Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Περί διαφορετικότητας

Θυμάμαι κάτι κουβέντες που κάναμε τις καλές ημέρες. Αναλύαμε την Πανιώνια διαφορετικότητα και λέγαμε: είμαστε διαφορετικοί φίλαθλοι γιατί υποστηρίζουμε την ομάδα και την ιστορία της, χωρίς να μας ενδιαφέρουν οι νίκες και οι επιτυχίες. Είμαστε διαφορετικοί γιατί δεν ξενερώνουμε από τις δυσκολίες. Είμαστε διαφορετικοί επειδή ακόμη και στα μπαράζ ή στην β’ υποστηρίξαμε την ομάδα. Είμαστε διαφορετικοί γιατί ξεχωρίζουμε σε ήθος από τους ΠΟΚατζήδες.

Αυτά λοιπόν τα λέγαμε ΤΟΤΕ. Σήμερα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, που πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα για άλλη μία φορά να μην πέσει κατηγορία, που πρέπει να κρατήσουμε ψηλά την ιστορία του Πανιωνίου, πόσα από αυτά ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ; Τίποτα. Μόνο τσαμπουκάδες, κατάρες, βρισιές και απαξίωση των πάντων.

Έχω βαρεθεί να ακούω για χρόνια ότι τίποτα και κανένας δεν είναι καλός για τον Πανιώνιο. Παίκτες, πρόεδροι, στελέχη. Κανένας. Αλήθεια, εμείς είμαστε καλοί φίλαθλοι γι αυτή την σπουδαία ομάδα; Στην καλύτερη περίπτωση είμαστε σαν τους καταδότες με την κουκούλα. Μόλις έρθει η δυσκολία, αμέσως τεντώνουμε το δάχτυλο και δείχνουμε τον ένοχο. Και σε λίγο άλλο και άλλο και άλλο…

Ξεχνάμε όμως ένα πράγμα. Ο Πανιώνιος είναι μια σπουδαία ομάδα με λίγους φιλάθλους, με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες (αν δεν βρεθεί ο θείος απ’ το Σικάγο), με ελάχιστα στελέχη και ακόμη λιγότερους ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι, όχι απλά να κουνήσουν το δάχτυλο τα κριτικής, αλλά να χωθούν στα σκατά για το καλό της ομάδας και μάλιστα εις βάρος της οικονομικής, επαγγελματικής ή οικογενειακής τους υπόστασης.

Καλώς ή κακώς δεν μας περισσεύει κανείς. Ούτε ο Τσακίρης, ούτε ο Βεντούρης, ούτε ο Λιανός, ούτε ο τελευταίος φίλαθλος της ομάδας. Κανείς. Ας το καταλάβουν κι εκείνοι και ας βοηθήσουν τν ομάδα, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες μικροδιαφορές έχουν.

Θέλουμε να το παλέψουμε όλοι μαζί; Ναι. Έχουμε τις πιθανότητές μας να μην δούμε τον Πανιώνιο να ξεφτιλίζεται. Δεν μπορούμε; Τότε αφήνουμε στην άκρη την καραμελίτσα της Πανιώνιας διαφορετικότητας και αναγνωρίζουμε ότι δεν έχουμε τίποτα διαφορετικό από κανένα καραγκιόζη του ΠΟΚ.

Τον τελευταίο καιρό βλέπω να μειώνονται τα σχόλια από ανθρώπους που εκτιμώ. Το καταλαβαίνω γιατί κι εγώ νοιώθω έτσι. Ξεχάσαμε όμως ένα πράγμα. Τα μπλογκ δημιουργήθηκαν για να υποστηρίζουν την ομάδα. Έδωσαν βήμα λόγου στον απλό φίλαθλο που μπορούσε να κάνει την κριτική του, κυρίως όμως μπορούσε να προσφέρει την στήριξη, την θετική την ενέργεια και τις προτάσεις του. Όμως μπλογκ χωρίς σχόλια, χωρίς δημιουργικές προτάσεις, χωρίς επικοινωνία δεν υπάρχουν. Η επιτυχία τους βρίσκεται στον διάλογο και στην ποιότητα της κουβέντας. Σε τίποτα άλλο.

Δεν είμαι αρκετά πλούσιος για να βοηθήσω οικονομικά, δεν είμαι αρκετά νέος ή χωρίς υποχρεώσεις για να φωνάζω στην 3 ή για να πηγαίνω σε εκδρομές. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να κρατήσω με νύχια και με δόντια αυτή τη γωνιά διαλόγου και να περιμένω τις προτάσεις σας και την στήριξη προς την ομάδα. Την ίδια στήριξη που πρέπει να προσφέρουμε όλοι στην ομάδα και στο γήπεδο. Ανεξαρτήτως εμφάνισης ή αποτελέσματος.

Είναι σίγουρο ότι μας πονάει όλους αυτή η εικόνα. Δεν πρόκειται να αλλάξει όμως αν δεν αποδείξουμε ότι όντως είμαστε διαφορετικοί φίλαθλοι…Πρώτα όμως πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλοί φίλαθλοι.

84 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Κε Βεντούρη εκτός από την ελεημοσύνη του Γαύρου, έχεις άλλο σχέδιο υπ' όψην;
Από το blog πρότεινα την προσπάθεια για ανταλλαγή Ριέρα, Σαλαλί με Ρομπέρ και Σουλτανίδη με Πανθρακικό έστω με μορφή αλληλοδανεισμών για 6 μήνες...
Καμιά τέτοια ιδέα, κανένας άλλος;

Βαγγέλης είπε...

Αγαπητέ br συμφωνώ με το κείμενο σου. Ισως η Πανιώνια διαφορετικότητα φαίνεται μόνο στις καλές στιγμές μας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πάντα κάποιοι θα ξεπεράσουν τα όρια τους και θα τα ισοπεδώνουν όλα. Και αυτό είναι πολύ λογικό. Οταν σταναχωριέσαι για αυτό που αγαπάς μπορεί να ξεφύγεις πολύ εύκολα. Βέβαια δεν επικροτώ αυτές τις συμπεριφορές. Με ξενερώνουν αφάνταστα γιατί δεν έχουν αποτέλεσμα. Αλλά πάντα έτσι θα συμβαίνει λόγω νοοτροπίας. Οχι Πανιώνιας αλλά Ελληνικής. Μακάρι εχθές αντί να βρίζαμε το Γαύρο να φωνάζαμε για την ομάδα μας. Δυστυχώς εκτός από τους παράγοντες και τους παίχτες έχουμε χάσει και εμείς την μπάλλα.
Προσωπικά έχω συμβιβαστεί με την ιδέα της Β εθνικής. Αν μας αξίζει να πέσουμε ας πέσουμε. Αρκεί να μας αξίζει. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να αναδιοργανωθούμε, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα στο τέλος της σεζόν.

antonis είπε...

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να εγκαλέσουμε τον κόσμο του Πανιώνιου είναι ότι ήταν παραπάνω κόσμοι, από ότι έπρεπε σε υστερόβουλους ανθρώπους τύπου Τσακίρη και Βεντούρη.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις , αλλά στοιχεία και αποδείξεις ότι αυτοί οι « ΚΥΡΙΟΙ» λειτούργησαν εις βάρος του Πανιωνίου, και καταντάει κουραστικό κάποιος να επιχειρηματολογεί πάνω σε αυτό.
Ένα μόνο θα πώ, είναι τουλάχιστον προκλητικό να λες ότι αιμορραγείς οικονομικά, και παράλληλα να θές να κατασκευάσεις γήπεδο, και στο τέλος να φεύγεις σαν ποντικός όταν βουλιάζει το γήπεδο.
ΒR, ανήκω στο σκληρό πυρήνα των 2000 με 2500 φιλάθλων του Πανιωνίου και παρακολουθώ αλλά και υπηρετώ από μικρό παιδάκι (δεκαετία 70) την ομάδα.
Ο σκληρός αυτός πυρήνας των φιλάθλων του Πανιωνίου δε νομίζω ότι πρέπει να εγκαλείται για την διαφορετικότητα του , αντιθέτως οι διατελέσαντες πρόεδροι και διοικούντες πρέπει να λογοδοτήσουν γιατί δεν σεβάστηκαν την ποιότητα και την διαφορετικότητα που μας διακρίνει.

IWN1998 είπε...

