Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

O άλλος Πανιώνιος


Πριν από λίγες ημέρες κάποιος φίλος μου είπε: «Τελικά, ο Πανιώνιος δεν είναι μαγαζί γωνία».Δεν του απάντησα. Ίσως γιατί ήμουν στεναχωρημένος από τη συνολική εικόνα της ομάδας τον τελευταίο καιρό. Ίσως γιατί ήμουν προβληματισμένος από συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την Πανιώνια ιδεολογία και κοσμοθεωρία.

Αν με ρωτούσε σήμερα θα του απαντούσα: Ασφαλώς και είναι. Και θα είναι, όσο υπάρχουν άνθρωποι που τον υποστηρίζουν με σθένος και δεν διστάζουν, ακόμη και με προσωπικό κόστος κάθε είδους, να δημιουργήσουν πράγματα για την ομάδα. Πράγματα που δεν προσπάθησε κανείς άλλος να δημιουργήσει για οποιαδήποτε Ελληνική ομάδα.

Με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο δημιουργός του «Κυανέρυθρου Πλανήτη» Άκης Μιχαηλίδης, σε συνεργασία με τον Zoran ( που είχε δημιουργήσει για λογαριασμό του Π.Κ τις τόσο όμορφες φανταστικές εμφανίσεις του Πανιωνίου - http://footballkitsdesign.blogspot.com).

Συγκεκριμένα, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα λεύκωμα στο οποίο θα παρουσιάζονται οι εμφανίσεις του Πανιωνίου από το 1890 μέχρι και σήμερα. Το εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο και δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη βοήθεια όλων.

Να πως μπορείτε να βοηθήσετε: Οι δημιουργοί χρειάζονται φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή που να παρουσιάζουν εμφανίσεις του Πανιωνίου από διάφορες χρονιές. Αν οι φωτογραφίες είναι μαυρόασπρες, τότε θα χρειαστεί να κάνετε και περιγραφή των χρωμάτων. Αυτό είναι σημαντικό για την πιστή ανακατασκευή των εμφανίσεων. Σίγουρα, θα χρειαστεί αναφορά του έτους της φωτογραφίας.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι κανείς δεν χρειάζεται να χαρίσει καμία φωτογραφία που του ανήκει, απλά να τη στείλει σε ηλεκτρονική μορφή ή έστω σε έγχρωμο φωτοαντίγραφο καλής ποιότητας για να μπορέσει να γίνει η περαιτέρω επεξεργασία.

Όποιος έχει φωτογραφικό υλικό ή κρατάει αρχείο σχετικό με τον Πανιώνιο μπορεί να βοηθήσει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρόκειται για ένα άκρως πρωτότυπο εγχείρημα, το οποίο ελπίζουμε να κοσμεί σύντομα τις βιβλιοθήκες όλων μας.

Ευχής έργο θα ήταν να προσφερθεί βοήθεια και από τον σύλλογο παλαιμάχων, καθώς είναι βέβαιο ότι τα μέλη του κατέχουν σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία, θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας του δημιουργού. Καλή επιτυχία!

Υ.Γ

Εννοείται ότι η βοήθεια από άλλα Πανιώνια μέσα και blog είναι ευπρόσδεκτη για να μην πω απαραίτητη.

56 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Αν δεν καταστεί δυνατό να παρουσιαστούν οι εμφανίσεις 120 χρόνων (είναι αντιληπτό ότι αυτό αγγίζει τα όρια του θαύματος), θ αγίνει προσπάθεια να ανακατασκευαστούν και παρουσιαστούν τουλάχιστον 120, όσα και τα χρόνια του Πανιωνίου.
Οι δημιουργοί δεν ενδιαφέρονται μόνο για την πρώτη εμφάνιση κάποιας χρονιάς, αλλά για οποιαδήποτε εμφάνιση έχει χρησιμοποιήσει σε αγώνα ο Πανιώνιος. Ψάξτε στο αρχείο σας και βοηθείστε!

akis είπε...

br, σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και ευχαριστώ προκαταβολικά όσους επιθυμούν να συμβάλουν με τον τρόπο που τόσο ωραία περιέγραψες, σε αυτή την προσπάθεια. Ελπίζω -αν με το καλό τα καταφέρουμε- το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο της Ιστορίας του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και των δικών μας προσδοκιών.

br fun_atic είπε...

