Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Τέλος Σεζόν

Τον τελευταίο χρόνο, ο ερασιτέχνης Πανιώνιος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των περισσότερων φιλάθλων της ομάδας επειδή έχει πάρει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Π.Α.Ε.

Όλοι μας, φίλαθλοι και διοίκηση, βλέπαμε πλέον τον ερασιτέχνη ως τον διαχειριστή του ποδοσφαίρου, που ασφαλώς αποτελεί το πετράδι του στέμματος, αλλά ξεχάσαμε ότι αποτελεί την μήτρα του αθλητισμού όχι μόνο της Ν. Σμύρνης αλλά και όλων των όμορων περιοχών, ότι είναι ένας οργανισμός με χιλιάδες αθλούμενους και άλλα τόσα προβλήματα, το κυριότερο όμως ότι εδώ και χρόνια λειτουργεί με τρόπο που δεν ικανοποιεί τον μέσο αθλούμενο και την οικογένειά του, που από τη μεριά της μας στηρίζει οικονομικά. Με λίγα λόγια ταλαιπωρεί και ταλαιπωρείται.

 Όλα αυτά τα προβλήματα κρύβονταν κάτω από το χαλάκι και ο ερασιτέχνης αποτελούσε το εφαλτήριο της πολιτικής καριέρας διάφορων αναδυόμενων πολιτικών αστέρων, σημείωση στο βιογραφικό σημείωμα άλλων, οργανισμό επαγγελματικής αποκατάστασης αναξιοπαθούντων Πανιώνιων, βασίλειο του ωχαδερφισμού και κάθε τι άλλο πέραν της αθλητικής κυψέλης. Με τα παιδιά ασχολούνταν μόνο όσα στελέχη, προπονητές κ.λ.π είχαν την τρέλα και το μεράκι και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος. Ενδιέφερε μόνο να «πέφτει» η συνδρομή, χωρίς βέβαια να υπάρχει καν έλεγχος αν πληρώνουν όλοι…Όλα στον αυτόματο πιλότο. Αρκεί να χρηματοδοτούνται τα επαγγελματικά ερασιτεχνικά τμήματα. Στα πλαίσια αυτού φτάσαμε στο σημείο να πληρώνουμε συνδρομές και τα παιδιά μας να μην έχουν ούτε μπάλες για να προπονηθούν. Αυτό είναι κατάντια για ένα σύλλογο που κομπάζει ότι αθλεί 3.000 παιδιά.

 Επειδή η κατάσταση δεν προχωρούσε, υπήρξαν κινήσεις ανεξαρτητοποίησης τμημάτων, προκειμένου να γίνουν αυτονόητα έργα και αλλαγές, χρηματοδοτούμενα από τους γονείς των αθλητών, επειδή ο ίδιος ο Πανιώνιος δεν λάμβανε το οποιοδήποτε μέτρο. Και όλα αυτά αφού σπαταλήσαμε τα χρήματα του Τσακίρη όχι σε έργα υποδομής αλλά σε πληρωμή αθλητών βιτρίνας… Με λίγα λόγια, από τον Πανιώνιο του Βαρίκα, φτάσαμε στον Πανιώνιο του καφέ και του τάβλι στο members.Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει ψηφιστεί προϋπολογισμός, με συνέπειες που είδαμε όλοι μας, δεν έχουν ληφθεί καίριες αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου, αλλά εξακολουθούμε, σε καιρό κρίσης, να προσπαθούμε να συντηρήσουμε πανάκριβα αθλητικά τμήματα εις βάρος των υπόλοιπων αθλούμενων. Έτσι προέκυψε η αίτηση των 60 και πλέον Πανιώνιων (αδιάφορο αν ήταν όλοι τακτικά ή μη μέλη του ερασιτέχνη) που ζήτησαν το αυτονόητο. Να ξυπνήσει ο ερασιτέχνης από τον λήθαργο ετών.

Η αμηχανία της απερχόμενης διοίκησης ήταν εμφανής. Έχω πληροφορηθεί ότι εδώ και ημέρες ξεσκόνισαν την αίτηση, αναζήτησαν τα άτομα που την υπέγραψαν, προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν όντως την είχαν υπογράψει, ανέτρεξαν στα σκονισμένα κιτάπια για να διαπιστώσουν αν όλοι αυτοί είχαν δικαίωμα ψήφου και αφού με κοπιώδη προσπάθεια «αφαίρεσαν» ονόματα, κατέληξαν ότι και πάλι οι υπόλοιποι είχαν το δικαίωμα να ζητήσουν έκτακτη γενική συνέλευση. Ακόμη όμως και αυτή η τυπικά ορθή κίνηση της διοίκησης αποδείκνυε ότι δεν λαμβάνει τα μηνύματα των καιρών. Ο κόσμος του Πανιωνίου, πέρα από καταστατικά, απαρτίες και λοιπές τυπικότητες ζητά εδώ και καιρό έργο και αλλαγές. Προσώπων και ρότας.

Η δεύτερη πρωτοφανής ενέργεια της διοίκησης, ήταν η τοποθέτηση σεκιουριτάδων στην είσοδο της γενικής συνέλευσης, που απαγόρευαν την είσοδο στα μη τακτικά και οικονομικά ενήμερα μέλη, λες και στο υπόγειο επρόκειτο να γίνει συνέλευση της Μασονικής Στοάς ή της Λέσχης Βilderberg. Η ενέργεια αυτή ήταν τυπικά σύμφωνη με το καταστατικό, αλλά κατά δήλωση των παλαιότερων μελών καινοφανής στον Πανιώνιο. Είναι αδιανόητο να κομπάζεις για τα 600 και πλέον μέλη σου, να έχεις μόλις 90 (!!!) οικονομικά τακτοποιημένα και να κλείνεις την πόρτα σε κάθε έναν που θέλει να συμμετάσχει στα δρώμενα του συλλόγου. Βέβαια, όλη την ημέρα διέρρεε η είδηση ότι θα γίνουν επεισόδια, ότι οι Πάνθηρες θα διαλύσουν τα πάντα (λες και μιλάμε για σπείρα κακοποιών και όχι για αδελφούς Πανιώνιους – έστω πιο θερμόαιμους) και κάθε τι άλλο που θα απέτρεπε τον κόσμο από το να έρθει να δει, να ακούσει να ενημερωθεί. Εννοείται ότι ΤΙΠΟΤΑ απ’ όλα αυτά δεν έγινε και η συνέλευση κύλησε σε υψηλότατο επίπεδο.

