Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Για να δούμε τι θα δούμε

Τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε πολλά, είπαμε πολλά και τελικά δεν μάθαμε τίποτα για την cuvra, τους μετόχους της, την οικονομική τους δύναμη, το επιχειρηματικό τους πλάνο και τις εγγυήσεις που θα προσφέρουν για την αγορά του πακέτου του 67%. Και ενώ συμβαίνουν αυτά, διαβάσαμε για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ποσού 500.000 ευρώ, για πιθανή πώληση βασικότατων παικτών μας, για πιθανή απομάκρυνση του προπονητή, για διάφορους μεταγραφικούς με απίθανη διαφορά ονόματος, επιπέδου και καριέρας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κυριαρχούν οι φήμες, λεφτά δεν υπάρχουν, σε λίγες ημέρες αρχίζει η προετοιμασία και όλη αυτή η πίεση μπορεί να οδηγήσει σε λάθη ως προς την επιλογή του νέου επενδυτή.

Αύριο είναι η γενική συνέλευση του ερασιτέχνη, στην οποία πολλά πράγματα μπορούν να ξεκαθαρίσουν. Ευελπιστώ ότι θα αποκαλυφθούν τα ονόματα των μετόχων της cuvra, θα αναλυθεί το επιχειρηματικό τους πλάνο και θα δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις. Ακόμη περισσότερο ευελπιστώ να διευκολυνθεί ο κόσμος του Πανιωνίου να παραβρεθεί και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι. Να μην ξεχνάμε ότι τα μέλη του ερασιτέχνη (ακόμη και τα πάρεδρα) έχουν το δικαίωμα να θέτουν ερωτήσεις. Ας κρατήσουμε υψηλό το επίπεδο και ας φροντίσουμε να ενημερωθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θεωρώ ότι κανένας Πανιώνιος δεν θα θελήσει να εμποδίσει να εξασφαλιστεί η ομάδα και μακάρι οι επενδυτές να είναι σοβαροί και να μας βγάλουν από το τεράστιο διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο. Από την άλλη μεριά είναι χρέος και ευθύνη όλων να είμαστε εκεί και με την παρουσία μας, τις ερωτήσεις μας και την ψήφο μας να θέσουμε εμπόδια σε ανθρώπους που μπορεί και να μην διαθέτουν τα εχέγγυα να διαχειριστούν τον ιστορικότερο σύλλογο της Ελλάδας.

Ραντεβού λοιπόν αύριο. Και μην ξεχνάτε. Γραφτείτε μέλη του ερασιτέχνη. Ο σύλλογος χρειάζεται και τα χρήματα και νέο αίμα. Πιθανότατα εκεί να χτυπήσει η καρδιά των εξελίξεων και πρέπει ο καθένας από εμάς να συμβάλει.

55 σχόλια:

Χάρης είπε...

Νά δουμε αύριο τί δρόμο θά διαλέξουμε. Ο ένας, νά κρατήσει τήν ΠΑΕ ο ερασιτέχνης. Σ΄ αυτή τήν περίπτωση ξεπουλάμε τούς καλλίτερους παίχτες, μένουμε μέ τούς Φανούρηδες, παρακαλάμε τό κεντρικό κατάστημα νά μάς δανείσει ότι έχει ευχαρίστηση καί παλεύουμε νά σωθούμε. ΄Ισως νά τά καταφέρουμε τήν πρώτη χρονιά, όμως η πορεία βαίνει πρός τήν Β΄ Εθνική. Από εκεί άν δέν ανέβουμε αμέσως, δέν απέχει πολύ από τό νά γίνουμε Απόλλωνας ή Εθνικός καί θά μάς μείνει γιά πάντα τό στίγμα τού παραρτήματος.
Η δεύτερη περίπτωση είναι νά μπεί κάποιος πού νά μπορεί νά βάζει ένα εκατομμύριο τόν χρόνο καί άν πωρώνεται σέ κάποια περίπτωση καί κάτι παραπάνω. Τότε θά στεκόμεστε αξιοπρεπώς. ΄Αν δέ, μπορεί νά βάζει τρία εκατομμύρια ετησίως, θά είμαστε μονίμως στήν πεντάδα(εκεί δηλαδή πού μάς αρμόζει). Τό αρνητικό είναι, ότι κάποιοι (μέ Πανιώνια αισθήματα αλλά χωρίς φράγκο) θά χάσουν τίς καρέκλες τους καί ίσως κάποιες απολαβές. Θά διαρρηγνύουν δέ τά ιμάτιά τους, ότι η ομάδα καταλήγει σέ "μή Πανιωνίους".

Templar είπε...

Το ζήτημα είναι να διασφαλιστεί ότι κάποιος θα βάζει το μισό, ένα δύο ή τρία εκατομμύρια.

Και θα πρέπει αυτός που λέει ότι τα βάζει να έχει αποδεδειγμένα την δυνατότητα να τα βάζει. Αυτό ζητάμε τόσον καιρό τώρα... Να βγει και να πει κάποιος επώνυμα ότι θέλει να βάλει λεφτά, και νας αποδείξει (αν δεν είναι γνωστός πλούσιος) ότι έχει να τα βάλει... Τόσο απλά...
Και μέχρι σήμερα, αυτό δεν έχει γίνει και χάνεται χρόνος...

zamis είπε...

propaganda matrix

Templar είπε...

