Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Αυτός είναι ο Σίτο που θέλουμε

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν ένα από τα δυσκολότερα της χρονιάς. Η βαθμολογική μας θέση γνωστή, οι ελλείψεις πολλές και σημαντικές, ο αντίπαλος δυνατός. Ο καιρός καλός, το εισιτήριο φθηνό, αλλά ο κόσμος λιγότερος από το αναμενόμενο.

Φαίνεται ότι οι διαφορετικοί Πανιώνιοι ενδιαφέρονται μόνο για τις νίκες…Δήθεν απαιτητικοί, δήθεν λάτρεις του καλού θεάματος, είναι εκεί μόνο όταν τα πράγματα πάνε καλά. Είναι αυστηροί κριτές όταν η ομάδα χαρίσει κανένα βαθμό όταν δεν έχει ανάγκη…Την αυστηρή κριτική και τις απόλυτες θέσεις όμως τις ξεχνούν όταν εμείς έχουμε ανάγκη…Αυτά για την ιστορία και για τις ψιλοάδειες εξέδρες

Σε γενικές γραμμές, το χθεσινό παιχνίδι συνοψίζεται στην φράση «τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα». Ειλικρινά δεν θυμάμαι αν απειλήσαμε την αντίπαλη περιοχή πριν από την επίτευξη του τέρματος που έκρινε τον αγώνα. Μα έλειπε ο Μήτρογλου θα μου πει κάποιος. Ορθό. Είναι δυνατόν όμως μια ολόκληρη ομάδα όπως ο Πανιώνιος να μην έχει δεύτερη εναλλακτική λύση στην επίθεση; Δεν μου βγάζει κανείς από το μυαλό ότι και ο ΠΑΟΚ δεν το χτύπησε ιδιαίτερα το παιχνίδι. Δεν είναι τραγικό να παίζεις στην έδρα σου με μια ψιλοαδιάφορη ομάδα και να μην κάνεις ευκαιρία;

Για άλλη μία φορά στηριχθήκαμε αποκλειστικά σε ατομικές επινοήσεις. Χωρίς αυτές είμαστε ανύπαρκτοι. Από το χθεσινό παιχνίδι ξεχώρισα δύο παίκτες. Ο ένας είναι ο Σίτο Ριέρα, που για πρώτη φορά φέτος έπαιξε με πάθος και δύναμη. Αυτός είναι ο Σίτο που ξέρουμε, που αγαπάμε και που χρειαζόμαστε. Αν δεν έκανε την συγκεκριμένη ατομική ενέργεια, πολύ φοβάμαι ότι θα είχαμε αρκεστεί στη λευκή ισοπαλία.Παρενθετικά αναφέρω ότι μου έκανε εντύπωση που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι ο Μπόσκο και όχι ο σπεσιαλίστας Γιόνσον. Νομίζω ότι στην κατάσταση που είμαστε δεν έχουμε την πολυτέλεια εγωισμών.

Ο άλλος είναι ο Τσότσαλιτς. Θεωρώ αποκάλυψη την απόδοσή του στην άμυνα. Νομίζω ότι αυτή είναι η θέση που του ταιριάζει και ειλικρινά θα ήθελα να τον δω να κάνει δίδυμο με τον Λάτκα. Αναγνωρίζω ότι ο Σιόβας είναι πολύ βελτιωμένος φέτος, αλλά, κρίνοντας έστω από ένα και μόνο δείγμα θεωρώ ότι ο Τσότσαλιτς ίσως είναι πολύ καλύτερος. Στους διακριθέντες ο Όμο, που κάνει εξαιρετικό δεύτερο γύρο. Δεν μου έλειψε καθόλου ο Κούμο Την αξίζει τη θέση του βασικού ο Σάμαρης και ας μην γινόμαστε τόσο αυστηροί μαζί του. Είναι καλός παίκτης. Ναι είναι άπειρος, αλλά μάλλον ξεχνάμε πόσους νεαρούς παίκτες τους μεταμορφώσαμε σε αστέρια αποδεχόμενοι για αρκετά χρόνια τις γκέλες τους, μέχρι να δείξουν την καλή τους εικόνα.

Πάμε τώρα και στα κακά μαντάτα. Αναγνωρίζω ότι ο κος Λεμονής έχει κατορθώσει να βελτιώσει πολύ την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Αναγνωρίζω επίσης ότι λόγω γνωριμιών βοήθησε να έρθουν παίκτες σημαντικοί (τουλάχιστον ο ένας) για την προσπάθεια που κάνουμε. Όμως, μετά από τόσο καιρό που είναι στον πάγκο, δεν διακρίνω συγκεκριμένους αυτοματισμούς ή καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, ενώ η εικόνα της επίθεσης (εξαιρώντας τον Μήτρογλου) δεν έχει βελτιωθεί καθόλου. Πολλές φορές μπαίνω σε πειρασμό να τον συγκρίνω σε κοουτσάρισμα με τον Μάντζιο. Ειλικρινά δεν τον βγάζω καλύτερο. Μπορώ να πω ότι το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα με τον Παράσχο μου άρεσε περισσότερο. Ανάμεσα σε αυτούς λοιπόν που πρέπει να βελτιωθούν για να βοηθήσουν την ομάδα είναι κατά τη γνώμη μου και ο κος Λεμονής.

Τα δεύτερα κακά μαντάτα αφορούν έναν παίκτη που προσωπικά αγαπώ και εκτιμώ την προσφορά του. Δυστυχώς ο Φανούρης δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Επιπλέον η χρησιμοποίηση του από τα αριστερά δεν τον βοηθά καθόλου. Δεν κάνει καλό πρωτάθλημα και απορώ που ο κος Λεμονής επιμένει να τον χρησιμοποιεί και ενδεχομένως να τον εκθέτει αφού είναι προφανές ότι τη δεδομένη στιγμή και με στην κατάσταση που βρίσκεται δεν μπορεί να βοηθήσει. Δεν είναι κακό να είναι ντεφορμέ ένας παίκτης. Κακό είναι να μην το βλέπουμε και να μην βρίσκουμε λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο. Θεωρώ λάθος να μένει ο Κούκετς στον πάγκο, από τη στιγμή που την ξέρει τη θέση, σε αντίθεση με τον Φανούρη. Εξάλλου ο Κροάτης έχει αποδείξει ότι για να βοηθήσει χρειάζεται παιχνίδια, ξεκινώντας ως βασικός, ενώ όταν έρχεται από τον πάγκο είναι εξαφανισμένος.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια με δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Όλοι μαζί με την ομάδα!

Υ.Γ

Αυτή η ανοησία με την ρίψη αντικειμένων από την 3 σε κάθε αντίπαλο κόρνερ πρέπει να σταματήσει. Πέρα από το ότι δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα σε πρόστιμα, είναι μια εικόνα που δεν πρέπει να παρουσιάζει ο Πανιώνιος και μιά πρακτική που αποδοκιμάζεται από όλο το υπόλοιπο γήπεδο.


61 σχόλια:

zamis είπε...

Ειλικρινα συγχαρητηρια για την αναλυση σου,οχι οτι τα χρειαζεσαι:)
Ετσι ειναι,να λεμε τα πραγματα οπως ειναι και οχι οπως μας συμφερουν η οπως μας αρεσουν.

amanAM είπε...

δεν πετούσε αντικείμενα μόνο η 3 εχθές... Πετούσε και η 2, από άκρη σε άκρη.

Ο Σιόβας έκανε 3 γκέλες, που έτυχε να μην τις πληρώσουμε. Συμβαίνουν αυτά. Δεν ζήτησε κανένας το κεφάλι του επί πίνακι, αλλά τι να πούμε, πως ήταν καλός και θετικός εχθές?

Ο Φανούρης εχθές. ήταν πολύ καλύτερος από τα προηγούμενα παιχνίδια. Συμφωνώ όμως, ότι δεν μπορεί άλλο...

br fun_atic είπε...

@costix
κάτι ήξερες που είχες βάλει κουτάλι για άμεση κατανάλωση...Ο βλάκας ήμουν εγώ...
Πάει ο θησαυρύλης σύντροφε!!! Ούτε να τον ανοίξω δεν πρόλαβα...

Να κάνω και μια κουτή ερώτηση. Πως είναι δυνατό, όταν οι οργανωμένοι πηγαίνουν εκτός έδρας να είναι πάντα άψογοι και όταν παίζουμε στην έδρα να γίνονται όλες αυτές οι σαχλαμάρες;;;

zamis είπε...

