Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ολόκληρες αλήθειες και κρίσιμες αποφάσεις


Για να μπορέσεις να καταλάβεις το σήμερα δεν πρέπει να ξεχάσεις το χθες. Είναι αδύνατον λοιπόν να κατανοήσουμε πλήρως την χθεσινή γενική συνέλευση αν δεν θυμηθούμε ορισμένα σημαντικά γεγονότα των τελευταίων ετών.

Η ιστορία μας ξεκινάει από την εποχή Κιντή. Είναι η περίοδος όπου η ομάδα εγκαταλείπει τα μεγαλοιδεατικά σχέδια, αντί όμως να επενδύσει στα δικά της παιδιά και στο προπονητικό της κέντρο εισάγει στρατιές Αφρικανών και άνεργων ευρωπαίων προς χάριν κάποιων. Με δεδομένο ότι ο Κιντής δεσμεύτηκε να τρέξει την ομάδα χωρίς την παραμικρή οικονομική συμμετοχή Τσακίρη, φτάνουμε στο σημείο να παρουσιάζουμε ένα τραγικό αγωνιστικό σύνολο και την πρώτη οικονομική τρύπα από την εποχή που ο Τσακίρης έγινε μεγαλομέτοχος. Κάποιοι λένε ότι ο Τσακίρης ευθύνεται για την οικονομική διαχείριση Κιντή. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονταν δίπλα στον πρώην μεγαλομέτοχο ήταν αυτοί που τα έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για την οικονομική όσο και για την αγωνιστική διαχείριση...Είναι προφανές ότι αν κάποιοι δεν παρακινούσαν τον κο Τσακίρη δεν θα είχαμε οδηγηθεί στην διοίκηση του Γιώργου Ζερβακάκου...

Την κατάσταση προσπαθεί να συμμαζέψει η νέα διοίκηση, που καταφέρνει να εκλογικεύσει(κατά το δυνατόν) τα οικονομικά μεγέθη, να κόψει τα τρελά συμβόλαια της εποχής Κιντή και να επαναφέρει τον Πανιώνιο στην ορθή του ρότα. Έχει μπει όμως ήδη στα πράγματα του Πανιωνίου ο Big Mac με αποτέλεσμα να υπάρξει καχυποψία για την επιλογή της διοίκησης ως προς τη πρόσληψη του Δάρρα και να οδηγηθεί σε παραίτηση η διοίκηση Ζερβακάκου. Αυτό σημαίνει ότι ανακόπηκε το έργο οικονομικής αναδιάρθρωσης της ομάδας… Ακολουθούν τα συλλαλητήρια, η πίεση να μείνει ο Πανιώνιος σε Πανιώνια χέρια και η μεταβίβαση του μετοχικού πακέτου στον ερασιτέχνη. Ως προς αυτή την περίοδο έχει καταστεί σαφές ότι όλοι διαδήλωναν, δυστυχώς όμως ο καθένας για το δικό του λόγο και συμφέρον… Αυτό αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Ακολουθεί η διοίκηση του κου Βεντούρη η οποία καταφέρνει πράγματι ένα δύσκολο εγχείρημα, να σώσει αγωνιστικά τον Πανιώνιο. Είναι βέβαιο ότι αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες καθώς δεν μπορεί να συνεισφέρει το παραμικρό ποσό και προσπαθεί να βγάλει όπως - όπως την χρονιά. Οι δυσκολίες αποτυπώνονται στην άρνηση παικτών να υπογράψουν για την αδειοδότησης της ομάδας, η οποία σε πρώτο βαθμό χάνει το τρένο της πρώτης κατηγορίας, καταφέρνοντας να σωθεί κατά ιδρωμένη στην δευτεροβάθμια επιτροπή…

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνει ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΠΑΕ είχε την υποχρέωση από το τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου να καταλάβει ότι στο Ταμείο δεν υπήρχε μία, ότι ο Πανιώνιος μπορούσε ανετότατα από πέρσι το καλοκαίρι να ακολουθούσε τον Ηρακλή στην Δ’ κατηγορία…Τι έκαναν για όλα αυτά; Εξακολούθησαν να έχουν το ίδιο ή καλύτερα ακόμη μεγαλύτερο μπάτζετ. Δεν ενημέρωσαν τον κόσμο του Πανιωνίου για την κατάσταση αλλά έφαγαν όλο το καλοκαίρι κυνηγώντας το φάντασμα των Κύπριων επενδυτών (κατά λάθος; επίτηδες;) , μολονότι όλοι καταλαβαίναμε ότι δεν αποτελούσαν λύση για τον Πανιώνιο, πλην της διοίκησης του κου Βεντούρη.

Με τεράστια έξοδα, δραματικά μειωμένα έσοδα, τεράστιο μπάτζετ, κανέναν χρηματοδότη και ίσως και δημιουργική λογιστική και απλή μεταχρονολόγηση επιταγών οδήγησαν τον Πανιώνιο στην σημερινή ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ κατάσταση. Ποια είναι αυτή; Θέλουμε 700.000 ευρώ τις επόμενες ημέρες απλά και μόνο για να υπάρξουμε…Χώρια τα υπόλοιπα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Όλοι ξέρουμε ότι τα χρήματα αυτά ΔΕΝ υπάρχουν…

