Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Σωθήκαμε και στα χαρτιά, βουνό όμως τα προβλήματα

Η προσπάθεια που δόθηκε στον δεύτερο γύρο, εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, για να αποδείξει η ομάδα μας ότι αξίζει να αγωνίζεται με τις καλύτερες ομάδες της χώρας, δεν εμποδίστηκε από την γραφειοκρατία. Ο Πανιώνιος κέρδισε την έφεση, όλοι νοιώθουν δικαιωμένοι και χαρούμενοι και νομίζω πως αξίζει να συγχαρούμε όσους συνέβαλαν ενεργά στο να ευοδωθεί η προσπάθεια αυτή.

Ενδεχόμενος υποβιβασμός του Πανιωνίου, με αυτό τον τρόπο, θα συνιστούσε άνευ λόγου τεράστια ηθική και οικονομική ζημία, όπως θα συνέβαινε με την οποιαδήποτε παραδοσιακά μεγάλη ομάδα της χώρας μας που θα βρίσκονταν στη θέση μας. Για τον λόγο αυτό οι φίλαθλοι του Ηρακλή έχουν κάθε λόγο να είναι πικραμένοι και τους καταλαβαίνουμε απόλυτα.

Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο, αλλά η αδειοδότηση ήταν ένα πολύ μεγάλο όχι όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα του Πανιωνίου. Χωρίς στιβαρή διοίκηση και οικονομική άνεση η ομάδα μας, δυστυχώς, θα είναι από τις πρώτες υποψήφιες για υποβιβασμό στο νέο πρωτάθλημα, εκτός κι αν συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία με ομάδες του κέντρου, ενδεχόμενο που δεν αρέσει σε κανέναν Πανιώνιο. Κύριο μέλημα της διοίκησης του κου Βεντούρη πρέπει να είναι η επιλογή της καλύτερης δυνατής διοικητικής λύσης ή ακόμη καλύτερα η συσπείρωση όλων των Πανιώνιων δυνάμεων κάτω από τον κοινό σκοπό.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν λύσεις και η ομάδα δεν θα βρεθεί ποτέ πια στη δυσάρεστη θέση να παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία είτε στους αγωνιστικούς χώρους είτε στα χαρτιά.

Ένα μικρό σχόλιο. Οι τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν απέδειξαν με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια ότι δεν πληρούν τις αγωνιστικές προυποθέσεις της κατηγορίας. Γι αυτό τον λόγο θεωρώ λάθος να σωθεί κάποιες απ’ αυτές εις βάρος του Ηρακλή. Αντίθετα οι καλύτερες ομάδες της β’ κατηγορίας απέδειξαν ότι αγωνιστικά είναι καλύτερες από τις υπόλοιπες συνδιεκδικήτριες τους και γι αυτό θεωρώ ότι στη θέση του Ηρακλή πρέπει να ανέβει μια ομάδα απ’ αυτές.

68 σχόλια:

General Tanz είπε...

Πετυχαμε την παραμονη και μπραβο, αλλα..... αντε παλι μαγγανοπηγαδο να βρουμε επενδυτη.
Ατελειωτα τα προβληματα, μοιαζουμε να περιμενουμε το μαννα εξ'ουρανου!!
Καλα κουραγια σε ολους μας και περισσοτερο σε αυτους που ασχολουνται η θα ααχοληθουν ενεργα με το κουμπι της Αλεξαινας!

General Tanz είπε...

Να ευχηθω επισης με ολη μου την καρδια καλη επανοδο στον Ηρακλη, που μας εχει σωσει και καναδυο φορες
(τουλαχιστον απο οσα μπορω να θυμηθω)

Η φυσικη μου ευγενεια(sic) δεν μου επιτρεπει να εκφραστω οπως αρμοζει αλλα και οπως θα ηθελα για τον Κο Πηλαδακη.
θα πω μονον τουτο: Ψαξε τωρα να βρεις την ασπρη μυγα!!!

zamis είπε...

Συμφωνα με δηλωσεις Βεντουρη στον Μπραουδακη για την ''επομενη μερα'',δεν υπαρχει κανενα προβλημα και θα τα παμε περιφημα διοτι η χημεια της ομαδας-και χωρις Μητρογλου-Γκαλιτσιο-ειναι καταπληκτικη.Υπο την διοικηση του οπως αφησε να εννοηθει.
Μετα απο αυτα,πεφτω να κοιμηθω ησυχος γιατι ειμαι και κουρασμενος.Καληνυχτα.

br fun_atic είπε...

Όσο κι αν δεν μας αρέσει, ο Πηλαδάκης έκανε το καλύτερο για την ομάδα του. Όχι με τον πιο καθαρό τρόπο βέβαια αλά το καλύτερο...Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Ότι τύπους σαν τον Πηλαδάκη ή το σινάφι του τους κερδίζεις είτε με την ατράνταχτη περιουσία σου είτε με την αλητεία σου. Και επειδή έχουμε βαρεθεί από το δεύτερο φρούτο στον Πανιώνιο, ας φάμε το πρώτο (αν είναι δυνατόν)...
Μπορεί να την γλυτώσαμε τώρα, όμως όπως λέει και ο στρατηγός το μαγγανοπήγαδο είναι τεράστιο...Αντί να χάσουμε χρόνο με Πανιώνιες χαζομάρες του στυλ ομάδα λαικής βάσης, διοίκηση ερασιτέχνη και τρίχες κατσαρές, ας κοιτάξουμε να βρούμε 2-3 ανθρώπους που να μπορούν να βάζουν ένα ποσό κάθε χρόνο και να φτάξουμε τον Πανιώνιο που θα στηρίζεται στους έλληνες, στο ταλέντο και τις υποδομές...Ακόμη κι αν πέσει αυτή η ομάδα θα είναι ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Και αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία απ' όλα...

br fun_atic είπε...

πόσο καταπληκτικό μπορεί να είναι το κλίμα σε μια ομάδα που έχουν γίνει τρεις προσφυγές, που άλλοι τρεις βασικότατοι παίκτες δεν είχαν υπογράψει για την αδειοδότηση (ναι τα άσπρα τα πήραν, αλλά αυτά είχα να τους τα δώσω κι εγώ), που δεν έχει κάνει ανανεώσεις στα δικά του ελεύθερα παιδιά και που ο κάθε παίκτης προβληματίζεται αν του χρόνου θα υπάρχει ιδιοκτήτης με χρήματα για να ζητήσει τα λεφτά του συμβολαίου του;;;
Ακόμη κι αν κανείς δεν σκεφτεί τίποτα απ' αυτά, ποιος θα βάζει του χρόνου την μπάλα στο πλεκτό;;;

Endys είπε...

Ουφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ!!!!!!!!!!!!!!
Ανακούφηση!!!!!!!!!!!

@General Tanz
Φίλε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν επενδυτές. Επενδυτής είναι κάποιος που αποσκοπεί στο κέρδος κι εγώ δεν ξέρω κάποιον Ελληνάρα φίλαθλο που θα "ανεχτεί" να κερδίζει ο πρόεδρος.
Τις Ελληνικές ομάδες τις διοικούν:
α) Άτομα που θέλουν να έχουν επιρροή
β) Άτομα που θέλουν να ξεπλύνουν χρήμα
γ) Άτομα που θέλουν να κονομίσουν χωρίς να επενδύσουν
δ) Ηλίθιοι και ανώμαλοι που τους αρέσει να αφιερώνουν χρόνοι και χρήμα για να τους βρίζουν

Διάλεξε μία κατηγορία και πάρε. Μόνο βγάλε έξω την πρώτη γιατί με 3.000 εισιτήρια δεν ασκείς επιρροή και την τέσσερα αφού με την κρίση οι ανώμαλοι γίνονται ομαλοί και οι ηλίθιοι σοφοί.

Δυστυχώς δεν βλέπω φως. Ή με τον ερασιτέχνη θα την βγάλουμε ή με κανένα λαμόγιο. Έκτός αν κάποιοι ρίξουν τα μούτρα τους και ζητήσουν από τον Τσακίρη να κάνει τα λάθη του εμπειρία και να επιστρέψει.

zouri1 είπε...

λυπηθηκα για τον Ηρακλη,οσο για την θεση που ειμαστε τωρα,ετσι ειναι πολλες ομαδες της Α.εθνικης.τα διεξοδα ειναι πολλα ιδιως τωρα με την κριση.Δεν μπορυν να γινουν πολλες εμπορικες κινησεις.Εμεις ολοι που φωναζαμε και αγωνιουσαμε για τον πανιωνιο ειμαστε υποχρεωμενοι να παρουμε διαρκειας και να κανουμε ρεκορ.Αν δεν κανουμε και αυτο το απλο μην ανησυχουμε τοτε για την α εθνικη.
πιστευω οτι θα παμε καλα.