Και,by the way,επειδη δικαιως τα βαζουμε με τα μιντια,μηπως εχουμε τιποτα να πουμε για την πλυση εγκεφαλου με τον Πανιωνιο ''προ-Λεμονη και εποχης Λεμονη''?
Και,οχι,δεν ειναι το προβλημα μου ο Λεμονης,για οσους τυχον βιαστουν να το διαβασουν ετσι..
Αλλα για τον Ματζιο,η παραμονη του οποιου μπορει να επετρεπε αλλη μια μεταγραφη,δεν θα διαβαζαμε ποτε διθυραμβους,κι ας εκανε συνολικα πολυ πιο ορθολογικη διαχειριση του υλικου του.
Α ναι,και τι να μας πει τωρα ο Παρασχος..

Recoba είπε...

Συμφωνώ με αυτά που λες, με 2 ενστάσεις:

Ο Παράσχος κοουτσάρισε πολύ λίγο την ομάδα. Δεν μπορεί να κρίνουμε και να συγκρίνουμε "το ποδόσφαιρο που παίζαμε με τον Παράσχο..."

Ο Φανούρης εκτός από το πάθος που βγάζει και το τρέξιμο που κάνει, έχει ένα μεγάλο καλό: πάντα κινείται για να ξεμαρκαριστεί και να πάρει τη μπάλα. Κι όταν την πάρει όντας ο μόνος ελεύθερος μετά δεν έχει πού να τη δώσει γιατί οι υπόλοιποι δεν κάνουν τις ίδιες κινήσεις με αυτόν. Φυσικό είναι λοιπόν να εκτίθεται πολλές φορές, δεν είναι δα και ο Μέσι! Προσωπικά θέλω αυτή τη νοοτροπία του Φανούρη να υπάρχει μέσα στην ομάδα. Γιατί εκτός από χρήσιμη μπορεί να συμπαρασύρει και κανάν άλλο να κάνει καμιά κίνηση... Ο Λεμονής μάλλον αυτά βλέπει και τον χρησιμοποιεί. Και ούτε ντεφορμέ είναι ο πάικτης (αλήθεια κάποτε έπαιζε καλύτερα?), ούτε ο Κούκετς είναι καλύτερος για να ξεκινήσει. Ο συμπαθής κροάτης όποτε μπαίνει σαν αλλαγή είναι πολλές φορές καλός, αλλά όταν ξεκινάει βασικός (βλέπε φέτος επί Στόρε) είναι αρνητικός. Κι αν περιμένουμε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του πέσαμε.

Katrinos είπε...

Προφανώς φίλε Ζάμης και είναι ρητορική η ερώτηση σου εφ'όσον γνωρίζεις την απάντηση. Τα μήντια και δη τα αθλητικά δεν είναι ότι πιό αντικειμενικό σε τούτο το μάταιο κόσμο - δείτε και πως έχει γίνει ολόκληρο θέμα το πέναλτι που δεν δώθηκε στο Μπάουκ , ενώ για δύο αποβολάρες αναφέρονται με ψιλά γράμματα.
Τώρα για το πέναλτι εγώ έχω άλλη άποψη. Αυτό που έκανε ο Τσότσα ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ, δηλαδή ο διαιτητής τέτοια και πιό σκληρά μαρκαρίσματα τα άφηνε , οπότε πάλι κατά τη πρακτική του διαιτητή στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έπρεπε να δώσει κάν παράβαση.

Όσον αφορά την απόδοση της ομάδας , έχω καταλάβει οτι ως άμπαλη ομάδα , ο μόνος τρόπος για να πάρουμε αποτέλεσμα είναι το πάθος και τίποτα άλλο. Πολύ δύσκολα θα πάρουμε αποτέλεσμα με σωστή ανάπτυξη, καλό ποδόσφαιρο κλπ. Είναι προφανές οτι με τη ζημιά που έγινε το καλοκαίρι δεν θα ήταν δυνατό τίποτα άλλο. Θεωρώ δε τη κριτική που κάνουμε στο Σιρτάκης ολίγον τι άδικη διότι άλλη ομάδα κληθηκε να χειριστεί ο Παράσχος και άλλη ο Τάκης. Πχ για να έχεις καλύτερη κυκλοφορία της μπάλλας θα πρέπει να έχεις και παίκτες που θα μπορούν να κάνουν μια πάσα προς τη σωστή κατεύθυνση, να έχουν κάνει την απαραίτητη κίνηση και να μπορούν να διαβάσουν και το χώρο και τον αντίπαλο. Πες μου εσύ ποιός μπορεί να κάνει τα ανωτέρω χωρίς να πάθει εγκεφαλικό.

Όσον αφορά τις ατομικές κριτικές συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα έγραψες να προσθέσω και το καλό παιχνίδι του Σάμαρη.

zamis είπε...

Κατρινε μου,φυσικα εχεις δικιο,δεν μπορεις να κανεις και πολλα σε μια τετοια κατασταση.
Απλα λεω,οτι ο Ματζιος(ο οποιος επισης δεν ειναι προπονητης)δεν θα ηταν χειροτερος.
Αλλα αν εμενε δεν θαχες τους παικτες που πηρες τωρα,θαχες αλλους κλπ κλπ
Βασικα,οπως καταλαβαινεις,η πραγματικη συζητηση ειναι το που οδηγει τελικα την ομαδα το υπαρχον σχημα συνολικα.

antonis είπε...

Άριστη η ανάλυση του παιχνιδιού,αλλά φοβάμαι οτι ποτέ δε θα μάθουμε αν ο ΛΕΜΟΝΗΣ η ο ΣΤΟΡΕ ήταν καλοί προπονητές γιατι δούλεψαν και δουλεύουν με ρόστερ κάτω του μετρίου.

br fun_atic είπε...

@recoba
έστω ότι τα πράγματα έχουν έτσι, κολλάει με την υπόλοιπη ομάδα κάποιος που οι υπόλοιποι δεν τον καταλαβαίνουν; Να συζητήσουμε μήπως για τα τελειώματα φέσεων που έχει ο Φανούρης (το τελευταίο 1 1/2 έτος) και ο Κούκετς;
Δεν είναι άδικο που συγκρίνω τον Παράσχο με τον Λεμονή.Αν βάλεις κάτω πόσες αγωνιστικές έμεινε ο Παράσχος και πόσες ο Λεμονής, υπάρχει συγκρίσιμο μέγεθος.

Για εμένα ο Στόρε ήταν καλός προπονητής. Πήρε, ανέχθηκε, του φόρεσαν (πείτε όπως το θέλετε) ένα συνονθύλευμα μετριότατων παικτών και παρουσίασε μια ομάδα που τουλάχιστον μέχρι το κέντρο βρίσκονταν και είχε καλή φυσική κατάσταση (ακόμη και σήμερα δεν βλέπουμε σκασμένους παίκτες). Και ο Μάντζιος έκανε καλή δουλειά και πήρε κάποιες σημαντικές νίκες. Αναγνωρίζω αρκετά πράγματα στον Λεμονή, αλλά εμένα προσωπικά μου άρεσε περισσότερο η ομάδα του Παράσχου.

br fun_atic είπε...

ο Λεμονής είναι και τυχερός γιατί δούλεψε με ξεσκαρταρισμένο ρόστερ και όχι με την λεγεώνα των ξένων

Costix είπε...

@brfun
φιλαρακι, εγω προεβλεψα, τι αλλο να κανω, ρε γαμωτο ???
ελα οποτε θες να παρεις μια κατσαρολα να το φχαριστηθεις επιτελους !!!

παντως εξαιρετικος ο σιτο (παρ' οτι δεν αλλαζει το τροπαρι και δεν δινει μπαλα με την μια), εκτος απο την απιθανη ενεργεια στο πεναλτυ (σακουουουουουουλες), εχει και μια φοβερη ασσιστ στον κουκυ, αλλα το σου το τελευταιου περναι κανα μετρο πανω απο το οριζοντιο δοκαρι.

τελος, αδελφια, αφηστε την κριτικη στους προπονητες, την ομαδα την εστησε ο jim beam και εχει εγκληματικη ευθυνη. ελπιζω ο βεντουρης να τηρησει τα λογια του και να τον στειλει για κακοδιαχειρηση. απορω πως εψησε τον τσακ, αλλα και αρκετους απο εμας. ψυχρος εγκληματιας το παλουκαρι !!!

Griniaris είπε...

