Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ο χρόνος τρέχει...

Πριν από μερικές ημέρες μάθαμε ότι ο Πανιώνιος απέστειλε στους Κύπριους επενδυτές ένα προσύμφωνο απαιτώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις (και οικονομικές εγγυήσεις) προκειμένου να προχωρήσει η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Από την μεριά τους, οι Κύπριοι επενδυτές (αν είναι Κύπριοι – καθώς μιλάμε για Κυπριακή εταιρεία) απέσυραν το ενδιαφέρον τους άμα τη λήψει του προσυμφώνου, διαμηνύοντας ότι θα επανέλθουν στην περίπτωση όπου απαλείφουν οι σκληροί όροι και αρθούν προυποθέσεις του προσυμφώνου.

Με αυτά και με εκείνα έχουμε φτάσει στις 6 Ιουνίου και δεν έχουμε ιδέα τι πρόκειται να γίνει με την ομάδα. Θα πουληθεί; Δεν θα πουληθεί; Αν δεν πουληθεί, με ποιο τρόπο θα βγάλουμε τη χρονιά; Πόσο είναι το χρέος της ομάδας; Με ποιο τρόπο θα ισοσκελιστεί (αν ισοσκελιστεί); Θα παραμείνει ο κος Λεμονής στην τεχνική ηγεσία; Αν ναι πόσο θα μας κοστίσει (επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι); Ποιοι είναι οι στόχοι; Ποιος θα είναι ο σπόνσορας; Πότε θα βγουν τα διαρκείας και πόσο θα κάνουν;

Με λίγα λόγια ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΑ που βαδίζουμε…

Μέσω ενός πολύ καλού Κύπριου φίλου μου (τον οποίο ευχαριστώ πολύ) έκανα μια πολύ μικρή έρευνα για την εταιρεία που ενδιαφέρθηκε να μας αποκτήσει…Το αποτέλεσμα; Καθόλου διαφωτιστικό. Μια νεοσύστατη, τυπική Κυπριακή εταιρεία, με εξαιρετικά μικρό μετοχικό κεφάλαιο, με εκπρόσωπο που λογικά διατηρεί τις μετοχές ως καταπιστευματοδόχος, που συνδέεται με κάποιες άλλες εταιρείες οι οποίες δεν προέκυψαν από τον δικό μου έλεγχο και με έναν Έλληνα εκπρόσωπο τον οποίο κανείς δεν αναφέρει ονομαστικά, αλλά έχουν διαρρεύσει πληροφορίες ότι έχει δυσμενή στοιχεία στον Τειρεσία…Κερασάκι στην τούρτα η επίσημη τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ομάδας που εκφράστηκε με απαξίωση για την επενδυτική εταιρεία.

Που βαδίζουμε λοιπόν; Τι ακριβώς περιμένουμε;
Προσωπικά θα ήθελα μια επίσημη τοποθέτηση από την Π.Α.Ε Πανιώνιος. Συνεχίζουμε ή δεν συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις με τους Κύπριους. Αν δεν συνεχίζουμε, πρέπει να προχωρήσει ο σχεδιασμός, δηλαδή να μάθουμε αν ο κος Λεμονής θα είναι ή δεν θα είναι ο προπονητής της ομάδας και να επιλέξει εκείνος το ρόστερ. Ταυτόχρονα πρέπει να καθοριστεί ο στόχος της χρονιάς.