Endys είπε...

Για τον Ηρακλή ήμουνα σίγουρος. Για να έχει λυσάξει ο Πηλαδάκης μόνο με εμάς, πάει να πει ότι είχε σίγουρο τον Ηρακλή.

Κι εγώ λυπάμαι, αγού ο Ήρα μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής

zamis είπε...

Χημεια εντος αγωνιστικου χωρου εννοει,οπως το καταλαβα ακουγοντας τον.Μαλιστα εξεφρασε την απορια του για την εντελως ανεξηγητη θεση της ομαδας τον Ιανουαριο που την ανελαβε.
Παρτε το αποφαση,με τους υπαρχοντες διοικουντες θα συνεχισουμε και κατα τον προεδρο ολα θα πανε περιφημα.Αφησε δε και την υπονοια οτι αν ενισχυθουμε και λιγο παμε για μεγαλα πραγματα..

IWN1998 είπε...

Προς τον κο Τσακίρη. Ο Λιανός γύρισε στην ΚΑΕ παρ'ότι τον είχαν φεσώσει εν τω μεταξύ και ξεκίνησε μια προσπάθεια ανοικοδόμησης σε υγιείς βάσεις.

Σίγουρα τα μεγέθη δεν είναι ίδια. Αλλά κανένας δεν σου ζήτησε τις υπερβάσεις κύριε Κωνσταντίνε. Μόνος σου τις ξεκίνησες. Κανένας δεν σου είπε να φέρεις τον Κιντή και κανένα μας δεν άκουσες όταν από νωρίς σου λέγαμε ότι πάει για φούντο.

Ξέρεις καλύτερα απ'όλους μας τα λάθη σου πλέον. Ξέρεις επίσης ότι τούτη η ομάδα πέραν από τους όποιους βραχείας διανοητικής ικανότητας και με μεγάλη γλώσσα, έχει κόσμο που αναγνώριζε και αναγνωρίζει τις προσπάθειές σου ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΠΑΕ.

Ανέφερα το Λιανό και την ΚΑΕ γιατί τούτη την ώρα μπορεί να είναι ένα παράδειγμα για σένα. Ένας πραγματικά ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ χωρίς φανφάρες και τσιτάτα πλάνα, χωρίς υπερβάσεις και γελοιοποιήσεις της διοίκησης χαμηλού μπάτζετ και συνάμα υψηλών στόχων με εργοφυσιολόγους σε telecommuting...

Το ερώτημα προς εσένα δεν είναι το "Πάμε σαν άλλοτε" γιατί αυτό είναι που πρέπει να αποφύγουμε. Το ερώτημα είναι να πάμε μαζί ξανά όπως ορίζει η λογική, με σχέδιο και με εμπιστοσύνη αμοιβαία, γνωρίζοντας ότι οι εποχές είναι δύσκολες.

Όλη αυτή η περιπέτεια (όχι τώρα αλλά από το Νοέμβριο) απέδειξε ότι το σημαντικότερο και από τις super league και από τις νίκες και από όλα, είναι να έχεις ψηλά το κεφάλι σου και να περηφανεύεσαι για τον τρόπο που πορεύεται η ομάδα σου.
Όσο και αν κριτικάραμε όλοι μας, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι μόνον επί εποχής Τσακίρη τα τελευταία πολλά χρόνια, νοιώσαμε αυτή την περηφάνεια.

Κωνσταντίνε Τσακίρη, τούτος ο κόσμος μπορεί να σε πίκρανε και να τον πίκρανες και συ αλλά μήπως ήρθε η ώρα της συνεννόησης; Μήπως τα όσα έγιναν ήταν ένα δίδαγμα για όλους και υπάρχει πια μεγαλύτερη ωριμότητα και λιγότεροι που βλέπουν τον Πρόεδρο σαν πορτοφόλι αλλά σαν έναν άνθρωπο που είναι αναγκαίο στήριγμα για την ύπαρξη του αγαπημένου μας συλλόγου;

Σίγουρα η λύση για τον Πανιώνιο δεν ακούει μόνο στο όνομα Τσακίρης. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να ξαναφθάσουμε τη συνεισφορά μας τουλάχιστον στα επίπεδα του 2009-2010 γιατί δεν φαίνεται πόσο αγαπάμε την ομάδα στις εύκολες αλλά ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ.

Endys είπε...

@IWN1998
+1

General Tanz είπε...

@Endys
Ξεχασα τα εισαγωγικα στο "επενδυτης".

Προβλημα στο να κερδιζει ο προεδρος δεν εχω, αρκει να μην ειναι εις βαρος του Πανιωνιου.

zamis είπε...

@Iωνα
Η συνεισφορα μπορει να φτασει(και να ξεπερασει)το 2009-10 μονο αν υπαρξουν κινησεις συσπειρωσης σε διοικητικο επιπεδο οι οποιες θα ξαναδωσουν ταυτοτητα.
Υπο το πρισμα των δηλωσεων Βεντουρη,εγω δεν διεκρινα μια τετοια προοπτικη.Μπορει να κανω λαθος,μπορει να μην ηθελε να τοποθετηθει σε αυτο το επιπεδο στην επαναλαμβανομενη ερωτηση του δημοσιογραφου για την επομενη μερα.

br fun_atic είπε...

@endys

κάποιοι έχουν παράπονα από τον Τσακίρη, πολλά από αυτά δικαιολογημένα, δεν ρίχνουν τα μούτρα τους αν και έχουν καταλάβει πως δεν υπάρχει άλλη βιώσιμη λύση. Υπάρχει και κάποιος άλλος που νοιώθει σιχαμάρα για πολλούς, για τους περισσότερους δικαιολογημένα, που είναι βέβαιο ότι του λείπει το γήπεδο και το νταραβέρι, δεν βάζει κι εκείνος λίγο νερό στο κρασί του...

Μέχρι λοιπόν να βρούμε τι και ποιός, μπορεί και να έχουμε πέσει στα αλήθεια...

Η λύση μία...Παγκόσμιο!!! Είν αι θεραπευτικό για πάσα μαλακία (κυριολεκτικά)...

Μιά που το έφερε η κουβλέντα αγόρια. Έχουμε να κάνουμε παγκόσμιο από τον καιρό του Νώε. Τα πράγματα έφτιαξαν και ο φίλος μας Λευτερίξ θα φύγει από την Αθήνα, οπότε νομίζω ότι ξέρουμε όλοι με ποιο τρόπο θα τον αποχαιρετίσουμε. Πείτε μου που και πότε (εκτός από αυτό το ΣΚ) που θα πάω σχολική εκδρομή με τον Grin :)

ΝΕΑ ΛΑΜΨΑΚΟΣ 3 είπε...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ,ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΗ Κ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΙΜΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ,ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ,ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Κ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΝ Κ21 ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Griniaris είπε...

Συγγνώμη φιλαράκι αλλά μόνο συγχαρητήρια δεν αξίζουν σε αυτούς που υποτίθεται τα κατάφεραν.Μην ξεχνάς ότι αυτοί μας έφτασαν σε αυτό το κατάντημα.
Ίωνα,προσυπογράφω εκατό τα εκατό...

ΥΓ 1.Παγκόσμιο ούτε το άλλο ΣΚ γιατί θα λείπω.Μπορούμε να το κάνουμε και μεσοβδόμαδα αν είναι βιαστικό...

ΥΓ 2.Μην διαννοηθείς κύριε διοργανωτή παγκόσμιο και να λείπω.Έχω μαζέψει πολλά και φαντάζομαι θα μαζέψω κι άλλα το Σάββατο...

br fun_atic είπε...

έγραψα: "νομίζω πως αξίζει να συγχαρούμε όσους συνέβαλαν ενεργά στο να ευοδωθεί η προσπάθεια αυτή¨...είναι προφανές ότι εννοώ αυτούς που μας έβγαλαν από τα σκατά...Καιμακάκης και μερικοί ακόμα (κάποιοι αφανείς ή και αποδιοπομπαίοι...).

IWN1998 είπε...

Να δώσω έμφαση στο "αποδιοπομπαίοι";

Πάντως αν δεν έχεις σωστό δικηγόρο, λογιστή και γιατρό, δεν γίνεται...

NK99 είπε...

Αποδιοπο(μπέος)?

Πάντως ο κ. Βεντούρης την έχει καταβρεί ως μεγάλο αφεντικό του Πανιωνίου και φαίνεται ότι δεν τον ξεκολλάει τίποτα από εκεί...και φυσικά δεν θέλει να μοιράζεται με άλλους την εξουσία του.