Μετά από πολύ καιρό ο Σίτο ήταν ατομιστής εκεί που έπρεπε και ομαδικός εκεί που έπρεπε.Μακάρι να συνεχίσει έτσι...
Σε ότι αφορά το Φανούρη.Λυπάμαι,το έχω ξαναπεί,το παιδί δεν μπορεί.Δεν νοείται ποδοσφαιριστής να μην φτάνει τη μπάλα από τη σέντρα στην περιοχή.Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως δεν το βλέπει ο Λεμονής.
Όχι ότι είναι βέβαια το μόνο του λάθος.Όντως φαίνεται ότι όλα είναι θέμα ατομικών επιδόσεων των παικτών.Μην ξεχνάμε ότι οι ίδιοι ήταν που σέρνονταν δύο βδομάδες τώρα...
Α,και κάτι άλλο.Μην πολυβρίζετε τον Γκαλίτσιο γιατί κατά πως φαίνεται είναι ο μόνος που θα μας μείνει...

Costix είπε...

τα δε φιλτατα κατα τα αλλα μπαογκια ας μην κλαινε για το υποτειθεμενο πεναλτυ στον αθανασιαδη, ας μην ξεχνανε το ''πεντακαθαρο'' πεναλτυ του μα(λακα)κου στον κονσεισαο στην τουμπα πριν τρια χρονακια. αλλα βεβαια οτι μας συμφερει θυμομαστε.

zamis είπε...

Costix my man,εγω το μονο που λεω ειναι να ειμαστε ειλικρινεις μεταξυ μας γενικοτερα.Παραδειγμα.
Παιξανε χτες οτι μπορουσανε?Ναι.
Το αφησε το ματς ο παοκ οπως εμεις περυσι με τα τυρια?Ναι,επισης.
Φταιει ο Λεμονης για τα χαλια μας?Οχι.
Ειναι ο ''αναμορφωτης''οπως παρουσιαζεται απο τα μιντια-και οχι μονο?Οχι,επισης.
Οπως και καποια αλλα θεματα,ουσιαστικοτερα.
Οπως το ποιος θαχει την ομαδα το καλοκαιρι.
Οπως το τι πραγματικα θελει ο κοσμος,εντος του πραγματικου και οχι του φαντασιακου.
Αληθεια,ξερουμε?

Recoba είπε...

Br fun_atic φέτος ο Παράσχος έμεινε μια βδομάδα στον πάγκο. Κανονικά θα έπρεπε να τιμωρηθεί ο Ηρακλής αλά Βάλνερ, λόγω χρησιμοποίησης προπονητή που δουλεύει στην τρίτη ομάδα σε μια χρονιά. Το περσινό κοουτσάρισμα δεν συγκρίνεται με το φετινό λόγω διαφορετικού -σε κάποιο βαθμό- ρόστερ. Τέλος πάντων. Κι εμένα ο Στόρε μου άρεσε σε ορισμένα πράγματα, όπως η κυκλοφορία και η νοοτροπία του να "κάνεις παιχνίδι", αλλά δυστυχώς απέτυχε.

Τώρα ο Κούκετς σαφώς έχει τελειώματα πολύ καλύτερα απ'το Φανούρη, αλλά αυτό δεν αρκεί. Δεν έχει την ικανότητα να βρίσκεται στη θέση που πρέπει για να κάνει αυτά τα τελειώματα, ενώ στα λίγα παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός δεν έκανε τίποτα. Και ναι, ο Φανούρης με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή, και το πάθος του, σαφώς και πρέπει να χρησιμοποιείται, έχοντας φυσικά υπόψιν το διαθέσιμο ρόστερ και τη δεινή θέση που βρισκόμαστε.

Βλέποντας το πρόγραμμα (5 εκτός, 3 εντός, ακολουθεί ΑΕΚ εκτός και ΟΣΦΠ μέσα) πιστεύω πως μόνο με πάθος, ψυχή, μυαλό και ...τύχη θα μείνουμε στην κατηγορία. Με εμφανίσεις δηλαδή σαν τη χθεσινή....

Griniaris είπε...

zamis,
φοβάμαι πως στο θέμα του παοκ θα διαφωνήσω εντελώς.Όπως πολύ σωστά παρατήρησε και ο Katrinos στο γήπεδο,ήταν η πιο προκλητική ομάδα που πέρασε φέτος απο την έδρα μας.Απίστευτα αντιαθλητικό παίξιμο με την ανοχή του διαιτητή.Αλλάγή του Σαλπιγγίδη στο 70 που σημαίνει χτυπάω το ματς.Τεράστια ευκαιρία του ίδιου μόλις λίγα εκατοστά άουτ(μη μου πεις ότι το έκανε επίτηδες).Δεν ξεκούρασε ούτε 10 λεπτά τον απίστευτο Βιειρινια εν όψει Ευρώπης.Και στο κάτω κάτω δεν παίζαμε με την Μπάρτσα.Πόσο καλύτερα παίζει ο παοκ στα άλλα ματς;

General Tanz είπε...

Νικη καβλας!!!!!!!!!
Εγω καταλαβα οτι το θελαμε πιο πολυ και το καθαρισαμε. Ο Ομο κανει ΦΟΒΕΡΑ πραγματα, ο Τσοτσα επισης και ο Σιοβας ηταν αριστος, μονο ομως στο α ημ. Θετικος ο Γκαλιτσιος, κρατησε την θεση του και νομιζω θα δωσει λυσεις. Ο Σιτο απο την αρχη πολυ κινητικος, και ευτυχως του βγηκε. Ναι και στον Γιονσον, που δειχνει σταθεροτητα στο αμυντικο κομματι.
Παντα λιγοι για μενα Μποσκο-Φανουρης, καλυτεροι ομως απο αλλες φορες βοηθησαν αμυντικα. Σβερκος και Σαμαρη στα ρηχα, ειδικα ο πρωτος. Θελουν δουλεια.
Ο Τακης, αν και νομιζω αργησε λιγο τις αλλαγες, εστησε σχετικα καλα και εχει μεγαλο μεριδιο για την οποια βελτιωση του Πανιωνιου, τουλαχιστον στον αμυντικοτομεα.
Τελικα υπαρχει πεναλτυ στον Αθανασιαδη,αφου παταει γραμμη.
Περιμενω με αγωνια τα ματς στον καμπο και Καυτατζογλειο. Θα φαει η μυγα σιδερο!!!!!!!!

IWN1998 είπε...

Να πω αρχικά ότι ο επίσημος ΠΑΟΚ τουλάχιστον στο αγωνιστικό επίπεδο (δηλ. ο προπονητής του Χάβος) στις δηλώσεις που έγιναν θεωρεί δίκαιο το αποτέλεσμα και κακή την εμφάνιση τους.

Για το Φανούρη που του έχω κάνει αυστηρότατη κριτική, νομίζω ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε και τηυ φιλοτιμία του χθες και την προσπάθειά του και το πόσο προσπαθεί να παίζει χωρίς μπάλα όπως σωστά γράφτηκε. Δεν μπορεί πια καθόλου στην τελική προσπάθεια και αυτό το ξέρουμε. Χθες είχε πιο επιτελικό ρόλο και λιγότερο εκτελεστικό αλλά λόγω έλλειψης του πραγματικού φουνταριστού, του έλαχε να πρέπει αυτός να εκτελέσει αρκετές φορές και εκεί απέτυχε οικτρά αλλά ήταν αναμενόμενο.

Σαφώς δεν περιμένουμε φέτος να παίξουμε μπάλα ψηλού επιπέδου αλλά να κερδίσουμε με βάση το πάθος που χθες περίσσευε αν κξαι τελικά η νίκη ήρθε από την αριστοτεχνική και υψηλού επιπέδου προσπάθεια του Ριέρα. Και επίσης ας θυμηθούμε ότι κάποιες προσπάθειές μας μπροστά χθες, άσχετα αν αποτύγχαναν στην τελική προσπάθεια, ήταν καλές σε οργάνωση και σκέψη.