Δεν θα την γλιτώσεις έτσι φθηνά...Η "αμοιβή" που πρέπει να μου καταβάλεις είναι να σχεδιάσεις το σήμα των παγκόσμιων συμποσίων (στα οποία εννοείται ότι είσαι καλεσμένος) :)

Ίσως να πρέπει πρώτα να τα ζήσεις για να έχεις έμπνευση. Αν και όποιος θυμάται παγκόσμιο, απλά δεν ήταν εκεί!!!

Unknown είπε...

Εχω γράψει πολές φορές και θέλω να παρακαλέσω και εσας που ασχολείσται περισότερο απο εμένα με την ομάδα να κυκλοφορήσουν με το αζημείωτο ορισμένα DVD με αγωνες
της ομάδα μας οπως τελικοί κυπελων ποδοσφαιρο & μπάσκετ και διαφοροι αλοι αγωνες και να κυκλοφορήσουν η στις διάφορες Λεσχες η μαζί με τον Πανιωνιο Κόσμο αυτό θα ειναι καλο για παλιους και νέους οπως εγραψα και παραπάνω με το αζημείωτο.

amanAM είπε...

Καταγγέλλω πως... πήγα ποδαράτος μέχρι τα ΚΕΠ, για να πάω να ξαποστάσω λίγο στον Γκρινιάρη, αλλά... απεργεί ο αθεόφοβος!!!

Απέργησε ρε φίλε, μην δουλεύεις, αλλά ούτε ένα καφεδάκι σε φίλους που περνάνε δεν μπορείς να προσφέρεις?

br fun_atic είπε...

@Πέτρος

Είναι πολύ καλή ιδέα και είχε συζητηθεί και παλαιότερα από τα μπλογκ...Είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα γιατί δύσκολα βρίσκες κάτι έτοιο σε ιδιωτικό αρχείο...Η σίγουρη λύση ήταν το αρχείο της ερτ, το οποίο είναι σαν τα μαλλιά της τρελής. Να σημειώσεις ότι τα τζιμάνια της ερτ έγγραφαν νέα προγράμματα πάνω στις κασσέτες του αρχείου.

Αυτό που προτείνει ο Άκης είναι πολύ πιο εύκολο. Όλο και κάποια παλιά φωτογραφία ή εφημερίδα έχουμε στο σπίτι. Τη σκανάρουμε και του τη στέλνουμε. Τόσο απλά. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό...Ιδίως αν το αναλάβει ο Ζόραν που παρουσίασε εντυπωσιακό δείγμα δουλειάς.

General Tanz είπε...

Εστειλα 2 φωτογραφιες που ειχα.
Kindly confirm safe receipt.

br fun_atic είπε...

αν δεν είχες κι εσύ στρατηγέ...άνοιξε το σεντούκι και θα βρεις κι άλλες!!!

General Tanz είπε...

Εχω αλλα δυστυχως.... ασπρομαυρες.

br fun_atic είπε...

του κάνουν...ιδίως αν μπορείς να περιγράψεις τα χρώματα κι ξέρεις το έτος

br fun_atic είπε...

για να μην σου πω ότι ενδιαφέρονται κυρίως για ασπρόμαυρες

br fun_atic είπε...

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ κ. Γεράσιμος Βεντούρης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, ώρα 13:00 στο ξενοδοχείο LEDRA MARRIOT (Λεωφ. Συγγρού 115 – Αθήνα)

Πες με λαϊκιστή, αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο για τέτοιου είδους έξοδα.Η ίδια δουλειά δεν μπορούσε να γίνει στο δικό μας γήπεδο

antunix είπε...

Κάτι ανάλογο είχα δει στα 100 χρόνια του (σιχαμένου) τριφυλλιακού, όπου σε μια αναμνηστικό μπλουζάκι t-shirt είχε όλες τις εμφανίσεις, από το 1908 μέχρι στις μέρες μας. Είχε τις πιο κλασσικές στην πάροδο των χρόνων. Γενικά, είναι από τις καλύτερες ιδέες που έχουν κυκλοφορήσει. Μακάρι να κάναμε κάτι αντίστοιχο.

akis είπε...

@br, θα έρθει η στιγμή που θα κάνω το σήμα για τα συμπόσια. Από όσο γνωρίζω δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά των Γαλατών.