Αυτό που συνειδητοποιήσαμε, έστω και με καθυστέρηση, ήταν ότι παριστάμενοι στην Γ.Σ ήταν ουσιαστικά όσοι υπέγραψαν την αίτηση, ενώ δεν υπήρχαν μέλη που να στηρίζουν την διοίκηση του κου Βεντούρη! Ειλικρινά αυτό δεν το περίμενα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό. Αυτό κατέστη σαφές στην πρώτη ψηφοφορία που αφορούσε στην αλλαγή της σειράς των θεμάτων προς συζήτηση. Με λίγα λόγια έγινε η προσπάθεια από την διοίκηση να συζητηθεί πρώτα ένα περισσότερο θεωρητικό θέμα για να καθυστερήσει ή να αποτραπεί η συζήτηση περί της ανάγκης προκήρυξης εκλογών. Τελικά αυτό δεν πέρασε, καθώς η γενική συνέλευση με τρομακτική πλειοψηφία ζήτησε να τεθεί επί τάπητος το θέμα των εκλογών. Η διοίκηση του κου Βεντούρη (συγκεκριμένα ο ίδιος και τα ελάχιστα μέλη της διοίκησής του τα οποία ήταν εκεί για να τον στηρίξουν – οι περισσότεροι απείχαν) προσπάθησε να αποδείξει την επάρκειά της παρουσιάζοντας τα όντως καλά αποτελέσματα που έφερε στην Π.Α.Ε. Ξέχασε όμως ότι μέλημα των μελών του ερασιτέχνη είναι  πρωτίστως ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ. Δυστυχώς για τα θέματα του ερασιτέχνη δεν ακούσαμε τίποτα, παρά μόνο ότι έχουμε τεράστιο έλλειμμα για το οποίο ευθύνεται ο κος Τσακίρης (λες και εκείνος δεν έχει αποχωρήσει εδώ και χρόνια από τον ερασιτέχνη, λες και οι διοικούντες ήταν υποχρεωμένοι να συνεχίσουν το πλάνο που χάραξε ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος ο οποίος όμως το πλήρωνε όσο το εφάρμοζε), ότι έκλεισε η κρατική κάνουλα αλλά απολύτως τίποτα για τους τρόπους με τους οποίους ο ίδιος ο Πανιώνιος προσπαθεί να αντλήσει νέα έσοδα και να επιβιώσει.

Αφού λοιπόν γίναμε όλοι μάρτυρες πρώην συντροφικών μαχαιρωμάτων, νεκροασπασμών, δακρύβρεχτων λόγων και ιστορικών αναδρομών, φτάσαμε στην ώρα της ψηφοφορίας όπου η ΓΣ αποφάσισε με ποσοστό 70 και πλέον τοις εκατό να αλλάξει  σελίδα ο ερασιτέχνης και να μπουν νέοι άνθρωποι.

Είναι βέβαιο ότι το έργο τους θα είναι δύσκολο. Είναι επίσης βέβαιο ότι θα πρέπει να πάρουν σκληρές αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να ισοδυναμούν με συρρίκνωση τμημάτων, μείωση αθλητικών στόχων κ.λ.π. Προέχει όμως η επιβίωση του συλλόγου στο σύνολο, προέχει να καλυφθεί το τεράστιο έλλειμμα και οπωσδήποτε η επιστροφή του Πανιωνίου στην ουσία του. Στην προαγωγή του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Προσωπικά δεν έχω καταλάβει αν θα υπάρξει ένα ή περισσότερα ψηφοδέλτια στις εκλογές της 12.9.2011. Η αλήθεια είναι ότι εύχομαι να υπάρξουν δύο ή και περισσότερα. Η συμμετοχή στα κοινά, έστω και από διαφορετικά σχήματα είναι υγεία. Αυτό που θέλω είναι να ανατραπεί το σκηνικό στον ερασιτέχνη, να υπάρξει πλήρης αλλαγή προσώπων παντού και να δούμε πως μπορεί να λειτουργήσει ένα ιστορικό σωματείο όταν διοικείται από νέους ανθρώπους. Αν αυτό θέλετε να κάνετε κι εσείς, αν θεωρείτε ότι σε αυτή την προσπάθεια μπορώ να έχω θέση, θα ήθελα να συμμετάσχω ενεργά. Παράλληλα καλώ κάθε άλλον που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στα κοινά του ερασιτέχνη να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και όλους τους υπόλοιπους να εγγραφούν μαζικά, στηρίζοντας την προσπάθεια που φαίνεται ότι ξεκινά. Καλή ημέρα και καλό μήνα!

63 σχόλια:

John - Singapore είπε...

Συγχαρητήρια για το θάρρος σου να αναμειχθείς και να προσφέρεις. Έχω την αίσθηση οτι η βούλσηση σου έρχεται από αγανάκτηση και σαφώς ΟΧΙ από υστεροβουλία άρα είναι αγνή, είναι Πανιώνια. Δέν μπορώ να είμαι εκεί αλλά έχεις την στήριξη μου έστω και από απόσταση. Καλή επιτυχία.

Costix είπε...

Always at your side !!!!

Templar είπε...

Φίλε BR θεωρώ αυτονόητη - και θέλω να την τονίσω και δημόσια - την με κάθε μέσο και τρόπο στήριξή μου στη νέα προσπάθεια και ΕΙΔΙΚΑ στο πρόσωπό σου. Θα είμαι δίπλα σου σε οτιδήποτε χρειαστείς. Καιρός να αλλάξουμε επιτέλους σελίδα!

br fun_atic είπε...

Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Μέχρι σήμερα μου έχουν γίνει πολλές προτάσεις για συμμετοχή στα κοινά του Πανιωνίου.

Είναι γεγονός ότι δεν μου καίγεται καρφί για καρέκλες και διάφορά άλλα. Δεν με ενδιαφέρουν καν οι επαγγελματικές προεκτάσεις τέτοιων θέσεων...Ο λόγος απλός. Με ενδιαφέρει η δουλειά μου, η οικογένειά μου και είμαι ευχαριστημένος με αυτά που ήδη έχω.Δεν ψάχνω παλάτια...Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και δεν έχω υπέρμετρες φιλοδοξίες.

Όλες αυτές οι προτάσεις ήταν τιμητικές αλλά δεν μπορούσα να τις αποδεχθώ γιατί δεν ένοιωθα ότι γίνεται κάτι μαζικό για τον Πανιώνιο...Δεν μου ταιριάζει ο πόλεμος χαρακωμάτων. Όταν κάναμε τα παγκόσμια ανοίξαμε τις πόρτες σε όλους. Μόνο κριτήριο να είναι ο άλλος Πανιώνιος.Αυτόν τον Πανιώνιο θέλω. Όχι τον άλλο των συμφερόντων.