Για τους προπονητές, άποψή μου είναι ότι ο Παράσχος και Μάντζιος στην πορεία τους στον Πανιώνιο, είχαν τον κοινό νου στις περισσότερες των περιπτώσεων και δεν έκαναν πράγματα εξώφθαλμα λάθος. Σε αρκετές περιπτώσεις (όπως και χθες), το ίδιο μπορούμε να πούμε και για το Λεμονή με τραγική εξαίρεση τον αγώνα με την Ξάνθη κυρίως.
Ο Στόρε είχε το βορειοευρωπαϊκό στυλ με καλή κυκλοφορία μπάλας αλλά άγνοια κινδύνου και μη στόχευση στο αποτέλεσμα σε εξάρτηση με τον αγώνα, τον αντίπαλο και τις συνθήκες του. Το στυλ του ήταν ευκολοδιάβαστο από τους αντιπάλους.
Αυτόν που έκδηλα μπορούμε να κατηγορήσουμε ότι έκανε κακή διαχείριση ρόστερ ήταν το Φερέρα πέρυσι και κανένα από τους παραπάνω ιδιαίτερα, ούτε και το Λεμονή ακόμα με τις γνωστές δεσμεύσεις των δανεικών.

Θα διαφωνήσω ότι το ρόστερ είναι χάλια αυτή τη στιγμή. Οι ίδιοι λέγμα ότι αν στο περυσινό ρόστερ γίνονταν τρεις προσθήκες ή δεν έφευγαν 1-2 (πχ Νικολάου) τότε θα μπορούσε να σταθεί.
Το πρόβλημα της ομάδας είναι ότι πέρασε από κακοδιοίκηση, διοικητική και οργανωτική φουρτούνα (πχ έμεινε χωρίς ιατρική μέριμνα για κάποιους μήνες) και αλλαγές προπονητών και έχει ιδιαίτερα κακή ψυχολογία. Επίσης η προετοιμασία ήταν κακή αφού απαξιώθηκε από τις δοκιμές και τους πειραματισμούς του μοντέλου Κιντή.

Τέλος, προφανώς δεν ζητάμε την κεφαλή Σιόβα επί πίνακι και να αναγνωρίσουμε ότι η αλλαγή του ΠΑΟΚ με Σαλπιγγίδη, λόγω σωματότυπου του αντιπάλου, δυσχέρανε ιδιαίτερα τον Σιόβα και ευτυχώς υπήρχαν και αλληλοκαλύψεις σε τούτο το διάστημα (από Τσότσα και Γκαλίτσιο).

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

ειλικρινά μερικές φορές απορώ με την κριτική τύπου zamis. Μήπως έχουμε τους παικταράδες και ο Λεμονής δεν τους χρησιμοποιεί; Μήπως έχουμε καμια καλογυμνασμένη ομάδα και ο Λεμονής την "κρατάει"; Οχι βέβαια έχουμε ένα κακό υλικό, με κτυπητές απουσίες και ο Λεμονής προσπαθεί με αλχημείες να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα. Αλλες φορές το πετυχαίνει και άλλες όχι. Θα πρέπει να ευχόμαστε να το πετυχαίνει πολλές φορές γιατί μόνο έτσι θα σωθούμε.
είναι τουλάχιστον ιεροσυλία να συγκρίνουμε έναν προπονητή (καλό,κακό, είναι θέμα γνώμης) όπως είναι ο Λεμονής με έναν τουρίστα που έπαιρνε χαρτάκι από τον Κιντή και τον Μπάνγκσμπο όπως ηταν ο Στόρε.
Πρέπει να υποβιβαστούμε για να καταλάβεις αγαπητέ zamis ότι με την ανοψή & στήριξη του Τσακίρη, η παρεούλα Κιντή, Μπάνγκσμπο, Στόρε διέλυσαν τον Πανιώνιο; Δεν άφησαν τίποτα όρθιο; Που είναι οι παικτάρα ο Βαζ Τε που κλήθηκε και στην Εθνική πορτογαλίς (μιλάμε για την μαϊμουδιά του αιώνα...), οι Φουκουτετοιοι, Κοπακοι, Βαροί, Χίκες, Μίκες, Τίκες; Που;
Καταλαβαίνεις ότι δεν έχουμε ούτε το στοιχειώδες ρόστερ για σούπερ λιγκ; Εχουμε 1,5 αμυντικό χαφ; Είναι ο Ομο από τους καλύτερους μας παίκτες;
Δεν υπάρχει χωρος για καλή μπάλα για θέαμα.

Η ομάδα πρέπει να φτάσει, 32, 33 βαθμούς. Να σώσει τη χρονιά. Με κλωτσιές, με μπουνιές, (που λεει ο λόγος...) με οποιονδήποτε τρόπο... Ολα τα άλλα είναι θεωρητικές κουβέντες χωρίς κανένα νόημα...

zamis είπε...

Ο Σιοβας φετος ειναι πολυ καλος.

zamis είπε...

Καλα Μακη,ειναι προφανες οτι κινουμαστε σε αλλο μηκος κυματος,δεν εχει νοημα να σου απαντησω.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Προφανως κινούμαστε σε άλλη μήκος. εσύ ψάχνεις πάντα λόγους να γκρινιάζεις, να κάνεις κριτική δήθεν υψηλού επιπέδου & απαιτήσεων και βέβαια να συνωμοσιολογείς αναζητώντας μια φενάκη, ενώ εγώ βλέποντας ξεκάθαρα την πραγματα απλά θέλω στ τέλςο της χρονιάς η ομάδα να τερματίσει, έστω, τέταρτη από το τέλος...

Πολύ απλα...

IWN1998 είπε...

Νομίζω ότι ξαναρχίζουμε τις ίδιες παλιές ιστορίες παιδιά, περί κριτικής της κριτικής, πόσο η κριτική μας είναι γκρίνια ή κριτική, σκοπούς της κριτικής κλπ.
Απλά ας σεβαστούμε ο ένας την κριτική του άλλου και τις προθέσεις του. Δεν χαλάει και ο κόσμος αν κάποιος έχει άδικα παράπονα από το Λεμονή για παράδειγμα. Μπορεί μέσα και στην όποια διογκωμένη κριτική να βρεθεί ψήγμα αλήθειας.
Ας μείνουμε απλά στην παράθεση επιχειρημάτων και όχι στην αμφισβήτηση προθέσεων.
Εξάλλου, προς τι πια το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Δεν έχουμε εναλλακτικές, απλά ίσως κάποιες διορθωτικές κινήσεις μπορεί να γίνουν.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Ιωνα δεν εχω κανένα πρόβήμα με την κριτική. Την καλόπιστη όμως. ρε γαμώτο για την ομάδα μας μιλάμε. Ο zamis πριν από τον χθεσινό αγώνα ήθελε να πάιξει ο Βαρό και ο Γκαλίτσιος. Ποιος ο Βαρό. Ενας πρώην ποδοσφαιριστής, ένας επικίνδυνος για πολλούς λόγους αμυντικός. Παίζει ο Γκαλίτσιος εξαφανίζει τον Βιεϊρίνια και ο zamis περί άλλων τυρβάζει...

Ανα καλύπτει ότι κάποιοι κάνουν πλύση εγκεφάλου για προ και μετα Λεμονή εποχή. Λες και υπηρχε προ Λεμονή εποχή. Ενα σκορποχώρι χωρίς άυριο ήταν η ομάδα. Και όμως ο αγαπητός κατα άλλα zamis βρήκε κάτι να γκρινιάζει... Τι να πω;

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

βεβαια αν εγω τολμήσω να κάνω κριτική για τον τουρίστα Κουμορτζί ή για κάποιον άλλο που τυχαίνει να γουστάρει ο zamis γίνομαι εμπαθής και δεν ξέρω εγω τι άλλο...

Griniaris είπε...

@Μάκη,
δεν νομίζω ότι κανείς μας ψάχνει ή ζητάει κάτι άλλο για φέτος πέρα από την 13η θέση.Το ίδιο ζητάει κι ο zamis.Απλά δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία από τους υπερπανιώνιους.Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι εννοώ...

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Γκρινιάρη μου όχι δεν καταλαβαίνω. Ποιοι είναι οι υπερπανιώνιοι; Γιατί κατά εποχές αλλάζουν.. Χθεσινοί υπερπαπνιώνοι, σήμερα είναι επικριτικοί και το αντίθετο. Συνηθες φαινόμενο///

Griniaris είπε...

Εννοώ λοιπόν όλους αυτούς που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να μας πουν την αλήθεια ούτε για τη μοναδική μεταγραφή που κάναμε(Μανιάτης),όλους αυτούς που πάλεψαν να μας γλυτώσουν από τα νύχια του κακού Ψωμιάδη για να γίνουμε δοκιμαστήριο παικτών του καλού Μαρινάκη κλπ.Ειλικρινά δεν θέλω να επεκταθώ γιατί θα ξεφύγω.Ελπίζω να κατάλαβες ποιο είναι εν γένει το πνεύμα μου...

br fun_atic είπε...