Ο κ. Τσολακάκης πάντως μέσα στα όσα έλεγε όλες αυτές τις ημέρες είπε ότι διαφωνούσε για τα οικονομικά ανοίγματα της διοίκησης. Αλήθεια ο πολυτραυματίας Πρελ πόσο κόστισε για έξι μήνες?

vyruss είπε...

Η συζήτηση στο forum της Crystal Palace, όπου εξέφρασα τις ευχαριστίες μας για την υποστήριξή τους και τους μετέφερα τις εξελίξεις πάνω στο θέμα μας

(3 σελίδες μηνύματα)
http://www.cpfc.org/forums/showthread.php?t=218477


John - Singapore είπε...

@ΙWΝ19998

Προσυπογράφω την επιστολή - κάλεσμα.

cdu είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
cdu είπε...

Ουφ!!!
Συρθήκαμε στις λάσπες και στα σκατά αλλά γλιτώσαμε.
Στο μέλλον τώρα.
Άναψε ο μπουρουφου τη κουβέντα. Έχω λίγο διαφορετική οπτική γωνία.
Προφανώς τα χρήματα είναι περιορισμένα και τα εισιτήρια λίγα. Όμως ένα budget 4-5 εκ γίνεται (χορηγίες και μεταγραφές) και χωρίς τον "τρελό" να βάζει τα λεφτά. Με το μισθό του Κοντοέ και του Νικολάου (που ξετσίπωτα έδιωξε ο Κιντής) φτιάχνεις 20άδα με 1.2 - 1.5 εκ. Εξάλλου δεν τα πήγαμε και τόσο καλά με τις "αρχοντιές". Ούτε και τα λίγα εισιτήρια είναι το κύριο πρόβλημα της ΠΑΕ. Προφανώς κάθε εισιτήριο μετράει αλλά, ας πούμε, 500 ή 1000 διαρκείας ακόμη δεν σώζουν κανένα. Είναι πάνω κάτω τα χρήματα από τα πρόστιμα.
Για μένα το πρόβλημα είναι ότι (α) έχουμε χάσει την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και (β) υπάρχει έλλειψη ικανών ανθρώπων που επαγγελματικά θα στελεχώσουν τη διοίκηση της ομάδας.
Το πρώτο είναι αυταπόδεικτο τόσο από την αντίδραση στο νέο γήπεδο όσο και από τη στάση κάποιων από τους υποψήφιους δημοτικούς άρχοντες. Αυτό αδυνατίζει την ομάδα και της στερεί την ηθική βάση και ανάστημα και έτσι δεν "γίνεται" Πανιώνιος. Χωρίς την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας ο Πανιώνιος στερείται στελεχών, στερείται εθελοντών, στερείται χρηματοδοτών, στερείται μέλλοντος.
Το δεύτερο δεν είναι πρόβλημα του Πανιώνιου μόνο. Μια νοικοκυρεμένη και επιτυχημένη ομάδα, ειδικά με μικρό budget, χρειάζεται ικανά στελέχη να μεγιστοποιήσουν την χρησιμότητα των περιορισμένων πόρων. Για να βρούμε τους 20 Κοντοέδες των 50 χιλιάδων χρειαζόμαστε επαγγελματικά στελέχη που δεν θα "φάνε" τα σαπάκια του κάθε manager.
Χρειάζονται άτομα με διοικητικές και οργανωτικές εμπειρίες και γνώσεις, αλλά και γνώσεις ποδοσφαίρου να ζωντανέψουν τις ακαδημίες. Νομίζω ότι είναι αυταπόδεικτο ότι ελάχιστοι ικανοί και τίμιοι άνθρωποι θα αποφάσιζαν για επιλογή καριέρας "στέλεχος ΠΑΕ". Ακόμη και με ένα παχυλό μισθό, ποιος κάθεται να βρωμίζεται με λαμόγια και ανθρώπους της νύχτας; Δεν νομίζω ότι υπάρχει λύση, οπότε εκ των πραγμάτων μένουμε είτε με τους ηρωικούς εθελοντές που στο ελεύθερο χρόνο τους ή παράλληλα με τη δουλειά τους ασχολούνται με την ΠΑΕ, είτε με τα λαμόγια, σαν αυτούς που - λένε - έφαγαν τα λεφτά του Τσακίρη. Δυστυχώς ούτε η καλή διάθεση ούτε η λαμογιά εξασφαλίζουν ικανότητες, άρα, το τι θα κάνει η ομάδα είναι λαχείο αφού ορίζεται από τυχαίους παράγοντες.

cdu είπε...

Συνεχίζω...

Αν το δεύτερο πρόβλημα δεν έχει λύση, το πρώτο έχει.

Η ΠΑΕ έχει τον Ερασιτέχνη για εφεδρεία. Ένας ριζικά ανανεωμένος, δυναμικός Ερασιτέχνης, με νέα, ορεξάτα στελέχη, με μαζικότητα, μεε ποιοτικά παιδικά τμήματα / σχολεία θα μπορούσε να είναι ο κορμός και η πηγή της ανανέωσης. Αυτός θα μπορούσε να μεγαλώσει μια νέα γενιά Πανιώνιων, δεμένη με την ιδέα του αθλητισμού και όχι την οπαδική καφρίλα. Ένας Πανιώνιος - μελίσσι θα μπορούσε να σπάσει την καχυποψία της τοπικής κοινωνίας και να φέρει τελικά και καινούργιο κόσμο στο γήπεδο.

Πως θα γίνει αυτό; Χρειάζεται πρώτα υπομονή γιατί θέλει χρόνια να φύγει η μούχλα. Μετά χρειάζεται σοβαρή, συστηματική και εμπνευσμένη καμπάνια εγγραφής νέων μελών με έμφαση στη τοπική κοινωνία, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και επιστήμονες, καθώς και γονείς αθλητών και παλιούς αθλητές του συλλόγου (παιδικά και εφηβικά). Θέλουμε ζωντανά, ενεργά στοιχεία, με όρεξη αλλά και κίνητρο να δούνε μιά άνθηση στο σύλλογο. Στη συνέχεια, ή παράλληλα, τα ηνία του συλλόγου πρέπει να παραδοθούν σε νεότερους, με όρεξη, με ιδέες και δυναμισμό. Ο Πανιώνιος πρέπει να βγει μπροστά με εθελοντισμό - εργασίες καθαρισμού πάρκων, και παιδικών χαρών, δεντροφυτεύσεις, κοινωφελή έργα, αιμοδοσίες.

Ο Ερασιτέχνης θα πρέπει να "φωνάζει" είμαστε εδώ. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να απλώσουμε το χέρι στη κοινωνία της περιοχής, να ζητήσουνε συμπαράσταση από τοπικούς επιχειρηματίες, να κάνουμε το δένδρο να ξανανθίσει.
Αυτός ο Πανιώνιος μπορεί τότε να τραβήξει και τον νοικοκύρη "επενδυτή" στη ΠΑΕ, γιατί αυτός ο Πανιώνιος θα μπορεί να "απαιτεί" από την τοπική κοινωνία το γήπεδο - μελίσσι και όχι το γήπεδο των χούλιγκαν. Μόνο με ζωντανό και ακμαίο Ερασιτέχνη, ο Πανιώνιος μπορεί να ελπίζει σε μέλλον χωρίς Μπέους και Μάκαρους, με ψηλά το κεφάλι αλλά και συνέχεια (όχι μόνο "φωτοβολίδες").

br fun_atic είπε...

@CDU
για να γίνουν αυτά που λες χρειάζονται τα εξής: ισχυρή διοίκηση του ερασιτέχνη, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις (βλέπε νέο γήπεδο), προπονητές με όραμα, αγωνιστικές επιτυχίες των ερασιτεχνικών τμημάτων (άρα σχετικά μεγάλο μπάτζετ).

Αφού έφυγε ο Τσακίρης και λόγω κρίσης το γήπεδο το ξεχνάμε. Ας είναι επίσης καλά και όσοι χτίζουν πολιτικές καριέρες στην πλάτη του Πανιωνίου.

Αν δεν έχεις εγκαταστάσεις, καλούς προπονητές και αγωνιστικές επιτυχίες δεν μπορείς να προσελκύσεις περισσότερα παιδιά...

Πάμε τώρα στο θέμα της διοίκησης. Ο κος Βεντούρης είναι καλός, χρυσός, Πανιώνιος, με μεγάλη προσφορά , ήθος κ.λ.π. Το μεγαλύτερό του προσόν όμως είναι ότι έχει το θάρρος ή την οικονομική δυνατότητα να υπογράφει ως πρόεδρος (αυτό δεν το κάνει κανείς άλλος). Συνεπώς είτε κάποιος θα αποδέχεται τις αποφάσεις του κου Βεντούρη (καλές ή κακές) και την δική του θεωρία για τα διοικητικά του Πανιωνίου συμμετέχοντας στο διοικητικό του σχήμα ή δεν θα συμμετέχει καθόλου (πράγμα που βλέπουμε να συμβαίνει).