Σίγουρα θα πει κάποιος ότι εκμεταλλεύτηκα το μπλογκ...Η αλήθεια είναι ότι το μπλογκ με βοηθά να δείξω ποιός ειμαι... Όσοι το διαβάζουν συστηματικά ή με έχουν γνωρίσει από κοντά πιστεύω ότι έχουν εικόνα. Μετά από 600 και πλέον αναρτήσεις και χιλιάδες ποσταρίσματα είναι αδύνατον να κρυφτείς. Ναι λοιπόν με βοήθησε, από την άλλη όμως θεωρώ ότι κι εγώ με τον τρόπο μου έχω βοηθήσει...Το συγκεκριμένο μπλογκ μαζί με όλα τα υπόλοιπα αποτέλεσαν μια μεγάλη τομή στον Πανιώνιο, έδωσαν το δικαίωμα λόγου, ενημερώνουν τον κόσμο και παρουσίασαν έστω και από τις οθόνες του υπολογιστή τον Πανιώνιο που θέλουμε. Όχι τον Πανιώνιο του καφέ και του τάβλι. Νομίζω ότι πέρα από τη δική μου, μέσα από το μπλογκ παρουσιάστηκαν οι φωνές δεκάδων φίλων... Φίλοι υπαρκτοί πέρα από το ψευδώνυμό τους. Άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν. Μακάρι λοιπόν το μπλογκ, πέρα από εμένα να βοηθήσει και όλους εκείνους ή και ακόμη περισότερους...Μακάρι να είχαν γραφτεί λίγο νωρίτερα στον ερασιτέχνη ή να υπήρχε η γενναιότητα να ανοίξει ο δρόμος στα πάρεδρα μέλη για να στελεχώσουν όλοι αυτοί το ή τα ψηφοδέλτια.Σύντομα θα γίνει κι αυτό.

Νομίζω ότι αυτή τη φορά κάτι πάει να γίνει και μάλιστα από ανθρώπους που εκτιμώ.Θεωρώ ότι θα αλλάξουν πράγματα. Είναι αδύνατον να μην αλλάξουν γιατί ο Πανιώνιος του σήμερα δεν παράγει ΤΙΠΟΤΑ. Χειρότερα λοιπόν δεν μπορεί να είναι.

Αν λοιπόν σε αυτούς τους ανθρώπους που ξεκινούν έναν αγώνα κάνει και ο δικός μου λόγος είμαι πρόθυμος να βοηθήσω. Κάτι που με ικανοποιεί είναι ότι αν με επιλέξουν θα τεθώ σε εκλογική δοκιμασία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και να μην εκλεγώ. Δεν θα με πειράξει.Το προτιμώ από το παλαιό σκηνικό του ενός ψηφοδελτίου, όπου έμπαινες αν είχες τον μπάρμπα στην Κορώνη...Βασικό ότι πλέον δεν υπάρχει μπάρμπας. Αν πάλι δεν με επιλέξουν και πάλι κανένα πρόβλημα. Η στήριξή μου εννοείται ότι υπάρχει...

Αυτό που θέλω να δω είναι ένα ψηφοδέλτιο πνοής και όχι συσχετισμώ. ελπίζω αυτό να γίνει

amanAM είπε...

τα υπόλοιπα θέματα συζητήθηκαν? (περί αλλαγής καταστατικού, περί μητρώου μελών κλπ)

amanAM είπε...

πρέπει εξάπαντος να μπούνε νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες, νέα μυαλά, άνθρωποι άφθαρτοι από βαρίδια και δεσμεύσεις...

Θεμιστοκλής είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα κι από μένα, καιρό είχαμε να τα πούμε!
Η σημερινή ανάρτηση με χαροποιεί αφάνταστα. Προχώρα br και καλή επιτυχία, είμαι βέβαιος ότι θα έχεις μεγάλη στήριξη στην προσπάθειά σου.
Μόνο έτσι θα γυρίσουμε σελίδα.
Εύχομαι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον κι άλλοι που γράφουν στα κυανέρυθρα μπλογκ.
Καλή ποδοσφαιρική- αθλητική χρονιά σε όλους τους φίλους. Ελπίζω σύντομα να τα πούμε από κοντά σε κάποιο παιχνίδι.

NK99 είπε...

Είναι ότι πιο ευχάριστο έχω ακούσει για τον Πανιώνιο τους τελευταίους μήνες.

claire είπε...

Καλημέρα και απο μένα!

Πολύ χάρηκα με την απόφαση για εκλογές στον ερασιτέχνη. Κάτι δείχνει να αλλάζει επιτέλους!

Η αλήθεια είναι οτι χθες βλέποντας να αποκλείουν απο τη ΓΣ τα πάρεδρα μέλη φοβήθηκα οτι θα είχαμε μία απο τα ίδια στη ΓΣ, αλλά ευτυχώς έκανα λάθος.

Έχοντας υπογράψει κιόλας το κείμενο που ζήταγε τη ΓΣ εκνευρίστηκα διπλά που δεν μου επέτρεψαν να μπω, καθώς ήθελα να συμμετέχω στη συζήτηση την οποία είχαμε ζητήσει και να υπερασπιστώ την ανάγκη για αλλαγή. Τέλος καλό, όλα καλά όμως.

Όντας ακόμα πάρεδρο μέλος δεν μπορώ δυστυχώς να στηρίξω με την ψήφο μου την προσπάθεια που γίνεται, αλλά θα πω την καλή μου την κουβέντα σε όσα τακτικά μέλη ξέρω :)

Δηλώσεις Βεντούρη: «Δεν ξέρω αν θα είμαι υποψήφιος! Πάντως, θα είναι καταστροφικό για τον σύλλογο να υπάρξουν δύο ψηφοδέλτια στις εκλογές».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήδη προαλείφεται κίνηση από μέλη της... αντιπολίτευσης για συγκρότηση ισχυρού ψηφοδελτίου εν όψει των αρχαιρεσιών της 12ης Σεπτεμβρίου, το οποίο είτε θα «κατέβει» μόνο του και θα... εκλεγεί «περίπατο» είτε αν έχει αντίπαλο τον κ. Βεντούρη, λογικά θα επικρατήσει και πάλι αλλάζοντας... σελίδα στον Ερασιτέχνη.

Το βέβαιο είναι ότι χωρίς... Βεντούρη δεν θα υφίστανται Ελληνοκύπριοι επενδυτές, ενώ και το μέλλον του Τάκη Λεμονή θα είναι -σε αυτήν την περίπτωση- πιο αβέβαιο από ποτέ τους τελευταίους μήνες...

O Λεμονής πού κολλάει? ΔΣ για τον ερασιτέχνη δεν θα εκλεχθεί? Άλλο ο ερασιτέχνης, άλλο η ΠΑΕ...

br fun_atic είπε...

Αλλαγή καταστατικού: Θα συγκροτηθεί επιτροπή νομικών και μελών στου συλλόγου που θα καταρτίσουν σχέδιο καταστατικού το οποίο θα τεθεί προς έγκριση από καταστατική ΓΣ.

Εκκαθάριση μητρώου:Έγινε καταννοητή η ανάγκη, αλλά απ' ότι καταλαβαίνω το θέμα θα προχωρήσει από το επόμενη ΔΣ...

Δεν μπορώ να καταλάβω από πότε η δημοκρατία είναι καταστροφική. Η δημοκρατία απαιτεί συμμετοχή. Δημοκρατία δεν υπάρχει όταν πιέζονται καταστάσεις για να υπάρξει ένα ψηφοδέλτιο.

