. Μόνο ο ίδιος ξέρει και αν ξέρει.. Το σημαντικό για μένα είναι να δούμε πως θα αντιδράσουμε εμείς στην νέα πραγματικότητα που έρχεται με την οποία διαφωνούμε. Τουλάχιστον η δικιά μας διαφωνία ως προς την πώληση στον συγκεκριμένο άτομο είναι πολύ λογική. Ισως είναι μία καλή ευκαιρία να δείξουμε την Πανιώνια διαφορετικότητα μας.

Βαγγέλης είπε...

BR
Οταν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με την ΠΑΕ σίγουρα θα έχεις την ανάγκη να γράψεις την αποψή σου όποιος και να είναι ο ιδιοκτήτης της. Για αυτό υπάρχουν τα blogs. Για να εκφραζόμαστε ελέυθερα. Και εμένα μου έκανε εντύπωση που η πρώτη σου αντίδραση ήταν να ευχαριστήσεις τον Τσακ για τα καλά του αλλά τι να κάνουμε...ο καθένας αντιδρά διαφορετικά. Δεν χρειάζεται να απολογηθείς σε κανέναν. Εμένα με ενοχλεί πολύ που ο Timoros θέλει να πουλήσει την ομάδα την λάθος στιγμή σε λάθος άνθρωπο.

Costix είπε...

Ολοι μας ειμαστε απογοητευμενοι απο τον Τσακιρη. Κανεις δεν περιμενε οτι η κατασταση θα εφθανε εδω που εφθασε. Ποτε δεν πιστεψα ουτε θα πιστεψω οτι ο ανθρωπος αυτος ειωαι λαμογιο, μαλλον κατι αλλο ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ πρεπει να του συμβαινει. Αλλα αυτο δεν αποτελει και καμμια δικαιολογια για τις τελευταιες εξελιξεις. Γιατι οταν αγοραζεις 120 χρονια ιστοριας, πρεπει και να πεθανεις γι' αυτην.
Ακουω για εμπλοκη της Πολιτειας στο θεμα (σχετικο αρθρο στο blog του forum). Μακαρι !!!

Costix είπε...

Δεν ειναι δυνατον να συμβαινουν αυτα.

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=79546

IWN1998 είπε...

Απλά να θέσω το θέμα της ενίσχυσης του ερασιτέχνη όχι στη βάση του αν θα μπορέσει έτσι να γίνει φορέας ανάκτησης της ΠΑΕ αλλά του ότι είναι βαθιά χρεωμένος και παράλληλα υπεύθυνος για ένα σωρό αθλήματα που μας κάνουν υπερήφανους με καμάρια αθλητές που φέρουν τα κυανέρυθρα σύμβολα. Για αυτά τα σπορ πρέπει να τον ενισχύσουμε και όχι για να τα πετάξει στα σκούπίδια λόγω ποδοσφαίρου.

Στη δεδομένη γενική οικονομική κρίση, το να προσπαθείς να στήσεις κατ' ουσίαν εταιρία λαϊκής βάσης, γιατί για κάτι τέτοιο μιλάμε, χρειάζεται μεγάλη δυναμική που δεν κτίζεται εύκολα.
Εδώ ό Δήμος Ν. Σμύρνης που προσπάθησε φιλότιμα τη δεκαετία 90 να σώσει την παραπαίουσα ΠΑΕ και έχει κληρονομήσει προβλήματα ως σήμερα.
@vassilis. ίσως έχεις δίκιο για Μοβσεσιάν αλλά ίσως και όχι ... Ούτε γενική οικονομική κρίση υπήρχε τότε, ούτε τόσο τελείως στον πάτο αγωνιστικά ήμασταν αν και βέβαια σαν ΠΑΕ χρωστάγαμε ουκ ολίγα και υπήρχαν και μέσω Δήμου ή άρχιζαν να υπάρχουν βοήθειες. τα ξέρεις και τα θυμάσαι καλύτερα εσύ. Επίσης νομίζω ότι οι αλυσίδες στην ΠΑΕ θα είναι πιο σφιχτά δεμένες τώρα. Μπορεί και όχι...

Costix είπε...

Αυτο που σας εγραφα προηγουμενως.
http://www.sport-fm.gr/article/303954

Costix είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΔΑ !!!
http://www.sportdog.gr/v3/article.aspx?id=153483

Slippy είπε...

