Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η δική μου ιστορική αναδρομή


Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα τις δηλώσεις του κου Καμπανόπουλου (http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/227492-Kampanopoylos-Kanena-mathima-apo-esas-k-Tsakiri). Ας μου επιτρέψει, μολονότι ουσιαστικά τον γνωρίζω μόνο εξ όψεως, να απαντήσω στο κείμενό του, καθώς, ως απλός φίλαθλος της ομάδας, έχω σοβαρές ενστάσεις σε όσα λέει.

Ας πάρουμε τα θέματα με χρονική σειρά:



Διοίκηση Μπέου: Ο κος Καμπανόπουλος αναφέρεται στην εποχή διοίκησης του κου Μπέου, παρουσιάζοντας έναν Πανιώνιο χωρίς έξοδα και με ισχυρό ρόστερ. Μια ιδανική κατάσταση. Ακριβές; Η αλήθεια είναι ότι ο κος Μπέος είχε εκμεταλλευτεί διατάξεις του νόμου και είχε διακανονίσει ή και διαγράψει οφειλές του Πανιωνίου, με αντάλλαγμα την αλλαγή του σήματος και του ονόματος.Μεγάλο καλό, μεγάλο όμως και το αντάλλαγμα. Αγωνιστικά η ομάδα άλλοτε κινδύνευε και άλλοτε διέγραφε καλή πορεία, με τον κόσμο να μην ακολουθεί το εγχείρημα για πολλούς και διάφορους λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Σε αυτό το διάστημα ζήσαμε πολλά, όπως την ανάληψη της προεδρίας της ομάδας από τον περίφημο ΛΕ – ΠΑ, τις καταγγελίες για στημένα ευρωπαϊκά παιχνίδια (που εν τέλει δεν αποδείχθηκε) αλλά και την δικαστική εμπλοκή του κου Μπέου, ο οποίος βέβαια πρόσφατα αθωώθηκε από την Ελληνική δικαιοσύνη. Σε αγωνιστικό επίπεδο υπήρξαμε ασταθείς, κυρίως επειδή κάθε χρόνο αλλάζαμε το σύνολο της ομάδας, ενώ ο πρώην ισχυρός άνδρας της ομάδας άνοιξε πόλεμο με τους οργανωμένους οπαδούς και συγκεκριμένα με τους Πάνθηρες (Λέσχη και Ίωνες δεν υπήρχαν τότε). Σίγουρα υπήρξαν και καλές στιγμές, υποθέτω όμως ότι περισσότερες ήταν οι άσχημες, διαφορετικά ο κος Μπέος δεν θα έφευγε εν μέσω γενικής κατακραυγής.



Επί προεδρίας Μπέου, ο Πανιώνιος κέρδισε χρήματα από την υπαγωγή του σε ευεργετικές διατάξεις του νόμου. Λογικά και ο ίδιος ο κος Μπέος έβγαλε χρήματα τόσο από πωλήσεις παικτών όσο και από το υψηλότατο αντάλλαγμα που έλαβε από τον κο Τσακίρη, προκειμένου να πουλήσει την ομάδα. Λογικό ήταν να αφήσει πίσω του κάποιους παίκτες, διαφορετικά δεν θα λάμβανε το χρηματικό ποσό που ακούμε ότι έλαβε.

Οι παίκτες της εποχής Μπέου που πούλησε ο κος Τσακίρης (δύο – τρεις;) προσέφεραν σημαντικό ποσό στον σύλλογο, το οποίο βέβαια δεν μπορούσε να καλύψει τα έξοδα μίας και μόνης αγωνιστικής περιόδου. Αποδεδειγμένα ο κος Τσακίρης διοίκησε για πολύ περισσότερες…Άρα μάλλον ο Τσακίρης δεν έκατσε πάνω σε εκατομμύρια. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο Πανιώνιος έλαβε τα συγκεκριμένα τιμήματα για τους παίκτες όχι μόνο λόγω της αγωνιστικής τους αξίας αλλά λόγω και της διαπραγματευτικής ικανότητας του κου Τσακίρη. Όπως λοιπόν υπήρχαν τα up and down σε αγωνιστικό επίπεδο κατά τη διοίκηση Μπέου, έτσι υπήρχαν και κατά τη διοίκηση Τσακίρη. Στο ίδιο διάστημα βγήκε η ομάδα στην Ευρώπη, αποκτήσαμε παίκτες αξίας, τρέχαμε στα αεροδρόμια, κάναμε το περίφημο sold out και σπάσαμε ρεκόρ διαρκείας. Στο ίδιο διάστημα δημιουργήθηκε το προπονητικό, επανεκδόθηκε ο ΠΚ, και δόθηκε περίπου 1 εκ ευρώ σε μελέτες προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο αθλητικό κέντρο της ομάδας. Μια που κάνουμε ιστορική αναδρομή ας θυμηθούμε επίσης τα χρήματα που δαπάνησε ο κος Τσακίρης στον ερασιτέχνη. Δυστυχώς απ’ όλα αυτά έμειναν τα δύο γηπεδάκια 5Χ5, το ένα εκ των οποίων μαθαίνω ότι θα γίνει προαύλιο της καντίνας, θέμα που με εξοργίζει και θα το αναπτύξω εκτενώς τις προσεχείς ημέρες.



Καθ’όλη τη διάρκεια της διοίκησης Τσακίρη διαβάζαμε ανακοινώσεις, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σύμφωνα με τις οποίες ο μεγαλομέτοχος έβαζε το ποσό που χρειάζονταν για να ισοσκελίζεται ο ισολογισμός της ομάδας, ποσό που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις έφτανε τα 3 εκ ευρώ την χρονιά. Εδώ είναι και η μεγάλη διαφορά του Τσακίρη από τον Μπέο. Ο Τσακίρης είχε και έβαζε χρήματα, ενώ ο Μπέος αναγκάζονταν λόγω της οικονομικής του επιφάνειας να βρίσκει τρόπους προκειμένου  να καλύπτονται οι υποχρεώσεις της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποδειχθεί ότι ο κος Τσακίρης δεν έβαζε από την τσέπη του τα χρήματα αυτά αλλά άφηνε έλλειμα. Απ' όσο γνωρίζω και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιος να το διαψεύσει με στοιεία, ο κος Τσακίρης πλήρωνε τα λάθη του με αληθινά χρήματα...Μια που ο κος Καμπανόπουλος, που είναι μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ και έχει πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία, αναφέρεται σε τεράστιο άνοιγμα που παρέδωσε ο κος Τσακίρης, θα περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να καταθέσει τα στοιχεία αυτά, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Γιατί εγώ προσωπικά δεν θέλω να νοιώθω υποχρέωση σε κανέναν άνευ λόγου…



Ως προς το προπονητικό: Όταν ο κος Μπέος πούλησε την ομάδα στον κο Τσακίρη (άρα άντλησε σημαντικότατο κέρδος για το γεγονός ότι άφησε εμπορεύσιμους παίκτες και σχετικά περιορισμένα έξοδα), ο κος Τσακίρης παρέλαβε μία ενιαία εταιρεία. Την εταιρεία αυτή την έσπασε σε κομμάτια. Στόχος ήταν η καλύτερη διοίκηση των επιμέρους τμημάτων. Σαφέστατα όμως με την κίνηση αυτή μπορούσε, σε περίπτωση αποχώρησής του, να διαθέσει όποιο κομμάτι ήθελε, κρατώντας αυτά που θεωρούσε πιο εμπορικά και συμφέροντα για τον ίδιο (απόλυτα θεμιτό και νόμιμο). Οι εταιρείες αυτές συναλλάσσονταν μεταξύ τους. Στο διάστημα αυτό κανείς δεν ασχολήθηκε για παράδειγμα με το αντίτιμο διάθεσης του σήματος της ομάδας ή με το κόστος ενοικίασης του προπονητικού κέντρου αφού συμβαλλόμενος και αντισυμβαλλόμενος ήταν ο ίδιος ο Τσακίρης. Κανείς βέβαια δεν ασχολήθηκε με το πόσο κόστιζε ο ΠΚ, πόσο κόστισε η τέντα για την παρουσίαση της εκδήλωσης για την εγγραφή μελών στον Πανιώνιο, πόσες εμφανίσεις του Ρεκόμπα πουλήθηκαν σε απόσβεση της μεταγραφής του κ.λ.π. Και γιατί να ενδιαφερθεί κανείς, αφού πλήρωνε ο θείος από το Σικάγο; Όχι μόνο λοιπόν δεν υπήρξε απολύτως καμία αντίδραση εκ μέρους Πανιωνίων για τις συναλλαγές των εταιρειών του κου Τσακίρη, αλλά πολλά στελέχη και παράγοντες της ομάδες βρήκαν δουλειά και αμείβονταν παχυλά στις συγκεκριμένες εταιρείες. Παραδείγματα πολλά, όσα και τα χρήματα που σπατάλησε ο Τσακίρης άσκοπα στον Πανιώνιο… Ανάμεσα στις άλλες συμβάσεις είναι και το προπονητικό. Ο κος Καμπανόπουλος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι καμία ομάδα δεν έχει ιδιόκτητο προπονητικό (διατηρώ επιφύλαξη για τον Ολυμπιακό). Το προπονητικό για παράδειγμα της Παιανίας ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία το εκμισθώνει στον Παναθηναϊκό. Μια πρόχειρη έρευνα αγοράς μπορεί να πείσει τα μέλη της διοίκησης του Πανιωνίου ότι το ποσό που είχε συμφωνήσει να καταβάλει ο Πανιώνιος στο Απήλιον ήταν τότε το χαμηλότερο που έδινε ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Ασφαλώς και οι εποχές από τότε έχουν αλλάξει. Ίσως ο κος Τσακίρης να μπορούσε να κάνει κάποιου είδους μείωση ή διευκόλυνση. Ακόμη όμως κι αν δεν ήθελε ή δεν μπορούσε, εφόσον μιλάμε για εμπορική μίσθωση, θα μπορούσε η διοίκηση να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να ζητήσει μείωση του τιμήματος, έχοντας να αποδείξει μόνο την κακή οικονομική κατάσταση της ομάδας, την μείωση της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών και ενδεχομένως τα χαμηλότερα μισθώματα που καταβάλουν άλλες ομάδες για παρόμοιες υπηρεσίες. Θα μπορούσε επίσης να καταγγείλει τη μίσθωση σύμφωνα με τον νέο νόμο των εμπορικών μισθώσεων και να βρει άλλο φθηνότερο προπονητικό κέντρο. Αφού δεν το κάνει, δεν έχει λόγο και να διαμαρτύρεται.