Αν ρωτάτε εμένα προσωπικά θα σας έλεγα ότι έπρεπε να υπάρχει ψηφοδέλτιο που να περιλαμβάνει μόνο τους υποψήφιους προέδρους και τα μέλη να υποβάλλουν ΑΤΟΜΙΚΕΣ υποψηφιότητες...Θεωρώ επίσης άστοχη την διάκριση τακτικών και πάρεδρων μελών, τουάχιστν για τόσο μεγάλο διάστημα...Ένα έτος;;; Γιατί με 3 μήνες δεν επιτυγχάνονταν το αποτέλεσμα της μη αλλοίωσης εκλογικών διαδικασιών;;;

br fun_atic είπε...

@claire

αφού ήρθες χθες έπρεπε να γνωριστούμε...Μας έχεις ξεφύγει από τα παγκόσμια και αυτό στο κρατάω :)

Templar είπε...

@claire

Από τη στιγμή που ο εραστιέχνης είναι ο μεγαλομέτοχος (με 77%) της ΠΑΕ, είναι πιθανόν να προτείνει (και κατά τη γνώμη μου καλά θα κάνει) νέο ΔΣ που θα αναλάβει τα θέματα της ΠΑΕ.

Γι αυτό βλέπεις και τον "φόβο" κάποιων που αφ' ενός μπορεί να χάσουν τις καρέκλες τους, αφ εταίρου μπορεί να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το τι έχουν κάνει μέχρι τώρα...

NK99 είπε...

Μπορεί για παράδειγμα κάποιος παράξενος να θέλει να μάθει τι μπήκε στο ταμείο από τη μεταγραφή Μανιάτη.

br fun_atic είπε...

Από την άλλη όμως, είναι δεδομένη ότι πρέπει να διαχωριστεί η ΠΑΕ από τον ερασιτέχνη με άμεσο στόχο να προκύψει διοίκηση του ερασιτέχνη, την οποία να εμπιστεύεται ο κόσμος. Αυτή πρέπει να ασκεί ουσιαστικό έλεγχο στην ΠΑΕ μέχρι να βρεθεί ο αγοραστής (μακάρι αυτό να συμβεί σύντομα). Να μην ξεχνάμε ότι με τις 600.000 ευρώ που είχε τεθεί ως τιμή αγοράς του Πανιωνίου, η ομάδα μας είναι μακράν η φθηνότερη προς πώληση ομάδα α' εθνικής στην ευρώπη, αλλά το περίεργο είναι ότι ως επενδυτές παρουσιάστηκαν μόνο κάποιοι που προφανώς θέλουν να πάρουν τη θέση κάποιων που φέυγουν...

Να μην ξεχνάμε όμως ότι δουλειά του ΔΣ του ερασιτέχνη είναι και ΠΡΕΠΕΙ να είναι ο ερασιτέχνης...Τόσα χρόνια ασχολούμαστε με το πόλο, ο γυναικείο μπάσκετ και τελευταία με το ποδόσφαιρο και ξεχάσαμε τα ερασιτεχνικά τμήματα.

Templar είπε...

Άλλος ένας λόγος για τον οποίο στα δύο ΔΣ θα πρέπει να έχουν τελείως διαφορετικές συνθέσεις.
Το ΔΣ της ΠΑΕ θα πρέπει να ασχολείται αποκλειστικά με τη διοίκηση της Ανωνύμου Εταιρίας και να λογοδοτεί στους μετόχους της (δηλ. στο Δ.Σ. του ερασιτέχνη που εκπροσωπεί τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της εταιρίας).
Θα πρέπει να γίνει οικονομικός έλεγχος με πλήρη διαφάνεια και να αξιολογηθεί η αποτίμηση της εταιρίας με βάση τεχνοκρατικά στοιχεία και όχι νούμερα στον αέρα. Θα πρέπει να υπάρξουν business και action plans (με βάση τα πραγματικά έσοδα της ΠΑΕ και όχι φωτοτυπίες επιταγών πιθανών επενδυτών), και τότε θα πρέπει να γίνει σοβαρή προσπάθεια προσέγγισης πραγματικών επενδυτών, ή άλλες κινήσης εξεύρεσης κεφαλαίων.
Το ΔΣ της ΠΑΕ θα πρέπει να κρίνεται για όλα τα παραπάνω και την επιτυχία υλοποίησής τους.
Η εποχή των παραγόντων τύπου one man show που διοικούσαν ομάδες με μεταχρονολογημένες επιταγές, μαϊμού ιδιωτικά συμφωνητικά, και δημιουργία χρεών που φορτώνονται στους επόμενους τελείωσε!

br fun_atic είπε...

Σωστό. Θεωρώ και κάτι άλο σημαντικό. Στο Δ.Σ της Π.Α.Ε πρέπει να εκπροσωπούνται οι πάντες. Δηλαδή: 1. εκπρόσωπος του ερασιτέχνη (ορισμένος), 2. μέλη που θα εκλέγονται από την Γ.Σ του ερασιτέχνη (ανεξάρτητα αν οι άνθρωποι αυτοί είναι ή δεν είναι μέλη του), 3. εκπροσώπηση του Τσακίρη κατά τονλόγο του ποσοστού του, 4. εκπροσώπηση των μικρομετόχων...Να μην τα ρίχνουμε όλα στον ερασιτέχνη. Όποιος έχει μετοχές πρέπει να εκπροσωπείται.

Templar είπε...

Σωστό επίσης!!!!

claire είπε...

@Templar:

Thanks για τις διευκρινήσεις, όντως πολλοί απο τους τωρινούς μπορεί να εκτεθούν.

@brfun: Θα φροντίσω να μην λείψω απο το επόμενο παγκόσμιο :)

br fun_atic είπε...

να σου θυμίσω ότι τα έχουμε ξανακούσει αυτά... :)

claire είπε...

Αλήθεια αλήθεια λέω!!! :)

Και αν δεν προηγηθεί παγκόσμιο θα γνωριστούμε στη ΓΣ εκλογών καθώς ένα πουλάκι μου είπε οτι τα πάρεδρα μέλη πιθανότατα θα μπορούν να συμμετέχουν, ίσως και να ψηφίσουν. :)

br fun_atic είπε...

Αυτό δεν πέρασε χθες.Νομίζω ότι σωστό είναι να μην ψηφίσουν. Είναι κάτι που δεν προβλέπεται από το καταστατικό και το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι μία ακυρώσιμη εκλογή.Θεωρώ όμως ότι η αλλαγή του καταστατικού είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει η νέα διοίκηση. Η γνώμη μου είναι ότι η εγγραφή πρέπει να είναι ακριβή, αντίστοιχα όμως να μειωθεί το ύψος της ετήσιας συνδρομής (γιατί δεν έχει νόημα να την διατηρούμε σε ένα επίπεδο που δεν την καταβάλει κανένας) και τα πάρεδρα μέλη να μην έχουν εκλογικά δικαιώματα για 3 μήνες από την εγγραφή τους ή αν δεν θέλουμε να βάλουμε τέτοιου είδους χρονικό όριο, να αποκτούν ελογκά δικαιώματα μετά από ένα συγκεκριμένο αριθμό γενικών συνελεύσεων (βέβαια εκεί καθίσταται δυσκολότερος ο έλεγχος).

