Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ποδαρικό με νίκη και Τσότσα

Δυστυχώς δεν κατάφερα να δω από κοντά το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, οπότε δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Από τα στιγμιότυπα που είδα στην Νόβα συμπεραίνω ότι η ομάδα στάθηκε ιδιαίτερα καλά. Ακόμη και από τις λίγες φάσεις μπορούσες να καταλάβεις την εξαιρετική παρουσία των Σάμαρη και Κολοβού, ενώ πραγματικά ευχαριστήθηκα το γκολ του Φανούρη. Μπορεί ο Φανούρης να είναι το πρόσωπο που κάποιοι αγαπούν να μισούν, ας του αναγνωρίσουμε όμως ότι σε δύσκολες στιγμές βρέθηκε κοντά και βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα. Η νίκη επί του Αστέρα επιβεβαιώνει ότι αργήσαμε χαρακτηριστικά να ανεβάσουμε τα πιτσιρίκια και τον Μάντζιο. Ωραία μπαλίτσα, οικονομική ομάδα και ο κόσμος χαίρεται που ξαναβλέπει πραγματικό Πανιώνιο.Το ταλέντο όμως και η νεανική ορμή δεν φτάνουν χρειάζονται και μερικά άλλα πράγματα.

Ποια Είναι αυτά; Η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι το ξεκαθάρισμα του ρόστερ και των ακριβών συμβολαίων πρέπει να σταματήσει εδώ ή για να γίνω ακόμη πιο συγκεκριμένος δεν πρέπει να δώσουμε αυτή τη στιγμή ούτε τον Σιόβα ούτε τον Τσότσα.

Θεωρώ ότι οι δύο αυτοί παίκτες, πολύ σύντομα θα προσελκύσουν σημαντικό ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού, συνεπώς θα είναι κρίμα να δοθούν εδώ και τώρα. Επιπλέον είναι αδύνατον να αντικατασταθεί ολόκληρη η άμυνα μέσα σε λίγες ημέρες χωρίς να υπάρξει βαθμολογική απώλεια.

Κάποιοι βιαστικοί δημοσιογράφοι, έσπευσαν να γράψουν ότι ο Τσότσα θα μείνει ελεύθερος. Είναι αυτοί που με τα κείμενά τους δημιουργούν συστηματικά προβλήματα. Λυπάμαι που το λέω αλλά αν είχαν πάρει ένα με δύο τηλέφωνα θα είχαν μάθει ότι τέτοια περίπτωση δεν υπήρχε…Πως έχουν λοιπόν τα πράγματα; Πράγματι υπάρχει πρόταση από την Μακάμπι για τον Τσότσα. Αυτή, απ’ ότι μαθαίνω από ανεπίσημες πηγές δεν υπερβαίνει τις 330.000 + 10% επί της τιμής μεταπώλησης και ο Πανιώνιος γλυτώνει το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του, το οποίο είναι καταβλητέο στο επόμενο διάστημα. Συνεπώς φτάνουμε (ή υπερβαίνουμε) το μισό εκατομμύριο. Αν κάποιος το δει ψυχρά οικονομικά δεν είναι άσχημα για ένα παίκτη που δεν στοίχισε σχεδόν τίποτα.

Απ’ ότι ακούω, όταν υπάρχει για ένα παίκτη ενδιαφέρον από ομάδα του Ισραήλ, τότε δεν είναι καθόλου απίθανο, το επόμενο διάστημα, να ενδιαφερθεί γι αυτόν ομάδα από την Αγγλία. Κι εκεί τα λεφτά είναι χοντρά… Ιδίως αν μιλάμε για έναν από τους καλύτερους (αν όχι τον καλύτερο) κεντρικό αμυντικό του πρωταθλήματός μας. Αντί λοιπόν να δαπανήσουμε χρήματα για την μεταγραφή του Ντάριο, ας ανανεώσουμε το συμβόλαιο του Τσότσα, ας εγγυηθεί κάποιος από τους ισχυρούς Πανιώνιους το συμβόλαιό του (ακόμη και με ποσοστό επί των δικαιωμάτων του) και ας τον πουλήσουμε όταν θα μπορεί να αποφέρει μεγαλύτερο κέρδος στον σύλλογο χωρίς να δημιουργεί αγωνιστικό κενό. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον Σιόβα. Θεωρώ ότι και ο Τσότσα θα το έβλεπε θετικά, καθώς ναι μεν το Ισραήλ είναι μια πόρτα για την Αγγλία, αν όμως η πόρτα αυτή δεν ανοίξει, τότε η καριέρα του μπορεί να πάρει την κάτω βόλτα.

Αναμένω την μεταγραφή του Ντάνι Φερνάντεζ, καθώς έχει αποδείξει ότι είναι καλός τερματοφύλακας και τον έχουμε απόλυτη ανάγκη καθώς ο Σιδεράκης δείχνει υπερβολικά ασταθής και ανώριμος για τη θέση του βασικού. Έχει προσόντα αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή ο Πανιώνιος χρειάζεται μια πιο έτοιμη λύση. Καλή χρονιά σε όλους!!!