Άλλη πρόταση. Αφού θέλετε χαφ και τους ζητάει ο Λεμονής και δεν έχετε καλύτερους, ούτε λεφτά για κανούργιους, βγάλτε από το ψυγείο τον Κοιλιάρα και έναν από τους Ρισγκάρντ, Παρτούς. Αφήστε να τους δει ο προπονητής και ν' αποφασίσει. Απ' ότι φημολογείται, ούτε που τους έχει δει. Έτσι όπως κινείται αυτή η ΠΑΕ, η πιο σίγουρη υπόθεση που μπορεί να γίνει, είναι ότι αυτο-επιδιώκει τον υποβιβασμό της ομάδας. Και δεν μιλάω για τον κο Βεντούρη και την τωρινή κατάσταση μόνο. Μιλάω και για όλη την κατάσταση από τον προηγούμενο Οκτώβριο τουλάχιστον. Ένα βήμα μπρος, δυο βήματα πίσω.

Ron Barceló είπε...

Σουλτανίδης?
Ελπίζω να αστειεύεσαι με τον 33χρονο φορ..
Πιο λογικό θα φαινόταν να περιλαμβάνει τον 25χρονο Παπουλή το πακέτο.
Για Ρομπέρ συμφωνώ. Πολυτέλεια τέτοιος παίκτης για β' εθνική.
Ο Ριέρα θέλει ενα γερό ταρακούνημα (πρόστιμο, εκτός αποστολής) να συνέλθει. Ίσως ρόλο στην φετινή του καθίζηση να παίζει και η χρησιμοποίηση σε λάθος θέση. Είναι παίκτης άξονα, μπροστά από τα χαφ και πίσω από το φορ. Δεν γίνεται να βολοδέρνει αρσιτερά και δεξιά.
Με έναν σοβαρό scout, θα μπορούσες να βρεις αρκετούς καλούς παίκτες από το πρωτάθλημα της β' εθνικής. Διψασμένους και σε καλή ηλικία.
Αδικαιολόγητη είναι και η επιμονή στον Καγκούρογλου. Έλεος πια..
Χίλιες φορές να πάρουμε άλλα 200 χιλ. και να πάμε για τον Παπαδόπουλο της Θέλτα ή ακόμη και για Μάτζιο (ο δεύτερος ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ φορ που ψάχνουμε). Επίσης, ο Ντάριο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει να είχε ήδη υπογράψει. Δεν νοείται να καθυστερούμε άλλο, εκτός και αν έχουμε βρει κάτι καλύτερο.
Τέλος, διαβάζω πως ο γαυρος, βλέποντας τις..αντιδράσεις του κόσμου για Κουμο (ας πούμε την ανυπαρξία καλύτερα), σκέφτεται να κάνει πίσω για τη συγκεκριμένη μεταγραφή.
Εκεί να δεις γέλια..

br fun_atic είπε...

Μπορείς Αντώνη να παραθέσεις τα στοιχεία αυτά;εν στο λέω ειρωνικά. Πραγματικά θα ήθελα να τα μάθω.

Costix είπε...

@antonis
Σου μιλαω σαν συνΠανιωνιος αδελφος και δεν εχω καμμια διαθεση να αντιδικησω μαζι σου. Ομως αν θεωρεις κοσμιο το να βριζουμε την μανα του Τσακιρη και την οικογενεια του, να τον λεμε μπεκρη, κωλοπαιδο και τοσα αλλα ωραια κοσμητικα, να βριζουμε τους παιχτες, να βριζουμε τωρα τον Βεντουρη προδοτη (αυτη και αν ειναι βρισια), δλδ το χειροτερο πιο θα ητανε, να τους δειρουμε ???
Αδελφε, δυστυχως εχουμε χασει τη μπαλα και τον προσανατολισμο μας. Καταφερε ο Κιντης το εργο του, δυστυχως να μας διαλυσει !!!
Στο τελος οπως παμε, θα σφαχτουμε μεταξυ μας. Αυτο βεβαια βολευει και εξυπηρετει ανθρωπους με υποπτους σκοπους και διαθεσεις.

υ.γ. σε ενα που θα συμφωνησω μαζι σου απολυτα ηταν οτι οντως με τον Κιντη παραφανηκαμε κοσμιοι και αντιδρασαμε πολυ αργα, οταν ειχε χαθει το παιχνιδι και ειχε καταφερει να διαλυσει τα παντα, ομαδα, διοικηση, scouting, προπονητικο team κλπ.

amanAM είπε...

Να σας πω τι άκουσα εγώ?
Πως μας συμφέρει να πέσουμε!!!

Βέβαια είπα, πως γίνεται να μας συμφέρει αυτό, όταν ο υποβιβασμός σημαίνει μικρότερα έσοδα, θα χάσουμε τα χρήματα από τις μεταδόσεις κλπ, και ξέρετε τι μου απάντησαν?

Πως με τον υποβιβασμό, σπάνε ανέξοδα τα βαριά συμβόλαια, οπότε... κάνουμε οικονομία, και από την άλλη υπάρχει μεγάλο bonus όταν ξανανέβουμε!!!

Δεν ξέρω πόσο αληθεύει το σενάριο αυτό, αλλά αυτό που ξέρω, είναι ότι βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού ορισμένων.

amanAM είπε...

Με τον κιντή φερθήκαμε κόσμια, γιατί είχαμε την ψευδαίσθηση πως ακόμα κι αν τα κάνει όλα σκατά, θα αναγκαστεί ο Τσακίρης να φτιάξει τα πράγματα...

General Tanz είπε...

Καλημερα και καλη εβδομαδα(λεμε τωρα.
Για μενα ΔΥΣΤΥΧΩΣ τελειωσε χθες.
Μαζι μας και η Λαρισα, αρα η 1 θεση ανοδου του χρονου ειναι αγκαζε.
Δεν εχω αλλα να γραψω, εγω τα εχω ξαναζησει οποτε ποναει λιγοτερο.
Ευχομαι καλα κουραγια στους νεοτερους. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

IWN1998 είπε...

Ακόμα και χθες οι 2000-2500 ήταν εκεί αλλά ποιες συμπεριφορές να κρατηθούν όταν βλέπεις τέτοιο αποκαρδιωτικό θέαμα για πολλοστή φορά και όταν υποτίθεται ότι η διαχειριστική αποστολή των πανιώνιων χεριών ήταν να ενισχύσουν την αδύναμη αυτή ομάδα και στο χθεσινό κρισιμότατο αγώνα, αντί για ενίσχυση, αντίκρυζες την περαιτέρω αποδυνάμωση;
Οι 2000-2500 αυτοί οπαδοί θα είναι μαζί με την ομάδα και στη Β' κατηγορία γιατί είναι οι άρρωστοι οπαδοί. Σίγουρα δεν κερδίζουμε τίποτα με στείρες αντιδράσεις αλλά από την άλλη υπάρχουν και όρια και τα όρια τα έχουμε ξεπεράσει κυρίως από τις καταστροφικές παλινωδίες μετά τον Οκτώβριο.
Δεν είμαι απ' αυτούς που θα δικαιολογήσουν έκτροπα και ύβρεις. Ο κος Βεντούρης ήδη παραδέχτηκε ΔΗΜΟΣΙΩΣ το σφάλμα του. Πρέπει άμεσα να δούμε τι το καλύτερο μπορεί να γίνει με προοπτική πλέον πέραν της σωτηρίας που πιθανότατα είναι χαμένο χαρτί, δηλαδή να μην υπονομεύσουμε το μέλλον με πρόσκαιρους δανεισμούς αλλά να δούμε και το παραπέρα και υπό όλες τις συνθήκες. Γιατί σημασία δεν έχει το αν πέφτεις αλλά το αν μπορείς να ξανασηκωθείς.

IWN1998 είπε...

@Argy. Ο 33χρονοι Σουλτανίδης και ο Καούνος βάζουν την μπάλα στα δίχτυα άμα τους λάχει. Οι νέοι στυλ Σκούρτη και Σαλαλί; Εδώ ο Μπέος έχει το Σολάκη και του βγάζει γκολ 9μη κοιτάς τώρα που μάλλον δεν θέλουν και πολύ τις νίκες)... Όσο για τον εκούσιο υποβιβασμό...χμμμ, εξηγεί και τα αυτοκαταστροφικά που γίνονται από τον Οκτώβριο και μετά.

br fun_atic είπε...

Σημασία έχει πριν πέσουμε να δούμε τι μπορούμε ακόμη να κάνουμε.
Σήμερα τελειώνει η προθεσμία για τον Μήτρογλου. Αύριο θα έχουμε παίκτη να τον αντικαταστήσει;Έχουν γίνει επαφές; Υπάρχει έστω ένα πλάνο παικτών που μας ενδιαφέρουν;
Αντιλαμβάνομαι ότι μπορούν να υπάρχουν διαδικαστικέ καθυστερήσεις, κάποια στιγμή όμως πρέπει να αρχίσουμε να τρέχουμε.