IWN1998 είπε...

Είναι προφανής η στήριξή μου σε ανθρώπους σαν τον BRF αν η δική μου στήριξη έχει κάποια σημασία σε κάτι τέτοιο. Έχουν ειπωθεί πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στα σχόλια αυτής της ανάρτησης.
Να πω ότι δημοκρατία είναι η συμμετοχή όσων περισσοτέρων γίνεται στη λήψη μιας απόφασης αλλά δημοκρατία είναι και οι κανόνες που πρέπει να τους σεβόμαστε για να καθορίζουν τις διαδικασίες. Συνεπώς θα συμφωνήσω ότι όσο οι κανόνες μιλούν για πάρεδρα μέλη ενός έτους και μη συμμετοχή τους σε ψηφοφορίες, έτσι πρέπει να γίνει, ωσότου αλλάξει ο κανόνας. Βέβαια δεν γνωρίζω γιατί απαγορεύτηκε στα πάρεδρα μέλη να συμμετάσχουν σαν ακροατές στη ΓΣ αν έτσι έγινε. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι θεσμοθετημένο.

Ένα άλλο θέμα είναι ότι οι νεοεισερχόμενοι σε αυτή την υπόθεση της διαχείρισης του ερασιτέχνη, δεν σημαίνει ότι επειδή είναι νεοφώτιστοι είναι και νέα μυαλά. Είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν περιπτώσεις που να προσομοιάζουν ή και να είναι χειρότερες των παλαιών. Άρα η επιλογή είναι σοβαρό ζήτημα για όσους κληθούν να επιλέξουν, που μάλλον σε τούτη τη φάση θα είναι λίγο πολύ αυτοί που επέλεγαν και παλαιότερα.

Πολύ σωστά αναφέρθηκε για το θέμα του ΔΣ της ΠΑΕ, ότι είναι απαράδεκτα αντιδεοντολογικό, να μην εκπροσωπείται η μειοψηφία των μετόχων έστω και όχι αντιπροσωπευτικά, τη στιγμή μάλιστα που επί Τσακίρη εκπροσωπούντο ίσως όχι επικοδομητικά εν τέλει και οι οργανωμένοι οπαδοί ακόμα.

Ως προς τη διαχείριση του ερασιτέχνη, θα έλεγα ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να δούμε πόσα αθλήματα, έστω 1 ή 2, μπορούμε να κρατήσουμε σε επαγγελματικό ή ημιεπαγγελματικό επίπεδο, πχ πόλο και μπάσκετ γυναικών και γι' αυτά να κυνηγήσουμε χορηγίες και πόρους. Σίγουρα πρώτα πρέπει να υπάρξει η εκκαθάριση των προηγούμενων χρήσεων που έχουν επιφέρει σημαντικό παθητικό αλλά σαφώς πρέπει να πάρουμε αποφάσεις του στυλ, κάνουμε μια προσπάθεια εκεί που είχαμε κάποιες επιτυχίες και δημιουργήσαμε μια μικρή παράδοση, να προσπαθήσουμε να την συνεχίσουμε.

Τέλος συμφωνώ απόλυτα με την άποψη BRF για ατομικές υποψηφιότητες μελών του ΔΣ και ξεχωριστές ατομικές υποψηφιότητες για τον Πρόεδρο, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΡΑΓΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ.

br fun_atic είπε...

Είναι νέοι στα μυαλά.Ηλικιακά είναι γυπρω στα πενήντα.Το σημαντικό είναι οπτι έχουν υπηρετήσει την ομάδα από διάφορα πόστα και γνωρίζουν το αντικείμενο...

IWN1998 είπε...

Σωστά. Δεν αρκεί η όρεξη και η αγάπη για την ομάδα σε αυτή τη φάση. Χρειάζεται και γνώση του αντικειμένου ή κάποιων πτυχών του, μαζί με τη διάθεση να σπαταληθεί χρόνος για την ομάδα από άλλες ασχολίες που ο καθένας έχει.

Αλήθεια όμως, όταν τους ζήταγε ο κος Τσακίρης για την ΠΑΕ πριν 2-3 χρόνια, δεν ήταν όλοι αυτοί διαθέσιμοι όπως σήμερα; Προφάνως παρωπίδες υπήρχαν και τότε στη διοίκηση της ομάδας καθώς και στεγανά διαφόρων αλλά λέω εγώ τώρα αν είχαμε τότε αυτή τη διαθεσιμότητα την τωρινή, μήπως τα πράγματα ήταν αλλιώς, δηλαδή με κάποιο τρόπο να υπήρχε πιο ενεργό και το κεφάλαιο "Τσακίρης" μέσα στο σύλλογο.

Maxi είπε...

οσοι γίνουν μέλη από σήμερα έχουν δικαίωμα ψήφου?

Griniaris είπε...

Maxi,
όχι.Πρέπει να περάσει ένα έτος ή κάποιος αριθμός ΓΣ,τον οποίο δεν ξέρω...

Maxi είπε...

τοτε δυστυχως η βοηθεια μου μπορει να ειναι μονο ηθικη!!! Sorry BRF

Griniaris είπε...

Γνωρίζοντας τον Br προσωπικά μπορώ να πω με σιγουριά ότι από τη στιγμή που δέχεται να αναμειχτεί,η καινούρια προσπάθεια έχει βάση και προπάντων θέληση να "διορθώσει" αρκετά πράγματα...

Θεωρώ ότι τα μέλη πρέπει να εκλεγούν κάτω από τον πρόεδρο.Με την απλή λογική ότι αν κατέβει δεύτερο ψηφοδέλτιο θα είναι του Βεντούρη.Ειλικρινά δεν θα ήθελα με τίποτα να βρεθεί νέος πρόεδρος με παλαιά μέλη...

br fun_atic είπε...

Οι περισσότεροι από αυτούς Ίωνα δεν θέλησαν ποτέ να ασχοληθούν με την ΠΑΕ.Είναι κάτι σαν μουτζαχεντίν του ερασιτέχνη.Δεν λέω ότι δεν έχουν μειονεκτήματα.Όλοι έχουμε.Προς το παρόν,εφόσον μιλάμε για ερασιτέχνη,πρέπει να γίνουν πράγματα για τον ερασιτέχνη.Θα αναμένουμε τις εξελίξεις.

IWN1998 είπε...

Τώρα εφόσον ασχοληθούν με τον ερασιτέχνη, αναγκαστικά κάποιοι πρέπει να ασχοληθούν και με την ΠΑΕ. Δεν γίνεται αλλιώς.