Και γιατί να μην κάνουμε αυτή την κουβέντα;ερωτώ λοιπόν:έστω ότι ο Πανιώνιος είχε σε τρεις διαφορετικές περιόδους τον μαρινάκη,τον Ψωμιάδη και τον μπέο.ποιά θα ήταν η τύχη όποιου ενεργούσε αντίθετα από αυτό που θα θεωρούσαν ατομικό τους συμφέρον;ναι, φαίνεται χειρότερο να έχεις ως πρόεδρο άνθρωπο την νύχτας.είναι βέβαιο όμως ότι οι πρακτικές της νύχτας δεν εφαρμόζονται και μέρα;
Ερώτηση δεύτερη.πόσοι από αυτούς που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο θεωρούν ότι τα πράγματα έγιναν όπως τα φαντάζονταν τότε; Ναι ο τσακίρης στο τέλος δεν ήταν καθόλου καλός.ως άνθρωπος όμως με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ήταν επικίνδυνος για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο.αυτό που έτρεμαν ήταν ότι ήταν εντελώς απρόβλεπτος.

IWN1998 είπε...

Δεν ξέρω αν έχω σωστή άποψη των θεμάτων αλλά νομίζω ότι υπήρχαν τρεις επιλογές.

(1) Αυτή του Τσακίρη. Να μας "σώσει" δηλαδή κάποιος του σιναφιού που ξέρει τα κατατόπια και μπορεί να κινήσει τον Πανιώνιο μέσα στα πλαίσια της ποδοσφαιρικής παραοικονομίας.

(2) Αυτή των οπαδών, ότι η ομάδα θα πέρναγε στη διαχείριση ΟΛΩΝ των αναμεμειγμένων με τα Πανιώνια πράγματα και με την όποια βοήθεια και των οπαδών, θα προσπαθούσαμε έστω και με λίγες ελπίδες να τα βγάλουμε πέρα.

(3) Αυτή που τελικά επικράτησε με όχημα τη δεύτερη λύση, δηλαδή η ανάλειψη από τον ερασιτέχνη και η στήριξη στις καλές σχέσεις του κου Βεντούρη κυρίως με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

Προσωπικά πιστεύω ότι η δεύτερη λύση ήταν μια ουτοπία. Γιατί; Δυστυχώς τα λεγόμενα Πανιώνια χέρια δεν έχουν κοινό νου να τα ελέγχει και στην πράξη φάνηκε ότι δεν έχουν τη διάθεση και τη συναίνεση για να συνεργασθούν. Επίσης τα περί λαϊκής βάσης σε τόσο άσχημες οικονομικές συνθήκες είναι έωλα και δυσχερέστατης εφαρμογής.

Το ότι ακολουθήθηκε η τρίτη οδός δεν είναι καταδικαστέο ντε και καλά, άλλοι θα το ονομάσουν μάλιστα και ρεαλιστικό, αν μπορέσουμε να σώσουμε την παρτίδα φέτος και να κτίσουμε σιγά-σιγά ξανά το σύλλογο ώστε σε εύθετο χρονικό διάστημα να μπορέσει να πετάξει τις εξαρτήσεις.

Θα προτιμούσα να δω μια ΠΑΕ με συνεργασίες Λιανού και λοιπών και χωρίς εξαρτήσεις αλλά ρεαλιστικά παίκτη πχ επιπέδου Μήτρογλου δεν μπορούσαμε να έχουμε με την παρούσα οικονομική δυνατότητα της ΠΑΕ.
Πιστεύω ότι το να αναλωθούμε στις πτυχές της τωρινής κατάστασης είναι λιγότερο σημαντικό από το να δούμε πιο πίσω στο παρελθόν το πως και γιατί "κάψαμε" τον Τσακίρη. Το μέρος των ευθυνών των δικών μας γιατί θεωρώ ότι ο άνθρωπος αυτοπυρπολήθηκε κιόλας.

Όταν για παράδειγμα τον κατηγορούσαμε ότι ήρθε στον Πανιώνιο για να βγάλει λεφτά από το νέο γήπεδο λες και δεν ξέρουμε ότι ο επενδυτής λογικό είναι να κοιτάει το κέρδος του και ότι το γήπεδο ήταν ο μόνος τρόπος να αποκτήσει ο Πανιώνιος πόρους ανεξαρτήτως της οικονομικής επιφάνειας του Προέδρου του. Υπερπανιώνιοι είναι όσοι φοβούμενοι για τις επιχειρήσεις τους, αντιτάχθηκαν σφόδρα στο νέο γήπεδο και εδώ και κάποιο καιρό εμφανίζονται ταγοί της προσπάθειας "Πανιώνια χέρια".

Όπως έγραψα δεν υπάρχουν πια εναλλακτικές λύσεις φέτος παρά μόνο κάποιες διορθώσεις ή συμπληρώσεις μεταξύ των οποίων η συναισθηματικής φύσης συνεισφορά των φιλάθλων με τη δημιουργία ταμείου αρωγής κυρίως για τα σπορ του ερασιτέχνη.

Katrinos είπε...

Αφού ανοίγουμε τέτοιες κουβέντες, να σας θέσω τα εξής καθαρά υποθετικό σενάριο....

Έστω οτι πολυεκατομυριούχος , εφοπλιστής θέλει να χωθεί στο ποδόσφαιρο και βλέπει την ιστορική , νοικοκυρεμένη μας ομάδα σαν πρώτης τάξεως ευκαιρία. Νοικοκύρης , σωστός κλπ,κλπ,κλπ. με δυνατότητες να μας έχει μόνιμα στο τοπ 5 της σούπερ κλίκας.

Μόνο που έχει ένα μικρό ελάτωμα, είναι κολλητός του Βαγγέλα του χοντρού, όταν λέω κολλητός , αδερφός, με διαρκείας στο Καραισκάκη κλπ.

Εμείς γουστάρουμε ή θα βρεθούν κάποιοι υπερπανιώνιοι που θα κάνουν μούτρα ? Διότι στο τέλος εγώ δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλει ο μέσος Γαλάτης , μάλλον δεν ξέρει και ο ίδιος.

Στο κάτω κάτω της γραφής , απο αυτά που έχω καταλάβει εγώ , κάποιοι πρωτοστάτησαν στο να μη φύγει η ομάδα απο Πανιώνια χέρια και όταν τα κατάφεραν δεν ήξεραν τι να τη κάνουν, οπότε και αναγκαστικά για να σωθεί η παρτίδα στράφηκαν προς οτιδήποτε μπορούσε να τους βοηθήσει. Εγώ να σας πω την αλήθεια δεν ενοχλούμε που με λένε παράρτημα, χέστηκα, αυτό που με ενοχλεί είναι οτι με λένε τσάμπα....

Ron Barceló είπε...

Καποιοι από μας εξακολουθούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας.

Αν το ήθελε πραγματικά και καιγόταν για βαθμούς το παόκι, το χθεσινό ματσάκι θα το χάναμε σχετικά εύκολα και τότε το κράξιμο θα έπεφτε σύννεφο.
Μιλώντας πάντα βάσει της συνολικής εικόνας των δυο ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα.

Ας μας δώσει και ο θείος Βαγγέλας το ματσάκι σε 2 αγωνιστικές, να γίνουν τα πράγματα ευκολότερα.

Τουλάχιστον, ας παραδειγματιστούμε από τα αλλεπάλληλα λάθη (σε κάθε επίπεδο) από μια καθόλα άστοχη χρονιά σαν την φετινή και ας πορευτούμε του χρόνου πιο μυαλομένα, αυτόνομα και χωρίς 'δεκανίκια'.

zouri1 είπε...

