Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ




Μετά τη Νάξο και την Σύρο, φέτος, και συγκεκριμένα το τριήμερο 20/5 έως και 22/5/2011, ήταν η σειρά της Μυκόνου να υποδεχθεί κλιμάκιο μικρών αθλητών των ακαδημιών ποδοσφαίρου του Πανιωνίου και συγκεκριμένα δύο ομάδες γεννηθέντων το 2002 και 2003, με προπονητή τον κο Χάρη Κάλφα.

Η αποστολή του Πανιωνίου ήταν πολυπληθής, αποτελούμενη από εβδομήντα περίπου άτομα (αθλητές και συνοδούς γονείς), ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχής.

Την πρώτη ημέρα της αποστολής (20/5), οι ομάδες του Πανιωνίου αντιμετώπισαν στο γήπεδο του Α.Ο Μυκόνου στον Ορνό αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες του Μυκονιάτικου συλλόγου. Η ομάδα των «μικρών» (γεννηθέντων το 2003) επιβλήθηκε του Α.Ο Μυκόνου με 2-0, με τέρματα των Ζαχαρόπουλου και Τσάμη ενώ η ομάδα των «μεγάλων» (γεννηθέντων το 2002) γνώρισε την ήττα με σκορ 3-2. Τα τέρματα για την ομάδα του Πανιωνίου σημείωσαν οι: Χασιώτης και Βάσσης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Αθανάσιος Κουσαθανάς - Μέγας, αναπληρούμενος από τον κο Δημήτριο Σκαγιά – Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον κο Αντώνη Κουσαθανά – Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και την κα Ειρήνη Χαριτοπούλου – Κοινοτική Σύμβουλο, παρέθεσε δείπνο στην αποστολή του Πανιωνίου, τιμώντας, μέσω των μικρών αθλητών, το ιστορικότερο Ελληνικό σωματείο.

Την δεύτερη ημέρα της αποστολής, οι ομάδες του Πανιωνίου φιλοξενήθηκαν στις άρτιες εγκαταστάσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Σύγχρονη Παιδεία», δίνοντας τον δεύτερο φιλικό τους αγώνα με μαθητές της σχολής. Η ομάδα των γεννηθέντων το 2003 νίκησε με σκορ 2-0 και σκόρερ τους Φείδη και Μαργαρίτη. Η ομάδα των γεννηθέντων το 2002 επιβλήθηκε και εκείνη της ομάδας των εκπαιδευτηρίων με σκορ 6-1 και σκόρερ τους Κούτρα (2),Βάσση, Μαργαρίτη, Κεραμά και Παπαχρήστου.

Προς ανταπόδοση της φιλοξενίας οι γονείς των τμημάτων του Πανιωνίου τίμησαν με αναμνηστικές πλακέτες και λάβαρα του συλλόγου την ομάδα της Α.Ο Μυκόνου, τον Δήμαρχο Μυκόνου κό Αθανάσιο Κουσαθανά – Μέγα και την πρόεδρο των εκπαιδευτηρίων «Σύγχρονη Παιδεία» κα Ιωάννα Πελέκη-Καψάλη.

Πέρα από τους φιλικούς αγώνες, τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων με τις φημισμένες παραλίες, να απολαύσουν την Μυκονιάτικη φιλοξενία και να δουν το ανθρώπινο και προσιτό πρόσωπο ενός νησιού που λατρεύεται από το διεθνές τζετ σετ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα μέλη της αποστολής, όπου κι αν βρέθηκαν φορώντας τα σύμβολα του Πανιωνίου, εισέπραξαν αγάπη. Αυτό αποδεικνύει τη θέση που έχει ο Πανιώνιος στην καρδιά του κάθε υγιώς σκεπτόμενου Έλληνα φιλάθλου.

Τον Δήμαρχο Μυκόνου, τα μέλη του Δημοτικού και Κοινοτικού Συμβουλίου, τον Α.Ο Μυκόνου, τους ιδιοκτήτες των εκπαιδευτηρίων Σύγχρονη Παιδεία κ. Γ. Καψάλη και κα Ι. Πελέκη,τον πρόεδρο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Γ.Παπαδημητρίου, για την άψογη φιλοξενία, τους προπονητές των ομάδων κο Χάρη Κάλφα (ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ), Πέτρο Δημητσάντο (Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ),Πέτρο Ντζιαβίδα (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ),για τον ζήλο και την φιλοτιμία τους , τον κο Κωνσταντίνο Ζιάκα και την κα Αγγελική Ασημομύτη για την άψογη οργάνωση της εκδρομής και στην παραμικρή της λεπτομέρεια και τους χορηγούς κο Παναγιώτη Κούκα – Βράκα ο οποίος προσέφερε τα αναμνηστικά μπλουζάκια και τα λάβαρα με τα σήματα του Α.Ο. Μυκόνου και του Πανιωνίου, τον κο Ασημομύτη Γεράσιμο που προσέφερε τα παραδοσιακά γλυκά και τον κο Δημήτριο Κάτση ο οποίος κατασκεύασε και προσέφερε τα πανο του Πανιωνίου,την εφημερίδα Μykonos News και την κα Κοντιζά Ελένη και το sportcyclades.gr.

Την αποστολή του Πανιωνίου αποτέλεσαν οι παρακάτω αθλητές: Ομάδα 2002:Ζιάκας,Βάσσης,Κεραμά,Παπαχρήστος,Κούτρας,Ορφανός,Χασιώτης,Τσαπατσάρης,Μαμάι και Νικολάκης. Ομάδα 2003:Φείδης,Τσάμης,Μαρίνος,Βόγκλι,Κάτσης,Χατζημιχάλης,Ρίπης,Ζαχαρόπουλος και Μαργαρίτης

4 σχόλια:

Bertheway είπε...

Φανταστική η εκδρομή!Να 'μαστε καλά και να οργανώνουμε πάντα τέτοιες αποδράσεις.Αντε και η επόμενη να είναι στο εξωτερικό!!!

br fun_atic είπε...

Μακάρι να πάμε στο εξωτερικό μαζί με την πρώτη ομάδα. Ουέφα και οι δύο!!!

Costix είπε...

Μπραβο και στον Γιαννακη μας που δεν αφησε παραπονεμενο το fun club του !!

br fun_atic είπε...

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εκδότη των Επίκαιρων, όπως και τον Κώστα Παπαδάκο για την κάλυψη του θέματος στην ηλεκτρονική τους σελίδα. Θα μας αφιερώσουν επίσης ολόκληρη σελίδα στο τεύχος του Σαββάτου.

http://www.e-epikaira.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=394

Είναι καλό να ακούγεται ο Πανιώνιος εντός και εκτός Ν.Σμύρνης και είναι επίσης τρομερά ευχάριστο να εισπράττουμε αγάπη όπου κι αν πηγαίνουμε από φίλαθλους που εκτιμούν την ομάδα μας...