Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Φήμες και ομίχλη

Πριν από λίγες ημέρες και με αφορμή την επιστολή του κ. Τσακίρη προς το Δ.Σ της Π.Α.Ε Πανιώνιος, πληροφορηθήκαμε την απόφαση της διοίκησης να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων. Σαφέστατα και τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις του νόμου για την δημόσια ανακοίνωση της πρόσκλησης των μετόχων (μέσω της εφημερίδας Φίλαθλος), όμως η συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση δεν έλαβε (γιατί άραγε) την δημοσιότητα που θα περιμέναμε ή που λάμβανε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Κανείς μάλιστα δεν έμαθε τα θέματα που είχαν τεθεί προς συζήτηση, πέρα ασφαλώς από τα θέματα που έθεσε ο κος Τσακίρης. Αν τα θέματα δεν ήταν σημαντικά, δεν θα συγκαλούνταν Γ.Σ και πολύ περισσότερο δεν θα προκαλούνταν η επέμβαση του κου Τσακίρη. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το θέμα προς συζήτηση ήταν ο καθορισμός της τιμής της μετοχής της Π.Α.Ε.

Με την επιστολή Τσακίρη, η οποία έγινε αποδεκτή στο σύνολό της από τους μετόχους, συμφωνήθηκε να μην αλλάξει η διοίκηση της Π.Α.Ε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ανεύρεση επενδυτή, να καθοριστεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα έπρεπε να βρεθεί επενδυτής και τέλος ύστερα από την εξεύρεση ή την αποτυχία εξεύρεσης επενδυτή, να συγκληθεί εκτάκτως η Γενική Συνέλευση των μετόχων, προκειμένου, είτε να εγκρίνει τον νέο επενδυτή, είτε να βρει λύση στο πρόβλημα.

Θεωρούσα λοιπόν, ότι μετά την αποδοχή των θέσεων του κου Τσακίρη, το διοικητικό είχε μπει στο ψυγείο για όσο διάστημα χρειάζονταν προκειμένου να μην επηρεαστεί η ομάδα αλλά και να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο που θα αναλάμβανε τις τύχες της Π.Α.Ε.

Σήμερα όμως πληροφορήθηκα (τις συγκεκριμένες πληροφορίες τις γράφω με μεγάλη επιφύλαξη) ότι παρ’ όλες τις παραπάνω δεσμεύσεις, είναι πρόθεση της διοίκησης του ερασιτέχνη να προχωρήσει σε εκλογές και μάλιστα εντός του πρώτου δεκαήμερου (!!!) του Απριλίου. Πληροφορούμαι μάλιστα ότι τα περισσότερα μέλη του παρόντος Δ.Σ ΔΕΝ θα διεκδικήσουν εκ νέου θέση σ’ αυτό. Την ίδια πρόθεση φαίνεται ότι έχουν και μέλη του Δ.Σ που παραιτήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Νέο Δ.Σ το οποίο δεν θα δεσμεύεται από την πρόσφατη απόφαση και θα αποτελείται ποιός ξέρει από ποιούς. Άγνωστο παραμένει το αν ο κος Βεντούρης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ή αν το κάνει, με ποιό τρόπο θα καταφέρει να συνεργαστεί με τους νέους σύμβουλους… Σε κάθε περίπτωση είναι λογικό να υπάρξουν σημαντικότατες διοικητικές ανακατατάξεις οι οποίες θα προκαλέσουν μεγάλες αλλαγές και στην ΠΑΕ.

Απ’ όλα αυτά (αν είναι αλήθεια) γεννάται ένα μεγάλο ηθικό ζήτημα, πέρα από την καταστρατήγηση των πρόσφατων δεσμεύσεων. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν αρκετοί που προετοιμάζουν την εκλογική τους κάθοδο ήδη από τον προηγούμενο Νοέμβριο. Είναι οι ίδιοι που θα ωφεληθούν από μια αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών. Το αντίθετο συμβαίνει με όσους θα ήθελαν να προβάλουν ένα διαφορετικό λόγο και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό εναλλακτικό ψηφοδέλτιο. Αυτοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Μήπως υπάρχει ανάγκη να αφήσουν τις επιτροπές, τους συλλόγους, τις ατέρμονες φιλολογικές συζητήσεις και τους εγωισμούς και να δημιουργήσουν ένα ισχυρότατο ψηφοδέλτιο από την νέα γενιά των Πανιώνιων που θα οδηγήσει τον ερασιτέχνη εκεί που του αξίζει; Μήπως είναι η ώρα οι άνθρωποι αυτοί να θέσουν στην κρίση των Πανιώνιων τις θέσεις και τα πεπραγμένα τους;

16 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Πληροφορήθηκα ότι το συγκεκριμένο θέμα το έχει και η sporday.δυστυχώς αυτή την ώρα είναι δύσκολο να τη βρω.οποίος την διάβασε ας μας ενημερώσει.

Griniaris είπε...