Για εμένα τα πράγματα πρέπει να γίνουν ανάποδα: Πρέπει τα ερασιτεχνικά τήματα να μειωθούν στο ελάχιστο με κριτήριο την οικονομική τους βιωσιμότητα, να κάνουν αυστηρότατη επιλογή των παιδιών (όπως θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα στον κόσμο) και να λειτουργούν με βάση τις απαιτήσεις των αγωνιστικών τμημάτων. Ίδιο σύστημα προπόνησης από την βασική ομάδα μέχρι το τελευταίο τμήμα υποδομής.

Σε όλα αυτά πρέπει να παίξει ενεργό ρόλο το σκάουτιγκ σε σχολεία, ομάδες μέχρι και σε αλάνες της ευρύτερης περιοχής. Θεωρώ βασικό πριν κάνουμε μεγάλα σχέδια να προσπαθήσουμε να κάνουμε τον Πανιώνιο πρώτη δύναμη στον τόπο μας, όπως παλιά.

Θεμιστοκλής είπε...

Συντάσσομαι απόλυτα με τις απόψεις του cdu.
Εκτιμώ απεριόριστα τους φίλους που γράφουν στο μπλογκ και τις θέσεις που εκφράζουν. Στην παρούσα όμως συγκυρία, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι διοικητικές λύσεις από το παρελθόν θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στα αποτελέσματα που ζήσαμε στο πετσί μας τον τελευταίο καιρό. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι τα πάγματα θα αλλάξουν;
Αν μας άρεσε η περσινή χρονιά, ας την επαναλάβουμε...

br fun_atic είπε...

το ζήτημα είναι ότι χρειαζόμαστε χρήματα και συγκεκριμένα τα χρειαζόμαστε χθες...

ποιός σοβαρός παίκτης θα έρθει στην ομάδα μας με μόνη διασφάλιση του μισθού του την προσδοκία για καλή διαχείριση των πάγιων εσόδων;;;

Καλή η ανασύνταξη του ερασιτέχνη, αλλά πόσα χρόνια χρειάζονται από σήμερα μέχρι να στελεχωθεί η πρώτη ομάδα με έτοιμους ταλαντούχους παίκτες από τις υποδομές;

Ο Πανιώνιος χωρίς μεγαλομέτοχο (για κάποια χρόνια ακόμα), χωρίς νέο γήπεδο και χωρίς πιθανότητες για κατασκευή και εκμετάλλευση του νέου γηπέδου δεν πρόκειται να πάει πουθενά, όσο καλές προθέσεις κι αν υπάρχουν...

Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους, να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύση...Η σημερινή κατάσταση δεν προχωράει. Αντικειμενικά...

vyruss είπε...

Συνεχίζοντας, τα παιδιά της Κρύσταλ Πάλας θέλουν πολύ να παίξουμε φιλικό αγώνα (φέτος το καλοκαίρι θα ήταν ιδανικά). Θα το ζητήσουν από τη διοίκησή τους και ελπίζω η δική μας να ανταποκριθεί και να τους καλέσει στη Ν. Σμύρνη.

Και αυτοί είναι ομάδα που δε διαθέτει τα άπειρα λεφτά και πολιτικά μέσα, και πανηγυρίζουν τη διάσωσή τους από τον υποβιβασμό. Εκεί που καμία Ελληνική ομάδα δε μας υποστήριξε αυτοί έδειξαν το δρόμο.

Έχουμε ηθικό χρέος να συντηρήσουμε τη φιλία μας και να συσφίξουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ των συλλόγων μας.

br fun_atic είπε...

και εδώ γεννάται ένα άλλο πρόβλημα. Όσο καλή διαχείριση κι αν γίνει είναι αδύνατον να κλείνει ισοσκελισμένος προυπολογισμός. Συνεπώς θα μπαίνουμε μέσα είτε λίγο είτε πολύ. Όταν όμως μαζεύονται χρέη θα είναι δύσκολο να βρεθεί άνθρωπος να τα αναλάβει, εκτός κι αν μιλάμε για τους γνωστούς ποδοσφαιράνθρωπους...

br fun_atic είπε...

Σωστή κίνηση αυτή που προτείνεις vyruss.

Το ίδιο ισχύει και με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Οι άνθρωποι έχουν ενθουσιαστεί από την ιδέα της συνεργασίας... Έχω πει την ιδέα μου σε ένα σωρό ανθρώπους, δεν πρόκειται να στοιχίσει τίποτα αλλά αντίθετα θα αποφέρει οφέλη και στις δυο πλευρές και όμως με έχουν γράψει όλοι εκεί που δεν πιάνει μελάνι...
Η διοίκηση του Πανιωνίου ούτε που ασχολήθηκε ποτέ. Οι Πάνθηρες είχαν τα θέματά τους με το κλείσιμο της λέσχης τους, οι Ίωνες είχαν πει ότι θα το έθεταν στο διοικητικό τους συμβούλιο (ζήσε Μάη μου), οπότε το θέμα βάλτωσε…
Δηλαδή πόσο κακό είναι να αδελφοποιηθεί με τον αντίστοιχο Πανιώνιο της Κύπρου;;; Οποιαδήποτε στιγμή μου ζητηθεί μπορώ να φέρω σε άμεση επαφή την διοίκηση του Πανιωνίου με την διοίκηση της Ε.Ν.Π ή σύνδεσμο οργανωμένων φιλάθλων μας με τον πρόεδρο του συνδέσμου φιλάθλων της Κυπριακής ομάδας. Κι αν όλα αυτά φαίνονται θεωρητικά κοιτάξτε να δείτε πόσα ταλέντα έχει αναδείξει η Κυπριακή ομάδα, πόσοι παίκτες της από τις υποδομές δοκιμάζονται στο εξωτερικό και πόσο καθαρή και υγιής ομάδα είναι...

John - Singapore είπε...

Δεν νομίζω να είναι απόλυτο αυτό οτί δηλαδή κάθε χρόνο θα μπαίνουμε μέσα. Ίσως για τα πρώτα 2 χρόνια αλλά μετά, άν αποδώσει η επένδυση στις ακαδημίες, θα έχεις παίκτες που όταν τους πουλάς θα καλύπτεις πολλές ανάγκες. Βγάζεις 3 παίκτες το χρόνο? Πουλάς τον ένα, βγάζεις κάτι και αυτό το κάτι δέν το έιχεσ στον προϋπολογισμό σου από πρίν.

br fun_atic είπε...

Καταλαβαίνω τον λόγο που επιμένετε, όμως δεν ξέρετε καλά τι συμβαίνει στις ακαδημίες.

Δεν έχουμε γήπεδα, δεν έχουμε υλικό (πολλές φορές ακόμη και το αναγκαίο), δεν γίνεται αυστηρή αξιολόγηση των παικτών (και καμιά φορά των προπονητών και των ανώτερων τους), δεν υπάρχει εναρμονισμένη λειτουργία ακαδημιών - πρώτης ομάδας (στο μπάσκετ το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό).

Τίποτα απ αυτά δεν θα γίνει γιατί δεν πάρχουν χρήματα (τα χρήματα συντηρούν τα ακριβά τμήματα και τις πρώτες ομάδες) και επειδή υπάρχει η νοοτροπία ότι ο ερασιτέχνης παιώνιος δεν είναι ο προθάλαμος του επαγελματισμού αλλά το σωματείο που προάγει την άθληση μπλά, μπλά, μπλά...

Για την ώρα, όσοι πηγαίνουμε τα παιδιά μας στις υποδομές της Ν.Σμύρνης δεν έχουμε την παραμικρτή σχέση ή παφή με το προπονητικό. Η πρόοδος των παιδιών μας εξαρτάται αποκλειστικά από το κουράγιο του προπονητή και το δικό μας...

Σε όλα αυτά θα προσθέσει κανείς ότι χάνουμε παιδιά συνεχώς, ίσως και επειδή δεν κάνουμε τίποτα για να τα κρατήσουμε και να τα υποστηρίξουμε...

NK99 είπε...

Θα σύμφωνήσω με τον cdu ότι άνετα φτιάχνεται μία ισχυρη ομάδα με 2 εκ ευρώ. Αν η όποια διοίκηση ξεπεράσει αυτό το ποσό θα είναι έγκλημα.

br fun_atic είπε...