Θεωρώ ότι ετούτη τη στιγμή, οι οργανωμένοι φίλαθλοι πρέπει να σταθούν κοντά στην ομάδα και τους παίκτες...

Griniaris είπε...

http://www.theplayer.gr/index.php?ID=FCyfeYRuO2b5c1Uc&Rec_ID=35938

Άνευ σχολίων...

br fun_atic είπε...

Έχετε σκεφτεί ότι αν αλλάξει ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, η Π.Α.Ε αλλάζει χέρια και μάλιστα δωρεάν; Πότε είναι άραγε οι εκλογές;

Ron Barceló είπε...

- Ο ξύπνιος ο Πανόπουλος έκλεισε το Μαρκόφσκι της Δράμας ελεύθερο για το καλοκάιρι.
- Οι Σέρρες παίρνουν δανεικό διεθνή(!) 27χρονο Τσέχο ονόματι Σβέρκος από τη Σοσό στην προσπάθεια τους να σωθουν.
- Ο Αστέρας έχει συμφωνήσει με Κάμπορα (που ο Μπάγκσμπο έκρινε πως δεν έκανε για μας).
- Η Γρια είναι η πλέον ενισχυμένη με μεταγραφές ουσίας στις θέσεις που πονούσε.
- Ο σχεδόν πλήρης Ατρόμητος πήρε Ιτάνζ στο τέρμα και Δάρλα για αριστερα κ.ο.κ

Εμείς όμως περιμένουμε τα αποφάγια του γαύρου.
Μετά πως να μην είσαι με το 1 πόδι στη βήτα?!

zamis είπε...

Θα μας αφησει ο γαυρος τον Κουμο για να μην δημιουργησει μεγαλυτερα προβληματα στον Βεντουρη,γραφει ο sportdog.Τι να πω αν ισχυει..
Στη δηλωση Τσακιρη εγω διαβαζω:Δε θελατε Μακη αγαπουλες σκαστε και κολυμπηστε(πνιγειτε) τωρα με τα Πανιωνια χερια σας..

br fun_atic είπε...

Και το πλήρες κείμενο: Υπάρχει πρόσφατα υπερπροσφορά συνεντεύξεων από νυν και παραλίγο προέδρους της ΠΑΕ, όλες σε ατυχές timing για την ομάδα. Εγώ δεν θα μιλήσω πριν κριθεί η μάχη της παραμονής. Έως τότε ελπίζω επιτέλους ο κόσμος του Πανιωνίου να αφήσει την εσωστρέφεια και να στηρίξει την ΠΑΕ η οποία βρίσκεται σε «Πανιώνια χέρια», όπως ακριβώς το ζήτησε στο συλλαλητήριο».

Είναι καιρός για πείσματα;
Πως είναι δυνατόν να στηρίξει ο κόσμος την ομάδα όταν τα στελέχη μαλλιοτραβιούνται;
Το παράδειγμα το δίνουν οι ηγέτες. Αυτοί τραβούν μπροστά και από πίσω πάει ο στρατός...

IWN1998 είπε...

Για το σχόλιο Τσακίρη στο ThePlayer. Θυμίζει Πάγκαλο στο "μαζί τα φάγαμε...". Το επόμενο σχόλιο θα είναι για τους οπαδούς ποθ έριξαν την ομάδα.

br fun_atic είπε...

θεωρώ ότι όλα αυτά τα είχε εκλάβει ως προσωπική μομφή και γι αυτό το λόγο κρατάει αυτή τη στάση.

Διαφωνώ κάθετα. Όφειλε, κόντρα σε κάθε αντίδραση να μείνει και να μειώσει τις συνέπειες από τν εποχή Κιντή. Και γιατί η ομάδα έχει ανάγκη από τους πάντες (πόσω μάλλον από τον μεγαομέτοχο) και γιατί στήριξε ή ανέχτηκε τόσο πολύ τον Κιντή, κόντρα σε όλο τον κόσμο που ούρλιαζε ότι η ομάδα με τέτοιες επιλογές θα πήγαινε άπατη.

Κι εγώ ο ίδιος υποστηρίζω ότι πρέπει να κρατήσουμε την πίκρα μας και να στηρίξουμε την ομάδα. Πρέπει όμως το ίδιο να κάνουν και οι αρχηγοί της.

IWN1998 είπε...

Οι ηγέτες που φεύγουν από τη μάχη, τι σόι ηγέτες είναι;

br fun_atic είπε...

Σου είπα ότι όφειλε να μείνει.

Pav είπε...

Αλήθεια τί σημαίνει Πανιώνια διαφορετικότητα;
Ας δούμε τί σημαίνει να είσαι ΠΟΚατζής.
1. Γουστάρω τίτλους για να δείχνω απλά την ανωτερώτητά μου σε σχέση με άλλους ανθρώπους και όχι απλά φιλάθλους
2. Χρησιμοποιώ οποιδήποτε μέσο για να πετύχω τους στόχους μου
3. Μασάω το κουτόχορτο που μου σερβίρουν οι φυλλάδες της ομάδας μου
4. Εγκαταλείπω την ομάδα μου όταν με έχει ανάγκη
5. Οργανώνω και κατευθύνω ένα βρώμικο πρωτάθλημα.
6. Απαξιώνω τους πάντες όταν κάτι παέι στραβά

Ας μου πει κάποιος αν είναι κακό να γουστάρει κάποιος τους τίτλους
Ας μου πει κάποιος ότι αν είχαμε τη δυνατότητα δεν θα χρησιμοπποιούσαμε και εμεις τα μέσα για την επίτευξη των σκοπών μας. Και μια και το φέρνει η κουβέντα αλήθεια ποιοί είναι οι σκοποί μας σε αυτο το πρωτάθλημα παρωδία;
Μήπως δεν μασάμε το κουτόχορτο της παραπληροφόρησης; Αν υποθέσουμε ότι εμείς ανήκουμε στην ελίτ των υγειώς σκεπτόμενων Πανιωνίων, πόσες φορές δεν έχουμε ασχοληθεί με αυτά που μας σερβίρουν ώς άλλοι αργόσχολοι ΠΟΚατζήδες
Η ομάδα μας μας έχει ανάγκη από τη δεκαετία του 70 που θυμάμαι να την ακολουθούμε πιστά, αφήνοντας πίσω οικογένειες και πολλές φορές και την εργασία θα τολμήσω να ομολογήσω. Το να λες όχι άλλο έστω και βρίζοντας βγάζει υγεία. Γιατί η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει επιτέλους.
Μήπως κάποιοι δεν ευχηθήκαμε να πέσουμε στα χέρια εγκληματιών για να σ'ωσουμε την παρτίδα;
Κι εγώ το σκέφτομαι σοβαρά. Ε λοιπόν αυτό δεν με κάνει διαφορετικό από τους άλλους.
Μήπως δεν συμμετέχουμε σε ένα βρώμικο πρωτάθλημα χωρίς να αντιδρούμε. Πόσοι από εμάς τους διαφορετικούς αν χθές κερδίζαμε την καλύτερη ομάδα της Ξάνθης δεν θα κάναμε τουμπεκί σκεπτόμενοι πως αυτό αποτελεί ένα από τα ωφέλη της μεταγραφής του Μανιάτη στο γαύρο;

Και ναι, απαξιώνουμε τους πάντες όταν πάει κάτι στραβά γιατί όλοι βάλανε το χεράκι τους στη γυάλα με το γλυκό για να φτάσει η ομάδα σε αυτό το χάλι. Ακόμα και εμείς που τη στηρίζουμε αδιαλείπτως βρέξει χιονίσει χωρίς πραγματικά να απαιτούμε την εξυγίανση.
Το μόνο υγειές κομάτι της ιστορίας του Πανιωνίου είναι αυτό και κάποια άλλα blogs που μας δίνουν την ευκαιρία να μοιραζόμαστε τον πόνο και τις λιγοστές χαρές που μας δίνει αυτή η ομάδα.
Αγαπητοί φίλοι εγώ θέλω να δω την ομάδα μας να παίρνει και τίτλους και να παίζει όμορφο και καθαρό ποδόσφαιρο. Εδώ και 33 χρόνια που την παρακολουθώ μετράω στα δάκτυλα του ενός χεριού και τις τρεις προυποθέσεις να έχουν συμβεί ταυτόχρονα.

Τιμώντας το "Γιατί είμαι Πανιώνιος" του αγαπητού Γκρινιάρη αναρωτιέμαι πόσο από αυτά που αναφέρει ισχύουν πια.