@General Tanz, Πήρα τις φωτογραφίες και ευχαριστώ. Μας ενδιαφέρουν φωτογραφίες από όλες τις εποχές, όπως καταλαβαίνεις και οι ασπρόμαυρες είναι άκρως απαραίτητες για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εμφανίσεις.

@antunix, εάν υπάρχει κάπου φωτογραφία το συγκεκριμένο μπλουζάκι του ΠΑΟ, στείλτην να έχουμε μία ιδέα.Για να γίνει κάτι αντίστοιχο , πρέπει πρώτα να συλλέξουμε τις εμφανίσεις και κατόπιν να τις σχεδιάσουμε. Εάν φτιάξουμε το λεύκωμα, το να κάνουμε κάτι παρόμοιο είναι το πλέον εύκολο.

Όσο για την συνέντευξη τύπου, θα μπορούσε να γίνει στην Εστία Νέας Σμύρνης με πολύ λιγότερα έξοδα και με την όποια σύνδεση της Εστίας των Προσφύγων του 1930 με τον πρόσφυγα Πανιώνιο.

Griniaris είπε...

Πάρα πολύ καλή κίνηση και μακάρι να ευοδωθεί.Δυστυχώς δεν έχω καθόλου φωτογραφίες.Πιθανόν οι υπεύθυνοι να το έχουν κάνει ήδη,αλλά μια καλή σκέψη είναι να απευθυνθούν σε αθλητικές εφημερίδες τα αρχεία των οποίων θα φιλοξενούν αρκετές παλιές φωτογραφίες...

Griniaris είπε...

Τεράστια παράλειψη.Σήμερα γιορτάζει ο ένας και μοναδικός Μάκης.
Χρόνια σου πολλά και πάντα με υγεία...

br fun_atic είπε...

Πριν αρχίζουν να σε βρίζουν διάφοροι, πρέπει να γίνει μια διευκρίνηση. Όταν λές Μάκης, εννοείς τον Διόγο Κοκκινοπιπεριά.
Χρόνια πολλά Μάκαρε!!!Πάντα υγεία. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να μεταδίδεις πάντα ευχάριστες ειδήσεις για την Πανιωνάρα μας!!!

Costix είπε...

Χρονια πολλα στον Μακη !!!

zamis είπε...

Πολυχρονος Μακη,οτι επιθυμεις!

akis είπε...

Είστε εκτός θέματος οι τελευταίοι ...
Μάκη σου εύχομαι καλές αντοχές με όλους εμάς τους τρελλούς και ψυχοπαθείς.
Όποιος έχει χρόνο, ας ποστάρει κανένα σχόλιο στη σελίδα του Zoran την οποία έχει κάνει link ο br, ο ψυχολογικός παράγοντας επηρρεάζει τον δημιουργό προς το καλύτερο αποτέλεσμα.
Η κίνησηαυτή έχει την ανάγκη του εθελοντισμού στον μεγαλύτερο του βαθμό.Δεν πάμε να φτιάξουμε μία μακέτα αλλά τουλάχιστον 120.

General Tanz είπε...

Πολυχρονος Μακη!!

Katrinos είπε...

Μια ομάδα στο κυνήγι της σωτηρίας με ανεβασμένη ψυχολογία κ μια ομάδα με πολλά θέματα που κινδυνεύει να μείνει εκτός στόχων τόσο νωρις....
Και στη μέση ο Κάκος.

Προφύλαξη απο το ´Θείο ´ απο το Πειραιά ή νομιμοποίηση της επερχόμενης σφαγής;;;;;

General Tanz είπε...

Ο Τασος ειναι σιγουρα ο κορυφαιος αυτην την στιγμη, και θα ελεγα οτι μας παιζει αρκετα καλα.
Μετα το χτεσινο αποτελεσμα ομως, πιστευω οτι το ψιλικοκο θα παει αναγκαστικα στον φιλοξενουμενο.
NO BET.

zamis είπε...

Ραφικ σε γαβρο?
Λες???...

Katrinos είπε...

@Zamis
....και δωράκι απο το 'θείο' στο παράρτημα Νέας Σμύρνης?

br fun_atic είπε...

Χαρές που θα κάνει ο Μήτρογλου... Ο Βαλβέρδε τον έδωσε γιατί δεν ήθελε να δουλεύει με τέσσερα φορ.Δύο επιλογές. Ή ο Τζιμπουρ θα αλλάξει θέση ή τα φορ θα είναι τέσσερα.Οπότε ο πέμπτος...

br fun_atic είπε...