Τι σημαίνει νέος πρόεδρος με παλιά μέλη ΔΣ ή παλιός πρόεδρος με νέα μέλη ΔΣ; Νομίζω ότι δεν πρέπει να ξεκινάμε έτσι. Αυτοί που θα κατέβουν οφείλουν να δηλώσουν ότι θα συνεργασθούν. Αν τους χωρίζουν εν τέλει τόσα πολλά τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον παραταξιακό, που ο καθένας ομαδοποιείται με όσους μπορεί να συνεργαστεί. Σε μια τέτοια κατάσταση, θα χαθούν από την υπηρεσία του συλλόγου άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν πολλά σε συγκεκριμένους τομείς, μόνο και μόνο γιατί η παράταξή τους θα χάσει λόγω της συγκυριακής πλειοψηφίας των πλήρων μελών του ερασιτέχνη.
Είναι επιθυμητό κάτι τέτοιο; Θα έλεγα το ιδανικό θα ήταν να μπορέσουν οι πιο ικανοί και οι έχοντες τη μεγαλύτερη δυνατότητα να εργαστούν για το σύλλογο, να πλαισιώσουν το ΔΣ. Αλλιώς θα έχουμε παρέες με κάποιους ικανούς και άλλους στο περιθώριο. Και φαντάζομαι λόγω των συγκυριακών πλειοψηφιών στον ερασιτέχνη, η παραταξιακές αντιπαραθέσεις δεν θα είναι προς όφελος του νέου κύματος που θα ήθελε ο κόσμος να μπει και να προσφέρει πράγματα και να δώσει νέες ιδέες και να εφαρμόσει νέες πρακτικές. Ή κάνω λάθος;

Ανώνυμος είπε...

br ενα μεγαλο μπραβο ρε μαγκα.

Griniaris είπε...

Δυστυχώς Ίωνα οι τελευταίοι μήνες απέδειξαν ότι ναι,τους χωρίζουν πολλά από τα οποία φοβάμαι ότι ξέρουμε πολύ λίγα.Μιλάω για τους ήδη υπάρχοντες.Δεν πειράζει να δούμε επιτέλους και κάτι άλλο...

NK99 είπε...

Οι απερχόμενοι μπορούν να προσφέρουν στον Πανιώνιο πληρώνοντας τη συνδρομή τους και το εισιτήριο τους όπως κάνει ο κάθε απλός οπαδός. Πρέπει να καταλάβουν ότι η εμμονή της εμπλοκής τους στα διοικητικά είναι πλέον επιλήψιμη. Ένας ανιδιοτελής άνθρωπος δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Εδώ και καιρό ο κόσμος τους φτύνει και τους λοιδωρεί, αυτοί κάνουν ότι ψιχαλίζει, παραιτούνται και δεν μπορούν να κρατήσουν την παραίτηση ούτε για μία μέρα.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Χαίρομαι αφάνταστα για την απόφασή σου φίλε μου BR. Και φυσικά μπορείς να υπολογίζεις στην οποιαδήποτε βοήθεια μπορώ να προσφέρω.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Α, και καλό μήνα σε όλους!

zouri1 είπε...

συγχαρητηρια για την κινηση σου.Η ομαδα εχει αναγκη απο ανθρωπους που θελουν να προσφερουν και να το παλεψουν.Φυσικα και εγω ειμαι διπλα σου σε οτιδηποτε και αν χρειαστεις

br fun_atic είπε...

Δεν θέλω να παρεξηγηθώ.Απλά και μόνο εκδηλώνω το ενδιαφέρον μου για συμμετοχή και καλώ κάθε άλλο τακτικό μέλος που έχει τη διάθεση να πράξει ανάλογα.

IWN1998 είπε...

Θεωρώ ότι αρκετοί δεν θα απέλθουν στο τέλος της ημέρας. Αλλά δεν είναι και στόχος να πετάξουμε εξώ τους πάντες και τα πάντα. Ανανέωση χρειάζεται και φρέσκιες ιδέες όχι κατεδάφιση και ξανακτίσιμο. Τέλος πάντων θα δούμε τις εξελίξεις και ας κρατήσουμε σαν θετικό σημάδι το ότι έγινε το χθεσινό βήμα.

Σήμερα υποτίθεται θα έβαζε τη δόση για το πόλο η Couvra... Θεωρώ ότι η έξοδος Θωμάκου τις προάλλες δείχνει ότι δεν υπάρχει αυτή η αρωγή...
Όπως και οι χθεσινές εξελίξεις θεωρώ ότι έγιναν γιατί οι νυν διοικούντες δεν είχαν πια διεξόδους.

br fun_atic είπε...

Σε ποιους αναφερόμαστε;Πόσοι ήταν χθες από το απερχόμενο ΔΣ;Πόσοι ήταν στη συζήτηση του προϋπολογισμού; Και ερωτώ:Κάποιοι μπήκαν στο ΔΣ κατόπιν πρότασης του κου Βεντούρη.Ήξεραν ότι θα τεθεί θέμα εμπιστοσύνης.Δεν έπρεπε να είναι εκεί και να στηρίξουν τον πρόεδρο και το όποιο έργο τους;

br fun_atic είπε...

Πρόσεξε αποτέλεσμα στην πρόταση μομφής: 41 υπέρ, 4 κατά (οι 2 ήταν από μέλη του συμβουλίου) και 8 λευκά (προφανώς από υποχρέωση)...Με ποιά μέλη του απερχόμενου σχήματος να συνεργαστεί κανείς;Εδώ δεν στήριξαν οι ίδιοι το επργο τους...Τι να λέμε τώρα;;;

IWN1998 είπε...

Αναγκαστικά χρειάζονται κάποιοι για να υπάρξει η συνέχεια και να μπορέσουν οι καινούργιοι να βρουν το μίτο της Αριάδνης σε μια κατάσταση που θα βρουν, χαοτική και δαιδαλώδη. Η λογική αυτό λέει. Το ότι απέτυχε το έργο των προηγούμενων το αποδεικνύουν τα αποτελέσματα αλλά επειδή και το όλο σκηνικό θυμίζει απόδραση σε εμάς τους έξω και τους άσχετους (μπορεί να κάνω τελείως λάθος. Εσύ έχεις πολύ καλύτερη εικόνα από πρώτο χέρι) θεωρώ ότι κάποιοι πρέπει να αποτελέσουν συνδετικό κρίκο του πριν και του μετά.

General Tanz είπε...

Λιονταρι Βrf, απο εμενα οτι θες!!!!!!!!
Τα δυσκολα σημερινα δικα μου,δεν θα ειναι για παντα.
U are my man,δωσε στην Πανιωναρα!!!!!!!

amanAM είπε...

Καλά τα λόγια για ανανεώσεις, νέες ιδέες κλπ. Ο καθένας μπορεί να υπόσχεται ότι θέλει.

Εγώ θέλω να ακούσω συγκεκριμένα πράγματα:
Τι θα γίνει με τις τσηρ λήντερς?
Θα οργανώσετε το τμήμα της πάλης στην λάσπη ημίγυμνων καλονών?