Αυτή δεν ήταν μια αστοχία της απελθούσας διοίκησης. Μια κακή εκτίμηση της πραγματικότητας. Το ίδιο σενάριο το ζήσαμε και στον ερασιτέχνη, όπου 2.500 παιδάκια αθλούνταν και συνέβαλαν οικονομικά για να συντηρείται το τρομακτικό μπάτζετ του πόλο και 1-2 ελιτίστικων τμημάτων… Και όμως η σημερινή ομάδα πόλο που λόγω της αποχώρησης βασικών και ακριβών παικτών λειτουργεί με αισθητά μικρότερο μπάτζετ αλλά με παρόμοιες αγωνιστικές επιτυχίες, απέδειξε ότι τόσα χρόνια απλά πετούσαμε τα λεφτά μας…

Χθες ο Βασίλης Τσάβαλος υπήρξε ειλικρινής και κύριος απέναντι στον κόσμο. Δεν είπε αυτό που θα θέλαμε να ακούσουμε αλλά την αλήθεια. Από πότε άραγε έχει κάποιος να μας πει αλήθειες και μάλιστα ολόκληρες; Κάποιοι βρέθηκαν να ψελλίσουν ότι ως διοίκηση και ο ίδιος ως Πρόεδρος οφείλει να έχει λύση για κάθε πρόβλημα που κληροδότησε η προηγούμενη διοίκηση. Ε όχι λοιπόν. Δεν έχει τέτοια υποχρέωση. Δεν είναι δυνατόν να παραλαμβάνει τη Χιροσίμα και να του ζητάμε θαύματα. Ας του αναγνωρίσουμε ότι κατέβαλε και καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ενώσει κάθε Πανιώνια δύναμη, ότι παλεύει με όσες δυνάμεις έχει και ότι προσπαθεί να πετύχει το καλύτερο δυνατό.

Η κατάκτηση της χθεσινής βραδιάς ήταν ότι πλέον ξέρουμε που βρισκόμαστε. Μια άλλη μεγάλη κατάσταση είναι ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα έμπειρο διοικητικό σχήμα στην ΠΑΕ με μια ξεκάθαρη εντολή από την Γενική Συνέλευση. Να συμμαζέψει τα οικονομικά, ακόμη και εις βάρος του αγωνιστικού σκέλους. Η αποστολή αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη και ξεκινάει με τεράστια καθυστέρηση καθώς έπρεπε η όποια προσπάθεια να είχε ξεκινήσει από τον Απρίλιο. Οι πιθανότητες δυστυχώς δεν είναι με το μέρος της. Αν καταφέρουμε όμως να περιορίσουμε το οικονομικό πρόβλημα και να εξασφαλίσουμε την αδειοδότηση τότε διατηρούμε πιθανότητες να σωθούμε και αγωνιστικά, διότι ακόμη και με απώλεια παικτών υπάρχουν ομάδες που αντικειμενικά είναι χειρότερες από τη δική μας…Από εκείνο το σημείο και ύστερα πρέπει να ξαναγίνουμε Πανιώνιος…Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στηριζόμαστε στα δικά μας παιδιά, τους δικούς μας ανθρώπους και να κινούμαστε όσο επιτρέπουν τα οικονομικά μας. Ακόμη όμως και αν δεν τα καταφέρουμε και ζήσουμε το μαρτύριο του υποβιβασμού οφείλουμε να αναδιοργανώσουμε τον Πανιώνιο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για να έχουμε ελπίδα ότι η ομάδα των 120 και πλέον χρόνων θα εξακολουθήσει να υπάρχει και να δίνει χαρά σε ανθρώπους με εναλλακτικό τρόπο σκέψης και στάση ζωής.

41 σχόλια:

General Tanz είπε...

Ζωγραφια του Πικασο η αναρτηση. Προσυπογραφω με χερια και με ποδια!!!!!!

IWN1998 είπε...

Το ζητούμενο δεν είναι να δικαιολογήσουμε, να επαινέσουμε ή να κατακεραυνώσουμε τον κο Τσάβαλο αλλά να βοηθήσουμε να μπορέσει να σταθεί όρθιος ο Πανιώνιος. Πιστεύω ότι ο κος Τσάβαλος σαν άνθρωπος που ενδιαφέρεται πρώτιστα για τον ερασιτέχνη, το σύλλογο, θα έπρεπε να είναι ο πρώτος που θα ήθελε να απαλλαγεί ο ερασιτέχνης από τον βραχνά της ΠΑΕ.
Όπως έδειξε η εμπειρία από τις περυσινές προσπάθειες συμβιβασμών και διακοπής συμβολαίων των παικτών-Κιντή, τα "κουρέματα" κλπ είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
Σε κάθε περίπτωση και εφόσον αποκλείεται η όποια πώληση της ΠΑΕ, θα πρέπει να επιχειρηθεί η ύστατη αυτή προσπάθεια με σύμπνοια.

Επειδή δεν μου είναι καθαρό αν εσύ ή κάποιος άλλος γνωρίζει, ας μας διαφωτίσει εν τέλει ποιες ήταν οι προτάσεις του "Διαβόλου" Παπαλόη στις δυο συναντήσεις με Τσάβαλο, αν υπήρξαν τέτοιες προτάσεις.
Και επίσης καλό είναι αφού λέμε όλες τις αλήθειες, να ξεκαθαριστεί αν τέλειωσε στις 13-11-2011 η υπόθεση Κουβέιτ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ή υπάρχει έστω και με αρνητικές τάσης έκβασης εκκρεμότητα. Γιατί και αυτό δεν μου είναι απόλυτα καθαρό.
Τέλος θεωρώ εκ των ουκ άνευ να οριστικοποιηθεί η διακοπή συνεργασίας με Λεμονή εφόσον δεν μπορεί να συνεχίσει με μειωμένο ρόστερ και δεν δέχεται αναδιάρθρωση και συμβιβασμό ως προς την αμοιβή του. Αλλά χρειάζεται συμβιβασμός με διάθεση συνεργασίας και όχι σύγκρουσης ώστε να υπάρξει αποδοχή κάποιου βάθους χρόνου αποπληρωμής μικρότερου ποσού και τουλάχιστον να μπορέσουμε να έχουμε μια κάποια ανάσα απ' αυτό το θέμα.