για να βγάλεις 3 παίκτες τον χρόνο πρέπει να έχεις άψογες ακαδημίες με πολύ κόσμο. Εδώ ο Π.Α.Ο και ο Ολυμπιακός που έχουν απίστευτες ακαδημίες σε όλη την ελλάδα και δεν βγάζουν τόσους παίκτες...

Αυτοί μας κάνουν τεράστιο κακό. Έχουν μαζέψει όλη την πιτσιρικαρία που παραδοσιακά αθλούνταν σε ομάδες οπως ο Πανιώνιος, ο Απόλλωνας κ.λ.π που έδιναν ευκαιρία σε ταλέντα και αφού τους προπονούν για χρόνια, μετά τους θάβουν γιατί στον κόσμο τους παρουσιάζουν παίκτες αεροδρομίου...

IWN1998 είπε...

Υπάρχουν δυο θέματα που πρέπει να σχεδιαστούν. Το ένα είναι η διαχείριση και το άλλο η οικονομική συνδρομή. Προφανώς συνδεόνται δεδομένου ότι η διαχείριση και η διοίκηση εκμεταλλεύεται τους πόρους όσων συνδράμουν οικονομικά και τα αποτελέσματα είναι ανάλογα της απόδοσής της.

Είναι σαφές ότι κανείς δεν αναπολεί τα διαχειριστικά λάθη της τελευταίας τριετίας Τσακίρη. Δεν μπορούμε όμως να παραγράψουμε την οικονομική στήριξη του συλλόγου και όχι μόνον της ΠΑΕ από τον Τσακίρη.
Πρακτικά είναι λίγα και συγκεκριμένα τα πρόσωπα που έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν με τα κοινά του Πανιωνίου και φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να εμπλουτιστεί αυτό το δυναμικό με νέο αίμα, αν και πρέπει να επανεπιχειρηθεί κάτι τέτοιο. Μεταγγίσεις εκτός της Πανιώνιας οικογένειας, όπως γνωρίζετε, έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν με ιδιαίτερη αποτυχία, ίδιως της πιο πρόσφατης στελέχωσης (Κιντής κλπ).
Συμφωνώ ότι οι διαχειριστικές λύσεις του παρελθόντος δεν πείθουν για να τις επαναλάβουμε. Αλλά το κάλεσμα προς Τσακίρη, δεν ήταν προς τον Πρόεδρο Τσακίρη (που πάντως πιο πετυχημένος στάθηκε ο ίδιος από όσους έβαλε να τον αντικαθιστούν κατά καιρούς) αλλά προς τον Συμπανιώνιο Τσακίρη, που παρ' όλες τις αμοιβαίες απογοητεύσεις, δεν παίρνει τον σύλλογο να είναι εκτός των τειχών.
Αλλά εν πάση περιπτώσει ας αποκλείσουμε αυτή την επάνοδο γιατί οι προσωπικές επιλογές και τα προβλήματα του καθενός, έχουν την προτεραιότητά τους.
Δεν έχουμε όμως την πολυτέλεια, η διαχειριστική τακτική κάποιων από τα λεγόμενα Πανιώνια χέρια, να αποκλείει από την όποια συνδρομή, άλλους που είναι αναγκαίο να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν.
Το Νοέμβριο αποκλείσαμε τις "άλλες" εξωπανιώνιες λύσεις με την προοπτική να υπάρχει η συνεννόηση και η συνδρομή όλων εκείνων που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά και σήμερα ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ και για την καλύτερη προοπτική του.
Δεν περιμένω σε τέτοιες εποχές τον επενδυτή - θαύμα εξ ουρανού. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να συστρατευθούν όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν ενεργά. Μπορεί τα πολυμετοχικά σχήματα να απέτυχαν αλλού. Μπορεί όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι να αργεί να ξημερώσει. Εμείς πρέπει να τα ανατρέψουμε αυτά και να προσπαθήσουμε να βρούμε τη φόρμουλα ώστε η συνισταμένη των όποιων Πανιώνιων δυνάμεων μπορούν να συμβάλλουν, να είναι η μέγιστη δυνατή. Και οι μεταγγίσεις μπορεί να απέτυχαν στο παρελθόν αλλά δεν πρέπει να αποκλειστούν από το μέλλον με σωστή επιλογή και όχι ευπιστία στα φούμαρα και στους τυχοδιωκτισμούς.

John - Singapore είπε...

Αφού λοιπόν βγαίνουν παίκτες από τις ακαδημίες των μεγάλλων, οι οποίοι μετά τους θάβουν, γιατί δεν τους πέριθάλπτει ο Πανιώνιος? Ν ατους παίρνουμε εμείς σε χαμηλή τομή και μετά από 2-3 χρονιές τους πουλάμε?
Νομιζώ οτι γίνοβνται αυτά αρκεί να έχουμε ευέλικτες συμβάσεις με ποσοστά μετάπωλησης, συνιδιοκτησίες κτλ. Είναι θέμα διαπραγματεύσεων. Διότι και ο πλούσιος σύλλογος κερδίζει άν τα φυντάνια του τελικά δέν τα θάβει αλλά αξιοποιούνται. Δηλαδή ο Μαρινάκης δεν κέρδισε τώρα που ο κάγκουρας έγινε killer παίζοντας στον Πανιώνιο? Εμείς είχαμε το όφελος των γκόλ που χρειαζόμασταν και ο γαυρος μιά μεταπωλητική αξία που αυξήθηκε χωρίς να βαραίνει τον Βαλβέρδε... Όλα γίνονται.

br fun_atic είπε...

Έβαλα τρία θέματα για ψηφοφορία. Όποιος θέλει ψηφίζει. Δεν έχω επιτρέψει πολλαπλές απαντήσεις για να βγάλουμε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα. Εννοείται ότι δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να αλλοιώσουμε την ψηφοφορία.

IWN1998 είπε...

Πάντως το Μήτρογλου φαίνεται να τον ξαναδιώχνει ο Βαλβέρδε λέγοντας ότι δεν βελτιώθηκε καθόλου.

br fun_atic είπε...

Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή;Αν είχε πετύχει περισσότερα σε ένα τετράμηνο θα ήταν για την Μπαρτσελόνα, όχι για τον Ολυμπιακό...

NK99 είπε...

Στο τελευταίο γκάλοπ για την διοίκηση ψήφισα πολυμετοχικότητα διότι αυτό φαίνεται ότι είναι εφικτό αλλά θα προτιμούσα τον Τσακίρη που αυτή τη στιγμή φαινεται ως μη εφικτή λύση. Το γράφω αυτό διότι μπορεί από το γκάλοπ να βγουν λανθασμένα συμπεράσματα.

br fun_atic είπε...

δεν ξέρω πως έγινε και στο τρίτο ερώτημα παραλήφθηκε η λέξη "μοντέλο".Συνεπώς το ερώτημα είναι :με ποιο μοντέλο πρέπει να διοικηθεί ο Πανιώνιος;"

br fun_atic είπε...

Προσέξτε. Δεν ρωτάω ποιός να βάζει τα λεφτά, αλλά από ποιόν να διοικηθεί η ομάδα. Αυτό σημαίνει ενεργή ανάμειξη στα διοικητικά θέματα και λήψη αποφάσεων.

Το μόνο ερώτημα που δεν θεωρεί αυτονόητη την ενεργή συμμετοχή κάποιου αλλά επιμερισμό ευθυνών και οικονομικών είναι η πολυμετοχικότητα. Αυτά ως διευκρίνηση.

dimosthenis είπε...

Πρώτο και κύριο ένας στεναγμός ανακούφισης από την αδειοδότηση, την οποία δρομολογήσαμε από τη στιγμή που ανέλαβε ο Καϊμακάμης. Εξαιρετική επιλογή.
Δεύτερο στεναχώρια γιατί υποβιβάστηκε ο Ηρακλής και επιβεβαιώθηκε το παρασκήνιο, διότι αν δε λειτουργούσε δε θα έπεφτε. Η μη αδειοδότηση του Ηρακλή είναι η δικαίωση όσων λειτούργησαν εν κρυπτώ μέσα στους κόλπους της ΕΠΟ. Αν δικαιωνόταν και ο Ηρακλής έπρεπε αυτοί της πρωτοβάθμιας (Δημητρίου και σία) να τα μαζέψουν και να φύγουν.
Τρίτο: Οφείλω να συγχαρώ τα Πανιώνια μπλοκς, γιατί για μια ακόμα φορά μας έδωσαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις, να μελετήσουμε και να κατανοήσουμε το όλο πρόβλημα αποκαλύπτοντας το όλο παρασκήνιο (διορισμένοι υπάλληλοι ΕΠΟ, μάνατζερ, δημοσιογράφοι, παράγοντες τράπεζες και άλλα λαμόγια, που πάλευαν με νύχια και δόντια να βγάλουν λαμόγιο τον Πανιώνιο). Νομίζω ότι μέσα από τα μπλοκ τα περισσότερα των οποίων είναι υψηλού επιπέδου πρέπει σταδιακά να διαπαιδαγωγηθούν και όλα εκείνα τα νέα παιδιά που αντιδρούν παρορμητικά βρίζοντας, απειλώντας θεούς και δαίμονες. Κάποιοι τους χάιδεψαν τα αυτιά και αντιδρούν μόνο αρνητικά. Είναι καιρός και αυτοί να συμβάλλουν στην Πανιώνια συνεργασία, δε μας περισσεύει κανείς.

dimosthenis είπε...