24 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τους χειρισμούς που αναφέρεις για το θέμα Τσότσαλιτς. Όταν λεγόταν ότι θα δοθούν 200-250 χιλιάρικα το καλοκαίρι από τον τέως για να κρατήσουμε τον Κοντοέ που ήταν δικό του παιδί, δεν θα έπρεπε έστω τα μισά να δοθούν για ένα παίκτη σαν τον Τσότσαλιτς που μπορεί να αποτελέσει ισχυρό περιουσιακό στοιχείο του νέου ξεκινήματος; Ας πάρει ποσοστά στην όποια μελλοντική μεταγραφή του, όποιος βάλει τώρα το χέρι στην τσέπη.

zamis είπε...

Αμαρτια να δωσουμε Τσοτσα για να καλυψουμε τον Νταριοπανθηρα..

br fun_atic είπε...

Ακόμη κι αν ο Ντάριο βγάλει μάτια, δεν έχει καμία μεταπωλητιική αξία. Ο Τσότσα όμως;;;

NK99 είπε...

Αν είναι αυτά τα χρήματα που λείπουν για την αδειοδότηση ας τον δώσουμε ή μάλλον ας τον σκοτώσουμε. Αν είναι όμως αυτά τα χρήματα να δοθούν για να μαζέψουμε όλους τους παίκτες από τα αζήτητα ή να κρατήσουμε τον Σέρβο τουρίστα τότε θα πρόκειται περί εγκλήματος.

General Tanz είπε...

Δυσκολη η αποφαση για Τσοτσα. Την Τριτη παλι ηταν κορυφαιος.
Αν δεν μιλησουν τα μεγαλα "πιστολια" παντως, χλωμη η παραμονη του.

NK είπε...

επιτελους αρχισε να φαινεται η πολυ καλη δουλεια του σερ
η ομαδα παιζει μπαλα λογω λεμονη.....

br fun_atic είπε...

@νκ99
το μισό εκ ευρώ από τον Τσότσα το έχουμε επιτακτική ανάγκη. Το ζήτημα όμως είναι μήπως μπορέσουμε να βρούμε λύτση για να τον πουλήσουμε καλύτερα.

Σημαντική λεπτομέρεια. Αν ο Τσότσα δεν πουληθεί τώρα και δεν ανανεωθεί το συμβόλαιό του, το καλοκαίρι θα μπορεί να φύγει για μόλις 100.000 ευρώ που είναι το ποσό εξαγοράς του συμβολαίου του τελευταίου χρόνου. Άρα ή τώρα ή ανανέωση και βλέπουμε.

Costix είπε...

Τι το ηθελες και το μελεταγες ???

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=115728

Katrinos είπε...

Ευστοχότατος κε οικοδεσπότα.
Μακάρι οποίος μπορεί να βοηθήσει ώστε να υλοποιηθεί η σκέψη σου.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Αντί να διαολοστήλουν τον Γουνδουλάκη, και το συμβόλαιο του διώχνουν τον Τσοτσα. Σκέψου τι άσχετοι που είναι ορισμένοι Πανιώνιοι, που θεωρούν αυτόν τον τσουρουπά, πολύτιμο για την ομάδα!!!!!! Αντί να τον βρίζουμε άγρια, να πάρει δρόμο, κάθεστε και τον αποθεώνετε, και επικροτείτε τα ανύπαρκτα πλεονεκτήματα, που έχετε στο κεφάλι σας. Μόνο κριτική, και θεωρίες από την οθόνη, είστε!!! Αμφιβάλλω αν κάποιοι από σας, πατήσατε στο γήπεδο, αν έχετε διαρκείας, και φυσικά δεν αναφέρω το μπάσκετ. Ούτε απ΄έξω θα περνάτε από το Αρτάκης, θα πάτε από τον παράλληλο!!!!!!!!

zouri1 είπε...

δεν θελω να σας στεναχωρεσω γιατι μαλλον εχει ηδη κλεισει ο Φερναντες ο τερματοφυλακς.Οταν ηταν στον Παο,μαθαινα οτι ουτε προπονηση δεν μπορουσε να βγαλει.

Endys είπε...

@John Tavlis

Φίλε μου ο κάθε παίκτης έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως όλοι μας άλλωστε. Ο Φανούρης δεν μαρκάρει αποτελεσματικά, έχει αρκετές λάθος πάσες και μέτρια έως κακά τελειώματα. Είναι όμως από τους λίγους που έχουν κάθετη πάσα, κεινείται υπέροχα στον κενό χώρο και έχει μοναδική αντίληψη του γηπέδου.
Όσο καλός ή κακός παίκτης όμως κι αν είναι, σίγουρα είναι από τους λίγους που αγαπούν και σέβονται την φανέλα και το δείχνει έμπρακτα.
Λίγο σεβασμός λοιπόν δεν θα έβλαπτε.
Ο καθένας μας συμπαθεί ή αντιπαθεί παίκτες. Αν ρωτήσεις τους 2.000 που πάνε στο γήπεδο θα σου πουν 1.000 διαφορετικές ενδεκάδες. Αν ο καθένας έκραζε γιατί δεν παίζουν οι παίκτες που προτιμά, τότε θα το κλείναμε το μαγαζί.