Meta apo thn apogohteysh,yparxei elpida apo thn politeia an kai o Big Mac tha thn vrei thn akrh edw exei kanei alla kai alla...se afto tha stamathsei.....Koyragio aderfia thimitheite yparxei kai to modelo F.C. UNITED OF MANTCHESTER opws poly swsta eixe grapsei kai o Diogos.

dimosthenis είπε...

Ευτυχώς που ο Τσακίρης είναι αφελής και στην απελπισία του εκμυστηρεύτηκε την αλήθεια για την πώληση των μετοχών σε Ψωμιάδη παρουσία πολλών ανθρώπων. Ελπίζω μετά από αυτό με βάση τα δημοσιεύματα και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που ήταν παρόντες, να εφαρμοστεί ο νόμος και η πολιτεία να απαγορεύσει την πώληση στο συγκεκριμένο κατάδικο. Ας μπούμε όλοι μπροστά να σταματήσει επιτέλους αυτή η παρωδία. Ελπίζω Μπιτσαξής, ΠΑΣΟΚ και αθλητικές αρχές να έχουν ακόμα αρχ... και να μην τους τα ...κουρέψει ο αγαπούλας

dimosthenis είπε...

Διαβάζω για πιθανή (εικονική) πώληση της Καβάλας σε τρίτο για να φανεί νόμιμη η εξαγορά της δικής μας ΠΑΕ. Ελπίζω η πολιτεία να εμποδίσει τετοιο αλισβερίσι και ο δικός μας ο κακομοίρης να το ξανασκεφτεί. Όποιος μπλέκει με τα σκ... βρωμίζεται

zamis είπε...

Οι ευπρεπεστατες δηλωσεις ενος ανθρωπου με ακεραιοτητα οπως ο Οτσαλαν μου προκαλουν ακομα μεγαλυτερη θλιψη και ντροπη.
Αυτος βεβαια ειχε την καθαροτητα να πει στον γκαγκστερ α γαμι και περσι στο εκτος με την Καβαλα(λογια Τσακιρη πριν το ονειδος της Λαρισας για το οποιο o κυρ Γιωργος φυσικα δεν ειχε καμια ευθυνη)και τωρα.

zamis είπε...

Φιλε μου Costix κανεις δεν του ζητησε να πεθανει για 120 χρονια ιστοριας που αγορασε.
Ουτε καν να μην τα πουλησει.
Εδω μιλαμε οτι εχει οδηγησει το συλλογο σε αδιεξοδο με απροβλεπτες συνεπειες(και δεν αναφερομαι στην ηθικη διασταση).

br fun_atic είπε...

Με εικασίες δεν πρόκειται να εμποδιστεί η μεταβίβαση.Σε τελική ανάλυση κανείς δεν εμποδίζει τον Μακ να πουλήσει την Καβάλα (έστω και εικονικά) και να αγοράσει τον Πανιώνιο.

@zamis
σαφέστατα και υπάρχει ένα τεράστιο ηθικό κομμάτι. Όμως το συγκεκριμένο το περνούσαμε για χρόνια.Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι γνωστό ότι διοικήσεις του Πανιωνίου πουλούσαν παιχνίδια. Τότε βέβαια γίνονταν για να βγούμε οικονομικά ή για να σώσουμε την κατηγορία. Όπως και να χει αυτό συνέβαινε. Απλά τώρα θα συμβαίνει για άλλους λόγους. Για το κέρδος.

Όταν ευχαρίστησα τον Τσακίρη ακριβώς αυτό το πράγμα είχα στο μυαλό μου. Ότι για πολλά χρόνια αισθανόμασταν περήφανοι και καθαροί. Αυτό ήταν πάνω από επιτυχίες, Ρεκόμπα κ.λ.π

Δεν ξέρω για ποιό λόγο επέλεξε αυτή τη λύση. Το μόνο που θα μπορούσα να φανταστώ είναι ότι ο Λιανός έχει την εμπειρία αλλά όχι τα χρήματα, ενώ ο Καλογρίτσας έχει τα χρήματα αλλά δεν έχει εμπειρία. Ίσως λοιπόν σε ένα βρώμικο πρωτάθλημα να επέλεξε τη λύση που μπορεί να πετύχει το άμεσο αποτέλεσμα.

