Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πως καταντήσαμε λοχία...

Τέτοιες ημέρες πριν από ένα χρόνο θεωρούσαμε ότι έχουμε μια ομάδα με ανθηρά οικονομικά (σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες ομάδες της κατηγορίας) και ισχυρό ιδιοκτήτη, με πρόεδρο έναν νέο τεχνοκράτη (τρομάρα του), με εξαγγελίες για πέμπτη ή ακόμη και τρίτη θέση, με προπονητή ένα νεαρό και φιλόδοξο κάτοχο ντάμπλ, με έναν αξιόλογο κορμό παικτών, με έναν ποδοσφαιριστή αστέρι (Φαμπιάν) και με την παρουσίαση του νέου αθλητικού κέντρου που αποτελεί όνειρο για την περιοχή μας.

Σήμερα ξέρουμε ότι χρήματα δεν υπάρχουν, ούτε ισχυρός χρηματοδότης, ούτε στιβαρή διοίκηση (καλές προθέσεις υπάρχουν, στις μέρες μας όμως όλοι υποτάσσονται στα χρήματα ή στην ποδοσφαιρική αλητεία), στηριζόμαστε σε δανεικούς, χάσαμε το αστέρι μας, θεωρούμαστε μέρος του Ελληνικού ποδοσφαιρικού κατεστημένου και ομάδα δορυφόρος, σωθήκαμε την τελευταία στιγμή και ευελπιστούμε να μην χάσουμε την παρτίδα στα χαρτιά. Το κυριότερο όμως είναι ότι ο κόσμος μας διχάστηκε και έχασε την πίστη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση της επιτροπής. Ελπίζω να δικαιωθούμε. Όμως τα προβλήματά μας θα υπάρχουν και μετά από την απόφαση της επιτροπής…Και δυστυχώς είναι πολλά και ίσως αξεπέραστα χωρίς κάποια εντυπωσιακή ενέργεια…

25 σχόλια:

zouri1 είπε...

Αχ,Αυτα που τραβαμε δυναμωνει την αγαπη μας για την ομαδα.

IWN1998 είπε...

Όπως ξαναέγραψα, εντυπωσιακή ενέργεια μπορεί να είναι και ο "ορθολογισμός" των στόχων και των δραστηριοτήτων μας στα νέα δεδομένα.

θα ήταν άριστο αν ο τέως (???) μεγαλομέτοχος βοηθούσε περαιτέρω να κλείσουν οι εκκρεμότητες των εποχών "υπέρβασης" και Κιντή και μετά να ξεκινάγαμε μια καινούρια αρχή, χαμηλών αλλά υπαρκτών και πρακτικών στόχων (...και όχι στυλ "το Δεκέμβρη θα είμαστε στους πέντε πρώτους και θα πετάει η ομάδα).
Πιστεύω ότι θεμέλιος λίθος στην προσπάθεια τούτη μπορεί να είναι ο προπονητής, που θα πρέπει να το δοθεί χρόνος και εμπιστοσύνη.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Griniaris είπε...

Εκείνο που με στενοχωρεί περισσότερο είναι ότι ο Πανιώνιος έπαψε πια να αντιπροσωπεύει τον Πανιώνιο.Γίνεται μέρος του "συστήματος" κι αυτό είναι που σιχαινόμαστε πιο πολύ.Μακάρι να ξαναβρούμε την ταυτότητά μας κάποτε...

KANTHAR0S είπε...

Δεν είναι δυνατόν να πορεύεσαι χωρίς πλάνο. Δυστυχώς οι περισσότερες ελληνικές ομάδες πορεύονται με το ''έχει ο Θεός''. Όσο για τα οικονομικά ποιος φταίει; Ο Μπέος; Ο Τσακίρης; ο Βεντούρης; Ο Κιντής; Επειδή μάλλον φταίει ο τελευταίος σαρώστε τον. Που πήγαν τόσα λεφτά από τις μεταγραφές παιχτών;

br fun_atic είπε...

Gια μένα χρειάζεται για αρχή μιa διοίκηση που να εμπνέει τον κόσμο.
Η διοίκηση αυτή, στηριζόμενη στο κύρος της, θα πρέπει να ανοίξει τον διάλογο για τον Πανιώνιο που θέλουμε.