Εάν δεν μπορείτε, να ξέρετε πως θα με βρείτε απέναντι όταν θα αποκτήσω ψήφο!!! Εγώ μαζί με τον Θεμιστοκλή γραφήκαμε παρέα, και είσαστε τυχεροί που η πρόταση μομφής έπεσε στο τραπέζι 2 μήνες πριν να συμπληρώσω χρόνο.

Τον νου σας ρεμάλια!!!
Ρεμάλια, τον νου σας!!!

amanAM είπε...

Eγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι από το απερχόμενο Δ.Σ. είναι πως όλο το σχήμα ήταν ένα one man show του κυρίου Βεντούρη, με λοιπά μέλη του Δ.Σ. ανθρώπους που όσο δεν τους απασχολούσαν, λέγανε ναι σε όλα.

Σε ένα τετραετές Δ.Σ. προς το τέλος της θητείας του, χωρίς αρκετά αναπληρωματικά μέλη και με κουρασμένους τους υπάρχοντες, θα μπορούσα να το καταλάβω. Όμως σε ένα νεοεκλεγέν Δ.Σ. μια τέτοια εικόνα είναι απαράδεκτη.

Το υπάρχον Δ.Σ. προήλθε προφανώς από προσωπικές επιλογές του κυρίου Βεντούρη με ποιούς θα συνεργαστεί έτσι ώστε να κάνει ότι αυτός κρίνει.

Με τέτοια μυαλά, δεν μπορεί να πάνει μπροστά τα πράγματα.

Εγώ δεν θέλω ένα Δ.Σ. που θα προέλθει από ψηφοδέλια. Θέλω ένα Δ.Σ. που θα προέλθει από μεμονωμένες υποψηφιότητες για μέλη και για πρόεδρο, και να γίνει σύνθεση από ανθρώπους που θα συνεργαστούν για το καλό του Πανιωνίου, και θα εκφράζουν διφορετικές απόψεις και θα συντίθεται η επικρατούσα άποψη μέσα από διάλογο, αντίλογο και διαφωνίες.

Θα έβαζα κι εγώ υποψηφιότητα για τον Ερασιτέχνη, αλλά δεν δικαιούμαι. Σαν πάρεδρο μέλος του Ερασιτέχνη, δικαιούμαι μόνο να παρίσταμαι στις Γ.Σ. και μου κάνει αρνητική εντύπωση πως στην τελευταία που δεν μπόρεσα να έρθω, θα μου απαγορευότανε η είσοδος.

Μπορεί να καταστρατηγείται το υπάρχον καταστατικό με αποφάσεις τύπου απαγόρευσης εισόδου σε ΓΣ σε πάρεδρα μέλη?

Αντώνης Μάγγος

amanAM είπε...

Θεωρώ πως το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει, οφείλει άμεσα να κάνει οικονομικό έλεγχο των πεπραγμένων του Ερασιτέχνη, και να καταλογιστούν ευθύνες στο (στα) απερχόμενα Δ.Σ. για τις υπερβάσεις στις δαπάνες, και να υποστούν τις κατά νόμο και καταστατικό συνέπειες.

Η τυχούσα κάλυψη των προβλημάτων κάτω από το χαλί, θα πνίξει στην μπόχα και το νέο Δ.Σ.

Άκη, θα βοηθήσω με κάθε τρόπο που θα μπορέσω, και εύχομαι να ψηφιστείς και να μπεις στο νέο Δ.Σ.

Δεν είσαι βλάκας, αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις πριν τις εκλογές, είναι εάν σκοπεύεις να έρθεις σε ρήξεις ή σε συμβιβασμούς.

amanAM είπε...

To "δεν είσαι βλάκας" είχε την έννοια ότι πιστεύω ότι καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ.

br fun_atic είπε...

Παιδιά, δεν ξέρω αν θα είμαι υποψήφιος. Απλά εκδήλωσα το ενδιαφέρον μου. Σχεδόν ό,τι έκανε και ο Αντώνης, με την διαφορά ότι εγώ είμαι εκλόγιμος.

Κάτι άλλο που θα ήθελα να ήθελα να ξεκαθαρίσω: Όταν είπα ότι η κίνηση αυτή γίνεται από νέους ανθρώπους, δεν εννοούσα ότι μαζεύτηκαν 20 πιτσιρικάδες, άσχετοι με το αντικείμενο και αποφάσισαν να κάνουν κίνηση. Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τον ερασιτέχνη από διάφορα πόστα. Κάποιοι ήταν και μέλη διοικήσεων του κου Βεντούρη.Και όταν λέμε νέοι εννοούμε 50άρηδες. Επειδή το ξέρουν το αντικείμενο, δεν χρειάζονται κάποιο ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής...

Επίσης ποτέ δεν είπα ότι μπορούν ή δεν μπορούν να συνεργαστούν με κάποιους άλλους. Εγώ προσωπικά ζήτησα με το κείμενό μου αλλαγές σε πρόσωπα για να μπορέσει να γυρίσει σελίδα ο σύλλογος. Δεν μίλησα για πογκρόμ. Ακόμη κι αν κάποιος ήθελε να το κάνει είναι αδύνατον. Θέλω να πω ότι τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη είναι περίπου 90. Ένα ψηφοδέλτιο πρέπει πέρα από τον πρόεδρο να περιλαμβάνει τα τακτικά μέλη, τα αναπληρωματικά και τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής. Ακόμη κι αν όλοι ήθελαν να είναι υποψήφιοι, πόσα ψηφοδέλτια μπορούσαν να σχηματιστούν;

Είναι γνωστό όμως ότι από τους 90 είναι ελάχιστοι αυτοί που θέλουν να μπουν σε μια τέτοια ιστορία. Συνεπώς, δεν θα μου έκανε εντύπωση αν τελικά δημιουργούνταν ένα ψηφοδέλτιο με πρόσωπα από διάφορες παρατάξεις.

Σε αυτό που λέει ο Αντώνης τώρα: Νομίζω ότι στον Πανιώνιο χρειάζονται για την ώρα απλά πράγματα: Ένα σύγχρονο λογιστικό πρόγραμμα που να ελέγχει έσοδα και έξοδα, σωστή εποπτεία στα τμήματα, καθορισμός των αγωνιστικών στόχων στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων, αθλητικό υλικό, αλλαγή του καταστατικού...Νομίζω ότι αυτά είναι τα αυτονόητα. Δεν τα θεωρώ ρήξη και τομή.

IWN1998 είπε...