Θα ήθελα επίσης να μάθω το ακριβές ποσό για το οποίο θα χορηγηθεί σήμερα το σήμα του Πανιωνίου, το ποσό που έχουμε εισπράξει ως σωματείο από τις εμπορικές μισθώσεις του γηπέδου και το αντάλλαγμα για την παραχώρηση στον Πανιώνιο των καντίνων πάνω από την πισίνα και δίπλα στο Βαρίκας.

Άνοιγμα Κιντή: Αν η διοίκηση της ΠΑΕ θεωρεί ότι κατά την εποχή Κιντή υπήρξε κακοδιαχείριση θα έπρεπε να ξεκινήσει νόμιμες διαδικασίες και το κυριότερο να μην απαλλάξει τα μέλη των διοικήσεων εκείνης της περιόδου. Θα μπορούσα να δεχθώ, αν μου το αποδείκνυαν, ότι ο κος Τσακίρης άφησε μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις. Να μην ξεχνάμε όμως ότι κάποιοι αποδέχθηκαν τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις, όπως αποδέχθηκαν τα χρήματα που αποδεδειγμένα βρήκαν στο ταμείο, όπως και τους παίκτες που άφησε ο Τσακίρης φεύγοντας. Αλήθεια, πόσοι από αυτούς πουλήθηκαν και δεν έμειναν ελεύθεροι; Γιατί δεν μπορεί να φταίει ο Τσακίρης όταν για τον οποιονδήποτε λόγο περιουσιακά στοιχεία της ομάδας μεγάλης αξίας φεύγουν με μοναδικό αντάλλαγμα τον διακανονισμό των απαιτήσεών τους χωρίς να προσφέρουν στην ομάδα ούτε ένα ευρώ. Δεν μπορεί να είναι λάθος του Τσακίρη ότι μεταγενέστερη διοικήση του Πανιωνίου δεν είχαν οργανωμένο λογιστήριο, ήταν ασυνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι του δημοσίου, ότι διέθεσε παίκτη για άγνωστο  μέχρι σήμερα αντάλλαγμα, ότι προσέλαβε προπονητικό τιμ το οποίο ήταν το δεύτερο ακριβότερο στην Ελλάδα ενώ δεν είχαμε μαντίλι να κλάψουμε, ότι εξώθησε ένα σωρό παίκτες στο να ασκήσουν προσφυγές (δηλαδή να τους χάσουμε από την ομάδα και να τους πληρώνουμε για μα ζωή), ότι δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό έννομο μέσο κατά των προσφυγών αυτών και εν τέλει όλα αυτά έσκασαν στην διοίκηση Τσάβαλου. Δεν ξέρω αν ο κος Τσακίρης βοήθησε οικονομικά από εκεί και πέρα. Μακάρι να το έκανε...Αυτό που γνωρίζω είναι ότι κάποιοι από αυτούς που τον έβριζαν όταν έφευγε αλλά και άλλοι που δεν ξεχνούσαν το Παναθηναϊκό παρελθόν του ζητούσαν χρήματα. Δεν είναι οξύμωρο; Πως τα καταδεχόμαστε τα λεφτά του Βαζέλα;

Ας το πάρουμε χαμπάρι. Ο Τσακίρης ήρθε και έφυγε. Δεν μπορούμε να κυνηγάμε διαρκώς το φάντασμά του πάνω από τη Ν. Σμύρνη. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για την ομάδα. Τι μπορούμε τελικά; Λίγα πράγματα όσο είμαστε χωρισμένοι σε στρατόπεδα. Ο κόσμος έχει ξενερώσει εντελώς και έχει δίκιο. Δεν μπορείς να περιμένεις ενθουσιασμό για μια ομάδα με άγνωστο ρόστερ και προπονητή τον Ελευθερόπουλο, ούτε να πουλήσεις διαρκείας σε τόσο υψηλές τιμές εν μέσω κρίσης. Το βασικότερο είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. Ένα πλάνο που να μπορούσε να βοηθηθεί έστω και από τις κάθετες περικοπές των μισθών των έτσι κι αλλιώς απλήρωτων υπαλλήλων και παικτών.Κακά τα ψέματα. Το πλάνο και το όραμα το γεννά η διοίκηση και ο προπονητής. Μια λοιπόν που οργανωτικά και οικονομικά δεν πάμε καλά και οι εποχές είναι δύσκολες, μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε αν αποτελεί πολυτέλεια για τον σύλλογο η παραμονή στην διοίκηση έμμισθων μεγαλο - στελεχών, στους μισθούς των οποίων δεν γνωρίζω αν έχει επιβληθεί η περίφημη μείωση του 30%; Θεωρώ ότι ο κος Καμπανόπουλος προσφέρει έργο, εξίσου σημαντικό με αυτό που προσφέρουν τα έμμισθα στελέχη. Έτσι κι αλλιώς, όπως και ο κος Τσακίρης  τα στελέχη αυτά δεν ήταν Πανιώνιοι από κούνια. Εμένα προσωπικά αυτό δεν με σοκάρει, καθώς προτιμώ τον Πανιώνιο από επιλογή από τον Πανιώνιο κατόπιν πίεσης και οικογενειακής προϊστορίας. Σε κάθε περίπτωση προτιμώ να βλέπω έναν έμπειρο προπονητή στον πάγκο από ένα έμμισθο στέλεχος στη εξέδρα. Προτιμώ να ξέρω ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο στηριγμένο στην ουσία του Πανιωνίου. Προτιμώ να βλέπω Πανιώνιους όπως ο κος Καμπανόπουος στη διοίκηση απο επαγγελματίες. Μάλλον είναι άσχημη περίοδος να ανοίγουμε μέτωπα. Δεν μας περισσεύει κανένας. Καλή σας μέρα

61 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Η αντίδραση Τσακίρη

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/227492-Kampanopoylos-Kanena-mathima-apo-esas-k-Tsakiri

zamis είπε...

Απαραδεκτες οι δηλωσεις του κ.Καμπανοπουλου.
Big time ξενερωμα..

Panos είπε...

έχει πάρει φωτιά το σπίτι μας κι εμείς ασχολούμαστε 'με ποιον είμαστε'

Συγχαρητηρια

br fun_atic είπε...

Αν έχει πάρει φωτιά το σπίτι μας Πάνο οφείλουμε να βρούμε λύσεις όλοι μαζί. Είχε κάποιο λόγο να εκδόσει δελτίο τύπου ο κος Καμπανόπουλος στη συγεκριμένη χρονική συγκυρία;

Panos είπε...

Ο/Η br fun_atic είπε...
Αν έχει πάρει φωτιά το σπίτι μας Πάνο οφείλουμε να βρούμε λύσεις όλοι μαζί. Είχε κάποιο λόγο να εκδόσει δελτίο τύπου ο κος Καμπανόπουλος στη συγεκριμένη χρονική συγκυρία;

Κανέναν λόγο δεν είχε.
Όπως, φαντάζομαι να συμφωνείς, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τις προσωπικές επίθεσεις εναντίον μελών του Συμβουλίου σε άθλια 'χιουμοριστικά' σχόλια στο FB. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.
Η απόλυτη παράνοια που συντηρείται από τα 'κοινωνικά δίκτυα' και ορισμένους συμπανιώνιους είναι η αντιπαλότητα μεταξύ 'τσακιρικών' και 'αντιτσακιρικών' λες και αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος αυτή τη στιγμή. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, από κάποιους προωθείται η άποψη ότι η νυν διοίκηση είναι, εν πολλοίς, υπεύθυνη για την απομάκρυνση Τσακίρη από τον Πανιώνιο, ή ότι βάζει εμπόδια σε πιθανή επανενεργοποίηση του. Αν κάποιοι το πιστεύουν αυτό είναι βαθειά νυχτωμένοι. Αν το γράφουν για άλλους σκοπούς είναι εχθροί του Πανιωνίου. Ας μην παίξουμε κι εμείς το παιχνίδι τους.
Την ΠΑΕ Πανιώνιος στελεχώνει διοίκηση ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ γιατί δεν υπάρχει κανείς που να τολμά να αναλάβει το δύσκολο έργο, χωρίς χρήματα και με τα ανοίγματα που υπήρχαν. Σε αυτό το έργο έπρεπε να είναι όλοι ενωμένοι, ανεξάρτητα αν είχαν την διάθεση, το χρόνο ή το κουράγιο να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση του Συλλόγου. Αντ’ αυτού καλλιεργείται ένα κλίμα αρρώστιας, αντιπαλότητας και αμφισβήτησης, την ώρα που η επιβίωση του Πανιωνίου είναι σε κίνδυνο.
Κάθε μέρα που χάνεται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις είναι μέρα που μας απομακρύνει από τη σωτηρία της ομάδας. Αν δεν το καταλαβαίνετε συνεχίστε να αναλώνεστε σε κόντρες, ειρωνείες και στρατόπεδα. Κάποιοι θα χαρούν πολύ γι αυτό

zamis είπε...