Θεωρώ ότι οι περισσότεροι θέλουμε μια ομάδα που θα έχει το αστέρι της, που θα έχει τους 3-4 έμπειρους παίκτες σε θέσεις κλειδιά και που θα δίνει ευκαιρίες σε νέους ταλαντούς Έλληνες παίκτες.

Ο Πανιώνιος του δεύτερου γύρου, με τις αναγκαίες προσθήκες νεαρών και ταλαντούχων παικτών (π.χ Κολοβός) είναι πολύ κοντά σ' αυτό που έχω στο μυαλό μου.

Προσωπικά, αν υπήρχε ένα αξιοπρεπές πλάνο ανάπτυξης και πορείας, δεν θα θεωρούσα πρόβλημα αν ο στόχος μας για παράδειγμα ήταν η παραμονή...

Όλα αυτά θα απαιτούσαν έναν προπονητή δάσκαλο, που να μπορεί να δουλέψει και να αναδείξει νεαρούς ποδοσαιριστές και που να ξέρει την Ελληνική πραγματικότητα. Είναι τόσο δύσκολα όλα αυτά;

NK99 είπε...

Διαφωνώ ότι δεν υπαρχουν χρήματα. Η ομάδα δεν έχει αμελητέα έσοδα. Καλειται όπως και οι υπόλοιπες ομάδες να κάνει ορθολογική διαχείριση αυτών των εσόδων. Μην ξεχνάμε ότι εκτός του ΟΣΦΠ όλες οι ομάδες δεν έχουν χρηματοδότη. Ακόμα και ο ΠΑΟ. Επιπροσθέτως εμεις δεν έχουμε πολλά χρέη παρά μόνο υψηλά συμβόλαια από τα οποία δεν είναι ανέφικτο να απαλλαγούμε. Ο Λόλο κάπου θα βρει να πάει, το ίδιο και ο Ριέρα. Επίσης ο Κούμο μπορεί να φέρει κάποια χρήματα (λέτε όντως να αρνηθήκαμε το 1 εκ της Κολωνίας? Δύσκολο...).

Μπορούμε να κρατήσουμε τον Μάχο, τον Τσότσα τον Σιόβα οι οποίοι μαζί με τον Λάτκα, τον Όμο τον Σάμαρη τον Γονδουλάκη, τον Κούκετς δυστυχώς τον Μπάλαμπαν (το δυστυχώς πάει στα 300 που παιρνει και που δεν θα τα βρει αλλού) και έναν φορ έστω και στυλ Αναστασάκου μπορούν να αποτελέσουν ένα κορμό πλαισιωμένο από νεαρούς όπως ο Κολοβός, ο Λουκίνας, ο Κοντοχρήστος, ο Σκούρτης.

Δεν χρειαζόμαστε ούτε δανεικούς ούτε σχέσεις με τον ΟΣΦΠ. Οι σχέσεις δεν βοήθησαν ούτε με τη διαιτησία που στο δεύτερο γύρο μας ξέσκισε ούτε και στο θέμα της αδειοδότησης φαντάζομαι.

Πέρσι κινδυνέψαμε όχι γιατί δεν είχαμε σχέση με το παρασκήνιο αλλά γιατί δεν είχαμε καλή ομάδα. Οι σχέσεις δεν βοηθάνε τον Πανιώνιο παρα μόνο ορισμένους διοικούντες που για αυτούς ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ήρθε η ώρα της αποχώρησης. Οι σχέσεις μας δυσφημούν και ΜΑΣ ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ.

br fun_atic είπε...

και έχουμε και θα έχουμε οικονομικό πρόβλημα και μπορώ να το αποδείξω:

Ο Πανιώνιος ήταν καθαρός οικονομικά μετά από τον διακανονισμό του Μπέου και επειδή ο Τσακίρης έβαζε χρήματα για να κλείνει ο ισολογισμός. Από εδώ και στο εξής η λογική λέει ότι θα μπαίνουμε κάθε χρόνο μέσα.

Ο Πανιώνιος δεν έχει σημαντικά έσοδα από τα εισιτήρια, την μπουτίκ και τους χορηγούς, ενώ επιπλέον δεν έχει κατάλληλο γήπεδο για να το αξιοποιήσει οικονομικά. Συνεπώς στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κρατική επιχορήγηση, στα τηλεοπτικά δικαιώματα, στις πωλήσεις παικτών και στα χρήματα του βασικού χορηγού.