Μάθαμε τελικά τι ώρα και που θα γίνει η Γενική Συνέλευση αύριο?

Templar είπε...

@ zamis

δεν το περίμενες?

zamis είπε...

@Τemplar

οχι,επεσα απ'τα συννεφα:)

Kostas (a.k.a. Black Sheep) είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Kostas (a.k.a. Black Sheep) είπε...

@ Χάρης

Δεν είναι δύο οι δρόμοι, ή τουλάχιστο αυτοί οι 2 δρόμοι που λες. Και αυτό γιατί στις 2 επιλογές σου έχεις ως δεδομένο ότι υπάρχει κάποιος που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ (όπως σωστά γράφει ο Templar και ο Zamis) θα βάζει χρήματα.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο επιλογές: 1/ Αυτή που γράφεις και εσύ ως πρώτη και 2/ Η δεύτερη είναι πάλι η πρώτη, αφού τέτοιος ...μακάκας προφανώς δεν υπάρχει και αυτό θα αποδειχθεί μάλλον αύριο στη συνέλευση. Οπότε ουσιαστικά και στις 2 περιπτώσεις θα μείνουμε με τον Ερασιτέχνη χωρίς κανείς να βάζει λεφτα....

Εάν υπήρχαν μακάκες επενδυτές να είσαι σίγουρος ότι θα τους είχαμε γνωρίσει μέχρι τώρα. Αντιθέτως το μόνο που γνωρίσαμε και αυτό χάρη στην έρευνα του BR ήταν το ποιόν της cUVRA η οποία είναι ΕΠΕ με 1000 ευρώ κεφάλαιο...
Από εκεί και πέρα μόνο λόγια και υποσχέσεις από ανθρώπους που δεν έχουμε δει (και ούτε μάλλον πρόκειται να δούμε).

Λυπάμαι που στο λέω αλλά η εντύπωση που έχω σχηματίσει εγω είναι ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που γράφεις. Δηλαδή κάποιοι Πανιώνιοι χωρίς φράγκο (για το σύλλογο εννοώ όχι προσωπικά) είναι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για να πάει η ομάδα σε αυτούς τους "Κυπρίους" έτσι ώστε να παραμείνουν στις καρέκλες τους και να εξακολουθήσουν να διοικούν το σύλλογο (αφού όπως έχει διαρρεύσει οι "Κύπριοι" και καλά θα βάλουν χρήματα και δεν θα διοικήσουν)...

Ρίξε μια ματιά στο σημερινό άρθρο στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ επί του θέματος, όπου αναλύουμε όλο το παρασκήνιο. Τα λέμε αυριο στη Γ.Σ.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
IWN1998 είπε...

Θα μπορούσαν κάλλιστα να δώσουν μια Συνέντευξη Τύπου αντί να έρθουν στη ΓΣ, εφόσον 'φοβούνται'. Αυτοί επώνυμα και όχι ο νομικός τους εκπρόσωπος...Ή έστω κάποιοι απ' αυτούς. πλην όμως συνεχίζεται το κρυφτούλι. Προτιμούν να παραμένουν "Περιορισμένης Ευθύνης"...Τυχαίο; Θα απαντηθεί μάλλον σύντομα.

IWN1998 είπε...

Τι μένει μετά Couvra;

1. Αποδέσμευση βαρέων συμβολαίων, πχ Μπάλαμπαν.

2. Πώληση όσων δυνατών πιο πολλών από Εστογιανόφ, Ριέρα, Κουμορτζί.

3. Αύξηση Μετοχικού κεφαλαίου.

4. Άμεση κινητοποίηση για διαρκείας (καλύτερα σχέτικα φθηνά και να στοχευθεί η ποσότητα).

5. Προσπάθεια για ουσιαστικούς δανεισμούς όπως πέρυσι.

6. Δουλειά με τους μικρούς που θα αποτελέσουν τη βάση της ομάδας.

7. Οι υπερπανιώνιοι προύχοντες να δώσουν ή να φέρουν από τις διασυνδέσεις τους, χορηγείες.

8. Καμιά προσευχή, κάποιο ευχέλαιο...

Griniaris είπε...

Ερώτηση κρίσεως...

Ο ερασιτέχνης θα καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου;
Αν όχι για ποιό 67% μιλάμε;

Ron Barceló είπε...

Μη μασάτε..
Τώρα που θα έρθει ο Ακαλέ, θα κάνει φονική τριπλέτα με Λόλο και Καστικογιάννη στα χαφ και θα πέσουν τα τσιμέντα.

Α-καλό-εεεεε?!!!

Κρίμα πάντως γιατί χάσαμε και το χαρτί του Big Mac.
Αγοράζει τα 'χρέη' από το Ρεμο και κανεί τον Καβακλή ή την Ηρακλαβάλα [διαλέγεις και παίρνεις]

Προβλέπω πολλά γέλια πάντως μέσα στο επόμενο 48ωρο.
Μέχρι δακρύων.

br fun_atic είπε...