Τέταρτο και κυριότερο: Η επόμενη μέρα της ομάδας.
Η ομάδα Βεντούρη επωμίστηκε ένα έργο που ήταν ιδιαίτερα βαρύ για τους ώμους του ερασιτέχνη. Φάνηκε δυσπροσάρμοστη με πολύ αργά αντανακλαστικά, ανοργάνωτη και απροετοίμαστη. Η ανάθεση σε έναν άνθρωπο Πανιώνιο μεν αλλά παλιάς κοπής παράγοντα, χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις και με την αίσθηση ότι τα ξέρει όλα, χωρίς την επικουρία νομικών έδειξε μια πρωτοφανή αβελτηρία που εκμεταλλεύθηκαν τα κυκλώματα λαμόγιων μέσα και γύρο από την ΕΠΟ και παραλίγο να μας στείλουν στη Β. Από τη μια μεριά στενοχωριέμαι που τους αφήσαμε μόνους τους και ξυπνήσαμε μετά την απόρριψη της πρώτης αίτησης αδειοδότησης, από την άλλη κανένας δε μας έδωσε το περιθώριο να βοηθήσουμε, και όχι μόνο αυτό απομακρύνθηκαν ή εξουδετερώθηκαν και μπήκαν στο περιθώριο από τους γηραλέους παράγοντες νέοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.
Κατόπιν αυτού είναι αδύνατο να πορευθούμε με την ίδια διοίκηση του ερασιτέχνη επικεφαλής της ΠΑΕ. Ο κύριος Βεντούρης αξιοσέβαστος ηθικό στοιχείο ανέλαβε και έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, στη συνέχεια τα ξανάκαψε αλλά τα έσωσε τελικά έστω και μισοτσουρουφλισμένα, αλλά ευχαριστούμε πολύ Γεράσιμε, πρέπει να υπάρξει ένα διάδοχο σχήμα. Ποιο θα είναι αυτό;
Συμφωνώ πλήρως με την πρόταση του Ίωνα προς τον Τσακίρη να βοηθήσει βάζοντας στην άκρη πικρίες του παρελθόντος και αναλαμβάνοντας ένα συντονιστικό ρόλο στη διάδοχη κατάσταση. Δεν μπορεί βρε αδελφέ να μην υπάρχουν 2-3 Πανιώνιοι να βοηθήσουν στη διοίκηση της ομάδας. Εδώ κουτσά στραβά έβαλε κάποια τάξη ο ερασιτέχνης με τις κραυγαλέες αδυναμίες του κάποιοι ικανότεροι νεότεροι άνθρωποι δεν μπορεί να βρεθούν;
Το κυριότερο είναι ο σχεδιασμός πόσα είναι τα έσοδά μας διαβάζω (sentragoal) για 4,5 εκατομμύρια. Πόσα είναι περίπου τα έξοδά μας; Πόσα είναι τα χρήματα που πρέπει να βάλουν οι μέτοχοι; Μπορεί ο Τσακίρης να αναλάβει αντί για 22% το 50%; Υπάρχουν άλλοι οικονομικά ισχυροί Πανιώνιοι να αναλάβουν ένα ποσοστό ακόμη; Μπορούμε εμείς οι υπόλοιποι να συμβάλουμε σε ένα ποσοστό στην κάλυψη του ποσού που χρειαζόμαστε, για να τρέξουμε την ομάδα αμέσως; Ποιος θα συντονίσει αυτές τις διαδικασίες Ο Βεντούρης; Μπορεί; θέλει; Ο ίδιος Ο Τσακίρης; Είναι ο μόνος που κατάφερε να μας εμπνεύσει και να μας κάνει υπερήφανους ως Πανιώνιους και αυτό δεν μπορώ να μην το παραδεχτώ. Αν δε θέλει να βγει μπροστά ο ίδιος ας κάνει επαφές με άλλους επιφανείς Πανιώνιους (Λιανός και άλλοι) ώστε να βγει ένα σχήμα που να μπορεί να σχεδιάσει και να εμπνεύσει. Τότε όλοι θα βάλουν νερό στο κρασί τους και θα στοιχισθούν σ' αυτή την προσπάθεια.

br fun_atic είπε...

για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Αν δεν κάνω λάυος τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών θα φορολογούνται πλέον με 48%. Ασφαλώς και μιλάμε για τα άσπρα, όμως καταλαβαίνουμε τι θέματα ανοίγουν σε περίπτωση που μαθαυτούν τα μαύρα...Οι παίκτες θέλουν πληρωμένη την εφορία, οπότε δημιουργείται έα πολύ μεγαλύτερο βάρος στους ιδιοκτήτες ομάδων.

δεύτερον. Υπάρχει πλέον πολύ μεγαλύτερη φορολόγηση για τα χρήματα που έρχονται από το εξωτερικό...Για κάποιο απροσδιόριστο λόγο, οι έλληνες παράγοντες δεν δαπανούσαν χρήματα από ελληνικούς λογαριασμούς. Αν πρέπει να τους φορολογούνται υψηλά τα χρήματα ξένων λογαριασμών τους κάνει να το σκέφτονται δύο φορές...

Άρα δύσκολα θα βρούμε "επενδυτή" (αδόκιμος όρος, ο οποίος όμως χρηγσιμοποιείται γιανα καταδείξει τη διαφορά από τα ποδοσφαιρικά λαμόγια). Το πιθανότερο είναι να μείνει η ομάδα στον ερασιτέχνη (με τσοντάρισμα από εδώ και από εκεί) ή να μας αποκτήσει κάποιος που δεν τον ενδιαφέρουν οι φορολογίες, οι νόμοι κ.λ.π

Προσωπικά θα ήθελα τον Τσακίρη ως μεγαλομέτοχο, υπό την προυπόθεση ότι δεν θα ασχολείται με τα καθαρά διοικητικά και αφού του απαγορεύσουν διά ροπάλου να κάνει δηλώσεις, να δίνει συνεντεύξεις και να κάνει αυτοκριτική σε δημοσιογράφους (γι αυτό υπάρχουν και οι πνευματικοί)...Ας είναι μέλος του Δ.Σ και ας βάζει κάποια χρήματα...

Απ' ό,τι καταλαβαίνω όμως είναι σχεδόν αδύνατον κάτι τέτοιο...Ύστερα και από το τελευταίο πανό, δεν το βλέπω... Όμως επειδή αυτοί που δημιούργησαν τις παρεξηγήσεις υπήρξαν φίλοι του και επειδή ο πρώην μεγαλομέτοχος είναι ψιλοαπρόβλεπτος (το λέω πολύ ευγενικά) ίσως να μπορούσε να βρεθεί μιά άκρη αν τέλος πάντων το συζητούσαν το θέμα και δίνονταν οι απαραίτητες εξηγήσεις...

Προσωπική μου εκτίμηση ότι αν συνεχίσουμε στο ίδιο μοντέλο ή θα πέσουμε ή θα γίνουμε το alter ego του Ολυμπιακού ή θα μας αποκτήσει ο Αχιλλέας ή κάποιος δικός του...

IWN1998 είπε...

Τι ... Δεν μας έχει αποκτήσει ακόμα ο Αχιλλέας;... Πάλι κακοκοιμήθηκα φαίνεται και έβλεπα άλλα αντ' άλλων στον ύπνο μου.

Πάντως επειδή ψαχνόμαστε, βγάλτε έναν από τις σκέψεις σας (όχι ότι θα τολμούσε κάποιος να τον βάλει, εκτός και αν έβλεπε εφιάλτες). Με όλη τούτη την αντάρα μας διέφυγε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=17064&subid=2&pubid=117942683

θα είναι δύσκολο να τον φέρουμε και για δίκες, ιδιωτικά συμφωνητικά και δεν συμμαζεύεται.

br fun_atic είπε...