Πάρτε το χαμπάρι, ο Πανιώνιος του χθές και των χαμένων πατρίδων (δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να τις αποκαλούμε πατρίδες ούτως ή άλλως), με τον Πανιώνιο της μεταπολίτευσης έχει όση σχέση έχει η αρχαία Ελλάδα με τη σημερινή Ελλάδα.

Αγαπητέ Br ξέρω ότι δεν πρέπει να απαξιώνουμε τα πάντα αλλά και Λαλάκες δεν είμαστε δίοτι όπως έχω ξαναπεί αυτό πλέον καταντάει συναίνεση στο έγκλημα.

Τί προτείνω;
Στήριξη της ομάδας όσο το αντέχει ο καθένας.
Από τη στιγμή που η κατάσταση είναι αποκλειστικά στα χέρια ανίκανων δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει εκτός από το να απαιτεί να μείνουν μακριά τέτοια άτομα. Και ποιος θα ανλάβει αφού δεν υπάρχει άλλος. Κατά τη γνώμη μου κανείς. Ας πάει στα ερασιτεχνικά καθαρός και απαλλαγμένος από τη βρώμα.

Η ζωή έχει και άλλα πράγματα εκτός από τον Πανιώνιο.

Συγγνώμη που σας κούρασα και ελπίζω να μην παρεξηγήσετε την πρόθεση "αυτοκριτικής".

Για έναν υγιή και ανεξάρτητο Πανιώνιο!!!

IWN1998 είπε...

OK. Συγγνώμη. Είχα στείλει το σχόλιο πριν το δικό σου..

zamis είπε...

Ναι..αντ'αυτου μας τιμωρει..

IWN1998 είπε...

Μια ακόμα παράμετρος. Όπως διαφαίνεται υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην γίνει η μεταγραφή Κουμορτζί. Αν δεν κάνω λάθος, λεφτά και δανεισμους στο πακέτο Μανιάτη, Κουμορτζί, ο Ολυμπιακός τα εμφάνιζε ότι τα δίνει για Κουμορτζί κυρίως ενώ για τον Μανιάτη ήταν 350.000 το ποσό. Δεν είμαι σίγουρος αυτή τη στιγμή αλλά έτσι θυμάμαι. Αν ακυρωθεί η μεταγραφή Κούμο ...

br fun_atic είπε...

Και για να το πάω και ένα βήμα παρακάτω όφειλε να μείνει και στο ίδιο τραπέζι να καθίσουν ο Λιανός, ο Βεντούρης και κάθε άλλος που έχει δύναμη και να δουν τι μπορεί να γίνει.
Όχι μόνο δεν το είδαμε, αλλά καθημερινά όλο και κάποιος ρίχνει και από έναν κανονιοβολισμό δηλώσεων...

Και μια που αναφέρθηκα σε δηλώσεις:ανεβάζω μιά περσινή δήλωση του κου Τσακίρη.
http://www.youtube.com/watch?v=ga1rMOXL2pE

το "θα γίνει ότι χρειάζεται για να σωθούμε" ισχύει φέτος;

antonis είπε...

Br και συνπανιώνιοι,
Tα στοιχεία και οι αποδείξεις περί ενοχής του Τσακίρη είναι η στοιχειώδες λογική ενός μέσου ανθρώπου.
Και για να γίνω πιο σαφής , πως γίνεται ομάδες με χαμηλότερη δυναμική και με πολλαπλάσια λιγότερα έσοδα από τηλεοπτικά , διαφημίσεις, κόσμο, πωλήσεις παικτών να έχουν προέδρους που δεν κλαίγονται ότι έχουν ματώσει οικονομικά , και παράλληλα να έχουν πιο ανταγωνιστικές ομάδες από εμάς?
Μιλώ για τις ομάδες Ξάνθη , Ατρόμητο, Ολυμπιακό Βόλου, Εργοτέλη, και αντίστοιχα για τους Προέδρους Πανόπουλο,Σπανό Μπέο, Παπουτσάκη.
Αν αυτό το επιχείρημα δεν είναι ικανό φοβάμαι ότι δεν πρόκειται ποτέ να σας πείσω, συνήθως όμως οι Αξιοπρεπείς άνθρωποι όταν ματώνουν οικονομικά ,σιωπηλά και αθόρυβα αποχωρούν, και δεν λένε μπαρούφες για κατασκευές-αρπαχτές γηπέδων.

Pav είπε...

Να πάω και το σχόλιο του Αντώνη και λίγο παραπέρα.
Πιστεύει κανείς πως το τσακάλι των αγοραπωλησιών παικτών, ονόματι Τσακίρης, θα χάριζε τον Πανιώνιο στον ερασιτέχνη να δεν υπόβοσκε κάποιο συμφέρον deal θερινής νυκτός.
Μιλάμε για μπίζνες.
Ρε μας κορόιδευε το άτομο τόσο καιρό και αρνούμαστε να το πιστέψουμε εμείς οι έξυπνοι.
Και βγαίνει και κάνει και δηλώσεις του στυλ καλά να πάθετε που θέλατε τον Πανιώνιο σε Πανιώνια χέρια
Ρε παρέα με τον αγαπούλα το Βίκτωρα και τον Κομπότη κάνει το άτομο.

Και δαρμένοι και μαμημένοι από αυτό τον έξοχο κύριο.

br fun_atic είπε...

Από τι ομάδες που αναφέρεις μόνο ο Εργοτέλης στέκεται χωρίς "εξωτερική" βοήθεια...Κάτι λέει αυτό...

dimosthenis είπε...

Εγώ συμφωνώ απολύτως να πέσουν οι τόνοι. Σήμερα κιόλας ο νυν πρόεδρος κος Βεντούρης να καλέσει τον τέως τους υποψήφιους προέδρους και όποιον άλλον μπορεί να βοηθήσει (συνδέσμους, μπλόκερ, μεμονωμένους φιλάθλους) να βάλουν τα πράγματα κάτω και να συζητήσουν για μια λύση μέχρι το καλοκαίρι προκειμένου να γίνει η προσπάθεια για να σωθεί η ομάδα.
Μια διοικούσα επιτροπή από έμπειρους και τίμιους πανιώνιους άμεσα να διαχειριστεί τα τρέχοντα και κυρίως τις μεταγραφές.
Είναι αδιανόητο να μην έχει αποκτηθεί ούτε ένας (1) παίχτης και η ομάδα να σέρνεται. Η ΑΕΚ που χρωστάει 40 κάνει μεταγραφές και ζήτησε και το Μανιάτη χωρίς να έχει μία, εμείς τίποτα.
Αντί δηλώσεων, κύριοι, έργα. Πολύ σωστά επισημάνθηκε ότι δεν περισσεύει κανένας. Αλλά για να σταματήσει ο καθένας από μας να βρίζει και να καταριέται όλους τους άλλους πρέπει να μονοιάσουμε.
Ο κος Βεντούρης και η διοικούσα επιτροπή να δραστηριοποιηθεί στην ενίσχυση της ομάδας όχι με υποσχέσεις αλλά με έργα. Σήμερα τελειώνει του Μήτρογλου έχει καλώς δεν τελειώνει ποιος είναι ο αντικαταστάτης. Τι θέλω; δυο δημιουργικούς χαφ; τους έχω επισημάνει έκανα ενέργειες για να τους αποκτήσω; Εμείς δεν μπορούμε να κλείσουμε το Ντάριο που τον ξέρουμε και θέλει να κλείσει την καριέρα του σε μας σαν τρελός. Τι διάολε ζητούν οι εβραίοι για να τον δωσουν το τζάμπα τέλειωσε, πάρτε τον επιτέλους με ένα λογικό τίμημα ή βρείτε κάποιον με τα χαρακτηριστικά του φθηνότερο. Υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν; άνθρωποι που διαπραγματεύονται;
Αν λυθούν όλα αυτά τότε ο καθένας από μας είναι πιθανότερο να βάλει το χέρι στην τσέπη και κάτω από τις δύσκολες αυτές συνθήκες να δώσει τον οβολό του. Αλλά όταν βλέπει τους ηγέτες της ομάδας παλιούς νέους και υποψήφιους να αλληλοκατηγορούνται ποιος θα δώσει χρήματα να τα διαχειριστούν οι "κλέφτες" και οι "άσχετοι" και οι "κρυφογαύροι";
Αυτή τη στιγμή η ευθύνη πέφτει στον νυν πρόεδρο. Κάλεσε άμεσα τον κο Τσακίρη, τον κο Λιανό και βρείτε κοινά σημεία για τη σωτηρία της ομάδας και υλοποιήστε τα. Με σεβασμό στην ιστορία της ομάδας και σύμπνοια. Συνεργαστείτε και προσφέρτε την εμπειρία σας τις γνωριμίες σας την οικονομική σας επιφάνεια. Εμείς οι υπόλοιποι παρά την πίκρα μας θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε. Δώστε κύριοι το όραμα που χρειάζεται ο Πανιώνιος φίλαθλος ενώνοντας τις δυνάμεις σας χωρίς να αλληλοϋπονομεύεστε. Ας δώσουμε τον αγώνα όλοι μαζί, ας αφήσουμε τις πίκρες και τους μικροεγωισμούς στο παρελθόν και αν είναι να πέσουμε να πέσουμε με αξιοπρέπεια, αφού ξέρουμε ότι τα δώσαμε όλα.