@grin

ο ερασιτέχνης δεν μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους του (καλοκαιράκι είναι θα τους ρίξει στο ταμείο ανεργίας - αυτό δεν σημαίνει ότι θα πιάσουν τις παραλίες), οπότε δύσκολα θα βρει τα χρήματα για το 67% που του χάρισε ο Τσακίρης αλλά και για το 10% που κατέχει. Επειδή ο Τσακίρης έχει δηλώσει ότι σε κάθε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα διατηρεί το ποσοστό του, βρήκαν τον εύκολο τρόπο να γεμίσουν αααααααααβίαστα τα ταμεία...Θα πληρώσει ο θείος από το Σικάγο και κάποια χρήματα θα βρεθούν από εδώ και από εκεί...
Πάντως αν η τιμή της μετοχής είναι 10 ευρώ, θα ήθελα να ξέρω πόσες μετοχές έχει ο Τσακίρης και ποια είναι η αξία τους...

sledgehammer είπε...

καλησπέρα σε όλους!!!Είμαι ο sledgehammer

br fun_atic είπε...

γεια σου sledge. Καλώς όρισες

Griniaris είπε...

@br
Αυτό λέω κι εγώ.Ουσιαστικά μένει ένα 8,5% που θα διατεθεί σε τρίτους.Άρα πως διαπραγματεύεται το 67%;
Το μόνο που πάει λοιπόν το μυαλό μου είναι ότι αυτό το ποσοστό θα περάσει στους "επενδυτές" ως "τρίτοι"...

br fun_atic είπε...

Είναι 21:15, αύριο είναι η γενική συνέλευση και όμως δεν μας έχει ενημερώσει κανείς για την ώρα της διεξαγωγής της. Σε μια ανάλογη περίσταση πριν από μερικούς μήνες είχαν αρκεστεί σε μια έντυπη ανακοίνωση μέσα στο γήπεδο και είχαν ορίσει πρωινή ώρα διεξαγωγής. Συγνώμη αλλά δεν είμαστε όλοι ερασιτέχνες, έχουμε τις δουλειές μας, δεν περιφερόμαστε ασκόπως στο γήπεδο και θα έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί εγκαίρως. Η ανακοίνωση μιλούσε για ελεύθερη συνέλευση, ανοιχτή στον κόσμο, στην πράξη όμως βλέπουμε το αντίθετο.

Βαγγέλης είπε...

http://www.theplayer.gr/index.php?ID=FCyfeYRuO2b5c1Uc&Rec_ID=67328

br fun_atic είπε...

Δηλαδή αντί για επενδυτή αποκτήσαμε κάλφα.Θα έρθει να του μάθουμε τη δουλειά και μετά από ένα χρόνο ή θα του πουλήσουμε το μαγαζί ή θα τον στείλουμε στην ανεργία.πρώτη φορά βλέπω επενδυτή- βοηθό πιστολάκι...

br fun_atic είπε...

Και από πάνω θα μας δώσουν και 3 εκ ευρώ...αν χρειαστεί να τα επιστρέψουμε του χρόνου θα χρειαστεί να πουλήσουμε μέχρι και τα μανώ του Σίτο...

NK99 είπε...

Πιθανόν να είναι η συμφωνία που θα βγάλουν προς τα έξω διότι ποιος θα ψάξει τώρα τα συμφωνητικά με την οφσορ των 1000 ευρώ. Λογικά ούτε αύριο θα μάθουμε τους επενδυτές διότι το να έχει κανείς πάνω από μία ομάδα σε ένα πρωτάθλημα ούτε στην Ελλάδα της απόλυτης διαφθοράς δεν είναι επιτρεπτό.

Ελπίζω ο κ. Τσακίρης να έχει την διάθεση και τη δυνατότητα να παρέμβει αλλά θυμάμαι ότι ήθελε να δώσει την ομάδα στον Ψωμιάδη που θέλει να διαλύσει την ομάδα μιας μεγάλης πόλης και να αναλάβει τον Ηρακλή. Σήμερα θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση της Καβάλας και αν ετοιμαζόμαστε για το ερασιτεχνικό.

Βέβαια ο διαχρονικός σωτήρας είναι έτοιμος να διασύρει τον Πανιώνιο και φέτος τόσο όσο χρειάζεται για να μην μας πειράζει τυχόν συμμετοχή στα ερασιτεχνικά από του χρόνου.

Συμφωνώ με την τοποθέτηση του Κώστα διότι είναι το ΜΟΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΑ.

Endys είπε...

Χαζό ερώτημα 1ο : Αν καλύψουν τις €500.000 της αύξησης οι φερόμενοι ως Κύπριοι επενδυτές, με την προϋπόθεση ότι Τσακίρης και λοιποί δεν έχουν διάθεση να συμμετάσχουν, παίρνουν τον έλεγχο της ομάδας?
Χαζό ερώτημα 2ο: Υπάρχει περίπτωση να είναι ο "αγαπούλας" πίσω από τους επενδυτές και το σημερινό να είναι αντιπερισπασμός πριν από την αυριανή συνέλευση?

Το πιο πιθανό είναι να λέω παπαριές αλλά αν κάποιος έχει άποψη, θα ήθελα να την καταθέσει.

IWN1998 είπε...

Η ΓΣ στις 18:30 αύριο.

br fun_atic είπε...

Μα αυτό είναι το θέμα.αν είχαν την κάψα να επενδύσουν στον πανιώνιο μπορούσαν να αγοράσουν μετοχές από την αύξηση...

Θα βάλουν μερικούς συμβούλους στο δς.αν υποθέσουμε ότι θα πάρουν τη θέση συμβούλων που τυχόν διάκεινται αρνητικά και μείνουν με όσους βλέπουν με καλό μάτι την παρουσία τους,δεν θα ελέγχουν ολόκληρο το συμβούλιο;

@ endys δεν αποκλείεται να γίνει σε κάποιο βαθμό αυτό που λες.Αλήθεια,έχεις κάποια σχέση με τον edy τον τυπογράφο;

Endys είπε...