προσωπικα ξαναεπαναλαμβαμω οτι θεωβρω τον Λεμονη σαν τον καταλληλο αυτη την στιγγμη που ανελαβε την ομαδα μας.Νομιζω οτι κανενας προπονητης καριερας δεν θα δεχοταν να αναλαβει αυτη την στιγμη την ομαδα.Εχουμε παρει καποιες ανασες και ελπιζουμε για την παραμονη μας πραγμα που το θεωρουσαμε αδυνατο μεχρι πριν λιγο καιρο.Νομιζω οτι πρεπει επιτελους να χειροκροτησπουμε τον Λεμονη και την διοικηση γιατι δειχνουν να τα καταφερνουν.Η ομαδα που παρεδωσε ο Τσακιρης μπορει ναχε 1,5 εκατ,πλεονασμα αλλα ειχε υλικο για μεσαι ομαδα Β Εθνικης.Και καποιοι μπηκαν στα βαθια ,δουλεψαν και μας οδηγουν στο ονειρο της παραμονης.
Φυσικα τωρα δεν μας φτανει αυτο αλλα θελουμε και εξοδο στην Ευρωπη,αλλα και συχρονο τεχνικο ποδοσφαιρο με 7 παικτες απο την ακαδημια μας.Η ομαδα σηκωσε κεφαλι και εστω και τραυματισμενη και με βαρυ ιστορικο ασθενειων,θα παραμεινει στην Α εθνικη.Του χρονου μακαρι να βρεθει ενας οικονομικος παραγων και να κανει 10ετες πλανο.Σημερα με αυτο το σαπιο υλικο,καλα τα παμε.Καποιοι εξω απο εδω μελη ή περιβαλλον της προηγουμενης διοικησης μπορει να μην θελαν να πετυχει η ομαδα.Λυπαμε για ολους αυτους.
Μπραβο Λεμονη,μπραβο Βεντουρη.

Endys είπε...

Συμφωνώ απόλυτα για Ριέρα και μερικώς για Τσότσα.
Για τον Σιόβα τα γράφω εδώ "http://pan-ola.blogspot.com/2011/02/blog-post_1350.html".
Ο Φανούρης είναι ο μόνος που έχει κάθετη πάσα και είναι απρόβλεπτος, γι αυτό και παίζει.
Ο Κούκετς όσο κι αν μου είναι συμπαθής δεν έχει αρπάξει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν.
Ο Λεμονής έχει δώσει επιθετικότητα στην ομάδα. Το δεύτερο γκολ στον Άρη δεν θα είχε μπει ποτέ με τους προηγούμενους προπονητές. Συμφωνώ ότι δεν υπάρχουν αυτοματισμοί, όμως με ποιον να τους κάνεις? Όμο, Τσότσα δεν μπορούν να αλλάξουν την μπάλα και ο Κούμο ντεφορμέ, άρα επίθεση από το κένρο (που είναι και η πιο δύσκολη) δεν υπάρχει. Στα πλάγια τώρα βλέπουμε να κυκλοφορεί σχετικά καλά η μπάλα, αλλά με τα κατά συνθήκη εξτρέμ Μπόσκο και Σίτο τι αυτοματισμούς να βγάλεις? Κακά τα ψέματα, με αυτό το ρόστερ δεν μπορείς να κάνεις και πάρα πολλά.

Endys είπε...

Περί προέδρων

Έστω ότι αύριο ένας από εμάς πιάνει το τριπλό τζακ-ποτ στο τζόκερ. Έστω ότι αποφασίζει να μην αλλάξει τρόπο ζωής, αλλά να ρίξει όλα τα λεφτά του στον Πανιώνιο. Τι θα μας προέκυπτε? Για σκεφτήτε το αδέρφια.
Θα είχε περάσει τρία με πέντε χρόνια άρρωστα, θα είχε χάσει τα λεφτά του και ο κόσμος θα τον έβριζε ή θα τον συμπονούσε όπως τον συγχωρεμένο τον Μιχάλη.
Η ομάδα πάλι θα έψαχνε για επενδυτή και θα χαροπάλευε να σωθεί.

Αδέρφια τα λεφτά δεν κάνουν τις ομάδες. Ρωτήστε τον Γιαννακόπουλο που σπατάλησε τόσα χρήματα μέχρι να βρει την συνταγή ή τον Τσακίρη που έδωσε το μεγαλύτερο μπάτζετ στην ιστορία του συλλόγου >10 μύρια και η ομάδα σώθηκε στο τσακ και την επόμενη χρονιά για ευχαριστώ πήρε βρισιές και κράξιμο..... (συνεχίζεται)

Endys είπε...

...... Οι ομάδες θέλουν α) προγραμματισμό και πλάνο β) υποδομές και γ) φιλάθλους με υπομονή, μυαλό και διάθεση να την στηρίξουν. Ένας σοβαρός άνθρωπος βρέθηκε (Τσακίρης)που δούλεψε στα πρώτα δύο, αλλά δυστυχώς είδε με έκπληξη ότι το τρίτο δεν υπήρχε. Δυστυχώς αδέρφια όσο εμείς δεν γινόμαστε καλύτεροι, τόσο η ομάδα μας θα είναι σαν τον μέσο Έλληνα «ας τα βολέψουμε κουτσά στραβά και βλέπουμε». Για να παραφράσω τον Κένεντυ ισχύει το «μην ρωτάς τι θα κάνει η ομάδα σου για εσένα, αλλά τι θα κάνεις εσύ για την ομάδα σου»
Με αυτές τις συνθήκες λοιπόν γιατί να πάρει κάποιος την ομάδα? Ή θα θέλει να ξεπλύνει χρήμα ή για κάτι άλλο που όποιος το βρει μου το λέει.

Επομένως αδέρφια τα πράγματα είναι απλά, ή θα γίνουμε άνθρωποι και θα συμπεριφερόμαστε όπως πρέπει ή θα έχουμε στην διοίκηση της ομάδας αυτούς που μας αξίζουν.
Μακάρι να γυρίσει το καλοκαίρι ο Τσακίρης, να παρουσιάσει το πλάνο του από την αρχή και να πει «μπορεί να πέσουμε και στην Γ’ Εθνική αλλά θα μπουν οι υποδομές ώστε σε λίγα χρόνια να πρωταγωνιστούμε». Να φτιάξει το τμήμα σκάουτινγκ όπως πρέπει, να πληρώσει έναν προπονητή τύπου Λεγκουέν, να φτιάξει το γήπεδο και σε λίγα χρόνια να έχουμε το μοντέλο του Άγιαξ. Αλλά δυστυχώς όπως θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία, θέλει ο Μάκης και όλοι μας να υπομείνουμε και να ανεκτούμε πολλούς Φουκοτέτοιους μέχρι να φτιαχτεί η ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Το ερώτημα είναι απλό :άντε να την βγάλουμε κι εφέτος και μια ζωή στην μιζέρια μας ή μαζί και στην Β’ αλλ

Endys είπε...

Το ερώτημα είναι απλό :άντε να την βγάλουμε κι εφέτος και μια ζωή στην μιζέρια μας ή μαζί και στην Β’ αλλά με πλάνο?

General Tanz είπε...

Τους γαμησε ο Αχιλλευς με τον Μπρεσκα

General Tanz είπε...

Ελπιζω να μην το καρφωσα.
1-2
Στα σκατααααα!!!

General Tanz είπε...

Τελικο 1-2!!

br fun_atic είπε...

Το δικό μου ερώτημα δεν ήταν αν ο Λεμονής είναι ή δεν είναι καλός προπονητής. Καλός είναι.
Ρώτησα απλά αν ήταν τόσο καλύτερος από τον Μάντζιο ώστε σε εποχή στενών οικονομικών να επιβαρυνθούμε με την αμοιβή του χωρίς μάλιστα να βλέπουμε κάτι περισσότερο από τον Άκη.

Εννοείται ότι όλοι μας θα χαρούμε όταν θα σωθεί η χρονιά. Όμως έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν δεν πέσουμε φέτος θα πέσουμε του χρόνου. Χωρίς ισχυρό οικονομικό συμπαραστάτη δεν μπορούμε να σταθούμε.

Άρα ασφαλώς και προέχουν ι βαθμοί της σωτηρίας όμως αμέσως μετά θα ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το που θα πάει η ομάδα και πως πρέπει και αντέχει να πορεύεται.

Προσωπικά δεν θα ήθελα να συνεχίσει να είναι στα χέρια του ερασιτέχνη μετά το τέλος της σεζόν

br fun_atic είπε...

κάτι άλλο που είναι σημαντικό είναι να μάθουμε ποιός πληρώνει τους δανεικούς και αν έχουμε εισπράξει σε μετρητά τα λεφτά του Μανιάτη.