Pav είπε...

Και μιλάει για λάθος timing των δηλώσεων ποιός;
Αυτός που δεν έβγαζε το σκασμό και δεν έχανε ευκαιρία να μας τονίζει την Πανιωνιοφροσύνη του σε ραδιόφωνα και εφημερίδες.
Ενώ το δικό του timing με τις πμηχτές είναι σωστότερο...
Βρε ουστ!!!

br fun_atic είπε...

Πάλι όμως πάμε στα ίδια.
Ήταν χάλια ο Τσακίρης; Ο.Κ Έφυγε.Πιθανότατα έφυγε αφήνοντας χρήματα ή έστω με λογικό χρέος. Συνεπώς, θεωρητικά μπορεί να βρεθεί νέος μεγαλομέτοχος.

Δεν κάνει ο Βεντούρης; Ας καταθέσει ο οποιοσδήποτε μιά πρόταση απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου και να τελειώνουμε. Δεν θέλει να δώσει μετρητά;Σύντομα θα γίνουν εκλογές στον ερασιτέχνη and the winner takes it all.

Θα δούμε τίποτα απ' όλα αυτά ή απλά θα διαβάζουμε μόνο κριτική σε ανθρώπους που ανέλαβαν να βοηθήσουν, χωρίς μάλιστα να έχουν την οικονομική δυνατότητα;

Θα στηρίξουμε την ομάδα ή θα πηγαίνουμε ανά 15 μέρες για να βρίσουμε;Αυτό δεν οδηγεί πουθενά.Και θα σας πω κάτι. Δεν έχει μόνο σημασία αν θα πέσεις στην β' αλλά και το πως και με ποιούς θα πέσεις...Και έτι όπως τα βλέπω τα πράγματα δύσκολα θα σηκωθούμε...

br fun_atic είπε...

συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Δημοσθένη

zamis είπε...

Ναι,ειδικα οταν ο προπονητης δεν εχει καν καταλαβει πως εχασε χτες και μιλαει επι παντος επιστητου τη στιγμη που οι δηλωσεις του για το αγωνιστικο κομματι που ειναι η αρμοδιοτητα του ειναι:''η ομαδα δείχνει αδυναμία στις αντεπιθέσεις άλλων ομάδων'',''Είναι πιο δύσκολα τα παιχνίδια σαν και το χθεσινό, παρά αυτά με τους θεωρητικά μεγάλους αντιπάλους. Ήξερα τι θα συναντήσω. Δεν θα χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία, τίποτα. Μου αρέσει να κάνουμε κάποια πράγματα και με ρίσκο. Αν καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό θα το θυμόμαστε''.

Οχι κ.Λεμονη,οταν η ομαδα εχει που εχει τα χαλια της και τη στηνεις με αυτες τις..ρισκο εντολες παιρνεις τα αποτετοια σου,δεν θα μας τρελλανεις.
Costix,αν χτες(οπως και σε αλλες περιπτωσεις)ειχαμε παρει βαθμο,θα ημασταν πιο νηφαλιοι.

NK99 είπε...

Να δεχτώ ότι όλοι φταίμε? Είναι άδικο να ρίχνεται το ίδιο φταίξιμο στον απλό φίλαθλο που τα τελευταία χρόνια κινητοποιήθηκε και στήριξε την ομάδα επειδή ακούστηκαν ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ αποδοκιμασίες χθες...Σε ποιο γήπεδο δεν θα ακουγόντουσαν με όλα όσα γίνονται στο σύλλογο και διαδραματίζονται στο χορτάρι?
Ο πρώην ιδιοκτήτης κάλεσε τον κόσμο να πάρει διαρκείας και ο κόσμος έκανε τα 200 εισιτήρια 2500 , γέμισε σε κάποιους το γήπεδο..ήταν κοντά στην ομάδα....
Να απολογηθούμε επειδή δεν είμαστε πολλοί??? Θα ήμασταν περισσότεροι αν ορισμένοι παράγοντες με πράξεις τους δεν ξεφτίλιζαν τον σύλλογο πανελληνίως. Να θυμηθούμε την εποχή Κοσκωτα, τις δηλώσεις του μακαρίτη Αμανίτη στην πρώτη σε τηλεθέαση τότε αθλητική εκπομπή? τους παράγοντες που ξέχασαν να ανανεώσουν τα δελτία και μετά πήραν οι ξεφτίλες δώρο τον Καραβίδα από τον ΠΑΟ....ή τώρα που επί ένα μήνα μας γράφουν παράρτημα και ο ερασιτέχνης κάνει ότι ψιχαλίζει?
Έκανε ποτέ ο ερασιτέχνης κίνηση να γραφτούν νέα μέλη? Θέλουν νέα μέλη?
ή θέλουν να είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι?
Δεν είναι ίδιες οι ευθύνες. Μου θυμίζει το μαζί τα φάγαμε....

br fun_atic είπε...

@νκ99

αυτό που είπα είναι ότι καταλαβαίνω την πίκρα γιατί κι εγώ έτσι νοιώθω, όμως με τις αποδοκιμασίες και τα λαικά δικαστήρια θα πέσουμε ακόμη πιο γρήγορα.

Σαφέστατα και δεν μετράει το ίδιο η στάση του Χ ανώνυμου φιλάθλου, με την επιλογή Κιντή, με την μη ενδυνάμωση της ομάδας και με όλα όσα ακολούθησαν...

Όμως αν αναλωθούμε αυτή τη στιγμή στην απόδωση ευθυνών η ομάδα θα πέσει σούμπιτη.

Καταλαβαίνω ότι δεν τρώγεται να χάνεις 2-0 από την Ξάνθη στο 27. Από την άλλη, υπάρχει περίπτωση να ανέβει το ηθικό των παικτών όταν τους προπυλακίζουμε;

br fun_atic είπε...

Το πρόβημα στον ερασιτέχνη δεν είναι τόσο τα νέα μέλη. Είναι ότι κανείς δεν μπαίνει μπροστά για κάτι καινούργιο.Κανείς δεν θέλει να αναλάβει πρόεδρος.
Να σου πω επίσης ότι όποιος εξελέγη στο Δ.Σ του ερασιτ΄χνη (από παλια ενοώ) έφυγε τρέχοντας...Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια...

Miltos@Chios είπε...

Η δηλωση Τσακιρη ειναι στην βαση της ειρωνικη και επιθετικη απεναντι στον κοσμο της ομαδας.Αυτος ο οποιος σε καθε ευκαιρια εδινε συνεντευξεις -ποταμους σε φαση παρακρουσης συνηθως ευρισκομενος καλυτερα θα ηταν να σιωπα...

NK99 είπε...

Πριν λίγο καιρό εμφανίστηκαν δύο ανθρωποι που δεν γνωρίζω αλλά φάνηκε ότι έβαλαν τα πράγματα σε μία σειρά. Μάλιστα έκαναν και επαφές με μεταγραφικούς στόχους. Αυτοί δηλαδή δεν βγήκαν μπροστά? Το όποια πλάνα τους αξιοποιήθηκαν?
Υπάρχει λοιπόν και η δεύτερη εκδοχή. Κάποιοι να φεύγουν τρέχοντας επειδή κάποιοι άλλοι δεν τους θέλουν...

NK99 είπε...

Επίσης αυτοί που έφτιαξαν τον Ορφέα έχουν πεθάνει....ο Πανιώνιος συνέχισε και όταν πέθαναν αυτοί που τους διαδέχτηκαν.
Όπως θα πεθάνουμε και εμείς αλλά ο Πανιώνιος θα εξακολουθεί να υπαρχει (αν υπάρχει πλανήτης φυσικά).

br fun_atic είπε...

@nk99
μιλάω για τον ερασιτέχνη.εκεί κανείς δεν μπαίνει μπροστά.