Προσωπικα δεν ασχολουμαι με κοινωνικα media,ουτε καν λογαριασμο στο facebook δεν εχω.
Θεωρω τις δηλωσεις Καμπανοπουλου απαραδεκτες,τελεια.

br fun_atic είπε...

Εγώ Πάνο μπορώ να αναφερθώ μόνο σε αυτά που έχω γράψει και σε όσα έχω υποστηρίξει.

Τόσο η διοίκηση του Πανιωνίου, όσο και η πλευρά Τσακίρη γνωρίζει καλά, ότι προσωπικά ήθελα την μεταξύ τους συνεργασία. Αυτή δεν επήλθε από λάθη και των δύο πλευρών. Οφείλω να τονίσω ότι μολονότι είχα καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές, ουδέποτε μου ζητήθηκε να προσφέρω καλές υπηρεσίες.

Δεν έχω διάθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Ο κος Καμπανόπουλος μπορεί να έχει την άποψή του (απολύτως σεβαστή και λόγο της εμπειρίας του) κι εγώ τη δική μου.Θεωρώ ότι ήμουν κόσμιος και στην τελική έχω βαρεθεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή να πρέπει να το βουλώνουμε για το υποτιθέμενο αλό του συλλόγου. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι η ομάδα έχει προβλήματα.

Μου έρχεται κάπως βαρύ να αγιοποιούμε την περίοδο Μπέου, ιδίως όταν αυτή συμβαίνει ύστερα από την περίφημη συνέντευξη τύπου που έδωσε αμέσως μετά την αποφυλάκισή του.Δεν ήταν υπερβολή; Δεν είναι υπερβολικό όταν μέλος της διοίκησης απευθύνεται εξ ονόματος όλων των οπαδών;

Στο έχω ξαναπει. Θεωρώ απαράδεκτο να βγάζει δελτίο τύπου όποιος θέλει μέσω της επίσημης σελίδας. Όποιος θέλει να πει τη γνώμη του ας δώσει συνέντευξη, ας πάει στα γνωστά στέκια, ας πάρει τις ρούγες και να φωνάζει. Μέσω της επίσημης σελίδας ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Έτσι ανάβουν οι φωτιές.

Θέλεις να σβήσουμε καμιά φωτιά; Βάλτε φθηνό διαρκείας και πάρτε προπονητή με εμπειρία. Εν ανάγκη ας κάτσει στον πάγκο ο Λίμα. Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα η κατάσταση δεν προχωράει.

Και κάτι τελευταίο: διοίκηση πρωτοδικείου έχουμε διότι κανένας δεν έβαζε ο κεφάλι του στον τορβά σε σχέση με τις προηγούμενες φορολογικές υποχρεώσεις. Αυτοί που διαχειρίζονται τώρα την κατάσταση καλά θα κάνουν να μην μπλέξουν με λάθη και παραλείψεις πουθενά τον Βασίλη, ο οποίος αν μη τι άλλο είναι έντιμος και καθαρός άνθρωπος...

John - Singapore είπε...

Άντε πάλι... Ασχολούμαστε με τον κο Τσακίρη διότι κάποιοι θα τον ήθελαν πίσω. Με τα καλά και τα άσχημα του. Σκέφτομαι πρίν χρόνια, όταν ερχόταν η ώρα που έμενα ρέστος από κοπέλα, άνοιγα το τεφτερι και έπαιρνα τις παλιές αγάπες για επανασύνδεση. Άν μου καθόταν καμιά φρέσκια και μου άρεσε τις ξεχνούσα και αν μου έβγαινε φόλα θυμόμουν την προηγούμενη πόσο καλή ήταν.
Αφήστε τον άνθρωπο ήσυχο ρε παιδιά. Άμα του έφυγε η κ...α για την Πανιωνάρα φταίμε και εμείς κάπου αλλά όπως και να έχει καναζεσταμένη σούπα δεν τρώγεται... Πρέπει με νέο μάγειρα να μαγειρέψουε άλλο φαγητό πιά και μάλιστα γρήγορα γιατί η ομάδαα πεινάει...

br fun_atic είπε...

Επανόρθωση.Οι σκέψεις του μου Καμπανόπουλου δεν ανέβηκαν στην επίσημη σελίδα αλλά εστάλησαν στον τύπο μέσω του γραφείου τύπου με mail.Στο βαθμό που και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να θεωρηθούν έστω και έμμεσα σκέψεις του Πανιωνίου ή του προέδρου του,θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα

IWN1998 είπε...

Ίσως είναι υπερβολή να θεωρήσουμε ότι η ανάληψη από τον ερασιτέχνη σβήνει τις όποιες παραλήψεις των διοικήσεων Τσακίρη (συμπεριλαμβανομένης αυτής του Κιντή). Πχ το ότι υπήρχε η περίπτωση Μαγκντί εκκρεμής είναι ευθύνη των διοικήσεων Τσακίρη. Μιλάμε για μια υπόθεση των πρώτων χρόνων ανάληψης από τον Τσακίρη. Δεν μπορούμε να τα ρίχνουμε όλα στους ΒεντουροΤσόλακες. Να μην ξεχνάμε δε πόσα άχρηστα συμβόλαια αναγκαστήκαμε να διακόψουμε και στη μετά Κιντή/Τσακίρη εποχή. Κατά συνέπεια θεωρώ ότι ο τέως μεγαλομέτοχος παρ' ότι ο μόνος που έβαλε λεφτά σε τούτο το σωματείο, δεν μπορεί να θεωρηθεί χωρίς ευθύνες για εκκρεμότητες και βαρίδια που έχει ο σύλλογος μετά την αποχώρησή του. Θα ήταν αχαριστεία να τον δαιμονοποιούμε βέβαια αλλά είναι και άτοπο να τον αγιοποιούμε.
Και σε κάθε περίπτωση, θα ήταν πολύ καλύτερο για όλους και για το επίπεδό του, να ασκεί κριτική εποικοδομητική και κυρλιως ενωτική. Δεν μπορεί πρακτικά να βοηθήσει. ΟΚ. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Αλλά ας ενώνει και ας μην διχάζει.

Τώρα η "Μπέϊκη" υμνωδία θεωρώ ότι ήταν μια αμετροεπής αντίδραση και ένα άγαρμπο ξέσπασμα στο παράπονο ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ Πανιώνιοι βλέποντας το μόνον άνθρωπο που έβαλε το χέρι στην τσέπη του για την ομάδα, να σπεύδει τώρα να δεσμεύσει τα όποια λίγα έσοδά της σε ανταγωνισμό με το Λεμονή και να αρνείται την όποια μείωση μισθώματος έκρινε εφικτή ο ίδιος έστω. Να ζητάς από το φίλο σου να σου ξεσφίξει τη θηλιά από το λαιμό που σε πνίγει και να μην το κάνει...
Ναι, δυσκολίες δεν έχει μόνον ο Πανιώνιος στις χαλαιπές τόυτες μέρες. Να το σεβαστούμε όσο και αν άλλα βλέπουμε στον Τύπο κατά καιρούς. Ας προσπαθούμε όμως να μην εντείνουμε τις καταστάσεις. Ας δώσουμε κάποια παραδείγματα πρώτοι εμείς για να φέρουμε τον κόσμο δίπλα στην ομάδα κάπως. Συνεχώς τον διώχνουμε μακριά. Ακόμα και η ΑΕΚ προσπαθεί κάπως. Εδώ εμείς τρώμε τα παιδιά μας και λειτουργούμε σαν ανθρωποδιώχτες. και συνεχώς με μικρότερη διαφάνεια.

zamis είπε...

Φιλε Ιωνα,οι υμνοι στο μπεικο καθεστως και η ισοπεδωση-για να μην γραψω τιποτα βαρυτερο και κατηγορηθω σαν ''αντιενωτικος''-Τσακιρη,εμενα προσωπικα μου προκαλουν ανακατεμα στο στομαχι...

br fun_atic είπε...

το προπονητικό Ίωνα δεν έχει εξοφληθεί αλλά αποπληρώνεται δάνειο. Θεωρητικά θα μπορούσε να μειώσει το μίσθωμα. Από την άλλη πρέπει να ξέρουμε αν έχει τη δυνατότητα να πληρώνει από την τσέπη του περισσότερα χρήματα στις τράπεζες.
Όπως κι αν έχει το πράγμα: Δεν σου κάνει το προπονητικό; Φύγε. Σου κάνει αλλά νομίζεις ότι είναι ακριβό; Υπάρχει διαδικασία για να το μειώσεις. Εκτός κι αν αυτά που πληρώνεις είναι λιγότερα απ' όσα πληρώνουν οι άλλες ομάδες για αντίστοιχες υπηρεσίες.

Δεν έχω πάρει στα χέρια μου τη σύμβαση με το Απήλιον. Δεν αποκλείω όμως να μην έχουμε εξαντλήσει ως σωματείο τις δυνατότητες που μας παρέχει.Ενώ είναι γνωστό ότι οι Ακαδημίες για παράδειγμα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα χώρου και ενώ οι υπεύθυνοι του Απήλιον μου άφηναν πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχώρησης ωρών προπονήσεων, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

amanAM είπε...