Οι διαφορετικοί Πανιωνάρες συμβιβάζονται με την ιδέα να πληρώνονται τα συμβόλαια του Σβέρκος και του Γκαλίτσιου από τον Βαγγέλη. Γίνεται όμως έτσι. Κι αν όχι, πόσο στοίχησαν; Πόσο στοιχίζει ο Γεωργιανός; Τα χρήματα που βρέθηκαν στα ταμεία της Π.Α.Ε ήταν για να καλυφθούν τα τρέχοντα έξοδα μέχρι το τέλος της χρονιάς; Επαρκούν; Τα χάρισε ο Τσακίρης ή του τα χρωστάμε; Αν αύριο το πρωί πουληθεί η Π.Α.Ε ποιός θα πάρει τα χρήματα; Αν ο νέος χρηματοδότης δεν θελήσει να αγοράσει ολόκληρο το πακέτο του ερασιτέχνη αλλά μόνο το πλειοψηφικό πακέτο, τι θα γίνει το ποσοστό που θα απομείνει και θα είναι πάρα πολύ σημαντικό;

Όλα αυτά δεν είναι ερωτήματα για να παιρνάει η ώρα. Έχουν να κάνουν με την οικοπνομική κατάσταση της ομάδας, άρα είναι ενδιαφέροντα για τον μέλλοντα επενδυτή. Αν αυτός δεν βρεθεί είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η Π.Α.Ε θα ξαναγίνει ελλειμματική, χωρίς προοπτική οικονομικής ανάπτυξης. Και να μην ξεχνάμε. Όσο Πανιωνάρας κι αν είναι ο Τσακίρης δεν θα αγόραζε την ομάδα αν δεν είχαμε υπαχθεί σε ευεργετικές διατάξεις του νόμου από τον Μπέο

br fun_atic είπε...

Σήμερα έχει τα γενέθλιά του ο Σωτήρης. Του εύχομαι χρόνια πολλά και καλές καταδύσεις!!!

zouri1 είπε...

br,νομιζω οτι δεν ειναι σωστο να τους βαζουμε καν σε συγκριση ,Μπορει καποια στιγμη ο Ακης να τα καταφερει και να παει καλα.Θεωρω οτι ενας προπονητης δεν ειναι μονο πως στηνει την ομαδα σε καθε αγωνιστικη,(πραγμα που θεωρω οτι ο Λεμονης το κανει αριστα μεχρι στιγμης,) αλλα και πως στηνεται το ολο οικοδομημα.Ο Λεμονης εχει μια εμπειρια και αποψη μια και ηταν προπονητης στον πρωταθλητη Ελλαδας και εχει κανει μαζι του την καλυτερη παρουσια στο CL.Με οποιον οπαδο του γαυρου και αν μιλησεις θα σου πει οτι αυτον θλει για προπονητη.Υπαρχουν καποιοι φιλοι μου που δεν ανανεωσαν το διαρκειας γιατι εφυγε ο Τακαρος.Στεναχωριεμαι και το λεω σε ολους εμας που αγαπαμε πραγματικα την ομαδα που δεν τον χειροκροταμε μετα το τελος του αγωνα.Παλιοτερα χειροκροτουσαμε τον Λινεν ακομα και μετα τις ηττες.Δεν θελω να ειμαι αχαριστος σε εναν προπονητη που ρισκαρε την καριερα του και ηρθε σε μια κυριολεκτικα διαλυμενη ομαδα και μαλον τα καταφερνει.Καταφερε να κερδισει την παραμονη αλλα οχι την εκτιμηση και αναγμωριση των φιλαθλων του Ιστορικου.Αν θυμασαι παντα τον κατηγορουσα την προηγουμενη φορα.Μαλιστα μια φορα σε ενα γηπεδο 7Χ7 που επαιζα τοτε ηρθε ο ενας γυιος του να μας βοηθησει μια φορα και ντραπηκα για αυτα που ειχα γραψει.μας βοηθησε να νικησουμε και δεν χαρηκα οσο επρεπε απο ντροπη.Σιγουρα καλο ειναι μετα το τελος της χρονιας να βρεθει ενας παραγοντας με οικονομικη ανεση,αλλα μεχρι τοτε να αναγνωρισουμε την σημερινη διοικιση οτι παει καλα τουλαχιστον στο κοματι της ιστοριας.
Τα λεω ολα αυτα εδω στο blog σου,γιατι ειναι γνωστη η εκτιμηση που σας εχω και σιγουρα τονιζω οτι μπορει να μην ειναι και σωστα ολα αυτα που λεω.Παντως μεσα απο την κουβεντα κατι καλο θα βγει.

br fun_atic είπε...

Μπορείς να μου διευκρινήσεις τι εννοείς όταν λες ότι τα πάει καλά στο επίπεδο της ιστορίας;

zouri1 είπε...

σορυ,σωτηριας ηθελα να γραψω.
Τα υπολοιπα ερωτηματα που εθεσες ειναι πολυ σωστα και καποια στιγμη οταν σωθουμε πρεπει να απαντηθουν.

General Tanz είπε...

Πολυχρονος Σωτηρη τιτανα!!!

br fun_atic είπε...

ξέρεις κάτι ζούρι; Πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να κάνει πίσω στα θέματα που θέτει, επειδή είναι λογικό να προέχει η σωτηρία της ομάδας. Φοβάμαι όμως ότι φτάνουμε στο σημείο να μην ρωτάμε τίποτα...

Το δέχομαι αυτό που λες για τον Λεμονή. Δεν ξεχνάω όμωψς ότι είναι ο ίδιος προπονητής που ουσιαστικά ΔΕΝ δέχθηκε να αναλάβει την ομάδα όταν υπήρχε ο χρόνος να βοηθήσει περισσότερο με την εμπειρία και τις γνώσεις του; Για ποιό λόγο λοιπόν ο ίδιος άνθρωπος δέχθηκε να έρθει στον διαλυμένο Πανιώνιο, αλλά ζητούσε τα δάνεια της Αγγλίας για να έρθει όταν ήταν ακόμη νωρίς;

Και επειδή αυτό συνέβη και με άλλους που κατέχουν σήμερα θέσεις ερωτώ: ήταν σύμπτωση, έριξαν τις απαιτήσεις τους ή έσπρωχναν τον Τσακίρη στην έξοδο; Αν ναι ποιο εξυπηρετούσε να φύγει από την ομάδα ο ένας από τους ελάχιστους ποδοσφαιρικούς παράγοντες που είχε χρήματα και κρατούσε ψηλά τις τιμές των παικτών;

zouri1 είπε...

προανεφερα οτι οι ερωτησεις σου ειναι σωστες.Αυτη την στιγμη ομως εχω πρωτιστως το αγχος του υποβιβασμου.Οσο για το ποτε ηρθε ο λεμονης,νομιζω οτι κανενας νοημων δεν θα ερχοταν χωρις καποιες εγγυησεις.Για αυτο ανεφερα και την λεξη προπονητης καριερας.Ειχα γνωστους 3 βοηθους προπονητων Α εθνικης φετος και μου λεγανε ολοι τους οτι ο Πανιωνιος εχει πολυ κακο υλικο φετος.Κανενας δεν αναλαμβανε μια τετοια ομαδα.Και αυτοι οι παικτες καλουνται τωρα να μας σωσουν.Καποιος παικτης του Πανιωνιου (απο τους αρχηγους) μου ειπε πριν κανενα μηνα ,οτι τουλαχιστον 10 παικτες ειναι αδιαφοροι για την ομαδα και δεν τους νοιαζει καθολου η παραμονη στην Α εθνικη.Με ολα αυτα τα κατσικια ο Τακης καθεται να σωσει την χρονια.Δεν αξιζει το χειροκροτημα μας?πρεπει να κανει εναν πανθηρα τατουαζ?Δεν ειναι ο μονος που επι τσακιρη ειδε αμεσως τα προβληματα και αυτα που ζητησε τοτε απο αξιοπρεπεια,ηταν απολυτα σωστα?Δεν ξερω πολλα απο το παρασκηνιο της ομαδας και απο το αλισβερισι που ισως ειμαστε και θυματα της κατευθυνομενης παραπληροφορησης των αθλητικων εφημεριδων

Endys είπε...

Δεν γνωρίζω το οικονομικό κομάτι της συμφωνίας, αλλά πιστεύω ότι ο Λεμονής δεν ήρθε αρχικά για τον ίδιο λόγο που δεν επέστρεψε ο Λίνεν. Κ. Τσακίρης. Τους είχε αδειάσει και τους δύο στο παρελθόν και, αν δεν κάνω λάθος, όταν τους προτάθηκε συνεργασία, δεν ήταν οριστική η αποχώρηση του Τσακίρη

br fun_atic είπε...

Αν είχε προσωπικό πρόβλημα, μπορώ να το δεχθώ.