ΥΓ: Στο έχω ξαναγράψει αλλά μάλλον μπερδεύεσαι χρονικά. Ναι μεν ο κος Καμπανόπουλος είχε ξεκινήσει το θέμα των αποδεσμεύσεων των παικτών-Κιντή, αλλά δεν τις έκανε αυτός.
Ο πρώτος που έφυγε ήταν ο Φουνκουάγιο που αποδείχτηκε εν τέλει δανεικός και όχι αγορασμένος, και από τους άλλους πρώτος έφυγε 22-12-2010 ο Βαζ Τε επί Λεμονή στον Πανιώνιο, παρόντων ακόμα των Παρτούς, Ρίσγκαρντ, Κοιλιάρα, Ονκόγιο και Πούπο.
http://iwn1998.blogspot.com/2010/12/blog-post_9512.html

br fun_atic είπε...

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι χρειάστηκε μόλις μία εβδομάδα για να σχηματίσει πεποίθηση το προεδρείο του ερασιτέχνη ότι η πρόταση της cuvra δεν είναι κατάλληλη για τον Πανιώνιο...Τα πράγματα ήταν απλά. Ζήτησε διαφάνεια και εγγυήσεις τις ποίες δεν έλαβε και το θέμα έληξε.

Η διοίκηση του κου Βεντούρη συντήρησε το θέμα αυτό για μήνες με οδυνηρές συνέπειες για την ομάδα.

Ως προς την χρονική εξέλιξη. Θυμάμαι ότι οι οικονομικές διαπραγματεύσεις για την απομάκρυνση των παικτών έγιναν επί Ζερβακάκου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το αγωνιστικό κομμάτι. Αν κάπου κάνω λάθος δεκτή η όποια ένσταση.

zamis είπε...

Το ζουμι ειναι η ξεκαθαρη εντολη της γενικης συνελευσης προς την υπο διαμορφωση νεα ενωτικη και εμπειρη διοικηση να περισωσει το οικονομικο και να αγνοησει το αγωνιστικο.
Την τοσο δυσκολη αυτη προσπαθεια της,οφειλουμε να υποστηριξουμε ολοι μαζι.
Τα ζομπι και τα εγκληματα τους ας μεινουν στο παρελθον μονιμα.

IWN1998 είπε...

Προϋπόθεση είναι να υπάρξει διοίκηση έστω πρωτοδικείου. Και δεν είναι εύκολο όσο υπάρχουν συμβόλαια ενεργά επειπέδου Λεμονή και συν αυτώ και Λόλο κλπ.
Ενδεικτική η συνέντευξη Ναλιτζή που φερόταν χθες να συμμετέχει στην προσπάθεια σχηματισμού διοίκησης και σήμερα δηλώνει έξω.
http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/139898-Nalitzis-Agnosto-to-ti-ximeronei-ston-Panionio

IWN1998 είπε...

@brf. ΟΚ δεν είναι κατάλληλη η πρόταση Couvra. Μπορεί εν πάση περιπτώσει να μας πει ο κος Τσάβαλος τι του πρότεινε ο "σατανάς", αν του πρότεινε κάτι; Το οφείλει στη διαφάνεια, που πιστεύω ότι πρεσβεύει όπως οφείλει να ξεκαθαριστεί αν υπάρχει η όποια εκκρεμότητα ή όχι ακόμα με Κουβέιτ εφόσον πάμε για λύσεις εκτάκτου ανάγκης. Τέλειωσε 13-11-2011 η υπόθεση Κουβέιτ, ναι ή όχι;

br fun_atic είπε...

Ως προς το Κουβέιτ: Ο Πανιώνιος είχε υπογράψει μια συμφωνία αποκλειστικότητας. Αυτό σημαίνει ότι για διάστημα μίας εβδομάδας δεν θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε με άλλο επενδυτή πλην των Κουβειτιανών. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα έπρεπε να προχωρήσουν σε οικονομικό έλεγχο. Δεν το έπραξαν. Σήμερα έχει εκπνεύσει ο προβλεπόμενος χρόνος αποκλειστικότητας και απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχει επαφή ή συγκεκριμένη πρόταση. Δεν αποκλείω να υπάρξει στο μέλλον, όμως σε υποθετικά σενάρια δεν μπορεί να στηριχθεί ο Πανιώνιος που βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

zouri1 είπε...

η διοικηση εχει την υποχρεωση για ενα πλανο για το αυριο.Αυτο περιμενουμε αμεσα.Το να ακουμε ποιοι φταιγαν ειναι καλο για ιστορικους λογους.Ας προχωρησουν αμεσα σε εργα.Εχουμε χρονο κατοπιν για την κατανομη ευθυνων.Ας ξεκινησουν με τα μεγαλα συμβολαια.Τι θα κανουμε με Λεμονη και Λολο.Δεν ειναι ντροπη να πουμε οτι τους αγαπαμε αλλα δεν μπορουμε να τους πληρωσουμε.ΝΤροπη ειναι αυτο που περιμενουμε να γινει για να παμε Δ Εθνικη.Δεχομαι φυσικα οτι ο τσαβαλος εχει κανει υπερπροσπαθεια για να σωσει την κατασταση,αλλα η προσπαθεια τους πρεπει να φατσει μεχρι το τελος.

zamis είπε...