αν αναφέρεσαι στον Ζερβακάκο και τον Λιανό, θα σου πω ότι ναι μπήκαν μπροστά αλλαά είδαμε με ποιο τρόπο έφυγαν.
Και να σου πω κάτι; Τους είχαμε εμπιστοσύνη στον τρόπο που χειρίστηκαν ένα σωρό πράγματα; Γιατί δεν τους δείξαμε την ίδια εμπιστοσύνη και στο θέμα του γιατρού; Ναι ήταν ύποπτο, αλλά μπορεί να ήρταν απλά μιά κακή επιλογή.
Αυτό δεν το λέω για τους άλλους, αλλά πρώτα για μένα. Είναι δική μου αυτκριτική που δεν έγραψα τότε μια καλή κουβέντα (τουλάχιστον για τον Ζερβακάκο που γνωρίζω και εκτιμω απεριόριστα).

Ποιό το αποτέλεσμα; Φάγαμε οι ίδιοι τους δικούς μας ανθρώπους.Αν αλλάξεις τα ονόματα το ίδιο κάναμε με κάθε έναν που ασχολήθηκε σοβαρά με τον Πανιώνιο.

br fun_atic είπε...

Την απλή μεμονωμένη αντίδραση μπορώ να την καταλάβω. Είναι σε κάποιο βαθμό λογική και ανθρώπινη. Να μην ξεχνάε όμως ότι πολλά είναι κατευθυνόμενα, από ανθρώπους που είναι Πανιώνιοι από συμφέρον ή και από συμφέρον.

NK99 είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=103992663

Πιστεύει κανείς ότι υπαρχει περίπτωση να σωθεί η ομάδα?
Ακόμα διαπραγματεύεται με τον ΟΣΦΠ!!!!

IWN1998 είπε...

Εν κατακλείδι μήπως αντί να ζητάμε να μην υπάρχουν λαϊκά δικαστήρια κλπ, όλα μπορούν πιο εύκολα να λυθούν αν γίνουν μερικές ενέργειες και δει ο κόσμος μια στοιχειώδη κινητικότητα που να ωφελεί επιτέλους την ομάδα:

(1) Τελειώνουμε καθαρά και σταράτα την ιστορία με το πακέτο Μανιάτη-Κούμο. Όχι άλλες παρατάσεις. Ή Μήτρογλου ή λεφτά.

(2) Αν εν τέλει προκύψουν τα λεφτά, πάμε παρακάτω με κάποια επιτέλους επίσημη προσφορά είτε για Φερνάντεζ είτε για Λεάντρο, είτε για όποιον άλλο πει ο προπονητής ή υπάρχει στα υπόψη.

(3) Αν δεν μπορούμε τίποτα από τα παραπάνω, αποδεσμεύουμε αυτούς που μπορούμε και πάμε με τους νέους ως το τέλος και προετοιμαζόμαστε για του χρόνου, οικονομικά και αγωνιστικά.
Όταν κάνει δηλώσεις ο Λεμονής και λέει ότι του είπαν ότι υπάρχουν ενα-δυο καλούτσικοι στην Κ-21 για να τους ανεβάσει στην πρώτη ομάδα, εμένα μου φαίνεται παρά τις άλλες δηλώσεις του, σαν ρίξιμο της κευκής πετσέτας.

Ίσως κάνει εν τέλει καλό γενικά, αν ισχύει αυτό και ίσως και εκείνο που λέει ο Amanam, περι προτιμήσεως στον υποβιβασμό, να γίνει επίσημη γραμμή και να το χωνέψουμε όλοι.
Στο κάτω-κάτω, όπως ξαναέγραψα όσοι έχουμε απομείνει, θα είμαστε με την ομάδα και στη Β' και όπου βρεθεί. Και όσο πρόκληση είναι να μην πέσεις, άλλο τόσο είναι ν' ανέβεις όταν πέσεις.

zamis είπε...

Ιωνα κι εμενα μουβγαλε ματι αυτο του σερ με τους Κ-21 σε συνδυασμο με το καλο που θαχουμε να θυμομαστε..

Ron Barceló είπε...

Υποθέτω πως δεν έχει καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης ο Τάκης. Και αυτό πιθανότητα δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και οι παίκτες. Είναι όλα αφύσικα χαλαρά και νηφάλια, αν σκεφτεί κανείς τους αγώνες που ακολουθούν.
Δείχνουν να έχουν αποδεχτεί τη μοίρα τους και να προσχεδιάζουν την επόμενη μέρα.
Οι παίκτες το ίδιο. Χωρίς νεύρο, χωρίς πάθος, χωρίς..αξιοπρέπεια.
Αυτά περί αποδοκιμασιών τα ακούω βερεσέ.
Εισαι επαγγελματίας, πρέπει να ματώνεις τη φανέλα, να παλεύεις.
Και ο κόσμος δεν είναι στραβός. Ούτε αχάριστος.
Ο Κοντοές, ο Μπόσκο(!) και ο Ομο(!!) χειροκροτήθηκαν γιατι έδειξαν να είναι οι μόνοι με καρυδάκια.
Οι υπόλοιποι κοτούλες λυράτες.
Κάτι πρέπει να γίνει ώστε να θιχτεί επιτέλους ο εγωισμός και να δείξουν λίγο πάθος, λίγο νεύρο.

Και επιτέλους, αντι να βγαίνουν σα μαιντανοί αριστερά και δεξιά και να κανουν δηλώσεις, ας στρώσουν κώλο να δουλέψουν.
Τέτοιο ντεμαραζ πανιώνιων δηλώσεων έχω καιρό να δω.

Το γεγονός ότι έρχεται αναπόφευκτα ο υποβιβασμός δεν έχει να κάνει μόνο με τα αποτελέσματα. Οι δυνατότητες της ομάδας, σε συνδυασμό με το τί έχουν δείξει οι υπόλοιπες ομάδες, είναι το πλέον αποκαρδιωτικό της ιστορίας.

Ron Barceló είπε...

Επίσης, όλοι φωνάζαμε για τη χρησιμοποίηση νέων και ελλήνων.
Τι βρήκε από όλο αυτό?
Τι κέρδισε ο Πανιώνιος?
Ένας Σάμαρης, χαμένος στη μετριότητα, στα περισσότερα ματς κατώτερος των περιστάσεων.
Οι Αναστασόπουλος και Κούρντι ανίκανοι να σηκώσουν το βάρος της φανέλας που φοράνε, χωρίς συνέχεια στην απόδοση τους.
Το ταλέντο ονόματι Κολοβός?
Εξαφανισμένος και αυτός.
Για Σκούρτη? Τι να πω..Τα σχόλια περιττεύουν.
Δούλεψε κανείς με αυτούς τους παίκτες?
Επιασε κανείς να τους μιλήσει για τακτική, για τις θέσεις τους ακόμη και για πρωταρχικά θέματα, όπως αυτό της μυικής ενδυνάμωσης που είναι όλοι σαν κουούπια?!
Ενας φαύλος κύκλος για μια ομάδα που χρειάζεται ηλεκτροσόκ να ισιώσει.

Ron Barceló είπε...

Για να καταλάβω, τελικά χαλάει του Πομάκου?
Τι είναι αυτά τα περί Νέμεθ?
Πάλι πάμε σε νέες συζητήσεις?
Η εναλλακτική του Μήτρογλου είναι...άλλος δανεικός?
Ε ρε σούτια που'ρχονται

br fun_atic είπε...

θα τραβάμε τα μαλλιά μας στο τέλος

http://www.sport-fm.gr/article/452162

br fun_atic είπε...

ο ΠΑΟΚ για τον Ντάριο...

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/128130-%CE%9A%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%A6%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%B6-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BF%CE%BA

το ενδιαφέρον μας ήταν πραγματικό ή φιλολογικό;

Αυτός ο γνωστός του Λεμνή από την Ομόνοια σε ποιά θέση παίζει ακριβώς; Γιατί αυτά:αριστερό μπακ που μπορεί να παίξει μέχρι και δημιουργικός μέσος είναι να τα φοβάσαι...

br fun_atic είπε...

Έβλεπα στιγμιότυπα από τη Λάρισα. Πήρε τον Τσοντοφάλσκι, έναν τερματοφύλακα που πέρσι έπαιζε και για τον Πανιώνιο. Πολύ καλός μου φάνηκε. Αν θυμάμαι είχαμε τότε την δυνατότητα να τον αποκτήσουμε φθηνά.

NK99 είπε...

Εγώ χάζεψα το τέλος του αγώνα Πιερικός - Πανθρακικός 4-1 όπου οι σχολιαστές αναρωτιόντουσαν γιατί ο Φερέρα δεν έκανε ΟΥΤΕ ΜΙΑ αλλαγή.

br fun_atic είπε...