Οι μέτριες πορείες θα αποθαρρύνουν τους χορηγούς. Η κρατική επιχορήγηση δεν είναι εξασφαλισμένη. Τα τηλεοπτικά είναι αμφίβολα, οπότε μένουν οι πωλήσεις των παικτών. Η τιμή τους όμως καθορίζεται από την οικονομική ευρωστία του χρηματοδότη, την καλή πορεία της ομάδας και την αδιάκοπη παραγωγή ταλέντων. Τα ίδια προβλήματα τα αντιμετωπίζουν και άλλες ομάδες. Προφανώς όμως έχουν βρει άλλους τρόπους νόμιμης ή λιγότερο νόμιμης χρηματοδότησης…

Πιστεύω ότι δύσκολα θα βρούμε νέο επενδυτή. Είναι γνωστό ότι οι Πανιώνιοι που μπορούν να επωμιστούν το βάρος είναι ελάχιστοι. Εκτός Πανιωνίου υπάρχουν κάποιοι που ίσως να ήθελαν να μπουν στο ποδόσφαιρο. Όμως ο Πανιώνιος δεν έχει πολύ κόσμο, άρα αυτό δεν μπορεί να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά τους σχέδια στην Ελλάδα. Για ποιο λόγο να ρίξει κάποιος χρήματα σε μια τέτοια ομάδα (που στην τελική δεν είναι και η ομάδα του), ιδίως όταν κανείς δεν του εξασφαλίζει τα παράλληλα έσοδα, τη δημιουργία νέων (από εισιτήρια και γήπεδο); Υπάρχει και κάτι άλλο πάρα πολύ σημαντικό. Πλέον έχει αυξηθεί πάρα πολύ ο φορολογικός συντελεστής στις αμοιβές των παικτών (ο.κ τα μαύρα είναι πάντα περισσότερα), το βασικό όμως είναι ότι έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό η φορολόγηση κεφαλαίων που μπαίνουν από το εξωτερικό…Άρα ψάχνουμε κάποιον που να έχει αγάπη για την ομάδα ή πίστη ότι θα τον βοηθήσει σε κάτι, που να είναι διατεθειμένος να βάλει το χέρι στην τσέπη (αν δεν έχει βρει παράπλευρους τρόπους χρηματοδότησης) και που θα έχει άσπρα χρήματα στην Ελλάδα ή που δεν θα τον ενδιαφέρει να φορολογούνται οι εισροές χρημάτων του από το εξωτερικό…

br fun_atic είπε...

Υπάρχουν λύσεις; Ναι.

Λύση Τσακίρη. Δεν θέλει και το θέμα τελειώνει.

Λύση τύπου Μπέου...Έχει υποστηρικτές, θεωρώ όμως ότι οι περισσότεροι θα μπορούσαν να την αποδεχθούν μόνο ως λύση ανάγκης.

Λύση Πανιωνίου λαϊκής βάσης: όνειρα θερινής νυκτός.

Λύση ερασιτέχνη: θα μας φάνε λάχανο

Λύση πανιώνιας συσπείρωσης. Εκεί πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε επιτυχία. Συμμετοχή όλων των ισχυρών Πανιώνιων και επιμερισμός των εξόδων...

John - Singapore είπε...

