Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Βαθμοί απο χρυσάφι


Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση θα ήθελα να γράψω τις εντυπώσεις μου από το παιχνίδι με τη Βέροια.

Ήταν ένα παιχνίδι που το περίμενα, από την άποψη ότι η ομάδα της Μακεδονίας είχε δείξει δυναμική στο πρώτο της παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και φάνταζε ισχυρότερος αντίπαλος από τον Άρη. Άρα θα μπορούσαμε να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα για την ομάδα μας.

Απέναντι λοιπόν σε έναν πιο αξιόλογο αντίπαλο, ο Πανιώνιος στάθηκε ικανοποιητικά. Ήταν σίγουρα καλύτερος και λιγότερο αγχωμένος από το παιχνίδι της πρεμιέρας και έδειχνε από την αρχή ότι θα διεκδικούσε το καλύτερο δυνατό.

Στο παιχνίδι με τη Βέροια είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα πρώτα δείγματα γραφής της αμυντικής μας γραμμής, καθώς ο Άρης δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Πρώτα απ’ όλα, μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ο τερματοφύλακας Περιστερίδης. Γρήγορος, ουσιαστικός και ίσως πιο ώριμος από τον Γιαννακόπουλο, στάθηκε καλά κάτω από τα δοκάρια. Θεωρώ ότι ήταν πολύ καλύτερος απ’ ότι ο Σιδεράκης στο πρώτο του παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Την ποιότητά του όμως πρέπει να μας την αποδείξει και στη συνέχεια. Η άμυνά μας για άλλο ένα παιχνίδι κράτησε το μηδέν. Το έχει καταφέρει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι σήμερα, με εξαίρεση, αν θυμάμαι καλά, το φιλικό με τον Λεβαδειακό. Στην γενικότερη αμυντική λειτουργία της ομάδας βοήθησαν σημαντικά τόσο ο Οκόγιε (έδωσε και την ασίστ στο γκολ) όσο και ο Αραβίδης, που για άλλο ένα παιχνίδι υπήρξε φιλότιμος. Ο Πανιώνιος δεν έχει την άμυνα που στραγγαλίζει τον αντίπαλο και σίγουρα υπάρχουν κενά και απειρία, οι παίκτες όμως δείχνουν αυταπάρνηση και ζήλο για τη συνολική αμυντική παρουσία της ομάδας. Και αυτό είναι σίγουρα καλό. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσουμε σε ένα αντίπαλο με καλύτερους επιθετικούς. Για την ώρα όμως δεν τα πηγαίνουν άσχημα, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι ουσιαστικά τώρα γνωρίζονται μεταξύ τους. Πάρα πολύ βελτιωμένος φέτος ο Μενδρινός. Αν συνεχίσει έτσι θα αποτελέσει βαρόμετρο της ομάδας. Εξίσου πολύ καλός ο Ρόβας. Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε και ο Διαμαντάκος. Δεν φάνηκε πολύ γιατί δεν τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα. Τις λίγες φορές όμως που πήρε τη μπάλα στα πόδια του έδειξε στοιχεία καλού επιθετικού (εκτιμώ πολύ καλύτερου από τον Καμπάνταη). Η συνέχεια βέβαια θα δείξει.

Από το παιχνίδι με τη Βέροια κρατάω την μεγαλύτερη διάρκεια καλής απόδοσης από την ομάδα μας και το γεγονός ότι παίζει ωραία και ανοιχτά (όπως οι ομάδες που έχουν αυτοπεποίθηση). Δεν φοβήθηκε τον αντίπαλο, λειτούργησε καλά αμυντικά (υπήρξε βέβαια και τυχερή σε 1-2 περιπτώσεις), χτύπησε όταν βρήκε την ευκαιρία και κράτησε το αποτέλεσμα. Άλλοι τρεις βαθμοί λοιπόν και το σημαντικό διαφορά 6 βαθμών από μια αντίπαλο με παρόμοιους στόχους.