θα κοίταξε πάλι τον πάγκο :)

amanAM είπε...

Εγώ διατίθεμαι να βοηθήσω όπως μπορώ:

Χρειάζεστε κάποιον να πάει να φάει ξύλο? Εγώ!!!

Χρειάζεστε κάποιον να πηδήξει (κυριολεκτικά) έναν επόπτη? Και πάλι εγώ!!!

Δεν ξέρω σε τι άλλο μπορώ να φανώ χρήσιμος, αλλά πείτε μου, κι εγώ μέσα...

br fun_atic είπε...

θα σου στείλω μια λίστα προσώπων, θα ντυθείς πειρατής, θα τους καλέσεις στο σκάφος, θα βρεις ένα κατάλληλο μέρος και θα τους φουντάρεις.Τώρα, αν θέλεις να πηδήξεις και κανέναν στον δρόμο ή να το γυρίσετε σε σ/μ καταστάσεις, δικαίωμά σας.

br fun_atic είπε...

πάει και ο Λεάντρο

http://www.theplayer.gr/index.php?ID=FCyfeYRuO2b5c1Uc&Rec_ID=36063

ναι κύριοι, τους μεταγραφικούς μας στόχους (όταν τους βρίσκουμε), τους χτυπάμε στα ίσια...

zamis είπε...

Δλδ αν δεν ειχαμε καλες σχεσεις με την Ομονοια ολοι μαζι,θα τον παιρναμε πλαγιως?

Ο Ζηκος ειναι μανατζερ του Νταριο..?

General Tanz είπε...

@ zamis
Oui, mon ami

br fun_atic είπε...

Γι αυτό λέω να αδελφοποιηθούμε με το Παραλίμνι, για να μην έχουμε διλήμματα για την Ομόνοια.

zamis είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10532&subid=2&pubid=104082665

να κλαψω η να γελασω?

General Tanz είπε...

Χοντροκατάπινε, που λεει και ενας φιλος.

Κωνσταντίνος Καρούζος είπε...

Πάει ο παλιός ο αρχηγός
ας τον κλαψουμέ παιδιά...
Άφου δεν ξέρεις τι πας να πουλήσεις τους δύο καλύτερούς σου παίκτες τζάμπα.
Καί εκτός από αυτό τον έναν τον έστειλε εν λευκώ...

Griniaris είπε...

Όταν λέμε έξαλλος ο Μαρινάκης σημαίνει ότι αντί για Μήτρογλου θα μας δώσει τον Μιραλάς;

zamis είπε...

καλα λες στρατηγε,ας ακουσουμε τιποτα

http://www.youtube.com/watch?v=jvcDJTZ4Ep4&feature=related

br fun_atic είπε...

Συνθήματα εναντίον άλλης ομάδας, δεν είναι αναμενόμενα όταν οι δυο τους δεν συνδέονται με κάποια σχέση;

Αν είσαι παράρτημα είναι όντως αντιδεοντολογική στάση.

Πέρα απ' αυτά, οι Ολυμπιακοί βρήκαν τρόπους να λύσουν τα θέματά τους και αφού δεν είδαν και συγκεκριμένο ενδιαφέρον από άλλη ομάδα προτίμησαν να μην ξοδευτούν.

Ας συνειδητοποιήσει ο Κούμο ότι έτσι παίζουν οι μεγάλοι και να κοιτάξει να δουλέψει για να παρουσιάσει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Griniaris είπε...

Απορία,ηλίθια βέβαια αλλά παραμένει απορία...Ποιά ήταν η συμφωνία για Μανιάτη θα μάθουμε ποτέ ή θα πάει κι αυτή μαζί με τα υπόλοιπα;

br fun_atic είπε...

Γράφει ο Ίωνας για την συμφωνία : "Η συμφωνία ήταν για 500.000 πληρωμένος ο Μανιάτης τα λεφτά δηλαδή που θα του δίναμε να μείνει στην ομάδα άλλο ένα εξάμηνο και πληρωμένος κι ο Μήτρογλου".

Το συμβόλαιο του Μήτρογλου απαιτούσε γύρω στις 200.000 πληρωμή και του Μανιάτη οι 6 μήνες δεν ξέρω πόσο, ίσως κάπως λιγότερα. Γύρω δηλαδή στις 800 με 850 χιλιάδες.\


Δεν είναι εντυπωσιακό να ξέρουμε πόσα έπαιρνε ο Μήτρογλου και να μην ξέρουμε πόσα στοιχίζει ο Μανιάτης στο εξάμηνο; Δεν είναι λαϊκίστικο το ερώτημα, απλά επισημαίνω άλλη μια άστοχη τοποθέτηση.

br fun_atic είπε...

και αυτό το "πληρωμένος ο Μανιάτης" δεν το καταλαβαίνω. Μεταγραφή θα έπαιρνε δεν τον δίναμε δανεικό για να πανηγυρίζουμε ότι γλιτώσαμε το υπόλοιπο του συμβολαίου του...

Το ότι γλιτώνουμε το υπόλοιπο συμβόλαιο δεν είναι κατόρθωμα γιατί υπό προυποθέσεις ίσως χρειαστούμε και δεξί μπακ...

Griniaris είπε...

Ουσιαστικά λοιπόν,έχουμε χαρίσει τον Μανιάτη και απλά περιμένουμε να δείξει λίγο οίκτο ο Μαρινάκης...

Ειλικρινά το μόνο που με προβληματίζει είναι που στεναχώρεσα τον Costix,αλλά φαντάζομαι τα βλέπει και μόνος του...

lefterix είπε...

Οι Πάνθηρες αγρίεψαν,
μα κι οι γεροντάδες,
Αγία ράβδος έρχεται,
τέλος οι μαντινάδες...

Παίχτες που είν' αδιάφοροι,
και να με συμπαθάνε,
προβλέπω πολύ γρήγορα,
το ξύλο που θα φάνε...

Κι όσοι μας παραμύθιασαν,
με "θα" και με φανφάρες,
να ξέρουν πως "Ιστορικές",
θα είναι οι σφαλιάρες...

Η υπομονή τελείωσε,
μας πήρε το ποτάμι,
κρυφτήτε στις καβάτζες σας,
γιατί έρχεται τσουνάμι...

Εκατακουζουλαθήκαμε,
και δεν αντέχουμε άλλο,
και χάσαμε το όνειρο,
εκείνο το μεγάλο...

Τα ψέμματα τελείωσαν,
οι μάσκες καταπέσαν,
τέρμα τα χαϊδολογήματα,
που τόσο σας αρέσαν...

Δεν τρέμουμε τον υποβιβασμό,
που σίγουρα μας πάτε,
αφού ο βρεγμένος τη βροχή,
ποτέ του δε φοβάται...

Η δύση φέρνει Ανατολή,
κι Αυγερινό η πούλια,
καιρός φέρνει τα λάχανα,
καιρός τα παραπούλια...

Costix είπε...

Γκριν, ποτε δεν με στεναχωρουν οι φιλοι. Δυστυχως το εργο εξελισσεται στον ''εφιαλτη με τις λευκες''.
Το συμβολαιο του Μανιατη ηταν περιπου στις 320Κ το χρονο, αρα 160Κ το 6μηνο. Αλλα οπως λεει και ο BR, μεταγραφη τον δινουμε. Καπου στα 700,000 μετρητα θα καθαρισουμε αφου δεν παιρνουμε τελικα κανενα εμψυχο ανταλλαγμα. Παντως με τον πανικο που μας διακατεχει ολους, ασπρη μερα δεν βλεπουμε. Εξακολουθω να πιστευω οτι με την νηφαλιοτητα δινει κανεις καλυτερες λυσεις στα προβληματα, οσο μεγαλα και αν ειναι. Ουτως η αλλως η ζημια εγινε απο το καλοκαιρι, τωρα πια τι να μας πειραξει παραπανω ???

Pav είπε...

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/128193-Υπογράφει-στον-Πανιώνιο-ο-Μήτρογλου

dimosthenis είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/452223 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΣΟ ΜΑΥΡΗ ΠΙΚΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΤΙΣΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΤΩΡΑ ΉΡΘΕ Η ΏΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΈΝΑ ΠΛΑΓΙΟ ΜΠΑΚ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ 10 ΣΕΝΤΡΕΣ-ΜΠΑΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ.
ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ.
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

amanAM είπε...

Όλοι στο αεροδρόμιο να υποδεχτούμε τον νέο μας παίκτη!!!

http://panionios-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_11.html

Αλλιώς, ας φύγουμε όσο πιο μακριά μπορούμε...