@BR
Καμία σχέση με τυπογράφο

John - Singapore είπε...

Θα παρακαλούσα κάποιον που θα βρεθεί στην ΓΣ να ρωτήσει, όταν το επιτρέψει η συζήτηση, τί ομάδα υποστηρίζουν οι υποψήφιοι επενδυτές. Μήπως είναι Πανιώνιοι από μωρά αλλά δεν εκδηλωνόντουσαν?

ΥΓ: Κλαίω από τα γέλια με το Καβακλής και το Ηρακλαβάλα!
Κρίμα για ένα ιστορικό σωματείο.

br fun_atic είπε...

Αφού οι Κύπριοι έγιναν σπόνσορες από επενδυτές,ποιός ο λόγος της γενικής συνέλευσης; Για την pizza fan, την τράπεζα Αττικής ή το Ιώδιο δεν κάναμε γενικηπ συνέλευση.

Ανώνυμος είπε...

θεωρω οτι ολα αυτα που γινονται στην Καβαλα,ειναι ενα μεγαλο μαθημα για εμας.Οταν ηταν να πουληθει στον μακη,ειχαν μπει ειδικοι οροι για μη μεταφορα εδρας ή συγχωνευση?Ειχαμε ειρωνευετι τα πανιωνια χερια αλλα μηπως τωρα ανατριχιαζουμε με ολα αυτα που γινονται στην Καβαλα?Λες να ημασταν εμεις τωρα στην θεση τους?Ο Βεντουρης τουλαχιστον ειχε βαλει ορους στους Κυπριους για μη μεταφορα και συγχωνευσεις.Το ξαναλεω οσοι ειναι κατα της μεταβιβασης να λενε ταυτοχρονα και με τι ειναι υπερ.Προσωπικα δεν εχω αποψη γιατι ολες οι ανησυχιες που εκφραζουμε εδω στο blog ειναι σοβαρες,αλλα το κακο ειναι οτι σημερα δεν βλεπω αλλη λυση.Φυσικα καλυτερα ειναι να κινηθει το περιβαλλον του Τσακιρη αλλα αφου δεν υπαρχει τετοια περιπτωση,να βρουμε κατι αλλο και φυσικα μακρια απο τα νυχια του μακη ή αλλων παρεμφερων

br fun_atic είπε...

Δεν λέει κανείς να μην πουληθεί η ομάδα.Αυτό όμως πρέπει να γίνει με διαφάνεια και με όρους που να εξασφαλίζουν τον πανιώνιο.Δεν θα ήμασταν ανήσυχοι αν δεν είχαμε παρακολουθήσει όλο αυτό το κρυφτούλι.

Templar είπε...

Για να γραφτώ απλό μέλος χρειάστηκε να συμπληρώσω αίτηση με τα πλήρη στοιχεία μου, να με προτείνουν δύο μέλη, και η αίτηση να περάσει από αξιολόγηση και έγκριση. Αυτοί για να αγοράσουν τον Πανιώνιο αρκεί να εμφανίσουν μια Κυπραίικη ΕΠΕ των 1000 ευρώ... Επίσης λάβετε υπ όψη το εξής: δεν έχει σημασία ποιος θα παρουσιαστεί σήμερα στην cuvra. Μπορεί να εμφανίσουν οποιονδήποτε. Η μεταβίβαση μετοχών αυτών των εταιριών είναι υπόθεση 5 λεπτών. Άρα μπορεί να σου πουν ότι σήμερα μέτοχοι της cuvra είναι ο Αμπράμοβιτς, ο Ρότσιλντ και ο Μπίλ Γκέιτς, και αύριο να προκύψει... Μάκης!
Το ζήτημα είναι να υπάρξουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ δεσμεύσεις από σοβαρά πρόσωπα. Αν δεν υπάρξουν ας επιστρέψουν τις μετοχές στον Τσακίρη, τουλάχιστον να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε...

zamis είπε...

...Μακης,Λακης,Τακης...μονο ο Ακης λειπει...

zamis είπε...

Η Γ.Σ.ειναι ανοιχτη σε ολο τον κοσμο?

Βαγγέλης είπε...

Θα πάτε στην Γενική Συνέλευση?

dimosthenis είπε...