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή.Η μυστικοπάθεια του τωρινού ΔΣ είναι γνωστή.Η παρέμβαση Τσακίρη έγινε προφανώς γιατί κάτι άκουσε ή κάτι έμαθε.Η διεξαγωγή τέτοιων εκλογών είναι καθαρά διαδικαστική καθώς το αποτέλεσμα είναι πάντα γνωστό από πριν.
Άρα η προκήρυξή τους τώρα, δύο τινά μπορεί να σημαίνει.Ή ο Βεντούρης ανανεώνει απλά τη θητεία του με κάποια νέα μέλη ή ο σκοπός είναι η διοίκηση να περάσει σε κάποια νέα χέρια που θα διεκδικήσουν μέσω του ερασιτέχνη την ΠΑΕ.Φοβάμαι πως σε καμμία από τις δύο περιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα,ειδικά στην δεύτερη.Το θέμα είναι ότι όλα γίνονται εκ προθέσεως,ας ελπίσουμε να μην είναι και εγκληματικά...
(Αν είναι αλήθεια)

br fun_atic είπε...

αφού όμως είχαν την πρόθεση να κάνουν εκλογές και πιθανότατα πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος, για ποιο λόγο αποδέχθηκαν τις προτάσεις Τσακίρη, δεδομένο ότι δεν θα μπορούσαν να δεσμεύσουν το νέο ΔΣ του ερασιτέχνη και πιθανότατα της Π.Α.Ε;O

Griniaris είπε...

Αυτό που αποδέχθηκαν είναι να μην αλλάξει το ΔΣ της ΠΑΕ.Τα άλλα για τον επενδυτή είναι ουσιαστικά μη ουσιώδη....

br fun_atic είπε...

Όλες αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν αφού βρίσκονταν λύση στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα.

Ρωτάω και πάλι. Ποιο το νόημα να δεσμευθεί το παρόν Δ.Σ της Π.ΑΕ από τη στιγμή που ελέγχεται από τον ερασιτέχνη, το Δ.Σ του οποίου μπορεί να αλλάξει δραστικά και άμεσα;
Για ποιό λόγο αυτή η σπουδή για αλλαγές στα διοικητικά του ερασιτέχνη;
Ο νέος πρόεδρος του ερασιτέχνη θα έχει αναλάβει ηθικές έστω υποχρεώσεις έναντι του Τσακίρη;
Έχει δικαίωμα ο Τσακίρης να ξαναπάρει τις μετοχές που χάρισε ή μπορεί να πιέσει με κάποιο τρόπο για την επιστροφή τους;

Costix είπε...

Αντε χρονια πολλα σε ολους τους Βαγγεληδες το μπλογκ (Βαγγελης, Panionaria κλπ) και γενικα σε ολους τους Πανιωνιους και μη Βαγγεληδες.

Για τα υπολοιπα, ας βαλει ο Θεος το χερι του !!

br fun_atic είπε...

@costix
επειδή δεν ήταν αρκετό την προηγούμενη βδομάδα, πάω για συμπλήρωμα :)

χρόνια πολλά στους Βαγγέλιδες κ.λ.π

Costix είπε...

@brfun
ασε και κανενα κατσικακι και για μας. εγω εχω κλεισει στο σημαντρο το επομενο ΠΣΚ. αν βρεις κανενα καινουργιο ενδιαφερον μαγαζακι, σφυρα κλεφτικα !!!

br fun_atic είπε...

έλα ρε συ...κρίμα που δεν συντονιστήκαμε. Δεν πειράζει όμως γιατί το καλοκαίρι πλησιάζει.
Δύσκολα θα ψάξω για μαγαζί αυτή την εβδομάδα

panioniaria είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
Εύχομαι υγεία και καλά αποτελέσματα για την ομάδα μας....

Βαγγέλης είπε...

Σας ευχαριστώ,έστω και καθυστερημένα...

br fun_atic είπε...

@costix

Κοχύλι (λιμάνι Διακοφτού).Δεν είναι η φυσική μας έδρα, είναι όμως μια πάρα πολύ τίμια πρόταση. Στο βαθμό που μπορώ να κρίνω, τόσο το λαβράκι όσο και ο μπακαλιάρος που έφαγα ήταν αξιοπρεπέστατοι.

Costix είπε...

Το ξερω το μαγαζακι (ο περιφημος σουπακιας). Αν εξαιρεσεις μπακαλιαρους, κανενα λαβρακι, κανενα λυθρινακι και καμμια κουτσομουρα, τα υπολοιπα ψαρια του (φαγγρια, σφυριδες, τσιπουρες, σαργοι κλπ) ειναι ολα εισαγωγικα.

Πρεπει να σε παω στον Μαζαρακη στο Λαμπιρι να πειξεις στο ελληνικο ψαρι.

Αξζει την μιση ωρα οδηγημα, believe me. Και ο χωρος μακραν.

br fun_atic είπε...

Ξεκίνησα με μιά παραδοχή. Δεν έχει σχέση με τη φυσική μας έδρα!!!

lefterix είπε...

Καλησπέρες σε όλους!!!!!!!!!!!
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, καθυστερημένα βέβαια, αλλά όπως φνωρίζετε, στην Κρήτη όταν πηγαίνω, γίνομαι ο άνθρωπος του Νεάτερνταλ... Όχι ίντερνετ, αλλά ούτε ρεύμα δεν έχω εκεί που πάω....
Παρόλα αυτά, έφαγα κάτι νηστήσιμα συκώτια, παϊδάκια, πανσέτες, κεφαλοτύρια, ατικτυστά οφτά, κλπ...
Που ήσουνα ωρε γκρινιάρη;;;;

br fun_atic είπε...

Να και κάποιος που τηρεί τις παραδόσεις !!!