έλα στον θείο!!!

http://www.youtube.com/watch?v=m79WvFAWOqw

Griniaris είπε...

Αποφασίσατε τελικά τι θα κάνουμε την Κυριακή?

Costix είπε...

Εχει στειλει μεηλ απο χθες, δεν το ειδες ρε Γκριν ??? Αλλα εσυ απεργεις βεβαια !!!!

br fun_atic είπε...

έχω στείλει μήνυμα...πάλι δεν το πήρες;

Griniaris είπε...

Και τα ρημαδοτηλεφωνα τι τα έχετε;

br fun_atic είπε...

σου έχω στείλει μηνύματα και στο fb

br fun_atic είπε...

Είναι τιμωρημένος ο Μπόσκο;Λες να ξεκινήσει ο Σβέρκος;

Ron Barceló είπε...

Όχι. Από τα διάφορα ρεπορταζ προκύπτει πως δεν είναι 100% έτοιμος από φυσική κατάσταση για να ξεκινήσει βασικός. Επομένως, είτε Φανούρης, είτε Κούκετς σε σύστημα 4-1-4-1.
Πρώτα (και σωστά) διασφαλίζεις το μηδεν στα μετόπισθεν και μετά χτυπάς στην κόντρα.
Βεβαια, στη θέση που βρισκόμαστε και με τον κόσμο στο πλευτό, λίγο ρίσκο δε θα έβλαπτε.
Ας τους τελειώσουμε μια κ καλή.
Το καλό είναι πως δε θα παίξει το Καραγκουνάκι. Οπότε γλιτώνουμε τις προκλητικές βουτιές του.

Ron Barceló είπε...

Και ναι, ο Μπόσκο θα εκτίσει την τιμωρία με τους λαγούς.
Πολλά θα κριθουν από το κέντρο.
Αν δούμε (επιτέλους) παλιό καλό Κούμο και Τσότσα τότε τους έχουμε.
O εβενινος φέρεται να έχει και ένα κίνητρο παραπάνω μιας και τα κοκκινα μάτια δεν έχουν φύγει τελείως από πάνω του..

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Αδέρφια ευχαριστω από καρδιάς για τις ευχές. Να 'στε καλά με υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Να ανταμώνουμε πάντα με τα κυανέρυθρα...


Μάκης

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Ο Τζιμπούρ για 6 μήνες στο γαύρο!
γαμώτο...

br fun_atic είπε...

Μια που ο Βαλβέρδε έχει πρόβλημα με τους 4 δέντερ φορ, δεν ρωτάνε τον Τάκαρο αν έχει πρόβλημα να δουλέψει με τρεις;

zamis είπε...

Δε θα χωραει ο Μποσκο χαχαχα

br fun_atic είπε...

μα δεν είναι φορ...το πολύ πολύ να μην χωράει ο Σαλαλί :)

zamis είπε...

4-4-2 ξερει και θελει ο σερ,οποτε Μποσκο σου λεω..

lefterix είπε...

Μάγκες, γιά το θέμα Τσιμπούρη, υπάρχει κυανέρυθρο παρασκήνιο, το οποίο θα σας το αναλύσω στο Μπακόζμιο...
Θα κλαίτε...

zamis είπε...

Εγω παντως ονειρευτηκα οτι κερδισαμε τον παο(κ)2-0,με φανταστικο δευτερο του Σιτο στη μερια του Αγιου Αντρεα και μπουκαραμε γηπεδο.
Κι υστερα ξυπνησα..

br fun_atic είπε...

αν δεν κάνεις το καφριλίκι σου πάντως (έστω και στον ύπνο σου) δεν μπορείς...Άκου να μπουκάρουμε :)

Σε βλέπω αύριο να κόβεις φάτσες και να αρχίσεις τα : "κάποιοι εδώ δεν χαίρονται"

Griniaris είπε...

"ακριβό το εισιτήριο για να βλέπεις τέτοια χάλια..."

br fun_atic είπε...

Πάντως εδώ που τα λέμε: αν τα εισιτήρια δεν προσφέρουν σοβαρά έσοδα στον Πανιώνιο, μήπως θα έπρεπε να μειωθεί η τιμή τους; Ο κόσμος χρειάζεται για να σωθούμε, τα λεφτά δεν περισσεύουν και όντως, το μέχρι σήμερα θέαμα δεν δικαιολογεί τέτοιο εισιτήριο.