Έξι βαθμοί σε δύο παιχνίδια είναι εξαιρετική συγκομιδή, αρκεί να μπορέσουμε να την αυξήσουμε σημαντικά στις επόμενες έξι αγωνιστικές, που είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες. Δυστυχώς, η διακοπή του πρωταθλήματος έρχεται σε χρονικό σημείο που η ομάδα δείχνει να βρίσκεται σε ικανοποιητικό αγωνιστικό, βαθμολογικό και ψυχολογικό επίπεδο και θεωρώ ότι μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά.

Καλό θα είναι να πέσουν οι τόνοι, να μη θεωρήσουμε ότι έχουμε υπερομάδα και να προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο στις επόμενες αγωνιστικές. Να μην ξεχνάμε ότι και πέρσι στην αρχή είχαμε συγκεντρώσει επτά βαθμούς και ολοκληρώσαμε τον πρώτο γύρο με την αγχωτική συγκομιδή δεκαπέντε βαθμών. Μεγάλη προσοχή στα εντός έδρας παιχνίδια. Καλό θα ήταν επίσης να κόψουν οι παίκτες μας τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις, όσο κι αν τους πιέζουν οι δημοσιογράφοι λόγω του πολύ καλού ξεκινήματος.
Θα πρότεινα επίσης και κάτι άλλο: ο κόσμος έχει ζεσταθεί από τη μέχρι τώρα πορεία. Είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να προωθηθούν εκ νέου τα εισιτήρια διαρκείας. Θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να επανεκτιμηθεί η τιμολόγηση των παιδικών γιατί νομίζω ότι αποτελούν το κλειδί για καλύτερες συνολικές πωλήσεις.

22 σχόλια:

Λέτσος είπε...

Δεδομενου οτι το πρωταθλημα ειναι τελειως απροβλεπτο και οι ομαδες ειναι ο,τι να 'ναι, εχει κανεις καμμια εκτιμηση μηπως στους ποσους βαθμους θα κριθει η παραμονη? πολυ απροβλεπτο φετος....

br fun_atic είπε...

Δύσκολο...

Δεν είναι μόνο το ρευστό καθαρά αγωνιστικό σκέλος. Αν αλλάξει το νομικό καθεστώς μεταγραφών μπορούν να αλλάξουν πολλά...

Για την ώρα δείχνει το όριο να βρίσκεται λίγο κάτω από τους 30 βαθμούς, ποτέ δεν ξέρεις όμως, δεδομένου ότι περισσότερες από 10 ομάδες δείχνουν νά μπορούν να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να παλεύουν για την παραμονή...

Griniaris είπε...

Όσο κι αν διαφωνώ με τις επιλογές,θα ήταν άδικο να μη δώσω συγχαρητήρια σε όλους για τη σημαντικότατη νίκη.Πολύ καλοί Μενδρινός και Ρόβας,θα συμφωνήσω και για Περιστερίδη.Πρώτη φορά μου φάνηκε άδικη η αλλαγή του Φανούρη.Δεν ξέρω, ίσως γιατί αμέσως μετά η ομάδα κλείστηκε πίσω.
Πολύ κρίσιμο το ματς με ΟΦΗ,θα σηματοδοτήσει αρκετά το μέλλον.Ελπίζω ο κόσμος να φανεί αντάξιος της προσπάθειας των παιδιών.Ίσως η διακοπή να φαίνεται κακή αλλά μπορεί να βοηθήσει λίγο να καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί και ο μεγάλος ενθουσιασμός ώστε να συγκεντρωθούν καλύτερα οι παίκτες...

ΥΓ.Τα ερωτήματα βέβαια παραμένουν.Γιατί ο Οκόγιε και όχι ο Κολοβός,τι γίνεται με Σάμαρη κλπ...

br fun_atic είπε...

Να μην ξεχνάμε ότι ο Κολοβός έρχεται από σοβαρότατο τραυματιμό. Ίσως να συντρέχουν λόγοι υγείας, πληρέστερης προετοιμασίας κ.λ.π.

Ο Σάμαρης είναι μυστήριο.

br fun_atic είπε...

Ίσως να υπάρχουν θέματα πειθαρχίας. Να μην ξεχνάμε ότι ο Ελευθερόπουλος ήταν μέχρι πρόσφατα παίκτης της ομάδας, οπότε ήξερε πρόσωπα και πράγματα στα αποδυτήρια.

zamis είπε...