Griniaris είπε...

Εδώ κολλάει το "να κλάψω ή να γελάσω" του zamis.Πριν "γελάσουμε" λοιπόν για τον Μήτρογλου,ας τον δούμε πρώτα να παίζει.Άκουγα στο ράδιο σε ρεπορτάζ του γαύρου ότι ο Μαρινάκης ήταν αποφασισμένος να τον αφήσει στην εξέδρα μέχρι το καλοκαίρι αν δεν ερχόταν στον Πανιώνιο.Μακάρι να δείξει το απαιτούμενο "κέφι".Και φυσικά δεν λύθηκαν όλα τώρα.Χρειάζεται απαραίτητα κι ένας τουλάχιστον οργανωτής στο κέντρο.Κι επειδή μικρό παιδί είμαι,όλο απορίες έχω

Τι έγινε με τον Φερνάντεζ;

br fun_atic είπε...

Καλημέρες:

ρωτώντας γαύρους φίλους μου έμαθα ορισμένα πραγματάκια.
Ο Βαλβέρδε παίζει με ένα σέντερ φορ. Αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό υπάρχουν τέσσερις. Αυτό δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά ο Μήτρογλου είναι ο χειρότερος, αλλά δεν είναι και ο καλύτερος. Το πρόβλημα είναι ότι ο Βαλβέρδε είναι λάτρης της σκληρής προπόνησης και της πειθαρχίας, ενώ ο Μήτρογλου όχι.
Στον Ολυμπιακό χτυπούσε άσχημα να το παίζει βεντέτες και υπεράνω ο Μήτρογλου, από τη στιγμή που παίκτες όπως ο Μιραλάς, ο Πάντελιτς ή ακόμη ακόμη ο Φετφαντζίδης κάθονται κερί αναμμένο στον προπονητή.
Άρα ο δανεισμός έχει διάφορους στόχους.
1. Να συνετίσει τον Μήτρογλου.
2. Να τον πεισμώσει
3 Να πάρει παιχνίδια στα πόδια του είτε για να επιστρέψει ετοιμοπόλεμος στον Ολυμπιακό είτε για να προσελκύσει μια καλή πρόταση από το εξωτερικό.

Το θέμα είναι αν ο πιστολάκιας θα καταλάβει καλά ότι το συμφέρον του για ένα καλύτερο μέλλον είναι να τα δώσει όλα στον Πανιώνιο.

Καλώς να έρθει, μας είναι χρήσιμος, αρκεί να θέλει και ο ίδιος.
Το ξέρουμε ότι είναι άρρωστος γαύρος. Δεν χρειάζεται να του το υπενθυμίζουμε σε κάθε ευκαιρία.

zamis είπε...

''Στο μεταξύ, κύκλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός σχολίαζαν τις δηλώσεις του Ηλία Λιανού στο Contra.gr τονίζοντας ότι ο κ.Λιανός πριν από λίγο καιρό είχε ζητήσει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τον βοηθήσει να αναλάβει τον Πανιώνιο. "Για να μη θυμηθούμε τι έγινε στην περίπτωση Περπέρογλου, όταν ο παίκτης κατέληξε στον Παναθηναϊκό παρά την καλύτερη πρόταση του Ολυμπιακού. Εμείς τουλάχιστον πήραμε τον Μανιάτη καταθέτοντας την καλύτερη προσφορά. Αν ο Πανιώνιος είχε καλύτερη από τη δική μας, ας τον έδινε αλλού", κατέληξαν''

contra
???????????????

NK99 είπε...

Προσωπικά τους έχω γραμμμένους τους κύκλους του ΟΣΦΠ. Ωστόσο περιμένω απάντηση από τον κ. Λιανό.
Το βέβαιο είναι ότι ΑΜΕΣΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα του Κούμο. Ή μένει ή φεύγει. Αυτη τη στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να βοηθήσει και μάλλον δεν έχει λόγο να βοηθήσει. Η αδιαφορία του στα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν προκλητική και δίκαια αποδοκιμάστηκε. Αν είναι να τον κρατήσουν θα πρέπει να κάνουν μια σοβαρή κουβέντα μαζί του.
Επίσης επιτέλους θα πρέπει ο κ. Βεντούρης να ανακοινώσει τι ακριβώς πήρε από τον ΟΣΦΠ...

br fun_atic είπε...

Πάντως εδώ υπάρχουν και ορισμένα ανεξήγητα.

Ανεξήγητο νο1: Κάθε φορά που φεύγει από την διοίκηση ο Τσακίρης, έρχεται ο Λεμονής, ο οποίος έτσι κι αλλιώς παραδέχεται ότι δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τον πρώην μεγαλομέτοχο.Προφανώς όμως και έχει καλές σχέσεις με αρκετούς σημαντικούς ανθρώπους του Πανιωνίου.

Ανεξήγητο 2: Πριν από δύο- τρεις μήνες είχε ακουστεί ότι θα έρχονταν ο Λεμονής στη θέση του Στόρε, αλλά το ποσό που είχε ζητήσει ήταν υπέρογκο (τα διπλάσια απ' ότι είχε ζητήσει την πρώτη φορά). Με δεδομένο ότι δεν είμαστε και στα καλύτερά μας οικονομικά, είναι περίεργο που τον κλείσαμε και μάλιστα όπως φημολογείται με τα μισά χρήματα.

Ανεξήγητο 3.
Στο ίδιο περίπου διάστημα είχαμε προσπαθήσει να ξαναφέρουμε κοντά μας τον κύριο Δέδε, ο οποίος, σύμφωνα με φήμες, ζητούσε κι εκείνος τα διπλάσια.Αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο το πόσο παίρνει.

Ανεξήγητο 4. Από το καλοκαίρι ασχολούμαστε με παίκτες που έχουν περάσει από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού (Παναγόπουλος, Σκούρτης,Χίκα), ενώ προπονητής τερματοφυλάκων μας είναι ο Φώτης Στρακόσια, ο οποίος έχει κάνει καριέρα τόσο στον Πανιώνιο όσο και στον Ολυμπιακό.

Όλα αυτά τοποθετούνται χρονικά μετά την ανάληψη της προεδρίας του Ολυμπιακού από τον κο Μαρινάκη με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει...

zamis είπε...

@brf
μηπως εδω κολλαει και η ρηση μαριναρχη οτι ο Τσακιρης ειναι ο πιο επικινδυνος παραγοντας που υπαρχει?

br fun_atic είπε...

εδώ λέει ότι υπέγραψε

http://www.sport-fm.gr/article/452223

ο Άρης πάει για δανεισμό του Καστίγιο (καλή περίπτωση για τα αριστερά), αλλά μάλλον φεύγει ο Χαβίτο γα τον Ολυμπιακό από τώρα.

br fun_atic είπε...

Ναι, αλλά δεν μας είπε για ποιούς ήταν επικίνδυνος...

Τα ανεξήτητα που παρέθεσα δείχνουν ένα πράγμα. Επί Κόκκαλη δεν υπήρχε καμία επαφή με τον Ολυμπιακό (ο τελευταίος παίκτης που του δώσαμε ήταν ο Ρόμπερτς και πριν απ' αυτόν ίσως ο Τσιαντάκης), ενώ με την ανάληψη των καθηκόντων από τον Μαρινάκη υπήρξε δίαυλος επικοινωνίας.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, με την προυπόθεση ότι η όποια σχέση παραμένει σε αμιγώς επαγγελματικά επίπεδα και δεν υπάρχουν άλλου είδους υποχρεώσεις.

dimosthenis είπε...

Χωρίς καμιά χρονοτριβή να ενσωματωθεί ο Ντάριο στην ομάδα. Χρειαζόμαστε όχι μόνο την ποιότητά του αλλά κυρίως την αγωνιστικότητα του και το πνεύμα του νικητή που τον χαρακτηρίζει και λείπει από τους περισσότερους από τους παίχτες που έχουμε, μήπως και αλλάξει η αγωνιστική διάθεση της ομάδας. Διαβάζω για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον παίχτη και συγχρόνως διαβάζω δηλώσεις του Ζουέλα ότι ήταν απλήρωτος και σηκώθηκε και έφυγε. Αυτά τα δυο όπως καταλαβαίνει κανείς δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Ας τάχει υπόψη του και ο Ντάριο γιατί πιστεύω ότι παίζονται παιχνίδια μάνατζερ, γιαυτό όποιος διαπραγματευτεί την μεταγραφή πρέπει να είναι έμπειρος. Προέχει όμως η ταχύτητα στις κινήσεις.