Επίσης πιστεύω ότι οι εντάσεις και το κράξιμο, δεν βοηθούν στην παρούσα φάση. Η διοίκηση βαδίζει στον σωστό δρόμο με τις οικονομικές εκκαθαρίσεις και την προώθηση των νέων παιδιών, οπότε ας την αφήσουμε να κάνει την δουλειά της.

John - Singapore είπε...

Μα τί εμμονή είναι αυτή? Μόλις γίνει ένα καλό αρχίζει η κριτική και επειδή δέν έχουμε καθαρό αγωνιστικό θέμα αφού νικήσαμε, επιστρέφουμε στην πάγια λαλακία του ποιός είναι πιό Πανιώνιος από τον άλλο...Οχι έχω διαρκείας ή δέν έχω, πάω στο μπάσκετ ή δέν πάω, στηρίζω το πόλο, την ενόργανη, την κολύμβηση ή οχι κτλ. πού ήσουν εσύ επί Σταματελάτου, στις πορείες και λοιπές αρλούμπες μετά συγχωρήσεως...Ρε φίλε, πάς στο γήπεδο για να βρίσεις τον Φανούρη ή για να δείς τον Πανιώνιο? Πόσο βοηθάς ρε μεγάλε με αυτό το σχόλιο την ομάδα που πάς με διαρκείας και στο μπάσκετ? Άϊντε....

Katrinos είπε...

@John Sing
Για σένα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Είσαι μόλις 9 ώρες μακριά κ με 6 ώρες πλεονέκτημα. Τσίμπησε το αεροπλανακι ξημέρωμα , μεσημέρι είσαι εδω, μέχρι κ παγκόσμιο προλαβαινεις.......
Καλή χρονιά φίλε μου

John - Singapore είπε...

@katrinos
Είναι προφανές... με την συμπεριφορά μου είμαι μάλλον ο λιγότερο Πανιώνιος του μπλόγκ!!!
Τώρα που κόπηκε η απ'ευθείας πτήση για Αθήνα, μιλάμε για 14 ώρες στο κεφάλι με ενδιάμεσο σταθμό την Πόλη για κανά κεμπάπ... ζορίζομαι κάπως αλλά μήν με περιμέντε... φάτε εσείς... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ φίλε μου...

jeffrey είπε...

ο τσοτσα μαλλον θα χαραμισει το ταλεντο του πηγαινοντας ισραηλ...στη θεση του δεν θα πηγαινα και θα αλλαζα μανατζερ...δυσκολο ειναι με τις προδιαγραφες του (κορμι, εμπειρια, ταλεντο, τεχνικη καταρτιση) να βρει θεση σε μικρη ομαδα της αγγλιας?
ο φανουρης ειναι ΤΟΤΕΜ και ειναι ο μονος που δεν πρεπει να εισπραττει δυσαρεσκεια...έπαιξε οπου χρειαζοταν (μεχρι και δεξι μπακ) και καλυπτε και συμπαικτες του μεσα στον αγωνα, ενω ήρθε με φοντα για εθνικη ανδρων και τον συμπαρασυραμε...εφοσον εδειχνε λιγη κωλοπαιδαροσυνη και καπατσοσυνη -οπως ολοι οι επαγγελματιες- θα ειχε καλυτερη καριερα...σκεφτειτε μονο οτι ο[οτε επαιζε καλα η ομαδα εμφανιζοταν διαφορετικος...σε ομαδα με ταλεντο θα ειχε τα αποτελεσματα που εχει τωρα ο μανιατης-που τωρα ειναι το καλυτερο αμυντικο χαφ! στην Ελλαδα...

Griniaris είπε...

Χρόνια πολλά για τη γιορτή σου.Να χαίρεσαι γιό,γυναίκα και πατέρα και όποιον άλλο από το σόι γιορτάζει...

Katrinos,χρόνια πολλά και σε σένα,πάντα με υγεία...

Costix είπε...

Λατρεμενε, χρονια πολλα σε σενα, στο μελλοντικο δεξι εξτρεμ της Πανιωναρας και στη γυναικαρα σου. Χρονια πολλα στον Κατρινο, John Singapore και σε ολους τους εορταζοντες.

zamis είπε...

Χρονια πολλα Ιωαννηδες και Ιωαννες

General Tanz είπε...

Χρονια πολλα στους Γιανναρες και στις Ιωαννες ΜΑΣ!!!

panthiras83 είπε...

ΑΚΗ ΜΟΥ ΝΑΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΟΛΟΥΣ

IWN1998 είπε...

Έστω και ετεροχρονισμένα χρόνια πολλά σε Γιάννηδες και Ιωάννες και όσο αφορά τον οικοδεσπότη και τον Katrino και όποιον ξεχνώ.

antunix είπε...

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!

br fun_atic είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.