Tην πειθαρχια την ακουω,τον τραυματισμο οχι απο τη στιγμη που τον παιρνει αποστολη.
Και με τον Οκογιε φιλοτιμο αλλα οχι για πρωτη ομαδα και τον Αραβιδη εργατη αλλα τιποτα αλλο..
Ενταξει, ο προπονητης ξερει καλυτερα απο ολους κι οπως μαλιστα παρουσιαζει μια ομαδα ενωμενη δεν μπορουμε να πουμε τιποτα.
Grin,απο την ωρα που βγηκε ο Φανουρης-σε συνδυασμο και με την κουραση Μενδρινου-δεν ξανααπειλησαμε μεν δεν ξανακινδυνευσαμε δε.Κι εδω κολλαει και η απορια για Σαμαρη οταν το αλλο σου χαφ ειναι ο Ανδραλας..

br fun_atic είπε...

ο Κολοβός προέρχεται από ρήξη χιαστών. Λογικό δεν είναι έχει ανάγκη προστασίας;

zamis είπε...

http://www.gazzetta.gr/super-league/article/322384-koyrema-447-i-soyper-ligk

πρωταθλητες!

Griniaris είπε...

Μιλάω για Κολοβό από τη στιγμή που στα φιλικά ξεκίναγε βασικός και μάλιστα στην κορυφή της επίθεσης(;;;;;) άρα δεν τίθεται θέμα προετοιμασίας...

br fun_atic είπε...

Αν το θέσεις έτσι...

Λέτσος είπε...

Αληθεια τι εχετε δει στον Κολοβο και επιμενετε τοσο? Ρωταω γιατι εγω αυτο το λιγο που τον εχω δει (λιγο ξαναλεω) δεν μου εχει δειξει τιποτα. Και δεν μπορει να ειναι περιεργοι ολοι που δεν τον χρησιμοποιουν πολλοι. Αν δεν κανω λαθος και ο Ακης περυσι που τον εμπιστευτηκε, δεν τον κρατησε πολυ. Επαιξε 5 βασικος (στα 4 βγηκε αλλαγη) και 7 ως αλλαγη. Πετυχε 1 γκολ και πηρε μια κιτρινη. Καλοπροαιρετα ρωταω αν εχετε δει κατι παραπανω.

Ron Barceló είπε...

Πανιώνιος
Φετινά συμβόλαια: 1.500.000 ευρώ
Περσινά συμβόλαια: 8.000.000 ευρώ
-81,15%

Υψηλότερο συμβόλαιο φέτος: Μιλοβάνοβιτς 190.000 ευρώ
Υψηλότερο συμβόλαιο πέρσι: Εστογιανόφ 1.200.000 ευρώ

Έδωσε φέτος για μεταγραφές: -
Έδωσε πέρσι για μεταγραφές: 300.000 ευρώ

Από http://www.sport24.gr/football/ellada/SuperLeague/ta_mpatzet_twn_omadwn_ths_superleague.1915927.html

Ron Barceló είπε...

Επίσης, οφείλω να επισημάνω ότι το site της ομάδας είναι παρατημένο στη μοίρα του.
Θα μου πείτε, εδώ με το ζόρι πληρώνονται τα μηνιάτικα, το site σε ενόχλησε?
Απλά, παρατήρηση στην προσπάθεια να δω το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Ron Barceló είπε...

Ο Κολοβός είναι το απόλυτο πουλέν για μένα.
Έχει το πακέτο και να θράσος να κάνει καριέρα και να γίνει η νέα σημαία [κάτω τα βρωμόχερά σου Χοντρέ].
Στάθηκε άτυχος με τον συγκεκριμένο τραυματισμό στο γόνατο, γιατί είναι ο,τι χειρότερο για έναν αθλητή.
Το καλό είναι ότι σε τόσο μικρή ηλικία, μπορεί τελικά να μην έχει σημαντική επίπτωση στην πορεία του.

br fun_atic είπε...