Για να μην γελιόμαστε. Δύσκολα θα βρεθεί να βάλει κάποιος λεφτά στην ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βγει η χρονιά με όσα έχουμε, χωρίς μάλιστα να μεγαλώσει το χρέος. Επιπλέον δύσκολα θα μπορέσουμε να βγάλουμε χρήματα από πωλήσεις παικτών μας. Τα σπουδαιότερα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας είναι ο Λόλο, ο Μάχο, ο Κούμο, ο Σιόβας, Τσότσαλιτς και ο Ριέρα. Οι Λόλο, Κούμο και Ριέρα έκαναν μέτρια χρονιά, ο Σιόβας είναι εξελίξιμος αλλά για την ώρα όχι αρκετά αποδοτικός οικονομικά, ο Μάχο μπορεί να φέρει χρήματα στο ταμείο θα αφήσει όμως δυσαναπλήρωτο κενό (και για να αγοράσεις καλό τέρμα θέλεις κι εσύ αρκετά χρήματα) και μένει ο Τσότσα (κάποιος πρέπει να του κάνει ανανέωση γιατί αν δεν γίνει θα τραβάμε τα μαλλιά μας) που κεντρίζει το ενδιαφέρον των Ισραηλινών. Το πρωτάθλημα του Ισραήλ μπορεί να μην είναι κάτι σπουδαίο, όμως λεφτά υπάρχουν και ο κος Ζάχαβι ξέρει τον τρόπο να παίρνουν μεταγραφές παίκτες από αυτό στην Αγγλία. Μέσα σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι χάσαμε τον Κοντοέ χωρίς να βάλουμε ούτε ένα ευρώ στο ταμείο…

Επειδή λοιπόν η χρονιά δεν βγαίνει, ας κινηθούμε γρήγορα και σωστά. Από την ομάδα δεν πρέπει να φύγει κανείς. Επειδή θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνουμε μεταγραφές χωρίς εξωτερική βοήθεια (Τσακίρης ή δανεισμούς από τον Ολυμπιακό) αλλά και επειδή η ιστορία με τους δανεικούς πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει προτείνω τα εξής:

  1. Χωρίς λεφτά αγωνιστικά δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τίποτα καλύτερο από την παραμονή. Και ο στόχος αυτός θα είναι δύσκολος γιατί έχουν ανέβει ομάδες ισχυρές και με δυνατές έδρες.
  2. Για να επιτευχθεί η παραμονή (που πρέπει να είναι η πρώτος και βασικός στόχος της ομάδας) ο Πανιώνιος πρέπει να στηριχθεί στην ομοιογένεια. Να μην αλλάξει προπονητή, να μην διώξει βασικό παίκτη. Επιπλέον πρέπει η ομάδα να ενισχυθεί από παιδιά της πολύ ταλαντούχου ομάδας Κ-21. Ο Κολοβός, ο Μπούζας και δυο τρεις άλλοι πρέπει να πάρουν τη μέγιστη δυνατή στήριξη. Χαμένοι για χαμένοι, αν είναι να πέσουμε, να πέσουμε με τα δικά μας παιδιά ή να σταθούμε στην κατηγορία αναδεικνύοντας τη νέα γενιά ποδοσφαιριστών.
  3. Πρέπει να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση του ερασιτέχνη με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Να ενημερωθεί ο κόσμος σωστά και να λάβει τις αποφάσεις του. Στην τελική ανάλυση αν η ομάδα πρέπει να προχωρήσει με την παρούσα διοίκηση, αυτή πρέπει να έχει την συναίνεση του κόσμου. Το ότι είναι νεοεκλεγείσα δεν παίζει κανένα ρόλο, για τον απλούστατο λόγο ότι ο κόσμος (έστω και οι 30-40 ηλικιωμένοι) ψήφισαν διοίκηση με αποστολή της την πώληση της ομάδας. Αφού οι στόχοι δείχνουν να αλλάζουν θεωρώ ότι χρειάζεται νέα ψήφο εμπιστοσύνης.
  4. Πρέπει να βρεθεί άμεσα χορηγός και το κυριότερο να ξεκινήσει η διάθεση φθηνών εισιτηρίων διαρκείας. Εννοείται ότι πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τους στόχους και το ρόστερ της ομάδας. Ας το πάρουμε χαμπάρι. Αφού τα εισιτήρια δεν φέρνουν έσοδα στον Πανιώνιο, ας βρούμε τρόπο να είναι γεμάτο τουλάχιστον το γήπεδο. Φθηνό διαρκείας, φθηνό εισιτήριο, διευκολύνσεις στις οικογένειες και τα παιδιά.
  5. Κυκλοφορείστε άμεσα την νέα εμφάνιση. Πρέπει με κάθε τρόπο να συγκεντρωθούν χρήματα. Πάρτε πρωτοβουλίες οικονομικής ενίσχυσης κατά το πρότυπο των supporters. Πολύ φοβάμαι ότι αφήνουμε τον χρόνο να κυλάει και αυτό μπορεί και να το πληρώσουμε.