Θαλεγα τι πρεπει να πουμε και να κανουμε στον λεμονη αλλα ειπαμε,αυτοσυγκρατηση..

br fun_atic είπε...

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι πρέπει να κληθούν όλοι οι παίκτες (πλην όσων είναι με πολύ χαμηλό συμβόλαιο ή μισθό) σε διαπραγματεύσεις για να μειωθούν οι αποδοχές τους. Από αυτό δεν εξαιρείται ο προπονητής...Για να είμαι πιο ακριβής, θεωρώ ότι είναι αδύνατον να συνεχίσουμε την συνεργασία μαζί του... Αυτά βέβαια τα λέω καιρό και ορισμένοι με αποκαλούν γι αυτό εμπαθή, αλλά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Εννοείται ότι κάποιοι παίκτες πρέπει να πουληθούν...Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Όλοι ξέρουν ότι βρισκόμαστε σε ανάγκη...Σε κάθε περίπτωση όμως δύσκολα θα βρούμε αρκετά χρήματα και μάλιστα μετρητά. Θα αναφέρω μόνο ότι ο Λόλο που έπαιξε στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες και που ΄θελε να μείνει στην Λ. Αμερική δεν έφερε απολύτως καμία πρόταση. Προφανώς είναι δύσκολο να πετύχει τις ίδιες απολαβές...

Πέρα από αυτά θα χρειαστούν και μετρητά. Αν δεν βρεθούν, τότε είναι αδύνατον να εφαρμοστεί το οποιοδήποτε σχέδιο...

Νομίζω ότι αυτό είναι το γενικό πλάνο. Πάνω σε αυτό δεν μπορεί κάποιος να σου φέρει ένα πιο συγκεκριμένο σχέδιο. Δεν ξέρεις αν θα βρεις λεφτά, αν θα υπάρξει ενδιαφέρον για παίκτες κ.λ.π. Άρα το σχέδιο θα αναδιαμορφώνεται στην πορεία. Αν πάλι κάποιος θεωρεί ότι έχει την μαγική λύση είναι ευπρόσδεκτος να δηλώσει συμμετοχή στον κατάλογο των προσώπων που θα προσφύγουν στο Πρωτοδικείο.

zouri1 είπε...

αυτο ακριβως που περιγραφεις γιατι δεν προχωραμε αμεσα να το κανουμε.?Τι περιμενουμε?

br fun_atic είπε...

Υποτίθεται ότι αυτό θα γίνει. Απαιτείται βέβαια να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τα υποψήφια μέλη του Δ.Σ και η κατάθεση αίτησης στο Πρωτοδικείο (παροχή προσωρινής διαταγής κ.λ.π).

Κι εγώ θα ήθελα να γίνει σύντομα διότι γνωρίζω ότι όσο καθυστερούμε στην υποβολή της αίτησης τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν να έχουμε απώλειες στελεχών...Και μετά χαχαχούχα

zouri1 είπε...

giati πρεπει να παμε στο πρωτοδικειο?δεν μπορουμε να συνεχισουμε με δικο μας ΔΣ?

br fun_atic είπε...

Απ ότι άκουσα και χθες, δεν έχουμε Δ.Σ αυτή τη στιγμή. Ακόμη κι αν είχαμε όμως δεν υπάρχει κανείς να υπογράψει...Αν υποθέσουμε ότι βρίσκονταν 9 τρελοί για να μπουν στο Δ.Σ χωρίς πρωτοδικείο θα αναλάμβανανοι ίδιοι ΚΑΙ τις παλιές οφειλές. Ποιός μπορεί να βάλει το κεφάλι του σε τέτοιο κίνδυνο; Το Πρωτοδικείο δεν σε σώζει από όλα. Τουλάχιστον όμως η διορισμένη από αυτό διοίκηση γνωρίζει ότι ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο για τα χρέη που δημιουργήθηκαν επί των ημερών της. Πρακτικά, για να μην έχουν πρόβλημα τα μέλη του νέου Δ.Σ που θα διοριστεί πρέπει ΠΡΙΝ από οποιονδήποτε άλλο να πληρώνουν τις οφειλές προς το Δημόσιο και εάν και εφόσον περισσεύουν χρήματα να πληρώνουν και τους άλλους...

IWN1998 είπε...

Εδώ και με το Πρωτοδικείο υπάρχει πρόβλημα. Γιατί; Γιατί αν δεν έχουν λυθεί κάποια ζητήματα είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν χρέη και μετά το διορισμό της διοίκησης Πρωτοδικείου. Πχ αν μένει προπονητής ο Λεμονής ή μένει ο Εστογιανόφ στην ομάδα, τότε χρέη θα δημιουργούνται νέα και μετά τη νέα διοίκηση.
Τίποτα δεν είναι εύκολο.
Το ερώτημα είναι ποιος θα αναδιαπραγματευτεί με παίκτες, προπονητές κλπ όταν κανείς δεν υπογράφει; Και άντε και συμφωνούν κάποιοι... Έτσι στον αέρα θα συμφωνήσουν; Δεν θα πρέπει να γίνουν νέα συμβόλαια; Ποιος τα υπογράφει εκ μέρους της ΠΑΕ; Ο Φούφουτος; Με ποιον να συμφωνήσουν;
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ, ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΘΕΣ.

Maxi είπε...

Στη περίπτωση πρωτοδικείου τα μέχρι τώρα χρέη θα βαρύνουν αυτούς που τα έχουν υπογράψει σε ολόκληρο το ποσό? παραγράφεται κάποιο μέρος? ή μέρος αυτού βαρύνει και τους επόμενους?

IWN1998 είπε...

Υπέθετα χωρίς νομική γνώση αλλά με κοινή λογική ότι αν μια δόση του συμβολαίου είναι να δοθεί μετά το διορισμό της διοίκησης Πρωτοδικείου και δεν δοθεί τότε βαρύνει τη διοίκηση πρωτοδικείου ασχέτως αν το συμβόλαιο είχε υπογραφεί πριν από αυτή τη διοίκηση. Ίσως ο BRF γνωρίζει καλύτερα. Μπορεί να κάνω και λάθος.

br fun_atic είπε...

Η διοίκηση πρωτοδικείου βαρύνεται με τις υποχρεώσεις που η ίδια δημιουργεί και ασφαλώς τα χρέη προς το δημόσιο. Καμία προηγούμενη απαίτηση δεν παραγράφεται...

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα θα είναι οι προσφυγές...Τράβα τώρα να βρεις τον Μπόσκο να κάνεις διακανονισμό. Και αυτό είναι μόλις ένα παράδειγμα... Εκεί λοιπόν αντιλαμβανόμαστε πόσος χρόνος χάθηκε από τον Απρίλιο μέχρι και την έναρξη της περιόδου...

Maxi είπε...

Δεν έχω καταλάβει όμως αν τα χρέη της προηγούμενης διοίκησης θεωρούνται χρέη και της νέας διοίκησης, οπότε η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού σε ρίχνει κατηγορία ή απλά είναι κάποια χρέη που βαρύνουν αυτούς που τα υπέγραψαν και η εταιρεία συνεχίζει να υπάρχει μόνο με ότι δημιουργήσει?

IWN1998 είπε...

Υπάρχει το προηγούμενο του Ηρακλή που τους τα φόρτωσαν όλα στην πρωτοβάθμια αλλά στη δευτεροβάθμια δεν στεκόταν αυτό και βγήκαν πλαστογραφίες κλπ.
Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα όπως ο ΠΑΟΚ που δεν φορτώθηκαν οι επόμενοι με αυτά των πρηγούμενων ως προς αδειοδοτήσεις κλπ. Αλλά ο νόμος ή μάλλον η εφαρμογή του ήταν ελαστικός και κατά περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν σύμφωνα με τα ελληνικά πρότυπα των προηγούμενων ετών, που δεν είναι σαφές ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν.

br fun_atic είπε...

Τα χρέη ( προηγούμενων και επόμενων) είναι χρέη που υπολογίζονται στην αδειοδότηση.Αυτό που αλλάζει είναι η έκταση της προσωπικής ευθύνης

IWN1998 είπε...

@BRF. Θα γίνει η προσπάθεια να ανοιχτεί ο λογαριασμός να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσοι μπορούμε, όσο μπορούμε; Θα το μεταφέρεις και στον κο Τσάβαλο. Καταλαβαίνω ότι προέχει η λίστα με τα ονόματα για το ΔΣ αλλά σε κάθε περίπτωση δεν βλάπτει να γίνει και συντονισμός για την προσπάθεια του κόσμου.

NK99 είπε...

Εδώ τίθεται και θέμα εμπιστοσύνης προς αυτούς που διοικούν. Να συνεισφέρει ο κόσμος από το υστέρημα του γιατί?

Για να πληρωθούν οι δύο περιέργοι τύποι που προσλήφθηκαν πρόσφατα?
Για να γίνουν μεταγραφές?
Για να μην καταλογίζονται ευθύνες σε αυτούς που διασπάθισαν τα έσοδα της ΠΑΕ? Εδώ λέγεται δεξιά και αριστερά ότι οι διαχρονικοί πετούσαν στα σύννεφα...έκαναν λάθος κλπ. Οι διαχρονικοί άραγε ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ "ΛΑΘΗ"?

Για να πληρωθεί ο υπηρεσιακός του ΟΣΦΠ μήπως και χάσουμε το έργο του όπως είπε στην συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ερασιτέχνη...Να μας αναλύσει παρακαλώ το έργο του κυρίου αυτού ο κ. Τσάβαλος για να το μάθουμε και εμείς...

Επίσης να μάθουμε τι μπήκε στο ταμείο για τη μεταγραφή Μανιάτη. Ή δεν κάνει?

Εγώ βλέπω συγκάλυψη, ιδιοτέλεια και μόνο αυτά. Την κατάσταση μας τώρα την ανακάλυψαν οι νυν διοικούντες?

Στην Δ θα πάμε από ότι φαίνεται...Ο Πανιώνιος όμως δεν θα χαθεί. Το θέμα για μένα είναι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με αυτούς που φέρουν τις ευθύνες διότι το σωματείο δεν θα σηκώσει κεφάλι ποτέ.

Διάβασα τη συνέντευξη για γέλια και για κλάματα του Ναλιτζή ο οποίος θέλει να βοηθήσει αρκεί ο Τσακίρης και Λιανός να βάλουν εκατομμύρια!!! Κύριε Ναλιτζή να δεις πόσοι θα θέλουν να βοηθήσουν σε αυτή την περίπτωση....Επισης μας λέει ότι από το καλοκαίρι έγιναν λάθη ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ!!!!! Έτσι....ο κ.Ναλιτζής θεσμικός παράγοντας που κάνει και δηλώσεις. Να πάμε να πνιγούμε όλοι μας.

Ίσως τελικά να διαλυθεί καλύτερα ο σύλλογος και να μας γράψει η ιστορία διότι εμείς δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την ιστορία του....Να το διασύρουμε? ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

br fun_atic είπε...

Ως προς τον Μανιάτη: σημαντικό περιουσιακό στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει και τον περσινό προυπολογισμό.

εφόσον δεν τον βοήθησε υπάρχουν μόλις δύο σενάρια.

είτε τον δώσαμε έναντι συμβολικού ποσού με πληρωμένους τους δανεικούς, είτε πληρωθήκαμε κανονικά αλλά με την σειρά μας πληρώσαμε τους δανεικούς. Η ουσία είναι ίδια βέβαια...

η ερώτηση είναι άλλη: Αν η ομάδα είχε από τν αρχή της περσινής σεζόν έναν σέντερ φορ επιπέδου Κούτσι, θα χρειάζονταν να αποκτήσει τον Μήτρογλου συνεπώς να έχει μειωμένα τελικά έσοδα από την μεταγραφή Μανιάτη;

Υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος να αποκτηθεί ο συμπαθής κατά τα άλλα Κβιρκβέλια έναντι των ποσών που ακούμε; Μια - δυό τέτοιες κινήσεις + προσφυγές + Λεμονής + Λόλο και δεν υπάρχει έλλειμμα...

Δεν είναι απαραίτητο να έχει φάει κάποιος λεφτά από τον Πανιώνιο (τίποτα δεν αποκλείεται βέβαια). Μπορεί όμως να έχει διαχειριστεί επιζήμια την ομάδα...

zamis είπε...

Κατα τον Τσολακακη φυσικα ηταν ενα εκπληκτικο ντιλ που εφερε 500.000+πληρωμενους τους δυο δανεικους απο γαυρο...

NK99 είπε...

Δεν θα έγραφα οτιδήποτε μηνύσιμο. Αναφέροντας την λέξη διασπάθιση εννοώ ακριβώς το ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ ότι πληρώθηκαν άνθρωποι πολύ παραπάνω από αυτό που κοστίζουν. Από εκεί και πάρα ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει.

Η διοίκηση έχει υποχρέωση να κάνει έλεγχο και να ενημερώσει τον κόσμο αν από τον έλεγχο προκύπτουν αδικήματα και εφόσον προκύπτουν να καταλογιστούν ευθύνες. Δεν δέχομαι την δικαιολογία που υπονοείται ότι θα κάνουμε κακό στον σύλλογο. Τι χειρότερο θα πάθουμε δηλαδή? Απλά είναι συγκάλυψη και ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

Όταν π.χ. πήραν τον κ. Λεμονή ήταν καιρό άνεργος. Ο κ. Λεμονής με όσα τραγικά συμβαίνουν στην ομάδα προφανώς δεν φεύγει διότι δεν έχει άλλη πρόταση. Αυτός ο άνθρωπος με από τα αζήτητα με αυτό το βιογραφικό παίρνει 700!!! Δεν χωνεύεται αυτό. Αυτό λοιπόν η διοίκηση το προσπερνάει!

Αύτη τη στιγμή ο Κρκβέλια αν άξιζε τα 300 θα έλεγε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ δώστε μου τα δεδουλευμένα και φεύγω να παίξω κάπου που πληρώνουν. Αλλά ξέρει ότι μέχρι 100 μπορεί αν πάει.

Ο Σβέρκος πόσα πήρε για μερικές συμμετοχές ως αναπληρωματικός?

Η διοίκηση του ερασιτέχνη για λόγο που δεν γνωρίζω αλλά μπορώ να φανταστώ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ.

ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ.

IWN1998 είπε...

Αν μετά από δυο μήνες και μετά από έλεγχο λογιστικό, δεν μπορεί να ξέρει η διοίκηση αν και πόσα πήρε για το Μανιάτη, τότε τι να πω; Έχει δίκιο ο ΝΚ.

Δυο λεπτομέρειες.
Ο Κρικβέλια δεν μεταγράφηκε. Ελεύθερος ήταν. Το πρόβλημα είναι το συμβόλαιο των 350.000 Ευρώ.
Αν θέλουμε να τα λέμε όλα, όταν παρουσίαζαν το "στιγμιότυπο" με το υποτιθέμενο πλεόνασμα πέρυσι τέτοια εποχή, αυτοί που το παρουσίαζαν (σίγουρα όχι οι Λιανός, Ζερβακάκος που εκτιμούσαν οι άνθρωποι άνοιγμα 2-3 εκατ.), δεν ήξεραν ότι η μεταγραφή Χίκα της διοίκησης Κιντή δεν είχε πληρωθεί. Αν δεν κάνω λάθος, τότε δεν είχε ακόμα αναλάβει ο Βεντούρης αλλά καθόλου σίγουρος δεν είμαι ποιος είχε βγάλει τότε το περίφημο πλεόνασμα (εμφανιζόμενος σαν κύκλος προσκείμενος στον τότε ιδιοκτήτη...).

Η πρότασή μου για το λογαριασμό και τη συνεισφορά προφανώς προϋποθέτει ότι η διοίκηση της ΠΑΕ, Πρωτοδικείου ή μη, θα έχει συσταθεί και θα κάνουμε μια τίμια και ενωτική προσπάθεια να βοηθήσουμε. Αλλιώς ας μην καταφερόμαστε εναντίον Ναλιτζή γιατί και αυτός με κάποιες λογικές παραβάσεις που κάνει στα όσα λέει, πάνω-κάτω βγάζει το πνεύμα του 'που να μπλεχτώ εγώ τώρα σε αυτό το μπάχαλο'.

br fun_atic είπε...

@ ΝΚ99
φοβάμαι ότι είναι αρκετά πιο σύνθετη η κατάσταση...Θα σου θυμίσω κάτι που είπε ο κος Τσολακάκης στην Γ.Σ. Ο προπονητής, βάσει συμβολαίου είναι ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα αποκτά τους παίκτες της επιλογής του...Στο υποθετικό σενάριο που ο προπονητής πρότεινε κάποιον ακριβό παίκτη και η διοίκηση τον αποκτούσε, μπορεί να στοιχειοθετηθεί διασπάθηση;Εννοείται ότι μιλάμε για εντελώς υποθετικό σενάριο...

@Ιων
ασφαλώς και ξέρει η διοίκηση πόσα ακριβώς πήρε ο Πανιώνιος από τον Μανιάτη.

NK99 είπε...

Υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος δεν σημαίνει ότι ο προπονητής παίρνει όποιον θέλει όσο και αν κάνει. Αυτό λέει η κοινή λογική. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να ζητήσει και τον Μέσι.

Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση της σχέσης διαχρονικού υπηρεσιακού του ΟΣΦΠ μυρίζει λίγο...και όφειλει η διοίκηση να την ξεκαθαρίσει.

Παρεπιπτόντως ο προπονητής έδωσε το δικαίωμα διώχνοντας πριν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ένα βασικό παίκτη για αστείο λόγο που θα μπορούσε να είναι και ο λόγος απόλυσης του. Δεν πήρε στην προετοιμασία παίκτες που στη συνέχεια τους είχε βασικούς....και άλλος λόγος απόλυσης. Θυμίζω ότι μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είπε ότι του έλειπε ο Ριέρα!! που τον έδιωξε!

Αλήθεια ξέρει η διοίκηση πόσο πουλήθηκε ο Μανιάτης? Και γιατί δεν το λέει? Ντρέπεται?

br fun_atic είπε...

Αν υπήρχε η κοινή λογική δεν θα συζητούσαμε τώρα για το άνοιγμα και την αδειοδότηση.Δεν θα συζητούσαμε επείσης το γιατί στην προετοιμασία πήγαν οι πιτσιρικάδες, αλλά τελικά η ομάδα έμεινε με τα μεγάλα συμβόλαια...

για το θέμα του Μανιάτη: Νομίζω ότι όποιος ήθελε να πληροφορηθεί, μπορούσε να ρωτήσει σχετικά στην Γ.Σ. Από εκεί και πέρα δεν βλέπω τον λόγο που πρέπει να βγει στο ξεκάρφωτο η διοίκηση και να ανακοινώσει ποσά...

NK99 είπε...

Χαίρομαι που δεν υπάρχει κάτι παράξενο στις συναλλαγές του διαχρονικού με τον ΟΣΦΠ και όντως θα ήταν ξεκάρφωτο να ανακοινώσουν κάτι αν όλα είναι φυσιολογικά. Αν δεν ήταν θα τα έβγαζαν στην φόρα....έτσι δεν είναι brf? Θα τα έβγαζαν?

Όσο για την κοινή λογική θέλω να πιστεύω ότι την έχουν τα ελληνικά δικαστήρια για να κρίνουν...Αλλά κάποιος πρέπει να προσφύγει. Σίγουρα πάντως όχι αυτός που θέλει να καλύψει.

br fun_atic είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/515208

Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις Τσακίρη.

Θα ήθελα να πω κάτι: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Πανιωνίου δεν είναι το οικονομικό, αλλά η έλλειψη στελεχών που μπορούν να σουλουπώσουν το οικονομικό - αγωνιστκό σκέλος...Εκεί θα μπορούσε να βοηθήσει και ο ίδιος και ο Λιανός...

Αν ο κος Τσακίρης δεν έχει εμπειρία από εταιρείες που χρωστούν, τι πρέπει να πει ο Γκλεζάκος, ο Μίχου, ο Βουζουνεράκης και όποιος άλλος καθημερινός (ας μου επιτραπεί η έκφραση) άνθρωπος προσπαθήσει να βοηθήσει μέσω τΟυ Δ.Σ της ΠΑΕ...

Θα του θέσω μόνο μία παράμετρο...Οικονομική εξυγείανση χωρίς πώληση παικτών δυστυχώς δεν μπορεί να υπάρξει. Ποιός από το υπάρχον ή το μελλοντικό συμβούλιο έχει εμπειρία σε αγωροπωλησίες παικτών; Κανένας. Τις πιο επιτυχημένες πωλήσεις τις έχει κάνει ο κος Τσακίρης. Αντικειμενικά. Να λοιπόν μια βοήθεια που μπορούσε να προσφέρει σε έναν υπερχρεωμένο σύλλογο...

Αν καθήσω να το αναλύσω θα βρω και πολλούς άλλους τομείς... Αυτή τη στιγμή πραγματικά δνε περισσεύει κανένας...

zamis είπε...

Ε,νομιζω αυτο που λες ζηταμε ολοι απο Τσακιρη-Λιανο,την διοικητικη-και οχι οικονομικη συνδρομη τους.
Κατ'αρχην τουλαχιστον:)
Θελω να πιστευω παντως οτι αφηνει περιθωρια εμπλοκης,υπο τις προυποθεσεις στις οποιες αναφερεται και εχουμε ολοι συμφωνησει.Για να δουμε.

IWN1998 είπε...

Αν εγώ μέσα στις περικοπές και στα χαράτσια λέω να βάλω 100 Ευρώ ακόμα για τον Πανιώνιο, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην περιμένω και απότ ους πιο μεγαλοσχήμονες μια μικρή βοήθεια ώστε ρε παιδί μου να μην είναι τουλάχιστον μείον το ταμείον.

Από την άλλη τι να συζητάμε για πωλήσεις παικτών...Για να πουλήσουμε πρέπει να υπάρχει ΔΣ και άνθρωπος να υπογράφει. Αυτό είναι το βασικό αυτή τη στιγμή.
Αν γίνει αυτό και αληθεύει η πρόταση Τσότσαλιτς, να αμέσως μια μικρή ακόμα βοήθεια για να πορευτεί κάπως η ΠΑΕ. Συμφωνώ πάντως ότι αλλιώς θα μπορώ εγώ να πουλήσω στη Χάιφα τον Τσότσα και αλλιώς ο κος Τσακίρης.
Δεν φαίνεται από πρώτη άποψη γιατί δεν μπαίνει σε μια διοίκηση Πρωτοδικείου με αυστηρά συγκεκριμένο ρόλο όπως αυτόν που λέει ο BRF. Ίσως είναι και άλλα προσωπικά θέματα του ανθρώπου. Καταλαβαίνω πάντως ότι ακόμα και στο θέμα του πρωτοδικείου υπάρχουν επικίνδυνες τρύπες...
Πχ BRF, στην κίνηση έχετε ένα στέλεχος με κάποια εμπειρία από την ΠΑΕ και γνώσεις, τον κο Δημητρίου, που έλεγαν ότι θα μπει στην ΠΑΕ. Και όμως δεν συζητείται αν δεν κάνω λάθος. Υπάρχουν ρίσκα

IWN1998 είπε...

reΝομίζω ότι η λογική Τσακίρη και Λιανού περί μη συμμετοχής τους πάσχει στο σημείο που επικεντρώνεται στο οικονομικό μέρος της συμμετοχής τους και μόνον, που δεν είναι το ζητούμενο στη δεδομένη φάση, όπως σωστά γράφετε (brf, zamis). Αρχικά πρέπει να αποκτήσουμε διοίκηση και να υπάρξουν άνθρωποι να διαπραγματευτούν τη λύση των συμβολαίων και τις 1-2 ίσως πωλήσεις παικτών που θα δώσουν το απαραίτητο υπόβαθρο για να κινηθούμε.
Επίσης το να λέμε ότι δεν βάζουμε τίποτα μέχρι να μαζευτεί η κατάσταση γιατί θα πάνε στράφι, είναι μισή αλήθεια... Γιατί; Γιατί όσο δεν υπάρχει τίποτα, τα χρέη θα συσσωρεύονται και θα μεγαλώνουν. Γιατί η ομάδα θέλει τουλάχιστόν το εκατομμύριο του Ιανουαρίου για να πάρει την αδειοδότηση αλλιώς καλύτερα να μην κάνουμε απολύτως τίποτα και να περιμένουμε να παίξουμε στην Δ Εθνική απ' ευθείας.

Ο κος Τσακίρης επίσης είπε μισές αλήθειες όταν έλεγε ότι οι σπάταλες εποχές του ήταν η περίοδος Κιντή γιατί από αξιόπιστα χείλη (του απλήρωτου τότε προπονητή Στόρε) είχαμε μάθει ότι δεν ανακατεβόταν καθόλου και ότι δεν υπήρχε μία για να αγοραστούν παίκτες. Εξού και τα 120.000 του χρέους στη Μάιντς για Χίκα για παράδειγμα.

Το θέμα είναι εν πάση περιπτώσει, όχι να βάλει λεφτά τώρα αλλά να βοηθήσει να υπάρξει ΔΣ στην ΠΑΕ, έστω Πρωτοδικείου για να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις που έχει στο μυαλό του ο κος Τσάβαλος.
Να πούμε πάντως και του στραβού το δίκιο, ότι ο Τσολακάκης μίλαγε για διοίκηση Πρωτοδικείου, προφανώς γνωρίζοντας τα "παλούκια" και πριν από τις εκλογές του ερασιτέχνη.

br fun_atic είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/515437

Καλό είναι να μην τρυβόμαστε στην γκλίτσα του τσοπάνη...

zamis είπε...

αναζητειται τσιπα..

NK99 είπε...

Δηλαδή αν ο διαχρονικός σταματήσει να τρίβεται στη γκλίτσα θα την γλιτώσει?

Το ότι θα βρισκόντουσαν λαυράκια στον έλεγχο το θεωρούσα δεδομένο και για αυτό τα χθεσινά μου σχόλια. Ας τα έχουν λοιπόν για μελλοντική προσωπική χρήση...

Ron Barceló είπε...

Κατάντια και διάλυση.

br fun_atic είπε...

Πάει ο Λόλο...Έτσι καταντήσαμε:http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=US#/watch?feature=mhee&v=c2ow-hvXaec

Ευχαριστούμε πολύ Λόλο!!!

br fun_atic είπε...

U20 ΔOΞA ΔPAMAΣ- ΠANIΩNIOΣ 0-4 TO ΠAPTY ΣYNEXIZETAI