Τρως βαριά Ίωνά μου τα βράδια...Άστα τα κοκκινιστά και τις παπάρες στο λάδι...Φάε κάτι ελαφρύ μπας και δεις κανέναν άλλο επενδυτή…

Και όχι τίποτα άλλο. Αν μας αποκτήσει ο Αχιλλέας θα μου κλείσει και το μπλογκ και τότε θα πρέπει να προβληματίζομαι για το τι θα κάνω τον χρόνο που δαπανώ εδώ μέσα. Φτου ρε γμτ...

br fun_atic είπε...

Κοίτα που πήγε ο Καταρ - αμένος...

Χώρα λέει που υπάρχουν τα λεφτά μα δεν υπάρχει η τεχνογνωσία. Σε εμάς δεν δήλωνε ότι δεν χρειάζονται λεφτά και ότι τέλος πάντων δεν ξέρει τίποτα από ποδόσφαιρο;;; Γι αυτό δεν τον προσλάβαμε; Για να εφαρμόσει το μοντέλο Λυών που δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο; Κι αυτός ο δικομανής και τζαναμπέτης Βεντούρης...Δεν πρόλαβε να φύγει ο προκάτοχος, αμέσως εκεί...να του κάνει δικαστήρια...να μην αναγνωρίσει τα συμβολαιάκια του... Δεν φτάνει βρε που γνωρίσαμε όλη τη μαύρη ήπειρο...Δεν φτάνει που την βγάλαμε τσάμπα φέτος, έχουμε και τα μούτρα να μιλάμε...Αίσχος!!!


Αμ το άλλο; Δεν μας έλεγε ότι σε εμάς θα χρησιμοποιούσε τον Σαβέφσκι ως σκάουτερ (γιατί λασπώνει τα παπούτσια του - αρα κάνει καλή δουλειά - κι εγώ λαδώνω τα πουκάμισά μου γιώργο μου αλλά δεν έφερα ποτέ παίκτη σε ομάδα) σε απόσταση αυτοκινήτου από την Ελλάδα;;; Που να σε πάει εκεί το 4Χ4 Γιώργο μου;;; Και ποιόν να βρεις;;; Αυτό με την Αφρική, τις ακαδημίες και τις γνωριμίες μην τους το πεις…Δεν πιάνει…Βρες κάτι άλλο. Πες τους για μεγάλα αστέρια από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Εγώ ένα εύχομαι. Να έχει κρατήσει καλές επαφές με παίκτες μας...Κάτι βαριά συμβόλαια, κάτι Αφρικανούς, κάτι Αλβανούς...ό,τι μας περισσεύει τέλος πάντων...

Μπορεί να μην κάνει για πρόεδρος, ίσως όμως να είναι καλός στην ανακύκλωση...

Μην του πείτε ότι εκεί ισχύει η Σαρία και ότι δεν αστειεύονται...Αφήστε τον να υπογράψει πρώτα...Για να μην πάμε στον κώδικα του Χαμουραμπί και τα βάψει μαύρα :)

Μωρέ βλέπω να τον παίρνουν στο κυνήγι οι καμηλιέρηδες...Αν το ρίξει στα κατοστάρια θα είναι καλά…Μην αρχίσει να φωνάζει bir allah!!!

IWN1998 είπε...

Ρίξε του ένα καλό ...photoshop... του ΚΑΤΑΡ-αμένου...

br fun_atic είπε...

πολύ φοβάμαι ότι δεν έχω τις γνώσεις και ταλέντο για να πετύχω το φυσικό αποτέλεσμα των Καταριανών...

br fun_atic είπε...

βέβαια ο original καταραμένος είναι αυτός:

http://www.youtube.com/watch?v=8XWsNfSU5FI&feature=related

cdu είπε...

Το μέλλον της ΠΑΕ πρέπει να το δούμε σε δύο επίπεδα, βραχυχρόνιο και μακροχρόνιο.
Στο κοντινό μέλλον (1-2 χρόνια) και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν υπάρχει περιθώριο για μεγαλεία. Αποκλείοντας για λόγους αρχής ανθρώπους με ύποπτες διασυνδέσεις ή προβληματικό παρελθόν, όποιοι και να είναι στα πράγματα του χρόνου, πρέπει να κινηθούν αυστηρά στα πλαίσια των εσόδων της ομάδας και κατα συνέπεια η μισθοδοσία παικτών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2 εκ. Με άλλα 2 εκ έξοδα διοίκησης, συντήρησης, προπονητή, κλπ βγαίνει ένα budget 4 εκ που είναι αντίστοιχο με τα έσοδα. Εννοείται ότι πουλάμε Κουμορτζί. Με αυτό τον προυπολογισμό υπάρχουν περιθώρια αξιοπρεπούς παρουσίας αλλά απαιτείται και σοβαρή διοίκηση με ποδοσφαιρικές γνώσεις για να στηθεί μια ανταγωνιστική  ομάδα με φτηνούς και αξιόλογους παίκτες. Για μένα αυτό είναι θέμα τύχης αφού δεν υπάρχουν τα επαγγελματικά στελέχη που θα φέρουν κάτι τέτοιο σε πέρας. Βασιζόμαστε δηλαδή σε ερασιτέχνες ή παράγοντες μερικής απασχόλησης. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες αποτυχίας αλλά εγώ θα είμαι ευχαριτημένος άν η ομάδα δείχνει ήθος, ομόνοια και νοικοκυροσύνη.
Με το περιορισμένο budget η ΠΑΕ δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μετριότητα. Έτσι, μακροχρόνια, η ΠΑΕ χρειάζεται το καινούργιο γήπεδο. Προφανώς μέσα στη κρίση γήπεδο δε γίνεται. Αλλά και χωρίς κρίση πάλι γήπεδο δε γίνεται. Η τοπική κοινωνία δεν το θέλει. Για αυτό έγραφα χτες ότι ο Πανιώνιος πρέπει να ξαναχτίσει τους δεσμούς τους με τη Νέα Σμύρνη. Και ο Ερασιτέχνης πρέπει να είναι μπροστάρης.
Τώρα γιατί θέλουμε ο Πανιώνιος να συνεχίσει να υπάρχει μέσα στο βούρκο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι άλλη κουβέντα.

br fun_atic είπε...

Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει nova και να δίνει τα συγκεκριμένα χρήματα,να χρηματοδοτεί το κράτος,να υπάρχει διαφημιστικό ενδιαφέρον και να πουληθούν καλά παίκτες όπως ο κούμο...βέβαια αν κάτι χαλάσει από τα παραπάνω θα έχουν πρόβλημα όλες οι ομάδες με εξαίρεση αυτές που έχουν καλές υποδομές και εκείνες που οι πρόεδροί τους έχουν άστρο στις προβλέψεις του στοιχήματος...

IWN1998 είπε...

Δεν νομίζω ότι είναι σωστό ότι η τοπική κοινωνία δεν θέλει το γήπεδο ... Το χάλι του τωρινού είναι πασιφανές και αποκρουστικό.
Υπάρχουν συγκεκριμένοι που δεν το θέλουν και μερικοί από αυτούς είναι και υπερ-Πανιώνιοι μάλιστα. Έχουν όμως τη δυνατότητα και μέσω των πολιτικοκομματικών τους δράσεων να χειραγωγούν την κοινή γνώμη και ιδίως τους πάμπολλους πια "μέτοικους" της πόλης, που τίποτα δεν τους συνδέει με την ιστορία της.

Δεν γεννάται θέμα τώρα να συζητάμε άμεσα για το γήπεδο. Εδώ πιστεύω ότι είναι και ουτοπία να θεωρούμε ότι θα βρεθεί άμεσα και ο μεγαλοεπενδυτής ο σοβαρός. Μόνη ελπίδα είναι οι δυο-τρεις Πανιώνιοι που έχουν λεφτά να συνεισφέρουν και να επανενεργοποιηθεί σε λογική κλίμακα και όχι υπερβατική ο Τσακίρης. Επίσης χρειάζεται κυνήγι σε όλα τα λεγόμενα "μικρά" έσοδα, και στις χορηγίες και στα διαρκείας και στην όποια συμβολή μπορεί να κάνει ο κόσμος. Αν εξασφαλίζεις από τα διαρκείας το συμβόλαιο ενός ή δυο από τους καλούς σου ξένους φερ' ειπείν, δεν είναι και άσχημα.

br fun_atic είπε...

Προσωπικά το θέλω το γήπεδο υπό προυποθέσεις.1. Να εξυπηρετεί όλα τα τμήματα της ομάδας.2. Να ξεκινήσει μόνο όταν θα είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι δεν θα μας σταματήσει τίποτα και κανένας, γιατί δεν έχω καμία όρεξη να καταντήσουμε Α.Ε.Κ. 3. δεν μου άρεσε κaθόλου το σχέδιο στην μακέτα όπου δημιουργούνται τόσες σουίτες (τρομάρα μας, αν είχαμε τόσους πλούσιους Πανιώνιους δεν θα μιλούσαμε τώρα) και που όλος ο κόσμος μεταφέρεται με το έτσι θέλω στην 2. 4. Να ξέρουμε από την αρχή πόσα έσοδα θα μπαίνουν στον λογαριασμό και σε πόσα χρόνια α γίνει απόσβεση.