11 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Λοιπόν, δεν έχω καταλάβει κάτι. Καθόμαστε και ψάχνουμε παίκτες, ενώ θα έπρεπε να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο...Να ζητούμε από τους παίκτες να έρθουν σε εμάς. Ξέρουμε καλά ότι κάθε καλοκαίρι πλέον όλες οι ομάδες, ιδίως όμως οι μεγάλες του εξωτερικού που έχουν παρουσία στην Ελλάδα κάνουν καμπ. Μαζεύουν δεκάδες παίκτες κάθε ηλικίας (από 8 έως 18), οι οποίοι μάλιστα ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΔΡΑ για τη συμετοχή τους (το καμπ της Λίβερπουλ κοστίζει 150 ευρώ για 3 μόλις ημέρες) και όλα αυτά μολονότι οι γονείς ξέρουν καλά πως ακόμη κι αν το παιδί τους είναι εξαιρετικά ταλαντούχο είναι σχεδόν αδύνατον να παίξει κατευθείαν στο ξένο πρωτάθλημα.
Αντίθετα εμείς έχουμε τις εγκαταστάσεις, έχουμε ομάδα που αξιοποιεί νέους, δεν έχουμε λεφτά και ΔΕΝ κάνουμε καμπ...Απίστευτο!!!

zamis είπε...

Eδω αποθαρρυνονται οι προπονητες των μικρων να πανε τις ομαδες σε προγραμματισμενα καλοκαιρινα καμπ,ποσο μαλλον να οργανωσουμε εμεις καμπ...
Ρωτα το barbouni να σου πει τις ομορφιες των αρχι-Απηλιωτων.

zouri1 είπε...

βλεπουμε παντως οτι η διοικηση το χειροζοταν σωστα το θεμα με τους Κυπριους.Εβαζε ορους.Μετα την αποτυχια της πωλησης δεν ξαναφανηκε κανεις.Σημερα ολες οι κινησεις που αναφερεις ειναι σωστες απο μια ομαδα.Εμεις εχουμε χαθει εντελως και νομιζω οχι μονο απο ελλειψη χρηματων.Υπαρχει ενα γενικο ελλειμα.Νομιζω οτι ο λεμονης ειναι αυτος που προσπαθει να σπρωξει καποιες καταστασεις και να ξυπνησει πολλους.Με το σημερινο μπαχαλο μονο σε αυτον πιστευω.

amanAM είπε...

Εγώ δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι Πανιώνιος!

lefterix είπε...

Μπαγκόζμιο, μπαγκόζμιο, οε οε οε, οε οε οε!!!!

br fun_atic είπε...

Βαγγέλη, χρειάζομαι επειγόντως το email σου για να σου στείλω πληροφορίες για το παγκόσμιο.

br fun_atic είπε...

το βρήκα στο facebook

Ψηφίζουμε καλύτερο γκολ της σεζόν στην Eυρώπη το γκολ του Dimitris Sialmas A από την ασσίστ του Manolis Skoufalis. Είναι για την ώρα 2ο με 3,2% πίσω απο το πρώτο...για πάμε λίγο!! http://www.guardian.co.uk/football/blog/poll/2011/jun/06/european-goal-of-the-season-poll

polykos είπε...