Από την άλλη όμως, όταν ο ξενερωμένος Τσακίρης προσπάθησε να βρει λύσεις, δεν τα κατάφερε...Λύσεις που βρέθηκαν αμέσως μετά την απομάκρυνσή του.

Άρα το ερώτημα είναι: τι ήταν χειρότερο ένας ξενερωμένος Τσακίρης ή μια ομάδα χωρίς οικονομική υπόσταση, υποστηριζόμενη όμως από ανθρώπους που μπορούσαν να προσφέρουν άμεσα κάποιες λύσεις; Κι αν αυτό μας εξασφαλίσει το σήμερα, τι γίνεται αύριο; Όταν λέμε αύριο εννοούμε κάτι λιγότερο από δύο μήνες...

Συνεπώς, αυτοί που έχουν τις τύχες της ομάδας έχουν ως πρωταρχικό σκοπό την αποφυγή του υποβιβασμού (και ασφαλώς τους στηρίζουμε - με τα ερωτηματικά μας βέβαια), την επόμενη ημέρα όμως της σωτηρίας πρέπει να αρχίσουν να βρουν λύσεις στο ιδιοκτησιακό.Εννοείται βέβαια ότι δεν πρέπει να έχουν δημιουργηθεί μεγάλα χρέη, γιατί απλούστατα θα είναι δύσκολο να βρούμε μεγαλομέτοχο...

zamis είπε...

@Mακης
Eνταξει,εγω κανω κακοπιστη κριτικη ,ειμαι δηθεν και συνωμοσιολογω ακαταπαυστα διοτι θελω να πεσει η ομαδα.Τωρα που με αποκαλυψες μπορεις πλεον να με αγνοησεις.
Στα πολυ συγκεκριμενα ερωτηματα που μπηκαν σημερα εδω,μετα το εθνικοφρον κηρυγμα σου,εχεις να σχολιασεις τιποτα?
Η ειναι και αυτα ''θεωριες''(συνωμοσιας)με τις οποιες δεν ασχολεισαι γιατι εσενα σε νοιαζει μονο να σωθει η ομαδα?

zouri1 είπε...

Αυριο,ειναι μια αλλη μερα.Να μην ξεχασω να πω οτι χαιρομαι για τους προπονητες που πηραν οι αλλες ομαδες οπως τον Δερμιτζακη,Κωστενογλου,Παρασχο που θα ριξουν και αλλο κατω τις ομαδες που ανελαβαν

br fun_atic είπε...

Έλεγε χθες ο Κάρπετ ότι ήταν ασύλληπτη η έμπνευση του Λεμονή να βάλει επιτελικό τον Φανούρη γιατί βραχυκύκλωνε τους αντίπαλους. Επίσης θεωρούσε σπουδαία έμπνευση ότι οι κυνηγοί άλλαζαν θέσεις...

Ασύλληπτη δεν ήταν η έμπνευση. Ασύλληπτος παραμένεις εσύ... Αλλά που θα πάει; Θα σε συλλάβει κάποτε η αστυνομία ποδοσφαίρου.

Μπορώ να δεχθώ ότι απ' όσους παίζουν στην ομάδα ο μόνος που έχει κάθετη πάσα είναι ναι ο Φανούρης. Ότι μπορούσε να βοηθήσει ανασταλτικά το δέχομαι επίσης. Αλλά όχι ότι βραχυκύκλωνε και την άμυνα του ΠΑΟΚ...Να μην τρελαθούμε... Εδώ οι περισσότεροι στο γήπεδο ζητούσαν επιτακτικά την αλλαγή του. Τόσοι άνθρωποι έβλεπαν άλλο παιχνίδι;

Αν ήμουν προπονητής του Πανιωνίου και μετά από την προχθεσινή εμφάνιση δεν υπήρχε περίπτωση να ξαναέβαζα τον Τσότσα στα χαφ...Η ενέργειές του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ απέδειξαν ότι δεν έχουμε άλλο κεντρικό αμυντικό με τέτοιθα αντίληψη χώρου και αποφασιστικότητα. Μπορεί να κάνει εξαιρετικό δίδυμο με τον Λάτκα.

zamis είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/Disinformation

br fun_atic είπε...

Προσωπικά χάρηκα που στο γήπεδο ήταν και οργανωμένοι του ΠΑΟΚ. Ήταν λάθος να μην τους επιτραπεί η είσοδος. Δεν ξέρω αν πλήρωσαν για να μπουν ή αν μπήκαν με την συνήθη πρακτική τους (πέρα από την 8 υπήρχαν και στην Κερκόπορτα 1), οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε ότι ήταν ΑΨΟΓΟΙ.

NK99 είπε...

Ο Γονδουλάκης βραχυκύκλωνε τους αντιπάλους....
Ο Γκαλίτσιος έσβησε τον Βιερίνια....
Ο Φερέρα είναι ο μάγος της προπονητικής...

Οι φίλαθλοι βλέπουν ένα παιχνίδι και οι προπονητές με τους δημοσιογράφους ένα άλλο παιχνίδι. Οι φίλαθλοι είδαν τον Ριέρα με μια προσωπική ενέργεια να παιρνει το παιχνίδι...
Οι δημοσιογράφοι είδαν αυτό που θα ήθελαν να δουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους...

Έχεις δίκιο για τον Τσότσα. Είναι πραγματικός στόπερ γιατί βγαίνει και κόβει αντιπάλους ενώ οι Λάτκα και Σιόβας είναι αυτό που λέμε λίμπερο και καλύπτουν πολύ καλά τον χώρο Επομένως το ιδανικό είναι να παίζει ο Τσότσα με έναν από τους δύο. Όμως είναι πολυτέλεια για τον Πανιώνιο να αφήνει ένα καλό παίκτη έξω μιας και οι άλλοι δεν μπορούν να παίξουν στα χαφ.

br fun_atic είπε...

Είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να παίξει ο Σιόβας στα χαφ; Από την άλλη δεν είναι κρίμα να σπαταλάμε τον Τσότσα στα χαφ, που δεν του ταιριάζουν ιδιαίτερα και να μην λύσουμε ένα χρόνια πρόβλημα; Αυτό δεν είναι ανάγκη να γίνει από φέτος, καθώς αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχουμε μεγάλα περιθώρια για δοκιμές. Θεωρώ όμως ότι το καλοκαίρι πρέπει να βρούμε καλά χαφ και ο Τσότσα να γυρίσει εκεί που πρέπει…

Θα ήθελα να εξηγήσω κάτι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Έγιναν κάποια σχόλια χθες και για τον κ. Λεμονή και για τον Φανούρη. Θα βρεθεί και θα πει κάποιος. Καλά, κάνετε κριτική την ημέρα που η ομάδα κερδίζει;
Ναι. Γιατί τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί και γιατί η ψυχολογία του κόσμου του Πανιωνίου πηγαίνει βδομάδα με την βδομάδα από το ζενίθ στο ναδίρ.

Προσωπικά θεωρώ έντιμο να αναγνωρίζουμε ή να καταλογίζουμε στον κάθε ένα αυτά που πραγματικά του αναλογούν, από το να δημιουργούμε στον κόσμο εικόνες που ίσως κρατήσουν μία βδομάδα.

έχουμε καλές πιθανότητες να σωθούμε και μακάρι να το πετύχουμε γρήγορα. Όταν κλείσει αυτό το θέμα πρέπει να ανοίξει άμεσα το ιδιοκτησιακό. Γιατί πολύ φοβάμαι ότι οι ηρωοποιήσεις μπορούν να οδηγήσουν στην παγίωση καταστάσεων που δεν είναι προς το συμφέρον του Πανιωνίου...

Costix είπε...

Συμφωνω και εγω για τους οργανωμενους του ΠΑΟΚ. Μαλιστα ειχαμε παρει μαζι μας στο γηπεδο και ενα παιδι απο το γραφειο, φιλαθλο του ΠΑΟΚ, που το κατευχαριστηθηκε. Στο τελος μας εδωσε συγχαρητηρια και μας φιλησε για την νικη μας. Ταλαιπωρημενοι και αυτοι απο τους ΠΟΚατζηδες.

zamis είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=112058779

απο χτες αλλα τωρα το διαβασα

br fun_atic είπε...

Αυτή είναι μια φωνή λογικής. Αν έχουν τέτοιες προθέσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Προσωπικά θα ήθελα μέσα και τον Λιανό ως συγχρηματοδότη και η διοίκηση να γίνεται από το επιτυχημένο μοντέλο του χειμώνα με τον Ζερβακάκο.