Πολύ φοβάμαι οπτι ο χοντρός τον έχει βάλει στο μάτι για τα καλά... Θα έλεγε κανείς ότι αυτό είναι περίεργο αφού μιλάμε για ένα παίκτη που ουσιαστικά στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση είχε ένα γκολ και ένα σοβαρό τραυματισμό. Υπό προϋποθέσεις ο Κολοβός μπορεί να αφήσει εποχή.Βέβαια υπήρξαν στο παρελθόν πολλοί άλλοι τόσο ταλαντούχοι παίκτες που τελικά δεν τα κατάφεραν.

zamis είπε...

Ο χοντρος εχει στο ματι οτι κινειται γενικα,ειναι ο μονος που μπορει να αγοραζει ποικιλοτροπως και δειχνει μανια ισοπεδωτικης και επιδεικτικης κυριαρχιας.

dimosthenis είπε...

Αύριο που θα παρουσιαστούν οι φανέλες είναι μια καλή ευκαιρία να προωθηθούν και τα διαρκείας τώρα που ο κόσμος είναι ζεστός.
Τόσες μέρες ακούγαμε ότι δεν υπάρχει πειθαρχικό πρόβλημα με το Ρόκα, σήμερα μάθαμε ότι ζήτησε συγγνώμη από προπονητή και συμπαίκτες, αλλά συνεχίζει να προπονείται μόνος του. Κάτι είναι κι αυτό. Πάντως δε μάθαμε τι έχει συμβεί και ενοχλήθηκε τόσο ο προπονητής. Όλοι είναι απαραίτητοι στην ομάδα και η διοίκηση οφείλει να το τονίσει σε παίχτες και προπονητές, γιατί μέχρι πρότινος η συμπεριφορά του παίχτη δεν έδειχνε προβληματική.

zamis είπε...

Σαν χτες ειχε ερθει ο Ρεκομπα πριν 4 χρονια.Η αρχη του τελους..μην κανεις το κινεζο ενα χρονο αργοτερα κλπ..

br fun_atic είπε...

για 'μένα η αρχή του τέλους βρίσκεται στην έλευση Χούτου. Τεράστιος παίκτης αλλά κατάφερε να μας κάνει μπάχαλο.

Το κερασάκι στην τούρτα ο Κιντής και οι αραπάδες του.(δεν είναι ρατσιστικό το σχόλιο - το γράφω για έμφαση).

zamis είπε...

μπαχαλο για το οποιο ευθυνεται οχι μονο ο Τσακιρης αλλα και αυτοι που το προετρεπαν,ασχετα αν τωρα κανουν τους κινεζους

zamis είπε...

Kαλο θα ηταν ο ''παραιτηθεις''κ.Κουτλιδης να ενημερωσει και μας τους αδαεις για το ποιοι ειναι αυτοι που με τα ''αηθη''δημοσιευματα κανουν εσκεμμενα κακο στην ομαδα.Και να μας πει αν τα φαντασιωνονται η καποιοι αλλοι τους υποκινουν. Για να φυλαγομαστε δηλαδη.

br fun_atic είπε...

Δήλωση κ. Κουτλίδη

Φαίνεται πως το ιδανικό ξεκίνημα της ομάδας μας στο πρωτάθλημα δεν αρέσει σε κάποιους και για το λόγο αυτό προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα από το πουθενά. Είμαι υποχρεωμένος να τονίσω για μία ακόμα φορά πως ο προπονητής, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την κατάρτιση της ενδεκάδας. Ως εκ τούτου δημοσιεύματα σχετικά με "άνωθεν εντολές" για αποκλεισμούς παικτών, είναι το λιγότερο αήθη και αποσκοπούν στην δημιουργία αρνητικού κλίματος στις τάξεις του ποδοσφαιρικού τμήματος. Δεν θα το καταφέρουν.


Άρα η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή...

Είναι καλό να ευθύνεται ο προπονητής για την ενδεκάδα όπως και για τα αποτελέσματα της ομάδας. Γιατί η νίκη έχει πολλούς πατεράδες και κάποιοι από αυτούς λένε πολλά τότε, τα οποία μαθαίνονται στο μικρό Γαλατικό χωριό.