Τεράστιο πρόβλημα η αδιαφάνεια και η ανωνυμία. Υπάρχει κάποιος να δεσμευτεί προσωπικά και όχι μέσω εταιρείας 1000 ευρώ; Να υπάρχει βρε αδελφέ κάτι χειροπιαστό. Να μας δικαιολογήσουν γιατί να υπάρχει τόση πρεμούρα να πάρουν την ομάδα βάζοντας λεφτά ακόμα και αν δεν την αγοράσουν του χρόνου. Δεν πιστεύω ότι κανείς δίνει λεφτά σε τέτοιες εποχές και δεν περιμένει κάτι να κερδίσει. Ας μας πουν τέλος πάντων μια πειστική αιτιολογία.
Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει αν η ομάδα δεν πουληθεί. Πολλοί συμπανιώνιοι το επισημαίνουν με έμφαση ( Br, Χάρης Ίωνας) προδιαγράφοντας το μέλλον της ομαδας ως ζοφερό κσι ανυπόληπτο.
Ανάμεσα στις δυο ακραίες απόψεις "Κύπριοι" ή ανυποληψία κινούνται γνωστοί και επώνυμοι παράγοντες της ομάδας. Βεντούρης, Κατσιφαράκης, Τσολακάκης, υπόλοιπα μέλη της τριμερούς, δημοσιογράφοι (λέγε με Μάκη) και ως ένα βαθμό ο Τσακίρης με την επιστολή του. Όλοι αυτοί οι κύριοι γνωρίζουν τα ονόματα των "επενδυτών" αλλά δεν τα ανακοινώνουν επίσημα, γιατί δεσμεύονται. Από τι; Είναι αυτό τόσο σημαντικό; γιατί τόση μυστικοπάθεια; θα βγούν στη φόρα κρατικά μυστικά;
Το ερώτημα που γεννιέται σε μας τους υπόλοιπους είναι τεράστιο. Ποιον να πιστέψουμε;
Τον Κατσιφαράκη που διαρηγνύει τα ιμάτιά του ότι πρόκειται για σοβαρούς επενδυτές; Αξιαγάπητος ο γιατρός με προσφορά στο σύλλογο πολλές φορές ανιδιοτελή. Αλλά αγαπητέ Γιώργο δόσε μια πειστική απάντηση για την ανωνυμία των επεδυτών. Πείσε κάποιον από αυτούς να δεσμευτεί προσωπικά για την επένδυση και οχι μόνο μέσω COUVRA. Αυτή η μυστικοπάθεια υπονομεύει το κύρος των επενδυτών αλλά και το δικό σου. Δεν ξέρεις πόσο θα ήθελα να σε πιστέψω απόλυτα, αλλά δε μας βοηθάς με την αποσιώπηση των ονομάτων ή τελος πάντων με ακριτομύθιες. Μίλα καθαρά. Δείξε πως εσύ δεν έχεις καμιά ωφέλεια από αυτή την πώληση και κινείσαι αποκλειστικά προς το συμφέρον της ομάδας. Δε θέλω με τίποτα να σκιάζονται προσωπικότητες του δικού σου βεληνεκούς με το να τους προσάπτουν ιδιοτελή κίνητρα. Ας μείνουν βρε αδελφέ και κάποιοι στο απυρόβλητο, μην τους κάψουμε όλους, θα τους χρειαστούμε και στο μέλλον.
Να πιστέψουμε το Βεντούρη; Ο Γεράσιμος έδωσε τον καλύτερο εαυτό αναλαμβάνοντας την ομάδα σε απελπιστικό σημείο. Με τις προσπάθειές του τις γνωριμίες του την έσωσε από τα χειρότερα. Έχει καλές προθέσεις αλλά έτσι που παρουσιάζονται τα πράγματα φαίνεται να έχει προσωπικό συμφέρον από την πώληση αφού θα διατηρήσει τη θέση του στην προεδρία της ΠΑΕ, που ούτως ή άλλως την έχει, αλλά ελπίζει με πολύ λιγότερα προβλήματα αφού θα βάζουν χρήματα οι επενδυτές και δε θα υπάχει ο Τσολακάκης να τον αντιπολιτεύεται. Θέλω να πιστέψω και το Βεντούρη. Μου είναι συμπαθής και άνθρωπος του μέτρου. Εξισορροπεί καταστάσεις και λύνει προβλήματα. Όμως και αυτός κρατάει τη μυστικοπάθεια όσον αφορά τους επενδυτές. Γιατί άραγε;
Τα δύο υπόλοιπα μέλη της επιτροπής δεν ακούστηκαν καθαρά. Συμφωνούν πλήρως με το Βεντούρη έχουν ενστάσεις, προσωπική άποψη; Φαντάζομαι στη σημερινή ΓΣ να εκφραστούν καθαρά. Γνωρίζουν ό,τι και ο Βεντούρης; ή μήπως είναι διακοσμητικά; Πολύ θέλω να μάθω τις απόψεις τους.
ηρετεί καλύτερα αυτός θα το αναλάβει.

br fun_atic είπε...

Διαβάσαμε ότι η Γενική Συνέλευση θα είναι ανοιχτή σε όλους. Πληροφορηθήκαμε από την κυρία που είναι υπεύθυνη στον ερασιτέχνη ότι τον λόγο μπορούν να τον λάβουν τακτικά και πάρεδρα μέλη. Συνεπώς όπως θέλει να ρωτήσει ας περάσει από τα γραφεία να εγγραφεί.
Από εκεί και πέρα, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα τακτικά μέλη, τα οποία δεν οφείλουν συνδρομές.
Βαγγέλης
Ασφαλώς και θα πάμε.

dimosthenis είπε...