BR Fan καλά τα λες.

br fun_atic είπε...

θέλετε να κάνουμε ένα πρόχειρο γκάλοπ; Πόσοι από όλους μας εδώ που κατά πάσα πιθανότητα είμαστε άρρωστοι Πανιώνιοι έχουμε αγοράσει διαρκείας;Πάψαμε ξαφνικά να αγαπάμε την ομάδα; Έχουμε προσωπικά με τον Τσάβαλο;
Δεν βγαίνουμε οικονομικά, δεν υπάρχει η παραμικρή διευκόλυνση (π.χ κάρτα δόσεις κλπ) ούτε έκπτωση οποιασδήποτε κατηγορίας. Να μην πιάσουμε και το θέμα Ελε... Είναι δυνατόν να προχωρήσει η ομάδα χωρίς έσοδα; Και πάνω που είσαι σε τέτοια φάση πας και βρίζεις τον μοναδικό που στη δύσκολη φάση έχει τη δυνατότητα να σε βοηθήσει;

zamis είπε...

Προφανως η διοικηση της παε ενστερνιζεται τις δηλωσεις Καμπανοπουλου.
Δικαιωμα της,φυσικα.

IWN1998 είπε...

Αν θυμάμαι καλά το υπόλοιπο αποπληρωμής του προπον. κέντρου, που ζητούσε ο κος Τσακίρης το Νοέμβριο του 2010 για το Απήλιο από όποιον έπαιρνε τον Πανιώνιο, συμπεριλαμβανομένου Λιανού, ήταν 400.000 Ευρώ. Το μίσθωμα είναι επίσης 400.000... Δεν νομίζω ότι πρόκειται πλέον περί αποπληρωμής του δανείου αλλά κρατάω μια επιφύλαξη λόγω τόκων δανείου κλπ.

Να ρωτήσω και κάτι; Πόσο εύκολα θα βρει κάποιον να μισθώνει το Απήλιο αν φύγει ο Πανιώνιος; Αν όντως έχει τέτοια ζήτηση τότε καλώς κρατάει το μίσθωμα εκεί που το έχει. Αν όχι τότε κακώς δεν φεύγουμε και ας προπονούμαστε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης όπως κάναμε αρκετά παλιά. Ας γίνει αχούρι αφού δεν έχουμε χρήματα ή ότι έχουμε ας τα δίνουμε να το συντηρούμε. Να τελειώσει και αυτή η σχέση αγάπης και μίσους σε μια συσκευασία.

Σαφώς οι εποχές είναι δύσκολες για να κατηγορούμε κάποιον που θέλει να εξασφαλίσει τα χρήματά του αλλά οπωσδήποτε δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη εικόνα, ο ανταγωνισμός με τους άλλους πιστωτές μας για το ποιος θα πρωτοδεσμεύσει τα λίγα όσα μπαίνουν στο αραχνιασμένο ταμείο μας; Τώρα δεν θέλω να μπω και σε άλλες λεπτομέρειες που δυστυχώς δεν αναδεικνύουν κάποιο επίπεδο. Ανέφερα για διάφορα που κατά καιρούς δημοσιεύονται, που σε συνάρτηση με τα παραπάνω δεν μπορούν να μας δημιουργούν μια εικόνα ότι ρε παιδί μου υπάρχει κάποια προσπάθεια έστω και ηθικά να υπάρξει μια στάση διευκόλυνσης της ομάδας.

Αλλά έστω ότι όλα αυτά είναι φαινομενικά και εν τέλει λανθασμένες εντυπώσεις.
Αφού τα πράγματα είναι χάλια και υπάρχει αποστασιοποίηση από την ενεργή βοήθεια και την στην πράξη διαχείριση της ομάδας τότε προς τι η καυστική κριτική που δημιουργεί διχόνοια και εσωστρέφεια; Αφού δεν εμπλέκομαι πια, δεν είναι καλύτερα να κρατάω δημοσίως την επιφυλακτική σιωπή μου για να μη δημιουργώ τριβές; Νομίζω είναι το πιο αξιοπρεπές και ανάλογο του επιπέδου που θεωρούσα ότι υπάρχει.

Προς το παρόν μέσα στην ομφαλοσκόπησή μας, ας κρατάμε τη ψυχραιμία μας μη δούμε σύντομα πολύ χειρότερα αφού παραμένει η εκκρεμότητα με Εργοτέλη για τις 4-7 με υπομνήματα που ζητήθηκαν και από τις δυο πλευρές.

Δυστυχώς τα φιτίλια εκατέρωθεν, έχουν απομακρύνει τον κόσμο πλήρως. Που είναι η ΑΜΚ, που είναι τα διαρκείας; Με τι ίδια κεφάλαια θα υπάρξει ΑΕ;

Δυστυχώς οι δηλώσεις Καμπανόπουλου είναι ένα τίποτα μπροστά στις "καμπάνες" που μας περιμένουν.

Εγώ πάντως θεωρώ ότι ο κος Τσακίρης θα πρόσφερε καλύτερα σε αυτή τη φάση στον Πανιώνιο αν δημοσιοποιούσε τη δική του πρόταση για την ομάδα και όχι σχόλια για τα όποια ατοπήματα των διοικούντων. Ας μας πει τι προτείνει, έστω και αν αυτό είναι η πτώχευση. Αυτό θα ήταν τουλάχιστον διαφανές και εποικοδομητικό.

IWN1998 είπε...

Ενώ για το ξεκατίνιασμα υπήρξε μεγάλη διάθεση, ...πολύ σιγή υπάρχει για το Εργοτελικό ζήτημα...
Αν δεν κάνω λάθος, πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να ελέγξει αν είναι έγκυρη μια Ασφαλιστική Ενημερότητα που έχει εκδοθεί ηλεκτρονικά. Υπάρχει ηλεκτρονική υπηρεσία του ΙΚΑ γι' αυτό και αν έχεις το ΑΜΕ και τον Αρ. Πρωτ. τότε σου βγάζει την επικύρωση ΑΜΕΣΑ το σύστημα. Αν είναι έτσι, τι περιμένουν οι της ΠΑΕ να το κάνουν. Αν όχι και πρόκειται για επικύρωση πληρωμής δόσης διακανονισμού με το ΙΚΑ τότε όντως χρειάζεται ο έλεγχος που αναφέρεται με το σχετικό υποκατάστημα. Αν όχι τότε κύριοι της ΠΑΕ, τελειώστε το ζήτημα σήμερα, μπαίνοντας στο σύστημα του ΙΚΑ και δημοσιοποιώντας την επικύρωση που θα σας βγάλει. Αρκετά θρίλερ ζουν όσοι έχουνμείνει δίπλα στον Πανιώνιο και συνεχίζουν να πονούν γι' αυτόν. Η σιγή είναι ο καλύτερος σύμβουλος για τα θέματα εσωστρέφειας και ο χειρότερος δείκτης για αυτά της εξωστρέφειας.

Griniaris είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω,επειδή ως γνωστόν είμαι και λίγο βλάκας,το μόνο πρόβλημα που θεώρησε η διοίκηση ότι χρειαζόταν απάντηση ήταν το παράπονο του Τσακίρη στο facebook;Για πόσο μαλάκες μας περνάτε ρε;Δεν ντρέπεστε λιγάκι;Εδώ ο κόσμος καίγεται και το νινί χτενίζεται.Πόσο σας ταιριάζει αυτή η παροιμία....

NK99 είπε...

Το ενωτικό "δεν περισσεύει κανένας" προυποθέτει ότι όλοι θέλουμε το καλό του συλλόγου και απλά διαφωνούμε ως προς τον τρόπο που θα τα καταφέρουμε.

Όταν όμως συνειδητά ή και ασυνείδητα (δεν το αποκλείω) κάποιοι έχουν ταυτίσει το συμφέρον του συλλόγου με το προσωπικό τους το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι η διχόνοια.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Για να τελειώσει αυτή η κατάσταση πρέπει να βρεθεί ηγέτης και για να συμβεί αυτό δεν πρέπει να υπάρχουν χρέη και για να μην υπάρχουν χρέη ένας τρόπος υπάρχει που πονάει πολύ.

Είναι θλιβερό. Δεν μπορούμε μόνοι μας. Πόσα χρόνια θα μας πάρει να το καταλάβουμε? Από την ελεεινή διοίκηση του διαχρονικού περάσαμε σε αυτήν που προσλαμβάνει Ελευθερόπουλους. Άλλη δεν έχουμε...

Πεθαίνει ο σύλλογος...Δεν το βλέπουμε?

br fun_atic είπε...

έχω αρχίσει να πιστεύω ότι προσωπικό συμφέρον στον Πανιώνιο δε σημαίνει σώνει και καλά λεφτά κάτω από το τραπέζι. Μπορεί να σημαίνει αποδοχή των γεροντάδων και των αργόσχολων στις πιάτσες.

Άρα ενεργώ με τον Χ τρόπο μην τυχόν και με κράξει η τάδε εμβληματική μορφή της ομάδας...

Η ομάδα έχει διοίκηση πρωτοδικείου. Αυτό σημαίνει περιορισμένη διαχειριστική ικανότητα (ηθικά όχι νομικά). Αν μέτοχος είναι ο κόσμος, τότε ο κόσμος πρέπει να αποφασίζει για τα σπουδαία. Σε σωστό κλίμα ήταν η ΓΣ του Νοεμβρίου όπου ο κόσμος έδωσε μια βασική κατευθυντήρια γραμμή. Είπε: Οικονομική σωτηρία
και δευτερευόντως αγωνιστική.Τελικά έγιναν με ανάποδη σειρά.