Εκτός κι αν χουλιγκανίζει ο Ζαμις, οπότε με ένα εισιτήριο βλέπεις δύο θεάματα...Πως λέμε δύο έργα σεξ και ένα καράτε!!!

zamis είπε...

ουτε να ονειρευτουμε δεν μπορουμε κυριοι,ετσι?:)

br fun_atic είπε...

Να μας πει τι ονειρεύεται ο Κοντοές σε σχέση με τον ...Σισέ.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι οι περιγραφές θα χρειαστούν πολλά μπιπ

romy38 είπε...

Οι νεοι εδειξαν τον δρομο.1-0 τον βαζελο.

br fun_atic είπε...

Και που να δεις τα πιτσιρίκια
Εκτός έδρας 4-3

EndyS είπε...

Ρε αδέρφια εκείνος ο Ενσαλίβα τι έγινε? Υποτίθεται ότι ξεκίνησε προπονήσεις πριν τα Χριστούγεννα για να μπει στην ομάδα τον Γενάρη. Από ότι φαίνεται τσακισε το στόρυ, αλλά ξέρει κανείς τι έγινε?

claire είπε...

Ο Ενσαλίβα έχει υπογράψει καιρό τώρα στην Μπέτις. Έκανε κάποιες προπονήσεις, αλλά απ'οτι φαίνεται την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.

br fun_atic είπε...

Δύο προπονήσεις και δρόμο...

br fun_atic είπε...

Κάτω από τα γκολπόστ θα καθίσει ο Μάχο, ενώ η τετράδα της άμυνας θα είναι η ίδια σε σχέση με το ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης». Συγκεκριμένα, από δεξιά προς τα αριστερά θα αγωνιστούν οι Γιόνσον, Σιόβας, Λάτκα και Κοντοές, οι τέσσερις, δηλαδή, που δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Άρη να δημιουργήσουν ούτε… υποψία φάσης στην αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής.

Από κει και πέρα, στην τριάδα των χαφ θα είναι: ο Όμο δεξιά, ο Τσότσαλιτς αριστερά και ο Κουμορτζί στο κέντρο. Εδώ παρατηρήθηκε και η εξής… ιδιοτροπία στην προπόνηση του Σαββάτου και τελευταία πριν τον αγώνα με τους «πράσινους». Όταν αμύνονταν οι τρεις ποδοσφαιριστές το έκαναν μαζί, στην ευθεία και κοντά-κοντά(!), ενώ, όταν βρίσκονταν στην επίθεση, ο «Κούμο» ανέβαινε για να «κάνει» παιχνίδι και το σύστημα της ομάδας άλλαζε από 4-3-3 σε 4-2-1-3.

Όσον αφορά τους τρεις στην επίθεση, αριστερά θα ξεκινήσει ο Ριέρα, ο Σάμαρης δεξιά, στη θέση του τιμωρημένου Μπάλαμπαν -αν και υπάρχει και ένα ενδεχόμενο να παίξει ο Γουνδουλάκης εκεί- και φυσικά, στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μήτρογλου.

zouri1 είπε...

εστω και νυχτιατικα εγραψα την αποψη μου για τον αγωνα.Εσεις θαστε κουρασμενοι και απο το παγκοσμιο :)
http://zouri1.wordpress.com/2011/01/23/%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD/

EndyS είπε...

Μην πέσουμε στην λούμπα για τη διαιτησία. Στην τελική ασ είχε διώξει ο Σιόβας να μην του έδινε το δικαίωμα.
Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι πλέον είμαστε ομάδα. Έχουμε ποιότητα μπροστά κι έναν σοβαρό προπονητή.

Μην μας ξεγελάνε τα τελευταία αποτελέσματα, αφού έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Ακόμα δεν ρεφάραμε ακόμα την ήττα από την Ξάνθη που μετρούσε για 6 πόντους. Το παιχνίδι με την Καβάλα είναι κομβικό. Θα μπορέσει η ομάδα να σπάσει την κακή παράδοση που έχουμε τα τελευταία χρόνια με την Καβάλα? Μακάρι να το κάνει γιατί μην ξεχνάμε ότι μετά μας περιμένει η Κρήτη, ο Παοκ μέσα, το ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός μέσα. Οι τρεις βαθμοί την Κυριακή είναι υπερπολύτιμοι!!!