Προσωπικά, θα ήθελα να είχε καλέσει τον Λιανό, τον Καλογρίτσα και οποιονδήποτε άλλο να δουλέψουν όλοι μαζί βάζοντας και χρήματα. Εκεί θα ξέραμε με ακρίβεια τις προθέσεις όλων.Αυτή ήταν η σωστή και ενδεδειγμένη λύση.

Από εκεί και πέρα. Μαθαίνω ότι θα παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο. Αυτό σημαίνει ότι δίνοντας το 51% εξακολουθεί να κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό. Αυτό κάτι σημαίνει.

Bertheway είπε...

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται
ΑΚΥΡΩΣΕ Ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ
http://www.sport-fm.gr/article/303989

zamis είπε...

@brf
Ειλικρινα δεν με ενδιαφερει ο λογος για τον οποιο επελεξε αυτη τη λυση.
Το αποτελεσμα ειναι ο κοσμος να βρισκεται στα χαρακωματα και να προσευχεται να ματαιωθει η αγοραπωλησια απο το κρατος.
Διοτι η λυση ειναι και καταστροφικη και εξευτελιστικη ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

General Tanz είπε...

Λετε να γινει κανενα ΘΑΜΑ???????

Bertheway είπε...

Ολα τα site γράφουν για ακύρωση της πώλησης.Βασικά είναι πάγωμα της πώλησης.Μακάρι να βρεθεί κάποιος ή κάποιοι άλλοι να αναλάβουν αλλά φοβάμαι μήπως γίνεται για να βρεθεί η λύση σχετικά με το μπλόκο της πολιτείας.Πάντως η ομάδα συνεχίζει στο πρωτάθλημα χωρίς προπονητή,χωρίς διοίκηση,χωρίς ψυχολογία και χωρίς ομάδα...

General Tanz είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/304007

claire είπε...

Ήμουν σήμερα στο γήπεδο στην συζήτηση - διαμαρτυρία. Είμασταν αρκετά άτομα (τουλάχιστον 1500). Αρχικά, μίλησε ο Βεντούρης, αλλά δεν κατάφερα να ακούσω τι είπε γιατί απο τον πολύ κόσμο δεν μπορούσα να πλησιάσω δύστυχως. Στη συνέχεια, χειροκροτήθηκε ο Λίμα απο κάποιους φιλάθλους για την παρουσία του στο γήπεδο και μετά μίλησε (ευτυχώς δυνατα :)) ο Ζαμάνης, αν κατάλαβα καλα απο τη φωνή γιατι δεν εβλεπα. Η γενική εικόνα ήταν να υπάρξει αποχή απο το γήπεδο, ακούστηκαν τα γνωστά συνθήματα "Η Σμύρνη είναι ομάδα ιστορική κλπ" και "Αυτό, αυτό, αυτό είναι σωστό για τον Πανιώνιο". Την ώρα που μίλαγε ο κ. Ζαμάνης ανακοινώθηκε οτι ο κ. Βεντούρης έλαβε μήνυμα απο τον μεγαλομέτοχο για τη μη μεταβίβαση των μετοχών. Όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και αν και διστακτικοί αρχικά οι περισσότεροι ήταν ενθουσιασμένοι. Αμέσως σχεδόν, αποφασίστηκε η πορεία και το συμβολικό κλείσιμο της Ελευθ. Βενιζέλου με την προτροπή να μην υπάρξουν έκτροπα (σπασίματα μαγαζιών ή αυτοκινήτων). Συμμετείχα και στην πορεία η οποία ήταν ειρηνική. Απο το γήπεδο, μετά στην Ομήρου όπου η πορεία σταματησε λίγο για συνθήματα και μετά Ελευθ. Βενιζέλου και Εστία Νέας Σμύρνης.

Costix είπε...

Κωνσταντινε, μας εχεις τρελανει ολους. Προσπαθησε να σκεφτεις ψυχραιμα, το οφειλεις στα 120 χρονια ιστοριας του υπεροχου αυτου συλλογου. Κανε οτι ΚΑΛΥΤΕΡΟ μπορεις για τον Πανιωνιο και μετα ξεκουρασου.