Στο σημείο που έχουμε φτάσει πρέπει να ξαναμιλήσει ο κόσμος. Δεν υπάρχει λόγος να αναλαμβάνει ο Τσάβαλος, ο Καμπανόπουλος ή δεν ξέρω κι εγώ ποιός άλλος το αποκλειστικό βάρος. Ας μας παρουσιάσουν την κατάσταση ΑΚΡΙΒΩΣ όπως έχει κι ας αποφασίσουμε τα μέλη.
Από εκεί και πέρα όμως θα υπάρχει μόνο ο Πανιώνιος και όλα τα στρατόπεδα θα κάνουν ΜΟΥΓΚΑ.

NK99 είπε...

Δεν έχω διαπιστώσει ότι αυτή η διοίκηση φοβάται το κράξιμο και αυτό αποδεικνύει η πρόσληψη του Ελευθερόπουλου. Με τρομάζει μάλιστα το γεγονός ότι τόσο πολύ δεν φοβάται το κράξιμο.

Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να μιλήσει ο κόσμος αφού ενημερωθεί για τα ΠΑΝΤΑ. Δικαιολογίες ότι πρέπει να μείνουν πράγματα κρυφα για το καλό του Πανιωνίου δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές.

br fun_atic είπε...

να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει κι αυτό που είναι ΠΑΡΑ πολύ σημαντικό

http://www.sport-fm.gr/article/562680

polykos είπε...

Απο το πρόσφατο παρελθόν, οπου ακούστηκαν πολλά, αποφασίστηκαν κάποια και μετρήθηκαν πάρα πολλές απουσίες.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ, καλεί τα μέλη του σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 και ώρα 17.30 στο Μέγαρο της Εστίας Νέας Σμύρνης, (Αίθουσα Πάνος Χαλδέζος).

H Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλείται σύμφωνα με το Καταστατικό, με θέματα όλα σχετικά με την ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.:

1. Αγωνιστικός Απολογισμός της ομάδας 2011 – 2012
2. Οικονομικά Θέματα
3. Οικονομικός και Αγωνιστικός Σχεδιασμός για τη νέα χρονιά
4. Διάφορα Θέματα

br fun_atic είπε...

Και επειδή ανάμεσα σε άλλους απουσίασα κι εγώ, μπορώ να μάθω τι αποφάσισε η ΓΣ;

amanAM είπε...

30 Απριλίου του 12? Θα πάμε πίσω στον χρόνο???

amanAM είπε...

Πότε έγινε αυτή η Γ.Σ.?
Που και πότε ανακοινώθηκε?
Πως γίνεται να περιμένω τόσο καιρό αυτήν την Γ.Σ. και να έχει γίνει εν αγνοία μου???

br fun_atic είπε...

Είχε γίνει στην Εστία. Ήταν αγωνιστικός και οικονομικός απολογισμός (βέβαια μετάέσκασαν ι άλλα κανόνια), αλλά προσωπικά δεν έμαθα να αποφασίστηκε κάτι συγκεκριμένο

IWN1998 είπε...

Το ανέφερα το ΙΚΑ Καλλιθέας πιο πάνω όπως και στο blog μου αλλά υπήρξε άκρα του τάφου σιωπή... Αν η ασφαλιστική ενημερότητα είναι ηλεκτρονική και όχι χειρόγραφη ... τότε τι ποιο εύκολο από το να πάρει κάποιος στην ΠΑΕ το Αρ. Πρωτ. και το ΑΜΕ και να μπει στο σύστημα του ΙΚΑ να κάνει επικύρωση ηλεκτρονικά και να τους την τρίψει στη μούρη...
Πολύ φοβάμαι όμως ότι πρόκειται για χειρόγραφη...

BRF, ΓΣ που παρουσίασαν την κατάσταση και με λογιστή μάλιστα με τα κιτάπια του, έγινε πριν λίγο καιρό. Και εκεί ειπώθηκε η άμεση ανάγκη ΑΜΚ για να λειτουργήσει η εταιρία γιατί δεν μας καλύπτουν τα ίδια κεφάλαια. Μάλιστα η ΑΜΚ έπρεπε να είναι στα 2.3 εκατ. αλλά ο λογιστής είπε ότι αν συγκεντρωθεί φέτος 1 εκατ. τότε μπορεί να συνεχίσουμε. Είχαν πει μετά για 800.000. Τελικά τι έγινε;
Δεν φαίνεται να πάμε ούτε για λαϊκή βάση ούτε για τίποτα... Μάλλον έχουμε αφεθεί στην τύχη μας και αποδεχθεί την όποια μοίρα μας.

NK99 είπε...

Ακριβώς ανάμεσα σε Σ-Κ και την Πρωτομαγιά όπου τα μέλη έπρεπε να παρατήσουν τις οικογένειες τους και να πάνε να ακούσουν ότι δεν κάνει μαθαίνουν τίποτα για το καλό του συλλόγου.

IWN1998 είπε...

BRF στη συνέλευση στην Εστία Ν.Σ. πάρθηκαν αποφάσεις όπως το να ζητήσουμε μείωση του μισθώματος του Απήλιου στο μισό, το να πληρωθούν ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΙΚΑ και Εφορία και να γίνει η ΑΜΚ που θα καθοριζόταν σε επόμενη συνέλευση της ΠΑΕ.

IWN1998 είπε...

Κάποιες πληροφορίες για εκείνη τη συνέλευση όπως τις είχα καταγράψει στο blog.

http://iwn1998.blogspot.gr/2012/04/blog-post_30.html

IWN1998 είπε...

Προσέξτε ότι στον πρόσφατο φάκελο για τη δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης, είχαμε καταφέρει να παρουσιάσουμε φορολογική ενημερότητα, αλλά δεν μίλησε κανένας για ασφαλιστική ενημερότητα.

Να τονίσω επίσης ότι σχετικά με την απόφαση της Λίγκας να επιτρέψει μεταγραφές στους μη αδειοδοτηθέντες, πως θα κάνουν μεταγραφές όσοι δεν έχουν ενημερότητες; Νομικά απαγορεύεται ασχέτως τι επιτρέπει η Λίγκα. ας το προσέξουμε και αυτό...
Τέλος αν δεν κάνω λάθος, όσοι έχουν διακανονισμό με το ΙΚΑ δεν παίρνουν κανονική ενημερότητα αλλά απόδειξη καταβολής της δόσης τους...Για να δούμε τι θα βγει...

amanAM είπε...

Ουπς, είχα πάει σε εκείνη την Γ.Σ.

Μπερδεύτηκα, νόμιζα πως έγινε Γ.Σ. για τον Ερασιτέχνη και πως την έχασα... Για την ΠΑΕ τα είπαμε τότε, παρακολουθήσαμε και το show Τσολακάκη, όσοι δεν ήρθατε δεν χάσατε και τίποτα.

Για τον Ερασιτέχνη πότε θα γίνει απολογισμός και προϋπολογισμός?

Εγώ όταν γράφτηκα στον Ερασιτέχνη, με ενδιέφερε κυρίως ο Ερασιτέχνης και όχι η ΠΑΕ.

amanAM είπε...

Αφού την συνέλευση για την ΠΑΕ την κάνανε παραμονή πρωτομαγιάς για να μην πατήσει άνθρωπος, προτείνω την συνέλευση με τα θέματα του Ερασιτέχνη να γίνει παραμονή δεκαπενταύγουστου...

Έτσι θα είναι βέβαιοι πως δεν θα τους ενοχλήσουμε με την παρουσία μας!!!

br fun_atic είπε...

@ Ίωνας
Είπες "BRF στη συνέλευση στην Εστία Ν.Σ. πάρθηκαν αποφάσεις όπως το να ζητήσουμε μείωση του μισθώματος του Απήλιου στο μισό, το να πληρωθούν ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΙΚΑ και Εφορία και να γίνει η ΑΜΚ που θα καθοριζόταν σε επόμενη συνέλευση της ΠΑΕ."

Η πρώτη απόφαση έχει να κάνει είτε με παραχώρηση του Τσακίρη είτε με δικαστική απόφαση...Απόφαση της ΓΣ πάτως δεν είναι...

ΙΚΑ και Εφορία πρέπει ΈΤΣΙ κι αλλιώς να πηρώνουμε κατα προτεραιότητα, εκτός κι αν τα μέλη της διοίκησης θέλουν να δοκιμάσουν το εληνικό σοφρονιστικό σύστημα. Άρα ούτε εδώ τίθεται θέμα απόφασης ΓΣ

Απόφαση να γίνει ΑΜΚ...Μάλιστα

IWN1998 είπε...

Νομίζω ότι δεν είδες προσεκτικά τι έγραψα. Η απόφαση περιλάμβανε την άδεια της ΓΣ στο ΔΣ να πάει και να ζητήσει τη μείωση του μισθωτηρίου του Απήλιου, όχι προφανώς το να γίνει η μείωση...

Επίσης η κατά προτεραιότητα πληρωμή φόρων και ΙΚΑ μπήκε στα πρακτικά σαν απόφαση της ΓΣ προφανώς για να μην τους ζητάνε τα ρέστα αν αφήνουν απλήρωτους παίκτες, υπαλλήλους και προπονητές. Για τυπικούς λόγους δηλαδή.