Μου αρέσουν τα προσγειωμένα πλάνα που διαβάζω από ΝΚ99 και br fun_atic. Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το πόσα χρειάζεται για να τρέξει η ομάδα μιά σεζόν ούτε και για πόσα θα πιάσουμε άν αποδεσμευτούμε από βαριά συμβόλαια. Σίγουρα όμως είναι εφικτό. Στο κάτω κάτω ποιό είναι το χειρότερο σενάριο? Να μήν τα καταφέρεις και να πέσεις. Μα σε αυτήν την κατάσταση είμασταν και φέτος παρά τα μεγαλεπίβολα σχέδια. Άν ξανακινδυνέψουμε του χρόνου τουλάχιστον δεν θα έχουμε ξοδέψει ένα σκασμό πεταμένα λεφτά και δεν θα έχουμε κακοκαρδίσει κανένα επενδυτή που τα έσπρωξε και μετά τα κλαίει γιατί πατώσαμε και τον βρίζει η Ν. Σμύρνη εν χορώ.
Κάποτε μιλάγαμε για μια διαφορετικότητα του Πανιωνίου. Το να μπορούμε να επιβιώσουμε στη Superleague με το 1/5 του budget των άλλων ή στην καλύτερη και με κάμποση τύχη να βγούμε Ευρώπη έχοντας ξοδέψει κατά πάρα πολύ λιγότερα από τα λεφτά που δίνει η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο ΑΡΗΣ κτλ. Εκεί σε θέλω μάγκα...
Όταν σε μιά ομάδα σπρώχνεις παικταράδες ακριβούς και προπονητάρες και χρήμα με το τσουβάλι, τότε δημιουργείς φρούδες ελπίδες στους παίκτες, την διοίκηση και βέβαια τον κόσμο που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε αγανάκτηση και απογοήτευση διότι το πρωτάθλημα (λιγότερο το κύπελλο) δέ ήταν, δεν είναι και δέν θα γίνει ποτέ αξιοκρατικό για να κερδίσει ο καλύτερος. Τίποτα δεν είναι αξιοκρατικό στην κοινωνία ούτως ή άλλως άρα γιατί να βαυκαλιζόμαστε οτι το ποδοσφαιρο θα εξυγιανθεί και ο Πανιώνιος ή η Ξάνθη και ο Εργοτέλης έχουν ίσες ελπίδες να τερνματίσουν πρώτοι? Δεν θα γίνειποτέ! Όπως και δέν παίρνει πρωτάθλημα η Tottenham, η Genoa, το Αμβούργο, η Κτάνια, η Μπιλμπάο... Καλύτερα να φτιάξουμε την υποδομή πρώτα, τα παικτάκια, τις ακαδημίες, να κάνουμε παιδομάζωμα και να αναδείξουμε πιτσιρικάδες. Να γίνουμε αυτόνομοι, ανεξάρτητοι και αξιοζήλευτοι. Μετά θα έρθουν και ΚΑΠΟΙΕΣ επιτυχίες... Το ξαναείπαμε, κανείς μας δεν είναι ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ για τους τίτλους... άμα θέλει τίτλους να υποστηρίζει Barca που έχει και κυανέρυθρα...αν και το κιτρινάκι με χαλάει λίγο...!!!

NK99 είπε...

Αν το καλοσκεφτεί κανείς όλα τα χρήματα που έβαλε ο Τσακίρης πήγανε στο βρόντο και στην πραγματικότητα η ομάδα βασιζόταν στα έσοδα της. Μόνο να σκεφτεί κανείς τους 50 επαγγελματίες σε μία σαιζόν...Για αυτό λέω ότι η ορθολογική διαχείριση και η συμμετοχή πολλών νέων παιδιών φέτος είναι το ζητούμενο.

Συμφωνώ ότι η μοναδική λύση είναι η Πανιώνια συσπείρωση. Μου αρκεί αυτοί που θα συμμετέχουν να μην θέλουν να βάλουν άμεσα ή έμμεσα λεφτά στην τσέπη.

Επαναλαμβάνω ότι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε φέτος θα τα αντιμετωπίσουν όλες οι ομάδες και όσες δεν το καταλάβουν θα έχουν να κάνουν με τον σύγχρονο Δον Κιχώτη και τον Σάντσο Παντσα των επιτροπών.

br fun_atic είπε...

Εκεί λοιπόν μπαίνει στο παιχνίδι το προπονητικό. Θεωρώ ότι ήταν η μεγαλύτερη προσφορά τςη διοίκησης Τσακίρη προς τον Πανιώνιο (αντίστοιχη της εποχής Μπέου με την εκαθάριση των χρεών - για να είμαστε δίκαιοι). Κάποιοι λένε ότι ο Τσακίρης το έκανε για να κονομάει. Ξεχνούν όμως ότι όσα χρήματα κι αν δίνει ο Πανιώνιος ως ενοίκιο (αν τα δίνει κι όλας) για να γίνει απόσβεση του έργου θα χρειαστούν καμιά 20αριά χρόνια. Άρα δεν ήταν έργο που έγινε για την κονόμα, δεδομένου ότι αν ο Πανιώνιος δεν μπορεί να το πληρώνει τότε λογικά θα κλείσει...
Αν αφήσουμε την γκρίνια για το θέμα αυτό θα δούμε ότι η σωστή λειτουργία των τμημάτων υποδομής, του σκάουτιγκ και του προπονητικού είναι η λύση στο πρόβλημα του Πανιωνίου. Είναι μιά λύση που ΔΕΝ την έχουν άλλες ομάδες (όπως κι εμείς δεν έχουμε τις χιλιάδες εισιτήρια)...