Αν δεν είμαστε σίγουροι για όλα αυτά, θα προτιμούσα απλά σε κάποια ευκαιρία να μας φτιάξει το κράτος το γήπεδο (εν όψει για παράδειγμα κάποιας αθλητικής διοργάνωσης) ακόμη και χωρίς εμπορικές χρήσεις...Γιατί τι νόημα έχει να αρχίσουμε να εισπράττουμε μετά από 30 χρόνια όταν το νέο στάδιο θα έχει αρχίσει να παλιώνει...

dimosthenis είπε...

http://www.gazzetta.gr/article/item/191831-pou-pege-e-ael
Αξίζει τώρα που τέλειωσαν τα πανηγύρια με την αδειοδότηση να διαβάσει κανείς την ανακοίνωση των οργανωμένων της Λάρισας και πώς αδειάζουν τον "αναμορφωτή" αρχιερέα της κάθαρσης Πηλαδάκη. Ευτυχώς πίσω από όλα αυτά τα λαμόγια του ποδοσφαίρου που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και η προσωπική ανάδειξη πάση θυσία, υπάρχουν οι αγνοί φίλαθλοι που πάνω από όλα βάζουν την ιδέα της ομάδας και την ποδοσφαιρική "μπέσα". Το είδαμε στο Περιστέρι του Σπανού, το βλέπουμε και στη Λάρισα του Πηλαδάκη, δυο νεόκοπων παραγόντων, φιλόδοξων που δεν είναι από τους χειρότερους του χώρου, αλλά που βάζουν πάνω από όλα την προσωπική τους φιλοδοξία και όχι την παραγωγική διαδικασία των ομάδων τους.

antunix είπε...

Στο φιλικό με τον Φωστήρα θα πάει κανείς ;
Τρίτη στις 4 μ.μ. στη Νέα Σμύρνη, εργάσιμη μέρα...

br fun_atic είπε...

έλεγε η νόβα σήμερα ότι Μπόσκο δέχθηκε εντολή να ψάξει για ομάδα...

Θα ακολουθήσει άραγε μιά τέτοια εντολή, δεδομένου ότι δύσκολα θα βρει αλλού τις απολαβές του συμβολαίου του;

NK99 είπε...

Ο Μπόσκο αυτη τη στιγμή δεν μπορεί να βρει πάνω απο 100 επομένως αν φύγει ο Πανιώνιος θα πρέπει να του καλύψει το υπόλοιπο περίπου 200-250.

Πιστεύω ότι αν μείνει ο Ριέρα (υπάρχει και ο Κολοβός) η ομάδα δεν χρειάζεται άλλο παίκτη στη θέση του Μπόσκο και εξοικονομούνται τα 100.
Αν δεν μείνει ο Ριέρα τότε καλύτερα να μείνει ο Μπόσκο μιας και με 100 δεν θα βρούμε καλύτερο.

Ακούγεται αυτές τις ημέρες για μετακίνηση του Τζαβέλλα στον ΟΣΦΠ και πιστεύω ότι η διοίκηση γνωρίζει ότι ο Πανιώνιος δικαιούται ποσοστό για ποσο πάνω από τα 1,2 εκ. Στις περιπτώσεις αυτές οι ομάδες που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία προσπαθούν κάτω από το τραπέζι να ρίξουν την τρίτη ομάδα (στην συγκεκριμένη περίπτωση τον Πανιώνιο) και οι διοικούντες της τρίτης ομάδας είναι σε εκγρήγορση δηλαδή δεν θα απεμπολούσαν ποτέ το δικαίωμα τους για π,χ ένα φιλικό τον Αύγουστο.....

zamis είπε...

http://www.sportdog.gr/article/29237/skouphales-opos-%E2%80%A6rivaldo-binteo

ελα μωρη Πανιωναρα

br fun_atic είπε...

Όταν τον είχαμε όμως άλλα λέγατε...

Όλη η φυλή προσκυνά το ΤΟΤΕΜ!!! ΟΥΓΚ ΜΑΝΟΛΟ!!!ΘΕΟΣ!!!

Griniaris είπε...

Καλός ο Μανόλο και ο Σιαλμάς αλλά η κορυφαία δήλωση φιλάθλου ανήκει σε γνωστό Πανιώνιο,μέλλοντα χειρότερο από εμάς...

Γιατί παιδί μου θα είσαι με τη Μακάμπι στον τελικό;

Μα γιατί εκεί γεννήθηκε ο Χριστός...

ΥΓ.Συγγνώμη αλλά δεν μπορούσα να μην το μεταφέρω.Κάθε φορά που το σκέφτομαι ξεραίνομαι...

Ανώνυμος είπε...

εκτος πλανων ο Μητρογλου.Δεν εννοω οτι θα παραμεινει στον Ιστρορικο,απλα σας μεταφερω την ειδηση.

br fun_atic είπε...

ααααα τον ξέρω αυτό τον φίλαθλο. Είναι ο ίδιος που όταν τον ρώτησα γιατί δεν ζήτησε από τη δασκάλα την εργασία του Πάσχα, αν και κατάλαβε ότι ήταν ο μ΄'ονος που δεν είχε πάρει, μου απάντησε γιατί η δασκάλα δεν τους αφήνει να μιλάνε στην τάξη...

Griniaris είπε...

Ο Μήτρογλου αποκλείστηκε από τα φιλικά στην Κύπρο και βρίσκεται,κατά πληροφορίες, σε αναζήτηση ομάδας.Μήπως,λέω μήπως,θα έπρεπε να κάνουμε κάποιες διερευνητικές επαφές;

br fun_atic είπε...

Θα είναι χαζός αν δε πάει στο εξωτερικό.αν όμως μείνει στην Ελλάδα ας επιλέξει τον πανιώνιο.ο κόσμος τον αγαπάει,ξέρει καλά την ομάδα και με σκληρή δουλειά μπορεί να βγει και πρώτος σκόρερ με ο,τι αυτό μπορεί να λέει για την καριέρα του.

NK99 είπε...

Από τη μία γράφουμε για έλλειψη χρημάτων, για ορθολογική διαχείριση των εσόδων και από την άλλη θέλουμε τον Μήτρογλου. Αν θέλουμε τον Μήτρογλου ας φτιάξουμε ένα Μήτρογλου. Αν τα 300 (τουλάχιστον) που θα πάρει πέσουν στις υποδομές σίγουρα θα βγει κάποια στιγμή ένας ή περισσότεροι Μήτρογλου.

Η μόνη πολυτέλεια που μπορεί να γίνει αποδεκτή είναι η παραμονή του Κοντοέ.

dimosthenis είπε...

Είναι φανερό ότι το Μήτρογλου δεν τον θέλει ο Βαλβάρδε, λόγω κυρίως νοοτροπίας. Δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους. Ο Ολυμπιακός έχοντας Τζιπούρ, Μιραλάς και σια έχει την πολυτέλεια να τον βγάζει από το σχεδιασμό του τον αγωνιστικό. Το θέμα εδώ είναι τι θέλει ο Μαρινάκης και οι φίλαθλοι του γαύρου, οι οποίοι δε θέλουν να χάσουν τον παίχτη και να τον δουν κάποια στιγμή σε ανταγωνιστική ομάδα να τους καρφώνει γκολάκια, γιατί όλοι οι επιθετικοί που κράτησε ο Βαλβέρδε είναι ξένοι και μόνο ο Μήτρογλου Έλληνας.
Τι θέλω να πω με όλα αυτά; αν δε βρει ο Μαρινάκης να τον πουλήσει σε καλή τιμή στο εξωτερικό, η καλύτερη λύση είναι ο δανεισμός του. Εκεί κάπου μπορεί να χωρέσουμε και μεις, αν χειριστούμε το θέμα σωστά. Τώρα μάλιστα οι αντιδράσεις του παίχτη που υπήρχαν τον Ιανουάριο δε θα υπάρχουν. Το θέμα είναι πόσο τον θέλει ο Λεμονής μετά τις κρίσεις που εξέφρασε γι αυτόν και πόσο μπορούμε να τον πληρώσουμε, εκτός αν τα μοιραστούμε με το Βαγγέλα που έτσι θα κρατήσει και τον παίχτη και θα τον δει να εξελίσσεται, οπότε με την αναχώρηση Βαλβέρδε να αριβάρει στο λιμάνι μάχιμος