Αν δεν γίενι η ΑΜΚ δεν έχουμε ίδια κεφάλαια για να συνεχίσει να λειτουργεί η ΠΑΕ...

br fun_atic είπε...

Ανεξάρτητα από την απόφαση της ΓΣ ο απλήρωτος ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα προσφυγής.Άδεια από ΓΣ για μείωση μισθώματος δεν είναι απαραίτητη.Ακόμη κι αν είναι ποιές νόμιμες ενέργειες έγιναν από τότε; Αντιλαμβάνομαι ότι μία τέτοια απόφαση έβαζε ηθικό δίλημμα στον Τσακίρη.Αν όμως δεν ανταποκρίνονται γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες νόμιμες ενέργειες;

IWN1998 είπε...

Μάλλον θέλανε να τα βρουν σαν φίλοι και όχι με δικηγόρους, δικαστήρια κλπ... Αλλά αφού άρχισαν τα εξώδικα πια. Γι' αυτό δεν άκουσα καμιά κριτική. Για να στείλει εξώδικο ο Τσακίρης στην ΠΑΕ, σημαίνει ότι δεν μπορούν να μιλήσουν καν και να κάτσουν να βρουν συμβιβαστικές λύσεις. Δηλαδή η κατάσταση στο απροχώρητο, που έβγαλε προς τα έξω η επιστολή του Bellman.

Αν θέλει πάντως ο κος Τσακίρης ας μας πει πλήρως και λεπτομερώς τι επιτέλους προτείνει εκείνος για τον Πανιώνιο. Είναι οι μόνες καθαρές κουβέντες. Όλα τα άλλα είναι λόγια χωρίς ουσία. Όποιος έχει σαφή πρόταση, όσο και επώδυνη και αν είναι, ας βγει να την πει... Αλλιώς ότι και να γράφεται αποσπασματικά θα είναι για το ονόρε...

IWN1998 είπε...

Με δήλωσή του στο Contra.gr ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανιωνίου Λάζαρος Κουτλίδης θέλησε να απαντήσει στα σχόλια του πρώην μεγαλομετόχου Κωνσταντίνου Τσακίρη.
Αναλυτικά τόνισε: "Ουδείς αμφισβήτησε ότι ο κύριος Τσακίρης επένδυσε χρήματα στην ΠΑΕ Πανιώνιος. Εκανε όμως μεγάλα λάθη στην επιλογή των συνεργατών του. Η ομάδα με τα μισά χρήματα που επένδυσε ο κύριος Τσακίρης, θα μπορούσε να βρισκόταν σήμερα σε πολύ πιο ευνοϊκή θέση και να παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ομως τα πράγματα είναι διαφορετικά πλέον. Που πήγαν, άραγε, αυτά λεφτά;"
Κατά τα άλλα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος συναντήθηκε την Πέμπτη με τους ιθύνοντες του τμήματος για να καθοριστεί η πολιτική στις μεταγραφές μετά την απόφαση της Superleague. Ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι στο σχεδιασμό. Ο Πανιώνιος θα ανακοινώσει δύο, τουλάχιστον, μεταγραφές μέχρι τη Δευτέρα με τους Αραβίδη και Λαμπρόπουλο να έχουν τον πρώτο λόγο.

br fun_atic είπε...

Εξώδικο δεν σημαίνει σώνει και καλά αδυναμία συζήτησης.Σημαίνει επίσημη κατοχύρωση θέσης ή δικαιώματος.
Οι νέες δηλώσεις του κούπα Καμπανόπουλου δεν έχουν σχέση με τις πρώτες.Δίκιο έχει. Αν δε Ηπταν τόσο εύθικτος στο θέμα Δάρα είναι βέβαιο ότι θα είχε βοηθήσει τον κι Τσακίρη να λάβει καλύτερες αποφάσεις.Παραιτήθηκε όμως άμεσα και οδήγησε σε παραίτηση και τους υπόλοιπους της διοίκησης.

br fun_atic είπε...

Εμπλεξα τους Λάζαρους. Ο κος Κουτλίδης έχει δίκιο στο ότι ο Πανιώνιος θα μπορούσε να είχε δαπανήσει τα μισά χρήματα για τις ίδιες αγωνιστικές επιδόσεις. Έχει δίκιο και για την επιλογή συνεργατών. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί επιμένουμε.Ο Μπέος και ο Τσακίρης έφυγαν,δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βοηθήσουν ( δικαίωμά τους) και από την άλλη υπάρχει διοίκηση και έμμισθα στελέχη τα οποία έχουν την υποχρέωση να βρουν λύσεις.Συγνώμη αλλά αν μου διεθετε ο Χ πλούσιος όσα χρήματα έλειπαν θα μπορούσε εγώ ή ο οποιοσδήποτε να διοικήσει ομάδα...

John - Singapore είπε...

Θα μπορούσες? Η Διοίκηση είναι θέμα μόνο χρημάτων? Θα τα έβαζες με τους Πάνθηρες όταν από καφρίλα θα ζημίωναν την ομάδα με τεράστια πρόστιμα? Θα παρέμενες Κύριος απέναντι σε μια διαιτησία που σε σφάζει με μπαμπάκι? θα ξετρύπωνες τους "Πανιωνάρες" που ζούν από τον Πανιώνιο ακόμα και άν η δουλειά τους δεν αξίζει ούτε για 300 ευρώ? Θα αντιμετώπιζες στοϊκά την εχθρική εξέδρα μετά από συνεχή άσχημα αποτελέσματα? Θα γινόσουν εχθρός με πρώην φίλους για το καλό της ομάδας και το ανάποδο? Ακόμα κι' άν οι προθέσεις σου είναι οι καλύτερες, οι πράξεις και οι αποφάσεις δεν είναι δεδομένες για κανέναν γιατί τις πρώτες τις διαμορφώνουν οι ιδέες και τα αισθήματα ενώ τις δεύτερες τις διαμορφώνουν οι εκάστοτε συνθήκες.
Μακάρι ρε BR να το'χεις...

br fun_atic είπε...

Αν και ήταν σχήμα λόγου,έχω να σου πω ότι κανείς δεν έκανε όλα αυτά :)

Panos είπε...

Είναι στιγμές που νιώθω ότι αυτή η νεοελληνική εικονική πραγματικότητα στην οποία έχει μπει, εδώ και καιρό, η χώρα, έχει ποτίσει όλες τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουμε. Από την πολιτική μέχρι το ποδόσφαιρο.
Μια εικονική πραγματικότητα εντός της οποίας βιώνουμε την απόλυτη άρνηση (denial με τον ψυχιατρικό όρο) να αποδεχτούμε το προφανές, ακόμα κι αν αυτό έχει χτυπήσει την πόρτα μας.
Η ανάγνωση αρκετών από τα σχόλια που γράφονται τις τελευταίες ημέρες στην κυανέρυθρη μπλογκόσφαιρα μου επιβεβαίωσε αυτές τις σκέψεις. Μεγάλο ποσοστό των συμΠανιωνίων αδυνατεί, δυστυχώς, να συνειδητοποιήσει το πού βρίσκεται η ομάδα μας, το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οικονομικό μας μικρο- και μακροπεριβάλλον και εν τέλει η χώρα.

Καιρός για reality check που λεν και στο χωριό μου.

Α. Η ΠΑΕ Πανιώνιος βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Δεν έχει, εδώ και 18 μήνες, χρηματοδότη, λειτουργεί υπό διοίκηση Πρωτοδικείου (κάποιοι επιμένουν να αρνούνται να το αποδεχτούν αυτό), έχει χρέη από την κακοδιοίκηση του 18μήνου τα οποία ήταν βόμβα στα θεμέλια του και τα οποία δεν αφορούν μόνο συμβόλαια εκτός πάσης λογικής (Προπονητές του 1 εκατομ € σε ομάδα με συνολικά έσοδα 3 εκατ!, ποδοσφαιριστές των 450.000 με μηδαμινή προσφορά) αλλά και φορολογικές εκκρεμότητες (για να μη τις χαρακτηρίσω αλλιώς) που εμπόδισαν την αδειοδότηση και μπλοκάρουν την εξυγίανση.

Β. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι υπό πτώχευση. Μια φούσκα αντάξια των υπολοίπων που στήθηκαν σε αυτή τη χώρα, έσκασε χωρίς ούτε καν θόρυβο• 6 ομάδες χωρίς αδειοδότηση, το σύνολο των ομάδων χωρίς έσοδα, κακοδιοικημένο, απαξιωμένο ηθικά, παρατημένο από τους θεατές και χωρίς καμία προοπτική εξέλιξης. Και μόνο αν αναλογιστεί κανείς ότι για τις περισσότερες ομάδες τα τηλεοπτικά έσοδα αντιστοιχούν στο 80% των εσόδων τους (!) δείχνει σε πόσο γλιστερό έδαφος κινείται το μέλλον τους.

Γ. Το οικονομικό περιβάλλον (και αυτό που στηριζε το ποδόσφαιρο) αλλά και το γενικότερο βρίσκεται υπό άτυπη πτώχευση. Οι χορηγοί έχουν εξαφανιστεί από το ποδόσφαιρο, οι επιχειρηματίες δεν συμμετέχουν σε καμία προσπάθεια ενίσχυσης των ΠΑΕ, οι θεατές έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από την συμμετοχή σε Αυξήσεις κεφαλαίου ομάδων, ούτε καν στην προμήθεια των Διαρκείας (και δικαίως γιατί δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά τους έξοδα).

Panos είπε...