Να εμπιστευθώ τον Τσολακάκη; Όποτε το έκανα έσπασα τα μούτρα μου. Με τις διαβεβαιώσεις για τη μεταγραφή Μαύρου, για την εξασφαλισμένη ισοπαλία με τη Λάρισα που μας έριξε 4, για την εξασφαλισμένη αδειοδότηση από την πρωτοβάθμια που μας απέρριψε; Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Γιατί να τον πιστέψω τώρα; Άσε που με πιάνει απελπισία όσο σκέφτομαι ότι μπορεί να συμβιώσουμε μαζί και την επόμενη χρονιά και να διαβάζω τις ανακοινώσεις του. Ελπίζω για μια ακόμη φορά να έχει άδικο.
Έρχομαι λοιπόν στον Τσακίρη. Είναι ο μόνος υπεράνω υποψίας, αφού ξόδεψε μια περιουσία για την ΠΑΕ. Δεν εξυπηρετεί κανένα άλλο συμφέρον παρά το συμφέρον του Πανιωνίου. Αν ξέρει ας βγει και να πει καθαρά. Ποιοι κρύβονται πίσω από την COUVRΑ; Είναι ο Παπαλόης αχυράνθρωπος; τίνος; Ξέρει αυτός από το Βεντούρη και τους άλλους ποιοι είναι από πίσω και γιατί δεν εμφανίζονται. Ως επιχειρηματίας μπορεί να εικάσει τι κρύβεται ενδεχομένως πίσω από την προσπάθεια εξαγοράς της ομάδας; Μια παρέμβασή του θα μπορούσε να μας διευκολύνει όλους να δούμε καλύτερα. Ελπίζω να γίνει.
Και κάτι τελευταίο. Σ' αυτή τη Γενική Συνέλευση πρέπει να πάμε απροκατάληπτοι, χωρίς εμμονές και φανατισμούς. Με διάθεση να πείσουμε και να πειστούμε. Θέλουμε να ακούσουμε και να μάθουμε και συγχρόνως να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις, τις απόψεις τους φόβους μας και τις ελπίδες μας. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις που σταθμίζονται και κρίνονται. Ένα και μόνο είναι το κίνητρό μας το συμφέρον της ομάδας. Όποιος το εξυπηρετεί καλύτερα αυτός θα το αναλάβει.

br fun_atic είπε...

Όπως είπε και ο Templar αν μας αγοράσει η cuvra, μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να πουληθεί στον οποιονδήποτε (και ξέρουμε καλά ότι με τις Κυπριακές εταιρείες δεν υπάρχει η διαφάνεια που υπάρχει στις Ελληνικές) και να έχουμε προβλήματα.Να μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ καταστράφηκε από την ΕΝΙC.Και στην περίπτωση εκείνη ποτέ κανείς δεν έμαθε έναν μέτοχο της εταιρείας και σαφέστατα δεν υπήρξαν προσωπικές εγγυήσεις.

Όπως κι αν έχει όμως το πράγμα, να έχουμε στο μυαλό μας ότι αφού μπλέκουμε με Κυπριακή εταιρεία ποτέ δεν θα είμαστε απόλυτα σίγουροι για τον πραγματκό ιδιοκτήτη.

Θα μου πει κάποιος, προτείνεις κάτι; Ναι. Αν δεν λάβουμε ατράνταχτες διασφαλίσεις από φυσικά πρόσωπα, να μην πουληθεί η ΠΑΕ, και είτε να επιστραφούν οι μετοχές στον Τσακίρη ή ακόμη καλύτερα να υπάρξει κοινή προσπάθεια Τσακίρη, Λιανού και κάθε άλλου που μπορεί να βάλει χρήματα στην ομάδα. Το Δ.Σ της Π.Α.Ε πρέπει να προκύψει από εκλογές του ερασιτέχνη. Προτείνω να γίνει και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να συμβάλει και ο κόσμος. Στόχος θα είναι η σωτηρία και η ανάδειξη παικτών (νέων ή βασικών που δεν έκαναν καλή χρονιά φέτος) προκειμένου να ανεβάσουμε την αξία τους και να τους πουλήσουμε σε δίκαιο τίμημα.Ας βγει η φετινή χρονιά και του χρόνου βλέπουμε.

br fun_atic είπε...

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου δημοσθένη...Να έχεις στο μυαλό σου βέβαια ότι μια μεγάλη μερίδα φιλάθλων ενδιαφέρεται μόνο για το αγωνιστικό σκέλος, οπότε όλοι αυτοί ενδιαφέρονται για το αν θα πάρουμε τον Ντάριο, αν θα επιστρέψει ο Φαμπιάν κ.λ.π. Είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοια θα ακούσουμε σήμερα...

Βαγγέλης είπε...

BR θα μιλήσουμε αργότερα...

br fun_atic είπε...

από την ιστοσελίδα της sentragoal

Αν τον Μάιο του 2012 ο Ερασιτέχνης αποφασίσει να μην πουλήσει στους Ελληνοκυπρίους, οι τελευταίοι θα πάρουν μονάχα ένα μέρος των χρημάτων τους πίσω.

Η πλευρά των Ελληνοκυπρίων ζήτησε από τους Βεντούρη, Λογοθέτη και Γιαβάση να μεταφέρουν στη σημερινή γενική συνέλευση ότι πρέπει σε περίπτωση θετικής κατάληξης να μπουν άμεσα οι ορκωτοί λογιστές της εταιρείας τους στην ΠΑΕ για να ελέγξουν τα οικονομικά της δεδομένα.

Εχουμε αναφέρει επανειλημμένα εδώ και μία βδομάδα ότι δεν θα παραστεί κάποιος εκπρόσωπός τους στη σημερινή ΓΣ, ενώ χθες συμφωνήθηκε να μη γνωστοποιηθούν άλλα ονόματα, πέραν του κ. Παπαλόη.

«Δεν πρέπει να απορριφθεί αυτή η πρόταση. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα της σημερινής (σ.σ.: χθεσινής) συνάντησης ήταν πολύ καλό» δήλωσε στο «Goal» λίγα λεπτά μετά το πέρας του ραντεβού με τους Ελληνοκυπρίους ο Γεράσιμος Βεντούρης.