Μια ερώτηση. Αν η οικονομική κατάσταση του ερασιτέχνη είναι τόσο κακή ως προς τα χρέη, τότε μόνον διοίκηση πρωτοδικείου μπορεί να υπάρξει για να φέρει το φορτίο αυτό. Είναι δυνατόν κάποιοι να αντέξουν τέτοιες ευθύνες σε τέτοια περίπτωση;
Αν η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια, που τα τρέχοντα χρέη είναι αντιμετωπίσιμα και το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι δυνατή περαιτέρω λειτουργία τμημάτων, τότε χρειάζεται νοικοκύρεμα και προσανατολισμός σε συγκεκριμένους στόχους και οργάνωση.
Σε προηγούμενη Γενική Συνέλευση που απουσίαζαν σχεδόν οι πάντες από το ΔΣ, υποτίθεται ότι θα παρουσιαζόταν ο προϋπολογισμός των τμημάτων για φέτος κλπ. Απ' ότι θυμάμαι κάτι προχειρολογίες εμφανίστηκαν.
Εφόσον δεν είναι σαφής σε λεπτομέρειες η οικον. κατάσταση του ερασιτέχνη ούτε ο προϋπολογισμός του για φέτος (αν είναι έτσι όπως έγραψα πιο πάνω και δεν κάνω λάθος), υποθέτω ότι η όποια νέα διοίκηση το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να δει τι ακριβώς παραλαμβάνει για να αποφασίσει, πρωτοδικείο ή νοικοκύρεμα...

br fun_atic είπε...

Σαφέστατα για την νέα διοίκηση του ερασιτέχνη, η ΠΑΕ είναι η καυτή πατάτα. Νομίζω ότι είναι λάθος να εκλέξουμε μια διοίκηση του ερασιτέχνη με μόνο κριτήριο ότι μπορεί να διαχειριστεί την ΠΑΕ.Πριν και πάνω απ' όλα πρέπει η διοίκηση του ερασιτέχνη να μπορεί να λύσει προβλήματα του ερασιτέχνη.

Χρειαζόμαστε μια διοίκηση που να εμπνέει εμπιστοσύνη στον κόσμο. Να βάλει κάποια πράγματα σε σειρά πρώτα στον ερασιτέχνη και, απαλλαγμένη από εξαρτήσεις του παρελθόντος (αυτό θα ήταν το ιδανικό αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει πλήρως στην πράξη) να προσπαθήσει είτε να φέρει και πάλι κοντά δυνάμεις που μπορούν να τρέξουν την ΠΑΕ ή έστω να βρει ένα σωστό επενδυτή.

Τη στιγμή που κάποιος θα ψηφίζει στις εκλογές πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι ψηφίζει διοίκηση του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ και όχι διοίκηση της ΠΑΕ.

br fun_atic είπε...

Για να μην μπερδευόμαστε. Διοίκηση πρωτοδικείου υπάρχει όταν δεν μπορεί να εκλεγεί διοίκηση με κανένα τρόπο. Δεν έχουμε διοίκηση πρωτοδικείου όταν υπάρχουν μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις.

Ακόμη όμως και η διοίκηση που διορίζεται από πρωτοδικείο (κατόπιν αιτήσεων όσων έχουν έννομο συμφέρον) δεν είναι άμοιρη ευθυνών ως προς την οικονομική διαχείριση.

Από τη στιγμή που μπορεί να προχωρήσει εκλογική διαδικασία, από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να κατέβουν σε εκλογές δεν υπάρχει λόγος για προσφυγή στο πρωτοδικείο...

IWN1998 είπε...

Αν δεν κάνω λάθος, η διοίκηση πρωτοδικείου είναι απαλλαγμένη από προσωπικές ευθύνες σχετικά με τα χρέη. Γι' αυτό το ανέφερα. Ποιος θα αναλάβει αν η καυτή πατάτα είναι τόσο καυτή που θα του κάψει τα χέρια;

ΥΓ: Αρκουμάνης πιθανόν στον ερασιτέχνη, με ενωτικό ψηφοδέλτιο.(onsports.gr)

br fun_atic είπε...

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ευθύνεται για χρέη που δημιουργεί ή για συμβόλαια που υπογράφει...

Δεν ξέρω για τις καυτές πατάτες. Αυτό που ξέρω είναι ότι η προηγούμενη ΔΣ εξελέγη πριν από ελάχιστους μήνες. Μέσα σε αυτό το διάστημα ζήσαμε όλοι απανωτές παραιτήσεις σε ΠΑΕ και ερασιτέχνη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να τα βρουν ούτε οι ίδιοι. Δεύτερη απόδειξη αυτού ότι σε δύο πολύ σημαντικές γενικές συνελεύσεις δεν ήταν καν το ΔΣ εκεί για να υποστηρίξουν το έργο τους...Αυτό για εμένα σημαίνει ότι είναι δεν είναι καυτή η πατάτα, από την απερχόμενη διοίκηση δεν υπάρχει τρόπος ή διάθεση για αντιμετώπιση των προβλημάτων.

br fun_atic είπε...

Σίγουρα σοβαρός άνθρωπος ο Αρκουμάνης, με καλή φήμη. Προσωπικά δεν θα ήθελα να δω ψηφοδέλτιο με συμετοχή Δημοτικών συμβούλων...Δεν ξέρω αν μπορεί να το αποφύγει (εαν και εφόσον κατεβάσει ψηφοδέλτιο).

g1 είπε...

Θα πρέπει να πούμε ότι αύριο Σάββατο 3/9 ξεκινάει και το πρωτάθλημα Κ-20 της superleague και η ομάδα μας υποδέχεται τον Εργοτέλη στο Απήλιον ( 11.30 ). Καλή επιτυχία παιδιά...

br fun_atic είπε...

Καλή επιτυχία!!!

antunix είπε...

Ποιο καλό παιδάκι θα έρθει σήμερα στο φιλικό με την ομάδα του εξυγιαντή Κούγια ;;

br fun_atic είπε...

Δεν θα έρθω.Δίνω τον δικό μου αγώνα με τις σούβλες στα βουνά της Ευρυτανίας.Και ΔΕΝ είναι φιλικός!!!

zouri1 είπε...

η αποψη μου για τον σημερινο αγωνα
http://zouri1.wordpress.com/2011/09/03/%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF/

Katrinos είπε...

@br
Ένας είναι ο κανόνας, ταυτόχρονη επίθεση σε όλες τις σούβλες.... Το έχω πράξει με μεγάλη επιτυχία.

zouri1 είπε...

Διαβαστε εδω την ανακοινωση της Παναχαικης,για να καταλαβετε με ποιον παιξαμε φιλικο.Που ειναι η δικη μας ανακοινωση?
Εγω εγραψα αυτα που ειδα σε απαντηση της παραπληροφορησης.
http://www.onsports.gr/Podosfairo/Football-League/item/109483-Kataggelies-Panachaikhs-gia-Paniwnio

zouri1 είπε...

ΕΔΩ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑς
http://www.pgss.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=18496&catid=5

br fun_atic είπε...

Δύο συλλεκτικά και ιστορικά βίντεο. Δεν εξετάζω την ουσία την υπόθεσης και την εξέλιξη. Κρατάω μόνο ότι όταν και αν υπάρχει δυναμική στον Πανιώνιο, γίνονται θαύματα...

br fun_atic είπε...

οι ελεύθεροι

http://sday.gr/Football/Football-League/%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9----%CF%89%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B9.aspx