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν αντί να συνειδητοποιήσουμε τις δυσκολίες και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με βάση την πραγματικότητα και τις δυνατότητες του Συλλόγου (Αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων, σχεδιασμός ομάδας στα όρια των εσόδων, μείωση των εξόδων με κάθε τρόπο) μήπως και τα καταφέρουμε να περάσουμε αυτήν την τρικυμία όρθιοι, εμείς διαλέγουμε να φτιάχνουμε ‘εσωτερικούς εχθρούς’, να χωριζόμαστε σε στρατόπεδα και να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα. Η οποία είναι δυστυχώς αμείλικτη. Είμαστε μόνοι μας και ο μόνος τρόπος να βγούμε από την κρίση ζωντανοί είναι να προχωρήσουμε ενωμένοι σαν γροθιά. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει η διοίκηση και να συμμετέχουν και νέες δυνάμεις ας γίνει. Απλώς να θυμίσω ότι σε 2 Συνελεύσεις της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη, όπου έγινε έκκληση για συμμετοχή Πανιωνίων στη διοίκηση η προσφορά ήταν ένας (1) άνθρωπος! Στις ίδιες συνελεύσεις όπου συμμετείχαν λιγότερα από 70 άτομα.
Στις μέρες που έρχονται ο Πανιώνιος θα πρέπει να πάρει πολύ σοβαρές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του. Θα πρέπει να προετοιμαστεί για το επόμενο πρωτάθλημα με μια ομάδα που υπό άλλες συνθήκες θα στελέχωνε την U21, χωρίς χρήματα ούτε καν για προετοιμασία και με έναν προπονητή που μοιάζει με στοίχημα. Ταυτόχρονα θα πρέπει πολύ σοβαρές αποφάσεις για το Προπονητικό καθώς τίποτα δεν προδιαγράφει συναίνεση στη μείωση του μισθώματος, με όποιες συνέπειες θα έχει αυτό στην αγωνιστική πορεία της ομάδας.
Και τέλος θα έχει να αντιμετωπίσει τη συντονισμένη επίθεση από τις υπόλοιπες ομάδες, οι οποίες βλέποντας τα προβλήματά μας έχουν πέσει πάνω μας και προσπαθούν να μας διαλύσουν (η εμμονή του Εργοτέλη να μας ρίξει είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου).
Αν συνεχίσουμε την ομφαλοσκόπηση και τον κανιβαλισμό είναι σίγουρο ότι του χρόνου από τον ίδιο χώρο θα θρηνούμε την καταστροφή της ομάδας.

zamis είπε...

Πανο,συμφωνω σε ολα οσα γραφεις στα δυο τελευταια σχολια σου.
Κι εγω ημουν και ειμαι της αποψης οτι αν ο κοσμος δεν δει ενωτικες κινησεις θα απομακρυνεται ολο και περισσοτερο.
Ομως,αφ'ενος οι δηλωσεις ισοπεδωσης Τσακιρη/υμνολογιας Μπεου(που εκφραζουν προφανως και μια γενικοτερη εμφυλιοπολεμικη κατασταση) και αφ'ετερου η επιλογη Ελευθεροπουλου δειχνουν προς την εντελως αντιθετη κατευθυνση.Βαλε και το ''σκληρο'' διαρκειας
(χωρις δοσεις-εκπτωσεις)και εχεις μια εικονα γιατι ο κοσμος εχει καραξενερωσει.
Δεν φταιει λοιπον αυτος για τα σχολια που κανει,ετσι δεν ειναι?

Panos είπε...

Δημήτρη, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι οι προσωπικές δηλώσεις του μέλους της διοίκησης Λ. Καμπανόπουλου εκφράζουν συνολικό 'εμφυλιοπολεμικό κλίμα' -κάτι για το οποίο δεν συμφωνώ καθόλου, αντιθέτως πιστεύω ότι η διοίκηση, κεντρικά, έχει αποφύγει κάθε επίσημη αναφορά στο θέμα, ακόμα κι έτσι να είναι λοιπόν, η επιλογή Ελευθερόπουλου 'κινείται προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση';
Στην δική μου την αντίληψη αυτή η επιλογή δείχνει ότι πάμε με φρέσκα υλικά να φτιάξουμε νέα πράγματα. Μέχρι τώρα ότι δοκιμάσαμε ήταν 'ξαναζεσταμένα' φαγητά από δοκιμασμένους σεφ και ότι φάγαμε ήταν 'ανοστο'
Κόβω εδώ τις μαγειρικές παρομοιώσεις.
Στο θέμα των διαρκείας έχει ειπωθεί αρκετές φορές ότι η δεινή φορολογική κατάσταση της ΠΑΕ εμποδίζει, μέχρι τώρα, την χρήση Πιστωτικής κάρτας για δόσεις. Θα λυθεί.
Το ύψος των διαρκείας είναι ζήτημα για συζήτηση, όντως

br fun_atic είπε...

1. Οι δηλώσεις είναι σαν το σκουός. Όταν πετάς το μπαλάκι στον τοίχο αυτό επιστρέφει. Άρα καλό είναι να σταματήσουν οι δηλώσεις.

2. Αντιλαμβάνεσαι Πάνο ότι δεν θα είχαμε μουρμούρα αν είχε μείνει ο Άκης στον πάγκο. Ξέρω ότι κύκλοι διαρρέουν διάφορα για τον Άκη και άλλοι κύκλοι διαρρέουν ότι ήθελε να μείνει αλλά δεν τον στήριζε (πίστευε) η διοίκηση. Προσωπικά θα προτιμούσα 1000 φορές κάποιον που έχει δώσει δείγμα δουλειάς και γνωρίζει τα πιτσιρίκια, από κάποιον που έχει διεθνείς αγωνιστικές παραστάσεις, αλλά δεν έχει καθήσει στον άγκο ούτε 1 λεπτό. Ο κόσμος καταλαβαίνει την κατάσταση. Όφειλε όμως η διοίκηση να τον καθησυχάσει και λίγο...

Διαρκείας: 1. Δεν υπάρχουν διαρκείας ειδικών κατηγοριών. Συνεπώς, εγώ για παράδειγμα πρέπει να δώσω 500 ευρώ για τον γιό μου και για 'μένα. Θα ήθελα πολύ αλλά δεν μου περισσεύουν. Αν δεν αγοράσω διαρκείας για τον γιό μου είναι προφανές ότι δεν θα πάρω και ο ίδιος. Απλά πράγματα. Οπότε μέτρο πρώτο επαναφορά των εκπτώσεων.

Μέτρο 2 δεν έχετε μηχάνημα καρτών και δνε μπορείτε να βγάλετε. Κανένα πρόβλημα. Ας καταβάουμε με δόσεις το αντίτιμο στο λογιστήριο ή ας αγοράζουμε διαρκείας μεμονωμένων αγωνιστικών. Πχ αν το διαρκείας μου κοστίζει 250 ευρώ, θα μπορούσα να σου δώσω 125 μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου ή 70 για τα 6 πρώτα παιχνίδια. Το πρόβλγημα είναι ότι ενώ ψάχνετε χρήματα δεν ψάχνετε λύσεις.

br fun_atic είπε...

Αν δεν πάρετε μέτρα για τα διαρκείας ΤΩΡΑ ξέρεις τι θα γίνει; Θα έρχονται 500 άτομα στο γήπεδο, θα αναγκαστεί η διοίκηση να μειώσει την τιμή και όσα έσοδα βγάζουμε θα πηγαίνουν καρφί στα πρόστιμα (και τώρα αυτό γίνεται, αλλά πάει στο διάολο κάτι μαζεύαμε και από τα διαρκείας).

zamis είπε...

Πανο μου,ok,η διοικηση,κεντρικα,οπως το θετεις,εχει οντως αποφυγει καθε επισημη αναφορα στο θεμα.Απο την αλλη,οταν ενα μελος της κανει αυτες τις τοποθετησεις και αυτη ειτε δεν αντιδρα κεντρικα η αντιδρα μεσω των δηλωσεων του κ.Κουτλιδη,ειναι σαν να συναινει.
Τεσπα,προσπερναμε αυτη την ατυχη στιγμη,κατανοητες κιολας απο εμενα οι εκατερωθεν εκρηξεις σε ανθρωπινο επιπεδο.
Η πραγματικοτητα ομως ειναι οτι η εικονα που βγαινει-οχι χτες,καιρο τωρα-ειναι οτι Τσακιρης και καποιοι εκ των διοικουντων τουλαχιστον,ειναι στα μαχαιρια.
Προφανως υπαρχουν λογοι σοβαροι και προφανως αυτη η κατασταση απομακρυνει τον κοσμο.
Οσο για Ελευθερο,η επιλογη ενος ανθρωπου που δεν εχει ξανακατσει σε παγκο να ξεκινησει την καριερα του απο το υψος του Πανιωνιου σε συνδυασμο με τον συμβολισμο που κουβαλαει εξ'ορισμου αυτη η επιλογητη,εχει τρομαξει.Συνυπολογισε εδω οτι ο κοσμος θα δεχοταν οποινδηποτε εκ των Μαντζιου-Μανικα-Λιμα η ενος φτηνου και εμπειρου προπονητη.
Στο εχω ξαναπει,δεν μπορω να δεχτω την λογικη επιλογης του Ελευθεροπουλου.Μπορει να αποδειχτει,και μακαρι,λιρα εκατο.Ομως δεν παυει ναναι ζαρια και μαλιστα να κουβαλαει βαρια πανω του τη συνδεση με γαυρο,δικαιως η αδικως.
Χαιρομαι που ξανακοιτατε το θεμα των διαρκειας και καλημεριζω.