dimosthenis είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=128634710
Να μετατοπίσω λίγο το θέμα και να το περιορίσω στη σημερινή ειδησεογραφία για τις επαφές της ομάδας με Κοντοέ, Γουνδουλάκη, Γιόνσον. Ο συντάκτης επισημαίνει τη δυσκολία της υπόθεσης Κοντοέ που έχει πρόταση από ΑΕΚ και εξωτερικό. Αυτή η δυσκολία απαιτεί διαπραγματεύσεις από κάποιον έμπειρο διαπραγματευτή. Και καλά αν έχει προτάσεις από το εξωτερικό είναι τιμητικό και για τον ίδιο και για την ομάδα, αλλά οι προτάσεις ΑΕΚ μου θυμίζουν τη φράση Γιωργάκη πριν από τις εκλογές "λεφτά υπάρχουν" και μετά ήρθε το ΔΝΤ και το πήδημα. Η ΑΕΚ μου θυμίζει τη χώρα πριν ένα χρόνο, κανείς δεν εμπιστεύεται και κανείς δε δανείζει. Αυτά ας τα έχει υπόψη ο Γιαννάκης, γιατί το κανόνι είναι έτοιμο να βροντήξει (ήδη ο Παππάς πήδηξε έξω από το τρένο), οπότε τα λεφτά που του τάζουν μοιάζουν σαν αυτά που μας έταζε ο Γιωργάκης και στο τέλος πήρε και αυτά που είχαμε. Όμως και εμείς από τη μεριά μας πρέπει να διαχειριστούμε την υπόθεση με περίσσευμα καρδιάς, μην τα χαλάσουμε για 5-10 χιλιάρικα.
Όλα βέβαια αυτά είναι συνάρτηση δυο παραγόντων της αδειοδότησης που η διοίκηση θεωρεί σχεδόν δεδομένη και του διοικητικού σχήματος που συνδέεται με τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Ας αδειοδοτηθούμε με το καλό και συζητάμε με λιγότερο άγχος για τη συνέχεια.

br fun_atic είπε...

Η αδειοδότηση έχει να κάνει με το γόητρο και με το πόσο χειρότερο θα γίνει το διοικητικό - οικονομικό πρόβλημα της ομάδας.

Από εκεί και πέρα: Ο Κοντοές είναι Πάνθηρας, Πανιώνιος, ψωχάρα κ.λ.π όμως είναι και επαγγελματίας ποδοσφαιρστής. Δεν μπορώ να ξέρω αν οι προτάσεις υπάρχουν στα αλήθεια ή επιδιώκει καλύτερη προσφορά. Ας του την κάνουν εξαρχής και το θέμα θα τελειώσει.Προσωπική μου εκτίμηση βέβαια.

dimosthenis είπε...

http://www.gazzetta.gr/article/item/191222-anoixe-o-phakelos-gia-panionios-dunamo
Τυχαία άνοιξε ο φάκελος του αγώνα Πανιώνιος Δυναμό σήμερα με μάρτυρα το σαγόνια, παραμονή της αδειοδότησης της ομάδας; Τι κλίμα προσπαθεί να φτιάξει πάλι το παρασκήνιο με περσινά ξινά σταφύλια για να ασκήσει πιέσεις έμμεσες για το "λαμόγιο" Πανιώνιος στη δευτεροβάθμια; Ελπίζω ο Αρεοπαγίτης Γυφτάκης και τα άλλα μέλη της επιτροπής να μην τσιμπήσουν από τέτοιες μεθοδεύσεις.

Templar είπε...

Δυστυχώς τα νούμερα (τουλάχιστον αυτά που έχω...) επιβεβαιώνουν τον BR Fun.