Νέμεθ, ο τρίτος στόχος

Μαζί με τους Επσταϊν και Γ. Παπαδόπουλο, στους οποίους έχουμε αναφερθεί τις τελευταίες δύο ημέρες, ο Πανιώνιος στοχεύει και στον Κρίστιαν Νέμεθ. Ο Ούγγρος φορ είναι στη λίστα των «κυανέρυθρων», οι οποίοι δεν έχουν ασχοληθεί με άλλες περιπτώσεις από τους Πειραιώτες. Ο «ιστορικός» ενδιαφέρθηκε για τον Κάνγκα Ακαλέ, ο οποίος όμως δέχτηκε μεγαλύτερη πρόταση από ομάδα της Γαλλίας και θα παραμείνει στο «Σαμπιονά».

Δηλαδή, μας αγοράζουν οι Κύπριοι, αλλά για κάποιο λόγο (μολονότι θα έχουμε χρήματα στα ταμεία) θα φορέσουμε τα αποφόρια του Βαγγέλα...

Bertheway είπε...

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.Ο ερασιτέχνης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε οικονομικά αλλά ούτε και οργανωτικά στα επαγγελματικά πρότυπα και η πρόταση τω Κυπρίων είναι περίεργη και σκοτεινή.Αν μείνει ο ερασιτέχνης συζητάμε για πωλήσεις και για ξεφόρτωμα συμβολαίων.Δηλαδή θα πεις στον Μπάλαμπαν ότι δεν έχω να σε πληρώσω και θα πει οκ φεύγω?Και που θα βρει ο Μπάλαμπαν ομάδα να του δώσει 500.000 τον χρόνο.Θα μείνει πάνω στο συμβόλαιο του και θα διεκδηκήσει το ποσό στα δικαστήρια.Το ίδιο ισχύει και για Κούκετς.Σχετικά με Εστογιανόφ,Ριέρα και Κουμορτζί πόσο πιστεύετε ότι θα πιάσουμε και για τους 3?Θυμηθείτε ότι για τον Μανιάτη πήραμε 500.000 που ήταν ο καλύτερος παίχτης μας και παίχτης της εθνικής.Η προετοιμασία ξεκινάει 28 Ιουνίου???Γλεντιαααα

Templar είπε...

Γιατί αναφερόμαστε σε Κύπριους επενδυτές αφού ο μόνος που εμφανίζεται είναι Έλληνας (κος Παπαλόης)?
Επειδή είπε ο κος Κατσιφαράκης ότι δεν διέψευσε ο κος Παρασκευαίδης ότι είναι από πίσω?
Ούτε ο Αμπράμοβιτς το διέψευσε!

Πέρα από την πλάκα... η πρόταση του BRF δεν πρέπει να μείνει στο blog. Πιστεύω ότι πρέπει να κατατεθεί στη Γ.Σ. επίσημα και να τεθεί σε ψηφοφορία. Η ευθύνη του σημερινού αποτελέσματος βαρύνει όλους όσους έχουν δικαίωμα ψήφου...

br fun_atic είπε...

Επειδή αλλού διάβασα ότι η ΓΣ είναι στις 18:00 και αλλού στις 18:30, καλό είναι να πάμε νωρίς...

br fun_atic είπε...

ποιοί θα έρθετε στην Γ.Σ το απόγευμα;

IWN1998 είπε...

Ο Λιανός είναι χαρτί που παίχτηκε και το έκαψε ο κος Τσακίρης και οι Βεντουροτσολακάκηδες πέρυσι άσε που ο άνθρωπος έχει τα δικά του φέσια στην ΚΑΕ που παραμένουν άλυτα.
Άρα δεν είναι εφικτή λύση η όποια εμπλοκή του στην ΠΑΕ.
Εκλογές του ερασιτέχνη για ανάδειξη του ΔΣ της ΠΑΕ. Κάτι τέτοιο σε ποιο κανονισμό μπορεί να στηριχτεί; Δεν χρειάζεται κάποια καταστατική τεκμηρίωση για να μπορεί να σταθεί μια τέτοια απαίτηση; Θα μπορούσε να τεκμηριωθεί μέσω εκλογών στον ερασιτέχνη που θ' αναδείκνυαν νέο ΔΣ του ερασιτέχνη, που θα ψήφιζε το ΔΣ της ΠΑΕ, αλλά νομίζω ότι εκλογές στον ερασιτέχνη έγιναν πρόσφατα το Μάιο και ανέδειξαν νικητή το μοναδικό υποψήφιο, Βεντούρη. Το ΔΣ της ΠΑΕ το αναδεικνύουν οι μέτοχοί της με βάση το ποσοστό των μετοχών που κατέχουν.

zamis είπε...

προσυγκεντρωση θα κανουμε?χαχαχα

IWN1998 είπε...

Αν κάποιους, προβλημάτισε μεταξύ άλλων και το όνομα Courva, αν αυτό λέει κάτι, να σημειώσω ότι στις αρχές δεκαετίες 2000, υπήρχε στην Ελλάδα μια αρχικά ακμάζουσα και εν συνεχεία προβληματική εταιρία με αυτό το όνομα, ασχολούμενη με ξυλεία και κατασκευές παραγώγων ξυλείας. Το 2001 αναφέρονται σαν κύριοι μέτοχοι με ποσοστό 30% ο Ομιλος Sanyo Holdings, με 18% η οικογένεια Γουναρίδη, ενώ το 52%, ελέγχεται από την οικογένεια Βοσδαγαλή. Απλά γιατί η σύμπτωση του ονόματος ίσως να λέει κάτι ίσως και όχι.

br fun_atic είπε...

