Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Εκλογές στις 6.4.2011

Αναδημοσίευση από τα "Επίκαιρα" ( www.e-epikaira.gr)

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο γήπεδο, η διοίκηση του Πανιωνίου ΓΣΣ γνωστοποίησε τη διενέργεια της Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών του ιστορικού συλλόγου.
Η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τετάρτη 6 Απριλίου στην αίθουσα κλειστού στίβου(κάτω από τις Θύρες 2-3) στις 6 το απόγευμα και σε περίπτωση μη απαρτίας στις 7 και μισή της ίδιας ημέρας.

Οι φετινές εκλογές αναμένεται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένο το γεγονός ότι η όποια διοίκηση προκύψει από τις εκλογές αυτές, κατέχει και την ΠΑΕ η ιδιοκτησία της οποίας –ως γνωστό- έχει μεταβιβαστεί από τον Κων/νο Τσακίρη στον Πανιώνιο ΓΣΣ (Ερασιτέχνη). Αυτή η παράμετρος έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στις εκλογές και παράλληλα έχει δώσει τροφή σε διάφορα σενάρια που αφορούν την επόμενη ημέρα της ΠΑΕ Πανιώνιος. Το κατά πόσο αυτά τα σενάρια ισχύουν θα φανεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, όταν θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες και τα ψηφοδέλτια.

Εν αναμονή των εξελίξεων…


Σχόλιο: Ιδού και η επιβεβαίωση των πληροφοριών.

Σε απλά Ελληνικά, το Δ.Σ της Π.Α.Ε (ουσιαστικά ο Ερασιτέχνης) από την μία δέχθηκε τις προτάσεις του κου Τσακίρη για την μη αλλαγή της διοίκησης μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, την ανάληψη πρωτοβουλιών για την εξεύρεση νέου ιδιοκτήτη εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράματος και την έγκρισή του από έκτακτη Γ.Σ και από την άλλη όρισε εκλογές στον ερασιτέχνη για τις 6.4.2011, δηλαδή προ της λήξης του πρωταθλήματος, οι οποίες μπορούν να ανατρέψουν πλήρως τόσο τις δεσμεύσεις αυτές όσο και τον έλεγχο της Π.Α.Ε. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. Θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, αλλά και την αντίδραση του κου Τσακίρη, ο οποίος πιθανότατα να είναι ο άμεσα θιγόμενος (κυρίως ηθικά) από τη συγκεκριμένη απόφαση.

Θα περιμένω επίσης με ενδιαφέρον να δω τα ψηφοδέλτια τα οποία θα κατέβουν...


Υγ

πολύ αξιόλογη τόσο η έντυπη όσο και η ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας επίκαιρα


16 σχόλια:

antunix είπε...

Μάλλον το έχουν σίγουρο το διπλό στην Κέρκυρα…

br fun_atic είπε...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ανακοίνωση αναρτήθηκε στο γήπεδο. Πριν από λίγο διαπίστωσα ο ίδιος ότι για το τόσο σημαντκό αυτό θέμα ΔΕΝ υπάρχει ανάρτηση στην σελίδα του ερασιτέχνη.

Μου κάνει επίσης εντύπωση ότι σε περίπτωση μη απαρτίας, η επαναληπτική γενική συνέλευση θα γίνει την ίδια ημέρα αλλά λίγο αργότερα το απόγευμα!!!Δεν ξέρω αν αυτό αποτελεί μακροχρόνια πρακτική στον σύλλογο ή αν προβλέπεται στο καταστατικό του. Λόγω τιμής δεν το έχω ξανασυναντήσει ποτέ. Ακόμη και σε περίπτωση μη απαρτίας σε γενική συνέλευση πολυκατοικίας επιλέγεται μιά διαφορετική ημερομηνία...

amanAM είπε...

To ότι θα υπήρχαν εκλογές αυτήν την περίοδο, ήταν γνωστό. Δεν είναι κάτι που έγινε αιφνιδιαστικά.

Τα πάρεδρα μέλη δικαιούνται να παρευρεθούν?

Πράγματι, κι εγώ πρώτη φορά ακούω την ίδια μέρα η επαναληπτική συνεδρίαση...

br fun_atic είπε...

Δεν είναι ακριβώς έτσι.Όπως θυμόμαστε όλοι, ύστερα από την ιστορία με το γήπεδο, ο κος Βεντούρης είχε παραιτηθεί.Επέστρεψε κατόπιν παρακλήσεως των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. Ο λόγος ήταν απλός. Υπήρχε κίνδυνος να μην δημιουργηθεί νέο Δ.Σ και αναγκαστικά θα ογηγούμασταν σε διοίκηση διορισμένη από το Πρωτοδικείο. Ο κος Βεντούρης επέστρεψε και προσδιόρισε ότι θα έμενε μέχρι την άνοιξη όταν και θα διεξάγονταν οι εκλογές του ερασιτέχνη. Όλα αυτά ΠΡΙΝ από την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ.
Από τότε όμως έγιναν πολλά και το κυριότερο είναι ότι ο ερασιτέχνης απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της Π.Α.Ε, άρα οι εκλογές του δεν αποτελούσαν πλέον ένα εσωτερικό του ζήτημα, αλλά επηρέαζαν και την επαγγελματική ομάδα.
Πριν από λίγες ημέρες το Δ.Σ της ελεγχόμενης από τον ερασιτέχνη Π.Α.Ε αποδέχθηκε τις προτάσεις του κου Τσακίρη. Αυτό σημαίνει ότι ανέλαβαν την υποχρέωση να ΜΗΝ διεξάγουν εκλογές στον ερασιτέχνη, καθώς θα ανατρέπονταν η διοίκηση της Π.Α.Ε.
Αντ' αυτού, μία μόλις ημέρα μετά από τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Δ.Σ της Π.Α.Ε ελήφθη η απόφαση για εκλογές στον ερασιτέχνη και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όπου οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι δεν θα μπορούσαν να σχηματίσουν ψηφοδέλτιο. Αυτά λοιπόν είναι όλα στην κρίση μας.