Αναλυτικός και ευθύς στο σχόλιό σου, όπως (σχεδόν) πάντα. Θα μου επιτρέψεις όμως ένα σχόλιο σχετικά με τη συνέλευση του ερασιτέχνη, που έτσι κι αλλιώς εκκρεμεί μιας και στην προηγούμενη που αναδείχτηκε η σημερινή διοίκηση του ερασιτέχνη, αποφασίστηκε ομόφωνα να μείνει η ΓΣ ανοιχτή τουλάχιστον μέχρι τις 20 μάη. Ο στόχος ήταν να αποφασιστεί τι θα γινόταν με την ΠΑΕ και τι με τον ερασιτέχνη. Οσον αφορά το δεύτερο, η διοίκηση Βεντούρη δεν ήταν έτοιμη να καταθέσει προυπολογισμούς τμημάτων διότι υπάρχει δηλωμένο Α ποσό σαν χρέος (μέχρι 31/12/2010) που βαραίνει την επόμενη χρονιά με την προσθήκη Β ποσού έως σήμερα. Πολύ ατολμία για ριζικές αλλαγές, λίγο "θα δούμε", λίγο μήπως βρούμε τίποτα λεφτά στο ρείθρο του πεζοδρομίου, ανέβαλλαν έως και σήμερα την κατάρτιση προυπολογισμών. Υποτίθεται οτι αυτοί πρέπει να συμφωνηθούν σε επίπεδο ΔΣ και να ψηφισθούν σε επίπεδο ΓΣ. Αρα πρέπει να ανακοινωθεί άμεσα η ημερομηνία της ΓΣ.
Οσον αφορά την ΠΑΕ, υποτίθεται οτι υπήρχε το όριο της 20ης Μάη για τυχόν έλευση επενδυτή. Είμαστε σε διαδικασία "αυτόβουλης επιμήκυνσης" του ορίου αυτού. Ας είναι!!! Η καλή δουλειά αργεί να γίνει!!!! Κάπου πρέπει να μπεί, όπως λες κι εσύ, ένα στοπ στο ψάξιμο. Η χρονιά απαιτεί πολλά πράγματα. Στην περίπτωση όμως που η ΠΑΕ συνεχίσει να έχει μεγαλομέτοχο τον ερασιτέχνη κι αν υποθέσουμε οτι μέχρι τώρα οτι έγινε καλώς έγινε, θα πρέπει τα μέλη του ερασιτέχνη να μάθουν τα πάντα για την ομάδα και να αποφασίσουν με ποιά διοίκηση θα πορευτεί στο μέλλον. Αν οι συνθήκες το Γενάρη ήταν ένα πραγματικό αλλαλούμ και παρακάμψαμε θεσμούς και διαδικασίες δεν πρέπει να συμβεί και τώρα. Αν, επαναλαμβάνω, παραμείνουν οι μετοχές στα χερια του ερασιτέχνη θα στη ΓΣ θα πρέπει να εκλέξουμε διοίκηση, ενδεχομένως την ίδια αλλά θα πρέπει να εκλεγεί. Αφού βέβαια πιστοποιήσουμε οτι το καταστατικό του συλλόγου επιτρέπει να έχουμε τις μετοχές και αφού συμφωνήσουμε στην εκλογική διαδικασία. θεσμολαγνεία ???? Και ναι και οχι, μπορούμε με πολύ καλή θέληση να ξεπεράσουμε πολλά πράγματα, ακόμα κι αυτό.
Το δύσκολο είναι να αντιμετωπίζεις τα γοερά (κροκοδείλεια ) κλάμματα υπερήλικων ή νομιμοφανείς αρλούμπες υπέρβαρων. Γιατί κάτι μου λέει οτι μόνο τέτοια θα δούμε στο άμεσο μέλλον και κάποιοι παλαβοί θα ασχολούνται με τους θεσμούς που τσαλακώνονται.

br fun_atic είπε...

@polykos
δεν υπάρχουν υπέρβαροι άνθρωποι!!! Υπάρχουν άνθρωποι αναγεννησιακής αισθητικής...Φαγωθήκατε πια :)

από σήμερα το brfunatic κάνει στροφή στις μουσικές του επιλογές...
από την αγαπημένη των Πανιώνιων
http://www.youtube.com/watch?v=fb2s9OLEjfg&feature=related

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Τί δεν κάνουμε κάμπ φίλε μου Άκη;
Εδώ φεύγουν παιδιά από τις δικές μας ακαδημίες και πάνε στο βάζελο κι αλλού.
Το ξέρετε πως άν μέχρι τέλος Ιουνίου δέν φροντίσει η διοίκηση να "δέσει" τον Μπούζα και άλλα 2-3 αστεράκια, μάς τους παίρνουν μέσα απ' τα χέρια μας και τσάμπα;

br fun_atic είπε...

Ασφαλώς. Τα μέλη της κ-21 που δεν θα υπογράψουν συμβόλαιο μένουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ...