Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μια προσωπική απάντηση

Σήμερα το πρωί διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο (http://lfathpaniwniou.blogspot.com/2011/11/blog-post_30.html) στην ιστοσελίδα της νεοσύστατης Λέσχης Φίλων Αθηνών Ιστορικού Πανιωνίου, την οποία καλωσορίζω στην Πανιώνια blogόσφαιρα. Θα ήθελα να τοποθετηθώ στο κείμενο αυτό ως απλός Πανιώνιος, χωρίς να εκπροσωπώ κανέναν, ιδίως την Πανιώνια κίνηση, το Δ.Σ του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ ή τον πρόεδρό του.

Θα συμφωνήσω με την παράγραφο που λέει ότι επί εποχής Τσακίρη τα οικονομικά του συλλόγου ( και κάποιων συνεργατών βεβαίως βεβαίως) ήταν λυμένα και ότι με ευθύνη Πανιώνιων (συγνώμη, όχι όλων μας) απομακρύνθηκε. Πέραν αυτού του τμήματος, φοβάμαι ότι δεν μπορώ να συμφωνήσω με τίποτα άλλο. Ο λόγος απλός. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση θεωρώ ότι παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική Πανιώνια πραγματικότητα από αυτή που γνωρίζουμε και βιώνουμε.

Εφόσον το ίδιο το κείμενο παραδέχεται ότι επί εποχής Τσακίρη τα οικονομικά του Πανιωνίου ήταν λυμένα, εφόσον υπάρχει η παραδοχή ότι ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και εφόσον η Πανιώνια κίνηση έχει αναλάβει εδώ και μόλις δύο μήνες, είναι ευνόητο ότι το όποιο οικονομικό πρόβλημα δημιουργήθηκε στο διάστημα από την αποχώρηση Τσακίρη έως την ανάληψη της διοίκησης του ερασιτέχνη από την Πανιώνια κίνηση. Όπως λοιπόν ο συντάκτης του κειμένου ρωτά για τους όρους αποδέσμευσης του Εστογιανώφ, νομίζω ότι μπορώ να τον ρωτήσω για τους όρους πρόσληψης του κου Λεμονή και του επιτελείου του ( οι οποίοι όταν θα βρουν νέα εργασία θα ήθελα πολύ να μάθω αν θα είναι με αντίστοιχες απολαβές), για τις μεταγραφές (ή δανεισμούς) παικτών αμφίβολης αξίας, για την πώληση Μανιάτη και για το περίφημο μπόνους μεταγραφής του (αυτό δεν έχει ξαναγίνει πουθενά), για τον δανεισμό Μήτρογλου, Γκαλίτσιου κ.λ.π, για τις σχέσεις στοργής με τον Ολυμπιακό που ξεκίνησαν με το που πέρασε ο Τσακίρης το κατώφλι της Ν. Σμύρνης κ.λ.π. Θα ήθελα επίσης να μάθω με ποιο τρόπο ο Πανιώνιος διακανόνιζε τις οφειλές του, με ποιο τρόπο πλήρωνε (αν πλήρωνε) παίκτες ή προμηθευτές του, γιατί δεν προέβη σε κάθε ενέργεια για να αποτρέψει την κατάθεση προσφυγών ή την ήττα σε δικαστικούς αγώνες σχετικούς με αποζημιώσεις παραγόντων (δικαστικούς αγώνες που σε πρώτο βαθμό είχε κερδίσει ο Πανιώνιος), γιατί άφησε εκτός προετοιμασίας τους παίκτες με τα ακριβότερα συμβόλαια (που οδήγησε κάποιους από αυτούς στην κατάθεση νέων προσφυγών) και τέλος γιατί δεν κατάρτισε ήδη από τον Απρίλιο ένα ρόστερ που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές του δυνατότητες αλλά και στις συνθήκες που υπάρχουν σε ολόκληρη την πρώτη κατηγορία αλλά και την Ελλάδα γενικότερα.

Πριν από τις εκλογές, όλοι μας γνωρίζαμε ότι ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, ιδίως δε οικονομικό. Ο οικονομικός έλεγχος όμως απέδειξε το τρομακτικό μέγεθος. Κι όμως, αυτό που δεν γνώριζε επακριβώς η Πανιώνια κίνηση ή ο μέσος φίλαθλος του Πανιωνίου, κάποιοι το γνώριζαν από καιρό. Και όχι μόνο το γνώριζαν αλλά δεν έπραξαν απολύτως τίποτα για να δώσουν λύσεις. Αντίθετα, διατήρησαν ένα πανάκριβο ρόστερ σε επίπεδο παικτών και προπονητικής ομάδας ουσιαστικά ποντάροντας σε ενδεχόμενη καλή πορεία της ομάδας και πώληση παικτών τον Γενάρη. Με λίγα λόγια τζόγος. Δεν υπήρχε σχέδιο όμως για την περίπτωση όπου ο Πανιώνιος δεν θα παρουσίαζε καλή αγωνιστική εικόνα ή που δεν θα υπήρχε συγκεκριμένο και σημαντικό ενδιαφέρον για παίκτες μας. Αγνόησαν την οικονομική κατάσταση της χώρας και του ποδοσφαίρου που έχει αναγκάσει ομάδες όπως ο Άρης να διώξουν όλους τους λάτιν παίκτες και να στηριχθούν σε ένα νεανικό και σε μεγάλο βαθμό ελληνικό σύνολο ή ομάδες όπως ο Παναθηναικός ή ο Ολυμπιακός που έχουν για χορηγό τους τον ΟΠΑΠ!!! Αγνόησαν επίσης ότι αυτή τη στιγμή αγωνίζονται στην κατηγορία ομάδες που δεν πρόλαβαν καν να κάνουν μεταγραφές ή σωστή προετοιμασία και θεωρητικά είναι με το ένα πόδι στην β’… Δεν έκαναν έστω μια πρόταση μείωσης των αποδοχών του τεχνικού επιτελείου και των παικτών, μολονότι είναι δεδομένο ότι με την παρούσα κατάσταση ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν θα έβρισκε στην αγορά αντίστοιχο συμβόλαιο με του Πανιωνίου.Όλη αυτή η ιστορία μου θυμίζει λίγο την πορεία του Ελληνικού στρατού έως την κόκκινη μηλιά…

Μέσα σε όλα αυτά ας μην πιάσουμε καλύτερα το θέμα του ερασιτέχνη γιατί θα πρέπει να γράφω μέχρι αύριο…

Ναι, τα μέλη της Πανιώνιας κίνησης είναι άνθρωποι απλοί, χωρίς οικονομική άνεση, χωρίς γνωριμίες, χωρίς διασυνδέσεις. Προσωπικά χαίρομαι που δεν έχω γνωριμίες τύπου cuvra και Αράβων μεγιστάνων. Ναι, ο νέος Πρόεδρος του Πανιωνίου είναι ένας άνθρωπος καθημερινός, απλός, καταδεκτικός, μη προερχόμενος από τα Πανιώνια τζάκια και την κάστα των διαχρονικών παραγόντων. Κι όμως κύριοι, αυτός που ονομάζετε ανύπαρκτο την παλεύει την κατάσταση που άλλοι δημιούργσαν σαν παλικάρι. Με αυτά που έχει και όσο μπορεί. Σίγουρα όμως δεν κρύβει από τον κόσμο του Πανιωνίου ΤΙΠΟΤΑ γι αυτό και όλοι κατανοούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και το μέγεθος του αγώνα του.

Όχι, η Πανιώνια κίνηση δεν υποσχέθηκε λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να υποσχεθεί λύσεις σε όλα τα συγκεκριμένα προβλήματα που κάποιοι δημιούργησαν στον Πανιώνιο. Μπορεί όμως να προσπαθήσει να εκλογικεύσει την κατάσταση με την βοήθεια του κόσμου και να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό. Ποιο είναι αυτό; Στην παρούσα χρονική στιγμή, με τόσα έξοδα και χωρίς έσοδα κανείς δεν μπορεί να περιγράψει ακριβώς. Το βέβαιο όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή κάποιοι ματώνουν…

Σίγουρα η Πανιώνια κίνηση δεν υφάρπαξε την ψήφο κανενός. Ήταν άλλωστε τόσοι λίγοι αυτοί που ψήφισαν και τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι ώστε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτό δεν συνέβη με τίποτα. Τα μέλη της κάθε παράταξης ψήφισαν τον εαυτό τους… Μια που μιλάμε όμως για τις εκλογές του ερασιτέχνη ας θυμηθούμε τα γεροντάκια που σηκώθηκαν ύστερα από χρόνια από το κρεβάτι του πόνου για να έρθουν να ψηφίσουν, ας θυμηθούμε ανθρώπους που όλοι μας γνωρίζουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν έστω και ένα πακέτο τσιγάρα και όμως κατέθεταν τα 140 ευρώ για να ανακτήσουν το δικαίωμα ψήφου, τον κατάλογο μελών που δεν έχει εκκαθαριστεί ποτέ, με αποτέλεσμα να γεννιέται ένας εν δυνάμει στρατός ψηφοφόρων του 140 ευρου και ασφαλώς τα στρατευμένα άκυρα και λευκά. Όλοι αυτοί οι φίλοι που έκαναν τον κόπο να έρθουν, να βρουν χρήματα, να περιμένουν αρκετή ώρα για να ψηφίσουν και τελικά με το άκυρο ή το λευκό να δηλώσουν αμέτοχοι για το μέλλον του Πανιωνίου. Όλοι αυτοί που στήριξαν ένα σχέδιο προσφυγής του Πανιωνίου στο Πρωτοδικείο υπό αδιαφανείς διεργασίες και σίγουρα ΧΩΡΙΣ την διενέργεια οικονομικού ελέγχου.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι ποτέ και κανένας δεν απαξίωσε ιστορικά στελέχη του Πανιωνίου. Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή σε όποιον θέλει να προσφέρει. Ιδίως τώρα που δεν υπάρχουν πλέον τα λεφτά του Τσακίρη και που η εμπειρία ετών μπορεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν απλοί και καθημερινοί άνθρωποι…Στην τελευταία γενική συνέλευση άνοιξε ένας κατάλογος με τα ονόματα όσων επιθυμούν να βοηθήσουν μέσω διοίκησης Πρωτοδικείου της ΠΑΕ. Στο βαθμό που γνωρίζω, ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει τα ιστορικά αυτά στελέχη...Κρίμα, γιατί κάποιοι από αυτούς θα είχαν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν κάποια από τα λάθη που οι ίδιοι έπραξαν και φτάσαμε έως εδώ και ενδεχομένως και το όνομά τους έναντι του κόσμου του Πανιωνίου... Ακόμη όμως κι αν δεν ήθελαν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία μπορούν πάντα να καταθέσουν οι ίδιοι αίτηση στο πρωτοδικείο. Δεν τους εμποδίζει κανένας. Μπορούν επίσης να καταθέσουν μομφή στην διοίκηση του ερασιτέχνη. Καλοδεχούμενη θα είναι για να μπορέσουμε επιτέλους να πούμε ανοιχτά κάποια πράγματα για το παρόν, κυρίως όμως για το πρόσφατο παρελθόν του συλλόγου.

Καλή ημέρα και καλό μήνα σε όλους

48 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Το κλου του κειμένου βέβαια είναι ότι η Γ.Σ έγινε επειδή κάποιοι μάζεψαν υπογραφές και εξανάγκασαν την διοίκηση...Θα μας τρελάνετε ρε παιδιά...

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

ελα μωρε τωρα. για γελια ειναι ολοι τους. κειμενο ντροπη... εικονικη πραγματικοτητα... βαλτε και ενα πλειστισιον στη λεσχη !

Panos είπε...

Εχω την εντύπωση -και την ελπίδα- ότι η Λέσχη Αθηνών δεν έχει σχέση με τη Λέσχη Φίλων Πανιωνίου.
Γιατί σε άλλη περίπτωση τότε δεν είναι απλώς 'εικονική πραγματικότητα' που γράφει ο φίλος, αλλά απύθμενο θράσος.
Και ο νοών, νοείτω

IWN1998 είπε...

@Pomolo και BRF. Σας παρακαλώ δείτε ότι πρόκειται για τη Λέσχη Φίλων Αθήνας και όχι για τη Λέσχη του Πανιωνίου. Δεν είναι σαφές ότι εκφράζονται τα ίδια άτομα στις αναρτήσεις της Λέσχης Αθήνας. Αυτό προς διευκρίνιση της στόχευσης της κριτικής σας. Αν θέλετε μια προσωπική μου άποψη, εμένα αυτές οι αναρτήσεις της Λέσχης Αθήνας, μου βγάζουν ... Τσολακάκη. Αλλά είναι τελείως προσωπική άποψη και ίσως δεν ενδιαφέρει.

Επίσης να σας ενημερώσω ότι είναι η τρίτη τουλάχιστον παρόμοια ανάρτηση, μια που προφανώς δεν είχατε δει προηγούμενες από ότι καταλαβαίνω από την ιδιαίτερα καθυστερημένη αντίδραση.

Αν σας ενδιαφέρουν κάποια δικά μου επί μέρους σχόλια, δεν νομίζω ότι οι σχέσεις στοργής με τον Ολυμπιακό οι περυσινές, είναι από μόνες τους καταδικαστέες, αν τις συγκρίνουμε με εναλλακτικές λύσεις της μορφής της πώλησης σε Ψωμιάδη, Κανελλάκη κλπ. Θα δεχόμουνα την κριτική αυτή, πρώτος εγώ μέσα στα πλαίσια της Πανιώνιας Ιδέας, αν κάποιοι τιμητές των Βεντουρικών χειρισμών δεν είχαν πρώτοι εκείνοι βάλει μπουρλώτο σε τίμιες και καθαρές προσπάθειες που είχαν προηγηθεί, όπως αυτή του κου Λιανού.
Επίσης έχω την άποψη ότι δεν είναι ορθό πως δεν υπήρχε σχέδιο αλλά ότι δεν υπήρχε ενιαίο σχέδιο. Μάλλον υπήρχαν δυο σχέδια, αυτό του ρίσκου που περιγράφετε με τη διατήρηση των παικτών για να πουληθούν το Γενάρη, αφού σωθεί η ομάδα, πιθανής έμπνευσης Τσολακάκη και το άλλο, του να πουληθεί η ΠΑΕ σε Couvra με τις όποιες off shore διευθετήσεις είχαν υπόψη τους οι προωθούντες αυτό το σχέδιο από την πλευρά Πανιωνίου. Στη διαπλοκή των δυο σεναρίων, ... χάθηκε η μπάλα ...
Επίσης δεν είναι αλήθεια ότι δεν προτάθηκε μείωση συμβολαίου στο Λεμονή. Προτάθηκε απ' όσο δημοοσιευόταν το καλοκαίρι άτυπα από την πλευρά Τσολακάκη αλλά μάλλον η ΠΑΕ έιχε δυο φωνές, αυτές του Προέδρου και του Αντιπροέδρου και η μια κοίταζε εδώ και η άλλη αλλού.

Το βασικότερο που θα κατέκρινα στις ανακοινώσεις της Αθηναϊκής Λέσχης είναι ότι βγάζουν σύγκρουση και ανθενωτικό πνεύμα. Κατακρίνουν και αντιπολιτεύονται την Κίνηση αντί να βλέπουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να καλούν τους "έμπειρους" παράγοντες να την βοηθήσουν. Το θέμα είναι ο φατριασμός των Πανιωνίων ρε παιδιά ή να σωθεί ο Πανιώνιος;
Βοηθείστε ο ένας τον άλλο. Τι νομίζετε ότι θα βοηθηθεί ο Τσάβαλος εν τέλει ή ο Πανιώνιος αν πάμε όλοι μαζί.

ΥΓ: Το έγραψα και στην προηγούμενη ανάρτηση σε σχ΄σεη με τα περί τζαμπατζήδων κλπ.
Όποιος θεωρεί ότι το ενοίκιο της Λέσχης φούνταρε τα οικονομικά της ΠΑΕ, πρέπει να ξανασκεφθεί αν βλέπει το δέντρο ή το δάσος...

ΥΓ2: Δεν έχω καμιά σχέση ούτε με τη μια Λέσχη ούτε με την άλλη. Απλός οπαδός του Πανιωνίου είμαι, που θα ήθελα όλες οι παράμετροι του συλλόγου να είναι σε ομόνοια για να κοιτάμε μπροστά και να μην ενδοσκοπούμε.

Panos είπε...

Ιωνα στα πολλά κι ενδιαφέροντα που λές, ένα μόνο σχόλιο προς το παρόν.
Το ενοίκιο της Λέσχης δεν ήταν προς την ΠΑΕ, αλλά προς τον Ερασιτέχνη (κύριο και διαχειριστή του γηπέδου)
Η αδιαφορία προς την εκπλήρωση των ανειλημμένων υποχρεώσεων, αλλά και η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε βοήθειας και ανάληψης δράσης (πέραν της στείρας κριτικής) δείχνουν και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος.

Και ΝΑΙ, τα 10.000 € που αντιστοιχούν στα ενοίκια των 4 ετών είναι το μπάτζετ του τμήματος ΒΟΛΕΙ ΑΝΔΡΩΝ

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ζαμπονοτυρόπιτας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
br fun_atic είπε...

@Ιων
Δεν είπα ποτέ ότι η Λέσχη Αθήνας είναι η ίδια με τη Λέσχη Φίλων Πανιωνίου.Πραγματικά δεν το γνωρίζω.

br fun_atic είπε...

http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=214228&Sport=1&Competition=1713&Season=100081&Country=82&Team=16705&Round=252785


Γιάνναρε γράφεις ωραία στο γυαλί!!! Θέλουμε βοήθεια και με τους μικρούς - μικρούς των ακαδημιών. Όχι τίποτα άλλο, γιατί έχω βαρεθεί να μας τη λένε για τις ομάδες τύπου Ακαδημίες Άρσεναλ, Λίβερπουλ κ.λ.π

Σε πρώτη φάση μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο τουρνουά; Μπορείτε να μας βοηθήσετε να οργανώσουμε καλύτερα τα τμήματα;

Όποιος διαβάζει, έχει την οικονομική δυνατότητα και θέλει να βοηθήσει ας συνεισφέρει για να μπορέσει ο ερασιτέχνης να αλλάξει τον πλαστικό τάπητα των μικρών. Τα παιδιά κοντεύουν να σπάσουν τα πόδια τους, τη στιγμή που γύρω μας έχουν δημιουργηθεί πολλές ανταγωνιστικές ακαδημίες με πολύ καλύτερες εγκαταστάσεις... Έχουμε ήδη αρχίσει να χάνουμε παιδιά λόγω συνθηκώνβ προπόνησης. Το μόνο που μας σώζει ότι γενικά γίνεται καλή δουλειά έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες και ότι ο Πανιώνιος έχει τεράστια προσφορά στον Ελληνικό αθλητισμό και καλό όνομα στους μικρούς (για την ώρα).

zamis είπε...

Κυριολεκτικα ανακοινωσεις απο παραλληλο συμπαν...Στο δε κεφαλαιο υμνολογιας Τσολακακη,συνοψιζουν χαρακτηριζοντας τον ως τον ανθρωπο που έχει ''διαχειριστεί τον ευαίσθητο τομέα των οικονομικών με άριστο τρόπο.''!!!

Panos είπε...

Αυτό λέω ακριβώς BR. Αντί για χιλιόμετρα υπογραμμίσεων ;) θα προτιμούσα να είχαν υιοθετήσει ένα από τα τμήματα υποδομών και να έλυναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (ρουχισμό, εξοπλισμό)
Αυτό που έχουν κάνει ήδη οι Πάνθηρες και οι Ιωνες με επιτυχία.

Τότε θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι δεν θα πληρώνουν τα νοίκια τους, γιατί προσφέρουν στο Σύλλογο.

IWN1998 είπε...

@BRF. Ναι δεν το είπες εσύ φίλε μου. Απλά αναφέρθηκα σε εσένα σαν οικοδεσπότη των σχολίων που διαβάζουμε στο blog.
Αντιθέτως έκανες σχόλιο υπέρ φίλου που ανήκει στη Λέσχη και ο οποίος αναφέρθηκε σε συσχέτιση με την ανάρτηση.
@Panos. ΟΚ. Ο ερασιτέχνης είναι ιδιοκτήτης του γηπέδου. Τι ενοίκιο παίρνει άραγε από την ΠΑΕ που χρησιμοποιεί το γήπεδο; Και όχι τώρα που είναι ιδιοκτήτης και της ΠΑΕ. Μην παρεξηγήσεις την ερώτηση. Ρωτώ γιατί δεν γνωρίζω. Και ρωτώ κατ' αυτό τον υπερβολικό τρόπο γιατί θεωρώ ότι μόνο εφήμερες λύσεις μπορεί να δώσουν οι ενδογενείς αναζητήσεις εσόδων.
Να μου πεις ότι η Λέσχη δεν είναι ο Πανιώνιος και γιατί να υπάρχει όπως ρωτάει ο άλλος φίλος και να μη νοικιάσει την τρύπα ο σύλλογος στο συνεργείο που είναι εκεί κοντά και να παίρνει τα λεφτά του για να τα χρησιμοποιεί για τις αγωνιστικές ανάγκες του; Θα αρχίσουμε τότε να πούμε και άλλες σκέψεις ότι και άλλοι οργανωμένοι σύνδεσμοι δεν είναι ο Πανιώνιος και γιατί να πάρουν πιο φθηνά εισιτήρια και οι περισσότεροι που μπαινουν με προσκλήσεις ακόμα και παλιοί αθλητές δεν είναι ο Πανιώνιος κλπ. Ναι πολλά από αυτά είναι ορθά και θα συμβάλλουν στην προσωρινή εξυγίανση. Αλλά είναι τα δένδρα μιας συστοιχίας του δάσους όπως έγραψα, ενώ το δάσος είναι αρκετά μεγαλύτερο και πυκνότερο και έχει να κάνει με την κακοδιοίκηση ετών και με τις λάθος επιλογές.

Επίσης η κριτική εν γένει αυτή καθ' εαυτή δεν είναι στείρα αν γίνεται με επιχειρήματα και παρουσιάζει προτάσεις. Είναι και αυτή μια μορφή δράσης. Σαφώς κάποια κριτική γίνεται ... για να γίνεται και να εξυπηρετεί διάφορους και διάφορα. Ε, αυτή δεν μπορεί να έχει κανένα ευεργετικό αποτέλεσμα.

br fun_atic είπε...

Απ' όσο μπορώ να καταλάβω, ένας αξιοπρεπής τάπητας κοστίζει γύρω στα 15 ευρώ το τμ. Το κόστος είναι προσιτό ακόμη και για τον ερασιτέχνη...(Καρφί).
Όποιος μπορεί να βοηθήσει ευπρόσδεκτος.Σιγά τα στρέμματα που έχουμε να καλύψουμε.

Από εκεί και πέρα δεχόμαστε υιοθεσία από τον οποιονδήποτε...Άλλωστε έχω ορφανέψει από μάνα εδώ και 17 χρόνια!!! Οπότε...

Panos είπε...

Br, γι αυτόν τον Ερασιτέχνη που τον έβαλαν μέσα 1,5 εκατομμύριο (150% του ΑΕΠ του για να είμαστε επίκαιροι) τίποτα, δυστυχώς, δεν είναι προσιτό, προς το παρόν. Άρα χρειάζονται ευέλικτοι τρόποι ενίσχυσης.

Ιωνα, ο Ερασιτέχνης παίρνει το 10% των εσόδων της ΠΑΕ, όπως παίρνει το 10% των εσόδων της ΕΤΕΡΝΑΛ, όπως παίρνει και ενοίκιο από τους Πανθηρες για τη χρήση του χώρου. Κανείς δεν θεωρείται περισσότερο Πανιώνιος από τον άλλο, αλλά και κανείς δεν προσπαθεί να αποφύγει τις υποχρεώσεις του στο όνομα μιας απροσδιόριστης 'προσφοράς'
Δεν μπορεί να υπάρχουν Πανιώνιοι πιο ίσοι από τους άλλους· πώς να το κάνουμε;

br fun_atic είπε...

Το μικρό γήπεδο πρέπει να είναι 15 Χ 20. Αυτό μας κάνει 300 τ.μ. Με 15 ευρώ το τετραγωνικό το κόστος είναι γύρω στις 4.500 ευρώ.

Το άλλο είναι μεγαλύτερο και σαφέστατα σε χειρότερη κατάσταση. Συγνώμη αλλά τα χρήματα αυτά πρέπει να βρεθούν άμεσα, διότι σε 1-2 χρόνια (ίσως και από το καλοκαίρι) θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στις ακαδημίες...Ήδη χάνουμε παιδιά και θα χάσουμε κι άλλα όσο δεν προσφέρουμε στοιχειώδεις έστω εγκαταστάσεις.

IWN1998 είπε...

@Panos. Δεν διαφωνώ ότι όλοι πρέπει να είναι ίσοι. Αφού μου λες εσύ που είσαι μέσα στα πράγματα ότι όλοι οι άλλοι είναι ίσοι και μόνον οι συγκεκριμένοι άνισοι να το δεχτώ. Απλά το καλοκαίρι στα φιλικά έβλεπα πολλούς χωρίς εισιτήριο ή διαρκείας να κάθονται γύρω μου και μου έκανε εντύπωση. Δεν συχνάζω πέραν των φιλικών, εδώ και χρόνια, στην 4 και στην 5 και δεν είχα εικόνα.
Τώρα για τη Λέσχη, νομίζω με καλύπτει αυτά που έγραψε κάπου ο BRF. Αντί για λουκέτα, ας τους δοθεί μια ευκαιρία να φτιάξουν τα του οίκου τους και να δεχτούν τις υποχρεώσεις τους. Αν δεν το κάνουν μετά από τόση φασαρία θα εκτεθούν δυστυχώς.
Επειδή το θέμα ήταν όχι η Λέσχη αλλά η ΛΕΣΧΗ (η Αθηναϊκή), καλό θα ήταν αν η Λέσχη εκφραζόταν κατά πόσο συμβαδίζει με τις αναρτήσεις της ΛΕΣΧΗΣ.

@BRF. Για το θέμα που βάζεις, να κάνουμε 2-3 παγκόσμια ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΦΑΓΗΤΟ από τα συνήθη παγκόσμια και τα υπόλοιπα να τα βάλουμε για το γήπεδο.
Επίσης Πάνο, πείτε μας έναν αγώνα τμήματος του ερασιτέχνη, που να έρθουμε διαφημίζοντάς τον και στα blogs και στη σελίδα της ΠΑΕ και να μπει μέρος των χρημάτων των εισιτηρίων για το γηπεδάκι. Γίνεται;

vassilis είπε...

Παρακαλώ όσους δηλωνουν ότι είμαι νοσταλγός του Αχιλλέα και κολλητός διαφόρων (καθώς σύμφωνα με αυτούς είναι γνωστό) να αφήνουν και το ονοματεπώνυμο τους για τη μύνηση που θα ακολουθήσει.

Αν έχουν στοιχεία ας τα ανεβάσουν. Εξαλλου θα τα χρειαστούν στο δικαστήριο. Κάποιοι έχουν μάθει μόνο να χαρακτηρίζουν πετώντας λάσπη πιστεύοντας πως με τους χαρακτηρισμούς θα κρύψουν το τι ακριβώς συμβαίνει. Και αυτό που συμβαίνει είναι ότι 2.5 μήνες τώρα η ΠΑΕ δεν έχει διοίκηση.

Η Λέσχη που συζητάτε στη σελίδα της έχει τηλέφωνο. Πάρτε και ρωτείστε ποιοι είναι και γιατί τα γράφουν.

Griniaris είπε...

Ειλικρινά κρίμα...Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα ότι έχασαν τις εκλογές του ερασιτέχνη...

br fun_atic είπε...

Δύο θεματάκια που πρέπει να λυθούν:
Πριν από λίγο μίλησα στο τηλέφωνο με τον υπεύθυνο της Λέσχης Φίλων Πανιωνίου, ο οποίος είναι φίλος και τον εκτιμώ για τα ειλικρινή Πανιώνια αισθήματά του. Με διαβεβαίωσε ότι η Λέσχη Φίλων Πανιωνίου ουδεμία σχέση έχει με την Λέσχη Φίλων Ιστορικού Πανιωνίου Αθηνών και οι ανακοινώσεις ή τα κείμενα που ανεβαίνουν στην σελίδα τους δεν απηχούν απόψεις του ίδιου ή της Λέσχης Φίλων Πανιωνίου.Το θέμα λοιπόν κλείνει εδώ...Θα παρακαλέσω να μην αναμασάμε το θέμα των χρεών της Λέσχης. Είναι ένα θέμα ανάμεσα στη διοίκηση της Λέσχης και του ερασιτέχνη, το οποίο πρέπει να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο. Άλλωστε το μηνιαίο ενοίκιο της Λέσχης είναι τόσο χαμηλό που είναι βέβαιο ότι με καλύτερη διαχείριση είναι εύκολο να καλύπτεται.Η Λέσχη μπορεί να οφείλει χρήματα και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικά για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του ερασιτέχνη, νομίζω όμως ότι ποτέ δεν έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον σύλλογο. Αυτό καλό είναι να το συνυπολογίζουμε.

Θέμα νούμερο 2 Σήμερα το απόγευμα δέχθηκα την πικρία του Βασίλη Καράβολα για κάποιους εις βάρος του χαρακτηρισμούς που διατυπώθηκαν από κάποιους φίλους. Αν υπάρχει κάτι που δεν μου αρέσει να συμβαίνει εδώ είναι προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμοί χωρίς να παρατίθενται αποδείξεις.Με μεγάλο κόπο διατηρείται το επίπεδο του μπλογκ σε υψηλό επίπεδο εδώ και τρία χρόνια... Το μπλογκ εννοείται ότι δεν υιοθετεί τους χαρακτηρισμούς. Καλώ λοιπόν τον φίλο που τους έγραψε να τους διαγράψει ή να τους αναδιατυπώσει. Εννοείται ότι αν μου ζητήσει ο κος Καράβολας την διαγραφή τους θα το πράξω.

Ron Barceló είπε...

Η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία, οι παίκτες δείχνουν να έχουν πάρει τα πάνω τους, ακολουθεί ένα δύσκολο ματς το οποίο είναι στα μέτρα μας και μεσοβδόμαδα σκάει μιας άκρως προβοκατόρικη ανακοίνωση η οποία καταφέρνει στο έπακρο το σκοπό της : να μας βάλει ΠΑΛΙ σε αντιπαράθεση κ διχόνοια για τα αυτονόητα.
Ο κάθε νοήμων Πανιώνιος μπορεί εύκολα να βγάλει τα συμπερασματα του..

br fun_atic είπε...

σιγά να μην μπούμε σε αντιπαράθεση...

amanAM είπε...

Στενάχωρη η ανάρτηση, συνάμα εξαιρετική. Η αλήθεια πονάει, και είναι το μόνο μας όπλο.

vassilis είπε...

Εγω απλά ζήτησα να πάψει η λάσπη που με συκοφαντεί συνδέοντας με υπόδικους. Δεν εξέφρασα καμία πικρία.

lefterix είπε...

@ Προς όλους:
Επειδή από οτι διαφαίνεται, ο μοναδικός φίλος της Λέσχης Φίλων Πανιωνίου είμαι εγώ, (και ο Βασίλης βέβαια...), θα προσπαθήσω να σας ενημερώσω όσο αυτό μου είναι εφικτο...
Η Λέσχη Φίλων Ιστορικού Πανιωνίου Αθήνας, δεν έχει καμμία σχέση με τη Λέσχη Φίλων Πανιωνίου, τουλάχιστον ως προς τα θέματα ανακοινώσεων, χώρου και οργανωτικών ή αλλων θεμάτων.
Η σχέση που υπάρχει, είναι στα πλαίσια των δεσμών που έχουμε όλοι μας με την Πανιώνια Οικογένεια...
Η Λέσχη Φίλων Πανιωνίου έχει δικό της ιστότοπο, και εκεί αναρτεί τις ανακοινώσεις της...
@ Panos
Έχω στα χέρια μου ένα έγγραφο του Ερασιτέχνη, με αρ.πρωτοκώλου 5496, με υπογραφή Βεντουρη και Φραγκούλη, όπου ο Ερασιτέχνης δηλώνει ότι η υποχρέωση καταβολής ενοικίου ξεκινάει τον Δεκέμβριο του 2008. Άρα τα ενοίκια μέχρι τώρα είναι 3 ετών και όχι 5 όπως ισχυρίζεσαι.
Στο ίδιο έγγραφο, αναφέρει ότι έχουμε καταβάλει το ποσο των 1.725 ε, άρα δεν είναι αλήθεια ότι δεν πληρώσαμε ποτέ! Παράλληλα, έχω αποδείξεις (πάλι με σφραγίδα του Ερασιτέχνη) ότι τμηματικά έχουμε καταβάλει και άλλα χρήματα.
Ναι, συμφωνώ ότι η Λέσχη δεν είναι συνεπής ως προς τις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στον Ερασιτέχνη, κάτι που σας δίνω το λόγο μου ότι παλεύουμε με χίλια ζόρια να ξεπεράσουμε (και ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε), παρα τις αντιξοες σημερινές οικονομικές συνθήκες...
Τα έγγραφα και οι αποδείξεις είναι στη διάθεσή σου όποτε το θελήσεις...
Μουστάκιας

br fun_atic είπε...

μπορείς να μου τα στείλεις με ένα mail;

Costix είπε...

Λατρεμενε,
θεμα ταπητος λυμενο, και το ''βαζω επι ταπητος''.

Μπορω να προσφερω τη φυσικη μας εδρα ωστε να διοργανωσουμε Παγκοσμια Συμποσια υπερ του ταπητα των ακαδημιων. Φυσικα θα αναλαβω τα εξοδα και ετσι ΟΛΑ τα εσοδα θα ειναι υπερ του ταπητα.

Μιλαω για βραδυα που ειμαστε κλειστα, ειτε Κυριακη ειτε Δευτερα. Το μαγαζι χωραει περιπου 40-50 ατομα και αναλογα την τιμη που θα καθορισουμε στο μενου (επαναλαμβανω επωμιζομαι ολα το εξοδα, οποτε ΟΛΑ τα εσοδα θα ειναι υπερ του ταπητα) με 2 αντε 3 Παγκοσμια θα αποφερουν το ποσο που χρειαζεται, δλδ περιπου 4500 ευρω. Btw, μπραβο στον Ιωνα που ειχε την αρχικη ιδεα !!!

Θα βοηθησουν σιγουρα ολοι οι μπλογκερς, οι γονεις των παιδιων απο τις ακαδημιες, ο Ερασιτεχνης, οι ανθρωποι της ΠΑΕ, η μπουτικ μας κλπ και πολλοι συμπανιωνιοι, μονο που πρεπει να το οργανωσουμε σωστα και να το προωθησουμε οσο μπορουμε ολοι στους φιλους μας, σε
Πανιωνιους κλπ κλπ. Βαλτε το μυαλο σας και διοργανωστε παρεες, ακομη και με μη Πανιωνιους (ΜΟΝΟΝ οχι αεκακια παρακαλω, γιατι δεν τα αντεχω).

Πιστευω οτι ολοι οι Πανιωνιοι θα θελουν να βοηθησουν μια τετοια ενεργεια και οτι οι συμμετοχες θα ξεπερασουν τις προσδοκιες μας.

Αν βαλουμε ενα σχετικα χαμηλο και λογικο κοστος συμμετοχης (πες 35 ευρω το ατομο) θα χρειαστουν 3 Παγκοσμια με γεματο το μαγαζι για να πιασουμε το ποσο των 4500.

θα κανουμε μενου 5 πιατων (μαζι με γλυκο, κρασι/τσιπουρο κλπ), που καθε φορα θα ειναι διαφορετικο, ωστε καποιοι φιλοι αν θελουν να ξαναερθουν. Αν βαλεις βεβαια πιο μεγαλο κοστος, θα χρειαστεις λιγοτερα Παγκοσμια, αλλα νομιζω οτι καλυτερα κατι προσιτο σε ολους.

Ακουω ιδεες απο ολους, αν υπαρχουν.

Τι λες ρε λατρεμενε ??? Σε εφτιαξα παλι, δεν μπορει να πεις !!!!

amanAM είπε...

βάζω υποψηφιότητα για μια από τις 50 θέσεις, και στα 3 ειδικά παγκόσμια (έρθω ή δεν έρθω...).

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Εξαιρετική η σκέψη σου και η προσφορά σου Κωστή μου!
Συγκινητική!
Ήδη σκέφτομαι πόσους μπορώ να προσυλητίσω.
Μήπως να προσπαθήσουμε για το Κυριακοδεύτερο 11-12 του μηνός; Το γοργόν και χάριν έχει!

Katrinos είπε...

1Χ3 και εγώ...

Griniaris είπε...

Η ιδέα του Costix είναι εξαιρετική.Θα πρέπει όμως να τονίσω ότι αν συνυπολογίσουμε την πολύ υψηλή ποιότητα του φαγητού καθώς και του σέρβις, ουσιαστικά είναι σαν να βάζει όλα τα χρήματα ο Κωστής.
Προτείνω λοιπόν,ως ελάχιστη προσφορά, σε κάθε παγκόσμιο να διεξάγεται μία κλήρωση με λαχνούς των 10,15 ευρώ τα έσοδα της οποίας να μένουν στο μαγαζί.Φαντάζομαι ότι ο κ.Ζερβακάκος δεν θα αρνηθεί μία προσφορά τριών εμφανίσεων για τέτοιο σκοπό...

Panos είπε...

Πανιώνια Αλληλεγγύη εν δράσει!
Μπράβο ρε σεις

Αντί για μιζερη κριτική, δράση. Πάντα τέτοια

General Tanz είπε...

Αν και βαζω το χερι στην τσεπη και πιανω... παπουτσι, 1x3 και εγω!!

Panos είπε...

Μόλις είστε έτοιμοι φτιάχτε ένα κειμενάκι να μπει στο site, την εφημερίδα και όπου αλλού

br fun_atic είπε...

Αφου ευχαριστήσω τον costix θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχει βρεθεί τρόπος να μειώσουμε κατά πολύ (πααααρα πολύ) το κόστος του έργου! Θα σας ενημερώσω τις επόμενες ημέρες.
Αν υπάρχει κάποιος τεχνίτης που να μπορεί να τοποθετήσει τάπητα έναντι συμβολικού ποσού ή ακόμη καλύτερα δωρεάν ας επικοινωνήσει μαζί μου στέλνοντας μήνυμα στο brfun_ atic@ yahoo.gr

claire είπε...

Μπραβοοοο!!! Πολύ ωραία πρωτοβουλία. Αντε να δράσουμε και λίγο... :)

Είτε έρθω, είτε δεν έρθω (υπάρχει περίπτωση να μην είμαι Αθήνα 10-11 Δεκεμβρίου) θα ήθελα να συμμετέχω και εγώ οικονομικά σε αυτήν την προσπάθεια.

IWN1998 είπε...

Μέσα και εγώ έστω και οικονομικά αν όχι φαγοποτικά... λόγω προβλημάτων προσωπικής φύσεως ... αν και σε κάποιο από όλα θα είμαι και προσωπικά.
@Panos... θα γράψω πάλι τα ίδια. Αν η κριτική μου έχει μια βάση και δεν γίνεται για να σε θίξω και μόνο, τότε είναι "δράση" και έχεις να κερδίσεις απ' αυτήν.

Panos είπε...

@ΙΩΝ
Μα δεν αναφερόμουν σε σένα όταν μιλούσα για 'μίζερη κριτική'. Στους άρχοντες της υπογράμμισης αναφερόμουν ;)

Τα κείμενα σου -όπως και όσων γράφουν εδώ- δείχνουν έγνοια για τον Σύλλογο και όχι στείρα γκρίνια

IWN1998 είπε...

To "κριτική μου" ήταν σχήμα λόγου. Κριτική εν γένει εννοούσα ακόμα και των "υπογραμμιστών" αν μιλάνε με επιχειρήματα και αναφέρουν προτάσεις χωρίς φατριαστική διάθεση. Δεν μας περισσεύει κανένας. Είναι κρίμα να κοιτάμε όσα μας χωρίζουν και όχι όσα μας ενώνουν. Γι' αυτό νομίζω είναι και σωστή η τακτική ότι δεν είναι τούτη η ώρα κατάλληλη για να βρούμε το "ποιος φταίει" αλλά για να διορθώσουμε τα λάθη πρώτα. Και σε τέτοιες καταστάσεις, σίγουρο είναι ότι δεν ισχύει το "ποιος φταίει" αλλά το "ποιοι φταίνε" γιατί συνήθως τα μεγάλα προβλήματα είναι πολυπαραμετρικά. Στα αεροπορικά δυστυχήματα για παράδειγμα πολλά πρέπει να πάνε στραβά παράλληλα για να πέσει το αεροπλάνο. Και στον Πανιώνιο το ένα έφερνε το άλλο για να καταλήξουμε σε χιονοστιβάδα.
Ας κάνουμε κράτει να προσπαθήσουμε να μην μας πλακώσει και ίσως μετά ομφαλοσκοπούμε και ενδοστοχεύουμε. Ξέρω δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την προσέγγιση. Υπάρχει πάντα και η θεώρηση του να βρούμε την αιτία για να σταματήσουμε τη μόλυνση και να φέρουμε τη γιατρειά.

Συγγνώμη για την πολυλογία...

lefterix είπε...

@ Μπου ρου φιξ
Δυστυχώς εδώ δεν έχω σκάνερ, αλλά μπορώ να στα δόσω σε φωτοτυπία χέρι με χέρι με τη πρώτη ευκαιρία!!!
@ Κωστίξ
Ατιμούλικο, τό'κανες πάλι το θαύμα σου!!!
Αν κι εγώ εκτός από παπούτσι πίανω και τρύπια κάλτσα, 1Χ3 κι εγώ...

amanAM είπε...

Άκη, να μου πεις ποιό ακριβώς χαλί θα χρειαστείτε, και πόσα ακριβώς μέτρα.

Έχω μια φίλη, που μπορεί να μας το βρει σε εξαιρετική τιμή.

lefterix είπε...

Καλημέρα άπαξάπαντες!!!
@ Μπουρουφίξ
Η Λέσχη Φίλων Αθηνών Ιστορικού Πανιωνίου μόλις ανάρτησε κείμενο -απάντηση στην ανάρτησή σου!!!

http://lfathpaniwniou.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

@ Προς όλους

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/11/2011 ΚΑΙ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 11:30

http://lfpanioniou.blogspot.com/2011/12/4112011-1130.html

Όσοι πιστοί προσέλθετε!!!!!

Costix είπε...

Δυστυχως (ΠΟΛΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ) εχουμε χωριστει σε φατριες (Τσολακακικοι, Βεντουρικοι, Τσακιρικοι, Μπεικοι, Couvrικοι, Τσαβαλικοι κλπ) και σφαζομαστε μεταξυ μας, χωρις να λογαριαζουμε τις συνεπειες.

Ετσι οπως το παμε, θα πεσουμε μαθηματικα και απο αγωνιστικους και απο οικονομικους λογους (που ισως να συμφερει παλι καποιους για τους δικους τους λογους).

Σαν απλος φιλαθλος κρουω τον κωδωνα του κινδυνου προς ολες τις πλευρες.

Κυριοι, υπολογιστε σοβαρα τις συνεπειες των πραξεων σας, συνελθετε και ενωθειτε για το κοινο συμφερον του Πανιωνιου και ΜΟΝΟΝ, πριν ειναι πολυ αργα, και αφηστε τα συντροφικα μαχαιρωματα.

Η ιστορια ειανι αδεκαστη και αν δεν τα καταφερετε, θα σας γραψει με μαυρα γραμματα. Πιστευω οτι εκφραζω μεγαλη μεριδα των αγνων απλων φιλαθλων, που αγωνιουμε για την τυχη του Ιστορικου και βαρεθηκαμε πια να σας βλεπουμε να σφαζεστε, αντι να ασχολειστε με το συμφερον του συλλογου.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!
ΕΛΕΟΣ !!!

lefterix είπε...

@Κωστιξ
Συμφωω απόλυτα μαζί σου, εξ'άλλου το μόνο που με χαρακτιρίζει (σαν Πανιώνιο) από όλα αυτά που η η κατάληξή τους είναι -ικός, είναι το Κρητικός!!!
Η αναφορά μου στην ανάρτηση της Λέσχης της Αθήνας, είναι πληροφοριακή και μόνο, και σε καμμία περίπτωση δε με εκφράζει, με ξέρεις πολύ καλά άλλωστε....

IWN1998 είπε...

Δυστυχώς έχουμε αρχίσει να έχουμε πολλούς ζηλωτές του Μοβσεσιάν...Κανένας Αμανίτης ρε παιδιά... Βρείτε τα και σταματήστε τα προσωπικά ή αν θέλετε να τα λύσετε, εκτός Πανιωνίου. Εντός Πανιωνίου, όπως έγραψε και ο Βασίλης στο blog του και έχουν πει φέτος και ο Τσάβαλος και ο Βεντούρης, καλείστε να συμμαχήσετε και με το διάβολο για να σώσετε την ομάδα.

Panos είπε...

Ο Μοβσεσιάν ήρθε ως τοποτηρητής του Κοσκωτά, δεν περίμενε κανείς ότι θα λειτουργήσει για το καλό του Πανιωνίου, αλλά για τα συμφέροντα του αφεντικού του. Και αυτό έκανε.
Τα μεγαλύτερα εγκλήματα όμως, δυστυχώς, γίνονται από τους 'δικούς μας' ανθρώπους.

Αναφορικά στην δημόσια αντιπαράθεση 'μερίδων' του συλλόγου, νομίζω ότι είναι λάθος. Υπάρχει σιωπή και έλεγχος και προσεκτικές κινήσεις, έστω και αν εκλαμβάνονται ως καθυστέρηση.
Όσες φορές υπήρξε 'θόρυβος' αυτό έγινε είτε από αβελτηρία, είτε από αυτούς που φοβούνται ότι αποκαλύπτεται το καταστροφικό τους έργο.

Η πρώτη προτεραιότητα είναι να σωθεί η ομάδα και να πάρει άδεια -κόντρα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ενδογενείς και εξωγενείς. Μετά θα μπούνε όλα σε τάξη

IWN1998 είπε...

Εντάξει. Λάθος η αναφορά σε Μοβσεσιάν. Υπάρχουν όντως και δικοί μας με παρόμοια επιτεύγματα. Και αν ο Μοβσεσιάν ήταν ξένο σώμα, πόσο χειρότερο είναι όσοι δεν είναι ξένο σώμα και κινούνται με βάση προσωπικές διαφορές.

Συμφωνώ πάντως απόλυτα με τους στόχους. Αδειοδότηση, σωτηρία, νοικοκύρεμα με ορθολογικό τρόπο.

br fun_atic είπε...

κορίτσια για φίλημα

http://www.onsports.gr/basket/Mpasket-Gynaikwn/A1-Gynaikwn/item/147365-Diplo-sta-Exarheia-o-Panionios

zouri1 είπε...

α,ρε Κωστη γιγαντα!