NK είπε...

τι κανει καθε μερα στην ΠΑΕ ο γνωστος χοντρος?

Τίττος είπε...

¨¨ Ή του αρέσει η πλατεία ανοιξιάτικᨨ
ή ¨¨ένοιωσε μια νοσταλγία!;!¨¨

br fun_atic είπε...

το θέμα δεν είναι τι κάνει (γιατί για πάρτη του καλά κάνει), αλλά ποιος τον δέχεται...

IWN1998 είπε...

Δεν είναι μόνο την ίδια μέρα, είναι 1.5 ώρα μετά την μη ύπαρξη απαρτίας...

Ο Λαδόπουλος στο sentragoal αναφέρει για πιθανό ψηφοδέλτιο των ΙΩΝΩΝ.

Ως τώρα δεν υπάρχει καμιά υποψηφιότητα.

panthiras83 είπε...

ton dexete se kathimerini basi o tsolakakis,oloi to gnorizoyn ayto ,koino mystiko exei ginei.

Νίκος είπε...

μιλαμε για το γνωστο 'παχουλο αγορι???

Νίκος είπε...

..θα εχουμε , πολλα θεματα φετος , το καλοκαιρι θα ειναι μακρυ...
αντε παλι...

panthiras83 είπε...

to theorite apithano, oi iones na kateboyn me to paxoylo agori;a re panionie ti se perimenei akoma.

John - Singapore είπε...

Χωρίς να γνωρίζω και πολλά καταλαβαίνω ότι:
α) Το ΔΣ της ΠΑΕ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ στον Ερασιτεχνη. Άρα μπορεί το ΔΣ της ΠΑΕ να λέει στον Τσακίρη δεν θα κάνω εκλογές αλλά στην πραγματικότητα δεν ορίζει το ΔΣ της ΠΑΕ το πότε θα γίνουν εκλογές στον Ερασιτέχνη.
β) Ο Τσακίρης απευθύνθηκε στον Βεντούρη ώς πρόεδρο της ΠΑΕ ή ώς Ερασιτέχνη?
Κοινώς, η ΠΑΕ και το ΔΣ της ΠΑΕ μπορόυν να λένε ότι θέλουν. Ο ερασιτέχνης όμως κάνει κουμάντο στο πότε θα γίνουν εκλογές.
Το ερώτημα μου είναι οτι γιατί ο Ερασιτέχνης δεν μετέθεσε την ημερομηνία εκλογών? Γιατί ντέ και καλά να γίνουν τώρα εκλογές?

Costix είπε...

Ελα ντε !!!

br fun_atic είπε...

@john

Τα δύο Δ.Σ είναι διαφορετικά όργανα. Όμως ο ερασιτέχνης ελέγχει μετοχικά την Π.Α.Ε και εννοείαι ότι ελέγχει το Δ.Σ της Π.Α.Ε. Παράλληλα τα δύο διοικητικά συμβούλια έχουν τον ίδιο πρόεδρο, ο οποίος είναι γνωστό ότι μπορεί να επηρεάζει καταλυτικά τις εξελίξεις και στην Π.Α.Ε και στον ερασιτέχνη.

Κάτι σημαντικό: Σύμφωνα με πληροφορίες που θεωρώ αξιόπιστες, ο κ. Βεντούρης θα κατεβάσει αρκετά ισχυρό ψηφοδέλτιο, αποτελούμενο από νυν συμβούλους, ανθρώπους που κατέχουν θέσεις στον ερασιτέχνη και πολιτικούς που δραστηριοποιούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση.Από τα ονόματα που άκουσα δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο καμπανιστό με περίεργες διασυνδέσεις.

Το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο φαντάζει ικανό να κερδίσει, συνεπώς θεωρητικά θα είναι ευκολότερο να παραμείνει ο κος Βεντούρης συνεπής σε όσα υποσχέθηκε στον κ. Τσακίρη.Ασφαλώς και είναι θετική εξέλιξη.

Προσωπικά, θα ήθελα να υπάρξει και ένα δεύτερο ισχυρό ψηφοδέλτιο από Πανιώνιους που θέλουν κάτι το διαφορετικό στον ερασιτέχνη.Ο Γεράσιμος Βεντούρης έχει προσφέρει στον Πανιώνιο, θεωρώ όμως ότι πρέπει να δοκιμάσουν κι άλλοι άνθρωποι να διοικήσουν το ιστορικό αυτό σωματείο.

John - Singapore είπε...

Με αυτά τα δεδομένα, όταν ο Βεντούρης συμφωνεί με τις προτάσεις Τσακίρη περί μή αλλάγής διοίκησης στην ΠΑΕ, το κάνει διότι έχει δεδομένη την νίκη του στις επερχόμενες εκλογές? Εδώ φορώντας το καπέλο της ΠΑΕ λέει δέν κάνω εκλογές και φορώντας το καπέλο του ερασιτεχνη λέει πάμε σε εκλογές. Μπερδεύτηκα!