το καταστατικό του ερασιτέχνη δεν προβλέπει φίλε Ίωνα μια τέτοια διαδικασία διότι ήταν αδύνατο να προβλεφθεί ότι ένα ερασιτεχνικό σωματείο θα αποτελεί τον μεγαλομέτοχο μιας ΠΑΕ. Κατά την γνώμη μου όμως υπάρχει μέγιστο ηθικό ζήτημα. Η Γ.Σ είναι το ανώτερο όργανο κάθε σωματείου και θα έπρεπε να εκλέξει τα πρόσωπα της διοίκησης της ΠΑΕ και όχι να υπάρξει ορισμός από το Δ.Σ του ερασιτέχνη...

Αν αύριο το πρωί απομακρυνθούν από το Δ.Σ της Π.Α.Ε πρόσωπα που μπορεί να αντιδρούν στην cuvra και αντικατασταθούν από εκπροσώπους της Κυπριακής εταιρείας, θα έχει παραχωρηθεί το management και μάλιστα χωρίς κάτι τέτοιο να έχει αποφασιστεί από την Γ.Σ...

polykos είπε...

οντως το καταστατικό δεν έχει τέτοια πρόβλεψη, άρα η ΓΣ αυτή πρέπει πρώτα απ΄όλα να διορθώσει ένα κακώς κείμενο. Τη μη νομιμότητα του ΔΣ της ΠΑΕ. Θα πρέπει να εκλεγούν άτομα εμπιστοσύνης της ΓΣ του ερασιτέχνη, που σαν μεγαλομέτοχος θα προτείνει στη ΓΣ της ΠΑΕ να διοικήσουν την ΠΑΕ απο αύριο. Αυτά για τα τυπικά. Παράλληλα αυτά τα άτομα θα ξέρουν με τι έσοδα θα προχωρήσουν, που σημαίνει αποδοχή ή μη αποδοχή του σχεδίου Παπαλόη.

Χθες έγιναν κάποια σχόλια για τις μετοχές. Με στοιχεία παρμένα απο τα ΦΕΚ, έχουμε ΜΚ 12,946,800 σε 431,560 μετοχές των 30 Ε. Τον Απρίλιο παρθηκε ανάμεσα σε άλλα και η απόφαση
3. Μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας
κατά 33,33% (μείωση της αξίας έκαστης μετοχής από
30€ σε 10€) με αντίστοιχη μείωση των ζημιών της εται−
ρείας

Οσοι ξέρουν και μπορούν να υπολογίσουν, εύκολα καταλήγουν στο συμπέρασμα οτι το να δώσεις το μάνατζμεντ σε κάποιους που δεν τους ξέρεις και που στη συνέχεια εγγραψουν ποσά των 3 εκατ. χωρίς αυτά να μπουν μετρητά στο ταμείο, είναι σαν να παραχωρείς το 33% των μετοχών χωρίς κανένα όφελος για την ομάδα.
Τα λέμε το απόγευμα...

IWN1998 είπε...

BRF παρόμοιο σχόλιο έκανα και εγώ για την κρισιμότητα της σύνθεσης του ΔΣ που θα αποφασίσει την μεταβίβαση. http://iwn1998.blogspot.com/2011/06/couvra_21.html. Γράφω:

Η άποψη μου είναι να ξεκαθαριστεί ποιοι στο τέλος του χρόνου θα αποφασίσουν για τη μεταβίβαση της ΠΑΕ και ότι τα μέλη των επενδυτών στο ΔΣ δεν έχουν δικαίωμα ψήφου σε μια τέτοια απόφαση. Επίσης να ξεκαθαριστεί ότι η μεταβίβαση της ΠΑΕ σε επενδυτές υπό τη μορφή της Couvra είναι αποδεκτή από τους νόμους και τις αθλητικές πολιτικές αρχές. Επίσης να καθοριστούν χρονικά οι δόσεις των 3 εκατομμυρίων με συγκεκριμένες δόσεις που κάποιες να καλύπτουν ο διάστημα ως το τέλος Αυγούστου, κρίσιμο για το κτίσιμο της ομάδας του 2011-2012.

@polykos. Σημαντικές παρατηρήσεις. με έμμεσο τρόπο χωρίς να φαίνεται ότι αγοράζουν , εν τέλει αγοράζουν.
Το ζήτημα είναι αν αγοράζουν με πραγματικό χρήμα ή με αέρα κοπανιστό. Αυτό πως το εξασφαλίζουμε;

Βαγγέλης είπε...

Θα έρθω!

cdu είπε...

Ίωνα, άλλο courva (η επιχείρηση ξυλείας) και άλλο couvra. Το όνομα μπερδεύει γιατί είναι κοντινό.

Βαγγέλης είπε...

BR, GRINIARHS & AMANAM συγνώμη που φύγαμε με ZAMIS χωρίς να χαιρετήσουμε!

Griniaris είπε...

Σχωρεμένος...

Θα βάλεις ανάρτηση ρε,η να αρχίσουμε απο δω;