IWN1998 είπε...

Η κίνηση με τον Ελευθερόπουλο μπορεί να εξοικονόμησε κάποιους πόρους που αδυνατεί να δώσει η ΠΑΕ αλλά παράλληλα "σταμάτησε" τους μισούς τουλάχιστον από το να βοηθήσουν με κάποιο τρόπο. Αν υπήρχε η όποια περίπου αντίστοιχη οικονομικά κίνηση με κάποιον, που έστω να προέρχεται από το σύλλογο, οι αντιδράσεις θα ήταν λιγότερες. Μπορεί όντως να μην βρισκόταν κανένας διαθέσιμος να πάρει την καυτή πατάτα. Δυστυχως όμως αυτά είναι τα επακόλουθα της συγκεκριμένης κίνησης και απέτυχε η όποια προσπάθεια προς το παρόν να πεισθεί ο κόσμος ότι ήταν μονόδρομος ή χωρίς τις όποιες άλλες επεκτάσεις κατά καιρούς γράφτηκαν.

Καλό είναι να εξηγήσετε επίσης πως χωρίς την ΑΜΚ θα μπορεί να λειτουργήσει η ΠΑΕ χωρίς να είναι σύννομη σχετικά με το ποσό των ιδίων κεφαλαίων.

Συμφωνώ ότι αν δεν είμαστε ενωμένοι δεν γίνεται τίποτα. Και νομίζω ότι όσο και αν δεν πάει καλά η σχετική προσπάθεια (Διαρκείας κλπ), η μόνη λύση είναι η όποια οπαδική βάση και η συσπείρωσή της για τη στήριξη της ομάδας. Και η προσπάθεια είναι σαφές ότι έχει χαλαρώσει σαν μας έχει πάρει πια από κάτω η κατάσταση και έχουμε παραδοθεί. Τα ακριβά διαρκείας είτε πρέπει να μειωθούν στα 2/3 τις τιμής ή να βγάλετε διαρκείας Α γύρου με λιγότερα ματς ώστε να δώσετε τη δυνατότητα σε κάποιους να βοηθήσουν με μικρότερα ποσά που μπορούν να προσφέρουν.

Τέλος καλό είναι κάποιοι με θερμοκέφαλη συμπεριφορά να συγκρατιούνται. Άποψή μου είναι ότι σίγουρα δεν θέλουν το κακό του συλλόγου. Ας κάνουν λίγο κράτει σε συμπεριφορές διχαστικές και ανούσιες. Θα δείξουμε καλύτερα την αγάπη στο σύλλογο με εξωστρέφεια. Τα εσωτερικά μόνον κόσμο διώχνουν εν τέλει.

ΥΓ: Στην περίπτωση με Εργοτέλη υπάρχει και ο "εργολάβος" που μας κυνηγάει εδώ και καιρό... Ο γνωστός δικηγόρος.

br fun_atic είπε...

Μετά: Μας έλεγε ο Κώστας για την ΑΜΚ. Άντε και αποφάσισαν οι ΓΣ ΠΑΕ και ερασιτέχνη. Έχει εγκριθεί από την επιτροπή επαγγελματκού αθλητισμού; Αν όχι τότε μόνο ανεπισήμως θα μπορούσε να προσφέρει κάποιος λεφτά; Που; Κανείς δεν ξέρει. Και γιατί να το κάνει όταν τίποτα δεν τον εξασφαλίζει είτε ότι θα πάρει μετοχές είτε ότι θα του επιστραφούν τα χρήματα; Άρα αν δεν μπορούν να υπάρξουν τέτοιες διασφαλίσεις, τότε ας μην το ονομάζουμε ΑΜΚ γιατί δεν είναι, αλλά έρανο. Ακολουθείστε έστω το παράδειγμα του ΠΑΟ που κάνει έρανο τον οποίο ονομάζει εγγραφή μελών. Λύσεις υπάρχουν.

amanAM είπε...

εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην Γ.Σ. την παραμονή της πρωτομαγιάς, από την αξία του εισιτηρίου διαρκείας, τα μισά σχεδόν καταλήγουν σε φόρους.

Ενώ η ΑΜΚ καταλήγει εν πολλοίς στα ταμεία της ομάδας.

Πιθανόν ο έρανος να είχε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ως προς τους φόρους.

Αν ισχύει το πιο πάνω, τότε βάλτε ένα πάμφθηνο διαρκείας, και παρακινείστε όσους θα τα αγοράσουν να καταβάλλουν ένα αξιόλογο ποσό σαν έρανο, δίνοντας τους ένα δικαίωμα ψήφου ας πούμε, άσχετα ότι δεν πήραν μετοχές.

Όταν τόσοι άνθρωποι σκεφτόμαστε, όλο και κάποια ιδέα θα βρεθεί...

amanAM είπε...

η οικονομική κρίση έχει και τις θετικές της πλευρές:

Αντικειμενικά, κάποια πράγματα που είχαν μεγαλύτερο κόστος, τώρα μπορούν να διαπραγματευτούν πολύ πιο οικονομικά...

Έχουμε λιγότερη δουλειά, άρα περισσότερο χρόνο να ασχοληθούμε με πράγματα που αγαπάμε.
Ο Πανιώνιος εάν πάψει να είναι απωθητικός, μπορεί να εκμεταλλευτεί πολλούς ανθρώπους που παλιότερα δεν θα προλαβαίνανε...

Καθημερινά μας κερνάνε όλοι πολλές πίκρες, και μπορεί ένα ιδεώδες να σε κάνει να ασχοληθείς με αυτό, ενώ όταν όλα πήγαιναν καλύτερα, δεν είχες λόγους να ασχοληθείς με κάτι άλλο...

Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να ανοίξει η διοίκηση της ομάδας τις πόρτες και να πάρει την βοήθεια όλων, και όχι να διοικούν σαν μια κλειστή-μικρή ομάδα. Ο Πανιώνιος ανήκει σε όλους όσους τον αγαπάμε χρόνια τώρα, και όχι σε κάποιους λίγους εκλεκτούς. Η εποχές του ενός που πλήρωνε και έκανε ότι του κάπνιζε μέχρι να ξενερώσει και να αφήσει πίσω του συντρίμμια, έχουν παρέλθει.

Δεν μπορούμε πια να περιμένουμε κάποιον νέο Τσακίρη, γιατί ξέρουμε τι θα επακολουθήσει όταν ο άνθρωπος αυτός απλώς μας βαρεθεί.

stam είπε...

Ο Πανιώνιος λέει ενδιαφέρεται για έναν Μπιελανοβιτς που ήταν συμπαίκτης του Ελευθεροπουλου το 2006 στην Ασκολι!!! Κ για τον Ανδραλα που ήταν συμπαίκτες στα Γιάννενα. Εξετάζεται επίσης ο Κουλης Καραταιδης που ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό.
Τρομερός μεταγραφικος σχεδιασμός. Μπράβο στα φωτεινά αυτα μυαλά για την επιλογή του προπονητή μας! Άξιο το χαρτζιλίκι που του δίνει ο μπουχεσομαρινακης.

Panos είπε...

5 δόσεις για τα Διαρκείας

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=18720&catid=5

Griniaris είπε...

Για τον αγιασμό θα υπάρξει τόπος προσυγκέντρωσης ή έστω κάποιο σημείο συνάντησης εντός του γηπέδου;

IWN1998 είπε...

Σκέψου όμως να φέρει και Πίρλο και Ζέερντοφ που ήταν συμαπίκτες στη Μίλαν;

stam είπε...

Μήπως ψησει κ τον Μαλντινι που είναι κ ομορφοπαιδο κ τραβήξουμε τον γυναικείο πληθυσμό;

br fun_atic είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα είδηση των δόσεων στα διαρκείας.Βάλτε και παιδικό και κλείσαμε!!! Ο λόγος απλός.Τα περισσότερα παιδιά μπαίνουν δωρεάν ως αθλητές,συνοδεία κλπ.Με το παιδικό διαρκείας θα εξασφαλίσει η ομάδα ένα 50αρι/ πιτσιρίκι στο χαλαρό!!!

br fun_atic είπε...

εξίσου ενδιαφέρουσες και οι δηλώσεις ελευθερόπουλου. Ευχή όλων να πετύχει.

Προσωπικά δεν συμφωνώ με την επιλογή Ελευθερόπουλου. Έχω ακούσει ότι πρόκειται για ιδιαίτερα έξυπνο άνθρωπο, με ποιότητα και σίγουρα σημαντικές ποδοσφαιρικές παραστάσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η ένστασή μου ήταν και είναι ότι στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι πολύ μεγάλο ρίσκο να εμπιστευτείς μια άπειρη ομάδα σε ένα άπειρο προπονητή.

Από εκεί και πέρα, είναι επιλογή της διοίκησης, η οποία δηλώνει ότι τον στηρίζει. Αν όλα πάνε καλά, όλοι θα μιλούν για ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό άθλο. Αν όμως τα αποτελέσματα στις πρώτες 5-6 αγωνιστικές δεν είναι καλά, θα στηριχθεί από τον κόσμο και τη διοίκηση; Θεωρώ ότι μια τέτοια επιλογή ή την κάνεις ή δεν την κάνεις. Αν την κάνεις πρέπει να την στηρίξεις μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος. Αυτό περιμένω από τον Τσάβαλο όταν λέει ότι πιστεύει το τεχνικό τιμ. Αλλιώς δεν έχει νόημα η επιλογή αυτή.