Η ΠΑΕ Πανιώνιος, καταφέρνει να έχει ετήσια έσοδα από την κύρια δραστηριότητά της (αγώνες) 3.5 - 4.5 εκ. ευρώ γεγονός που από μόνο του την καθιστά πηγή ζημιών, δεδομένου ότι τα αντίστοιχα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι πάντα περισσότερα (5.6 εκ. το 2008, 7.7 εκ. το 2009)
Η κατάσταση καλυπτόταν από άλλες δραστηριότητες (π.χ. πετυχημένες πωλήσεις) ή ενέσεις του μετόχου.
Συμαντικό κονδύλι επίσης ήταν τα "έξοδα λειτουργίας και διάθεσης" που ανέρχονταν από 2 - 3 εκ. ευρώ / έτος...
Όσο οικονομία και να γίνει, όσο και να μειωθούν τα έξοδα, όσο κι αν πιεστούν καταστάσεις, το "κλειδί" για την ευρωστία και την προσέλκυση επενδύσεων δυστυχώς είναι το κομμάτι ΕΣΟΔΑ.
Πιστεύω ότι το θέμα του γηπέδου και της εκμετάλευσής του είναι η μοναδική λύση, αλλά.....

vyruss είπε...

Το Θωμαΐδι απλά, και αυτός, κοιτάει απεγνωσμένα τι μπορεί να κάνει για να βγάλει το μπουρδέλο του τον αρούλη στην Eυρώπη. Tο timing δεν είναι τυχαίο φυσικά. Το μόνο κακό είναι ότι οποιαδήποτε φήμη ανυπόστατη ή μη για τον Πανιώνιο βγαίνει πάντα πρωτοσέλιδο με τεράστια γράμματα...

zamis είπε...

Τι να λεμε ρε παιδια,χθες επαιζε ο αντεννα στο κεντρικο δελτιο ρεπορταζ για τα στημενα και εδειχνε Πανιωνιο..ας οψεται βεβαια καποιος που μας ταυτισε απο την πολλη του αγαπη με ολες αυτες τις ομορφιες..

vassilis είπε...

Μείναμε:

ΕΠΟ : ".Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανιώνιος. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών."

Μείναμε κατ' ουσίαν και τυπικά με 7 χιλιάρικα πρόστιμο. Έπεσα έξω 43 χιλιάρικα καθως θεωρούσα ότι θα είναι μεγαλύτερο το πρόστιμο.

Μείναμε κατηγορία και τώρα αρχίζει ο προγραμματισμός."

vyruss είπε...

ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ...

antunix είπε...

Ευτυχώς τελείωσε και αυτό!
Τώρα επιβάλλεται η διοίκηση να κινηθεί νομικά εναντίον των λασπολόγων και τον νταβατζήδων των Τεμπών. Και φυσικά τα παθήματα να γίνουν μαθήματα...

vyruss είπε...

Κλάψε κι άλλο...

www.sport-fm.gr/article/473706


NK99 είπε...

Και βέβαια πρέπει να υποστηρίξουμε ότι την θέση του Ηρακλή θα πρέπει να πάρει ο Αστέρας.
Για να λένε στην Λάρισα ότι έφτασαν πολύ κοντά στην παραμονή....και να είναο βέβαιοι ότι θα παρακολουθούμε το υπέροχο γήπεδο τους και την προσπάθεια τους από την ΕΤ3.

Ξέρω και ένα καλό μπακάλικο που θέλει να είναι χορηγός.

Βαγγέλης είπε...

Τώρα που μείναμε στην μεγάλη κατηγορία του βρώμικου ελληνικού πρωταθλήματος, όποια και να είναι η νέα διοίκηση, εύχομαι να βάλει σαν στόχο για την νέα χρονιά την σωτηρία μας και μόνο. Αυτό λέει η λογική μου. Εκτός και αν αγοράσει την ΠΑΕ ο Αμπράμοβιτς.
Ποια ομάδα θα πάρει την θέση του Ηρακλή?

NK99 είπε...

Εύχομαι η πραγματικά μεγάλη ομάδα του Ηρακλή να λύσει το οικονομικό της και να ανέβει γρήγορα εκεί όπου ανήκει. Θα χάσει σίγουρα σε ανταγωνιστικότητα η superleague γιατί ο Ηρακλής πάντα είχε υψηλούς στόχους.